Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - Payback 2016 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE PPV - Payback

1 maj 2016

Allstate Arena

Rosemont, Illinois

220px-WWE_Payback_%282016%29_poster.jpeg

"The first pay-per-view of a New Era"

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://s5.ifotos.pl/img/matchpayb_ssnhahr.jpg

WWE World Heavyweight Championship:

Single match

Roman Reigns © vs AJ Styles

http://s10.ifotos.pl/img/20160411m_ssnhahh.jpg

Intercontinental Championship:

Single match

The Miz © vs Cesaro

http://s10.ifotos.pl/img/20160418m_sswxwwh.jpg

Single match

Sami Zayn vs Kevin Owens

http://s5.ifotos.pl/img/20160418m_sswxwwr.jpg

Single match

Dean Ambrose vs Chris Jericho

http://s2.ifotos.pl/img/20160418P_sswxwwx.jpg

Women's Championship:

Single match

Charlotte © vs Natalya

http://s5.ifotos.pl/img/20160418m_sswnxqs.jpg

Finał turnieju o tytuł pretendentów nr. 1 do pasów Tag Team Championship:

Tag Team match

Enzo Amore & Colin Cassidy vs The Vaudevillains

http://s10.ifotos.pl/img/20160425m_ssaeexx.jpg

Vince McMahon zadecyduje kto ma zarządzać RAW.

http://s5.ifotos.pl/img/20160418m_ssaeenh.jpg

Singles match

Dolph Ziggler vs Baron Corbin

http://s2.ifotos.pl/img/20160425m_ssaeenx.jpg

Kickoff - US Championship:

Single match

Kalisto © vs Ryback

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• MattDevitto

4

• Ziomaletto

4

• Susek

3

• smartfan

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Styl:  Jasny

Plakat pierwsza klasa. :lol:

Na jakieś 50% będzie jeszcze walka Charlotte z Natalyą o pas kobiet, TWF vs LoN, finał turnieju i Dean vs Y2J. Pewnie jeszcze dla Kalisty kogoś znajdą.

A co do zapowiedzianych już walk...

Czy tylko ja jestem idiotą i kibicuję AJ'owi? Co prawda szans nie ma, bo za mały staż w WWE, ale osobiście jestem za jego wygraną. Ale Romek i tak wygra, więc po kij się łudzę.

Cesaro pasa właściwie nie potrzebuje, ale Miz już parę razy mu jobbnął. Coś mi mówi, że WWE pójdzie po najmniejszej linii oporu i da zwycięstwo Cesaro. Chociaż zostaje jeszcze DQ...

Ale mówiąc szczerze - Wyatt na okładce to raczej nienajlepsza reklama gali. Przynajmniej moim zdaniem. Chyba że Vince planuje wreszcie sturnować stajnię.

EDIT: Roman wygląda na tym zdjęciu jak wklejony w Paincie. xD

Edytowane przez Ziomaletto

• Reputacja:   16
  • Urządzenie:  Android

Czy tylko ja jestem idiotą i kibicuję AJ'owi? Co prawda szans nie ma, bo za mały staż w WWE, ale osobiście jestem za jego wygraną. Ale Romek i tak wygra, więc po kij się łudzę.

No wiesz, AJ >>> Roman, ale RR to nowa twarz WWE, więc wnioski nasuwają się same. Oj, jak ja bym chciał wygranej AJ :-)

Ale mówiąc szczerze - Wyatt na okładce to raczej nienajlepsza reklama gali. Przynajmniej moim zdaniem. Chyba że Vince planuje wreszcie sturnować stajnię.

Zauważ reakcję na Braya na ostatnim RAW. Na pewno była lepsza niż na Romana, a też całe TWF było jakby trochę face'owe.

EDIT: Roman wygląda na tym zdjęciu jak wklejony w Paincie. xD

No tak, bo AJ'a (i innych) naprawdę sfocili w lesie. :-)

Dla mnie gala do obejrzenia na fast forward, bo dużo ciekawych rzeczy nie będzie. Y2J i LoN to będzie zamulanie, kobiety - wiadomo, jedynie finał TT może być ciekawy o ile finałowa para to będzie SAWFT+Golden Truth.

No wiesz, AJ >>> Roman, ale RR to nowa twarz WWE, więc wnioski nasuwają się same. Oj, jak ja bym chciał wygranej AJ :-)

Ja też bym chciał wygranej Stylesa, ale dla Vince'a jest trochę za cienki w uszach (w końcu WWE > inne organizacje w jego mniemaniu). Jak ja bym chciał na Payback Shane vs HHH o władzę. :lol:

Zauważ reakcję na Braya na ostatnim RAW. Na pewno była lepsza niż na Romana, a też całe TWF było jakby trochę face'owe.

W sumie skoro można promować Battleground Wyattem (ubiegłoroczne), to w sumie nawet pasuje, zwłaszcza że Payback też jest niszowym PPV.

o tak, bo AJ'a (i innych) naprawdę sfocili w lesie. :-)

Ale u innych aż tak tego nie widać, jak w przypadku Romcia.

Gala pewnie nie zachwyci, ale mam nadzieję, że się nie zanudzę zbytnio.

• Reputacja:   16
  • Urządzenie:  Android

Skoro TO:Dallas >>>>>> WM32 to jak to będziemy oceniać taki Payback? ;) :P

Skoro TO:Dallas >>>>>> WM32 to jak to będziemy oceniać taki Payback? ;) :P

Dla mnie Payback będzie odtrutką po WM32. :)

• Reputacja:   1 262
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Pewnie większość chciałaby wygranej AJ'a, ale na ten moment szanse są iluzoryczne. Głównie dlatego, że po drugiej stronie jest Roman, a wszyscy wiemy jaki push ma ten gość. Mówi się o Bullet Club, o pomocy dla Stylesa etc., ale póki tego nie zobaczę chyba nie uwierzę. Część osób po ostatnim RAW dopatruje się światełka w tunelu w postaci ataku na Usos, a jak wiemy to rodzina Reignsa czego WWE nigdy nie ukrywało, zresztą często to wykorzystując. Wszystko to jednak na razie gdybania tak jak i heel turn Romka, więc spokojnie czekam do ppv. Jak będzie zobaczymy, ale nie chciałbym aby WWE znowu poszło po najmniejszej linii oporu jak choćby w ME na WMce. Walka powinna być jednak dobra, bo Roman gdy ma dobrego przeciwnika jest w stanie pokazać coś więcej. Pytanie tylko jak WWE rozpisze ten pojedynek. Możliwe, że przed walką dojdzie do klasyki i Styles wysłucha słynnej przemowy pt:

http://www.youtube.com/watch?v=zzkRAA-_fCI

Mówi się o Bullet Club, o pomocy dla Stylesa etc.

Zawsze BC może... zaatakować Stylesa. I w ten sposób Romuś by wygrał. Jemu to nie zaszkodzi - i tak będą buczeć. AJ też nie straci, a ustawiliby mu feud.

Pewne jest tylko jedno - Reigns zostanie z pasem.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Mówi się o Bullet Club, o pomocy dla Stylesa etc.

Zawsze BC może... zaatakować Stylesa. I w ten sposób Romuś by wygrał. Jemu to nie zaszkodzi - i tak będą buczeć. AJ też nie straci, a ustawiliby mu feud.

Pewne jest tylko jedno - Reigns zostanie z pasem.

Właściwie w artykule na Wikipedii można już wpisać wynik, i tak to jest pewne na 10000%. :)

EDIT: Kalisto znowu w Kickoffie. I to znów z Rybackiem. No kurna. :/

Edytowane przez Ziomaletto
  • 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1

Z zapowiedzianych walk czekam na 2 pod względem bookingu i na 2 kolejne pod względem dalszych wydarzeń. Tymi dwoma pierwszymi są oczywiście KO vs SZ, bo to będzie showstealer oraz walka o miano pretendentów do pasów TT, gdyż lubię oba te nowe w MR tt i będzie to dla mnie coś świeżego. Dwoma kolejnymi są oczywiście RR vs AJ i to po której stronie stoi Bullet Club, a drugą jest pojedynek o pas US i co tutaj mam na myśli? Mianowicie to, że jeśli po tej walce Cara nie zaatakuje swojego tt partnera, to cały ten title reign idzie o kant dupy rozbić. Chciałbym feudu pomiędzy luchadorami, którego powodem byłaby zazdrość Cary, że z Kalisto jako tt przegrywają wszystko i to na tym drugim przeciwnicy zbierają pin, a jak są już solo, to Kalisto potrafi poskładać takich jak Ryback. Byłoby to mega ciekawe według mnie + gimmick match walki: Mask vs title... Chociaż nie zdziwię się jeśli ten cały, nudny ''title reign'' Kalista trwałby do samego Summerslam, podczas którego miałaby miejsce wyżej wspomniana przeze mnie walka. Edytowane przez 8693

Znowu Kalisto vs Ryback? Znowu w kickoffie? Tu nie ma feudu. Taka walka z dupy niby nie powinna być zagrożeniem dla mistrza, ale czy rzucą tu znowu The Big Guya po to, by znowu poległ? Obawiam się zmiany posiadacza tytułu. Edytowane przez aRo

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1 262
  • Styl:  Ciemny

Znowu Kalisto vs Ryback? Znowu w kickoffie? Tu nie ma feudu. Taka walka z dupy niby nie powinna być zagrożeniem dla mistrza, ale czy rzucą tu znowu The Big Guya po to, by znowu poległ? Obawiam się zmiany posiadacza tytułu.

WWE wyszło jak zwykle z prostego założenia, że Ryback zasłużył na kolejną walkę o pas pokonując ostatnio mistrza na Smackdown w Non Title Matchu. Czy zdobędzie tytuł ciężko powiedzieć, choć tak jak piszesz ile ten Big Guy może z tym Kalisto przegrywać. Sam feud, jeśli takowy wogóle jest i tak nikogo nie interesuje. Szkoda tylko w tym wszystkim pasa US, który powinien być broniony w głównym show. Jak miał go Cena to takie rzeczy były nie do pomyślenia :D

Kalisto vs. Ryback - feud trwa za długo, a tak w ogóle go nie ma. Zniknął z TV albo tylko Ja tego nie zauważam. W typerze zagłosowałem na Rybacka, niech zgarnie pas, by ruszył na niego Corbin.

Dolph Ziggler vs. Baron Corbin - Corbin dostaje mocnego midcardera na swój pierwszy feud. Szkoda Dolpha, no ale co, trzeba promować nowe twarze. Wygra Corbin, bądź dostaniemy double count-out lub coś podobnego.

Enzo Amore and Colin Cassady vs. The Vaudevillains (Aiden English and Simon Gotch) - Dwóch świeżaków co trudno wytypować, jednak głos pójdzie na tych bardziej over, New Age Outlawsów 2.0, Enzo oraz Colina.

Charlotte (with Ric Flair) vs. Natalya (with Bret Hart) - Jak Flaira widzimy co tydzień, co zawsze cieszy, to nakręca obecność Breta, Panie pewnie znowu odbębnią solidny match i Charlotte utrzyma tytuł.

Dean Ambrose vs. Chris Jericho - Beka z tego starcia jest taka, że panowie powinni feudować po NoC 2015, albo od razu po powrocie Chrisa a nie teraz. Machną to raz-dwa, możliwe, że przedłużą feud. Ambroży wyjdzie według Mnie zwycięsko.

The Miz (with Maryse) vs. Cesaro - Lizanie się Maryse z Mizem to żaden entertainment, jestem po stronie tych, których Maryse w ogóle nie jara. Miza przez Nią jeszcze gorzej się ogląda. Po tych krótkich reignach pasa IC nie wiem, czy głosować na Miza który nie wygląda Mi na długofalowego mistrza IC, czy na Cesaro, który z pewnością mi pasuje i któremu taki dłuższy run po powrocie się przyda, by coś się z jego postacią działo. OStatecznie wybrałem w typerze Miza, Maryse przetrzyma "Cheddara" za nogę czy coś, i Miz po finisherze spinuje. Feud może być przeciągnięty do Extreme Rules, nawet mogą dokleić do Nich Owensa i Samiego.

Sami Zayn vs. Kevin Owens - od tag teamu w indysach, aż do WWE. Tym razem tą partię powinien wygrać Owens. Zło wygrywa, by gdzieś tam na końcu dostać kompletny wpierdol na większej gali. Na papierze to jest showstealer.

Roman Reigns vs. AJ Styles - najciekawsze jest to co się wydarzy w końcówce albo po walce. Roman wygra, albo walka zostanie przerwana po wejściu Ballor Clubu. Sądzę, że Balor, Karl i Luke zajdą do ringu, i zaatakują AJ'a. Roman pójdzie swoją drogą, AJ zacznie feud z BC, byle do Extreme Rules.

• Reputacja:   1

Kalisto vs Ryback- zapewne nie obejrzę tego pojedynku, jakoś Kickoffy nigdy mnie nie interesowały. Zresztą pozycja w karcie zwiastuje jak bardzo wszystkich interesuje ta walka. The Big Guy na pewno to wygra i pewnie dostanie kogoś nowego. Wiem że to pewnie fantasy booking ale ciekawie byłoby gdyby w wygranej Kalisto przeszkodził Sin Cara, co doprowadziłoby do feudu obu Luchadorów.

Dolph Ziggler vs. Baron Corbin- drugi pojedynek z oczywistym wynikiem. Osobiście jakoś mało mnie interesuje ten Corbin, nie widzę w nim nic ciekawego ale pojedynek i tak pewnie obejrzę.

Enzo Amore and Colin Cassady vs. The Vaudevillains- kibicuję Enzo i Big Cassowi. Naprawdę zainteresował mnie ten ich Tag Team, mic skille Enzo mocarne, w ringu też są nieźli. Jeśli ich dobrze poprowadzą to mogą wiele nawojować w dywizji tagów.

Charlotte (w/Ric Flair) vs. Natalya (w/ Bret Hart)- tutaj sprawa wygląda tak prosto że chyba nawet nie muszę o tym pisać. Nie ma Sashy- nie oglądam. I tak wiem że wygra Charlotte.

Dean Ambrose vs. Chris Jericho- moim zdaniem takie zestawienie to powinni zatrzymać na SummerSlam. Dwa mocarne nazwiska, które potrafią wyczyniać cuda na majku i w ringu. Szkoda że dochodzi do ich walki na takiej podrzędnej gali jaką jest Payback ale nie narzekam. Mam nadzieję że chociaż booking obu zawodników będzie lepszy od tego co zobaczyliśmy w walce Deana z Lesnarem na WM. Stawiam na Ambrose'a. Musi sobie odbić tą porażkę z Brockiem, a Y2J nic na niej nie straci.

The Miz (w/ Maryse) vs. Cesaro- mnie się ten ich feud podoba. Naprawdę Cesaro w tym gimmicku ala Jason Statham, przeżywa drugą młodość po wypłynięciu z mroków jobberki i ogólnego zapomnienia. Oczywiście wiadomo że w segmentach mówionych Claudio wypada gorzej od swojego przeciwnika ale mimo wszystko mam nadzieję że jeszcze pociągną trochę ich feud. Szkoda by było gdyby mieli uciąć to wszystko na Payback, zważywszy że również Miz odżył po powrocie Maryse do federacji.

Sami Zayn vs. Kevin Owens- typowałbym że ta walka będzie poprzedzała main event. Naprawdę nie mogę się doczekać tego pojedynku. Już sam sposób jak promują ten pojedynek, przypominając ich wspólną historię jeszcze za czasów Indy's pokazuje że WWE traktuje tą walkę, jako jedną z głównych dań wieczoru. Mam nadzieję że rozpiszą ich naprawdę mocno i trochę kozackich spotów poleci. Szykuje się kandydat do showstealera.

Roman Reigns vs. AJ Styles- nie sądziłem że kiedyś to powiem ale naprawdę chyba pierwszy raz walka z udziałem Romka skłoniła mnie do obejrzenia show. Naprawdę opcji na poprowadzenie tej sytuacji między Romkiem a AJ-em i Bullet Clubem jest sporo, tylko czy WWE będzie miało jaja żeby jakoś oryginalnie rozpisać końcówkę? Potencjał by zrobić z tego coś wielkiego- jak najbardziej jest. Niestety boję się że otrzymamy powtórkę z CM Punka, trzy lata temu. Wtedy też wszyscy rozkminiali jak można było przeprowadzić jego powrót, a i tak WWE poszło po jak najmniejszej linii oporu, dając mu zwykłe zwycięstwo nad Jericho. Życzyłbym sobie żebyśmy w niedzielę jednak nie uświadczyli żadnego sztampowego rozwiązania.

Edytowane przez TakerFanKrk

Całkiem niezła karta, jak na drugorzędne PPV, pozapre-show i Corbin vs Ziggler każda walka ma w sobie coś interesującego, zwłaszcza main event, mimo że potencjalnie wydaje się największym missmatchem.

#1. Contender's match for NXT Tag Team titles:

logika podpowiada, że wygra heelowy team, jednak pogłoski o niezadowoleniu z Vaudevillains na zapleczu i hajp, jaki zbierają Enzo i Cass skłania ku stawianiu ich w roli faworytów, Dudleje może nie zainterweniują tutaj, tylko podczas ich walki mistrzowskiej? Bo kontynuacja ich feudu jest chyba nieunikniona.

Nie zdziwiłbym się, gdyby obie miały kutasa match:

Nie spodziewam się niespodzianki i Charlotte pewnie pas będzie trzymać tak długo, aż znajdzie się odpowiedni moment na oddanie go Sashy. Ich starcie z któregoś specjala NXT było świetne, tu również liczę na kawałek dobrego wrestlingu, jeśli dostaną odpowiednią ilość czasu.

Jericho zgarnął dużą wygraną na WMce więć teraz grzecznie podłoży się, by podbudować ponownie Deana. Powoli przestaję liczyć na ringowe fajerwerki ze strony Y2J'a chociaż w tej materii nadal zostawia w tyle znaczną część rosteru, może być ciekawy pojedynek.

Dzięki Maryse Miz odzyskał świeżość i złapał drugi oddech w fedce, z jednej strony waro byłoby przedłużyć jego run (sam nie wierzę w to co piszę) jednak z drugiej strony Cesaro jest równie gorącym towarem i czas wreszcie dać jego postaci nieco więcej, osobiście trochę pozmieniałbym kartę i Szwajcara zestawił z Jericho, a Mizowi dał kogoś, kogo spokojnie mógłby odeslać na koniec kolejki. Story i tak pewnie się przedłuży.

Owens vs Zayn może być świetne, ale nie liczę, że panowie wyciągną najcięższe działa, bo tu również oczekuję kontyunacji feudu, z ladder matchem na Extreme Rules :D 4 gwiazdki w ich przypadku to pewniak, chyba, że komuś przyjdzie do głowy zjebać walkę jakimś atakiem bądź szybkim zakończeniem. I w roli fawoeyta stawiam Kevina.

W walce wieczoru zawsze jest ten 1% nadziei, że dojdzie do sensacji, bo zmiana mistrza za taką będzie uważana. Wygranej Stylesa nei wykluczam, bo jakieś dq za sprawą Bullet Clubów zawsze wchodzi w grę, liczę, że P1 podciągnie nieco opóźnionego ringowo Romana i jest to chyba pierwszy pojedynek mistrzowski z udziałem Romana od czasów poprzedniej Wmki, który mnie interesuje.

Oczywiście ciekawy jest także segment z Vincem, ogłoszenie podziału na brandy już dzisiejsze nocy? Osobiście obawiam się, że skończy się równie prozaicznie, co większość mocno hajpowanych segmentów.

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg