Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Money In The Bank 2016 PPV (zapowiedź,spoilery,dyskusja)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

19 czerwca 2016

Las Vegas, Nevada (T-Mobile Arena)

220px-Money_in_the_Bank_2016_poster.jpeg

Karta:

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/2016/05/20160523_MITB_Match_ReignsRollins--1522def70b96c1abbea271f33a3db693.jpg

1. WWE World Heavyweight Championship Match

Roman Reigns © vs Seth Rollins

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/events/2016/06/20160606_MITB_Match_Qualifying_six_2--626b3c8227b05464ed86d7d3b0baeec2.jpg

2. WWE World Heavyweight Championship Contract Money In The Bank Ladder Match

Kevin Owens vs Cesaro vs Dean Ambrose vs Chris Jericho vs Sami Zayn vs Alberto Del Rio

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/2016/05/20160527_MITB_Match_CenaAJ--7078c516256e4f12ad53fe4444246679.jpg

3. Singles Match*

John Cena vs AJ Styles

* Członkowie The Club mają zakaz przebywania koło ringu

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/events/2016/06/20160606_MITB_Match_TagTeams--22876d7846fc1b4f3506c9de42d72676.jpg

4. Tag Team Fatal 4-Way Championship Match

The New Day © vs The Club vs Enzo Amore & Big Cass vs The Vaudevillains

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/events/2016/06/20160606_MITB_Match_RusevTitus_nologo--8d3d8f33b72cf1ff2f1db42ff3fc94dc.jpg

5. United States Championship Match

Rusev © vs Titus O'Neil

20160608_MITB_Match_DolphBaron--331b824dad9ef003980f684fbd4fd100.jpg

6. Singles Match

Dolph Ziggler vs Baron Corbin

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/06/20160613_MITB_Match_ApolloCrewsSheamus--fb2c2081528e31880835a9e775873c9e.jpg

7. Singles Match

Apollo Crews vs Sheamus

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/06/20160613_MITB_Match_CharlotteDanaNattyBecky--a1939d9cdcff776017f7c522ee145dd4.jpg

8. Tag Team Match

Charlotte & Dana Brooke vs Natalya & Becky Lynch

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/06/20160617_MITB_Match_DolphBaron--e4260c2273242b1a8d945bbd2583d214.jpg

9. KickOff Tag Team Match

Luchas Dragons vs Dudley Boyz

http://www.wwe.com/f/styles/wwe_16_9_xl/public/all/2016/06/20160617_MITB_Match_RtruthBreeze--7f283164681d94f74c563dfd7fcf5226.jpg

10. KickOff Tag Team Match

The Golden Truth vs Breezango

Zapraszam do dyskusji

Edytowane przez TakerFanKrk
  • Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• DashingNoMore

7

• smartfan

6

• TakerFanKrk

5

• Caribbean Cool

5

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

ME zapowiada się nieźle. Ciekawe czy dołożą stypulację Ladder Matchu, ale wątpię że chcieli by powtarzać. Wygra pewnie Romeo, ale Rollins przynajmniej będzie mógł przy nim pierdnąć.

Najlepiej by było, gdyby Romek i Seth po walce przeszli podwójny turn. Romek jako topowy heel miałby przynajmniej uzasadnienie na buczenie (i kilka innych zalet), a Rollinsa jako face'a lepiej by się oglądało.

A kandydat do walizki po mnie spływa.

Edytowane przez Ziomaletto

Wieść niesie że kobiety dostaną swój ladder mecz o walizkę. Żeby walka MiTB kobiet była dobra na ten moment potrzebna jest Bayley. Dream skład tego meczu, by w walce były jakieś suicide dajwy, skoki z drabiny w moich oczach byłby następujący:

Becky Lynch vs Charlotte vs Sasha Banks vs Paige vs Emma vs Naomi

Wypada nam Sasha bo coś z jej głową jest nie tak i podobno może mieć nawet kłopot z wróceniem na SS. Wypada nam Charlotte bo walizki nie zdobywa mistrz. Wypada nam Emma bo dysk. Wypada nam Naomi bo też ma kłopoty ze zdrowiem.

W tym wypadku jakiegokolwiek spota wykonać może Becky, ale sama go nie zrobi, a Paige nie wygląda ostatnio na bardzo ogarniętą w ringu, wiec potrzebna jest jej Bayley, a ta tak na pewno nie zadebiutuje.

Jeśli dwie porażki to za mało, i Natalya dalej będzie feudowała z Szarlot, a na Manej in de bank będą dwie walki kobiet, skład może wyglądać następująco:

Becky vs Dana vs Foxówna vs Samer ryj vs Paige vs ??? (chyba nie ma już nikogo w main rosterze kto mógłby wystąpić, no bo wrzucenie Evy Marie do tej walki byłoby szalenie niebezpieczne xD). Roster kobiet jest za bardzo przetrzebiony by taka walka się odbyła. Jako entuzjasta roseru kobiet w WWE na początku bardzo sie ucieszyłem na wieść o takim pojedynku, ale teraz dochodzę do wniosku że ta walka nic dobrego kobietom w tym momencie nie przyniesie. Za rok jak wejdzie do głównego rosteru Bayley i Asuka można o takiej walce pomyśleć, na ten moment ten pomysł nie ma sensu.

Entuzjasta kobiecego Wrestlingu.

Berbel, nie gadaj że Sasha miałaby nie wrócić na SummerSlam... Nie dopuszczam do siebie takiej możliwości, ona musi być, jeśli nie w walce o walizkę, to na SS obowiązkowo. Co do zwyciężczyni ewentualnego meczu o walizkę, to w zasadzie każdą inną Divę oprócz Sashy olewam ciepłym moczem i bez niej na pewno nie będę tej walki oglądał. Niemniej jednak na chwilę obecną najwłaściwszą kandydatką do zwycięstwa byłaby Becky. Co do Natalyi to zapewne dostanie ona jeszcze jedną, ostatnią szansę na MiTB gdzie Charlotte pojedzie ją czysto już bez pomocy Dany Brooke i Kanadyjka zostanie ponownie spuszczona w muszli klozetowej.

W ogóle jeśli mówimy o kobietach to szkoda że na każdym PPV dostają one prawie tylko wyłącznie walki bez jakiejkolwiek stypulacji. Może się to wydać dziwne, ale ja bym np bardzo chciał zobaczyć walki kobiet, w którym normalnie panienki wyciągają sobie bronie spod ringu, niszczą stoły komentatorskie czy tłuką się na backstage'ach/wśród publiki. W przeszłości parę Hardcore Matchy z udziałem Div się odbyło. Nic nie stało na przeszkodzie by Charlotte z Natalyą też się trochę poobijały kijkami do kendo na ER :)

Edytowane przez TakerFanKrk

Też czytałem o ladder matchu Div ale nawet nie wziąłem tej opcji na poważnie, ponieważ z tego co czytałem, pomysł przewijał się też w poprzednich latach. I spójrzmy prawdzie w oczy... to byłoby słabe. Nie dostaniemy I Quit Matchu Sexy Star z Mariposą, tam drabiny byłby tylko po to by zdjąć walizkę i nie ma znaczenia jakie divy brałyby w tym udział.

PS: Jeśli chodzi o Paige to czytałem plotki, że zaciążyła więc raczej też dużo by w takim pojedynku nie przyjęła ;)

To co mi się podobało ostatnio w Money in the Bank PPV to fakt, że WWE potrafiło utrzymać koncept dwóch ladder matchów mimo jednej walki o walizkę. Ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak WWE miałoby to zrobić w tym roku. Mam tylko nadzieje, że walka o walizkę nie będzie openerem. Bardzo nie lubię gdy to się dzieje bo w końcu walizka na tym PPV powinna być priorytetem.

• Urządzenie:  Windows

MITB kobiet? Miesiąc temu byłbym pewnie zwolennikiem numer jeden takiego rozwiązania, obecnie jednak muszę być na nie - przyplątało się za dużo kontuzji i mielibyśmy za dużo problemów ze skomponowaniem solidnego składu. Sasha popsuta, Emma popsuta, Naomi raczej też popsuta... to już pół potencjalnego składu. Kim je zastąpić? Daną, Evą Marie i Summer? Nawet z posiłkami z NXT (Bayley, może Carmella albo Alexa) wyglądałoby to blado....

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Pierwsza myśl o MITB kobiet = fajny pomysł, coś nowego Mrs. MiTB ogólnie fajny pomysł, a potem zacząłem się zastanawiać jak miałoby to wyglądać i wyszedł mi dramat. Ciężej by się to oglądało niż singles match Alicia Fox vs Rosa Mendes. WWE nie znajdzie 6 ogarniętych dziewczyn do takiej walki a 2 będą walczyć o pas na PPV, co ciekawe obecnie z aktywnych Div w rosterze mamy: Becky, Charlotte, Dana, Eva Marie, Natalya, Paige, Lana, Summer Rae. 8 jest z czego 3 zielone, to by było na tyle z tematem MiTB pań :) Poza tym to byłoby słabe, nawet najlepsze mocno botchowały walkę z WMki a tam nie było wielu skomplikowanych spotów.

Nie, nie, tu nawet nie ma co gdybać o MITB kobiet przy obecnej kondycji żeńskiego rosteru. Wg. mnie dream squad jest do zrealizowania za rok, gdzie dostalibyśmy show w wykonaniu np.: Sashy, Becky, Charlotte, Bailey, Asuki i jakichś trzech w miarę znośnych ringowo div - może to być Paige, Naomi, Natalya czy Foxówna :) Na dzień dzisiejszy to marnowanie ewentualnego potencjału, jaki wiązałby się z tą walką :)

Z drugiej strony WWE może chcieć przetrzeć szlak i faktycznie zrealizować walkę o walizkę kobiet w tym roku. Jednak z tym składem nie ma co wypatrywać ciekawej walki, a jedynie mieć nadzieję, że walizę zgarnęłaby taka Becky :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

• Urządzenie:  Windows

Można założyć tak, że jest tyle osób w walce o walizce, bo roster jest wielki. I biorąc pod uwagę proporcje - nie trzeba aż tylu kobiet w MITB matchu. 3, może 4, wystarczy.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Można założyć tak, że jest tyle osób w walce o walizce, bo roster jest wielki. I biorąc pod uwagę proporcje - nie trzeba aż tylu kobiet w MITB matchu. 3, może 4, wystarczy.

Pomyślałem o tym samym. MitB kobiet nie musi mieć ośmiu członków... nastawiałbym się na własnie coś w okolicach czterech. Ale mimo wszystko wydaje mi się, że nawet z czterema ogarniętymi divami to to by nie wypaliło. Jest różnica między dobrym pojedynkiem a dobrym ladder matchem i jeśli ktoś chce wiedzieć o co mi chodzi to wystarczy odpalić walkę o walizkę z zeszłego roku.

Jest to faktycznie pewna opcja, ale mam wrażenie, że 3 osoby to jednak za mało. Nawet te cztery mnie nie przekonują. Z walkami MITB zawsze kojarzy mi się ta dramaturgia, kiedy całe bydło rzuca się na drabiny, by ściągnąć tę walizkę. Jeśli już obcinać skład, to niech to będzie 6 osób - a myślę, że tyle właśnie kobiet ogarniętych ringowo jest w szeregach fedki (Sashka, Becky, Charlotte, Bailey, Asuka i...no, kogoś by się wcisnęło) :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Berbel, nie gadaj że Sasha miałaby nie wrócić na SummerSlam... Nie dopuszczam do siebie takiej możliwości, ona musi być, jeśli nie w walce o walizkę, to na SS obowiązkowo. Co do zwyciężczyni ewentualnego meczu o walizkę, to w zasadzie każdą inną Divę oprócz Sashy olewam ciepłym moczem i bez niej na pewno nie będę tej walki oglądał. Niemniej jednak na chwilę obecną najwłaściwszą kandydatką do zwycięstwa byłaby Becky. Co do Natalyi to zapewne dostanie ona jeszcze jedną, ostatnią szansę na MiTB gdzie Charlotte pojedzie ją czysto już bez pomocy Dany Brooke i Kanadyjka zostanie ponownie spuszczona w muszli klozetowej.

Najnowsze informację mówią o tym że Sasha dostała zielone swiatło, wiec może wrócic do walki już na najblizszym PPV. Teraz to już chce by Ladder mecz się odbył. Zabrali jej pas, gdzie mogła byc jako "pierwsza" mistrzynią kobiet, wiec niech wróci na MiTB i niech jako pierwsza zostanie posiadaczką walizki kobiet. do jej Gimmicku walizka bardzo pasuje.

Entuzjasta kobiecego Wrestlingu.

Berbel, mając na względzie fakt że Sashka już raz otarła się o pas na WM i go nie zdobyła, to nie zdziwiłbym się gdyby WWE (które bardzo lubi wkurzać fanów i droczyć się z nimi) ostatecznie nie wrzuciło Sashunii do walki, walizkę zdobyłaby jakaś inna zawodniczka. Później Sasha wraca przed SummerSlam, wyzywa Charlotte do walki. Na samym PPV Sasha wygrywa ale pasem nie cieszy się długo, bo za chwilę powtarzają motyw z Bryana oraz Ortona i Banksówna przegrywa po realizacji na niej walizki co powoduje mega heat na trybunach. Oczywiście sam fakt że o tym piszę, nie znaczy że bym tego chciał, po prostu chcę zwrócić uwagę na to że WWE nie zawsze chce się słuchać fanów. Ludzie mogą czekać na triumf The Boss na Największej Gali Lata, a oni i tak zagrają im na nosie. Bookerzy mogą sobie znów pomyśleć "zróbmy z niej takiego underdoga ala Bryan, to ludzie pokochają ją jeszcze mocniej". Uważam że jest bardzo prawdopodobne że mogą zechcieć powtórzyć motyw z SummerSlam 2013 by wypromować ją na głównego face'a dywizji kobiet... Osobiście mam nadzieję że tak nie będzie, bo sam już bardzo długo na nią czekam, nie mówiąc już o zdobyciu przez nią tytułu. Po prostu się obawiam że kreatywnym znów przyjdzie coś głupiego do głowy i zamiast triumfującej Sashunii z pasem, będę musiał kolejny raz obejść się smakiem (o samej walizce już nie wspominając) :( Edytowane przez TakerFanKrk

Na samym PPV Sasha wygrywa ale pasem nie cieszy się długo, bo za chwilę powtarzają motyw z Bryana oraz Ortona i Banksówna przegrywa po realizacji na niej walizki co powoduje mega heat na trybunach. Oczywiście sam fakt że o tym piszę, nie znaczy że bym tego chciał, po prostu chcę zwrócić uwagę na to że WWE nie zawsze chce się słuchać fanów.

Czy cash-in Ortona był aż takim nie słuchaniem się fanów? Wszyscy przecież wiedzieli, że wykorzysta on walizkę na SummerSlam a samo wykonanie to w mojej opinii jeden z najlepszych cash-in'ów w historii. Poza tym jakby nie patrzeć, otworzył wrota do ultimate Wrestlemania momentu.

Jeśli chodzi o Sashę... do SS jeszcze sporo czasu, po drodze trzeba jeszcze zahaczyć o Battleground. Wydaje mi się, że po takim wstrząśnieniu mózgu i tak bym nie wpuścił Banksównej do ewentualnego Ladder Matchu(którego wciąż nie chce widzieć tak BTW). Niech Sasha jeszcze odpoczywa, grunt by wróciła przed tym SummerSlam... no bo kto jeśli nie ona ma zdjąć pas z Szarlotki? Choć im dłużej trwa jej przerwa tym bardziej wątpię, że Papa na nią postawi.

Czy cash-in Ortona był aż takim nie słuchaniem się fanów?
Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że szybkie pozbawienie pasa mega dopingowanego w tej walce przez publikę Bryana był przez nich samych ciepło przyjęty? Jakby nie patrzeć to WWE wypięło się na fanów, kończąc run Danielsona niecałe 5 minut po zdobyciu tytułu.

Jeśli natomiast chodzi o niespodziewany heel turn Triple H'a w tej walce i późniejszy triumf Bryana na WrestleManii to już jest zupełnie inna sprawa. Rzeczywiście to było "coś". Moim zdaniem, chyba samo WWE nie przypuszczało, że to wszystko pójdzie w takim, a nie innym kierunku. Fakt faktem, gdyby nie poparcie ze strony publiki po całkowitym pominięciu na Royal Rumble 2014, to Bryan prawdopodobnie nie znalazłby się w tym Triple Threatcie i dostalibyśmy "mega emocjonujące" Batista vs Orton.

Niech Sasha jeszcze odpoczywa, grunt by wróciła przed tym SummerSlam... no bo kto jeśli nie ona ma zdjąć pas z Szarlotki? Choć im dłużej trwa jej przerwa tym bardziej wątpię, że Papa na nią postawi.
Też nie widzę innej kandydatki, zresztą inne wrestlerki (już nie Divy ;) ) mi powiewają. Ja mam nadzieję że Vincent chyba nie zgłupiał i słyszy te chanty na trybunach "We want Sasha!". Aż samemu chce się to skandować gdy widzi się nudne Charlotte z Natalyą :roll: Edytowane przez TakerFanKrk