Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2016 (zapowiedź, dyskusja,spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

1. Gdzie nie widzisz?

Na różnych stronach traktujących o wrestlingu na FB, albo film od WhatCulture o tym dlaczego Balor powinien wygrać z którym sporo ludzi się zgadza.

Ja tylko mówie, że tak nie będzie

I twoja pewność siebie mnie dziwi, bo wyraźnie widać, że federacja chce inwestować w Finna.

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

17

• Susek

17

• PH93

15

• JohnBoy

11

Top użytkownicy w tym temacie

Przecież walka o pas na największej gali lata prosto! z NXT to mega inwestycja jak dla mnie. Moja pewność bierze się z faktu, że Vinnie nigdy nie ryzykował aż do tego stopnia, żeby dać główny pas federacji kolesiowi który jeszcze nie pokazał, że można mu zaufać na majku (nawet w NXT tego nie pokazał) mając do wyboru sprawdzonego kolesia który już teraz jest gwiazdą federacji a będzie jeszcze większa. Tak jak mówie, nie wiem jak można stawiać na Balora... Ale dla mnie to tylko lepiej bo będę mega zszokowany i oczywiście okażę skruchę w poniedziałek. :twisted: Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Na Whatculture są filmki typu "dlaczego AJ Styles to obecnie najważniejszy wrestler w WWE", więc ja bym się ich gadką specjalnie nie sugerował, a poważnie rzecz biorąc wszyscy wiemy, że znacznie lepiej dla Balora byłoby pogonić tego króliczka przez miesiąc, dwa, niż go dorwać w drugiej (trzeciej, jeśli liczyć fatal4way) walce w głównym rosterze. Ludzie mówią o podwójnym turnie, fajnie, tylko że Finn nie ma się, póki co, z czego turnować :razz:

@Up

A widziales ten film w ogole? Goscie z WhatCulture to, na luzie można tak powiedzieć, spece od wrestlingu, sam zaskoczony byłem jak dużą wiedzę można posiadać na temat wrestlingu. Wszystkie takie ich filmy są poparte dość sensownymi faktami.

Co do pytania czy Finn powinien wygrac z Rollinsem, powiem tak. Jeżeli Universal > WWE Championship to powinien wygrać Rollins, ale jeżeli Universal to będzie ten drugi pas, po WWE Championship (Jak kiedys World Heavyweight) to może to wygrać Balor.

Przecież walka o pas na największej gali lata prosto! z NXT to mega inwestycja jak dla mnie. Moja pewność bierze się z faktu, że Vinnie nigdy nie ryzykował aż do tego stopnia, żeby dać główny pas federacji kolesiowi który jeszcze nie pokazał, że można mu zaufać na majku

U Romka mu to nie przeszkadzało ;P

Vince ma tak, że jak się czymś zajara, to leci z tym na ślepo. I tak (moim zdaniem)jest i tym razem. Czy słusznie? Nie wiem. Wolę jednak dostać kogoś nowego i się przekonać niż lecieć na sprawdzonym już Rollinsie.

Na Whatculture są filmki typu "dlaczego AJ Styles to obecnie najważniejszy wrestler w WWE", więc ja bym się ich gadką specjalnie nie sugerował

Jasne, że tak. Połowa ich filmów jest robiona pod promowanie osób które u nich wystąpią ;P

Tyle, że akurat ten film o Balorze miał dobre argumenty i mnie przekonał.

Ludzie mówią o podwójnym turnie, fajnie, tylko że Finn nie ma się, póki co, z czego turnować

Tu się zgodzę i nie chcę jeszcze Balor Clubu. Na to spokojnie przyjdzie czas.

U Romka mu to nie przeszkadzało ;P

http://www.youtube.com/watch?v=4va0yanY_z4

Ciekawe dlaczego :twisted:

Edytowane przez PH93

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Chwila, chwila, chwila. Sam jestem na tym forum chyba największym krytykiem Balorowego gimmicku jobbera w gaciach i kurteczce, ale jeżeli ktoś serio myśli, że Finn przegra pojedynek na SS, to... no nie wiem, niech ogarnie ostatnie RAWy czy coś. Niemal wszystko wskazuje na jego wygraną.

Co z tego, że "Rollins wykonał całą robotę i zasługuje bardziej"? Gdyby w wrestlingu przyznawano pasy za zasługi, to Curt Hennig byłby co najmniej sześciokrotnym mistrzem świata. Fake'owych pasów w reżyserowanych walkach nie przyznaje się za zasługi. Nie ma to też nic wspólnego z tym czy pas Universal będzie traktowany jako "drugie", po WWE WHC, mistrzostwo w federacji. Balor zadebiutował z buta, na jednej gali spinował Ruseva i Reignsa, wyszedł w gimmicku Demona i już nawet nie tyle, że musi wygrać tę walkę żeby w ogóle zbudować w jakikolwiek sposób swoją postać - gdyby nie wygrał, to byłoby to po prostu w tym momencie głupie. :roll:

Architekt miał swój moment i nieważne jak lepszym całościowo nie byłby wrestlerem od Finna, teraz to właśnie Demon jest budowany jako postać, na której chcą oprzeć swoje show. Więc jasne, można mówić, że osobiście się z tym wyborem nie zgadzamy, ale kurde, żeby nie widzieć tego jak ogromnym faworytem tego pojedynku jest Balor? Jego przegrana oznaczałaby - kolejny raz zresztą - booking 50/50 i zaprzepaszczenie idealnej okazji, by postać Demona stała się over. I o ile w Dablju pracuję jełopy, tak nie wierzę, że tego nie widzą.

[ Dodano: 2016-08-19, 14:31 ]

Btw. ^Nauczcie się usuwać to "s" z "https". :P

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

„W krainie ślepców jednooki jest królem.”

899277064ec56dc584330.jpg

Balor zadebiutował z buta, na jednej gali spinował Ruseva i Reignsa, wyszedł w gimmicku Demona i już nawet nie tyle, że musi wygrać tę walkę żeby w ogóle zbudować w jakikolwiek sposób swoją postać - gdyby nie wygrał, to byłoby to po prostu w tym momencie głupie. :roll:

Widzę tu różnice w patrzeniu na wrestling. Bo ja po prostu nie rozumiem dlaczego jego przegrana miała by być głupia. Czy WWE sprzedaje go jako Lesnara?, czy Balor złamał streak Takera ? Nie to koleś który zadebiutował z NXT co jest nonstop podkreślane. Każdy kto ogląda RAW i wie jakie osiągnięcia ma Rollins nie zdziwi się, że Balor przegrał bo to debiutant.

Architekt miał swój moment i nieważne jak lepszym całościowo nie byłby wrestlerem od Finna, teraz to właśnie Demon jest budowany jako postać, na której chcą oprzeć swoje show.

WWE chce swoje show dalej opierać na Romanie i czy jakoś na siłe wciskaja go o główny pas RAW? Nie, dostaje walke o pas US i być może nawet go nie wygra. Nie oznacza to wcale, że Reings nie jest główną twarzą fedki bo z newsów wynika, że dalej jest i Finn go nie zepchnął na dalsze miejsce w hierarchi.

Jego przegrana oznaczałaby - kolejny raz zresztą - booking 50/50

No i tylko potwierdzasz, że Finn przegra. Bo booking 50/50 jest dalej waznym i kluczowym elementem w WWE co zresztą potwierdził HHH w ostatnim wywiadzie.

i zaprzepaszczenie idealnej okazji, by postać Demona stała się over. I o ile w Dablju pracuję jełopy, tak nie wierzę, że tego nie

widzą.

Kolejny raz się różnimy w patrzeniu na wrestling. Moim zdaniem przegrana (po rozsądnie zabookowanej walce) wcale nie oznacza, że Demon nie będzie over. Z takim podejściem to lepiej w ogóle nikogo z NXT nie zabierać, tylko dmuchać i chuchać bo się będzie miało "związane ręce". Jak można pisać, że koleś o posturze Balora przegrywając straci szanse na bycie over. To jest nielogiczne.

Edytowane przez PH93

Czy WWE sprzedaje go jako Lesnara?, czy Balor złamał streak Takera ? Nie to koleś który zadebiutował z NXT co jest nonstop podkreślane. Każdy kto ogląda RAW i wie jakie osiągnięcia ma Rollins nie zdziwi się, że Balor przegrał bo to debiutant.

Balor to nowa postać, która ma być main eventerem. Podłożenie go w pierwszej ważnej walce w głównym rosterze nie miałoby zwyczajnie sensu, no chyba, że faktycznie nie chcą na niego postawić (co nie wynika ani z newsów, ani - co ważniejsze - ze sposobu jego bookowania i przedstawiania jego postaci na RAW). Dlatego jest tak dużym faworytem.

WWE chce swoje show dalej opierać na Romanie i czy jakoś na siłe wciskaja go o główny pas RAW.

Ale przecież już nie chce. Vince się na niego obraził za branie w żyłę czy coś. :lol:

Nie dostaje walke o pas US i być może nawet go nie wygra. Nie oznacza to wcale, że Reings nie jest główną twarzą fedki bo z newsów wynika, że dalej jest i Finn go nie zepchnął na dalsze miejsce w hierarchi.

Które Ty newsy czytasz? Cytując te z atti:

Romana Reignsa mogą czekać wkrótce gorsze chwile w karierze. Zdanie Vince’a McMahona na jego temat ponoć jeszcze nigdy nie było tak złe. Główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest złamanie przez Reignsa zasad Wellness Policy. Jego sytuacji nie pomoże również fakt, że McMahon i inni oficjele mają coraz lepsze opinie na temat innych zawodników i mogą zdecydować się na pushowanie jednego z nich zamiast Reignsa. Jednym z kandydatów do tego jest AJ Styles. McMahon jest zachwycony pracą, jaką ten wykonuje i podobno stwierdził, że żałuje, iż nie zdecydował się na pozyskanie go już 10 lat temu. Dobre opinie zbiera także Seth Rollins. Pojawiły się pogłoski, że po podziale na brandy to on zostanie twarzą Raw, a Styles SmackDown. Wkrótce w głównym rosterze powinien zadebiutować Finn Balor. Zgodnie z ostatnimi wieściami jego również ma czekać spory push.

Jak dla mnie to tu się prawie słowo w słowo sprawdza wszystko, co zostało napisane w tym newsie. Reigns jest w tym momencie ukarany pracą w midcardzie i wcale nie zanosi się na to, że Vinnie mu szybko przebaczy (oczywiście może się to stać, ale z perspektywy obecnego produktu na to nie wygląda).

No i tylko potwierdzasz, że Finn przegra. Bo booking 50/50 jest dalej waznym i kluczowym elementem w WWE co zresztą potwierdził HHH w ostatnim wywiadzie.

Booking 50/50 to rzeczywiście plaga w Dablju, które niszczy przez to swoje postacie i nikomu nie daje szansy na stanie się over. Powtórzę się jednak: jeżeli chcą, by postać Balora została dobrze wprowadzona do produktu i pokazana w jasnym świetle fanom, którzy do tej pory go nie oglądali, to głupotą byłoby zabookowanie mu porażki w pierwszej jego walce na PPV.

Moim zdaniem przegrana (po rozsądnie zabookowanej walce) wcale nie oznacza, że Demon nie będzie over.

Nie musi tego oznaczać, ale najprawdopodobniej będzie to oznaczała. Bo można co prawda oczekiwać bookingu w stylu Stone Colda na WM'ce 13, ale... no cóż, nie liczyłbym na to :twisted: .

„The optimist thinks this is the best of all possible worlds. The pessimist fears it is true.” - J. Robert Oppenheimer

Podłożenie go w pierwszej ważnej walce w głównym rosterze

Dla mnie pierwszą ważną walką Balora w rosterze było starcie z Romkiem które wygrał co już zrobiło z niego mega over kolesia.

Ale przecież już nie chce. Vince się na niego obraził za branie w żyłę czy coś. :lol:

Które Ty newsy czytasz? Cytując te z atti:

Sytuacja jest dynamiczna. Pewnie obaj gówno wiemy, ale ja z tego co czytałem niedawno na Reddicie i z tego co słuchałem w observerze to podobno Reigns poszedł na Ruseva, gdyż Vince chciał uchronić go przed heatem i sprawdzić jaką reakcje zbierze walcząc "w cieniu". To miało zadecydować jakie będą jego dalsze losy. Romek jak widzimy dostaje dość dobrą reakcje, publika jest za nim w starciu z Rusevem co oznacza, że po tym programie automatycznie wróci do Main Eventu.

Jakby Vinnie miał się obrażać na kogoś bo bierze w żyłe to by się do nikogo nie mógł odezwać od kilku lat. Nie mówie już o nie robieniu loda z połykiem Hoganowi w złotych latach. Ba, jakby Vinnie miał się za takie "pierdoły" obrażać to by w lustro nie mógł spojrzeć. :twisted:

Edytowane przez PH93

Ja już wolałbym wygraną Romka lub 1000 pas dla Jaśka niż tę mierną podróbkę Boogeyman'a z brakiem umiejętności wysławiania. Może trochę specjalnie przesadzam, ale Balor jako mistrz to będzie porażka dla całego rosteru. Ratingi poszybują w dół jak w TVP. Koleś nie nadaje się na mistrza. Ja wiem, że wielu smartów(posiadają wyższy poziom wtajemniczenia, bo znali go ze sceny niezależnej) będzie jarać się, że ich kolejny champ zgarnie jeden z ważniejszych(nie oszukujmy się, nie najważniejszy, ale mistrzowski) tytułów. Niemniej dla ogółu będzie to mało wiarygodny mistrz i co najważniejsze słaby. Jeśli WWE strzeli sobie w stopę i jednak postawi na niego, to już nie mogę się doczekać jak Balor będzie przynudzał swoją gadką, której notabene nie ma. To nie jest BL, żeby można go było sprzedać bez udzielania mu czasu antenowego na przemowy. Chyba co poniektórzy jeszcze nie pamiętają jak hejcili Romka za brak umiejętności przy mikrofonie, a Rzymianin >(o lata świetlne) Balor jeżeli chodzi o mic skille. Edytowane przez Captain Jerry
Beniaminek 2014

990529556565f7712de17e.jpg

Dla mnie pierwszą ważną walką Balora w rosterze było starcie z Romkiem które wygrał co już zrobiło z niego mega over kolesia.

To była co prawda relatywnie ważna walka, bo o #1 Contendera, ale umówmy się, za dwa miesiące nikt o niej nie będzie pamiętał. Więc nie zrobiła z niego automatycznie mega over kolesia. Walką, która mogłaby z niego zrobić mega over kolesia byłoby coś, co zapamiętalibyśmy na dłużej - czyli np. pojedynek o pas na drugim najważniejszym PPV w kalendarzu WWE.

Romek jak widzimy dostaje dość dobrą reakcje, publika jest za nim w starciu z Rusevem co oznacza, że po tym programie automatycznie wróci do Main Eventu.

Nie ferowałbym wyroków w tej sprawie... jak na galach zacznie to tak wyglądać to spoko. Na razie tak się nie dzieje, więc nie mamy za bardzo o czym gadać.

Jakby Vinnie miał się obrażać na kogoś bo bierze w żyłe to by się do nikogo nie mógł odezwać od kilku lat. Nie mówie już o nie robieniu loda z połykiem Hoganowi w złotych latach. Ba, jakby Vinnie miał się za takie "pierdoły" obrażać to by w lustro nie mógł spojrzeć.

On się nie tyle obraził za samo branie w żyłę, co o branie w żyłę w sytuacji, w której fedka na niego tak mocno stawiała.

Edytowane przez hadaszyszek

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Ja bym wręcz powiedział, że Vince i WWE mają kompletnie gdzieś Balora-faceta w gaciach. On dla nich mógłby być jobberem w tag teamie z innym byłym mistrzem NXT, Bo Dallasem, whatever.

Ale!

Balor-demon, to co innego. W tym widzą hajs, tym widzą merch, w tym widzą dzieciaków popitalających z perukami "na Balora" i ich ojców w koszulkach z demoniczną mordką. I takiego Balora, debiutującego przecież w tym gimmiku na dużej scenie, nie podłożą choćby nawet walczył w handicapie 5 na 1...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Balor Demon to rzeczywiście grube pieniądze dla Vince'a. Oczywiście, Seth Rollins byłby lepszym wyborem, ale nie określałbym go już z góry nudnym Champem. Póki Balor nie zaprzepaści danej mu szansy przez nudny reign, nie ma co oceniać. Po Summerslam wróżę mu i tak dalszy feud z Rollinsem, więc Tyler Black jeszcze trochę go podciągnie. Co będzie potem nie wiemy.

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jego przegrana oznaczałaby - kolejny raz zresztą - booking 50/50 i zaprzepaszczenie idealnej okazji, by postać Demona stała się over. I o ile w Dablju pracuję jełopy, tak nie wierzę, że tego nie widzą.

Dla mnie przegrana Balora nie ma tu nic wspólnego z przekreśleniem jego "bycia over". Balor (a raczej Balor-Demon) już jest over. Fani za nim srają (za tym gimmickiem), facet w debiucie (main roster) rozjebał Romka i zaklepał sobie walkę o Złoto na drugim co do wielkości PPV roku, otrzymując push dekady... Czy potrzebne mu JUŻ TERAZ jest Czerwone Złoto, by być bardziej over? Wg mnie - nie. Wystarczy, że go zajebiście mocno rozpiszą na tle Rollinsa, a Seth skradnie wygraną jakimś chamskim kantem. Myślę, że wówczas Demon będzie jeszcze bardziej over, bo w świadomości fanów zostanie zapisane, że to on jest "prawdziwym" zwycięzcą tej walki, a fani będą się nad nim na dokładkę użalać, jak to go chamsko wyjebano.

Uważam, że ten scenariusz jest bardzo prawdopodobny. Po pierwsze primo - Vince nigdy nie daje AŻ tak wielkich kredytów zaufania nowelasom (zobaczcie na Owensa czy Ruseva. Vinnie zajobował im Jacha, a później ujebał w mid cardzie - hartując charakter i sprawdzając jak psychicznie zniosą taką utratę pushu). Po drugie primo - McMahon ma swoją teorię (vide: Daniel Bryan), że warto upierdalać "Peoples Championów", bo wg niego - fani będą się wówczas użalać i jeszcze bardziej popować swoich ulubieńców. Po trzecie primio - Vince od dawna wyznaje zasadę, że lepiej niż face z pasem sprzdaje się face goniący za pasem. I po czwarte primo - Finn to nie Romek, nie wywołuje erekcji Papy swoimi gabarytami. Tak, Vinnie widzi kasę w gimmicku Balora-Demona, ale stary wie, że trzepnie ją i tak, bez względu na to, czy Finn dostanie Czerwone Złoto, czy nie. Ogólnie nie sądzę, by Balor dostał pas za gimmick, w którym tylko "bywa" na PPV's. Vince będzie go promował, ale na SumerSlam ja stawiam na Rollinsa.

On się nie tyle obraził za samo branie w żyłę, co o branie w żyłę w sytuacji, w której fedka na niego tak mocno stawiała.

Vince, podobnie jak np. włodarze UFC, nigdy nie obrażają się na zawodnika, który "napierdala". Obrażają się tylko na debili, którzy dają się na tym złapać :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg