Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2015 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

1. Wrestler Roku – Seth Rollins – To on ciągną całe Raw. Po wygraniu pasa na Wrestlemanii ta tygodniówka była jego. Wszystko kręciło się wokół Rollinsa. Świetnie odgrywał swoją rolą za co był lubiany przez smartów. Jego walki na PPV było dobre i na push nie zasłużył sobie tylko mic skillem.

2. Najgorszy Wrestler Roku – Eva Marie – Najpierw wpuścili ją nieprzygotowaną do ringu, a później zrobili kampanie jak to ćwiczy by być lepsza. Okazało się, że botchuje nawet finisher, który szybko jej zmienili na coś prostego. Zupełnie nie radzi sobie za mikrofonem i została zniszczona przez publiczność NXT. Kobiety zrobiły w ostatnich miesiącach wiele dobrego w NXT, a niestety jej osoba powoli to niszczy.

3. Najlepszy Babyface – Hiroshi Tanahashi – W dalszym ciągu numer 1 w Japonii uwielbiany przez fanów. Wystarczy zobaczyć jedno z jego świętowań po walce by przekonać się jak bardzo fani za nim szaleją.

4. Najlepszy Heel – Kevin Owens - Wreszcie doczekaliśmy się Steena w wersji WWE. Kevin pokazał jak bardzo jest charyzmatyczny i feudem z Ceną udowodnił, że może być czołowym heelem w federacji.

5. Feud/Storyline Roku – Jay Briscoe vs Jay Lethal – Świetnie udało im się wykorzystać serię zwycięstw i dominację dwóch wrestlerów. Największa stawka z możliwych i dostaliśmy najbardziej oczekiwaną walkę w ROH od wielu lat.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – zwakowanie pasa TNA na Youtube – Tyle absurdów w jednej decyzji to dawno nie było w pro wrestlingu.

7. Tag Team Roku – Young Bucks – Mnóstwo świetnych walk w NJPW, ROH oraz PWG. Poprzednie lata mieli lepsze, ale w dalszym ciągu zostawiają całą konkurencję z tyłu. Trzeba się nieźle naszukać by znaleźć jakąś ich słabą walkę.

8. Najgorszy Tag Team – The Ascension – Zupełnie przepadli w głównym rosterze. Tak długo dominowali w NXT i na nic się to zdało.

9. Największy Postęp – Seth Rollins – To że jest do dobry w ringu wiedzieliśmy już dawno, za czasów ROH. Jednak zrobił niesamowity postęp za mikrofonem i teraz uważany jest za jednego z najlepszych w WWE w tej dziedzinie. To właśnie sprawiło, że zdobył najważniejszy pas w federacji.

10. Najlepsze Mic Skillsy – Paul Heyman – Jak wyglądałyby feudu Brocka gdyby nie on? Paul sprawia, że Lesnar wygląda na jeszcze większego dominatora.

11. Największa Charyzma – Kevin Owens

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Will Ospreay – Powiew świeżości na amerykańskiej scenie niezależnej, bo w Anglii jest znany od kilku lat. Świetnie go się ogląda, wszystkie akcje wykonuje z dużą łatwością. W ringu może wręcz zrobić wszystko i w bardzo efektowny sposób.

13. Najbardziej Przereklamowany – Roman Reings – Zrobił postępy w ringu, za mikrofonem, ale w dalszym ciągu to jest mało. Jeżeli ktoś ma jeszcze się uczyć to niech nie zdobywa najważniejszego pasa. Zrobili wszystko by dostawał pozytywną reakcję, mimo że po Royal Rumble ludzie go mieli dość. Zdecydowanie nie zasługuje na pozycję jaką teraz ma.

14. Najbardziej Niedoceniony – Karl Anderson – Czekałem na push dla niego i zdobycie pasa indywidualnego w New Japan, ale się nie doczekałem.

15. Najlepsza Gala TV – NXT – Jak co roku to co uwielbiają smarci czyli połączenie mainstreamu z bookingiem jak na scenie niezależnej. Dużo nowych postaci połączonych z bardzo dobrymi walkami. Część wrestlerów opuściła NXT na rzecz głównego rosteru i druga część roku nie była aż tak efektowna. Jednak w dalszym ciągu to tygodniówka, którą oglądało mi się najlepiej.

16. Walka Roku (podać galę) –Shinsuke Nakamura vs Kota Ibushi (WK9)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Elimination Chamber Match i pas WWE IC na Elimination Chamber 2015 – Tak to jest jak coś nie idzie zgodnie ze scenariuszem. Wszyscy w ringu nie wiedzieli co mają robić i co najgorsze fani też to widzieli.

18. Odkrycie Roku – New Day – Kto by pomyślał, że trójka klaszczących wrestlerów da tyle rozrywki. Ich heel turn to jedna z lepszych rzeczy w 2015 roku.

19. Rozczarowanie Roku - Niewykorzystanie potencjału Destination America przez ROH – Fani pisali o dużej szansie i dużym przeskoku, federacja trochę mniej, ale nie raz wspominali o dotarciu do 52 milionów ludzi. Niestety ROH zupełnie nie przystosowało produktu do nowej telewizji. Często robiło nic nie wnoszące pojedynki czy dawali powtórki. Skończyło się tym, że przegrali z yeti, a później zostali zdjęci z anteny.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Dixie Carter – Było jej mało, ale to i tak za dużo. Nie powinno pokazywać się w telewizji i na galach wrestlingu

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – NJPW Wrestle Kingdom 9 – wystarczy wspomnieć o trzech pojedynkach i już nie ma co szukać innej lepszej gal. Na WK 9 były nimi: Tanahashi vs Okada, Nakamura vs Ibushi, Styles vs Naito.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – WWE Fastlane

24. Najlepszy Finisher – Kokeshi

25. Najlepszy Theme Song – Minoru Suzuki - Kaze ni nare

26. Kobieta Roku – Sasha Banks – Świetnie spisywała się w NXT, najpierw będąc mistrzynią kobiet, a po ten w dwóch walkach z Bayley. Szkoda, że nie miała mocnego wejścia w głównym rosterze, ale jeszcze nie jeden raz pokaże się tam z dobrej strony.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Cash in Rollinsa

1575893877482df76acc17a.jpg

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

4

• MattDevitto

1

• Lacio

1

• Nihilist

1

Top użytkownicy w tym temacie

W tym roku bez opisów (może kiedyś dodam)

1. Wrestler Roku - John Cena

2. Najgorszy Wrestler Roku - Big Show

3. Najlepszy Babyface - Bayley

4. Najlepszy Heel - Pentagon Jr.

5. Feud/Storyline Roku - Pentagon Jr. vs Vampiro

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Roman Reigns vs Big Show

7. Tag Team Roku - ReDRagon

8. Najgorszy Tag Team - Ascension

9. Największy Postęp - Big E

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman

11. Największa Charyzma - Sami Zayn

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Angelico

13. Najbardziej Przereklamowany - Paige

14. Najbardziej Niedoceniony - The Miz

15. Najlepsza Gala TV - NXT Weeklies

16. Walka Roku (podać galę) - Shinsuke Nakamura vs Kota Ibushi WK9

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Royal Rumble Match

18. Odkrycie Roku - Chad Gable

19. Rozczarowanie Roku - Sting w WWE

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dario Cueto

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania 31

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Royal Rumble

24. Najlepszy Finisher - RKO

25. Najlepszy Theme Song - Nia Jax

26. Kobieta Roku - Bayley

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - NXT poza Full Sail

• Reputacja:   1

1. Wrestler Roku - Seth Rollins

2. Najgorszy Wrestler Roku - Adam Rose

3. Najlepszy Babyface - Bayley

4. Najlepszy Heel - Kevin Owens

5. Feud/Storyline Roku - Pentagon Jr. vs Vampiro

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Roman Reigns vs Big Show

7. Tag Team Roku - New Day

8. Najgorszy Tag Team - Blake & Murphy

9. Największy Postęp - New Day (głównie Kofi i Big E)

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman

11. Największa Charyzma - Dean Ambrose

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Kalisto

13. Najbardziej Przereklamowany - Baron Corbin

14. Najbardziej Niedoceniony - King Barrett

15. Najlepsza Gala TV - NXT Weeklies

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs Kevin Owens (WWE Elimination Chamber)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - kategoria z dupy, nie głosuję..

18. Odkrycie Roku - Chad Gable

19. Rozczarowanie Roku - Całe TNA - sklejka turnieju, wakowanie pasa etc.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NXT TakeOver Brooklyn

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Payback

24. Najlepszy Finisher - Teamowy finisher Mechaników - flapjack + codebreaker

25. Najlepszy Theme Song - Kevin Owens

26. Kobieta Roku - Bayley

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Seth Rollins inkasujący walizkę

Dzisiaj ostatni dzień na głosowanie, więc jak ktoś rozpisuje swoje typy, to ma prawo przyspieszyć tok i streścić wybór :wink: Ewentualnie pisać podanie o wydłużenie terminu do kilku godzin :shock:

50608915156a3743c1fa34.jpg

A tak offtopne, kiedy wyniki beda podane?

@wygasnie

Najpierw głosowanie musi się skończyć ;)

[ Dodano: 2016-01-17, 21:03 ]

Przy każdym typie podaję moje nominacje. Pogrubionym zwycięzca kategorii ;)

1. Wrestler Roku - Seth Rollins, John Cena

Nie miałem wątpliwości na kogo tu zagłosować. Rollins rządził w tym roku i był czołową postacią federacji. Wiele osób narzeka, że facet był przesadnym "cipo-heelem". Może i był, ale taka rola heela. Wiele osób (w tym ja) mówi, że Seth to nowy Edge, a on też był tego typu heelem i jakoś nie przeszkadzało mu to w zostaniu najbardziej utytułowanym wrestlerem nowej ery i wejściem do HoF. I na koniec jeszcze jedno. Seth może i był cipo-heelem, ale gdy wróci po kontuzji, to jestem przekonany, że będzie jednym z mocniejszych faców w federacji.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Eva Marie, Baron Corbin

Nominuje dwie osoby, które swoimi umiejętnościami są wręcz niebezpieczne w ringu, a mimo to WWE na nie stawia. Głos na tą gorszą: Ewkę ;)

3. Najlepszy Babyface - John Cena, Dean Ambrose, Bayley

Przyznam, że ciężki wybór, bo cała trójka prezentowała się jako "ci dobrzy" bardzo dobrze. Baylay - tu myślę, że nie ma co argumentować. Wystarczy spojrzeć na jej wejściówkę i wszystko jasne ;) Ambrose gra świra, ale tak dobrze się to sprawdza i publika tak go kupuje, że to aż niesamowite. Wygrywa jednak John. Może i przez większość roku nie był czołową postacią federacji, ale i tak świetnie radził sobie jako face walcząc najpierw z Rusevem, potem robiąc US Open Challange, a potem rywalizując z Owensem. Poza tym, to był dobry rok dla Johna i chciałbym go gdzieś wstawić ;)

4. Najlepszy Heel - Kevin Owens, Seth Rollins, Pentagon Jr.

Też miałem problem z tą kategorią, bo każda z nominowanych osób była świetnym heelem. Wprawdzie tylko Pentagon był heelem-kozakiem. Głos na Owensa, bo to w jego wykonaniu dostaliśmy pełen przegląd "bycia złym": w NXT heel kozak, rozpierdalator a'la Lesnar, w WWE najpierw kozak, a potem z czasem cipo-heel. Wielu przeszkadza rola Owensa, ja patrzę na nią tak jak na rolę Rollinsa, a więc kompletnie mi to nie przeszkadza zwłaszcza że widać, że WWE chce w niego inwestować i na pewno jeszcze wiele dobrego od niego dostaniemy.

5. Feud/Storyline Roku - Sami Zayn vs. Kevin Owens, Pentagon Jr. vs Vampiro, John Cena vs Kevin Owens, Sasha Banks vs Bayley

Wszystkie wymienione story były czymś co przyciągało mnie przed ekran. Paradoksalnie głosuję na ten, który był najmniej perfekcyjny z wymienionych, ale jednak była to historia w głównym rosterze i zrobiła na mnie największe wrażenie.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Sheamus vs Randy Orton, Dolph Ziggler vs. Sheamus, Rusev vs Ziggler

W dwóch kategoriach jest Sheamus... przypadek? Nie sądzę. Głosuję na feud z Dolphem, bo pamiętam tylko, że panowie przez cały rok mieli chyba z 1000 walk i żadna nie była dobra. Dodatkowe punkty za to, że widziałem ich walkę live i też byłem mocno zawiedziony.

7. Tag Team Roku - New Day

Bez nominacji, bo też nie mogło być. New Day pozamiatało w tym roku i było nie tylko najlepszą drużyną roku, ale i najlepszą rzeczą w WWE w 2015 roku. Dla mnie drużyna idealna. Świetne segmenty, komedia, a do tego dobry poziom walk. Niech królują nam do końca świata :D

8. Najgorszy Tag Team - The Ascension, PrimeTime Players

I PTP i Ascension to teamy którym byłbym gotów dać szansę, bo mają jakiś tam potencjał. Ascension w moich oczach nigdy nie dostało realnej szansy w WWE i od początku zawodziło, a między ich team w głównym rosterze, a w NXT to niebo a ziemia.

PTP z kolei dostali w tym roku pasy i spodziewałem się, że dadzą radę. Problemem ich runu wbrew pozorom nie było pojawienie się New Day, ale to, że po prostu byli marnymi mistrzami. New Day tylko przyspieszyło ich "pogrzebanie"

9. Największy Postęp - New Day

Znów New Day, ale to właśnie oni osiągnęli największy postęp i z drużyny mało ciekawej stali się kozakami.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman, Triple H, Kevin Owens

Normalnie zagłosowałbym na Paula Heymana, ale jednak występował tylko okazjonalnie, stąd głos na Owensa, który zawsze zapewniał dobry poziom za mikrofonem.

11. Największa Charyzma - Kevin Owens, Dean Ambrose, Pentagon Jr, Shinsuke Nakamura

Długo zastanawiałem się czy dać wygraną Nakamurze, czy Pentagonowi. Obu brałem pod uwagę tak naprawdę z tego samego powodu: swoimi pierwszymi segmentami kupili mnie totalnie. Co ciekawe obaj mają segmenty nie po angielsku i mimo tego, że nie rozumiem co mówią, to segmenty z ich udziałem oceniałem bardzo wysoko. To oznaka wielkiej charyzmy. Głos na Pentagona, lecz tylko dlatego, że częściej go oglądałem.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Angelico, Fenix, Kalisto

Pierwszy raz jak zobaczyłem Angelico, to pomyślałem, że to po prostu facet w gaciach. Jakże okazało się to błędne myślenie. LU postawiło na niego, dało mu push, a on zapewnił nam tak przegięte spoty, że jeszcze nigdy takich nie widziałem.

13. Najbardziej Przereklamowany - Baron Corbin, Roman Reigns, Charlotte

Na wszystkie nominowane osoby stawia WWE, a wszystkie chyba jednak nie zasługują na to co dostają. Myślałem, czy dawać tu Romka, bo mimo wszystko życzę mu jak najlepiej. Trzeba jednak spojrzeć prawdzie w oczy i powiedzieć, że on także nie jest gotowy do pushu jaki otrzymuje.

Głosuję jednak na Charlotte, również dlatego że w jakimś stopniu mnie zawiodła. Spodziewałem się po niej dużo więcej, zwłaszcza przy wszystkich pochwałach kobiet w NXT. Okazało się, że ta na którą stawiają najwięcej najmniej na to zasługuje.

14. Najbardziej Niedoceniony - Cesaro

Jakoś nie potrafiłem znaleźć tu kogoś innego niż Cesaro. Facet nie jest idealny, ale na pewno zasługuje na dużo więcej niż dostaje.

15. Najlepsza Gala TV - NXT, Lucha Underground

Fajnie, że w końcu można postawić tu na więcej rzeczy i jest to coś innego niż RAW. NXT nie było idealne, a koniec roku miało dość średnie, dlatego głos na LU.

16. Walka Roku (podać galę) - Sasha Banks vs Bayley (NXT Takeover: Brooklyn), Lesnar vs. Rollins vs. Cena (Royal Rumble), Cena vs. Owens (Money in the Bank), Pentagon Jr. vs Vampiro (Ultima Lucha), Shinsuke Nakamura vs Kota Ibushi (Wrestle Kingdom 9)

Sam jestem zaskoczony, że najlepszą walką roku wybieram pojedynek kobiet i to w rozwojówce (a z zasady wyżej oceniam zawsze walki w głównych rosterach). Trzeba jednak powiedzieć, że pojedynek ten był tak kozacki, że nie mogę na niego nie zagłosować.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Royal Rumble Match

Przejrzałem moje wpisy z zeszłego roku i najbardziej "pojechałem" główne danie Royal Rumble PPV. Może i nie była to najgorsza walka w roku, ale jak na to co zawsze tam dostawaliśmy to było to naprawdę słabe. Oby ten rok był lepszy :D

18. Odkrycie Roku - Pentagon Jr

Facet dla którego oglądało się LU. Dla mnie totalne zaskoczenie i odkrycie przez duże O.

19. Rozczarowanie Roku - Divas Revolution, Sting

Divas Revolution zapowiadało się super. W końcu do głównego rosteru przechodzą największe perełki kobiecego wrestlingu w NXT. Wrzucenie ich do trzech stajni też było fajnym pomysłem. Ja już przed oczami miałem ich grupowe walki. Skończyło się na tym, że co galę dostawaliśmy jakieś słabe pojedynki one on one "każdy z każdym", potem Sasha całkowicie zniknęła, a danie pasa Charlotte też nie można ocenić wielce pozytywnie, bo do tej pory zawodziła jako mistrzyni.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman, Dario Cueto

Dario to świetna postać. Po prostu ;)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler, Lana

Zawsze mam problem z tą kategorią, bo mało się naprawdę słabych "nie-wrestlerów". Lana za końcówkę roku, bo tak jak na początku dawała radę, tak z czasem zaczęła męczyć i teraz uważam ją za totalnie zbędną. Dodatkowo brała udział w jednej z gorszych historii w WWE.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Ultima Lucha, NXT Takeover: Brooklyn, WM 31

Dopiero niedawno nadrobiłem Ultima Lucha i jakże tego żałuję. Gala była świetnym zakończeniem pierwszego sezonu projektu jakim było LU. Co ważne mocno zachęciła do dalszego oglądania i aż nie mogę się doczekać drugiego sezonu.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Royal Rumble, Extreme Rules,

Royal Rumble za swoją tytułową walkę. Szczegóły w kategorii Najgorsza Walka Roku.

24. Najlepszy Finisher - Curb Stomp, Pop Up Powerbomb

25. Najlepszy Theme Song - Neville

Bo jest to bliższe moim klimatom (techno, muzyka elektroniczna).

26. Kobieta Roku - Paige, Sasha Banks, Nikki Bella.

Sasha, choć głównie za osiągnięcia w NXT. Patrząc na główny roster musiałbym zagłosować na Nikki, bo jednak trzymała długo pas. Nie oddam jednak na nią głosu, bo po prostu mnie nie ciekawiła.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash in Rollinsa na Wrestlemanii

Wydarzenie historyczne na które każdy liczył i chwała WWE że to zrobili. Początek fajnego runu i "budowy" Rollinsa. To ten moment zrobił z niego kozaka - wierzę że na lata.

Edytowane przez maly619

• Reputacja:   563

Oglądam głównie, tfu co ja pieprzę tylko WWE, więc z tej fedki będą głosy, więc nie bić :)

1. Wrestler Roku:

Tytuł ten powinna otrzymać osoba, która na swoich barkach utrzymywała federacje i jej poziom, do takich osób na pewno zaliczają się:

Seth Rollins, Dean Ambrose, John Cena, Brock Lesnar, w mniejszym stopniu Kevin Owens oraz New Day po turnie.

And the winner is : Seth Rollins - większość tutaj oddała głosy na tego pana, słusznie. Mimo dużej konkurencji oraz kiepskiego bookingu jako mistrza to on dwoił się i troił żeby każda walka oraz każdy feud jakoś wyglądał i był na znakomitym poziomie.

Kontuzja trochę pokrzyżowała plany, ale z niecierpliwością każdy czeka na powrót tego zawodnika.

2. Najgorszy Wrestler Roku:

Najgorszym wrestler roku - powinna to być osoba, która ma kiepskie feudy, robi kiepskie walki i nie chce się jej oglądać.. nominowani :

Bray Wyatt, King Barrett, Sheamus, Erick Rowan, Braun Strowman, Ascension. (Evki nie nominuję, bo się stara i chociaż wygląda :D)

and the winner is : Bray Wyatt - jak na swoją pozycję w federacji bardzo przeciętny w ringu, proma w koło Macieju te same, a feudy bez sensu. Wszyscy wjeżdżają na Miza, a Bray.. to ten sam poziom.. Eat, sleep, lose, repeat.

3. Najlepszy Babyface:

Osoba ogólnie lubiana, która zawsze dostaję reakcję i publika dopinguje jej poczynania :

Dean Ambrose, John Cena, Brock Lesnar po faceturnie, Bayley.

And the winner is : Dean Ambrose - nawet podczas tweenorowatego zachowania dostaje pozytywną reakcję. Charyzma i badassowość bije od niego.

4. Najlepszy Heel:

Ten zły, który wywołuje negatywne emocje na sali swoim zachowaniem, nie może to być face, którego publika nie lubi, tylko heel z krwi i kości, który nie otrzymuje mieszanej reakcji, a heat :

Kevin Owens, Sheamus, Rusev.

And the winner is : Kevin Owens - zadebiutował z partyzanta pokonując główną gwiazdę federacji, wcześniej jednak prawie co tydzień spuszczał jej wpierdal, dodatkowo depcząc pas US. Świetny heel ze świetnymi przemowami, potrafi

urozmaicić każdy feud, do tego heelowe zachowania w trakcie walki jak i na backstage'u czy nawet na portalach społecznościowych. Tak się odgrywa postać.

5. Feud/Storyline Roku:

Storyline, który oglądało się z wypiekami na twarzy czekając co się wydarzy i kto wygra..

Nominees : Kevin Owens vs Sami Zayn, Bayley vs Sasha, Kevin Owens vs John Cena,

And the winner is : Kevin Owens vs John Cena - w tym roku nie było jakichś rewelacyjnych feudów poza tym jednym (tak, chwalone NXT też nie było wybitne w tej materii, czyt. panie wciąż mnie nie grzeją).

Tak jak napisałem wyżej świetnie opowiedziane feud ze strony obydwóch panów, którzy są dobzi zarówno w gadce jak i w ringu. Skopana końcówka nie przeszkadza w odbiorze tej rywalizacji.

Pozostałe feudy aż tak się nie wyróżniały Owens vs Zayn to typowy storyline kumpel vs kumpel, i nie miał aż takiego poziomu jak ten wyżej, a B v S (Batman vs Superman? :D) to jednak dalej tylko divy. [szowinizm mode on :D]

Andrzej vs Lesnar? Baaardzo toporne walki... w ogóle mnie nie wkręcały, choć segmenty były dobre.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku:

Feudy, które albo ciągnęły się w nieskończoność albo były spieprzone albo były po prostu nuuuuudne...czyli :

Dolph Ziggler vs Rusev, John Cena vs Rusev, Paige vs Charlotte, itd. możnaby wymieniać,ale zwycięzca jest jeden.. :

Winner : Dolph Ziggler/w Lana vs Rusev/w Summer Rae - telenowela kolumbijska to pikuś przy tym arcydziele, niepotrzebnie przedłużany feud z wątkami miłosnymi, słabymi walkami jak na takie talenty oraz kontuzjami.

7. Tag Team Roku:

Team, który świetnie współpracuje i przede wszystkim nie jest zlepkiem dwóch przypadkowych zawodników, ma przynajmniej pomysł na siebie i jest ciekawy.

Nominowani: New Day, Lucha Dragons, Usos, Dudley Boyz.

Winner : The New Day - bez niespodzianki, od czasu turnu są bezkonkurencyjni. Dostarczają rozrywki na najwyższym poziomie, w ringu, poza ringiem, na majku czy w różnych mediach.

Pozostałe drużyny znalazły się z braku laku - Lucha Dragons oraz Usosi robili dobre walki, ale są miałcy i nijak się mają, a danie Slammy tym drugim to niesmaczny żart ze strony WWE.

Dudlesi to czysta nostalgia, bo robili botche i niekażda walka się udawała, choć źle nie było.

8. Najgorszy Tag Team:

Teamy, które są nieudanymi eksperymentami albo nie sprawdząją się w ringu i/albo za mikrofonem albo są nuuuuudne :

Los Matadores, Ascension, Prime Time Players.

And the winner is : Ascension - zły booking,słabe postacie czy to w ringu czy za majkiem, w dodatku strasznie nudni. do wywalenia.

Matadorów i PTP wcale tak dużo w tym roku nie było, w dodatku matadorzy dobrze walczą, a Tytus przynajmniej coś odezwać się potrafi kiedy nie szczeka.

9. Największy Postęp:

Osoby, które w jakiś sposób polepszyły albo swoje umiejętności albo poprawili kontakt z publiką lub zaliczyli skok w hierarchii. Nominowani :

Roman Reigns, Seth Rollins, New Day.

And the Winner is : Seth Rollins ze skaczącej jąkającej się niemowy, zrobił się total package w dodatku podwójny mistrz, którego proma zawsz stały na niezłym poziomie.

10. Najlepsze Mic Skillsy:

Czyli umiem gadać :D

Nominowani : Triple H, Dean Ambrose, The Miz, Seth Rollins, John Cena, New Day, Bray Wyatt.

And the winner is : Kevin Owens - każdy z nominowanych potrafi zrobić bardzo długie i dobre promo, ale tylko niektórzy potrafią się pomylić i zaraz zaimprowizować poprawkę i od razu obelgę i taką postacią jest ex-Steen.

11. Największa Charyzma:

Osoba, która zawsze dostaję reakcję, nie zostaję obojętna czy to pop czy buczenie. Nominowani :

John Cena, Dean Ambrose, New Day, Roman Reigns, Brock Lesnar, Seth Rollins.

And the winner is : THe New Day - kiedy byli face'ami wszyscy mieli na nich wyjebane i śmiali się z projektu, kiedy przeszli turn zaczęło się dziać. Niby są heelami, ale teraz kiedy wszyscy ujrzeli ich komediowy i wrestlingowy talent

to publika sama nie wie co ma skandować cz New Day Rock czy New Day Suck, chant nastepca Let's go Cena, Cena sucks :)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer):

Lotnicy, w WWE ich niedużo, kto skacze najwyżej? : Seth Rollins, Neville, Kalisto, Sami Zayn, Finn Balor.

Winner : Seth - za całokształt i zawsze dobre walki.

Jako, że deadline goni to przyśpieszę argumentację.

13. Najbardziej Przereklamowany: Bray Wyatt - w sumie bym się go nie czepiał gdyby nie był tak bezpodstawnie lubiany. Owszem fajny gimmick, ale nic poza tym. Nie lubię go oglądać, słabe walki, feudy, ale dobry mic skill.

14. Najbardziej Niedoceniony: Dean Ambrose - gość z jego charyzmą i skillsami powienien już dawno być mistrzem, w dodatku przed swoimi koleami z frakcji. W dodatku WWE go nawet wyruchało z title'a lidera Shield.

15. Najlepsza Gala TV: RAW - NXT jest strasznie przereklamowane, a Takeovery były dobre, ale tylko pierwsze trzy, dalej średnio.

16. Walka Roku (podać galę): Brock Lesnar vs John Cena vs Seth Rollins (Royal Rumble) - mix różnych styli wyszedł znakomicie, brak nudy.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Nie wiem, może być IC EC match z EC - festiwal botchy.

18. Odkrycie Roku: Noelle Foley - fap fap fap

19. Rozczarowanie Roku: słaby poziom w WWE

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Noelle Foley - krew odpływa mi do dolnych partii ciała i nie pozwala napisać Paul Heyman :D

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Creative Team WWE - banda idiotów, którzy nie potrafią nic ciekawego wymyślić z zawodnikamiz potencjałem, itp.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Wszystkie były średnie. Brak.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Nie pamiętam. Pusty głos.

24. Najlepszy Finisher: PTO Paige - chyba jeszcze nikt z tego nie wyszedł?

25. Najlepszy Theme Song: Sky's the Limit Sashy Banks - moja wewnętrzna dziewczynka piszczy jak słyszy ten theme.

26. Kobieta Roku: Sasha - fajny gimmick i skille. total package.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: aż dziw, że nikt tego nie wymienił i wszyscy srają się cash-inami czy innymi rzeczami, a wrestligowym wydarzeniem roku były śmierci legend takich jak Piper czy Rhodes.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Liczymy.

Loading...

Please Wait...

50608915156a3743c1fa34.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 61 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 948 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 690 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Haha
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 174 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 545 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 868 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE Monday Night RAW #1659 Data: 10.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: New York City, New York, USA Arena: Madison Square Garden Publiczność: 20.142 Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Michael Cole & Pat McAfee Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PTW
      Na dobre rozpoczęcie dnia Starboy Nano Lopez i Arkadiusz Pan Pawłowski w materiale dla Fansportu.pl! Miłego oglądania :) ✅ Kanał o sportach walki, MMA, boks, wywiady, relacje z gal KSW, FAME MMA, GROMDA, UFC i inne. Backstage z gali, materiały ekstra ze studio FANSPORTU.FANSPOR...Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Attitude
      Nazwa gali: Marigold Spring Victory Series - Dzień 4 Data: 09.03.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Nagoya, Aichi, Japan Arena: Chunichi Hall Format: Taped Data emisji: 11.03.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom Cinderella Tournament 2025 - Dzień 2 Data: 09.03.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Online Stream Lokalizacja: Kariya, Aichi, Japan Arena: Kariya City Industrial Promotion Center Aioi Hall Publiczność: 678 Format: Live Platforma: Stardom World Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Kowalski
      Staram się jakoś przekonać do tego AEW bo kilku typów lubię, ale no nie. Nudziłem się większość gali. Na plus na pewno opener, Mone Vs Momo ringowo też git, ale ex Sasha wciąż bez ciekawego feudu w TV. Hurt People niszczą i tak powinno być, tylko ciekawi kto im się postawi bo na razie to lekko, łatwo i przyjemnie. Okade pominąłem. Kenny z Take powinno być bangerem a było jakieś takie nijakie, nawet przez moment nie pomyślałem że będzie obrona tytułu, więc i emocji nie było. Toni vs Marysia. Zajebista walka, świetne są obie panie. Hollywood ending jak się patrzy Will vs Kyle. Mój boże, musiałem to rozchodzić, no ochotę mi to odebrało na main event. Nie znoszę tak przebukowanych walk.    Mox vs Cope. Do cash-inu zbyt wiele to się nie działo. Kurde jakby Edge tu ugrał by po chwili stracił na rzecz Christiana... ehh.  
  • Dodaj nową pozycję...