Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Wiek, w którym widzieliście pierwszą walkę wrestlingową

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Wiem na sto procent, że był to 2007 rok, czyli miałem wtedy 11 lat. Wiem też, że pierwszą walką obejrzaną przeze mnie było starcie w NJPW (o ile dobrze pamiętam, transmitowany wtedy na eurosporcie), problem w tym, że za nic nie pamiętam kto brał w niej udział. Potem dostałem internet, więc zacząłem szukać tego po necie, no i przypadkowo natrafiłem na pojedynek John Cena vs Rey Mysterio z jakiegoś SmackDown. Spodobało mi się, Janek stał się wtedy moim ulubionym zawodnikiem i tak się to zaczęło :).
  • Odpowiedzi 287
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

6

• Marcin

6

• MelinaFan

5

• Rambo78

4

Top użytkownicy w tym temacie

2005 Rok TNA Impact na Eurosporcie.Pamiętam że była to walka w rodzaju TLC plus pinezki.Dla mnie jako nieświadomego fana obejrzenie skoku na stół z 3 metrów a potem rzut na pinezki zrobiły ogromne wrażenie.Potem było troche przerwy do czasu DSF i natrafienia na tygodniówkę RAW...

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Wiek? XXI :) A tak to bodajże 2003 rok, gala Vengeance,walka Brock Lesnar vs Kurt Angle vs Big Show o pas WWE. To było coś.... Ten Olympic Slam na Big Showie... Ahh, piękne czasy.

1822912563511427a3754ee.jpg

Hmm... rok 2008 na pewno, coś koło października-listopada. Walka na pewno z udziałem Jeffa Hardego, ale nie pamiętam drugiego zawodnika. Jednak regularnie oglądać zaczęłam dopiero w kwietniu następnego roku.
I do not back down from any challenge

18697074544e6f9914ba901.jpg

Pierwszą galę jaką widziałem było bodajże TNA. Ponoć wcześniej w wieku 3 lat (jeśli nie mniej) razem z tatą oglądałem Hogana. Ale tego wogóle nie pamiętam. Pierwszą galę, którą oglądałem (i ją pamiętam) to było TNA. W nocy na Eurosporcie leciało TNA, a miałem taką mini-kablówkę, więc TNA to było jedyne "coś", co dało się oglądać późną porą. Walka toczyła się między Abyssem a...cholera, nie pamiętam kto to był, ale mogę go opisać. Kolorowy, krótki irokez na głowie, boki ścięte na łyso, wchodził ze śmietnikiem i kijem i chyba w okularach. No i to była pierwsza walka. Później były walki Ravena, Rhino, tag team: AJ Styles i Krzysiu Daniels (mój ulubiony zawodnik z TNA do tej pory). I potem d\był drugi segment, który najbardziej zapadł mi w pamięć. Manager i zarazem ojciec Abyssa podpalił twarz Stingowi i Skorpion musiał nosić maskę Abyssa. Potem zdjęli TNA i koniec z wrestlingiem. Aż do Vintage Collection na Eurosporcie. W klasie 6 podstawówki kilku kumpli gadało o wrestlingu. No to ja im mówię o tych gwiazdach z lat 80, 90 i ery Attitude, ale oni nic nie kapowali. Ot zwykłe dzieci WWE jakich jest pełno na konkurencyjnym WF. No to zacząłem im opowiadać o TNA. I dalej nic. No to postanowiłem na youtube pooglądać trochę fedki Vince'a. Pierwsza walka WWE jaką widziałem na YT to chyba 8-man tag team match z Chrisem Mastersem, Kanem, Carlito, Tryplem i jeszcze kilkoma osobami, których nie pamiętam. No i tak mniej więcej od Backlash 2009 zacząłem na bieżąco oglądać WWE, co zostało mi aż do dziś :). Dziękuję za uwagę.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Walka toczyła się między Abyssem a...cholera, nie pamiętam kto to był, ale mogę go opisać. Kolorowy, krótki irokez na głowie, boki ścięte na łyso, wchodził ze śmietnikiem i kijem i chyba w okularach.

Pomogę rozwiać wątpliwości. Opis wskazuje, że był to Brother Runt, znany bardziej jako Spike Dudley :)

http://i196.photobucket.com/albums/aa192/dse81_photo/TEW%20NWA%20Dynasty%20V2/People/H%20-%20Album/Matt%20Hyson/BrotherRunt.jpg

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

Moja pierwsza obejrzana walka to walka The Undertaker vs. Rey Mysterio na Royal Rumble 2009, czyli dwa lata temu. ( miałem wtedy jakieś 13 lat. ) Dobra walka, jednak co się w późniejszych czasach okazało - widziałem lepsze.

Moją pierwszą walką było starcie pomiędzy The Undertakerem z Johnem Ceną , miałem wtedy 13 lat , koledzy w szkole na informatyce oglądali to starcie , zainteresowało mnie to i tak zaczęła się moja przygoda z wrestlingiem .

9826323954e258690f3a7f.jpg

Pierwsza walka to pod koniec WCW z Road Warrior Animal ,Jarret ,Steiner i Sid , a pierwsza Gala WWF wtedy jeszcze to Wrestlemania X-7
NWO FOR LIFE !

15887074294e35a9a4096c5.jpg

Moją pierwsza widzianą walką była walka Nakamury z NJPW z czasów kiedy ta właśnie federacja leciała na Eurosporcie2 miałem wtedy tak gdzieś z 9-10 lat.A pierwszą walką z WWE było to podajże 2-3 Raw przed nagrodami Slammy z 2008 roku i była to walka Batisty z Y2J'em.Był to zwykły mecz a tydzień po tej walce na Raw odbył się Steal Cage match z udziałem właśnie tych zawodników.Może się wam skojarzy.Miałem wtedy 12 lat.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

• Reputacja:   286
  • Urządzenie:  Android

Pierwsza walka, niech pomyśle ? ... Dokładnie nie pamiętam było to gdzieś na przełomie lat 1997-1998 czyli wychodzi na to, ze pierwsza walkę oglądałem mając 8-9 lat chociaż nie wykluczam, ze doszło do tego wcześniej lub trochę później. Nie pamiętam bo było to już jakiś czas temu . Było to na TNT bodajże WCW czasy w, których królowało NWO.

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Pierwszą walkę widziałem gdzieś w 2002 roku, jak miałem 7 lat i pamiętam tyle, że walczył The Rock a z kim to nie wiem. Później zapomniałem o wrestlingu i tak pod koniec 2008r. kumpel przypomniał mi o zapasach i "pierwszą" walkę, którą dokładnie pamiętam był Jeff Hardy vs Triple H vs Edge na Armageddon 2008.

I'm the best in the world at what I do

Sometimes a blessing can be a curse

Cody Rhodes #1 Fan!

212326867586a795fd12c5.jpg

Jeff Hardy vs Triple H vs Edge na Armageddon 2008

Walka którą na pewno będę pamiętał przez całe życie bo to właśnie była moja pierwsza walka jaką widziałem na PPV.Wtedy to właśnie narodziła się moja sympatia do młodszego z braci hardych.

We walk alone in the unknown

We live to win another victory

We are the young

Dying sons

We live to change the face of history...

2482447074e46ec6d7986d.jpg

• 2 miesiące temu...

Pierwszą walkę zobaczyłem gdzieś w 2005-2006? Nie pamiętam, wiem tyle że RAW.

Pierwszy CAŁY mecz na PPV zobaczyłem całkiem niedawno... Extreme rules 2009, Edge vs Jeff Hardy Ladder Match. Później Punk zainkasował walizeczkę...

I hate this idea, that you are the best.

Because you not.

I'm the best.

Best in the world.

I'm CM Punk and you're not.

Jeff Hardy vs Triple H vs Edge na Armageddon 2008

Walka którą na pewno będę pamiętał przez całe życie bo to właśnie była moja pierwsza walka jaką widziałem na PPV.Wtedy to właśnie narodziła się moja sympatia do młodszego z braci hardych.

tak to rowniez moja pierwsza walka PPV. Rowniez wlasnie wtedy zostalem fanem Jeffa Hardego :D