Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Co ostatnio oglądaliście?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Z całego całego DVD można wywnioskować, że TNA było w pewnym sensie tylko opcją zastępczą (Wolfe zachwalał i wspominał z uśmiechem jedynie walki z Kurtem) i szukaniem kasy na siłę... upragnionym miejscem było tylko i wyłącznie WWE. To pokazuje, że mimo minusów w obecnym projekcie Vince'a każdy chciałby tam w końcu zawalczyć, bo to jednak prawdziwa kolebka wrestlingu. Taka jest prawda...
Zgodzę się z Tobą, choć zawsze mnie zastanawiało dlaczego magia tego miejsca nigdy nie podziałała na Stinga (jest on chyba jedynym znanym mi wrestlerem który nigdy nie walczył u Vince'a a mimo tego chcieliby go wprowadzić do ich Alei Sław)? ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-310453

• Reputacja:   0

Kto wie, może boi się głosów Gimbazy typu :

"Straciłeś u mnie szacunek, sprzedałeś się"

"Nie ma już ludzi z honorem - splamiłeś historie WCW"

"Dla ciebie oglądałem wrestling, jesteś zerem" itd... dokładnie podobne głosy pojawiały się w 2011 roku kiedy WWE było już niemal dogadane z Stingerem.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-310459

• Urządzenie:  Windows

Wraz z przejściem do WWE, podejmuje się ryzyko, że zbesztają Twoją postać. Istnieje spore prawdopodobieństwo, że nie wiedzieliby, co z takim Stingiem zrobić. Jednak nie o tym, bo widzę, że coraz więcej osób się łapie za DVD Nigela, a ja lepiej bawiłem się oglądając Wrestling Road Diaries. To nie znaczy, że produkt McGuinnessa był zly, ale czuję, że największe smaczki są w dodatkach - których nie widziałem. Sam dokument był mocno fabularyzowany. Wiedziałem do czego prowadzi, i musiałem znosić te jego - dość ckliwe - wypowiedzi, kilkukrotnie. Za pierwszym razem zrozumiałem jego pozycję. Nie potrzebowałem kolejnych płaczliwych scen, które oczywiscie prowadziły do finału, w którym się z tym godzi. Kulała też realizacja, bo i niektóre proma, nie były łatwe do zrozumienia. Niby można zganiać na budżet, lokacje, sprzęt, ale było parę przypadków, gdzie pokusili się o napisy - czemu nie częściej? Pozostaje również niedosyt w scenach na zapleczu. W rozmowach ze znanymi nam postaciami. Zwiastuny wskazywały na więcej.

Wrestling Road Diaries > Last of McGuinness - tam będziecie mieli końcówke przygody Dragona, ze sceną niezależną (akurat dostał kontrakt z WWE, więc dzieję się to mniej więcej w tym samym czasie)

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-310475

• 3 tygodnie później...

http://0.tqn.com/d/prowrestling/1/0/s/d/-/-/very-best-of-wcw-monday-nitro-dvd-cover.jpg

WWE: The Very Best Of WCW Monday Nitro (2011)

Ostatnio oglądałem wydawnictwo poświęcone jednej z największych federacji mainstreamowych XX wieku. Mowa oczywiście o śp nieboszczce World Championship Wrestling. Federacja która mimo iż funkcjonowała zaledwie 6 lat (od 4 września 1995 do 26 marca 2001) to wypromowała wiele gwiazd wrestlingu. Na prowadzącego wybrano Diamonda Dallasa Page'a- czyli wybór jak najbardziej na plus. DDP sypiąc mnóstwem ciekawostek po kolei przeprowadza nas przez kolejne lata. Widzimy początki dominacji nWo, słynny winning streak Goldberga, możemy powspominać wspaniałe pojedynki cruiserweightów w osobach Reya Mysterio czy Eddiego Guerrero czy przypomnieć sobie erę Russo/Bischoff. Całość kończy walka Rica Flaira ze Stingiem z ostatniego Nitro oraz przemówieniem Vince'a o zakupie konkurenta. Jak na 3 dyski to materiału jest naprawdę sporo i wcale się nie nudziłem oglądając wyżej wymienione Home Video. Gorąco polecam (szczególnie młodym fanom którzy nie mieli jeszcze z tą fedką styczności a mieliby ochotę liznąć trochę klasyki) :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-312288

• 2 tygodnie później...

The Wrestling Road Diaries - Special Edition + Extras:

http://wrestlingyoushouldknow.files.wordpress.com/2011/03/wrestlingroaddiaries.jpg

Muszę "odszczekać" swoje słowa i w tym momencie zgadzam się z N!KO, produkcja od Cabany, Dragona i Rinauro zdecydowanie przebija tą od Nigela i okazała się niewątpliwie najlepszą jaką widziałem.

Przede wszystkim do widza (którym byłem ja) przemawia luźna atmosfera nagrywania... nie ma typowej "spiny" jak u Anglika i wszystko wydawało się naturalne, a o to chodzi w tego typu dokumentach.

Standardowo cieszyły mnie wstawki z zaplecza i treningów (czego u Nigela było o wiele mniej) oraz ukazanie nam prawdziwego oblicza życia jako zawodnik sceny niezależnej. Zawodnicy również nie ukrywali się przed mówieniem o prawdzie związanej z wrestlingiem, WWE i swoją postacią. Bryan to niezły kłamczuch, w dokumencie stwierdził, że najbardziej obawia się w WWE tego, że on sam bardzo kuleje w aspekcie gry aktorskiej, a jak się okazuje Dragon jest obok Ambrose'a najlepiej grającym twarzą u Vince'a.

Komedii, którą Panowie nam serwowali nie muszę zachwalać, kto oglądał to wie, że był to w pewnym sensie jeden z gwoździ programu... kompletnie rozje*ał mnie Cabana dzwoniący do Marka Briscoe z nieznanego numeru i podający się za byłego trenera, "Hey Mark, it's Van Hammer. I want to fuck your brother"... :lol:

Można by pisać i pisać, bo świetnych scen była masa, ale nie chcę spoilerować tym, którzy jeszcze nie oglądali. Zdecydowanie polecam, świetna produkcja! Tak w ogóle, orientuje się ktoś jak zaawansowane są prace nad drugą częścią?

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-312455

http://slam.canoe.ca/Slam/Wrestling/Reviews/2005/02/22/rvd.jpg

WWE: RVD- One Of A Kind (2005)

Ostatnio oglądałem całkiem niezły dokument poświęcony Robowi Van Damowi- jednej z największych gwiazd starego ECW. Po seansie byłem bardzo zadowolony (przede wszystkim z zamieszczonych tutaj pojedynków). Na początek zaskoczenie: na prowadzącego wybrano Josha Matthewsa który nijak związany był z RVD toteż zdziwił mnie jego wybór (na szczęście jego rola jest niewielka: ogranicza się tylko do wprowadzenia i zamknięcia dokumentu, dalej jest już sam RVD). Dokument rozpoczyna się opowieścią o życiu RVD-ego (który naprawdę nazywa się Robert Szatkowski), wypowiadają się o nim jego rodzice oraz nauczyciele którzy go uczyli w szkole średniej. Następnie Van Dam zaczyna przeprowadzać widza przez walki zamieszczone na secie (przed każdym matchem RVD robi krótkie wprowadzenie w którym opowiada o danym okresie/walce/przeciwniku). Przede wszystkim walki są bardzo mocną częścią tego wydawnictwa (praktycznie oprócz squashu z Hardym każda walka zasługuje na 4-5 gwiazdek). Dodatki jakoś nie zrobiły na mnie dużego wrażenia (wyjątek to 3 bonusowe mecze z ECW: także oscylujące w granicach 4-5 starów). To DVD po prostu trzeba zobaczyć :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-312476

http://3.bp.blogspot.com/-YTTb1DwQ--A/T5IoTFSWB5I/AAAAAAAAACY/9RwvkXIC9TU/s1600/reymysterio.jpg

WWE: Rey Mysterio- 619 (2003)

Ostatnio wpadło mi w ręce stare (bo wydane 10 lat temu) DVD Reya. Dokument zaczyna się troszkę dziwnie bo na początku widzimy walkę podczas jednej z tygodniówek SmackDown Mysterio z Tensai'em (który kiedyś był Albertem) w której Rey zostaje kontuzjowany przez uderzenie krzesłem w nogę. Potem widzimy Rey'a (którego twarz jest podczas całego dokumentu ukrywana na różne sposoby gdy nie jest skryta pod maską: czasem jest zamazana a czasem pokazane są tylko jego plecy) gdy wjeżdża na salę operacyjną (w zasadzie "kontuzja" to był tylko pretekst do przejścia poważnej operacji kolana, co Rey wyjaśnia na samym początku) i po takim wprowadzeniu, rozpoczyna się właściwa część dokumentu (towarzyszymy Mysterio podczas przerwy spowodowanej leczeniem kontuzji). Rey wypowiada się między innymi o własnym życiu, o walkach z Eddiem Guerrero, pobycie w WCW czy porusza kwestię swojej głębokiej religijności (jest bardzo wierzącym katolikiem). W dokumencie wypowiadają się też jego rodzice (byłem bardzo zaskoczony faktem iż sam Rey dostał warunek od rodziców: jeśli nie odniesie sukcesu we wrestlingu, dokończy edukację. Co za wspaniałomyślni rodziciele :) ). Z gwiazd wypowiadają się między innymi: Angle, Benoit, Guerrero czy Rikishi. Co do walk: to najmocniejsza część tego wydawnictwa (analogicznie jak z DVD RVD-ego), praktycznie wszystkie to 5 stary (mój faworyt: Triple Threat Match z Anglem i Benoitem). Jednocześnie podczas oglądania tego DVD odczułem swoistego rodzaju smutek- gdyż patrząc na Reya z płytki a dzisiejszego Reya to niebo i ziemia (choć w sumie nie dziwita gdyż każdy się starzeje ale mimo trochę szkoda że Mr.619 nie zrobi już takich walk jak kiedyś)... Serdecznie polecam to Home Video :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-312664

http://www.arabseed.com/vb/uploaded/2024_1216795835.jpg

WWF: Stone Cold Steve Austin- What? (2002)

Jest to pierwsze DVD, które niezbyt mi się podobało. Dokument streszcza karierę Austina, od czasów ECW, przez WCW, aż do WWF (dokładniej do okresu Invasion). W migawkach Austin rozmawia na swoim ranczu z Rossem, wspominając stare czasy (większa część rozmowy zawarta jest w materiałach dodatkowych). Walk mamy tutaj niestety tylko dwa (tak: dosłownie tylko DWA), jedna walka z WCW ale druga to już prawdziwa wisienka (bardzo krwawy i dobry match z No Way Out 2001 przeciwko Tryplakowi w stypulacji Three Stages Of Hell Match). Ogólnie nie ma się za bardzo nad czym rozpisywać gdyż poza speechem z King Of The Ring 1996 i walką z HHH nie odnotowałem silniejszych punktów (WWE mogło tutaj wrzucić o parę walk więcej czy dodać trochę prom: których Austin wygłosił przecież sporo a które zawsze były na wysokim poziomie).

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-312887

• 4 tygodnie później...

http://www.wrestling101.com/home/wp-content/gallery/wwe-dvd-covers/wwe-hard-knocks-the-chris-benoit-story-dvd-cover.jpg

WWE: Hard Knocks- The Chris Benoit Story (2004)

Wspaniałe DVD poświęcone jednemu z najlepszych techników ever. Płytka opisuje życie i karierę Benoita od początkowych występów w Japonii, przez ECW (poruszona słynna sprawa kontuzjowania Sabu) i WCW aż do zdobycia World Heavyweight Title na WrestleManii XX (widać bardzo wielką i nieukrywaną radość Cripplera po zdobyciu tego pasa- choć w sumie się nie dziwię skoro mógł się nacieszyć tym tytułem tylko jeden dzień po WCW Souled Out 2000 gdy następnej nocy na Nitro pas został z powrotem dany Sidowi Vicious'owi który tapował po Crippler Crossface mając nogę za linami). Walki umieszczone na secie także są bardzo dobre (w niektórych można sobie wybrać po kilka komentarzy)- najbardziej zaskoczyło mnie obecność paru walk z czasów występów w Japonii :) Znajdziemy tu także fajny Steel Cage Match przeciwko Angle'owi z jednego RAW (super diving headbutt ze szczytu klatki :D ) Całość wieńczy wspaniały Triple Threat Match o World Heavyweight Championship pomiędzy Benoitem, Michaelsem i HHH. To DVD po prostu trzeba zobaczyć :)

Przy okazji szkoda bo Chris mógł jeszcze wiele nazdobywać tytułów a skończył jak skończył. Dzięki Ci Crippler za te wszystkie emocje których nam dostarczyłeś swoimi występami w ringu. Nigdy Cię nie zapomnimy.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-315035

Wrestlemania I

Z okazji zbliżającej się Wrestlemanii, postanowiłem obejrzeć pierwszą z nich.

Tito Santana vs The Executioner - **1/2

King Kong Bundy vs SD Jones - Squash

Ricky Steamboat vs Matt Bourne - **3/4

Brutus Beefcake vs David Sammartino - ***

Junkyard Dog vs Greg Valentine - **1/4

Nikolai Volkoff & Iron Sheik vs U.S. Express - ***1/4

Big John Studd vs Andre The Giant - Bodyslam match - **

Leilani Kai vs Wendi Richter - Women's Championship - *1/2

Hulk Hogan & Mr. T vs Roddy Piper & Paul Orndorff - ***1/4

Jest to najważniejsza Wrestlemania kiedykolwiek. Nie było tam wybitnych pojedynków, była jednak historia. Historia wrestlingu.

Galę musi zobaczyć każdy fan wrestlingu. Nie zwracajcie jednak uwagi na same walki, to nie z nich czerpałem przyjemność oglądając to show.

To link do całej gali:

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-315556

• 3 tygodnie później...

http://www.pwwew.net/wrestleshop/video/wwf/foley3.jpg

WWF: Mick Foley: Hard Knocks & Cheap Pops (2000)

Ciekawe DVD streszczające pobyt Micka w WWF. Foley opowiada o przyjaźni z Al Snowem, wspomina słynny tag team który tworzył wraz z Rockiem (Rock & Sock Connection), potyczkę z HHH'em o WWF Title i powrót persony Cactus Jacka a w końcu bycie na posadzie commisionera. Co w extrasach? Mamy tutaj pięć walk (w tym jedną która mnie dziwi a mianowicie Kennel From Hell Match z udziałem Big Boss Mana i Al Snowa z Unforgiven 1999) między innymi świetny match z HBk'em z Mind Games 1996 czy słynny Empty Arena Match z Rockiem z 1999 roku. Jednak nie rozumiem czym WWE się kierowało zamieszczając walkę Al Snow vs Big Boss Man? Przecież Foley w ogóle się w niej nie pojawił (spełnia tam tylko rolę komentatora), bez sensu było moim zdaniem także umieszczenie wszystkich titantronów Micka... Mimo wszystko płytka broni się dobrymi walkami i ciekawym dokumentem.

Polecam to Home Video wszystkim fanom Micka

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-317592

Nie zauważyłem, że tu jest taki temat :D Miesiąc temu obejrzałem sobie "Top 50 matches in TNA History ". Oto ocenki poszczególnych walk oraz parę słów, bo nie chciało mi się każdej walki opisywać.

50. Last Man Standing: AJ Styles vs. Bully Ray (6/12/11, Slammiversary) - **** i 1/4 *

49. TNA World Heavyweight Championship: James Storm vs. Robert Roode (10/26/11, Impact) - ****

48. TNA Knockouts Championship/No DQ: Gail Kim vs. Awesome Kong (1/6/08, Final Resolution) - ****

47. NWA World Heavyweight Championship: Jeff Jarrett vs. Christian Cage (2/12/06, Against All Odds) - **** i 1/4 *

46. AJ Styles vs. Christopher Daniels (7/10/11, Destination X) - ****

45. Monster’s Ball: Jeff Hardy vs. Abyss vs. Rhino vs. Sabu (10/23/05, Bound For Glory) - ****

44. Super X Cup Semi Final: Chris Sabin vs. Frankie Kazarian (8/27/03, Wednesday PPV) - *** i 3/4 *

43. NWA World Tag Team Championship/Ultimate X: The Latin American eXchange vs. AJ Styles/Christopher Daniels (9/24/06, No Surrender) - **** i 1/4 *

42. TNA World Heavyweight/Steel Cage Match: Robert Roode vs. James Storm (4/15/12, Lockdown) - **** i 1/2 *

41. 30 Minute Iron Man Match: Kurt Angle vs. Samoa Joe (1/14/07, Final Resolution) - **** i 1/4 *

40. AJ Styles vs. Kurt Angle (5/13/12, Sacrifice) - **** i 1/4 *

39. NWA World Tag Team: Bobby Roode/Eric Young vs. America’s Most Wanted (1/16/05, Final Resolution) - *** i 3/4 *

38. NWA World Heavyweight: Jeff Jarrett vs. Raven (4/30/03, Wednesday PPV) - **** i 3/4 *

37. TNA World Heavyweight: Kurt Angle vs. Robert Roode (10/16/11, Bound For Glory) - ****

36. Samoa Joe vs. Chris Sabin (7/17/05, No Surrender) - ****

35. TNA World Heavyweight: AJ Styles vs. Christopher Daniels (12/20/09, Final Resolution) - ****

34. Kurt Angle vs. Jeff Jarrett (10/12/08, Bound For Glory) - **** i 1/2 *

33. Fight For Your Right Final/Ladder Match: Christian Cage vs. Kazarian (11/11/07, Genesis) - ****

32. TNA World Heavyweight/King of the Mountain: Kurt Angle vs. Samoa Joe vs. Christian Cage vs. AJ Styles vs. Chris Harris (6/17/07, Slammiversary) - *** i 3/4 *

31. NWA World Tag Team: America’s Most Wanted vs. AJ Styles/Christopher Daniels (6/18/06, Slammiversary) - **** i 1/4 *

30. Ultra Male Rules/Steel Cage Match: Kurt Angle vs. Jeff Jarrett (4/17/11, Lockdown) - **** i 1/2 *

29. TNA X Division/30 Minute Iron Man Match: AJ Styles vs. Christopher Daniels (10/23/05, Bound For Glory) - *** i 3/4 *

28. TNA World Heavyweight: AJ Styles vs. Kurt Angle (1/4/10, Impact) - ****

27. TNA World Heavyweight: Robert Roode vs. AJ Styles (5/15/12, Impact) - *** i 1/2 *

26. Texas Death Match: AJ Styles vs. Kurt Angle (8/10/08, Hard Justice) - **** i 1/4 *

25. Kurt Angle vs. Jeff Hardy (3/18/12, Victory Road) - ****

24. AJ Styles vs. Kurt Angle (6/8/08, Slammiversary) - ****

23. TNA X Division/Double Elimination: AJ Styles vs. Jerry Lynn vs. Low Ki vs. Psicosis (6/19/02, Wednesday PPV) - **** i 1/4 *

22. NWA World Heavyweight: AJ Styles vs. Raven (8/27/03, Wednesday PPV) - ****

21. Kurt Angle vs. Desmond Wolfe (11/15/09, Turning Point) - **** i 1/4 *

20. NWA World Heavyweight: Christian Cage vs. Samoa Joe (3/11/07, Destination X) - ****

19. For a TNA Contract: Austin Aries vs. Low Ki vs. Jack Evans vs. Zema Ion (7/10/11, Destination X) - ****

18. Steel Cage Match/#1 Contendership: AJ Styles vs. Abyss (4/24/05, Lockdown) - **** i 1/2 *

17. Three Degrees of Pain: Kurt Angle vs. Desmond Wolfe (12/20/09, Final Resolution) - **** i 1/2 *

16. TNA X Division/30 Minute Iron Man Match: AJ Styles vs. Christopher Daniels (2/13/05, Against All Odds) - **** i 1/2 *

15. Kurt Angle vs. Samoa Joe (11/19/06, Genesis) - **** i 3/4 *

14. Steel Cage Match: Kurt Angle vs. Mr. Anderson (4/18/10, Lockdown) - **** i 1/4 *

13. Super X Cup Final: Chris Sabin vs. Juventud Guerrera (8/27/03, Wednesday PPV) - **** i 1/4 *

12. TNA X Division/Ladder Match: Low Ki vs. Jerry Lynn vs. AJ Styles (8/21/02, Wednesday PPV) - **** i 1/2 *

11. TNA World Tag Team/Steel Cage Match: Triple X vs. America’s Most Wanted (6/25/03, Wednesday PPV) - **** i 3/4 *

10. TNA X Division/Ultimate X: Petey Williams vs. AJ Styles vs. Chris Sabin (1/16/05, Final Resolution) - **** i 1/2 *

9. Steel Cage Match/TNA World Heavyweight: Kurt Angle vs. Samoa Joe (4/13/08, Lockdown) - **** i 1/2 *

8. Steel Cage Match/Losing Team Splits Up: America’s Most Wanted vs. Triple X (12/5/04, Turning Point) - ***** !

7. Super X Cup Finals: Samoa Joe vs. AJ Styles (8/14/05, Sacrifice) - ****

6. World Title Tournament Semi Finals: Kurt Angle vs. Jeff Hardy (9/5/10, No Surrender) - **** i 1/2 *

5. TNA World Heavyweight: AJ Styles vs. Christopher Daniels vs. Samoa Joe (11/15/09, Turning Point) - **** i 1/2 *

4. Texas Death Match: James Storm vs. Chris Harris (5/13/07, Sacrifice) - ***** !

3. TNA X Division: AJ Styles vs. Samoa Joe (12/11/05, Turning Point) - **** i 1/2 *

2. Kurt Angle vs. Samoa Joe (12/10/06, Turning Point) - **** i 3/4 *

1. TNA X Division: Christopher Daniels vs. AJ Styles vs. Samoa Joe (9/11/05, Unbreakable) - ***** !

Tak w skrócie.

Trzem walką dałem ocenę *****. Walka z Unbreakable raczej nikogo nie dziwi, Texas Death Match oceniłem tak wysoko ( miałem dać o 1/4 mniej :D ), ale oglądając tą walkę ponownie znów czułem to co za pierwszym razem. Piękny koniec mojego ulubionego Tag Teamu. Walka z Turning Point to według mnie najlepszy pojedynek TT w historii TNA. Polecam również pojedynek Jarretta z Ravenem, który oceniłem na **** i 3/4 *. Tą ocenę w sumie można rozłożyć na cały miesiąc wliczając w to walkę o pretendenta i późniejsze proma. Szkoda, że dużo walk było z tej "nowej epoki ", bo kilka dobrych walk z dawniejszych czasów zostało pewnie ominięte. Nie zauważyłem tutaj walki, którą oglądałem jakiś czas temu i okrzyknąłem ją five starem pod wpływem emocji :D A teraz niestety nie mogę jej znaleźć :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-317619

• 2 tygodnie później...

WCW Spring Stampede 1997

Ultimate Dragon vs Rey Mysterio Jr.

Opener dobry, ale nie aż tak dobry jak można było się spodziewać patrząc na obsadę walki. Rey przez dłuższy czas był zdominowany przez Dragona, który trzymał go w różnego rodzaju duszeniach. Zresztą jak na walkę w tej kategorii wagowej, to zbyt dużo było akcji czysto technicznych, a zbyt mało latania. Ocena: 3,5/6

Madusa vs Akira Hokuto

Jak na kobiety to była naprawdę dobra walka, szczególnie jeśli porówna się ją z obecnym wrestliniem kobiet, szczególnie w WWE. Lepsze wrażenie sprawiała Japonka, która zdecydowanie wygrała. Madusa była dobra w powietrzu, ale przy punchach było widać, że nie za bardzo umiała je wykonywać, bo ciosy szły za daleko od twarzy. Ocena: 2,5/6

Lord Steven Regal vs Prince Iaukeia

Fajna, techniczna walka. Regal udowodnił że jest dobrym technikiem, natomiast jego rywal, którego pierwszy raz widziałem na oczy, raczej mu nie odstawał. Regal przegrał i musiał się wyładować na rywalu. Ocena: 4/6

Public Enemy vs Steve McMichael & Jeff Jarret

Na początku walka była trochę nudna, ale pod koniec się rozkręciła, pojawił się stół i krzesło. Public Enemy wygrał i zrobił na mnie większe wrażenie podczas walki. Partner Jarreta też radził sobie całkiem dobrze, a sam Jeff wyglądał wtedy bardziej jak kobieta niż zawodnik wrestlingu. Ocena: 3,5/6

Chris Benoit vs Dean Malenko

Co za smuty. Rozumiem że można zrobić walkę techniczną, ale żeby nic więcej w niej nie umieszczać? No przecież to jest jak podanie widzowi tabletek nasennych. Ocena:2/6

Kevin Nash vs Rick Steiner

Obecność Nasha w ringu nigdy nie gwarantowała ciekawej walki i tak było oczywiście i tym razem. Stainer przez jakiś czas sprzeciwiał się członkowi NWO jak mógł, ale potem była już tylko przewaga tego wyższego i niszczenie głowy rywala na narożniku. Jednym słowem nuda. Ocena: 1/6

Lex Luger & Giant vs Harlem Heat

Walka miała trochę inne, może nawet ciekawsze zasady, bo każdy mógł się zmienić z każdym i pomimo że zapowiadano ich jako drużyny, to każdy był sam. Ostatecznie Giant oddał zwycięstwo Lugerowi, który dzięki temu może zmierzyć się z Hoganem o pas. Ocena: 3/6

Macho Man vs DDP

Zdecydowanie najciekawsza walka gali, bo było to No DQ. Macho Man z DDP walczyli jak równy z równym, ale na końcu pojawiło się NWO i popsuło zabawę. Ocena: 4/6

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-318537

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51okurA3GPL.jpg

TNA Second 2 None Worlds Toughest Tag Teams obejrzane. Krótka opinia o poszczególnych walkach z tego DVD.

LockDown 2007 Electrified Six Sides of Steel match Team 3D vs LAX *** i 3/4 *

Wiadomo było, że w tej walce bardziej będą się skupiać na tym, aby przeciwnika wrzucić na klatkę niż na walce, ale o dziwo dość szybko przeszli do samej walki. Podobała mi się reakcja Ray'a na Hectora, który chciał mu dać krzesełko, a ten poprosił o stół. Skok Hernandeza ze szczytu klatki imponujący, polało się troche krwi i pojedynek ogólnie oglądało się przyjemnie.

Slammiversary 2007 Team 3D vs Rick Steiner i Road Warrior Animal ** i 1/2*

Krótka walka, ale ani Rick ani Animal pewnie długiej walki by nie wytrzymali. Bardziej tutaj chodziło o same osoby niż o poziom. Publika świetnie reagowała na Steinera oraz Animala. Fajna walka jeśli chce się zobaczyć takie legendy dywizji tag team.

Turning Point 2007 Table Match Johnny Devine i Team 3D vs Jay Lethal i The Motor City Machine Guns ****

Bardzo dobra walka, w której było mnóstwo akcji, stołów i emocji. Ogólnie rozpadło się chyba 4 stoły, ale tylko ten ostatni dawał zwycięstwo, gdyż złamany został przez akcje jednego z teamów, a nie gdy np Sabin uciekł, a Ray nie zdąrzył się zatrzymać i wpadł w stół. Walka trwała tylko 15 minut, szkoda właśnie, że panowie nie dostali chociaż tych 5 min więcej, bo nie było widać po nich zmęczenia, a walkę oglądało się świetnie. Zakończenie również dobre, które umocniło Team 3D w roli heeli.

Victory Road 2008 Full Metal Mayhem match

Team 3D (Brother Ray and Brother Devon) and Kurt Angle vs Rhino, Christian Cage, and A.J. Styles ****

Kolejna dobra walka na tym dvd. W tym pojedynku wzieli udział moi ulubieńcy z tamtego okresu. Team 3D oraz Rhino byli gwarancją, że dostaniemy mnóstwo hardcoru rodem z ECW ( publika nawet to chantowała ), a Kurt Angle, Christian Cage i AJ zagwarantowali nam wrestling od strony technicznej. Świetny skok Christiana Cage ze słupków do podtrzymania lin, które zostały po Ultimate X Matchu. W walce oczywiście nie zabrakło hardcoru, dużo stołów ( 3D wymierzone Christianowi na stół wyglądało bardzo dobrze ), mnóstwo uderzeń krzesełkami oraz Rhino wykonujący 3 razy gore ! Ten pojedynek poprostu musiał się podobać.

Impact 03.01.2008 TAG TEAM GAUNTLET: The Latin American Xchange (Homicide y Hernandez) vs. Rock N' Rave Infection (Jimmy Rave and Lance Hoyt) vs. Voodoo Kin Mafia (BG and Kip James) vs. Team 3D (Ray and Devon) vs. Motor City Machineguns (Alex Shelley and Chris Sabin) ***

Dobre czasy, gdy w dywizji tag team można było robić takie pojedynki z 5 TT. Z jednej strony podobał mi się ten pojedynek, bo podobają mi się wieloosobowe pojedynki, a tu w pewnym momencie było aż 7 zawodników w ringu. Z drugiej jednak strony był to gauntlet match co strasznie hamowało zawodników i nie dawano im robić efektownych akcji, a bardziej skupiano się na wyrzuceniu kogoś za ring. Szkoda również, że ta walka nie trwała chociaż te 5 minut dłużej, ale to tylko tygodniówka, więc i tak sporo pokazano.

Impact 05.07.2007 Sonjay Dutt & "Black Machismo" Jay Lethal vs. Alex Shelley & Chris Sabin **

Walkę oglądało się przyjemnie, ale niestety bardzo krótko. Tylko 4 minuty to stanowczo za mało, aby cokolwiek pokazać w walce tag team.

Genesis 2007 The Motor City Machine Guns (Alex Shelley and Chris Sabin) vs Team 3D (Brother Devon and Brother Ray) *** i 1/2 *

Czasy, w których Team 3D chcieli zniszczyć X Division, gdyż poprostu mogą to uczynić. Pamiętam, że nawet fajne proma dostaliśmy przed tym pojedynkiem. Brutalna siła i oszustwa przeciwko szybkości i zwinności, z której słynęli MCMG. Walka wypadła dobrze. Oczywiście z racji tego, że w tej walce byli Team 3D to nie mogło zabraknąć stolików. Walkę wygrali MCMG pokazując, że mali ciałem są wielcy duchem i mogą pokonać większych od siebie.

Impact 27.12.2007

TNA World Tag Team Champions AJ Styles & Tomko vs Motorcity Machine Guns ** i 1/2 *

Sama walka była bardzo fajna, ale jak to na Impactach bywa dostali strasznie mało czasu. Taki pojedynek aż prosiłby się o te 20 – 25 minut. Fajnie było znów zobaczyć Tomko, bo nie widziałem go od kiedy rozstał się z TNA. Te 6 lat temu robił na mnie spore wrażenie. MCMG jak zawsze na swoim wysokim poziomie, wielka szkoda, że już nie zobaczymy ich w TNA.

Impact 10.01.2008

Motor City Machineguns vs Senshi and Elix Skipper ** i 1/2 *

Również bardzo przyjemna walka, ale czas, który dostali nie pozwala dać wyższej oceny. MCMG to klasa sama w sobie i ogląda się ich z wielką przejemnością. Ich pojedynki zawsze są prowadzone w szybkim tempie. Jeśli chodzi o dawne 2/3 Triple X to napewno fajnie było ich zobaczyć ponownie, ale w tym pojedynku zbyt wiele nie pokazali. Walkę od początku do końca kontrolowali MCMG.

Impact 12.06.2008

Team Japan's Speed Muscle (Masato Yoshino and Naruki Doi) vs Team TNA's The Motor City Machine Guns (Alex Shelley and Chris Sabin) ***

Walka z World X Cup. Wielkie brawa dla Speed Muscle, którzy w swoich akcjach byli szybsi niż MCMG. Walka sama w sobie naprawde dobra. Wiele ciekawych dwójkowych akcji, mnóstwo pojedynku na szybkość. Podczas tej walki po prostu nie dało się nudzić i nie wolno było się odwrócić, bo można było przegapić ważny moment. Minusem był oczywiście czas, który dostali, ale to przez to, że był to Impact, a nie PPV.

Impact 30.10.2008

Motor City Machineguns ( Chris Sabin and Alex Shelley ) vs Hiroshi Tanahashi and Volador *

Stanowczo za krótki pojedynek. Panowie nie mieli nawet czasu pokazać na co ich stać, a pojedynek już się zakończył...

Hard Justice 2008

Tag team match for the TNA World Tag Team Championship

Beer Money, Inc. (James Storm and Robert Roode) (with Jacqueline) vs The Latin American Xchange © (Homicide and Hernandez) (with Salinas and Hector Guerrero) *** i 1/2 *

Beer Money i LAX to jedne z moich ulubionych TT, więc ten pojedynek oczywiście musiał mi się podobać. Fajnie było znów zobaczyć Salinas, która wyglądała bardzo sexy :D Pojedynek był dość długi, ale nie było nudnych momentów. Przewaga raz była po stronie BM, a chwile później po stronie LAX. Pojedynek zakończony w klasyczny sposób BM, czyli rozbicie butelki na głowie przeciwnika.

No Surrender 2008

Tag team match for the TNA World Tag Team Championship

Beer Money, Inc. © (James Storm and Robert Roode) (with Jacqueline) vs The Latin American Xchange (Homicide and Hernandez) (with Hector Guerrero) ***

Kolejna walka BM vs LAX na tym DVD i zapewne nie ostatnia. Walka troche podobna do tej poprzedniej jednak troszke słabsza. Tym razem Homicide chciał rozbić butelkę na głowie swojego rywala, lecz ten uniknął ciosu, a Homicide trafiłbutelką w schody. Walka kończy się oczywiście oszustwem ze strony BM.

Bound for Glory 2008

Four Way Tag team Monster's Ball match + TNA World Tag Team Championship + Steve McMichael jako specjalny gość-sędzia

Beer Money Inc. (Robert Roode & James Storm) (oraz Jacqueline) © vs. Abyss & Matt Morgan vs Team 3D (Brother Ray & Brother Devon) vs The Latin American Xchange (Homicide & Hernandez) **** i 1/2 *

Znakomity hardcore match ! Od samego początku w ruch poszły krzesełka, widelce, które Homicide wbijał w głowę Devona, tarka, którą Ray ciął skórę Abyssowi, nie zabrakło również pinezek na stoliku, na którym Dudleye wykonali 3D. Jednak najbardziej pamiętną akcją z tego pojedynku jest wrzucenie Abyssa na płonący stół ! Koleś, który gasił Abyssa zrobił to dość niedokładnie, bo po jego interwencji Abyss nadal się palił, a na twarzy Ray'a widać było, że czekał na to aż ktoś ugasi jego rywala. Naprawde świetny pojedynek z udziałem 4 dobrych tag teamów. Ten pojedynek powinien obejrzeć każdy fan wrestlingu !

Genesis 2009

Three-way tag team match for the TNA World Tag Team Championship

Beer Money, Inc. (James Storm and Robert Roode) (with Jacqueline) vs Jay Lethal and Consequences Creed © vs Matt Morgan and Abyss ***

Był to zwykły 15 – minutowy pojedynek z udziałem 3 tag teamów. Zbyt wiele tutaj się nie działo i chyba najbardziej w pamięci zapadnie mi to jak Beer Money upadli tworząc trójkącik. Po Roodzie było widać, że to mu się podobało :D

Against All Odds 2007

Little Italy Street Fight

The Latin American Exchange (Homicide and Hernandez) vs Team 3D (Brother Ray and Brother Devon) ***

Wielka szkoda, że ten pojedynek trwał tylko niecałe 10 minut przez co tylko taka ocenka. W walce jak na Street Fight przystało było dużo przedmiotów, krwi, dobre tempo przez cały pojedynek i nawet interwencja z zewnątrz, gdy wbiegło kilku zamaskowanych ludzi. Fajnie wykorzystany motyw z "Little Italy", czyli przedmioty, które kojarzone są właśnie z Włochami ( tarka do sera, specjalny nożyk do cięcia pizzy ). Fajne również wyszło jak te tancerki ( starsi fani zapewne dobrze je pamiętają ) rozpoczęły prywatny pokaz dla Ray'a. Chciałbym, aby w tych czasach TNA dawało takie walki.

Destination X 2007

Ghetto Brawl

LAX vs Team 3D **** i 1/4 *

Bardzo dobry hardcore match. Ogólnie nie jestem fanem, aby walkę prowadzić również w publiczności, ale nie przeszkadza mi to, a w szczególności, gdy fani tak reagują na wszystko jak ci. Nawet mieli okazję uderzyć Homicide'a, ale widać, że byli to podłożeni ludzi, jeden z nich najbardziej mnie rozśmieszył, bo najlepiej przecinał powietrze machając rękami jakieś 30 – 50 cm od Homicide'a. W ringu panowie również wiele pokazali. Jak Team 3D miał zbyt wielką przewagę wkroczyło całe Latino Nation ( czy jak tam się ich nazywa :D ), którzy w momencie unicestwili Team 3D. Na pomoc wbiegł im bodajże trener Devona, a chwile później jego "bracia" z Brooklyn'u! I w tym momencie mamy prawdziwy Ghetto Brawl z udziałem ok 15 ludzi !! Nawet Brother Ray postanowił skorzystać z okazji i skoczył z narożnika na wszystkich przybyłych co wyglądało jak zbicie kręgli jedną kulą. :D Naprawde warto zobaczyć sobie ten pojedynek.

Bound for Glory 2007

Ultimate X Match

Triple X ( Elix Skipper & Senshi ) vs LAX ****

Pojedynek, który napewno mocno zmęczył zawodników co było po nich widać, a w szczególności po Hernandezie. Uwielbiam Ultimate X Matche, bo dzieją się w nich rzeczy, które zatykają dech w piersiach. Zazwyczaj walczą w niej zawodnicy X Division, ale ten pojedynek pokazuje, że równie dobrze można zrobić świetny tag team match. Elix Skipper jak zawsze popisał się niesamowitym skokiem ze szczytu rusztowania. Nie było tu ani przez chwile nudno, non stop coś się działo, a w dodatku publika zgromadzona w ImpactZone żywo reagowała na to co się dzieje w ringu. Ah te czasy, kiedy do Orlando przychodzili fani, a nie przypadkowi ludzie. Kolejny pojedynek, który warto sobie obejrzeć.

Victory Road 2008

LAX vs Beer Money ** i 3/4 *

W tej walce więcej było takich wyrzuceń za ring, bo przy ringu byli fani LAX z paskami, których bardzo często używali. Pojedynek sam w sobie nie był zły, ale za bardzo skupiano się właśnie na samym wyrzuceniu niż samej walce. Z łądniejszych aspektów to miło było zobaczyć znów Salinas, która wyglądała bardzo dobrze :D

Ogólnie DVD warto sobie zobaczyć, a w szczególności jak ktoś nie oglądał TNA w latach 2007 – 2008, a jak ktoś oglądał to zawsze może sobie przypomnieć kilka dobrych tag team matchy. Większość walk trzymała dobry poziom.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-318727

Barbed Wire City The Unauthorized Story Of ECW

http://shop.pwwew.net/dvds/barbedwirecity.jpg

Do oglądania tego dokumentu podchodziłem z dużą dozą sceptycyzmu. Miałem doświadczenie z filmami i książkami o tematyce wrestlingowej, które reklamowano jako jedyne słuszne i prawdziwe. Poza tym oglądałem kiedyś "Rise and Fall of ECW", która to produkcja wydawała mi się kompletna.

Może wydać się to dziwne w kontekście opisywania filmu o tematyce wrestlingowej, ale w przypadku "Barbed Wire City..." należy mówić o specyficznej poetyce (serio!), na którą składa się ścieżka dźwiękowa i kolorystyka. Spodziewałem się agresywnego, znanego z teledysków montażu oraz gitarowych riffów, ale zostałem zaskoczony przez twórców.

Koncepcja filmu opiera się na równoległym prezentowaniu aktualnych wydarzeń (zorganizowanej przez Shane`a Douglasa gali Extreme Reunion) oraz materiałów z okresu świetności ECW. Temu wszystkiemu towarzyszą wypowiedzi wrestlerów, ekipy odpowiedzialnej za organizację gal, fanów oraz wrestlingowych dziennikarzy.

Film prezentuje najważniejsze wydarzenia z historii ECW (np. pierwsze PPV, incydent z 17-latkiem i New Jackiem). Ktoś lepiej zorientowany w wrestlingowej historii nie znajdzie w tej opowieści o federacji Heymana niczego zaskakującego, a jednocześnie będzie w stanie wytknąć jej braki (np. zdawkowo potraktowana kwestia powstania federacji).

Ważne jest jednak to, że dokument powstał w oparciu o materiały, które nie są własnością WWE oraz aktualne wywiady (np. Blue Meanie, New Jack, Stevie Richards).

Nie potrafię ocenić tej produkcji. Z jednej strony zaskakująca prawie artystyczna oprawa, a z drugiej chęć wyciągnięcia kasy od fanów, którzy mają sentyment do ECW. Jeśli Wam się nudzi albo nic nie wiecie o ECW, "wypożyczcie" film z internetu. W tym drugim przypadku koniecznie obejrzyjcie również "Rise And Fall of ECW".

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/11/#findComment-318846