Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Survivor Series 2016 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

-Perkins/Swann/Dar vs Nese/Gulak/Daivari- No niestety, rewelacji nie było. Nie szaleli, a publika też średnio zainteresowana. Jedyne osoby, jakie dostały jakąkolwiek reakcję, to Perkins i Swann - ci, co nie są do bólu nijacy(jak lubię Nese'a, poza mięśniami się tu nie wyróżnia). Skoki poza ring spoko, ten nad sędzią też... ale fakt, że sędzia w ogóle próbował powstrzymać TJ'a chwilę wcześniej - WTF? No i bardziej z tego wszystkiego zapamiętam babola sprzętowego, kiedy odpalili złe mikrofony i słyszeliśmy nie to, co powinniśmy.

-Kane vs Harper- Kane wygrał, co niestety nie jest jedynym minusem. Olać to.

-SS Women- W sumie spoko, choć po ostatnich walkach kobiet w MR czuć niedosyt - taki średniak. Plus za wywalenie Nikki :D W sumie jedyna naprawdę dziwna sprawa to eliminacja Jaxowej, coś za łatwo. A co wynieśliśmy z całości? Bayley idzie na Charlotte, a... SD posysa.

-Zayn vs Miz- Bez szaleństw. Pięknie przyjęli swojego Samiego, to najważniejsze. Sama walka w sumie była OK, ale finisz mi zepsuł dobre wrażenie. I zastanawiam się, czym zawinił Ziggler, że to wszystko się dzieje. Brak story, takie to bez sensu.

-SS TT- Tak ciekawe, że pod koniec walki pytałem na IRCu kto wyleciał - zapomniałem, że byli tu Hype Bros! Z New Day przegięli, AA też lipnie polecieli. Końcówka... Mieli tu w sumie 10 drużyn, a wygrał marny zlepek. Tego nie propsuję.

-Kendrick vs Kalisto- Luchador wypadł fajnie, nie zapamiętałem botchy, więc ciężko narzekać. Szanse miał, więc emocje były. No, do pojawienia się Corbina. Spierniczyli wszystko zakończeniem, drugi raz tej nocy. Baron ma piękne wynagrodzenie za wylot z Team SD.

-SS Men- Przegięli z długością. Były fajne momenty, jak Ellsworth-Strowman, kolejne piękne RKO w powietrzu czy reunion Shield, ale tam nie było tyle contentu, by zapełnić, bagatela, godzinę. A szkoda, bo jak to skrócimy o 20-30 minut, to by było fajne. Romek na końcu - olewam, bo nie wygrał. Terminatorzył, ale nie aż tak, by już rzygać.

-Lesnar vs Goldberg- KPINA I DEBILIZM. Promocja Lesnara, parę lat zmarnowane na dziadka. Szkoda słów.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

9

• Arkao

6

• CzaQ

5

• blanco19

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Styl:  Klasyczny

To było piękne! :lol: Z jednej strony szkoda, że tak mało Bill powalczył, po 12 latach czekania chciało by się zobaczyć więcej, ale po takim zeszmaceniu Lesnara im to wybaczę. :serce:

• Urządzenie:  Android

Dziwne to PPV. Wyniki niezgodne z oczekiwaniami, dziwne sytuacje, mam mocno mieszane uczucia.

O Kickoffie nie ma się co rozpisywać, cruiserzy to zawsze niezła rozgrzewka, za to Kane i Harper kompletnie mnie nie zaciekawili, więc pozwoliłam sobie ominąć ich walkę.

Survivor Series Match z udziałem kobiet

Jak to bywa z walkami kobiet nie poświęciłam jej zbyt wielkiej uwagi, ale to co widziałam oglądało się całkiem przyjemnie. Wykombinowali coś z tą Nikki, pewnie się okaże, że to Natalya ją wyeliminowała, żeby wystąpić. Albo jak zwykle Carmella :twisted: Zdziwiło mnie trochę, że Sasha poleciała dosyć szybko, nie wiem też, czy genialnym pomysłem było dawanie Jaxowej się poddać. Ogólnie jednak na booking tutaj jeszcze aż tak bardzo narzekać się nie da. Ocalała Szarlotka, co na duży plus, podobnie z Bayley, która pójdzie teraz na pas.

The Miz vs Sami Zayn

Toronto Screwjob... Po co było dawać Mizowi wygraną na SD? Teraz co? Rewanż Zigglera i jego ponowna wygrana? Jakieś większe story z udziałem Zayna między brandami? Walka była przyzwoita, choć Sami w swoim stylu przez większość czasu trzymał się za nogę. Zakończenie za to bardzo w stylu Miza, ale jak dla mnie durne.

Survivor Series Match z udziałem tag teamów

Kolejny dzisiaj SS Match, który oglądało się fajnie. W tym przypadku zaskoczyła mnie wczesna eliminacja New Day, którzy nie odegrali praktycznie żadnej większej roli. Sądziłam też, że ta walka pozwoli na większą promocję American Alpha, tymczasem Dablju postanowiło postawić na Usosów jeśli chodzi o SD, a ogólnie no to na Cesaro i Sheamusa, których lubię oglądać w duecie i mam nadzieję, że w końcu zdobędą pasy. Końcówka, kiedy zostały dwie pary była bardzo dobra i wciągająca.

Brian Kendrick vs Kalisto

Po wygranej Miza tak myślałam, że Brian zostanie z pasem. Końcówka też kretyńska, Kalisto nie jest jakimś potworem, żeby Kendrick nie mógł z nim wygrać na czysto, a nie wiem, czy ktoś ma ochotę dalej oglądać feud Barona z Luchasem.

Survivor Series Match z udziałem mężczyzn

Zacznę od tego, że nie podoba mi się wynik. Kibicowałam Raw i może jeszcze jakoś bym przełknęła ich przegraną, gdyby do końca został Styles czy Ambrose. Ale po kolei. Booking w całej walce był tragiczny: raz sędzia dyskwalifikuje Kevina za atak listą, potem nic nie robi sobie z ataku Deana, który został przecież wcześniej wyeliminowany, na Harpera też nie zwrócił uwagi, podobnie na Ellswortha, który przyczepił się do nogi Brauna. Przechodząc do Strowmana, to nie mogli go po prostu wyliczyć, tylko oczywiście musieli w to wszystko mieszać tego pajaca. Przynajmniej sobie polatał. Pretendent do głównego tytułu leci jako pierwszy, dla mnie kolejna głupota, ale przynajmniej w jakiś sposób wykorzystali to do kontynuacji feudu ze Stylesem. Owens jak ostatni debil atakuje listą. Bo to taki ciężki przedmiot, że zrobi niewyobrażalne krzywdy :roll: Mógł wyskoczyć z gołymi rękoma, nie byłoby DQ. Kolejny minus to długość tej walki, strasznie się dłużyła. Żeby jednak nie było, że nic mi się nie podoba, to trzeba wymienić kilka pozytywów. Najważniejsze było oczywiście dla mnie zjednoczenie The Shield. Po eliminacji Deana myślałam, że tego nie doczekam. Było też parę dobrych akcji, wyjaśniło się, czemu do walki wrzucili Shane'a - żeby mógł wykonać ten skok na stół. RKO na Rollinsie też mi się bardzo podobało. Na początku było kilka niezłych momentów: stupid idiot od Owensa, Y2J przypominający Ambrose'owi o długu, czy wreszcie konfrontacja Brauna z Brayem. Nie można też zapomnieć o haniebnym czynie Owensa, który będzie pewnie oznaczał koniec przyjaźni. Nie zatarło to jednak na mnie złego wrażenia. Jak już pisałam, przełknęłabym wynik bez problemu przy innym bookingu i innych ocalałych. Ortonowi to potrzebne chyba tylko do rekordu, z Wyattem pewnie i tak nic nie ruszą i dalej będzie gadał i robił to samo :twisted:

Goldberg vs Brock Lesnar

Jestem w totalnym szoku :shock: Dopuszczałam do siebie myśl o wygranej Billa, ale nie w taki sposób i nie tak szybko. Budują Lesnara, budują i dają w taki sposób pokonać. Mam nadzieję, że Goldberg jeszcze zostanie w Dablju, bo podkładanie mu Lesnara, kiedy miałby sobie iść byłoby głupie.

Edytowane przez Amy

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

[ Dodano: 2016-11-21, 04:38 ]
To co, robię sobie popcorn i czekam na nadchodzącą falę hejtu na SS?? :D

A co spodziewałeś się takiej końcówki takiej dominacji Goldberga???Teraz to Goldberg będzie partimerem bo inaczej sobie tego nie da wyobrazić

Spokojnie, ja nie bronię main eventu, przedstawione rozwiązanie było debilne, co do tego nie ma wątpliwości. Bardziej chodzi mi o to, iż lubię oglądać bulwers Internetu na tego typu badziewie ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Cruiserweight Pre-Show – Starcie niezłe, szkoda tylko, żę widzę je setny raz... niech Gallacher, Tozawa i Metalik kończą tę pracę w indysach, bo dywizja jest za krótka... Ocena: *** i 1/4*

Pre-Show Match: Kane vs. Luke Harper – poprawne starcie, przeciągające pseudo feud Kane'a z Wyattami. Ocena: ** i 3/4*

Woman's Survivor Series Match – zmiana Nikki na Natę in plus. Znaleźli sposób na eliminację Sashy, która nie psuje jej postaci. Jednak zaraz potem... pogrzebali Nię, a Alexa odpadła w najgorszy możliwy sposób... why WWE? Why? Ocena: ** i 3/4*

IC Title Match – Toronto screw job :twisted: pas zostaje na SmackDown, a więc SmackDown zostaje normalną tygodniówką, a nie chybrydą bez pasa midcardowego. God job. Ktoś jednak w WWE czasem myśli :) Poziom ringowy był spoko, a publika śpiewająca theme Zayna od zawsze mnie kupuje Ocena: *** i 1/2*

Tag Team's Survivor Series Match – o ile szybka eliminacja Breezango była niemal pewna, tyle odpowiedz Usosów mnie osłupiła. New Day poza walką i RAW... jest już skazane na porażkę. Szkoda szybkiej eliminacji AA. Mówiłem coś, że RAW po błyskawicznym odpadnięciu kapitanów jest bez szans? Nie. Nigdy czegoś takiego nie mówiłem. RAW wygrywa, co mnie martwi... SmackDown << RAW? Na to wygląda... niech wygrają chociaż ten ostatni elimination Match. Btw. Podbudowali emocje z nim związane – byłem przekonany o 1-1 a tu walka SD o przetrwanie będzie :D Ocena: *** i 1/4

Cruiseirweight Title Match – chciałem powiedzieć, że uwielbiam Kendricka, jest on świetny i w ogóle, a przede wsyzstkim, chciałem pozdrowić i wyśmiać tych, mówiących o cruiserach na SD – tam czasu na tygodniówce dla midcartu czasem brakuje, a na RAW gdzie nawet z latajcami jest go za dużo mieliby latajców wywalić? Bitch plese... jednak a muszę powiedzieć, że... dlaczego Corbin interweniuje w mecz cruiserów? Może tak? Przecież ta dywizja to 3 roster... Byłoby 4*, a tak to Ocena: ***

Traditional Survivor Series Match – poziom ringowy był, smaczki były, podbudowa stroyline'ów była, reunion Shield był, spot Shane'a (swoją drogą kozacki) był. Ocena: **** i 1/4*

Goldberg vs. Lesnar – i nadeszło to, czego najbardziej nie chciałem widzieć. Main event. Te kurwy zjebały cały potencjał Lesnara dla starego Goldberga... kurwa mać... Ocena: * i 1/4. Cała świetna gala rozpierdolona przez zjebany ME... Ta 1/4 do oceny to za star power – bo jednak Lesnar był przed starciem wypromowaną postacią.

Średnia gali: 3,00* (bez ME byłoby 3,25 i najwyższa ocena spośród gal głównych rosterów...)

TOP 3 gali:

1. Traditional Survivor Series Match (4,25*)

2. IC Title Match (3,5*)

3. Tag Team Survivior Series Match (3,25*)

SHAME 3 gali:

1. Zjebberg vs. Lesnar (1,25*)

2. Kane vs. Harper (2,75*)

3. Woman's Survivor Series Match (2,75*)

Ranking gal:

1.NXT TakeOver: Back to Brooklyn: 3,38

2.NXT TakeOver: Toronto: 3,35

3.NXT TakeOver: The End of Begining - 3,10

4.RAW: Clash of Champions – 3,09

5.Survivor Series – 3,00

6.SummerSlam – 2,96

7.RAW: Hell in a Cell – 2,94

8.SmackDown: No Mercy - 2,84

9.Extreme Rules 2016 - 2,83

-.Battleground 2016 - 2,83

11.Money in the Bank 2016 - 2,76

12.SmackDown: Backlash - 2,71

13.PayBack 2016 - 2,66

14.WrestleMania 32 - 2,5

Nie obejrzałem tego i nie chcę oglądać. Ale na zachodnich fanpage'ach ludziska napierdalają jaka to wspaniała decyzja z tym zesquashowaniem Lesnara. :shock: Produkt ostatnio tak zszedł na psy, że nie idzie tego oglądać (toteż nie oglądam). Pozostaje jeszcze ten Lesnar, jakieś tam światełko w tunelu. A tu odwalają coś takiego. Show stał się nie tylko nudny, ale i wkurwiający.

14453752125651e0a536c69.jpg

No i po raz kolejny NXT >> MR.

Nie wiem, kto to wszystko tu bookuje, ale po raz kolejny pokazali, że Ci, którzy rozgrzewali publikę w NXT, w głównym rosterze są nijacy.

NXT Takeover Toronto może nie był wybitną galą, ale był "Starannie" zabookowany. Tam wszystko było, dobre, przejrzyste, historie były fajnie opowiadane i nawet starcie Joe z Nakamurą, którzy z jakiegoś powodu nie potrafią się zgrać, było zjadliwe.

A na Survivor Series - chaos, chaos i jeszcze raz chaos.

K..., przecież to była kiedyś jedna z czterech najważniejszych gal roku. To nie może być miejsce na podbudówkę midcardowych feudów, którzy wszyscy mają w dupie, ale miejsce dobrych walk i spotów, które będzie się pamiętało po latach. A tymczasem Kalisto zostaje załatwiony przez Corbina, rywalizacja Deana z AJ'em zajmuje pół najważniejszej walki tej gali i nawet Flair'ówna musiała obić na końcu Bailey.

Do tego dochodzą marnie zabookowani American Alpha, New Day wyeliminowani po dwóch sekundach walki, ale za to promowane to "dziwne" Waytt Familly ver. "chuj wie która".

O ostatniej walce to już nawet nie wiem co powiedzieć. Przypomniał mi się "Fingerpoke of Doom" i zastanawiałem się tylko, czy ten booking może być usprawiedliwieniem do reklamacji i ugrania zwrotu biletów... To, że już w poprzednich segmentach Goldberg po paru sekundach wysiłku fizycznego wyglądał jak po maratonie crossfit'owym to już wiedziałem - pary na długą walkę mieć nie mógł. To, że w powietrzu wisiała jego wygrana, w mrocznych snach - przeczuwałem, ale k... nie mógł nim Lesnar chociaż trochę porzucać?

Gość, który dominował całą dywizję i nawet Romkiem rzucał jak worem kartofli, teraz wypadł jak Ellseworth przy Strowmanie...

Jedyny plus tej gali?

Chant Tye'a Dillingera go przerósł :)

213559901458cecbdd39123.jpg

Womens SS Match

Jak dla mnie średniak. Przyznam nie oglądałem specjalnie uważnie. Brak Nikki mnie specjalnie nie ruszał.

Miz vs Sami

Miz wrócił do standardu czyli do swoich brudnych wygranych. Nie chciałem, żeby Sami ten pas przejmował ale byłem na to przygotowany. Solidne starcie ale teraz pozostaje pytanie co dalej tutaj zobaczymy. Nie chce znów oglądać walki Ziggler vs Miz na następnym PPV.

Teams SS Match

O ile tak szybka eliminacja Fandango mnie nie zdziwiła to już Kingstona tak. Reszta starcia bardzo przyjemna. Trochę za dużo tych ludzi przy tym ringu ale koniec końców fajnie się to oglądało.

Kendrick vs Kalisto

Spodziewałem się wygranej Kalisto ale tak naprawdę gdzie by tych tych gościu w czasie antenowym na SD upchnęli. Wmieszali w to Barona. Wychodzi, że Corbin to się robi taki Bully, będzie gnębił mniejszych. Na RAW by mu mięsa armatniego nie zabrakło. Kalisto pewnie pobuja się z Baronem do kolejnego PPV.

SS Match

Cholernie podobało mi się to starcie. Skorzystali z wszystkich smaczków możliwych jakie mieli w zanadrzu. Fajnie zabookowany był Orton. Eliminacja Brauna taka typowa dla takiego giganta. Trochę głupia eliminacja Owensa ale okładanie listą Jericho miało inny cel. Czyżby Owens vs Jericho o pas? Ten Taker mocno namieszał na SD ale teraz nie może mieć do nikogo pretensji, bo niebiescy wygrali. Kolejny fajny moment to reunion Shield. Spear dla McMahona wyglądał mocarnie ale i równie mocarnie ryzykowne. Bardzo dobre starcie.

Goldberg vs Lesnar

Nigdy nie myślałem, że ktoś pociśnie squashem Lesnara. Tak samo było przed walką Cena vs Lesnar. Też nie myślałem, że ktoś pociśnie squashem Johna. Fala hejtu jest jaka jest ale mnie to aż tak nie boli. Raczej Heyman i Brock tak tego nie zostawią. Wszystko wyjaśni się dziś na RAW.

Ogólnie bardzo udane PPV.

2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

• Reputacja:   1

To jest kurwa marna kpina. Tak jak niko mowil w AM, SS to jednak wielka gala i bardziej sie czekalo na nia niz na Takeover. Sama gala dupy nie urwala i ten booking byl dziwny, ale main event sprawil, ze przestalem wierzyć, ze ktos tam jeszcze mysli. Gosc w 2 lata rozjebal caly roster by.....przegrac w 90 sekund z typem, który jest emerytem.

Nie zdziwie się jak na RR bedzie Goldberg mistrzem Universal

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Nie rozumiem wzburzenia. Ani Goldberg ani Lesnar nie są w stanie wykręcić dobrej walki a już tym bardziej z kimś o podobnych cechach. Squash był jedynym ratunkiem. Był efektowny i efektywny - wszędzie rozpisują się o tej szokującej walce.

No tak, budujmy Lesnara aż w końcu będzie to taki terminator, którego nikt nie będzie mógł pokonać, bo to będzie niewiarygodne. Goldberg był odpowiednią osobą do zmiany podejścia do Lesnara i nadanie jego postaci nieco innego kierunku.

W TEW 2013 to ustawia się taką walkę na 3 minuty, klika w opcjach "overbook" oraz "all best match" i "work the crowd" i "script" i "pinfall finish" :D

Aeger,

Tu nie chodzi o robienie z Lesnara terminatora bo gabarytowo Reigns czy Big Cass też mogli by z nim powalczyć tylko chodzi o wiarygodność wrestlingową. Goldberg pojawi się jeszcze pewnie ze 3-4 razy w WWE zgarnie kas pierścień HoF i heja banana .Po takiej walce Taker (oglądając w domu gale) może czuc się jakby dostal plaszczaka w twarz od Vince "a. Nie po to przegrał z Lesnarem żeby potem dziadziuś ledwo dyszący zesquashował Lesnara.

Edytowane przez Kargy
I tak wszyscy pójdziemy do piachu.....

108669498588feb114c649.jpg

więc typek, który przerwał serię undertakera, rozpierdalał wszystkich CZYSTO, był jak czołg, którego nie dało się spinować, przegrał po mniej niż 2 minutach z dziadkiem? xD. wiadomo było, że goldberg dłużej niż 5 minut swoimi 3 ruchami nie powalczy, ale KURWA.

pierwszy raz to mówię - co za debile xDDDD

Co za dno z tym Goldbergiem, gościa nie trawiłem juz w WCW. Miał zawsze problemy z porażką w tym biznesie , idiote powinni wyjebać juz dawno i nie pozwolić mu wracać.

Teraz pewnie też miał z tym problem i powiedział Vincowi że wróci jak mu podłoża Lesnara...żałosne.

Niestety sporo ludzi go lubi za wygląd, bo umiejętności to zawsze miał kiepskie. Szkoda że z dziadkiem Reagalem nie walczył na SS, moze ten tak jak kiedys przed podłożeniem sie, znów by go poośmieszał.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Pięknie było zobaczyć jak Goldberg znowu dewastuje ;)

TJ Perkins, Rich Swann & Noam Dar vs Drew Gulak, Tony Nese & Ariya Daivari – Płytka ta dywizja. Nie ma sensu oglądać tych walk, bo do niczego nie dążą. Face’owie wygrywają, a Gulak i Nese mają już rekord godny lokalnych, anonimowych jobberów. A... i to nawet przesadnie efektowne nie bylo, więc tracą swój jedyny argument.

Kane vs Luke Harper – Przewaga jednego, pin drugiego. Sztampa, podczas której mogłem tylko ponarzekać, że nie mają więcej dla Harpera.

Bayley, Charlotte, Sasha, Nia & Alicia vs Nikki, Carmella, Alexa, Naomi & Becky – Natalya zaatakowała Nikki. Feud na SmackDown gotowy, a i jakieś zamieszanie zawsze mile widziane. W sumie racja, gala w Kanadzie, więc wypadało rzucić tam Neidhartową.

Tyle budowali niszczycielską Jaxową, ale mało ludzi zabrała ze sobą. Do tego dała się wyeliminować w bardzo pokraczny sposób. Do teraz mam zagwozdkę, czy eliminacja jej, czy Carmelli, była tą bardziej przykrą dla oka :wink:

Sasha poległa bardzo łatwo. Wręcz upokarzająco, jak na ten status gwiazdy. Została potraktowana, jak jakaś Alicia Fox.

Bayley daje zwycięstwo, Charlotte ją atakuje. Najwyraźniej Banksowa idzie na ławkę rezerwowych i teraz tą rywalizacją się zajmiemy. Zwycięstwo teamu swoją drogą, ale zaraz Królowa pokazała, kto tam rządzi.

The Miz vs Sami Zayn – Maryse znów jest główną aktorką w pojedynku Miza. Trochę prymitywny sposób na rozegranie tej walki. Poza tym, WWE chyba się przeliczyło z reakcją na Samiego, bo ta wcale nie urwała dupy. W ogóle ten pojedynek był mocno przeciętny. Dla mnie totalnie bez emocji. Kilka niezłych akcji Zayna nie świadczy o jakości.

Enzo & Cass, Anderson & Gallows, Shining Stars, New Day & Sheamus/Cesaro vs American Alpha, Slater & Rhyno, Hype Bros, Breezango & Usos – Mówiłem w AM, jak zostanie potraktowane Breezango :wink: Ale New Day się absolutnie nie spodziewałem.

Mocarnie wypadli Gallows i Anderson, którzy finisherem zabierali kolejne drużyny na SmackDown. Potem musieli wprowadzić jakieś zamieszanie z Enzo i Cassem, ale to i tak jedni z jaśniejszych bohaterów pojedynku.

Fajnie wypadła końcówka z Usosami i ostatnim bastionem RAW. Z tego wyszła naprawdę dynamiczna i emocjonująca walka. Mało mieli czasu, ale sporo tam upchnęli i oglądało się to bardzo dobrze. RAW prowadzi 2-1 (2-0, jeśli brać pod uwagę tylko SS matche), co stawia spory znak zapytania przed głównym pojedynkiem piątek.

The Brian Kendrick vs Kalisto – Świetny i klimatyczny zwiastun przed walką. THE Brian Kendrick mógłby iść na główny pas :wink: Jeśli liczyć te śmieszne Scramble Matche z przeszłości, to nawet byl mistrzem przed laty.

Wynik pozostawia niesmak. Corbin znęca się nad mniejszymi, a pas zostaje u Kendricka. 205 debiutuje jednak nie w tym, a w przyszłym tygodniu, więc możemy domniemać, ze na tygodniówce walka zostanie powtórzona, a tam Kalisto przejmie złoto.

Owens, Jericho, Reigns, Rollins & Strowman vs Styles, Ambrose, Wyatt, Orton & McMahon – Podobało mi się, jak zaprezentowali Strowmana. Nawet akceptuje sposób jego eliminacji. RIP Ellsworth :wink:

Kretyńska za to była dyskwalifikacja Owensa, przez atak kartkami papieru. Kartkami! Papieru! Może nawet długopis tam jakiś był... Emocje mocno po tym siadły, bo w minute pozbyli się jednych z bardziej cheerowanych przez domową publikę.

Shane w ogóle jednym z mocniejszych graczy na SmackDown. To też kabaret. Radził sobie ze wszystkimi, jak równy z równym. Problem miał tylko, żeby dać się odliczyć. Eliminacja efektowna, ale faktycznie coś tam się stało. Skoro Reigns odliczał, to w planach był pin. Skoro tak mocno wszyscy ucichli, to raczej nie było w planach, że McMahon ucierpi. Na chłopski rozum, nic nie stało na przeszkodzie, żeby dał się odliczyć, ale nie mógł. Widać było małą konsternacje u reszty walczących.

Shield zalicza mały comeback. Nie wiem, co siedzi w głowie Grabarza, ale Dean Ambrose powinien być na jego celowniku.

Wygrywającego Wyatta się nie spodziewałem. A raczej Wyattów, bo Orton zaczyna być pełnoprawnym członkiem, a nie wilkiem w owczej skórze. Randy podbija swój rekord z SSeries.

Goldberg vs Brock Lesnar - :shock: Why WWE, why. To zmieniamy wersje wydarzeń. Zostajemy przy Goldberg vs Rusev na WrestleManii, ale Rusev wygrywa. Do it! Jeśli chodzi o długość walki i poziom, to nie wiem, o co wszystkim chodzi. Przecież Bill wykonał wszystko, co ma w repertuarze!

50608915156a3743c1fa34.jpg