Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wiek, w którym widzieliście pierwszą walkę wrestlingową

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Czas delikatnie odświeżyć topic i wypowiedzieć się o sobie...

Nie pamiętam który był to rok, ale śmigają mi po pamięci dwa ring name'y- Goldberg oraz The Giant. Było to więc chyba WCW... co jeszcze? Pamiętam, że kiedy tego u ziomka nie oglądaliśmy z jego starym (który do tej pory waha się pomiędzy smartowaniem, a markowaniem :D) to nigdy tej dwójce nie udawało się skończyć walki, zdarzały się interwencje i nawet bodajże w klatce nie udało im się dojść do końca pojedynku.

Może ktoś z ludzi pamiętających dobrze tamte czasy powie co to za historia, kto z kim feudował? ;)

• Odpowiedzi 287
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

6

• Marcin

6

• MelinaFan

5

• Rambo78

4

Top użytkownicy w tym temacie

Wrestlingiem interesuję się stosunkowo od niedawna bo dopiero od jesieni 2009 roku. Właśnie wtedy zobaczyłem pierwszą walkę na kanale Extereme było to RAW. Zobaczyłem wtedy starcie trzech tag teamów. Walczyli wtedy D generation X, JeriShoW, Undertaker & John Cena. Zafascynowali mnie wtedy HBK wykonując Sweet Chin Musik i Deadmen robiąc po walce tombstone piledriver na Jasiu.

Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei

I przed narodem niosą oświaty kaganiec;

A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei,

Jak kamienie przez Boga rzucone na szaniec!...

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Kilka lat temu temu nudziłem się i skakałem po kanałach. Na jakimś niemieckim sportowym trafiłem na highlightsy walki Batista vs The Great Khali - Punjabi Prison Match. Jakieś 2, 3 lata później na tym samym kanale zobaczyłem walkę Steel Cage, a w klatce Chris Jericho, Jeff Hardy, CM Punk i Rey Mysterio. Od tego zacząłem się interesować wrestlingiem :)

PS Jeśli ktoś wie na jakich zasadach była ta walka (nikt nie próbował wychodzić, z tego co pamiętam) i kiedy się odbyła to byłbym niezmiernie wdzięczny ^^

Edytowane przez master71

!!!FIRE DAMIAN PRIEST!!!
!!!FIRE SETH ROLLINS!!!
!!!FIRE UGLI-EST BELAIR!!!

19206047157224d1ceee4a.jpg

Pamiętam że jako naprawde młody dziciak czasem oglądałem jakieś walki, ale kompletnie nie pamiętam co to było. Najstarsza walka którą pamiętam w miare dobrze, to walka Santino Marelli z Umagą, 5 lat temu, kiedy to Santino wyszedł z publiczności i wygrał intercontinental title. Jakie to były emocje, jako nieświadomy 12-latek dałem się nabrać i naprawde bardzo się przejąłem że tak z dupy gościu z publiki wygrał tytuł :lol:

PS Jeśli ktoś wie na jakich zasadach była ta walka (nikt nie próbował wychodzić, z tego co pamiętam) i kiedy się odbyła to byłbym niezmiernie wdzięczny ^^

to chyba była walka Steel Cage Tag Team match Jeff Hardy & Rey Mysterio vs Edge & Chris Jericho z CM Punkiem jako sędzia specjalnym, to było jakos w 2009 roku na SmackDown, a czego nie wychodzili z klatki to nie wiem

7166078814fae608e15857.jpg

nie wiem, ktory rok i jaka federacje. wiem, że raven miał wtedy klikę swoją z billy kiddem chyba i perry saturnem (wyglądali jak beje) a gdzieś obok tańczył disco inferno. przewijał się jeszcze jakiś typ o którym komentantorzy mówili, że ma polskie korzenie czy coś. fajnie jakby ktoś coś powiedział więcej co to mogło być.

nie wiem, ktory rok i jaka federacje. wiem, że raven miał wtedy klikę swoją z billy kiddem chyba i perry saturnem (wyglądali jak beje) a gdzieś obok tańczył disco inferno. przewijał się jeszcze jakiś typ o którym komentantorzy mówili, że ma polskie korzenie czy coś. fajnie jakby ktoś coś powiedział więcej co to mogło być.

Federacja to WCW w roku 1997 lub 98.

Domyślam się że chodzi Ci o Raven's Flock. Owszem był tam Kidman, Saturn, Lodi, Sick Boy, Kanyon. Mogłem pominąć, wypisuje z pamięci.

Nie potrafię sobie dokładnie przypomnieć żeby Disco feudował ze stajnią Ravena. Stawiałbym 97 lub początek 98.

Gościu z polskimi korzeniami to Scott Putski.

9 lat. Co ciekawe figurki mnie wciagnely do wrestlingu, bo wpisywalem roznych wrestlerow imie ktore mialem z figurek i ogladalem w internecie :D potem sie przezucilem do normalnych calych gal.
  • 4 tygodnie później...

Mniej więcej siedem lat temu nudziłem się i skakałem po kanałach. Na jakimś niemieckim sportowym trafiłem na highlightsy walki Batista vs The Great Khali - Punjabi Prison Match.

Jak miło, szczególnie dlatego, że 7 lat temu Khali'ego nie było jeszcze w WWE :)

Ich walka w Punjabi Prison Matchu była dopiero pod koniec 2007 ;]

"If ya smeeeeelelelelle What the Rock is Cookin' ?!"

808221084ed0cf03bd579.jpg

• Reputacja:   3

Ja dośc wcześnie, bo pierwszą walkę wrestlingową obejrzałem w 1995 mając 6 lat. Oglądałem wtedy dużo Cartoon Network trwający do 22, a po nim leciało TNT i w piątki emitowali WCW Nitro. Poźniej w 1998 odkryłem WWE (wtedy WWF) na Wizji Jeden (czy jak to się nazywało), wtedy z kumplem mocno zamarkowaliśmy, a ja stałem się już dużym psychofanem. Choć rodzice uświadamiali mi od małego, że to jest udawane (a tata mocno krytykował i nie chciał bym to oglądal, zresztą to dziś dziwi się jak mogę ogladać takie "gówno" :D) to jednak mocno markowałem niektórym wrestlerom - szczególnie Jericho, którego kojarzyłem jeszcze z WCW i do dziś jest moim ulubionym zawodnikiem. Później gdy w 2001 założono mi pierwszy internet (pamiętny modem na czas :D) to zacząłem odkrywać polskie strony i byłem świadkiem jak powstaje portal Attitude (wtedy dopiero raczkujący i wyglądający zupełnie inaczej - pamiętam jeszcze ten ciemny layout strony :D). Poznając tajniki tego biznesu zaczęła się u mnie klasyczna zmiana perspektywy - transformacja z ślepego marka w internetowego, analizującego smart-fana z kalkulatorem :D. Przez cały ten czas oglądam wrestling regularnie, z portalem miałem małą przerwę, ale znów od jakiegoś czasu udzielam się na forum. :)

Aż wstyd się przyznać że pierwszą walkę obejrzałem stosunkowo niedawno.

Szukałem czegoś w TV była Niedziela, i leci Smackdown na ESC, od razu mnie zaciekawiła walka, nie pamiętam dokładniej jaka, ale było to ostatnie SD przed F4W, i najbardziej utkwił mi w pamięci moment gdy Kane wchodził z trumną, albo znęcanie McIntyre nad Longiem.

Zobaczyłem w programie że później coś jest i akurat PPV :)

3 walki obejrzałem ( Hart Dynasty vs Usos / F4W WHC / Truth vs Miz ) oczywiście wszystko brałem na serio ( mark :P ). Mysterio i Usosi przypadli mi do gustu i co by nie mówić dalej ich lubię, szczególnie bliźniaków.

Ja oglądałem pierwszą moją walkę na Wrestlemania pierwsza walka Undertaker'a z tatą i dziadkiem :-)
John Cena

JA oglądałem pierwszą walkę w wieku 4 lat z tatą było to w 2002r walczył wtedy John Cena Z Chrisem Jericho szkoda że John przegrał :(
ALEX RILEY

12351647344f781d768a03b.jpg

• 2 tygodnie później...

pierwszy kontakt z wrestlingiem to gra WWF SmackDown! którą dostałem od brata w 2006 roku później w 2007 walka Battel Royal o pasy TT

247782758521a06569bd9f.jpg

Miałem wtedy 10 lat... Jakieś TNA na Eurosporcie... Sting walczył. Krzesła poszły w ruch. Dzieci z ADHD to nic przy tym co ja wyczyniałem z podjarania podczas oglądania. Dwudziestoletni wówczas kuzyni musieli być zażenowani :D