Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Arkao Championship Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

ACW Television Show #1

Gale PPV

ACW Debut (Styczeń)

ACW Dead End (Luty)

ACW Driver (Marzec)

ACW Man Up (Kwiecień)

ACW Big Bang (Maj)

ACW New Horizons (Czerwiec)

ACW Summer Cage (Lipiec, Walki w klatkach)

ACW Colision (Sierpień)

ACW ArkaoMania (Wrzesień)

ACW Rising (Październik)

ACW Respect (Listopad)

ACW The End (Grudzień)

Wielkie otwarcie nowej federacji rozpoczęło się od pokazów świateł, a następnie zagrała doskonale znana wszystkim muzyka najbardziej dominującej stajni ostatnich lat. Bullet Club w całym pełnym składzie pojawiło się na arenie ku wielkim aplauzie widzów, którzy zasiedli na trybunach. AJ Styles ruszył do ringu na czele grupy, która pojawiła się w swoim pełnym składzie. Allen wszedł między liny i nakazał podać sobie mikrofon, lecz gdy tylko go otrzymał to przekazał go Karlowi Andersonowi.

Karl Anderson – Arkao Championship Wrestling! Nowa federacja na wrestlingowej mapie świata stała się kolejnym celem dla najbardziej dominującej grupy w historii tego biznesu. Wszyscy na arenie oraz w szatni przypatrzcie się dokładnie, bowiem w tym ringu będziemy stać co tydzień przez kolejne tygodnie, miesiące oraz lata. Od wielu tygodni fani na całym świecie czekali na nasze przybycie i doczekaliście się tego momentu. Przed wami stoi największa gwiazda wrestlingu, która zostanie pierwszym ACW Heavyweight Championem. „The Phenomenal One” AJ Styles, człowiek, który dominował zarówno w Ameryce jak i w Japonii. Teraz nadszedł czas na kolejne miejsce i możecie być pewni, że zarówno ja, jak i każdy inny zawodnik naszej grupy zrobi wszystko by nasz przyjaciel wszedł na szczyt.

AJ Styles – Karl Anderson to człowiek, któremu mogę najbardziej zaufać. The Machine Gun więc jest osobą, która będzie dbać o dobre imię Bullet Club. Ojciec założyciel tej grupy już w dzisiejszej walce wieczoru zadebiutuje w Arkao Championship Wrestling. Bullet Club rzuca każdemu zawodnikowi w szatni otwarte wyzwanie, lecz osoba, która na nie odpowie może być pewna, że zostanie zniszczona przez Machine Guna.

Karl Anderson –Rozmawiałem dzisiaj z prezesem tej federacji i nie będzie to zwykły Open Challange. Szykuje się turniej o miano pierwszego ACW Heavyweight Championa i mój przeciwnik będzie także osobą, którą przeskoczę jako pierwszą awansując do ćwierćfinału. Na ACW Debut zobaczycie finał AJ Styles vs Karl Anderson i wtedy okaże się, że to my jesteśmy tutaj naprawdę najlepsi.

Po tych słowach zadowolone Bullet Club opuściło ring i zeszło na backstage.

….............................

Match nr 1 – 1/8 turnieju o ACW Heavyweight Championship

Samoa Joe vs Kyle O'Reilly

Pojedynek rozpoczął się od klinczu i Joe sprowadził swojego przeciwnika do narożnika, lecz wtedy otrzymał potężny High Kick w klatkę piersiową. Odrzuciło to Samoańczyka, a O'Reilly szedł za ciosem biorąc rozbieg wykonując Running Dropkick. Joe jednak uniknął Corner Splasha i wtedy odpowiedział Enzuigiri oraz wziął rozbieg wpadając w przeciwnika Clotheslinem. Kyle wypadł za liny, a jego przeciwnik wyszedł na krawędź ringu chcąc wylecieć na oponenta efektownym Cannonballem. Wtedy jednak O'Reilly uniknął ataku i jego przeciwnik spadł prosto na podłogę. Kyle długo nie czekał i zapiął Single Leg Boston Grab właśnie za linami, jednak gdy sędzia zaczął odliczać to wrócił do środka razem ze swoim przeciwnikiem. Samoa powoli wstawał na nogi, a O'Reilly odbił się od lin planując kolejną akcję, jednak w tym momencie trafił on prosto na soczysty Clothesline. Następnie Joe po zrobieniu rozbiegu zaaplikował Running Senton ..1....2...Kickout. O'Reilly wypadł za ring, ale Samoa nie czekał długo i wyleciał na przeciwnika efektownym Suicide Divem. Tam jeszcze wrzucił on rywala w stalowe schodki, a następnie wrzucił go do środka i wszedł na narożnik planując Senton Bomb. Gigant jednak nie osłabił oponenta, bo sam trafił na jego kolana ...1....2....Kickout. Kyle nie chciał długo czekać i podniósł rywala chcąc wymierzyć Brainbuster, lecz Joe nie dał sobie zaaplikować tej akcji i sam skontrował to na German Suplex. Kilka sekund później ponownie zaaplikował German Suplex, Joe ustawił oponenta na trzeciej linie planując Muscle Buster. Kyle jednak zareagował wymierzając kopniaka w głowę oraz Missile Dropkick. Następnie O'Reilly przeszedł sprytnie pod CrossArmbreaker i miał nadzieję, że jego oponent będzie klepał. Zamiast tego Samoańczyk sprytnie wstał na nogi i wyniósł rywala rzucając go o narożnik dzięki czemu Kyle go puścił. Następnie Joe dołożył także Enzuigiri oraz zapiął Coquina Clutch. O'Reilly długo walczył z bólem, lecz po chwili zmuszony był do klepania. Samoa Joe pierwszym ćwierćfinalistą.

…................................................

Doc Gallows oraz Karl Anderson wyszli z szatni Bullet Club i ruszyli korytarzem po czym po kilku sekundach weszli do pomieszczenia, gdzie to odwrócony plecami siedział człowiek z kapturem na głowie. W tym momencie Gallows zamknął drzwi i obraz się urwał.

….............................................

Po reklamach zagrała nieznana muzyka i po chwili pojawił się prezes oraz założyciel federacji czyli Arkao Arkaowski. Spokojnym krokiem ruszył on do ringu i w międzyczasie przybił jeszcze kilka „piątek” z fanami. Gdy Arkao wszedł między liny to wyciągnął mikrofon i widocznie miał coś do przekazania.

Arkao Arkaowski – Skoro już tutaj stoję to chciałbym pogratulować Samoa Joe przedostania się do ćwierćfinału turnieju o AWC Heavyweight Championship. W następnej kolejności chciałbym pogratulować właśnie wam, że jesteście świadkami historycznej chwili. Moja federacja Arkao Championship Wrestling to nowa jakość tego biznesu. Są tutaj największe gwiazdy oraz najbardziej utalentowani zawodnicy. Chciałbym ogłosić, że przeciwnikiem Karla Andersona w dzisiejszym main evencie oraz kolejnym uczestnikiem turnieju o ACW Heavyweight Championship będzie Hideo Itami. Doskonale państwo wiecie, że jesteśmy federacją o nowym standardzie więc potrzebne są także inne tytuły mistrzowie. Odebrałem dzisiaj nowe tytuły drużynowe, które trafią do pierwszych właścicieli na gali PPV ACW Debut. Gdyby tego było mało to także wprowadzam ACW Junior Heavyweight Championship, lecz o ten pas nie będzie turnieju, a ja zadecyduje kto otrzyma szansę na to trofeum.

W tym momencie zagrał theme song Tommaso Ciampy[/b, i ten szybkim krokiem wszedł między liny, gdzie to wyrwał mikrofon prezesowi chcąc widocznie coś przekazać.

Tommaso Ciampa – Gdy kilka tygodni temu przekonywano mnie na podpisanie kontraktu z tą federacją zostało zapewnione, że będę doceniany i otrzymam szansę na najważniejsze pasy mistrzowskie. Dzisiaj dowiedziałem się jednak, że nie zostałem uwzględniony w turnieju o główny pas federacji. Doskonale wiesz, że nie masz nikogo równie niebezpiecznego co ja i właśnie dlatego ominąłeś mnie w liście osób, które dostały szansę na pas. W tym momencie zatwierdź, że jestem kolejnym uczestnikiem tej śmiesznej rywalizacji.

Arkao Arkaowski – Po pierwsze nie wyrywaj mi mojego mikrofonu. Po drugie faktycznie nie weźmiesz udziału w turnieju o ACW Heavyweight Championship, lecz mam dla ciebie inne plany. Jesteś bardzo utalentowanym zawodnikiem, jednak musisz potwierdzić swoją klasę i dlatego już dzisiaj stoczyć walkę, a jeżeli wygrasz zostaniesz pierwszym pretendentem do pasa kategorii lekkiej. To dla ciebie wielka szansa więc lepiej jej nie zmarnuj, bo na twoje miejsce czeka wielu innych zawodników. Twoim dzisiejszym rywalem będzie....Adrian Neville.

Match nr 2 – Walka o miano pretendenta do ACW Jr Heavyweight Championship

Tommaso Ciampa vs Adrian Neville

Ciampa zasypał na początku walki swojego przeciwnika całą serią potężnych kopniaków kolanem w brzuch. Neville spadł tym samym do narożnika, gdzie to otrzymał kolejne bardzo potężne uderzenia w tym efektowny Uppercutt. Tommaso chciał iść za ciosem, lecz nie trafił z Corner Splashem i wtedy Adrian nie czekając długo wziął rozbieg atakując go i wymierzając Enzuigiri przy linach. Anglik dzięki temu posłał oponenta za liny więc po chwili odbił się jeszcze od lin wylatując na sycylijskiego psychopatę Sommersault Splashem. Brytyjczyk nie chciał długo się zastanawiać i wrzucił oponenta do środka, a sam wskoczył na narożnik szykując się do swojego finishera. Zamiast tego jednak Ciampa wstał i odbił się od lin przez co jego rywal spadł na kroczę. Tommaso doskoczył do niego i zaaplikował także bardzo efektowny Superplex .1....2....Kickout. Były gwiazdor Ring of Honor nie chciał długo czekać więc poczęstował przeciwnika dwoma Suplexami oraz kolejnym mocnym Knee Strikiem w narożniku. Po chwili także wyniósł go pod Project Ciampa, lecz Neville nie dał się zaskoczyć i w tym momencie otrzymał Frankenstainer ..1.....2...Kickout. Akcja ta wystraszyła Ciampe, który bardzo szybko wstał na nogi, lecz wtedy został podcięty i otrzymał bardzo potężny Low Dropkick. Adrian gdyby tego było mało zrobił rozbieg wykonując Running Shooting Star Press, lecz niestety Ciampa odsunął się na bok i następnie błyskawicznie wstał na nogi atakując rywala Running Knee Strike'em .1......2.....Kickout!! Wściekły Tommaso był wręcz bezradny i wszedł na trzecią liną chcąc wymierzyć Knee Strike właśnie z samej góry. Niestety nie udało się mu trafić i zamiast tego sam został zaskoczony Tornado DDT. Adrian ustawił przeciwnika i zaaplikował mu Standing Moonsault. Brytyjczyk nie przeszedł jednak do pinu tylko wskoczył na narożnik i spadł na oponenta wykonując Red Arrow ...1....2.....3...Neville pierwszym pretendentem.

Zaraz po walce Adrian Neville chciał podać rękę swojemu przeciwnikowi, który uścisnął dłoń oponenta i Tommaso zgodził się na to. Tylko że gdy Adrian chciał odejść to otrzymał Elbow Strike oraz potężny Project Ciampa. Sycylijski Psychopata następnie wyszedł z ringu i udał się na zaplecze.

…...............................

Matt Striker wszedł razem z mikrofonem do szatni Austina Ariesa, który został zapowiedziany w turnieju o ACW Heavyweight Championship, lecz jego walka odbędzie się dopiero za tydzień. Aries bawił się telefonem więc Striker podszedł do niego.

Matt Striker – Witaj Austin. Za tydzień dojdzie do twojego debiutu i zapowiedziano już, że twoim rywalem będzie liderem Bullet Club, AJ Styles. Myślisz, że jesteś wstanie pokonać AJ'a wspomaganego przez tak liczną stajnie?

Austin Aries – Doskonale znam Stylesa i wiem na co go stać. Może nie zauważyłeś, ale to ja tutaj jestem gwiazdą. Nie wpycham się do kamery, bo to one przychodzą do mnie. Byłem mistrzem w TNA, RoH to będę championem także tutaj. Walczyłem na całym świecie i Styles także tam walczył. Znamy się doskonale, lecz różnica jest taka, że to ja jestem tym lepszym. Bullet Club może mieć nawet 20 członków, lecz prawda jest taka, że nikt tutaj nie jest aż tak dobry jak ja.

Matt Striker – Nie myślisz, że potrzebny ci także jest sojusz, który wspomógłby cię w walce z Bullet Club?

Austin Aries – Nie potrzebuje sojuszy. Wiele razy udowadniałem, że jestem najlepszy w tym biznesie więc wykonam Stylesowi Brainbuster i odliczę go niezależnie od tego czy będzie sam, czy będą w dziesięciu. Myślisz że gdybym liczył na kogoś innego niż na samego siebie to doszedłbym w miejsce, w którym aktualnie jestem? Oczywiście, że nie. To ja zawalczę w main evencie pierwszego w historii PPV od tej federacji. Nie obchodzi mnie kogo będę musiał pokonywać w kolejnych fazach turnieju.

Matt Striker – Dziękuję ci za wywiad i życzę udanej przyszłości.

….................................................................

Match nr 3 – 1/8 turnieju o ACW Heavyweight Championship

Seth Rollins vs Cesaro

Zawodnicy weszli w klincz i Cesaro postanowił przejść do narożnika, by jeszcze przez chwilę zebrać myśli. Po chwili udanie sprowadził on oponenta do narożnika, gdzie to wykonał ilka bardzo potężnych uderzeń. Rollins stale otrzymywał uderzenia na korpus, a następnie jeszcze wpadł na Headlock od większego rywala. Seth pozbył się go jednak otrzymał powalający Shoulder Block. Seth nie trafił z Dropkickiem, lecz udało się mu wyrzucić przeciwnika za ring i zaaplikować mu Baseball Slide. Rollins zaczął dominować i rzucił oponenta o stalowe schodki, a następnie dołożył także potężny chop w klatkę piersiową. W ringu Cesaro nie trafił z Elbow Dropem i wpadł na Dropkick ..1....2....Kickout. Szwajcar nareszcie doszedł do siebie i zaatakował oponenta całą serią potężnych uderzeń oraz kopniaków. Następnie posłał go w drugi narożnik, lecz wtedy Seth sprytnie przeskoczył nad oponentem, a następnie zaaplikował efektowne Enzuigiri. Były WWE World Heavyweight Champion wszedł na narożnik chcąc wymierzyć efektowny Moonsault, lecz niestety Cesaro szybko wstał i doskoczył do oponenta wykonując mu German Suplex z samej góry ..1...2...Kickout. Seth mocno odczuł tą ryzykowną akcję więc powoli wstał na nogi, jednak błyskawicznie rywal poczęstował go Uppercuttem. Następnie Cesaro odbił się od lin, lecz wtedy otrzymał Dropkick w głowę, który zwalił go na matę. Seth długo nie chciał czekać więc odbił się od lin aplikując Springboard Moonsault dla swojego rywala ...1.....2....Kickout. Rollins wszedł na trzecią linę chcąc zaskoczyć przeciwnika Phoenix Splashem tylko, że wtedy Antonio uniknął tego. Następnie podrzucił Rollinsa wykonując mu Uppercutt i wyniósł go już pod Neutrolaizer, lecz wtedy nagle zjawił się Adam Cole, który najpierw wykonał Superkick dla sędziego, a następnie wymierzył Superkick dla zdziwionego Cesaro. Cole wyszedł z ringu, a Seth doszedł do siebie i po wykonaniu Curb Stompa szybko przeszedł do pinu. W tym momencie nadbiegł drugi sędzia ..1....2.....3...Seth Rollins drugim ćwierćfinalistą turnieju.

….....................................................

Kamera przeniosła się przez budynek, gdzie to na parking nadjechał czarny samochód, z którego wyszli Daveya Richards oraz Eddie Edwards. Zawodnicy ci ruszyli w stronę drzwi gdy to z mikrofonem zaczepił ich Matt Striker.

Matt Striker – Witam was panowie. Chodzą plotki, że wy także podpisaliście kontrakty z Arkao Championship Wrestling. Czy to wszystko jest prawdą?

Davey Richards – Osiągnęliśmy już wszystko, bo mieliśmy pasy od Japonii po Meksyk więc nadszedł także czas by zadebiutować w nowej federacji, gdzie mamy zamiar zostać pierwszymi mistrzami drużynowymi. Doskonale wiemy, że konkurencja będzie wielka, lecz mamy to gdzieś, bowiem jesteśmy tutaj zdecydowanie najlepsi.

Eddie Edwards – Jesteśmy w pełni gotowi na zostanie tutaj mistrzami więc rzucamy otwarte wyzwanie każdej drużynie, która myśli, że jest chociaż w połowie tak samo dobra jak my. W przyszłym tygodniu American Wolves wróci na szczyt, a zrobimy to przechodząc po głowach wszystkich naszych rywali.

…..................................................

Match nr 4 – 1/8 turnieju o ACW Heavyweight Championship

Kevin Owens vs Sami Zayn

Zawodnicy patrzyli sobie w oczy, a następnie szybko ruszyli na siebie potężnie okładając się ciosami w ringu. Owens wykonał przeciwnikowi potężne kopnięcie w brzuch i już rzucił go na liny chcąc wymierzyć Pop-Up Powerbomb, lecz Zayn odpowiedział efektowną Hurricanraną, a następnie także Dropkickiem wciskającym swojego rywala prosto w narożnik. Sami chciał zaaplikować rywalowi także Corner Splash, lecz ten uniknął tego i po chwili sam wpadł w swojego oponenta efektownym Splashem w cornerze. Owens powalił przeciwnika na matę więc wszedł na drugą linę aplikując klasyczny Senton .1....2....Kickout. Walka jest kontynuowana, Kanadyjczyk pomógł rywalowi wstać i chciał zaaplikować mu German Suplex. W tym jednak momencie Zayn zrobił salto w powietrzu lądując na nogach, a następnie odpowiedział Jumping DDT ..1....2...Kickout. Sami wszedł szybko na narożnik i zasygnalizował wykonanie 450 Splashu, tylko że Kevin nie czekał długo i doskoczył do rywala aplikując mu Superplex. Następnie jeszcze Kevin wymierzył tradycyjny German Suplex, po którym Zayn wpadł do narożnika, a Owens dołożył efektowny Cannonball Senton. Kanadyjczyk nie czekał długo tylko wszedł na trzecią linę i wymierzył swojemu rywalowi niesamowity Diving Senton Bomb ...1.....2....Kickout. Kevin był już wściekły więc podniósł rywala chcąc wykonać mu Pop-Up Powerbomb. Zayn jednak sprytnie chwycił się lin i po chwili także wykonał kopniaka w brzuch swojemu przeciwnikowi. Następnie jeszcze zasypał rywala serią mocnych uderzeń oraz zaskoczył go efektownym Roll Upem ..1.....2...Kickout. Walka nadal jest kontynuowana. Zayn poczęstował rywala Clotheslinem, lecz gdy zrobił nabieg pod ponowne wykonanie tej akcji to sam wpadł na mocarny Clothesline, a Owens następnie długo nie czekał tylko wskoczył na najwyższą linę wymierzając bardzo efektowny Moonsault ...1....2...Kickout. Steen był rozwścieczony więc ustawił sobie rywala pod Package Piledriver, lecz wtedy Sami wydostał się i poczęstował oponenta BackBody Dropem oraz następnie także dorzucił Tornado DDT. Gdy Owens był mocno zamroczony to został wyniesiony pod Brainbuster i Sami zaaplikował tą akcję ..1.....2......3...Sami Zayn kolejnym ćwierćfinalistą.

Po pojedynku Zayn cieszył się na narożniku, lecz jego przeciwnik go stamtąd strącił, ale Owens zamiast zaatakować rywala podał mu rękę, a następnie szybko opuścił ring.

…................................................................

Arkao Arkaowski w swojej szatni nalał pepsi do wielkiego kufla i usiadł za biurkiem relaksując się gdy to do jego biura weszli Jason Jordan oraz Chad Gable. Zadowolona dwójka stanęła przed swoim szefem i podała mu rękę.

Arkao Arkaowski – Bardzo się cieszę chłopcy, że tak szybko dotarliście, bowiem mam dla was bardzo poważne plany i mam tylko jedno pytanie. Czy jesteście w 100% gotowi na podbicie tej federacji?

Chad Gable – Dokładnie to samo pytanie zadał mi amerykański naród gdy to razem z ikonami ruszyłem do Londynu na Igrzyska Olimpijskie. Jako mało doświadczony zawodnik, którego nikt nie szanował wpisałem się w pamięć wszystkich i dokładnie tak samo będzie w Arkao Championship Wrestling. Jesteśmy tutaj zdecydowanie najlepsi, bo szanujemy inne zespoły, lecz nie mają oni takiej pasji jak my.

Arkao Arkaowski – Bardzo się cieszę Chad, lecz to pytanie było bardziej do Jasona, bo dzisiaj to on stoczy swoją debiutancką walkę. Mam nadzieję Jordan, że jesteś w szczytowej formie, bowiem twoim przeciwnikiem będzie gwiazda Bullet Club, Yujiro Takahashi.

….............................................

Match nr 5

Yujiro Takahashi vs Jason Jordan

Takahashi zaatakował swojego rywala natychmiast potężnym Dropkickiem w nogi, a następnie zaaplikował mu także Backbreaker na kolano. Yujiro otrzymał krzesełko od Tama Tongi i wsadził je w nogę oponenta. Drugim krzesłem chciał w nią uderzyć, lecz arbiter wyrwał mu ten przedmiot. Jordan wykorzystał to rzucając w oponenta krzesełkiem i dokładając efektowny Dropkick. Akcja przeniosła się za ring, gdzie to Jason wymierzył kilka ciosów, lecz w środku to ponownie Japończyk doszedł do głosu. Po kilku uderzeniach zrobił on nabieg jednak wpadł na dwa Powerslamy oraz Low Dropkick. Jason osłabiał oponenta, lecz wpadł na rzut na liny, a następnie Azjata podniósł przeciwnika i posłał go za ring. Tam Yujiro rzucił nim o stalowe barierki oraz następnie posłał rywala do środka ringu. Tam nadal kontynuował swój atak i Jordan znowu chciał odpowiedzieć, ale nie udało się to i wpadł na kilka mocnych uderzeń. Takahashi dominował w narożniku, gdzie to wymierzył Corner Clothesline, a następnie także Big Boot. Jason nie mógł długo odpocząć, bo otrzymał dość szybko potężny Neckbreaker ..1.....2....Kickout. Czarnoskóry zawodnik jeszcze się nie poddaje. Otrzymał on kilka uderzeń w twarz, jednak sam odpowiedział Slapem. Niestety Yujiro ponownie powalił go na matę i zaczął osłabiać nogę Amerykanina. Członek grupy Bullet Club nie dał się zdominować, jednak nie wyszedł mu Backbreaker i sam otrzymał Tornado DDT. Następnie Jordan wymierzył trafiony Dropkick oraz przeszedł do narożnika, gdzie to zaaplikował Front Dropkick. Fani dopingowali Jasona i ten sprytnie zaatakował wstającego przeciwnika Neckbreakerem oraz Low Dropkickiem .1.....2....Kickout. Jason zapiął następnie ArmBar przeciwnikowi, który walczył z bólem i starał się dojść do lin. Takahashi udanie przedostał się do lin i gdy Jordan wskoczył na narożnik to Azjata zrzucił go za liny. Następnie Yujiro zrobił nabieg i wyleciał na przeciwnika efektownym Suicide Divem. Amerykanin zdołał wrócić do ringu jednak od razu został wsadzony na narożnik i wtedy otrzymał jeszcze efektowny Superplex oraz German Suplex ...1.....2....Kickout. Yujiro był zły, że walka nadal trwa. Chad Gable dopingował partnera, a ten udanie przeszedł do Roll Upu, lecz nie zakończyło to walki. Jordan szedł za ciosem i powalił przeciwnika i zapiął mu Sleeper Hold. Takahashi udanie dotarł do lin. Następnie Jason wsadził go na narożnik i dołożył efektowny Frankenstainer. Następnie jeszcze zaaplikował Missile Dropkick oraz German Suplex ..1.....2...Kickout. Takahashi odkopał, lecz teraz to on udanie dokonał kontry aplikując German Suplex. Po akcji tej nie przeszedł jednak natychmiast do pinu. Yujiro wymierzył przeciwnikowi Powerbomb w narożnik i dopiero wtedy dołożył kolejny German Suplex ..1.....2...Kickout!. Członek Bullet Club był wściekły więc wyniósł oponenta, który jednak uciekł mu z ramion i sam zaaplikował Enzuigiri. Następnie Jason wskoczył na narożnik i wymierzył efektowny Moonsault ..1.....2.......3....Jason Jordan odnosi zwycięstwo po tej długiej walce.

Po walce Chad Gable wpadł w swojego partnera ciesząc się z nim ze zwycięstwa, lecz natychmiast pojawiło się całe Bullet Club atakując tą dwójkę. Wszyscy zawodnicy ruszyli na swoje dwie ofiary roznosząc je w ringu. Gdy Chad oraz Jason zostali wystarczająco obici to Gallows wykonał Chokeslam dla Jordana, Kenny Omega Brainbuster dla Gable'a, Karl Anderson swój firmowy Stun Gun dla wstającego Jasona, a na koniec kombinacji AJ Styles dołożył Styles Clash Jasonowi.

Karl Anderson – Bullet Club ponownie pokazało swoją moc wciskając w matę te dwie ofiary. Ponownie potwierdziliśmy, że w tej federacji nie ma nikogo równie dobrego jak my. Na ACW Debut poznacie pierwszego w historii ACW Championa, który oczywiście będzie w składzie Bullet Club. Za kilka minut poznacie czwartego ćwierćfinalistę turnieju, bowiem zniszczę Hideo Itamiego. Pochodzi on z Japonii tak samo jak my, lecz różnica między nami jest taka, że my potrafimy wszędzie być najlepszymi, a ten człowiek zatrzymał się w rozwoju na NOAH. Tak więc mały żółciaku zapraszam do ringu, bowiem Stun Gun czeka już na swoją kolejną ofiarę.

Main Event – 1/8 turnieju o ACW Heavyweight Championship

Karl Anderson vs Hideo Itami

Hideo uderzył swojego rywala na początku walki w twarz więc Karl przeszedł szybko do klinczu i po chwili sam odpowiedział uderzeniami. Zaatakował przeciwnika chopem w klatkę piersiową, a następnie jeszcze powalił Itamiego Shoulder Blockiem i zapiął Headlock na macie. Hideo powalił oponenta na matę i następnie zapiął mu jeszcze Headlock. Anderson szybko się wydostał wykonując Big Boot w narożniku i następnie powalając swojego oponenta. Machine Gun skupił się następnie na osłabianiu lewej ręki przeciwnika. Nie trafił jednak z mocarnym Knee Dropem. Zamiast tego Itami zaskoczył go mocnym Flapjackiem, po którym Karl wypadł z ringu. Za linami Japończyk cisnął przeciwnikiem o bandę i dołożył mu Big Boot, po którym członek Bullet Club wypadł przez barierki. Gdyby tego było mało to Itami dołożył także DDT prosto na podłogę. Sędzia zaczął wyliczać Guna, lecz na całe szczęście Anderson wrócił między liny. Tam jednak Hideo nadal skupiał się na atakowaniu i po wykonaniu Snapmaru dołożył także Low Dropkick prosto w głowę. Karl powoli wstawał z maty i wtedy wpadł prosto na Neckbreaker. Hideo nie chciał długo czekać i zapiął oponentowi duszenie. Anderson był już bardzo mocno osłabiony, lecz jeszcze nie chciał się poddać i finalnie przegrać walki. Itami wymierzył mu Clothesline, lecz to także nie zakończyło starcia. Azjata znowu zapiął duszenie, a Karl postanowił wstać na nogi i wtedy odpowiedział uderzeniami w brzuch. Gdyby tego było mało to uniknął lariatu i zaaplikował Bicykle Kick. Fani byli za Itamim ale ten wpadł teraz na Body Slam oraz Running Senton .1.....2...Kickout. Amerykanin przejął inicjatywę i znowu zaskoczył rywala Dropkickiem, po którym Hideo wypadł za liny. Karl wyszedł do niego, ale otrzymał kopniaka w brzuch. Mimo to Anderson udanie odpowiedział dwoma Bicykle Kickami, które wyrzuciły jego przeciwnika za barierki. Karl zaaplikował Uppercutt oraz Neckbreaker dla przeciwnika ze stalowych barierek. Hideo był bliski wyliczenia, ale udało się mu powrócić. Wszedł na narożnik, ale tam otrzymał kolejny Bicykle Kick, a także wspaniały Superplex ..1....2....Kickout. Karl Anderson nie jest wstanie jeszcze zakończyć walki. Wyniósł on przeciwnika pod Powerbomb, ale nie udało się to i zamiast tego to on otrzymał Backbreaker. Itami wyniósł oponenta dokładając Vertical Suplex ..1.....2...Kickout. Starcie nadal trwa i Hideo wymierzył Body Slam, a następnie wszedł na narożnik aplikując Elbow Drop. Zasygnalizował także koniec i wyniósł przeciwnika na barki, lecz Anderson uciekł mu. Następnie wykonał Dropkick i wszedł na narożnik skąd wykonał Reverse Neckbreaker .1....2....Kickout. Karl długo nie czekał tylko ponownie wyniósł oponenta chcąc wykonać Stun Gun. Nie udało się to i sam otrzymał Dropkick. Zawodnicy wymieniali się uderzeniami i Anderson wyszedł na tym lepiej, a następnie z zaskoczenia wymierzył Stun Gun. Nie przeszedł jednak do pinu tylko poczekał aż oponent wstanie i wtedy ponownie zaaplikował Stun Gun! ….1....2......3....Karl Anderson w 1/4 turnieju!

Karl Anderson wpadł w uścisk swoich przyjaciół z Bullet Club, którzy byli zdumieni, że ten był wstanie wygrać czysto ten pojedynek. Anderson oraz Styles stali na czele stajni, a ta świętowała wygraną i tym samym zakończył się pierwszy odcinek ACW TV.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

1

• TheVillain

1

• Giero

1

• xYoohas

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Witam z powrotem, widzę, że wraz z początkiem roku pełno powrotów do Booking Zone, to cieszy :)

Biorąc pod uwagę nazwę federacji miałem wrażenie, że podobnie jak Twoje diary z ABC będzie to lekko komediowy projekt. Tymczasem jedynie co, to tylko widać iż Twoje zamiłowanie do Karla z rzeczywistości przeradza się w diary i dajesz mu dużo czasu, nie zdziwię się jak zdobędzie pas mistrzowski. Generalnie roster składa się z zawodników, którzy kojarzeni są z występów na scenie niezależnych lub w NXT, więc dobrze, że nie ma tu Jaśków, Ortonów i innych, dabljuowskich, typowych zawodników.

Myślę, że na dłuższych komentarz możesz liczyć gdy napiszesz PPV, bo wtedy mniej więcej będą nakreślone pierwsze feudy ;) Życzę weny.

Który to już raz arkao? :D :twisted: Ale nie patrzmy na to co było, skupmy się na tym co będzie. Ciężko narazie cokolwiek napisać o samej gali, właściwie mam do powiedzenia to samo co Gierobak, ale wypada powitać komentarzem nowe diary, zwłaszcza pisane przez doświadczonego bookera ;)

Co do samej gali, zarysował nam się feud między Nevillem a Ciampą (chyba że Neville ot tak przejdzie sobie obok tego że został zaatakowany). No i Bullet Club, który będzie prawdopodobnie najjaśniejszym i najbardziej promowaną frakcją w federacji.

Już po drugim odcinku będzie można napisać coś więcej, zobaczymy w którym kierunku chcesz iść, powodzenia w dalszym pisaniu ;)

Krótki, dobry wstęp Buller Clubu. Fajnie się to czytało, chociaż wątpię czy będą dominować - mam dziwne wrażenie, że AJ Styles ich zdradzi. A dlaczego tak myślę? Bo to twoje diary, a Ty jesteś markiem Karla :P Nie dopuścisz aby był "tym drugim", a Styler pewnie też nie pogodziłby się z niebyciem liderem stajni.

Joe wygrywa i awansuje - i dobrze, bo wolę go bardziej niż Kyle'a.

Bullet Club w dwulinijkowym segmencie zaintrygował mnie bardzo :twisted:

Ciampa czuje się niedoceniany? No proszę, były RoH TV Champion będzie u ciebie ważną postacią, teraz czekamy na walkę o pas Jr Heavyweight, która nakreśli nam, czy jego feud z Neville'm będzie o pas, czy też nie. Osobiście chcialbym aby to ta dwójka feudowała o to trofeum, ale może masz dla nas coś lepszego?

Dziwnie się czyta, że Aries może sam pokonać Bullet Club w momencie, kiedy w diary będącym na liscie tematów w dziale BZ jedno miejsce pod twoim projektem, Aries zawiązał szojusz do walki z Bulletami, bo sam nie dawał rady :P :D

Seth i Cole w teamie, czy może feud Cole vs. Cesaro? Obydwie opcje są fajne, choć druga dużo lepsza, spytam tylko: "na jakiej podstawie"? :D

Zayn vs. Owens już w 1/8? Oj, szkoda, że tak szybko ze sobą walczyli :(

Oj, widze iż Chad i Jason będa u Ciebie ważnymi postaciami - super :)

Oj, Karl wygrywa z Hideo. Itami jak dla mnie może iśc do mitycznej krainy zwanej jobberlandem, ale mam nadzieję, że Bullet Club trafi do innej krainy - krainy zwycięzców i mistrzów ACW oraz ACW Tag Team :)

Pierwsza gala wyszła super, jestem bardzo ciekawy co czeka nas dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...