Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

#205 Live (Spoilery, komentarze, dyskusje - temat zbiorczy)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Mustafa vs Cedric to świetny ME. Nie ma Enzo i zaraz w ringu poziom skoczył :twisted:

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Odpowiedzi 479
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pavlos

213

• aRo

84

• Kcramsib

29

• TheVillain

19

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - Kalisto, Gran Metalik & Lince Dorado vs TJP, Ariya Daivari & Tony Nese

Metalik robi za atrakcję w ringu, a Dorado pinuje Perkinsa. Bookerzy przypomnieli sobie o Luchadorach i od razu więcej akcji na ekranie.

Drewtopia? Cóż przynajmniej nie porzucił swoich marzeń o odmienieniu 205. Szanuje.

Druga walka - "Gentleman" Jack Gallagher vs Hideo Itami

Cisza na trybunach nawet po finishu świadczy jak emocjonujące było to starcie. :twisted:

Trzecia walka - Cedric Alexander vs Mustafa Ali

Spanish Fly wyszedł świetnie. :D Dobra walka na zakończenie odcinka. Oczywiście Alexander jako za chwilę mistrz dywizji nie mógł uwalić.

Pomijając walkę Hideo z Gallagherem to dostaliśmy dobry ringowo odcinek.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Nowy GM to... Drake Maverick. Czyli Rockstar Spud. Temu to się udało. Z Bootcampa i IW do WWE. Nawet jak to tylko 205, i tak nie może narzekać. Spoko dodatek.

No i mamy turniej o pas. Z finałem na WM. Oby nie kickoff ;)

Cedric miał shota na pas, a teraz musi od początku walczyć w turnieju. I pewnie zajdzie daleko. Za to Metalik, finalista CWC, leci w pierwszej rundzie. Ale walka dobra. Szkoda, że publika tak marnie reagowała.

TJP vs Bate to bardzo dobre zestawienie. Nawet ludzie na arenie się obudzili, a to było techniczne starcie, nie festiwal fikołków. Oj, będzie brakować Brytola w turnieju. Perkins idzie dalej.

Za tydzień Kalisto vs Dorado - meh. A poza tym... Itami vs Strong. Wyniki oczywisty, ale Roddy'ego się tu nie spodziewałem.

Najlepszy odcinek?

Spud jako GM to strzał w dziesiątkę. Gość od zawsze był świetną postacią, która i promo strzeli, i miną zagra... takie to trochę przeciwieństwo większości fedkowych GM-ów z ostatnich lat, Foley czy Angle niech patrzą i się uczą. A do tego nawet przy cruiserach wygląda on na karzełka, to zawsze doda trochę powagi półwrestlerom stojącym obok niego...

Scenka z Gulakiem - mistrzostwo.

Nieźle olali Cedrica :lol: Widać od początku nie mieli planów dawania mu pasa, w przeciwnym razie po vacacie zrobiliby go championem na dowolnej tygodniówce, albo choćby w kick-offie RR. W turnieju zajdzie pewnie daleko (ktoś musi dawać dobre walki), ale wygranej to mu nie wróżę...

No i nie dziwmy się, że Bate nie przeszedł dalej. Fedka nie będzie póki co promować gościa, którego nie ma na wyłączność... cóż, kwestia czasu. Pytanie ino, czy nie szkoda go na 205...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Oby nie kickoff

Preshow :twisted:

Przemowa Daniela Bryana

ROCKSTAR SPUD, a właściwie DRAKE MAVERICK debiutuje w WWE. Również nie będę narzekał. Gość może ubarwić nieco ten program. Turniej o pas z finałem na WM'ce to mała niespodzianka, ale pozytywna. W końcu coś zacznie się dziać i przy okazji pokrzyżowali plany Cedricowi. #FreeEnzo :twisted:

Pierwsza walka - Pierwsza runda turnieju o Cruiserweight Championship: Cedric Alexander vs Gran Metalik

Cedric był faworytem. Również jestem zdania, że nawet jeśli tego pasa nie zgarnie to i tak zajdzie daleko. Całkiem przyjemne starcie. Metalik w tej materii spełnia swoje zadanie.

Mimika Drake'a przy scenie z kwiatami. :lol:

Druga walka - Pierwsza runda turnieju o Cruiserweight Championship: TJP vs Tyler Bate

Trochę zaskoczyli jego obecnością w tym pojedynku. Było trochę latania, ale jak to z Batem bywa poszli bardziej w technikę. Fajnie się to oglądało. TJP przerywa pechowy streak i przechodzi dalej. Anglik jeszcze będzie mieć swój moment.

Za tydzień debiut Stronga. Pewnie też uwali, bo rywalem Itami, ale zobaczymy.

Nowy GM, dwie spoko walki. Odcinek jak najbardziej na plus.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

• Reputacja:   585

Coraz mniej będę pisał o wrestlingu, bo się wkurwiłem po weekendzie RR (może mi minie :D), ale muszę napisać, że pomysł z turniejem bardzo dobry, ale jak to zwykle bywa jest zawsze jakieś, ale - jaka ta drabinka turniejowa jest spierdolona.

Gran Metalik był finalistą turnieju, który pokazał się z baaaardzo dobrej strony - nie lepiej byłoby dać do walki z kimś innym niż na początku i to z faworytem? Mógłby przejść dalej i w następnej fazie spotkać się z TJP w walce rewanżowej z finału. Dobrze zabookowane i mamy walkę na takim poziomie jak tam.

TJP vs Tyler Bate - tutaj nie mam do czego się przyczepić. Szkoda tylko, że to nie pełnoprawny członek 205, a diablo utalentowany brytol. Przynajmniej walka pewnie była dobra.

I największa bolączka - serio muszą za tydzień stawiać przeciw sobie Itamiego (który niedawno zadebiutował) oraz Stronga, który będzie świezy? I kto tu wygra? Jaki to ma cel?

Rockstar Spud powinien być spoko jako GM. Oczywiście wzięli imię z generatora - Drake Maverick lol.

Casanova Frankenstein było zajęte :D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   1

Rockstar pasuje tam, gdzie nikt inny lepiej by nie pasował. Nie będzie walczył, a to już jest duży plus. Nowy turniej to bardzo dobry pomysł, bo nareszcie jest po co odpalać to 205 Live. Co jak co, ale turnieje wychodzą karłą. Gran Metalik vs Cedric Alexander to tak dobre zestawienie, że chciałbym je zobaczyć nawet w okolicach półfinalu.

Gran Metalik vs Cedric Alexander

Widzę, że promują na zapleczu jakoś tą zamaskowaną stajnie. Aż szkoda się było po tak przyjemnej walce żegnać z zamaskowanym luchadorem. Pokazał tutaj na serio kilka fajnych akcji, które przyćmiły lekko niedoszłego mistrza. Cedric był jednak murowanym faworytem do awansu więc i jest w kolejnej fazie turnieju. *** i 1/2

Tyler Bate vs TJ P

Jeden półfinalista CWC już dzisiaj odpadł. Głupio byłoby jakby drugi poszedł taką samą drogą. Najlepsza walka w tym tygodniu. Świetnie się oglądało tą techniczną sztuke, gdzie to jeden pokazywał, że potrafi nawet więcej niż drugi. Perkins wraca do formy i nie zdziwie się jak zakręci się nawet koło 1/2. Bate nie mógł zajść daleko skoro nawet nie ma kontraktu na wyłączność. ****

W przyszłym tygodniu kandydat do kapitalnego kawałka wrestlingu. Zobaczymy czy Hideo i Strong przebiją swój pojedynek z NXT.

A co. Ja też zaczne liczyć od początku roku.

Raw – 2

SmackDown – 1

NXT – 1

205 - 1

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Itami nawet w 205 nie daje rady xD

Przegrał ze Strongiem :D

Itami nawet w 205 nie daje rady xD

Przegrał ze Strongiem

W sumie spoko. Lepszy Strong, niż Itami. Aczkolwiek trochę mnie bawi, że ten gość w gaciach, na którego wiecznie narzekałem w indy, zadebiutował w głównym rosterze WWE właśnie w 205 Live, jakoby potwierdzając moje negatywne podejście sprzed lat. Niech tam się jeszcze wtopi w tłum. To dopiero sztuka.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   1

Kontynuujemy turniej więc i chętnie sięga się po 205 Live. Widać że finał turnieju może mieć bardzo fajny skład i finalnie zobaczymy fajne widowisko na WrestleManii. Lepsze to niż trzymanie tytułu cały czas przez Enzo Amore.

Kalisto vs Lince Dorado

Dorado to mięso, które nie ma żadnych szans w walce z byłym mistrzem. Zdziwiony jestem, że dostał miejsce w tym turnieju. Kurwa, chyba nigdy nie oglądało mi się Dorado tak dobrze, czy to na scenie indy czy pózniej w WWE. Dawno też tak dobrej walki nie miał Kalisto, bowiem tutaj ta dwójka wręcz pływała po ringu. Wymierzyli nawet sobie po finisherze, który nie skończył walki. Bardzo dobrze się to oglądało i chciało się więcej. Trzecia walka turnieju i trzecia na bardzo wysokim poziomie. Kalisto przechodzi dalej, ale wydaje mi się, że Strongu lub Itamim skończy się jego udział. *** i 3/4

Hideo Itami vs Roderick Strong

Największy faworyt wchodzi do turnieju z debiutantem w głównym rosterze i mamy niespodzianke. Rok temu w NXT wygrał Hideo, teraz mamy rewanż. No i mamy też najlepszy pojedynek w historii 205 Live. Pływali po tym ringu prezentując nam technicznie genialne starcie. Najlepsza walka Itamiego w WWE i szkoda, że musiał odpaść. Jedyny minus tej walki to publika, która właściwie cały czas była cicho. Mimo to gdy pod koniec roku będziemy wybierali kandydata do walki roku w głównym rosterze to będzie trzeba wrócić do tego starcia. **** i 1/2!

Świetny odcinek. Lepszy niż ten z ubiegłego tygodnia, który też był przecież bardzo dobry.

Dobra. W dwoch pierwszych ćwierćfinałach TJ P vs Cedric Alexander i Roderick Strong vs Kalisto. Wydaje mi się, że Alexander odprawi byłego mistrza Cruiser i w półfinale zawalczy ze Strongiem. Na dole drabinki mamy za tydzien Tozawa vs Andrews i Nese vs Gulak. O ile zwycięstwo Akiry jest pewne tak w drugiej walce wszystko się może stać. Nie znamy jeszcze dwóch pojedynków, ale spokojny jestem, że daleko zajdzie Mustafa Ali.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   585

Cedric musi wejść do finału, bo jak nie to byłoby to największe dymanie w WWE od czasów bladej angielki.

Nie podoba mi się dolna część drabinki - nie jara mnie Tozawa, a on pewnie wygra z Andrzejsem, Nese jest spoko, ale niewypromowany, a Gulak w końcu odnalazł swój charakter, ale niczym Neville kosztem swojego kunsztu ringowego.

Spodziewam się występu Lio Rusha, bo jak widać tweety i NXT mu nie służą :D

Cóż i tak chłopaki pewnie walczą o miejsce w kick-offie, więc whatever.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Pierwsza walka - Pierwsza runda turnieju o Cruiserweight Championship: Kalisto vs Lince Dorado

Dorado był skazany na porażkę, ale przynajmniej spełnił swoje zadanie. Luchadorzy są pewnym wyznacznikiem dobrego show. Zawsze jest jakaś chemia między zamaskowanymi, co skutkuje naprawdę fajnymi walkami. :D Co prawda Kalisto chyba zbotchował ten przerzut zaraz przed finisherem, ale w rezultacie wyszło to i tak widowiskowo. :D

Za tydzień MARK ANDREWS zadebiutuje, by mierzyć się z Tozawą. Cieszy mnie to, że sprowadzają nowe twarze, które zdążyliśmy już poniekąd poznać. Pytanie tylko czy podłożą Japończykowi nowego?

Zaczynam bardzo lubić Drake'a jako menadżera. Ładnie pocisnął zarówno Gulaka i Nese'a. Wypadł naturalnie w tej roli. :D

Druga walka - Pierwsza runda turnieju o Cruiserweight Championship: Hideo Itami vs RODERICK STRONG

Jednak te całe promo Rodericka nie poszło na marne. Zakładam, że postawili na debiutanta, aby nas zaskoczyć, co właściwie się chwali. Nie chce mi się wierzyć, że skreślili Itamiego zwłaszcza, że to było bardzo dobre technicznie starcie z obu stron.

Już drugi odcinek i dostajemy naprawdę dobre starcia. Ten turniej był strzałem w dychę. :D

Typerowa zabawa:

III miejsce - Euro 2012

Kolejny dobry odcinek :shock:

Zabijcie, ale Luchadorzy podobali mi się bardziej niż ME. LOL z tego, że Itami uwalił w pierwszej rundzie.

Też uważam, że luchadorzy dali ciekawsze starcie od main eventu. Bo qrde - pojedynek Stronga z Itamim technicznie jasne, był niezły, czy jednak wyzwolił jakiekolwiek emocje? Ja przynajmniej ni cholera nie mogłem złapać hype'u widząc dwie chodzące definicje terminu "facet w gaciach". Do tego chwilami brakowało trochę dynamiki - szczególnie po Japończyku widać asekurację i zwykły "ring rust"...

Itami faktycznie powinien chyba zakończyć swoją przygodę z WWE. Mąki z tego ziarna już nie będzie, gość wygląda na kompletnie wypalonego i zniechęconego... dodatkowo po utracie GTS stracił też jakąkolwiek wartość dla fedki. Szkoda, ale co zrobić...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg