Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Survivor Series 2016 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE PPV - Survivor Series

20 listopad 2016

Air Canada Center

Toronto, Ontario, Kanada

SurviorSeries2016poster.jpg

Fantasy Warfare Just Got Real

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://s10.ifotos.pl/img/20161108M_axeqsww.jpg

Tradycyjny Survivor Series Elimination match:

5v5 Elimination match

Drużyna RAW (Roman Reigns, Kevin Owens, Chris Jericho, Braun Strowman & Seth Rollins) vs Drużyna SmackDown!Live (AJ Styles, Dean Ambrose, Shane McMahon, Bray Wyatt & Randy Orton)

http://s5.ifotos.pl/img/20161108M_axeqsea.jpg

10v10 Tag Team's Elimination match

Drużyna RAW (The New Day, Enzo Amore & Big Cass, Luke Gallows & Karl Anderson, Sheamus & Cesaro & The Shining Stars) vs Drużyna SmackDown!Live (Heath Slater & Rhyno, The Hype Bros, American Alpha, The Usos & Breezango)

http://s10.ifotos.pl/img/20161101M_axeeewe.jpg

5v5 Women's Elimination match

Drużyna RAW (Charlotte, Bayley, Nia Jax, Sasha Banks & Alicia Fox) vs Drużyna SmackDown!Live (Nikki Bella, Carmella, Becky Lynch, Alexa Bliss & Naomi)

http://s2.ifotos.pl/img/20161026M_axxxqpn.jpg

Single match

Bill Goldberg vs Brock Lesnar

http://s10.ifotos.pl/img/20161115M_axarann.jpg

Intercontinental Championship:

Single match

The Miz © (SmackDown!Live) vs Sami Zayn (RAW)

http://s10.ifotos.pl/img/20161108M_axeqssh.jpg

Cruiserweight Championship:

Single match

Brian Kendrick © (RAW) vs Kalisto (SmackDown!)

*Jeżeli Kalisto zdobędzie pas, cała dywizja Cruiserweight przechodzi do rosteru SmackDown!.

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PH93

9

• Arkao

6

• CzaQ

5

• blanco19

5

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Bardzo podoba mi się karta Survivor Series i raczej będzie tak do końca, bowiem główne walki już się nie zmienią. Team Raw vs Team Smackdown to faktycznie największe kalibry rzucone na siebie, gdzie to ciężko będzie zatrzymać największe działa. Do pełni szczęścia brakuje chyba tylko Johna Ceny, ale można to jakoś zrozumieć. Zostaje pytanie Zayn czy Rollins? Nie zdziwię się jak ostatniego członka wyłoni jakaś walka typu Fatal 4 by jeszcze bardziej podbudować Rollinsa. Kto wygra? Raczej Raw, bo skoro SD ma główny pas to niech teraz czerwony brand wygra trofeum.

Brock vs Goldberg raczej nie będzie tak słabe jak walka na WM XX. Oczekiwana będą zerowe wiec się nikt nie zawiedzie, a i trzeba pamiętać, że dwójka ta miała wtedy strasznie wyjebane na to starcie. Lesnar musi zwyciężyć, a Bill wejdzie sobie na WM do Hall of Fame oraz pokona jakiegoś Ruseva.

Dolph Ziggler vs Członek Raw to dobry program, bo teraz Stephanie oraz Foley powinni wystawic kozaka, który zabierze pas ze Smackdown do siebie. Pewnie tak nie będzie i będą chcieli by ponownie pojedynek o IC skradł show. Sami Zayn pasuje tutaj jak nikt.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   708
  • Styl:  Ciemny

Widzę, że każdego jara SSeries skoro nikt nic nie pisze. Fakt, promocja taka se, ale przynajmniej w końcu jakieś PPV wspólne (FUCK YOU PODZIALE NA BRANDY).

Jeśli miałbym obstawiać na dzień dzisiejszy to jeśli chodzi o tradycyjne matche to

RAW wygra 2 do 1, ale główny pojedynek zmaszczą, a więc :

- RAW Women Division wygra ze swoim odpowiednikiem z SD.

- RAW tag teamy wygrają z SD tag teamami,

- Team SD pokona team RAW. Swoją drogą szkoda, że Andrzeja tam zamiast Barona nie wrzucili..

Co do pozostałych walk żaden pas nie powinien zmienić właściciela, a Goldberg dostanie wpierdol i będziemy między nim a Lesnarem 1:1, być może Goldi jeszcze stanie w przyszłości do ringu.

Nie ma kilku ważnych osób na PPV więc obstawiam walkę międzybrandową pomiędzy byłym US championem, a byłym IC championem, czyli Rusev vs Miz.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   0

A kogo obchodzi SS ;)

Dla mnie oczywistym jest, iż po dwóch pierwszych walkach między brandami będzie 1-1 - panie wyszarpią pewnie punkcik dla czerwonych, tag teamy dla niebieskich... niby w tym ostatnim wypadku dysproporcja na korzyść Raw wydaje się spora (Slater/Rhino, Hype Bros i Breezango kontra New Day czy Enzo i Cass...), ale... no właśnie - gdzie łatwiej zaskoczyć niż w starciu, które wydaje się pozbawione zaskoczeń ;)

No i heroiczny bój stanowiłby dobrą promocję dla American Alpha. Najwyższa pora z nią ruszyć, póki co ich run przypomina mi bowiem nieco powrót Dudleyów - hype na starcie, zły timing (organiczny sukces innego tworu) powodujący odłożenie pushu i...

A w głównym starciu... cóż, zostają smaczki. Wyatt kontra Strowman, kolejne spotkanie The Shield, Owens kontra Styles... tego typu sprawy.

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Trochę więcej sie spodziewałem po karcie SS. Miałem nadzieje, że po podziale rosterów PPV z wielkiej czwórki nabiorą trochę większego znaczenia, a zrobili z tego trochę takie Bragging Rights 2.0. Oczywiście 5 vs 5 pomiędzy RAW a SD ma duży starpower, bo biorą w nim udział dosyć znaczący wrestlerzy i na pewno wykręcą zjadliwą walkę, ale znając życie pewnie za pare tygodni wszyscy zapomną o ich rywalizacji a ten match nie będzie miał później większego znaczenia.

Goldberg vs Lesnar na pewno przyciąga wiele osób i sporo z nich wykupi dla nich głównie to PPV. Jednak jeżeli nie zainwestują w jakieś emocje czy ataki z zewnątrz to może wyjść z tego niezły sleeper.

Walka Zayn vs Miz miałaby jakiś potencjał, gdyby nie podkreślili, że jeżeli Sami wygra to pas IC idzie na RAW. Gdyby rudzielec wygrał i powędrowałby z pasem na niebieską tygodniówke to byłoby to lepsze i dla Zayna, który na RAW nie ma za bardzo co robić i jest bardziej tłem niż znaczącym zawodnikiem i dla SD, które cierpi z powodu braku znaczących mid-carderów.

Mam nadzieje, że nie skusza sie na układ Pas IC na RAW, a wszyscy crusierzy z pasem na SD. Boje sie, że mogą pójść na coś takiego, bo dywizja crusierów raczej mało co obchodzi fanów na RAW. Dużo wygodniej jest dać mało znaczącą dywizje na mniej znaczącą tygodniówke, ale na RAW jest ona przynajmniej gwarantem zapełnienia czasu antenowego i dla wielu jest ona po prostu miła dla oka.

Fantasy booking mode one

Sami Zayn wygrywa pas IC. W trakcie walki 5vs5 RAW vs SD wbija pomagając wygrać drużynie niebieskich i potem stwierdza, że ma w dupie RAW i woli zasilić drugą tygodniówke. Z góry by mieli ciekawie wypromowanego mistrza Intercontinental.

Edytowane przez Lord77

Póki co nie zapowiedziano żadnej walki na kick-off, więc strzelam, że pojawi się jakiś 5 vs 5 albo 4 vs 4 Cruiserów lub ludzi bez zajęcia typu Neville lub Dallas.

Niby jakieś plotki krążą po sieci, że Rock ma interweniować w walce Lesnara z Goldbergiem i chyba nowa koszulka Rocka wjechała do wwe shopu co by potwierdzało, że pojawi się na ppv

W sumie to zabawne, że to Ziggler na wizji wymyślił Open Challenge o pas IC, a teraz nawet nie ma go w karcie :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Niby jakieś plotki krążą po sieci, że Rock ma interweniować w walce Lesnara z Goldbergiem i chyba nowa koszulka Rocka wjechała do wwe shopu co by potwierdzało, że pojawi się na ppv

Szukałem koszulki i nic nie znalazłem. Ale jestem w stanie w tą plotke uwierzyć. O walce Rock vs Lesnar ploty już nie raz chodziły. Niby Rock ma jakieś zobowiązania związane z kinem w czasie WR 33, ale feud via satelite juz raz mieliśmy a i tak walka sprzedała gale. Za interwencją przemawia do mnie też fakt, że ani Goldi nie może przegrać (zgodził się wrócić żeby syn miał z niego zajawkę), ani Lesnar (emeryt składa Bestie która ma na koncie Jaśka, Ortona i Takera). Jedyne rozwiązanie to DQ lub wygranie po czyjejś interwencji i wtedy mamy początek feudu pod Wrestlemanie dla Lesnara lub Goldberga.

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

• Reputacja:   708
  • Styl:  Ciemny

Już w niedzielę nowa w końcu wspólna gala PPV od WWE, a postów jak na lekarstwo.. miejmy nadzieję, że ożywi się przez

ten weekend dyskusja.

Po pierwsze szok i niedowierzanie - ludzie z creative teamu, którzy słyną ze swojego porażenia mózgowego, zrobili galę

przy której faktycznie można się wahać co do wyniku. Każdy ma swoje teorie i to mi się podoba, a teraz przedstawię Wam moje

bo wygląda na to, że to już ostateczna karta, dojdą tylko jakieś mało znaczące pojedynki na szybko oraz jakiś kickoff.

1. 5v5 Women's Elimination match

Drużyna RAW (Charlotte, Bayley, Nia Jax, Sasha Banks & Alicia Fox) vs Drużyna SmackDown!Live (Nikki Bella, Carmella, Becky Lynch, Alexa Bliss & Naomi)

Czyli "Tradycyjna" walka dupeczek.

Na papierze RAW wygląda lepiej - 3 z 4 horsewomen + 1 destroyerka i... Alicia vs zepchnięta na drugi tor mistrzyni SD, którą nie pogardziłbym w sypialni (chociaż nie, nigdy więcej rudych... [bez urazy Kcreamsib ;*]),

Bellaska, która jakimś cudem jest kapitanem, a nie Becky... Solidna Naomi oraz 2 swieżaki.

Argumenty ZA RAW :

- mocniejszy skład,

- na ostatnim SD przed SS dostały wpierdol co przekłada się na wygraną na PPV zazwyczaj.

- w SD są różne spięcia, ale jak w każdej drużynie..

Argumenty za SD :

- element zaskoczenia, mało kto daje SD szanse.

- booking 50/50 - dają wygrać kobietą albo tagą żeby wyrównać wynik z RAW na 1:1 tak aby emocje w walkach eliminacyjnych były do końca.

- Charlotte to najmocniejsze ogniwo na RAW, na PPV nie przegrywa, chyba że.. w multitagach ;)

Wg mnie tutaj najłatwiej wytypować wynik - wygrają kobiety z RAW. Pojadą sztampą i underdogi dostają wpierdal.

2. 10v10 Tag Team's Elimination match

Drużyna RAW (The New Day, Enzo Amore & Big Cass, Luke Gallows & Karl Anderson, Sheamus & Cesaro & The Shining Stars) vs Drużyna SmackDown!Live (Heath Slater & Rhyno, The Hype Bros, American Alpha, The Usos & Breezango)

Obstawiam, że albo ta walka albo walka o Cruiserweight będzie openerem. New Day, które idzie po rekord, lubiany Enzo i Cass, Łysi, którzy ostatnio coś w końcu robią,

Były WWE Champion i uwielbiany Szwajcar + tag jobberów kontra Mistrzowie z przypadku, Hajp bros..., Dominujący, świetny tag Jordana i Gable'a, zawsze groźni Samoańczycy oraz.. tag jobberów.

Na papierze niby równe składy z delikatną przewagą RAW. Tutaj wynik może iść w obie strony, ale podsumujmy :

Argumenty za RAW :

- minimalnie lepszy skład,

- to może być ostatnia duża wygrana New Day przed stratą pasów,

Argumenty za SD :

- drużyna RAW jest bardziej niestabilna, SD bardziej współpracuje,

- Najmocniejsi z RAW to New Day, którzy niczym Szarlot mają tendencje do przegrywania, gdy pasy nie są na szali.

- American Alpha to wciąż bardzo dobrze budowana drużyna.

Team SD cały czas dominuje i pokazują go bez większych spięć w przeciwieństwie do taeamu RAW gdzie Club nawet się przyznał, że przy najbliższej okazji wbiją "swoim" noże plecy... cóż nie wbiją :-D

Obstawiam na kolejną dominację RAW i szczęśliwą Stefkę, bo będzie 2:0.

3. Cruiserweight Championship match

Brian Kendrick © (RAW) vs Kalisto (SmackDown!)

Wynik tutaj był pewny... dopóki nie ogłosili, że dywizja opuści RAW i jeszcze ten nowy program hmm..

Argumenty za Kendrickiem :

- dywizja powinna zostać na RAW, bo writerzy nie dają sobie rady zapełniać 3 godzin Z CRUISERWEIGHTAMI, a co dopiero bez..

- szkoda resetować coś czego się jeszcze nie zakończyło, np. feud z TJP czy panowanie jednego z najbardziej wyrazistych osób w dywizji czyli obecnego mistrza,

Argumenty za Kalisto :

- Logistyka - wraz z nowym programem zawodnicy bedą musieli podróżować, a z SD im się będzie bardziej opłacać,

- wraz z wygraną Kalisto roster CW się poszerzy o wszystkich zawodników (- Neville :P),

Oba za i przeciw są bardzo ważne, cotygodniowe zapełnienie flagowego programu żeby nie był jeszcze bardziej nudny niż jest (da się tak?...) czy zaoszczędzenie na transporcie zawodników

na tapingach SD i 205.

Obstawiam kolejną wygrane zawodnika z RAW - SD nie potrzebuję dodatkowego wsparcia w swoim 2 godzinnym show, a zawodnicy mogą dojeżdżać co

nie jeden raz federacja udowodniła.

4. Intercontinental Championship match :

The Miz © (SmackDown!Live) vs Sami Zayn (RAW)

Argh... znowu to samo.. ktoś z CT znowu dostał wylewu i na 900 odcinku Smackdown zabookował wygraną Miza nad Dolphem.. Miz jest lepszym mistrzem niż Dolph

ale pozbawili nas showstealera Zayn vs Ziggler, w dodatku face vs face.. ale pewnie zaniechano tego, bo ta walka skradłaby szow, a nie main event...

Miz jest lepszym mistrzem, a Ziggiego lepiej się ogląda jak lata za pasem albo jak jest wolny, ale kiepski timing na zmianę mistrza.

Argumenty za Mizem :

- oszczędzimy niepotrzebne żonglowanie pasem,

- kolejny zapewne świetny run,

Argumenty za Samim :

- Sami w końcu mistrzem w WWE :)

- nowe możliwości z feudami,

- Kanada.

Słyszałem też głosy na necie, że Sami mógłby przejść jakimś cudem na SD, ale to raczej sfera marzeń.

Co ciekawe pewnie te 2 powyższe walki będą na przemian sobie walić spojlerami tzn. jeśli pas IC pójdzie na RAW

to pewnie CW na SD, a jeśli jeden zostanie to i drugi pewnie też. Ja jestem za zachowaniem porządku i równowagi

w naturze, czyli Miz obroni pas. (W zasadzie żaden pas nie powinien w niedzielę zmienić właściciela.)

5. 5v5 Elimination match

Drużyna RAW (Roman Reigns, Kevin Owens, Chris Jericho, Braun Strowman & Seth Rollins) vs Drużyna SmackDown!Live (AJ Styles, Dean Ambrose, Shane McMahon, Bray Wyatt & Randy Orton)

Porównajmy składy :

Terminator R-1000, uciekający mistrz ze swoim ciapkowatym partnerem, niszczyciel oraz zawsze mocny Seth

kontra

Główny mistrz, którego różnie bookują, mocny Ambrose ze swoją maskotką u boku, syn Szefa, którego nie powinno tu nawet być, a nie boi się nawet Andrzeja, gówniany przywódca fanatyków, który ostatnio coś wygrał (wow) oraz jego najnowszy przydupas.

Na papierze lepiej wygląda RAW co nie znaczy, że od razu wygrają.

Argumenty za RAW :

- mocniejszy skład, w tym posiadanie Romea oraz Brauna,

- mogą postawić na dominację RAW żeby uwiarygodnić w końcu Universal Championship,

- kara Takera, która otwiera furtkę na feudy na SD jeśli RAW wygra.

Argumenty za SD :

- RAW wygrało na tygodniówce, więc.. wiecie zasada PPV - tygodniówka,

- nieco słabszy, ale nieco stabilniejszy skład.

- mogą postawić na SD ze względu na ratingi, które są minimalnie słabsze od RAW. A takie zwycięstwo by pomogło.

Dużo może tutaj się wydarzyć - Bray może omamić Brauna, jest dzika karta w postaci Elswortha (szczerze myślę, że James zasadzi kopa Braunowi i zemści się i pozwoli go wyeliminować po wcześniejszym zjedzeniem kilku finisherów ofkoz), nieużywany Dolph czy Bułgar.

Kontynuując mój wywód stawiam trochę kontrowersyjnie, bo w poprzednich typach obstawiłem 2:0 w walkach eliminacyjnych kobiet oraz tagów dla RAW tylko

po to żeby Stefka jarała się, ale ostatecznie i tak ukarała swoich zawodników, bo niby wygraliby 2:1 ale najważniejszą walkę by przegrali.

A więc wygrali 2 batalie, ale wojnę ostatnio przejebali. Poza tym SD bardziej lubię ;-D #TeamSD all the way!

6. Single match

Bill Goldberg vs Brock Lesnar

Rewanż za WMkę 20 czy 22 już nawet nie pamiętam. Tylko booking może nas uratować, bo walka może wyglądać podobnie jak wtedy

a to nie był najbardziej wciągający pojedynek ever :D Lesnar od dawna nuży - ciągle tylko suplexy albo striking, a Goldberg cóż Rustberg.

Argumenty za Goldbergiem :

- jeśli to jego ostatnia walka (w co wątpię) to powinien wygrać,

- na zakończenie celebracja face'a.

- rodzina na publice, mało to znaczy, ale zawsze coś.

Argumenty za Lesnarem :

- kontynuacja rozpierdolu,

- rewanż za porażkę na WMce, czyli wynik między panami 1:1 i być może feud będzie trwał do WMki aż do rozstrzygnięcia?

- Sting też ujebał w debiucie po latach, to samo może innego z WCW czekać.

Zostaje też plotka o Rocku, ale może on się pojawić równie dobrze po walce albo wcale.

Postawię sprawę jasno - Brock wygra.

TL:DR + zabawie się w Survivorów :

1. RAW Women Division def. SD Women Division - Sole Survivors - Nia Jax, Charlotte, Sasha.

2. 10v10 tag team elimination match - Team RAW def Team SD - Sole Survivors - New DAy, Cesaro and Sheamus.

3. Cruserweigh title match : The Brian Kendrick def Kalisto

4. Intercontinental title match : The Miz def Sami Zayn

5. 5v5 elimination match - Team SD def Team RAW - Sole Survivors - Aj Styles, Dean Ambrose.

6. Brock Lesnar def Goldberg

Ciekawe ile z tego się sprawdzi, dużo osób ma zgoła inne zdanie.

Mam nadzieję, że dyskusja się lekko ożywi, bo nuda w temacie :-D

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Nie bardzo mi się chce rozmyślać o wynikach przed galą, tylko zastanawia mnie kto wróci albo zadebiutuje na gali? Bo Pamiętam że WWE chciało zrobić z SSeries taką galę gdzie mamy duże debiuty albo powroty.

Lepiej spierdolić tego PPV się nie dało. :|

edit: dwie godziny później... myliłem się, jednak dali radę lepiej spierdolić to PPV. Przynajmniej wygrałem stówkę na bukmacherce. :v

Edytowane przez rockydoggy
...

16454446905728fca76830a.jpg

Nie ogarniam końcówki :shock:

Przecież SS w tym roku miało trwać 4h.

Powrót, krótkotrwały ale powrót Shield na plus oczywiście :)

Edytowane przez Wolfpunk

19616413104f427d2812bca.jpg

To co, robię sobie popcorn i czekam na nadchodzącą falę hejtu na SS?? :D

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Współczuje naprawde współczuje widzom w Toronto.Nie wiem ile dostał Brock Lesnar za ten squash ale zapewne dużo Vince musiał mu zapłacić To był najgorszy Main Event od lat. Budowali napięcie i kiedy napięcie sięgało zenitu.....spierdolili to!!!!!!!!!

Fajny krótkotrwały powrót Shield.

[ Dodano: 2016-11-21, 04:38 ]

To co, robię sobie popcorn i czekam na nadchodzącą falę hejtu na SS?? :D

A co spodziewałeś się takiej końcówki takiej dominacji Goldberga???Teraz to Goldberg będzie partimerem bo inaczej sobie tego nie da wyobrazić

Pewnie Cm Punk w domu liczy sobie w głowie ile może sobie wynegocjować za powrót do WWE.

I tak wszyscy pójdziemy do piachu.....

108669498588feb114c649.jpg