Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ile federacji planujesz oglądać w 2016 roku?

Ile federacji planujesz oglądać w 2016 roku?  

322 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile federacji planujesz oglądać w 2016 roku?

• 1
      91
    • 2-3
      110
    • 4-5
      28
    • 6 i więcej
      28
    • Tylko pojedyncze walki i gale
      45
    • Nie będę oglądał wrestlingu
      20

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

4-5.

Tyle, że dwie regularnie - WWE i Lucha Underground (rok temu twierdziłem, ze to nie dla mnie :shock: :lol:). Poza tym z doskoku obejrzę pewnie jakieś PPV od ROH, czy PWG. NJPW też od przypadku do do przypadku. WK10 na pewno ;)

Zdarzyło mi się ostatnio spojrzec również na największą galę CZW i może UV też czasem zajmie miejsce w ramówce (ale nie częściej niż dwa-trzy razy w roku).

"Come Royal Rumble, understand, when you step in the ring... your arms are just too short to box with God."

Masz Twittera? Chcesz pogadać o wrestlingu? Kliknij!

• Odpowiedzi 34
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Maxi4

2

• Tupak

1

• marcel

1

• urbino

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Z roku na rok lat coraz więcej, edukacja posuwa się dalej, a ja zaczynam się poważnie obawiać, że niedługo zabraknie mi czasu na oglądanie wszystkiego co bym chciał.

WWE - Zwyczajowo każde RAW, każde SmackDown! i każde PPV. Do tego oczywiście NXT - tygodniówki i TakeOver'y.

TNA - Mimo żałosnej kondycji federacji z Nashville, wciąż pozostanę przy oglądaniu IMPACT'ów i tych prawdziwych PPV (beż tych wszystkich ONO).

Lucha Undeground - Jedyna tygodniówka, gdzie nigdy nie przewinąłem ani sekundy. Mam zamiar utrzymać tę tendencję.

NJPW - Wszystkie gale, oprócz tych z cyklu "Road to". Z turniejami różnie to bywa, bo na przykład z World Tag League w tym roku znalazłem tylko pierwszy i ostatni dzień.

PWG - Tutaj każdy event.

PROGRESS - Każda gala z cyklu "Chapter".

Oprócz tego:

ROH - Co ważniejsze/ciekawsze PPV i tygodniówki z Japończykami. ROH nie jest w stanie przyciągnąć mnie na stałe.

HOH - Wszystko co tam Tommy wyprodukuje i co pojawi się na torrentach. Nie będzie tego dużo.

RPW - Na pewno obejrzę gale łączone z NJPW i ewentualnie te ciekawsze eventy lub pojedyncze walki.

Pewnie dojdą do tego jakieś losowe eventy niezależne. Na pewno ogarnę Tournament of Death od CZW. Nieraz sięgnie się po jakąś zapyziałą fedkę tylko ze względu na dane nazwisko lub match. Próbowałem w tym roku oglądąć AAA i CMLL, jednak szybko się od tego odbiłem. Kusi scena brytyjska, ale wszystko zależy od karty/okoliczności. Zobaczymy co wyjdzie z GFW i tego projektu Shane'a Douglasa. Przymierzam się do BJW, jednak w internecie nie pojawia się prawie nic bieżącego oraz do Dragon Gate, chociaż póki co nie chcę bardziej napychać grafiku.

Edytowane przez Rogos
I Miejsce - Typer NXT 2017

• Urządzenie:  Windows

WWE - głównie NXT i PPV. RAW i tak oglądam w skrótach, bo poziom coraz niższy, a ze Smackdown wystarczą mi tylko wyniki :)

TNA - daję im kolejną szansę. Mam nadzieję, że to koniec tych szopek i 2016 będzie dla nich krokiem w przód.

Lucha Underground - 1 sezon mi kompletnie nie podszedł, jednak postanowiłem, że zacznę oglądać regularnie 2 sezon. Mam nadzieję, że się przekonam :D

ROH - wszystkie PPV i czasami tygodniówki.

Do tego być może dojdzie NJPW i PWG, ale to zależy od czasu i od moich chęci. Mimo tego oddaje głos na 4-5.

Edytowane przez skrok00

WWE - RAW, Smackdown i to tyle z tego co oglądam. Czasem z powodu "niedoboru" wrestlingu jeszcze NXT. No i obowiązkowo wszystkie PPV w roku.

Ring of Honor - Postanowienie jest takie żeby oglądać wszystko.

Lucha Underground - Nadrobiłem zaległości i chcę oglądać wszystkie epizody.

PWG i NJPW z wielką ochotą każde show

No i to nieszczęsne TNA, z którego być może zrezygnuje.

• Reputacja:   2

WWE, Lucha Underground oraz jakieś pojedyncze materiały, czyli tak jak po staremu. Nie mam zbyt czasu tak oglądać wszystkiego i pozostaje mi jedynie śledzić jednym okiem pozostałe rzeczy.

Trzymam się tego cały czas, chociaż myślę, czy by może nie zacząć oglądać na bieżąco NXT.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Zaznaczyłem opcję 2-3.

ROH oraz TNA to jedyne federacje, które w mijającym roku śledziłem na bieżąco. Regularnie zamierzam je oglądać również w 2016. Od stycznia wracam do oglądania WWE. Dla zasady. Po WM znowu sobie ich odpuszczę, bo już dawałem im za dużo szans. Męczy mnie ich produkt. Chciałbym też w końcu ukłuć Lucha Undergroud. Naczytałem się tyle pozytywnych opinii na ich temat, że grzechem byłoby ich nie sprawdzić. Tutaj już wszystko zależy od czasu, którego mi niestety brakuje. Podobnie sprawa ma się z NJPW, zapewne dam radę zerknąć tylko na Wrestle Kingdom.

"Even the man with three H's would be proud of the way we buried this young, promising talent." - Broken Matt Hardy (Total Nonstop Deletion 15.12.2016)

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Zaznaczyłem odpowiedź między dwiema a trzema. WWE (RAW i PPV), NXT (liczę jako oddzielną federację) i NJPW.

Z WWE jest to samo co było (RAW oraz PPV) i się nie zmieni, póki co. W zeszłym roku o tym nie wspomniałem ale już wtedy z NXT oglądałem tylko Takeover i tak pozostało do teraz. Największy sukces tego roku to udana próba zainteresowania się produktem NJPW. Obejrzałem niemal wszystkie PPV tej federacji w tym roku. Z turniejami trochę gorzej ale też byłem na bieżąco (dla początkującego fana NJPW niezaznajomionego z formułą takiego na przykład Climaxa, oglądanie codziennie przez 19 dni gal, każda o długości PPV od WWE, jest trochę męczące).

W ankiecie wybrałem odpowiedź identyczną jak w zeszłym roku czyli "między dwiema a trzema". Na chwilę obecną nie planuję oglądać nic innego poza WWE i NJPW ale za pośrednictwem newsów będę pewnie też na bieżąco z ROH, GFW czy też TNA.

Edytowane przez Michcio

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

Zaznaczyłem że 2-3 federacje to jest:

WWE-Wiadomo główne tygodniówki-Raw,Smackdown i NXT + PPV.

ROH-PPV i tygodniówki.

Lucha Underground-Wszystkie odcinki jak wyjdzie drugi sezon bo pierwszy mam już za sobą.

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Reputacja:   746
  • Status:  Online

4-5

WWE - ppv, RAW, NXT, ciągle SD, no i pewnie to co warte obejrzenia z WWE Network,

TNA - impakty,

ROH - ppv, plus inne pojedyncze gale i jakieś ciekawsze tygodniówki,

LU - jednak najpierw chcę dokończyć 1 sezon,

NJPW - pewnie wszystko co wyjdzie, oprócz słabszych dni turniejowych.

Oprócz tego pewnie rzucę okiem jak zawsze na to co warte obejrzenia, jakieś stare gale etc.

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

Tak naprawdę to 3

Chikara - oglądam i interesuje się od kiedy tylko pamiętam, więc w 2016 roku będę kontynuował tradycje.

Ring of Honor - tutaj stawiam znak zapytanie, czekam jak rozkręci się "program" Sabin/Shelley.

New Japan Pro Wrestling - Tak samo jak z Chikarą.

340227174566f4dda15c97.jpg

Zaznaczyłem 2-3, bo nie ma opcji 2 :) Po nowym roku nie planuję żadnych radykalnych zmian i zostaję jedynie przy WWE (+NXT) i Lucha Underground (chociaż tu nie daję sobie głowy uciąć, skoro teraz przy oglądaniu tego tworu trzymają mnie pojedyncze postaci, mogę to porzucić wcześniej, niż myślę) - na więcej nie pozwala czas, a i chęci jakoś mniej do wrestlingu.

Sprawdziło się co do joty - kilka tygodni po napisaniu tego posta zaprzestałem oglądania LU, na szczęście na krótko, szybko nadrobiłem odcinki i nie żałuję tego, bo koniec końców okazało się to świetnym projektem.

W 2016 roku nie planuję radykalnych zmian - WWE + LU, którego już nie mogę się doczekać i teraz napewno ich nie opuszczę, chociaż czasu 3x mniej, niż w roku bierzącym. Jak już coś oleję, to Smackdown, jeśli po noworocznej zmianie nie poprawi radykalnie swojego poziomu, już teraz oglądam to w 20-30 minut, właściwie nie wiem po co.

Edytowane przez Morison
Rocznikowo miała 15

13616784565a4bd060e41e5.jpg

PWG - wszystko

Chikara - wszystko - większość gal

WWE - Raw, NXT, PPV

ROH - większość live eventów, wszystkie ppv

NJPW- wszystkie PPV i ciekawsze TV

DG - wszystkie PPV i ciekawsze TV - tylko PPV

Lucha Underground - sam jestem ciekaw jak długo wytrwam - cały sezon obejrzany

TNA - Impact, PPV, pierwsze do rezygnacji przerwa po BfG

Evolve - pojedyncze gale

wXw - jak co roku 16 Gold Carat - udało się w grudniu

PWG - wszystko

Chikara - większość gal, patrzę na terminarz i pewnie nie dam rady wszystkiego obejrzeć

WWE - Raw, NXT, PPV

ROH - wszystkie PPV, większość live eventów i TV

NJPW - wszystkie PPV i ciekawsze TV

DG - PPV

Lucha Underground - jedziemy z drugim sezonem

TNA - od stycznia powrót do oglądania

Evolve - pojedyncze gale

wXw - 16 Gold Carat

Jak będzie czas to Shine, Shimmer, coś z europejskiego wrestling np: Progress, Revolution Pro.

1575893877482df76acc17a.jpg

Myślę że skupię się w tym roku na trzech federacjach - oczywiście WWE a także PWG i Lucha Underground - kupili mnie poprzednim sezonem i jestem ciekaw jak poradzą sobie ze zmianami w rosterze. TNA to już dla mnie temat zamknięty a na śledzenie ROH zgubiłem jakoś w ostatnim roku ochotę, może się to zmieni z czasem, kto wie... :smile:

• Reputacja:   1

WWE - RAW i PPV.

TNA - Impacty i PPV (nawet One Night Only jeśli karta będzie zachęcająca).

RoH - ważniejsze gale na bank obejrzę, będę się też starał oglądać tygodniówki.

PWG - każda gala.

CZW - każda gala.

EVOLVE - każda gala.

BJW - ciekawsze gale i ważne walki.

NOAH - ciekawsze gale i ważne walki.

NJPW - ważniejsze gale w całości, do tego myślę że każdy turniej (nawet World Tag League) w całości.

67980219353763db242b03.jpg

Az musiałem sprawdzić jak zaznaczyłem rok temu i czy przypadkiem sam siebie nie oszukiwałem :D O dziwo okazało się, że nie, rok temu zaznaczyłem, że będę oglądać tylko WWE. Wprawdzie też nie do końca to spełniłem, bo miałem ok 2 miesiące przestoju przez końcówkę studiów, ale generalnie wszystko się zgadza. Był krótki okres, gdzie miałem więcej czasu i oglądałem też Lucha Underground, ale nie trwał on za wiele, a ich końcową galę dalej mam na liście "must see".

W tym roku zaznaczyłem 2-3. Jako, że już po studiach, to i czasu powinno być więcej więc liczę, że poza obowiązkowym WWE (już w pełni regularnie) będę oglądać LU. Po cichu chciałbym dać szansę NJPW. Wrestle Kingdom wywołało u mnie spore zainteresowanie tą federacją i gdybym znalazł czas, to na pewno spróbuję po nich sięgnąć.