Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE SummerSlam 2016 (zapowiedź, dyskusja,spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   361
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

CM Punk :D Ale to nie jest argument, bo typ mial pas wczesniej tak samo jak Rey.

CM nie miał combo, bo chociaż ważył 99kg, to miał 6 stóp i 2 cale :wink:

Finn Balor nie ma wizerunku.

Balor przypomina mi trochę Matt'a Sydal'a (czyli Evana Bourne'a). Jeden i drugi był bardzo efektowny w ringu (osobiście uwielbiałem Sydala w Indys), ale gabaryty licealisty, z biegu dyskwalifikowały Evana jako większą gwiazdę main streamu. Obawiam się, że z Balorem finalnie może być podobnie.

Aha, i też bez tekstów że "No tak, ale to pewnie wszystko zasługa HHH", Vince to nadal McMahon, i to nadal on ma władze, więc jak on by nie poparł osób, które wymieniłem, no to "chyba" by pasów nie pozdobywali.

Można sobie pierdolić, że McMahon się zmienił w podejściu do kwestii gabarytów i to wcale nie zasługa Huntera, ale prawda jest taka, że gdyby nie Trypel, to Vince nadal pas wymieniałby pomiędzy Ceną, Ortonem i Batistą. Why? Bo mógłby. Bo nie ma konkurencji. Bo wg starej szkoły wrestlingu - na której wychował się Vinnie - wrestler powinien wyglądać jak młody bóg, a nie nastolatek, który raz czy dwa przypierdolił na dobrym cyklu.

To Hunter ma otwarty umysł, to on cisnął żeby ściągać gwiazdy z Indys i to on molestuje Vince'a, żeby dawał im szanse w głównym rosterze. Jeżeli dodamy do tego Sefkę, która ma bankowo (jak to oczko w głowie tatusia) duży wpływ na ojca i stoi po stronie męża, łatwo domyślimy się, dlaczego obecnie Vince dopuszcza do takich a nie innych zmian.

Jestem wręcz pewny, że jak McMahon przejdzie na emeryturę i odda stery Stefce i Hunterowi, to w końcu dostaniemy w WWE świetny mariaż mainstreamu z Indys jaki oglądamy ostatnio w NXT.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 208
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

17

• Susek

17

• PH93

15

• JohnBoy

11

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

@UP

Ty z Tryplaka nie rób takiego świętoszka, bo to on jest odpowiedzialny za fiasko pod tytułem "Roman The Guy REIGNS". Nie róbcie z starego takiego przygłupa, bo on może wiele, ale po prostu nie musi w obecnej sytuacji w branży...

Tryplak zna wrestling od ringu, ale w sferze biznesowej federacja pod jego rządami utonie.

A tak w ogóle mówicie o tym jak Trypel zrobi dobrze, ale co jak się nie będzie narażał i dalej będzie serwował to samo co teraz, bo to daje kasę i do póki będzie, nic się nie zmieni?

12435838605753d0d95e3a2.jpg

• Reputacja:   1

Do karty PPV oficjalnie dodano walkę rewanżową Sashki z Charlotte :) http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160729_SS_SashaCharlotte--061408c3b0ae68f3a9defe9a76234f8f.jpg

@UP

Ty z Tryplaka nie rób takiego świętoszka, bo to on jest odpowiedzialny za fiasko pod tytułem "Roman The Guy REIGNS".

Nie jest. A przynajmniej nie on sam. Romek był wspólnym projektem jego oraz Vince'a i obaj cisnęli dla niego push bez oglądania się na reakcje publiki. Tak więc nie demonizuj Huntera, bo obaj z McMahonem dęli w tej kwestii w jedną trąbę.

Nie róbcie z starego takiego przygłupa, bo on może wiele, ale po prostu nie musi w obecnej sytuacji w branży...

Stary nie jest przygłupem. Po prostu doprowadził WWE do takiego miejsca (zerowa konkurencja w main streamie), gdzie może sobie pozwolić czasami na uleganie kaprysom swojej córki i jej męża, bo... i tak "konkurencja" (cudzysłów zamierzony) może mu skoczyć, a więc daje czasem Paulowi i Stefce poimprowizować.

To nie kwestia głupoty, ale strasznej pewności Vince'a, że cokolwiek by nie zjebali, to i tak w mainstreamie nie będzie jeszcze długo dla nich alternatywy, a więc fani - tak czy siak - są na nich skazani.

Tryplak zna wrestling od ringu, ale w sferze biznesowej federacja pod jego rządami utonie.

Nie utonie. Po to Vince obecnie przyucza w tej kwestii Huntera, a Stefka siedzi w tych klimatach od dziecka, żeby po odejściu Starego, wózek dalej popierdalał jak dotychczas.

A tak w ogóle mówicie o tym jak Trypel zrobi dobrze, ale co jak się nie będzie narażał i dalej będzie serwował to samo co teraz, bo to daje kasę i do póki będzie, nic się nie zmieni?

Jakby się nie chciał "narażać" to olałby stawianie na nowe rozwiązanie, lizał dupsko teściowi i słodził pomysłom Vince'a, zamiast forsować u niego zaciąg z Indys i szanse dla tamtejszych wrestlerów. Widać, że Hunter ma trochę inne spojrzenie na wrestling niż Stary i - nie róbmy może z Huntera od raz jakiegoś zbawcy WWE - ale po przejęciu sterów przez duet Stefka&Tryplak, Fedka wg mnie tylko zyska.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Ty z Tryplaka nie rób takiego świętoszka, bo to on jest odpowiedzialny za fiasko pod tytułem "Roman The Guy REIGNS"
Z tego co mi wiadomo, to HHH jest wielkim fanem Romana, ale face'owy Reigns jest pomysłem na tę postać Vince'a - Trypel miał go już wielokrotnie namawiać na turn, ale jak widać cały czas nic z tego do tej pory nie wyszło.

Jeśli chodzi o Balora, to nadzieją dla niego jest jak największa miłość młodszej części widowni do Demona i tego typu malowanek (patrz Jeff Hardy). Tytuł prędzej czy później dostanie, ale nikt się raczej nie spodziewa nie wiadomo jak długiego okresu main eventowania - najmłodszy też już nie jest. Flair w swoim podcascie ostatnio też zwrócił uwagę na jego gabaryty twierdząc, że nie wyobraża sobie by ktoś o takich warunkach miał zamykać WM'kę.

To, że McMahon dalej wielbi dużych nie jest żadną wielką tajemnicą, przy kontuzji Enzo Big Cass nie zaginął w odmętach main rosteru i wiele słychać o tym jak bardzo się spodobał.

16996091125824ad8c34fd6.jpg

Jakby się nie chciał "narażać" to olałby stawianie na nowe rozwiązanie, lizał dupsko teściowi i słodził pomysłom Vince'a, zamiast forsować u niego zaciąg z Indys i szanse dla tamtejszych wrestlerów. Widać, że Hunter ma trochę inne spojrzenie na wrestling niż Stary i - nie róbmy może z Huntera od raz jakiegoś zbawcy WWE - ale po przejęciu sterów przez duet Stefka&Tryplak, Fedka wg mnie tylko zyska.

Zrobi dobre pierwsze wrażenie, powłazi trochę smartom w dupę, zrobi trochę zysku i później wszystko wróci do normy...

@UP

Już wiemy jak skończył przez takich fanów Mysterio ( i mało brakowało Sting). Łykające wszystko dzieci odpychały smartów i starszych fanów, bo kibicowanie tej postaci stało się "obciachowe". Gdy poczują mamonę to będą go nam wciskać aż wkońcu dotknie go "syndrom The Guy'a".

Edytowane przez BorgNine

12435838605753d0d95e3a2.jpg

CM nie miał combo, bo chociaż ważył 99kg, to miał 6 stóp i 2 cale

Wyobraziłem sobie Vince'a jako takiego SS'mana w Auschwitz, który stoi z metryką i jak ktoś nie pasuje to do gaz.....do jobberni :lol:

Balor przypomina mi trochę Matt'a Sydal'a (czyli Evana Bourne'a). Jeden i drugi był bardzo efektowny w ringu (osobiście uwielbiałem Sydala w Indys), ale gabaryty licealisty, z biegu dyskwalifikowały Evana jako większą gwiazdę main streamu. Obawiam się, że z Balorem finalnie może być podobnie.

Matt Sydal jest i był lepszy. Trzeba pamiętać, że był moment gdy ten człowiek pukał do main eventów. Przypomnijmy sobie jego zwycięstwo nad Chrisem Jericho na PPV oraz późniejsza walka o miano pretendenta z Ortonem, gdzie to Bourne miał realne szanse. Pewnie gdyby chłop teraz debiutował w NXT to zapewne miałby o wiele większe szanse na karierę.

Finn musi mi sporo udowodnić, bo nie zrobił tego w NXT. Na ten moment widzę tutaj to samo co w Neville'u.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Zrobi dobre pierwsze wrażenie, powłazi trochę smartom w dupę, zrobi trochę zysku i później wszystko wróci do normy...

Sęk w tym, że Tryplak nie bardzo ma po co się picować smartom (smarci postękają, ale i tak nadal będą łykać produkt WWE, jeżeli łykali go do tej pory), a zyski Fedka i tak wyrabia niezłe, a więc Hunter za specjalnie nie miałby powodów żeby się spuszczać w tej kwestii.

Myślę, że po prostu Tryplak ma trochę inną wizję wrestlingu i dlatego ściera się w wielu kwestiach ze Starym. Poza tym, można Hunterowi wiele zarzucić, ale wg mnie facet po prostu kocha ten biznes. Czy w innym przypadku walczyłby nadal w ringu, narażając się na kontuzje, skoro ma ciepłą posadkę, wżenił się w milionową fortunę i mógłby nią tylko zarządzać, razem z teściem, a w ringu na jego kasiorę pociliby się inni?

Serio? A więc pokaż mi zawodnika który od roku 2010 (pomijając kilkudziesięciominutowy, kurtuazyjny run Reya Mysterio oraz Daniela Bryana - który gdyby nie presja fanów i YES-Mania - nigdy by nie powąchał Złota) miał combo: ważąc poniżej 100kg i mierząc poniżej klasycznych 6 stóp - dostał u McMahona Złoto?

Własanie wymieniłeś wszystkich posiadających ww. gabaryty, którzy od tego czasu zasługiwali na Złoto :wink:

Matt Sydal jest i był lepszy. Trzeba pamiętać, że był moment gdy ten człowiek pukał do main eventów. Przypomnijmy sobie jego zwycięstwo nad Chrisem Jericho na PPV oraz późniejsza walka o miano pretendenta z Ortonem, gdzie to Bourne miał realne szanse.

Evan Bourne to ten biały, mały Kofi Kingston? Przypomnę tylko, że dzień po wygranej z Jericho jobnął mu śpiewająco i wrócił na swoje miejsce w szeregu, walkę z Ortonem także pamiętam, z racji epickiego finishera, a co do jego pukania do bram main eventu, to już Morrison miał wtedy większe szanse, by się wybić, z resztą jakiś czas później rzeczywiście zawalczył o tytuł WWE, więc chyba trochę inaczej zapamiętaliśmy Dzielnego Tabalugę :D

Balor jakotako gadać portafi, nie pamiętam za to żadnego proma Bourne'a, w ringu Finn wydaje się być silniejszy, przez co ma większe szanse na zróżnicowanie swojej techniki i move setu, no i co najważniejsze Balor potrafi zapanować nad swoją mimiką twarzy. Na plus Evana chyba tylko Shooting Star.

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Co do Fina Balora musze przyznac, ze ma strasznie mocny Theme Song i nie pamietam zeby ktos mial lepszy od ladnych kilku lat. To bez watpienia ponadczasowy Theme Song i na pewno bedzie to go pchalo do przodu, ale na Boga nie robmy z takich zawodnikow main eventerow chociaz juz nim zostal.
I was born just one day after first Wrestlemania ever. Destiny !

• Reputacja:   6

Balor jakotako gadać portafi, nie pamiętam za to żadnego proma Bourne'a, w ringu Finn wydaje się być silniejszy, przez co ma większe szanse na zróżnicowanie swojej techniki i move setu, no i co najważniejsze Balor potrafi zapanować nad swoją mimiką twarzy. Na plus Evana chyba tylko Shooting Star.

Serio mimka twarzy jest dla Ciebie najważniejszym plusem u Finna? Tak samo jak ty pamiętasz prom Evana, tak ja nie pamiętam 99% prom Balora. Jedyne co mi utknęło w pamięci, to moment, gdy już stracił pas i chyba pierwsza tygodniówka z jego udziałem po. A to jak zrobił promo przed walką Nakamurą, powtarzając z trzy, cztery razy "co jest najważniejsze dla Finna Balora" pokazuje jego oryginalność na mikro...

Zresztą już chyba nie ma co porównywać Evana i Finna, bo jednak to trochę inne style walki, a do tego trzeba przyznać, że Bourne dostawał mikrofon w sumie tak często jak w ostatnich miesiącach Kalisto.

Co jeszcze do EB - to w sumie zgodziłbym się z Arkao, że Sydal może żałować, że nie trafił na czas NXT już jako brandu. Ale teraz po powrocie Cruiserów znalazłoby się pewnie dla niego miejsce na RAW, a przynajmniej walki z jego udziałem byłyby przyjemne do oglądania.

Serio mimka twarzy jest dla Ciebie najważniejszym plusem u Finna?

Miałem na myśli to, że jest to największa różnica na korzyść Balora w tym zestawieniu, ale jak się dłużej zastanawiam, to nie tyle największym plusem Finna, co największą wadą Evana była ta zadowolona morda.

"co jest najważniejsze dla Finna Balora"

Następne* :P

Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

Chyba porównywanie Evana Bourne'a do Finn'a Balora to zbyt duży kredyt zaufania dla Sydal'a. Balor był twarzą i główną atrakcją NXT przez ponad rok, został najmocniej wypromowaną postacią tej federacji. Bourne o tyle o ile jakieś krótkie epizody,w których chwilę zakręcił się wokół głównych pasów, to nie był zbytnio eksponowany. Finn Balor czysto ujebał Romusia w starciu 1 na 1. Ile razy Romuś został czysto pojechany 1 na 1? Raz przez Rollinsa? Sydal miał niezłą sylwetkę, którą zawdzięczał sterydom, a wygląda na to, że Balor ją sobie wypracował bez naruszania polityki WWE. Styl w ringu mają podobny, chociaż bardziej obiecujący jest ten Balora bo na samym high-flyingu daleko by nie zajechał. No i ostatnie i najważniejsze Balor ma Demona, coś co zjada niemal cały roster pod kątem charyzmy. Finn Balor jako Demon to main eventrt, to atrakcja, kto ktoś na kim można położyć pas i budować ciekawe story. Z tej postaci kipi charyzma, tak jak z Nakamury, chociaż żaden z nich za mikrofonem nie błyszczy. Nie ma co porównywać tych zawodników, bo na jednego WWE stawia, podczas gdy drugi był tylko latającą małpką.

• Reputacja:   6

Z tej postaci kipi charyzma.

Przepraszam, ale z której strony? I kiedy? Spoko, niech raz na miesiąc się przebiera i będzie atrakcją dla dzieciaków, ale pisanie o nim, że ma jakąkolwiek charyzmę, to tak samo jakby napisać, że Reigns ma mega skille ringowe...

Edytowane przez Giero

O charyzmie Balora już była obszerna dyskusja w dziale o NXT. Tam nie doszliśmy do porozumienia w tej kwestii i tutaj będzie to samo :lol: Ogólnie trzeba podać definicje charyzmy w wrestlingu. Patrzysz na Owensa, Nakamure, Takera i mówisz bez zastanowienia, że mają wielką charyzmę. Mówisz o Baloru, Zaynie, Cesaro i każdy ma już inne zdanie, Dla jednych charyzma to po prostu mimo słabego mic skilla rozkochanie w sobie fanów i według tej definicji taki Baor, Zayn (NXT), Cesaro kipią charyzmą. Dla innych to po prostu sprzedanie się, coś oryginalnego w ich zachowaniu itd. Daniel Bryan, gość nie miał mic skilla i w zasadzie dalej go nie ma (komentatorka to co innego) ale też są opinie podzielone odnośnie tego czy miał charyzme czy nie.

Balor ma Demona, co jest potężnym plusem w jego postaci. WWE ma pełen wachlarz możliwości z tym gimmickiem. I co, gdy się pomaluje to ma charyzme a gdy nie to już nie ma? Jakoś nie rozumiem bo w czasie walki jako Demon i ,,zwykły"" Finn zachowuje się tak samo. Wejściówkę ma nieco inną.

Jak dla mnie to Balora wielka zaletą jest twarz i wizerunek. Mimika twarzy jest dla mnie cholernie ważna, a Balor patrzący ,,spode łba" prezentuje się naprawdę dobrze. Nie oszukujmy się, w NXT ma się małe pole do popisu odnośnie feudów. Nie ma jakiś ataków na zapleczu, wymyślnych segmentów w ringu itp. W MR się okaże kto jakie ma możliwości. Gimmick finna nie jest też zbyt dobrze wykorzystany, bo niby Demon a zwykłych odcinkach za cholerę tego nie widać. Mogliby to jakoś powiązać ze sobą, że Finn bez malowideł też ma coś z potwora.

No i czy jeśli Finn nauczy się mówić to od razu będzie miał charyzme? NIe pamiętam co było pisane o ROllinsie przed #dobrązmianą za miciem, ale teraz jest postrzegany jako mega charyzmatyczny gość.

I na koniec: to co Finn robił z Bayley czy Nakamurą na live eventach NXT pokazują, że potrafi zaimprowizować, być zabawny i jeszcze abrdziej oryginalny. Pod tymi filmikami też było pisane, że gość pokazał że kipi charyzmą. Kurwa, nie rozumie w ogóle tego pojęcia :twisted:

24571150556b9ddab2c677.jpg