Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Cruiserweight Classic (Spoilery, komentarze, dyskusje)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   720
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Lubię Zacka, ale rozumiem ludzi narzekających na tego typu pojedynki. Nie da się ukryć, że przy innej publice, choćby w main rosterze WWE poleciały by chanty boring. Nieważne ile dałby od siebie to szersza publiczność raczej nie kupi takich walk. Dużo lepiej w podobnej walce zaprezentował się jak dla mnie Gulak. Obaj zresztą spotkają się już w następnej rundzie i tam dopiero powinna być magia z ich strony. Nie zmienia to jednak faktu, iż nie wszystkim to będzie się pewnie podobać.

Bennett nawet ma fajny wizerunek, ale to Nese wypadł zdecydowanie lepiej w ringu. Na pewno był jednym z najlepszych w tym odcinku. Podobnie podobał mi się w ME Mendoza i trochę szkoda, że taki gość nie awansował dalej. Niektórzy mają po prostu pecha, że zostali wrzuceni naprzeciw faworytom. Kendrick wiele nie pokazał, ale jedno trzeba jeszcze powiedzieć, że na ten moment w turnieju nie ma absolutnie żadnych niespodzianek. Ci co mają iść dalej ciągle wygrywają i jest to dla mnie mały minus. Na szczęście jeszcze tylko jeden odcinek 1 rundy i powinno być już ciekawiej pod tym względem. Odcinek taki sobie, poprzedni podobał mi się bardziej :wink:

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• Odpowiedzi 177
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jack Doomsday

15

• N!KO

14

• Johnny Ryper

13

• aRo

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Zack Sabre Jr vs Tyson Dux Jestem fanem Zacka, jego walki zawsze mi się podobały. Gość jest perfekcyjny w tym co robi. Tutaj niestety było nudno. Nie było szybkiego tempa a i akcje techniczne nie najwyższych lotów. Wystarczy spojrzeć na walkę Zacka z Tozawą z PWG, to co on pokazał w tym odcinku na PWG pokazał przez pierwsze pare minut. Też nie będę zdziwiony jak pojawią się narzekania na jego styl. Dziś nie pokazał nawet promila tego co potrafi, oby było lepiej.

Drew Gulak vs Gurv Sihra Gulak to kolejny znakomity technik, jednak podobnie jak Zack nie pokazał tego co potrafi. Druga walka, podczas której się wynudziłem. Jeszcze Indyjczyk, który ma gimmick Bollywoodzki, kurwa tego się nie dało oglądać.

Aanthony Bennet vs Tony Nese Z dobrej strony zaprezentował się Tony. Bennet po mnie spłynął. Zwyciięzca pewny, walka jednak bez polotu. Do obejrzenia.

Brian Kendrick vs Raul Mendoza Mendoze skądś kojarzę. Zaprezentował się bardzo dobrze, dużo lepiej niż Brian który nie pokazał NIC. Do tego wygląda jak lump spod sklepu lub ulic. Porównanie do Gienka Loski baardzo trafne. Ratuje go tylko charyzma.

Bardzo słaby odcinek. Czekałem na Sabre ale się zawiodłem. Za tydzień Rich Swann ,,All Night Long" i Gargano vs Ciampa. Oprócz tego nic ciekawego nie widzę.

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Reputacja:   0

Sabre i Dux oczywiście najlepiej. Zdziwiłem się, że to opener, a nie ME. ZSJ to faworyt i to się raczej nie zmieni.

Drew Gulak już mnie tak nie bawi, jak Zack. A Bollywood Boyz niech lepiej zostaną w TT. Są spoko, ale w takim turnieju odstają.

Nese zmiażdżył rywala. Ten cały Bennett nic nie pokazał.

Raul Mendoza w pewnym sensie wygrał CWC. Jeden z tych nieznanych gości "do odstrzału", a okazało się, że wcale nie jest cienki. Szkoda, że nie jest z bardziej egzotycznego kraju, bo by mógł zastąpić tego HoHo Luna :P Na Kendricka nie ma co narzekać. Zrobił, co musiał.

"former" - tak powiedział Ranallo, mówiąc o Ciampie w kontekście partnera Gargano. Drobny babol.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

aro bądź też walnął spoilera XD

Mendoza jaj mendoza. Polatał, ale jego gęby już nie pamiętam. Kendrick zaś w końcu nie wygląda jak pizduś, chłopczyk do gnojenia.

Kiedyś się dziwiłem czemu nie sięgają po Nesa. Szkoda, że gość już nie lata tak jak kiedyś. Pewnie wwe po niego nigdy nie sięgnie.

Zacka widzi@łem poraz drugi w akcji. Ma fajny styl, ale sylwetka chyba nie pozwoli mu zrobić kariery.

163870508457e2d890447a3.jpg

Sabre i Dux oczywiście najlepiej.

Styl dla hardkorowych fanów, tutaj co prawda Zack nie pokazał całego swojego asortymentu, ale bawiłem się tak, jakbym zajechał do Chinlock City, tylko w bardziej wyrafinowanym i rozbudowanym stylu.

Najlepiej oczywiście wypadli Kendrick i Mendoza i nie zgadzam się, że Brian nic nie pokazał, bo jego rolą w tym pojedynku było przekazanie, jakim to nie jest doświadczonym chytrym świniakiem, stąd liczne chip shoty, oszukiwanie sędziego i samego rywala, przez co pierwszy raz oglądając turniej poczułem, że w walce przekazywana jest konkretna historia i jego powrót przypadł mi do gustu dużo bardziej, niż Tajiri. Raul mimo porażki może czuć się dumny ze swojego występu, gdyby znał angielski, mógłby sobie tym pokazem zagwarantować nawet kontrakt.

Nawet ten cały Sihra...Shira nie był zły, chyba oglądało mi się go lepiej, niż karłowatego Bennetta (nie wiem, czy to jeszcze dywizja cruiser, czy już midget), gość prawie odpłynął po suplexie, czy tam slamie, dzieciak jest młody i jeszcze dużo miłych rzeczy go w karierze spotka, ale pierwszy raz miałem autentyczne wrażenie, że gabaryty coś znaczą w wrestlingu.

Nese i Gulak bardzo spoko, nie odstają od reszty ekipy, która awansowała do kolejnej rundu, za tydzień czekam najbardziej na bratobójczy pojedynek, chociaż Swann też jest powodem, by CWC odpalić.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

• Reputacja:   1

Zack Sabre Jr vs Tyson Dux - *** i 1/2

Dlaczego? Czemu tak szybko? Kozak starcie, ale takie techniczne batalie najlepiej smakują gdy to walka trwa około 20 minut. Tutaj było znakomicie, a ja przez ostatnie lata tak polubiłem ten rodzaj wrestlingu, że wolę to o wiele bardziej niż efektowne loty. Szkoda mi Duxa, bo to już weteran, ale nigdy nie miał okazji udowodnić tego na co go stać.

Wam to na serio się nie podobało? :/

Drew Gulak to dla mnie jeden z największych kozaków amerykańskich indysów. Następny rewelacyjny technik i Sabre vs Gulak w kolejnej walce to może być kandydat do pojedynku turnieju (a może nawet roku?) Walczyli już w tym roku w Evolve i wypadło to wspaniale.

Tony Nese to już trzecie wielkie nazwisko z „sal gimnastycznych”, które w dniu dzisiejszym trafiło do turnieju. Dla mnie chłop to idealny kandydat do kontraktu i chciałbym go widzieć minimum w półfinale rywalizacji.

Marny main event. Weteran którego nie za bardzo lubilem vs małpka z Meksyku. Nuło kilka efektownych akcji, ale to chyba wszystko. Szkoda że Kendrick tak jak Taijiri zabiera miejsce młodszym.

Opener zjadł wszystko. Za tydzień kolejne fajne nazwiska.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Dux wcześniej się przewijał na galach, które oglądałem i zawsze wyglądał na solidnego technicznego wrestlera, a Sabre wiadomo. Więc oczekiwałem dobrego, techniczego pojedynku i taki dostałem. Szkoda tylko, że tak krótko, bo takie walki to tylko po kilkadziesiąt minut powinny mieć.

Gulak i Hindus dali dobrą walkę. Dragon Sleeper fajnie wyszedł.

Kiedyś bodajże była taka kreskówka z gostkiem co wyglądał dokładnie jak Anthony Bennett. Jeśli tego moja wyobraźnia nie stworzyła, a ktoś to pamięta, to czekam na cynk. Szkoda tylko, że poza tą fryzurą na coś, nie zaprezentował nic ciekawego. Ale Nese był od niego dużo lepszy.

Nieznajoma twarz Mendozy zaprezentowała się fantastycznie. Ciekawe, czy WWE go przyjmie. Kendrick mimo dużego popu nie pokazał nic. Chociaż jego, to jeszcze charyzma ratuje.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

Zack Sabre Jr vs Tyson Dux - rozumiem, że pierwszy pojedynek był testem na to jakim fanem wrestlingu się jest? No cóż ja jestem takim, w którym coś się dzieje i ma sens, a w tym pojedynku większość przejść z chwytów obnażała wrestling jako rywalizację. Dwie znane twarze z bogatym doświadczeniem, ale booking pokazujący unikalny styl Zack'a był fatalny. To, że jest inny to dobrze, to że ciężko się to oglądało i w WWE się nie przyjmie to już inna sprawa. Miejmy nadzieję, że w kolejnej rundzie będzie, więcej dynamiki i akcji w jego walce, bo jak tak dalej pójdzie to będzie straszna padaka.

Drew Gulak vs Gurv Sihra - bracia Shira są w tym turnieju bez szans, także wynik starcia był wiadomy. Jeden ze słabszych pojedynków, bo obaj zawodnicy po mnie spłynęli. Gulak wpada na Sabre więc zaraz odpada.

Aanthony Bennet vs Tony Nese - w końcu ktoś, kto sprawił, że miałem ochotę oglądać ten odcinek. Tony Nese jest po prostu dobry i ma świetny wizerunek i jest dobrym w tym co robi. Kontraktu w WWE może nie dostać ale ja na ich miejscu poważnie bym się nad tym zastanowił. Bennet mocno nijaki, pajacował podobnie jak Da Mack, żeby przykryć technicznie braki. Na koniec jeszcze wstrzymał kończący spot, trochę cipkowato.

Brian Kendrick vs Raul Mendoza - bez dwóch zdań ten pojedynek bardziej zasługiwał na ME niż Sabre i Dux. Kendrick to sentyment, także mimo iż on był heel'em to jemu kibicowałem. Mendoza pokazał sporo i gdyby miał tylko lepszy wizerunek to kto wie. A Kendrick nie pokazał prawie nic, ciekawe czy dlatego, że jest bez formy i potrzebował rozgrzewki, czy to taki sposób, żeby go jakoś doprowadzić do 1/4.

Anyway to co Graves powiedział o walce Gargano i Ciampy jako byłych TT partnerów jest mocno podejrzane. Nie wiem kiedy były ostatnie tapingi NXT, ale ostatnio widziałem ich razem rzucającym wyzwanie dla Revival. Nawet myślałem, że zawalczą na TakeOver o pasy. Może babol a może troll, kto to wie w tych czasach.

Na koniec muszę to napisać, bo może zapomnę a jak ktoś przeczyta i zapamięta to może mi przypomni. Daniel Bryan jest najlepszym komentatorem w WWE od czasów JR'a. Zna się na rzeczy, stara się w ramach keyfabe tłumaczyć logikę manewrów, chwytów czy duszeń/poddań. Gość nie robi niczego niezwykłego, po prostu dobrze wykonuje swoją robotę. To tylko pokazuje jacy bezpłciowi debile bez jakiejkolwiek wiedzy o wrestlingu komentują tygodniówki. Tak Cole, Saxton, JBL, o Was mówię.

Pierwsza walka byłaby spoko, gdyby nie przedłużali na siłę przechodzenia w Wrist Locków w Waist Locki itd., a tak patrząc na czas, to dopiero gdzieś od 7/8 minuty trochę zaczęli się rozkręcać. Może na scenie niezależnej takie pojedynki są spoko, przy dłuższym limicie czasu, ale mam nadzieję, że Zabre'a nie będą tak bookować jak podpisze kontrakt.

Zgodzę się z Morisonem - Mendoza mimo porażki może się okazać wygrywem I rundy. Biorąc pod uwagę braki w latynosach, na które dablju narzeka od dawna, to niech tylko jeszcze poszlifuje język i w NXT może wykręcać naprawdę spoko walki.

Awanse Nyse'a i Gulaka tak samo do przewidzenia. Rozgrzewka powoli się kończy w CWC. Kendrick vs Nese, Gulak vs Sabre, Alexander vs Ibushi... już nie mogę się doczekać na drugą rundę.

Nie mówcie, że Corey walnął takiego babola na koniec :D

Edytowane przez Giero

• Urządzenie:  Android

Sabre Jr. i Dux stoczyli bardzo techniczne starcie. Ja fanką takiego wrestlingu nie jestem, ale nie wynudziłam się jak niektórzy. Dux zasługuje na to, żeby dojść trochę dalej i szkoda, że nie trafił w pierwszej rundzie na kogoś innego, bo spokojnie mógłby zająć miejsce Ho Ho Luna.

Gulak vs Sihra podobało mi się już trochę mniej. Zwycięzca znany od początku.

Nese zaprezentował się bardzo dobrze, a Bennett nie pokazał niczego interesującego prócz fryzury i okularów.

Kendrick faktycznie wygląda jak Gienek Loska :D Mendoza akurat mnie nie zachwycił, więc nie miałam nic przeciwko wygranej Kendricka, ale w kolejnym etapie będę już kibicowała jego przeciwnikowi.

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

Kiedyś bodajże była taka kreskówka z gostkiem co wyglądał dokładnie jak Anthony Bennett.

Na szybko przychodzi mi tylko murzynek z "Ach, ten Andy" - czarny, okulary i podobny fryz.

1.Mnie może i styl Zacka Sabre Jr nie nudzi ale to co nie rokuję na jego karierę w WWE to budowa. Gość nie jest niski jak większość zawodników którzy mają problem. On jest po prostu strasznie chudy! Nie wiem czy on unika siłowni czy ma aż tak zwaloną genetykę ale to chyba pierwszy wrestler u którego zobaczyłem żebra przez skórę. Kolejnym był Kendrick trochę później :shock: . lolz

2. Nie rozumiem Gulaka. Gość jest najnudniejszym wrestlerem jakiego obecnie znam. Taki mniejszy i nudniejszy Timothy Thacher (jak to się wgl piszę xD)

3. Mendoza był super. Krwawienie zębów :( . Niedługo mam zakładany aparat na górę.

Ten odcinek był jak narazie najgorszy. Mam nadzieję żę Mendoza jeszcze znajdzie droge do WWE bo jego coast to coast było genialne! On się nawet lin nie złapał!

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

Kiedyś bodajże była taka kreskówka z gostkiem co wyglądał dokładnie jak Anthony Bennett.

Na szybko przychodzi mi tylko murzynek z "Ach, ten Andy" - czarny, okulary i podobny fryz.

To nie on, ale gostek już mi się przypomniał i o dziwo, wcale go nie wymyśliłem. Dodać mu okulary na nosie i włosach, zmienić czaszkę na bardziej realistyczną i mamy Anthony'ego Bennetta w wersji animowanej.

http://i2.wp.com/pmcvariety.files.wordpress.com/2015/11/1_hey-arnold.jpg?crop=24px%2C346px%2C2695px%2C1500px&resize=670%2C377&ssl=1

Edytowane przez urbino

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

W ogóle strasznie się odpaliłem na obecność Kendricka. Ale potem przypomniałem sobie, że gość zaczął grać heela, stracił sporo na dynamice i nie wbiega już do ringu :(

Chyba z czystego sentymentu brakuje mi jego tag teamu z Londonem. Ringowo byli kapitalni, a i ta wejściówka strasznie mi się podobała :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Tak od początku ...

ZSJ vs Tyson Dux - oglądanie chain-wrestlingu Zacka to bajka. Po prostu. Tyson Dux był bardzo dobry jako tło, które próbuje zahamować cwaniaczka. Wrestling pierwsza klasa, dla mnie obaj powinni przejść.

Drew Gulak vs Harv Sihra - albo Sihra jest tak dobry jak Gulak, albo Gulak jest tak chujowy jak Sihra. Bez kitu, Gulak poza kończącym subem nie pokazał niczego wyrazistego, niczego co by go wyróżniło od reszty stawki. Oglądałem go kilka razy ... zawsze mnie odpychał, tearz nie było inaczej. Sihra to nawet pozytywne zaskoczenie, nie ustępował swojemu bardziej znanemu koledze, fajnie kontrował jego kostki, prezentuje standardy wrestlingu niespotykane u Indyjców - jest całkiem niezły.

Anthony Bennett vs Tony Nese - Bennetta nie chcę nigdy więcej oglądać, Nese z automatu zadowolił moje oczekiwania.

Brian Kendrick vs Raul Mendoza - Meksykanin ma nauczkę by nie nosić aparatu na zęby do ringu, bo kończy się to krwią, która w tym przypadku jest paskudna do oglądania. Pomijając to, facet był świetny, zdecydowanie powinien awansować (może niekoniecznie kosztem Kendricka którego po prostu lubię, ale w zamian za takiego Gulaka... ). TBK fajnie odgrywał rolę zdesperowanego weterana, któremu nie tylko brakuje skilla, co gorsza dla niego, on jest tego świadom, więc ratuje się wszystkim co ma w zasięgu ręki. Na plus najbezczelniejszy finisher ever - headlock/bully choke.

Dobry odcinek, gdzie tylko do dwóch osób mam negatywne nastawienie - jeden to nieporozumienie, drugi poziom schnącej farby

• Reputacja:   2

Pierwsza walka - Zack Sabre Jr. vs Tyson Dux

Kawał dobrego widowiska dla fanów submission matchy. :twisted: Zack był faworytem, lecz Kanadyjczyk pokazał się z dobrej strony. Trochę szkoda iż nie dali mu się wykazać bardziej, bo posłużył za cel na, którym Zack pokazał 100 "smukłych" sposobów jak z gracją wykręcić komuś rękę. I ma fajniejszą muzykę na wejście na Brytola. :P

Druga walka - Drew Gulak vs Harv Shira

Jankes bardziej rozpoznawalny to z miejsca miał awans dalej. Hindus zaprezentował się lepiej w całokształcie, chociaż dźwignia całkiem ładnie wykonana przez Gulaka.

Trzecia walka - Anthony Bennett vs Tony Nese

Nese pozostawił tak dobre wrażenie, że jego rywala nikt jutro nie będzie pamiętać. Z resztą i wizerunkowo dużo lepiej, przede wszystkim masywniej zbudowany. Te wszystkie "luzakowate" gimmicki są irytujące.

Czwarta walka - Brian Kendrick vs Raul Mendoza

Znowu o wiele lepszy w pojedynku odpada, bo jest mniej znany. Szkoda. Meksykanin był przyjemny do oglądania zwłaszcza po tym jak Kendrick rozwalił mu dziąsła. Nie wiem czy to taka złość, ale wykazał się. Brian za to mógł się powstrzymać z tym kopnięciem w liny.

Najsłabszy odcinek dotychczas, ale na szczęście pierwsza runda się kończy, a w drugiej już parę ładnych zestawień mamy.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg