Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

otóż mam pewne pytanie.niedawno obejrzałem sobie gale czw ultraviolent i zrobiła na mnie duże wrażenie.czy te wszystkie druty ,palalizatory,stoły,krzesłą którymi sie dzielą są prawdziwe i robią to naprawde czy to jest zwykła podpucha a to wszytko to podpucha :?: :?
  • Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Dejv

2

• Przemk0

1

• Hartfan

1

• FH

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Tak wszystko to prawda nie ma żadnej podpuchy.

No podpucha jest w WWE zazwyczaj. CZW to typowo hardcorowa federacja w ktorej mozna spokojnie liczyc na krew, bol i niesamowite bumpsy.
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

Chyba się troszkę panowie zagalopowaliście.. CZW to także mimo wszystko wrestling czyli układane show. Nie wmawiajcie człowiekowi że to wszystko prawdziwe. Mi dla przykładu nie wmówicie że na jakiejkolwiek gali wrestlingowej paralizator będzie prawdziwy bo to mija się z celem akurat paralizator można w prosty sposób udać i nie trzeba tutaj używać prawdziwego. Druty kolczaste też nie powiecie mi że są żywcem przyniesione z ogrodniczego, wiadomo że muszą być lekko przygotowane tak aby robiły jak najmniej krzywdy.

Generalnie więc większość itemów jest real.. krew, rany są real.. ale no kurcze pod jakąś rozsądną opieką i po jakimś przygotowaniu które na rozsądek nie jest wielkie bo fed taki jak CZW w kasie nie pływa więc środków nie ma wielkich.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

To może zakończmy tą dyskusję tak - te wszystkie druty, paralizatory, stoły, krzesła itp. nie są w 100% takie jak naprawdę, ale są sto razy bardziej prawdziwe niż w takim WWE dla przykładu :) No i tak jak napisał Hartfan, jeżeli w CZW widzisz krew to jest to zazwyczaj krew, a nie czerwony płyn :)

kamil14 - wrestling to zawsze wrestling i czy jest to WWE, CZW, ROH czy NJPW to walki nie są shootowe więc jest to pewna "podpucha". Jeśli chodzi o krzesła, stoły itp. to podpucha jest mniejsza gdyż wrestlerzy hardcore'owi zgadzają się przyjmowac chore bumpy. Warto jednak dodać, że nawet jeśli jakaś akcja wygląda stiffowo i leje się prawdziwa krew to nie oznacza to, że sama walka jest prawdziwa, a nie układana.

PrzemkO: Fakt jednak ja miałem nadzieję,że chłopak wie na czym polega wrestling. Patrząc teraz na jego wiek to faktycznie może przydałaby się bardziej wylewna i konstruktywna odpowiedź :). Jednak chyba w CZW czy innych federacjach hardcorowo/ultraviolentowych stoły nie są z papieru to się sam może domyśleć :). Tak samo jarzeniówki czy szyby pomimo,że i tak starają się aby jak najmniejsze szkody dla zdrowia zrobić. No i oczywiście inne asortymenty jak klawiatura czy telewizory,a nawet jakieś noże (polecam zobaczyć kompletnie zmasakrowane plecy Jun'a Kasai z BJPW po upadku na Razorblade Board :)).

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 040 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• -Raven-
      Czy chodzi o to, że Homelander po dowiedzeniu się, że A-Train jest kretem, po prostu rozpłakał się z powodu jego zdrady?
    • PTW
      DNI OTWARTE JUŻ W TEN WEEKEND! Za nami fenomenalny weekend treningowy, hektolitry wylanego potu i progres, którego będziecie mogli sami doświadczyć na gali 31 maja :) Ale zanim to nastąpi zapraszamy już w ten weekend na nasze DNI OTWARTE! Zarówno w sobotę jak i niedzielę od godziny 10:00 jesteśmy do Waszej dyspozycji w naszej regularnie dopieszczanej bazie w Kozłowie i zaplanowaliśmy wiele atrakcji! Wpadaj zarówno jeśli chcesz TRENOWAĆ, ale też jeśli chcesz ZOBACZYĆ jak taki trening wygląda! Marzysz o byciu częścią świata pro wrestlingu, ale nie jako zawodnik? SUPER! U nas nauczysz się jak być wrestlerem czy wrestlerką, ale też sędzią, menedżerem komentatorem, konferansjerem, poznasz też tajniki organizacyjne pracy na zapleczu. Nie zwlekaj, wpadaj na Dni Otwarte już w ten weekend i wejdź do naszego szalonego, ekscytującego świata - oczywiście za FREE! :) PS: Od jutra lecimy z tematami galowymi! Szykuje się boskie wydarzenie wypełnione po brzegi mocnymi wrażeniami, więc zapnijcie pasy i zapraszamy na szalony rollercoaster emocji! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • KyRenLo
    • KyRenLo
      Serial The Boys. Sezon 4. Odcinek 8. W finałowym odcinku czwartego sezonu wydarzyło się coś wyjątkowego. Pewna postać pozwoliła się nam poznać od innej strony (Zrobiła coś, czego wcześniej nie robiła). Pytanie dookoła, ale myślę, że ci, co oglądali raczej skojarzą, o jaką scenę dokładnie chodzi.  Co takiego się stało?
    • MattDevitto
      Liczyłem, że przy corocznych cięciach w WWE będzie jakiś ciekawy kąsek dla obecnego New Japan, np. taki Andrade, ale niestety tak się nie stało. Brakuje star poweru i to wie każdy - jestem bardzo ciekawy zestawienia na Climax. Bez posiłków z AEW się nie obędzie... Do BOSJ dopiero zamierzam zasiąść, ale czytałem raczej pozytywne opinie o pierwszych dwóch dniach co cieszy, bo ostatnio nie jest to normą przy turniejach.
  • Dodaj nową pozycję...