Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

#205 Live (Spoilery, komentarze, dyskusje - temat zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nazwa głupia a wrestlerów na dłuższą metę trochę mało? Ale kilku mniejszych gości pokroju Sin Cary, Kalisto, Neville'a czy Ariesa!? mogą stworzyć z tego ciekawy produkt. Teoretycznie nawet to, że jest to obok Smacka sprawia, że Niebiescy + Fioletowi trwają tyle co Czerwoni, ale to tylko liczby bo po takiej kombinacji czuję się bardziej zmęczony tym niż RAW, zresztą podobnie jak widownia na trybunach.

A co do samego programu, AA na komentatorce zapowiadający szturm na tą dywizję? Gość ma dobre mic skille więc na komentatorkę się nadaje ale czy to nie jest dla niego jakiś spadek jeśli miałbym tam wylądować? Roderick Strong też wagą tam pasuje, dodaliby 205 starpoweru ale czy na tyle by warto było to oglądać?

Skoro Swann został mistrzem a crusierzy nadal są na RAW to czy na takim Roadbloack będzie walka o pas Cruiserów? Jak dla mnie Kendrick powinien ten pas odbić a wokół pasa zawsze powinno się kręcić nawet z 5 osób, bo co innego chłopaki tam mają robić?

• Odpowiedzi 479
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pavlos

213

• aRo

84

• Kcramsib

29

• TheVillain

19

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Na starcie pokazali wszystkich. Propsy, ale brakowało mi Tozawy w ringu :( Że o Metaliku nie wspomnę - a winieta z napisem "Coming Soon", kiedy gość dopiero co tu stał, wybitna. Temat można drążyć, choćby biorąc pod uwagę gości spoza dywizji - czyli np. Neville, co jest pomyłką. Pierwszy odcinek powinien strzelać fajerwerkami, niestety woleli to zrobić inaczej.

Aries komentuje - czekam, aż się wykuruje i wstanie ze stołka. Oczywiście by ruszyć po pas.

Na początek... Bollywood. I sklepali Gulaka i Nese'a. I próbowali na siłę nam pocisnąć ten durny taniec. A pamiętam, że w RKK mi nie przeszkadzali, kiedy taki Mahabali wadził od początku. Oj.

Gallagher wyszedł w sumie na gwiazdę odcinka. Gość, który może zgarnąć reakcję publiki, co nie jest takie oczywiste w tej dywizji. Entertainment + skill.

To samo chciałbym napisać o Swannie (outlandish, wtf), ale dzisiejsza walka mi wybitnie nie podeszła. W sumie było fajnie od tego 450, czyli przez nieco ponad minutę? Wcześniej wiało nudą. Cieszy mnie Rich z pasem, ale po tym, co widziałem wcześniej, nie miałem w sobie za dużo entuzjazmu. Ech, pora na rywali innych niż Kendrick - jak nie ma story, to Brian zawadza mi swoim tempem.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

Informacja o wprowadzeniu nowego show, którym jest 205live wyskoczyła do prawdy jak Filip z konopi. Kompletnie to pomnie spłynęło , nie oczekiwałem na rozpoczęcie show. Właściwie to jestem zaskoczony , że zaczęto je już teraz! Luknąłem by zobaczyć z czym to się je i jestem zawiedziony.

Toż to namiastka tego co oglądaliśmy w fenomenalnym CwC. Zwykła słaba podróbka.

Aries na komentatorce spoko. Mogą go wpuszczać do dywizji, która okazała się przynajmniej na razie sporym niewypałem. Ach ci piepszeni...kreatywni. :roll:

Nie sądzę jednak, że jest to na tyle duża atrakcja by lukać ten program. Aries niestety jest jednym wielu i to wwe dosadnie nam pokazuje.

Jedynym plusem jest ekhm debiut ekhm Jacka. Dla mnie największe odkrycie CwC. Świetnie się ogląda jego segmenty w ringu, bo ciężko nazywać to walkę :P . Gościu wciąż kapitalny, mam nadzieję, że wwe dostrzeże jego zalety i dobrze go wykorzysta, bo może być to tak naprawdę jedyne solidne wzmocnienie wwe. Choć pewnie i tak dorzuci się go do dywizji kruzerów i żadnych feudów , segmentów nie dostanie. Póki co mam nadzieję, że na tym solidnym debiucie nie zakończy się moja sympatia dla Gallaghera. Powinni z nim coś zrobić. Chucham na zimne by nie był tak blady jak pozostali, nomen omen jeśli można mówić o nie byciu bladym w jego przypadku. Shemus lubi to.

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

Po tym, jak Dar torturował Cedrica, w mojej głowie Alexander stawał się pewniakiem. Mimo to, z powykręcaną ręką jeszcze go uwalili. I ten śmiesznie brzmiący 23-latek dedykuje zwycięstwo dziewczynie przeciwnika. Mamy feud! Kłocą się o dziewczyne! To ten moment, kiedy Alicia ma czuć się potrzebna?

Sytuacja po Main Evencie prosi się o Triple Threat. Jeśli Cruiserzy choćby w najmniejszym stopniu są jeszcze związani z RAW, to zestawiałbym ich na Roadblock. To może być przyjemny pojedynek.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Spodziewałem się jakiegoś turnu Cedrica w przyszłości, by Alicia mu pomagała w walkach, jednak słowa Noama po ich starciu trochę ten obraz psują.

Gallagher był nadzieją na reakcję, ale Daivari to skutecznie spieprzył. Nie żeby to była zaraz jego wina - to bookerzy podjęli dziwną decyzję.

ME - chyba oglądało mi się ciut lepiej niż tydzień temu, ale jestem za tym, by każdy ruszył swoją drogą, bo nie chcę kolejnych powtórek. A szykuje się Triple Threat.

Metalika reklamowali ostatnio - OK. Dzisiaj Dorado - wut? A Tozawa miga tylko w intro :(

• Reputacja:   1

aRo, bo Tozawa był zajety wystepami na live evencie WWE w Japonii, a potem ruszyl z rosterem w trase po Australii.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

aRo, bo Tozawa był zajety wystepami na live evencie WWE w Japonii, a potem ruszyl z rosterem w trase po Australii.

Był pierwszego dnia - nie skorzystali. A potem to mogli chociaż filmik zapuścić. Dorado dostał przed nim - to ci się podoba? :P

Lubię sobie policzyć pewne rzeczy, wyszło mi że na 56 minut show, mieliśmy 5 minut reklam, jakieś 8 minut na segmenty i proma z 10 minut poszło na wejściówki i mało produktywne momenty, więc mniej więcej 30 minut na magię w ringu. Niby nie jest to tak mało jak na 3 walki, ale dlaczego te pojedynki są takie same jak na RAW/SD/NXT? Starcia są prowadzone w dość wolnym tempie, są bardzo zwalniane i po jakimś spocie zawsze przerwa na ripleja. Nie widzę celu w istnieniu 205, bo jest to 4Ty wybór w WWE gdzie postaci są dopiero budowane, feudy raczkują albo ich nie ma a goście, którzy mieli błyszczeć w ringu póki co tego nie robią.

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - Noam Dar vs Cedric Alexander

Przyda się ta wygrana Darowi. Szkoda tylko, że wplątują go w bój o dziewczynę. Zawsze jak pojawi się jakiś "związek" w WWE to pojawia się również ktoś kto chce laskę odebrać albo rozbić parę. :roll: Jeżeli w przyszłości dadzą lepsze starcia to wytrzymam to miłosne podłoże.

Druga walka - Ariya Daivari vs Jack Gallagher

Rewanż za RAW. Tym razem już całkowicie poszli po obijaniu kończyny. Daivari w końcu musiał wygrać. Za dużo porażek w ostatnim czasie.

Trzecia walka - Cruiserweight Championship: Brian Kendrick vs Rich Swann ©

Dobra walka choć wynik był z góry wiadomy. Powinni zrobić Triple Threat z Perkinsem. Atak Kendrica po walce zarówno na mistrza jak i T.J.a właśnie to zwiastuje. Zdecydowanie będzie to lepsze do oglądania niż kilka singlowych walk pod rząd.

Kolejny odcinek i znowu bez większych emocji.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Czyli Dar i Cedrick walczą o Foxównę? Jeśli tak, to wiadomo, kto będzie górą. Noam jeszcze to sobie odbije. Ma trochę czasu, jest w końcu bardzo młody. Sama walka przyjemna, z właściwym zwycięzcą. Tak, propsuję Szkota.

Rywalizacja Gallaghera z Daivarim Jr. mnie ani ziębi, ani grzeje. Gdybym miał ją bookować, nie dałbym Hindusowi ugrać ani jednej z walk, ale tak przynajmniej jest jako tako wyrównanie.

Main Event i wydarzenia po nim zwiastują Triple Threat w przyszłości. Swann, Kendrick i Perkins to na ten moment najmocniejsze działa i dobrze, że wytoczono je w kombinacji teraz, a nie za jakiś czas, gdy całe napięcie między trójką by opadło.

Edytowane przez Carrik

6774900356019a1789f59a.jpg

Drugi odcinek to same old shit. Oprócz walki Cedric vs Noam Dar. Walka mnie znudziła ale podoba mi się nowy gimmick (?) Dara. Heel który chwali się tym że jest w WWE mając 23 lata. Heat gwarantowany!

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Jak tylko ogłosili 205, mój fatalizm dał się we znaki i stwierdziłem, że chcą małych pogonić do jednego wora, a potem pozbyć się dywizji z federacji. Teraz, jak oglądam ten produkt, to tak się nudzę, że nawet im życzę szybszej egzekucji. Najwierniejsi fani Cruiserów nie będą za tym rozpaczać.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Gallagher jest spoko, ale już zaczyna mnie irytować jego moveset. Podobają mi się te akcje typu stanie na głowie na narożniku, wyjście na rękach z duszenia czy nawet zwijanie rywala w precel, ale nie powinien powtarzać każdej akcji w każdej walce. Niby to normalne, że ktoś ma stały zestaw ruchów i je wykonuje w kółko, ale w przypadku ruchów komediowych to nie jest dobra droga.

Nawet Tajiri, którego nie było w pierwszym odcinku, dostał filmik z zapowiedzią... a Tozawa nadal nic :(

Już się cieszyłem, że Mustafa Ali nie dostał wpieprzu od Lince - double count-out! - aż tu nagle Dorado mu jeszcze zasadził kopa i zagrała jego muzyka :(

Perkins i Swann dostali ciut więcej czasu niż na Raw, ale nadal mało. Oby na Triple Threat na Roadblock miał te 20 minut...

Ponoć za 205 stoją Vince McMahon i Kevin Dunn. Taka ciekawostka.

Promują dalej Gallaghera. Tym razem dostał Gulaka występującego po raz pierwszy (?) singlowo. Styl Jacka nie powinien się znudzić, więc może z niego wyrosnąć jedna z jaśniejszych postaci w całym rosterze.

Dorado nie wygrał z Alim :o W takim razie za tydzień pewnie rewanżyk. Wprost nie mogę się doczekać.

Wynik Main Eventu jedyny słuszny. Nie było sensu podkładać mistrzowi jednego z pretendentów na tygodniówce. Starczy, że Swann złoży i Perkinsa, i Kendricka na Roadblock.

6774900356019a1789f59a.jpg

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - Jack Gallagher vs Drew Gulak

Gulak w bojowym nastroju, lecz i tak nie dał rady. Przynajmniej pojedynek był żywy i dobry do oglądania. Kolejna wygrana dla Gallaghera cieszy.

T.J. i Swann nie są przyjaciółmi mimo iż oboje stoją po "jasnej stronie mocy". Nic zaskakującego.

Ariya jeszcze nie skończył z Gallagherem. Zapewne zestawią ich po ponownie.

Druga walka - Lince Dorado vs Mustafa Ali

Podwójne wyliczenie w debiucie Aliego... Nie popieram tego rozwiązania.

Noam zaczyna zarywać do Fox. Za tydzień albo na RAW posuną to jeszcze do przodu.

Trzecia walka - T.J. Perkins vs Rich Swann

Sporo czasu dostali i wykorzystali go przyzwoicie. Kuśtykający Swann musiał w końcu polec. Na PPV odniesie sukces, więc na tygodniówkach można dać trochę spotlightu pretendentom.

205 ponownie niczym nie urzeka.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg