Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://www.allwrestlingnews.com/wp-content/uploads/2016/02/Another-WrestleMania-32-2016-Logo.jpg

32. Edycję największego wydarzenia sportowego otwiera zespół Fifth Harmony. Dziewczyny śpiewają hymn Stanów Zjednoczonych. Zaraz po tym na stadionie AT&T Stadium w Dallas jesteśmy świadkami efektownego pokazu sztucznych ogni oraz słyszymy theme „Flo Rida – My House”. Po takim rozpoczęciu witają się z telewidzami komentatorzy dzisiejszej gali – Michael Cole, Byron Saxton oraz JBL. Panowie podzielili się swoimi uwagami na temat tego pięknego wieczoru a także emocjami, które im towarzyszą od samego początku. Zacznijmy jednak od wydarzeń z Pre Show…

WRESTLEMANIA XXXII Pre-Show

The Usos pokonali Dudley Boyz

Snoop Dogg podzielił się swoimi przeżyciami z poprzedniej nocy oraz pochwalił się pierścieniem Hall of Fame.

WWE Hall of Famer Lita zaprezentowała pas WWE Womans Championship, który zastąpi obecny WWE Divas Championship już dzisiejszego wieczoru.

Drużyna reprezentantek Total Divas odniosła zwycięstwo w 10cio osobowym Tag Team Matchu.

Kalisto obronił tytuł mistrza Stanów Zjednoczonych przeciwko Rybackowi.

WWE ogłosiło, że pojedynek o WWE World Heavyweight Championship pomiędzy Triple H’em a Romanem Reignsem odbędzie się w stypulacji No Disqualification Match.

Na koniec Pre-Show obejrzeliśmy zapowiedzi wszystkich walk, które zobaczymy w głównej części gali.

Ponownie widzimy się z komentatorami, którzy byli zgodni, że Kalisto dokonał czegoś niebywałego a stypulacja No Disqualification Match w pojedynku o mistrzostwo WWE doda smaku nie tylko samej walce ale i całej Wrestlemani.

---

*If ya smeeeeel!*

WrestleMania XXXII rozpoczyna się od pojawienia się w ringu The Rocka! Witany ogromną wrzawą pojawia się w ringu.

The Rock: Finally! The Rock has come back to WrestleeeeManiaaaa! The Rock chce Wam wszystkim powiedzieć, że czuje się dzisiaj bardzo wyjątkowo. Ta noc jest jedyną taką nocą w roku. Dla każdego człowieka związanego z WWE to wielka noc! The Rock za każdym razem gdy jest częścią czegoś tak pięknego jak WrestleMania czuje się niesamowicie a fani na całym świecie mają w tym ogromny udział. Możliwość otwarcia WrestleMani jest dla mnie ogromnym wyróżnieniem a jak wiemy „Everything is bigger in Texas!”. Dzisiaj czeka nas mnóstwo emocjonujących starć, na które czekam tak samo jak wy tutaj zgromadzeni oraz wy oglądający WrestleManię za pośrednictwem mediów. The Rock jest częścią WrestleMani lecz The Rock nie jest w stu procentach zadowolony ze swojego udziału. Zastanawiacie się pewnie dlaczego? Dlatego, że The Rock chciałby stoczyć walkę w Dallas przed tak wspaniałą publicznością. Na tegorocznej WrestleMani do tego na pewno nie dojdzie. Nie znalazł się godny przeciwnik ale chciałbym Wam wszystkim obiecać w tym momencie pewną rzecz. Na WrestleMani XXXIII, która odbędzie się w Orlando, na Florydzie, The Rock stanie w tym ringu! The Rock stanie w tym ringu, gotowy do walki i The Rocka nie obchodzi z kim będzie walczył. The Rock na sto procent zawalczy na WrestleMani 33!

*I think I’m cute, I know I’m sexy*

Shawn Michaels! Ogromna wrzawa na trybunach! Mr. WrestleMania zmierza do ringu przy niesamowitej owacji. Coś niebywałego!

Shawn Michaels: Rock… Widzę, że jesteś w niesamowitej formie. Stoję obok ciebie, patrzę na ciebie i naprawdę żałuję, że nie będziesz w tym roku walczył na WrestleMani. Zobaczenie Ciebie dzisiaj w akcji to byłoby niesamowite wydarzenie dla nas wszystkich tutaj zgromadzonych. Wiesz… Chciałbym Cię przeprosić za to, że przerwałem twoje emocjonujące wystąpienie i Twoją zapowiedź przyszłorocznej WrestleMani ale ja też mam wielką wiadomość dla fanów, dla Ciebie, dla całego świata wrestlingu. Otóż od momentu gdy zakończyłem swoją karierę na WrestleMani 26 po wspaniałym pojedynku z Undertakerem to słyszę ciągle od kogoś abym stoczył „One Last Match”… Minęło 6 lat od tego dnia a ja nie stoczyłem żadnego pojedynku. Uważam, że to nie fair.. Że nie powinienem z uwagi na szacunek do fanów, do Undertakera i samego siebie. Przez te 6 lat nie tylko się nasłuchałem jak ludzie pragną mnie jeszcze raz zobaczyć mnie w ringu ale myślałem o tym ostatnim pojedynku. Pomimo, że byłem bardzo stanowczy to nie dawała mi spokoju ta myśl. Wiesz do czego zmierzam? Ty za rok chcesz walczyć ale nie masz przeciwnika a ja parę dni temu zdecydowałem, że stoczę swój „One Last Match” – przyjmujesz wyzwanie?

Po tych słowach publika dosłownie oszalała i całe AT&T Stadium zaczęło krzyczeć „Yes! Yes! Yes!”. The Rock wygląda na zszokowanego po tym co usłyszał i przez kilka minut nie odpowiada dając fanom możliwość okazania swoich emocji.

The Rock: Na początku chciałbym Ci podziękować za ciepłe słowa oraz za to, że się tu pojawiłeś a także za to, że rzuciłeś mi wyzwanie. Dziękuję Ci za to bo uczyniłeś tą chwilę wielkim momentem w historii WrestleMani. Wspomniałeś o ludziach, którzy chcą cię zobaczyć jeszcze raz w ringu i wiesz co? The Rock jest jednym z nich. Jednak nie wiem czy wolałbym to oglądać z boku czy brać w tym czynny udział. Wiem jedno. Nie jestem głupi i nie mogę zrobić nic innego niż… Zaakceptować Twoje wyzwanie i rozpocząć przygotowania do WrestleMani 33! If yaaa smeeeeelllllllll, what The Rock is cookin!

Po tych słowach The Rock i Shawn Michaels uścisnęli sobie dłonie i pozdrowili fanów, którzy są wniebowzięci z powodu tego co przed chwilą miało miejsce. Cóż za rozpoczęcie WrestleMani!

---

Andre The Giant Memorial Battle Royal

Heath Slater, Curtis Axel, Adam Rose, Bo Dallas, Big Show, Kane, Tyler Breeze, Mark Henry, Jack Swagger, Fandango, Damien Sandow, Darren Young, Konnor, Viktor, Goldust, R-Truth

Wszyscy zawodnicy już na ringu, gotowi by walczyć o statuetkę Andre The Gianta. Słyszymy gong i pierwsze co się dzieje to oblężenie olbrzymów a więc Kane’a, Big Showa i Marka Henry’ego. Ten pierwszy radzi sobie najlepiej odpychając po kolei rywali a następnie częstując każdego z nich ciosem w twarz. Tymczasem noga Big Showa jest już ponad jedną liną jednak Kane po kolei atakuje Goldusta, R-Trutha, Darrena Younga i Fandango jednocześnie ratując Showa od eliminacji. Mark Henry wydostaje się z niewoli i teraz wszyscy zawodnicy leżą poza trzema olbrzymami, którzy patrzą na siebie. Kane uderza Marka Henry’ego a następnie rusza na Big Showa ale ten sprytnie unika ataku Big Red Monstera a następnie powala go clotheslinem. Kane szybko się podnosi i World Largets Athlete chwyta go za szyję. Potwór Kane odpowiada tym samym i mamy próbę sił i przepychankę. Przerywają ją Konnor i Viktor, którzy częstują olbrzymów kopnięciami w brzuch. Odbijają się od lin i próba clothesline’u kończy się niepowodzeniem gdyż zostali powaleni Big Bootami. Do akcji wracają Social Outcast. Curtis Axel i Heath Slater atakują Kane’a ale ten z łatwością sobie z nimi radzi. Chwyta ich za szyję i wypycha poza ring! Mamy pierwsze eliminacje! Goldust i R-Truth toczą pojedynek z resztą ekipy Social Outcast a Big Show ponownie wymienia ciosy z Kane’em. Mark Henry wynosi w górę Jacka Swaggera i wykonuje na nim bodyslam. Adam Rose i Bo Dallas po powaleniu na matę Gold Truth ruszają na najsilniejszego człowieka na ziemi lecz ten powala ich clothesliem. Rose szybko wstaje lecz Henry podnosi go i wrzuca poza ring! Kolejny jest Bo Dallas lecz i z nim Henry radzi sobie bez problemu wypychając go poza ring. Ale tymczasem od tyłu zachodzi go Jack Swagger i eliminuje Marka z gry! W narożniku Big Show przyjmuje kopnięcia od Fandango, Damiena Sandowa i Darrena Younga. Po przeciwnej stronie to samo dzieje się z Kane’em, którego atakują Tyler Breeze, Viktor, Konnor i dołącza do nich także Jack Swagger. Przerywają to Goldust i R-Truth. Atakują Konnora i Viktora i mamy rywalizację dwóch tag teamów na środku ringu. Wygrywają ją członkowie The Ascension i eliminują Gold Truth z walki! Jack Swagger zakrada się za Konorem i eliminuje go w podobny sposób jak postąpił z Markiem Henrym z tą różnicą, że tym razem miał lżej. Kane i Big Show wracają do akcji powalając swoich wszystkich przeciwników. Swagger i Viktor siłują się blisko lin i Kane chce wykorzystać tą okazję i wyeliminować dwóch rywali! Clothesline doprowadza do sytuacji gdzie obaj są po zewnętrznej stronie ringu. Ledwo trzymają się na nogach i Kane wpada w nich a ci wypadają na ziemię! Big Red Machine zadowolony gdyż to już jego 4 eliminacja ale od tyłu Tyler Breeze próbuje mu wybić z głowy marzenia o zwycięstwie lecz Kane odwraca się i z łatwością go nad sobą przerzuca i jednocześnie Breeze wypada poza ring! Czy ktoś powstrzyma Potwora?! Atakują go Fandango, Sandow i Young. Wspólnymi siłami mają szansę i póki co dają sobie radę. Ale Big Show ciągle tu jest i przypomina sobie w najlepszy możliwy sposób. Chwyta Fandango za głowę i odwraca go w swoją stronę a następnie powala go KO Punchem. Sandow i Young ruszają na Showa ale ten chwyta ich za szyję i wykonuje Double Chokeslam! Kane i Big Show stają naprzeciwko sobie i rozpoczyna się ich starcie. Wymiana ciosów i Kane przejmuje inicjatywę. Odbija rywala od lin ale to Big Show powala rywala Big Bootem. Fandango wraca do akcji ale tylko na chwilę bo już jest poza ringiem! Big Show kiwa mu na pożegnanie ale przez tą nieuwagę może zostać wyeliminowany przez Sandowa i Younga, którzy zaszli Największego Atletę Świata od tyłu ale ten sobie nic z tego nie robi i na spokojnie odwraca się a następnie chwyta obydwu rywali za szyję. Wypycha ich poza ring i już tylko dwóch zostało w ringu! Kane czy Big Show? Big Red Machine wstaje i właśnie na to czekał Big Show, który jest obecnie na fali wznoszącej. Chwyta rywala za szyję i próbuje mu wykonać chokeslam ale Kane ucieka przed tym za plecy rywala. Show się odwraca i Kane bardzo szybko wykonuje chokeslam! Cóż za zwrot akcji! Kane wykonuje swój charakterystyczny taunt i czeka aż Big Show wstanie. Po kilkunastu sekundach tak się właśnie dzieje i mamy wyniesienie do Tombstone Piledriver! Czy się uda?! Big Red Monster z trudem układa przeciwnika iiii nie daje rady! Przewraca się a Big Show prosto na niego! World Largest Athlete wstaje i teraz to on czeka na Kane’a. Ten już jest na nogach przy linach i Big Show wykonuje clothesline ale to daje mu tylko tyle, że Kane jest na skraju ringu! Trzyma się liny i Show próbuje go wyeliminować ciosami w twarz. Kane unika i odpowiada tym samym lekko zamraczając przeciwnika. Big Red Machine próbuje wejść nad górną liną z powrotem do ringu ale Big Show wykonuje KO Punch i Kane wypada poza ring! To koniec! Big Show po raz drugi zdobywa statuetkę Andre The Gianta!

---

Na zapleczu widzimy Deana Ambrose’a. Siedzi on na krześle przy którym ma wózek z hipermarketu cały zapełniony różnymi rzeczami, które mogą mu się przydać w walce z Brockiem Lesnarem.

Dean Ambrose: To co dzisiaj zobaczycie w ringu zmieni Wasze życia, zmieni WWE, zmieni Brocka Lesnara. Zmieni go w inwalidę! Nie obchodzi mnie zupełnie jak będzie wyglądało życie Brocka od jutra rana. Gdy się obudzi jutrzejszego poranka to nie będzie już taką bestią jaką jest dzisiaj. Nie będzie takim samym Brockiem Lesnarem a Paul Heyman nie będzie miał tego samego klienta. Brzmi to jakby to były słowa wypowiedziane przez szaleńca? Być może tak lecz mi chodzi tylko o to by zwyciężyć na największej gali w roku ze samozwańczą bestią i chcę to zrobić w każdy możliwy sposób. Brockowi wydaje się, że skoro jest większy to zdominuje każdego. Niestety… Ta reguła nie tyczy się mnie. Jestem Dean Ambrose i nie boję się żadnego wyzwania i mam zamiar wygrać najważniejszy pojedynek w dotychczasowej karierze. Na WrestleMani zapanuje Ambrose Asylum a to oznacza dla Lesnara koniec…

---

Handicap Tag Team Match

Tag Team Champions The New Day(Big E. Langston, Kofi Kingston & Xavier Woods) vs. League of Nations(Sheamus, King Barrett, Rusev & Alberto del Rio)

Walke rozpoczynają Xavier Woods i Sheamus. Członek New Day jednak szybko zmienia się z Big E. i wychodzi poza ring by zagrać na swojej trąbce co bardzo denerwuje członków stajni League of Nations. Publiczność w rytm muzyki granej przez Xaviera Woodsa wykrzykuje „New Day Rocks” a w ringu dochodzi do zwarcia, które wygrywa Langston a nastepnie odpycha przeciwnika od lin i powala clotheslinem. Sheamus szybko się podnosi ale nie pozwala przeciwnikowi na kolejny atak i powala go Big Bootem. Irlandczyk przeciąga do swojego narożnika mistrza tag teamów i zmienia się z Rusevem. Swoje natarcie Rusev rozpoczyna od serii kopnięć dosłownie gdzie popadnie aż sędzia zmuszony jest to wszystko przerwać. W tym czasie Big E z pomocą narożnika zdołał wstać ale został w nim i to daje możliwości do ataku Bułgarowi. Tak się właśnie dzieje i mamy corner splash, po którym Langston pada na matę. Zmiana i do akcji wkracza King Barrett, który podnosi rywala, odbija go od lin i mija się z clotheslinem ale błyskawicznie kontruje poprzez Savate Kick i Langston pada na kolana. Barrett podnosi rywala ale ten resztkami sił odpycha go lecz nie ma szans by zdołał się zmienić i Anglik szybko odciąga go do narożnika swojej drużyny gdzie zmienia się z czwartym elementem układanki zwanej League of Nations czyli Alberto del Rio. Meksykanin częstuje na dobry początek rywala kopnięciem w głowie a następnie podnosi go i wpycha w narożnik. Bierze rozbieg i próba Enzuigiri nieudana w związku z czym pada na matę i teraz rozpoczyna się wyścig o to kto da radę się zmienić. Praktycznie w tym samym momencie dochodzi do zmian w obu ekipach i mamy w ringu Kofiego Kingstona i Sheamusa. Mistrz tag teamów powala rywala clotheslinem ale ten szybko wstaje i odpowiada tym samym. Kofi już na nogach i mamy wymianę ciosów w twarz. Sheamus przejmuje kontrolę i kopie rywala w brzuch a następnie chwyta go za głowę i wykonuje DDT! Po tym błyskawicznie wstaje i podbiega do Xaviera Woodsa tylko po to by uderzyć go w twarz i tym samym spowodować jego upadek poza ring. Rozwścieczyło to zarówno poszkodowanego jak i Langstona i oboje pojawiają się w ringu by zaatakować Irlandczyka. Wyrzucają go poza ring ale w kwadratowym pierścieniu są już pozostali członkowie League of Nations i rozpoczyna się walka. Liga Narodów przejmuje kontrolę z uwagi na przewagę liczebną. Rusev próbuje odbić Woodsa od lin ale ten kontruje i ostatecznie to Rusev odbija się od lin a Kofi Kingston nie wiadomo skąd się nagle pojawia i częstuje go Trouble In Paradise! Big E Langston wykonuje Bodyslam na Barrecie a Kofi dokłada Boom Drop a w międzyczasie za ring Woodsa wyrzuca del Rio. Big E rusza na niego z impetem ale nadziewa się na Enzuigiri. Kofi i del Rio stają twarzą w twarz ale od tyłu członka The New Day zachodzi Sheamus, który powala rywala Backbreakerem! Sheamus i Kofi ponownie jako jedyni są w ringu i były WWE Champion chce kończyć tą walkę gdyż szykuje się do wykonania akcji kończącej. Kingston wstaje iii unika przed Brouge Kickiem i szybko zmienia się z Xavierem Woodsem, który wchodzi na narożnik i skacze z niego prosto na zdezorientowanego Sheamusa. Mamy pin 1…2! Woods podnosi rywala, odbija od lin i powala dropkickiem. Kolejne przypięcie 1…2! Przerywa to King Barrett, który zaraz po tym chce zaatakować Woodsa ale uniemożliwia mu to Kofi Kingston, który wpada całym ciałem na Anglika i wypadają oboje poza ring! Do ringu wkraczają członkowie League of Nations i to samo robi Big E Langston. Rusev i del Rio ruszają ale double clothesline powala obydwu na matę! Langston świętuje tą akcję ale odwraca się i Brouge Kick od Sheamusa! Tymczasem Xavier Woods zachodzi od tyłu rywala i błyskawicznie wykonuje Lost In the Woods po którym przypina! 1…2…3! To koniec!

---

Ponownie jesteśmy na zapleczu gdzie widzimy gotowego do walki Brocka Lesnara i jego menagera Paula Heymana.

Paul Heyman: Ladies and gentleman… My name is Paul Heyman. Za mną stoi mój klient Brock Lesnar, który w dniu dzisiejszym jest w znakomitej formie. Brock przygotowywał się do pojedynku z Deanem Ambrosem przez ostatnie tygodnie bardzo mocno i dzisiaj udowodni swoją wyższość. Słyszeliśmy bardzo dobrze słowa Ambrose’a, który jest bardzo pewny siebie i twierdzi, że jest w stanie pokonać Bestię! Wiara w siebie jest ważnym elementem w sporcie ale czasami się zawodzimy na sobie i w takiej sytuacji znajdzie się dzisiaj Dean Ambrose. Jego zawód będzie o wiele bardziej bolesny gdyż sam siebie wpakował w Street Fight z Bestią Brockiem Lesnarem! To dla niego oznacza tylko jedno… Dean… Twoja kariera dobiega końca! Ja i mój klient obiecujemy to Tobie i wszystkim Twoim fanom! Brock Lesnar jest gotowy zniszczyć ci całe twoje życie, całą twoją karierę i dać wszystkim powód do rozpaczy nad twoim marnym losem. Zabrnąłeś za daleko chłopcze. Jesteś w pułapce, którą sam na siebie zastawiłeś. Podpisałeś na siebie wyrok. Pamiętaj, że Bestia nie zna litości i nie daje taryfy ulgowej nikomu… Nikomu. Nie licz więc na to, że dzisiejszy Street Fight zakończysz

Jako triumfator.

---

Widzimy inną część zaplecza gdzie panują zupełnie inne emocje. To mistrzowie tag teamów The New Day celebrują swoje zwycięstwo! Xavier Woods gra na trąbce

Kofi Kingston, Big E. Langston: NEW! DAY! ROCKS! NEW! DAY! ROCKS!

Tańcząc i śpiewając idą przez korytarz hali ale nagle spotykają The Rocka.

The Rock: Kogo ja tutaj widzę! Brawo panowie, brawo! Pokazaliście tym dupkom z League of Nations gdzie ich miejsce. Skopaliście im tyłki! The Rock jest bardzo zadowolony z waszej postawy. Oby tak dalej! Świetna robota!

Kofi Kingston: Dzięki Rocky! To dla nas wielki zaszczyć słyszeć takie słowa z Twoich ust!

Big E. Langston: Przybij pionę mistrzu!

Xavier Woods: Dobra, dobra, dobra. Cieszą nas Twoje słowa ale wolelibyśmy żebyś zaśpiewał z nami!

The Rock: O niee, niee, niee. Jestem beznadziejny w śpiewaniu. Dajcie mi spokój.

Xavier Woods: No dawaj People’s Champie! Zaśpiewaj z W! W! E! TAG! TEAM! CHAMPIONS!

Po tych słowach Woods rozpoczyna granie na trąbce.

Kofi Kingston, Big E. Langston: New Day Rocks! New Day Rocks!

The Rock: New Day Rocks!

Big E. Langston: Dawaj, dawaj Rock! Zakręć tyłeczkiem!

Big E. zachęca do kręcenia tyłkiem The Rocka i ten po chwili ulega namowom i przez chwilę kręci biodrami razem z The New Day.

The Rock: Dobra, dobra dość tych szaleństw. Znajdźcie sobie innego głupiego.

Po tych słowach The Rock z uśmiechem na twarzy odchodzi w swoją stronę a The New Day kontynuują swoją celebrację.

---

Normal Match

Chris Jericho vs. AJ Styles

Słyszymy gong i obaj zawodnicy stają naprzeciwko siebie. Chris Jericho ma wiele do powiedzenia swojemu byłemu tag team partnerowi i chyba nie jest to nic miłego patrząc po emocjach Chrisa. Styles ma jednak już dość tego gadania i rozpoczyna natarcie od kilku ciosów w twarz i kopnięcia w brzuch. Jericho w narożniku i AJ wykonuje corner splash ale Y2J kontruje kopnięciem w twarz i szybko rusza na chwiejącego się rywala i powala go bulldogiem. Przypięcie i 1…2! Kick out! Jericho podnosi rywala a następnie irish whip o liny i Styles unika clothesline’u. Obaj odbijaja się od lin i zderzają się na środku ringu a zaraz po tym padają na matę! Sędzia rozpoczyna liczenie ale panowie podnoszą się szybko i kontynuują starcie od zwarcia i mamy próbę sił, którą wygrywa Jericho i przechodzi do head locku. Poddusza teraz rywala ale Styles sprytnie się z tego uwalnia i popycha Y2Ja’a w narożnik. Ten się odwraca i The Phenomenal One powala go przepięknym Pele Kickiem! Kopnięcie w głowę w stylu piłkarskiej przewrotki! To musi być koniec! 1…2…2,9! Jericho odpycha! Styles nie przejmuje się tylko wstaje i zamierza kontynuować atak. Podnosi Jericho i chwyta go za głowę, wyniesienie i zanosi się na suplex! Suplex połączony z neckbreakerem! Kolejny pin i 1…2… Kick out! Styles widzi, że Jericho bardzo powoli wstaje. Wychodzi więc na zewnętrzną stronę ringu i ustawia się w oczekiwaniu na wykonanie kolejnej akcji. Chris chwieje się na nogach a AJ rusza do ataku i najpierw wskakuje przez górną linę na narożnik a następnie saltem do tyłu wskakuje na rywala i mamy Phenomenon! Ależ efektowna akcja! Sam bardzo przy niej ucierpiał i nie mamy przypięcia. Sędzia sprawdza stan obu zawodników i oboje dają sygnał, że mogą kontynuować walkę. Po kilku sekundach wstają i ponownie stają twarzą w twarz. Jericho nie czeka i kopie rywala w brzuch a następnie odbija się od lin zostaje zatrzymany także kopnięciem w brzuch. Styles chwyta rywala by wykonać na nim kolejną akcję ale Y2J kontruje Irish Whipem w narożnik i wbija rywala teraz w ten narożnik jak szalony. Sędzia zmuszony jest rozpocząć liczenie gdyż jest to niedozwolona akcja. Irish whip w przeciwny narożnik i Jericho rusza z impetem ale Styles powala go kopnięciem w twarz. Chris pada na matę a AJ wskakuje na narożnik. Czeka na rywala aż ten się podniesie a gdy tak się dzieje skacze na niego i mamy Diving Crossbody połączone z przypięciem 1...2... kick out! Styles szybko wstaje i ponownie wskakuje na narożnik. Czeka aż Jericho wstanie i po krótkiej chwili się tak dzieje. Skacze i kontra! Codebreaker od byłego WWE Championa! Przypięcie 1...2...2,9! Było tak blisko!! Jericho nie może uwierzyć i dyskutuje z sędzią na ten temat. Ten jednak doskonale wie jak było i na nic się zdają protesty. Y2J skupia się na dokończeniu walki. Widzi leżącego AJ i próba Lionsaultu ale nie trafia gdyż The Phenomenal One zdołał uciec! To może zmienić sytuacje w ringu! Styles czai się za Jericho, który wstaje i zostaje kopnięty w brzuch. AJ próbuje ułożyć go do swojej akcji kończącej. Bedzie próba zakończenia pojedynku! Czy uda się? Taak! Styles Clash i przypięcie 1...2...3!

---

Na zapleczu widzimy Big Showa a więc zwycięzcę tegorocznej edycji Memoriału Andre The Gianta. Show dumnie siedzi przy swojej statuetce gdy podchodzi do niego Renee Young.

Renee Young: Witaj Big Show. Należą Ci się ogromne gratulacje za dzisiejszą wygraną. To historyczne osiągnięcie i na pewno bardzo ważny moment dla Ciebie.

Big Show: Masz całkowitą rację. Drugi raz z rzędu zdobyłem statuetkę Andre The Gianta i jest to dla mnie bardzo wyjątkowe osiągnięcie. Gdy byłem małym dzieckiem mogłem oglądać Andre w akcji. Był jednym z moich ulubionych zawodników. Podziwiałem jego gabaryty i umiejętności a także osiągnięcia. Nigdy nie zapomnę jak wiele ten człowiek dla mnie znaczył gdy byłem małym chłopcem. Gdy stawałem się coraz większy i wrestling stawał się coraz bardziej moim życiem marzyłem by być taki jak on. Teraz jestem tutaj... W WWE i jestem tak jak Andre największym zawodnikiem. Nigdy nie będzie drugiego takiego Giganta jakim był Andre a ja chcę by wszyscy o nim pamiętali. Dedykuję to zwycięstwo właśnie jemu.

Po tych słowach Big Show ucałował statuetkę i wzniósł ją do góry.

---

Przenosimy się do szatni Romana Reignsa gdzie pretendent do tytułu mistrza świata przygotowuje się do swojej walki. Przychodzi do niego jego kuzyn - The Rock. Podają sobie rece i chwilę milczą.

The Rock: Stajesz przed ogromną szansą kuzynie. Dzisiejszy dzień może należeć do Ciebie! Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że wygrywając z Triple H'em i zdobywając WWE World Heavyweight Championship zakończysz panowanie The Authority?

Roman Reigns: Jasne. Jestem wszystkiego świadomy i wiem jak wiele ode mnie zależy dzisiaj. Stawka tego pojedynku jedynie dodaje mi siły. Czas przerwać panowanie Triple H'a. Czas by zapanowało Roman Empire w WWE.

The Rock: Wierzę w Ciebie chłopie. Naprawdę wierzę w to, że Ci się dzisiaj uda! Nigdy jeszcze nie widziałem w Tobie aż tak ogromnej woli walki. Wiesz co? The Rock raczej nie chciałby mieć Cię przeciwko sobie. Wiesz co to oznacza? Oznacza to, że jesteś tu po ty by zniszczyć Triple H'a w No DQ Matchu!

Roman Reigns: Sam zadecydował o takim rodzaju tego pojedynku i będzie tego żałował. Nie liczy się dzisiaj dla mnie nic innego jak zdobycie złota. Zrobię to wykorzystując wszystkie możliwości i okazję. Believe that!

The Rock: I o to chodzi! To jest podejście prawdziwego mistrza! Wykorzystaj swoją okazję i uczyń tą chwilę WrestleMania Moment, który wszyscy będą wspominać przez następne kilkadziesiąt lat! Powodzenia!

Po tych słowach Rock i Reigns przybijają sobie żółwika i Rock wychodzi z szatni.

---

Triple Threat Match for WWE Womans Championship

Charlotte© (w.Ric Flair) vs. Sasha Banks vs Becky Lynch

Mistrzyni weszła do ringu z pasem Divas Championship natomiast sędzia przed pojedynkiem wznosi nowy WWE Womans Championship, który podczas Pre-Show zaprezentowała wszystkim fanom WWE Hall of Famer - Lita! Wszystkie trzy panie bardzo skupione na początku. Rozbrzmiewa gong i... Mistrzyni wychodzi poza ring w oczekiwaniu, że pretendentki zajmą się sobą. Sasha i Becky nie były przygotowane na taki przebieg wydarzeń gdyż ewidentnie obie chciały zaatakować Charlotte. Mistrzyni przeprowadza pogawędkę ze swoim tatą a Sasha rozpoczyna atak na Becky Lynch serią ciosów w twarz, irish whipem o liny i potężny clothesline powala na matę Irlandkę. Sasha podchodzi do lin i zaprasza do ringu Charlotte, która póki co nie śpieszy się z tym. Becky wstaje i roll up na Banks 1...2! The Boss odpycha a w ringu pojawia się mistrzyni, która kopnięciami atakuje obie rywalki jednocześnie nie pozwalając im się podnieść. Kopie dosłownie gdzie popadnie i robi to jak szalona. Teraz podnosi Sashę i wyrzuca ja poza ring. Podnosi też Becky ale Charlotte wbija się w nią Spearem! Pin 1...2... kick out! Zdeterminowana mistrzyni podnosi Irlandkę a następnie Irish Whip i kontra od Becky w postaci hurricanrany! Po tym szybko wchodzi na narożnik ale Sasha Banks wraca do akcji i spycha rywalkę z narożnika prosto na środek ringu. Jednocześnie sama wskakuje na niego i czeka aż obie się podniosą! Pare sekund mija i już zarówno Charlotte jak i Becky Lynch są na nogach a The Boss skacze na nie wykonując Diving Crossbody! Przypina Charlotte! 1...2! Kick out. Banks wstaje i czeka aż jedna z rywalek wstanie. Jest nią właśnie mistrzyni, która sprytnie uprzeda Sashę kopnięciem w brzuch a następnie wykonuje DDT. Becky atakuje Charlotte ale ta znowu przechytrza rywalkę i unika jej ataku. Irlandka odwraca się i zostaje powalona Big Bootem! The Nature Girl układa obie rywalki obok siebie a nastepnie odbija się od lin i wykonuje Leg Drop na przeciwniczkach! Przypina Sashę i 1...2... kick out! Charlotte podnosi The Boss i wbija ją w narożnik. Następnie podchodzi do Becky Lynch i Irish Whip w narożnik, w którym jest Sasha! Becky odbija się od niej a Charlotte wykonuje na Lynch spear! Wyrzuca ją poza ring a Sashę Banks chwyta za głowę i wykonuje na niej Neckbreaker po którym próbuje zapiąc efektowną dźwignię Figure Eight! Udaje się! To chyba koniec! Nie widać w pobliżu Becky Lynch a Sasha ma bardzo daleko do lin. Charlotte bliska zwycięstwa. Rozemcjonowany Ric Flair nie może się doczekać aż Banks odklepie. Jeszcze nic takiego nie ma miejsca ale co się dzieje!? Becky Lynch skacze na mistrzynię i przerywa wszystko! Podnosi Charlotte i wykonuje T-Bone Suplex! Pin i 1...2! Irlandka odbija się od lin i Leg Drop! Ponownie podnosi mistrzynię WWE i błyskawicznie wykonuje Exploder Suplex! To chyba koniec! 1...2...2,9! Sasha Banks w ostatniej chwili przerywa liczenie! Obie wstają i wściekła Becky rusza na Sashę ale ta unika i wykonuje na niej backbreaker a następnie zapina dźwignię a więc Bank Statement! Kolejny submission zapięty! Czy za chwilę poznamy nową mistrzynię div! Taaak! A to wszystko na oczach Charlotte, która była bliska by to przerwać ale Becky nie dała rady! Cóż za walka!

---

Nadszedł czas na prezentację tegorocznej hali sław WWE. Znaleźni się w niej wybitni ludzie tacy jak: The Godfather, Stan Hansen, Jacqueline, Big Boss Man a także Sting. Howard Finkiel przestawił wszystkich tegorocznych Hall of Famerów. Obecni zostali nagrodzeni wielkimi brawami i po krótkiej prezentacji swoich pierścieni wrócili na zaplecze.

---

Ladder Match for WWE Intercontinental Championship

Kevin Owens© vs. The Miz vs. Dolph Ziggler vs. Sami Zayn vs. Zack Ryder vs. Sin Cara vs. Stardust

Wszyscy obecni w ringu, słyszymy gong a więc pora zaczynać. Kevin Owens wychodzi poza ring a reszta rozpoczyna atak. Miz vs. Zayn, Ziggler vs. Ryder i Sin Cara vs. Stardust. Ziggler pozbywa się z ringu Rydera i pomaga Samiemu w ataku na Miza. Sin Cara odbija się od lin i wykonuje hurricanranę na Stardust’cie, który wypada poza ring i dołącza do Zayna i Zigglera, którzy wspólnie wyrzucają Miza poza ring. Tymczasem od tyłu w ringu z drabiną pojawia się Kevin Owens i czeka aż trzech rywali odwróci się. Tak się właśnie dzieje i Owens powala wszystkich uderzeniem z drabiny a następnie rozkłada ją na środku ringu. Rozpoczyna wspinanie się na szczyt. Ale w ringu pojawia się Miz i wchodzi na drabinę od drugiej strony. Oboje są na szczycie i rozpoczynają wymianę ciosów. Do ringu wraca Zack Ryder i próbuje przewrócić drabinę z dwoma rywalami na szczycie. Na pomoc przychodzi mu Stardust i wspólnymi siłami dają radę przewrócić drabinę! Owens i Miz poza ringiem. Stardust rozpoczyna wymianę ciosów z Ryderem. Zack jednak unika i odbija się od lin a następnie powala rywala clotheslinem . Ryder ustawia drabinę ale przerywa mu Zayn, który rozpoczyna atak od serii kopnięć osłabiających nogi. Odbija się od lin ale na ring wskakuje Ziggler, który kopie Samiego w plecy i ten pada na kolana. Ziggler wchodzi do ringu i seria ciosów w twarz dla Rydera, który odpowiada kopnięciem w brzuch i błyskawicznym DDT. Wstaje, odwraca się i Flying Crossbody w wykonaniu Sin Cary! Drabina na środku ringu, wszyscy leżą a więc to doskonała okazja dla meksykanina! Wchodzi na drabinę i rozpoczyna swoją drogę po mistrzostwo! Niestety przerywa mu w tym The Miz, który już jest na szczycie drabiny i częstuje rywala serią ciosów w twarz ale Sin Cara nie pozostaje mu dłużny i odpowiada kopnięciami. Chwyta za pas ale Miz mu nie pozwala na nic więcej. Trzyma rywala za drugą rękę i za wszelka cenę nie chce puścić. Sin Cara wchodzi na najwyższy stopień drabiny ale Miz przyklejony do jego ciała nie pozwala na nic więcej! Meksykanin wreszcie puszcza tytuł i postanawia zająć się rywalem, którego najpierw kopie w twarz a następnie skacze na niego i mamy hurricanranę z samego szczytu drabiny!!! Oboje ucierpieli przy tej akcji ale publiczność jest zachwycona. Miz i Sin Cara wypadają poza ring a w kwadratowym pierścieniu pojawia się Kevin Owens, który staje twarzą w twarz z Sami Zaynem. Rozpoczynają od wymiany ciosów w twarz. KO sprytnie chwyta rywala za głowę i uderza nią o drabinę a następnie kopie go w brzuch i wykonuje DDT. Mistrz wstaje ale od razu otrzymuje Zig Zag od Zigglera! Dolph szybko wstaje i wchodzi na drabinę, która stoi na samym środku ringu. Do ringu wchodzi Zack Ryder, który wspina się na drabinę od drugiej strony! Wymiana ciosów na szczycie ale do ringu z kolejną drabiną wchodzi Stardust! Rozstawia ją i wchodzi na górę. Dołącza się do akcji i atakuje zarówno Rydera jak i Zigglera. To nie koniec! Sami Zayn wchodzi na drabinę i mamy czterech zawodników walczących miedzy sobą mając mistrzostwo interkontynentalne w zasięgu ręki. Kevin Owens na nogach wchodzi pod drabiny! Chwyta tą, na której są Stardust i Zayn i próbuje ją przewrócić. Z ogromnym trudem ale jest bardzo blisko! Przewraca drabinę a Stardust i Sami wpadają na podnoszącego się z ziemi Miza! KO ściąga z drabiny Zigglera ale ten powala go Superkickiem! Ryder sam na drabinie ale nie może sięgnąć pasa gdyż jest zbyt mocno rozbujany. Ziggler przewraca drabinę i Ryder wpada na Sin Carę. Tymczasem poza ringiem Sami Zayn rozstawia drabinę, która opiera się końcami o krawędź ringu i o barierki przy widzach. Wchodzi do ringu i Show Off rusza na niego ale Sami przerzuca go nad linami z zamiarem by Ziggler wpadł na drabinę ale Dolph sprytnie się zatrzymuje na krawędzi ringu! Owens wstaje i rusza całą siłą na Zayna ale ten unika a Ziggler się schyla i pod liną wbija się Kevinowi w brzuch. Show Off chwyta za głowę Owensa i próbuje wykonać Suplex nad lina ale nie jest w stanie podnieść znacznie cięższego rywala. Na pomoc przychodzi Sami Zayn, który pomaga podnieść Owensa i ten jest już w górze! Zayn popycha Zigglera i oboje wpadają na drabinę, która łamie się pod ich ciężarem! Zayn sam w ringu! Podnosi jedną z przewróconych drabin i ustawia ją idealnie by jak najłatwiej ściągnąć tytuł. Wchodzi na górę resztkami sił. Jest już wysoko ale do ringu wchodzi Stardust! Zauważa to Sami i skacze na niego! Diving Crossbody z drabiny! Miz już w ringu! Atakuje Zayna i wyrzuca go poza ring! To samo robi ze Stardustem. Za plecami Miza pojawia się Sin Cara ale i z nim Miz nie ma problemu i już meksykanin jest poza ringiem. Miz wchodzi na drabinę. Idzie po tytuł! Jest już bardzo blisko ale co się dzieje!? Kevin Owens wraca do ringu! Wchodzi na drabinę i atakuje Miza. Seria ciosów w twarz i chwyta go za głowę a następnie uderza nią o szczyt drabiny. Miz ledwo się trzyma i Owens spycha go z drabiny! Kevin wchodzi wyżej i chwyta pas. Zack Ryder wraca do akcji! Błyskawicznie wchodzi na górę i uderza Owensa ale ten odpowiada mu dwa razy mocnej i Ryder spada na matę! Owens już trzyma pas i próbuje go odpiąć! Jeeest! Kevin Owens broni tytułu. Widzimy tylko opartego o konstrukcję ringu Samiego Zayna, który jest zawiedziony a kawałek za nim leży Stardust, w równie złym humorze. KO celebruje zwycięstwo na szczycie drabiny.

---

Przenosimy się na backstage a dokładniej do szatni WWE Championa – Triple H’a. Jest tam wraz ze swoją żoną Stephanie McMahon.

Stephanie McMahon: Panie i panowie spójrzcie na WWE World Heavyweight Championa, mojego męża Triple H’a! Ten człowiek jest jednym z najwybitniejszych mistrzów w historii WWE. Ten człowiek wraz ze mną jest teraz autorytetem dla całego posteru WWE. To dzięki nam World Wrestling Entertainment jest tak znakomite jak jeszcze nigdy. Powinniście nam wszyscy podziękować za to i być wdzięczni gdyż żyjecie w czasach, gdy w WWE panuje The Authority a mistrzem jest The King of Kings Triple H!

Triple H: Jak już wszyscy wiecie. Dzisiejsza walka o WWE World Heavyweight Championship odbędzie się jako No Disqualification Match. Co to wniesie do pojedynku? Tak czy inaczej byłbym bezwzględny dla Romana Reignsa. Czy w normalnym starciu czy w no disqualification matchu to tak czy tak moim cele jest zniszczenie Romana, odebranie mu jakichkolwiek nadziei na mistrzostwo WWE a najchętniej to bym zakończył jego karierę by już więcej nie mógł pojawić się w ringu. Wiem co jest najlepsze dla biznesu i wiem, że nie jest to Roman Reigns jako WWE World Heavyweight Champion. Nigdy do tego nie dopuszczę! The Authority posiadające władzę oraz w posiadaniu głównego tytułu federacji to najlepsze co mogło Was wszystkich spotkać. Roman Reigns… Time to play the game!

---

Street Fight Match

Dean Ambrose vs. Brock Lesnar(w. Paul Heyman)

Brock już w ringu a Dean w drodze z pełnym koszem z hipermarketu. Przy ringu jednak już zostawia kosz i od razu wskakuje do ringu i rzuca się na Brocka Lesnara. Usłyszeliśmy gong a starcie już trwa w najlepsze. Ambrose atakuje wściekle pięściami i kopnięciami ale Bestia odpycha go z całej siły i powala na mate. Dean się nie poddaje i rusza dalej na rywala ale Lesnar uderza go w twarz a następnie chwyta i wykonuje Suplex! Wstaje i podnosi rywala a następnie pokazuje mu środkowy palec i kolejny suplex! The Lunatic Fringe próbuje uciec poza ring ale Brock go zatrzymuje. Podnosi go i ustawia w narożniku gdzie wbija go całym swoim ciałem. Chwyta go, ustawia i Suplex! To już trzeci! Lesnar staje nad leżacym rywalem i widać, że jest bardzo zadowolony z dotychczasowego przebiegu walki. Ambrose próbuje wstać chwytając się Bestii a ten śmieje mu się w twarz. Chwiejąc się na nogach uderza w twarz Brocka a to tylko go jeszcze bardziej zdenerwowało. Potężny kopniak w brzuch dla Deana i Lesnar wyrzuca go poza ring. Wychodzi do niego bardzo powoli i była to zła decyzja ponieważ Ambrose zdążył się zaopatrzyć w kij do kendo i właśnie nim okłada z całej siły Lesnara. Kij się łamie i sięga po krzesło, którym obija plecy przeciwnika. Krzesełko całe wykrzywione a plecy Bestii są okropnie czerwone. Paul Heyman jest w szoku. Lesnar podnosi się i opiera o barierki przy fanach a Dean Ambrose z całej siły rusza na niego i oboje wpadają w publiczność! The Lunatic Fringe wstaje i podnosi z trudem przeciwnika a następnie okłada go całą serią ciosów w twarz. Lesnar próbuje jakoś przed tym uciec by chociaż trochę dojść do siebie po tym ataku ale nic z tego. Oboje są coraz dalej wśród publiczności i akcja przenosi się na korytarze AT&T Stadium. The Next Big Thing powstrzymuje atak rywala rzucając w niego śmietnikiem. Resztkami sił rusza na Ambrose’a i oboje wpadają w stoisko gdzie można zakupić gadżety WWE. Mija trochę czasu zanim oboje wstają. Pierwszy jest Lesnar, który podnosi rywala i próbuje wykonać Suplex ale Ambrose ucieka przed tym i biegnie wzdłuż korytarza. O co mu chodzi? Lesnar nie zbyt rozumie zachowanie swojego przeciwnika ale idzie za nim. Ambrose przechodzi jakimiś drzwiami. Chyba zmierza w stronę ringu. Lesnar za nim. Widzimy teraz tylko ciemne przejścia, bardzo mało widać. Brock Lesnar idzie przed siebie aż wreszcie wychodzi na arenę ale nigdzie nie widać Ambrose’a. Lesnar przechodzi ogromnego stage’u WrestleMani ale nie widać nadal jego przeciwnika. Nareszcie Ambrose się ujawnia i skacze ze stage’u na przeciwnika z krzesłem w ręku. Szybko wstaje i zaczyna okładać rywala tym krzesłem a Bestia próbuje uciec w stronę ringu. Akcja przenosi się coraz bliżej kwadratowego pierścienia. Lesnar jest przy wózku, z którym do ringu przyszedł The Lunatic Fringe i rzuca nim w szarżującego rywala! Lesnar podchodzi do leżącego rywala ale ten uderza go kijem, który jest owinięty drutem kolczastym! Twarz pogromcy streaku Undertakera zalewa się strumieniami krwi. Ambrose wstaje i zaciąga z trudem rywala do ringu. The Next Big Thing stoi na nogach ale krwawi. Oboje są już w ringu i Ambrose rusza z atakiem lecz Bestia go powstrzymuje kopnięciem brzuch a następnie obraca go i wykonuje Suplex! Ależ wściekły jest Brock! Szybko wstaje i podnosi rywala i kolejny, piąty już Suplex w trakcie tego pojedynku! To nie koniec. Kolejny suplex! I jeszcze jeden! Lesnar podnosi rywala i wyniesienie do akcji kończącej! F5!!! Przypięcie 1…2… Kick out! Jak to możliwe?! Lesnar wychodzi poza ring i wyciąga spod ringu stół! Wrzuca go do kwadratowego pierścienia a następnie sam wraca i go rozkłada. Podnosi Ambrose’a ale ten odpowiada serią ciosów w twarz i kopnięciem w brzuch. Próba DDT kompletnie nieudana i Lesnar wyrzuca The Lunatic Fringe’a poza ring. Wychodzi z drugiej strony i idzie po rywala ale ten znowu ma w ręku kij owinięty drutem kolczastym i ponownie uderza nim Lesnara! Kolejne rany zaczynają krwawić. Dean chwyta rywala i popycha go w metalowe schodki. Następnie wchodzi na narożnik i czeka aż Bestia wstanie. Tak się po kilkunastu sekundach dzieje i Ambrose wykonuje Top Rope Elbow Drop! Dokłada jeszcze serie kopnięć na całe ciało Lesnara a następnie z ogromnym trudem go podnosi i wrzuca do ringu. Bierze jeszcze krzesło i czeka aż przeciwnik wstanie. Zakrwawiony Brock Lesnar resztkami sił się podnosi a Dean Ambrose uderza go z całej siły krzesłem w głowę i chwiejący się Lesnar chyba nie wie zbytnio gdzie się właśnie znajduje. The Lunatic Fringe szybko do niego podbiega i wykonuje Dirty Deed! Przypięcie 1…2…3! Ambrose pokonuje Bestię! Paul Heyman nie może w to uwierzyć.

---

Widzimy na zapleczu Renee Young. Czas na wywiad.

Renee Young: Panie i panowie, moim gościem jest uczestnik Hell In a Cell Matchu – Shane McMahon.

Shane McMahon: Witaj Renee.

Renee Young: Jak samopoczucie przed pojedynkiem, który może dać Ci tak wiele?

Shane McMahon: To wspaniałe uczucie móc tutaj być znowu po tylu latach przerwy. Cieszę się bardzo, że wróciłem. Jednak wróciłem tutaj z konkretnym celem. Chcę zmienić WWE na dobre. Chcę żeby fani mieli znowu ogromną radość z oglądania WWE tak jak to było kiedyś. Mój ojciec, Vincent McMahon w ostatnim czasie spieprzył sprawę. Jedynym gościem, który ma jaja w tej rodzinie jestem ja i zamierzam przejąć władzę nad federacją gdyż zarówno moja siostra Stephanie jak i jej mąż Triple H nie są w stanie tego wszystkiego utrzymać.

Renee Young: By przejąć władzę musisz pokonać Undertakera w jego ulubionym pojedynku, czyli Hell In a Cell Matchu. To ogromne wyzwanie.

Shane McMahon: To wydaje się niemożliwe ale Undertaker przegrywał wiele razy. Przegrał nie jeden Hell In a Cell Match a co najważniejsze przegrał także na WrestleMani. Tym razem stawką nie jest streak tylko jego kariera. Jeśli wygram dojdzie do wielkich zmian a Undertaker nigdy więcej nie zawalczy na WrestleMani. To drugie mnie aż tak bardzo nie cieszy ale coś kosztem czegoś. Takie już jest życie. Jestem tu by pokonać Undertakera i zmienić WWE na zawsze.

Renee Young: Pewność w twoim głosie jest godna podziwu. Czy jesteś gotowy na ten pojedynek oraz czy jesteś gotowy na obowiązki, które niesie za sobą wygrana w tym pojedynku?

Shane McMahon: Jestem gotowy na wszystko. Gdybym nie był to bym nie wracał ani nie podejmował się tych wszystkich wyzwań. Shane McMahon oficjalnie wrócił i jest w pełnej gotowości na wszystko co go tutaj czeka.

Renee Young: Dziękuje za wywiad. Powodzenia.

---

No Disqualification Match for WWE World Heavyweight Championship

Triple H©(w. Stephanie McMahon) vs. Roman Reigns

Rozpoczynamy starcie o mistrzostwo WWE od zwarcia na środku ringu i próby sił obu zawodników. Roman Reigns zapina headlock ale Triple H odpycha go od lin i powala clotheslinem. Reigns szybko wstaje i kolejne zwarcie na środku ringu. Mistrz WWE uderza rywala z kolana w brzuch a następnie ustawia go pod Pedigree ale Reigns przerzuca Huntera nad sobą. Pretendent do mistrzostwa ma zamiar rozpocząć atak ale Triple H ucieka poza ring i uniemożliwia mu to. The Big Dog wychodzi do rywala ale ten w międzyczasie sięgnął po krzesło i z zaskoczenia atakuje Romana. Szaleńczy atak Triple H’a! Seria ciosów gdzie tylko się da i Reigns pada na ziemię. WWE World Heavyweight Champion nie zamierza poprzestać i spod ringu wyjmuje stół a następnie wrzuca go do ringu. Wraca do kwadratowego pierścienia i ustawia stolik. Następnie wychodzi po rywala i wrzuca go do kwadratowego pierścienia. Hunter czeka aż Reigns wstanie i właśnie to ma teraz miejsce i rusza do ataku. Seria ciosów w twarz, irish whip o liny ale The Big Dog wbija się w rywala Spearem!! Przypięcie 1…2… Kick out! The Juggernaut wstaje i podnosi przeciwnika. Układa go na stole i wchodzi na narożnik. Triple H jednak sprytnie się zachowuje w tej sytuacji i poczekał aż przeciwnik wejdzie na narożnik by dopiero wtedy ruszyć z atakiem. I w tym momencie Triple H spycha z narożnika Romana i ten spada na matę! Hunter czuje, że to może być doskonała okazja dla niego i szybko opuszcza kwadratowy pierścień, zagląda pod ring i wyjmuje swój młot! Wraca z nim do ringu i szykuje się na atak. Reigns wstaje i Hunter na niego rusza ale nie trafia ponieważ pretendent do mistrzostwa WWE zrobił genialny unik, następnie odbija się od lin i próbuje w odpowiedzi wykonać Spear ale Triple H kopie rywala w brzuch i uderza młotem w twarz! Przypięcie 1…2… Kick out! Na twarzy Romana pojawia się krew a Triple H nie zamierza poprzestać. Podnosi przeciwnika i odbija go od lin a następnie wykonuje potężny Spinebuster! Po tej akcji pokazuje „Suck It” w stronę rywala i czeka aż ten wstanie. Długo to trwa gdyż Reigns ma poważne problemy z utrzymaniem równowagi ale wreszcie wstaje i odwraca się a Mistrz WWE kopie go w brzuch i układa do Pedigree! Tak jest! To musi być koniec! 1…2…2,9! Niemożliwe!! Triple H nie może uwierzyć w to co się właśnie stało i wściekły wychodzi poza ring by po chwili do niego wrócić z krzesłem. Ustawia się by i znowu oczekuje aż przeciwnik wstanie. Roman Reigns już na nogach, odwraca się w stronę rywala i Hunter z całej siły chce go uderzyć ale ten zatrzymuje ten atak pięścią, wybijając krzesło poza ring! Rusza teraz z impetem na Triple H’a i ma go w narożniku gdzie okłada go serią ciosów w twarz i do tego dokłada jeszcze kilka mocnych kopnięć. Odciąga przeciwnika od narożnika, irish whip o liny i Flapjack! Przypięcie 1…2… Kick out! The Big Dog zauważa leżący na ringu młot. Bierze go w ręce i przymierza się do ataku. WWE World Heavyweight Champion nie jest tego świadom. Reigns gotowy do ataku! Ale co się teraz dzieje?! Dudley Boyz pojawiają się w walce! Atakują pretendenta do tytułu od tyłu i przejmują bardzo szybko kontrolę. Kilka ciosów osłabiających a zaraz po tym odbicie od lin i Dudley Death Drop! Triple H wyturlał się poza ring a Bubba Ray wychodzi poza ring i wraca do niego po chwili ze stołem. Dudley Boyz rozkładają stół i kładą na nim Reignsa! Ale w tym momencie pojawiają się bracia Uso, którzy nie pozwalają by Dudleyz kontynuowali swój atak na ich kuzyna. Rozpoczyna się starcie obydwu teamów w ringu ale Dudley Boyz wychodzą z tego zwycięsko i pozbywają się z kwadratowego pierścienia braci Uso. Zamierzają kontynuować swój atak na pretendenta do tytułu ale słyszymy If ya smeeeeel, what The Rock is cookin! i The People’s Champ biegnie do ringu. Tam czekają na niego Dudleyz i na pierwszy ogień rusza Bubba Ray, który otrzymuje serię ciosów w twarz i zostaje wyrzucony poza ring! Zaraz po tym do ataku rusza D-Von Dudley ale i z nim Rock nie ma problemów i starcie kończy się Rock Bottom! Triple H pojawia się w ringu z młotem i próbuje zaatakować Rocka ale ten unika i kontruje a następnie wykonuje Rock Bottom na stół! Szaleństwo na trybunach a People’s Champ z ogromnym zadowoleniem na twarzy wraca na zaplecze. W ringu Roman Reigns dochodzi do siebie po tym całym zamieszaniu a następnie szykuje się do ataku. Musi tylko poczekać aż przeciwnik wstanie. Długo to trwa ale Triple H zamroczony wstaje i rusza na Reignsa ale ten powala go poprzez Superman Punch! Przypięcie i 1…2…3!!! To koniec! Mamy nowego mistrza WWE! Ale spójrzmy jeszcze co się dzieje w okolicach titantronu! Rock oklaskuje mistrza a następnie zamierza wrócić na zaplecze ale za jego plecami czeka już Shawn Michaels i wykonuje na nim Sweet Chin Music!! Zaraz po tym wraca na zaplecze a w ringu widzimy świętującego, nowego mistrza WWE – Romana Reignsa!

---

https://www.youtube.com/watch?v=_JlusJ-XwYY

---

Hell in a Cell Match – Jeśli wygra Shane McMahon to przejmuje kontrolę nad RAW i The Undertaker nigdy więcej nie zawalczy na WrestleMani

The Undertaker vs. Shane McMahon

The Undertaker zamknął klatkę w charakterystyczny dla siebie sposób a następnie wszedł do ringu. Panownie stanęli twarzą w twarz i zabrzmiał gong co oznacza początek Main Eventu WrestleMani 32! Deadman rozpoczyna agresywnie jakby chciał zakończyć tę walkę w najszybszy możliwy sposób. Seria ciosów w twarz dla Shane’a i odbicie od lin a próba Big Boota lecz nieudana. Shane zrobił unik a następnie odbija się od lin i mamy Corkscrew Elbow Smash! Wskakuje błyskawicznie na narożnik i wykonuje Leap of Faith ale Taker ucieka i McMahon pada na matę! Wściekły The Undertaker podnosi rywala a następnie uderza go potężnym podbródkowym. Potężny irish whip w narożnik i corner clothesline! Chwyta McMahona za rękę i mu ją wykręca a następnie wchodzi na narożnik. To oznacza tylko jedno! Taker wchodzi na górna linę i skaczę a więc Old School! Shane McMahon podnosi się i rusza na przeciwnika ale ten wynosi go z łatwością na ramię a następnie Snake Eyes a do tego Running Big Boot! Przypięcie 1…2… Kick out! Undertaker wstaje i podnosi rywala ale McMahon kontruje serią ciosów w brzuch a następnie odbija się od lin i próbuje powalić rywala clotheslinem ale ta próba się nie powiodła i tylko odbił się od potężnego Deadmana. Taker chwyta od razu przeciwnika za szyję. Wyniesienie i próba Chokeslamu ale Shane ucieka w ostatniej chwili za plecy przeciwnika i od tyłu wbija mu się w kolana czym przewraca go na matę! McMahon wchodzi na narożnik i czeka na rywala. Taker wstaje i odwraca się w jego stronę i mamy Diving Crossobody! Przypięcie 1…2! Nie tak łatwo Shane. McMahon wstaje i próbuje podnieść Takera ale ten odpycha go a następnie wstaje i kopie w brzuch i wykonuje DDT! Przypięcie 1…2… Kick out! Undertaker nie zamierza tracić czasu. Wstaje i tauntuje na znak, że za chwilę będzie chciał wykonać na przeciwniku akcję kończącą! Shane wstaje i odwraca się w stronę przeciwnika a ten chwyta go za szyję i wykonuje Chokeslam! Deadman jest bliski zakończenia walki na swoją korzyść. Kolejne taunty zwiastują tylko jedno! Oszołomiony i niczego nieświadomy Shane O’Mac wstaje i odwraca się. Wyniesienie i Tombstone Piledriver! Przypięcie 1…2…2,9! To nie koniec! Undertaker w tym momencie wychodzi poza ring i szuka czegoś pod nim. Szuka na pewno czegoś innego niż krzesła i stoły gdyż tego pod konstrukcją kwadratowego pierścienia jest mnóstwo. Po poszukiwaniach z kilku stron wreszcie znajduje woreczek! Co takiego jest w środku? Shane miał wystarczająco dużo czasu by dojść do siebie. Undertaker wraca do ringu z woreczkiem w reku. McMahon już przygotowany na dalszy ciąg pojedynku i rusza na rywala! Seria ciosów w twarz w charakterystycznym dla Shane’a stylu. Irish whip o liny i dropkick od O’Maca dla Takera! Po tej akcji wychodzi poza ring i bierze krzesło. Wraca do kwadratowego pierścienia i atakuje nim przeciwnika! Okłada rywala gdzie popadnie. Undertaker leży na macie a McMahon wyrzuca krzesło i układa Takera w narożniku w pozycji siedzącej. A tymczasem sam wskakuje na inny narożnik. Szykuje się wszystkim doskonale znana akcja! Shane skacze i mamy Coast 2 Coast!! Ale ta akcja nie zakończy pojedynku gdyż ucierpieli oboje i teraz leżą na ringu. Sędzia sprawdza stan obu zawodników. Oboje deklarują chęć do dalszej walki a więc trzeba poczekać aż przynajmniej jeden z nich wstanie! O’Mac i Taker wstają w tym samym momencie. Taker uderza potężnie w twarz rywala a następnie irish whip o liny ale McMahon ucieka poza ring. Szybko wyciąga spod kwadratowego pierścienia krzesło i gdy Undertaker zjawia się poza ringiem to jest już przygotowany na atak. Rusza na rywala ale Taker powala go Big Bootem! Wściekły podnosi Shane’a i rzuca nim jak workiem w metalowe schody. Ponownie go podnosi i potężny irish whip w konstrukcję klatki! Ponownie chwyta McMahona i jeszcze raz w tą samą część konstrukcji klatki wrzuca go z całej siły aż następuje zniszczenie tego elementu konstrukcji i Shane wypada poza klatkę! Undertaker jest na fali i bierze do rąk krzesło a następnie rusza w stronę przeciwnika. Shane O’Mac jednak stara się przed nim uciec ale nie ma zbytnio gdzie więc postanawia wspiąć się na klatkę!! Czy on zwariował?! Deadman chwyta go za nogę ale ten kopie go w twarz i kontynuuje wspinanie się na górę klatki. The Undertaker nie ma jak go powstrzymać a więc robi to samo! Akcja przeniesie się na samą górę!! Shane czeka aż Taker się pojawi na szczycie. Tak się właśnie teraz dzieje i oboje patrzą na siebie. Wymiana ciosów w twarz i DeadMan kopie O’Maca w brzuch a następnie układa sobie jego głowę między nogami i szykuje się do kolejnego ataku ale McMahon wynosi w górę przeciwnika i przerzuca go nad sobą i element konstrukcji klatki się niszczy pod ciężarem upadającego Undertakera i Deadman spada z samej góry na środek ringu!!! To może uczynić z Undertakera niepełnosprawnego!! Wszyscy na czele z Shane’em są w szoku! McMahon staje nad przepaścią, która przed chwilą utworzyła się w wyniku zniszczenia elementu klatki. Przygląda się z góry na leżącego Undertakera. Ogromna szansa na zwycięstwo i przejęcie władzy na RAW. Ale co się dzieje! Shane McMahon skacze z góry na Undertakera i mamy Leap of Faith ze szczytu klatki!!! Shane kładzie rękę na przeciwniku resztkami sił i mamy pin 1…2…3! To koniec!!! Sędzia nawet nie ma jak wznieść ręki zwycięzcy w górę gdyż oboje leżą na środku ringu i już są przy nich lekarze, którzy sprawdzają stan. Cóż za pojedynek!

Wystrzeliwują fajerwerki na zakończenie WrestleMani 32 i takim obrazkiem kończymy największą galę w roku!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

• Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Pinio

3

• TheVillain

3

• Giero

1

• JohnBoy

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Gala jest kontynuacją realnego story i właściwie niewiele mogę napisać, bo bardziej czekam na RAW. Cieszę się jednak, że wróciłeś do pisania, bo właściwie jesteś jedną z ikon Booking Zone i mam nadzieję, że to ożywi ten dział ;) Tylko nie strać zbyt szybko weny :)

:arrow: Osz ku*wa, Pinio powraca :D Zobaczymy w jakiej formie...

:arrow: Największą galę w roku rozpoczyna nic innego jak The Rock, któremu przerywa Shawn i dostajemy zapowiedź ich walki. Ponieważ jest to pierwszy odcinek to nie znamy ich postaci, ale jako wielki fanboy Michaelsa jestem na tak! One last Match The Rock vs. Shawn Michaels! Obyś do tego dotrwał...

:arrow: Zdziwiło mnie, że to Big Show wygrał statuetkę. Po co mu ona drugi rok z rzędu? Nie wiem...

:arrow: Zaskoczyłeś mnie mocno końcówką walki o pasy tag team. Ciekawi mnie jak tak dobry booker poprowadzi New Day. Jak wiesz u Giero ich nie ma w ogóle, a chętnie bym poczytał, mimo że w prawdziwym świecie przejedli mi się.

:arrow: Rocky kręci biodrami? WTF :D

:arrow: Styles wygrywa w dość pizdowaty sposób... szkoda, bo na WrestleManii takie rzeczy nie powinny mieć miejsca... mam jednak nadzieję, że na obydwu tych panów postawisz w przyszłości.

:arrow: Segment Rocka z Romanem wypadł ok, ten DO NQ w walce mi śmierdzi, ale... cóż... ciekaw jestem jak to rozegrasz.

:arrow: Było blisko... jednak Sasha wygrywa i zostaje pierwszą WWE Woman's Championską w twoim diary... oby godnie prowadziła ten pas!

:arrow: Dziwi mnie wygrana KO

:arrow: bardzo przyjemny brawl! Szkoda, że WWE tak tego nie zabookowało ;) Dean i Brock dali świetny pokaz a wygrana tego pierwszego ustawia go na przodzie kolejki po WWE World Heavyweight Title. Dean vs. Roman vs. Rollins w najbliższej przyszłości?

:arrow: Shane dał fajny wywiad.

:arrow: Walka o WE była fajna, cieszą interwencje jak i pomoc Rocka dla Romana. Do tego pojawia się Michaels i możliwe, że na SummerSlam dojdzie do tag team matchu! Liczę na takie rozwiązanie. Jeśli miałbym się czepiać to.... Rock dostał SCM, a Romcio dalej świętował wygraną? :D Mały błąd ;)

:arrow: Holly sh... Co zrobił na końcu Shane :D Swoją drogą końcówka skopiowana z gier svr, gdzie była taka opcja (w WWE'1x i WWE 2k1x już chyba nie ma tego) żeby rozwalić środek klatki. Shane wygrywa i przejmuje władzę, a Taker... no właśnie... co z nim?

PHG, pewnie dostał orgazmu na powrót Pinia. :twisted: Ja jestem tu nowy na tym portalu i nie czaję tego całego hype'u na twoją osobę, ale liczę że jakoś pozytywnie mnie zaskoczysz. No to jedziemy z tą Wrestlemanią:

- od strony graficznej...Masakra. Fatalnie się to czytało. Bez żadnych obrazków, bez kolorów...? Tu na razie minus, bo liczyłem że taka legenda jak Ty da przykład innym, a na razie lipa.

- The Rock vs HBK na następnej WM'ce? Hm... dziwna decyzja, bo cała stypulacja walki Takera z McMahonem poszła się jeb*ć, no ale zobaczymy jak to rozwiążesz. Może wyjść z tego interesujący feud, bo w końcu HBK vs The Rock to jeden z Dream Matchy, który nigdy nie został stoczony. Zobaczymy co z tego wyniknie.

- Big Show po raz drugi wygrywa statuetkę, ale jak się okazuje w wywiadzie zwycięstwo dedykuje w hołdzie dla Andre The Giganta. Trochę tu śmierdzi niewykorzystanym potencjałem, bo statuetkę mógłby dostać jakiś ziomal z NXT, ale cóż, rozumiem że chciałeś uczcić legendę, jaką bez wątpienia jest Andre.

- Owens wychodzi z pasem po całkiem fajnej walce. Co mi się podobało w tej walce? Wszyscy zawodnicy w tej walce mieli swoje momenty i każdy zawodnik coś wniósł do walki.

- Walka Deana z Brockiem miała fajny przebieg i było kilka akcji wysokiego ryzyka, tylko ten Booking... Brock pada po uderzeniu krzesełkiem w głowę i JEDNYM Dirty Deeds? Cała promocja Lesnara poszła w tym momencie się jeb*ć. Tak jak mówię, walka była fajna, ale booking całkowicie bez sensu, bo gdyby Dean wykonał np. 3 Dirty Deeds w czasie walki to jeszcze rozumiem, a tak tylko jedno DDT i Lesnar pokonany CZYSTO, bez żadnych interwencji...

- Walka wieczoru już rozpisana lepiej. Interwencję i Romek przejmuje pas. Ciekawe co dla niego przyszykujesz. Sytuacja po walce, czyli Superkick dla The Rocka od HBK'a nieco zabrała moment Reignsowi.

- Main Event to była wojna. Shane wygrywa i nie mam z tym problemu. Ciekaw jestem jak będą wyglądały rządy Shane'a no i czy poprowadzisz oba brandy, czy tylko Raw.

Reasumując gala bardzo średnia, głównie przez głupi booking. Tytuł WWE: The Best Ever to chyba tylko zasłona dymna, ale liczę że na następnym Raw będzie lepiej no i życzę weny. Obyś nie skończył pisać po kilku odcinkach.

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

JohnBoy, orgazmu dostaję tylko na widok pięknych kobiet, więc zasmucę Cię ale nie dostałem go na wieść, że Pinio wraca ;)

Brak obrazków to pewnie wina tego, że w czasach Pinia obrazki nie były wymagane przez czytających, stąd nie każdy je stosował ;)

• 2 tygodnie później...

Giero, też mam nadzieję, że chęci będą przez dłuższy czas. Niestety to już nie ta forma, nie te czasy co kiedyś żeby tworzyć odcinek jeden za drugim ale mam zamiar włożyć w ten projekt trochę serca :)

PHG, dzięki za świetny komentarz i za miłe słowa. SCM faktycznie zabrało moment Reignsowi no ale nic nie dzieje się przypadkiem :P

JohnBoy, hype bierze się z tego co kiedyś dokonałem. Teraz już inne czasy ale postaram się żeby jakoś to wyglądało wszystko.

Uważam, że WM'ka była czytelna bo przecież kolory i obrazki są tylko urozmaiceniem i nie mają wielkiego wpływu na czytanie. Znamy zawodników i zdjęcia tylko przedłużają scrollowanie w dół gdy ktoś chce przejść do kolejnego segmentu gali. Ponadto kolory to mogą niektórym przeszkadzać w czytaniu i tak jak dobrze napisał PHG, że w czasach gdy prowadziłem swoje diary to mało kto używał obrazków i kolorów więc pozwól, że będę teraz takim old schoolowym pisarzem :)

Lesnar zeszmacony? Uderzenie kijem owiniętym drutem kolczastym(drugie, bo pierwsze miało miejsce we wcześniejszej fazie pojedynku), popchnięcie w metalowe schodki, Top Rope Elbow Drop, seria kopnięć, potężne uderzenie krzesłem w głowę, Dirty Deeds. Tak wyglądała droga Ambrose'a do zwycięstwa :)

Statuetkę Andre the Gianta zdobył ziomal z NXT w prawdziwym WWE więc nie bawmy się w to samo :P

Co ma wspólnego The Rock vs. HBK na WM 33 ze stypulacją walki Shane vs. Taker? Bo nie rozumiem zbytnio.

Pozdrawiam czytelników i komentujących i zapraszam na RAW!

http://images.tinypic.pl/i/00788/gs7svj9j2ma6.png

Monday Night RAW

04.04.2016

Pierwsze RAW po WrestleMani 32 otwiera efektowny pokaz sztucznych ogni oraz grający w tle theme ”Tonight is the Night”. Zaraz po tym Byron Saxton, JBL i Michael Cole witają nas a następnie przechodzą do krótkiej dyskusji. Przypomnieli oni najważniejsze wydarzenia z ostatniej nocy, której odbyła się największa gala spod znaku WWE:

-Sasha Banks została pierwszą w historii WWE Womans Champion,

-Roman Reigns pokonał Triple H’a w pełnym niespodzianek No DQ Matchu i został nowym WWE World Heavywieght Championem,

-Shane McMahon pokonał The Undertakera w Hell In a Cell Matchu i od dzisiaj Monday Night RAW jest w jego rękach a dla The Undertakera była to ostatnia walka na WrestleMani!

---

*No Chance In hell*

WWE Chairman Vince McMahon zmierza w stronę ringu. Mieszane reakcje ze strony publiczności lecz Vince wygląda na zadowolonego.

Vince McMahon: Ladies and gentleman, welcome to Monday Night RAW! Wczorajsza WrestleMania przejdzie do historii zarówno pod względem finansowym jak i pod względem wydarzeń. Jednak nie przyszedłem tutaj po to by analizować całe największe wydarzenie lecz by odnieść się do jednego z pojedynku na tejże gali. Otóż mój syn Shane McMahon stanął do walki z The Undertakerem w Hell In a Cell Matchu po to by przejąć władzę na RAW. Nie tylko stanął do walki ale... Wygrał ją. The Undertaker po raz drugi przegrał na WrestleMani i po raz ostatni widzieliśmy go w ringu WrestleMani. Mój syn dokonał czegoś niewiarygodnego, czegoś czego się kompletnie nie spodziewałem. Zrzucił Deadmana ze szczytu klatki a następnie sam jeszcze na niego skoczył. Shane McMahon udowodnił mi jak bardzo mu zależy na prowadzeniu Monday Night RAW. Moim warunkiem było pokonanie Undertakera a więc Shane… Zapraszam do ringu.

*Here comes the Money*

Shane McMahon przy ogromnej owacji fanów wchodzi do ringu cały obolały i wspiera się kulami.

Shane McMahon: Przyszedłem po swoją nagrodę.

Vince McMahon: Oczywiście synu. Zasłużyłeś na nią jak mało kto. Jestem z Ciebie naprawdę dumny i przykro mi z powodu, że przez ostatnie lata nasza relacja była bardzo słaba. Chciałbym Cię przeprosić synu za te złe czasy i obiecać, że już więcej tak nie będzie.

Shane McMahon: Cieszę się bardzo z tego powodu. Nie mam Ci nic za złe. Chciałem przejąć władzę na RAW, Ty postawiłeś warunki, ja stanąłem do walki i teraz stoję tu jako zwycięzca.

Vince McMahon: Znakomicie. Pozwól jednak, że zmienię trochę naszą umowę. Ale spokojnie! Nie denerwuj się tylko daj mi skończyć. Myślałem o tym już od jakiegoś czasu. Miałem tylko dylemat jak to rozegrać. Biłem się z myślami żeby to wszystko uporządkować i znaleźć wreszcie czas na odpoczynek. W życiu każdego z nas pojawia się taki czas, że chcemy po prostu usiąść i być tylko widzami a nie głównymi aktorami. Wczoraj pokazałeś mi, że masz jaja i że bardzo Ci zależy na WWE. Zasługujesz na przejęcie władzy nie tylko Monday Night RAW ale i całego WWE. Synu, chciałbym Cię dzisiaj oficjalnie przedstawić WWE Universe jako WWE Chairman ponieważ Vince McMahon oficjalnie odchodzi na emeryturę!

Ogromna wrzawa na trybunach, słychać jedynie Chanty „Shane O’Mac! Shane O’Mac”. Tymczasem na twarzy Shane’a widać zaskoczenie i lekki uśmiech.

Shane McMahon: Nie wiem co powiedzieć w tej sytuacji. Nie spodziewałem się wczoraj czegoś takiego. Nawet po wygranej walce z The Undertakerem. Jest mi z jednej strony smutno, że odchodzisz ale z drugiej strony ogarnia mnie wielka radość, że będę Twoim następcą i będę mógł swoje wizje wcielić w życie. Mam kilka pomysłów zapisanych gdzieś w zeszytach ale spodziewałem się najwcześniej ich zrealizowania za kilkanaście lat. Zaskoczyłeś mnie tato ale nie pozostaje mi nic innego jak powiedzieć… Dziękuje! WWE Universe proszę o owację dla Vince’a McMahona!

Wrzawa i chanty „Thank You Vince!” przez dwie minuty ani na moment nie cichną.

Vince McMahon: Dziękuję wszystkim! Vince out!

Rozbrzmiewa „No Chance In hell” i Vince McMahon przy ogromnej wrzawie opuszcza ring.

Shane McMahon: Panie i panowie zatem witajcie na pierwszym Monday Night RAW w nowej erze! Chciałbym się odnieść na początku do mojego wczorajszego pojedynku. Szczerze mówiąc nie wiem jak się czuje teraz The Undertaker gdyż nikt nie wie gdzie się podziewa. Jednak jestem pewien, że w jakiś sposób jest obecny z nami tak jak i na każdym Monday Night RAW. Pomimo wyniku wczorajszej walki chciałbym żebyśmy wszyscy mogli jeszcze zobaczyć The Undertakera w ringu na największej ze scen. Dlatego moją pierwszą decyzją jako WWE Chairman jest zgoda na kolejne występy Deadmana na kolejnych WrestleManiach jeśli tylko nadarzy się ku temu okazja.

*Style and grace, I’m never gonna be done*

Stephanie McMahon zmierza do ringu przy buczeniu ze strony widzów.

Stephanie McMahon: Czegoś tu nie rozumiem. Walka o władzę na RAW odbywa się bez jakiegokolwiek udziału aktualnie rządzącego The Authority? Nie było Cię przez kilka lat i wracasz, wygrywasz jedną walkę i jesteś głową tej federacji? Gdzie sprawiedliwość skoro ja tutaj byłam przez te wszystkie lata i wraz z moim mężem Triple H’em robiliśmy wszystko co było najlepsze dla biznesu?

Shane McMahon: Witaj siostrzyczko. Miło Cię widzieć w moim ringu. Mówisz o The Authority? Brakuje chyba jednej osoby z tego składu. Chciałem Ci powiedzieć, że The Authority wczoraj zostało oficjalnie zniszczone przez nowego mistrza WWE. Twój mąż nie jest w stanie dzisiaj pojawić się na RAW więc to wszystko wyjaśnia. Od teraz WWE jest w moich rękach i czegoś takiego jak The Authority nie ma, chyba że wydam na to zgodę.

Stephanie McMahon: Nie możesz…

Shane McMahon: Owszem, mogę Steph. Mogę teraz wszystko. Nie martw się jednak. Nie zwolnię Cię ani nie zawieszę. Mam dla Ciebie pewną propozycję ale dzisiaj to Twój ostatni raz kiedy jesteś obecna na Monday Night RAW! Dziękuję Ci za przyjście ale trzeba skończyć z gadaniem. Panie i panowie dzisiaj czeka Was sporo emocji. Bawcie się dobrze bo być może niektórych zawodników widzicie dzisiaj po raz ostatni na Monday Night RAW!

Po tych słowach zabrzmiał theme Shane’a a ten wymienił jeszcze pare zdań ze Stephanie i oboje opuścili ring.

---

Champion vs. Champion Normal Match

Intercontinental Champion Kevin Owens vs. United States Champion Kalisto(w.Sin Cara)

Pojedynek championów rozpoczyna się od zwarcia na środku ringu. Inicjatywę przejmuje Kevin Owens, który przechodzi do head locku lecz Kalisto szybko się uwalnia spod tego uchwytu i ucieka za plecy rywala a następnie osłabia jego nogi kopnięciami. Owens pada na kolana a Kalisto odbija się od lin i próba dropkicku nieudana w związku z czym pada na matę a Intercontinental Champion ma okazję przejść do ataku. Kopie kilka razy rywala, podnosi go i wbija w narożnik a następnie corner clothesline! Od razu chwyta chwiejącego się rywala i ustawia go do kolejnej akcji. Pumphandle Neckbreaker! Przypięcie 1…2… Kick out! Owens wstaje szybko i podnosi rywala a następnie irish whip o liny i kontra ze strony Meksykanina w postaci Springboard Tornado DDT! Przypięcie 1…2! Kalisto ustawia się po zewnętrznej stronie lin i czeka aż Owens wstanie. Tak się właśnie dzieje i United States Champion skacze i wykonuje Springboard Seated Senton! Ale jednak nie do końca gdyż Owens kontruje to na Powerbomb! 1…2! Kalisto odpycha. Owens wstaje i podnosi rywala ale ten szybko rozpoczyna swój atak od serii kopnięć w nogi a następnie odbicie od lin i hurricanrana! Owens pada na matę ale co się dzieje!? Dolph Ziggler nagle pojawia się w ringu i od tyłu rusza na Kalisto i błyskawicznie wykonuje mu Zig Zag! Kalisto wygrywa przez dyskwalifikację a Sin Cara wchodzi do ringu w obronie swojego tag team partnera lecz Ziggler ucieka trybunami. Sin Cara sprawdza czy mocno ucierpiał Kalisto ale w międzyczasie Kevin Owens doszedł do siebie i teraz chwyta Sin Carę i wyrzuca go poza ring! Podnosi Kalisto, irish whip o liny i Pop-Up Powerbomb! Wściekły Owens zabiera swój tytuł mistrzowski i wraca na zaplecze.

---

Widzimy JoJo a to oznacza, że czas na wywiad.

JoJo: Moim gościem jest jeden z wielkich zwycięzców wczorajszej WrestleMani – Dean Ambrose. Pokonałeś Bestię Brocka Lesnara w bardzo wyczerpującym i brutalnym pojedynku. Jak ocenisz to starcie?

Dean Ambrose: Jak ocenię to starcie? JoJo, to był jeden z najlepszych pojedynków w mojej karierze i to w dodatku na WrestleMani! Pokonałem Bestię Brocka Lesnara, pogromcę streaku i zrobiłem to w taki sposób w jaki najbardziej mi się podobało. Zniszczyłem go wczorajszej nocy a dzisiaj rozpoczynam nowy okres w mojej karierze. Idę do przodu i wyznaczam sobie kolejne cele.

JoJo: Jakie to są cele? Co zamierzasz dalej zrobić?

Dean Ambrose: Wszyscy się dowiedzą w swoim czasie. W WWE zapanuje Ambrose Asylum!

JoJo: Dzięki za wywiad. Powodzenia.

---

W ringu jest WWE Hall of Famer Lita z mikrofonem w ręku.

Lita: Witajcie WWE Universe! Dywizja kobiet nigdy nie była tak silna jaka jest teraz. Wiele wspaniałych zawodniczek ubiega się o mistrzostwo i naprawdę nie jest łatwo być mistrzynią gdyż każda obrona tytułu wiąże się z ogromnym wyzwaniem, które postawi pretendentka. Dziewczyny są zdeterminowane, świetnie wyszkolone i posiadają fantastyczne umiejętności. Wczorajszej nocy doszło do zmian w dywizji Div. Mistrzostwo Divas Championship przestało istnieć a w jego miejsce zostało wprowadzone WWE Womans Championship. Pierwszą w historii posiadaczkę tego tytułu wyłonił Triple Threat Match pomiędzy mistrzynią Div Charlotte, Becky Lynch a Sashą Banks. Zwyciężczynią i pierwszą w historii WWE Womans Champion została Sasha Banks! Powitajcie ją wielką owacją!

*Had a dream i hadn’t made it…*

Pierwsza w historii WWE Womans Champion zmierza do ringu przy ogromnej owacji.

Sasha Banks: Dziękuję Ci Lita za wspaniałe przedstawienie. To zaszczyt słyszeć takie słowa z Twoich ust i ogromne osiągnięcie być pierwszą w historii WWE Womans Champion. WrestleMania 32 była dla mnie najważniejszym momentem w karierze. Teraz jestem na szczycie. Na szczycie tej wspaniałej i silnej dywizji Div. Zamierzam być najwspanialszą mistrzynią w historii WWE!

Wypowiedź przerywa „Recognition” i Charlotte w towarzystwie Rica Flaira zmierza do ringu.

Charlotte: Sasha… Wielkie brawa dla Ciebie. No naprawdę masz się czym chwalić. Odebrałaś mi MÓJ tytuł ale zrobiłaś to w najgorszy możliwy sposób. Naprawdę? Poddanie Becky Lynch? Nie mieści mi się to w głowie. Cały ten pomysł z triple threat matchem i ta cała sytuacja ze stratą pasa bez mojego udziału.

Sasha Banks: Charlotte, rozumiem twój ból ale takie są już zasady triple threat matchu i moje zwycięstwo jest jak najbardziej uczciwe i normalne. Bardzo mi przykro, że straciłaś swój pas ale nie chce mi się słuchać twoich rozpaczliwych wywodów na temat wczorajszej WrestleMani.

Charlotte: Chcę rewanżu!

*Here comes the Money…*

Shane McMahon wychodzi przed titantron.

Shane McMahon: Drogie panie. Widzę, że macie problem a więc rozwiążemy go w ringu! Będzie to starcie rewanżowe, które przysługuje Charlotte po utracie mistrzostwa i odbędzie się ono już za chwilę!

Po tych słowach Shane wrócił na zaplecze przy swoim theme a panie zaczęły się przygotowywać do walki.

---

Normal Match for WWE Womans Championship

Sasha Banks © vs. Charlotte(w.Ric Flair)

Pojedynek rozpoczyna się od klinczu na środku ringu i inicjatywę przejmuję była mistrzyni Div dzięki kopnięciu w brzuch. Irish whip o liny i Sasha unika clothesline’u a następnie odbija się od lin i Lou Thesz Press ze strony mistrzyni WWE. Rozpoczyna ona teraz obijać twarz rywalki będąc nad nią. Charlotte znajduje sposób by odepchnąć Sashę ale ta nie zamierza poprzestać. Seria kopnięć w brzuch i chwyta The Nature Girl, która odpycha WWE Womans Championkę. The Boss jak szalona rusza z impetem ale sprytna kontra od Charlotte, która wykonuje Swinging Neckbreaker. Chwiejąca się Sasha odwraca się w stronę rywalki a ta powala ją Big Bootem! Przypięcie 1…2! Ric Flair przy ringu dopinguję córkę, która powoli przejmuję inicjatywę. Ustawia się do kolejnej akcji. The Boss na kolanach próbuje dojść do siebie ale Charlotte wykorzystuję okazję i wykonuje Natural Selection! Kolejne przypięcie 1…2! Kick out! Nie zniechęca się córka legendy WWE. Ustawia się w narożniku i czeka aż Mistrzyni WWE wstanie. Trwa to dość czasu ale Banks już na nogach, odwraca się w stronę Charlotte a ta rusza na pełnej szybkości z zamiarem wykonania Spearu ale The Boss przeskakuje nad rywalką i dokłada Dropkick w plecy! Charlotte wpada na narożnik. WWE Womans Champion chwyta przeciwniczkę i irish whip w przeciwny narożnik a następnie corner clothesline! Sasha na fali. Wskakuje na liny i kilkakrotnie kopie Charlotte w twarz. Zeskakuje z lin i chwyta The Nature Girl za głowę i mamy Running Bulldog! Przypięcie 1…2… Kick out! Sasha ustawia się za podnoszącą się Charlotte. Rusza i wykonuje Backstabber. Jednak nie! The Nature Girl chwyta się lin i Banks upada na matę. Charlotte nie czeka i od razu próbuje zapiąć Figure Eight! Ale The Boss kopie ją w twarz aż Charlotte wpada na narożnik. Sasha szybko wstaje i tym razem skutecznie wykonuje Backstabber! I do tego od razu zapina Bank Statement! Charlotte odklepuje! To koniec! Sasha celebruje wygraną a załamaną Charlotte pociesza ringu jej ojciec Ric Flair.

---

Zapowiedź tego co nas jeszcze dzisiaj czeka:

http://images.tinypic.pl/i/00788/y9mh1e945g06.jpg

W walce wieczoru zobaczymy starcie jednego z członków League of Nations – Sheamusa z Deanem Ambrosem.

http://images.tinypic.pl/i/00788/lrx7jpe4ppww.jpg

Jeszcze dzisiaj prezentacja nowego mistrza WWE – Romana Reignsa!

---

Normal Match

Sami Zayn vs. Chris Jericho

Pojedynek rozpoczyna się od zwracia w środku ringu. Chris Jericho szybko przechodzi do head locku jednak nie trwa to zbyt długo gdyż Sami Zayn świetnie się wykręca i sam przechodzi do head locku. Jericho nie zwleka i szybko popycha rywala z zamiarem odbicia go od lin ale Sami zatrzymuje się na nich czym zaskakuje doświadczonego rywala. Y2J rusza z atakiem ale Zayn powstrzymuje go kopnięciem w brzuch a następnie rozpoczyna atak na nogi. Seria low kicków sprawia, że Jericho pada na kolana. Zayn odbija się od lin i wykonuje dropkick! Przypięcie 1…2! Sami szybko wstaje i podobnie robi Jericho. Oboje na siebie ruszają ale to Sami powala rywala Leg Lariatem. Y2J jednak podnosi się ale zostaje powalony ponownie dropkickiem! Lionheart ucieka poza ring gdzie będzie chciał dojść do siebie po tej serii ataków ze strony przeciwnika. Sami Zayn jednak ma już kolejny pomysł! Odbija się od lin a następnie przeskakuje nad górna lina po przeciwnej stronie i skacze na Jericho! Sommersault Dive! Zayn jest niesamowity! Ustawia się już do kolejnej akcji! Y2J podnosi się a Sami rusza z kolejnym atakiem. Suicide Dive Tornado DDT! Ależ efektowna akcja! Sędzia w międzyczasie odlicza czas poza ringiem. Jest już 7 a więc Zayn podnosi rywala i wrzuca go z powrotem do ringu. Przypięcie 1…2… Kick out! Sami wstaje i ustawia się przy narożniku. Czeka aż przeciwnik wstanie. Po chwili Jericho już na nogach i Zayn rusza z atakiem ale Lionheart kopie przeciwnika w brzuch a następnie dokłada DDT! Jericho teraz przejmuje inicjatywę. Biegnie w stronę lin i Lionsault! Przypięcie 1…2! Tylko dwa tym razem. Nie poddaje się „Najlepszy na Świecie w tym co robi”. Podnosi Zayna, Irish whip w narożnik ale kontra ze strony Zayna ponieważ ten wskakuje na narożnik trzymając za rękę Jericho i w efekcie wykonuje Springboard Tornado DDT! Jericho zamroczony wstaje z pomocą narożnika ale Zayn rusza i wykonuje Helluva Kick! Y2J pada i przypięcie 1…2…3! Sami Zayn odnosi ważne zwycięstwo!

---

JoJo i jej kolejny gość…

JoJo: Panie i panowie, tym razem moim gościem jest Intercontinental Champion Kevin Owens. Bardzo się zdenerwowałeś po swojej walce z Kalisto…

Kevin Owens: Tak JoJo, zdenerwowałem się ponieważ to było starcie Champion vs. Champion, które chciałem wygrać. Chciałem wygrać i zaliczyć kolejną wygraną w swojej karierze. A przegrywam ten pojedynek przez to, że Dolph Ziggler zaatakował Kalisto. To jest popieprzone. Musiałem wyładować swoją frustrację po walce ale z Dolphem jeszcze spotkam się osobiście. Nie będzie mi ktoś taki dopisywał porażek na konto.

JoJo: Póki co nie masz rywala do obrony tytułu mistrzowskiego. Czy Dolph Ziggler może się spodziewać szansy od Ciebie?

Kevin Owens: Dolph Ziggler na pewno miał taktykę by zwrócić na siebie uwagę. Jednak zamiast zaatakować mnie to zaatakował Kalisto. Nie wiem dokładnie jaki był jego cel ale na pewno chce się zakręcić przy jednym z tytułów. Gdyby zaatakował bezpośrednio mnie to zdecydowałbym się na postawienie pasa na szali ale w takiej sytuacji nie będę się bawił. Chcę konkretne wyzwanie a nie podchody.

JoJo: Dziękuję za wywiad.

---

*Well it’s The Big Show…*

Dumny Big Show ze statuetką Andre the Gianta zmierza do ringu prezentując ją fanom. Wchodzi do ringu i ustawia statuetkę na środku kwadratowego pierścienia a następnie bierze mikrofon.

Big Show: Drugi raz w karierze! Drugi! Jestem tak podekscytowany i taki szczęśliwy. Andre the Giant był od zawsze moim ulubieńcem i teraz czuję się jako jego godny następca. Dwa zwycięstwa w Battle Royal z rzędu na dwóch kolejnych WrestleManiach. Dedykuję to zwycięstwo mojemu idolowi – Andre the Giantowi! Proszę wszystkich o owację!

Głośne Chanty „Andre! Andre!” a Big Show wznosi w górę statuetkę.

Big Show: Dziękuję Wam bardzo. To dla mnie ważny moment w karierze, która zbliża się ku końcowi. Jednak z dumą mogę się pochwalić wieloma osiągnięciami jako Olbrzym. Uważam, że Andre the Giant byłby ze mnie dumny. Byłby na…

Rozbrzmiewa znany fanom WWE NXT theme „Cruise Control” i Big Show przerywa swoją wypowiedź.

Przez dłuższy czas jednak muzyka nie cichnie a nikogo nie ma. Fani spodziewają się Apollo Crewsa lecz nic takiego nie ma miejsca. Big Show zaczyna się denerwować zamieszaniem i nawołuje do wyłączenia muzyki. Opiera się o liny i czeka ale od tyłu zachodzi go nie kto inny jak właśnie Apollo Crews i wykonuje Enzuigiri od tyłu czym powala Big Showa na kolana. Zwycięzca Andre the Giant Memorial Battle Royal podnosi się i odwraca w stronę swojego napastnika ale Apollo już był na to gotowy i wykonuje Bicycle Kick! Zaraz po tym podbiega do Showa i podnosi go. Chwyta za głowę i wyniesienie! Ależ silny jest ten człowiek! Crews wykonuje Suplex na Największym Atlecie Świata! To nie koniec. Staje tyłem do Showa i wykonuje Standing Moonsault! Publiczność w szoku zachowaniem zawodnika NXT, którego bardzo szanowali. Apollo wraca na zaplecze przy buczeniu ze strony większej ilości fanów.

---

Normal Match

Sheamus vs. Dean Ambrose

Zaraz po gongu do ostrego ataku ruszył Ambrose, który od razu spycha rywala do narożnika i okłada go serią ciosów w twarz co musi przerwać sędzia. Sheamus wykorzystuje okazję i rusza na rywala kompletnie nie patrząc na to, że ten jest uspokajany przez arbitra tego pojedynku. Mamy wymianę ciosów na środu ringu, którą wygrywa Lunatic Fringe a następnie Irish Whip w narożnik i Corner Clothesline! Ambrose bierze rozbieg i rusza z zamiarem kolejnego clothesline’u w narożniku ale Sheamus okazał się sprytny i w ostatniej chwili uciekł przed przeciwnikiem a teraz wykonuje roll up i 1…2! Obaj wstają i ponownie wymiana ciosów w twarz. Sheamus kopie Deana w brzuch i wykonuje DDT. The Celtic Warrior rozpoczyna tauntować a to oznacza, że szykuje się do swojej akcji kończącej. Ambrose totalnie tego nie świadom wstaje i odwraca się w stronę rywala, który rusza i próbuje wykonać Brouge Kick ale nie tym razem! The Lunatic Fringe zrobił kapitalny unik a następnie kontruje dropkickiem! Sheamus na macie a więc okazja do kolejnej akcji. Twisted Elbow Drop od Ambrose’a! Przypięcie 1…2! Kick out. Dean wstaje i podnosi rywala. Próbuje wynieść go do Suplexu ale Sheamus się zapiera. Ponadto uderza przeciwnika mocno w brzuch a następnie szybko ustawia go sobie i wykonuje Powerbomb! Przypięcie 1…2 kick out! Celtic Warrior podnosi Lunatic Fringe’a. Ponownie bierze jego głowę między nogi i szykuje się do kolejnego ataku. Jednak Ambrose mu na to nie pozwala i przerzuca go nad sobą! Zaraz po tym błyskawicznie wchodzi na narożnik. Od razu skacze i trafia z Leg Dropem! Ambrose gotowy do zakończenia walki! Sheamus wstaje, Ambrose atakuje i Dirty Deeds! Przypięcie 1…2…3!

---

Na hali zrobiło się cicho ale ciszę przerywa theme WWE Championa – Roman Reignsa, który zmierza do ringu przy buczeniu ze strony fanów. W ringu kilkakrotnie wznosi w górę swój tytuł co powoduje jeszcze głośniejsze okazywanie niezadowolenia przez fanów.

Roman Reigns: I’m not a good Guy… I’m BAD GUY! Tak właśnie jest. Jestem złym gościem, który jest twarzą WWE czy Wam się to podoba czy nie! Ciężko mi zrozumieć to, że wszyscy nienawidziliście The Authority za czasów ich panowania. Każda ich decyzja, każde ich słowo wywoływało w Was gniew i reagowaliście buczeniem bądź wyzwiskami. Teraz? The Authority nie ma. Głównie za sprawą mnie, WWE World Heavyweight Championa. Pokonałem Triple H’a na WrestleMani i zdobyłem złoto i każdy normalny dał by sobie rękę uciąć, że będziecie z tego zadowoleni i będziecie mnie wspierać w trakcie mojego title runu. Wiele razy się zawiodłem na ludziach i od tego czasu jestem bardzo ostrożny dlatego nie obchodzi mnie totalnie to jakie macie o mnie teraz zdanie. Totalnie mnie nie dziwi to, że jesteście takimi hipokrytami, którzy zmieniają zdanie w przeciągu chwili. Mam to dosłownie w dupie! Jestem tutaj, na środku ringu i mam WWE World Heavyweight Championship na ramieniu. Wiecie co to oznacza? Oznacza to, że to JA jestem na szczycie. To JA jestem twarzą federacji i to JA teraz tutaj jestem najważniejszy. Każdy z Was może przychodzić tutaj dla każdego innego zawodnika z rosteru. Okej, nie interesuje mnie to. Nic jednak nie zmieni faktu, że to ja jestem mistrzem. To ja pokonałem Triple H’a na WrestleMani i dzisiaj biedny Hunter leży w szpitalu a w dodatku jego pomysł zwany The Authority oficjalnie został pogrzebany.

Na hali rozbrzmiewa „The Second Coming”, publika wstaje z miejsc i szaleje ponieważ Seth Rollins powraca po kontuzji! Zmierza do ringu z uśmiechem na twarzy.

Seth Rollins: Oh Roman! Ile w Tobie złości. Wyluzuj trochę stary! Na uspokojenie może teraz odsuniesz mikrofon od swoich ust i posłuchasz co ja mam Ci do powiedzenia, co? Uważam, że to będzie dobre rozwiązanie. Posłuchaj… Być może to koniec The Authority. Być może już nigdy The Authority nie pojawi się w WWE. Nie zapominaj jednak o czymś bardzo ważnym. Seth Rollins nadal tutaj jest. Nadal tutaj jest i będzie! Wróciłem ponieważ nosisz na ramieniu mój tytuł mistrzowski. Nosisz go tylko dlatego, że kontuzja zmusiła mnie do poddania się operacji i przez to tytuł musiał mi zostać odebrany. Nigdy nie przegrałem… A gdyby nie ta kontuzja… Ty dzisiaj nie stał byś tutaj jako WWE World Heavyweight Champion. Takie są fakty Roman. Tak było od zawsze. Nawet gdy byliśmy po jednej stronie jako The Shield, jako mistrzowie tag teamowi. To ja zawsze byłem tym pierwszym i tak już zawsze pozostanie. Przyszedłem teraz po swoje. Po mój tytuł!

Roman Reigns: Dobrze wiesz, że w każdej chwili mogę cię wysłać z powrotem na stół operacyjny. Lecz tym razem już nie wrócisz z niego w dobrym stanie.

Seth Rollins: Nie zapominaj chłopcze, kto tutaj jest THE MAN!

Roman Reigns: To Ty nie zapominaj, że byłeś mistrzem WWE tylko dzięki The Authority i nie istniejesz bez nich. Nie ma Setha Rollinsa bez Triple H’a za sterami WWE. Nastała nowa era. Era panowania Bad Guy’a i Ty nie masz tutaj nic do gadania dlatego spieprzaj z mojego ringu zanim zrobię Ci krzywdę.

Seth Rollins: Nie przyszedłem tutaj tylko gadać więc jeśli masz ochotę na łomot to możemy zacząć już teraz.

Rollins po tych słowa uderza WWE World Heavyweight Championa mikrofonem w głowę a następnie rozpoczyna szaleńczy atak od serii ciosów w twarz a następnie kilku kopnięć. Seth rusza jak szalony na mistrza ale ten wynosi go w górę i powala na matę potężnym Spinebusterem! WWE Champion ustawia się i oczekuje aż Rollins wstanie. Tak się po chwili dzieje i Roman Reigns rusza ze Spearem ale Seth podskakuje i wykonuje od razu Curb Stomp! Podnosi Reignsa i wyrzuca go poza ring! Od razu wychodzi też do niego ale wyciąga spod ringu krzesełko! Bez żadnych zahamowań od razu podchodzi do przeciwnika i uderza go gdzie popadnie. Publiczność zachwycona powrotem Rollinsa! Seth przerywa atak krzesłem i wrzuca Romana z powrotem do ringu a następnie staje nad nim i wznosi w górę WWE World Heavyweight Championship.

Newsy:

-Przejęcie władzy przez Shane'a McMahona to nie storyline lecz prawdziwa zmiana w WWE. Vince McMahon od dłuższego czasu zastanawiał się nad przekazaniem władzy lecz nie wiedział czy wskazać na Shane'a czy Stephanie.

-Segment na RAW był zaskoczeniem dla wielu osób pracujących na zapleczu. Przekazanie władzy było utrzymywane w tajemnicy. O szczegółach wiedzieli tylko Vince, Shane, Stephanie oraz Triple H.

-Po szokującej decyzji Vince'a McMahona zaczęło pojawiać się wiele pytań na temat reakcji Triple H'a i Stephanie McMahon. Okazuje się, że ani Hunter ani Steph nie mieli o nic pretensji i wręcz byli przekonani, że to Shane będzie następcą Vince'a. WWE nie planuje prowadzić storyline'u na linii Shane-Stephanie/Hunter.

-Shane McMahon zamierza prowadzić WWE na swój własny sposób stąd szybkie działania nowego WWE Chairmana. Pierwsza i największa z nich to wprowadzenie Brand Extension co oznacza, że RAW i SmackDown ponownie są osobnymi tygodniówkami a roster zostanie podzielony.

-Z WWE pożegnali się: Adam Rose, Darren Young, Fandango, Goldust, Jack Swagger, Tyler Breeze oraz Tyson Kidd. Federacja życzy wszystkim zawodnikom powodzenia w dalszej karierze.

-Shane McMahon na specjalnie zorganizowanej konferencji zapowiedział, że w najbliższym czasie możemy się spodziewać debiutów zawodników z NXT. Dodał także, że do swoich powrotów szykują się także kontuzjowane obecnie gwiazdy WWE. Ponadto Shane McMahon jest w kontakcie z jednym z byłych pracowników WWE i bliskie jest porozumienie obu stron. Nikt jednak nie wie o kogo chodzi poza samym prezesem WWE.

-Następne Pay-Per-View to WWE Payback i odbędzie się ono 01-05-2016.

Edytowane przez Pinio

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

:arrow: Na początku Vince oddał władzę. Segment typowo informacyjny, lecz czuję niedosyt, nie wkręciłeś mnie w to odejście McMahona... dalej pojawia się Stephanie dla której nowy szef na propozycję... z tego co wiem, SmackDown! nie ma General Managera ;)

:arrow: Oby pierwsze starcie NIE prowadziło do unifikacji midcartowych tytułów... Niech Owens idzie swoją droga, a Ziggler i Kalisto swoją...

:arrow: Sasha szybko odprawia Charlotkę, która chyba zniknie z tytułowego obrazka... pytanie komu ustępuje miejsca?

:arrow: Zaraz... jakim cudem Apollo stał się heelem? Inrtyguje mnie to mocno i liczę na to, że ciekawie to poprowadzisz. "Turn" na plus ;)

:arrow: Rollins wraca i od razu idzie na Romka... kto tu jest heelem a kto facem?

PS Where is AJ Styles, New Day?

PS2 Gala dość taka sobie, do tego bardzo, bardzo krótka... rozbuduj to trochę bardziej...

Witajcie!

Mam dla Was wiadomość, która może Was rozczarować. Otóż zaliczyłem falstart w tej przygodzie z bookingiem. Sprawa ma się następująco. Nie spodziewałem się, że WWE tak szybko ruszy z podziałem rosterów oraz że powrót Setha Rollinsa nastąpi już teraz. W związku z czym moje diary w najbliższym czasie było by podobne do obecnego WWE czego chciałem uniknąć. Ponadto nie jestem zadowolony z poziomu swoich gal, które pisałem zdecydowanie za długo i nie dopracowywałem ich stąd kilka radykalnych błędów wytkniętych przez PHG czy JohnBoya. Uważam, że słaby start nie wróży niczego dobrego na przyszłość dlatego postanawiam odpuścić pracę nad tym diary ale chciałbym zapowiedzieć coś na czerwiec 2016! Nie odchodzę tylko zmieniam koncepcję. Ogłaszam WWE W NOWYM WYDANIU 2! Proszę Giero o zamknięcie i przeniesienie tematu. Już niedługo spotykamy się tu ponownie!

WWE by Pinio 2k17

KNEES 2 FACES

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...