Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - WrestleMania 32 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Możesz polemizować czy to była jedna z najlepszych walk - w końcu każdy ma własne zdanie :P Nie można jednak pisać, że Taker już TYLKO zamula, bo w HiaC udowodnił, że tak nie jest. Jasne, stypulacja zrobiła swoje, ale przecież wykręcił solidne starcie, co do tego nie ma wątpliwości.

Jasne, że Shane vs Taker powinno być niezłą walką - ciężko rozpisać źle pojedynek w klatce. Problem w tym, że poziom nie będzie się różnił od Deadman va Strowman, Ryback czy Sting. Powtórzę: moveset McMahona stoi na bardzo niskim poziomie i gdyby ojciec nie kazał mu skakać z kilkunastu metrów, nigdy nie zrobiłby wokół siebie szumu.

• Odpowiedzi 525
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• smartfan

52

• -Raven-

31

• PH93

24

• Venomus

22

Top użytkownicy w tym temacie

Pamiętajmy, że jeżeli serio dojdzie do tej walki to Taker jest w stanie stombstone'ować McMahona bez użycia rąk - squash jak w mordę strzelił.

Dlaczego Shane a nie Stroman ?

Po pierwsze,jak ktoś pisał kim do ch... jest jakiś Stroman? Nazwisko dla przeciętnego odbiorcy,kompletnie nie znane i absolutnie nie zachęca go pojedynek Taker vs Stroman .

Medialnie i marketingowo jest to porażka , ringowo,storyline to już kwestia do dyskusji ...ale nie poszli oni na takie starcie, z uwagi nie tyle na hejt ludzi ale oni doskonale wiedza ,że w obliczu kontuzji dzisiejszych gwiazd, to ratowanie się Shanem to jest najlepsza opcja aby zrobić jakiś medialny rozgłos poza WWE.

Jak oni mają zapełnić ten stadion, skoro potencjalne starcie ze Strowmanem kompletnie nie ma star poweru.

Najlepiej oczywiście (na co liczę ) ,że Cena się wykuruje , Shanea ktoś zaatakuje i storylinowo wyleci z pojedynku, ale tak czy inaczej dla Vinca to "win and win situation" , bo rozgłos zrobili, widza zaciekawili.

• Reputacja:   1

Dokładnie. Tu nie chodzi o to która walka będzie lepsza ringowo. CHodzi o to, która wzudzi więcej emocji na WMce, która lepiej się sprzeda i na która będziemy bardziej czekać.

Tak, Taker dał dobrą walkę w klatce i zapomniałem wczesniej napisać, że teraz tylko gimmick matche mogą sprawić, że to nie będzie gniot. Ringowo Shane vs Taker będzie ssało, na pewno. Ale powtarzam, gimmick match i stypulacja uratują to starcie, które przejdzie do historii. Kogo byśmy teraz nie dali oprócz Shane'a i Ceny to walka Takera przeszła by bez większego echa jak rok temu (tam chociaż był wielki powrót po przerwaniu streaku, ae tez to był tak naprawdę zapychacz) i walka byłaby tak naprawdę zapychaczym. tutaj już bedzie walka o coś. Ja chcę to zobaczyć, czekam niemiłosiernie jak to rozpiszą, po prsotu się jaram.

Swoją drogą ciekawe ze nic nie piszemy o ME. Sytuacja podobna jak wyzej. Walka może ssać, ale mimo chcę to zobaczyć. Akurat main event dla reakcji publiki na Romana. Chcę zobaczyć walkę wieczoru bo czuję, że również pofantazjują w jej rozpisaniu. Czekam na specjalnego sędziego, który powinien tam się pojawić. Main Event z przyjemnością oglądnę dla tych aspektów. Tam coś musi się wydarzyć.

Ogólnie WM dawno przestała być miejscem gdzie są najlepsze walki. Tutaj chodzi o wielkie show, które dalej należy do part timerów.Na promocję jest SummerSlam itd. tym bardziej, że chcą zrobić największą WMke w historii. No nie może być czegoś takiego jak Strowman vs taker czy Brock vs Wyatt, nie tutaj, nie na WMXXII gdzie ma być ponad 100k ludzi.

24571150556b9ddab2c677.jpg

Main Event z przyjemnością oglądnę dla tych aspektów. Tam coś musi się wydarzyć.

Kurcze, może to przez omawianą filozofię Schoppenhauera, ale ja negatywnie zapatruję się na walkę wieczoru i jakoś nie czuję, że tam coś musi się wydarzyć. Moim zdaniem Roman dostanie wreszcie swój moment i kto wie, może zostanie wepchnięty widzom do gardeł tak mocno, że wielu z nich już go przełknie i Vince postawi na swoim? Ja w Romanie nie widzę twarzy federacji i moim zdaniem nie zasługuje on na ten pas, po prostu ( jako face, kto wie co by było po drugiejs tronie barykady ) i ta walka wieczoru mnie zbytnio nie jara.

Co do walki Taker - Shane, wydaje mi się, że młody McMahon zawalczy ale będzie to walka z kilkoma interwencjami ( jestem prawie pewien, że Vince wbije do klatki ), chociaż z drugiej strony ciężko powiedzieć coś więcej bo kompletnie nie wiadomo jak Undertaker podejdzie do tego, że heelowy Vince daje mu walkę. Zobaczymy pewnie na RAW czy Grabarz będzie heelował czy może nie zgodzi się tak łatwo na tą walkę.

1161423919541b3db89050d.jpg

Po jendym RAW mamy taką dyskusję, ale faktycznie warto zaczekać co się wydarzy do ostatniego RAW, bo nie znamy w sumie przebiegu feudu i tak naprawdę nic nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Dobrze by było, gdyby Taker przeszedł turn, odświeżyłoby to troszkę jego postać bo po WM28 nie jest już tym samym grabarzem. Czy Vince go zmusi? Nie wiemy.

Chodzą plotki, że main event jest szczegółowo omawiany, chodzi o booking. Nie możliwe, żeby zakończył się zwykłym zwycięstwem Romana. Czy fani go kupią? Oj nie wydaje mi się. Romek raczej wygra, inny rezultat bedzie miłym zakończeniem, jednak czekam na reakcje publiki, to będzie największy punkt WMki :D

• Reputacja:   6
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Po jendym RAW mamy taką dyskusję, ale faktycznie warto zaczekać co się wydarzy do ostatniego RAW, bo nie znamy w sumie przebiegu feudu i tak naprawdę nic nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Dobrze by było, gdyby Taker przeszedł turn, odświeżyłoby to troszkę jego postać bo po WM28 nie jest już tym samym grabarzem. Czy Vince go zmusi? Nie wiemy.

Chodzą plotki, że main event jest szczegółowo omawiany, chodzi o booking. Nie możliwe, żeby zakończył się zwykłym zwycięstwem Romana. Czy fani go kupią? Oj nie wydaje mi się. Romek raczej wygra, inny rezultat bedzie miłym zakończeniem, jednak czekam na reakcje publiki, to będzie największy punkt WMki :D

Co do main eventu to strzelam, że znowu w jakiś heroiczny sposób Romek zdobędzie pas. Nie zdziwię się jak ruszy na Romana całe LON, Vince i ktoś jeszcze, a przy okazji HHH będzie też co chwila groził sędziemu jako COO. Tak, też myślę, że coś się będzie dziać, ale nie zdziwię się jak dostaniemy jakiś oklepany WrestleMania Moment.

No i właśnie tego się boję, że znów Roman zniszczy cały heelowy roster. LoN jest kompletnie nie efektowne ani ,,poważne" a do tego jeszcze mogą wygrać pasy TT. Dawno nie było chyba tak słabej stajni na szczycie federacji

LoN na szczycie federacji? Kaman, to jest zlepek zawodników którzy indywidualnie nie mieli co robić. Na szczycie fedki był Nexus czy swego czasu jako team Awesome Truth ( chociaż to może z miesiąc trwało ) A Liga? Po ataku na Royal Rumble strzeliłem takiego fejspalma, że ja ich więcej oglądać nie chcę. Możliwe, że zaatakują Romana i pobiją na rampie przed walką i Reigns będzie na przykład sprzedawał ból łokcia, albo na Raw przed WM dostanie powerbomba na stół czy coś podobnego żeby grać biednego i poobijanego. Ten specjalny booking nad którym rozmyśla Vince i spółka ograniczy się pewnie do przemyśleń ile Spearów i Punchy Tryplak musi przyjąć...

1161423919541b3db89050d.jpg

• Reputacja:   361

Dlaczego Shane a nie Stroman ?

Po pierwsze,jak ktoś pisał kim do ch... jest jakiś Stroman? Nazwisko dla przeciętnego odbiorcy,kompletnie nie znane i absolutnie nie zachęca go pojedynek Taker vs Stroman .

Jeżeli Vince uparłby się faktycznie zabookować takie starcie na WrestleManii, to na FastLane dostałbyś squash Baruna na Big Showie lub jego wygraną w jakimś handicapie vs. Big Show i Kane - i jego nazwisko już by sporo markom mówiło. A że Vinnie olał pomysł, to na FastLane nie podpromowali Strowmana i obecnie jest nadal no-name'em.

Chodzą plotki, że main event jest szczegółowo omawiany, chodzi o booking. Nie możliwe, żeby zakończył się zwykłym zwycięstwem Romana. Czy fani go kupią? Oj nie wydaje mi się.

Wg mnie, tutaj są tylko 2 opcje na finisz:

1. McMahon idzie na całość i Romek czysto i gładko jedzie z pasa Huntera, a następnie zostaje zabuczany przez fanów na śmierć.

2. McMahon idzie po rozum do głowy, Romek kantem (albo przy pomocy Vince'a) kroi Huntera z tytułu, dostajemy podwójny turn (Reigns i Trypel), fani buczą, a Romeo staje się w końcu zajebistym heelem, którego fani mogą nienawidzić, tak jak zawsze tego chcieli.

Jak dla mnie, nie ma trzeciej drogi. Oczywiście jeżeli dojdzie do najbardziej prawdopodobnej opcji #1, to pewnie pół rosteru będzie próbowało przeszkodzić Rzymkowi w zdobyciu pasa, ale heroicznie da jakoś finalnie radę, a Vince będzie miał niekontrolowany wytrysk.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

1. McMahon idzie na całość i Romek czysto i gładko jedzie z pasa Huntera, a następnie zostaje zabuczany przez fanów na śmierć.

2. McMahon idzie po rozum do głowy, Romek kantem (albo przy pomocy Vince'a) kroi Huntera z tytułu, dostajemy podwójny turn (Reigns i Trypel), fani buczą, a Romeo staje się w końcu zajebistym heelem, którego fani mogą nienawidzić, tak jak zawsze tego chcieli.

A gdzie opcja, że Tryplak i widzowie WWE dostają swój wrestlemania moment i Roman zgarnia w dupe niczym Sasha Grey? Wszyscy (poza Vincem) zadowoleni.

Zostawcie heelowi pas.

Edytowane przez Venomus

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

A gdzie opcja, że Tryplak i widzowie WWE dostają swój wrestlemania moment i Roman zgarnia w dupe niczym Sasha Grey? Wszyscy (poza Vincem) zadowoleni.

Zostawcie heelowi pas.

Idąc za Waszym stylem polemiki panowie, w Twoich mokrych snach :D Zgarnięcie pasa przez Tryplaka miało tylko jeden cel - aby go zrzucił na WMce.

Oczywiście jeżeli dojdzie do najbardziej prawdopodobnej opcji #1, to pewnie pół rosteru będzie próbowało przeszkodzić Rzymkowi w zdobyciu pasa, ale heroicznie da jakoś finalnie radę, a Vince będzie miał niekontrolowany wytrysk.

A pięć minut później #CancelWWENetwork staje się najpopularniejszym trendem na twitterze :D Choć niestety prawdopodobnie tak będzie. Nadal pozostaje nadzieja na heel turn Romana - jedyna nadzieja zarówno dla nas, jak i dla niego.

• Reputacja:   361

Lubię SF, ale raczej w kinie. Nie przewiduję takiej ewentualności. Rzymek tak czy siak opuści niestety WM-kę z pasem.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Wątpię by miało dojść do pojedynku Taker vs Shane, to po prostu odrealnione starcie tutaj nie ma wątpliwości kto jest faworytem a Taker nawet po przyjęciu 100 krzeseł powinien odklepać na 1.

Skoro Taker ma wystąpić na następnym RAW to chyba tylko po to, żeby wyrazić swój sprzeciw dla takiego starcia, że chce prawdziwego wyzwania na jednej ze swoich ostatnich Wrestlemanii. Wtedy starcie Cena vs Taker wydaje się być pewniejsze. Problem tylko jest taki, że nie ma komu kibicować. Nie chcę żeby Taker przegrał ale nie chce żeby Authorithy dalej było przy władzy, nie chcę by Cena wygrał, ale chcę żeby Shane przejął władzę. Jak dla mnie to najciekawsze starcie tej WMki, nie pod względem historii ale pod względem długofalowego bookingu.

Na następnym Raw pojawi się Umarlak i powinniśmy otrzymać odpowiedzi na nasze pytania i przynajmniej wywnioskować w jakim kierunku to idzie. Według mnie Shane raczej na pewno wystawi swojego reprezentanta, bo z całym szacunkiem dla młodego McMahona - Undertaker by go załatwił bez mydełka. Być może i Undertaker wyrazi sprzeciw Vince'owi, zobaczymy. Jedyna pewna dla mnie rzecz to właśnie to, że Shane nie zawalczy.