Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE No Mercy 2016

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE SmackDown!Live PPV - No Mercy

9 październik 2016

Golden 1 Center

Sacramento, Kalifornia

WWE_No_Mercy_2016_poster.jpg

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://s5.ifotos.pl/img/20160923N_arhqprp.jpg

WWE World Heavyweight Championship:

Triple Threat match

AJ Styles © vs Dean Ambrose vs John Cena

http://s5.ifotos.pl/img/20160923N_arhqpre.jpg

SmackDown! Women's Championship:

Single match

Becky Lynch © vs Alexa Bliss

http://s5.ifotos.pl/img/20160923N_arhqpxr.jpg

SmackDown! Tag Team Championship:

Tag Team match

Heath Slater & Rhyno © vs The Usos

http://s5.ifotos.pl/img/20160926N_arhqpxn.jpg

Single match

The Miz © vs Dolph Ziggler

* Jeżeli Dolph Ziggler przegra będzie zmuszony zakończyć karierę.

http://s2.ifotos.pl/img/20160927N_arhqper.jpg

Single match

Randy Orton vs Bray Wyatt

http://s5.ifotos.pl/img/20160927N_arxawea.jpg

Single match

Nikki Bella vs Carmella

http://s5.ifotos.pl/img/20161003N_arxawse.jpg

Kickoff:

Single match

Jack Swagger vs Baron Corbin

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• blanco19

5

• Jack Doomsday

5

• Arkao

4

• DashingNoMore

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Po ostatnim Smackdown bardzo nakręcilem się na galę No Mercy! Nie dość, że dobrze prowadzą główny feud to jeszcze wyrosła druga różnie ważna walka. Styles vs Ambrose vs Cena będzie świetne w ringu i czuć nienawiść całej trójki do siebie, ale ja najbardziej czekam na walkę o pas Interkontynentalny. Połaczyli tak rozwałkowany motyw jak Ziggler vs Miz i zrobili z tego świetną sprawe. Osobiście czuje, że Dolph jednak wygra i zostanie w federacji, a pop jaki dostanie może być wielki.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• 2 tygodnie później...

Baron Corbin vs Jack Swagger

Mimo upływu lat nadal mam wielką słabość do Jacka Swaggera, któremu właściwie kibicuję już od 2009, kiedy to latał z pasem ECW. Chłop jest cholernie solidny ringowo, ale trzeba faktycznie przyznać, że jego największym minusem jest brak umiejętności za mikrofonem. Na jego drodze staje jedno z największych drewien, którego zwycięstwa nie jestem pewien. To przecież zaraz po debiucie miał zniszczyć Dolpa Zigglera na PPV, a upierdolił.

The Usos vs Rhyno&Slater

Slater zdobył kontrakt i wygrał pas po 6 latach jobbowania – wystarczy. Miał moment na jedno PPV i teraz pasy powinny trafić w ręce gości, którzy po swojej totalnej przemianie zupełnie na nie zasłużyli. Pretendentami muszą zostać American Alpha i pewnie te dwa zespoły będą wałkowały kolejne PPV. Nie zdziwię się jak do końca roku zapaśnicy będą mistrzami.

Wyatt był dla mnie faworytem walki na Payback, tutaj nie może wygrać. Były newsy, że na Survivor Series dojdzie do pojedynku między AJ’em, a Ortonem i cholernie chcę to zobaczyć. Wyatt to dobry wrestler, ale potrzeba odswieżenia. Pisałem ostanio newsy o potencjalnym Face Turnie i walce z Hunterem na WM i taka zmiana charakteru mogłaby mu dać bardzo wiele. Orton to wygra z palcem w dupie.

Curt Hawkins vs ???

Bukmacherzy wskazywali, że jego przeciniwkiem będzie ktoś z czwórki – Creed, Kane, Local Jobber oraz Goldberg. W Billa nie wierzę, ale pozostała trójka jest bardzo realna. Tylko że gdy dostanie Kane’a to zacznie przygodę od uwalenia walki co nie byłoby dobre.

Dolph Ziggler vs The Miz

Czekam tą walkę, bo nadal są różne newsy co do potencjalnego wyniku. Osobiście sam nie wiem co chcę, bo przecież zarówno szkoda podkładać Miza, ale i Zigglera jednak szkoda. Dolph jest faworytem i taki ładny moment na PPV z wygraniem tytułu gdy każdy go skreśla. Takie zwycięstwo może Zigglera ponownie podbudować, a to rodzaj zawodnika, który chuj wie czy nie wygra kiedys jeszcze głównego pasa.

AJ Styles vs John Cena vs Dean Ambrose

Cena ma po No Mercy zrobić sobie kolejną przerwę więc wynik jest znany więc Styles zostaje przy Allenie i super. Najwiekszym minusem tej walki jest to, że wynik właściwie znany jest od momentu jej zapowiedzenia. Ringowo wiadomo, że będzie świetnie i osobiście chce zobaczyć na Survivor Series lub TLC Ambrose vs Cena.

Karta jak na brandowe PPV jest bardzo dobra.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Swagger vs Corbin

Niezbyt interesujące starcie, ale fajnie że coś z Jacusiem robią. Corbin oczywiście wygra.

Usos vs Slater & Rhyno

Tu się zgadzam z Arkao - fajnie że coś z tym Slaterem zrobili, ale czas nadszedł na title run Usos, którzy w roli heelów spisują się bardzo dobrze i liczę na ich wygraną.

Orton vs Wyatt - no cóż, chyba czas najwyższy powiedzieć sobie jasno że Wyatt nigdy jakąś supergwiazdą nie będzie, a jego rola ograniczać się będzie do "jobbing to the stars". Cały ten feud nie jest dla mnie, z resztą tak jak zawsze z Wyattem, nie rozumiem jego fenomenu. Randy wygra i ruszy chyba na Stylesa.

Curt Hawkins vs ???

Eh, mało mnie Hawkins obchodzi, pewnie ??? = Kane albo Crews (nie Creed, co ty bierzesz Arkao :D ). Wygra pewnie Curt przez jakąś nieczystą zagrywkę, bo przegrać na początek nie wypada.

Becky vs Alexa Bliss

Czy do walki dojdzie, to jest dopiero pytanie. Becky ma kontuzję, ale czy na tyle poważną żeby nie walczyć?

Miz vs Ziggler

Główna obecnie różnica między Raw a SD jest taka, że na Raw CT sprawia że feud taki jak Rollins vs Owens kompletnie mnie nie interesuje, a na Smackdown Miz vs Ziggler, walka którą widziałem 1112412 razy, dwóch wrestlerów za którymi nie przepadam, staje się dzięki dobremu prowadzeniu bardzo ciekawa. Liczę na świetne starcie, może nawet w okolicach ****, a Ziggler pewnie wygra, skoro stypulacja jest taka a nie inna.

Nikki vs Carmella

Fajnie że dają paniom drugą walkę i mimo iż za zadna z nich nie przepadam, powinno być to dobre. Zgaduje że wygra Carmella, a na następnej gali dojdzie do No DQ Matchu.

Cena vs AJ vs Ambrose

Ta walka powinna być świetna i zważając na to że pewnie dostaną masę czasu, liczę na walkę powyżej ****. Podbudowa była znakomita i mimo że innego scenariusza niż wygrana Stylesa nie widzę, to i tak walki nie mogę się doczekać.

Edytowane przez RainmakerF7

2036019559a718103ce0a.png

• Reputacja:   1 401
  • Styl:  Ciemny

Całe ppv "robią" dwie walki, więc szału nie ma, aczkolwiek ze względu na te pojedynki czekam na galę. Resztę obejrzę, ale nie mam jakiś wielkich oczekiwań.

Pojedynek o główny pas WWE zapowiada się bardzo dobrze mimo praktycznie pewnego rezultatu. AJ musi tu obronić pas - inny wynik byłby głupotą w tym momencie. Wiemy, że Cena robi sobie przerwę i po cichu liczę, że to właśnie Jasiu zostanie odliczony. Kolejna porażka mu i tak nie zaszkodzi, a Ambrose ciągle będzie wiarygodny w razie pociągnięcia dalej jego rewanżu na obecnym mistrzu. Sama walka ma bardzo dobrą podbudowę, a i w ringu powinno być dobrze.

Najciekawiej zapowiada się jednak pojedynek Miza z Dolphem, oczywiście ze względu na okoliczności, które powstały wokół tej walki. Mike obecnie spisuje się tak dobrze, że, aż żal byłoby zabierać mu tu pas. Najlepszym wyjściem jest więc przegrana Zigglera, który i tak po jakimś czasie może wrócić. To jest w końcu wrestling. Taka kilku miesięczna przerwa by mu się przydała, a Miz mógłby chwalić się zwycięstwem przez kolejne tygodnie. Obecnie nie widzę Dolpha z pasem IC dlatego też chcę by Mike to wygrał. Poza tym ciekawe co stałoby się wtedy z Zigglerem, który miałby kilka opcji poza WWE. Mimo wszystko raczej nie widzę go w New Japan czy ROH.

...

• Reputacja:   0

Swagger vs. Corbin: Nie rozumiem sprowadzenia Jackiego na SmackDown! Live... Jest on tam po to, aby podkładać się takiemu komuś jak Baronowi w pierwszej walce na No Mercy? Ja się spodziewałem poważnych rywalizacji z wrestlerami pokroju Zigglera, czy Miza. Bądź nawet ambicji na pas Interkontynentalny przy skłonnościach Creative Teamu... Jednak tak się nie dzieje - przynajmniej póki co. Postawiłem w typerze na Corbina, jednak sercem jestem w stu-procentach za Swaggerem, z którym musi się coś zacząć dziać, musi wygrywać, jak nie do końca tego roku, to nigdy.

Usos vs. Slater & Rhyno: W tej kwestii zgodze się z Arkao, który stwierdził, że Slater miał już swoje 15 minut na Backlash i nadchodzi temu kres.. The Usos po metamorfozie są jakby nowym, odświeżonym Tag Teamem, który pewnie po zdobyciu pasów będzie feudował z American Alphą, pytanie... Czy Hype Bros kiedykolwiek coś osiągną na SmackDown? Bo jedyne co ich czeka po No Mercy to feud z Slaterem i Rhyno, o ile owa drużyna się nie rozpadnie.. Ewentualnie The Ascencion, ale.. To jest temat rzeka.

Orton vs. Wyatt: Dla mnie ten cały Wyatt jest przereklamowany na wielu forach (i pewnie do tego zalicza się to forum). Dla mnie ten typ nie ma nic w sobie, poza zawiązanym gimmickiem, który potrafi porwać sporą liczbę osób, ja do niej nie należę, niestety, bądź stety. Może i sam feud wyrabiał, motyw z Ortonem chodzącym po szatni i napotykającym na różne Easter Eggi od Braya i rodzinki był całkiem przyzwoity, Randy po prostu musi wygrać, z uwagi choćby na to, że czeka go walka z AJ'em o pas wiodący na niebieskim brandzie, nie widzę innej opcji.

Hawkins vs. ???: Patrzę na typy moich poprzedników i szczerze? Prawie żadna z tych opcji mi nie podchodzi.. Crews nie, choć pewnie jest kreowany na niestety jobbera... Kane też nie, no ten zawodnik zasługuje na jeszcze jeden title-run mimo, że jest klockiem, to i tak twierdzę, że mu się należy... Goldberg? Szkoda mi Hawkinsa będzie. Tak więc lokalny wrestler w postaci Jamesa Ellswortha, bądź tego co wygląda jak połączenia Adama Cole'a z Chrisem Hero, jest jak najbardziej korzystna dla każdego w rosterze.

Ziggler vs. Miz: Ten feud może i był dobry, ale motyw Zigglera, bądź powiedzenie "Vintage Ziggler" miałoby sens w tej rywalizacji... Coś typu .. Może i nie mogę wygrać żadnej z wielkich walk, jednak gdy tu i teraz przy mikrofonie zacznę drzeć się na całą arenę, dotąd, aż moja twarz zabarwi się na czerwono ze łzami w oczach, może dostanę swą szansę! No i ciekawe... Czy ta opcja urzekła Creative Team... Nie wierzę, aby Ziggler przerwał reign Miza, mimo tego, że kariera jest na szali... Aczkolwiek szkoda, że Show-Off po tej walce nie mógłby iść do NXT, nie uważacie, że byłoby to swego rodzaju urozmaicenie? Pojawiałaby się masa opcji z kim Ziggler miałby się zmierzyć z rosteru NXT.

Bella vs. Carmella: Obu nie lubię, ale jak miałbym wybierać to wolę... Bellaskę. Nie jestem fanem talentu Carmelli, jak dobrze wyglądała przy Enzo i Cassie, tak teraz.. Nie mogę jej znieść, nie mój styl i nie moja bajka.

Cena vs. Styles vs. Ambrose: U bukmachera Styles jest prawie, ze stu-procentowym faworytem, gdyż na resztę jest 9 złotych, także możnaby zaryzykować, ale czy dawaliby komuś takiemu jak AJ tak krótko ten pas? No nie ma opcji.. Czy Cena miałby pobić ten rekord Flaira na No Mercy? A właściwie chyba mu wyrównać... W każdym bądź razie, Leader of Cenation nie wejdzie w posiadanie mistrzostwa na tejże gali, nie mówiąc już o Ambrose'ie, który nie wiem co miałby robić po No Mercy... Może feud solowy z Ceną, a Orton zostanie wpakowany na Stylesa już od razu? Ewentualnie Ambrose vs. Orton, no opcji jest bardzo dużo.. W każdym razie ta walka powinna skraść show i przyćmić pozostałe walki.

WWE podało info, że Triple Threat o WWE Title zacznie galę :shock:

Nawet na podrzędnej gali główny pas Smackdown i federacji jej nie kończy. Mam przynajmniej nadzieję, że powodem tego jest jakieś konkretne zakończenie z IC title w tle.

Nawet na podrzędnej gali główny pas Smackdown i federacji jej nie kończy. Mam przynajmniej nadzieję, że powodem tego jest jakieś konkretne zakończenie z IC title w tle.

Powodem jest debata Trumpa i Clinton, która startuje o 2.30. Pas IC może jednak bardzo na tym zyskać, a jeżeli Ziggler zakończy kariere to bedzie miał wielki moment.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

Doczytałem już argument o debacie, ale nie zmienia to faktu, że to trochę wywrócenie do góry nogami panującej hierarchii. Można by było się tego spodziewać przy łączonych PPV, a nie takim mimo wszystko podrzędnym. Ale nie będę narzekać, bo zawsze to jeszcze bardziej podkręca moją ciekawość w stosunku do walki Miz vs Dolph.

Curt Hawkins to jakiś dramat. Nie, że irytujący, ale dobry. Tylko irytujący i spier....

AJ Styles vs Dean Ambrose vs John Cena –Pojedynek był dynamiczny, z częstymi wymianami przewag. W zasadzie cieżko było oczekiwać więcej. Nakreślała sie przewaga siły Jasia, sprytu Stylesa i nieustępliwość Deana. Przekombinowali przy końcówce. To był prosty manewr, gdzie dwóch face’ów się uwala, a heel kradnie zwycięstwo. Tu nie trzeba było silić się na coś więcej. To co zrobili – słabiutkie.

Nikki Bella vs Carmella – Ubogi booking z dominacją i finishem na korzyść obijanego. Carmella w głównym rosterze to cień swojej wersji z NXT. Heel turn mi tu nie pasuje. Fajnie, bo dostała najważniejszą buzię na start, kiedy ta wracała po kontuzji, co jest wielkim kredytem zaufania, ale postać na razie jest nudna.

Usos vs Slater/Rhyno – Bez fajerwerków, choć doceniam, że nawet Heath Slater mógł zebrać hot taga. Pomijam, że jego hot tag nie prowadził do niczego konkretnego, a walkę i tak kończyło Gore :wink: Ciekawe ile pociągną ten wózek z obecnymi mistrzami. Spodziewałem się końca trasy dzisiaj.

Jack Swagger vs Baron Corbin – Ja wiem, że to nie był szczyt wrestlingowej finezji, ale walka zrobiła, co miała zrobić. Corbin trochę poobijał, a na koniec heelowo ukradł zwycięstwo. Ciężko jednak oprzeć się wrażeniu, że ten zaserwowany materiał był żywcem wyjęty z Kick Off

Dolph Ziggler vs The Miz – Z wrestlingowego punktu widzenia, Ziggler miał obowiązek to wygrac i dostąc tą długą celebracją. Chwała WWE, że z takiego prostego zestawienia, we feudzie wygrali tak dużo. Wycisnęli absolutne maximum. Mam jednak obawy, że to story pójdzie o krok dalej, a ja kolejnej walki nie chce. Niech wyłoniony zostanie kolejny pretendent. Z drugiej strony, bardzo szkoda mi Miza, którego title-run był fajny i miewał zalążki na coś długiego. Niech biorą przykład z NJPW, gdzie ten mniej wazny pas był tyle trzymany przez Nakamure, że zyskał na wartości. Sam pojedynek super. Pompowali emocje jak szaleni. Wykorzystali sporo znanych i skutecznych sztuczek. Noga na linie, interwencja, itd. To generowało emocje – „nie, tylko nie tak” – a później ciągnęło się dalej. Efektem była reakcje fanów, którzy ryknęli po pinfallu, jakby na szali był główny tytuł. Nie kończyłbym tylko na tym super kicku. Jeszcze tam Miz powinien wstać.

Alexa Bliss vs Naomi – Ponury żart z porażką Alexy. Zasłużyła na title-shota - budujmy, nie burzmy. Naomi pewnie nic nie zyska, a Blissówna straciła. Teraz muszą iść w sfrustrowanego heela, ktory kłóci się o swoje i opowiada, że był przygotowany na inną rywalkę. A ... walka mocno zasysająca. Najlepszy cios dupą Naomi.

Bray Wyatt vs Randy Orton – Kończą z Wyatt Family, rozbijają, a potem co chwila pojawia się inny członek, żeby pomóc swojemu mistrzowi. Ja jestem tym znudzony. Co będzie następne? Brauna sfrustrują na RAW nie dając przeciwnika, przejdzie na SmackDown i będziemy ciągnąć to wszystko dalej? Przesłoniło to cały brawl, tzn. walke.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Hype Bros & American Alpha vs. Ascention & Vauda'ns - to Chad nie był niby kontuzjowany? Sama walka nie wnosiła nic do programu, a tłumów nie porwała. Ocena: ** i 3/4*

WWE World Title - zacznijmy od tego, że wielkim minusem tej walki jest... znieważenie głównego pasa! powinien on być w ME, a nie opeenerze... jebać debate! Na Networku Ci, co chcą zobaczą sobie później... a jeśli ta walka miała zachęcić do pozostanie przy gali zamiast debaty, to zaprawdę powiadam Wam: głupi są Ci, którzy po tym co tu się odjebało zostaną... poziom ringowy był, ale końcówka fatalna, najpierw eliminacja Stylesa, mimo że to nie Elimination Match, potem jednak Allen wygrywa... ja pierdole... Ocena: ** i 1/2*

Carmella vs. Nikki Bella - dobrze się stało, że ta walkabyła, bo kobiety powinny być w głównej karcie, a wiemy co się stało i ich "główną" walką. Ocena: ** i 1/4*

SD Tag Team Title - zdziwiła mnie obrona pasów, bo spodziewałem się Usosów i drogi na szczyt American Alpha, a tymczasem Rhino&Slater okazują się nie być pomysłem na 2 PPV, ale przynajmniej kolejne 2, cóż... zobaczymy jak dalej będzie się im wiodło w dywizji i kto zostanie kolejnym 1. Contenderem. Ocena: *** i 1/4*

Baron Corbin vs. Jack Swagger - wygrana jobbera z RAW z Bully'm Smacka byłaby dziwną i fatalną decyzją CT. Na szczęście nie zrobili tego, aczkolwiek w tym wypadku walka nie znosi nic do programu - ot, Corbin pokonuje jobbera. Ocena: ** i 1/2*

Dolph Ziggler vs. The Miz - czuję się zawiedzony i oszukany... ta walka mogłaby być ME, a oni pewnie dadza tam chuja wartego Wyatta z Ortonem... grrrr.... Ale ok...

Dobra, bardzo dobra walka, gdzie znowu mieliśmy powrót do przeszłości Dolpha, który... zostaje w WWE, baby! Świetne widowisko, w ogóle nie czułem, że Ci panowie walczą ze sobą 100 razy w roku w TV ;) Zmiana mistrza cieszy, przez zostanie Ziggiego w WWE, aczkolwiek szkoda title reignu Miza. Ocena: **** i 1/4*

Alexa Bliss vs. Naomi - blondo-czerwona włosa chciała walki to ją dostała, proste. Bardzo dziwne i niezrozumiałe jest dla mnie zwycięstwo Naomi - ona i tak nie pójdzie po pas, a pretendentka wiele traci... bullshit! Ocena: **

Randy Orton vs. Bray Wyatt - fatalny wybór na main event. Mówiono o debiucie siostry Abigail, mamy powrót brata Harpera ;) Orton przegrywa co mnie dziwi, bo mimo iż pewnie obje to sobie czysto, to jednak.... nie mamy pretendenta do głównego pasa! Ocena: *** i 1/4*

Średnia gali: 2,84*

TOP 3 gali:

1. WWE Intercontinental Title (4,25*)

2. SD Tag Team Title (3,25*)

3. Orton vs. Wyatt (3,25*)

SHAME 3 gali:

1. Alexa Bliss vs. Naomi (2*)

2. Carmella vs. Nikki (2,25*)

3. Corbin vs. Swagger (2,5*)

Ranking gal:

1. NXT TakeOver: Back to Brooklyn: 3,38

2. NXT TakeOver: The End of Begining - 3,10

3. RAW: Clash of Champions - 3,09

4. SummerSlam - 2,96

5. SmackDown: No Mercy - 2,84

6. Extreme Rules 2016 - 2,83

-, Battleground 2016 - 2,83

8. Money in the Bank 2016 - 2,76

9. SmackDown: Backlash - 2,71

10. PayBack 2016 - 2,66

11. WrestleMania 32 - 2,5

Edytowane przez TheVillain

Tego to dawno nie było, żeby mistrz zrobił give-upa i jednocześnie wygrał tę samą walkę :razz: Ogółem ppv całkiem niezłe, tylko te przekombinowane końcówki popsuły dobre wrażenie. Jak tu pisano wielokrotnie, wystarczyło napuścić na siebie Ambrosa i Jaśka, a Styles wygrałby korzystając z okazji. Zamiast tego jakieś niby-elimintaion, potem odciąganie sędziego od liczenia tamtym, żeby wykłócić powrót do walki... z krzesłem. Powrót Harpera jakoś mnie z nóg nie zwalił, chłopa tyle nie było, że serio mogli trochę zmienić mu postać i puścić solowo, przecież takich Corbinów czy Crewsów to on wciąga nosem, ale przynajmniej jest ten plusik, że Wyatt nie przegrał piętnastej walki z rzędu. Edytowane przez malkontent

AJ Styles vs John Cena vs Dean Ambrose - **** i 1/4

Ringowo bylo znakomicie od samego startu do konca co przy tej trójce nie moze dziwić. Kazdy zebral bardzo dobra reakcje, bo publika byla jeszcze cholernie zywa. Z jednej strony końcówka dziwna, bo Styles klepal, ale teraz moga to pociągnąć w rozne strony. Teoretycznie kazdy z pretendentow ma tutaj prawo sie awanturowac i zobaczymy kto wejdzie do ringu z Allenem na Survivor Series. Mocne otwarcie gali.

Nikki Bella vs Carmella

Mimo ze ogladalem live to samej walki nie sledzilem, bo i na chuj? Nikki wygrywa i koniec feudu.

The Usos vs Slater&Rhyno - *** i 1/4

Podobalo mi sie to. Usosi znowu tutalnie dominowali, ale walka byla lepsza niz starcie z Backlash. Tutaj role sie odmienily i to Rhyno byl obijany, a Slater wszedl robić do ringu porzadki. Myslalem ze pasy zmienia wlascicieli, ale jak widac jeszcze z tym czekaja.Aktualnie nie ma innego heelowego i jednoczesnie wiarygodnego duetu pretendentow wiec obstawiam walke wielu druzyn na SS. Tam Alpha moga siegnac po te pasy nie feudujac jednoczesnie ze Slaterami.

Lubie Jacka, ale Corbina nie da sie ogladac

Dolph Ziggler vs The Miz - **** i 1/2

Szkoda ze nie zrobili z tego walki wieczoru co do pewnego czasu bylo oczywiste. Ziggler i Miz w pierwszej fazie walki starali sie robic zwykla dobra walke i udawalo sie im to. Z czasem musialo dojsc do wielkich emocji, bo i finishery zaczely sie sypac. Osobiscie myślałem po drugim SCF, ze to moze byc koniec. Finalnie doszlo do interwencji Dykstry i Mondo. Tak jak Niko widzialbym tutaj jeszcze kickout Miza. Ziggler mial moment po walce jakby wygral główne zloto i najwięcej zyskalo tutaj mistrzostwo Interkontynentalne.

Randy Orton vs Bray Wyatt - *** i 1/2

Nie wierzylem w wygrana Wyatta, ale on na cale szczescie odbija sie od dna. Trzeba miec teraz nadzieje, ze to juz koniec tego feudu i na Survivor Series nie spotkaja sie ponownie. Wtedy Orton wezmie srogi rewanz i Bray znowu sie cofnie. Do Harpera poszedłem zupelnie bez emocji. Znowu wrocil i ok.

Calkiem dobre ppv

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

WWE World Title - Dalej uważam, że debata debatą, ale główny tytuł trzeba szanować. Sama walka była dobra, ale trochę tempa mi jednak brakowało. Końcówka totalnie bez sensu, ale przez to mogą dać kolejną szansę i Ambrose'owi.

Carmella vs. Nikki Bella - Kompletnie nie kupuję Carmelli. Dla mnie jest fatalna, sztuczna i pozbawiona emocji. Dobrze, że nie dali jej tego zwycięstwa nad Nicki, bo ma jeszcze zbyt dużo nauki przed sobą.

SD Tag Team Title - Cieszy mnie ten wynik. Usosi co prawda stali się trochę ciekawsi, ale tylko przez te próby łamania nóg. Slater i Rhyno wyglądają coraz pewniej w dywizji. Niech oddzielą feud AA z Usos, a Slaterowi i Rhyno dadzą The Revival albo chociaż jakiś team na przeczekanie. A tak swoją drogą to wciąż dziwnie się ogląda jak Slater jest w stanie odkopać po byle ruchu. Do niedawna niespotykane :D

Baron Corbin vs. Jack Swagger - Początkowo wyglądało to na przyjemny brawl, ale potem nie dałem rady i poszło trochę na przewijaku. Niestety mieliśmy nieczystą końcówkę, więc pociągną to dalej. Pasowałoby dać do tego więcej historii, np. przez jakiś atak na zapleczu.

Dolph Ziggler vs. The Miz - skoro nie walka o główny pas, to to powinno być main eventem. Szczególnie z taką końcówką. Świetny pojedynek napakowany masą emocji. W pewnym momencie rzeczywiście uwierzyłem, że Miz skończy karierę Zigglera. Ale koniec końców, tak podbudowali emocje, że po ostatnim pinie wybuchła wrzawa porównywalna do tej, gdy Dolph wykorzystywał walizkę Money in the Bank. Teraz tylko pozostaje pytanie, kto dla Dolpha po rewanżu?

Alexa Bliss vs. Naomi - fatalny pomysł... Jeszcze gdyby to był jakiś wielki powrót np. Beth Phoenix to mógłbym zrozumieć porażkę Alexy. A tak? Po co było budować ją tyle czasu przed galą na w miarę wiarygodną pretendentkę?

Randy Orton vs. Bray Wyatt - Pewny porażki Wyatta przewijałem do ostatnich 3-4 minut. A tu taki "schocker" i Wyatt jednak wygrał. Miałem jednak nadzieję, że Harper pomoże mu wygrać, ale na koniec i tak się od niego odwróci. Mogliby wtedy doprowadzić do tego Face Turnu Braya. A tak to mamy 50 powrót do przeszłości.

Raz, że dali Curtowi beznadziejny gimmick to 2, że zabrali mu In the middle of it... to jaki ten gimmick jest zajebisty pokazuje idealnie fakt, że zadebiutował w kick-offie. W głównej karcie woleli pokazać 3 razy zajawki walki Wyatt-Orton, to było dla nich bardziej wartościowe. I wcale im się nie dziwie.

Re-debiut w ringu już na tym SmackDown... nie czekam

AJ Styles vs John Cena vs Dean Ambrose

Pas WWE w openerze... jeśli naprawdę jest to spowodowane tym, że 3 miała się zacząć debata to rozumiem tą decyzję. I najważniejsze wcale ona nie umniejsza mistrzostwu bo przecież zrobili to aby więcej osób obejrzało starcie... walka o ratingi w tym przypadku mogła się okazać bezsensowna.

Sam pojedynek był dobry, końcówkę akceptuje, tylko zakończenie po chairshocie, który nie raz robił za zwykłą część pojedynku i był powtarzany w nim pierdyliard razy mi trochę wadzi. Ciężej mi to zdzierżyć niż fakt, że AJ klepał. Znamy logikę CT i Vince'a, heel nie broni pasa czysto. A wydaje mi się, że samo "wykorzystanie sytuacji" nie wzbudziłoby aż takiego heatu

Carmella vs Nikki Bella

Dało się to oglądać ale bez jakichś niesamowitych wariacji. Walka się po prostu odbyła. Spodziewałem się, że wygra Nikki, w końcu była besztana w tym feudzie całkiem mocno

The Usos vs The Beauty and Man Beast

Lubię Slatera i Rhyno... ale nie mam zielonego pojęcia dlaczego obronili pasy. Ale niech już im będzie, jakoś bardzo mi to nie przeszkadza chociaż faktem jest, że ta rozrywkowa komedia gdzieś zniknęła(brak pomysłów?).

Corbin nigdy nie był dobry w ringu... ale mam wrażenie, że teraz jest jeszcze gorszy niż w NXT :). W sumie tyle na temat pojedynku

Dolph Ziggler vs The Miz

Na początku byłem zły, że to nie jest Main Event... ale po raz kolejny... debata. Na Main Event puścili sleeper wszechczasów :D... takie "dobra, możecie już sobie iść".

Co do pojedynku... miał on wszystko, zbudowaną historię, emocje, poziom ringowy. Chociaż moim zdaniem mogli pograć na emocjach fanów jeszcze ciut dłużej... kick-out po superkicku był wskazany. Nie nazwałbym tego 5 starem jak wielu ludzi na czacie ale myślę, że mocne 4,5 Meltzer im wystawi

Naomi vs Alexa Bliss

Nie wiem czemu WWE to robi... a robi to zawsze... N!KO, wytłumacz mi xD. Dlaczego oni udupiają pretendentkę do pasa w pojedynku o nic?

Więc chyba jednak trafiłem... Bray i Erick czekali na powrót Harpera. Teraz pewnie wróci Wyatt Family w oryginalnym składzie. Chociaż sam w sumie nie wiem, Luke niby wrócił ale Rowan zamieścił na twitterze creepy winietkę zakończoną słowem "Alone". To tylko twitter, można to olać ale po co w takim razie w ogóle coś takiego nagrywać?

PS: Kurcze... nastawiłem się na tą Eve Marie jako Sister Abigail :lol:

Samo PPV było... okej, ale tylko okej. Najlepsze PPV po brand splicie ale to żadne wyróżnienie xD. Nawet nie pokuszę się o wybranie top 3 gali... takiego po prostu nie ma.