Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

UFC 205: Alvarez vs McGregor

Kto wygra "polską" walkę na UFC 205?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra "polską" walkę na UFC 205?

• Joanna Jędrzejczyk
      15
    • Karolina Kowalkiewicz
      6

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   271
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Głupek o tyle przekroczył, że nawet nie pozwolili mu wejść na wagę :roll: Pewnie się bali, że Kowboj i tak by wziął tą walkę :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

10

• Morison

9

• N!KO

6

• PH93

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Głupek o tyle przekroczył, że nawet nie pozwolili mu wejść na wagę :roll: Pewnie się bali, że Kowboj i tak by wziął tą walkę :wink:

Bo na 99% by tak bylo. W koncu to Cerrone, a on nie ziewa przed nikim. Kelvin cielak może dostać po uszach za to. Tyle, ze Danka zawsze dazył go sympatią, to pewnie go nie zwolni.

Jutro grubszy seans z UFC sie szykuje. Podkrecilem sobei emocje, choć Natala żałuje. Pazernie za kursem poszedlem :sad:

http://s5.ifotos.pl/img/1jpg_axwawsh.jpg

50608915156a3743c1fa34.jpg

"Ktoś jest, kurwa, prawdziwy, wiesz o tym? To się liczy, to się liczy. Trzeba być prawdziwym i mieć charakter, a przede wszystkim osobowość, a nie być jak chorągiewka.

Sorry, ale pójdziesz do piachu ze swoimi marzeniami."

Wieś śpiewa, wieś tańczy... Bez picu Aśka płynie i powoli zaczyna mnie jebać to, że jest Polką (czyt. wkurwia mnie podobnie do pajaców pokroju Rudolfa)

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

I tak nic nie przebije wczorajszego ważenia gdzie chciała z siebie zrobić Conora i zagrzewała publikę do dopingu łamanym angielskim... Niestety nieefektywnie. Przynajmniej KK fajne hasło przygotowała - New York, New Champ. :grin: Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

JJ przesadza jasne, wejście ala Ronda, ale KK też mnie wkurwia z tym swoim "Drims koms tru" jest taka sztuczna że mi się rzygac tęczą chce. No i niestety wygląda na mocno obsraną...może wytrwa 5 rund, ale widzę przebieg walki na zasadzie walki JJ vs Valerie Leternou czy jak jej czyli ogólny tatar wołowy z buźki....

Gastelum wyleciał z wagi półśredniej już na zawsze, ale szczerze mogliby dopuścić do walki. Zazwyczaj jest tak że Ci co wagi nie robią i tak są wyniszczeni i dostają bęcki, a nie oszukujmy się Cowboy zawsze daje walki mocne

JJ przesadza jasne, wejście ala Ronda
"Drims koms tru" jest taka sztuczna że mi się rzygac tęczą chce. No i niestety wygląda na mocno obsraną...może wytrwa 5 rund

Właśnie przez to wyjście na Ronde to JJ wydaje mi się bardziej obsrana - przeczuwa być może tak jak Ronda, że może dostać i stracić pas to (psychologia bajbe) stara się to wszystko wymazać taką nadmierną, agresywną pewnością jak by chciała już walczyć i miec to za sobą. A co do KK i jej "drims kom czru" - wiesz ona jeszcze niedawno pewnie była w ekstazie, że w takim KSW dostała szanse i na Polsace zawalczy a teraz (dość krótki odstęp czasu) walczy w najważniejszej gali w historii UFC także może i jest sztuczna (te faki pokazały raczej prawdziwą twarz KK), ale to "drims kom czru" to faktycznie jest prawdziwe i ona na prawdę tak myśli w każdej chwili jak jest w NY.

Edytowane przez PH93

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

e KK też mnie wkurwia z tym swoim "Drims koms tru" jest taka sztuczna że mi się rzygac tęczą chce.

A mi się wydaje, że Karola wcale nie jest tu sztuczna. Ona taka po prostu jest - trochę nieśmiała, trochę jakby niedowierzająca, że znalazła się w tym miejscu... Typowy anty-marketingowy zawodnik, kompletnie nie leżący Dance, za co jeszcze bardziej ją lubię. Kowalkiewicz jest tutaj dokładnie taka sama jak była w KSW, tak wiec można jej zarzucać "nudziarstwo", czy "bezbarwność", ale z pewnością nie "sztuczność".

Jędrzejczyk ostatnio to taka - cytując klasyka - "wodzirejka, głupia pizda", że obecnie nawet jakby walczyła ponownie z Gadelhą (którą notabene lubię), to trzymałbym tu za Brazylijką.

może wytrwa 5 rund, ale widzę przebieg walki na zasadzie walki JJ vs Valerie Leternou czy jak jej czyli ogólny tatar wołowy z buźki....

To niestety najbardziej optymistyczny wariant. Obawiam się, że przy tym, ile Karola przyjmuje standardowo na twarz, Aśka skończy ją przed czasem :(

Zazwyczaj jest tak że Ci co wagi nie robią i tak są wyniszczeni i dostają bęcki, a nie oszukujmy się Cowboy zawsze daje walki mocne

Powiedz to Brooksowi, który wziął taką walkę z Oliveirą. Tutaj waga (a pewnie Gastelum mocno stawiałby na zapasy czy klincze) mogłaby by robić robotę w tym starciu, tak więc dla Kowboja lepiej, że nie miał możliwości tego wziąć (a pewnie by to zrobił), odwrotnie niestety niż dla nas.

Swoją drogą Alvarez fajnie ciśnie Rudiego w trash talkach. Ostatnio dojebał mu z metkami na ciuchach (że pewnie ich nie kupił, albo ukradł :D ), a teraz świetnie zgarował go, kiedy Rudi się chełpił ile kasy robi dla UFC, mówiąc, że akurat on o kasie to w ogóle nie powinien się wypowiadać, bo brał kasę z zasiłku, co przystoi bezrobotnym, samotnym matkom, a nie prawdziwym mężczyznom :D

One more for good guys :wink:

Dziwne...im więcej czytam biadolenia, jaka to Aśka nie jest be, tym mam większą nadzieję, że zrobi swoje i jeszcze długo nie rozstanie się z pasem, chyba wolę na szczycie osobę, która robi kontrowersje, nawet w takim stylu, niż kogoś bezbarwnego, dużo widzę na forum wpisów, że UFC zaczyna przypominać wrestling, ale wy przecież lubicie wrestling, nie?

Gastelum odkąd jest w WW chyba ani razu nie przebył przygotowań bez problemów z wagą - albo ostatecznie nie udało mu się zmieścić w limicie albo trafiał pod kroplówkę, a potem walczył na zombie mode - m.in. dzięki temu Woodley jest teraz mistrzem :D

I nie wierzyłbym do końca w to, że Kelvin nie zostanie więcej dopuszczony do walk w tej dywizji, chociaż pasuje tam tak samo jak Rumble Johnson, to już wielu miało zmienić kategorię ze względu na problemy ze ścinaniem. chociażby Hendricks :)

Ostatnia kwestia - kolejna chujowa riposta Eddiego i też wiedziałem, że ludzie będą to propsować - może i Conor był kiedyś tam na socjalu ale za to teraz haruje za dwóch a pracując nad popularnością UFC nie tylko sam robi kasę, ale też pozwala zarabiać lepiej/w ogóle całej rzeszy innych pracowników.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

dużo widzę na forum wpisów, że UFC zaczyna przypominać wrestling, ale wy przecież lubicie wrestling, nie?

Tak, tylko że jak chcę wrestlingu, to sięgam... po wrestling, a jak chcę MMA, to... nie chcę wówczas wrestlingu tylko MMA. Totalną głupotą jest mieszać jedno z drugim, bo nie dostajemy wówczas ani dobrego MMA ani dobrego wrestlingu.

I nie wierzyłbym do końca w to, że Kelvin nie zostanie więcej dopuszczony do walk w tej dywizji,

To lepiej uwierz, bo właśnie Danka ogłosił, że nigdy nie dopuści już do walki Gasteluma w półciężkiej :wink:

Ostatnia kwestia - kolejna chujowa riposta Eddiego i też wiedziałem, że ludzie będą to propsować - może i Conor był kiedyś tam na socjalu ale za to teraz haruje za dwóch a pracując nad popularnością UFC nie tylko sam robi kasę, ale też pozwala zarabiać lepiej/w ogóle całej rzeszy innych pracowników.

Po prostu Edek dostosował się poziomem trash talku do Rudolfa, który puszył się swoimi milionami i cisnął mu od żebraków. Wg mnie, dobra riposta, która ewidentnie mocno ukuła w dupę Conora.

Tak, tylko że jak chcę wrestlingu, to sięgam... po wrestling, a jak chcę MMA, to... nie chcę wówczas wrestlingu tylko MMA. Totalną głupotą jest mieszać jedno z drugim, bo nie dostajemy wówczas ani dobrego MMA ani dobrego wrestlingu.

Nie wiem, dla mnie taki Conor na konferencjach czy ważeniu może tylko umilić oglądanie, bo przynajmniej jest wesoło, a przecież jego zachowanie nie ma wpływu na poziom sportowy, gdy zawodnicy są już w klatce, chyba, że za hańbę uznamy nie przybicie piątki przed walką.

To lepiej uwierz, bo właśnie Danka ogłosił, że nigdy nie dopuści już do walki Gasteluma w półciężkiej

No właśnie słowa Danki poddałem wątpliwości, nie chce mi się szukać tematu, ale jestem pewien, że rozpisywałem się nad tym, jak Rumcajs poradzi sobie w średniej z jakim wielkim nazwiskiem zostanie zestawiony (było to po anulowanej walce z Woodley'em, wtedy też White przemówił), miesiąc później - Hendricks vs Thompson :D

Po prostu Edek dostosował się poziomem trash talku do Rudolfa, który puszył się swoimi milionami i cisnął mu od żebraków.

Jako kolejny element podrzewania temparatury przed walką, takie teksty jak najbardziej się sprawdzają, ale dla rywala nie ma to teraz większego znaczenia, w przeciwieństwie do słów Conora, wedle których walka z nim jest dla Eddiego błogosławieństwem, bo wreszcie zgarnie porządną pensję, a nie te ochłapy, którymi musiał się zadowalać dotychczas.

Rocznikowo miała 15

Nie wiem, dla mnie taki Conor na konferencjach czy ważeniu może tylko umilić oglądanie, bo przynajmniej jest wesoło, a przecież jego zachowanie nie ma wpływu na poziom sportowy, gdy zawodnicy są już w klatce, chyba, że za hańbę uznamy nie przybicie piątki przed walką.

Dla mnie nie, bo MMA, jako sport, gdzie dwie osoby chcą sobie w klatce pourywać łby, powinien jak najbardziej bazować na wzajemnym szacunku, tak przed, jak i po walce, co by z tego sportu raz na zawsze zedrzeć łatkę rozrywki dla dzikusów, gdzie wychodzi dwóch typów aby "się napierdalać". Niestety takie pokazy 'nienawiści" przed walką, to tylko woda na młyn ludzi odbierających MMA rangę sportu.

No właśnie słowa Danki poddałem wątpliwości, nie chce mi się szukać tematu, ale jestem pewien, że rozpisywałem się nad tym, jak Rumcajs poradzi sobie w średniej z jakim wielkim nazwiskiem zostanie zestawiony (było to po anulowanej walce z Woodley'em, wtedy też White przemówił), miesiąc później - Hendricks vs Thompson :D

Ja myślę, że Gastelum przywalił w chuja o jeden raz za dużo, a Danka nie wybaczy mu rozjebania karty na tak ważnym PPV, jak pierwsza gala w Nowym Jorku. Myślę, że ukrzyżuje go wręcz pokazowo za ten numer.

Jako kolejny element podrzewania temparatury przed walką, takie teksty jak najbardziej się sprawdzają, ale dla rywala nie ma to teraz większego znaczenia,

Niestety, ale ma. Tak jak Rudy wlazł do łba Aldo i widzieliśmy co się stało, tak samo wszystkie tego typu szpile, rzezają psychicznie rywala i powodują, że włączają mu się emocje, zamiast na chłodno podchodzić do starcia.

w przeciwieństwie do słów Conora, wedle których walka z nim jest dla Eddiego błogosławieństwem,

Tak samo jak dla Rudego błogosławieństwem jest walka z Edkiem i możliwość zostania po raz pierwszy w historii, kolesiem posiadającym na raz pasy w dwóch kategoriach wagowych. Nie czarujmy się, Rudolf nie dał Alvarezowi tej walki z dobroci serca, żeby ten sobie zarobił.

chyba wolę na szczycie osobę, która robi kontrowersje, nawet w takim stylu, niż kogoś bezbarwnego,

He, he - a więc pewnie mocno musisz trzymać kciuki za Woodley'a, bo przecież Thompson, to taki mało wyszczekany, mało barwny, "grzeczny chłopiec" :D

Edytowane przez -Raven-

Dla mnie nie, bo MMA, jako sport, gdzie dwie osoby chcą sobie w klatce pourywać łby, powinien jak najbardziej bazować na wzajemnym szacunku, tak przed, jak i po walce

Definicja dobra dla Judo na Igrzyskach, w przypadku MMA taki sposób postrzegania to utopia i nigdy nie dojdzie do sytuacji gdzie większość fanów śledzi ten sport dla techniki czy wirtuozerii taktycznej, sporty walki ogląda się, by zobaczyć krew i urwany łeb a wcześniej wymienione aspekty są dodatkiem dla konesera, dlatego nie zdziwiłbym się gdyby nawet najbardziej ogarnięty widz powiedział, że Arlovski vs Browne > Aldo vs Edgar. Konflikty międzyludzkie to nieodzowna część sportów uderzanych, gdzie promotor może być większą gwiazdą niż zawodnik.

Myślę, że ukrzyżuje go wręcz pokazowo za ten numer.

Możliwe, wszak to samo spotkało Linekera i gość teraz grzecznie siedzi w koguciej, jednak nie biorę tych słów jako pewnik.

Niestety, ale ma. Tak jak Rudy wlazł do łba Aldo i widzieliśmy co się stało, tak samo wszystkie tego typu szpile, rzezają psychicznie rywala i powodują, że włączają mu się emocje, zamiast na chłodno podchodzić do starcia.

Do dziś nie mam pojęcia jakim cudem Aldo dał się tak stłamsić rywalowi i w ogóle nie dziwię się, że na pojedynek wyszedł w tak nędznej formie psychicznej, ale nie porównujmy jednej riposty do celowego i konsekwentnego grania na ludzkich uczuciach. Zawsze myśląc o gierkach psychologicznych przypomina mi się Briggs przed walką z Kliczką, gdzie Cannon dwoił się i troił, by zagrać na nerwach mistrza, wręcz stał się jego zmorą, co potem było już wręcz śmieszne :) Wbrew pozorom Conor wydaje mi się być zbyt chłodno myślącym i inteligentnym gościem, by iść do Eddiego na wariata po jednym nieprzychylnym zdaniu :D

Nie czarujmy się, Rudolf nie dał Alvarezowi tej walki z dobroci serca, żeby ten sobie zarobił.

Ale miał duży wpływ przy wyborze następnego rywala i gdyby się uparł na trzecią walkę z Diazem, to pewnie byśmy mieli ją w tej czy następnej rozpisce PPV, a Eddie w międzyczasie musiałby stawić czoła komuś bardziej niebezpiecznemu, Fergusonowi czy Nurmie, gdzie ryzyko straty pasa byłoby znacznie większe moim zdaniem. Alvarez wygrywając tytuł znalazł się w odpowiednim miejscu i czasie, do tego zadziałała opinia, według której nie jest wybitnym zawodnikiem a solidnym wyrobnikiem, co też na pewno skłoniło McGregora, by wziąć walkę o drugi pas właśnie w tym momencie.

Rocznikowo miała 15

• Reputacja:   1

Zawsze myśląc o gierkach psychologicznych przypomina mi się Briggs przed walką z Kliczką, gdzie Cannon dwoił się i troił, by zagrać na nerwach mistrza, wręcz stał się jego zmorą, co potem było już wręcz śmieszne

Dupny argument, bo Briggs był zawsze strasznie marnym bokserem, który mógł liczyć tylko na to, że wkurwiony Vitaliy ruszy na niego, a ten trafi z jakim Lucky Punchem. Pamiętam tą walkę i Amerykanin dal się robić jak chciał, ale to nic dziwnego, bo on już w połowie lat 90, gdy był uznawany za talent dostawał wpierdol zycia od dziadka Foremana. Bracia kliczko nie mieli strasznie chłodnej głowy co pokazuje ostatnia walka Władimira.

Co do 205 to dałem 20zł na Alvareza, Weidmana, Edgara, Kabiba, Tate i Natala. Licze na spory zarobek.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Ja wychodzę z założenia, że taka "wrestlingowa" otoczka MMA (robienie show przed i po) nie szkodzi absolutnie - bo "pure" fan dostanie to co się liczy czyli walkę a takie show może przyciągnąć kogoś niezwiązanego z MMA i potem może się zarazić tą dyscypliną. Tak było w moim przypadku - bardziej mnie interesował na początku ten hejt przed walką zawodników (zacząłem od Sonnena) i awantury a potem jakoś wciągnąłem się już w czyste MMA i dziś mi zwisa co powie dany zawodnik (w kontekście czy będe oglądał gale czy nie). Choć druga strona medalu jest taka, że dziś każdy chce być tym McGregorem i ogladając JJ czy Alvareza który rzuca sucharami mam "buraka" na twarzy.

Dupny argument, bo Briggs był zawsze strasznie marnym bokserem, który mógł liczyć tylko na to, że wkurwiony Vitaliy ruszy na niego, a ten trafi z jakim Lucky Punchem. Pamiętam tą walkę i Amerykanin dal się robić jak chciał, ale to nic dziwnego, bo on już w połowie lat 90, gdy był uznawany za talent dostawał wpierdol zycia od dziadka Foremana. Bracia kliczko nie mieli strasznie chłodnej głowy co pokazuje ostatnia walka Władimira.

A więc dlaczego dupny argument? To, co napisałeś może być nawet potwierdzeniem - Shannon wiedział, że nie ma z nim szans w ringu, więc porywał się na egzotyczne metody wyrobienia sobie największej możliwej przewagi na starcie, więc nawet pływał łodzią za Witalijem :D

Co do 205 to dałem 20zł na Alvareza, Weidmana, Edgara, Kabiba, Tate i Natala. Licze na spory zarobek.

Będzie płacz jak Barbarzyńca ustrzeli :D

Swoją drogą, statystyki mówią, że numerowane gale mają znacznie większy odsetek niespodzianek i wygranych underdogów, tak więc nie wiem, czy granie taśmy jest dobrym pomysłem, a jako że topię wszystkie typy, które podaję na forum, to swoje kupony wkleję po gali, tak jak robi to większość :P

A jak nic nie wygram, to zapomnimy o tym wpisie.

Rocznikowo miała 15