Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2015 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

ojej w zeszłym roku oglądałem jeszcze mniej wrestlingu niż w poprzednim ale spróbuje.

1. Wrestler Roku - Seth Rollins

2. Najgorszy Wrestler Roku - Bo Dallas

3. Najlepszy Babyface - Dean Ambrose

4. Najlepszy Heel - EC3

5. Feud/Storyline Roku - Finn Balor vs Kevin Owens

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - GFW vs TNA

7. Tag Team Roku - Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team - Prime Time Players

9. Największy Postęp - Kevin Owens

10. Najlepsze Mic Skillsy - Kevin Owens

11. Największa Charyzma - Kevin Owens

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Ricochet

13. Najbardziej Przereklamowany - Drew Galloway

14. Najbardziej Niedoceniony - Dolph Ziggler

15. Najlepsza Gala TV - NXT Weeklies

16. Walka Roku (podać galę) - Redragon vs Time Splitters vs Forever Hooligans vs Young Bucks (Wrestle Kingdom 9)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Royal Rumble Match

18. Odkrycie Roku - New Day

19. Rozczarowanie Roku - problemy ze zdrowiem Daniela Bryana

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Lana

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania 31

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Royal Rumble

24. Najlepszy Finisher - Curb Stomp

25. Najlepszy Theme Song - Kevin Owens

26. Kobieta Roku - Nikki Bella

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Samoa Joe w WWE

BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

4

• MattDevitto

1

• Lacio

1

• Nihilist

1

Top użytkownicy w tym temacie

2. Najgorszy Wrestler Roku - Eva Marie

3. Najlepszy Babyface - Dean Ambrose

4. Najlepszy Heel - Kevin Owens

5. Feud/Storyline Roku - Kevin Owens vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Dolph Ziggler vs Rusev

7. Tag Team Roku - The Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team - The Ascension

9. Największy Postęp - Bayley

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Kalisto

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns

14. Najbardziej Niedoceniony - Dean Ambrose

15. Najlepsza Gala TV - NXT

16. Walka Roku (podać galę) - Bayley vs Sasha Banks (NXT TakeOver: Brooklyn)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Goldust vs Stardust (Fastlane)

18. Odkrycie Roku - Chad Gable

19. Rozczarowanie Roku - TNA

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WrestleMania 31

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Battleground

24. Najlepszy Finisher - Curb Stomp

25. Najlepszy Theme Song - Like a Prayer (Grado)

26. Kobieta Roku - Kay Lee Ray

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash in Rollinsa

• Reputacja:   50
  • Urządzenie:  Android

Zacznę może od tego, iż w zeszłym roku straszliwie się wynudziłem oglądając naszą ulibioną rozrywkę. Zaprzestałem oglądania japońskich ppv. Rozstałem się , również z tna a do lu, mimo kilku prób nie przekonałem się. W tym roku musi być lepiej

1. Wrestler Roku - Wyborów było kilka. Na wyróżnienie zasługują Nakamura, Tana i ...Seth Rollins. W tamtym roku stawiałem na nigo a wygrał Brock, więc dla odmiany moim wrestlerem 2015 roku niech będzie Lesnar. Dlaczego? Przede wszystkim dostarczał mi zdecydowanie więcej rozrywki. Bardzo przydał mu się face turn w mojej opini. Dodatkowo stoczył o wiele więcej pojedynków. Rollins tym czasem bardziej ciekawy był w 2014...

2. Najgorszy Wrestler Roku - Tutaj chciałem być konsekwetny i znów głosować na Corbina. Kolejś dalej jest zielony, dalej jest beznadziejny...ale rok tem było gorzej. Poza tym w tym roku kilka osób zdecydowanie bardziej mnie wkurwiało. Głos na Baretta, Kinga, Bad Newsa...nie wiem, jak się teraz zwie i spływa to po mnie. Gościu w ringu ssie jak zawsze, na micu nie dają mu szansy a wciąż mimo licznych zmian w gimmicku dostaje antenowy czas i często wygrywa. Za co? Ile razy jeszcze będzie dostawał szanse, pewnie nie długo zgoli brodę i powróci Baret barage...

3. Najlepszy Babyface - Tutaj ciężko wybrać , tych na których głosował bym w ubiegłych latach zwyczajnie się już do tego nie nadają. Lesnar może i jest facem, ale nie taką osobą za którą szaleją miliony, taką Bayley

4. Najlepszy Heel - Postawiłbym bym na Showa, ale chyba zrobiłbym ogromną gafę. Rollins , Pentagon, Rollins Pentagon czy Rollins , Pentagon, Rollins. Gdy będę się wahał, próbuje nie jako wynagrodzić inne fedki niż wwwe. Pentagon mnie przekonał, to niech ma

5. Feud/Storyline Roku - Fenix- Mil Muertes

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Roman vs Bray i telenowela z dzieckiem w tle. To nie mogło wyjść dobrze.

7. Tag Team Roku - W teamch sucharnia, to musi wygrać New Day koz nju dej raks!!!

8. Najgorszy Tag Team - Prime Time PLayers- najgorsi tt championi xxi w.

9. Największy Postęp - Zasłużyli, postęp pełną gębą - New Day

10. Najlepsze Mic Skillsy - Tutaj krótko i na temat-Enzo Amore. To już jest klasa światowa

11. Największa Charyzma - Tutaj charyzmę będę traktował inaczej. Wyjątkowość, to co skłania mnie do oglądania danego wrestlera. Mimika twarzy, zachowanie w ringu jak i w segmentach mówionych. - Kevin Owens, jedna z nielicznych postaci, dla których jeszcze oglądam pw.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Angelico

13. Najbardziej Przereklamowany - kolejna kategoria , gdzie można by wzkazać Corbina. Pewnie na niego bym głosował, jednak w październiku pojawił się nowy kandydat. Mianowicie ex El patron. Dostaje za dużo, nie zasługiwał w ogóle na powrót.

14. Najbardziej Niedoceniony - Wybór mógł być jeden- Sandow. W dalszej kolejności Miz głównie za wciąż świetne mic skille.

15. Najlepsza Gala TV - Chyba lucha undegrand.

16. Walka Roku (podać galę) - Owens- John z Ekimination chamber.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - każda w wykonaniu czerwono-włosej.

18. Odkrycie Roku - Sądziłem, że w tej kategorii konkurencje zdeklasuje Angelico, a tym czasem... Zdecydowanie odkrycie to ktoś nowy, albo już nie anonimowy. Dlatego, też brałem pod uwagę Jasona Jordana, ale jednak jego kumpel jest o niebo lepszy. Szczerze nie spodziewałem się, że zrobi taką furrorę. Niby w newsach było, że to kawał solidnego workera, jednak okazało się, że może być perłą wwe. Choć pewnie go nie wykorzystają za dobrze. WWE ready for Gable

19. Rozczarowanie Roku - Tutaj zdecydowanie miałem największy problem. Właściwie głos oddaje z wyliczanki, bo tak. Nie jestem do teraz w stanie powiedzieć co było gorsze. Ostatecznie jednak głosuję na całą szopkę z przejęciem pasa us przez Del Rio. Tak jak wspomniałem różnica głosu to 0,00000000000...1...% między ,,triumfatorem'' a panowaniem Balora w nxt

.Jakby nie patrzeć te dwie wybitnie słabe rzeczy mają wiele wspólnego. I Balor i Del Rio są słabi...pasa nie powinni dotykać...ich runy są męką ,i obaj mają tego samego finishera...Przypadek?

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Christian i Edge, bo why not?

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Rick jestem wrzędzie Flair

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Początkowo chciałem wyróźnić Ec, ale w sumie bardziej się zastanawiając i odejmując od tej gali walki Jaśka z Owensem, to... to było mocno przeciętne ppv, a że nic innego nie przychodzi mi na myśl- ... wystarczą

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - I teraz powinienem zacząć kazanie,monolog , cokolwiek, bo szczerze nie ogarniam hejtu, tego masowego ludobójstwa, które się tu odbywa na rr!!!

Przecież to nie było takie złe. Gdzie się podziali ci co okrzyknęli royal rumble 2014 najgorszym w historii? Były ich całe rzesze!!! Zostałem sam??? Wracając summerslam najgorsze było, amen.

24. Najlepszy Finisher - Zbędna kategoria moim zdaniem, bo i tak wszyscy głosują na finisher , którego lubią. Nawet jeśli zaczęto go używać 10 lat temu.

25. Najlepszy Theme Song - W tym roku nudy...Czy theme Owensa się zalicza?? Jak tak to biere.

26. Kobieta Roku - Sashka dawała najlepsze walki, jednak who cares divy... #Stopkobietomwringu

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash in Rollinsa. Bo to było piękne, no i jedyne wydarzenie w tym genialnym dla wrestlingu roku.

Edytowane przez Caribbean Cool

163870508457e2d890447a3.jpg

1. Wrestler Roku - Seth Rollins - Bez dwóch zdań należy mu się miano wrestlera roku. Cały rok świetne walki, cash in na Wrestlemanii i bardzo długi title reign, niestety zakończony przez kontuzję. Seth był wiodącą postacią w całym WWE i bardzo dobrze się w tej roli spisywał. Szkoda tylu porażek na tygodniówkach, bo wcale z heelowego mistrza nie trzeba zawsze robić cioty, ale i tak wg mnie Rollins spisywał się znakomicie i życzę mu szybkiego powrotu w 2016.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Bull Dempsey - W tej kategorii zawsze mam problem na jakie kryteria się powołać. Czy napisać wrestlera, którego najmniej lubię, czy który najmniej osiągnął, czy który najwięcej przegrał. Ostatecznie oddaję głos na Bulla Dempseya, który do mnie w ogóle nie przemawia, a jego przemiana w połowie roku nic nie zmieniła, a wg mnie jeszcze pogorszyła jego postać. Wiadomo, nie można mieć za dużo wielkich destroyerów, ale jego obecny gimmick nic nie wnosi. To jest ten sam Bull, tylko się uśmiecha i ma szlafrok. Gdyby jeszcze miał jakieś segmenty jak ćwiczy i tak dalej, ale nie, po ok. dwóch tygodniach wraca, postura ta sama i niby przeszedł Bull Fit. Tak się tego nie robi...

3. Najlepszy Babyface - Bayley - Zawsze była dla mnie tą najgorszą z 4Horsewomen i nigdy za nią nie przepadałem. Promo przed walką na Brooklyn sprawiło, że jej kibicowałem i polubiłem. Obecnie jest wg mnie najbardziej rozpoznawalnym facem w całym WWE. Gdzie się nie pojawi, dostaje spory pop od publiki, a także jej gimmick sprawia, że ludzie w kązdym wieku ją lubią.

4. Najlepszy Heel - Eric Young - A wyróżnię kogoś z TNA. Nie oglądam ich za często, ale gdy już to robię, Young imponuje mi swoją naturalnością w byciu heelem. Za czasów jego komediowych postaci, nikt by tak nie powiedział, ale on zasługuje na więcej, by być na szczycie i życzę mu jeszcze jednego runu z pasem TNA.

5. Feud/Storyline Roku - Vampiro vs Pentagon Jr - Kurde, żałuje, że w pewnym momencie odpuściłem sobie LU i nie byłem na bieżąco ze storylinami, a takie perełki można było tam wyłapać. Feud Vampiro z Pentagonem nadrobiłem trochę później i wg mnie był on jednym z najlepszych w tym roku. Cotygodniowe modły, aż w końcu okazało się, że dotyczą one Vampiro, świetna, brutalna walka na Ultima Lucha oraz namaszczenie młodego przez starego mistrza dały nam mega ciekawe story, które może wygrać tegoroczne AWA.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Rusev/Summer Rae vs Dolph Ziggler/Lana - Ta opera mydlana rodem z niektórych polskich seriali to nie była dobra telewizja na wrestlingowe show. Sam pomysł rozdzielania Lany i Ruseva był ogromnym błędem, a co działo się potem, wszyscy (niestety) wiemy. Czasem wydaje mi się, że Alex i Lana specjalnie pochwalili się zaręczynami, aby zakończyć tę farsę. I słusznie, bo cięzko było to oglądać i szkoda mi Zigglera oraz Ruseva, bo po tym feudzie obaj popłynęli w dół.

7. Tag Team Roku - The New Day - Rok temu w tym czasie nie przypuszczałem, że będę w stanie zagłosować na New Day w tej kategorii. Uważałem to za nieudany projekt i marnowanie Big E w jakiejś durnej stajni. Jednak dano im trochę więcej swobody i przekształcono w nieco komediowy team i mamy świetny materiał, który podnosi poziom każdej tygodniówki. Niech ten projekt się nigdy nie kończy!

8. Najgorszy Tag Team - Prime Time Players - Szczerze mówiąc, zawsze czułem jakąś sympatię do PTP. Nie ważne czy był z nimi AW czy nie, uważałem, że pasy im się należą. Jednak ich tegoroczny powrót spłynął po mnie, bo wydarzył się tak nagle, bez żadnej historii, a i potem nie zrobiono nic bym z powrotem ich zaczął lubić. Po pokonaniu Ascension, mieli kilka segmentów, w których ośmieszali inne zespoły, ale tak naprawdę nie wiedziałem czy mam ich odbierać jako face'ów czy heelów. Z marszu dano im pasy, ale w czasie reignu nic ciekawego się nie wydarzyło, więc kratywni musieli pójść po rozum do głowy i oddali pasy tym, którzy na nie zasługiwali. Po stracie pasów Young i O'Neil przepadli, a teraz też, bez żadnych wyjaśnień, występują osobno.

9. Największy Postęp - Roman Reigns - Biłem się z myślami kogo tu umieścić i czy dobrze zrobiłem dając tu Romka. Jednak zaryzykuję i go tu umieszczę bo Roman z końca 2014 a końca 2015 to niebo a ziemia. Do Reingsa ostatecznie przekonałem się podczas feudu z Wyattem. Nie jest on moim ulubionym wrestlerem i nigdy nim nie będzie, ale jakoś lepiej się go ogląda, co zresztą pokazują też reakcje publiki w różnych miastach. Niestety, tym razem Vince wygrał i przez nadmierne promowanie, usadził na szczycie tego, kogo chciał. Mnie tam Reigns póki co nie przeszkadza i życzę mu jak najlepiej.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Kevin Owens - Strasznie podobają mi się wszelakie proma Owensa. Miło się go słucha i zawsze mówi w swoim, aroganckim stylu, jak na heelową personę przystało. W najbliższych latach może być czołową osobą w WWE i mam nadzieję, że prędko nie przepadnie.

11. Największa Charyzma - Chad Gable - Sam nie wiem do końca co sprawia, że ludzie tak na niego reagują, ale trzeba to odnotować. Ludzie zwariowali na punkcie Chada i każda walka, której jest uczestnikiem zostaje okraszona przeróżnymi chantami, które forsują jego i Jordana do walki o pasy Tag Team. 2016 musi być ich rokiem.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Angelico - Niech będzie, za fenomenalne spoty oraz walki w Lucha Underground.

13. Najbardziej Przereklamowany - Alberto Del Rio - Alberta kupowałem tylko od czasu jego debiutu do porażki na WM 27. Po tym, już nigdy nie odzyskał mojej sympatii i był dla mnie nudny i nieciekawy. Minęły cztery lata i wciąż jest to samo. Owszem, miał w miarę okej pobyt w LU, ale tak naprawdę nic tam nie zdziałał, a w WWE od razu dostał pas, pokonując Cenę w 7 minut i...nic więcej wartego uwagi się nie dzieje. Gdyby była taka kategoria to możnaby było go wyróżnić jako Most Overrated Wrestler of the year.

14. Najbardziej Niedoceniony - Naomi - Czarnulka zasługuje na pas div i szkoda, że go nie dostała, gdy była na to okazja świeżo po heel turnie. Teraz już hype opadł i zapewne prędko nie odzyska swojej pozycji z połowy roku, zwłaszcza z Sashą u boku. No i te słynne "Naomi is out of picture..."

15. Najlepsza Gala TV - Lucha Underground - Każda tygodniówka trzymała dobry poziom i nigdy nie można było się zanudzić. Tygodniówki od WWE niestety skakały względem poziomu. Nawet NXt w tym roku obniżyło loty, co mnie bardzo martwi.

16. Walka Roku (podać galę) - Bayley vs Sasha Banks (NXT Takeover Brooklyn) - Nie myślałem, że kiedykolwiek zagłosuję w tej kategorii na walkę pań, ale była ona tak dobra, że musiałem je tutaj wyróżnić. Pełno emocji i świetna psychologia ringowa dała nam najlepszą walkę nie tylko w NXt, ale i całym WWE.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - IC Title Elimination Chamber match (Elimination Chamber) - Pełno botchy, błędów, pomyłek, samootwierająca się komora, Ziggler planujący przebieg walki... można wymieniać i wymieniać. To nie był dobry EC match, to był najgorszy EC match w historii. Jak się okazało, zwycięzca też nie był dobrze dobrany, bo jego run z pasem nie wniósł nic nowego.

18. Odkrycie Roku - Dash & Dawson - Na początku roku byli nikim ważnym, a kończą rok jako lubiani mistrzowie Tag Team w NXT. Wykręcają przyjemne walki, pasują do siebie i patrząc na nich od razu można stwierdzić, że są prawdziwym zespołem, a nie zlepkiem dwóch randomów.

19. Rozczarowanie Roku - Divas Revolution - Miały być walki i feudy rodem z NXT, a dostaliśmy...kupkę. Cała ta rewolucja nigdy nie nabrała rozpędu i właściwie zakończyła się, zanim w ogóle zaczęła. Triple Threat Tag Team match był dobrym pomysłem, ale dlaczego cały team musiał odpadać? Ciekawiej by było, gdyby eliminowane były pojedyncze osoby. Następnie mieliśmy na siłę przedłużony reign Nikki i przejęcia pasa przez Charlotte, która chyba nie wytrzymuje tremy w MR, więc pomaga jej tatuś. To, że dadzą nam dwie-trzy walki kobiet na Raw, nie oznacza to, że tego chcemy i nam się to podoba, zwłaszcza, że przeważnie są to denne tag team matche.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Katrina - Ex-Maxine była (wizualnie) moją ulubienicą już w WWE, a teraz w LU jest jeszcze lepsza i świetnie odgrywa rolę tajemniczej managerki Mil Muertesa i jest przyjemnym punktem każdej tygodniówki Lucha.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Byron Saxton - Ta "nagroda" ponownie należy się wszystkim komentatorom, ale nie lubię rok w rok dawać tych samych typów. Gdy stolik komentatorski Raw był już bliski zera, dodano tam jeszcze Saxtona, który dobitnie obniżył jakość komentatorki i ciężko słuchać tego tria co tydzień. Byron jest za krótki na najważniejszą tygodniówkę i już Booker T był lepszy na tym stanowisku.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NXT Takeover Brooklyn - Nie tylko walka pań była tam warta uwagi. Wszystkie walki miały swój ciekawy moment oraz solidny poziom. Dla mnie, była to taka Wrestlemania NXT, zwłaszcza patrząc na wielkość widowni.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summerslam - Niestety, mimo dobych walk na papierze, tak kolorowo nie było. Gala niepotrzebnie wydłużona o godzinę, część walk niepotrzebnych, a wiele z nich zakończonych jak gówno (Rusev vs Ziggler, Taker vs Lesnar). Największa gala lata chyba nie wyszła tak, jak oczekiwano.

24. Najlepszy Finisher - Pop-Up Powerbomb - Kevin przebojem wszedł do NXT, a potem na Raw, a jego finisher był dewastujący dla każdego, kto musiał się z nim mierzyć.

25. Najlepszy Theme Song - Blake & Murphy "Opposite Ends of the World" - Haters gonna hate!!!

26. Kobieta Roku - Sasha Banks - Chciałbym odnotować tak wiele kobiet, a mogę tylko jedną. Charlotte miała udany run z pasem kobiet NXT i trochę mniej z pasem Div, Nikki została rekordzistką w trzymaniu pasa, Bayley jest nową Mrs. NXT, a Becky to moja ulubienica. Sasha to jednak Sasha i miała za sobą bardzo udany rok, gdzie zdobyła mistrzostwo kobiet, prowadziła świetne feudy z dodatkiem jej świetnych prom oraz awansowała do głównego rosteru. Tutaj niestety gdzieś zaginęła, ale mam nadzieję, że to chwilowe, bo jej należy się wszystko co najlepsze.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash in Rollinsa na Wrestlemanii - Nie było w tym roku jakiegoś konkretu. Gdyby Sting zadebiutował w tym roku to z miejsca pewnie by zgarnął tu nagrodę. Stało się to jednak w poprzednim i został przyćmiony przez streak Takera. Wydaje mi się, że realizacja kontraktu Rollinsa była największą rzeczą w tym roku. W pewnym sensie dokonał historii, bo nigdy wcześniej nikt nie realizował kontraktu w trakcie walki, więc myślę, że to najodpowiedniejsza opcja.

• Reputacja:   2

1. Wrestler Roku - Shinsuke Nakamura

2. Najgorszy Wrestler Roku - Akebono

3. Najlepszy Babyface - Hiroshi Tanahashi

4. Najlepszy Heel - Minoru Suzuki

5. Feud/Storyline Roku - Sasha Banks vs Bayley

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Dolph Ziggler vs Rusev

7. Tag Team Roku - The Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team - Briscoes

9. Największy Postęp - Roman Reigns

11. Największa Charyzma - Shinsuke Nakamura

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Will Ospreay

13. Najbardziej Przereklamowany - Sheamus

14. Najbardziej Niedoceniony - Tommy End

15. Najlepsza Gala TV - NXT

16. Walka Roku (podać galę) - Shinsuke Nakamura vs. Kota Ibushi (NJPW Wrestle Kingdom 9)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - brak głosu

18. Odkrycie Roku - Will Ospreay

19. Rozczarowanie Roku - afera z przemocą domową w związku Tomoakiego Honmy

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - brak głosu

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NJPW Wrestle Kingdom IV

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - brak głosu

24. Najlepszy Finisher - Essex Destroyer (Will Ospreay)

25. Najlepszy Theme Song - Minoru Suzuki - Kaze ni nare

26. Kobieta Roku - Sasha Banks

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash-in Rollinsa

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

Wybaczcie, że tak skromnie, ale chyba lepiej tak niż nijak ;> Mało wrestlingu oglądałem w tym roku, więc wypowiem się tylko do tego czego jestem pewien. Wolę zostawić puste rubryki niż głosować jak większość

2. Najgorszy Wrestler Roku -

3. Najlepszy Babyface -

5. Feud/Storyline Roku - Kevin Owens vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku -

7. Tag Team Roku -

8. Najgorszy Tag Team

9. Największy Postęp - Seth Rollins

11. Największa Charyzma - John Cena

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

13. Najbardziej Przereklamowany - Alberto Del Rio

14. Najbardziej Niedoceniony -

15. Najlepsza Gala TV -

16. Walka Roku (podać galę) - Brock Lesnar vs John Cena vs Seth Rollins na Royal Rumble

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) -

18. Odkrycie Roku -

19. Rozczarowanie Roku - Daniel Bryan

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) -

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania 31

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

24. Najlepszy Finisher - Pop-up Powerbomb Kevina Owensa

25. Najlepszy Theme Song - Sasha Banks - Sky's the Limit

26. Kobieta Roku - Charlotte

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash in Rollinsa

Edytowane przez Rafikov

1.Wrestler roku- Kazuchika Okada - a ten rok będzie jeszcze lepszy

2.Najgorszy Wrestler Roku- Bray Wyatt - kiedyś jego postać obudują... a wtedy patrz na nr 1.

3.Najlepszy Babyface- Hiroshi Tanahashi - John Cena Japonii, wręcz bohater narodowy

4.Najlepszy Heel- cała stajnia Mount Rushmore 2.0

5.Feud/Storyline Roku- Dalton Castle vs Silas Young - coś nowego

6.Najgorszy Feud/Storyline Roku- Każdy feud Wyatta - bo tak

7.Tag Team Roku- Young Bucks

8.Najgorszy Tag Team- Taven i Bennet - Cole mógł mieć naprawdę lepszych partnerów

9.Największy Postęp- Zack Sabre Jr - za trzy dni pokonuje Styles'a w Anglii, i zaczyna jeszcze lepszy rok niż poprzedni

10.Najlepsze Mic Skillsy- Karl Anderson - bez niego Bullet Club byłoby bardzo ciche

11.Największa Charyzma- Kenny Omega - charyzma bije na kilometr, lekko przesadzona postać, ale jest

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Will Ospreay/Jack Evans/Andrew Everett - wybierzcie kogoś za mnie

13.Najbardziej Przereklamowany- Moose nie widzę w nim nic ciekawego

14.Najbardziej Niedoceniony- Marty Scurll -gość powinien być dla mnie mistrzem w PWG

15.Najlepsza Gala TV- NxT - Indys w lepszej prezencji znowu na topie

16.Walka Roku (podać galę)- AJ Styles vs Marty Scurll vs Will Ospreay z RevPro Uprising - ich trzech mogę oglądać w nieskończoność

17.Najgorsza Walka Roku (podać galę)- Kevin Owens vs Finn Balor z Nxt Brooklyn - to miała być walka roku w moim oczekiwaniu

18.Odkrycie Roku- Marty Scurll - gość w gimmicku The Villain sprawdza się świetnie

19.Rozczarowanie Roku- WWE - kto ogląda zrozumie

20.Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Corey Greaves - przyjemnie się go słucha tak jak Kelly'ego i Strikera

21.Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Baron Corbin

22.Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- PWG Bola 2015 - jako całość

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-AAA Triplemania XXIII

24.Najlepszy Finisher- Styles Clash - dużo walk wygranych, efektownych kontr i wygląda zacnie

25.Najlepszy Theme Song- Tomasso Ciampa-Psycho Killer -a jak publika podłapie klimat to miód na uszy

26.Kobieta Roku- Scarlett Bordeaux

27.Wrestlingowe Wydarzenie Roku- Cash Rollinsa na WM-ce

Edytowane przez John John
Long live the VILLAIN 'King of the Chicken Wing'

12036202605750967fdf216.jpg

1. Wrestler Roku

Seth Rollins

Osiągnął wszystko co się dało i w tym roku ukoronował swoją podróż na szczyt głównym pasem.

2. Najgorszy Wrestler Roku

Mark Henry

Pewnie moje zdanie będzie niepopularne, ale cóż. Nie chciałem dawać tu kogoś aż zbyt oczywistego, po którym i tak nikt się niczego wielkiego nie spodziewa. A mam wrażenie, że Mark ostatnio ilekroć wejdzie do ringu, to coś poważnie zepsuje albo zbotchuje. Czego kulminację mieliśmy na Elimination Chamber.

3. Najlepszy Babyface

Dolph Ziggler

Był jednym z niewielu przypadków w WWE, gdzie fejsa kochali zarówno marki jak i smarci.

4. Najlepszy Heel

Brock Lesnar

Bo w 2015 był heelem, prawda? A ilekroć się pojawiał, zawsze wraz z nim pojawiał się ten dreszczyk emocji. I to wrażenie, że widzimy właśnie prawdziwą, zdolną do wszystkiego bestię. Genialna odmiana w federacji zdominowanej przez pogląd "heel = zdradziecka cipa".

5. Feud/Storyline Roku

Owens vs. Zayn

Przyjemnie rozpisane, no i te walki...

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

Ziggler vs. Rusev

Kto lubi wrestlingowe love story...?

7. Tag Team Roku

The New Day

Zdominowali dywizję, dają niezgorsze walki i mnóstwo entertajmentu. Oby tak dalej.

8. Najgorszy Tag Team

Los Matadores

Po to przeszli heel turn, żeby od tamtej pory się nie pojawić? To chyba najlepszy dowód na to, że federacja straciła wszelką nadzieję pokładaną w tym projekcie.

9. Największy Postęp

The New Day

Jeszcze rok temu nikt by się nie spodziewał że wszyscy ich pokochamy, prawda...?

10. Najlepsze Mic Skillsy

Paul Heyman

Muszę coś dodawać? Ktoś wątpi w ogóle?

11. Największa Charyzma

Dean Ambrose

Zawodnik, który potrafi porwać tłumy. Cokolwiek robi, widz daje się porwać emocjom i wierzy w to święcie.

Sami Zayn

Łapie się...?

13. Najbardziej Przereklamowany

Neville

Tak, wiem, w NXT był zajebisty. Ale wszedł do MR i... nie pokazał absolutnie nic. A mimo to wielu "smartów" nadal się nad nim spuszcza... Tymczasem jak tak dalej pójdzie, to w przyszłym roku będzie na tej samej półce co Zack Ryder.

14. Najbardziej Niedoceniony

Cesaro

Od kilku lat tak samo.

15. Najlepsza Gala TV

NXT

Powiedzmy.

16. Walka Roku (podać galę)

Tag Team Championship Ladder Match The New Day vs The Usos vs Lucha Dragons - Tables, Ladders and Chairs PPV

Kolejna z moich opinii, któa pewnie będzie niepopularna. Szczerze to tu miałęm problem, rzadko pamiętam konkretną walkę na tyle żeby móc ją wyróżnić. Ostatecznie wybrałem tą, bo nic nie poradzę że kocham spot festy a ten akurat jeszcze siedzi mi w głowie całkiem na świeżo ;)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

Intercontinental Championship Elimination Chamber Match - Elimination Chamber PPV

Chyba każdy wie dlaczego ;) Festiwal botchy i porażek. (Tak, Marku Henry, przerywanie pinu na przeciwniku w elimination matchu to bardzo strategiczne posunięcie)

18. Odkrycie Roku

Finn Balor

Tak, wiem, ciężko mówić o odkryciu w kontekście kolesia który był gwiazdą indysów. Ale ja indysów nie oglądam, mimo że bym chciał. Powód jest jeden: mam życie.

19. Rozczarowanie Roku

Booking Kevina Owensa

Tak, tak. Znów kontrowersyjnie. Ale rozczarowanie nie musi oznaczać że coś jest bardzo słabe, tylko że spodziewasz się więcej niż realnie dostajesz. Moim zdaniem dziwne jest to, że najpierw dajemy gościowi czysto pojechać największą i niezniszczalną gwiazdę federacji, by potem zepchnąć go do głębokich stanów średnich i kazać cipkowo uciekać z ringu przed każdym przeciwnikiem. Dopiero plaga kontuzji wśród największych gwiazd przywróciła nadzieję, że jeszcze możemy w stosunkowo bliskim czasie naprawdę emocjonować się feudami Owensa.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Paul Heyman

Do przewidzenia.

Zeb Colter

Pewnie wymyśliłbym coś innego, ale tym momencie nic nie przychodzi mi do głowy. A Zeb mnie strasznie irytuje, jest bardzo sztuczny. Nigdy nie mogłem go kupić.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

TLC 2015

Bo mogę. Dwie czy trzy walki które były w stanie mnie porwać to i tak dużo jak na jedno PPV, a reszta też trzymała poziom.

Elimination Camber PPV

Tak, będę dopierdzielał Henry'emu gdzie tylko mogę. Poza tym cała gala była raczej z tych słabszych. W tym oba EC Matche mocno zawiodły.

24. Najlepszy Finisher

Pop-up Powerbomb - Kevin Owens

Za każdym razem czuć moc tego grzmotnięcia.

25. Najlepszy Theme Song

Voices by Rev Theory - Randy Orton

Po odejściu Punka z biznesu to jest zdecydowanie najlepszy theme w mainstreamie :roll:

26. Kobieta Roku

Paige

Zapoczątkowała Diva's Revolution i jest ciekawsza niż pozostałe panie.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Diva's Revolution

Cash-in Rollinsa i tak wygra, nie muszę go wspierać. Ale jak dla mnie warta odnotowania jest również "kobieca rewolucja" - to rzadka sytuacja, kiedy do żeńskiej dywizji zdecydowano się wprowadzić nowe nadzieje hurtowo zamiast pojedynczych, rozwleczonych w czasie debiutów. To z kolei sprawiło, że dywizja pań na jakiś czas znów stała się ciekawa.

1. Wrestler Roku - Seth Rollins. Tu wybór był oczywisty, bo osoba, która w odczuciu większości była najbardziej niedoceniana z całej Tarczy, nagle weszła do ME i pokazała wszystkim na co ją stać. Seth trzyma walki na bardzo wysokim poziomie, jego gimmick sprzedaje się idealnie i NIE NUDZI, to najważniejsze.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Tu dość długo się zastanawiałem, ale myślę, że ta kategoria powinna przypaść Big Showowi. Koleś już dawno powinien spaść z rowerka.

3. Najlepszy Babyface - Let's go Cena! Im dalej od ME tym fajniej się na niego patrzy :)

4. Najlepszy Heel - Jay Lethal. Długo się zastanawiałem czy nie dać mu wrestlera roku.

5. Feud/Storyline Roku - Vampiro vs Pentagon Jr., głównie przez końcówkę :D

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Kane z rozdwojeniem jaźni. To dla mnie było chore.

7. Tag Team Roku - Enzo Amore & Colin Cassidy. Uwielbiam na nich patrzeć i ich walki nie są słabe, do tego charyzma Enzo jest oszałamiająca.

8. Najgorszy Tag Team - Ascension. Gimmick mieli świetny i póki siedzieli w NXT byli do zjedzenia. Niestety, któryś z kreatywnych pomyślał inaczej.

9. Największy Postęp - New Day. Byli do odstrzału z miejsca, ale całą trójka ciężką robotą pokazała, że można.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman. Dopóki będzie we wrestlingu, to zawsze będzie wygrywał tę kategorię.

11. Największa Charyzma - Dean Ambrose. Robi świetną robotę zarówno w ringu, jak i za mikrofonem. Urodzony wariat.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Finn Balor. Jego loty i technika przy takich warunkach fizycznych to coś niebywałego. Ogląda się go świetnie.

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns. Nawet nie wiecie jak okropnie się patrzyło, jak dostaje istny łomot od Lesnara na WM, a on dalej się śmiał. To już Jasiek stał się Supermanem niższej kategorii.

14. Najbardziej Niedoceniony - Szczerze? Nie wiem kogo tu wrzucić. Zbyt dużo gwiazd tu pasuje, ale na moje jedno nazwisko pasuje tu najmocniej - Solomon Crowe.

15. Najlepsza Gala TV - NXT. Tu wyjaśniać nie trzeba.

16. Walka Roku (podać galę) - Lesnar vs Cena vs Rollins (Royal Rumble). Walka stała na takim poziomie, że do ostatniej sekundy nie wiedziałem kto wygra, a to się najbardziej liczy.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Jakakolwiek walka Big Showa. Nie jestem w stanie podać która dokładnie.

18. Odkrycie Roku - New Day. Wcześniejsze argumenty wystarczą by ich opisać.

19. Rozczarowanie Roku - Brak Cesaro w ścisłym ME. Facet ma genialną technikę, nadaje się nawet na mistrza, a krąży po midcardzie.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman. Gość wymiata i nie nudzi się nigdy :D

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Jerry Lawler. Nienawidzę jego komentarza.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Ultima Lucha. Dawno czegoś takiego nie widziałem.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Survivor Series. Chyba ktoś zapomniał o prestiżu tej gali, oraz o tym, że jubileusz Takera powinien wyglądać przyzwoiciej.

24. Najlepszy Finisher - tu mam dwa typy. Jay Driller oraz Curb Stomp.

25. Najlepszy Theme Song - Nie wiem czemu, ale bardzo podoba mi się wejściówka Sheamusa.

26. Kobieta Roku - Bayley. Pokazała kawał serducha i tonę techniki. Najlepsza bez dwóch zdań.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Tu również mam dwa typy. Jay Lethal zostaje niekwestionowanym mistrzem ROH, oraz Seth Rollins wykorzystuje walizkę MitB na WM. Oba wydarzenia przeżyłem bardzo mocno i zasługują na wyróżnienie.

sometimes it's hell trying to get to heaven.

1. Wrestler Roku

AJ Styles

Facet dostarczył sporo wrestlingowego dobra.

2. Najgorszy Wrestler Roku

Tyler coś tam

Gość przeznaczony do jobberki.

3. Najlepszy Babyface

Honma

Ultimate underdog. Facet potrafi poruszyć publikę w trakcie walki, niemal każde jego starcie to jest historia.

4. Najlepszy Heel

Pentagón Jr

Wszystko jest na swoim miejscu. Skurwiel, spryciarz, opętany przez mistrza.

5. Feud/Storyline Roku

Vampiro vs Pentagón Jr

Świetnie przeprowadzona historia (niemal od debiutu Pentagóna Juniora w LU) z niesamowitym finałem.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

Romek vs Bray

...

7. Tag Team Roku

New Day

I nie ma czego uzasadniać, rozbili bank.

8. Najgorszy Tag Team

The Ascension

O dwóch takich, których nazwę musiałem wygoglować, bo aż tak bardzo fajni są.

9. Największy Postęp

Seth Rollins

Z indy małpki do gościa, którego ludzie oceniają jako wrestler roku. Brawo!

10. Najlepsze Mic Skillsy

Adam Cole

Jego "suck my dick" winno wejść do kanonu wrestlingu, baybay ;-)

11. Największa Charyzma

Pentagón Jr

Gość jest niesamowity.

Rykoszet

Kiedyś Kidman i Rey robili wrażenie, dziś Puma zachowuje się jakby, hm, grawitacja wywaliła - jak typowa kobieta - focha na niego, Maggle. Czy coś w tym stylu.

13. Najbardziej Przereklamowany

Romek

Dosłownie, gościa jest więcej niż powinno być. Nie prezentuje on sobą nic nadzwyczajnego.

14. Najbardziej Niedoceniony

Cesaro

I za rok będzie to samo...

15. Najlepsza Gala TV

LU

Świeżość, realizacja, pomysł, wrestling!

16. Walka Roku (podać galę)

WK9: Ibushi vs Nakamura

Nie było łatwo. Niemal każda oglądana przeze mnie organizacja pokazała coś niesamowitego, ale to właśnie to starcie z początku roku robi na mnie największe wrażenie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

Nie pamiętam...

18. Odkrycie Roku

LU

Patrz punkt 15.

19. Rozczarowanie Roku

WWE

Mają tony zielonych, wrestlerów z najwyższej półki, a... dostajemy coś - najwyżej - średniego. To jakby mieć wszystkie produkty żywieniowe świata i zrobić wodzionkę. To nie tak, że to jest cholernie słabe, jeno z takimi możliwościami można się spodziewać znacznie więcej.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

Bezapelacyjne niejaki Paul H

No nie ma lepszego, który by w takich warunkach (promowanie walki bez wrestlerów biorących w nich udział?) osiągałby takie sukcesy.

Truth Martini

No nie mogę go ścierpieć.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

WK9

Dzięki tej gali znów uwierzyłem w wrestling.

WWE EC

Botchmania!

24. Najlepszy Finisher

Fear Factor Pentagóna Juniora

Szkoda, że Kevinowi zabrali package piledrivera, choć w walce z Jasiem puścił oczko do fanów.

25. Najlepszy Theme Song

"Thrill Switch", theme Pentagóna Juniora

Klimatyczny utwór z nutką niepewności.

26. Kobieta Roku

Act Yasukawa

Ja raczej nie oglądam wrestlingu kobiet... ale cholera, historia tej kobiety jest ujmująca.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Skatowanie Act przez Yoshiko.

https://prowrestlingisart.wordpress.com/2015/02/24/the-stardom-incident/

Popieprzona sprawa, moment, w którym wrestling przekracza granice.

Nie będę oryginalny. Facet ma za sobą świetny rok, zakończony niestety kontuzją. Ale trzeba przyznać, że jego reign był po prostu dobry, w porównaniu do tego co mamy teraz. Jasne, mogłoby być lepiej, bo czasami przegrywał na tygodniówkach tak po prostu i ta jego pozycja nie była najlepsza, ale potrafił i czysto wygrać na PPV. Poza tym, to jaki postęp zrobił przez te kilkanaście miesięcy... chapeau bas.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Big Show

Tutaj lista jest długa, jeżeli chodzi o miano tego najgorszego. Eva Marie, Baron Corbin, Bo Dallas, Adam Rose itd. Ale taki Bo Dallas czy Rose to się po Superstars obijają i są dla mnie całkowicie obojętni... podczas gdy Big Showa wciąż chcą sprzedać jako tego giganta który niszczy...

3. Najlepszy Babyface - Bayley

Bayley, Cena czy Ambrose... takie trzy osoby przyszły mi do głowy. Wtedy sobie przypomniałem pierwsze NXT na którym była Bayley po tym jak wygrała pas w Brooklynie i efekt tego taki, że głos leci na nią.

Mocarne wejście do głównego rosteru, w NXT też nie dał sobie w kasze dmuchać. Później nieco przybrał postać typowego heela w WWE ale na szczęście teraz, już powoli od tego odchodzą.

5. Feud/Storyline Roku - Kevin Owens vs. John Cena

Nie było jakiegoś jednego feudu który by mnie porwał w tym 2015. Na podobnym poziomie był też feud Lesnar vs. Undertaker jednak w obu przypadkach czegoś mi zabrakło.. coś jednak musiałem wybrać i za świetne walki głos dostaje Owens z Jasiem.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Vacant pasa TNA przed YT i World Title Series

Nie mam pojęcia w jakim stanie była osoba która na to wpadła... "Hej, dorzućmy Matta do walki wieczoru, naszej najważniejszej gali w roku, w ostatniej chwili. Niech wygra pas, wszyscy będą w szoku jednak to nie wszystko! Tu zaczyna się zabawa, niech Matt zrzeknie się tytułu kilkadziesiąt godzin później. Zrobimy turniej o pas... w którym on weźmie udział! Mamy tam jakieś stare walki z maja nagrane, zrobi się z tego ten turniej. Nieważne, że kilku zawodników nie mamy już na kontrakcie. To wypali!"

7. Tag Team Roku - The New Day

Masę rozrywki dostarczyli, właściwie to dźwigają całą dywizje na barkach. Konkurencji na ten moment nie mają, przynajmniej w WWE.

8. Najgorszy Tag Team - The Ascension

Rok zaczynali od walki z NAO i już wtedy mówiło się chyba, że mistrzami to oni jednak nie będą. Teraz jobbują na NXT, chociaż tam się do czegoś przydają. Ale zapewne są pierwsi w kolejce do zwolnienia.

9. Największy Postęp - The New Day

W porównaniu z tym jak wyglądał ten team przed turnem... niebo a ziemia.

Niby jest rzadkim bywalcem, ale jak już jest to można go słuchać w nieskończoność. Gdyby więcej czasu do gadania dostawał Owens, pewnie wybrałbym jego.

11. Największa Charyzma - Triple H

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Angelico

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns

Ma wygląd... nic więcej. Ani w ringu nie jest wirtuozem, ani tym bardziej za mikrofonem.

14. Najbardziej Niedoceniony - Dean Ambrose

15. Najlepsza Gala TV - Lucha Underground

16. Walka Roku (podać galę) - Sasha Banks © vs. Bayley (NXT TakeOver: Brooklyn)

Począwszy od video przed walką, przez wejścia obu zawodniczek, po samą walkę. Emocje, emocje i jeszcze raz emocje. A o to chyba chodzi, prawda?

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Rusev vs. John Cena (Extreme Rules 2015)

Nie miałem pomysłu, więc przejrzałem sobie głosy w tej kategorii... i przypomniałem sobie o tej walce...

18. Odkrycie Roku - Jordan & Gable

19. Rozczarowanie Roku - Sting

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Lana

Najpierw ten feud z Zigglerem, Rusevem i Summer Rae, później ogłoszenie oświadczyn i jeszcze na koniec przeskrobała sobie na backstage'u.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Ultima Lucha

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summerslam 2015

Za ten booking walk...

24. Najlepszy Finisher - Pop-Up Powerbomb (Kevin Owens)

25. Najlepszy Theme Song - Sky is the limit (Sasha Banks)

26. Kobieta Roku - Sasha Banks

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash-in Rollinsa

1. Wrestler Roku : EC3

2. Najgorszy Wrestler Roku: Chris Melendez

3. Najlepszy Babyface: Cena

4. Najlepszy Heel: Eric Young

5. Feud/Storyline Roku: Vampiro vs Pentagon Jr

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: Young vs Chris Melendez

7. Tag Team Roku: Young Buks

8. Najgorszy Tag Team: -

9. Największy Postęp: Eric Young

10. Najlepsze Mic Skillsy: Mil Muertes ;)

11. Największa Charyzma: Pentagon Jr

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Fenix

13. Najbardziej Przereklamowany: Roman Reigns

14. Najbardziej Niedoceniony: Silas Young

15. Najlepsza Gala TV: LU

16. Walka Roku (podać galę): 4/23 Lucha Underground Ivelisse/Angelico/Son of Havoc Vs The Crew - pamiętny Angelico's Insane Dive

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) którakolwiek z potyczek Melendeza i Younga

18. Odkrycie Roku: Prince Puma

19. Rozczarowanie Roku: Porażka Stinga na WM

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Vampiro

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): -

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - rozumiem że głos na TakeOver albo Ultimo Lucha to głos nieważny, więc WK 9

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): -

24. Najlepszy Finisher: F5

25. Najlepszy Theme Song: Dance Away ReDragon

26. Kobieta Roku: Catrina z LU

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: Światowa Expansja NJPW rozpoczęta od WK 9

Edytowane przez Icon

Nie bierz życia za poważnie,

Bo i tak trafisz do piachu.

1240828704e1eb65585182.jpg

1. Wrestler Roku: Seth Rollins

2. Najgorszy Wrestler Roku: Eva Marie

3. Najlepszy Babyface: Bayley

4. Najlepszy Heel: Kevin Owens

5. Feud/Storyline Roku: John Cena vs Kevin Owens

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: TNA World Title Series

7. Tag Team Roku: New Day

8. Najgorszy Tag Team: The Ascention

9. Największy Postęp: Big E

10. Najlepsze Mic Skillsy: Triple H

11. Największa Charyzma: Sasha Banks

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Will Ospreay

13. Najbardziej Przereklamowany: Baron Corbin

14. Najbardziej Niedoceniony: Silas Young

15. Najlepsza Gala TV: Lucha Underground

16. Walka Roku (podać galę): Bayley vs Sasha Banks – NXT TakeOver Brooklyn

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę): John Cena vs Rusev - Extreme Rules

18. Odkrycie Roku: Prince Puma

19. Rozczarowanie Roku: Sting

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Lana

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): WM 31

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Fast Lane

24. Najlepszy Finisher: Slice Bread

25. Najlepszy Theme Song: Sasha Banks

26. Kobieta Roku: Bayley

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: Seth Rollins inkasuje walizke na WM 31

• Urządzenie:  Android

1. Wrestler Roku: Seth Rollins

2. Najgorszy Wrestler Roku: Eva Marie

3. Najlepszy Babyface: Dean Ambrose

4. Najlepszy Heel: Eric Young

5. Feud/Storyline Roku: Brock Lesnar vs The Undertaker

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: Dolph Ziggler vs Rusev

7. Tag Team Roku: The Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team: Los Matadores

9. Największy Postęp: Roman Reigns

10. Najlepsze Mic Skillsy: Triple H

11. Największa Charyzma: Dean Ambrose

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer): Angelico

13. Najbardziej Przereklamowany: Bray Wyatt

14. Najbardziej Niedoceniony: Dean Ambrose

15. Najlepsza Gala TV: Lucha Underground

16. Walka Roku (podać galę): Brock Lesnar vs John Cena vs Seth Rollins (Royal Rumble)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę): Roman Reigns vs Bray Wyatt (Hell in a Cell)

18. Odkrycie Roku: Pentagon Jr.

19. Rozczarowanie Roku: Booking Stinga

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager): Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager): Dixie Carter

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): WrestleMania 31

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna): Survivor Series

24. Najlepszy Finisher: Curb Stomp Setha Rollinsa

25. Najlepszy Theme Song: Sky's the Limit Sashy Banks

26. Kobieta Roku: Stephanie McMahon

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: Cash-in Rollinsa na Wrestlemanii 31

I miejsce w Typerze WWE 2016

I miejsce w Typerze WWE 2017

I miejsce w Typerze WWE 2018

279305855c4b695f1deda.jpg

• Reputacja:   1

1. Wrestler Roku – Seth Rollins. Kluczowa postać programów WWE w tym roku. Cash-in na WrestleManii, podwójny mistrz, gwiazda roku. Do tego jest to już wrestler, o którym można powiedzieć „full-package”.

2. Najgorszy Wrestler Roku – Eva Marie. Widmo nieudolności pani Marie będzie za nią chodziło jeszcze długo.

3. Najlepszy Babyface - Bayley. To jest jedna z postaci tak pozytywnych, że nie da się jej odwrócić. Babyface z krwi i kości. Do tego ma w garści młodych fanów i, o dziwo, wielu dorosłych też.

4. Najlepszy Heel – Eric Young, który zmienił się o 180 stopni. Człowiek, który jest w stanie gnębić każdego, nawet jednonogiego weterana.

5. Feud/Storyline Roku – Vampiro vs Pentagon Jr. Fajnie opowiedziana, emocjonalna historia zwieńczona świetnym, brutalnym pojedynkiem i niespodziewanym zwrotem akcji.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – Dolph Ziggler vs Rusev z paniami w tle. To były jedne z tych elementów tygodniówek, które wstydziłbym się pokazać komuś „z zewnątrz”.

7. Tag Team Roku – The New Day. Pojawiają się co tydzień i co tydzień dają dobrą rozrywkę. Chłopaki mają okazję pokazać na co ich stać i wykorzystują ją doskonale.

8. Najgorszy Tag Team – Prime Time Players. Można było głosować na Ascension, lub na Los Matadores, chociaż ich nie było wcale. PTP gdzieś tam byli, coś tam robili, ale nie pamiętam z tego nic. I byli mistrzami TT, z tego runu też nie zapamiętałem wiele.

9. Największy Postęp – Roman Reigns. Zwyczajnie ogląda się go dobrze. Wciąż odstaje w kwestiach mikrofonowych, ale nie przesadzałbym tutaj, są gorsi. Jego walki są przyjemne, a do tego pod koniec roku zdobył sympatię fanów i mistrzostwo.

10. Najlepsze Mic Skillsy – Paul Heyman. Gdyby postawić najlepszych mówców w wrestlingowym świecie obok siebie, Heyman wciąż będzie stał poziom wyżej.

11. Największa Charyzma – Nie tylko za mikrofon, ale za całokształt zachowania - Shinsuke Nakamura, czyli człowiek, który jest żywą definicją słowa „charyzma”. Każdy jego występ to dawka pozytywnych emocji.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Angelico. Jego popisy w Lucha Undeground idealnie pasują do słów „high” i „fly”. Nieczęsto mamy okazję oglądać takie spoty, jakie jest gotów zaserwować Angelico, wypada go za to wynagrodzić

13. Najbardziej Przereklamowany – Charlotte. Okazało się, że poza nazwiskiem, ta pani nie ma zbyt wiele do zaoferowania.

14. Najbardziej Niedoceniony – Bray Wyatt. To jedna z najbardziej barwnych i ciekawych postaci w WWE, do tego czołówka mikrofonowa. Zmiana koszuli na skórzaną kamizelkę i dodanie tytułu „The New Face of Fear” mu nie pomogła. Nie wygrał żadnego feudu, oprócz serii walk z ECW. Konflikt z The Undertakerem to z pewnością wyróżnienie, ale to jednak trochę mało. Wiadomo, że warto tu „wyróżnić” osoby takie jak Ambrose, Cesaro, Ziggler lub inny Slater czy Sandow.

15. Najlepsza Gala TV – Lucha Underground. Bezkonkurencyjnie. Najlepszy ringowo poziom na świecie jeśli chodzi o tygodniówki, a do tego ta niepowtarzalna, serialowa otoczka. Tego jeszcze nie było.

16. Walka Roku (podać galę) - Hiroshi Tanahashi vs Shinsuke Nakamura - NJPW G1 CLIMAX 25 – Final. Po jednej stronie, być może, najlepszy pro-wrestler tego pokolenia, po drugiej stronie człowiek, który wywołuje uśmiech poprzez samo pojawienie się. Pół godziny świetnego wrestlingu, dobrze opowiedziana historia i do tego emocje związane z końcem 19-to dniowego turnieju. Dodać do tego osobistą sympatię do Nakamury i mam swoją walkę roku.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Los Villanos vs Psycho Circus – AAA Triplemania XXIII. Minus 5 gwiazdek Meltzera mówi samo za siebie.

18. Odkrycie Roku – Chad Gable i Jason Jordan. Niewiele osób jest tak over z fanami jak oni. Do tego jest tam potencjał.

19. Rozczarowanie Roku – Sting przegrywa w debiucie. Do tego właściwie dochodzi reszta jego runu w WWE. Zmarnowany potencjał i umniejszenie legendy tej postaci.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) – Dario Cueto. Nietypowa postać. Gimmick poparty umiejętnościami aktorskimi i mic-skillem. Nietuzinkowy sposób bycia, Authority figure z jajami.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Devin Taylor. Czyli wysysacz charyzmy, przez jakiś czas, przeprowadzający wywiady w NXT TV.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – Głos na Ultima Lucha za powiew świeżości. Chciałem wskazać NJPW Dominion 7.5. Za poziom. Pięć pojedynków godnych wyróżnienia na jednym evencie to dużo, jednakże nie było to coś, co zapadło w pamięć na długo. Oprócz tego do zapamiętania WrestleMania 31 i WrestleKingdom 9.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – CMLL 82nd Anniversary Show. Mój pierwszy i ostatni kontakt z tą federacją. Prawie wszystkie pojedynki na zasadach 2 out of 3, do tego ponad połowa to wieloosobowe tag teamy, niegrzeszące poziomem. Nie udzielił mi się klimat Lucha Libre.

24. Najlepszy Finisher – Curb Stomp. Finisher idealny dla Setha. Niestety zabity przez politykę federacji. Wyróżnienie dla Red Arrow, czyli najbardziej innowacyjnego finishera w WWE w tamtym roku.

25. Najlepszy Theme Song – „Celtic Invasion” czyli Becky Lynch. Nie było w tamtym roku wielu ciekawych nowości.

26. Kobieta Roku – Nikki Bella. Tylko ze względu na title-run.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – Seth Rollins wykorzystuje walizkę. Wydarzenie historyczne. Pierwsza walizka wykorzystana na WrestleManii, w dodatku podczas main eventu. Zmiana mistrza, która ustaliła wygląd mistrzowskiego obrazka na kolejne 8 miesięcy. Do tego, jest to wydarzenie, które w tym roku sprezentowało mi najwięcej emocji.

I Miejsce - Typer NXT 2017
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE Monday Night RAW #1659 Data: 10.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: New York City, New York, USA Arena: Madison Square Garden Publiczność: 20.142 Format: Live Platforma: Netflix Komentarz: Michael Cole & Pat McAfee Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PTW
      Na dobre rozpoczęcie dnia Starboy Nano Lopez i Arkadiusz Pan Pawłowski w materiale dla Fansportu.pl! Miłego oglądania :) ✅ Kanał o sportach walki, MMA, boks, wywiady, relacje z gal KSW, FAME MMA, GROMDA, UFC i inne. Backstage z gali, materiały ekstra ze studio FANSPORTU.FANSPOR...Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Attitude
      Nazwa gali: Marigold Spring Victory Series - Dzień 4 Data: 09.03.2025 Federacja: Dream Star Fighting Marigold Typ: Online Stream Lokalizacja: Nagoya, Aichi, Japan Arena: Chunichi Hall Format: Taped Data emisji: 11.03.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom Cinderella Tournament 2025 - Dzień 2 Data: 09.03.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: Online Stream Lokalizacja: Kariya, Aichi, Japan Arena: Kariya City Industrial Promotion Center Aioi Hall Publiczność: 678 Format: Live Platforma: Stardom World Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Kowalski
      Staram się jakoś przekonać do tego AEW bo kilku typów lubię, ale no nie. Nudziłem się większość gali. Na plus na pewno opener, Mone Vs Momo ringowo też git, ale ex Sasha wciąż bez ciekawego feudu w TV. Hurt People niszczą i tak powinno być, tylko ciekawi kto im się postawi bo na razie to lekko, łatwo i przyjemnie. Okade pominąłem. Kenny z Take powinno być bangerem a było jakieś takie nijakie, nawet przez moment nie pomyślałem że będzie obrona tytułu, więc i emocji nie było. Toni vs Marysia. Zajebista walka, świetne są obie panie. Hollywood ending jak się patrzy Will vs Kyle. Mój boże, musiałem to rozchodzić, no ochotę mi to odebrało na main event. Nie znoszę tak przebukowanych walk.    Mox vs Cope. Do cash-inu zbyt wiele to się nie działo. Kurde jakby Edge tu ugrał by po chwili stracił na rzecz Christiana... ehh.  
  • Dodaj nową pozycję...