Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   775
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

14 godzin temu, IIL napisał(a):

Oglądałem jego wygraną G1 Climax 2008 i od tamtej pory za każdym razem mu kibicowałem gdy próbował zdobyć główny pas.

Nie przypominam sobie bym w sieci spotkał się z fanem New Japan, który nie lubi Goto:icon_wink:

W tym roku jeszcze nie odpalałem NJPW, ale gala z Osaki to idealny moment by rzucić okiem jak się sprawy mają - a faktycznie recenzje zbiera świetne.

• 1 miesiąc temu...

Tygodnie mijają, a ja dalej jakoś nie zabrałem się za New Japan. Myślałem, że New Japan Cup będzie dobrą okazją do tego, ale jak obserwowałem pojawiające się oceny to sobie darowałem:D Sam finał w którym w tym roku znaleźli się Finlay i Umino ponoć był w porządku (wujaszek Dejv dał ponad 4 gwiazdki), ale jako całość szału nie było:icon_wink:

NA5_0225.jpg

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   697
  • Urządzenie:  Android

Potwierdzono rozkład jazdy na nadchodzący G1 Climax 35 i co bardzo mnie zadziwia, po raz pierwszy w historii finały nie będą miały miejsca w Sumo Hall czy Tokyo Nippon Budokan. Zamiast tego, ostatnie dwie noce turnieju odbędą się w Tokyo Ariake Arena:

WWW.NJPW1972.COM

Arena ta może pomieścić 15k widzów, ale dziwi mnie fakt, że zrezygnowali z wcześniejszych rozwiązań wokół których powstała wieloletnią tradycja. Szkoda.

• Lubię to 1

30 minut temu, IIL napisał(a):

Potwierdzono rozkład jazdy na nadchodzący G1 Climax 35 i co bardzo mnie zadziwia, po raz pierwszy w historii finały nie będą miały miejsca w Sumo Hall czy Tokyo Nippon Budokan.

Ja, aż tak nie wybiegam w przyszłość - na razie mam KUPE zaległości z New Japan, ale widziałem, że powoli odkrywają karty na nadchodzący BOSJ. Nie brakuje postaci z CMLL czy AEW. Ogłoszona lista to:

El Desperado (IWGP Junior Heavyweight Champion)

Kosei Fujita 

Hiromu Takahashi 

Taiji Ishimori 

KUSHIDA

Nick Wayne (AEW)

Clark Connors

YOH

SHO

BUSHI

Dragon Dia (Dragongate)

Robbie Eagles

Francesco Akira

Yoshinobu Kanemaru

Kevin Knight (AEW)

Master Wato 

Ninja Mack

MAO (DDT)

Ryusuke Taguchi

TBA (CMLL)

• Lubię to 1

Trzeba będzie powoli nadrobić to i owo z New Japan:D

Trochę New Japan/trochę WWE:

Jeff Cobb odchodzi z NJPW. Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że gość wygrał parę dni temu pasy tag teamowe. Oczywiście tytuły objął teraz najlepszy mistrz w historii czyli vacant:D Cobb bodajże w sobotę ma też stoczyć swoją ostatnią walkę w New Japan...Plotki głoszą, że najbliżej mu do królestwa HHH'a.

Całe te zamieszanie przyprawia mnie o niemały ból głowy. Już pal licho o Cobba, który jest wprawdzie solidny, ale do zastąpienia. Z drugiej strony wartościowy gracz znów opuszcza fedkę. Inna sprawa jest taka, że jak liczono się z tym, że może odejść to po jakiego wafla dano mu pasy drużynowe na początku kwietnia? Czy leci z nami pilot?:D Dziwna decyzja, dziwny timing, który pokazuje, że obecnie New Japan nie jest w stanie utrzymać swoich zawodników jak pojawi się opcja czy to z WWE czy z AEW. Cobb w WWE? Zupełnie tego nie widzę, a w takim NXT będzie tracił tylko czas. Z tego co sprawdziłem ma już 42 lata na karku.

• Smutny/a 1

• Reputacja:   701

Cytat

Tetsuya Naito & NJPW have mutually agreed not to renew Naito's NJPW contract. Naito’s final NJPW appearance will be on May 4.

WWW.F4WONLINE.COM

One of NJPW’s biggest stars is leaving the promotion. NJPW announced Wednesday morning that they were unable to come to terms with Naito on a contract extension. He will continue to make appearances…
  • Lubię to 1

2fc62c6029e1c3ad96d31ce40e51149d.jpg

Właśnie to zobaczyłem i jestem w niemałym szoku. Naito ogólnie w ostatnim czasie nie rozpieszczał, ale zawsze to duże nazwisko w Japonii przyciągające widzów. W dodatku z fedką po 4 maja rozstaje się BUSHI, więc dalej dzieje się w NJPW. Ciekawe czy to już koniec ruchów czy dalej będzie się coś działo. Szczerze, zobaczyłbym kogoś świeżego zasilającego fedkę, bo ta potrzebuje gwiazd na wczoraj.

• Reputacja:   697
  • Urządzenie:  Android

To koniec pewnej epoki. Z tamtej ery już dawno z NJPW odszedł Nakamura, wkrótce na emeryturę przejdzie Tanahashi, Shibata z dziwnych względów nie jest wyklarowany do akcji w NJPW... Naito to bardziej generacja Kazuchika Okady, ale generalnie z main eventerów ostatniego boomu na New Japan został im jedynie Hirooki Goto i ewentualnie Tomohiro Ishii. Obaj niestety przez większość kariery wykorzystywani byli jako talenty od tego, aby głównie ich oponenci wyglądali dobrze, a nie na odwrót. 

NJPW po takiej redukcji biegów będzie miało znów pod górkę, als z drugiej strony zmusi to Gedo do tego, aby stawiał na nowych. 

Nigdy nie zapomnę walki Naito vs Omega z G1 Climax 2017. Do tej pory to jedna z moich ulubionych walk ever. Miał też świetne runy z pasem IC i gimmick rzucania oraz niszczenia tamtego mistrzostwa na prawo i lewo. NJPW nie będzie bez niego takie same...

Zapewne chodzi tutaj o kasę i szkoda, że nie mogli ale dogadać. Na tym etapie kariery z jego bardzo wytyraną kondycją fizyczną powinien w idealnym scenariuszu zagrzać miejsce w jakichś wieloosobowych tagach głównie z max jedna - dwoma singlami na rok. Niestety kasa musi się zgadzać po obu stronach, a w Japonii panuje mocna recesja. Wątpię, że WWE połasi się na jego usługi - niestety nie przeszedłby raczej testów lekarskich ze względu na kontuzje kolan i oczów. AEW to jakaś opcja, ale najbardziej realny wydaje mi się run w Pro Wresrling NOAH. Mógłby odpalić tam coś jak Keiji Mutoh pod koniec kariery, gdzie podobnie jak on wlukłby nogi do ringu na różne grube single matche, które przerastają jego kondycję fizyczną... Zobaczyłbym w sumie taki run Naito z pasem GHC. Gdziekolwiek nie trafi życzę mu jak najlepiej. Poświęcił zdrowie dla wrestlingu i należy mu się wszystko co najlepsze. ;)

• Lubię to 1

• Reputacja:   186
  • Urządzenie:  Linux

Myślałem, że z nowym rokiem będzie lepiej a tu jest jeszcze gorzej. Słabo się dzieje w NJPW, przykro się na to patrzy. Mam nadzieję, że kiedyś się podniosą. 

• Lubię to 1

AEW | STARDOM | TJPW | MARIGOLD |

3 minuty temu, Mr_Hardy napisał(a):

Myślałem, że z nowym rokiem będzie lepiej a tu jest jeszcze gorzej. Słabo się dzieje w NJPW, przykro się na to patrzy. Mam nadzieję, że kiedyś się podniosą. 

Miałem podobnie, szczególnie, że poza wyjątkami druga połowa 2024 roku była w wykonaniu New Japan naprawdę dobra. Udany Climax, nowy mistrz na horyzoncie i wraz z 2025 rokiem z tygodnia na tydzień mam wrażenie, że coraz bardziej uchodzi z nich powietrze. Czasem dają bardzo dobre show jak za dawnych czasów (The New Beginning In Osaka), ale jednak patrząc na ratio to nie jest kolorowo. New Japan Cup wypadł w tym roku mocno średnio, zobaczymy jaki będzie BOSJ, a do Climaxa ciągle daleko...No i brakuje gwiazd, których nie da się wykreować na już, na to potrzeba czasu, a i tak nie ma pewności, że ktoś taki nie zawinie się np. do AEW. Nawet o tym ostatnio myślałem i może NJPW powinno swoją marką i jednak ciągle sporym fanbasem spróbować werbować wrestlerów, którzy mają coś do udowodnienia - nawet tych z WWE/AEW. Oczywiście nie wszyscy będą chcieli zrezygnować ze sporych pieniędzy, ale przydałyby się ze 3/4 wzmocnienia rosteru. Ileż można pudrować sytuację posiłkami z USA czy Meksyku. O tym gdzie dzisiaj jest New Japan niech świadczy fakt, że na początku maja drugiego dnia Wrestling Dontaku o główny pas z Goto walczy Newman, Callum Newman wstrząśnięty nie zmieszany:D

• Lubię to 1

Aaa zapomniałem. Miałem napisać jeszcze, że najbardziej podobają mi się ich gale w USA. To chyba jedyne co im wychodzi.

14 godzin temu, Mr_Hardy napisał(a):

Aaa zapomniałem. Miałem napisać jeszcze, że najbardziej podobają mi się ich gale w USA. To chyba jedyne co im wychodzi.

Mi akurat one średnio zawsze podchodziły - wolę gale w Japonii. Przy New Japan trzymają mnie już tak naprawdę turnieje, które lubię (BOSJ, Climax, drużynowe), aczkolwiek ich poziom też bywa ostatnio różny.

• Lubię to 1

25 minut temu, MattDevitto napisał(a):

Mi akurat one średnio zawsze podchodziły - wolę gale w Japonii. Przy New Japan trzymają mnie już tak naprawdę turnieje, które lubię (BOSJ, Climax, drużynowe), aczkolwiek ich poziom też bywa ostatnio różny.

Też wolę gale w Japonii, ale w obecny stanie to te w USA są dla mnie lepsze.