Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

UFC 205: Alvarez vs McGregor

Kto wygra "polską" walkę na UFC 205?  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra "polską" walkę na UFC 205?

• Joanna Jędrzejczyk
      15
    • Karolina Kowalkiewicz
      6

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

220px-UFC_205_event_poster.jpg

Data: 5 listopada 2016

Miejsce: Madison Square Garden, New York City, New York

Transmisja: PPV / Extreme Sports Channel

Walka wieczoru:

UFC Lightweight Championship

155 lbs: Eddie Alvarez (28-4) vs. Conor McGregor (20-3)

Karta główna (04:00)

UFC Welterweight Championship

170 lbs: Tyron Woodley (16-3) vs. Stephen Thompson (13-1)

UFC Women's Strawweight Championship

115 lbs: Joanna Jedrzejczyk (12-0) vs. Karolina Kowalkiewicz (10-0)

185 lbs: Chris Weidman (13-1) vs. Yoel Romero (12-1)

135 lbs: Miesha Tate (18-6) vs. Raquel Pennington (8-5)

Karta wstępna (02:00)

145 lbs: Frankie Edgar (20-5-1) vs. Jeremy Stephens (25-12)

155 lbs: Khabib Nurmagomedov (23-0) vs. Michael Johnson (18-10)

185 lbs: Rafael Natal (21-7-1) vs. Tim Boetsch (19-10)

170 lbs: Vicente Luque (10-5-1) vs. Belal Muhammad (10-1)

Preeliminacje Fight Pass (01:00)

162,6 lbs: Jim Miller (27-8) vs. Thiago Alves (21-10)

135 lbs: Liz Carmouche (10-5) vs. Katlyn Chookagian (8-0)

Joanna Jędrzejczyk Last 3: Claudia Gedelha (DEC) | Valerie Letorneau (DEC) | Jessica Penne (TKO)

Karolina Kowalkiewicz Last 3: Rose Namajunas (DEC) | Heather Jo Clark (DEC) | Randa Markos (DEC)

Walk stulecia w polskim MMA było już wiele (zwłaszcza KSW chętnie korzysta z tego hasła), jednak to starcie zdecydowanie zasługuje na to miano, nie mam pojęcia kiedy i czy kiedykolwiek dwóch naszych reprezentantów zawalczy o tytuł w najważniejszej federacji na świecie, panie mają jeszcze zaszczyt brać udział w jednej z największych gal w historii w samym centrum świata MMA. Zarówno eksperci, jak i fani skazują na porażkę Karolinę, jednak ich ostatnie pojedynki pokazały, że nie można porównywać umiejętności zawodniczek w kategoriach "przepaści" czy uznawać jakiś rezultat za "niemożliwy". Joanna pokonała najgroźniejszą jak dotąd rywalkę w jej karierze, jednak Claudinha pokazała, że mistrzynię też można zdominować, a jeśli jest to zbyt duże słowo, można je zastąpić określeniem "przeważać", jednak wtedy w grę wchodzą główne atuty Jędrzejczyk, która przy pomocy doskonałego kickboxingu skraca dystans kiedy tylko się da i narzuca tempo, którego większość zawodniczek nie ma prawa wytrzymać, do tego dochodzi skuteczność ciosów, która może sfrustrować każdego. Kowalkiewicz po części jest w stanie zniwelować te atuty, dysponuje kondycją, która zapewne wystarczy na 5 rund, nieustępliwość i odnajdowanie się w trudnych sytuacjach to cechy ważne w chwilach kryzysu, gdy widać, że przeciwnik ucieka z punktami lub za bardzo dobiera się do skóry. Czekam niesamowicie na ten pojedynek, nieważne kto wygra, oby spełniła oczekiwania widowni, pod względem marketingowym i sportowym lepiej, by Aśka kontynuowała rolę Polskiej twarzy MMA za Oceanem, jednak osobiście chyba minimalnie bardziej skłaniam się ku Karoli :D

Eddie Alvarez Last 3: Rafael dos Anjos (TKO) | Anthony Pettis (DEC) | Gilbert Melendez (DEC)

Conor McGregor Last 3: Nate Diaz (DEC) | Nate Diaz (SUB) | Jose Aldo (KO)

Tym razem, chyba wbrew większości, spodziewam się wygranej Rudego i nawet będę mu kibicował w tym starciu. Szanuję umiejętności Eddiego, ale nie do końca kupuję opinie, że jest jednym z najbardziej niedocenianych zawodników kategorii, a nokaut na dos Anjosie traktuję bardziej w kategoriach fuksa, niż przemyślanego taktycznie ataku zakończonego powodzeniem. W trzech poprzednich pojedynkach nie mam nic do zarzucenia Alvarezowi i każdy z nich był coraz lepszy, o ile Melendez obnażył kilka jego słabości, tak w przypadku pojedynku z Pettisem tylko desperackie ataki rywala w ostatniej rundzie sprawiły mu niewielkie problemy. Conor pozytywnie zaskoczył przygotowaniem kondycyjnym w rewanżu z Diazem i co najważniejsze był w stanie przetrwać kryzys, który przytrafił mu się w mniej-więcej tym samym czasie, w którym miało miejsce zakończenie ich pierwszego pojedynku. Eddie jednak nie jest Diazem, zwłaszcza będzie to miało odzwierciedlenie w warunkach fizycznych - 12 cm przewagi zasięgu Irlandczyka może być ważnym czynnikiem, drugi z nich to psychologia - Nate jak zwykle miał wywalone na gierki psychologiczne, ale z obserwacji Eddiego można wywnioskować, że nie jest on sobą i odczuwa wielkość tego starcia oraz szansy, jaką dostał od federacji, Conor po części miał rację mówiąc, że ta walka z taką gażą to dla niego błogosławieństwo i jedyna szansa w życiu, Alvarez z kolei często odnosi się do scenariusza, w którym będzie potrzebował magicznych 8 minut, by uporać się z McGregorem - osobiście widzę tu późne TKO na korzyść Conora, zwłaszcza, gdy Alvarez zamieni słowa w czyny i będzie chciał rozstrzygnąć starcie w stójce. Nawet najtwardszy charakter może złamać się pod seriami Notoriousa.

Tyron Woodley Last 3: Robbie Lawler (KO) | Kelvin Gastelum (DEC) | Dong Hyun Kim (DEC)

Stephen Thompson Last 3: Rory MacDonald (DEC) | Johny Hendricks (TKO) | Jake Ellenberger (KO)

Bez wątpienia jest to zestawienie dwóch stójkowiczów, jednak prezentują oni zupełnie różne style kickbokserskie - mistrz bazuje na sile ciosów, których wyprowadza niewiele, ale wkłada w nie całą energię, w międzyczasie wspomagając się jedynie również pojedynczymi lowkickami, pretendent natomiast jest chyba najlepszym stójkowiczem w swojej dywizji, świetnie ogląda się jego efektowność połączoną z wszechstronnością, świetnie pracuje zarówno rękom jak i nogami, do tego trafia na dobre skuteczności, stąd wielu jego poprzednich rywali nie doczekało nawet końcowej syreny (7 wygranych przez KO/TKO). Gdyby przypadkiem walka zeszła do parteru, to raczej widzę na gorze Tyrona, stosującego taktykę Lay&Pray, jednak mając na uwadze świetną obronę przed obaleniami "Wonderboy'a", który ostatnio był sprowadzany w walce z Brownem (2012 rok) sądzę, że cały pojedynek będzie się toczył w stójce. Woodley to kolejny mistrz, któremu moim zdaniem dopisało szczęście i gorsza dyspozycja dnia poprzedniego championa - Robbiemu po dużo silniejszych trafieniach nawet powieka nie drgnęła, Stephen natomiast w 5-runowym boju udowodnił, że ubicie Hendricksa wcale nie było kwestią przypadku i jest jednym z najlepiej prezentujących się zawodników w tym roku. Moim zdaniem faworytem jest pretendent i jeśli uniknie czystego trafienia, powinien sobie poradzić z Wybrańcem.

To nie koniec kapitalnych pojedynków - właściwie galę powinniśmy zacząć oglądać od drugiego starcia prelimsów, gdzie zmierzą się dwaj zawodnicy po przejściach i dłuższym rozbracie z oktagonem, jest też świetne zestawienie w kat. lekkiej, gdzie wygrana bardzo przybliży Nurmagomedova do title shota, jednak wcale nie byłbym pewien jego wygranej, jest też były mistrz Piórkowej i heavy-hitter, który pokusi się o kolejną niespodziankę oraz dwa kozackie zestawienia na karcie głównej, które spokojnie mogłyby być main eventem Fight Nightów - Cerrone podejmie zwycięzcę chyba najlepiej obsadzonego TUFa ostatnich lat i mam przeczucie, że może sobie z nim poczynać jak z poprzednim juniorem, któremu zastopował karierę (kto pamięta Fuck you kicks na Jurym łapka w górę) a także pojedynek "na szczycie" w wadze średniej, gdzie cholernie trudno wskazać faworyta, teoretycznie większe szanse powinien mieć były mistrz, jednak Romero mimo 40-tki na karku ciągle robi duże postępy w oktagonie i nie jestem pewien, czy znowu nie zaskoczy.

Zapowiada się najlepiej obsadzona gala od niepamiętnych czasów (zjada na starcie UFC 200), jest się czym ekscytować i oby wszyscy główni bohaterowie wydarzenia dotrwali do sobotniej nocy w dobrym zdrowiu.

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

10

• Morison

9

• N!KO

6

• PH93

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Franek w prelimach? :shock:

Karta prezentuje się świetnie, jedna z najlepszych w długim czasie w UFC, może nawet na żywo zobaczę po raz pierwszy od dawien dawna. JJ/Kowalkiewicz swoją drogą, ale dla mnie najciekawszą walką jest oczywiście starcie McGregora z Alvarezem. Z resztą co się dziwić, skoro w akcji największa obecnie atrakcja w Juefsi jest w akcji. Let's go Conor!!

2036019559a718103ce0a.png

• Urządzenie:  Windows

Dla lubiacych live - zarwana nocka. Dla mnie - niedzielny poranek z UFC. Pewnie od deski do deski, jak z UFC 200.

Dziwi mnie, ze w kontekscie Main Eventu, mówi się o Alvarezie-zapaśniku, jakby gość zupełnie nie miał stojki. A ją ma, i to stójkę barbarzyńcy-zabijaki. Conor musi trzymać dystans, bo jak Eddie poczuje krew, to rzuci się z całym impetem, a domniemam, że cardio będzie miał lepsze od Irlandczyka. Trzymam z McGregorem, jak zawsze, ale będzie mu bardzo ciężko. Liczę, że trafi coś na wstecznym, jak Eddie będzie szarżował, a przez reszte walki będzie okopywał mistrza.

Kiedyś bylo jakieś zestawienie - na mmarocks bodajze - przyszłych mistrzow. Takich mega prospektów, którzy są skazani dorwać złoto w swoje ręce. Waga półśrednia - Stephen Thompson. Stawiam, że mieli racje w tej przepowiedni, a złoto czeka go już w weekend. Z całym szacunkiem dla Woodleya, ale stawiam, ze zasięg zrobi robotę w stójce.

W polskiej walce, jakoś nie widzę szans Karoliny. Uwielbiam ją, ale cholera, to Asia - destroyer. Siła Kowalkiewicz jest tam, gdzie niepodzielne rządy sprawuje Jędrzejczyk. Stójka i klincz, a przecież tu mówimy o wielokrotnej mistrzyni muay-thai. I o ile pas posiadaczki nie zmieni, to liczę, że walka będzie tak dobra, żę wyprosi rewanż. A na rewanż będzie tylko jedno dobre miejsce.

Cerrone w stójce obije Gasteluma. Kelvin będzie miał problem, żeby uskutecznić zapasy. Poza tym, nawet jak to zrobi, to Kowboj będzie niebezpieczny z pleców. Jakoś nie widzę tu TUFowca.

Wyścig po mistrzostwo - czas start! Czy ktoryś wyprzedzi Jacare? Bardzo możliwe. Pewne jest to, że który teraz nie dorwie Bispinga, to przejmie złoto. Mam wrażenie, że Romero ma więcej do zaoferowania w stójce i jakoś ugra tu zwycięstwo na punkty.

Tate by TKO. Raquel miała kilka zwycięstw, ale teraz wchodzi na teren, który jest ponad jej możliwości. Sorry.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   271

pod względem marketingowym i sportowym lepiej, by Aśka kontynuowała rolę Polskiej twarzy MMA za Oceanem, jednak osobiście chyba minimalnie bardziej skłaniam się ku Karoli :D

Im więcej słucham pierdolenia Aśki (a słuchać jej się już powoli nie daje. Normalnie Conor w spódnicy), tym bardziej kciuki trzymam za Karolę. Niestety Kowalkiewicz nie ma tu szans. Zbyt dziurawą ma gardę i zbyt wiele przyjmuje na twarz, żeby Jędrzejczyk jej nie zmasakrowała.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

a słuchać jej się już powoli nie daje. Normalnie Conor w spódnicy

Żeby jeszcze w tej spódnicy... Sam mam jej dość, ale faktycznie dla promocji MMA polskiego lepiej by było gdyby JJ wygrała, bo coś czuje, że Kowalkiewicz nawet jak jakimś fartem wygra to potem się potknie z no-name'em i będziemy mieli ten sam syf co kategorie wyżej u pań.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

A jesli zestawialibysmy pod kątem lubię/nie lubię, to całym sercem jestem z Kowalkiewiczową. Wiecznie usmiechnięta, normalna dziewczyna. JJ strasznie urosła w piórka. Może mówić, że nic z tych rzeczy, ale to nie ta sama dziewczyna, która dopiero raczkowała w UFC.

Dobra zajawka:

(Nigdy nie zrozumiem tej niechęci do ludzi którzy nie biczują się z powodu tego, że są w czymś najlepsi na świecie. Jakby taka Ronda po porażce dalej fikała co to nie ona, to zrozumiałbym, że może się rodzić krytyka, bo skąd ta pycha. No proszę, NiKO, ciebie też mają wszyscy jechać jak burą sukę, bo uważasz, że dobrze prowadzić podcast, skoro dobrze prowadzisz podcast? JJ czuje się gwiazdą, i nie ma w tym nic złego. Co najwyżej to jest ryzykowne, bo po porażce spotka ją od fanów mma cios końskim zwisem w twarz a nie uściski, ale kto bogatemu zabroni biednym być. Teraz pisanie jak to się nie uwielbia "normalnych" (czyli niby jakich, co to znaczy?), uśmiechniętych, skromnych (co sprowadza się zazwyczaj to wiecznego gloryfikowania poległych (gloria victis), i krytykowania samego siebie) nic nie da, bo dopóki Jędrzejczyk będzie kopać tyłki, to będzie szczekanie psów ujadających na przejeżdżającą karawanę.)

(Osobiście stawiam na Kowalkiewicz, w jej stylu zakochałem się od pierwszego ciosu jaki wyprowadziła KSW, gdyby tam nie urządziła tak efektownej masakry, to pewnie nigdy nawet nie pomyślałbym o oglądaniu kobiecych walk, więc życzę jej żeby sięgnęła teraz szczytu.)

Morison napisał/a:

pod względem marketingowym i sportowym lepiej, by Aśka kontynuowała rolę Polskiej twarzy MMA za Oceanem, jednak osobiście chyba minimalnie bardziej skłaniam się ku Karoli

Im więcej słucham pierdolenia Aśki (a słuchać jej się już powoli nie daje. Normalnie Conor w spódnicy), tym bardziej kciuki trzymam za Karolę.

Sposób na zdobycie popularności to jedna sprawa, a efekt to druga. Nie ma wątpliwości, że Aśka jest już zaliczana do grona najpoważniejszych gwiazd kobiecego MMA, z wyrobionym nazwiskiem, o ile na polskiej scenie coraz popularniejszy jest trend jebania jej za zagrywki i teksty niskich lotów (że o komentarzach po TUFie już nie wspomnę), tak śledząc zagraniczne portale i komentarze widzę, że hamburgerom się taki styl bardzo podoba, postrzegają Jędrzejczyk jako twardą babę, która nie daje sobą pomiatać, co z resztą odzwierciedla się w reakcjach, gdy pojawia się na konferencjach, bez względu, czy na widowni przeważa publika nowojorska, czy Conorowa.

Nie sądzę, by Karolina ze swoim charakterem dziewczyny z sąsiedztwa wyrobiła sobie podobną markę bez dużej pomocy UFC, jednak nie wątpię, że wielu fanów z tego powodu i czystej sympatii życzy jej zdobycia tytułu.

Rocznikowo miała 15

Nigdy nie zrozumiem tej niechęci do ludzi którzy nie biczują się z powodu tego, że są w czymś najlepsi na świecie. Jakby taka Ronda po porażce dalej fikała co to nie ona, to zrozumiałbym, że może się rodzić krytyka, bo skąd ta pycha.

Niektórzy ludzie (np. tak jak ja) po prostu nie lubią pyszałków. Jeżeli ktoś jest zajebisty w czymś takim jak MMA to wystarczy jak za niego przemawiają jego skillsy, jego walki i jego rekord lub streak. Słowa są tu już niepotrzebne (bo po chuj się pompować, że jest się najlepszym, skoro to oczywista oczywistość poparta występami?). Jakbym chciał cwaniackiego pierdolenia, to bym sobie zapodał McMahonlandię a nie UFC. Jak np. taki Fedor był swojego czasu (PrIde) nie do pokonania, to nie musiał cwaniaczyć czy pyskować do rywali, bo i tak każdy miał do niego respekt po przez to co pokazywał w walkach.

Nie ma wątpliwości, że Aśka jest już zaliczana do grona najpoważniejszych gwiazd kobiecego MMA, z wyrobionym nazwiskiem, o ile na polskiej scenie coraz popularniejszy jest trend jebania jej za zagrywki i teksty niskich lotów (że o komentarzach po TUFie już nie wspomnę), tak śledząc zagraniczne portale i komentarze widzę, że hamburgerom się taki styl bardzo podoba, postrzegają Jędrzejczyk jako twardą babę, która nie daje sobą pomiatać, co z resztą odzwierciedla się w reakcjach, gdy pojawia się na konferencjach, bez względu, czy na widowni przeważa publika nowojorska, czy Conorowa.

I dlatego nienawidzę tego rudego pajaca, za to co zrobił z MMA, pchając je bardziej w stronę wrestlingu niż prawdziwego sportu (doszło do tego, że już teraz nie jest ważne miejsce w rankingu, bo title shota można sobie wycyganić zwykłym pierdolamento na portalach społecznościowych, vide Cruz vs. Garbrandt, Bisping vs. Henderson itd. Po prostu paranoja i żenada)

Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Nigdy nie zrozumiem tej niechęci do ludzi którzy nie biczują się z powodu tego, że są w czymś najlepsi na świecie. Jakby taka Ronda po porażce dalej fikała co to nie ona, to zrozumiałbym, że może się rodzić krytyka, bo skąd ta pycha. No proszę, NiKO, ciebie też mają wszyscy jechać jak burą sukę, bo uważasz, że dobrze prowadzić podcast, skoro dobrze prowadzisz podcast

Absolutnie nie w tym rzecz. Na pewno nie u mnie. Bo jak ktos robi to dobrze, to ja nie mam żadnych przeciwskazan. Uwielbialem Sonnena, lubię Conora, a oni przeciez by się też wpisali w tę kategorię charkterów, o której mówisz. JJ po prostu jest w tym słaba i za każdym razem jak to robi, to mi odechciewa się jej słuchac. Ona bardzo chcę, ale nie każdy się do tego nadaje.

Alvarez vs Mcgregor- Naturalnie #TeamNotorius, aczkolwiek mam po raz kolejny obawy. Eddie to świetny zapaśnik, ale i w stójce jeśli się rozkręci może uwalić rywala. Tego właśnie chyba wtedy nie przewidział Dos Anjos, kiedy walczył z nim o pas :P Mimo to, wierzę że rudy podejdzie do tego starcia również poważnie jak z Diazem na 202 i do mistrzowskich rund upora się z Alvarezem. Po cichu liczę na powtórkę z walki z Mendesem, gdzie też bardzo dużo osób skazywało Irlandczyka na pożarcie.

Joanna Jędrzejczyk vs Karolina Kowalkiewicz- Mam mieszane uczucia. Z jednej strony chciałbym, żeby streak Joanny trwał dalej, ale z drugiej strony chciałbym, żeby Karolina ją ustrzeliła. Wszystkie aspekty przemawiają za obecną mistrzynią, dlatego trzymam stronę Karoliny. :)

Tyron Woodley vs Stephen Thompson- Woodley w dość prosty sposób odebrał pas Lawlerowi (swoją drogą szkoda, że nie będzie go w tej karcie) aczkolwiek uważam, że Thompson jeśli się po stara może ten tytuł zdobyć. Liczę na to, gdyż nigdy za bardzo Tyrona nie trawiłem.

Donald Cerrone vs Kelvin Gastelum- Kelvin będzie miał cholernie ciężką przeprawę, ale i tu wydaje mi się, że dostaniemy kolejną niespodziankę. Liczę na Gasteluma, bo stylem bardzo mi odpowiada. Nie umniejszając oczywiście Kowbojowi.

Chris Weidman vs Yoel Romero- Kolejna bardzo wyrównana walka, gdzie jestem po stronie Romero. Nie mam nic do Weidmana, ale po tej porażce z Rockholdem powinien jeszcze trochę przewalczyć zanim znowu zawoła o rewanż. Niech Yoel wygra (nawet decyzją) i idzie na Bispinga.

Miesha Tate vs Raquel Pennington- Starcie pewnie będzie się podobać i wydaje mi się, że Miesha na spokojnie ugra tu sobie zwycięstwo.

GDZIE JEST CONOR

Rocznikowo miała 15

Czy tylko ja "strzeliłem buraka" jak zobaczyłem ten trasztolk JJ z KK po Polsku? Wow. Z jednej strony ekstra sprawa, że tylko Polacy słyszą co zawodniczki z top 3 walki na największej gali PPV do siebie mówią... Ale z drugiej strony co mówiły - JJ typowa Żaneta o 4 00 najebana a KK coś tam sie stara, ale ona jest jak szczeniaczek.

Co do McGregora i Alvareza - UFC przebija sztucznością Lucha Underground. Ja się po tej konfie z ich udziałem mniej napalam na całe PPV teraz. Mogli siedzieć cicho... Chociaż Alvarez (jestem realistą).

GDZIE JEST CONOR

Prezenty rozdawał albo dupy rozdawał - zależy od interpretacji.

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

W main evencie widzę 2 scenariusze, bo walka będzie stylistycznie podobna do tej jaką ostatnio dali Ferguson z dos Anjosem. Albo Alvarez zawalczy głupio, będzie chciał coś Rudemu udowodnić i postawi na stójkę, gdzie Rudolf może go jakoś ustrzelić (choć spokojnie dopuszczam tu też to, że to Edek pięściarsko uwali Conora, bo jego boks jest mocno niedoceniany, a Rudi z pewnością za wiele kopał nie będzie, obawiając się sprowadzeń). Albo Alvarez zapaśniczo stłamsi Irisha, traktując stójkę tylko jako przyczółek do sprowadzeń lub klinczów.

Stawiam na Edka, tak jak stawiałem na RDA, ale jeżeli będzie chciał koniecznie wszystkim pokazać, że stójkę ma lepszą od Conora, to może skończyć jak Brazylijczyk, bo różnica zasięgu będzie tutaj na pewno robiła robotę.

Och, jak ja bym chciał żeby Karola utarła nosa Aśce... Niestety, patrząc na różnicę w skillsach, Kowalkiewicz potrzebowałaby tutaj niestety cudu, na miarę tego, do jakiego doszło w walce Bispinga z Rockholdem :sad:

Tak jak lubię Gasteluma tak gość jest po prostu maksymalnym kretynem. Jak można było nie zrobić wagi na tak ważna galę, o występ na której błagał każdy zawodnik UFC? :roll: I to przekroczyć limit podobno aż o 4kg... Szkoda tylko Cowboya, bo przez to wypadł z karty, ale ponoć już klecą mu walkę z Matt'em Brown'em na UFC 206.

Na miejscu Danki dałbym Gastelumowi ultimatum: albo idzie wagę w górę, albo wypierdala, bo chłopak w tego typu brakach profesjonalizmu dogania Antka Johnsona (a tego finalnie wyjebali wtedy z UFC za tego typu myki)

Edytowane przez -Raven-

Tak jak lubię Gasteluma tak gość jest po prostu maksymalnym kretynem. Jak można było nie zrobić wagi na tak ważna galę, o występ na której błagał każdy zawodnik UFC? I to przekroczyć limit podobno aż o 4kg... Szkoda tylko Cowboya, bo przez to wypadł z karty, ale ponoć już klecą mu walkę z Matt'em Brown'em na UFC 206.

Na miejscu Danki dałbym Gastelumowi ultimatum: albo idzie wagę w górę, albo wypierdala, bo chłopak w tego typu brakach profesjonalizmu dogania Antka Johnsona (a tego finalnie wyjebali wtedy z UFC za tego typu myki)

Shit, oglądałem ważenie i nawet się nie zorientowałem. Dwie dobre walki wypadły. Popieram z Gastelumem - waga wyżej, albo out.

Tu jakoś w 6 minucie macie spięcie na zapleczu polskich zawodniczek: