Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - WrestleMania 32 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jkak to jest że Dallas spodziewa się 130tys fanów wrestlingu a narazie na WM wyprzedano 85tys biletów, celem jest 100tys to ja się pytam gdzie te 30 tys fanów? Rozejdą się po ROH, NXT, RAW?

Ponoć Hype Bros mają debiutować po WM... Na RAW po WM SAWFT raczej pewne ale czy tylko oni? Ja bym tam widział jeszcze Balor Club i Bayley, muszą oni dostać pop życia żeby Janusze załapały o co chodzi. Balor Club może i przejdzie w markowym mieście, ale Bayley? Nie wiem. Osobiście uważam, że reakcja publiki przy takich debiutach jest mega ważna i gdzie najlepiej debiutować jak nie noc po WMce? Myśle ze BC za tydzień to też pewniak tym bardziej ze juz przeciez chcieli ich wprowadzić.

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• smartfan

52

• -Raven-

31

• PH93

24

• Venomus

22

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Jkak to jest że Dallas spodziewa się 130tys fanów wrestlingu a narazie na WM wyprzedano 85tys biletów, celem jest 100tys to ja się pytam gdzie te 30 tys fanów? Rozejdą się po ROH, NXT, RAW?

Będzie w Dallas ale w ogródkach piwnych oglądając PPV w lokalach? Nie wmówicie mi, że knajpy nie maja Networka i nie organizują wieczorków jak u nas przy piłce nożnej by podnieść obroty...

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Zrozumiałem to tak, że Dallas spodziewa się przyjazdu 130tys fanów. Czy te 30 tysięcy przyjedzie tylko do knajpy? Przecież w każdym lepszym lokalu w miescie czy nawet wsi w USA na pewno będzie puszczana WMka :shock:

Tak,ale u nas na Euro tez przyjechało w ciul obcokrajowców którzy na stadion nie weszli nie? Poznań był zalany tysiącami Irlandczyków którzy wybulili kasę by przyjechać i oglądać w knajpach zmagania kopaczy.

Ta nutka emocji z bycia w mieście gdzie coś się dzieje ;)

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

No to jest chyba oczywiste, przecież WM'ke to monstrualne wydarzenie, obstawiam ze sobie chyba tutaj wiekszosc nie zdaje nawet sprawy jak wielkie. Ogladam sobie czasami materiały na YT jak tam jakis ziomek przyjechał do miasta na Wrestlemanie, to wszystko zajebane plakatami z WM'ki, na ulicach biegają sobie cosplayerzy, a to i tak pare dni przed samą galą. To same miasta błagają McMahona by im WM'ke zrobił u nich, bo to dla nich wielki zysk i rozgłos.

• Reputacja:   361
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Tak, jak już kilka osób wspomniało, feud Shane'a i Takera to story zrobione po to, aby Deadman miał rywala na WMkę i żeby stała za tym jakaś historia. Rok temu z Wyattem bił się, bo pasują do siebie gimmickowo, kiedy indziej podejmował HBK'a, bo był Career Match, potem brał się za Trypla, bo ten chciał wziąć odwet z HBK'a. Ciężko byłoby kogokolwiek innego z fedki postawić naprzeciwko Takera, bo nikt nie ma takiej promocji. Jest kilka wyjątków, ale Cena jest kontuzjowany, Sting też, na Lesnara są inne plany (i kolejna ich walka na WMce nie pomogłaby tak naprawdę nikomu), jedynym w miarę rozsądnym wyjściem było tutaj wrzucenie właśnie kogoś powracającego. Nie mógł być to Rock, ale nie dlatego, że zawsze musi wygrywać (bo nie musi - w tej chwili jego starpower kręci się raczej wokół filmów i też nikt raczej nie przestałby nagle chantować dla Dwayne'a, gdyby Taker go rozjechał), nawet nie dlatego, że są jakieś tam sprawy z ubezpieczeniem (bo to na pewno da się jakoś obejść), tylko po prostu taka walka byłaby... z dupy. Kto kupi to, że Rock ma coś do Takera? I kto kupiłby Rocka walczącego z Takerem o kontrolę nad Raw czy jakąkolwiek inną authority funkcję w WWE?

Przecież to normalne, że walka Takera jest po to aby on miał rywala, kuwa przecież to logiczne :lol: Tak samo logiczne jak to, że feud Takera jest na RtWM. Nie wiem o co koledze wyżej chodziło,

No właśnie Foley115 opisał to dokładnie tak jak jest. Vince sposiłkował się synem tylko i wyłącznie dlatego, że z Ceną - jako rywalem Grabarza - mu nie pykło (kontuzja Jacha), a Strowmana (na którego napalony był Vinnie) nie zaakceptowali fani i net "zapłonął". McMahon musiał wyciągnąć jakiegoś asa z rękawa i... mamy Shane'a. Już sama przypadkowość obecności młodego MakMana w tej walce może być spoilerem tego jakie ma on szanse pokonać Takera na jego firmowej Wrestlemanii.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

A ja nadal twierdze, ze Shane wygra. Wszystko łączy się w logiczną całość. WWE zastanawia się nad połączeniem brandów, jeżeli to prawda, to młody McMahon wygrywa na WM'ce, przejmuje kontrole nad SD. Vince sie wkurwia, i na SD tworzy "osobny" brand, nad którym kontrole przejmuje Authority. I mamy to tak chciane rozdzielenie brandów, i do tego zajebisty feud SD vs RAW. Serio, nie widze żadnych przeciwskazań, by Taker sie normalnie podłożył. Kontrując argument "Wtf, taker ma przegrac w tak słabym feudzie, ble ble ble", czy ktokolwiek sie spodziewał, że Part Timer przerwie streak w jednym z najgorszych (słyszałem głos, że najgorszym) WM'kowym feudzie Takera? Everything is possible, a Andrzej jest na tyle stary, i ma tak słabą formę że podłożenie go tutaj było by nawet na miejscu.

Przecież to cały weekend jak ktoś jest fanem wrestlingu i z jakiegoś powodu nie będzie go na samej gali, to albo może trafić na inne gale federacji niezależnych albo ewentualnie obejrzeć w barze. Poza tym jak dla mnie dużym wydarzeniem jest też RAW po WM czy samo NXT, na którym mogą znaleźć się inni. Poza tym jest Axess gdzie można spotkać gwiazdy poprosić o autograf itd. tam może wejść każdy, także to tak nie działa że jedzie się tylko na samą galę to jest cały tydzień i mnóstwo wydarzeń towarzyszących.

Odniosę się też gdzieś do Waszych wybujałych komentarzy ile to WWE nie zarabia na Wrestlemanii, tak się składa że od kiedy zrobili Network są na minusie na ostatnich dwóch galach. A nawet gdy nie byli to Buy-Rate tego PPV, który kosztował 60$ wynosiło koło miliona, co dawało 60 mln $ z wykupień TV a koszty były ogromne, także wtedy zarabiali ale nie były to kokosy. Dla przykładu zysk netto spółki w 2015 roku wyniósł 24 mln dolarów. Dane są ogólnie dostępne, w końcu są spółką notowaną na giełdzie.

Tylko że teraz Network daje WWE same zyski. Wtedy Network było na minusie a WWE i miasto organizujące WMkę zarabiało kokosy, aż strach się bać co będzie teraz gdy Network w końcu spełnia oczekiwania.

Wszyscy wiemy że Shane nie może tego wygrać. Ja jednak traktuje tą walkę jako mocny punkt gali pod względem show. Zdecydowanie wolę widzieć HiAC Shane vs Taker niż ,,prawdziwą walkę" typu Wyatt vs Taker, CM Punk vs Taker czy kto kolwiek inny. Fajna odskocznia od tego co widzimy rok w rok. Jeśli ktoś się napala to dobrą walkę ringową, one on one to się nie dziwie że jest zawiedziony tym zestawieniem. Ja nie. Ta walka ma mieć charakter, nawet nie wiem jak to nazwać, może promocyjny? Przecież w tym są wielkie pieniądze, tak naprawdę wielkie nazwiska. Ktoś wspomniał że Shane vs Taker to tak jakby Vince vs Taker. Oczywiści że tak i nawet Vince vs Taker by się bardzo dobrze sprzedało. Dziwnie to brzmi, ale tak by było.

[ Dodano: 2016-03-27, 00:10 ]

No to jest chyba oczywiste, przecież WM'ke to monstrualne wydarzenie, obstawiam ze sobie chyba tutaj wiekszosc nie zdaje nawet sprawy jak wielkie. Ogladam sobie czasami materiały na YT jak tam jakis ziomek przyjechał do miasta na Wrestlemanie, to wszystko zajebane plakatami z WM'ki, na ulicach biegają sobie cosplayerzy, a to i tak pare dni przed samą galą. To same miasta błagają McMahona by im WM'ke zrobił u nich, bo to dla nich wielki zysk i rozgłos.

Wystarczy oglądnąć materiały pana Tomasiak który nagrywa weekend z WM i można poczuć jaki to klimat, jak to magia WrestleManii. Czy jest jakiś fan który nie marzy o takim wypadzie na weekend WM?

Swoją drogą jak ktoś nie czuje tej WM to polecam to video - ładnie można się wczuć w co nas czeka za tydzień. Mnie już kupili i w zasadzie zaczynam odliczanie do następnej Niedzieli.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Akurat to wideo kiepsko nastawia na WMkę (przynajmniej mnie) ale trzeba przyznać, że nawet głupie proma walk mają tą swoją magię.

Do pre show ma być dodana trzecia walka. Myślę, że to będzie Kalisto vs Ryback bo jednak wieloosobowa walka Div musi być tym przerywnikiem między największymi walkami.

Sasha Banks zapowiada coś niezwykłego jeśli chodzi o jej entrance. Ma miec nowy strój specjalny na tą galę. Snoop Dogg? Było by to dziwne skoro tam gdzie się nie pojawi mówi że to jej show, jej spotlight. I co, wujek miałby jej to zabierać? Mimo to czekam. LIKE A BOSS!

WMka już za tydzień, jak ten czas zapierdala, jeszcze widzę Setha kończącego zeszłoroczną galę :shock:

Co roku jest biadolenie, że "nie czuję magii Wrestlemanii" także nic dziwnego, że tak jest i w tym roku.

WWE nakręci hype całym tygodniem, bo w zasadzie codziennie od poniedziałku będzie coś do oglądania . Poza tym mamy się czym ekscytować, bo dostajemy dwa świetne PPV w ciągu dwóch dni. NXT nie zawiedzie, a Wrestlemania to chyba jedyne PPV, na które WWE naprawdę się spina, więc powinno być dobrze, bo kilka walk jest godnych tej gali a to zawsze coś.

Do pre show ma być dodana trzecia walka. Myślę, że to będzie Kalisto vs Ryback bo jednak wieloosobowa walka Div musi być tym przerywnikiem między największymi walkami.

Wręcz przeciwnie Ryback vs Kalisto bardziej nadaje się na przerwę na kibel w głównej karcie, niż walka div, które nie nadaje się nawet na pre-show.

W sumie to po raz pierwszy nie czuję żadnych emocji związanych z tą galą. Taka podbudowa, niestety.

Wręcz przeciwnie Ryback vs Kalisto bardziej nadaje się na przerwę na kibel w głównej karcie, niż walka div, które nie nadaje się nawet na pre-show.

Hmmmm. Czy tylko mnie ciekawi jak się to stracie skończy? Chociaż po uwagę biorę szybką wygraną Rybacka.

Co do nieczucia nadchodzącej Wmki to jest tak od paru lat. Nie ma takich gwiazd jak Edge, HBK. W tym roku dodatkowo odpadł Cena, Orton i Rollins. Fakt jest taki, że trzeba trochę chcieć się nakręcić na tą galę. Ja tam jestem pozytywnie nastawiony. Gala będzie dobra mimo, że karta nie wszystkim przypasuje. To jest jedyna gala WWE kiedy można być pewnym, że sobię jej nie odpuszczą. Będzie dobrze.

Edytowane przez Aquino
2 miejsce - Typer WWE 2015

120921668456dd549defd56.jpg

Walka DIv jest na moje oko specjalnie wykreowana po to aby zapchać te 6 minut przed main eventami, jak dadzą to do pre showu to chyba żeby większość Div się nie pogniewała że debiutantki zajmą miejsce na WM. Wątpie jednak aby wieloosobówka Div była tylko do pre show, jej celem jest siusiu a przy walce O PAS US jednak emocje jakieś będą. Mam nadzieję że będzie to Dawid vs Goliat gdzie ten mały pokonuje dużego. Ryback ze złotem nic nie zrobi, Kalisto przynajmniej oferuje coś w ringu a i może będzie feud mask vs mask z Sin Cara o pas co chciałbym zobaczyć (fantasy bookingg?)