Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

* Tiger Mask vs Yoshinobu Kanemaru - Dobra walka w dobrym tempie,tylko po cholerę kick-out po Canadian Destroyerze?!

* ACH vs Flip Gordon - Publika bardzo polubiła Gordona, bo chantowali Flip wręcz jak pojebani. Popisali się zarówno w ringu, jak i poza nim, zwłaszcza w trybunach gdzie dali czadu. Kolejna dobra walka, pokazali się z dobrej strony, kolejna walka do obejrzenia.

* YOH vs BUSHI - YOH zmienił spodnie na gacie, w sumie różnica prawie żadna. Jestem zaskoczony że BUSHI przegrał, bo widzę go nawet w finale, który...

* Taiji Ishimori vs Will Ospreay - ...w finale który zapewne wygra Ishimori. Mocno zabookowany Taiji. Will oczywiście darł ryja (co nie dziwi) skakał niemal na złamanie krępla [kręgosłupa] (co także nie dziwi) Widowiskowa akcja z tym Irish Whipem po którym Ospreay przeskoczył na to pole jakieś, i z niego walnął Sentona, piękne! Oczywiście w ringu równie świetnie. Taiji skontrował OzCuttera na swój finisher, i wygrał w niecałe 15 minut. Niech wygrywa wszystkie walki w takim czasie, niech będzie mocno bookowany, niemal pewne że on wygra ten turniej i skroi z pasa Ospreaya.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

* Dragon Lee vs SHO - No proszę państwa, walka długa, ale i zajebista! Wciągnąłem się nieźle w ten pojedynek, i był on po prostu zajebisty. Ładnie dali po całości w walce, nie zanudzali nawet gdy SHO skupiał się na ręce rywala. Rewelacja walka, przynajmniej dla mnie.

* El Desperado vs Ryusuke Taguchi - I powiem otwarcie: myślałem że to będzie chujnia. Poszli w komedię co nie powinno dziwić, ale rozegrali to w ciekawy sposób, bowiem Desperado desperacko skupiał się na atakowaniu dupsztala Taguchiego,aż chce się powiedzieć że chciał go rozdziewiczyć analnie :D Podobał mi się taki motyw, był ciekawy, oryginalny, nawet poszedł jakiś pręt w ruch, ale sędzia kopniakiem wyjebał ten przedmiot z łapy Desperado, za co kolejny plus, było to zabawne. Aż chciało by się krzyknąć parę razy "kulki analne" jak to miałem możliwość uczynić na ostatni KPW :D Tak,pojeb ze mnie :D A podsumowując poza tym poziom ringowy walki również dobry, wygrana El'a oczywiście mocno nieczysta.

Kruwa, pomyliłem karty i dałem to początkowo w dziale z raportami. #BrawoJa :D

[ Dodano: 2018-05-19, 23:32 ]

* Chris Sabin vs KUSHIDA - Średnio,nie przypadła mi do gustu ta walka. Pozytywy? Wygrana Sejbina i ładne Springboard DDT od Chrisa, które ładnie wykonano, i jeszcze dobrze sprzedane przez KUSHIDĘ.

[ Dodano: 2018-05-19, 23:58 ]

* Hiromu Takahashi vs Marty Scurll - Prawie 25 minut walki....kruewsko zajebistej walki! Dali sobie po ryju ostro i często, czuć było tę niechęć do siebie nawzajem, co ukazali w tych wielu ciekawych akcja, zarówno w ringu jak i poza ringiem,zwłaszcza gdy Marty rzucał Japońcem w ludzi. Nie wiało ani przez moment nudą, po prostu rewelacyjny Main Event, gorąco polecam, zresztą obejrzyjcie sami, na moje to było świetne, oceńcie zresztą samemu ^^

Edytowane przez VillainLee
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434256

Dzień 3 w końcu zawitał do neta! Opowiem tylko o momentach tych ważniejszych:

Taiji Ishimori defeated BUSHI - Normalnie momentami miałem wrażenie że był to squash. Bushi wykonując chyba swój finisher wpadł.....na swój właśny finisher od Ishiromi'ego. Potem tylko finisher Taijiego i koniec walki w prawie 12 minut (11:55 chyba dokładnie)

Will Ospreay defeated ACH - Fuck yeah! Dali najwięcej minut na tą walkę, i się naskakali, nakrzyczeli (99% Ospreay :D) po prostu świetna walka!

[ Dodano: 2018-05-22, 22:42 ]

Odnośnie feudu Jericho - Naito. Normalnie kruwa chciałbym aby Jericho skroił z pasa Naito! Czemu? Zacznijmy od "szacunku" Naito do pasa IC. Jeszcze nie widziałem aby Naito pokazał się na jakiejś gali z tym pasem. Co,tym razem nie rzucał nim po ringu, tylko od razu wrzucił do pieca/ogniska i go spalił? Feud bardzo dobrze prowadzony, Chris rzuca fuckami na lewo i prawo, co na koniec fani na hali skwitowali brawami (jacyś stupid idiots na początku skwitowali to śmiechem, wrzucić ich na listę kurwa!)

Chciałbym zobaczyć Chrisa z pasem IWGP IC, jeszcze śmiejącemu się w twarz Naito, i jeszcze paradując przed nim dumnie z tym tytułem, takie swojego rodzaju dopierdolenie rywalowi, chociaż Naito i tak by to zlał ciepłym moczem,szacunku by pewnie nie zyskał do tego pasa :D

[ Dodano: 2018-05-22, 23:12 ]

* SHO vs Chris Sabin - Wiało nudą, bo ile można oglądać jak jeden drugiemu tłucze albo nogę albo rękę? Jak już to zostawili to się rozkręcili, i wyszło bardzo dobrze. Akcja szybka, dużo chopów, i zaskakujący wynik, bo jednak zwycięstwo SHO nad Sabinem to jednak jest spora niespodzianka, nawet pozytywna. Czekam na walką SHO vs YOH, może zaryzykują.

* Dragon Lee vs Ryusuke Taguchi - Na początku spoko komedia gdy sędzia łapał się za brzusio Taguchiego, porównując jego brzusio z sześciopakiem Dragonka. Cwana taktyka ze zmęczeniem rywala, potem smok tak się nakręcił i jechał japońca że powinni już wtedy dać finisher i koniec walki. Czemu tak sądzę? Bo od tamtego momentu poziom walki spadł, i był po prostu zbędny. Ryusuke miał jakiś tam przebłysk, ale tak to mój "imiennik" dominował, i zasłużenie wygrał, choć zbyt długo walczyli. Jeden plus walki że dokończyłem w jej trakcie obiad :D

* KUSHIDA vs Marty Scurll - KUSHIDA to spokojnie mógłby opuścić dywizję juniorów i iść po wyższe cele, nie wiem po co on tam dalej siedzi.... 19 minut walki, głównie w stylu technicznym, dużo kontr, jakichś wymyślnych,nawet ciekawych dźwigni, szybko zleciało te 19 minut, warte obejrzenia. Zwycięstwo KUSHIDY kompletnie mnie nie dziwi,nie zdziwiłbym się też jakby Marty jedyne zwycięstwo zaliczył przeciwko Taguchiemu.

[ Dodano: 2018-05-23, 00:20 ]

* El Desperado vs Hiromu Takahashi - równie dobrze mogli się pozabijać, a niewiele ku temu brakowało. Poszli już od 1 sekundy w ostrą walkę, która toczyła się po całej hali. Piękna akcja z tym dłuuuugim Running Dropkickiem w trybunach, to miało siłę! Reverserana musiała zaboleć, Forearm od Desperado kozacki! Hiromu wyglądał po tym jak by na serio odpłynął. Festiwal nienawiści, zajebiście i ostro ukazanej, tutaj nie było zbędnych spotów i momentów, wszystko świetnie zagrało, i nawet nie czepiam się o nieczyste zagranie na koniec walki ze strony Desperado, Takahashi po prostu tyle wytrzymał że to musiało się skończyć nieczysto. Brawa, brawa,jeszcze raz brawa, gorąco polecam,jeszcze lepsza walka niż się spodziewałem. Czy zwycięstwo El'a jest zaskoczeniem? Dla mnie tak,ale po tej walce jak najbardziej pozytywnym zaskoczeniem.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434307

• Reputacja:   583
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

Jestem po pierwszych czterech dniach Best of the Super Juniors. Zwykle oglądam jedynie głośniejsze spotkania i finały, ale w tym roku jakoś wciąga się to z przyjemnością w całości. Turniej póki co równy i co najmniej dwie z czterech walk turniejowych na każdej gali są bardzo dobre.

Najlepsze walki do tej pory:

1) Hiromu Takahashi -vs- El Desperado @ Night 4

2) Hiromu Takahashi -vs- Marty Scurll @ Night 2

3) ACH -vs- Flip Gordon @ Night 1

4) Marty Scrll -vs- KUSHIDA @ Night 4

5) Taiji Ishimori -vs- Will Ospreay @ Night 1

Z najlepszej strony pokazali się póki co - Takahashi, Scurll i KUSHIDA. Ishimori, Gordon i ACH tuż za nimi. Natomiast as dywizji dywizji juniorów - Will Ospreay - dalej wkurwia i drze ryja nie tak jak trzeba. :P

Poza tym dobrze wiedzieć, że Chris Sabin potrafi się jeszcze ruszać. Dawno go nie oglądałem i spodziewałem się tutaj jakiejś wolnej relikwii x division, ale gościu potrafi dotrzymać tempa.

Edytowane przez IIL
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434334

Z najlepszej strony pokazali się póki co - Takahashi, Scurll i KUSHIDA. Ishimori, Gordon i ACH tuż za nimi. Natomiast as dywizji dywizji juniorów - Will Ospreay - dalej wkurwia i drze ryja nie tak jak trzeba. :P

Poza tym dobrze wiedzieć, że Chris Sabin potrafi się jeszcze ruszać. Dawno go nie oglądałem i spodziewałem się tutaj jakiejś wolnej relikwii x division, ale gościu potrafi dotrzymać tempa.

Gdyby nie to że lubię posłuchać japońskich komentatorów, mimo że nic z ich gadania nie rozumiem (:D) to wyłączyłbym dźwięk na czas walk Ospreay'a.

Co do Sabina, to dobrze się gościa ogląda, w formie jest,walki dobre daje, niech walczy w NJPW częściej. Natomiast jest mi kurewsko żal BUSHI'ego. Ja wiem że w LiJ jest na szarym końcu pod względem popularności (a szkoda, bo jego maski są wystrzałowe) ale w tym turnieju jeszcze bez punktu, no kurwa, po cichu liczyłem że sprawi jakąś niespodziankę, a tu taki ch..

[ Dodano: 2018-05-25, 22:59 ]

* Tiger Mask vs BUSHI - BUSHI ostro zaczął, ale szybko się skończyło, i dosyć szybko przegrał. #SzkodaMiBUSHIego

* Yoshinobu Kanemaru vs ACH - kurwaaaaaa, to się ciągło i ciągło jak lasagne, szkoda że nie było tak smaczne jak lasagne. Kanemaru właściwie od gongu napierdzielał jak głupi rękę ACH'iego (czy jak to się odmienia) by na koniec gówno z tego mieć, bo ACH się rozkręca i koniec walki, długiej i nudnej walki.

[ Dodano: 2018-05-25, 23:00 ]

Teraz mnie naszła taka myśl - ta Nikki z grafiki powyżej ma uśmiech który mówi - "chodź tu do mnie teraz, i zerżnij mnie aż do utraty przytomności"

To było tak nawiasem mówiąc :D

[ Dodano: 2018-05-25, 23:08 ]

* Flip Gordon vs Taiji Ishimori - całkiem zjadliwie, krótko i zaskakująco, nie spodziewałem się wygranej Gordona nad faworytem Ishimorim, ale no proszę proszę, ciekawie jest w tej grupie, oj bardzo ciekawie.

[ Dodano: 2018-05-25, 23:20 ]

* Will Ospreay vs YOH - Oh fuck! I'm okey! Ospreay, gadasz za głośno :D Walka w mojej opinii mocno średnia, miała swoje dobre momenty, miała i te słabsze. Pięknie wykonany Superplex, znaczy pięknie spierdolony, dobrze że to wyratowali, bo serio Ospreay mógłby sobie połamać kark. Zwycięzca nie dziwi, i w sumie to tyle. Walki dzisiaj jakoś nie porwały.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434348

* Marty Scurll vs Chris Sabin - początek lekko komediowy, w tym interakcja z sędzią, za co ode mnie plus, bo lubię takie akcenty gdy sędzia jest nie tylko sędzią na zasadzie "ja tu tylko odliczam" ale też i jest "elementem" walki pomiędzy zawodnikami, no po prostu jest to jakby integralną częścią ich walki...kurwa, nie wiem jak inaczej to opisać. Tak czy tak walka jak dla mnie średnia. Marty zdobywa pierwsze 2 pkt w tym turnieju.

* Ryusuke Taguchi vs KUSHIDA - już się bałem że to będzie nudne i długie, było średnie, i na szczęście krótkie, i z wygraną Taguchi'ego, choć nie wiem po co....

* SHO vs El Desperado - było by spoko....gdyby nie to że jakieś 3/4 walki to było obijanie lewej nogi SHO. Nuda niestety nuda. Tak,dobrze pamiętacie, wygrał SHO.

* Dragon Lee vs Hiromu Takahashi - spodziewałem się świetnej walki, i taka też ona była! Długa, szybkie tempo, trafiło się prawie parę botchy, w sumie dalej nie wiem czy ten wyskok Dragona z ringu miał być Hurricanraną czy serio miał być to Dropkick, tak czy tak wyszło dobrze. Te Germany które przez moment szły hurtowo, kontry, wyskoki, kontra Hurricanrany na Powerbomb na krawędź ringu - piękne! A do tego świetnie wykonany Pop-Up Canadian Destroyer, no po prostu ta walka zjadła dupą wszystkie dzisiejsze walki. Na dokładkę zakończenie walki. Nie wiem co to za akcja w wykonaniu Dragona, ale nie dość że wygrał nią walkę, to jeszcze sama akcja piękna.

[ Dodano: 2018-05-28, 01:01 ]

* Flip Gordon vs Tiger Mask - Średni pojedynek, jakiś taki nijaki nawet bym powiedział. Może zmęczenie im już po prostu daje znać. Zaskoczeniem jest wygrana Gordona, który zalicza kolejne zaskakujące zwycięstwo, tym razem z Tygryskiem z NJPW który do tej pory w tym turnieju był niepokonany.

* ACH vs YOH - początek szybki, dobry, ale potem już podobnie jak poprzednia walka, tempo opadło, i tyle. ACH wygrywa.

* Yoshinobu Kanemaru vs Taiji Ishimori - Momentami dobrze, momentami nudno. Czy walka ciekawa? Jestem ani na tak, ani na nie. Yoshinobu wygrywa, no kurwa, tego się nie spodziewałem.

* BUSHI vs Will Ospreay - Początek fajnie, szybki, konkretny, ostry, potem znowu akcja gdzieś spowolniła, i pod koniec znowu nabrała kolorów. Może mi się wydaje, ale Ospreay nie darł aż tak bardzo ryja (w końcu!) i w końcu BUSHI wygrał! kurwa w końcu aż chce się powiedzieć! Will dużo wytrzymał i tak, ale po kombosie Canadian Destroyer + MX nie miał już szans, choć parę minut wcześniej zablokował jednego Codebreakera. Duże pozytywne zaskoczenie wygrana BUSHI'ego, szkoda tylko że dopiero pierwsza, ale liczy się że wygrał, i do tego pokonał jeszcze samego mistrza. Title shot w przyszłości dla BUSH'iego? Jestem na tak!

[ Dodano: 2018-05-28, 23:52 ]

* Marty Scurll vs El Desperado - na rozgrzewkę dobra walka, dali sobie po ryjach i nie tylko poza ringiem, ale gdy już wrócili do ringu to poziom momentalnie spadł, szczególnie w momentach gdy Desperado atakował nogę rywala. Gdy już poszli w normalną walkę było porządnie, aczkolwiek bez fajerwerków. Pod koniec lekkie zamieszanie, sędzia oberwał w narożniku, ale Marty sobie "pod nieobecność" sędziego lepiej poradził, wobec czego odnosi drugie zwycięstwo.

* Chris Sabin vs Dragon Lee - Dobra walka, trzymająca swój wysoki poziom przez cały czas. Dobry punkt tego show. Akcja również poza ringiem, gdzie padło kilka fajnych akcji, zgrali się dobrze oboje, nie było żadnych faili,botchy, płynna dobra akcja i niespodziewane zwycięstwo Sabina.

* KUSHIDA vs SHO - Długo długo szli na wszelakiego rodzaju dźwignie, po prostu techniczny wrestling, skupiony wokół kontuzjowanej ręki SHO. Potem się rozkręcili, ręka dalej była w tle (co dziwić nie powinno) ale nie przeszkodziło to by wykręcić bardzo dobry pojedynek, około 20-minutowy, ale z wieloma szybkimi akcjami, kontrami, ja jestem zadowolony, również z wyniku. SHO prezentuje się dobrze, skleił dobrą walkę z KUSHIDĄ, niech chłopak idzie do przodu,zasłużył na zwycięstwo.

* Hiromu Takahashi vs Ryusuke Taguchi - Spodziewałem się czegoś nie najwyższych lotów, ale tymczasem jestem pozytywnie zaskoczony walką. Nie poszli w komedię,postarali się oboje, wyszło dobrze. Fajny Suplex na twardą podłogę od Taguchiego, jeszcze lepiej wylądował na ścianie po tym cholernie długim rozbiegu. Potem trochę spowolnili akcję w ringu, szybko jednak wrócili na właściwe tory, stoczyli wyrównaną ciekawą walkę, w której jednak bez niespodzianek (i dobrze) Hiromu ma szansę wygrać w bloku. Dobry Main Event.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434386

Dzień 9 obejrzany, i jak mam być szczery, to był do dupy. Nie wiem czy to ze względu na upał, ale z tych wszystkich kolejek turnieju BOTSJ ten mi się oglądało najgorzej ze wszystkich.

Oby kolejka 10 była lepsza. Na papierze wygląda to dobrze, zobaczymy czy tak będzie.

[ Dodano: 2018-06-02, 23:33 ]

Dzień 10:

Marty Scurll vs Dragon Lee - dobra walka, zaskakujący zwycięzca, sądziłem że wygra do jednak Dragon.

Ryusuke Taguchi vs SHO - spodziewałem się słabej walki,i początkowa komedia w ich wykonaniu jak dla mnie była taka sobie, miała dobre momenty. Do pewnego momentu było średnio, nawet mocno średnio, zasnąłem nawet, więc musiało być kurewsko słabo skoro przysnąłem (:D) ale na sam koniec się rozkręcili, wymiany finisherów były świetne, wtedy się działo. SHO jak dla mnie pokazuje się z bardzo dobrej strony,Taguchi jak nie "błaznuje" też się całkiem dobrze pokazuje, po prostu brawa za dobrą końcówkę.

Hiromu Takahashi vs Chris Sabin - było szybko, bardzo szybko, podobało mi się to, i jestem po tej walce zadowolony. Kładą nacisk na dźwignię Hiromu,czyli wkrótce zawalczy o pas, i ta dźwignia będzie ważnym punktem jego walk.

KUSHIDA vs El Desperado - początek rewelacyjny jak wzajemnie się okładali....no dobra, to Desperado jechał równo KUSHIDĘ. Używanie wózka transportowego w celu jak najmocniejszego obicia rywala - to było zajebiste! Szkoda że potem już tak zajebiście nie było :-/ No ale koniec końców się rozkręcili, ale w mojej opinii początek walki i tak był najlepszy, więcej takiego oryginalnego obijania!

Sytuacja po przedostatnich kolejkach bardzo, ale to bardzo ciekawa. W grupie A nic zaskakującego, wygra albo Ishimori albo Ospreay, i tutaj stawiam jednak na Taijiego, który koniec końców wygra ten turniej. W grupie B szansę mają Marty Scurll, Hiromu Takahashi i KUSHIDA, ale w ostatniej kolejce Marty walczy z SHO (zdziwię się jak to wtopi) a żeby było jeszcze ciekawiej - Hiromu walczy z KUSHIDĄ, pomyśleli jak widać przy układaniu terminarza, i to co najlepsze zostawili na koniec.

W grupach Taiji pokonał Willa, więc przy tej samej ilości punktów, to przejdzie do finału Taiji. W grupie B mogą.... no jest kilka opcji, także nie będę gdybał, tylko się nacieszę i zobaczę kto wygra.

[ Dodano: 2018-06-04, 00:35 ]

Ale mam dzisiaj wkurwa... chyba nie obstukam dziś wszystkich walk, ale się zobaczy:

– Blok A Match: ACH vs Tiger Mask - fajne nawiązanie ACH do jego dzisiejszego rywala,użył paru chwytów rywala, wyszło fajnie. Fajny gest po walce, doceniam to.

– Blok A Match: Kanemaru vs BUSHI - zaczęli ostro, i mimo że było krótko to było dobrze. Oczywiście poszło plucie, druga walka, i druga do obejrzenia.

– Blok B Match: Ryusuke Taguchi vs Chris Sabin - udana walka, troszkę się działo, Taguchi wygrywa dźwignią. Coś więcej? Raczej nie, było okey.

– Blok B Match: Desperado vs Dragon Lee - Szybka, ostra walka, znacznie lepiej niż oczekiwałem, a przyznam że oczekiwałem super walki, a dostałem super ostrą walkę,pełną nienawiści. Gdyby nie maski to oni by zdarli sobie skórę z twarzy, a tak maski się mocno podarły. No dobra, maska Dragona została zerwana po walce, ale Desperado ostatnie 7 minut walczył zakryty tylko swoimi długimi włosami, bo maska ledwie wisiała (chyba tylko dzięki sznurówkom się jego trzymała) Znakomita walka, aż dziw bierze że nie była 2, albo 3 od końca.

Tomoaki powraca! Cieszy mnie to. Na Climaxa nie wróci, bo ten zaczyna się szybciej, ale jestem ogromnie ciekaw formy Honmy, a także tego kogo dostanie za rywala.

– Blok A Match: Will Ospreay vs Flip Gordon - Widowiskowo, skocznie, polatali, poskakali, genialna walka! Z takiego zestawienia musiała wyjść extra walka, i taka też była. Koniecznie do obejrzenia

– Blok A Match: Taiji Ishimori vs Yoh - Ależ tu było emocji,od początku aż do końca. Oczywiście Ospreay wyczekiwał za ringiem,były starcia wzrokowe ze sobą. YOH pokazuje że jest przyszłością tej dywizji, wiele razy w ciągu turnieju to pokazywał, on MUSI zostać kimś ważnym w tej dywizji! Wygrana Taiji'ego w grupie, a także nad YOH do przewidzenia, i tak po prawdzie Taiji nie musi wygrywać całego turnieju. Feud z Ospreayem zaczęli już po prawdzie gdy Taiji zaatakował Willa,dzisiaj te potyczki wzrokowe tylko dolewały oliwy do ognia, także feud gotowy, Taiji nie musi wygrywać turnieju, jak przyjdzie do walki z Ospreayem to zapewne pas wygra, ale....dokończę po Main Evencie

– Blok B Match: Sho vs Marty Scurll - Wielkie zwycięstwo dla SHO! Oboje pokazali się z bardzo dobrej strony, nie było żadnych faili, wszystko zagrało doskonale, były emocje, wymiana ciosów, idealna walka! Nic tylko oglądać. SHO podobnie jak YOH osiągnie wiele, ma zdolności,w ringu jest bardzo dobry, czekam aż zawalczą między sobą o tytuł IWGP Junior Heavyweight Championship.

– Blok B Match: Hiromu Takahashi vs KUSHIDA - Ale to było zacięte widowisko, nie szczędzili sobie ciosów, było świetnie. Od gongu aż po koniec było ciekawie,trzymało to w napięciu, i Takahashi wychodzi zwycięsko, i to jeszcze po dźwigni. KUSHIDA łatwo się nie poddał, ale w końcu skapitulował, zwłaszcza gdy był trzymany długo w dźwigni, a gdy tylko dotarł do lin otrzymał Piledrivera, ponownie dźwignia i odklepał. Dali przedsmak Takahashi vs Ishimori, i tak jak już wspomniałem, Taiji nie musi tego wygrywać. Jestem za Hiromu, którego dźwignia jest killerska,śmiało można dodać Hiromu do walki o tytuł juniorów, ale lepszym planem by było gdyby najpierw Ishimori odebrał tytuł Ospreayowi, potem można (na jakiejś większej gali oczywiście) zrobić Hiromu vs Taiji vs Will. Wiadomo, wszystkie te walki byłyby świetne, i po to Hiromu musiał dostać kilerską dźwignię by potem iść śmiało na pas.

Dzisiaj finał, oj kurwa będzie ciekawie, oj kurwa będzie. Ciekawe czy będzie jakiś limit, bo 30 minut w tym przypadku może być za mało. Niech walczą nawet godzinę, i tak będzie to zajebiste widowisko, i oby Hiromu wygrał!

#DajeszHiromu #HiromuWygraszTo #GoGoGoHiromu! #HiromuForTheWin!

[ Dodano: 2018-06-04, 21:33 ]

Nie oglądałem wszystkich walk,skupiłem się na tych "ważniejszych" z mojego punktu widzenia,lub na tych na które chciałem rzucić okiem.

Tak dla ciekawości sprawdziłem sobie ile cm wzrostu ma Ishii, i jestem wyższy od niego o całe 8 cm :D

– Sho, Yoh, & Hirooki Goto vs Desperado, Kanemaru, & Taichi - była Miho Abe, tyle mnie zadowala ^^

– Marty Scurll & Yujiro Takahashi defeated Toa Henare & Hiroshi Tanahashi - tutaj głównie chodziło o rozpoczęcie feudu. Jestem ciekaw do czego to doprowadzi. Mówi się że Marty może zawalczyć z Reyem i Jushinem, lub będzie to jakaś walka 3 vs 3, czyli Mysterio & Jushin & ?? vs Marty i jakichś jego dwóch kumpli

– BUSHI, EVIL, SANADA, & Tetsuya Naito vs ACH, Dragon Lee, Ryusuke Taguchi, & KUSHIDA - SANADA OGOL SIĘ! Walka zjadliwa, ale tutaj chodziło przede wszystkim o feud Naito vs Jericho. Krzysiek jak zwykle fajne promo, nawet spokojnie, znaczy nie rzucał fuckami na lewo i prawo, no i oczywiście toast za Naito, a co mu tam, można zaszaleć :D Naito czymś tam odpowiedział na promo, ale nie chce mi się tego szukać co on tam powiedział.

– Will Ospreay & Kazuchika Okada vs Chase Owens & Kota Ibushi - Kenny w siłowni się przygotowuje, a Okada....wędkował sobie ^^ Gdzieś były fotki z jego zdobyczami.

V-trigger od Okady! Szkoda że jakiś taki nijaki był ten V-trigger, ale pewnie na Dominion Okada wyjedzie już ze znacznie lepszym V-triggerem.

Czekam na komentarz o brzuszku Chase'a Owensa! Czekam kurwa na ten komentarz!

- 2018 NJPW BOTSJ Finals: Hiromu Takahashi vs Taiji Ishimori - Crème de la Crème całego turnieju. Jak przystało na finał - taka walka musi być extra...i krótko mówiąc taka też była. Zdecydowanie najlepsza walka całego turnieju, szybkie tempo, brawl w publiczności, kontry, finishery, i oczywiście killerska dźwignia Hiromu. Fakt że Taiji wytrzymał w niej kurewsko długo, ale skoro po takim kombo odpadł KUSHIDA, to rzecz jasna że i Taijiemu będzie ciężko to przetrwać, no i Taiji został odliczony do trzech. Ładny Piledriver, ładna dźwignia, tutaj nie było słabego momentu, wszystko zagrało jak w tym szwajcarskim zegarku! Jeśli mam coś polecić z tego finału, to zdecydowanie ta 35-minutowa cudowna walka. Jak dla mnie zwycięzca zasłużony, Taiji później zapewne zgarnie ten tytuł,nie jestem zdania aby od razu po debiucie w jakiejś fedce dostawać jakiś większy pas,a Hiromu zasłużył zarówno na tytuł, jak i na to trofeum. Oczywiście zrobili potyczkę słowną z Ospreayem, jestem cholernie ciekaw czy dadzą tą walkę już na Dominion, czy zaczekają z tym, podgrzeją publikę, i dadzą to niedługo.

#GratulacjeHiromu #HiromuBOTSJ

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434453

• Reputacja:   0

NJPW Dominion

NEVER Openweight Championship Match: Hirooki Goto © vs Taichi vs Michael Elgin

Dobry three way. W sumie tyle. Cieszę się, że Goto stracił pas, jest dobrym wrestlerem ale jego title reign był tak słaby, że na dobrą sprawę mógłby się nigdy nie wydarzyć. Właściwie to cofnął pas w hierarchii o parę szczebelków w dół, wolałem okres gdy mistrzostwo NEVER było dla tych stiffowych goryli które walczyły ze sobą w wojnach na wyniszczenie. Właściwie nie ma znaczenia który z przeciwników Goto zabrałby mu mistrzostwo, ja i tak byłbym zadowolony... choć przyznam, że myślałem, że będzie to Taichi.

IWGP "Heayvweight" Tag Team Championship Match: Los Ingobernables de Japon(EVIL & SANADA) © vs The Young Bucks

No proszę proszę... po walce z Golden Lovers stwierdziłem, że przeskok Bucksów do dywizji ciężkich jest dla nich dobry bo ich walki nie będą spotfestami... oh boy I was so wrong ^^. Typowy pojedynek braci Jacksonów, wiadomo, że wciąż trzyma to wysoki poziom ale nie było tu niczego czego w walce Young Bucks bym już nie widział. Szkoda, że LIJ stracili pasy, podobał mi się ich mistrzowski duet.

IWGP Junior Heavyweight Championship Match: Will Ospreay © vs Hiromu Takahashi

Bardzo dobry pojedynek choć obydwaj toczyli już lepsze starcia w tym roku. Z całą pewnością nie było to tak dobre jak walka Hiromu z Ishimorim sprzed tygodnia czy wojna Ospreaya z Scurllem ale bawiłem się dobrze. Time Bomb ponownie mistrzem juniorów, bez zaskoczenia choć Will padł trochę zbyt łatwo po tym ile ostatnie miesiące terminatorzył :D.

IWGP Intercontinental Championship Match: Tetsuya Naito © vs Chris Jericho

Kolejna bardzo dobra walka Y2J'a w New Japan. Ten gość jednak jest Bogiem. Sprawia, że walka jest interesująca nawet kiedy mało jest w niej samego wrestlingu. Ogółem sytuacja ta sama co w pojedynku z Omegą na Wrestle Kingdom, Jericho narzucił swój styl ale pozwolił przeciwnikowi dorzucić całkiem sporo od siebie... i wyszło miodnie. Jeszcze ten wynik... zła noc dla LIJ(poza Hiromu :D) ale Jericho zdobywa drugie najważniejsze mistrzostwo federacji. Ciekawe czy liczy się do statystyki i czy Chris właśnie dopisał sobie dziesiąte mistrzostwo Interkontynentalne do bilansu? Pewnie w WWE tego nie uznają ^^. Pierwszym rywalem nowego mistrza będzie EVIL. Jestem ciekaw co z tego wyjdzie, właściwie mogliby teraz zestawić z Jericho kogokolwiek a mnie i tak by to interesowało.

IWGP Heavyweight Championship Match: Kazuchika Okada © vs Kenny Omega

Stało się... and NEW IWGP Heavyweight Champion! Wciąż uważam, że Okada przy takiej promocji powinien trzymać pas do kolejnego Wrestle Kingdom ale jebać... Omega jest mistrzem! Sam pojedynek... na ich poziomie, po prostu. Nie mogło być inaczej niż 5 Star. Nie wiem czy przebili walkę z WK11 ale na pewno przebili dwie kolejne. Kozak 2 out of 3 falls i jeszcze na koniec feel good moment gdy Young Bucks wychodzą pogratulować. Kto będzie rywalem nowego mistrza? Zakładam, że Cody ale to się jeszcze okaże, w sumie niedawno ze sobą walczyli.

Bardzo dobre Dominion... wiadomo, przewinąłem walki które mnie nie interesowały ale i tak obejrzałem większość show z czego jestem dumny :lol:. Poszło grube przetasowanie mistrzów, właściwie tylko pasy Tag Team Juniorów nie zmieniły właścicieli (#whocares?) no i cóż... czekam na Climax ^^

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434610

Kebab, wino, na to shishe, tren o NJPW dziś napiszę.

I tym oto eleganckim wstępem zaczynam swój enty tren o King of sports - New Japan Pro Wrestling!

– IWGP Junior Tag Team Title Match: Champions Desperado & Kanemaru vs Roppongi 3K - SHO i YOH z dobrej strony się pokazali, Desperado w sumie też.....szkoda że to tyle dobrego z tej walki :-/

Kto kolejnymi rywalami dla Desperada i alkoholika który chleje nawet na ringu i w drodze do niego? Nie wiem, jakoś mnie to jebie jak na razie.

– Juice Robinson & David Finlay vs Jay White & YOSHI-HASHI - Juice dopingowany cholernie mocno, należy mu się. Robinson odlicza Jay'a - jeszcze lepiej! Juice jako mistrz IWGP U.S? Hell yeah!

– Minoru Suzuki & Zack Sabre Jr vs Toru Yano & Tomohiro Ishii - dooooobra, next please!

– NEVER Openweight Title Match: Michael Elgin vs Taichi & Champion Hirooki Goto - Po cichu liczyłem na zwycięstwo Taichiego, ale ten jedyne co dobre pokazał.....no dobra, wszystko co najlepsze u niego to tylko Miho Abe,którą na ring wrzucał jakby jego lalką dymaną była (oj wykonał bym na niej parę akcji :D) A sama walka średnia, na pewno lepsza niż title-run Goto, który to run po prostu był. Taichi odliczony, czyli był tam tylko do odliczenia, bo sądzę że to nie koniec feudu na linii duży michałek vs dwuoki Goto

– IWGP Tag Team Title Match: The Young Bucks vs Champions EVIL & SANADA - TYB niczy w dywizji Heavyweight, ale nadal skakali jak te małpki w zoo jakby byli jeszcze w poprzedniej dywizji. Walka okey, jakoś nie porwała, ale do obejrzenia. Bucksi z tytułami, a niech se będą,byleby trzymali dobry poziom jaki pokazywail EVIL i zarośnięty SANADA.

– Bullet Club vs Rey Mysterio, Jushin Liger, & Hiroshi Tanahashi - Maska Mysterio fajna, sama walka także. Coś więcej o tej walce? W sumie niekoniecznie.

– IWGP Junior Heavyweight Title Match: Hiromu Takahashi vs Champion Will Ospreay - Dobrze, nawet bardzo dobrze, ale nie wznieśli się ponad poziom finału Hiromu Takahashi vs Taiji Ishimori, czy też Hiromu Takahashi vs KUSHIDA. Wiedziałem że nowa dźwignia Hiromu odegra tutaj wielką rolę, i położyła ona spać nawet takiego terminatora jakim był/jest Ospreay. Co zauważyłem to to że Will mimo tylu prób ani razu nie wykonał Stormbreaker,a to już jednak jest wyczyn. Hiromu jako mistrz? Jestem oczywiście na TAK,niech rządzi długo i dobrze się sprawuje jako mistrz.

– IWGP IC Title Match: Chris Jericho vs Champion Tetsuya Naito - Krzysiek wychodzi wymalowany, Naito o dziwo z pasem.....który i tak potem zostawił na stage'u, no i jeszcze przed gongiem ostra napierdalanka, przez duże N. Stół rozje... i nawet nie stawiał oporu, DDT na stół, Piledriver, no działo się oj działo. Jericho czyni nieprawdopodobne rzeczy, czy to w WWE czy w NJPW, no po prostu wirtuoz ringu, i zajekur...bisty Heel, celowo przez duże H. Takiego Jericho uwielbiam, taki Jericho to będzie mistrz nad mistrze. EVIL idzie na Jericho? Bo już qrwa uwierzę że akurat on skroi Krzyśka z pasa :lol:

– IWGP Title No Time Limit Best 2 of 3 Falls Match: Kenny Omega vs Champion Kazuchika Okada - No i coś mocno promowane, coś co nie mogło się udać, coś....coś wspaniałego! Oboje podeszli do walki niesamowicie poważnie. Szybka akcja,piękne i niesamowite kontry, w tym Running Crossbody za barierki od Okady skontrowane na V-Trigger od Omegi - piękny spot, inne ryzykowne akcje od Omegi (czyli coś z czego on słynie) no i zaskakujący pierwszy punkt dla Okady. Nie o tyle że zaskakujący jako że - O kurwa! Okada zdobył punkt, tylko z takiego punktu że był on jak dla mnie dość zaskakujący, bez wykonania RainMakera, tylko ze skontrowania kontry.

Przerwa 2 minutowa między wznowieniem walki - ktoś powie pierdoła, a dla mnie to było swego rodzaju urealnienie takiego pojedynku. Wiadomo, pomiędzy rundami w boksie czy MMA (Hi CM Punk, how you doin'? :twisted:) też są takie przerwy. To było takie spotęgowanie emocji, taki myk na jeszcze większe ściśnięcie pośladków przed kolejną rundą, takie zmobilizowanie się do granic możliwości, jakby od tej walki zależało życie któregoś z zawodników, kolejny plus tej walki. Te wszystkie rozmowy zawodników ze swoim sztabem, te wszystkie wypijane litry wody, to dodatkowo urozmaiciło tę walkę, tą tak zaciętą walkę.

Godzina za nami, a my mamy właśnie 1-1, po pięknych akcjach Omega wyrównuje pojedynek! Te kolana Omegi, sprawdziłem sobie na zwolnionym tempie, wszystkie idealnie trafione, nie uwierzę że w mniejszym czy większym stopniu nie zabolały Okady, zresztą po jednym takim V-Triggerze miałem wrażenie jakby Kazuczka na serio odpłynął, tylko znanymi sobie siłami dalej stał. Tombstone na krawędź ringu, nawet Styles Clash poszło(!) no po tym było piekielnie gorąco, świetne nawiązanie do Stylesa, i ładnie wykonana sama akcja. W NJPW doskonale wiedzą co czynią, jak czynią, i dzięki temu ich walki są zapamiętywane na lata, tak też będzie z tą walką. Pod koniec walki no istny cyrk, jak oni stali to nie mam pojęcia, ale Okada chyba wyszedł z założenia - zesram się, ale się kurwa nie poddam! Nie dam sobie odebrać mistrzostwa! No faktycznie Okada się zesrał....ale co z tego jak Omega nie dość że na pół żywy, to jeszcze zdołał skontrować akcję rywala na swój One-winged Angel - 1..2...3!!!! Mamy to kurwa! Okada i tak zapisał się na kartach historii tym title-runem, ale wiadomo - skoro są wielkie title-runy, to i musi być WIELKIE nazwisko aby złamało ten run.

Kenny Omega - ten który wiecznie był gdzieś w tle, teraz dochodzi do głosu. Nie dość że zostaje po raz pierwszy mistrzem IWGP Heavyweight, to jeszcze przerywa wielki run Okady - lepszego scenariusza nie można rozpisać aby z "kogoś" uczynić KOGOŚ,bo właśnie tym wielkim KIMŚ został teraz Okada!

Tak, jestem mega happy z tego faktu :-)

Tyle ode mnie.

Cięcie,koniec sceny, mamy to!

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434621

Pojedynek Omegi z Okadą nie mógł zakończyć się w ciągu 15 minut, nie mówiąc już o tym, że był to 2 out 3 falls. Pierwszy pin mocno rozgrzewkowy i ciekawiej zaczęło się dziać zaraz po nim. Logiczny był następny remis, ale w kilku przypadkach dałem się wkręcić w near fallem i nie zdziwiłoby mnie 2-0 dla Okada. Dobry smaczek jak Omega zaczął użyczać akcji innych wrestlerów jak AJ Styles czy Ibushi. Trzeba powiedzieć wreszcie. Okada bez pasa, zaczęło brakować dla niego pretendentów i kolejne powtórki pojedynków mogłyby być mało interesujące. Omega dostał to na co pracował przez ostatnie lata. Świetnie sprawdzał się w ringu jak również po za nim. Już to nie raz pokreślałem, że zna japoński i może federacji reprezentować na japońskim oraz amerykańskim rynku. Kota wygrywający Climaxa i potem walka z Omegą to jest najbardziej przewidywalny scenariusz na najbliższe lata. Ktoś może powiedzieć, że to jest łatwe i proste dlatego powinni wymyśleć coś innego. Jednak takie starcie jest mocno oczekiwane przez fanów. Pod względem historii i poziomu będzie świetnie pasowało na main event WK. To będzie też duży test dla Omegi czy będzie wstanie przyciągnąć większą liczbę fanów.

Jericho zdecydowanie narzucił swój styl, typowy brawl łącznie z tym co działo się przed gongiem. Naito trochę przez to został zgaszony i nie poszalał. Jest to decyzja skierowana na promocję na amerykańskim rynku. Sam Jericho mówił, że interesują go tylko duże walki i możliwe, że zobaczymy go dopiero na WK. EVIL na koniec pojawił się tylko jako potencjalny przeciwnik dla Chrisa. Raczej do tej walki nie dojdzie. Wiadomo każdy występ Chrisa w New Japan to duże wydarzenie i mógłby walczyć na któreś z gal po Climaxie.

Szkoda Willa liczyłem na jego dłuższy run. Może nie robić z niego od razu drugiego Okady, ale mógłby jeszcze trochę wyczyścić dywizji. Z drugiej strony mogli kogoś promować i zrobić dużą walkę np WK. Hiromu zasłużył sobie na ten pas i pewnie duże znaczenie miało wygranie przez niego BOSJ. New Japan chciało by turniej dalej miał znacznie i zwycięzca zgarnął pas, co w poprzednich latach nie zdarzało się zbyt często.

Young Bucks z pasami to nic dziwnego. Poza Japonią walczyli z każdym i ich sam przydział tylko do Juniorów już od pewnego czasu tracił sens. Ile jeszcze razy mogli zdobywać te tytuły. Z tej walki można było wyciągnąć trochę więcej. Niedługo rewanż w San Francisco i miejscowa publiczność zrobi o wiele lepszą atmosferę.

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434661

Oglądając walke wieczoru nie miałem poczucia jakby się przeciągała, bo historia była bardzo wciągająca, emocji było mnóstwo, a akcje i kontry były świetne.

G1 ma trzech faworytów- Okada, Naito i Ibushi. Może dla niektórych jest to tylko Ibushi ale budują go teraz w stylu pretendenta do pasów IC/ US i moim zdaniem w takim title matchu może uczestniczyć na WK. Z drugiej strony Kota będący troche z boku może być mądrą strategią ze strony bookerów aby zasiać wśród fanów wątpliwości co do jego potencjalnego zwycięstwa w G1.

Trochę mi się nie podoba to zdobycie pasa przez Elgina, bo go nie lubie, a Goto to jeden z moich ulubionych zawodników. Licze, że odzyska pas w następnych miesiącach. Jeśli już jakaś zmiana mistrza tu nastąpiła to wolałbym Taichiego jako nowego mistrza. Tak czy inaczej najlepszym kandydatem na mistrza NEVER Openweight jest Kushida, ewentualnie Taguchi, bo walki z heavyweightami mogłyby któregoś z nich zająć w najbliższym czasie gdzie ich dywizje prowadzić będą Takahashi, Ospreay i Ishimori. W końcu ta dywizja jest otwarta i powinna żyć innowacyjnymi zestawieniami jak heavyweightów z junior heavyweightami np. Kushida vs. Goto, Kushida vs. Sanada lub Taguchi vs. Tama Tonga.

Ospreay- Takahashi półka niżej niż Takahashi- Ishimori. Juniorzy nie utrzymali swojego fenomenalnego poziomu na Dominion. Nie chce krytykować tej walki, bo była dobra ale jak Takahashi mówi, że chce z pasem Junior Heavyweight main eventować Wrestle Kingdom to wymaga się walk takich jak Kushida- Takahashi z zeszłorocznego Dominion lub Takahashi- Ishimori.

Edytowane przez Emcz
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434672

Dominion, to najlepsza gal jaką kiedykolwiek zorganizowano. Były już perełki w wykonaniu New Japan zbliżające się do tego poziomu, ale np. Wrestle Kingdom mają zazwyczaj za dużo zapychających wieloosobowych walk. Tutaj zamiast stawiać na ilość osób pojawiających się w karcie, postawiono na jakość i efektem było bardzo równe i spójne show od początku do końca z main eventem wszechczasów, który zamknął ten event niesamowitą klamrą.

Robinson/White podbudowali pod ich walkę na Cow Palace i mam nadzieję, że będziemy mieli nowego mistrza. To już któryś raz z kolei, gdzie Juice będzie pretendował do jakiegoś mistrzostwa i dosyć już porażek. Publika na niego reaguje i przydałby się w końcu jakiś US champion, który... pochodzi z Stanów Zjednoczonych. :lol:

Young Bucks nie powinni od razu wygrywać pasów w swojej nowej dywyzji, bo znów nie mają nic do udowodnienia. Poza tym walka była oczywiście dobra. Bucksi rzadko schodzą poniżej swój poziom. Zapowiada się sporo rewanży, ale obstawiam, że LIJ tych pasów nie odzyska, a przynajmniej nie w tym składzie. EVIL ma zadatki na solidny, singlowy run i możliwe, że pokaże się ponownie z dobrej strony w Climax i poszaleje z Jericho.

Ospreay -vs- Takahashi świetne, ale zostało nieco przytłumione przez najlepszą walkę junior heavy ever (Takahashi -vs- Ishimori) i to, co działo się później na Dominion. Mając też za sobą całe Best of the Super Juniors styl ten został aż zanadto wyeksponowany. Na dłużej zapamiętam ten somersault z rampy! :o

Naito -vs- Jericho oceniając pod względem całej gali było dobre, ale jako walka sama w sobie nie zrobiła szału. Te zagmatwane zdanie ma na myśli to, że zrobili robotę przedstawiając dziki brawl i zupełnie inny styl od Ospreay/Takahashi i poprzednich walk przez co nastroili wszystkich odpowiednio na main event. Naito dostał stanowczo za mało ofensywy i gdy było już po wszystkim, wypadł na tej porażce bardzo blado. Jericho's belly i te palone podejścia do Destino również nie pomogły. Co mi się podobało, to ten styl Chrisa kreowany na Brody'ego czy Hansena. Świetnie się w tym sprawdza!

Obstawiam obronę na jesiennym King of Pro Wrestling w Ryogoku z EVILem (wcześniej go nie zobaczymy) i rewanż Naito/Jericho na następnym Wrestle Kingdom. Trochę lipa, bo nie za bardzo ogarniają się w ringu.

Omega -vs- Okada zmiotło wszystko. Oglądałem tę walkę kilka razy, a szczególnie ostatni fall i za każdym razem jestem pod wielkim wrażeniem. Świetnie nawiązywano do poprzednich walk z ich serii i przygotowali sobie umiejętne kontry na movesy które im wcześniej wchodziły. Motyw w którym Okada padł przy egzekwowaniu swojego rainmakera bezcenny. Rok temu w Osace to Kenny opadł bezwiednie na matę. Końcówka to poezja. Nadali wszystkim fallom znaczenia. Ogółem nie łatwo było wyjść obronną ręką z narzuconych im stypulacji, ale wyszli obronną ręką. Od dawna nie bawię się w jakieś głupie gwiazdki, ale czytałem, że Meltzer dał im dzisiaj siedem. Ta walka zasługuje na najwyższą notę z możliwych.

Run Okady dobiegł końca i jakoś tak szkoda. Wiem, że Omega da sobie radę, ale nie przeszkadzałoby mi, gdyby Rainmaker dobił z pasem do następnego WK. :>

NJPW "G1 Special in San Francisco" @ Cow Palace

IWGP Heavyweight Championship: Kenny Omega © vs Cody

IWGP Tag Team Championship: The Young Bucks © vs EVIL & SANADA

IWGP US Heavyweight Championship: Jay White © vs Juice Robinson

Special Tag Team Match: Kazuchika Okada & Will Ospreay vs Tetsuya Naito & BUSHI

Dobry main event, ale cała ta uwaga na story Bullet Club is fine zmalała. Oczekiwać można podania sobie ręki i zakończenia tej historii. Jednej z lepszych ostatnich lat moim zdaniem.

Pozostałe walki wyglądają w porządku, ale nie ma tutaj killera jak Bucks/Lovers. Możliwe, że dodadzą obronę pasa Junior i liczę na Scurll/Mysterio. Aktualnie wciąż nie sprzedali więcej niż 5k biletów, co nie wygląda zbytnio optymistycznie...

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434692

Jericho vs Naito - 4.5 gwiazdki od Meltzera

Omega vs Okada - 7 gwiazdek!!!!! To co,na wrestle kingdom dobijamy 8 gwiazdek?:D

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434693

Siedem, to według niego taka najwyższa półka. Wątpię, że coś się kiedyś w jego kryteriach zbliży bądź przebije tę notę. ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434703

Siedem, to według niego taka najwyższa półka. Wątpię, że coś się kiedyś w jego kryteriach zbliży bądź przebije tę notę. ;)

No to jak widać Meltzer co roku stawia nowe półki, każda ponad kolejną. Poczekaj rok, może półtora, dostawi kolejną taką półkę ^^

https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434706

Akurat Omega i Okada przebili ten cały rating system i to również oni podbili go wyżej. W związku z tym, że to koniec dwuletniej podbudowy wątpię, że coś innego szybko wskoczy na ten poziom. :>
https://forum.wrestling.pl/topic/42823-new-japan-pro-wrestling-dyskusja-og%C3%B3lna/page/29/#findComment-434707