Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Battleground 2016 PPV (zapowiedź, dyskusja,spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

24 lipca 2016

Washington, D.C (Verizon Center)

220px-Official_poster_for_Battleground_2016.jpg

Karta:

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/06/20160620_Battleground_AmbroseRollinsReigns--76f420c8444e3f45e63a90eb559a6017.jpg

1. WWE Championship Triple Threat Match

Dean Ambrose © vs Roman Reigns vs Seth Rollins

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/06/20160627_Battleground_SamiOwens--cec0638269b599030c8dcd02084c83c3.jpg

2. Singles Match

Sami Zayn vs Kevin Owens

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160630_Battleground_BeckyNata--a30255640af0c0d78c21c947d732d840.jpg

3. Singles Match

Becky Lynch vs Natalya

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160627_Battleground_CenaAmoreCassAJGallows--cc51195da647af4ee7c80d57364c7eed.jpg

4. Six Man Tag Team Match

John Cena & Enzo Amore & Big Cass vs The Club

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160704_Battleground_MizYoung_2--edce70fb4c1390055f1b5dad404ad1ae.jpg

5. Intercontinental Championship Match

The Miz © vs Darren Young

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160704_Battleground_RusevRyder--5c46fac18e0f9d35afd07ac3127df3ca.jpg

6. US Championship Match

Rusev © vs Zack Ryder

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160630_Battleground_NewDayWyatt--55f22a12b28b6f86bc6bceff3bff8b6f.jpg

7. Six Man Tag Team Match

The New Day vs Wyatt Family

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160714_Battleground_SashaCharlotteDanaMystery--7e64a28a089a668c7816915fb1b8b122.jpg

8. Tag Team Match

Charlotte & Dana Brooke vs Sasha Banks & Mystery Partner

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160722_Battleground_UsoBreezango--09a32829655e2aa2fc752207f69b8f1c.jpg

9. PreShow Tag Team Match

The Usos vs Breezango

ihttp://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/07/20160711_Battleground_RandyOrton_jericho--5b9dbc1544e0318a4b0417ee1557fb71.jpg

* podczas gali odbędzie się Highlight Reel. Gościem Chrisa Jericho będzie powracający Randy Orton, który wypowie się na temat swojej walki z Brockiem Lesnarem na SummerSlam

Zapraszam do dyskusji

Edytowane przez TakerFanKrk
  • Odpowiedzi 76
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Młody Zgred

9

• smartfan

7

• BorgNine

5

• ThomasWwe4Life

5

• Reputacja:   1 262
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Trochę jestem zawiedziony, że walka takiego kalibru jak pojedynek byłych członków The Shield trafia na Battleground, które umówmy się wielkim ppv nie jest. Szkoda potencjału na taką galę, a walka tej trójki na pewno dobrze się sprzeda. Mogli poczekać z walizką i Ambrosem choćby do następnego ppv, gdzie to Roman dostałby rewanż. Trochę chyba ten brand split w tym wypadku przeszkadza, ale to i tak żadne usprawiedliwienie. Jeśli taki 3-way dostaniemy już na tym ppv to mam nadzieję, że Vince i spółka szykują jeszcze większą petardę na SummerSlam, bo tak powinno być. Kolejny pojedynek tej trójki na największej gali lata po ich potyczce na Battleground tak smakował już nie będzie.

• Reputacja:   0

Jestem ciekawy, co zrobią teraz z tym triple threat matchem. Romek ma zawieszenie na 30 dni czyli wróci przed walką. Czyli co znowu inny wrestler będzie promował walkę za niego ?(vide Ambrose z Tryplakiem)

Oprócz tego chciałbym żeby Ambrose chociaż do tego SummerSlam pas potrzymał, bo tak to bedzie szkoda walizki trochę (moim kandydatem był Owens.. :) )

Oprócz tego założę się że będzie Cena-Styles, Sami-Owens, Rusev-Titus, New Day-Wyatt, Sheamus-Crews i myślę że Cesaro też powinen kogoś dostać.

drink it in man

92214206157e11dc32014b.jpg

@UP

Walki na 100% będą z podanymi przez ciebie uczestnikami, tylko Tytus niech nie całuje znowu dzieciaka w usta, bo mam wielką chęć za#ebać mu w łeb łopatą...

12435838605753d0d95e3a2.jpg

• 2 tygodnie później...

Najnowszy kawałek Skilleta (Feel Invincible) jako theme song Battleground. Odkąd usłyszałem ten kawałek, byłem prawie pewien, że WWE go użyje

WWE ma słabość do dwóch kapel - Downstait (theme dla Miza, Riley'a i nowy theme Rydera) i właśnie Skilleta (któreś HIAC oraz RR) :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

WWE ma słabość do dwóch kapel - Downstait (theme dla Miza, Riley'a i nowy theme Rydera) i właśnie Skilleta (któreś HIAC oraz RR) :)

No jeśli trzy theme songi można uznać za słabość do kapel, to można podrzucić tego o wiele więcej, m.in. Imagine Dragons (WM 30, Payback, Surivor Series) też często gościło w WWE. Dobrze się wpisują w klimat WWE i ja tam nie narzekam :-).

• Styl:  Jasny

Słabości do Motörhead nic nie przebije, choć tu akurat nowych kawałków już nie uświadczymy ;( Ale akurat ostatnio na dobór kawałków do gal made by WWE i tak ciężko narzekać. Czy to Halestorm i The Struts w NXT, czy IMO genialna piosenka (fatalnego zazwyczaj) Thrice reklamująca niedawne MITB, czy nawet ten nieszczęsny Skillet - to wciąż znaczny postęp względem Kid Rocka, Flo Ridy czy innego Florida Georgia Line ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Na ostatnim tapingu SmackDown, Charlotte ogłosiła że ona wraz z Daną zmierzą się z Sashą i tajemniczym partnerem którego wskaże Banksówna. Tylko ja pomyślałem o debiucie Bayley?

a czemu niby Bayley? Prędzej to będzie Paige albo inna kobitka która miała na pieńku z Daną i Charlotte. Bayley tu nie ma żadnego sensu, ale to je WWE. Z debiutem Bayley moga poczekac na noc po SummerSlam gdzie pójdzie właśnie na Banksówne #Paige_RAW_WM29.

Do karty dodali walkę TND vs Wyatts. Na razie nic nie powiedzieli, że zawalczą o pasy TT.

24571150556b9ddab2c677.jpg

smartfan,

Ja jednak obstawiam że to będzie Bayley. Gdyby miała być to Diva z obecnego rosteru typu Paige to na pewno nie trzymaliby tego w tajemnicy tylko od razu podaliby partnera Sashki. Zresztą mam złe przeczucia że w związku z tym ewentualnym debiutem, Sasha ostatecznie nie zdobędzie pasa na SummerSlam (czego w żądnym wypadku bym nie chciał. Tyle już na to czekam..). Tyle się dzisiaj mówi że Banksówna na 100 % zdobędzie tytuł na SS, tylko co w sytuacji jeśli WWE będzie chciało ponownie zagrać na nosie? Jeśli Bayley by zadebiutowała jako jej "mystery partner" to jestem pewny że dołączyliby ją do walki o pas na SummerSlam. A wtedy wiadomo jakby się to potoczyło: Sasha i Bayley kłócą się o to która z nich ma przypiąć Charlotte, żadna nie chce odpuścić. Charlotte wykorzystuje sytuację i pozostaje mistrzynią a Sasha i Bayley kontynuują feud z NXT, co odciąga je obie od pasa. Dlatego ja się obawiam że nie będę mieć wesołej miny po SummerSlam...

Edytowane przez TakerFanKrk

Kurde, to Battleground to chyba najbardziej nieistotne PPV w historii WWE. Nie dość, że już zapowiadają walki na Summerslam i kilka dni przed samym PPV dostajemy dwa! pojedynki o najważniejszy tytuł to jeszcze na Attitude tylko 9 odpowiedzi a przez "prace remontowe" na forum raczej to nie ulegnie zmianie. W takich sytuacjach można pomyśleć, że jednak WWE zrobiło złoty interes, że nie każe sobie płacić 50 $ za PPV.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

1. WWE Championship Triple Threat Match

Dean Ambrose © vs Roman Reigns vs Seth Rollins

Jeśli Dean wygra - Raw bez dużego pasa, jeśli Roman lub Rollins - Smackdown tylko z Intercontinental Championship. Widać, że będą dążyć do przywrócenia dwóch pasów i jeśli chcą to zrobić na Battleground to mogą pokusić się o jakieś nietypowe zakończenie pojedynku. Podwójny pin na Romanie? Nie wiem czy Vince aż tak go znienawidził, newsy wskazują na coś innego. Jeśli walka zakończy się normalnie, to pewnie drugi brand stworzy pas z niczego, dla samego jego bytu.

I tutaj pojawia się pytanie, czy Dean da Smackdown - nie oszukujmy się - podrzędnej według Vince'a tygodniówce będzie trzymał pas WWE, czy raczej trafi on na Raw i Smackdown otrzyma WHC? Skłaniałbym się ku drugiej opcji, co oznacza wygraną Setha lub Romka.

Seth #1 pick czy Romek - wellness policy breaker? Myślę, że powinni jeszcze poczekać z Reignsem (zdają sobie sprawę z buczenia) i jeśli nie podwójny pin (na Romku, mało prawdopodobne), to zwycięsko powinien wyjść Seth Freaking Rollins.

2. Singles Match

Sami Zayn vs Kevin Owens

Trafili do tego samego brandu, co oznacza, że będą to kontynuować przynajmniej do SummerSlam. Oznacza to wygraną Zayna, bo jeśli chodzi o PPV Main Rosteru to Kevin na razie wygrywa 1:0

3. Singles Match

Becky Lynch vs Natalya

Feud bardzo podobny do Sami vs Owens - brak ciekawych segmentów - ot zwykła napierdzielanka. Za Owensami przemawia przynajmniej historia.

Liczę na wygraną Becky, niech to ją budują na kobiecą twarz Smackdown

4. Six Man Tag Team Match

John Cena & Enzo Amore & Big Cass vs The Club

The Club został rozbity, bardzo szybko, o wiele za szybko. Nie widzę tutaj innego zakończenia niż Luke i Karl odwracający się od AJ'a (Finn Balor confirmed?)

Ewentualnie Cena klepiący tych dwóch i AJ, który strzela focha, że to oni zawsze przegrywają (co idąc obecną logiką WWE na temat prowadzenia Gallowsa i Andersona wydaje się niestety realne).

5. Intercontinental Championship Match

The Miz © vs Darren Young

Szczerze mówiąc Young zrobił leciutki postęp ostatnio, jednak wciąż nie jest to wystarczający postęp, żeby z marszu podłożyć mu The Miza. Poza tym Darren triumfował na ostatniej gali Smackdown, co według WWE oznacza, że The Miz wygra.

6. US Championship Match

Rusev © vs Zack Ryder

Drugi niszczycielski reign Ruseva trwa, nie widzę powodu, żeby Ryder go przerwał, nawet mimo odświeżenia jego postaci ostatnio (contendership, theme).

7. Six Man Tag Team Match

The New Day vs Wyatt Family

Ciężki orzech do zgryzienia. Wyatt Family się rozpada, z drugiej strony mecz nie jest o pasy, co sugerowałoby ich triumf. Może dadzą im wygrać na pożegnanie. Niech podbudują Bray'a, bo Rowan to raczej przejdzie do historii po tym matchu i będzie solowym jobberem (teraz jest tagteamowym :grin: )

8. Tag Team Match

Charlotte & Dana Brooke vs Sasha Banks & Mystery Partner

Nazwijcie mnie głupim i naiwnym ale do końca wierzę w debiut Bayley. Jeśli chodzi o wynik to Sasha oczywiście zgarnia pin, co stawia ją w Title Picture na Summerslam.

Obejrzalem ostatnie RAW przed BATTLEGROUND i jestem w szoku. Sytuacja gdzie Stephanie McMahon wyrywa mikrofon i oglasza werdykt jak i reakcja Shane'a, Dean'a, Daniel'a, Kinga i Michaela Cole'a pokazuja, ze wrestling nie do konca jest rezyserowany i wszystkiego sie mozna spodziewac. Shane caly zczerwienial, a Dean Abmrose prawie sie rozplakal bo do Triple Threat mial podchodzic jako mistrz i pewnie tam Rollings mial go odzyskac, a tu coreczka Tatusia odwalila totalny numer i zabrala pas Dean'owi na RAW. Ogladam ta sytuacje z werdyktem caly czas i ewidentnie widac, ze zrobila to niespodziewanie. Shane bronil Ambrose'a, a ona go wyraznie nie chce jako mistrza i odwalila totalny numer na spontanie...
I was born just one day after first Wrestlemania ever. Destiny !

• Reputacja:   361
  • Styl:  Jasny

Obejrzalem ostatnie RAW przed BATTLEGROUND i jestem w szoku. Sytuacja gdzie Stephanie McMahon wyrywa mikrofon i oglasza werdykt jak i reakcja Shane'a, Dean'a, Daniel'a, Kinga i Michaela Cole'a pokazuja, ze wrestling nie do konca jest rezyserowany i wszystkiego sie mozna spodziewac. Shane caly zczerwienial, a Dean Abmrose prawie sie rozplakal bo do Triple Threat mial podchodzic jako mistrz i pewnie tam Rollings mial go odzyskac, a tu coreczka Tatusia odwalila totalny numer i zabrala pas Dean'owi na RAW. Ogladam ta sytuacje z werdyktem caly czas i ewidentnie widac, ze zrobila to niespodziewanie. Shane bronil Ambrose'a, a ona go wyraznie nie chce jako mistrza i odwalila totalny numer na spontanie...

He, he - a jednak WWE ma całkiem niezłych aktorów w rosterze, skoro potrafią kogoś tak wkręcić :wink:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Battleground...niby zapowiada się dobrze, niby to ostatnia gala przed podziałem barndów ALE jakoś nie czuje tych walk, które niby są z najwyższej półki.

Dean Ambrose vs Roman Reigns vs Seth Rollins Roman Reigns na pewno nie zdobędzie złota. Czy jeszcze 2 miesiące temu byśmy tak napisali? To będzie zdecydoawnie najciekawsza walka, bo tak na prawdę może stać się prawie wszystko. Czekać będę głownie na rezultat. Czy Dean będzie głownym mistrzem na SD? Czy Seth odzyska swój skarb? Może już na tym PPV wróci/zadebiutuje drugi pas dla RAW albo SD? Będzie ciekawie. Ta walka ma potencjał kończyć WMkę, a na pewno SummerSlam. Nie poprowadzili tego dobrze na co wpłynęło zawiesznie RR bo tak naprawdę mieliśmy feud Dean vs Seth a nie potyczkę między członkami The Shield. Oby jeszcze wrócili do tego zestawienia.

Sami Zayn vs kevin Owens Równiez to starcie śmiało mogłoby być na WM. Powiem więcej, tam jest jego miejsce. Byłem wkurwiony, że kończą to na jakimś podrzędnym BattleGround ale może rzeczywiście to nie koniec i finalne starcie będzie na największej ze scen? Wylądalowali w jednym brandzie, więc mogą to pociągnąć dalej. Już pisaliśmy że feud został słabo poprowadzony, opierał sie na tych samych schematach z atakiem na rywala, wzajmnym obijaniu mordy. Nie wykorzystali potencjału za mikrofonem, ich segmenty na micu spokojnie mogłyby trwać po 10 minut. Zayn jest nijaki, takiego Samiegu nigdy nie widzieliśmy w NXT. Walka będzie bardzo dobra, może najlepsza tej nocy chooć emocje po tym co nam zaprezntowali na RAW i SD na pewno nie będa tak duże.

Becky Lynch vs Natalya Becky musi wygrać, do przewinięcia.

The Club vs John Cena, Enzo & Cass Z jednek strony The Club aby nie wyjść na stajnie nieudaczników musi wygrać a z drugiej przegrana może oznaczać zwycięstwo Stylesa nad Ceną na SS. The Club się rozwiązuje więc i zwycięstwo teoretycznie jest im potrzebne, zresztą tak jak face'om. Będę za przybyszami z Azji, drużna która ma za sobą parę lat dominowania na świecie ma przegrać z zawodnikami którzy są co prawda wysoko w hierarchi ale zlepieni na szybko przed walką, bez żadnego doświadczenia we wspólnych występach? Może dojdzie do debiutu Balora? Po walce powinni jakoś pokazać rozpad Clubu, raczej na przyjacielskich warunkach. A może atak DOCa i Karla na AJu przy pomocy Demona? Jest sporo możliwości.

The Miz vs Darren Young Na razie nie widać lepszego kandydata do pasa IC niż Miz. Gość jest fenomenalny w tym co robi. Maryse jest tylko znakomitym dodatekim do tego zawodnika. Czy Young jest bez szans? Oczywiście, ze nie, przecież to WWE a poza tym poprawność polityczna zawładnęła światem co może być najpoważniejszym argumentem dla Darrena w tej walce :twisted:

Rusev vs Zack Ryder Nie lubię Rydera, lubię za to Ruska terminatora. Stary dobry Bułgar wrócił, znów jest niszczycielem i zapomniałem o nieprzyjemnym epizodzie w LoN.

The New Day vs The Wyatt Failly Spływa po mnie ta walka. yattci też się rozbili i jestem ciekaw jak to przedstawią. Irytuje mnie to, że TND nie broni pasów, w zasadzie te pasy przykleiły się do zabawnych murzynków i cięzko wyobrazić sobie nowych mistrzów. Nie wiem czy rekord został pobity czy nie, ale mogliby zrzucić z nich żłota.

Dana Brooke & Charlotte vs Sasha Banks & ??? Nikki bella otrzymała zielone światełko, to ona będzie tajemniczą partnerką a nie żadna Bayley. Ta pani zadebiutuje na dzień po SS żeby feudować z nową mistrzynią Kobiet, Sashą Banks. The Boss w tej walce przypnie Falirówne przez c stanie się No #1 Contender. Tak to widzę

24571150556b9ddab2c677.jpg