Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wiek, w którym widzieliście pierwszą walkę wrestlingową

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

U mnie to sie zaczeło dosyć dawno.... w 1990 roku. Pamietam że na satce bodajże na Eurosport ( tak, tak kiedyś też leciał wrestling) powtórka ze SummerSlam 1990, w pamięci utkwiła mi się walka Hart Foundation vs The Demolitons. Śmieszne to było bo nie kumałem jak to jest że jeden włazi pod mate i zaraz inny wchodzi.... ( 3 było z Demolition) :) potem zaczeły sie regularne sobotnio - niedzielne spotkania ze Sky One, WWF Challenge i WWF Superstars a potem na RTL2 i Tele 5 i tak jakoś zleciało..... ;)
  • Odpowiedzi 287
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

6

• Marcin

6

• MelinaFan

5

• Romo

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

A pamiętacie jak na tm3 leciały skróty WWF w ok. '99-'00? Był to okres kiedy WCW pikowało już ostro w dół, komentarz na DSF był nie do wytrzymania a wszystko to przeplatane jakimiś acht-nojn-ziben z niemieckimi blond raszplami. Najlepsze w tm3 było to że nie zagłuszali speechy tylko puszczali wtedy napisy u dołu ekranu, więc można było posłuchać świetnych prom Rocka i Trypla, bo to był wtedy główny feud.
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

Nie pamiętam tych czasów, o których mówi duża część z was. Czy wtedy Sky One był niekodowany na satelicie/w kablówkach, a wrestling leciał na żywo na niemieckich stacjach? Pamiętam, że kumpel kilka ładnych lat temu opowiadał mi, że oglądał WCW na żywo (chyba na TNT). Tak było? ;)

117380471846b21e8779201.gif

Nie pamiętam tych czasów, o których mówi duża część z was. Czy wtedy Sky One był niekodowany na satelicie/w kablówkach, a wrestling leciał na żywo na niemieckich stacjach? Pamiętam, że kumpel kilka ładnych lat temu opowiadał mi, że oglądał WCW na żywo (chyba na TNT). Tak było? ;)

Pamiętam to bardzo dobrze, Sky One został zakodowany na analogowej Astrze bodajże we wrześniu 1994r. Pamiętam, gdyż wówczas skończyło się oglądanie wrestlingu w TV ;)

Spinebuster - ten obleśny łysol to mógł być Bastion Booger ;)

wrestling zacząłem oglądać w wieku 7 lat (1993 rok), oczywiście Sky One ;)

it's good to be bad

• Urządzenie:  Android

Na TNT w piątki były czterogodzinne seanse z wrestlingiem, bo o 22.00 zaczynało się Nitro, a o północy Thunder. Kiedy nie było Thunder leciało tylko Nitro. W każdym razie nie przypominam sobie żeby wrestling na TNT leciał na żywo.

Dawno dawno temu (tak dawno, że aż nie pamiętam ;)) Sky było odkodowane. Ja pamiętam tylko zakodowane Sky, chyba tylko Sky News było odkodowane w tamtym czasie. W każdym razie miałem kartę tv i kiedy szukałem sposobu na odkodowanie różnych kanałów znalazłem MultiDecodera. Był rewelacyjny, radził sobie prawie ze wszystkim. TNT odkodowywal ładnie, ale ze Sky miał problemy. Obraz był czarno biały i chyba skakał, ale i tak bardzo się cieszyłem, bo z niekodowanych programów został tylko DSF. Nigdzie indziej nie pokazywali WCW.

Wrestling na TM3 oczywiście pamiętam. Wiem, że na pewno było SmackDown!, RAW nie kojarze. Na TM3 chyba nawet WrestleManię 2000 pokazywali ;). Wrestling na TM3 leciał chyba równolegle z tym na DSF i pamiętam, że czasami skakałem z kanału na kanał. Wcześniej oglądałem jeszcze RAW na RTL2. To były czasy, wrestling był wszędzie ;). Niestety potem wszystko poznikało. Wrestlingu nie oglądałem od zejścia WCW z anteny DSF do połowy 2002 r. kiedy założyłem sobie stały internet. W tym czasie z róznych miejsc wchodziłem do netu i zaglądałem m.in. na Attitude, bo tylko tu były raporty z cotygodniowych gal. Czytałem też newsy, więc mniej więcej wiedziałem kto, co i jak. Kiedy już założyłem net, to długo oglądałem tylko PPV, bo przecież wrestling był tylko na IRCu i czekało się w cholernie długich kolejkach. Dlatego Wy, którzy teraz marudzicie, że linki do gal są później, albo jest "tylko" nsv pamiętajcie, że kiedyś wrestlingu w ogóle nie było i człowiek się cieszył jak zobaczył jakąś walkę. PPV najwcześniej oglądało się po tygodniu i to tylko jak dobrze poszło.

1005187806541accfacb3d6.jpg

W 1996 i 1997 walki z WCW PPV "ogladalem" na zdjeciach na Nitro :D W 1998 na DSF bylo cos takiego jak Action Magazine i tam co miesiac byly po 4 walki z PPV z ubieglego miesiaca. Oczywiscie w skrocie, ale cieszylem sie jak cholera :D
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

3247778034e83b336a7b43.jpg

Pamiętam to, program był chyba w środę i dzięki niemu obejrzałem m.in. walki z Road Wild i Starrcade. Nie wiem ile było tych walk, ale skoro mówisz, że 4, to wierze na słowo :). Później na DSF było Fan Power, ale tam pokazywali różne walki z NWA/WCW. Wiem, że na jakimś niemieckim programie oglądałem jeszcze ECW, ale niestety nie pamiętam na którym :(. Tam było jeszcze SMW, to też się oglądało. Jeżeli chodzi o PPV, to na początku nie wiedziałem co to za walki na obrazkach i dlaczego nie było ich w telewizji. A jakie było zaskoczenie kiedy okazywało się, że jest nowy mistrz ;).

W programie Fan Power bylo 10 walk i fani z Niemiec glosowali na nie telefonicznie i mailowo (od mojej mamy z pracy kiedys zaglosowalem :D).TOP 3 byly pokazane na DSF, natomiast wszystkie 10 na DSF Action, programie ktorego braku nie moglem przebolec, bo tam miedzy innymi wszystkie PPV lecialy live w calosci.
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

3247778034e83b336a7b43.jpg

O tym, ze można było głosować telefonicznie to wiedziałem, ale o tym, że mailowo to nie ;). Pewnie i tak bym nie zagłosował. Kiedyś nagrywałem każdy wrestling jaki leciał, więc Fan Powery też gdzieś są ;). W ogóle łezka się w oku kręci nawet kiedy człowiek wspomina DSF ;).

Wrestling w tv ma swój urok, ale też minusy. Największym są reklamy. I to nie tylko te na DSF ;). One utkwiły w pamięci najbardziej, bo zawsze pokazywali grube paskudy, Terese Orlowski (pewnie każdy zapamiętał z powodu nazwiska) itp. Ale reklamy na TNT były niemniej denerwujące, też trwały z 10 minut. Kto pamięta reklame z porcelanową lalką ;)? To było coś z Carmen...

W ramach małego wyjaśnienia - Sky One zostało zakodowane 1 września 1993 i stało się częścią nowej paczki o nazwie Sky Multichannels. Generalnie epoka kodowania wszystkiego poza Sky News zaczęła się trochę później, bo mniej więcej do połowy października 1993 na Sky One pojawiały się otwarte segmenty (średnio kwadrans na dwie godziny, wieczorami częściej) więc nie było tak strasznie. Zresztą mam to wszystko udokumentowane na kasetach :)

Co do kodowania TNT - każdy dekoder sobie z nim radził bo było kodowane w VideoCrypcie "soft" i wystarczył sam dekoder, żadne karty i abonamenty nie były potrzebne - Sky raz na jakiś czas też wpuszczało okienka w "sofcie".

No i zostają Helmuty :) Najpierw WWF było na Tele5, potem RTL2, następnie DSF, przerwa, znów RTL2, potem tm3, przerwa i do teraz Tele5. Zawsze bez problemu można było zobaczyć Royal Rumble, WM, KOTR, SummerSlam i Survivor Series, a z pozostałymi galami PPV było tragicznie, bo kiedyś nie było internetu :) Zupełnie inna sytuacja była z WCW bo DSF dawał wszystko - Saturday Night, Pro, Worldwide i gale PPV. Galavision i AAA jakoś mnie nie przekonało, obejrzałem w całości może ze dwie gale ;)

Nie wiem czy ktoś pamięta, ale latem 1994 na Astrze wrzucono na dwa miesiące Sky Preview Channel (późniejsze Sky Sports 2) gdzie obraz podzielony był na kilka małych ekranów i można było sobie 24/7 oglądać odkodowane Sky Sports czy Sky One - tyle, że bez głosu :)

Ja chyba jakos ok. 1990, jak tylko pojawila sie kablowka. Na Eurosporcie. Najbardziej wtedy lubilem Rockersow i Jake'a Robertsa. Takera lubil moj ojciec chrzestny. Ale podobalo mi sie jak kiedys zamknal Warriora w trumnie. Fajne to bylo. Wspominam te czasy z duzym sentymentem

Co do kodowania TNT - każdy dekoder sobie z nim radził bo było kodowane w VideoCrypcie "soft" i wystarczył sam dekoder, żadne karty i abonamenty nie były potrzebne - Sky raz na jakiś czas też wpuszczało okienka w "sofcie".

Miałem taki tuner, bez karty dekodujacy TNT wieć było co oglądać bez poślizgu,

Nie wiem czy ktoś pamięta, ale latem 1994 na Astrze wrzucono na dwa miesiące Sky Preview Channel (późniejsze Sky Sports 2) gdzie obraz podzielony był na kilka małych ekranów i można było sobie 24/7 oglądać odkodowane Sky Sports czy Sky One - tyle, że bez głosu :)

Pamiętam jak podaczas mistrzostw Świata w Stanach był dylemat co oglądać, głosu nie było i trzeba było siedzieć tuż przed ekranem :)

Obecnie jedynie co moge polecić to TWC ( The Wrestling Channel) na Astrze 2 28.2 East, i Smackdown na Italia 1 (Hotbird) choć z poślizgiem 1 tygodniowym ( komu sie nie chce ściagać) :)

Edytowane przez Rambo78

Pamiętam również te okienka podzielone..byl tylko obraz ale i tak sie ogladalo .. u mnie bywalo np. tak, że głód wrestlingu powodował, że nawet ogladałem (albo raczej podsluchiwalem) transmisje kodowane na Sky One i Sky Sports..wtedy komentarz i reakcja publiki musiała mi wystarczać :) ale pamietam także jak ECW było emitowane na takim kanale jak Quest TV, nawet chyba raz puścili PPV Remember to November 98 ..bardzo dobre PPV którego nigdzie nie można dostać, tam ECW było bodajże kilka dni w tygodniu..dopóki kanał nie skończył swego żywota..

a z Teresa Orlowski to był kłopot kiedy telewizor z programami satelitarnymi był w pokoju rodziców i się chciało oglądać wrestling :)

Przypomniało mi sie coś fajnego, pamiętam jak dziś.......... Otóż niektóre Gale to sie nagrywało..... na kasety magnetofonowe ze Sky Sports i sie słuchało jak przebiegała walka ( Survivor Series 1991). :lol: To była dopiero frajda ;)