Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Awards 2015 - Głosowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Userzy już zostali docenieni, czas na wrestlerów. Zasady zabawy pozostają te same, uzasadnienia wskazane. Głosujemy do 17 stycznia!

1. Wrestler Roku

2. Najgorszy Wrestler Roku

3. Najlepszy Babyface

4. Najlepszy Heel

5. Feud/Storyline Roku

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku

7. Tag Team Roku

8. Najgorszy Tag Team

9. Największy Postęp

10. Najlepsze Mic Skillsy

11. Największa Charyzma

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)

13. Najbardziej Przereklamowany

14. Najbardziej Niedoceniony

15. Najlepsza Gala TV

16. Walka Roku (podać galę)

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)

18. Odkrycie Roku

19. Rozczarowanie Roku

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)

24. Najlepszy Finisher

25. Najlepszy Theme Song

26. Kobieta Roku

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku

Tak głosowaliście rok temu. Ile się zmieniło?

Wrestler Roku

1/ Brock Lesnar – 33 głosy (55.9%)

2/ Seth Rollins – 10 głosów (16.9%)

3/ Sami Zayn – 7 głosów (11.9%)

Najgorszy Wrestler Roku

1/ Adam Rose – 22 głosy (38.6%)

2/ Bo Dallas – 10 głosów (17.4%)

3/ Batista – 6 głosów (10.5%)

Najlepszy BabyFace

1/ Daniel Bryan – 32 głosy (54.2%)

2/ Sami Zayn – 13 głosów (22%)

3/ Dolph Ziggler – 7 głosów (11.9%)

Najlepszy Heel

1/ Brock Lesnar – 28 głosów (47.4%)

2/ Seth Rollins – 16 głosów (27.1%)

3/ Triple H – 5 głosów (8.4%)

Feud/Storyline Roku

1/ Daniel Bryan vs The Authority – 21 głosów (36.2%)

2/ Dean Ambrose vs Seth Rollins – 16 głosów (27.6%)

3/ The Shield vs Evolution – 8 głosów (13.8%)

Najgorszy Feud/Storyline Roku

1/ Adam Rose vs Bunny – 26 głosów (44.8%)

2/ Brie Bella vs Nikki Bella – 16 głosów (27.6%)

Tag Team Roku

1/ The Young Bucks – 16 głosów (27.6%)

2/ Miz and Mizdow – 13 głosów (22.4%)

3/ reDRagon – 8 głosów (13.8%)

The Uso's – 8 głosów (13.8%)

Najgorszy Tag Team Roku

1/ Los Matadores – 23 głosy (40.3%)

2/ Adam Rose and The Bunny – 6 głosów (10.2%)

Największy Postęp

1/ Seth Rollins – 41 głosów (69.5%)

2/ Roman Reigns – 4 głosy (6.8%)

Najlepsze MicSkillsy

1/ Paul Heyman – 28 głosów (46.7%)

2/ Dean Ambrose – 11 głosów (18.3%)

Największa Charyzma

1/ Dean Ambrose – 23 głosy (39.6%)

2/ Triple H – 8 głosów (13.8%)

Najlepszy Cruiserweight

1/ Sami Zayn – 23 głosy (39.6%)

2/ Ricochet – 21 głosów (36.2%)

3/ Adrian Neville – 9 głosów (15.5%)

Najbardziej przereklamowany

1/ Roman Reigns – 32 głosy (55.1%)

2/ Bray Wyatt – 6 głosów (10.3%)

Najbardziej Niedoceniony

1/ Cesaro – 25 głosów (43.1%)

2/ Tyson Kidd – 5 głosów (8.6%)

3/ Damien Sandow – 4 głosy (6.9%)

Najlepsza gala TV

1/ NXT – 33 głosy (56.9%)

2/ Lucha Underground – 7 głosów (12.1%)

Raw – 7 głosów (12.1%)

Walka Roku

1/ Sami Zayn vs Adrian Neville (R Evolution) – 15 głosów (25.8%)

Team Authority vs Team Cena (SurvivorSeries) – 15 głosów (25.8%)

3/ The Wolves vs Hardy Boyz vs Team 3D – 5 głosów (8.6%)

Najgorsza Walka Roku

1/ Alberto Del Rio vs Batista (Elimination Chamber) – 9 głosów (15.5%)

2/ Mr Anderson vs Samuel Shaw (Lockdown) – 4 głosy – (6.9%)

Odkrycie Roku

1/ Rusev – 12 głosów (22.4%)

2/ Trevor Lee – 8 głosów (13.8%)

Rozczarowanie Roku

1/ Cesaro – 18 głosów (31%)

2/ Batista – 6 głosów (10.3%)

Najlepszy Nie-Wrestler

1/ Paul Heyman – 42 głosy (72.4%)

2/ RockStar Spud – 3 głosy (5.1%)

Najgorszy Nie-Wrestler

1/ Dixie Carter – 24 głosy (41.4%)

2/ Jerry Lawler – 16 głosów (27.6%)

Najlepsze PPV

1/ WrestlemaniaXXX – 35 głosów (60.3%)

2/ NXT R Evolution – 13 głosów (22.4%)

Najgorsze PPV

1/ Bound For Glory – 38 głosów (65.5%)

2/ Battleground – 8 głosów (13.8%)

Najlepszy Finisher

1/ F5 – 10 głosów (17.2%)

Red Arrow – 10 głosów (17.2%)

Curb Stomp 10 głosów (17.2%_

Najlepszy Theme Song

1/ Sami Zayn – 8 głosów (13.8%)

Paige – 8 głosów (13.8%)

3/ Finn Balor – 5 głosów (8.6%)

Kobieta Roku

1/ Paige – 23 głosy (39.6%)

2/ AJ Lee – 10 głosów (17.2%)

Wrestlingowe Wydarzenie Roku

1/ Koniec Streaku – 54 głosy (88.5%)

2/ Debiut Stinga – 2 głosy (3.3%)

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• N!KO

4

• maly619

1

• aRo

1

• Arkao

1

Top użytkownicy w tym temacie

1. Wrestler Roku - Seth Rollins, czyli człowiek, który z latającej małpki stał się wrestlerem kompletnym - zajebistym w ringu, świetny na micu i z wyglądem godnym WWE Championa - brawo!

2. Najgorszy Wrestler Roku - Eva Marie, czyli typ, którego chyba nie trzeba tlumaczyć

3. Najlepszy Babyface - John Cena, świetnie ogląda się Jaśka, kiedy nie pcha się na siłę do walk wieczoru PPV (czyli w okresie letnim nie było zbyt fajnie)

4. Najlepszy Heel - Jay Lethal, co tu dużo mówić. Gość jest świetny.

5. Feud/Storyline Roku - Sami Zayn vs. Kevin Owens, bardzo emocjonujący był ten feud. Panowie dużo od siebie, a dzięki temu, że znam historię z RoH, ten feud oglądało mi się bardzo przyjemnie, podobnie jak i walki, mimo końcówki...

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - El Texano vs. Alberto el Patron, nie wiem jak to było w AAA, ale w Lucha Undergound mieli feud, zakończony z dupy, a zaraz potem stali obok siebie jako ziomki. Sytuacja trochę jak z Bellaskami w 2014 roku

7. Tag Team Roku - Young Buck, za to, że gdzie się tylko pojawili dawali fenomenalne show. Wyróżnienie dla New Day.

8. Najgorszy Tag Team - The Vaudavillans, dalej nie kupuję ich gimnicku i szkoda mi irytującego śpiewaka, na rzecz tego projektu

9. Największy Postęp - Kofi Kingston, czyli kolejna niemowa, która jak już zaczęła mówić to ląduje w czołówce roku.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul_Heyman ;) Koleś jest zajebisty :D

11. Największa Charyzma - Paul_Heyman, który nie tylko wie co przekazać, ale ma też w sobie tę charyzmę.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - rozumiem, że chodzi tu o wyczyny ringowe, nie ogólnie o wrestlerów wagi lekkiej, bo wtedy nominowałbym Rollinsa, a tak to skupiam się tylko na walkach i wygrywa... AJ Styles

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns, a ja dalej nie wiem jakim cudem publika w USA go kupiła (no ok, walczy ze złą władzą, ale gdzie są granice?)

14. Najbardziej Niedoceniony - Kofi Kingston, o ironio, największy postęp najbardziej niedocenionym :D Ale to fakt - w ringu dobry, wizerunek jest, a ostatnio pokazał mic skille - czemu nie jest w main eventach WWE?

15. Najlepsza Gala TV - ROH TV, poziom NXT ostatnio spadł, bardzo spadł...

16. Walka Roku (podać galę) - Jay Briscoe vs. Jay Lethal na Best in the World - dobre ringowo zwięczenie wspaniałej historii.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Baron Corbin vs. Bull Dempsey na NXT TV

18. Odkrycie Roku - Pentagon Jr., który w LU pokazał się ze wspaniałej strony.

19. Rozczarowanie Roku - push dla Romana Reignsa kosztem wielu fajnych wrestlerów

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul_Heyman ;)

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Michael Cole, bo jego komentarz mnie mega zanudza....

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Ultima Lucha, bo było tam wszystko - od storynine'ów, przez poziom ringowy, shockery i świetny hardcore match

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - WWE SuumerSlam, za dwa ujowe zakończenia głównych walk...

24. Najlepszy Finisher - Curb Stomp, R.I.P.

25. Najlepszy Theme Song - Sasha Banks, Sky is the limit!

26. Kobieta Roku - Stephanie McMahon, za najlepsze wśród kobiet mic skille, i dobry wygląd, biorąc pod uwagę wiek :twisted:

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Kevin Owens i jego mocarne wejście do rosteru i feud z Ceną, tak z braku laku...

Na wstępie zaznaczam, że tym razem AWA potraktowałem bardzo osobiście i subiektywnie - jako uhonorowanie wydarzeń/zawodników, którzy dali mi największą radochę w tym roku, a że lubię cieszyć się z głupot, to niektóre wybory mogą być dziwne.

EDIT: widzę, że więle moich "picków" pokrywa się z postem Hey Mana, więc już nieważne :D (Żeby nie było - napisałem to tydzień temu!)

1. Wrestler Roku - Seth Rollins

Godni wyróżnienia:

Dzięki Bogu nigdy nie miałem problemu z wyborem w najważniejszej kategorii, tym razem również wyższość Rollinsa w moim odczuciu jest tak znacząca, że nawet nie mam kogo wyróżnić. Gość oprócz postępu, którego dokonuje w zastraszającym tempie (mimo, że w wielu aspektach jeszce nie należy do czołówki) jest jednym z najefektowniejszych, najprzyjemniejszych do oglądania i najbardziej regularnych jak dotąd zawodników. Wielka szkoda, że wkluczowym momencie przytrafiła się ta kontuzja, wracaj szybko do zdrowia.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Eva Marie

Godni wyróżnienia: Adam Rose, Mojo Rawley

Rok 2015 był rokiem kobiet i wiele swoich głosów podaruję właśnie płci pięknej, szkoda, że na otwarcie dostają najbardziej prestiżówy śród kategorii "negatywnych". Była straszna i niebezpieczna w ringu przed treningami z Kendrickiem, które notabene nic nie dały (z niej to by i Eddie wrestlera nie zrobił), obecnie także ciężko się ją ogląda, jedyny pozytyw, to solidny heat, który zbiera gdzie tylko się pojawia, zdystansowała miom zdaniem konkurencję. Reszta propozycji, to osoby których bardziej nie lubię, niż sa słabi w swoim fachu.

3. Najlepszy Babyface - Dean Ambrose

Godni wyróżnienia: Bayley

Sam osobiście jakoś wielce za nim nie przepadam, ale jest jednym z nielicznych, a może i jedynym oprócz Bryana zawodnikiem, którego przedział wiekowy fanów wynosi 2-90 lat, za każdym razem zbiera adekwatną do umiejętności reakcję, na największe brawa zasługuje według mnie w aspekcie komediowym (Stephanie McMaHOOOOOOOOOOOOOOOOEn).

4. Najlepszy Heel - Kevin Owens

Godni wyróżnienia: Triple H, Mil Muertes (w/ Katrina), Seth Rollins

Mimo ostatniego motywu typowego dla heela w WWE (walk Owens walk) to na przekroju całego roku wydaje mi się najlepszy w swojej dziedzinie. Jego osobowość jest stworzona do wzbudzania heatu, jest w tym naturalny, nie boi się bawić z publiką, za co często otrzymuje pozytywną reakcję (hey, właśnie zabrzmiałem, jak Hideo próbujący mówić po angielsku1 :D), największą robotę robi za mikrofonem, w NXT nie miał sobie równych, nie utonął po przeprowadzce do main rosyteru, gdzie jest mocnym ogniwem.

5. Feud/Storyline Roku - Pentagon Jr. vs Vampiro

Godni wyróżnienia: Roman Reigns vs Authority, John Cena vs Kevin Owens

Głównie za rozwiązanie (a właściwie związanie) ich historii, gdzie jeden, jedyny raz gały wyszły mi z orbit (może oprócz tego byłem zachwycony, gdy usłyszałem theme Rollinsa w main evencie WM - wtedy wyszła mi jedna gała :)), i współpraca tych panów to główny powód, dla którego czekam z ustęsknieniem na drugi sezon LU. Wyróżnienie dla Romka i zarządu, bo Hunter, Stefka, Rollins, J&J, Kane, Show, czy LoN garujące Romana opprawiały mi humor w nudne, samotne wieczory :D Należy także wspomnieć o Kevinie i Janku za świetną robotę przy mikrofonie, gdzie pierwszy raz od feudu Ceny z Rockiem mogliśmy zastanawiać się, kto wygrał słowną debatę, no i koniec końców John nie pojechał rywala jak szmaty...pojechał go jak zwykle.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Sheamus vs Randy Orton

Godni wyróżnienia: Roman Reigns vs Big Show

Jestem cierpliwym człowiekiem i mało rzeczy przewijam, ale kurwa ile można. Podczas ich walk sprawdzałem tylko, czy fani nie zaczęli jeszcze meksykańskiej fali. Przejdź heelturn, Ortonie, bo obawiam się o kontynuację w 2016 roku.

7. Tag Team Roku - New Day

Godni wyróżnienia: Enzo & Cass, Angelico, Son of Havok & Ivelisse

Miałem do wyboru tylko ekipu z WWE i LU, a tam Jednorożce nie mieli sobie równych. Wspaniała druga część roku nie pozostawiła u mnie żadnych wątpliwości, chociaż nawet gdyby rozdawano AWA w czerwcu, to mocno bym się nad nimi zastanowił. Patrz: punkt 18.

8. Najgorszy Tag Team - Mojo Rawley & Zack Ryder

Godni wyróżnienia:

Nie wiem, naprawdę nie wiem. Usosów nie lubię, ale dają świetne walki, Lucha arbuzy tak samo, technoboje z NXT mają świetną wejściówkę i Alexę, Mechanicy nieszablonowy gimmick. Aaaa już wiem :D Oby Mojo wyleciał przez drzwi Performance Center z taką prędkością, jak hasa wokół ringu, przysparzając sobie zadyszki podczas samej walki.

9. Największy Postęp - Sasha Banks

Godni wyróżnienia: New Day

Od średnio wygadanej, nieco skrempowanej setką ludzi w Kurniku towarzyszki Charlotte do prawdziwego Bossa swojej dywizji, która jak widać odziedziczyła po wuku nie tylko urodę, ale i charyzmę oraz luz, który sprawia, że świetnie ogląda się ją w każdej sytuacji, od segmentów na NXT, po robienie zakupów w Biedronce. Walki, jakie daje to tylko i wyłącnzie zasługa cięzkiej pracy - bo w tej materii również niedawno była bardzo zielona, a obecnie niejeden facet zazdrości jej skila.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman

Godni wyróżnienia: Triple H, Kevin Owens, Dean Ambrose, Bray Wyatt

Kategoria, gdzie można zrobić ctr+c --> ctrl+v z ubiegłorocznego AWA, do grona wymiatających za mikrofonem na stałe dołączył Owens, a biorąc pod uwagę skuteczność dobrych segmentów podzielonych przez ilość występów, to u Heymana wynosi ona 100% :) Hunterowi (często nie z jego winy) zdarzało się przynudzać.

11. Największa Charyzma - Triple H

Godni wyróżnienia: Bray Wyatt, Kevin Owens

Za to pod względem charyzmy przebija moim zdaniem Żydka. Nie tylko jego wypowiedzi, ale i zachowanie są tak hipnotyczne, że ciężko oderwać oczy od monitora, radzi sobie świetnie również w segmentach komediowych, właściwie nie ma sytuacji, gdzie wydawałby się zagubiony, jak pokazują różne materiały z zaplecza dla swoich podwładnych także jest bardziej wzorem do naśladowania, niż surowym szefem.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Angelico

Godni wyróżnienia: Johnny Mundo, Fenix, Kalisto, Drago

Jak to dobrze, że mamy LU - gdyby nie podziemna tygodniówka, nagrodę na siłę dostałby Samuray, a tak miałem spory dylemat, na którego ze swoich latających ulubieńców postawić. Ostatecznie głos dla Angelico, nie tylko za te pamiętne Crossbody, ale za całokształt, bo gość chyba nie dał słabej walki.

13. Najbardziej Przereklamowany - Baron Corbin

Godni wyróżnienia: Roman Reigns, Charlotte

Tym razem lecę po najmniejszej linii oporu, bo jak nie lubię Mojo, Bulla czy Chavo, tak nie byli oni aż tak eksponowani i doceniani przez swoje federacje w ubiegłym roku, Corbin na dowidzenia z 2015 został pretednentem do tytułu NXT i wydaje mi się, że szybko nie odpuszczą nam jego postaci, a już wydawało się, że darują sobie promocję harlejowca.

14. Najbardziej Niedoceniony - Damien Sandow

Godni wyróżnienia: Dean Ambrose

Cięzko mi wybrać kogoś konkretnego, kto ma niebanalne, ponadprzeciętne umiejętności, a kisi się ciągle w tym samym miejscu. Z braku laku ponownie (tak, jak w 2014.) wybieram dublera Macho Mana.

15. Najlepsza Gala TV - NXT

Godni wyróżnienia: Lucha Underground

Pod względem czysto wrestlingowym dałbym między nimi znak równości, powiem szczerze, że wygrała publiczność (chociaż świątynia też ma zajebistą ekipę), dodatkowo z zawodnikami NXT łączy mnie bardziej zażyła więź i więcej piwa wypiłem przy ich popisach.

16. Walka Roku - Sasha Banks vs Bayley (NXT Takeover: Brooklyn)

Godni wyróżnienia: Lesnar vs. Rollins vs. Cena (Royal Rumble), Cena vs. Owens (Elimination Chamber), Pentagon Jr. vs Vampiro (Ultima Lucha)

W tym roku więcej niż jeden raz oglądałem tylko te 3 powyższe pojedynki, z czego starcie kobitek odpaliłem 2 minuty po pierwszym obejrzeniu gali i do dziś jestem pod wrażeniem nie tylko samej walki, ale i całej otoczki, jaka towarzyszyła temu wydarzeniu - orgazmogenna reakcja fanów, czy celebracja po zakończeniu, która chyba nawet przebiła koronowanie Samiego na nowego mistrza, hyba najlepsze chwile w kobiecym wrestlingu ostatnich lat. A wyróżnienie dla papy Wampierza za to, że wraz z Pentagonem stworzyli coś innego, walkę, która bardzo różniła się od obecnych kanonów w main streamie a mimo to wciągnęła niesamowicie. Mega plus za opowiedzianą historię.

17. Najgorsza Walka Roku - Ryback vs. Big Show (Money in the Bank)

Godni wyróżnienia: Sheamus vs. Randy Orton

Z tego co pamiętam, to te 5 minut traktowałem jako najgorzej zmarnowany czas na PPV's w tym roku, dużo więcej żdrowia zabrali mi Rudy i Orton, ale nie potrafię się zdecydować, która odsłona tego klasyka ssała najbardziej.

18. Odkrycie Roku - New Day

Godni wyróżnienia: Pentagon Jr., Chad Gable

Idealni do kategorii "postęp roku", ale skoro niedawno mieli urodziny, to umieściłem ich tutaj. Zapowiadało się fatalnie, bo już w 2 tygodniu działalności fani totalnie ich olali, na szczęście okazało się, że ktoś w zarządzie ma jeszce głowę na karku i (nie wiem, czy tak było, ale na to wygląda) po sturnowaniu ich na heeli dostali niemal wolną rękę co do kreowania swoich osobowości i robienia segmentów, a w chwili obecnej są bodajże najlepszymi, jakie dostajemy na RAW. Nawet Lesnar z Heymanem nie robili tak dobrej roboty :D

19. Rozczarowanie Roku - Charlotte

Godni wyróżnienia:

Może i w postaci heelowej czitowanie w stylu ojca i z jego pomocą będzie OK, ale póki co strasznie wkurza mnie to promowanie jej osoby na nazwisku "Flair" (tak samo nie trawiłem Richiego Steamboata), jeśli byłaby kategoria "brak postępu" to Charlotte zdaje się być idealna, coprawda widać u niej większą pewność siebie i obycie z dużą widownią, ale cały 2015 rok był taki sam.

20. Najlepszy Nie-Wrestler - Paul Heyman

Godni wyróżnienia: Vampiro, MELISSA SANTOS, Dario Cueto

Patrz: punkt 10. - nie było występu, gdzie Heyman miałby mikrofon, a ja byłbym zawiedziony. No i zazwyczaj jego pojawienie się zwiastowało, że hir koms de pejn.

21. Najgorszy Nie-Wrestler - Summer Rae

Godni wyróżnienia: Jerry Lawler

Gdyby wchodziła z torbą na głowie, napewno nie uhonorowałbym jej tą nagrodą. Ssie w segmewntach, zachowuje się sztucznie, irytuje mnie bardzo i nie widzę nikogo gorszego na chwilę obecną. Kinga powoli sobie odpuszczają (mój głos z ubiegłego roku zadziałał, oby tak samo było i tym razem :D)

22. Najlepsze PPV - Ultima Lucha

Godni wyróżnienia: NXT Takeover: Brooklyn, Elimination Chamber

Na pocieszenie za porażkę w kategorii tygodniówka roku, gala, w której było wszystko, czego potrzeba widzowi do świetnej zabawy - bardzo dobry poziom większości pojedynków (gdzie miało skończyć się szybko, tam się skończyło :)), wyniki dające możliwości rozwoju w drugim sezonie, finał feudu, którego nie powstydziliby się autorzy najlepszych thrillerów, no i oczywiście zmiana na szczycie. Doskonałym pomysłme był też apetizer w postaci 1. części Ultimy, pamiętam, jak cały tydzień czekałem jak na szpilkach na właściwe "PPV", prawie jak przed Wrestlemanią :)

EC z wyróżnieniem za Owensa wbijającego ..... hejterom i 3 minuty z Ambrosem na szczycie :)

23. Najgorsze PPV - Payback

Godni wyróżnienia: Battleground, Survivor Series

Właściwie tylko chwilowe zjednoczenie się Shield przeciwko Ortonowi było pozytywem tej gali i jedynym wartym odnotowania momentem. Reszta...tygodniówka.

24. Najlepszy Finisher - Pa-pa-Pałerbomb by Kewi NOOOOOOOUeeeeens

Godni wyróżnienia: Bank Statement, Pedigree, F5, 630° by Prince Puma

Bo zlikwidował Cenę za pierwszym podejściem, zabił Samiego i zdobył dla KO dwa tytuły w tym roku. Ponadto wygląda lepiej, niż 90% Powerbombów, jakie są/były używane w WWE.

25. Najlepszy Theme Song - Becky Lynch - Celtic Invasion

Godni wyróżnienia: Apollo Crews, Pentagon Jr, Dana Brooke, Nia Jax, Asuka

Premiera utworu w grudniu 2014, więc chyba się nadaje, świetny, napakowany energią utwór pasujący do właścicielki, szkoda, że nie ma bardziej rozbudowanego tekstu, ale lepsze HEY HEY HEY HEY HEY niż nic. Ogólnie patrząc na to, co podałem powyżej, można nazwać tę kategorię jako zdominowaną przez kobiety.

26. Kobieta Roku - Sasha Banks

Godni wyróżnienia: Bayley, Paige, Sexy Star

Patrz: punkt 9 - przy większości div wygląda jak weteran i na występy żadnej innej nie czekam tak bardzo, Pospuszczałbym się jeszcze trochę, ale może zrobię to na osobności. Bayley za te same osiągnięcia + osobowość, którą mnie do siebie w końcu przekonała, trzeba też wyróżnić Paige, bo w 2015 wszędzie było jej pełno (reality showy - jakie były,to były, ale były, nawet w "filmie" zagrała), w przyszłości może zostać ambasadorem WWE na pełny etat. Na koniec Kleopatra z LU, przede wszystkim za popisy ringowe, bo czasami naprawdę miałem wrażenie, że byłaby w stanie nie jednego osiłka pokonać.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- Kasacja walizki przez Rollinsa na Wrestlemanii

Godni wyróżnienia:

Jak dla mnie moment roku, zapamiętałem go tak dobrze również dlatego, że przez 99% czasu tegoroczna Mania nie robiła na mnie większego wrażenia, wejście Setha było jak manna z nieba, dzięki niemu poszedłem spać szczęśliwy. Zapewne zapomniałem o czymś wielkim, jak to zwykle u mnie bywa :)

Ogólnie trzeba przyznać, że ten rok był mocno przeciętny, żeby nie powiedzieć, słaby, pod koniec zupełnie straciłem chęć do oglądania wrestlingu, przy którym trzymał mnie dobry poziom NXT i obecność Lucha Underground, które można uznać za największych wygranych, jeśli chodzi o jednostki, to zdecydowanie godni wyróżnienia są Rollins, Sasha i Unicorny.

Pewnie coś mi się jeszcze przypomni, więc pod koniec głosowania zedytuję.

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

1. Wrestler Roku – Seth Rollins, gość który stał się od zera do bohatera. Skazywany jako pierwszy do joberlandi po rozpadzie Tarczy, pokazał walkami i charyzmą, że zasługiwał na bycie głównym mistrzem federacji. Nie wiem, kto zdecydował, żeby akurat jego z trójki tarczowników zrobić tym złym – ale ten ktoś powinien wpisać sobie Setha do CV.

2. Najgorszy Wrestler Roku – Big Show. Za młodu jeszcze cieszył, a obecnie tylko śmieszy. Ostatnio zaliczył tysięczny „powrót” na RAW i na siłę jest kreowany na niszczyciela. Ileż można… i nie sposób pokazać chociażby jednej ciekawej walki z nim i to moim zdaniem wystarczy na wygranie ten nagrody, skoro facet dalej pokazywany jest w telewizji.

3. Najlepszy Babyface – John Cena. Chyba tylko Daniel B. mógłby z nim konkurować, no ale jego nie ma więc cóż. Jaki Jaś jest każdy wie, ale nie sposób go tu nie docenić za jego całą działalność zarówno w WWE, jak i poza nim.

4. Najlepszy Heel – Heel to powinien być ktoś, na kogo nawet smarci powinni się bać podnieść rękę, bo niby wiedzą, że to tylko reżyserka no ale nigdy nie wiadomo bo facet do dzikus… a dokładniej Bestia. Czyli Brock Lesnar. Wolałbym spotkać 10 Sebków w ciemnej dzielnicy niż przypadkiem popchnąć gdzieś na ulicy Lesnara :D

5. Feud/Storyline Roku - Sasha Banks vs Bayley. Bardziej z braku laku, no ale wypada docenić świetne walki, main event PPV dla Div, Iron Woman Match oraz pamiętne wydarzenia po walce.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku – aż za dużo kandydatów ale wybieram feud między pięknym Romanem a Brayem Wayattem. Za długi feud, przyprawiony milionem walk drużynowych, który żadnemu tak naprawdę nic nie dał, a wręcz przyniósł nam do głównego rosteru kolejnego wspaniałego lotnika i technika Brauna Stowmana.

7. Tag Team Roku – New Day. 3 x 0 czasem jak widać da nam 100. 100 procent rozrywki takiej jaka jest w WWE w pełni akceptowalna. Każdy z tych panów oczywiście posiada swoje mocne strony osobno, ale dopiero połączenie ich razem dało nam coś co zapamiętamy tylko i wyłącznie pozytywnie.

8. Najgorszy Tag Team - The Ascension – czyli prosty przepis jak dać komuś fajny theme, wporzo entrance oraz pewien gimmick a następne połączyć ich ze Stardastem i sprowadzić ich na samo dno. Niekoniecznie w takiej kolejności.

9. Największy Postęp – Bayley. Nie widziałem w niej divy na poziomie Sashy, Becky albo chociażby Paige ale jednak przekonała mnie do siebie. Ma wygląd, MOIM zdaniem nauczyła się gadać oraz dopiero z czasem zaczął podobać mi się jej moveset. Ale z drugiej strony trochę szkoda, bo moim zdaniem nie ma tu wielu osób do wyróżnienia.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Triple H, stara szkoła jednak jako szef tyran świetnie się sprawuje i łapie kontakt z publicznością.

11. Największa Charyzma – liczy się cały rok więc również Wrestlemania. Dla mnie charyzma to porwanie publiczności. Oglądam LU, WWE oraz TNA, ale najgłębiej siedzę w federacji Vinca. Ze stałego rosteru jak dla mnie tylko Cena zasługuje w tym roku na wyróżnienie ALE wybieram The Rocka. Mimo wszystko chyba nikt nie potrafi bardziej porwać tłumów niż on. Albo to po prostu już mój sentyment :)

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) – Kalisto. Gdyby tylko podszlifować mu angielski oraz wzmocnić jego ciało (niestety wzrostu nie dodamy), mógłby się szykować na stanowisko nowego Raya Mysterio.

13. Najbardziej Przereklamowany – Roman R. I tu mamy problem który już pojawił się rok temu. Gość wydaję się być w porządku. W newsach można wyczytać, że jest bardzo lubiany na zapleczu, daję głowę, że na pewno stara się zawsze dać z siebie wszystko no ale Vince, nie wpychaj nam do gardeł czegoś tak dużego tak od razu. Za dużo nam go WWE serwuje i zbyt natarczywie. Cena mógł tak wystrzelić bo zawsze potrafi się obronić gadką, a Roman o takim poziomie może pomarzyć. I to nie jego wina. Tak jak nie każdy potrafi być Adasiem Małyszem, tak nie każdy rodzi się z taką nawijką i pewnością jak Cena. I mam wrażenie tego właśnie papa Vince nie zrozumie nawet jak ratingi spadną do 1.0

14. Najbardziej Niedoceniony – Kevin Owens. Świetny feud z Samim, świetne wejście do głównego rosteru iiiii… i gdzieś tam jednego kreatywnemu zabrakło jaj aby dać mu wtedy pas od Janusza. Potem przyszła era Kevina który ucieka a obecnie sam już nie wiem co mamy. Gdyby Kevin był prowadzony bez przerwy tak jak teraz, uwierzyłbym w plotki o walce z Bestią na WR a nawet w to, że może WWE chce sobie stworzyć nową Bestie bo Brock raczej za paczkę fajek nie walczy. No ale cytując klasyka, jak dla mnie to ten cały misterny plan poszedł w pizdu.

15. Najlepsza Gala TV – NXT, poziom trochę spadł w porównaniu z ubiegłym rokiem, lecz dalej jest to tygodniówka gdzie spotykają się najlepsze młode talenty z najlepszymi zawodowcami ze scen niezależnych.

16. Walka Roku (podać galę) – Royal Rumble, Lesnar vs Cena vs Rollins; jedyna walka w roku podczas której aż tak markowałem. I ciągła modlitwa żeby tylko nie Cena :D Jak na skład walka trzymała super tempo a końcówkę pamiętam do dziś.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) – Hell in a Cell, Cena vs Del Rio. Boli mnie po prostu jak mogli po tych wszystkich ciężkich wojnach z Owensem, różnych walkach na RAW itd. tak po prostu podłożyć Cene po jednym kopnięciu które nawet nie jest finisherem. Nie wiem, po prostu dalej czuje niesmak.

18. Odkrycie Roku – New Day. Tłumaczenie jest już w kategorii tag team roku.

19. Rozczarowanie Roku – zwakowanie pasa w TNA przez Youtube. Rozumiem w federacjach małych a nawet malutkich, ale nie w taki sposób w największej konkurencji dla WWE. Chociaż obecnie nie wiem czy tak dalej można mówić o TNA.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman, czyli jedna z niewielu kategorii gdzie tłumaczenie swojej opinie jest zbędne.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Zeb Colter, pasował tylko do Swaggera. Przy del Rio można było już zauważyć, że nie pociągnie go do góry ale wręcz może zaprowadzić do na dno.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Ultima Lucha. Jedyna konkurencja która mogła tu zagrozić to Wrestlemiania. Ale w tym roku walki po prostu tam ssały.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) – WWE Survivor Series. Niewykorzystany potencjał gali z ogromną tradycją, walki sklejone na szybko a całość ratował Sheamus. Więc to już brzmi strasznie.

24. Najlepszy Finisher – RKO. Do wykonania wszędzie i na każdym, w dodatku opanowane do perfekcji przez Ortona. Jako najlepszy przykład na zajebistość można/należy oczywiście podać przykład użycia na Sethie z Wrestlemanii.

25. Najlepszy Theme Song – Posuuuucha dla fana gitary. Obecnie jedyna warta opcja to theme Triple H

26. Kobieta Roku - Stephanie Mcmahon – najlepsze kobiece zdolności na mikrofonie ze wszystkich oglądanych przeze mnie federeacji.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku – zdobycie przez Setha pasa USA i WWE. Ale trzeba przyznać, że w tym roku jakichś wielkich wydarzeń nie mieliśmy.

Edytowane przez pawesz
==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

2. Najgorszy Wrestler Roku - Eva Marie, do łóżka przywiązać, do ringu nie wpuszczać.

3. Najlepszy Babyface - Bayley, miał być Roman... albo Sami...

4. Najlepszy Heel - Triple H

5. Feud/Storyline Roku - bardzo biednie mi głosować na feud Sami Zayn vs. Kevin Owens, skoro odbiór tego zniszczyła mi kontuzja. Powinienem pójść tropem tego że wrestling to rozrywka gdzie walczą dwa wielkie, siermiężne koksy, to powinienem dać Undertaker vs Brock Lesnar, których dwie walki w 2015 roku przebiły ringowo to z WM'ki, jednakże postawię na 11 miesięczną pogoń Romka po złoto, o ile nazwać to storylinem... bo to był plan WWE, ludzie mają polubić Romana

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - niczym się w tym roku nie otrułem, bądź nie pamiętam

7. Tag Team Roku - The Young Bucks

8. Najgorszy Tag Team -

9. Największy Postęp - Roman Reigns

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman

11. Największa Charyzma - The New Day, miał być Ambroży, ale ten rok był jednorożców

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Ricochet

13. Najbardziej Przereklamowany - Undertaker

14. Najbardziej Niedoceniony - Damien Sandow

15. Najlepsza Gala TV - Lucha Underground

16. Walka Roku (podać galę) - Kevin Owens vs John Cena na Elimination Chamber 2015, akurat to, i to ze wszystkich walk, ze wszystkich federacji :P

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - srać na to, pewnie nie widziałem, znajdźcie sobie walkę z jakiegoś Bangladeskiego indysu

18. Odkrycie Roku - The New Day

19. Rozczarowanie Roku - w nikim nie pokładałem wielkich nadziei, a ci co mieli iść w górę to poszli, nie będę płakał że Owensa szmacą, czy coś...

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - gdzie się podziała Dixie w TV, bo nie ma na kogo głosować... więc Dixie Carter ponieważ... walcie się

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Elimination Chamber 2015 najmilej wspominam,

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - za żadną nie zapłaciłem, więc nie mogę narzekać :P

24. Najlepszy Finisher - Niech będzie Frog Splash co nim Tanahashi wywijał, a Seth miał jako jeden z movesów :P

25. Najlepszy Theme Song - "Celtic Invasion" - parę razy zdarzało się że męczyłem tą nutę, a mogłem dać tu inne nuty przecież...

26. Kobieta Roku - Sasha Banks

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Wbicie Seciaka na WM'ce z walizką, i zdobycie pasa WWE od Lesnara

P.S.: Powinna być kategoria Stajni Roku

P.S.2: Powinna być kategoria Federacji Roku

P.S.3: Nie rozumiem ludzi którzy nie rozumieją hip hopu, aka. Nie rozumiem idei Theme Songu roku, chant roku by bardziej pasował, bądź hashtag.

Edytowane przez Merkantylizacja

Typy będą głównie z fedek które oglądam, czyli ROH, NJPW, LU i tym podobne

1. Wrestler Roku - Jay Lethal - Najdłużej panujący mistrz TV z mistrzowskim reignem, podwójny mistrz, miał jakiś pas przez cały rok, dobry na mikrofonie, dobry w ringu.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Joey "J.Diesel" "Diesel" Daggiego - - Chyba największe beztalencie jakie ma w swoim zanadrzu ROH. Gość nie ma mimiki, jakiegokolwiek ringskilla, czy micskilla, ale na szczęście jest tylko (albo może aż) nikim w House of Truth

3. Najlepszy Babyface - Tomoaki Honma - Chyba jedyny gimmick underdoga odgrywany poprawnie w wrestlingu obecnie. Rzadko kiedy wygrywa, ale zawsze walczy z main eventerami na równi, tylko dokończyć mu się nie udaje.

4. Najlepszy Heel - Tetsuya Naito - Z Kofiego Kingstona w wersji New Japan przeszedł on w najciekawszą postać tego roku. Idealnie odgrywa postać typu: mam wszystko w dupie.

5. Feud/Storyline Roku - Vampiro vs Pentagon Jr. - Fajny feud z klimatycznym i bardzo brutalną walką na zakończenie. To, że Ian będzie mistrzem Pentagona, to się domyślałem jakieś kilka tygodni przed wyjawieniem, ale tak czy siak to promo Vampiro zrobiło na mnie duże wrażenie

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Karl Anderson zakochany w Marii - Źle się dzieje, gdy NJPW próbuje zamerykanizować swoje feudy. Najpierw Karl kocha ją, pojem ją obija, a potem dalej ją kocha. Z plusów można wymienić zbliżenia kamery na Marię :wink:

7. Tag Team Roku - New Day - Ani w ROH, LU, ani w innych fedkach nie było tak fajnych i charyzmatycznych tagów jak New Day. Dają za każdym razem komedię na wysokim poziomie, a ringowo też źle nie jest (przynajmniej na house shole w Warszawie)

8. Najgorszy Tag Team - The Kingdom - Nominacja w sumie z braku laku, raczej dla tego, że Tavena nie znoszę za cholerę, a ROH dało im pasy tagowe. Niech Bennett zamiast Marii weźmie do TNA Tavena.

9. Największy Postęp Moose - Z takiego marnego ex-futbolisty przeszedł w wielkiego gościa, wykonującego parę nietypowych akcji, jak na osobę takich rozmiarów

10. Najlepsze Mic Skillsy - Adam Cole BAYBAY! - Mistrz prom z ROH. Za każdym razem, gdy dostawał mikrofon, to wiadomo było, że nudno i źle nie będzie.

11. Największa Charyzma - Steve Corino - Najlepszy komentator obecnie w wrestlingu. Jak walnie jakimś tekstem, to nie ma zmiłuj, trzeba się śmiać, albo załamać, albo oba.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Angelico - Za jego skoki z balkonu Daria Cueto.

13. Najbardziej Przereklamowany - El Texano - Kolejny wybór na siłę, ale on mnie nie zachwycił w ogóle żadną walką w LU.

14. Najbardziej Niedoceniony - Donovan Dijak - Gość, który cierpi na nadmiar dużych gości w ROH. Robi tam tylko za przydupasa Lethala i Trutha. Szkoda, bo jego walka z Elginem na Glory by Honor i z Jonathanem Greshamem na którejś gali Beyond Wrestling potwierdza, że to jest niewykorzystywany talent, który potrzebuje więcej ogłady w ringu.

15. Najlepsza Gala TV - Lucha Underground - Chyba tu nie trzeba wyjaśnień

16. Walka Roku (podać galę) - Tomoaki Honma vs Tomohiro Ishii - New Beginning In nie pamiętam - Według mnie ich najlepsza walka z trójki, którą mieli w tym roku i to dzięki tej walce, zacząłem oglądać NJPW na poważnie.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Psycho Circus vs Villanos - Triplemania - O Jezus Maria.

18. Odkrycie Roku - Tetsuya Naito - Patrz punkt 4.

19. Rozczarowanie Roku - Cedric Alexander - Z przyszłego main eventera ROH spadł na poziom ledwo co midcardera. Storyline z pozwem do sądu, może by mu pomógł się wznieść wyżej w drabince, gdyby przez jakieś pół roku jednak się coś w tym story wydarzyło.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Steve Corino - Błyszczy charyzmą, najlepszy komentator w świecie wrestlingu, wali swoimi catchphrase'ami lub innymi głupotami ("Adam Cole powinien się ze mną przespać"), a i storyline z Whitmerem był najlepszym w tym roku w ROH.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - brak - ewentualnie później edytuję, jak mi się ktoś przypomni. Wyróżnienie dla blachary od Yujiro, która chciała zgwałcić ring, podczas erotycznego tańca. :D Ale ją oszczędzę, bo pojawiła się dwa razy. I ma na imię Peter. PETER!!!

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestle Kingdom 9 - 4 dni w nowy rok, a dostaliśmy najlepszą galę roku. Do jej poziomu zbliżyły się jeszcze tylko Dominion i Ultima Lucha.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - brak - też później najwyżej edytuję.

24. Najlepszy Finisher - Kokeshi - Ten finisher, którego biedny Honma trafić nie mógł, ale jak już trafił, to dostał pop życia i chyba największy jaki słyszałem w mojej rocznej przygodzie z New Japan Pro Wrestling

25. Najlepszy Theme Song - Kenny Omega - Idealna piosenka dla finałowego bossa, którym jest czyściciel klasy junior w NJPW. Wali epickością na kilometr

26. Kobieta Roku Kimber Lee - Bo jest pierwszą damską mistrzynią świata, w niekobiecej federacji

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Jay Lethal jednocześnie mistrzem świata i mistrzem TV - W tym roku żadnego streaku nikt nie przerwał, a Lethal był podwójnym mistrzem, przed Rollinsem 8-)

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

1. Wrestler Roku - Seth Rollins - wielki progres, udowodnil, ze oprocz umiejetnosci ringowych ma tez charyzmę i jest odpowiednim materiałem na mistrza WWE i strasznie przyjemnie się go ogląda, raczej nie miał konkurencji w tym roku

2. Najgorszy Wrestler Roku - Big Show - mozolny, nudny i irytujący, widać, że wiek robi swoje, no i nie da się go już po prostu oglądać, pora zakończyć karierę

3. Najlepszy Babyface - Bayley - nawet nie wiem co napisać, to się po prostu widzi

4. Najlepszy Heel - Kevin Owens - urodzony heel, potrafi wkurwić publikę, przy czym jest bardzo naturalny i coraz więcej w nim tego prawdziwego Kevina Steena, oprócz tego akcje, które zapadły mi w pamięć, jak ta, gdy podczas wiekszego brawlu stał sobie oparty o ring jak gdyby nigdy nic

5. Feud/Storyline Roku - Kevin Owens vs. Sami Zayn - może niezbyt długi ale z mocarnym zakończeniem (?), czuć było tę rywalizację, WWE nie ukrywało tego, że się znają i są przyjaciółmi, do tego ten feud pomógł wykreować najlepszego heela roku 2015, więc same pozytywy, liczę na kontynuację z finałem na jakiejś dużej gali, np. WrestleManii 32

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Divas Revolution - miała być wielka rewolucja, jest to co zawsze tylko w wykonaniu innych div, miało być to co w NXT, jest tylko hashtag

7. Tag Team Roku - New Day - z wielkiego gówna na jakie się zapowiadali stali się moim ulubionym teamem w WWE, nie trzeba wiele mówić - NEW DAY ROCKS! (wyróżniłbym jeszcze Mechaników, których bardzo lubię, jednak nie mieli w tym roku szans z New Day)

8. Najgorszy Tag Team - The Ascension - tu z kolei na odwrót, zapowiadali się fajnie, wyszło gówno, po fajnym projekcie w NXT, gdzie i tak nie byłem ich wielkim fanem ale byli zjadliwi, kreatywni lub oni sami nie podołali wyzwaniu i oprócz umiejętności ringowych nie ma nawet dobrego gimmicku

9. Największy Postęp - Kofi Kingston - z wiecznego midcardowego mistrza, którego każdy miał dość stał się jedną z najbardziej cenionych postaci u Vince'a

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman - gwarancja dobrego promo, ten człowiek nie zawodzi nigdy i nigdzie, nawet najbardziej gówniana gala dzięki jego przemowie może zyskać w odbiorze

11. Największa Charyzma - New Day - zawsze, gdy widzę ich promo to morda sama się cieszy do monitora, szczególnie Big E jest świetny, gość mnie rozbraja mimiką i zachowaniem, choć Kofi i Xavier niewiele mu ustępują

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Kalisto - dać mu odpowiedni booking i mamy nowego Rey'a, czy to takie trudne?

13. Najbardziej Przereklamowany - Charlotte - może w NXT była zjadliwa, natomiast po awansie nie mogę jej zdzierżyć, irytujący gimmick i promowanie jej na siłę bo jest córką Flaira

14. Najbardziej Niedoceniony - King Barrett - jeden z moich ulubionych wrestlerów, niezły mic skill co udowadniał zanim przyblokowali mu gimmick Bad Newsa, jak na standardy WWE to niezly z niego brawler, gdyby kreatywni odpowiednio zabookowali Nexusa, to mysle, ze jego lider bylby obecnie maineventerem z krwi i kosci

15. Najlepsza Gala TV - Lucha Underground - mogła rywalizować tylko z NXT, ale tutaj większość odcinków trzymała wysoki poziom i ciekawe storyline'y, gdy NXT często łapało zadyszkę

16. Walka Roku (podać galę) - John Cena vs. Kevin Owens - Elimination Chamber 2015

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Elimination Chamber Match o pas Intercontinental (Ryback vs. Sheamus vs. R-Truth vs. King Barrett vs. Dolph Ziggler vs. Mark Henry) - Elimination Chamber 2015 - wszyscy chyba pamiętamy jak tragiczne to było...

18. Odkrycie Roku - New Day - patrz punkt 7 i 11

19. Rozczarowanie Roku - League of Nations - może zbyt wczesnie na takie opinie, ale taka grupa powinna dominować pomagając mistrzowi a nie zbierać oklep od jednego Romka, mam nadzieję, że WWE się poprawi, ale niestety w to wątpie

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Lana (do storyline'u z Zigglerem) - bardzo dobra jako heel, niezły storyline z Ceną, przyzwoity mic skill no i genialny wygląd, niestety WWE zachciało się storyline na podłożu miłosnym i wszystko chuj, jak to śpiewał artysta

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - JBL i Michael Cole - nie da się ich wyróżnić osobno, obaj strasznie irytują i często się mylą, nawet wrestlerów (!) przez co ich komentarz jest asłuchalny

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - NXT TakeOver: Brooklyn - ta gala najbardziej zapadła mi w pamięci, dwa świetne main eventy, przy których czułem radość z oglądania wrestlingu, co dawno się nie zdarzyło

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Survivor Series - niezbyt udana gala, do tego sklecony na szybko elimination match i zaczęcie feudów drużynowych po tym PPV, co przepełniło czarę goryczy

24. Najlepszy Finisher - Curb Stomp

25. Najlepszy Theme Song - League of Nations - wybrałem taki, który debiutował w tym roku, a ten jest własnie najbardziej w moim guście, równie dobrze mogłem dać tutaj Goldusta, Swaggera czy Axela no ale nie są to najnowsze wejściówki

26. Kobieta Roku - tyle div się wyróżniało, że nie wiem na kogo zagłosować, Naomi, Sasha, Paige, Nikki, ciężko kogoś wybrać, ale niech będzie Sasha, za progres jaki poczyniła względem lat poprzednich

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - te wszystkie kontuzje, które dotknęły WWE, nagle brakło topowych gwiazd, a nowych nie zdązono wypromować i Vince został w czarnej dupie, co teraz odbija się na poziomie gal

Do tego ogólna rózga dla TNA, za bycie fatalnym produktem, niestety nie znalazłem kategorii, w której mógłbym to umieścić, no ale oczy bolą od ich oglądania, absurdalne decyzje i coraz mniejszy star power (oprócz paru wyjątków), zdecydowanie widać, że ten statek tonie.

• Urządzenie:  Windows

Mimo iż przez jakiś czas nie kupowałem jego budowania postaci jako mistrz, to jednak trzeba mu oddać, że zdominował ten rok. W walce roku pomiędzy nim, Lesnarem, a Ceną o pas to właśnie Seth zrobił najlepszą robotę, a cashing walizki na WMce będzie jest jednak prawdziwym WrestleMania Moment i będzie wspominanym przez lata.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Grado

To wpychanie go na siłę do dywizji X-ów w TNA było wręcz niesmaczne...

3. Najlepszy Babyface - Bayley

Typowy underdog. Czekam aż zrzuci pas i pójdzie do głównego rosteru, gdzie Vince powinien zobaczyć w niej mnóstwo kasy z różnych gadżetów dla dzieciaków. Gimmick wręcz idealny dla obecnych realiów WWE.

4. Najlepszy Heel - Kevin Owens

Świetne walki z Ceną, a do tego widać u jego ten luz na mikrofonie (wspomniane przez Morisona segment z Itamim, czy też dodałbym segment z Rybackiem). Do tego gdy jest budowany na monster heela wygląda genialnie, niemal na poziomie Lesnara. Gdyby jeszcze nie to jego uciekanie po walkach...

5. Feud/Storyline Roku - Pentagon jr vs Vampiro

Storyline naprawdę mnie wkręcił i to najbardziej z tych wszystkich w LU, czego nie spodziewałem się. Do tego ich walka na Ultima Lucha była wisienką na torcie...

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Roman Reigns vs Big Show

Tylko prosiłem, by ich feud się skończył, a gdy później wracali do ich pojedynczych walk (jak chociażby przy turnieju przed Survivor Series), to mnie mdliło...

7. Tag Team Roku - New Day

Nie wybrać New Day, to tak jakby być całkowicie pozbawionym humoru...

8. Najgorszy Tag Team - Mojo Rawley&Zack Ryder

Najsłabszy tag team w NXT, co wystarczy im do nominację w tej kategorii... nawet Dash&Dawson stali się bardziej interesujący.

9. Największy Postęp - Big E Langston

W New Day zdecydowanie rozwinął skrzydła w swoim komediowym gimmicku. Chyba najbardziej mnie rozwala, gdy tańczy i w ogóle, a przecież gdy wchodził do głównego rosteru to zapowiadało się, że będzie taki... nijaki. Generalnie nominowałbym tutaj całe New Day, ale Big E dla mnie chyba najbardziej się rozwinął.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Kevin Owens

11. Największa Charyzma - The New Day

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Ricochet/Prince Puma

Jeden z większych kozaków w LU i ogólnie na scenie niezależnej w tej dywizji.

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns

Rok temu też chyba oddałem na niego tutaj głos. O ile zawsze chcę go bronić przed hejterami, to jednak czuć jak na siłę jest wpychany na mistrza...

14. Najbardziej Niedoceniony - Cesaro

Co chwilę, gdy pojawia się jakaś szansa na push, to albo kontuzja, albo Vincent się rozmyśla... naprawdę życzę Szwajcarowi jak najlepiej i gdy wróci w 2016 roku, to by poszedł po jakiś pas.

15. Najlepsza Gala TV - NXT

Dałbym LU, ale w przekroju całego roku to jednak obiektywnie trzeba nagrodzić NXT. Co prawda jesienią poziom spadał, ale ciągle ogląda się z dużą przyjemnością. Nawet przy przeciętnej gali w Londynie przyjemnie się ją oglądało...

16. Walka Roku (podać galę) - AJ Styles vs Kota Ibushi

Ten pojedynek tak mnie wkręcił, że bez żadnego podłoża storyline'owego (no poza rangą Climaxa) był na *****. Tuż za nią dałbym spokojnie Triple Threat z Royal Rumble i Cena vs Owens z Elimination Chamber.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Elimination Chamber Match o IC

Można było zrobić cały odcinek BotchaManii oparty na tej walce...

18. Odkrycie Roku - Pentagon Jr

Zajebisty gimmick w LU. Po prostu. Wcześniej gościa nie kojarzyłem, ale po LU stał się jednym z moich ulubionych luchadorów.

19. Rozczarowanie Roku - TNA

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Dario Cueto

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - JBL

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Ultima Lucha

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Survivor Series

24. Najlepszy Finisher - RKO

25. Najlepszy Theme Song - Sky's it's the limit (Sasha Banks)

26. Kobieta Roku - Stephanie McMahon

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cashing Rollinsa na WrestleManii

Przy ostatnich kategoriach nie dodawałem komentarza, bo inne osoby już napisały mniej więcej to co ja uważam ;)

Edytowane przez Giero

• Reputacja:   1

1. Wrestler Roku

Roman Reigns wygrał Royal Rumble, turniej o pas i potem znowu pas mistrzowski. Seth Rollins tuż za nim, lecz mimo wszystko nie przegonił przyjaciela z Shield.

W TNA perełką jest Mahabali Sherra, który jest tak fatalny, że nie da się go oglądać i zdecydowanie przyćmił wszystkie inne gwiazdy z WWE. W innych federacjach nie było takiego drewniaka, który jednocześnie byłby tak mocno promowany więc głos leci właśnie na Khoye

3. Najlepszy Babyface

Po mocnym zastanowieniu głos oddaje na Deana Ambrose'a, bo zasłużył na to chyba najbardziej.

4. Najlepszy Heel

W Lucha Underground mamy Pentagona Jr'a, Dario Cueto oraz Milla Muertsa. Odrzucam prezesa, bo to kategoria według mnie dla zawodników. Mill po powrocie stał się bestią ze świetnym klimatem, a Pentagon to pupil wielu fanów. Tak więc po przeanalizowaniu wszystkich możliwości stawiam na Pentagona Jr'a

5. Feud/Storyline Roku

NOAH vs Suzuki-Gun Do tego na pewno Owens vs Cena, Muertes vs Fenix, Bayley vs Sasha oraz Pentagon vs Vampiro.

Cała idea Global Force Wrestling vs TNA była bardzo fajna, ale zjebano to jak zawsze. Marne walki i zakończone jednym Lethal Lockdown Matchem na IW. Przypomniało mi się Scum vs RoH. Tutaj jednak było o wiele gorzej. Matt Hardy jako mistrz to głupia idea i mogła się podobać tylko i wyłącznie Vaclavowi i wielka szkoda, że zabrali pas Carterowi. TNA wymyśliło jeszcze wiele głupich rzeczy, lecz nie przychodzą mi teraz do głowy. RoH jakoś się ograniczyło, a w Japonii raczej nie ma strasznych feudów. Tak więc ostatecznie głos na TNA vs Global Force Wrestling

7. Tag Team Roku

Tutaj wybór będzie o wiele trudniejszy. W głównym rosterze dominowali The New Day, gdzie to cała trójka dominowała cały czas i wyszło to świetnie. Jako face'owie byli strasznie nijacy, ale po heel turnie stali się wręcz niesamowici. Bardzo solidni w ringu, świetni za mikrofonem, charyzma wręcz z nich biła.

8. Najgorszy Tag Team

Strasznie ciężka sytuacja do wytypowania. Prawdę mówiąc to w WWE była cała masa średnich drużyn, które się bardzo szybko nudziły. The Usos', Prime Time Players, Lucha Dragons, The Ascension. W NXT chyba tylko Mojo i Zack, a TNA jakoś nie miało strasznie słabych zespołów. Tak więc bez rozpisywania się.......The Ascension. O dziwo Macho Mandow i Axelamania nawet mi się podobali.

9. Największy Postęp

Na pewno rozwinął się każdy członek New Day, Big E zawsze był utalentowany i według mnie spisał się w tym roku znakomity i on chyba zyskał najwięcej na całym projekcie New Day. Kofiego nareszcie ogląda się fajnie, lecz to nadal nie jest to. Xavier jest charyzmatycznym gościem, jednak według mnie E zrobił największy progres z nich.

Triple H, Paul Heyman, Kevin Owens, kto jeszcze? A no tak.......Karl Anderson

11. Największa Charyzma

Kenny Omega. Świetny gość, który zdominował dywizje Jr w New Japania i aż chce się gościa oglądać. Charyzma bije wręcz od niego. Zaraz za nim także Ambrose, Anderson, Pentagon i Adam Cole.

Po dłuższym zastanowieniu największą frajdą sprawiał mi swoimi lotami Angelico, można jednak wymienić całą masę zawodników.

Aktualny Ring of Honor Champion, Jay Lethal. Gość nie zasługuje na ten pas i był idealnym TV Championem.

Karl Anderson, niech gość wyjdzie z tag teamów i zgarnie przynajmniej pas Intercontinental.

15. Najlepsza Gala TV

Lucha Underground nie miało żadnej konkurencji

Mimo wszystko Takagi vs Mochizuku z Destiny. Kozacka walka, która przebiła Suzuki vs Marafuji z Destiny, oraz Okada vs Tana z WK

Royal Rumble Match.

18. Odkrycie Roku

Pentagon Jr, gość jest genialny i ja chcę go na mistrza Lucha Underground. Wyróżnienie dla Daltona.

19. Rozczarowanie Roku

Royal Rumble Match

Dario Cueto, kozak nad kozakami.

Dixie dla tradycji.

WrestleKingdom 9, wyróżnienie dla Dominion, Takeover Brooklyn, Rival oraz Respect, a także DG Kobe

Slammiversary

24. Najlepszy Finisher

Stun Gun

25. Najlepszy Theme Song

Karl Anderson

26. Kobieta Roku

Sasha Banks

Rollins mistrzem na WM

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

1. Wrestler Roku - Jay Lethal - Większość osób zagłosuje na Rollinsa... ale czy jest rzecz, którą zrobił w tym roku Rollins i której Jay nie zrobił przed nim :D? World Champion? Checked. Unified Champion? Checked. Główny heel federacji? Checked. Może i nie zdobył pasa cashując walizkę na Wrestlemanii ale zdobył go przerywając dwuletni unpined streak poprzedniego mistrza, w przeciwieństwie do Rollinsa podołał wyzwaniu dwóch obron pasa na jednym PPV a najważniejsze... otworzył drugi rok z rzędu jako mistrz... i drugi rok z rzędu tak też go kończy. Longest reigning TV Champion. Dla mnie nie ma innej opcji.

2. Najgorszy Wrestler Roku - Nie nazwę Evy Marie wrestlerką, więc odpada :D. Trudno mi kogoś wpakować do tej kategorii. Najgorszy wrestler roku to na dobrą sprawę najgorszy jobber roku i dla mnie jest nim Bo Dallas. W zeszłym roku potrafił być śmieszny, w tym już niekoniecznie.

3. Najlepszy Babyface - John Cena - Zgodzę się, Jasiu w tym roku jest wybitny.

4. Najlepszy Heel - Jay Lethal - To po prostu jego rok. Zagarnął w ROH wszystko i zrobił to wciąż będąc zajebistym charakterem. Koleś, który heel turnem wygrał wszystko.

5. Feud/Storyline Roku - Bayley vs Sasha Banks - Te dwie zdefiniowały kobiecy wrestling i nie mam żadnych oporów przed wciśnięciem ich tutaj. Dwie niezapomniane walki, Main Event PPV w kobiecej dywizji, świetna historia i wydarzenie, które już jest klasykiem NXT. #WomensWrestling

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Mam ochotę napisać Roman Reigns vs Vince McMahon przez absurd i głupotę pierwszego segmentu z ostatniego Raw ale na wydanie takiego osądu jeszcze za wcześnie... to feud, który raczej powinien pojawić się w notowaniach 2016 roku. Wydaje mi się, że w tym roku feudem, który "zasługuje na wyróżnienie" jest Matt Hardy vs Ethan Carter III. Może wynika to z tego, ze jestem mini hejterem TNA po tym co się z nim działo w tym roku ale to, że ten feud pojawił się z dupy, nie był materiałem na wydarzenie, które miało w nim miejsce i to, że jego koniec okazał się najgłupszą rzeczą jaką TNA zrobiło w tym roku, po prostu muszę.

7. Tag Team Roku - New Day - Jestem odrobinę rozerwany, czy w ogóle można nazwać ich Tag Teamem :D. To stajnia ale chyba głównie do zaryzykowania skłania mnie fakt, że przywrócili Freebird Rule i w trójkę są Tag Team Champami. No bo z resztą... kto inny? Young Bucks? Bez żartów, rozumiem, że 2 lata temu mieli świetny rok, zgarnęli wszystko ale ich wygrana w zeszłym roku już była dla mnie ostrym bullshitem.

8. Najgorszy Tag Team - Prime Time Players - Ze wszystkimi Tag Teamami coś się w tym roku działo, każdy był jakiś, miał gimmick i ogółem był to dobry rok dla Tag Teamów w całym wrestlingu... ale niestety ten obraz psują pewne 2 czarnuchy, które może i charyzmę mają ale mają też gimmick, który zniszczył ich tak bardzo, że nie chce ich oglądać w żadnej roli :).

9. Największy Postęp - Kofi Kingston - Miałem napisać o całym New Day ale tak... że Xavier jest dobry wiedzieli wszyscy, o progresie Big E'ego pisało się 2 lata temu... więc to czas tego trzeciego murzynka, który uchodził za niemowę i za gościa, który już zawsze będzie bezbarwnym facem. Kofi pokazał, że jest zajebistym heelem i że ma świetne mic skille.

10. Najlepsze Mic Skillsy - Kevin Owens - Paul Heyman... tak... głosujmy na gościa, którego widzieliśmy 2 razy w roku gdy mamy pod nosem dużo lepszy wybór. Od debiutu w głównym rosterze i feudu z Johnem Ceną, Kevin pokazuje jak wysoko może zajść dzięki swojemu gadane. Mic skill CM Punka... a to naprawdę duży komplement.

11. Największa Charyzma - Pentagon Jr. - Musiałem gdzieś go wepchnąć... przejął całe Lucha Underground i stał się tym, który skupił spojrzenia wszystkich. Składanie ofiar dla mistrza, mic skille... charyzma z niego wycieka. Cero Miedo!

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Seth Rollins - Jakby nie patrzeć, warunki bycia cruiserem spełnia... a zaliczył w tym roku drugi najlepszy rok w całym świecie wrestlingu.

13. Najbardziej Przereklamowany - Roman Reigns - Ciężko ukryć beznadziejność tego gościa... a mimo wszystko jest pchany do Main Eventu. Powiem tak, można go promować dobrze, można go sprzedać, ale koleś ma braki i odkąd pojawił się w tytułowym obrazku znowu zaczęły mi przeszkadzać.

14. Najbardziej Niedoceniony - Damian Sandow - Nie mówię o wielkim pushu... w tej kategorii nie chodzi dla mnie o gościa, który powinien być Main Eventerem tylko o gościa, który powinien być wyżej niż jest. I jest to dla mnie Sandow.

15. Najlepsza Gala TV - Lucha Underground - Miałem głosować na NXT ale od pewnego czasu żółta tygodniówka jest bardzo kiepska. Co prawda LU skończyło się w sierpniu ale do tego momentu każda tygodniówka trzymała poziom, gwarantowała świetny wrestling i storyline'y.

16. Walka Roku (podać galę) - Bayley vs Sasha Banks NXT Takeover: Brooklyn - W sumie mogę napisać to co napisałem przy wyborze feudu roku. Rewolucja div... prawdziwa rewolucja div. I walka przez którą znów poczuliśmy, że wrestling kobiet może być dobry. Jest tak jak mówił JBL na ostatnim Raw, to nie był dobry pojedynek kobiet, to po prostu był cholernie dobry pojedynek.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Bayley & Charlotte vs Dana Brooke & Emma NXT Takeover: Ustoppable - Jedyny słaby pojedynek kobiet na gali Takeover ale jak już słaby to sleeper do potęgi n'tej.

18. Odkrycie Roku - New Day - Nie trzeba komentować

19. Rozczarowanie Roku - The Ascension - W zeszłym roku kandydaci na Tag Team roku... teraz siedzą w jobberlandi, w jobberskiej stajni, której przewodzi świr w lateksie z gwiazdą na twarzy.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Truth Martini - Paul Heyman... jak pisałem, pojawił się może 2 razy w roku... więc nie lepiej wybrać menadżera, który przewodzi najważniejszej stajni w swojej federacji? Do tego stajni, której lider przejął ów federację w tym roku? Martini ma od fulla charyzmy i mam wrażenie, że byłby w stanie wypromować każdego.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Zeb Colter - Miał dobry start te 3 lata temu... ale od tego czasu spada i spada i spada. Powtarzające się proma, botche na mikrofonie, monotonia i jeszcze raz monotonia. Nie wypromował ani Swaggera, ani Cesaro, ani Del Rio. Wszystkie projekty upadły a Coltera zdjęto z telewizji bo nie potrafi zainteresować widza na dłuższą metę.

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania 31 - Podobnie jak w zeszłym roku... tak powinna wyglądać Wrestlemania. Podkreślenie pod "The show of shows" i innymi określeniami jakimi była nazywana WM'ka. Wrestlemania momenty, które przeżyją lata i... właściwie jedyna rzecz, którą WWE zrobiło w tym roku dobrze... jeśli nie perfekcyjnie.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Summerslam 2015 - Jak najważniejsze PPV w roku jest na pierwszym miejscu to gdzie może być drugie najważniejsze PPV w roku? :D Tragedia... tak tragicznego SummerSlam nie było już parę lat. Poza walką Rollinsa z Ceną nie pamiętam z niego absolutnie nic i nie chce pamiętać.

24. Najlepszy Finisher - Codebreaker z flapjacka Mechaników ;D - świeży finisher i wątpię, żeby ktoś na niego zagłosował ale to głosowanie ma wybrać najlepszy finisher tego roku a myśląc o finisherach tego roku pomyślałem tylko o zajebistości Codebreaker'a Dawsona i Dasha.

25. Najlepszy Theme Song - Southern Proud theme song Mechaników - Nie lubię tej kategorii :D.

26. Kobieta Roku - Sasha Banks - Mocno się wahałem... Sasha... czy Nikki? Obydwie zasłużyły, obydwie zrobiły wiele, obydwu nalezy się jak psu buda. Wybrałem jednak Sashkę za świetny reign i za zmianę jaką wprowadziła do wrestlingu div... zainteresowała, Nikki mimo swojego rekordu nie potrafiła tego zrobić.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Heist of the century - Myślałem jeszcze o kontuzji Rollinsa ale nie wiem czy zalicza się to do "wrestlingowego" wydarzenia roku. A cash in w Main Evencie Wrestlemanii... to dla mnie jedno z najpiękniejszych wspomnień PG Ery.

Edytowane przez DashingNoMore

1. Wrestler Roku-Roman Reigns Wybór trochę kontrowersyjny, ale należy zauważyć jaką drogę przeszedł Roman od RR aż do teraz, po za tym wiele w tym roku osiągnął dlatego ma mój głos. Wyróżniam też Lesnara.

2. Najgorszy Wrestler Roku-Bo Dallas Mogliby go zwolnić, po za byciem irytującym do potęgi Dallas nic nie wnosi do programów WWE. Nawet jobber z niego słaby.

3. Najlepszy Babyface-John Cena Ktoś być musi a nikt nie był w tym roku takim "True hero" jak John.

4. Najlepszy Heel-Kevin Owens A Kevin się dopiero rozkręca :P

5. Feud/Storyline Roku-Lesnar vs The Undertaker Brałem pod uwagę też Orton vs Rollins, ale moim zdaniem ich feud trwał za krótko, dlatego głos na "tytanów" wrestlingu.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku-Dolph Ziggler vs Rusev Czym miał być ten feud to ja nie wiem, najlepiej o nim świadczy to jak się zakończył.

7. Tag Team Roku-New Day Na początku strasznie mnie irytowali, ale teraz klaszczę razem z nimi, świetny tag team który potrafi nieźle rozśmieszyć.

8. Najgorszy Tag Team-Mojo Rawley & Zack Ryder Najbardziej jobberski team jaki aktualnie istnieje w WWE, mam nadzieję że po za nagrodą dla najgorszego tagu nic nie osiągną.

9. Największy Postęp-Xavier Woods Za ten puzon, za te proma na micu, ogółem dał z siebie o wiele więcej niż się spodziewałem a konkurencji dużej nie ma.

10. Najlepsze Mic Skillsy-Kevin Owens Owens za każdym razem świetnie pokazywał się w promach,segmentach czy też wywiadach na zapleczu, więc zasłużenie oddaje głos jego osobie.

11. Największa Charyzma-Triple H Nie ważne jak długo gadał, zawsze potrafiłem wysłuchać go w całości i myślę że to wystarczający argument.

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)-Adrian Neville Neville ma ogromne umiejętności co pokazuje za każdym razem gdy jest w ringu, jest świetnym high-flyerem.

13. Najbardziej Przereklamowany-Charlotte W NXT jakoś to jeszcze było, ale odkąd trafiła do main rosteru tylko drażni swoim zachowaniem a więc zasłużony głos na nią.

14. Najbardziej Niedoceniony-Damien Sandow Chłop pokazał swoją wartość w trakcie tego całego story z The Mizem, ale WWE tego nie doceniło i tak naprawdę nie wiadomo co on teraz nawet robi, skoro go nie ma w tv,szkoda.

15. Najlepsza Gala TV-Lucha Underground Głos idzie na LU bo to coś innego i świeżego.

16. Walka Roku (podać galę)-Brock Lesnar vs Seth Rollins vs John Cena na Royal Rumble Co tu dużo mówić świetna i godna zapamiętania walka. Na wyróżnienie zasługują też Owens vs Cena z Elimination Chamber i Lesnar vs Reigns z Wrestlemanii.

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)-Big Show vs Ryback na Money in the Bank I oni chcą by pas IC był prestiżowy?

18. Odkrycie Roku-Pentagon Jr. Z braku laku głos na Pentagona, myślałem też nad Owensem bo w końcu to w 2015 pokazał się w WWE(Wiem że debiutował w 2014), ale on po prostu robił swoje.

19. Rozczarowanie Roku-Run z pasem WWE Setha Rollinsa Miało być pięknie, miał być rozkwit Setha i pokaz umiejętności a wyszła przedłużana na siłę tragedia w nie wiadomo ilu aktach.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Paul Heyman Wyboru dużego nie ma więc tradycyjnie Heyman.

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)-Summer Rae Wciskanie jej wszędzie na siłę spowodowało że strasznie się przejadła, więc głos na nią. Po za tym, czy ktokolwiek z zawodników zyskał cokolwiek mając Summer u boku? :roll:

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Wrestlemania 31 Żadna gala nie spowodowała u mnie w tym roku opadu szczeny a więc za emocje głos idzie na Wrestlemanię. Wyróżniam też Elimination Chamber i Ultima Lucha.

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)-Payback Extreme Rules też było słabe ale dając przeszło 27 minut na walkę Ruseva z Ceną Payback zapewniło sobie zwycięstwo :twisted:

24. Najlepszy Finisher-RKO Cóż, teoretycznie pojechałem po bandzie bo i pewnie RKO już nie raz wygrało w tej kategorii, ale chciałem w jakiś sposób uhonorować te RKO z Wrestlemanii. Na wyróżnienie zasługuje też Pop-up Powerbomb Owensa, ale on może jeszcze wygrać nie raz.

25. Najlepszy Theme Song-Kevin Owens"Fight" Bo nic konkretnego w tym roku nie było, a piosenki używane przez Trypla i Ortona są trochę za stare by na nie głosować.

26. Kobieta Roku-Sasha Banks Wyróżniam też jako drugie miejsce Bayley. Czemu Sasha? Po prostu były najlepsza, to jest total package wśród kobiet w WWE.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku-Seth Rollins inkasuje walizkę Money in the Bank w trakcie trwania main-eventu Wrestlemanii. Wiadomo czemu, jakoś nic po za tym się specjalnie nie wyróżniło.

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

1. Wrestler Roku- Seth Rollins- ten rok należał do niego. Pamiętam jak przy dyskusji o tym co będzie z członkami The Shield jak stajnia się rozpadnie wielu wróżyło Sethowi nic więcej niż mid card, a tym czasem on stał się twarzą fedki i moim ulubionym wrestlerem w obecnym rosterze.

2. Najgorszy Wrestler roku- Bo Dallas- nie trawie gościa, jest w rosterze chyba tylko po to żeby wkurzać ludzi.

3. Najlepszy Babyface- John Cena- czy sie Jasia lubi czy nie, trzeba przyznać że swój poziom trzyma i dobrze odgrywa swoją role w WWE.

4. Najlepszy Heel- Kevin Owens- KO po prostu jest sobą :grin:

5. Feud/Storyline Roku- Kevin Owens vs. Sami Zayn

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku- Dolph Ziggler vs. Rusev- klapa totalna

7. Tag Team Roku- New Day- NEW DAY ROCKS!! W ostatnich tygodniach byli jednym powodem dla którego warto było oglądnąć RAW.

8. Najgorszy Tag Team- The Ascension- panowie są na samym dnie i chyba tam już pozostaną.

9. Największy Postęp- Big E- odkąd New Day jest na fali Big E prezentuje się z bardzo dobrej strony, czego nie można było o nim powiedzieć wcześniej.

10. Najlepsze Mic Skillsy- Paul Heyman- komentarz zbędny :grin:

11. Największa charyzma- New Day

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer)- Neville- gdyby tylko umieli go wykorzystać....

13. Najbardziej Przereklamowany- Roman Reigns- próbowałem się do niego przekonać, ale nic z tego.

14. Najbardziej Niedoceniony- Kevin Owens- w mojej opinii wciąż zasługuje na znacznie więcej.

15. Najlepsza Gala TV- Lucha Underground- miało być NXT lecz ostatnio show nie porywa tak jak jakiś czas temu.

16. Walka Roku (podać galę)-Brock Lesnar vs Seth Rollins vs John Cena na Royal Rumble

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę)- Royal Rumble Match

18. Odkrycie Roku- New Day

19. Rozczarowanie Roku- Tyler Breeze- wszedł do głównego rosteru no i....... no i nic.

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Paul Heyman

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager)- Summer Rae

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- Wrestlemania 31

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna)- Summerslam 2015

24. Najlepszy Finisher- Curb Stomp

25. Najlepszy Theme Song- Kevin Owens"Fight

26. Kobieta Roku- Sasha Banks

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku- Seth Rollins cashuje walizke na WM 31

• Reputacja:   2

Kolejny rok za nami, kolejny przed nami... .

1. Wrestler Roku: Seth Rollins

WWE trafił się naprawdę gość z ogromnym potencjałem. Drugi raz z rzędu decyduje się postawić na byłego członka "Tarczy". W zeszłym roku chłopak dzięki temu, że się rozwinął wygrał u mnie z konkurencją. W tym nic się nie zmieniło, bo wciąż kręcił się i kręci nadal wokół ME, przetrwał rozpad Authority, przemianę Kane'a, miał 2 pasy na raz, feudował z Jaśkiem i Lesnarem. Mimo iż można narzekać na jego trochę tchórzliwą postać to uwielbiam go oglądać. Z resztą już nie jest takim pupilem to zapewne jego charakter zmieni się na bardziej odważny. Modlę się żeby kontuzja nie zastopowała jego kariery. Mógłbym tu wymienić parę osób jako kandydatów. Brock Lesnar nie dostał rok temu ode mnie tego tytułu, a zrobił więcej niż w tym. Roman Reigns nie przemawia do mnie. Na siłę nam wpychany w końcu powąchał złota, ale my nie poczuliśmy fiołków. John Cena nadal raczy nas swoim bohaterstwem, ale poza byciem niezłym pretendentem dla Rollinsa (to trzeba przyznać) i nudzącym mnie US Open Challenge nie zaoferował więcej.

2. Najgorszy Wrestler Roku: Eve Marie

Bo Dallas i Adam Rose zniknęli z ekranów to pałeczkę w tej niechlubnej kategorii przejęła kobieta. To był rok płci pięknej, ale czerwonowłosa niestety jest tu czarną owcą. Była do kitu we wszystkim, zaczęła trenować z Kendrickiem, TD zaczęło budzić w nas poczucie dania jej szansy i postępów, a ona mimo silnej woli wciąż ma tylko urodę. To swego rodzaju ewenement. Dawno nie widziałem nikogo tak kiepskiego. Cały czas próbowała, ale to po prostu nie jest dla niej. Zero umiejętności ringowych, zero charyzmy, kompletne nic.

3. Najlepszy Babyface: John Cena

Bryana nie ma to Jasiek zamiata w tej kategorii. Trochę spuścili z nim z tonu dzięki czemu był możliwy do oglądania. Bardzo fajny feud z Rollinsem, ostatnio nawet poszerzył troszkę repertuar jeżeli chodzi o chwyty w ringu. Bayley zajmuje drugie miejsce. Zdobywa pas, daje z siebie wiele, ma cukierkowy gimmick. Mógłbym jeszcze wymienić Deana Ambrose'a oraz Romana Reignsa. Ten pierwszy zdobył tytuł IC po raz kolejny, wciąż trzyma się gimmicku świra i jest szansa, że wykręci dobry feudzik z Owensem (i może Zigglerem), ale to już raczej na następny rok. Reings za to wciąż trzyma się głównych scenariuszy, dzielnie walczy z przeciwnikami, w końcu zdobywa pas i wciąż nie zachwyca... .

4. Najlepszy Heel: Kevin Owens

Wiąże z nim duże nadzieje. Skoro ma iść na Lesnara musi zostać odpowiednio podbudowany i jest na to szansa. Dobry na mikrofonie, dobry w ringu, a na ostatnim RAW pokazał, że jak się wkurzy to potrafi wyglądać groźne dewastując wszystkich wokół. Seth Rollins jako wrestler roku i Heel mógłby być w sumie i Heelem roku, ale decyduję się na Owensa. Jay Lethal podobno też się rozwinał w RoH. Nie zapomnę również o Pentagonie Jr.. "Syn" Vampiro od początku przykuł moją uwagę. Spodobał mi się jego gimmick, wygląd i zaserował nam najlepszy feud pierwszego sezonu LU.

5. Feud/Storyline Roku: Sasha Banks vs Bayley

Nie będę oryginalny wymieniając świetne aspekty tego konfliktu. Ogromne wydarzenie w świecie kobiecego wrestlingu. Można powiedzieć, że to swego rodzaju kamień milowy, bo dawno takiego show Panie nie dały. Drugie miejsce mimo wszystko dla Romek kontra zarząd. Feud ciągnący się bardzo długo i mimo niechęci do kuzyna Rocka to bywały dobre momenty.

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku: El Texano Jr. vs Alberto El Patrón

Poziom feudów był lepszy niż w zeszłym roku w WWE, aczkolwiek bywały pierdoły, których pewnie nie pamiętam, a mogłoby się tu znaleźć. Niestety niechlubna kategoria idzie na konto LU, które było bardzo fajnym show i na którego powrót czekam. Feud zaczął się ostro, pamiętam ktoś komuś rozbił głowę o szybę, a potem po prostu to urwali.

7. Tag Team Roku: The New Day

Stajnia miała zginąć w odmętach fedki, ale zmieniłą troszkę kierunek i jest to najlepsza stajnia w WWE od dawna. Skaczą, tańczą, żartują, śmieją się, cwaniakują, a ja wraz z nimi przed monitorem. Tych gości nie da się nie lubić. Są bezkonkurencyjni.

8. Najgorszy Tag Team Roku: The Ascension

Niezły gimmick (bardzo fajne entrance video z motywami Illuminati), dobra, ostra muza (chociaż melodia na jedno kopyto :P ) i C**j. Zniknęli żeby się pojawiać na jobberkę i to totalną, a teraz dali im biednego Cody'ego, który w swoim gimmicku też cierpi.

9. Największy postęp: The New Day

Głosuję na całą trójkę. Chciałbym wybrać jednego, bo zapewne jest to zalecone, ale po prostu nie mogę. Big E z ochroniarza Zigglera, rozwinął się do rozgadanego i roztańczonego mięśniaka, który swoimi ruchami wywołuje banana na gębie. Kofi Kingston, wieczny midcarder, któremu nie brakuje umiejętności w końcu odżył i doznał zbawienia. Xavier Woods wciąż jest gdzieś za nimi, ale przynajmniej regularnie pojawia się w TV w roli największego śmieszka. Lata z trąbką, prowokuje rywali, wyszydza ich, a potem dostaje za to po gębie. Taki najbardziej pechowy brat trójki kreskówkowych złoczyńców. :twisted:

10. Najlepsze Mic Skillsy: Paul Heyman

Gość bywał rzadko w tym roku, ale nic nie poradzę, że jest w tym po prostu mistrzem. Na wyróżnienie zasługują Kevin Owens, który potrafi dać bardzo naturalne promo oraz New Day. Razem ci trzej goście także na mikrofonach odwalają dobrą robotę.

11. Największa Charyzma: Triple H

Umiejętności na mikrofonie łączą się poniekąd z charyzmą. Jest wiele osób, które mógłbym tutaj wstawić np. Kevin Owens czy Stephanie McMahon, ale jej mąż jest stworzony do bycia złym prezesem.

12. Najlepszy Cruserweight: Angélico

Mógłbym wrzucić połowę LU. Jednak to Pan w zielonkawych spodenkach dał nam najwięcej popisów wraz z pamiętnym skokiem, którym ryzykował zdrowie i chyba mu się za ten numer nawet dostało. Druga lokata dla Drago.

13. Najbardziej przereklamowany: Roman Reigns

Niestety, ale wygrywasz w niechlubnej kategorii. Tyle czasu ten człowiek jest na pierwszym planie, tyle feudów, czasu i wciąż nie zachwyca. Dotknął w końcu złota, miał bardzo fajne walki i przebłyski na micu, ale to były tylko przebłyski. Nie zasługuje na bycie superbohaterem nr. 1 w federacji. Kolejne miejsca mają tutaj Charlotte i Baron Corbin. Córka Fliara jest wysoko, bo jest córką Flaira. Od początku wyglądała najgorzej z całego PCB. Baron... Oni serio coś w nim widzą? :?

14. Najbardziej niedoceniony: Damien Sandow

Najpierw intelektualny zbawca dla mas, potem pomocnik Miza i w momencie Face turnu zaczął przykuwać uwagę, a po WM'ce o nim zapomnieli. Szkoda, bo może coś by z niego było. Drugim pechowcem jest Cesaro. Z gościa zrezygnowali, w ciągu roku nic się nie zmieniło, a teraz jeszcze kontuzja.

15. Najlepsza gala TV: Lucha Underground

Drugi rok z rzędu nowe show wygrywa u mnie tą kategorię. Bawiłem się dobrze oglądając ten program i liczę, że następny sezon mnie nie rozczaruje.

16. Walka Roku: WWE World Heavyweight Championship: John Cena vs Seth Rollins vs Brock Lesnar © (Royal Rumble)

Najlepsza walka w WWE. Sporo niebezpiecznych spotów, z dużym tempem bez chwili nudy. Kiedy jeden leżał pozostałą dójka dalej walczyła. Rollins zapewnił nam tu widowisko, bo porozdawał parę finisherów, razem z Lesnarem wylądował na stole. Brock za to na początek sprawił pozory jakby miał opuścić na noszach halę, ale ADHD mu na to nie pozwoliło.

17 Najgorsza Walka Roku: Diva's Championship: Charlotte vs Nikki Bella (Night of Champions)

Nielogiczny pojedynek, gdzie obijana cały czas Charlotte sprawiała pozory jakby z bólu towarzyszącemu jej kończynom miała się za przeproszeniem zesrać, a potem znienacka zakłada jedną dźwignię rywalce i natychmiastowo wygrywa. :?

18. Odkrycie Roku: The New Day

Tak jak w punkcie 7 i 9. Duże wyróżnienie dla Bayley i Pentagona Jr.. Dziewczyna daje nam najlepszą walkę kobiet w roku, najlepszy feud roku i nic nie zapowiada, że to koniec. Pentagon to mój ulubiony Heel z LU. Dobry program z Vampiro z sensacyjnym zakończeniem jak i fajny gimmick.

19. Rozczarowanie Roku: TNA

To, co ta fedka odwaliła w tym roku to ja nie mam pytań.

20. Najlepszy Nie-Wrestler: Vampiro

Może się wydawać dziwne, bo gość nadal walczy, ale urzekł mnie w tym roku zarówno na stołku komentatorskim jak i całym programem z Pentagonem.

21. Najgorszy Nie-Wrestler: Sammer Rae

Niby też nie zawiesiła kariery w ringu, ale jako menadżer jest po prostu fatalna. Beznadziejna gra aktorska i wymuszone wrzaski odsuwają od ekranu.

22. Najlepsze PPV: Wrestlemania 31

Mimo iż popsuli klimat robiąc widowisko w jasny dzień zanim zaczęło się ściemniać to była już druga dobra WM'ka z rzędu. Niezłe pojedynki i bardzo ciekawe wejściówki kilku zawodników.

23. Najgorsze PPV: Survivor Series

Najgorsze Survivor Series w historii. Z powodu kontuzji Setha plany zmieniają się o 180 stopni i mamy rozpisany na kolanie turniej oraz drużynówki jobberów i dziadków z ECW z Wyattami.

24. Najlepszy Finisher: Bank Statement (Sasha Banks)

Niby zwykły Crossface, lecz często wyprowadzony z Backbreakera. Wygląda mocarnie.

25. Najlepszy Theme Song: Sky's the Limit (Sasha Banks)

Nie trudno było wybrać. Z pośród tych wszystkich melodii serwowanych przez CFO$ to to można nazwać piosenką, bo jest chwytliwe, ma słowa i nie jest w kółko powtarzającym się rytmem.

26. Kobieta Roku: Sasha Banks

Diva kompletna. W ringu, na micu, dobrze czuje się w roli aroganckiej gwiazdki, według mnie ma finisher roku i wyróżniającą się muzykę wejściową. Pochwały tutaj również dla Bayley za bycie niespodzianką wśród kobiet, Paige, która spuściła z tonu, ale miała nie najgorszy rok, Sexy Star, która miała odwagę walczyć z chłopami i chociaż widać było, że uważają na nią, aby nie zrobić krzywdy to wyróżniła się z pośród kobiet i oczywiście Stephanie McMahon, która na mikrofonie jest także elitą.

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku: Wykorzystanie Walizki MiTB przez Setha Rollinsa na Wrestlemanii 31

Czyli początek obecnego Rollinsa, który dał nam całoroczny run z pasem. Dla niektórych nudny, a jednak perypetię Setha z Authority, Ceną, Lesnarem to był największy materiał zaserwowany przez WWE na setki godzin.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Śledzę tylko imperium McMahonów, więc moje głosy będą odnosić się tylko do wrestlerów z WWE.

1. Wrestler Roku - Seth Rollins - główny program kręcił się wokół niego i nie sposób tego nie zauważyć i trzeba to docenić. Szkoda, że był bookowany w taki sposób, ale taki los heel'a który nie ma odpowiedniej postury, miejmy nadzieję że kontuzja nie sprawi, że spadnie w hierarchii, bo pokazał, że warto na niego stawiać. Ringowo jest świetny a na mikrofonie robi postępy, po prostu ma papiery na main eventy w WWE.

Wyróżnienia: Kevin Owens

2. Najgorszy Wrestler Roku - Braun Strowman - Aż się zastanawiam czemu póki co nikt go nie wymienił. Najbardziej zielony wrestler z głównego rosteru, który dostał spory push na starcie, 4 miesiące temu uwalał obecnego mistrza WWE, bez większego trudu. Wybrałem go, za tragiczną pracę w walkach z ECW Legends, był zagubiony, nie wiedział co ze sobą zrobić. Ponadto miał walczyć z na Survivor Series z BoD i go wycofali bo był zbyt niebezpieczny. Przy nim Ewka, jest wirtuozem w ringu.

Wyróżnienia: Kane, Big Show, Cameron

3. Najlepszy Babyface - Bayley - Jedyny face w WWE, któremu realnie kibicuję. Z powodów kadrowych i braku charyzmy u facetów, Bayley stała się największą gwiazdą NXT, jej sierpniowy pochód po pas był świetny, pokonała wszystkie dziewczyny, zdobywając pas w jednej z najlepszych walk roku, tak się buduje gwiazdy. Oby w głównym rosterze nie zmarnowali tego co stworzyli w NXT.

Wyróżnienia: Sami Zayn, Dean Ambrose, John Cena

4. Najlepszy Heel - Kevin Owens - Dominował w NXT przez pierwsze pół roku. W głównym rosterze zaczął od czystego pokonania Ceny, potem przejął pas IC a tuż po jego stracie pojawiają się oznaki push'u, bo niszczy rywali jak z czasów NXT.

Wyróżnienia: Seth Rollins, Sasha Banks

5. Feud/Storyline Roku - Sasha Banks vs Bayley - Z cyklu jak jednym filmikiem przed walką, świetną walką i celebracją po walce kreuję się gwiazdy. Feud nie był dług, ale miał dwie świetne walki, dwa dobre segmenty mówione i przede wszystkim wkręcił mnie najbardziej. 30-minute Iron Match to jeden z najlepszych momentów kobiecego wrestlingu i trudno będzie to WWE kiedykolwiek przebić.

Wyróznienia: Lesnar vs Undertaker, Kevin Owens vs Sami Zayn, Kevin Owens vs John Cena

6. Najgorszy Feud/Storyline Roku - Ziggler & Lana vs Rusev & Summer - Powiem szczerze, że ciężko wybrać najgorszy feud, ale ten miał jakiś potencjał, który skopali na całej linii, trzymali Ruseva w TV z kontuzją, potem Lana jako face nie była tak dobra, w końcu odniosła kontuzję, zaręczyła się co zniszczyło cały program i nigdy do jej debiutu w ringu nie doszło i dojść nie może. Tak naprawdę 3-4 miesiące programu poszły w błoto. Powiem szczerze, że dużo było złych programów, głównie przez zmarnowane szanse i zbyt dużą liczbę ciągle tych samych nic nie znaczących walk.

Wyróżnienia: Big Show vs Roman Reigns, Miz vs Mizdow, Divas Revolution, Rollins vs Kane

7. Tag Team Roku - New Day - Heel turn pomógł, dostali więcej swobody w programie i stali się najgorętszym towarem w WWE. New Day Rocks!

Wyróznienia: Enzo Amore & Big Cass, Gable & Jordan

8. Najgorszy Tag Team - Ascension - Przychodzili do głównego rosteru jako byli mistrzowie NXT, którymi byli mniej więcej rok. Jakiś potencjał mieli ale nie przetrwali próby głównego rosteru, Los Matadores chyba byli gorsi, ale dostali mniejszą ekspozycję i na początku 2015 już wszyscy wiedzieli że są beznadziejni a Ascension zawiodło.

Wyróżnienia: Los Matadores, PTP Blake & Murphy

9. Największy Postęp - Big E - Tak naprawdę całe New Day można tu wymienić, ale najbardziej z nich rozwinął się Big E, wystarczyło więcej luzu i swobody, czasem to takie proste że mam wrażenie, że w WWE wielu wrestlerom się po prostu nie chce.

Wyróznienia: Xavier Woods, Becky Lynch, Koffi Kingston

10. Najlepsze Mic Skillsy - Paul Heyman - Jego Oda do Lesnara przejdzie do historii, poza tym gdy Paul mówi zawsze słucham, bo takiego występu nie można przeoczyć, zwłaszcza że ostatnio rzadko widzimy go w TV.

Wyróżnienia: Xavier Woods, Triple H, Kevin Owens, John Cena

11. Największa Charyzma - John Cena - Nie miałem gdzie go wcisnąć, a rok 2015 był rokiem w którym Janusz nie powąchał głównego pasa, ale odwalił kawał dobrej roboty swoim US Open Challenge. Gadką dalej ma świetną i gdyby nie był charyzmatycznym gościem to nie ma szans, żeby przez 10 lat był na szczycie w WWE.

Wyróznienia: Triple H, Vince McMahon, Kevin Owens

12. Najlepszy Cruiserweight (w tym high flyer) - Neville - Chyba nie było innego wyboru, w NXT jego ring skillsy wystarczyły do pasa, w głównym rosterze jeszcze go nie zdobył, ale to raczej kwestia czasu, bo nikt nie porusza się w ringu tak jak on.

Wyróznienia: Kalisto

13. Najbardziej Przereklamowany - Charlotte - Na początku myślałem, że jest niezła, córka Flair'a to musi być dobra, ale im dalej w las tym mniej miała do zaoferowania. Główny roster obnażył wszelki jej słabości a obecność ojca i jego małpowanie tylko pogarszają jej sytuację.

Wyróżnienia: Roman Reigns, Dolph Ziggler

14. Najbardziej Niedoceniony - Cesaro - Prawdopodobnie najlepszy worker w WWE, doceniany przez publikę, ale zarząd wie swoje. Może kiedyś dostanie jakiś pas midcardowy, nawet walka o pas główny byłaby dla niego wielkim wyróżnieniem.

Wyróznienia: Damien Sandow, Aiden English

15. Najlepsza Gala TV - NXT - Przy takim poziomie jakie prezentują RAW i Samcdown, żółta tygodniówka nie miała w tym roku konkurencji.

Wyróznienia: -

16. Walka Roku (podać galę) - Triple Threath for WWE WHC Chamionship @ Royal Rumble - Lesnar© vs Cena vs Rollins - Świetna walka, kilka spotów które zapadły mi w pamięci no i dość emocjonująca końcówka, zwycięzca był znany ale mimo to mocno się wkręciłem.

Wyróżnienia: Sasha Banks vs Bayley @ TakeOver: Brooklyn 4 NXT Women's Chamionship

17. Najgorsza Walka Roku (podać galę) - Royal Rumble Match - Przy takim bookingu to po prostu nie mogło się udać, dodatkowo to moja ulubiona walka w roku, także przeżyłem to z podwójnym smutkiem.

Wyróznienia: Elimination Chamber Match for IC Title, Ryback vs Rusev @ Smackdown

18. Odkrycie Roku - New Day - Wiedzieliśmy, że zawodnicy tworzący tą stajnię są nieźli, ale po tym niemrawym początku chyba nikt nie sądził, że staną się ulubieńcami całego forum.

Wyróżnienia: Bayley, Sasha Banks, Becky Lynch

19. Rozczarowanie Roku - Finn Balor - Okazuje się, że poza malunkami i swoją demoniczną personą nie ma kompletnie nic do zaoferowania. Marne mic-skillsy i nawet umiejętności ringowe i świetny entrance nie wystarczą by stworzyć z nim ciekawy stroyline. To za jego panowania NXT zaczęło zwalniać i tracić świeżość.

Wyróznienia: Bray Wyatt

20. Najlepszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Paul Heyman - Taki koleś to skarb i bez niego Lesnar traci połowę swojej wartości.

Wyróżnienia: Corey Graves

21. Najgorszy Nie-Wrestler (w tym manager) - Byron Saxton - Tak naprawdę każdy z ekipy komentatorskiej z głównego rosteru zasługuje na tą nagrodę, ale Saxton irytuje mnie najbardziej.

Wyróznienia: Jerry Lawler, Booker T, Michael Cole, JBL

22. Najlepsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Wrestlemania 31 - Nie była tak dobra jak poprzedniczka, ale zapewniła najwięcej dużych momentów w trakcie roku, Cash-In Rollinsa, Debiut Stinga, Curb Stomp into RKO, przyzwoity Ladder Match, powrót Takera, tym razem żadne NXT nie było aż tak pamiętne.

Wyróżnienia: NXT TakeOver: Brooklyn

23. Najgorsze PPV (lub inna gala nietelewizyjna) - Royal Rumble - Walka roku, najgorsza walka roku i trzy na siłę wepchnięte pojedynki, czyli sinusoida która sprawiła że najgorzej zapamiętałem tą galę. Dostaliśmy najgorzej zabookowany RRM w historii, więc stąd mój wybór padł na RR.

Wyróznienia: Elimination Chamber, Survivor Seires

24. Najlepszy Finisher - Red Arrow - Najbardziej widowiskowy i chyba najtrudniejszy do wykonania, za każdym razem gdy go widzę zastanawiam się jak Neville go robi.

Wyróżnienia: Curb Stomp, End of Days

25. Najlepszy Theme Song - Finn Ballor's Music - Nie mamy kategorii na najlepszą wejściówkę, więc zawarłem ją tutaj, nagradzając Ballor'a. Gdyby nie ona skończyłby jak Hideo Itami.

Wyróżnienia: Sami Zayn's Music

26. Kobieta Roku - Bayley - Chyba tutaj miałem największy dylemat, bo Sasha również zasługuje na wyróżnienie. Boss miała, lepszy początek roku, ale Bayley miała piorunujące drugie półrocze i to on stoi na szczycie NXT, a Sasha od pół roku kurzy się w WWE czekając na swoją szansę.

Wyróżnienia: Sasha Banks

27. Wrestlingowe Wydarzenie Roku - Cash-In w Main Evencie na Wrestlemanii - Wydarzenie, które sprawi, że Rollins na zawsze dostał main eventową promocję. Ten Cash-in będzie wielokrotnie wspominany i wykorzystywany we wszelkich materiałach z Rollinsem, oby to nie był highlight jego kariery.

Wyróżnienia: Raczej niechlubne bo oprócz tego że rok 2015 był rokiem kontuzji, to wiele znaczących osób ze środowiska odeszło do wieczności m.in. Dusty Rhodes, Roddy Pipper, Verne Gagne.

Głosuję na podstawie tego co oglądałem w 2015 roku czyli WWE (RAW i NXT) i LU. TNA mnie odrzuciło, RoH i sceny niezależnej nie śledzę na bierząco, więc ciężko mi się wypowiadać.

1. Wrestler Roku

Trzeba mu to oddać - Seth Rollins. Facet, który miał być najsłabszym ogniwem Tarczy stał się najjaśniejszym. Zawodnik kompletny, potrafiący walczyć z lekkimi i ciężkimi, dobry na mikrofonie. Myślę, że tą kategorię wygra praktycznie jednogłośnie.

Eve Marie. Nie wymaga komentarza. To że jest kiepska w ringu to jedno, ale to, że na mikrofonie jest totalną masakrą to już za dużo. Nie wiem komu ciągnęła, że WWE wpycha nam ją na siłę do gardeł...

3. Najlepszy Babyface

Mój głos idzie na Prince Pumę. Wojownik, któremu nie obce jest pojęcie honoru. Taki oldschoolowy wojownik z czasów azjatyckiego kina akcji. Genialny w ringu, fajnie sprzedał postać.

4. Najlepszy Heel

Wahałem się pomiędzy Mil Muertes'em, Pentagonem Jr, Seth'em Rollinsem i Kevinem Owensem (NXT). Ostatecznie głos idzie na Owensa. Jego feud z Sami'm, wywiady, motywacja, która nie jest standardową motywacją heel'a - troska o rodzinę. To sprawiło, że był inny niż wszyscy. Szkoda, że w głównym rosterze nieco wyblakł.

5. Feud/Storyline Roku

Postawię tu na feud Owens vs Zayn. Tak należy rozpisywać feudy. Były emocje, świetne walki. Miałem nadzieję, że Sami po powrocie ruszy na Owensa w głównym rosterze, bo druga odsłona tego feudu mogłaby dojechać do WM'ki.

Pewnie taki, którego nie pamiętam. Z tych, które pamiętam Sting vs HHH. Feud, który był kiepski jak na możliwości tych dwóch panów. Kiepska walka na WM i ten pogodzenie po tym, jak cała grupa znajomych Nochala skroiła Stinga ze zwycięstwa...Nie ogarniam.

7. Tag Team Roku

IT'S A NEW DAY!! YES IT IS!!. Za każdym razem jak pojawiają się przed kamerą, mam ogromny ubaw. Nie pamiętam tak wyrazistego teamu opartego na humorze od czasów DX. Wielki szacun dla osoby odpowiedzialnej za ten projekt.

8. Najgorszy Tag Team

Nie oddam tu głosu. To był rok dobrych tagów, które wreszcie są jakieś. Dywizja tagów stała się różnorodna i fajnie się ją oglądało, zarówno w NXT jak i głównym rosterze. W LU mieliśmy turniej trójek, który też sprawił mi dużo fun'u.

9. Największy Postęp

NEW DAY po raz kolejny. Chyba wszyscy hejtowaliśmy ten team na początku za nijakość. Wytrzymali i pokazali swoją wartość. Kofi śpiewający w stylu country, Big E na micu czy Xavier z puzonem. Wszystko trafiło w punkt.

Wciąż Paul Hayman. Ta sama argumentacja co rok temu, dwa lata temu itd.

11. Największa Charyzma

Sami Zayn. Ten facet ma coś takiego w sobie, że porywa tłum. Począwszy od żywiołowego wejścia, psychologię ringową. Czuje się u niego entuzjazm, który zaraża.

Fenix - ten gość ukradł moje serce, jeśli chodzi o high flying. Po raz pierwszy zobaczyłem go w walce przeciw Drago i Pentagonowi Jr. Oglądałem je już kilka razy, a niektóre fragmenty przewijałem wciąż oglądając to z otwartą paszczą.

Alberto Del Rio. Może kontrowersyjny wybór, bo przecież mamy jeszcze Sheamusa. Alberto był dla mnie nijaki w LU i niewart swoich pieniędzy, a jego powrót do WWE dla mnie był całkowicie zbędny. Nudzi mnie na mikrofonie, nudzi mnie w ringu. Co więcej mogę powiedzieć.

Wciąż Cesaro. Co tu więcej można dodać...

15. Najlepsza Gala TV

LUCHA UNDERGROUND. Dawno nie miałem tyle fun'u z oglądania wrestlingu. Świetne walki, bajkowe storyline'y, klimat z dawnego kina akcji. Znów poczułem się jak dzieciak, który w 1997 zaczął oglądać WCW i choć wiem, że to udawane i bajkowe, to właśnie to tworzenie LU z przymrużeniem oka kupiłem w całości. Super hero Prince Puma, dysfunkcyjne trio Ivelisse, Angelico, Son of Havoc, Zły szef Dario, Azteckie medaliony mocy, Drago, Fenix, relacja mistrz i uczeń pomiędzy Vampiro i Pentagon. Długo by wymieniać. Czekam na więcej.

Ciężko wybrać. Postawię jednak na walkę Bayley vs. Sasha Banks(NXT Takeover:Respect). Świetna psychologia i genialna końcówka łamiąca keyfabe. Ta walka pozostanie na długo w mojej pamięci. Dużo emocji i fajna psychologia. Kobiety też potrafią.

Nie mam typu. Pewnie coś z WM'ki, ale takie walki szybko ulatują mi z pamięci i nie chce mi się teraz tracić energii na szukanie tego co kiepskie.

18. Odkrycie Roku

Postawię tu na Becky Lynch. Nie przekonywała mnie na początku, ale od czasu skumania się z Sashą, a potem turn'u stała się naprawdę wyrazistą postacią. Cieszę się jej sukcesem i lubię ją oglądać w ringu.

19. Rozczarowanie Roku

Powrót Stinga do WWE. Po prostu. Nie tak to miało wyglądać...

Dario Cueto. W roli bogatego, wrednego szefa sprawdził się znakomicie.

Ciężko powiedzieć. Nikt jakoś specjalnie mnie tu nie raził. Chyba postawię na Ric'a Flaira. I to nie dlatego, że jest najgorszy, ale dla tego, że mnie rozczarował. Po prostu z Dirty Player Nature Boy'a stał się starym dziadziem przy ringu swojej córeczki. Rozumiem, że to musiało nastąpić i rozumiem cel - turn Charlotte, ale po prostu jest to zbyt nijakie, jak na takiego gościa.

Ultima Lucha - ukoronowanie świetnego projektu. Po prostu wszystko tam zagrało.

Tak jak przy najgorszym meczu. Nie pamiętam, bo takie rzeczy mi ulatują. Pewnie któreś PPV od WWE, ale które? Nie pamiętam, a nie będę ich teraz wszystkich oglądał.

24. Najlepszy Finisher

Curb Stomp. Szkoda, że zbanowany, ale miał moc i dawał dużo możliwości w skrzywdzeniu przeciwnika czy wyeliminowaniu go na dłużej.

25. Najlepszy Theme Song

Nie wiem czy najlepszy, bo teraz zapanowała moda na generic theme'y w WWE a LU były one słabo słyszalne. Na pewno brakuje takich theme'ów jak "Self High Five", "NWO" czy "DX". Głos oddam na "SAWFT is a Sin" od Kaz'a i Enzo.

26. Kobieta Roku

Sasha Banks. Żadnych wątpliwości. To ona jaśniała w NXT. To ona przyczyniła się do tego, że walki kobiet w NXT były main eventami i najlepszymi walkami gali. Mam nadzieję, że dadzą jej w końcu zabłysnąć w głównym rosterze, bo zasługuje na to.

Cash in na WM. To już mocno zapisało się w historii wrestlingu.

213559901458cecbdd39123.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 74 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 997 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 691 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 181 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 551 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 874 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• rtjftdjtf
      Na 99% Stone Cold i Ric Flair odegrają jakąś rolę w tej walce albo przynajmniej jeden z nich i wiem, że to brzmi jak jakiś fantasy booking ale sami niedawno w wywiadach i wpisach to teasowali i ich pojawienie ma jakiś tam sens w tym wszystkim. No i jeszcze sam The Rock musi być w to wszystko jakoś zamieszany na samej WrestleManii bo od czasu Elimination Chamber ślad po nim zaginął.  No ale zobaczymy co z tego będzie i w ogóle dziwne też to jest, że nie ma w tej walce żadnej stypulacji, chociaż z drugiej strony jakby dodali jakieś No Disqualification to by automatycznie zaspojlerowali, że będzie jakaś ingerencja.
    • CzaQ
      Ja tam do niej coś mam.      Wzwód  
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE Main Event #653 Data: 31.03.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Online Stream Lokalizacja: London, England, UK Arena: The O2 Format: Taped Data emisji: 03.04.2025 Platforma: Peacock Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • KPWrestling
      Zapraszamy na Wrestlingowy obóz letni KPW 2025! Zwiastun wrestlingowego obozu letniego organizowanego przez federację KPW. Gdynia, 14-27 lipca 2025Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KPWrestling
  • Dodaj nową pozycję...