Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KSW 37: Circus of Pain

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.kswmma.com/archiwum/ksw37/ksw37.jpg

Data: 3 grudnia 2016

Miejsce: Tauron Arena, Kraków

Transmisja: PPV

Walka wieczoru:

Mistrzostwo KSW w Wadze Cięzkiej

120 kg: Karol Bedorf (14-2) vs. Fernando Rodrigues Jr. (10-2)

Karta główna (20:00)

120 kg: Mariusz Pudzianowski (9-5) vs. Paweł "Popek" Rak (2-1)

Mistrzostwo KSW w Wadze Półśredniej

77 kg: Borys Mańkowski (14-5-1) vs. John Maguire (24-8)

Mistrzostwo KSW w Wadze Piórkowej

66 kg: Artur Sowiński (17-7) vs. Marcin Wrzosek (11-3)

70 kg: Łukasz Chlewicki (14-4) vs. Mansour Barnaoui (12-4)

93 kg: Marcin Wójcik (9-4) vs. Marcin Łazarz (9-3)

69 kg: Filip Wolański (9-2) vs. Denilson Neves (11-3)

80 kg: Robert Radomski (12-4) vs. David Zawada (12-3)

Karta wstępna (19:00)

68 kg: Roman Szymański (8-3) vs. Sebastian Romanowski (11-6-1)

To prawdopodobnie jeszcze nie koniec dużych nazwisk na tej karcie, KSW mocno się zbroi na swój ostatni tegoroczny event i wyraźnie widać, że chce wyciągnąć kasę od fanów zarówno hardkorowych, niedzielnych (Pudzian), jak i niepełnoletnich (Popek), do tego mamy oficjalnie ogłoszone bardzo fajne starcie Wrzoska z polskim McGregorem, całym sercem za Zombiakiem :)

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 22
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• N!KO

3

• Arkao

3

• Morison

3

Top użytkownicy w tym temacie

Widzę, że niesamowite zainteresowanie galą. W sumie jak Pudzian przegra to przejmie pałeczkę po Najmanie... Ale jak się człowiek zastanowi na spokojnie to nigdy nie wiadomo jaki scenariusz na walkę wymyślą writerzy KSW przed galą bo taki Popek chyba teraz popularniejszy jest i te 32 zł więcej można na nim natrzepać. Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Urządzenie:  Windows

całym sercem za Zombiakiem

Sercem i pieniądzami :wink:

http://s5.ifotos.pl/img/1jpg_annenxh.jpg

I odrobina festyniarstwa :twisted:

http://s5.ifotos.pl/img/2jpg_annenxe.jpg

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   1

Wiem że to zły temat, ale można napisać skoro N!KO dał te skriny. Bet-at zrobiło kozacką rzecz wprowadzając Cash Out :D

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

... I nawet STS! Weż tu nie graj teraz jak każdy buckmacher już zaczyna ogarniać temat.

[ Dodano: 2016-12-03, 23:00 ]

Widzę, że niektórzy za dużo McGregora się naoglądali konretnie Borys... Ale w sumie lepsze to niż "Wierzcie z siebie", "Warto spełniać marzenia".

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Gali nie lukalem, a na walke trafilem na transmisji jakiejś na FB i przypomnialo mi to, że wolę jednak boks :D

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Już wiemy, czemu gala ma w nazwie "Circus". Walka Popusia przerwana po... no po czym?

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

A czego Wy się spodziewaliście po... no Popka, to nawet amatorem ciężko nazwać :lol: :lol: :lol: :lol:

Każdy kto choć trochę ogarnia temat nie spodziewał się chyba niczego innego.

Btw. Aż boję się sprawdzać komentarze pod wynikiem tej "walki". Gimbusiarnia będzie szaleć.

Roman Szymański (9-3) vs. Sebastian Romanowski (11-7-1) - Liczyłem na mocne wejście Szymańskiego do KSW. Widowiskowy gość. Może nie było jakiegoś szybkiego finishu, może nawet dominacją ktoś tego nie nazwie, ale spora dysproporcja w skillach na pewno. Najlepiej to podkreślić drugą rundą, gdzie niby z dołu, a o wiele bardziej aktywny od Romanowskiego. Jak dla mnie to sędzia był jakimś ziomkiem przegranego. Jakoś niechętnie podchodził do podnoszenia walki, tak jak i bardzo chciał, żeby Sebastian dotrzymał do gongu - zawsze lepiej przegrać przez decyzje, niż skończeniem.

Robert Radomski (12-5) vs. David Zawada (13-3) - W ogóle mnei to nie interesowało, ale Zawada chodził nieźle. Radomski zamulał, jak ma to w zwyczaju. Nie będę tęsknił za jego walkami.

Filip Wolański (10-2) vs. Denilson Neves (11-4) - Jak dla mnie wałek. A już na pewno 30-27 wyssane z palca. Walka była trudna do oceny, to na pewno, ale Denilson trafiał częściej, był przez większość czasu agresywniejszy. Wolański oddychał rękawem i pokazał się o wiele gorzej, od swojego debiutu w KSW.

Marcin Wójcik (10-4) vs. Marcin Łazarz (9-4) - Klasa. Jestem fanem Wójcika i pięknie się ogląda, jak kickboxer pokazuej poddania. Szybkie, profesorskie przejście do gilotyny. Liczę, że uwali też Narkuna :wink:

Łukasz Chlewicki (14-5) vs. Mansour Barnaoui (13-4) - Emocjonujący pojedynek. Mocne wymiany od startu. Obaj mają twarde głowy i swoje zebrali. Mansour był jednak spokojniejszy w tym wszystkim. Potrafił wyważyć te ciosy, podczas gdy Sasza musiał machać w nadziei, że dosięgnie. Łokcie wykończyły przy siatce.

Artur Sowiński (17-8) vs. Marcin Wrzosek (12-3) - Tak stawiałem od początku. Zresztą mojej niechęci do Sowinskiego, nie ukrywałem nigdy. Wiedziałem, że jak przyjdzie ktoś solidny - niekoniecznie jakiś Terminator - to go zwyczajnie uwali. Wrzosek dał niemrawą pierwszą rundę, sporo tam emocji zagrało u obydwu fighterów i nie było jakoś przesadnie ciekawe. W drugiej zrobił mu blitzkrieg, a wędka to śliczne zwieńczenie.

Borys Mańkowski (15-5-1) vs. John Maguire (24-9) - Mańkowski kot. Wysyłałbym do UFC, bo KSW to strata czasu. Maguire już po pierwszej rundzie był złamany psychicznie, a następne 10-min, to znęcanie się nad przyjezdnym. Totalna dominacja

Mariusz Pudzianowski (10-5) vs. Paweł "Popek" Rak (2-2) - Miał być cyrk, był cyrk. Popek przegrał chyba w głowie, bo raczej nie po ciosach. Zabrakło tego zapowiadanego pierwiastka fightera. Szkoda, byłem za nim, choć lekko przypajacował chwile po przerwaniu, kiedy odepchnął Pudzille.

Karol Bedorf (14-3) vs. Fernando Rodrigues Jr. (11-2) - Podobnie jak w przypadku Kornika, wiedziałem, że Bedorfa ktoś ustrzeli. Nie spodziewałem się jednak, że będzie to Brazylijczyk, który jeszcze niedawno moczył z Olim Thompsonem. Rodrigues szarżowal, a każdym ciosem chciał zabić. Bedorf chyba za mocno uwierzył, że ogarnia stójkę i niepotrzebnie chciał się w nią bawić. Został skarcony. Nowy mistrz też przesadnie długo na tronie nie posiedzi. Choć oddać mu trzeba, że szczęke ma niezłą. Karol też trafiał często, ale ani razu go nie złamał psychicznie. Jak ktoś inny dostałby takie ciosy, to pewnie by zwolnił. Nie Fernando. Ten dalej leciał ze swoimi wiatrakami. Opłaciło się. Nowy mistrz, więc to zawsze jakieś przetasowanie w dywizji. Oby pierwsza obrona była z kimś innym, choć wyczuwam szybki rewanż zestawiony przez włodarzy. Są pewnie w takim szoku, że będą skłonni organizować pojedynek na lotnisku, przed lotem do Brazylii.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   271

1. Wolański vs. Denilson Neves - całkiem spoko walka, choć większość działa się w klinczach pod siatką, to Panowie swoją aktywnością potrafili nam to wynagrodzić. Filip średnio radził sobie zarówno z boksem jak i z presją pod siatką Brazylijczyka (choć oczywiście miał swoje niezłe momenty), dlatego też werdykt jest dla mnie dość dziwny (punktowanie 27-30 dla Wolana to w ogóle kpina). Kupiłbym nawet wygraną jednym punktem Polaka (tak samo jak i Kawowego), ale nie taki squashowy werdykt od dwóch sędziów na rzecz Naszego.

2. Wójcik vs. Łazarz - krótko i rzeczowo na temat. Bane usiłował naciskać w stójce, ale szybko oddał obalenie, wyłapał swoje na ziemi, a przy próbie podniesienia - wpierdolił się gładko w Gilotynę Wójcika i było po frytkach.

Niezły występ Wójcika, ale tego spuszczania się i planów zestawiania go w tym momencie z Narkunem, nie bardzo rozumiem. Wg mnie, jeszcze za wysokie progi. Jeżeli to zrobią, to utopią chłopaka.

3. Barnaoui vs. Chlewicki - walka jakie kibice lubią, ponieważ obaj zawodnicy nie żałowali sobie wymian i szli na żywioł. Chłodny spokój i metodyczne rozbijanie Polaka przez Francuza, który dodatkowo mocno tłamsił kolanami i łokciami Saszkę w klinczach. Po jednym z łokci, rozcina Polaka tak, że walka kończy się przez TKO.

Ładny występ Barnaoui'ego, ale Łukasz także potrafił nieźle uruchamiać cepeliady i trafiać rywala. Niestety tu młodszy Franzcuz był o wiele bardziej skuteczny i widać było, że pomimo tego, że momentami "wyłapywał" - na spokojnie kontrolował ten pojedynek przez cały czas.

Bardzo chętnie obejrzę kolejne występy Francuza w KSW.

4. Wrzosek vs. Kornik - kompletnie nie potrafił się odnaleźć w pierwszej rundzie Zombiak. Nie dawał rady z przewagą zasięgu Kornika jak i z jego przewagą siłową w klinczach.

Druga runda zmieniła wszystko o 180 stopni. Wrzosek zaczął bardzo mocno i agresywnie, szybko skrócił dystans i posłał na deski Sowińskiego, po czym zaczął go rozbijać na glebie. W wyniku tego porozcinał Mistrza tak, że Lekarz postanowił przerwać walkę.

Dwie konkluzje:

- Kornik w tym quasi-stroju wikinga na wejściu, wyglądał tak, że widząc to czułem zażenowanie (aż przypomniała mi się ta sama, kapitalna stylówa w wykonaniu Triple H'a na WrestleManii), bo wyglądał jakby zajebał te klamoty z jakiegoś śmietnika.

- jeżeli ta walka odbywałaby się w UFC, to przy takim rozcięciu, sędzia nawet nie wezwałby lekarza.

5. Mańkowski vs. Maguire - walka z kategorii "żart". Maguire nie zrobił kompletnie NIC ofensywnie. Próbował tylko przetrwać, a Borys gnoił go zarówno w stójce, jak i na glebie, tak jakby dopadł jakiegoś Mietka z baletów. Nie wiem, czy to Mańkowski był tej nocy tak zajebisty, czy Angol tak chujowy, ale wyglądało to żenująco dla pretendenta, a Mańkowski podczas wywiadu po walce nawet za bardzo nie był zdyszany.

Po tym co Maguire tu pokazał (czyli zero), mam nadzieję, że Kawul i Lewy go wypierdolą z KSW w trybie natychmiastowym.

6. Pudzianowski vs. Popek - 80 sekund (Popek chyba dłużej wchodził do klatki niż w niej walczył), czyli tak jak miało być. Pudzian, choć go nie lubię, to jednak już pełnoprawny zawodnik MMA, a Popek to tylko showman-podrabianiec, co tylko potwierdziła ta... walka. Trzeba jednak oddać Rakowi, że Mario naciął się początkowo na jednego zamachowego luja (ach, ta "magia" wagi ciężkiej :D ), po którym nawet przykląkł, ale finalnie nie zrobiło to na nim większego wrażenia i udupił celebrytę swoją drewnianą stójką.

7. Bedorf vs. Rodrigues - ależ dał dupy Bedorf. Dostał do obicia no-name'a z Brazylii, ale jeżeli w wadze ciężkiej idzie się z ułańska fantazją na wymiany, to jest 50/50 w kwestii wyniku takiego starcia. Zważywszy na to, że Rodriguez nie miał nic do stracenia, a Karol - wszystko, to ta jego "strategia" ssała jak najnowszy odkurzacz Zelmera.

Brazylijczyk pokazał ładną presję, sporą siłę fizyczną i - o dziwo (jak na taką masę mięśniową) - niezłe cardio. Zaskoczył tym tak widzów jak i Bedorfa, który trafiony desperacko walczył o przetrwanie i nawet przerwa pomiędzy rundami nie była w stanie go odbudować.

Gali nie lukalem, a na walke trafilem na transmisji jakiejś na FB i przypomnialo mi to, że wolę jednak boks :D

Wiesz, ustosunkowywać się do MMA oglądając walkę Popka, to tak jakby wyrabiać sobie zdanie na temat boksu na podstawie wyczynów Najmana :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

-Raven-, jasne, ale zaden promotor boksu nwypukaie robil gali na Najmanie. Chlop nigdy nie byl nawet srednim bokserem. Karierę zrobil chyba na wypukaniu kobiety Przemka Salety i polskim mma :D

Co nie zmienia faktu, że nawet lubie ogladac takie UFC, lecz w 2016 bylo w ksw za duzo cyrku.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Mańkowski kot. Wysyłałbym do UFC, bo KSW to strata czasu. Maguire już po pierwszej rundzie był złamany psychicznie, a następne 10-min, to znęcanie się nad przyjezdnym. Totalna dominacja

Nic dodać nic ująć. On już jakiś czas temu tam powinien wylądować. Wierzę, że ma wielkie ambicje i jak tylko łysol się do niego zgłosi, a zgłosi na pewno, to podpisze kontrakt i wyląduje w UFC.

Z tego co obejrzałem

-Sowiński vs Zombie dobry match ale sędzia mógł dalej to prowadzić

- Fedka daje gościowi tylko 3 miechy do przygotowania wiec czego sie spodziewać :D jakiś żart, do tego przez ten czas i tak jeździł i grał ten swoje chujowe hiphop polo po wiochach.

Pudzian i tak wyszedł jakiś zestresowany ( walka z tych, przegrasz=spierdalaj), więc głupio się nacioł na cios, mimo to wiadomo jak się to powinno skończyć i "pizda nad głową" była zagrana na Popku.

Jeden i drugi powalczy rok i nara, na szczeście dla mma.

Różal traci na tym , że obecnie w wywiadach tak jedzie po Pudzianie.

-Mańkowski ma dobrą gadk, jakis sparing nie walka.

-Sędzia tak szybko przerywał inne walki a tu czekał dobre pare sekund , zanim przerwał brazylijczykowi dobijanie Bedorfa. Ogólnie match do jednej bramki, pokazujący że nikogo nie można lekceważyć, brazylijczyk ciekawy, ja bym nie chciał ich rewanżu, tylko zobaczył jak się będzie prezentował w zestawieniu z innym zawodnikiem.

A na koniec coś na poprawienie humoru

15230584_1108278235956509_2171632247755335557_n.jpg?oh=1d9b0b487872b43de6014b74c28a981a&oe=58C10E32

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Reputacja:   271

brazylijczyk ciekawy, ja bym nie chciał ich rewanżu, tylko zobaczył jak się będzie prezentował w zestawieniu z innym zawodnikiem.

Ja bym go najchętniej zobaczył teraz z Kitą, a Bedorf niech dostanie jakąś walkę na odbudowanie. Pewnie jednak Kawul z Lewym tak się obsrali po tym, że pas poleci do Brazylii, że z biegu zaordynują rewanż przy najbliższej okazji.

N!KO napisał/a:

Mańkowski kot. Wysyłałbym do UFC, bo KSW to strata czasu. Maguire już po pierwszej rundzie był złamany psychicznie, a następne 10-min, to znęcanie się nad przyjezdnym. Totalna dominacja

Nic dodać nic ująć. On już jakiś czas temu tam powinien wylądować. Wierzę, że ma wielkie ambicje i jak tylko łysol się do niego zgłosi, a zgłosi na pewno, to podpisze kontrakt i wyląduje w UFC.

Nie podpalałbym się za bardzo. Kontrakt z KSW jest jak kajdany - Łysy może się zgłaszać do obsrania, a K&L powiedzą liberum veto i Maniek dalej będzie odwalał sparingi na galach KSW.

Poza tym - i tak w pierwszym rzędzie wolałbym wysłać do UFC Gamrota, bo chłopak ma wręcz idealny styl, by coś ugrać w Lidze Mistrzów (dobrą stójkę, a gdy ona zwiedzie, na tyle zajebiste zapasy i BJJ, by szybko zmienić płaszczyznę i tam zdominować rywali). Dla mnie Gamrot to taka jeszcze lepsza wersja Mańkowskiego.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg