Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE W NOWYM WYDANIU! (2)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://vignette1.wikia.nocookie.net/logopedia/images/3/3b/Wwe_draft_2016_logo_by_sarthakgarg-da7ggc4.png/revision/latest?cb=20160721004323

WWE SmackDown – WWE DRAFT 2016

19.07.2016

Historyczne i przełomowe wydarzenie w WWE! Pierwsze wtorkowe SmackDown transmitowane na żywo! Na tej gali RAW i SmackDown na dobre staną się osobnymi Brandami a to za sprawą draftu, który dzisiaj podzieli roster WWE na dwa osobne show. Za stolikiem komentatorskim skład prezentuje się następująco: Mauro Ranallo, Jerry Lawler oraz Corey Graves. To oni będą od dzisiaj w każdy wtorek komentować gale SmackDown! Dzisiejsze show to także ostatnia gala przed Battleground, które już w tą niedzielę!

*No Chance In hell*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/Steph_McMahon_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/218/vince-2.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/740/Shane_McMahon_Jibunjishin_2016_1.png

*Historyczne SmackDown otwiera WWE Chairman – Vince McMahon, który charakterystycznym dla siebie krokiem zmierza do ringu wraz ze swoimi dziećmi – córką Stephanie i synem Shane’em.*

Vince McMahon: Panie i panowie witam wszystkich na WWE Tuesday Night SmackDown! Witam serdecznie na historycznej gali, na której dojdzie do draftu, który podzieli WWE pomiędzy RAW a SmackDown! Przygotowywaliśmy się do tego wydarzenia od bardzo dawna. Wraz z moimi dziećmi postanowiliśmy dokonać brand extension i po dzień dzisiejszy dwoiliśmy i troiliśmy się by wszystko dopiąć na ostatni guzik. I tak oto jesteśmy teraz tutaj w ringu SmackDown! Mamy okazję podziwiać całkiem nowy stage ale to tylko otoczka nowej ery w WWE! Najważniejsze rzeczy dokonają się już za chwilę gdy na dobre rozpoczniemy draft. Na początku chciałbym Wam przedstawić nowych i jedynych general managerów RAW i SmackDown. Otóż General Manager of Monday Night RAW jest Stephanie McMahon! Natomiast General Manager of Tuesday Night SmackDown jest Shane McMahon! Dzisiejszy draft ma trochę inną formułę niż chociażby poprzednie drafty jednak jest ona bardzo prosta i niektórym fanom na pewno znana. Zacznijmy od prawa pierwszeństwa. Mam tutaj ze sobą monetę. Orzeł należy do Shane’a a reszka do Stephanie. Którą stroną moneta spadnie na ring to ta osoba ma pierwszeństwo w wyborze w drafcie. Przekonajmy się zatem!

*Vince podrzuca monetę, która spada na ring a następnie sprawdza co wypadło.*

Vince McMahon: Orzeł! A więc Shane i jego SmackDown rozpocznie ten Draft!

Shane McMahon: Kochana siostrzyczko. We wszystkim innym oddałbym Tobie pierwszeństwo lecz dobrze wiesz, że niektóre nasze pomysły kolidują ze sobą a mi zależy by uczynić SmackDown najlepszym show w WWE. Dlatego nie będę bawił się w gentelmana i wykorzystam szczęście od losu i z miłą chęcią wybiorę jako pierwszy.

Vince McMahon: Chciałbym jeszcze tylko dodać, że formuła draftu pozwala nam na dodanie własnych zasad i jedną z nich jest to, że drużyny są jednością i wybieramy wszystkich członków danego tag teamu bądź stajni. Zacznijmy wreszcie!

Shane McMahon: Dobrze. W takim razie jako pierwszego wybieram. A właściwie jako pierwszych gdyż zamierzam od razu skorzystać z tej zasady. Wybieram… The Wyatt Family!

Stephanie McMahon: Świetny wybór braciszku. Pozwól jednak, że mój pierwszy wybór będzie zdecydowanie bardziej efektowniejszy od twojego. Moim pierwszym wyborem jest WWE Champion Dean Ambrose!

Shane McMahon: Steph, rozumiem co chciałaś przez te słowa i ten wybór dać mi do zrozumienia. Budowanie silnego rosteru powinno rozpocząć się od wyboru mistrza. O coś przecież gwiazdy muszą walczyć. Jednak zapomniałaś chyba, że SmackDown będzie miało swoje własne i nowe tytuły mistrzowskie. Nie jeden, nie dwa a może nawet i więcej. Dlatego skup się na swojej wizji i nie próbuj mnie pouczać bo ja doskonale wiem co robię. Szeregi SmackDown wzmacnia John Cena!

Stephanie McMahon: Na SmackDown na pewno pojawi się jeden tytuł a reszta się okaże dopiero po drafcie dlatego nie bądź taki pewny siebie. Kolejnym zawodnikiem RAW jest Seth Rollins!

Vince McMahon: Dobrze moi drodzy. Dzisiejsze show nie bedzie opierało sie jedynie na waszych draft pickach. Dzisiaj obecni są wszyscy zawodnicy, którzy są głodni walki. Dlatego zanim poznamy kolejne wybory generalnych managerów RAW i SmackDown zobaczmy starcie o mistrzostwo Stanów Zjednoczonych!

*Vince odkłada mikrofon i dyskutując ze swoimi dziećmi wraca na zaplecze.*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/rusev_4.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match for WWE United States Championship

Rusev © /w. Lana vs. Kane

Końcówka walki: Kane wchodzi na liny a nastepnie czeka aż Rusev wstanie. Gdy tak się dzieje The Big Red Machine wykonuje Flying clothesline i przypina. 1… i szybki kickout ze strony mistrza. Kane wstaje i szykuje się do Chokeslamu. US Champion wstaje i Big Red Monster chwyta go za szyję ale Bułgar kopie rywala w brzuch a następnie wykonuje na nim DDT. Przypięcie 1…2 ale nic z tego. Walka trwa dalej a Rusev próbuje zapiąć swój submission ale nie pozwala mu na to jego przeciwnik, który wstaje z trudem gdyż ma ogromnego mistrza na plecach. Kane zastanawia się co dalej gdyż jest duszony przez rywala. Rzuca się na narożnik i to mu daje zamierzony efekt. Rusev puszcza uścisk a Kane chwyta go z całej siły za szyję. Następnie przechodzi trochę w głąb ringu i wykonuje Chokeslam! Demon nie ma dość i sygnalizuje coś więcej ze swojej strony. Bułgar wstaje i wyniesienie do Tombstone’a! Big Red Machine ustawia sobie rywala iii jest! Tombstone Piledriver! Przypięcie! 1…2…3! Mamy nowego mistrza Stanów Zjednoczonych!

Po walce Kane wznosi dumnie swój pierwszy w karierze tytuł mistrza Stanów Zjednoczonych. Bierze jeszcze mikrofon.

Kane: Czy na RAW… Czy na SmackDown… Kane będzie straszył i siał zniszczenie każdemu kto stanie mu na drodze.

Po tych słowach Kane wyrzucił mikrofon i wykonał swój słynny taunt a narożniki tradycyjnie wybuchły.

Po krótkiej przerwie reklamowej widzimy dwie mównice wystawione pod titantronem. Jeden specjalny w barwach i z logiem RAW a drugi identyczny dla SmackDown. Przy mównicy RAW obecna jest Stephanie McMahon a przy SmackDown Shane McMahon.

Shane McMahon: Czas poznać kolejnych zawodników SmackDown i RAW. Moja kolej a więc wybieram Romana Reignsa! Czyli osobę, która przejmie w niedzielę tytuł mistrzowski WWE i zabierze go na SmackDown!

Stephanie McMahon: Jestem w szoku, że zdecydowałeś się na taki ruch ale jednocześnie jestem Ci wdzięczna, że nie będę nigdy więcej musiała przejmować się problemami, które stwarza Reigns. Nie ma szans żeby Reigns zdobył tytuł. Nie można do tego dopuścić! Moim wyborem jest AJ Styles!

Shane McMahon: AJ Styles? The Club? AJ Styles?

Stephanie McMahon: The Club to Luke Gallows i Karl Andreson. AJ przecież w WWE prowadzi solową karierę a z The Club łączą go jedynie przyjacielskie relacje.

Shane McMahon: Aaa tak to się teraz mówi. No dobra nie przedłużajmy już. Mój wybór to The Viper Randy Orton!

Stephanie McMahon: The New Day!

Shane McMahon: Cholera, mogłem tak długo nie zwlekać. SmackDown wybiera mistrza Interkontynentalnego – The Miza!

Stephanie McMahon: RAW wybiera Big Cassa i Enzo Amore!

Shane McMahon: Dobrze. Pamiętajmy o tym co powiedział nasz ojciec Vince na początku. Draft to nie tylko wybieranie zawodników. To także walki! Za chwilę ujrzymy starcie tag teamowe! The New Day zmierzą się z Fandango i Tylerem Breeze!

Na zapleczu widzimy Renee Young, która ma gościa a jest nim WWE Champion Dean Ambrose!

Renee Young: Moim gościem jest WWE Champion Dean Ambrose. Dean, to twój ostatni występ na niebieskiej gali. Jesteś zadowolony w zwiazku z tym, że będziesz reprezentantem RAW?

Dean Ambrose: Renee, z czego tu nie być zadowolonym? Jestem mistrzem WWE, jestem walczącym mistrzem WWE, jestem twarzą WWE. Nie robi mi komplenie różnicy czy będę walczył dalej na RAW czy będę walczył na SmackDown. Dla mnie najważniejsze jest trzymanie tytułu najdłużej jak będzie to możliwe. To jest mój cel, który zamierzam realizować każdego wieczora gdy będę wchodził do ringu.

Renee Young: Jak oceniasz dotychczasowe wybory Stephanie McMahon?

Dean Ambrose: To nie moja robota oceniać decyzje Stephanie. Nie za to dostaję tutaj pieniądze dlatego muszę przyznać, że mam głęboko w dupie kogo Stephanie wybierze na RAW. Tutaj liczy się tylko złoto a ja nie mam obaw przed nikim. Mogę z każdym stoczyć pojedynek. Więc naprawdę niech Stephanie robi swoje, co uważa za stosowne a ja zajmę się walczeniem.

Renee Young: W walce wieczoru zmierzysz się z AJ…

AJ Styles w towarzystwie Luke’a Gallowsa i Karla Andersona zabiera Renee mikrofon

AJ Styles: Cześć Dean. To właśnie ze mną się dzisiaj zmierzysz w walce wieczoru. Chciałbym Ci przypomnieć, że będziemy się regularnie widywać na RAW i cieszy mnie to gdyż zamierzam wziąć coś co należy do mnie.

Dean Ambrose: Daj spokój Styles. Po pierwsze to tych dwóch łysków jeszcze nie są w żadnym z rosterów więc nie cwaniakuj mając ich za plecami bo może się zdarzyć tak, że na następnym RAW będziesz już totalnie sam i wtedy nikt Ci nie pomoże. Co do tytułu to możesz próbować mi go odebrać ale przygotuj się psychicznie, że na próbach to się zakończy, widzimy się w ringu.

Po tych słowach Dean Ambrose odszedł z uśmiechem na twarzy.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5864/new_day_g4s_5.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2532/Fandango_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/Tyler_Breeze_cut_by_Danger_Liam.jpg

Tag Team Match

WWE Tag Team Champions The New Day vs. Tyler Breeze & Fandango

Końcówka walki: Fandango wykonuje irish whip o liny na Kofim ale ten zatrzymuje się na linach i jednocześnie zatrzymuje też atak przeciwnika. Następnie rusza z impetem na tancerza i powala go clotheslinem. Zmiana z Big E, który najpierw uderza Tylera i ten spada poza ring a następnie podnosi Fandango, wynosi na swoim barku i mamy Big Ending! Przypięcie 1…2…3! Bardzo jednostronny pojedynek wygrywają mistrzowie tag teamów.

Do ringu wchodzi Xavier Woods, który gra na trąbce i całe New Day wykonują swój taniec radości. Przerywa im jednak zgaszone światło. Przez kilkanaście sekund nic się nie dzieje, na sali jest ciemno. Wreszcie światło się zapala i widzimy w ringu Wyatt Family! Woods i Big E poza ringiem a Bray trzyma Kofiego w pozycji do swojej akcji kończącej! Sister Abigail! Rodzinka pokazuje siłę przed niedzielnym starciem.

Jesteśmy na zapleczu gdzie widzimy główne postacie dzisiejszego wieczora. Są to oczywiście Stephanie i Shane McMahon.

Stephanie McMahon: Czas na kolejne draft picki dzisiejszego wieczora.

Shane McMahon: Tak, tak Stephanie ale moja kolej. SmackDown wybiera Samiego Zayna!

Stephanie McMahon: Świetnie się składa bo na RAW wędruje Kevin Owens!

Shane McMahon: Siódmym wyborem dzisiejszego dnia jest Baron Corbin!

Stephanie McMahon: Natomiast moim siódmym wyborem jest, a właściwie są członkowie The Club!

Shane McMahon: Kolejny w moim notatniku jest Alberto del Rio.

Stephanie McMahon: Natomiast u mnie jest nowy United States Champion – Kane!

Vince McMahon przerywa wybory.

Vince McMahon: Chodźcie moi drodzy. Mamy bardzo ważną sprawę do załatwienia. To bardzo pilne.

Po tych słowach cała trójka idzie gdzieś zapleczem.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6412/Enzo_Big_Cass_3_cut_by_Danger_Liam.jpg

Enzo Amore: My name is Enzo Amore and I’m a certified G and a bonafied stud. And you can’t tech that! And this right here, this is Big Cass and he’s 7 foot tall and you can’t teach that! BADA BOOM realest guys in the room… HOW YOU DOIN’?! Mamy dzisiaj dzień draftu. Czuję się trochę jakbym miał niedługo debiutować w NBA. Brakuje mi tutaj tylko Adama Silvera, który by wypowiedział słowa „Z numerem pierwszym draftu, Philadelphia 76ers wybiera Enzo Amore i Big Cassa!”. Wiecie, jesteśmy braćmi dlatego z Cassem zostajemy wybrani w duecie. Numer jeden należy się tylko nam, jesteśmy certified G! Już wiemy, że będziemy się wozić na galach RAW. Jara nas ten fakt bardzo bo wiemy dobrze, że na RAW będą też się pojawiać The New Day, czyli obecni posiadacze błyskotek. Ja i Cass jesteśmy tu dla złota i kasy. Dlatego naszym celem jest odebranie im tytułów. How you doin’!? Za chwilę mamy walkę z Asc… Asca… Z jakimiś asami co mają wymalowane twarze i próbują zgrywać strasznych. Wiecie chłopaki, że malunki nie są straszne. W trackie walki spłyną Wam z twarzy tak szybko że nikt tego nawet nie zauważy. Cass Wam w tym pomoże.

Big Cass: There is Only one Word to describe ya and I’m gonna spell it out for ya! S-A-W-F-T!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6412/Enzo_Big_Cass_3_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3859/The_Ascension_cut_by_Danger_Liam.jpg

Tag Team Match

Enzo Amore & Big Cass vs. The Ascension

Końcówka walki: Enzo na narożniku czeka aż Konnor wstanie. Gdy tak się dzieje Amore skacze ale Konnor ucieka przed tym atakiem i Certified G pada na matę a w drużynie Ascension mamy zmianę. Viktor wkracza do akcji i próbuje wykorzystać okazję lecz bez powodzenia. Enzo kopie go w brzuch następnie odbija się od lin i dokłada dropkick. Zmiana i Big Cas wkracza do akcji. Podnosi Viktora, z łatwością wynosi go w górę i potężny bodyslam! Znowu zmiana i Amore czeka aż Viktor się podniesie w narożniku. Chwilę to trwa ale wreszcie członek Ascension się podnosi lecz ciągle pozostaje oparty w narożniku. Enzo rusza i wykonuje Enzuigiri. Zmiana i Big Cass wchodzi do ringu a Enzo na narożnik. Jeszcze raz dokonują zmiany iii Rocket Launcher! Enzo Amore przypina a Big Cass Big Bootem powala spieszącego z pomocą Konnora 1…2…3!

Przy mównicach wystawionych pod titantronem obecni są już Shane i Stephanie. Czas na kolejne wybory w drafcie.

Stephanie McMahon: Wspaniale się zaprezentowali zawodnicy RAW w tym pojedynku. Jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru.

Shane McMahon: Ja także jestem zadowolony. To ja im dałem możliwość wykazania się po WrestleManii XXXII. Zajmijmy się jednak tym po co tutaj tak naprawdę przyszliśmy. Moim kolejnym wyborem w tegorocznym drafcie są Lucha Dragons!

Stephanie McMahon: Dziewiąty wybór RAW to Cesaro!

Shane McMahon: Cool, dobry wybór siostrzyczko. Ja natomiast wzmocnię dywizję tag teamów swojego rosteru i wybieram The Usos!

Stephanie McMahon: Świeża krew w WWE jest bardzo mi potrzebna przy tworzeniu najlepszego show w WWE. Apollo Crews!

Shane McMahon: Mi natomiast są potrzebni głodni walki i zwycięstw zawodnicy. Takim jest na przykład Rusev!

Stephanie McMahon: Były United States Champion, nieźle nieźle! Na RAW zostaje wybrany Dolph Ziggler!

Shane McMahon: Wspominałem coś o głodzie? Nie przez przypadek. Ryback staje się zawodnikiem SmackDown!

Stephanie McMahon: Efektowne akcje wysokich lotów to także ważna rzecz w tworzeniu show. Neville na RAW!

Shane McMahon: Powinniśmy chyba zająć się dywizją div, nie sądzisz?

Stephanie McMahon: Masz rację ale skoro dzisiejsze show to nie tylko draft to najpierw dajmy okazję paniom pokazać co potrafią w ringu. Już za chwilę Becky Lynch zmierzy się z Natalyą!

Shane McMahon: A zaraz po tej walcę kolejna część draftu. Specjalnie dla dywizji div!

Shane i Stephanie wracają na zapleczę przy owacji fanów.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5694/Becky_Lynch_9cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/761/4185_Natalya_Neidhart.jpg

Normal Match

Becky Lynch vs. Natalya

Końcówka walki: Natalya kontynuje natarcie na swoją przeciwniczkę. Seria kopnięć w brzuch dla leżącej w narożniku Irlandki. Kanadyjka podnosi rywalkę i następnie irish whip ale zostaje skontrowany na clothesline! Becky odbija się od lin i wykonuje Leg Drop po którym przypina ale mamy kick out. Lynch wstaje i podnosi Nataly’ę, która kontruje serią ciosów w brzuch i wepchnięciem w narożnik. Bierze rozbieg i próbuje wykonać kolejną akcję ale Becky zatrzymuje ją kopnięciem w twarz. Szybko wskakuje na narożnik, skacze i Diving Front Dropkick! Przypięcie 1…2…3!

Po walce przed titantronem pojawiają się generalni managerowie RAW i SmackDown.

Stephanie McMahon: Bardzo podobał mi się ten pojedynek. Obie spisały się świetnie. Z chęcią widziałabym je w rosterze RAW.

Shane McMahon: Masz rację Steph. Dywizja Div w WWE nigdy nie była taka silna. Pierwszeństwo wyboru należy do mnie dlatego pierwszą divą wybraną w drafcie jest Nikki Bella!

Stephanie McMahon: Mój pierwszy wybór jest oczywisty. Stawiam na najlepszych, niczego nie ujmując Nikki. Jednak RAW to brand, który ma stać na mistrzowskim poziomie. Dlatego WWE Womans Champion Charlotte jest moim wyborem.

Shane McMahon: Zadbam o to by divy na SmackDown miały o co walczyć, nie martw się Steph. Wszystko mam pod kontrola. Becky Lynch jako druga zasili roster SmackDown!

Stephanie McMahon: A jako druga RAW zasili The Boss Sasha Banks!

Shane McMahon: Na SmackDown jest już The Miz więc zapewne ucieszy się z mojego kolejnego wyboru. Maryse trafia na SmackDown!

Stephanie McMahon: Kolorem RAW jest kolor czerwony. W WWE jest jedna osoba kojarzona z tym kolorem. Mój wybór to Eva Marie!

Shane McMahon: Wszystkie kobiety w WWE imponują mi swoimi umiejętnościami. W szczególności jestem pod ogromnym wrażeniem Brytyjek. Paige zasili SmackDown!

Stephanie McMahon: Brytyjki powiadasz? Moim zdaniem geny też się liczą. Natalya wzmocni RAW!

Shane McMahon: Osiem div już wie jaki brand będą reprezentować. A my powoli szykujemy się do main eventu dzisiejszego historycznego SmackDown!

Shane i Stephanie wrócili na zaplecze.

Na zapleczu Renee Young ma kolejnego gościa, którym jest pretendent do WWE Championship – Seth Rollins.

Renee Young: Panie i panowie jest Seth Rollins. Seth, w niedzielę masz okazję odzyskać mistrzostwo WWE i jednocześnie zapobiec temu by ten tytuł przeniósł się na SmackDown. To dodatkowa motywacja dla Ciebie?

Seth Rollins: Ja nie potrzebuje żadnych dodatkowych motywacji ale jestem bardzo zadowolony z tego, że Roman Reigns przenosi się na SmackDown. Mam już dość patrzenia na jego twarz, jego brak umiejętności i jego błędy. Nie widzimy go już prawie miesiąc na galach. Jestem zażenowany jego zachowaniem i mam serdecznie dość widywania go na co dzień. Moim celem jest odzyskać tytuł, który na Money In the Bank ukradł mi Dean Ambrose.

Renee Young: Który brand Twoim zdaniem będzie lepszy?

Seth Rollins: W niedzielę zdobędę WWE Championship i znowu będę na szczycie nie tylko RAW, którego jestem zawodnikiem ale całego WWE. Nie obchodzi mnie to czy na SmackDown pojawi się nowy tytuł mistrzowski czy nie. WWE Championship oznacza bycie twarzą WWE na dobre i na złe. A gdy twarzą jest Seth Rollins to wszystko jest w najlepszym porządku i zmierza w dobrym kierunku.

Po tych słowach Seth wrócił na backstage.

Przenosimy się w inne miejsce na backstage’u. Widzimy Kevina Owensa i Samiego Zayna.

Kevin Owens: I co Sami? Widzimy się po raz ostatni. Nie wiesz nawet jak się cieszę. Tylko nie uważaj się teraz za niewiadomo kogo bo zostałeś wybrany na SmackDown! Dobrze wiemy, że RAW od zawsze było i zawsze będzie lepsze. Stephanie wie co robi wybierając taką grupę zawodników. Nowa era SmackDown okaże się totalną klapą Sami. I wiesz dlaczego? Bo Ty tam będziesz! Bo twoja wieśniacka czapka i ta śmieszna kurteczka będą każdego tygodnia „umilać” czas fanom WWE.

Sami Zayn: Kevin, Ty się nigdy nie zmienisz. Cały czas twój pysk Ci się nie zamyka i gadasz i gadasz i gadasz coraz to większe głupoty. Naprawdę też się cieszę, że widzimy się przed ostatni raz. Pamiętaj, że w niedzielę mamy ze sobą pojedynek. Pokonam Cię kolejny raz. Kolejny raz udowodnię, że jestem od Ciebie lepszy i tym samym dam sygnał, że SmackDown będzie lepsze od RAW.

Kevin Owens: Jesteś równie śmieszny co twój image. Człowieku skąd Ty się wziąłeś? Jesteś totalnym umysłowym zerem. Chłopie, w niedzielę poskładam Cię w ringu tak jak składasz swoje wieśniackie ciuchy po powrocie do domu. Nie mam już sił z Tobą rozmawiać. Zniknij mi z oczu bo naprawdę aż się niedobrze robi.

Sami Zayn: Jedyne co umiesz to krytykować I się przechwalać. Popatrz lepiej na siebie. Zresztą co kogo obchodzi jak kto wygląda. Na Battleground skończę naszą historię jednym, potężnym Helluva Kick! Do zobaczenia w niedzielę!

Po wymianie groźnych spojrzeń nadszedł czas na przerwę reklamową.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/dean_ambrose_g4s_29.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_Jibunjishin_2016_1.png

Normal Match

WWE Champion Dean Ambrose vs. AJ Styles

Końcówka walki: Ambrose szykuje się do Dirty Deeds lecz Styles kontruje i przerzuca rywala nad sobą. Dean wstaje a AJ odbija się od lin i próbuje zaatakować ale WWE Champion sprytnie to kontruje i łamie przeciwnika na kolanie. Ambrose odbija się od lin i dokłada leg drop. Szybko się podnosi i szykuje do kolejnej akcji. Styles już na nogach i WWE Champion rusza ale AJ kapitalnie kontruje i w efekcie Dean wpada w narożnik. Próbuje złapać równowagę a w międzyczasie Styles wychodzi na zewnątrz ringu i szykuje się do swojej charakterystycznej akcji. Wreszcie nadchodzi odpowiedni moment i Springboard Flying forearm smash! Przypięcie 1…2… kick out! The Phenomenal One nie odpuszcza podnosi Lunatyka i ale ten sprytnie kontruje i roll up 1…2…3! Szok! Sam Ambrose nie wierzy a wściekły Styles zaczyna go atakować. Dziki atak ze strony AJ’a. Kiwa ręką w stronę titantronu i po chwili już pojawiają się członkowie The Clubu! Cała trójka znęca się nad mistrzem WWE ale przerywa im theme Johna Ceny, który błyskawicznie pojawia się w ringu i najpierw powala Gallowsa clothesline’em, następnie to samo robi z Andersonem a Styles w międzyczasie zdołał uciec poza ring. Cena nie odpuszcza i rusza za swoim rywalem z Battleground w trybuny. Kamerzysta gubi gdzieś w tłumie zawodników a w ringu znienacka pojawia się Seth Rollins, który podnosi Ambrose’a i wykonuje na nim Pedigree! Cóż za zamieszanie! Rollins wznosi w górę pas mistrzowski.

Po krótkiej przerwie Shane i Stephanie po raz ostatni już dzisiejszego dnia pojawiają się przy mównicach.

Stephanie McMahon: Ostatnie dwa wybory dzisiejszego draftu! Pozostało jeszcze wielu zawodników ale resztę poznamy w drafcie uzupełniającym.

Shane McMahon: Stephanie, myślę, że teraz mogę Ci oddać pierwszeństwo w wyborze. Proszę bardzo, twoja kolej!

Stephanie McMahon: Chętnie skorzystam z tej okazji gdyż w rosterze RAW chcę widzieć najlepszego w tym co robi Chrisa Jericho!

Shane McMahon: Moim ostatnim wyborem w tegorocznym drafcie jest największy atleta świata – Big Show!

Stephanie McMahon: WWE Universe! Od dzisiaj oficjalnie WWE to dwa brandy. RAW i SmackDown rozpoczynają swoje własne, osobne drogi. Przed SmackDown jeszcze wiele historycznych zdarzeń, o których na pewno dowiecie się jako pierwsi.

Shane McMahon: Na SmackDown na pewno poznamy mistrza świata w najbliższej przyszłości. Mistrzostwo jest w fazie tworzenia a mistrzem na pewno zostanie ktoś kto na to zasłuży najbardziej spośród wszystkich zawodników. Do zobaczenia za tydzień, na żywo, na Tuesday Night SmackDown! A już za chwilę za pośrednictwem WWE.com i aplikacji na smart fony WWE App będziecie świadkami draftu uzupełniającego. Dobrej nocy!

Takim obrazkiem kończymy historyczne Tuesday Night SmackDown!

Edytowane przez Pinio

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Odpowiedzi 19
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

8

• Giero

3

• Austin

2

• Joel

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Cóż, na razie nie mogę zbytnio porwać się na rozbudowany komentarz, bowiem dostaliśmy po prostu Twoją wizję Draftu. Mam nadzieję, że po Battleground porotujesz trochę rywalizacjami. Smack solidny, nabieram apetytu na więcej ;) Życzę weny!
  • 3 tygodnie później...

Trudno tutaj ocenić cokolwiek, ponieważ ujrzeliśmy głównie same picki, a walki jakoś nie porwały, ponieważ były to tylko bardzo krótkie fragmenty walk. Sam poszedł bym w stronę tego, by po prostu ominąć draft i przedstawić rostery już na początku. Ale to Twój wybór i go uszanuję. Będę czekał na jakiś rozwój wydarzeń.

SAWF - zapraszam bardzo serdecznie do komentowania

~I still believe in The Shield~

19938320425564da01df445.jpg

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/04/Battleground_0--0eea11ad6c888e1d980a9f0e7991945c.png

WWE Battleground 2016

24.07.2016

WWE zostało rozdzielone na RAW i SmackDown! Draft podzielił WWE na dwie części. Czerwoną i niebieską. WWE Battleground uwieńczy dzieło jakim jest Brand extension. Czy WWE Championship za sprawą Romana Reignsa przeniesie się na SmackDown?! Czy Rusev odzyska swój tytuł i sprawi, że na SmackDown znajdą się zarówno Intercontinental Championship jak i United States Championship? Na czyją korzyść zakończą się starcia odwiecznych rywali Kevina Owensa i Samiego Zayna? A kto zwycięży w starciu Tag Teamów? Battleground jest miejscem gdzie nikt nie będzie miał dla nikogo żadnej litości. Wszyscy przybyli tu by stoczyć wielkie bitwy i wyjść z nich zwycięsko!

John Cena: Ja razem z moimi ziomeczkami jesteśmy Certified G i pokażemy The Club gdzie są drzwi.

Big Cass: How You Doin’?

Seth Rollins: Zostałem okradziony z mojego mistrzostwa. Dean Ambrose okradł mnie na Money In the Bank.

Roman Reigns: WWE Championship przeniesie się na SmackDown razem ze mną! Believe that!

Kane: Ulubiony demon diabła ponownie jest mistrzem. Ponownie w ringu WWE panuje piekło. Rusev… Twój czas dobiegł końca…

Efektowny pokaz sztucznych ogni i w tle grający theme This is a War otwierają oficjalnie Pay-Per-View o nazwie Battleground. Zaraz po tym witają fanów komentatorzy – Michael Cole, Byron Saxton oraz Jerry Lawler. Panowie chwilę podyskutowali na temat dzisiejszego PPV oraz tego co nas na nim czeka. Nie mogli jednak pozwolić sobie na zbyt długie dyskusje ponieważ czas na pierwsze starcie dzisiejszego wieczora!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_CutByJess_22January2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/Rusev_Jibunjishin_2016_1.png

Normal Match for WWE United States Championship

Kane© vs. Rusev /w. Lana

Słyszymy gong a po nim Rusev rzuca się do szaleńczego ataku. Okłada przeciwnika ciosami w brzuch aż wpycha go do narożnika. Następnie dokłada kilka kopnięć ale Kane odpowiada potężnym ciosem w twarz, który odrzuca Bułgara do tyłu. United States Champion dokłada big boota i mamy pierwszą próbę pinu. 1…2! Kick out! Kane wstaje i podnosi rywala a następnie irish whip o liny i świetna kontra Ruseva w postaci cross body, które powala Potwora na ziemię. Bułgar próbuje zapiąć swój słynny submission ale Kane nie pozwala na to. Świetnie ucieka przed tą dźwignią. Były mistrz wściekle rzuca się na leżącego Kane’a i okłada go ciosami w twarz a właściwie w maskę. Big Red Machine spycha z siebie przeciwnika i zyskuje trochę czasu by stanąć na nogi. Tak się dzieje i obaj zawodnicy są już w pozycji stojącej. Mamy zwarcie w środku ringu i próbę sił. Kane wygrywa to starcie i przechodzi do headlocku ale Rusev szybko szuka rozwiązania i jest irish whip o liny ale US Champion kontruje big bootem! Jeszcze odbicie od lin i leg drop! Kane przypina 1…2! To za mało na potężnego rywala. Kane wstaje i podnosi Ruseva. Wbija go w narożnik a następnie corner splash. Ale jednak nieudany i Kane wpada całym ciałem na narożnik. Bułgar wykorzystuje okazję i mamy roll up i 1…2! Obaj szybko wstają i Rusev rusza jak szalony ale zatrzymuje go podbródkowy od Kane’a. Po tym dokłada clothesline ale Bułgar szybko się podnosi i mamy kolejny clothesline! Bulgarian Brute wstaje i chwieje się na nogach. Kane chwyta go za szyję, wyniesienie i próba chokeslamu ale Rusev kontruje to na dropkick! Ależ efektowna akcja! Kane pada na matę a przed Bułgarem szansa na odzyskanie tytułu. Zapina The Accolade! To może być koniec! Czy panowanie, o którym mówił Kane na RAW dobiegnie końca szybciej niż się ktokolwiek spodziewał? Jest blisko lin United States Champion i zdaje sobie z tego sprawę. Próbuje chwycić jedną z nich i jest już bardzo bliski. Rusev nie puszcza, trzyma z całej siły by odzyskać tytuł. Co zrobi Kane? Łapie line! Ależ miał teraz szczęście! Rusev jeszcze przez chwilę nielegalne trzyma dźwignię ale już puszcza i wstaje. Czeka aż rywal wstanie. Czuje, że to doskonała okazja. Big Red Monster ma problemy z plecami po tej minucie ogromnego bólu. Z pomocą narożnika podnosi się. Jest już na nogach. Rusev czeka jeszcze z atakiem. Kane się odwraca a Bułgar rusza na niego z impetem. Co to przyniesie? Kane wynosi Ruseva! Układa go i błyskawicznie wykonuje Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! Ależ zwrot akcji! Kane odnosi ważne zwycięstwo i tym samym odsyła Ruseva na SmackDown bez tytułu.

Na zapleczu widzimy JoJo, która ma gościa a jest nim Roman Reigns.

JoJo: Moim gościem jest uczestnik walki o WWE Championship – Roman Reigns. Roman, stoisz przed wielką szansą by przenieść tytuł na SmackDown. Takiej sytuacji w WWE nie było już od bardzo dawna. Głównie za sprawą połączenia Brandów. Dzisiaj jednak już jesteśmy po wielkiej rewolucji w WWE i Twoja walka jest wyjątkowa.

Roman Reigns: Nie patrzę na ten pojedynek z perspektywy przeniesienia mistrzostwa. Najważniejsze dla mnie jest to, że zdobędę ten tytuł i to ja będę mistrzem. To czy nim będę na RAW czy SmackDown nie robi mi żadnej różnicy. Chodzi tylko o złoto.

JoJo: Aby tego dokonać będziesz musiał pokonać dwóch rywali. To znacznie trudniejsza sprawa a z Sethem Rollinsem w ostatnim starciu sobie nie poradziłeś.

Roman Reigns: Uczę się na błędach i z każdej porażki wyciągam odpowiednie wnioski. Tak jest też i w tym przypadku. Drugi raz nie dam się odliczyć Sethowi ani nie pozwolę drugi raz odejść z pasem Deanowi.

JoJo: Jeśli przegrasz to nie będziesz miał okazji walczyć w najbliższym czasie o ten tytuł…

Roman Reigns: Wiem o tym doskonale. Lecz w przypadku mojej przegranej na SmackDown pojawi się nowy tytuł mistrzowski, o który zamierzam powalczyć. Nie odpuszczę. Jestem tutaj by dominować i zdobywać tytuły. Believe that!

Po tych słowach Roman Reigns odszedł w swoją stronę.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/Sami_Zayn_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/Kevin_Owens_7_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Sami Zayn vs. Kevin Owens

O tym, że będzie to decydujące starcie obu panów zadecydował draft. Usłyszeliśmy już gong ale Sami i Kevin stoją na środku ringu, patrzą sobie w oczy i wymienią się ostrymi słowami. Ta przyjaźń nie ma już szans na odbudowanie. Owens nie wytrzymuje i jako pierwszy atakuje odpychając Zayna z całej siły aż ten pada na matę. Kevin od razu rusza i częstuje rywala serią kopnięć. Zayn ucieka z trudem do narożnika ale i tam dalej jest atakowany. Sędzia zmuszony jest przerwać ten atak. KO ucieka sędziemu by kontynuować szaleńczy atak ale Zayn był na to gotowy i częstuje rywala kopnięciem w twarz. Wskakuje na narożnik ale Owens rusza. Kilka ciosów pięściami dla Samiego ale ten odpowiada tym samym prosto w twarz. Kevin mimo wszystko z uporem wchodzi na narożnik ale Zayn chwyta go i błyskawicznie wykonuje sunset flip powerbomb z narożnika!! Oboje ucierpieli i teraz potrzebują czasu na dojście do siebie. Pierwszy wstaje Sami Zayn, który czeka na przeciwnika. Owens po chwili także staje na nogach. Próba irish whipu w narożnik w wykonaniu Zayna ale Owens kontruje tym samym w przeciwny narożnik ale kapitalnie to wykorzystuje Sami, który wskakuje na narożnik trzymając rywala za rękę a następnie wykonuje springboard tornado ddt! Przypięcie 1…2… Kick out! Sami Zayn wstaje i podnosi rywala. Owens kopie jednak błyskawicznie w brzuch i wykonuje DDT! Przypięcie 1…2! To za mało by wygrać takie starcie. Obaj zawodnicy wstają i ponownie spotykają się twarzą w twarz na środku ringu. Wymiana ciosów w twarz. Na zmianę raz Owens, raz Zayn. Publika zdecydowanie po stronie tego drugiego ale to Kevin przejmuje inicjatywę. Serią ciosów w twarz wbija rywala w narożnik. Bierze rozbieg i corner clothesline! I jeszcze raz! Zayn siada w narożniku a Owens bierze rozbieg ii cannonball! Odciąga rywala od narożnika i przypina 1…2… Kick out! The Prizefighter jest na fali i zamierza wykorzystać ten fakt. Podnosi przeciwnika a następnie wyniesienie i próba powerbombu ale fenomenalna kontra w postaci rolling yoshi tonic od razu z przypięciem 1…2… Kick out! Nie może w to uwierzyć Sami Zayn. Było tak blisko! Wstaje i bez zastanowienia wchodzi na narożnik. Szykuje się efektowna akcja. Owens wstaje i kompletnie nie świadomy tego co za chwilę może się wydarzyć odwraca się w stronę narożnika, na którym stoi przyczajony Zayn. Sami skacze iii kontra w postaci superkicku! Pada na matę bezwładnie a to musi być koniec na korzyść Owensa! Przypięcie 1…2… Kick out! Szok! Owens rusza z natarciem. Szybko podnosi rywala a następnie irish whip o liny i pop up powerbomb wykonany z ogromną łatwością! Przypięcie 1…2… Kick out! Zayn ciągle w grze! Owens jest w szoku. Ponownie szybko wstaje i podnosi rywala. Układa jego głowę między nogi i szykuje się kolejny powerbomb. Wyniesienie i Zayn rozpoczyna defensywne działania. Okłada rywala w twarz siedząc na jego barkach. KO traci kontrolę nad tym wszystkim i przewraca się pod ciężarem Zayna i mamy jednocześnie przypięcie 1…2… Owens był bliski przegrania w śmieszny sposób ale jednak zapobiegł temu. Zamroczony ciosami w twarz wstaje z pomocą narożnika a Sami Zayn już rozpędzony biegnie i mamy Helluva Kick! Ależ zwrot akcji! To koniec! Przypięcie 1…2…2,9! Kick Out!! Nie może w to uwierzyć zarówno Sami Zayn jak i wszyscy jego fani. Sami wstaje i szykuje się na kolejny atak. Owens bardzo opornie ale jednak daje radę stanąć na nogach. Sami Zayn odbija się od lin i wskakuje na Prizefightera ale ten chwyta go z łatwością a następnie przerzuca na plecy i kończy dzieło wykonując go home driver! Owens nie ma dość. Wstaje i podnosi rywala, irish whip o liny i pop up powerbomb! Dwie akcje kończące od KO! Przypięcie 1…2…3! Ależ to była wojna!

Sędzia wznosi w górę rękę Kevina Owensa, który chyba jeszcze nie skończył. Podnosi Zayna i kolejny raz wykonuje na nim go home driver. To nadal nie koniec. Podnosi Samiego i irish whip o liny i pop up powerbomb! Owens oszalał! Jeszcze raz podnosi rywala ale przerywa mu theme i ogromna wrzawa na trybunach…

http://cdn.bleacherreport.net/images_root/article/media_slots/photos/000/753/743/RAW_1031_Photo_007_original.jpg?1362614885

To oznacza kłopoty tylko nie wiadomo do końca dla kogo. The Beast powraca i zmierza do ringu gdzie leży Sami Zayn a nad nim stoi zszokowany Kevin Owens. Bestia w ringu podnosi Zayna! Co on mu zrobił? Po co to wszystko? F5 dla Samiego Zayna! Lesnar wykopuje go z ringu zaraz po wykonaniu swojej akcji kończącej a Kevin Owens oklaskuje go. KO jest zadowolony z przebiegu sytuacji i wyciąga rękę w stronę Lesnara. Ten chwyta jego dłoń i zaraz po tym wynosi go w górę i F5! Brock Lesnar wyrzuca poza ring The Prizefightera a następnie sam do niego wychodzi. Chwyta go i popycha w stolik komentatorski! Bestia wróciła głodna walki i ofiar. Zrzuca obudowę stolika komentatorskiego a następnie podnosi Owensa. Wyniesienie i F5 prosto na stół aż się cała jego konstrukcja niszczy pod ciężarem upadającego KO! Brock is back!

Po krótkiej przerwie jesteśmy na zapleczu gdzie widzimy w komplecie Wyatt Family. Bray stoi blisko kamery a tuż za nim Braun Strowman i Eric Rowan ubrani w swoje maski a za Rowanem stoi jeszcze Luke Harper.

Bray Wyatt: The New Day… Te trzy słowa są dla mnie wielką zagadką. Cóż oznacza nowy dzień? Co on przynosi? W przypadku Kofiego Kingstona, Xaviera Woodsa i Big E przynosi kolejny dzień grania na trąbce, podskakiwania, pajacowania, uśmiechania się. Wydaje się wszystkim – świetna sprawa. I prawdopodobnie wszyscy macie rację. Uśmiech, radość, zabawa a to wszystko poparte jeszcze fanami, którzy bawią się równie świetnie gdy The New Day pojawiają się na horyzoncie na swoich jednorożcach. Co więc do tego ma rodzina Wyattów? Po co The New Day stają na drodze Wyatt Family mając takie cudowne życie? Jesteście chorzy! Wpadliście w pułapkę, z której nie wyjdziecie. Dzisiejszej nocy przeżyjecie straszne chwile w ringu. Jesteśmy tu po to by chronić swoich tradycji, by nie pozwolić nikomu na hańbienie naszego nazwiska. Tak właśnie postępują od dłuższego czasu The New Day. Zachowują się jak idioci i wyśmiewają się nie mając ku temu żadnych podstaw. Szczęście póki co było po waszej stronie. Ale to się kiedyś skończy… Uratował Was draft Wyatt Family na SmackDown przez regularnym łomotem. Nie uratował Was jednak przed dzisiejszym łomotem. To Wasz wybór i Wasza decyzja, że znajdziemy się dzisiaj w jednym ringu. Następnym razem bądźcie ostrożniejsi w tym o co się prosicie…

Po tych słowach cała obraz z kamery się urwał.

JoJo ma kolejnego gościa…

JoJo: Moim gościem jest pretendentka do WWE Womans Championship – Sasha Banks. Wróciłaś i masz pierwszą okazję do zdobycia tytułu, jak się czujesz przed tym pojedynkiem?

Sasha Banks: Czuje się doskonale. Pragnę rewanżu na Charlotte oraz by po raz pierwszy zostać Womans Champion. Mam ogromną chęć do walki i jestem przygotowana w stu procentach. Po prostu jestem tu dzisiaj by wygrać.

JoJo: Charlotte ma jednak po swojej stronie Dane Brooke. Ty nikogo takiego nie masz. Czy ma to jakiś wpływ na przebieg walki?

Sasha Banks: Obecność Dany przy ringu zawsze ma wpływ na walkę ponieważ ona właśnie po to jest. Nie chodzi o wsparcie tylko o przekręt. By w jakiś sposób poradzić sobie i wygrać walkę. Ze mną to się nie uda.

JoJo: Masz jakiś sposób na to?

Sasha Banks: Już kilka razy mój prawy złożył ją. To chyba można uznać za sprawdzony sposób.

JoJo: Dzięki za wywiad. Powodzenia!

Ponownie backstage a dokładniej szatnia Setha Rollinsa. The Man szykuje się do dzisiejszego pojedynku.

Seth Rollins: Roman Reigns… Po miesięcznym zawieszeniu mówi jeszcze większe bzdury niż przed zawieszeniem. Czy ty dalej coś bierzesz, palisz? Czy ty dalej jesteś pod wpływem czegoś? Może wyślemy Cię na specjalne badania? Wtedy wynik badań wykluczyłby Cię z walki a ja dostałbym swój zasłużony rewanż, jeden na jednego z Deanem Ambrosem, który ukradł mi moje mistrzostwo! To wszystko jest cholernie popieprzone. Jeden złodziej, drugi uzależniony i oboje walczą o tytuł. Jeden nawet jest w posiadaniu tego tytułu przez swoje nieczyste zamiary. Czas na zmiany. Czas wprowadzić porządek w WWE i wrócić do momentu gdy ja byłem twarzą tego biznesu i to ja rządziłem RAW. Reigns, wyjazd na SmackDown. Twój czas na RAW dobiegł końca i nie licz na to, że zabierzesz ze sobą WWE Championship. Ten tytuł należy do mnie, jest do mnie przypisany i tylko na moim ramieniu święci pełnią swojego blasku. Jestem gotów do walki, jestem najlepszy z całego The Shield co już udowodniłem wiele razy. Dzisiaj znowu to potwierdzę i odzyskam moje mistrzostwo. Moje!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3807/Charlotte_5_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/4582/4315_Sasha_Banks.jpg

Normal Match for WWE Womans Championship

Charlotte © /w. Dana Brooke vs. Sasha Banks

Pojedynek rozpoczyna się od zwarcia w środku ringu i mistrzyni przechodzi do head locku, z którego bardzo szybko uwalnia się Sasha jednocześnie sama zakładając tą dźwignię. Charlotte rozrywa uchwyt przeciwniczki i trzymając ją za ręce staje na nogach a następnie kopie ją w brzuch. Irish whip o liny kończy się nieudanym dropkickiem w wykonaniu Womans Champ ponieważ The Boss zatrzymała się na linach. Teraz to ona przechodzi do ofensywy. Wskakuje na swoją rywalkę i rozpoczyna szaleńczy atak ciosami w twarz. Charlotte z trudem spycha ją z siebie i ucieka do lin gdzie ma zamiar stanąć na nogi. Obie już na nogach, Charlotte wstaje i od razu zostaje powalona dropkickiem. Pierwszy pin 1…2! To za mało by wygrać. Sasha chwyta rywalkę za głowę i podnosi ją. Szybki i potężny irish whip w narożnik aż Charlotte odbiła się od niego. The Boss chwyta rywalkę za rękę a następnie wskakuje na narożnik i mamy springboard arm drag! Womans Champion po tym ataku ucieka poza ring gdzie od razu przy niej pojawia się Dana Brooke. Sprawdza stan mistrzyni. Banks jednak nie zwleka i wyskakuje poza ring! Suicide dive! Sędzia rozpoczyna odliczanie. Dolicza do 6 i obie zawodniczki już w kwadratowym pierścieniu. Rozpoczyna się od wymiany ciosów i Charlotte zamierza teraz pokazać kto tu rządzi. Atakuje silnymi sierpowymi a następnie kopie w brzuch przeciwniczkę i dokłada DDT. The Nature Girl podnosi The Boss i wbija ją w narożnik irish whipem i zaraz po tym rusza na nią. Banks próbuje powstrzymać mistrzynię kopnięciem w twarz ale ta sprytnie chwyta ją za nogi i kładzie je na drugiej linie a następnie mamy rope hung neckbreaker! Przypięcie 1…2… Kick out! Banks nie odpuści tak łatwo. Charlotte wstaje i podnosi Sashę. Wyniesienie i potężny bodyslam. Chwyta The Boss za nogi ale tak kopie Charlotte i ta wpada na sędziego jednocześnie uderzając go pięścią w twarz. Arbiter poza ringiem zamroczony a do kwadratowego pierścienia wskakuje nie kto inny jak Dana Brooke, która podnosi Sashę i wykonuje na niej samoan driver. Charlotte zamierza jeszcze coś od siebie dołożyć. The Nature Girl podnosi przeciwniczkę i Sasha próbuje zaskoczyć rywalkę roundhouse Kickiem ale ta fenomenalnie unika i szybko atakuje big bootem a następnie zapina figure-eight leg lock. Sędzia wraca do ringu i może kontynuować swoją pracę. Sasha Banks odklepuje! Była tak blisko! To koniec!

Przenosimy się na backstage gdzie widzimy The Club. AJ Styles wraz ze swoimi podopiecznymi przygotowują się w szatni. Lider grupy ma coś do powiedzenia.

AJ Styles: Po pokonaniu Johna Ceny na Money In the Bank w moim dorobku brakuje mi tylko wspólnej wygranej z moimi ludźmi nad drużyną Johna. To będzie komplet. Jesteśmy tutaj po to by pokonać tą zgraję nieudaczników, tych połamańców, tych przypadkowych ludzi. Nigdy nie walczyli razem przeciwko komuś we trójkę. Nigdy. Dlatego naszą siłą w dzisiejszej walce będzie doświadczenie i współpraca. Ja, Luke i Karl znamy się doskonale. Nasza współpraca jest perfekcyjna i to co robimy wspólnie w ringu cieszy oko nawet naszych największych wrogów. John Cena przenosi się na SmackDown… Chyba nie muszę mówić jak bardzo cieszy mnie fakt, że nasze drogi się rozejdą po dzisiejszej walce. Zamierzam na pożegnanie po raz drugi pokonać Johna i z uśmiechem na twarzy pożegnać go z RAW. Cena połączy siły dzisiaj z Enzo i Cassem. Z chłopcami, którzy nie mają w ogóle stylu, zero klasy i ich gadka jest nudna oraz na poziomie dzieciaków z podstawówki. Ziomuś to, ziomuś tamto, hejterzy tu, hejterzy tam. Tutaj się walczy chłopcy. Tutaj nie ma miejsca na głupie gadki. Tutaj jest miejsce dla facetów a nie dla chłopców! Szykujcie się na to, że skopiemy wam dupska. Jesteśmy The Club i właśnie to robimy z przeciwnikami! Wyjazd z tą kamerą!

AJ uderza w obiektyw i wyrzuca kamerzystę z szatni.

Na zapleczu JoJo ma gościa.

JoJo: Moim gościem jest WWE Champion Dean Ambrose! Jak skomentujesz dzisiejsze wypowiedzi twoich rywali – Romana Reignsa i Setha Rollinsa.

Dean Ambrose: Lubię ich słuchać ale nie lubię komentować. Tego po prostu żal komentować. Chłopaki ćwiczą, trenują a są nadal cipkami. Po co mam komentować to co powiedzieli skoro mogę wejść do ringu i zrobić to o czym oni jedynie mówią. Nie jest w moim stylu gadanie czego to ja nie zrobię dziś, jutro, za miesiąc. Liczy się tu i teraz i walkę o tytuł mogę odbyć w tej chwili nawet na zapleczu. Taki już jestem.

JoJo: O tym, że będzie to Triple Threat Match zadecydowałeś właściwie ty sam. Dlaczego zdecydowałeś się na taki rozwój sytuacji zamiast zwykłego pojedynku jeden na jednego?

Dean Ambrose: Widzisz JoJo, gdybyśmy mieli dzisiaj jednego pretendenta to osoba, która nim by nie była nie dała by nam wszystkim żyć. Po prostu na każdym RAW, SmackDown, RAW, SmackDown mówił by o tym jaki to on jest pokrzywdzony, że nie może walczyć. Ja pomyślałem o tym. Pomyślałem też sobie… Przecież pokonałem już jednego i drugiego, przecież jestem mistrzem. Pomyślałem, że zajebiście będzie skopać ich oba dupska naraz.

JoJo: W przypadku przegranej będziesz mógł winić jedynie siebie.

Dean Ambrose: To fakt, nie będę szukał wymówek. Wykorzystam klauzulę rewanżową i wyciągnę wnioski z przegranej. Prosta sprawa. Nie będę na pewno obwiniał kogoś innego. To ja jestem mistrzem a to jest mój tytuł i za to czy i jak długo będzie on na moim ramieniu odpowiadam tylko i wyłącznie ja sam!

JoJo: Dziękuję za wywiad.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5225/the_wyatt_family_g4s_2_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5864/new_day_14.jpg

Six Man Tag Team Match

The Wyatt Family(Bray Wyatt, Eric Rowan & Braun Strowman /w. Luke Harper) vs. WWE Tag Team Champions The New Day(Kofi Kingston, Big E. & Xavier Woods)

Walkę rozpoczynają Big E i Strowman. Zaczyna się od zwarcia ale Braun chwyta rywala za szyję i rzuca nim z ogromną łatwością w narożnik. Rusza z rozbiegu ale członek New Day powstrzymuje go kopnięciem w brzuch. Następnie dokłada serię ciosów w twarz. Irish Whip o liny i potężne zderzenie dwóch olbrzymów kończy się upadkiem na matę tej dwójki. Próbują zmienić się ale to Strowman ma zdecydowanie bliżej i już do akcji wkracza Eric Rowan, który chwyta Big E za nogi i przeciąga do swojego narożnika. Seria kopnięć serwowana na całe ciało rywala. Następnie podnosi go i wbija z całej siły w narożnik. Do tego dokłada corner clothesline i zmiana z Bray’em Wyattem. Lider The Wyatt Family wchodzi szybko do narożnika i rozpoczyna swój udział w niej od corner splashu. Następnie odciąga rywala od narożnika i wykonuje na nim neckbreaker! Przypięcie 1…2! Wyatt ani na moment nie stopuje. Podnosi rywala i zmienia się z Strowmanem. Ten najpierw kopie rywala w brzuch a następnie bierze rozbieg i Big E powala go shoulder blockiem! Natychmiastowo dokonuje zmiany i Kofi Kingston wskakuje na narożnik a następnie skacze na Brauna wykonując cross body! Kofi atakuje resztę drużyny Wyattów. W międzyczasie Strowman stanął na nogi i próbuje z zaskoczenia zaatakować Jamajczyka ale ten wiedział co się szykuje i unika potężnego clothesline’u a następnie od tyłu wykonuje dropkick i Strowman wpada w narożnik. Roll up od Kingstona i 1…2… Kick out! Kofi wstaje i podnosi rywala. Ten jednak już rozpoczyna atak od ciosów brzuch. Klęczy przy stojącym nad nim Kingstonie i okłada pięściami jego brzuch. Wstaje i wynosi w górę Kofiego i idzie z nim do swojego narożnika. Kingston zeskakuje z pleców rywala i próbuje doczołgać się do swojego teamu by dokonać zmiany ale czujny Strowman chwta go za nogę i przyciąga na swoją stronę. Zmiana i do akcji wkracza Bray Wyatt. Podnosi Kofiego, który próbuje odegrać się kopnięciami w nogi ale Wyatt powala go mocnym throat thrustem. Kingston łapie się za szyję, próbuje złapać powietrze i w międzyczasie stanąć na nogi z pomocą lin. Wyatt na to pozwala ze spokojem. Jamajczyk już stoi w narożniku a Wyatt rusza i potężny corner splash a zaraz po nim łapie Kingstona i wykonuje swinging gutbuster. Przypięcie 1…2… Kick out! Bray ma ewidentnie dość, że ten pojedynek się przeciąga. Przyjmuje charakterystyczną dla siebie pozycję i czeka aż rywal wstanie. Członek New Day wstaje, Wyatt rusza iii trouble in paradise! Całkowicie z zaskoczenia Kofi wykonuje swoją akcję kończącą. Nie ma jednak siły by przypiąć. Kofi czołga się do swojego narożnika by dokonać zmiany. Jest już bardzo blisko by zmienić się z Woodsem. Ale Strowman i Rowan i atakują Big E i Xaviera Woodsa zrzucając ich z ringu i wpychając na metalowe schodki. Zaraz po tym wchodzą do ringu. Strowman podnosi Kingstona i potężnym bielem rzuca go na drugą stronę ringu. Ze spokojem pochodzi do przeciwnika i chwyta go za włosy a następnie podnosi i od razu wynosi w celu zapięcia swojego submissionu. Udaje mu się i członkowie New Day nadchodzą z pomocą. Wbijają się od tyłu w kolana Brauna Strowmana i ten pada na matę a Kofi na niego co powoduje krótki pin do 1. Wyatt Family w ringu atakują Big E i Woodsa. Szybko sobie z nimi radzą i Eric Rowan chwyta zarówno Xaviera jak i Big E za szyję a następnie wyrzuca ich nad górną liną. Braun Strowman w międzyczasie wykonał kilka akcji na Kingstonie i teraz dokonuje zmiany z Wyattem aby ten dokończył dzieło. Bray bez zastanowienia podnosi Kofiego, ustawia go i wykonuje Sister Abigail! Przypięcie 1…2…3! Świeżo upieczeni reprezentanci SmackDown odnoszą cenne zwycięstwo. Ale lider rodzinki ma coś do powiedzenia.

Bray Wyatt: Tak to robi numer jeden draftu! Hahahahahahahaha…

Po tych słowach wyrzuca mikrofon i wraca wraz z resztą rodziny na zaplecze.

http://www.youtube.com/watch?v=nYIBd2y7ClM

John Cena, Big Cass i Enzo Amore kontra AJ Styles, Luke Gallows i Karl Anderson!

Na zapleczu WWE Womans Champion Charlotte zostaje zatrzymana przez Renee Young.

Renee Young: Charlotte, gratulacje z okazji wygranej. Jak skomentujesz to starcie?

Charlotte: Czy tutaj trzeba cokolwiek komentować? Wygrała lepsza i sprytniejsza. Jestem bardzo zadowolona z tej walki. Mam nadzieję, że Sasha na dobre zrozumiała kto rządzi dywizją kobiet i już więcej nie będzie wpieprzać się w nie swoje sprawy. Mistrzyni jest tylko jedna i tak już zostanie. Jestem idealna jako twarz kobiecego WWE. Piękna, seksowna, wysportowana i co najważniejsze silna i genialna w ringu. Jestem jedyną kobietą w historii WWE z tymi wszystkimi cechami. To mnie ustawia ponad wszystkie inne. Jestem najlepsza. Robię to najlepiej. Wspięłam się na sam szczyt i teraz żadna Sasha Banks, żadna Paige, żadna Becky Lynch czy Nikki Bella nie mogą mnie z tego szczytu strącić. Przykro mi dziewczyny. Musicie się z tym faktem pogodzić. Rozumiem, że Wam ciężko ale ze mną w ringu macie jeszcze ciężej. Powodzenia.

Po tych słowach dumna mistrzyni kobiet idzie w swoją stronę wraz z Daną Brooke.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6412/Enzo_Big_Cass_3_cut_by_Danger_Liam.jpg

Enzo Amore: My name is Enzo Amore and I’m a certified G and a bonafied stud. And you can’t tech that! And this right here, this is Big Cass and he’s 7 foot tall and you can’t teach that! BADA BOOM realest guys in the room… HOW YOU DOIN’?! Dziś jest dzień, w którym tworzy się historia. Uformowała się niesamowita grupa ludzi by przeciwstawić się typkom z The Clubu. Trzech Certified G ze stylem pokażą jak się baluje w klubach. W ringu zrobimy totalną rozróbę i pokażemy, że klubem są tylko z nazwy. Pokażemy co to znaczy współpraca ziomeczków. The Club to tylko a cuppa haters. A cuppa haters i nic więcej! Z takimi typami jak oni kończmy gadkę szybko. Po prostu…

Big Cass: There is Only one Word to describe ya and I’m gonna spell it out for ya! S-A-W-F-T!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_cena_g4s_63.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/6412/Enzo_Big_Cass_3_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/aj_styles_1_unconquerable_march16.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/241/gallows.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3096/anderson.jpg

Six Man Tag Team Match

John Cena & Enzo Amore & Big Cass vs. The Club

Rozpoczynają Enzo Amore i Karl Anderson. Członek The Clubu próbuje rozpocząć ten pojedynek od próby sił i Enzo wchodzi w to ale oszukuje przeciwnika gdyż rozpoczyna swój atak od serii low kicków. To osłabia pozycję Andersona i Enzo odbija się od lin a następnie unika clothesline’u i sprytnie chwyta rywala od tyłu i roll up! 1… Kick out! Amore szybko wstaje i zmienia się z Big Cassem, który od razu rusza na Andersona, który zdążył się podnieść. Panowie siłują się na środku ringu i Karl przejmuje inicjatywę poprzez cios z kolana w brzuch. Dokłada jeszcze kilka ciosów w twarz i odbija się od lin a następnie dropkickiem powala Cassa. Przypięcie 1…2! To jednak za mało by wygrać. Cass powoli się podnosi a The Club dokonuje zmiany i do akcji wkracza AJ Styles. Chwyta Cassa za głowę ale ten odpycha go z całej siły aż odbija się od lin. The Big Bambino próbuje powalić rywala clothesline’em ale nie trafia. Odwraca się w stronę Stylesa i ten wykonuje przepiękny Pele Kick! Przypięcie 1…2! Podnosi Cassa i wynosi go na barki. Z trudem ale mu się to udaje. Pokaz siły w wykonaniu The Phenomenal One i wykonuje ushigoroshi! Kolejne przypięcie! 1…2! Styles’a zaczyna irytować fakt, że sędzia nie uderza w matę szybciej. Wdaje się z nim w zupełnie niepotrzebną dyskusję. W międzyczasie Cass zbliża się znacząco w stronę swojego narożnika. Dokonuje zmiany i do akcji wkracza John Cena a Styles orientuje się dopiero po fakcie. Odwraca się i Cena rozpędzony powala go clotheslinem! AJ szybko wstaje i shoulderblock! Ponownie szybko udaje mu się wstać i Cena wynosi go a następnie wykonuje sidewalk slam! Dłoń w górę a to oznacza jedno! You Can’t See Me! Ale na pewno nie pozwoli na to Luke Gallows, który pojawia się w ringu i popycha Johna Cenę. W tym momencie pojawia się także Enzo, który z narożnika wskakuje na Gallowsa efektownym cross body. Karl Anderson nie zamierza się temu przyglądać i gdy tylko Enzo wstaje to wyrzuca go poza ring. Zadowolony z siebie Anderson ma zamiar zaatakować Cenę ale powstrzymuje go potężny Big Boot od Big Cassa! Jedyny na nogach celebruje ten wyczyn ale sytuacja może za chwile się zmienić. Cass się odwraca i Phenomenal forearm! Piękna akcja! Ale Cena już na nogach, zachodzi rywala od tyłu, odwraca go i błyskawiczne Attitude Adjustment! Przypięcie 1…2… Kick out! Sytuacja w ringu i poza nim się powoli uspokaja. Cena rozpoczyna kolejna serię ataków. Podnosi przeciwnika, irish whip w narożnik i corner clothesline! Bierze rozbieg i ponownie rusza na rywala ale Styles powstrzymuje go kopnięciem w twarz i szybko rusza do swojego narożnika gdzie dokonuje zmiany z Karlem Andersonem. Ten szybko wchodzi do ringu i na samym początku powala szarżującego Cenę jumping heel kickiem! Przypięcie 1…2! Anderson nie poprzestaje. Podnosi Cene, irish whip o liny i mamy snap powerslam! Podnosi Cene, irish whip po raz kolejny i spinning spinebuster! Przypięcie 1…2… Kick out! Anderson podnosi przeciwnika i zaciąga go do swojego narożnika. Tam dokłada mu jeszcze kilka kopnięć i zmiana z Gallowsem. Luke od razu podnosi rywala i ustawia go na narożniku. Wchodzi na niego i chwyta przeciwnika za głowę. Próbuje wykonać suplex ale John stawia opór. Niespodziewanie spycha Gallowsa i szybko wykonuje Tope Rope Leg Drop! You can’t see me wykonane w stronę reszty The Clubu i Five Knuccle Shuffle! Cena ustawia rywala w narożniku cały czas mając na oku rywali. Zmiana z Cassem. Ten wchodzi do ringu i zmienia się z Enzo. Amore wchodzi na narożnik i mamy akcję kończącą tag teamu Enzo & Cass! Przypięcie i 1…2…3! The Club postanowił nie podejmować nawet próby przerwania pinu gdyż na straży w ringu był Cass a Cena był w gotowości by mu pomóc. Świetna taktyka.

*Style and grace, I’m never gonna be done* *Here comes the money*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/Steph_McMahon_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/740/Shane_McMahon_Jibunjishin_2016_1.png

*Stephanie McMahon a zaraz po niej Shane McMahon wychodzą na arenę i zmierzają do ringu.*

Stephanie McMahon: Witajcie WWE Universe! Mam nadzieję, że świetnie się bawicie na dzisiejszym Battleground. Wspólnie z moim bratem i jednocześnie największym wrogiem od kilku dni przyszliśmy tutaj by podzielić się z Wami wspaniałą wiadomością. Otóż jak wiecie, dzisiejsze Battleground jest ostatnim show, na którego kartę nie miał wpływu draft. Za to draft może mieć wpływ na to jakie mistrzostwo znajdzie się na konkretnym show. W chwili obecnej sytuacja jest dosyć prosta dla pasów United States oraz Intercontinental. Pierwsze z nich za sprawą Kane’a ostatecznie pozostanie na RAW. Drugi natomiast posiadacz The Miz w wyniku draftu zasilił szeregi SmackDown. Sytuacja jest jednak niezbyt jasna w przypadku WWE Championship.

Shane McMahon: W federacji mamy tylko jeden najważniejszy tytuł. Oczywiście niczego nie ujmując United States i Intercontinental Championship. Mianowicie mistrzostwa WWE będą dwa od momentu ostatecznego rozdzielenia RAW i SmackDown. WWE Championship – o ten tytuł powalczą dzisiaj obecny mistrz Dean Ambrose, Seth Rollins i Roman Reigns. W składzie walki znajdują się zarówno zawodnicy RAW i SmackDown a więc wynik tego pojedynku zadecyduje, który brand będzie miał u siebie ten tytuł.

Stephanie McMahon: Tak oto w przypadku wygranej Romana Reignsa WWE Championship powędruje na SmackDown a jego wygląd nieco ulegnie zmianie. Proszę spojrzeć na titantron gdzie zostanie wyświetlony wygląd ewentualnego nowego mistrzostwa WWE.

http://i.imgur.com/ArQpqIq.jpg

Shane McMahon: Znakomicie się prezentuje moim zdaniem dlatego będę trzymał mocno kciuki za Romana w dzisiejszym Main Evencie.

Stephanie McMahon: Może i masz trochę racji ale ja jednak jestem zwolennikiem jego obecnego wyglądu. W przypadku gdy WWE Championship zdobędzie Roman Reigns to WWE RAW zostanie bez mistrzostwa. W związku z tym zostanie wprowadzony nowy – stary tytuł. Spójrzcie:

http://img.bleacherreport.net/img/images/photos/001/750/111/whcbelt_crop_north.jpg?w=630&h=420&q=75

Shane McMahon: Piękne złoto. Aż chce się wrócić do ringu i powalczyć o nie. Oczywiście Stephanie przedstawiła jak sytuacja będzie wyglądała w przypadku wygranej Romana Reignsa na co bardzo liczę. W przypadku gdy wygra Dean Ambrose lub Seth Rollins to rzecz jasna WWE Championship pozostanie na RAW a nowy tytuł – WWE World Heavyweight Championship zostanie wprowadzony na SmackDown. A więc tak będą prezentowały się główne tytuły mistrzowskie w WWE.

http://wrestlingadvisor.com/wp-content/uploads/2014/07/WWE-World-Heavyweight-Championship.png

Stephanie McMahon: Sprawa głównego tytułu została już wyjaśniona ale mamy jeszcze jedną niespodziankę. Dywizja kobiet jest silna jak nigdy dotąd. Po podziale na brandy znakomite divy zostały rozdzielone na dwie grupy z czego tylko jedna może walczyć o tytuł. To się zmieni. Jako, że na RAW mamy WWE Womans Championship to na SmackDown powraca… WWE Divas Championship!

http://vignette3.wikia.nocookie.net/tya-universe/images/5/55/Divas-title.jpg/revision/latest?cb=20131221070041

Shane McMahon: Jestem niesamowicie podekscytowany tym faktem i już nie mogę się doczekać gdy wyłonimy pierwszą mistrzynię. Ale szczegóły zostaną przedstawione na SmackDown. Nieoficjalnie zdradzę, że szykujemy jeszcze pewną niespodziankę w temacie tytułów mistrzowskich. O wszystkim będziemy na bieżąco informować. Teraz już czas na najważniejsze wydarzenie Battleground!

*Shane i Stephanie żegnają się z fanami i wracają na zaplecze.*

http://www.youtube.com/watch?v=C-aXVUi5W2k

Byli członkowie The Shield, kiedyś razem a dzisiaj każdy na swój koszt w walce o WWE Championship. Triple Threat Match – Dean Ambrose, Seth Rollins i Roman Reigns!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/dean_ambrose_g4s_29.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/seth_rollins_7.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/roman_reigns_g4s_33.jpg

Triple Threat Match for WWE Championship

Dean Ambrose © vs. Seth Rollins vs. Roman Reigns

Cała trójka już w ringu. Stoi każdy w narożniku i mierzą się wzrokiem. Jako The Shield dominowali, teraz każdy z osobna zasłużył na to by być w tym ringu i walczyć o złoto. Gong już dawno usłyszeliśmy ale gra psychologiczna cały czas trwa. Wreszcie podchodzą do siebie bliżej i Rollins od razu rozpoczyna ataki słowne w stronę obydwu rywali. Reigns nie wytrzymuje tego dłużej i z całych sił odpycha Rollinsa aż ten pada na matę. Następnie staje blisko Ambrose’a i teraz to Roman Reigns ma coś do powiedzenia. The Man jednak bardzo się zdenerwował tym nonszalanckim atakiem i rusza na The Guy’a ze wściekłością. Padają na matę i Seth nie szczędzi ciosów byłemu przyjacielowi. Ambrose tymczasem ze spokojem patrzy na to wszystko stojąc w narożniku. Rollins okłada twarz broniącego się Reignsa ale ten wreszcie go z siebie spycha i ucieka poza ring. Do akcji wkracza Ambrose, który zaczyna kopać Rollinsa nie pozwalając mu wstać. Wykopuje go dosłownie z ringu gdzie czeka już Reigns i wbija się Spearem w Rollinsa! Temu panu już chyba podziękujemy! Reigns wraca do ringu i od razu zwarcie z Ambrosem. Roman przechodzi do headlocku i bardzo mocno ściska szyję mistrza WWE. Widać jak bardzo jest zdeterminowany by dzisiaj wygrać. Ambrose szuka sposobu na ucieczkę ale póki co słabo mu to idzie. Reigns sam odpuszcza i wykonuje z ogromną łatwością biel na rywalu i ten jak worek leci pod sam narożnik. Ambrose z pomocą lin wstaje i łapie oddech w narożniku ale bardzo krótko gdyż niespodziewanie rusza na rywala ale Reigns wykonuje leaping clothesline! Przypięcie 1…2! The Big Dog podnosi rywala ale do akcji wraca Seth Rollins, który uderza w głowę Romana i przerywa kolejny atak. Seria kopnięć w nogi i Reigns pada na kolana. The Architect bierze rozbieg i wykonuje niski dropkick. Przypięcie 1…2! To jednak za mało by zgarnąć tytuł. Wstaje i zauważa Ambrose’a. Rusza na niego i wykonuje slingblade! W międzyczasie na nogi stanął The Big Dog i mamy kolejny slingblade! Rollins jest na fali. Wskakuje na narożnik i czeka na to, który pierwszy się podniesie. Jest to The Lunatic Fringe i Seth skacze ale nie trafia i mistrz WWE łapie go i błyskawicznie wykonuje Dirty Deeds! Przypięcie 1…2… pin przerwany przez Reignsa, który podnosi Rollinsa, wynosi go na barki i wyrzuca poza ring! W międzyczasie Ambrose zakradł się za plecy The Powerhouse’a. Reigns się odwraca i już WWE Champion atakuje, Dirty Deeds! Przypięcie 1…2… Kick out! Było bardzo blisko! Ambrose łapie oddech i bardzo powoli zbiera się do kolejnego ataku. Rollins wraca do kwadratowego pierścienia i kopie mistrza WWE w brzuch a następnie wykonuje Pedigree! Przypięcie 1…2…2,9! Niemożliwe!! Rollins wściekły wypycha poza ring mistrza i czeka na Romana Reignsa. The Big Dog wstaje a The Architect rusza ale jednak unik ze strony Reignsa i Rollins mija się z clothesline’em! Próbuje szybko się odwrócić ale obrywa potężnym Spearem! Przypięcie 1…2… Ambrose wraca! Przerywa pin i podnosi Reignsa a następnie wyrzuca go poza ring. Przypina Rollinsa 1…2… Kick out w wykonaniu byłego championa! Do kwadratowego pierścienia wraca Roman Reigns ale z krzesłem! Tu nie ma dyskwalifikacji ale dlaczego Reigns to robi? Cios w głowę dla Ambrose’a! Mistrz pada bezwładnie na matę a Reigns dalej okłada go krzesłem jak opętany. Dlaczego posunął się do takich czynów? Przecież mieli ze sobą dobre relacje! Sędzia próbuje powstrzymać The Powerhouse’a ale ten ma totalnie gdzieś uwagi arbitra. Okładany Ambrose cierpi ale nie jest w stanie nic poradzić. Rollins w narożniku z przerażeniem patrzy na szalonego Reignsa. Ten odkłada krzesło na matę i podnosi Ambrose’a. Układa go i wynosi w górę. Potężny powerslam prosto na krzesło! To nie koniec. Reigns rozkłada krzesło na ringu i podnosi Deana. The Lunatic Fringe chyba już nie wie gdzie jest. Reigns wynosi w górę WWE Championa i rzuca nim z całej siły w krzesło! To chore co wyprawia Reigns!! To może być koniec kariery Ambrose’a! Sędzia woła służby medyczne a zadowolony z siebie Roman Reigns patrzy na to wszystko. Opiera się o narożnik a Rollins próbuje podejść go. The Big Dog orientuje się jednak w porę i odwraca się. Stają twarzą w twarz i Seth ma dużo do powiedzenia na temat tego co przed chwilą widział. Lekarze wywożą na noszach mistrza WWE. To oznacza, że za chwilę poznamy nowego! The Powerhouse rozpoczyna jednak bitwę ciosem w twarz. Rollins odpowiada i tak oto rozpoczyna się wymiana ciosów. Publika ewidentnie po stronie Rollinsa pomimo, że obydwu zawodników nie darzą specjalnym szacunkiem. Reigns zdobywa przewagę i spycha rywala do narożnika gdzie kontynuuje swój szaleńczy atak. Seria potężnych kopnięć. Irish whip w przeciwny narożnik i corner splash aż Rollins pada na matę. Big Dog wychodzi poza ring i bierze krzesło! Wraca do ringu i rusza na Setha ale ten wbija się w niego spearem! Zaryzykował wszystko ale efekt był taki jak zamierzony. Rollins ustawia się i czeka aż Reigns wstanie. Tak się dzieje po dłuższej chwili. Powerhouse odwraca się i The Architect kopie go w brzuch a następnie wykonuje Pedigree! Przypięcie 1…2…3! Koniec tej morderczej wojny! Rollins nie panuje nad swoją radością. Jest dosłownie wniebowzięty. Biega po ringu z pasem w górze pomimo tego, że dopiero co zakończył się ten wyczerpujący pojedynek. Sędzia wznosi w górę rękę nowego mistrza i wszystko staje się faktem! Rollins wchodzi na narożnik i wznosi w górę tytuł.

http://www.youtube.com/watch?v=KSjnYQXjvWg

Co się dzieje? To chyba jakieś żarty! Ogromna wrzawa na trybunach. Fani skaczą z radości gdy usłyszeli theme CM Punka. Przez chwilę jednak się nikt nie pojawia. Przecież on tutaj nie miał wracać! Ale jest! CM Punk wychodzi przed titantron i tauntuje w stronę szalejących fanów. Powoli zmierza do ringu z uśmiechem na twarzy. Rollins natomiast nie za bardzo rozumie o co tu w tym wszystkim chodzi. Punk wchodzi do ringu i staje twarzą w twarz z nowym mistrzem WWE. Rollins mówi coś bardzo emocjonując się przy tym. Do tego wznosi w górę tytuł. Punk z uśmieszkiem na twarzy zaczyna bić brawo mistrzowi. Rollins zadowolony, że Punk przyszedł mu pogratulować uśmiecha się. Ale chyba jednak nie o to tutaj chodziło. Punk kopie go w brzuch a następnie wynosi na barkach. GO TO SLEEP!!! CM Punk wchodzi na narożnik z tytułem WWE w ręku i wznosi go w górę…

Takim obrazkiem kończymy WWE Battleground 2016!

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Jest i PPV już po drafcie, zobaczmy więc co Nam upichciłeś.

Bardzo podobały mi się wszystkie wstawki między walkami. Wywiady naprawdę ciekawe, speeche zawodników tylko podgrzewały amotsferę przed walkami. Pomimo, że PPV to miejsce gdzie raczej wszystko skupia się na starciach, to Ty tutaj bardzo dobrze umiliłeś Nam czas między nimi.

Starcia same w sobie jakoś mnie szczególnie nie porwały. Zabrakło mi w nich nieco więcej akcji, tempa. Zwłaszcza w Main Evencie wszystkie emocje skupiały się na tym, że dostaliśmy finisher, a potem pin. Mało poza tym było nearfalli. Skupiasz się bardziej na opisywaniu wszystkiego co widać w ringu, aniżeli na samych akcjach i jeśli taki jest Twój styl pisania to spoko, ale mi nie bardzo on odpowiada.

Jak na galę pokroju BattleGround to jednak duży dostaliśmy tutaj star power. Najpierw pojawił się Brock Lesnar i zaczął najpewniej feud z Owensem. W realnym świecie raczej nie jestem fanem tego feudu, to tutaj przy odpowiednim rozplanowaniu może wyjśc naprawdę wielkie starcie na SummerSlam. No i powrót Punka. Trochę dla mnie za dużo jak na taką randomową galę, oraz sam powrót Punka...kolejna rzecz której raczej zwolennikiem nie jestem, ale cóż. Jakoś przeżyję. Ale od razu dawanie go na głównego championa? Mam nadzieję, że Rollins się z Nim rozprawi.

SAWF - zapraszam bardzo serdecznie do komentowania

~I still believe in The Shield~

19938320425564da01df445.jpg

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/02/RAWrendered--e1f2f9e838b7be02b97c92a71cb09808.png

WWE RAW

25.07.2016

Po efektownym rozpoczęciu witają nas komentatorzy Michael Cole, JBL oraz Byron Saxton. Panowie przypomnieli wydarzenia z Battleground kiedy to:

-Kane obronił United States Championship przeciwko Rusevovi i tym samym tytuł ten zostaje na RAW.

-The Wyatt Family pokonali The New Day.

-Seth Rollins pokonał Romana Reignsa i Deana Ambrose’a jednocześnie stając się nowy WWE Championem. W trakcie walki Roman Reigns poważnie kontuzjował Ambrose’a i ten został wywieziony na noszach. Po walce w ringu pojawił się CM Punk, który wykonał na nowym mistrzu Go to Sleep.

Ogromna wrzawa! CM Punk wraca na Monday Night RAW! Ostatni raz był widziany w WWE na Royal Rumble 2014! Punk zadowolony wchodzi do ringu i pozdrawia fanów.

CM Punk: I’m baaaaaaaaaaack! Uh, to szalone. Nie wyobrażałem sobie czegoś takiego. Nie spodziewałem się, że to może tak wyglądać. Damn! Dobrze być w ringu ponownie. Minęło dużo czasu. Wiele się przez ten czas wydarzyło w życiu każdego z nas. Jedno pozostało bez zmian. CM Punk to nadal Najlepszy Wrestler na Świecie!

WWE Champion Seth Rollins wychodzi przed titantron wznosząc w górę swoje mistrzostwo.

Seth Rollins: Nie, nie, nie, nieeeee! Nie wierzę! Czego Ty tutaj chcesz? Wiesz, fajnie że wróciłeś. Super, cudownie ale zadarłeś z niewłaściwą osobą. Pojawiłeś się w momencie gdy odzyskałem WWE Championship! Gdy dokończyłem misję. I co? Wpieprzasz się, zgrywasz przyjaznego a potem zachowujesz się jak tchórz atakując mnie z zaskoczenia! Tak właściwie to po co? Ponad dwa late temu wypiąłeś się na WWE odchodząc bez słowa. Później krytykowałeś politykę tej federacji aż wreszcie postanowiłeś rozpocząć karierę w UFC. Nie zdążyłeś nawet tam zadebiutować i co? Człowieku, weź się wreszcie określ!

CM Punk: Seth, gratulacje. Zdobyłeś mistrzostwo, brawo dla Ciebie. Jednak zapomniałeś chyba, że ja byłem w posiadaniu tego tytułu przez 434 dni i doskonale wiem co to znaczy być mistrzem. Kolejną sprawą jest to, że moje odejście było jakie było ale czy jestem jedyny, który wrócił do WWE? Bret Hart postąpił podobnie i nie żałuje, nikt nie żałuje. Przeszłość jest za nami a moje próby wejścia do oktagonu to tylko i wyłącznie mój interes więc proszę cię zamknij mordę i skup się na swoim tyłku.

Seth Rollins: Masz rację, skupić się na swoim tyłku. Robię to właśnie. Wiesz, nie miałbym nic przeciwko temu że byś sobie tutaj teraz wyszedł. Uściskał się z tymi idiotami na trybunach, którzy sikają na twój widok. Nie miałbym nic przeciwko temu. Ale wykonałeś wczoraj na mnie Go to Sleep. Zrobiłeś to jak największy tchórz. Dlatego nie zamierzam pozwolić Ci urządzać imprez powitalnych w moim ringu!

CM Punk: Jakim Twoim ringu? Gdzie się nie obejrzę to widnieją napisy RAW. Ten ring należy już tylko do RAW gdyż SmackDown już się tutaj w ogóle nie liczy! Jak tchórz to zachowujesz się teraz Ty. Dlaczego stoisz tak daleko ode mnie? Boisz się czegoś? Chodź tutaj i spójrz mi w oczy jeśli masz coś przeciwko mnie.

Rollins po chwili zastanowienia decyduje się wejść do ringu.

Seth Rollins: Jestem. Posłuchaj mnie teraz uważnie. WWE Championship na moim ramieniu byłoby dłużej niż było na Twoim. Nie jest tylko dlatego, że byłem poważnie kontuzjowany. Ty będąc kontuzjowanym postanowiłeś podkulić ogon i wrócić do swojego Chicago. Ja odbudowałem Setha Rollinsa bym mógł wrócić silniejszy i odzyskać coś co jest dla mnie całym życiem. Dokonałem tego i teraz będę z całych sił bronił tytułu.

CM Punk: Bronił tytułu z całych sił… Brzmi niesamowicie wiesz? Skoro tak to broń z całych sił swojego tytułu na SummerSlam przeciwko mnie!! Co Ty na to?

Seth Rollins: Chyba oszalałeś. Wracaj sobie do treningów przygotowujących do debiutu w UFC, którego i tak nigdy nie będziemy świadkami. Tu nie ma miejsca dla Ciebie.

*Style and grace, I’m never gonna be done*

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1249/Steph_McMahon_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Stephanie McMahon przerwa dyskusję zawodników i wychodzi przed titantron.

Stephanie McMahon: Jako komisarz WWE RAW, gdyż oficjalnie taką funkcję tutaj sprawuję jeśli ktoś jeszcze jest niedoinformowany. Proszę zajrzeć na WWE App oraz WWE.com w celu przeczytania oficjalnego oświadczenia mojego ojca Vince’a McMahona w tej sprawie. To jednak nie zmienia faktu, że jestem tutaj najważniejszą osobą, która ma na uwadze dobro WWE RAW i zniszczenie WWE SmackDown. Przejdźmy jednak do rzeczy. CM Punk, cieszę się, że napięta sytuacja między Tobą a WWE wreszcie znalazła swój koniec. Dobrze jest widzieć Cię ponownie w ringu i mam nadzieję, że pomożesz mi i reszcie gwiazd uczynić RAW najlepszą marką WWE. Seth, gratulacje z powodu wygranej. Pokazałeś się z najlepszej strony i zasłużenie zdobyłeś tytuł. Dean Ambrose nie jest w stanie skorzystać z rewanżu gdyż leży w szpitalu a o jego stanie zdrowia dowiemy się od niego samego nieco później. W takiej sytuacji mogę zdecydować się na następujący ruch. Otóż na WWE SummerSlam odbędzie się starcie o WWE Championship. Seth Rollins będzie bronił tytułu przeciwko CM Punkowi!

Po tych słowach Stephanie wróciła na zaplecze a CM Punk szyderczo uśmiechnął się do Setha Rollinsa, który jedynie pokręcił głową.

Enzo Amore: My name is Enzo Amore and I’m a certified G and a bonafied stud. And you can’t tech that! And this right here, this is Big Cass and he’s 7 foot tall and you can’t teach that! BADA BOOM realest guys in the room… HOW YOU DOIN’?! Mam coś do powiedzenia na temat naszych dziejszych rywali. Jesteśmy tutaj krótko i nigdy na naszej drodze The New Day się nie zjawiali. Mistrzowie tag teamów staną naprzeciw Certified G-Mów.

Big Cass spojrzał dziwnie na Enzo.

Enzo Amore: Co tam Cass? Coś nie tak?

Big Cass: Jakich G-Mów? Komisarzem RAW jest Stephanie a nic mi nie wiadomo o żadnych GM’ach.

Enzo Amore: Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. A dla nich tu jesteśmy i mistrzostwo tag teamów obierzemy sobie za cel następny. Szanujemy New Day, są naszymi ziomeczkami ale to my chcemy być mistrzami. Ta sprawa nas troszkę dzieli ale myślę, że New Day na to wyzwanie się ośmieli. Chyba nie chcą należeć do grona ‘a cuppa haters’? Bo będziemy musieli…

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6412/Enzo_Big_Cass_3_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/5864/new_day_14.jpg

Tag Team Match

Enzo Amore & Big Cass vs. Tag Team Champions The New Day(Kofi Kingston & Big E) /w. Xavier Woods

Końcówka walki: Big Cass w natarciu, podnosi z ogromną łatwością Kofiego i wykonuje na nim potężny bodyslam. Odbija się od lin i dokłada leg drop. Przypięcie 1…2! Zmiana z Enzo i ten nakręca się biegając po ringu. Czeka aż przeciwnik wstanie. Kingston się podnosi i Amore rusza i próba hurricanrany ale świetnie skontrowana przez Jamajczyka na powerbomb! Szybko pędzi do swojego narożnika i dokonuje zmiany z Big E, który wchodzi do ringu i powala Enzo potężnym clotheslinem. Amore próbuje się podnieść ale to Big E go chwyta i wynosi a następnie wykonuje powerbomb! Przypięcie 1…2… Kick out! Tag Team Champion podnosi rywala i irish whip w narożnik! Rusza zaraz po tym i próbuje wykonać splash ale Enzo unika i Big E wpada na narożnik z całą siłą. Amore dokonuje zmiany. Lekko zamroczony członek New Day odwraca się i zostaje powalony potężnym Big Bootem! Zmiana i Enzo wskakuje na narożnik! Bada Boom Shakalaka! Przypięcie 1…2…3! Enzo i Big Cass pokonują mistrzów tag teamowych! Po walce obie drużyny dziękują sobie za walkę.

Na zapleczu Renee Young zatrzymuje AJ’a Stylesa.

Renee Young: AJ, jak skomentujesz wczorajszą walkę przeciwko Johnowi Cenie oraz Enzo i Cassem?

AJ Styles: Mieli po prostu szczęście, że wygrali ten pojedynek. Byli przypadkowo zlepionym teamem, który nie był w stanie pokonać The Clubu. Cóż, nadal w pojedynku jeden na jednego byłem górą przeciwko Johnowi Cenie. To się dla mnie liczy najbardziej a tymczasem John jest na SmackDown i nie zobaczymy go więcej na RAW. Czas poszukać sobie nowych wyzwań.

Renee Young: Dzisiaj zmierzysz się z WWE Championem Sethem Rollinsem. Czy będziesz szukał swoich szans w walce o tytuł?

AJ Styles: Strasznie denerwuje mnie fakt, że powrócił CM Punk i za nic dostał title shota. To ja tutaj najbardziej na to zasługuje i będę walczył o swoje. Dzisiaj udowodnię, że jestem lepszy od obecnego mistrza i że zasługuję na miano pretendenta.

Renee Young: Jaka przyszłość czeka The Club po wczorajszej przegranej?

AJ Styles: Nadal będziemy dominować i rządzić na RAW. To się nigdy nie zmieni. Jedna przypadkowa porażka to nic takiego. Jesteśmy tu po to by być na szczycie i dopniemy swego.

AJ odchodzi i kawałek dalej wchodzi do szatni, na której drzwiach wisi tabliczka „The Club”.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5694/Becky_Lynch_9cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/4582/4315_Sasha_Banks.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/761/Natalya_1_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3222/Paige_Jibunjishin_2016_2.png

Fatal 4 Way Match for #1 contender to WWE Womans Championship

Becky Lynch vs. Sasha Banks vs. Natalya vs. Paige

Końcówka walki: Natalya zapina Sharpshooter na Paige! Nikogo nie ma w pobliżu by to przerwać. Brytyjka za wszelką cenę próbuje doczołgać się do lin ale ból jest bardzo mocny. Wreszcie do ringu wraca Becky Lynch w efektownym stylu gdyż z narożnika skacze i wykonuje dropkick! Przypięcie 1…2! Becky wstaje i podnosi Paige a następnie wyrzuca ją poza ring. Tymczasem od tyłu zachodzi ją Natalya i roll up! 1…2! Sasha Banks przerywa pin. The Boss rozpoczyna atak na Natalyę. Seria low kicków, irish whip o hurricanrana! Kanadyjka wpada w narożnik. Becky zachodzi od tyłu i sprowadza rywalkę do parteru i próbuje zapiąć swój submission ale Banks świetnie przed tym ucieka i szybko wstaje. Irlandka rusza ale mija się z clotheslinem i Sasha wykonuje backbreaker i błyskawicznie zapina Bank Statement! Becky odklepuje! Sasha zmierzy się z Charlotte o tytuł! WWE Womans Champion była obecna cały pojedynek przy stoliku komentatorskim wraz z Daną Brooke, którą właśnie wysyła do ringu by zaatakowała nową pretendentkę. Ale spodziewała się tego Banks, która unika szaleńczego ataku i wykonuje backbreaker i zapina Bank Statement na oczach mistrzyni!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/Kevin_Owens_7_cut_by_Danger_Liam.jpg

Kevin Owens w niezbyt dobrym nastroju zmierza do ringu, w którym bierze mikrofon od spikera.

Kevin Owens: Na Battleground zniszczyłem Samiego Zayna i z fajerwerkami urządziłem mu pożegnanie z RAW. Pokonałem go nie dając mu najmniejszych szans. Ten pojedynek idealnie odzwierciedlił różnice między nami. Sami jest totalnym zerem. Udowodniłem wszystkim jak bardzo się mylili co do jego umiejętności. Jest beznadziejny i dlatego przegrał w takim stylu. Od zawsze byłem lepszy, zawsze się wyróżniałem ale wszyscy tylko mówili o nim. To było frustrujące dlatego doszło do zakończenia naszej przyjaźni. I wiecie co? To była najlepsza decyzja w moim życiu. Nic z tej przyjaźni nie miałem, byłem jedynie przez wszystkich uznawany za tego gorszego. Ale tak już nie jest. Tak już nigdy więcej nie będzie ponieważ kolejny raz udowodniłem swoją wyższość. To koniec Samiego Zayna. Po walce, gdy na arenie rozbrzmiewał mój theme a moja ręka była wznoszona w górę przez sędziego, pojawił się Brock Lesnar… Od początku nie wiedziałem po co. Po co on idzie do ringu, gdzie Kevin Owens świętuje wielką wygraną. Wszedł, spojrzał na mnie i zaatakował Samiego. Z początku pomyślałem, że i jemu nie podoba się to jak wielbiony jest Sami i przyszedł mi pogratulować i samemu wymierzyć sprawiedliwość. Wykonał potężny finisher na Zaynie. Co było dalej? Wszyscy wiemy. Zrobił to samo mi! Okazało się, że przyszedł zaatakować nas obu! Po walce. Gdy byłem zmęczony i kompletnie nie spodziewałem się go. Chcę teraz wiedzieć po co ta cała szopka? Po co te podchody? Jaki jest problem Brocka Lesnara? Bestio! Jestem w ringu gotowy nawet na największą wojnę w swoim życiu. Czekam!

Długo nie było żadnej reakcji aż wreszcie przed titantron wyszedł Paul Heyman.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/192/paul_heyman_g4s_19.jpg

Paul Heyman: My name is Paul Heyman. Przychodzę tutaj w imieniu mojego klienta – Brocka Lesnara! Kevin Owens… Od początku twojej przygody z WWE wszyscy zdążyli przekonać się o jednym… Że twój pysk jest cholernie niewyparzony. Pomyślałeś kiedyś jak bardzo konfliktowym człowiekiem jesteś i jak bardzo irytujesz ludzi dookoła? Brock Lesnar jest jednym z nich. Chcesz znać przyczynę tego ataku? Mój klient nie kieruje się żadnymi zasadami ani nie szuka powodów do walki. Po prostu gdy coś mu nie pasuje to to zmienia. Uznaliśmy, że nasza obecność na Battleground jest niezbędna i że Ty zasługujesz na łomot. Rozumiesz? Prosta sprawa.

Kevin Owens: Kim jesteście by wydawać wyroki na temat łomotu? Poza tym do łomotu było bardzo daleko a jeśli tylko na tyle stać twojego zasranego klienta to niech więcej nie pokazuje się w ringu ze mną bo go zmiotę z powierzchni ziemi.

Paul Heyman: Ha, ha, ha… Frustracja się maluje na twojej twarzy aż miło patrzeć. To nie było wszystko na co stać Bestię Brocka Lesnara. Ten człowiek przerwał legendarny streak The Undertakera na WrestleManii. Jako jedyny w tym całym biznesie! Rozumiesz co to jest za osiągnięcie? To nie było wszystko na co go stać. Po prostu tylko tyle na ciebie wystarczyło. Jesteś beznadziejny Owens. Niewiele trzeba by sobie z Tobą poradzić a przegrana Samiego Zayna jest dla niego bardzo niekorzystna.

Kevin Owens: Dobra, dobra, dobra. Skończ swoje psychologiczne gierki bo nie po to tutaj jestem. Chcę stanąć twarzą w twarz z Lesnarem. Gdzie on jest?!

Paul Heyman: Niestety chłopczyku, dzisiaj jest to niemożliwe. Musisz poczekać znowu na swoją kolej.

Kevin Owens: Będę na to gotowy. Ostrzeż swojego klienta, że będę czekał o każdej porze dnia i nocy na tego pieprzonego tchórza. Jestem tutaj by walczyć i by wprost mówić to co mi nie pasuje. Tchórzostwo Brocka Lesnara jest jedną z tych rzeczy dlatego stoję w tym ringu i czekam na spotkanie z nim twarzą w twarz!

Kevin Owens wyrzuca mikrofon i krzyczy coś jeszcze w stronę Heymana a ten tylko ironicznie się uśmiecha.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/241/gallows.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3096/Karl_Anderson_1_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/170/goldust_g4s_2_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/R_Truth_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Tag Team Match

Gallows & Anderson vs. Golden Truth

Końcówka walki: The Club nie dają żadnych szans rywalom w tym pojedynku. Doszło tylko do jednej zmiany po stronie Golden Truth podczas gdy Gallows i Anderson po serii ataków dokonują zmian pokazując wszystkim jak świetnie układa się ich współpraca. Tymczasem Luke jest w ofensywie i odbija rywala od lin a następnie powala go big bootem. Przypięcie daje tylko 2! Gallows wstaje i podnosi Goldusta i kolejny irish whip i tym razem potężny spinebuster! Zmiana z Andersonem, który wskakuje do ringu i pierwsze co to biegnie do przeciwnego narożnika i dropkickiem powoduje upadek R-Trutha poza ring! W międzyczasie Gallows podniósł rywala. Wyniesienie iii magic killer! Karl przypina 1…2…3! Deklasacja rywali! Club w formie!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Chris_Jericho_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3605/Apollo_Crews_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Chris Jericho vs. Apollo Crews

Końcówka walki: Jericho w ataku. Powala rywala dropkickiem a następnie szybko wstaje i wykonuje efektowny lionsault zakończony od razu przypięciem! 1…2! To za mało. Y2J wstaje i podnosi rywala ale ten wpycha go w narożnik i wbija jeszcze bardziej barkiem. Crews bierze rozbieg i rusza ale Chris powstrzymuje go kopnięciem w twarz. Siada na narożnik, staje na drugiej linie i skacze z zamiarem wykonania efektownego DDT ale Crews kontruje na bicykle kick! Crews wykorzystuje okazję. Ustawia się i mamy moonsault! Przypięcie 1…2… Kick out! Apollo nie może uwierzyć ale wie, że jest bliski wygranej i próbuje iść za ciosem. Podnosi rywala, irish whip i wyniesienie do akcji kończącej ale Y2J kapitalnie kontruje to na codebreaker! Przypięcie 1…2… Kick out! Jericho w szoku! Nie może uwierzyć w to co się przed chwilą wydarzyło! Wściekły wstaje i podnosi rywala. Chwyta go za głowę ale ten odpycha przeciwnika prosto na narożnik. Jericho rusza ale Apollo wykonuje enzuigiri! Chris nie pada na matę za sprawą narożnika, na którym się opiera. Crews podchodzi do niego i go wynosi z ogromną łatwością! Military Press! A do tego jeszcze moonsault! Apollo podnosi Jericho i odbija go od lin a następnie wykonuje spin out powerbomb! Przypięcie 1…2…3! Szokująca wygrana przedstawiciela nowej ery w WWE!

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/kane_wwe_tag_champ_06.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

WWE United States Champion Kane zmierzy się z Cesaro!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins_3_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_9_cut_by_Danger_Liam.jpg

Świeżo upieczony WWE Champion Seth Rollins stanie naprzeciwko AJ’owi Stylesowi!

Po przerwie reklamowej czas na raport ze szpitala, gdzie przebywa kontuzjowany Dean Ambrose. Leży on w łożku i ma założony kołnierz ortopedyczny.

Dean Ambrose: Tak, tak, tak… To co widzicie to nie są żadne żarty tylko bolesna prawda. Każdy ma swoje limity i Roman Reigns zdecydowanie mój limit wczoraj przekroczył. W sumie można to uznać za bardzo mądre i sprytne zachowanie. Draft rozdzielił nas i jednocześnie zweryfikował prawdziwość naszej relacji. Jak się okazuje ta relacja była tą jedną z fałszywych… Po dobrym czasie w The Shield i przyjaźni po rozpadzie The Shield… Nadszedł czas na to byśmy poszli własnymi drogami i Roman Reigns zdecydował pokazać jaki jest naprawdę, jak naprawdę wygląda nasza relacja. Dla mnie to ostateczny koniec. Ta przyjaźń nie ma najmniejszych szans na odrodzenie a Roman Reigns jest sprawcą tego, że dzisiaj leżę w szpitalu zamiast być na Monday Night RAW jako WWE Champion. Jego brutalne zachowanie kosztowało mnie utratę tytułu, na który ciężko harowałem i musiałem ostro zapieprzać by znalazł się w moich rekach. Na szczęście nie doprowadziło to do wygranej Reignsa a to oznacza, że tytuł pozostał na RAW a więc gdy tylko poczuję się lepiej i pozwolą mi zdjąć te wszystkie gówna z siebie… Wrócę. Wrócę i odzyskam to czego nie powinienem nigdy tracić. Mam totalnie w dupie to co się będzie działo przez ten czas. Może dla mnie cały roster zawodników z UFC się o niego bić a czy to będzie Rollins, Punk, Austin czy Lesnar to ja po ten tytuł wrócę i wezmę to co moje. A gdy to się stanie… Nadejdzie czas na zemstę. Zemstę na człowieku, który jest sprawcą tego całego bałaganu! Człowieku, który przez długi, długi czas kłamał mi prosto w twarz, przybijał mi żółwiki i piątki w sytuacjach gdy zmierzałem krok po kroku po tytuł… A na koniec zrobił to, co zszokowało wszystkich. Zemsta będzie słodka Reigns. Wrócę po tytuł i po Ciebie!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_CutByJess_22January2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

United States Champion Kane vs. Cesaro

Końcówka walki: Cesaro ma rywala w narożniku. Seria uppercutów mocno osłabia Kane’a, który pada na kolana. Cesaro dokłada enzuigiri i mistrz US pada na matę! Szwajcar odciąga przeciwnika od narożnika i szykuje się do swojej charakterystycznej akcji! Rozpoczyna się karuzela! Cesaro Swing! 1…2…3…4…5…6…7…8…9…10…11…12…13…14! Przypięcie 1…2… Kick out! Cesaro wchodzi na narożnik. Czeka aż Big Red Monster wstanie. Po chwili tak się właśnie dzieje i lekko chwiejący się na nogach Kane odwraca się w stronę rywala a ten skacze z zamiarem wykonania akcji. Nie udaje mu się to jednak ponieważ US Champion chwyta go za szyję i próbuje wykonać Chokeslam ale nie pozwala na to Cesaro, który odpycha rywala. Kane rusza na niego ale świetnie kontruje Cesaro i wykonuje Very European Uppercut! Przypięcie 1…2… Kick out! Cesaro zaczyna szykować się do swojej akcji kończącej. Nakręca się z każdą kolejną sekundą. Kane wstaje i Szwajcar rozpoczyna działania w kierunku zakończenia walki. Kopie Kane’a w brzuch, układa jego głowę między nogi i zabiera się za wykonanie finiszera ale Kane przerzuca go nad sobą! Cesaro szybko wstaje a United States Champion wynosi go i wykonuje Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3!

Renee Young spotyka na zapleczu Sashę Banks.

Renee Young: Sasha, gratulacje z powodu wygranej. Ponownie stałaś się pretendentką do mistrzostwa kobiet. Jak zamierzasz wykorzystać tą okazję?

Sasha Banks: Zamierzam wykorzystać ją lepiej niż poprzednią. Uczę się na błędach i wczorajsza walka słaba w moim wykonaniu dlatego dzisiaj nie jestem mistrzynią. Wiem co muszę poprawić by pokonać Charlotte i na SummerSlam zrobię to co do mnie należy. Zdobędę swoję pierwsze mistrzostwo kobiet w WWE.

Renee Young: Dana Brooke na pewno będzie w narożniku Charlotte w trakcie tego pojedynku. Nie rozprasza Cię to?

Sasha Banks: Póki co obecność Dany na nic się zdaje. Radzę sobie z nią bez żadnych problemów. Korzysta na tym Charlotte ale to się w końcu skończy. Nic nie dzieje się dwa razy a szefem jestem tutaj ja. Na SummerSlam zakończę swoją ciężką drogę po tytuł. Taki jest mój cel a gdy sobie postawię jakiś cel to robię wszystko by to osiągnąć. Nadszedł czas by dokończyć dzieło.

Renee Young: Życzę powodzenia, jeszcze raz gratulacje.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/8052_Seth_cut_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/aj_styles_1_unconquerable_march16.jpg

Normal Match

WWE Champion Seth Rollins vs. AJ Styles

Końcówka walki: Seth Rollins odbija się od lin i wykonuje slingblade. Przypięcie 1… Kick out! Oboje wstają, Styles wstaje ale WWE Champion już przy nim i chwyta go za głowę a następnie wykonuje Fall Forward Single Underhook DDT! To chyba koniec! Przypięcie 1…2… Kick out! Zaczyna to Rollinsa już denerwować. Wstaje i szybko podnosi Stylesa a następnie wrzuca go w narożnik. Roll up ale używa do tego nóg, którymi podpiera się na linach! 1…2… CM Punk, który od początku tego pojedynku komentował ten pojedynek reaguje bardzo przytomnie i zrzuca nogi Rollinsa z lin czego do końca nie widział sędzia i nie przerywa tego pojedynku. Rollins po krótkiej wymianie zdań wraca do Stylesa, który zdążył wstać w międzyczasie. The Man podchodzi ale Phenomenal One zaskakuje go potężnym Pele Kickiem! Szybko podnosi Rollinsa a następnie wynosi go i wykonuje Styles Clash! Przypięcie 1…2…3! Styles pokonuje mistrza! Po walce zadowolony CM Punk wszedł z tytułem WWE do ringu i wzniósł go nad leżącym Rollinsem.

Takim obrazkiem kończymy WWE RAW!

KARTA NA SUMMERSLAM 2016:

image.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

Seth Rollins © vs. CM Punk

image.jpg

2.Normal Match for WWE Womans Championship

Charlotte © vs. Sasha Banks

NEWSY:

:arrow: Zgodnie z tym co powiedziała na RAW Stephanie McMahon zarówno ona jak i Shane pełnią funkcję komistarzy RAW I SmackDown. Oznacza to, że mają pełną kontrolę nad danym show. Oto fragment oświadczenia Vince’a McMahona: ”Chciałbym zatem ogłosić, że Stephanie McMahon jest od dzisiaj komisarzem WWE RAW a Shane McMahon komisarzem SmackDown. Mają oni pełną kontrolę nad brandem i show, które reprezentują. Chciałbym aby poważnie potraktowali swoje obowiązki i potraktowali to jako rywalizację. Wszyscy, ze mną na czele, chcemy oglądać najlepszy produkt jaki jest w stanie zrobić WWE dlatego rywalizacja RAW vs. SmackDown będzie ku temu najlepszą okazją. Chciałbym życzyć powodzenia Stephanie i Shane’owi w ich nowych rolach i mam nadzieję, że zrobią wszystko by uczynić swoje show najlepszym w WWE!

:arrow: W związku z ogłoszeniem Vince’a McMahona zaczęto spekulować, że zarówno na RAW jak i SmackDown pojawią się generalni managerowie. Nie jest to jeszcze nic potwierdzonego ale jeśli miałoby do tego dojść to mówi się o dużych nazwiskach. Wszystko jest jednak póki co na etapie planowania i WWE zamierza się najpierw skupić na uporządkowaniu spraw związanych z podziałem brandów.

:arrow: WWE oficjalnie ogłosiło, że zamierza doprowadzić do sytuacji, w której każdy z brandów ma swoich mistrzów tag teamowych oraz mistrzynię dywizji kobiet. Nie są znane jeszcze szczegóły ale na pewno coś w tej sytuacji musi ulec zmianie ponieważ na tą chwilę SmackDown ma tylko jeden tytuł i jest to Intercontinental Championship podczas gdy na RAW jest cała reszta, czyli aż 4 tytuły mistrzowskie. Powierzenie funkcji komisarza SmackDown Shane’owi daje mu możliwość wprowadzenia nowego tytułu więc pierwsze decyzje powinny zapaść na najbliższym SmackDown.

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Z pierwszej gali ciężko cokolwiek skomentować, ponieważ głównym motywem było wybieranie zawodników do brandów. Mam nadzieję, że po takim podziale prowadzisz rywalizację między SmackDown, a RAW i na jakimś PPV będzie rywalizacja między tymi brandami.

Co do PPV to nawet przeczytałem pierwszą walkę, a czytanie walk nie często mi się zdarza. Pojedynek krótki, ale dobry. Nie ma co się rozpisywać. W kwestii zwycięzcy to i cieszę się i nie cieszę. Lubię postać Ruseva, aczkolwiek sam Kane jest naprawdę interesujący (jego postać) Kane na RAW? Jeśli tak to dobrze - US Title zawsze mi się kojarzył z tym brandem :)

Powrót Lesnara zdecydowanie na plus - szykuje się bardzo dobry feud, ale z kim? Dla mnie może to doprowadzić nawet do Triple Threat Matchu. Wtedy może być ciekawie.

Kolejny powrót warty odnotowania - CM Punk, ale o nim później.

Najbardziej spodobał na PPV mi się speech Wyatta. Bardzo celnie punktował New Day i generalnie umieściłem ten speech wyżej w mojej ocenie, aniżeli wypowiedź Rollinsa, która mimo wszystko była dobra. Natomiast wywiady jako-tako szału nie zrobiły na mnie.

I teraz do Punka wrócę. O ile jego powrotu u Ciebie się spodziewałem to jednak nie zachwalam sobie decyzji, aby od razu stoczył walkę o główny pas. Jednak... czytałem wiele razy diary i jeśli ktoś wracał/przychodził to natychmiast był rzucany do walki o główne pasy. Pewnie sam tak zrobię u siebie, aczkolwiek tutaj masz inny roster, ciekawszych zawodników :) Nie ma co smęcić, bo liczę na dobry feud. Sam segment zdecydowanie na plus, ale... jak ja nie lubię jak oficjele wychodzą i pieprzą o tych apkach, networkach... kasa musi się zgadzać.

Walka przyjaźni między mistrzami, Enzo Amore oraz Big Cass. Moim zdaniem kwestia czasu aż ci drudzy zgarną pasy. Stawiam, że będzie to SummerSlam.

AJ Styles i... może walka trzech rywali o główny pas? Wtedy może być naprawdę ciekawie z takim zestawieniem zawodników. Jeszcze do tego bardzo dobra wymiana zdań na linii Heyman-Owens. Szkoda, że ten pierwszy nie wspomniał o tym, że Lesnar przerwał streak Takera :D Póki co to na SmackDown czeka Cię sporo pracy, bo przypuszczana karta przeze na PPV od RAW szykuje się świetnie.

Do głównego pasa dochodzi jeszcze Ambrose, który jest żądny zwycięstwa. Szykuje się wyborowa batalia o główny tytuł, bo pewnie jeszcze później do tego dojdzie Dean. Do Survivor Series pociągnij to i daj finał tego - czterech zawodników :P

Podsumowując akcja na RAW zapowiada się naprawdę dobrze i liczę, że AJ zostanie dodany do walki o pas, ale wtedy to może być sensu w pewien sposób - zaskocz czymś fanów :) Czekam na SmackDown, które, nie masz innego wyjścia, musi być dobre. Z biegiem czasu komentarzu będą bardziej szczegółowe, bo to tak jeszcze piszę po zarwanej nocce :)

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/02/SmackDown_2--9a7892a871eb29e1e31a596eadf097b6.png

WWE SmackDown – WWE DRAFT 2016

26.07.2016

Po efektownym rozpoczęciu, na pierwszym SmackDown po drafcie, Battleground i ostatecznym podziałem brandów witają się z nami komentatorzy tej tygodniówki Corey Graves, Mauro Ranallo oraz Jerry Lawler. Panowie przypomnieli wydarzenia z Battleground mające wpływ na SmackDown:

-Rusev nie odzyskał mistrzostwa Stanów Zjednoczonych przegrywając z Kanem.

-Roman Reigns nie zdobył WWE Championship i tym samym tytuł ten pozostaje na RAW.

Ponadto Vince McMahon przed kilkoma dniami ogłosił, że Shane McMahon jest komisarzem SmackDown co daje mu stu procentową kontrolę nad tym brandem.

http://www.youtube.com/watch?v=TyHcckgkqj4

Komisarz SmackDown – Shane McMahon otwiera pierwsze SmackDown po podziale brandów i jest witany ogromna owacją od fanów. W drodze na ring i także już na ringu pozdrawia fanów.

Shane McMahon: Ladies and Gentelman, welcome to WWE SmackDown! Jak zapewne już wszyscy wiecie, od kilku dni pełnię funkcję komisarza SmackDown. Co to znaczy? Czym się to różni od zwykłego general managera? Otóż różnica jest ogromna. Jako GM odpowiadam jedynie za porządek gali natomiast jako komisarz odpowiadam za całe SmackDown. Za każdego zawodnika, za promocję, za oglądalność, za Wasze zadowolenie a także za to w jakim kierunku zmierza to show. To daje mi pełnię możliwości by uczynić SmackDown najlepszym brandem w WWE. Równy tydzień temu rozpocząłem draft od mojego pierwszego wyboru, którym był Bray Wyatt w pakiecie ze swoją drużyną Wyatt Family. Później dokonywałem kolejnych wyborów i muszę przyznać, że ten draft poszedł dosyć mocno po mojej myśli. Cieszę się, że roster mojego SmackDown wygląda tak jak wygląda nawet pomimo tego, że na RAW jest sporo świetnych zawodników, których miałem zamiar wybrać w drafcie. Uważam, że kwestią czasu jest doprowadzenie SmackDown na sam szczyt dlatego od dzisiaj zaczynamy iść w górę! Niepokojącą sprawą może być fakt, że RAW ma u siebie WWE Championship, United States Championship, Tag Team Championship oraz Womans Championship podczas gdy na SmackDown jedynym mistrzem jest Intercontinental Champion The Miz! I w tym momencie możecie zauważyć różnicę pomiędzy byciem GM’em a komisarzem SmackDown. Mógłbym jedynie zaplanować walkę na SummerSlam a tak… Moją pierwszą wielką decyzją jako komisarz SmackDown jest… Przywrócenie WWE World Heavyweight Championship! Jestem ogromnie podekscytowany tym faktem. Piękny, lśniący tytuł jest już u specjalistów, którzy zadbają o jego fenomenalny wygląd! Uważam, że w naszym rosterze znajduje się kilkunastu zawodników, którzy zasługują na bycie mistrzem a cała reszta na pewno zamierza udowodnić wszystkim o swojej wartości dlatego to uczyni SmackDown wyjątkowym. Rywalizacja o ten tytuł będzie wspaniała. Dlatego będziemy świadkami wielkiego turnieju! Do rywalizacji przystąpi 16 gwiazd! A wśród nich jest powracający Randy Orton, który już dzisiaj stoczy swój pierwszy pojedynek po kontuzji! Czas byście poznali wszystkich uczestników oraz pary pierwszej rundy turnieju!

http://s5.ifotos.pl/img/ZAPOWIEDZ_apnrnnh.jpg

Shane McMahon: Zasady turnieju są proste. Wygrany przechodzi dalej a przegrany odpada. Na dzisiejszym SmackDown oraz na przyszłotygodniowym odbędą się pojedynki pierwszej rundy. Na kolejnym SmackDown ćwierćfinały. Natomiast na ostatnim SmackDown przed SummerSlam zobaczymy półfinały turnieju a to oznacza jedno… Na WWE SummerSlam odbędzie się finał i na największej imprezie lata poznamy nowego mistrza! Emocje są już tak ogromne, że czas rozpocząć ten turniej! Miłego wieczora!

Shane wyrzucił mikrofon i żegnając się z fanami wrócił na zaplecze. W międzyczasie minął się z zawodnikami na rampie, którzy za chwilę stoczą pierwszą walkę z turnieju o mistrzostwo.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/rusev_4.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2270/Titus_O_Neil_cut_by_Danger_Liam.jpg

World Heavyweight Championship Tournament – 1st Round

Rusev /w. Lana vs. Titus O’Neil

Walka się rozpoczyna i od razu Rusev przejmuje kontrolę ponieważ przy zwarciu od razu zaatakował kolanem Titusa. Popycha go w narożnik i okłada z całej siły a następnie chwyta za głowę i wykonuje potężny Suplex. Rusev podnosi rywala i ciska nim z całej siły w narożnik i dokłada potężny corner splash. O’Neil pada na matę a były United States Champion zapina The Accolade! Titus odklepuje i po krótkim squashu poznajemy pierwszego ćwierćfinalistę turnieju o World Heavyweight Championship! Bułgar wysyła ostrzeżenie rywalom.

Czas na wywiad, JoJo ma gościa.

JoJo: Moim gościem jest Alberto del Rio, uczestnik turnieju o WWE World Heavyweight Championship. Stajesz przed szansą zdobycia po raz trzeci w karierze tego tytułu i w pierwszej rundzie zmierzysz się z Kalisto, który nie może pochwalić się żadnym wielkim osiągnięciem w WWE. Jak się czujesz przed tym starciem?

Alberto del Rio: Czuje się wspaniale, JoJo. Bycie World Heavyweight Championem to moje przeznaczenie. Jestem w WWE by być mistrzem. Wszyscy wiedzą o tym, że jestem idealnym materiałem na mistrza. Jestem przystojny, świetnie wyglądam i jestem bogaty. Bycie twarzą WWE, twarzą SmackDown jest moim przeznaczeniem, które na SummerSlam się wypełni.

JoJo: Co powiesz na temat swojego rywala Kalisto?

Alberto del Rio: Kalisto jest nikim. Nie jest godnym meksykaninem. Niczego tutaj nie osiągnął i nigdy nie osiągnie. Zamierzam go zmieść z ringu szybciej niż zrobił to przed chwilą Rusev z Titusem.

JoJo: Czy nie uważasz, że powinieneś go wspierać w jego przygodzie z WWE?

Alberto del Rio: A kim ja jestem? Mi nikt nie pomógł, wszyscy byli przeciwnikami. Sam wyszedłem na szczyt, takie jest moje przeznaczenie i idę jego drogą. Osiągam wszystko dzięki ciężkiej pracy i dzięki temu, że jestem stworzony by wygrywać.

JoJo: Dziękuje za wywiad.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bubba_ray_dudley_g4s_3_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/Sami_Zayn_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Bubba Ray Dudley vs. Sami Zayn

Końcówka walki: Bubba w ataku. Okłada Samiego w narożniku a następnie bierze rozbieg i dokłada corner splash. Zayn pada na matę. Dudley wchodzi na narożnik i szykuje się do akcji wysokich lotów. Skacze ale Sami unika i ma okazję przejąć inicjatywę w tym pojedynku. Zayn wstaje podobnie jak jego przeciwnik ale to on rozpoczyna atak. Seria low kicków osłabia nogi Dudleya. Zayn bierze rozbieg i wskakuje rywalowi na barki ale ten kontruje na potężny powerbomb! Przypięcie 1…2! To by było zbyt łatwe. Dudley się nie poddaje. Wstaje i podnosi rywala. Irish Whip w narożnik i rusza na pełnej szybkości ale Zayn zatrzymuje go kopnięciem w twarz. Bubba zamroczony chwieje się na nogach. Sami wykonuje dropkick i członek Dudley Boyz wpada głową w narożnik. Zayn szykuje się do kolejnej akcji, czeka na odpowiedni moment. Bubba z pomocą narożnika się podnosi, odwraca się i helluva Kick!! Przypięcie 1…2…3! Sami w ćwierćfinale! Pokonuje bardzo doświadczonego zawodnika i to jest dla niego bardzo dobry znak!

Spójrzmy jak prezentuje się drabinka turnieju o WWE World Heavyweight Championship:

http://s10.ifotos.pl/img/1-PREZENT_apnrnxa.jpg

Rusev i Sami Zayn pokonali swoich rywali i są pierwszymi w gronie ćwierćfinalistów. Ich rywalami będą kolejno ktoś z dwójki Bray Wyatt/Mark Henry i Darren Young/Roman Reigns.

Kamera pokazuje ciemne pomieszczenie a w nim nie kto inny jak Wyatt Family. Bray trzyma lampion, który jest jedynym źródłem światła w pomieszczeniu.

Bray Wyatt: Właśnie patrzycie na numer pierwszy Draftu 2016. The New Face of Fear przeniósł się na SmackDown za sprawą pierwszego wyboru Shane’a McMahona. Osobiście uważam tą całą szopkę za największą żenadę. Żenadę w wykonaniu Stephanie i Shane’a. Uśmieszki, dobra zabawa, śmieszniutkie docinki a do tego wybieranie zawodników z rosteru. O ile oczywisty był wybór Wyatt Family jako pierwszych o tyle to wszystko nie było zupełnie potrzebne. Bray Wyatt jest numerem jeden w WWE i to jest najprawdziwsza prawda. Nie potrzebny do tego wybór Shane’a McMahona poparty komentarzem w stylu „ten zawodnik jest mi potrzebny do budowania nowego SmackDown”. My nic nie będziemy razem budować. Gdziekolwiek bym się nie pojawił to robię wszystko według swoich zasad. Rozpoczął się turniej o World Heavyweight Champioship. W przyszłym tygodniu zmierzę się z Największym Atletą Świata Markiem Henrym. Mark już doskonale wie, że nie ma najmniejszych szans w tym starciu i jego potężna siła nie jest w żaden sposób zagrożeniem dla mnie. Wejdę w psychikę tego malutkiego człowieczka i zrobię z nim to co będę chciał. Pójdzie za moim głosem. Będzie próbował się bronić ale nie jest w stanie się uchronić przed moim głosem w jego głowie. Zniszczę go fizycznie i psychicznie i tak będę sukcesywnie pokonywał kolejne szczeble drabinki w turnieju by na SummerSlam zdobyć WWE World Heavyweight Championship! Ha ha ha ha haaa… Ha haaaaa… Follow the buzzard!

Obraz z kamery się urywa...

Przenosimy się w inne miejsce na zapleczu a dokładniej do szatni Randy Ortona.

Randy Orton: Cześć Wam WWE Universe! Nie wyobrażacie sobie jak cudowne jest być znowu w tej szatni. Po tak długim czasie przygotowywać się do kolejnej walki. Jestem ogromnie podekscytowany a fakt, że ta walka to pierwszy krok w stronę WWE World Heavyweight Championship dodaje jeszcze więcej emocji. Cieszę się, że zostałem wybrane przez Shane’a w drafcie gdyż lubię nowe wyzwania a takim jest niewątpliwie nowa era dla SmackDown. Zamierzam zdobyć tytuł i być jego pierwszym posiadaczem po jego przywróceni przez bardzo długi czas! Zapewniam Was, że jestem znakomicie przygotowany i w straciu z D-Vonem Dudleyem dam z siebie wszystko by awansować do ćwierćfinału. Nie obchodzi mnie z kim mi przyjdzie walczyć w tym turnieju. Cel jest jeden i jest on bardzo oczywisty. Zdobyć mistrzostwo!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/bray_wyatt_g4s_30.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/ryback_2_8.jpg

Normal Match

Bray Wyatt /w. Luke Harper, Braun Strowman & Eric Rowan vs. Ryback

Końcówka walki: Feed Me More rozlega się po całej hali a Ryback nakręca się przed swoją kolejną akcją. Wyatt wstaje i odwraca się a Ryback rusza na niego i próbuje powalić potężnym clotheslinem jednak Bray unika przed tym ciosem przyjmując charakterystyczną dla siebie pozę „pająka”. Ryback minął się z atakiem, odwraca się i aż się przeraził gdy zobaczył rywala. The New Face of Fear wstaje i jest gotowy do ataku. Śmieje się prosto w twarz Rybackowi, który się zaczyna denerwować i wreszcie mamy zwarcie ale to Wyatt przechodzi do headlocku a następnie potężnie popycha rywala w narożnik i dokłada body avalanche! Ryback chwiejąc się na nogach odwraca się i mamy throat thrust w wykonaniu lidera Wyatt Family. Bardzo szybko podnosi rywala i ustawia go sobie do swojej akcji kończącej. The Big Guy jednak sprytnie ucieka za plecy Wyatta i podcina go wbijając się mu w kolana. Pierwszy numer draftu 2016 roku pada na kolana a Ryback odbija się od lin i wykonuje potężny, niski dropkick! Przypięcie 1…2… Kick out! Big Hungry chwyta rywala, podnosi go i wynosi na barki. Szykuje się akcja kończąca. Ryback rzuca Wyattem ale ten fenomenalnie temu zapobiega i spada idealnie na nogi a następnie kopie Rybacka w brzuch i błyskawicznie częstuje rywala Sister Abigail! Przypięcie 1…2…3!

JoJo ma kolejnego gościa.

JoJo: Tym razem moim gościem jest John Cena! Miło Cię widzieć ponownie w rosterze SmackDown, dzisiaj rozpoczynasz udział w turnieju o World Heavyweight Championship. W gronie uczestników jesteś najbardziej utytułowany. Uważasz, że to ty będziesz zwycięzcą tego turnieju?

John Cena: JoJo, po pierwsze to wspaniale jest być w rosterze SmackDown, którego komisarzem jest Shane McMahon. Nowa era w WWE, nowa era SmackDown i ja jestem jednym z uczestników tych wszystkich wielkich zmian. Cudowne uczucie! Jestem ogromnie podekscytowany tym, że na SmackDown rozpoczyna się batalia o mistrzostwo. To jest coś co uwielbiam ja, uwielbia WWE Universe i każdy fan wrestlingu na całym świecie. Turniej z udziałem najlepszych zawodników z finałem na SummerSlam. Genialnie to zaplanował Shane McMahon. Świetna sprawa. Spytałaś czy uważam, że wygram. Taki jest mój cel. Zawszę walczę o najwyższe cele i nie dopuszczam myśli, że mógłbym nie dać rady. Chcę być ponownie mistrzem i dokonam tego!

JoJo: Nie będziesz miał jednak łatwo. Dzisiaj zmierzysz się z Największym Atletą Świata Big Showem.

John Cena: Tak, to na pewno nie będzie łatwe starcie ale z Big Showem w ringu znajdowałem się już wiele razy i wiele razy odnosiłem zwycięstwo wiem na pewno znam smak zwycięstwa nad Największym Atletą Świata. Zamierzam wykorzystać to doświadczenie by i tym razem być górą w starciu.

JoJo: Pozostaje Ci życzyć powodzenia, dziękuje za wywiad.

A oto zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka!

http://s2.ifotos.pl/img/orton-dud_apnshph.jpg

W kolejnym turniejowym starciu Randy Orton zmierzy się z D-Vonem Dudleyem!

http://s2.ifotos.pl/img/cena-show_apnshpx.jpg

W walce wieczoru także starcie turniejowe. John Cena kontra Big Show!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/69/randy_orton_g4s_2_6.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/632/D_Von_Dudley_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Randy Orton vs. D-Von Dudley

Końcówka walki: Randy Orton odbija przeciwnika od lin a następnie wykonuje dropkick. Rozpoczyna teraz także serię kopnięć Garvin Stomp. Daje teraz czas D-Vonowi aby ten wstał. Tak się dzieje po dłuższej chwili i Legend Killer rusza ale zostaje powalony clotheslinem. Dudley ma okazje przejąć kontrolę. Randy szybko wstaje i D-Von rusza na niego ale wspaniała kontra w postaci Snap Scoop Powerslam! Orton rozpoczyna walić pięściami w matę i to oznacza kłopoty dla Dudleya. D-Von wstaje i RKO Master rusza z zamiarem wykonania właśnie tej akcji. Ale Dudley chwyta go w powietrzu i opiera o narożnik gdzie szybko zmienia uchwyt, łapie Ortona za głowę i próbuje wykonać Testify jednak Randy odpycha się nogami od narożnika co powoduje upadek obydwu. Szybko się podnoszą i RKO! Przypięcie 1…2…3!

Jojo spotyka na zapleczu Romana Reignsa.

JoJo: Roman, mogę Ci zająć chwilę? Na Battleground nie udało Ci się zdobyć mistrzostwa ale ostatecznie komisarz SmackDown wprowadza nowy tytuł na tym show i znajdujesz się w turnieju. Jak skomentujesz te zakręcone dni w twojej karierze?

Roman Reigns: Gdyby nie ja to Seth Rollins nie byłby mistrzem ponieważ Seth Rollins nie potrafił poradzić sobie z Deanem Ambrosem. To ja go wykończyłem a Rollins zachował się jak ostatnia ciota przejmując zwycięstwo. Nie walczyłem w tej walce dla SmackDown ale dla samego siebie. Tytuł miał należeć do mnie a nie do SmackDown czy Shane’a.

JoJo: A co spowodowało Twój szaleńczy atak w efekcie zakończony kontuzją Deana Ambrose’a?

Roman Reigns: Zaskoczeni co? Ta przyjaźń cała nie miała sensu. Nie miała sensu jak The Shield. Zdrajca Rollins, Ambrose bez żadnych cech przyjaciela. Tylko ja się starałem dla Shield by trzymać to w kupie. Teraz czas na mój rewanż i jestem z siebie dumny. Jestem dumny, że Ambrose obejrzy SummerSlam w szpitalu. O to mi właśnie chodziło, by zaakcentować swój draft na SmackDown.

JoJo: Co powiesz na temat swojego przeciwnika na najbliższym SmackDown?

Roman Reigns: Co mogę powiedzieć. Bob Backlund nie jest w stanie pomóc swojemu podpiecznemu. Darren Young zostanie zniszczony i powinien już teraz odpuścić sobie walkę. Powinienem od razu przejść do kolejnej rundy ponieważ takie starcia są zwykłymi squashami. Jeden potężny cios i ten gościu będzie marzył o zakończeniu kariery. Przemyśl sobie Darren na co się decydujesz…

Po tych słowach Reigns odszedł w stronę samochodu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/4347_John_Cena.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/158/Big_Show_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

John Cena vs. Big Show

Końcówka walki: Wymiana ciosów w środku ringu. Ciosy Big Showa okazują się silniejsze i może przejść do kolejnego ataku. Irish whip o liny i potężny Big Boot. Show odbija się od lin i wykonuje potężny splash. Przypięcie 1…2! Największy Atleta Świata wstaje i podnosi przeciwnika za głowę a następnie seria head buttów i Cena wpada w narożnik. Big Show bierze rozbieg i rusza ale w ostatniej chwili Cena unika i Olbrzym wpada niefortunnie w narożnik. Cena nie zwleka i od razu podchodzi do rywala i bierze go na barki. Z trudem wynosi go do AA i na pewno będzie się starał skończyć ten pojedynek. Big Show ześlizguje się z pleców rywala i próbuje powalić go KO Punchem ale Cena unika i odbija się od lin a następnie shoulder block! You Can’t See Me i Five Knuckle Shuffle! Big Show zamroczony po dłuższej chwili wstaje i odwraca się. Tam już czekał Cena, który wynosi w górę Olbrzyma i wykonuje Attitude Adjustment! Przypięcie 1…2…3! Cena przechodzi dalej!

Spójrzmy jak prezentuje się drabinka turnieju o WWE World Heavyweight Championship:

http://s10.ifotos.pl/img/2-PREZENT_apnrnnp.jpg

Rusev, John Cena, Randy Orton i Sami Zayn – to pierwsi ćwierćfinaliści turnieju o World Heavyweight Championship. W przyszłym tygodniu odbędą się kolejne pojedynki pierwszej rundy i będą to: Bray Wyatt vs. Mark Henry, Alberto del Rio vs. Kalisto, Sin Cara vs. Ryback i Roman Reigns vs. Darren Young!

W ringu John Cena świętuje wygraną i takim obrazkiem kończymy Tuesday Night SmackDown!

image.jpg

1.Normal Match for WWE Championship

Seth Rollins © vs. CM Punk

image.jpg

NEWSY:

:arrow: Mówi się, że decyzja Shane’a McMahona o przywróceniu tytułu mistrzowskiego to tylko początek większych zmian. Nie są zdradzane żadne szczegóły ale najbardziej prawdopodobną opcją jest rozdzielenie pasów tag teamowych i powrót kilku byłych gwiazd WWE.

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Skomam ci narazie tylko SD, ale od przyszłych gal postaram sie komac wszystko :)

Shane ogłasza turniej o pas co bylo do przewidzenia. Cala tygodniówka byla ogolnie skupiona wokół turnieju i dziwi ze Wyatt zamiast stoczyc walke z Henrym w turnieju dostal do podlozeniz Rybacka, ale ok

Jeszcze co do turnieju to dobrze ze przywróciłes WHC zamiast tworzyc cos dobrego (Universal title tsaa)

Wyniki walk turniejowych na plus. Wygral Orton. Wygral Cena. Wygrsl Rusev i wygral Sami. Z calej czwórki najwieksze ma chyba ma Cena, ale czuje ze zaden z nich nie wygra.

Fajny speech Wyatta i to w nim upatruje faworyta turnieju. Orton juz tak srednio, ale moze dlatego ze nie lubie go jako takiego baby face.

Po za tym wywiady, które byly raczej przerywnikami, ale wszystkie mi sie spodobaly. Dobrze sie wczules w Alberta, Cena i Romana. (Propsy za Romana Heela :D)

Fajna gala. Przez te tygodnie SD bedzie skupione na turnieju a pozniej zobaczymy co wymyslisz. Życzę weny.

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

Od dłuższego czasu (jeszcze jako anonimowy user) czytałem twoje diary i po prostu powalało mnie jakością i zamiłowaniem do tego co robisz. Tym bardziej cieszę się, że w końcu nasze federacje będą mogły ze sobą "rywalizować".

Co do samego diary, fajnie, że wprowadzasz swoje grafiki, ja jakoś też bym musiał to zrobić, a nie mam pojęcia za bardzo jak...

Co do samych walk to dość krótko napisane i mi to odpowiada, bo na tygodniówkach walki wcale nie sa takie ważne jak na PPV. Na tygodniówkach skupiam się na segmentach, które wypadają naprawdę dobrze, no i cóż, pozostaję mi tylko czekać na dalszy ciąg tego Diary i więcej feudów ;)

P.S.: Co do Punka i Rollinsa to nie skopiowałem tego od ciebie już dawno miałem taki feud w EWR i bardzo mi to wychodziło :P

[you] chcesz odwiedzić najnowsze diary na Attitude?

Wbijaj: http://forum.wrestling.pl/viewtopic.php?p=460249&highlight=#460249

Klasyka gatunku - turniej. Jakoś trzeba to zacząć, bo skoro nowa era, nowy pas to niech każdy ma wyrównane szanse bez faworyzowanie innych. Zaznaczę, że udało mi się poprawnie wytypować wszystkich zwycięzców. Wyczyn może uda mi się jeszcze powtórzyć na przyszłym SD, ale z kolejną rundą może być już problem.

Twoje wywiady z RAW to raczej zwykłe rozmowy były, a tutaj.. Del Rio jak najbardziej mi się podobał. Gościa gadającym o tym przeznaczeniu można czytać na okrągło.

Taa, Wyatt daje dobry speech i szczerze? Potencjalnie upatruję go nawet w finale.. a kto wie, czy tego finału nie wygra? Choć to moje gdybanie, ja tego oczekuję, ale także oczekuję zaskoczenia, więc jego zwycięstwo nie byłoby dla mnie zaskoczeniem :D Dlatego, zaskocz czytelnika. Obok siebie dwa proma zawodników turnieju i Randy wypadł gorzej. Nie ukąsił niczym szczególnym w swoim przemówieniu.

Komentarz napisałem u mefika. Cena w diary jest słodko-pierdzący. Standardowy segment.

Ten tydzień uważam, że RAW>SmackDown!, ale czuję, że z biegiem czasu to się wyrówna. Ukszałtuje się tu zarys feudów, pojedynek o główny pas i będzie dobrze.

Smackdown dopiero się rozkręca, turniej o pas jest całkiem naturalnym posunięciem. Jak to zwykle bywa, początkowe rozstrzygnięcia są bardzo łatwe do przewidzenia, no ale tego nie da się uniknąć ;) Plus za graficzne przygotowanie drabinki, brawo.

Nie będę przechodził przez te wszystkie walki, tak jak mówiłem, wyniki do przewidzenia. Martwi mnie jedynie speech Wyatta, który oczywiście był dobry, ale taki... nie-wyattowy. Mało tajemniczości, wiesz co mam na myśli. Jeśli jednak tak masz zamiar go prowadzić, to nie ma problemu ;)

Del Rio dobry wywiad, Orton poprawny speech, Cena... jak to Cena, cukierek albo psikus. Życzę weny! :)

Moja federacja w Booking Zone: WWE: The New Beginning

Dzięki za wszystkie komentarze! Cieszy taka aktywność i motywuje do dalszej pracy. Uwagi biorę sobie do serca i będę brał je pod uwagę! Zapraszam na kolejny odcinek!

------------------------------------------

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_show_logo_l/public/2016/02/RAWrendered--e1f2f9e838b7be02b97c92a71cb09808.png

WWE RAW

01.08.2016

Po efektownym rozpoczęciu witają nas komentatorzy Michael Cole, JBL oraz Byron Saxton. Panowie przypomnieli wydarzenia z zeszłego tygodnia kiedy to:

-CM Punk powrócił na RAW i zapowiedział, że wrócił po WWE Championship. Stephanie McMahon zaplanowała na SummerSlam pojedynek o tytuł pomiędzy Sethem Rollinsem a CM Punkiem.

-Kevin Owens wszedł w słowną konfrontację z Paulem Heymanem.

-Enzo i Big Cass pokonali mistrzów tag teamowych The New Day.

-W walce wieczoru AJ Styles pokonał Setha Rollinsa.

http://www.youtube.com/watch?v=lPqTV0m-XEM

AJ Styles wychodzi do ringu na początku dzisiejszego Monday Night RAW. Witany przez publikę buczeniem sięga po mikrofon.

AJ Styles: W zeszłym tygodniu, w tym ringu, na Monday Night RAW, w walce wieczoru… Pokonałem mistrza WWE Setha Rollinsa! Co to oznacza? Że wykonałem swoją akcję kończącą a następnie przypiąłem Setha i sędzia odliczył do trzech a spiker na zakończenie pojedynku ogłosił, że zwycięzcą tego pojedynku jest A-J-Styles! Oficjalnie pokonałem obecnego mistrza i to ja zasługuję na bycie pretendentem do tytułu! Nie CM Punk, który wrócił nie wiadomo po co i dostaje title shoot za nic. To ja udowodniłem swoją wartość. To ja udowodniłem to, że jestem przyszłym WWE Championem!

http://www.youtube.com/watch?v=KSjnYQXjvWg

CM Punk wychodzi witany ogromną wrzawą. Wchodzi do ringu, bierze mikrofon i przez chwilę milczy i tylko patrzy na AJ’a.

CM Punk: Wiesz, mógłbym się z Tobą trochę zgodzić. Pokonałeś mistrza, to cool! Jesteś naprawdę super wrestlerem ale przypomnieć Ci jak do tego doszło? Gdyby nie moja obecność przy ringu to był byś kolejną ofiarą przekrętu Setha Rollinsa, który zaparł się o liny w trakcie pinu i gdybym ja tych nóg nie zrzucił to byś przegrał. Ponadto zaraz po tym incydencie Seth zajął się wykrzykiwaniem do mnie czegoś w tylu „Co robisz? Wypad stąd!” przez co została odwrócona jego uwaga a gdy wrócił do kontynuowania pojedynku z Tobą to miałeś do wykonania najprostszą rzecz z możliwych. Wykonać mu cios z zaskoczenia i dołożyć Styles Clash a przypięcie było formalnością. A więc kto stoi za Twoim zwycięstwem w tej walce? CM Punk!

AJ Styles: Zawsze musisz wszystko sobie przypisywać. Cokolwiek by to nie było. Czy to, że się urodziłeś to też Twoja zasługa? Gadasz te swoje pierdoły ale fakty są inne. Nie ważne jak! Oficjalnie ta walka zakończyła się moim zwycięstwem i mam gdzieś to co Ty myślisz. Zasługuję na miano pretendenta bardziej od Ciebie i zamierzam walczyć o swoje.

CM Punk: Próbuj chłopcze swoich sił. Gdyby to ode mnie zależało to już dawno bym się zgodził na walkę. Ale ja tutaj jestem by walczyć a nie ustalać. Po…

http://www.youtube.com/watch?v=ZabgKUrosLE

Mistrz WWE we własnej osobie wychodzi przed titantron.

Seth Rollins: Nie rozumiem tego co się w tym momencie wyprawia w moim ringu. Punk, już w zeszłym tygodniu dostałeś to na co nie zasługujesz i ja nie rozumiem po co Ty się tutaj jeszcze pojawiasz. Masz swoją walkę, w dodatku pomagasz wygrać Stylesowi i teraz kolejny przychodzi domagać się tego co mu się należy. No proszę Was. Nie kłócimy się o zabawki tylko o mistrzostwo WWE. Zachowujcie się jak mężczyźni. Ja jestem tutaj The Man i widzę, że muszę wprowadzić porządki bo dzieją się niesamowite rzeczy. Uważam, że zarówno Punk jak i Styles nie zasługują na miano pretendenta i walka na SummerSlam powinna zostać odwołana. Robicie oboje takie zamieszanie, że Stephanie chyba już nie wytrzymuje nerwowo tego co się dzieje na jej show. Mam nadzieję, że zjawi się tutaj za chwilę by rozwiać wszystkie wątpliwości.

CM Punk: Przyszła zagubiona owieczka pokazać ponownie jakim słabym jest mistrzem. Ledwo co wyszedłeś tutaj a już mówisz o Stephanie i o tym, że ma zrobić cokolwiek żebyś tylko nie musiał bronić tytułu przeciwko któremuś z nas. Boisz się? Ciekaw jestem czy jesteś tak dobry w całowaniu dupy McMahonom jak niegdyś swojego czasu był John Cena.

Seth Rollins: Wow, wow, wow. Nie zaczynaj swoich głupkowatych monologów, w których będziesz pozdrawiał Colta Cabanę albo najlepiej jeszcze będziesz apelował o title shota na WrestleMani dla Hornswoggle’a.

AJ Styles: Może swoje durne dyskusje zostawicie na później a tymczasem zajmiemy się moim zasłużonym mianem pretendenta!?

Komisarz RAW wychodzi przed titantron przerywając dyskusję zawodnikom.

Stephanie McMahon: Sytuacja nie jest tak skomplikowana jak mogła by się Wam wydawać. CM Punk, masz swój title shot ale jednak nie jesteś chyba do końca z tego zadowolony. Inaczej siedziałbyś cicho i czekał na SummerSlam. AJ, ty z kolei pokonałeś mistrza ale pomógł Ci w tym CM Punk. Seth, mistrzostwa trzeba bronić przynajmniej raz w miesiącu dlatego nie ominie cię walka w żaden sposób. Widzę tylko jedno rozwiązanie. W walce wieczoru dzisiejszego Monday Night RAW zobaczymy Triple Threat Match! WWE Champion Seth Rollins kontra CM Punk kontra AJ Styles. W przypadku gdy wygra Seth – wyznacza sam pretendenta na SummerSlam a Punk i AJ zostają wykluczeni z walki o tytuł przez cały okres gdy Seth Rollins będzie w jego posiadaniu. W przypadku wygranej CM Punka bądź AJ’a Stylesa to zwycięzca zostaje jedynym i ostatecznym pretendentem do mistrzostwa! Powodzenia Panowie!

Po tych słowach komisarz wróciła na zapleczę a zawodnicy przez chwilę mierzyli się wzrokiem.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/8215_Sheamus_cut_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/Dolph_Ziggler_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Sheamus vs. Dolph Ziggler

Końcówka walki: Sheamus szykuje się do wykonania swojej akcji kończącej. Ziggler wstaje i Celtycki Wojownik rusza. Nie trafia jednak z Brouge Kickiem a gdy się odwraca inkasuje superkick od Dolpha! Przypięcie 1…2… Kick out. Ziggler wstaje, podnosi rywala za głowę ale Sheamus go odpycha i ten odbija się od lin a następnie Irlandczyk wynosi Show Offa i łamie go na swoim kolanie. Przypięcie 1…2! Sheamus nie czeka i od razu wstaje i zamierza kolejny raz spróbować wykonać swoją akcję kończącą. Dolph Ziggler wstaje i Sheamus rusza ale ponownie nie trafia, świetny unik Zigglera! A na to wszystko jeszcze Zig Zag! Przypięcie 1…2…3!

Renee Young i jej gość.

Renee Young: Moim gościem jest obecny pretendent do mistrzostwa WWE CM Punk. Mówię obecny gdyż w walce wieczoru może się wszystko zmienić. Nie jesteś chyba zadowolony z tej decyzji?

CM Punk: Nie będę zadowolony jeśli przegram dzisiejszą walkę. Skoro ubiegałem się o starcie mistrzowskie to znaczy, że jestem pewien swoich umiejętności. Tak samo podchodzę do tego pojedynku. Jestem najlepszym wrestlerem na świecie i to oznacza, że radzę sobie świetnie w takich sytuacjach. Wróciłem po to by zdobyć mistrzostwo i jestem ogromnie zdeterminowany by to osiągnąć.

Renee Young: Mówi się, że sam doprowadziłeś do tej sytuacji. Pomogłeś przecież wygrać AJ’owi w zeszłym tygoniu.

CM Punk: To, że pomogłem mu wygrać to skutek uboczny moich działań. Po prostu nie mogłem dopuścić do nieczystej wygranej Setha Rollinsa. Zrzuciłem jego nogi z lin kiedy próbował się wspierać nimi przy próbie pinu. Prawdopodobnie wygrał by w tamtym momencie tą walkę. Zainterweniowałem a on musiał jak zwykle to skomentować i zamiast walczyć dalej wykrzykiwał te swoje głupoty, że nie powinno mnie tu być, że zniszczyłem jego moment, bla, bla. Styles wykorzystał okazję i teraz walczy o swoje. Nie pomogłem mu wygrać celowo ale gdyby nie ja to by przegrał. Proste.

Renee Young: Za Stylesem stoją jego przyjaciele z The Clubu. Nie obawiasz się ich interwencji? Pojawiają się zawsze w ważnych momentach.

CM Punk: Znam Luke’a Gallowsa dość dobrze. Dzięki mnie spędził trochę czasu tutaj i jak widać ciągle potrzebuje kogoś kto mu będzie drogowskazem. Miejmy nadzieję, że The Club pozwoli swojemu przywódcy walczyć uczciwie. AJ Styles musi wreszcie udowodnić, że stać go na coś samemu a nie tylko mając obstawione plecy. Nic nie trwa wiecznie, ta pomoc kiedyś przestanie dobrze funkcjonować. Wspomnicie moje słowa.

Renee Young: Dziękuje za wywiad.

Kevin Owens bardzo niezadowolony zmierza do ringu i bierze mikrofon od spikera.

Kevin Owens: Kolejny tydzień, kolejne siedem dni, kolejne RAW a ja dalej nie dostałem odpowiedzi na najprostsze pytanie świata. Gdzie do cholery ukrywa się wielka bestia Brock Lesnar? Czy jedyne co będzie się teraz działo to durne gierki słowne coraz bardziej łysiejącego Paula Heymana? Nie po to jestem w WWE. Czekam na Brocka Lesnara jeśli ma jakiś problem. Tu i teraz bez zbędnego pieprzenia.

Długo się nikt nie pojawia. Wreszcie przed titantron wychodzi nie kto inny jak Paul Heyman.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/192/paul_heyman_g4s_19.jpg

Paul Heyman: My name is Paul Heyman! Przychodzę tutaj w imieniu mojego klienta – Brocka Lesnara! Kevin, przychodzisz do ringu po to by mówić o moich włosach? Z jednej strony chcesz walczyć a z drugiej jedyne na co Cię stać to kłapanie dziobem do mikrofonu każdego poniedziałkowego wieczoru. Już raz powiedziałem Ci, że przez swoją niewyparzoną gębę pakujesz się w kłopoty.

Kevin Owens: Zamknij już mordę! Chcę Lesnara w tym ringu i gówno mnie obchodzi co o tym wszystkim sądzisz. Nic tutaj nie znaczysz. A jeśli masz tak dużo do powiedzenia to chodź tutaj do ringu. Skopię Ci dupsko tak samo jak zrobię to z Lesnarem. Obaj jesteście siebie warci. Cipkowaty menedżer ma swojego cipkowatego klienta. Tyl…

Lesnar atakuje od tyłu Owensa. Powala go potężnym ciosem w szyję i zaczyna szaleńczy atak. Podnosi go i błyskawicznie wykonuje Suplex. Wstaje i powtarza ten atak. I po raz trzeci! Publika zaczyna odliczać i krzyczeć „Suplex City”. Lesnar nakręcony wykonuje tą akcję po raz 5 i 6 i 7 i 8. Heyman oklaskuje swojego klienta a Brock wynosi Kevina, który chyba nie wie gdzie jest. Wynosi go na barki i F5! Lesnar zmęczony ale nie ma dość. Bestia kontynuuje atak. Wyniesienie i kolejne F5! The Beast podnosi KO i wyrzuca go poza ring. Wychodzi do niego, podnosi go jak lalkę i irish whipem wbija go w barierki oddzielające fanów. Lesnar wraca do ringu gdzie zadowolony Paul Heyman bije mu brawo. Brock wyrywa mu z ręki mikrofon.

Brock Lesnar: Suplex City Bitch!

Lesnar wyrzuca mikrofon i razem z Heymanem wracają na zaplecze.

Enzo Amore: My name is Enzo Amore and I’m a certified G and a bonafied stud. And you can’t tech that! And this right here, this is Big Cass and he’s 7 foot tall and you can’t teach that! BADA BOOM realest guys in the room… HOW YOU DOIN’?! Dzisiejsze RAW jest w stylu show must go on! Ja i Cass za chwilę zmierzymy się z klubem. Ponownie klub. Czyli let’s party! Dobrze wiecie, że ja i Cass lubimy pofrunąć na imprezce ostro. Czasem zapominamy co się działo dzień wcześniej no ale to tak się zdarza każdemu no nie?! Zajmijmy się jednak łysolkami. Ostatnie nasze spotkanie odbyło się na Battleground gdzie to my, wspólnie z naszym ziomeczkiem ze SmackDown Johnem Ceną zgarnęliśmy zwycięstwo. Swoją drogą powodzenia John w turnieju o World Heavyweight Championship. Pokaż kto jest Certified G! Czas na Clubbing. Chłopaki myślą, że ze swoimi łysinkami zawojują świat. Nie uda im sie to. Jesteśmy tutaj po to żeby zgarnąć złoto więc takich pionków jak oni poskładamy bez użycia broni.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6412/Enzo_Big_Cass_3_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3096/Karl_Anderson_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/241/Luke_Gallows_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Tag Team Match

Enzo Amore & Big Cass vs. The Club

Końcówka walki: Gallows wynosi Enzo ale ten zeskakuje z jego pleców nastepnie odbija się od lin I powala rywala dropkickiem. Zmiana z Big Cassem, który próbuje wykonać leg drop ale nie trafia i Gallows zmierza do swojego narożnika by dokonać zmiany. Karl Anderson wkracza ponownie do akcji i wskakuje na plecy Cassa i poddusza go. Certified G sprytnie jednak rzuca się na narożnik w taki sposób, że członek Clubu ucierpiał i puścił uchwyt. Big Cass chwyta go za głowę i wykonuje suplex. Zmiana z Enzo i błyskawicznie Bada Boom Shaka Laka! Przypięcie 1…2… Cass powala Gallowsa 3! Cenne zwycięstwo!

Po walce Enzo bierze mikrofon.

Enzo Amore: Dosyć tej zabawy. Na Battleground wygraliśmy, na zeszłotygodniowym RAW pokonaliśmy mistrzów. Dzisiaj pokonaliśmy The Club. Skoro AJ Styles ma prawo domagać się walki to my także. Pokonaliśmy New Day w normalnej walce. Bez żadnych oszustw dlatego teraz my rzucamy wyzwanie. Na RAW dzieją się wielkie rzeczy. Dlatego Enzo mówi do rzeczy. New Day! Czekamy na Waszą odpowiedź. Chcemy ja poznać jak najszybciej.

Big E: AWWWWWWWW ATLANTA! DON’T YOU DARE BE SOUR! CLAP FOR YOUR WORLD FAMOUS 2-TIME CHAMPS, AND FEEEEEEL THE POWWAAAAAAAA!

IT’S A NEW DAY, YES IT IS!

Jak zwykle rozbawieni mistrzowie tag teamowi zmierzają tanecznym krokiem do ringu.

Xavier Woods: Enzo, Ty i Cass radzicie sobie naprawdę świetnie. Seria zwycięstw jest niesamowita ale nie zapominajcie, że od 343 dni to New Day są W-W-E-WORLD-TAG-TEAM-CHAMPIONS! Oznacza to, że w tym momencie rozmawiasz z historycznym rekordzistą w tym biznesie.

Kofi Kingston: Chłopaki, my rozumiemy Waszą podjarkę złotem. Te tytuły są naprawdę świetne ale po co wam to? One już są do nas przyklejone. Chcielibyście przejąć te tytuły, które zawsze ma na sobie po walce spocony Big E? Oszaleliście!?

Big E: Przecież ja się nie pocę. Co ty teraz dajesz?

Kofi Kingston: Pocisz się okrutnie. Daj spokój stary.

Enzo Amore: Dobra, dobra ziomeczki. Nie jesteśmy tutaj po to by rozmawiać na temat potu Big E’go. Sprawa jest prosta. Wy jesteście mistrzami a my pewnie zmierzamy po to by Wam te tytuły odebrać. Z całym szacunkiem ale nadchodzi ten moment nieubłaganie. Naprawdę gratuluje Wam rekordu i liczę, że kiedyś będzie nam dane go pobić ale czas dać nam szansę. Po to tu jesteśmy.

Big Cass: How you doin’?!

Xavier Woods: Oh, my się mamy świetnie. Rekord śrubuje się z każdym kolejnym dniem. Fenomenalne uczucie. Nie no stary serio. My musimy pomyśleć o Waszym wyzwaniu.

Kofi Kingston: Dokładnie tak, to nie takie proste.

Big E: Ta decyzja musi być przemyślana… BECAUSE!!!!! NEW-DAY ROCKS! NEW-DAY ROCKS!

Publika chantuje a New Day przybijają piątki z Enzo i Cassem i wracają na zaplecze.

http://www.youtube.com/watch?v=KmcIv6MQLLE

WWE Womans Champion Charlotte wraz z Daną Brooke zmierza do ringu dumnym krokiem.

Charlotte: Tydzień temu w tym ringu odbył się Fatal 4 Way Match o miano pretendenta do mojego mistrzostwa. Wygrała Sasha Banks i szczerze mówiąc jestem z tego bardzo zadowolona. Na Battleground skopałam jej słodki tyłek więc na SummerSlam pozostaje mi tylko powtórzyć to i obronić tytuł. Jestem najbardziej dominującą divą w historii WWE i jestem najlepszą Womens Champion jaka mogła się trafić.

http://www.youtube.com/watch?v=700U3-Jiwdw

Sasha Banks pojawia się przed titantronem.

Sasha Banks: Charlotte, pokonałaś mnie na Battleground ale to nie oznacza, że będziesz już zawsze ze mną wygrywać. Moja ciężka praca zaprowadziła mnie tu. Moja ciężka praca sprawiła, że pomimo porażki to wywalczyłam sobie kolejną szansę.

Charlotte: Błagam Cię. Nie rób teraz mi tego. Nie rozpoczynaj tych swoich opowieści o sukcesie, ciężkiej pracy i co tam jeszcze. Naprawdę nie obchodzi mnie to zupełnie. Ja jestem tutaj mistrzynią i Twoje sukcesy i osiągnięcia są przy mnie niczym. Dominuje nad dywizją kobiet w WWE i nie ma na horyzoncie nikogo kto by mi zagrażał

Sasha Banks: Zdziwisz się jak się spotkamy na SummerSlam. Wtedy The Boss pokaże swój Boss Mode i zdobędę upragnione mistrzostwo. Wtedy moje opowieści o sukcesie i dążeniu do celu będą jak najbardziej na miejscu i będziesz musiała ich słuchać z przyjemnością i na pewno skorzystasz z nich. Nie mogę się doczekać tego pojedynku bardziej niż jakiegokolwiek innego. Pokażę Ci co to znaczy dominować w kobiecej dywizji. Widzimy się na SummerSlam!

Sasha wyrzuca mikrofon i wraca na zaplecze.

Charlotte: Co… Co ty robisz? Wracaj tu! Nie skończyłam z Tobą…

Wściekła Charlotte patrzy w stronę titantronu. Czas na przerwę reklamową.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/Chris_Jericho_Jibi_2016.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

Chris Jericho vs. Cesaro

Końcówka walki: Cesaro łapie Jericho za nogi i rozpoczyna swój słynny taniec z przeciwnikiem. Kręci nim i porywa publikę. 15 kółek wykonane i wreszcie pusza Y2J’a. Ten nie wie gdzie jest. Kręci mu się w głowie i próbuje wstać z pomocą narożnika. Odwraca się i Cesaro rusza do kolejnego ataku ale Y2J wykonuje z zaskoczenia Codebreaker! Cesaro pada matę a Jericho przypina 1…2…Kick out! Nie wierzy w to Y2J, który wdaje się w dyskusje z sędzią. Ten jednak zaleca mu skupienie się na walce i Chris biegnie w stronę lin z pomocą których się wybija i próba lionsaultu ale nie trafia! Cesaro szybko wstaje, podnosi rywala i wykonuje Neutralizer! Przypięcie 1…2…3! Efektowna wygrana Szwajcara!

Po walce Cesaro bierze mikrofon.

Cesaro: Uf co to była za walka. Jednak mi potrzeba więcej i więcej! Więcej emocji, więcej wyzwań. Chce się wspinać na szczyt dlatego mam pewną propozycję dla jednego z zawodników. Kane… O Tobie mówię. W zeszłym tygodniu w tym ringu udowodniłeś, że jesteś w stanie mnie pokonać. Ja jednak dzisiaj udowodniłem, że potrafię się podnieść i wygrać pojedynek z Chrisem Jericho po jego akcji kończącej. Chciałbym Ci rzucić wyzwanie na SummerSlam. Ty i ja w walce o tytuł mistrzowski. Obiecuje Ci, że będzie to dla Ciebie zdecydowanie większe wyzwanie niż zeszłotygodniowa walka. Liczę, że nie schowasz głowy w piasek i przyjmiesz wyzwanie. W przeciwnym razie będę się upominał.

Cesaro odłożył mikrofon i żegnając się z fanami wrócił na zaplecze.

Renee Young i jej gość.

Renee Young: Moim gościem jest AJ Styles. W pewnym sensie udało Ci się osiągnąć swój cel. Jednak by stać się pretendentem musisz pokonać Setha Rollinsa i CM Punka. Jak jesteś nastawiony na ten pojedynek?

AJ Styles: Jestem niezadowolony gdyż ja zasłużyłem na swoje miejsce w walce o tytuł a Punk niczego nie zrobił by być pretendentem. Pokonałem mistrza i domagam się walki jeden na jednego o tytuł bez żadnych walk kwalifikacyjnych. Wiem, że jestem lepszy od Setha Rollinsa i potrzebuje tylko jednej walki o tytuł by to udowodnić. Pokonałem go raz to zrobię to drugi. A dzisiejsza walka wieczoru jest dla mnie komedią. Pokazuje to jak bardzo Stephanie jest nieodpowiedzialna i jak bardzo nie radzi sobie z posadą komisarza RAW. Zamiast docenić to, że ktoś walczy o swoje i udowadnia swoją wartość to usiłuje wszędzie zrobić tak by było według niej.

Renee Young: A jak określisz sytuację The Clubu?

AJ Styles: The Club ma się dobrze. Jesteśmy przyjaciółmi na dobre i na złe. Obecnie nie współpracujemy na co dzień ale na zapleczu zawsze się wspieramy i w każdej chwili ktoś z nas sobie pomoże. Luke i Karl na pewno wkrótce zdobędą mistrzostwo tag teamowe a gdy ja zdobędę WWE Championship wtedy będziemy dominującą stajnią na RAW.

Renee Young: Dziękuje za wywiad.

A oto to co nas jeszcze dzisiaj czeka!

http://s5.ifotos.pl/img/5kane-cre_apwhxsa.jpg

WWE United States Champion Kane zmierzy się z Apollo Crewsem!

http://s2.ifotos.pl/img/5punk-rol_apwhxsq.jpg

Wielki Main Event! Triple Threat Match z udziałem WWE Championa Setha Rollinsa, CM Punka I AJ’a Stylesa!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/Kane_CutByJess_22January2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3605/Apollo_Crews_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

Normal Match

United States Champion Kane vs. Apollo Crews

Końcówka walki: Crews odbija Kane’a od lin i wykonuje bodyslam! Odbija się od lin i dokłada splash! Przypięcie 1…2! Apollo wstaje, podnosi mistrza US. Kane jednak odpycha go i powala silnym ciosem w twarz. Crews podnosi się z pomocą lin i Kane już na niego czeka. Odwraca się i Big Boot! Kane sygnalizuje, że chce zakończyć ten pojedynek. Chwyta za szyję rywala i podnosi go. Wyniesienie i Chokeslam! Z jaką łatwością! Big Red Monster ustawia się i wyczekuje odpowiedniego momentu. Apollo wstaje i odwraca się w stronę mistrza Stanów Zjednoczonych. Wyniesienie, Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…3! Kane demoluje kolejnego przeciwnika!

Po walce Kane bierze mikrofon i staje w środku ringu z tytułem mistrzowskim na ramieniu.

Kane: Cesaro… Pchasz się na siłę do piekła, z którego nie wyjdziesz w jednym kawałku. Nie zdajesz sobie sprawy przez co musi przejść osoba, która staje naprzeciwko ulubionego demona diabła. Popatrz na to co się dzieje z kolejnymi, którzy stają mi na drodze w zwykłej walce. Czego się więc spodziewasz po SummerSlam? Piekło grzeje bardziej niż kalifornijskie słońce. Dlatego szykuj się na koszmar jakiego jeszcze nigdy w życiu nie przeżyłeś.

Kane wyrzucił mikrofon, wykonał swój taunt a z narożników wystrzelił ogień a następnie wrócił na zaplecze.

Renee Young spotyka na zapleczu WWE Championa Setha Rollinsa.

Renee Young: Witaj Seth. Stoisz przed znakomitą okazją by zawalczyć na SummerSlam z kim chcesz. Musisz wygrać jednak Triple Threa Match.

Seth Rollins: Stephanie rozegrała to po mistrzowsku. Zamiast dwóch nieudaczników dodawać do walki wieczoru SummerSlam to ja sam wybiorę tego kto będzie moim rywalem. Uważam, że jest to najrozsądniejsze rozwiązanie i już dzisiaj poznacie nowego pretendenta do mojego mistrzostwa.

Renee Young: Komu zamierzasz dać szansę?

Seth Rollins: Ooooh to na pewno jest gorący temat i pewnie wszyscy liczą, że będzie to jakiś The Rock, Goldberg albo cholera wie kto jeszcze. Otóż zawiedziecie się gdyż uważam, że jedyną słuszną osobą, która może walczyć o tytuł i być w jego posiadaniu jestem ja! Dlatego rozegram to po mistrzowsku tak jak zrobiła to Stephanie i po raz kolejny udowodnię, że jestem najlepszym mistrzem w historii WWE! A teraz wybacz ale musze iść gdyż czeka mnie bardzo ważna walka.

Renee Young: Dzięki za wywiad.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/8052_Seth_cut_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/aj_styles_1_unconquerable_march16.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/37/cmpunkbycs.jpg

Normal Match

*Jeśli wygra Seth Rollins to wyznacza innego pretendenta a Styles i Punk nie mają prawa zostać pretendentami w trakcie title runu Rollinsa

*Jeśli wygra AJ Styles lub CM Punk to zwycięzca zostaje pretendentem

WWE Champion Seth Rollins vs. AJ Styles vs. CM Punk

Końcówka walki: Styles i Rollins w przeciwnych narożnikach a Punk na środku ringu. Bierze rozbieg i kolanko prosto w twarz dla Stylesa. Szybko biegnie w przeciwny narożnik i powtarza ten cios na Rollinsie. I kolejny raz Styles. I jeszcze raz Rollins! Chwyta mistrza WWE za głowę i running bulldog. Podnosi Rollinsa i wyrzuca go poza ring. W międzyczasie AJ doszedł do siebie i zachodzi Punka od tyłu ale Best In the World powstrzymuje go ciosami z łokcia. Odwraca się i kopnięcie w brzuch, odbija się od lin i enzuigiri! CM Punk na fali. Wskakuje na narożnik, tauntuje i szykuje się do akcji wysokich lotów. Ale na krawędź ringu wskakuje Seth Rollins i zrzuca Punka z narożnika i dodatkowo Styles wyturlał się poza ring w związku z czym Straight Edge Warrior upadł na matę. Rollins widzi, że Punk leży i zamierza wykonać on akcję wysokich lotów. Wchodzi na narożnik. Efektowny Phoenix Splash! To musi być koniec, próba przypięcia! Styles wraca do ringu i chwyta z zaskoczenia mistrza WWE. Ustawia go błyskawicznie do akcji kończącej i Styles Clash! Z trudem przewraca Rollinsa na plecy i kładzie na niego rękę. W tym samym czasie to samo robi Punk i sędzia przez chwilę zdezorientowany ale wreszcie rozpoczyna odliczanie 1…2…3! AJ Styles wznosi w górę rękę i nie jest świadom do czego tak naprawdę doszło przed chwilą. Domaga się podniesienia reki przez sędziego ale ten nie jest do końca pewny ostatecznego wyniku.

Stephanie McMahon wychodzi przed titantron.

Stephanie McMahon: Spokojnie, spokojnie. WWE Monday Night RAW słynie z tego, że dochodzi do różnych spornych sytuacji ze względu na ogrom talentu w rosterze. Jak widać by pokonać naszego mistrza potrzebnych jest aż dwóch zawodników. Na SummerSlam jednak nie będziecie współpracować. Wynik tej walki jest następujący. Zarówno CM Punk jak i AJ Styles przypieli Setha Rollinsa co by oznaczało, że oboje są zwycięzcami. Co zgodnie z założeniem tego pojedynku oznacza, że CM Punk zachowuje swoje miano pretendenta a także AJ Styles staje się drugim pretendentem. To skutkuje Triple Threat Matchem na SummerSlam. Wielki pojedynek z udziałem wielkich zawodników! WWE Champion Seth Rollins, Best In the World CM Punk i The Phenomenal AJ Styles!

Obrazkiem zszokowanych i zmęczonych uczestników main eventu kończymy dzisiejsze Monday Night RAW!

http://s10.ifotos.pl/img/1jpg_apwhxpx.jpg

1.Triple Threat Match for WWE Championship

Seth Rollins © vs. CM Punk vs. AJ Styles

image.jpg

http://s10.ifotos.pl/img/8jpg_apwhxhh.jpg

3.Normal Match for WWE United States Championship

Kane© vs. Cesaro

NEWSY:

:arrow: WWE powoli przygotowuje się do debiutów nowych zawodników. Dużo mówi się o wprowadzeniu do głównego rosteru kilku twarzy z NXT zarówno by wzmocnić dywizję kobiet jak i mężczyzn. Wśród faworytów wymieniani są Finn Balor i Bayley. Zarząd nie chce by w krótkim czasie do głównego rosteru dołączyło kilku zawodników NXT naraz gdyż w większości widzą gwiazdy dużego formatu a obecny roster jest wystarczająco silny i są zaplanowane już programy na następne miesiące.

:arrow: Skoro mowa o nowych twarzach to istnieje też prawdopodobieństwo powrotu niektórych zawodników na stare śmieci. Wśród głównych kandydatów wymieniani są John Morrison oraz Kaval. WWE kontaktowało się z zawodnikami lecz ostateczny wynik tych rozmów nie jest nikomu znany. Poza wspomnianą dwójką prowadzone są rozmowy z innymi zawodnikami ale federacja będzie starała się utrzymać ich nazwiska w tajemnicy do samego debiutu.

:arrow: Oficjalna informacja! 11 września 2016 roku odbędzie się PPV o nazwie Backlash i będzie to PPV wyłącznie dla brandu SmackDown! Nie znana jest jeszcze koncepcja i jakie walki się na niej odbędą.

Edytowane przez Pinio

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Jedziemy z RAW.

Początkowy segment wypadł fajnie. Najlepiej wypadl zdecydowanie Brooks, w sumie nie dziwne bo juz w poprzednim projekcie pokazałeś sie ze potrafisz sie w niego dobrze wczuć. Triple Treat w main evencie...watpie w utrate title shota przez Punka.

Owens dobrze, Heyman dobrze, Lesnar powraca i niszczy..same plusy :D Oficialne zatwierdzenie chyba za tydzien.

Bardzo dobrze sie wczules w Enzo a po walce w New Day. Dobry segment i czekac na zatwierdzenie tego starcia.

Divy solidnie, ale bez szału. Źle to nie wypadło, ale nie interesuje mnie tak bardzo ich segi.

Cesaro po wygraniu z Chrisem rzuca wyzwanie Kane, ale w przypadku akceptacji daje małe szanse Szwajcarowi.

Kane przyjmuje wyzwanie i czekamy na ich walke, ale jak mowilem nie daje Cesaro za duzych szans.

Wywiady z uczestnikami main eventu mi sie podobały. Dobrze wczules sie w każdą postac.

Styles i Punk odliczaja mistrza a AJ bedzie mial kolejne podstawy do narzekan bo to wykonal cala prace a Punk tylko polozyl reke. Powtorka Triple Treata na SS, ale tam raczej wygra Seth.

Fajne RAW. Konflikty dalej sie kręcą i trzeba sie cieszyc. Czekamy na SD. Życzę weny.

WWE TOP 5 : Styles, Orton, Rollins, Strowman, Fiend

Typery Attidute:

I miejsce - Euro 2016

211037455454a7d7ec224dd.jpg

• Urządzenie:  Windows

Fajnie, że zrobiłeś Triple Threat Match o takim star powerze o WWE Championship na SummerSlam. Ale skarcę Cię za jedną rzecz - gdyby w rzeczywistości dablju zrobiło tak jak ty, to większość narzekałoby, że niepotrzebnie już taka walka była na RAW i na SS dostaniemy właściwie powtórkę :P

Cieszę się, że pushujesz na swój sposób Kane'a. Z Cesaro powinien wykręcić przyzwoitą walkę, ale ważniejsze, że masz dla jego zajęcie i powoli rozwijasz feud.

Karta na SummerSlam generalnie zaczyna wyglądać bardzo dobrze na papierze. Wątpię, by SD przygotowało coś mocniejszego niż AJ - Rollins - Punk. Ale znając Ciebie, może jeszcze nas zaskoczyć ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
    • KyRenLo
      Dobrze. Skoro autor poprzedniego pytania zezwala, to mogę coś zadać. Saints Row: The Third Na samym początku gry dostajemy scenkę, w której Pierce reklamuje pewien napój w puszce. Proszę napisać jak się nazywa.
  • Dodaj nową pozycję...