Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 277
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

8 minut temu, Mr_Hardy napisał(a):

Mam nadzieję, że sprzedaż się rozpędzi. 

Myślę, że jeszcze tak dużo czasu do gali, że można o to być spokojnym. Obawiam się tylko, że dalsza stagnacja w tej materii przełoży się na jakiś karkołomny plan wygranej Takeshity na WK. Tsuji jako mistrz raczej wielu osób w Stanach nie przyciągnie...

• Lubię to 1

tak.jpg.8132e6124dfeaecc68ad1383afc14abe.jpg

• Reputacja:   109
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

13 godzin temu, Mr_Hardy napisał(a):

Mam nadzieję, że sprzedaż się rozpędzi. 

Ej, to jest smutne :(

NAJWIĘKSZY POLSKI FAN AEW

bkCjbFy.gif

World Tag League 2025 (VI)

David Finlay & Hiromu Takahashi vs. Monster Sauce (Alex Zayne & Lance Archer) - tak sobie na początek, ale tragedii nie było. Niewiele też pamiętam co się działo poza tym, że powielają ten motyw z rzucaniem Hiromu przez jego tag team partnera. Tak jak myślałem zaczyna mi to działać na nerwy...

Shota Umino & Yuya Uemura vs. United Empire (Callum Newman & Great-O-Khan) - pierwsza część walki mocno zamuliła, potem trochę się rozkręcili aczkolwiek od takiego składu wymagam po prostu więcej. Spokojnie mogliby bowiem walczyć w ME któregoś z dni, a tak nie mieli nawet jak pokazać pełni umiejętności,

House Of Torture (Ren Narita & SANADA) vs. TMDK (Ryohei Oiwa & Zack Sabre Jr.) - nawet mi się to podobało, aż do końcówki. Wtedy to też wbiło kilku z Hot (EVIL na ich czele) i załatwiło wygraną heel'om. Nie ma szans, że któraś z drużyn HoT nie zamelduje się w półfinale - jak nie będą to nawet dwie:icon_wink:

El Phantasmo & Hiroshi Tanahashi vs. Knockout Brothers (OSKAR & Yuto-Ice) - solidny ME, choć ciężko mi w tym momencie wymagać już czegoś więcej od Tanahashiego. Podobało mi się, że to właśnie Yuto-Ice przypiął Ace'a, bo od jakiegoś czasu toczył z nim ten swój mini-feud. Pierwsza wygrana w turnieju mistrzów była tu jak najbardziej wskazana.

Dzień 6 bez fajerwerków na solidnym poziomie. Jak ktoś ma więcej czasu może spojrzeć, w innym wypadku wystarczą jedynie fragmenty. Nikt specjalnie nie zawiódł, ale też daleko do jakiś szerszych pochwał.

Moje top 3:

1) Shota Umino & Yuya Uemura vs. TMDK (Ryohei Oiwa & Zack Sabre Jr.) - IV

2) Drilla Moloney & Shingo Takagi vs. Gabe Kidd & Yota Tsuji - I

3) David Finlay & Hiromu Takahashi vs. Knockout Brothers (OSKAR & Yuto-Ice) - II

• Lubię to 1

World Tag League 2025 (VII)

Dzisiaj na szybko:

War Dragons (Drilla Moloney & Shingo Takagi) vs. House Of Torture (Chase Owens & Yujiro Takahashi) - nic ciekawego. Owens z Yujiro to nie jest czołówka moich ulubieńców, a w połączeniu z HoT ciężko się ich po prostu ogląda...Za to Moloney z tygodnia na tydzień robi na mnie coraz lepsze wrażenie,

Satoshi Kojima & Taichi vs. House Of Torture (Don Fale & EVIL) - vintage House of Torture:oczy:

El Desperado & Shuji Ishikawa vs. Bishamon (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) - trochę lepiej, ale na tle dwóch poprzednich walk nie jest to wielka pochwała...

Gabe Kidd & Yota Tsuji vs. Oleg Boltin & Toru Yano - nie ukrywam, że nie mogłem jakoś specjalnie wkręcić się w ten pojedynek. Od początku nie pasował mi tu Toru Yano. Wyszło znośnie, ale nie będzie to ME o którym będę pamiętał za parę dni.

7 dzień rozczarował. Nie wymagam cudów, ale tu jedynie walkę wieczoru od biedy można przejrzeć. Trochę mało...Nie da się ukryć, że turniej znacząco wyhamował.

• Lubię to 1

World Tag League 2025 (VIII)

Shota Umino & Yuya Uemura vs. Monster Sauce (Alex Zayne & Lance Archer) - zaskakująco dobrze mi się to oglądało. Dobra, fajnie poprowadzona walka bez większych udziwnień czy interwencji z zewnątrz. Tego trochę brakowało podczas tego WTL. Z dużym powodzeniem starali się ukazać przewagę warunków fizycznych Archera nad rywalami. Swoją drogą nieźle uzupełniają się w ringu Lance z Alexem. Dobry start,

Knockout Brothers (OSKAR & Yuto-Ice) vs. United Empire (Callum Newman & Great-O-Khan) - na początku trochę zamulali, ale gdzieś tam w środku pojedynku coś zaczęło się wreszcie dziać od wymiany Yuto z Newmanem. Niestety byłoby lepiej, ale większej chemii między Oskarem a O-Khanem nie było i ich koledzy z teamów musieli nadrabiać. Ostateczne wyszło poprawnie. Cieszy za to wynik, bo mistrzów powinni dalej budować,

David Finlay & Hiromu Takahashi vs. House Of Torture (Ren Narita & SANADA) - mam mieszane odczucia. Z jednej strony szybko zleciał czas, Hiromu nareszcie odgryzł się swojemu partnerowi z drużyny, po raz pierwszy wykorzystali motyw z kajdankami...Natomiast z drugiej te same schematy, pojawiający się kolejni członkowie HoT i pewny jak upał w lipcu bump z sędzią w roli głównej - koniec końców średniak,

El Phantasmo & Hiroshi Tanahashi (w/Jado) vs. TMDK (Ryohei Oiwa & Zack Sabre Jr.) - solidnie, choć trochę już się męczyłem. Mogą być tego dwa powody: po pierwsze dostali ponad 20 minut, co w trwającym turnieju jest rzadkością, po drugie dzisiaj rano przyjąłem trochę lucha libre i czuję drobny przesyt wrestlingiem. Nie sposób nadmienić, że zawsze cieszę się, gdy takie młode talenty jak Tana zgarniają zwycięstwo pokazując miejsce w szeregu Oiwie:D To akurat powinno już iść w drugą stronę...

Dzień 8 całkiem niezły. Był kawałek dobrego wrs, a tego brakowało mi bardzo w ostatnich dniach. Nie rozpieszcza fanów New Japan na koniec roku, choć w 2024 na tym etapie nie prezentowali się wcale lepiej.

Moje top 3:

1) Shota Umino & Yuya Uemura vs. TMDK (Ryohei Oiwa & Zack Sabre Jr.) - IV

2) Drilla Moloney & Shingo Takagi vs. Gabe Kidd & Yota Tsuji - I

3) David Finlay & Hiromu Takahashi vs. Knockout Brothers (OSKAR & Yuto-Ice) - II

• Lubię to 1

• Reputacja:   1 135
  • Status:  Offline

23 minuty temu, MattDevitto napisał(a):

World Tag League 2025 (VIII)

Szacunek, że chce Ci się opisywać każdy dzień w ramach możliwości. Muszę, w związku z tym przy okazji zapytać. Tak bardzo lubisz walki tag team, czy po prostu lubisz oglądać turnieje?

Pozdro:classic_smile:

• Dzięki 1

tumblr_5b3210ea242af55d6ebcc21a9c685682_c9e169e7_540.png

51 minut temu, KyRenLo napisał(a):

Muszę, w związku z tym przy okazji zapytać. Tak bardzo lubisz walki tag team, czy po prostu lubisz oglądać turnieje?

Pisałem chyba nawet o tym jakiś czas temu - przy New Japan trzymają mnie głównie właśnie turnieje, choć ich poziom bywa różny.