Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Royal Rumble 2016 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Czy tylo ja jestem zażenowany tym jak WWE promuje Royal Rumble Match odwielu lat? Chodzi mi o ujawnianie kto tam wystapi. Dla widowiska dużo lepiej by było, gdyby NIKT nie był znany. Owszem, każdy by wiedział ze Ziggler, Show, Cena i inni wezmą udział, no ale mimo wszysko byłaby wieksza nutka niepewnosci.A tak ogląsza 25 zawodników i zabawy nie bedzie w ogóle..

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Odpowiedzi 412
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Młody Zgred

41

• -Raven-

29

• smartfan

27

• Caribbean Cool

20

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Tez by mi się o wiele, wiele lepiej oglądało jak by nikt nie był znany, aczkolwiek składy są już podawane od kilku lat, a nie tylko i wyłącznie podczas tego RR.

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Swoją drogą stary chłop robiący sobie selfie w kiblu... yuck ;P

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Reputacja:   61
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  UW

Nie kumam tych ostatnich zachwytów nad promocją Owensa. Ja zacznę się zachłystywać, kiedy Steen zacznie wygrywać ważne walki (zwłaszcza na PPV). Póki co, to zaczęli fajnie kombinować (w dobrą stronę) z jego gimmickiem, ale nie zmienia to faktu, że ostatnio więcej przepierdalał niż wygrywał, a więc pushem na miarę przyszłego rywala Takera czy Lesnara to bym tego na razie nie nazwał.

Zgadzam się w stu procentach. Zdjęcie pasa z Kevina w zasadzie nic nie dało. On na Romana jest obecnie za krótki a co dopiero na Brocka. Od jakiegoś czasu kręci się z Deanem, który w zasadzie też nie jest nikim bardzo ważnym. Pas dostał tylko dlatego, że ktoś musiał a inni są jeszcze gorzej promowani. Z me-eventowaniem Deana spóźnili się o bity rok. :roll:

163870508457e2d890447a3.jpg

Wrestlemania się zbliża a dalej nic nie wiadomo. Dawno nie było takiej sytuacji to pobawie się w booking.

Fantasy mode on

A więc tak, ta WM 32 ma być największa w historii i tu pojawiają sie dwie szkoły jak ją rozpisać, czy największe gwiazdy wrzucić do jednej walki by na nich promować gale czy największe gwiazdy rozrzucić po całej karcie by każda walka była dla "zwykłego Janusza" czymś ważnym. Zobaczymy jak WWE zrobi...

Ja to widzę tak:

Jeśli kontuzja Janusza to faktycznie nie fake to nie ma innej opcji niż wykupić jakąś aptekę w Connecticut i zrobić wszystko, żeby Sting "zawalczył" (#hateharded) z Takerem. Widzę to tak, że Marek wróci na Raw i ogłosi, że to jego ostatnia walka na WM (celowo piszę tylko o WM) i rzuca open challenge. Przez 2 tyg. jest cisza aż wtedy WWE powinno nam zacząć puszczać jakieś klimatyczne proma rodem z 2011 (powrót Takera i walka z HHH) które doprowadza do ich walki. Broń Panie Boże by spotkali się oni na RAW przed WM - twarza w twarz tylko w Texasie.

Taker vs Sting

Owens ostatnio demoluje wszystko i jeśli tak jeszcze podemoluje z jeden miesiąc wszystkich upper-midcarderów to ja biorę jego walkę z Lesnarem. Proma na lini Heyman vs Owens miód, walka Lesnara z Owensem miód. Najlepiej by było gdyby Owens jakimś fartem wyeliminował Lesnara z RR'.

Owens vs Lesnar

Walka o pas musi mieć Romka i ja to widzę tak, że Romek przegra RR przez HHH i potem na FastLane (tak! tam też musza walczyć!) HHH da mu rewanż który Romek wygra przy okazji ponownie zniszczy Tryplaka i będzie to zalążek feudu HHH vs Reigns o pas... Z sędzią The Rockiem.

Sting vs Taker

Owens vs Lesnar

Reigns vs HHH / referee The Rock

Myślę, że na tych walkach można spróbować zrobić najwiekszą WM-ke.

fantasy mode off.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   361

Patrząc na to, że Jachu się chyba faktycznie nie wykuruje do WM’ki, to jeżeli Vince nie trzyma w zanadrzu zdrowego Koziołka (a jest to w miarę prawdopodobne), nie opędzlował gały ubezpieczycielowi Rocka i ten nie dostanie zgody by walczyć (w chuj mało prawdopodobne), albo nie skręcił Goldberga – obawiam się, że możemy faktycznie dostać main event WrestleManii z Tryplem i Romkiem w roli głównej, a więc na RR jeden z nich targnie pasiora (Hunter najpewniej, żeby „zaskoczyć” marków i wywołać większy pop dla Rzymka, „z litości”). Jedynym rozsądnym wyjściem jest tu chyba danie Złota Lesnarowi, tylko z kim miałby on walczyć w main evencie WM, żeby nie trąciło to popeliną? Idealny byłby tu Danielson (Bestia vs. Ultimate Underdog i wszyscy spuszczają się w pory), ale kwestia czy pigularze dadzą Koziołkowi zielone światło oraz czy Vince będzie chciał ryzykować resztki jego zdrowia w walce z mega-stiffowym Brockiem?

Sypie się McMahonowi karta na WrestleManię jak łupież z łba kogoś, kto nigdy nie stosował Head&Shoulders.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Sypie się McMahonowi karta na WrestleManię jak łupież z łba kogoś, kto nigdy nie stosował Head&Shoulders.

Oj sypie się sypie, ale H&S to słabiutki preparat stricte na łupież. A co do RR i drogi do WMki? No spore problemy porobiły się w karcie. Wypadło kilka sporych nazwisk, brak Janusza, czyli mimo wszystko twarzy federacji i Rollinsa, głównego nazwiska 2015 roku, praktycznie przekreśliły szanse na rekord frekwencji. Bo tak naprawdę bez part-timer'a albo nagłego awansu kogoś z trójki Ambrose, Owens, Wyatt to nie będzie nawet 3 dobrze podbudowanych walk. Bryan to ostatnia deska ratunku by stworzyć ME, którym faktycznie wszyscy by się jarali, pytanie jest jedno, czy WWE jest aż tak zdesperowane by sięgać po Bryan'a.

WWE jest bankowo na tyle zdesperowane, kwestia jednak tego typu, że nawet Vince nie pierdnie w tej sprawie, jeżeli konowały nie zezwolą Danielowi na powrót do ringu.

albo nagłego awansu kogoś z trójki Ambrose, Owens, Wyatt

Ambrose i Owens mają Last Man Standing na RR co niemal kompletnie przekreśla ich szanse na wygranie turnieju (nawet gdyby wystąpili, byłoby to w chuj nierealistyczne zagranie). Wyatt po ostatniej swojej "promocji", gdzie przepierdalał wszystkie najważniejsze feudy, pasowałby do Złota jak Maciarewicz do dyplomacji.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Nie oglądałem Smacka to jestem w plecy a takimi newsami, no ale zdaje się że nigdy zwycięzcą RR nie został posiadacz mid-cardowego pasa. RR to świetna promocja przyszłego main eventer'a, ktoś dostanie 50 minut w ringu i z automatu można go stawiać na orbicie pushu, lub autostradzie do pasa/jakiegoś dużego nazwiska. Wyatt nic nie osiągnął w kwestii promocji przez wygrane feudy, dlatego nie zdziwiłbym się gdyby tak po prostu został wrzucony do story z Romusiem albo Lesnar'em bo czemu nie? Ma intrygujący gimmick i mocno wypromowaną rodzinkę więc imho nie ma problemu by go realnie sprzedać w jakimkolwiek feudzie.

Rok temu myśląc o WM 33 byłby plany na Hulkser vs Cena, Triple Threat Shield o pas, wrestling jest bardziej nieprzewidywalny niż kobieta za kierownicą na skrzyżowaniu równorzędnym.

Wyatt nic nie osiągnął w kwestii promocji przez wygrane feudy, dlatego nie zdziwiłbym się gdyby tak po prostu został wrzucony do story z Romusiem albo Lesnar'em bo czemu nie?

Wątpię, bo to WrestleMania i tu nie ma miejsca na rozmienianie zawodników pokroju Lesnara czy Rzymka (czyt. oczek w głowie Papy V.) na feudy z main eventowym joberem, w którego walkach jest tyle dramaturgii i niepewności co w M jak Miłość. Oni mają pociągnąć to PPV i muszą dostać za przeciwników podobne, marketingowe maszynki (a tym bardziej Romeo, który jest na "star power'owym dorobku"). Dowalenie tam Wyatta, rozmieniłoby to tylko na drobne. Wiesz, jak do 2 litrów jogurtu dodasz litr gówna, to nie ma bata byś dostał 3 litry jogurtu (za to gówna - na pewno).

Ja bym to widział tak:

RR wygrywa Lesnar, a na Fast Lane odbywa rewanż z Romkiem. Podczas tego pojedynku wbija Tryplak i załatwia Rzymianina. Dostajemy pojedynek Reigns vs Triple H, a na Lesnara idzie powracający Orton (pytanie tylko ile czasu Viper ma pauzować?). Ja bym się takim ME jarał strasznie, ale tak jak mówi Raven WWE najpewniej pójdzie tą najbardziej oczywistą drogą, niestety. Jest jeszcze opcja, że Vince na RR trzyma w rękawie jakiś powrót o którym nie wiemy, tylko kto by to mógł być?

RR wygrywa Lesnar, a na Fast Lane odbywa rewanż z Romkiem. Podczas tego pojedynku wbija Tryplak i załatwia Rzymianina. Dostajemy pojedynek Reigns vs Triple H

Ja dokładnie tak samo sobie to rozpisałem w myślach. Aczkolwiek - jeszcze przeszła mi przez myśl interwencja Huntera podczas RR matchu. Byłby to jednak minimalny debilizm ze strony Kreatywnych, bo z jednej strony pompują oni Romana do granic możliwości, ale z drugiej strony chyba podczas road to Wrestlemania nie warto robić z Lesnara niedojdy, która nie potrafi wyrzucić za liny podmęczonego rywala (zakładam, że Lesnar wparuje w końcówce, żeby zamieść ring z jakichś tam Wyattów, czy innych Rybergów i zostanie sam na sam z wymęczonym już Romkiem).

a na Lesnara idzie powracający Orton (pytanie tylko ile czasu Viper ma pauzować?). Ja bym się takim ME jarał strasznie, ale tak jak mówi Raven WWE najpewniej pójdzie tą najbardziej oczywistą drogą, niestety. Jest jeszcze opcja, że Vince na RR trzyma w rękawie jakiś powrót o którym nie wiemy, tylko kto by to mógł być?

Też zachodzę w głowę z tym oponentem dla Bestii. Bryan - super opcja. Orton - jakaś opcja. Przyznam, że nienajgorsza biorąc pod uwagę obecną sytuację. Pole manewru zawęziło się. Jeszcze niedawno przekonywałem "Owens" (po doniesieniach z newsów), ale jakoś niewiele w tym kierunku robią więc raczej ta opcja zdechła śmiercią naturalną. Szkoda.

A tak swoją drogą - opcja z wygraną Lesnara jest super w porównaniu do tego, co mieliśmy w latach poprzednich. Może moje ulubione ppv spod znaku WWE będzie w tym roku przynajmniej znośne.

Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

Ja Fast Lane widzę tak: Lesnar dominuje nad Romkiem, po czym ten odradza się jak na WM-ce i kiedy już szykuje się do wykonania Speara, to wpada Triple H i odwraca jego uwagę. Wtedy Roman dostaje F5 i nara. A po walce Hunter by go sprał (Pedigree na stół czy coś w tym stylu).

Wbrew wszystkim nie jestem taki pewny powrotu Triple H-a na Royal Rumble, bo gdyby tam wrócił to raczej musiałby ten mecz wygrać, a biorąc pod uwagę, że będzie tam też Brock... No chyba, że Lesnara wywali rodzinka? Nikt inny raczej tego nie dokona.

Lesnar vs Orton to od dawna jeden z moich wymarzonych pojedynków, więc byłbym oczywiście za, pytanie tylko jak ze zdrowiem Randy'ego.

• Reputacja:   1

Mówi się o walce Steph na WM. W sumie przy tylu brakach to bardzo dobry pomysł, zawsze to większy hajp i lepsza promocja. Do tego pojawi się SCSA, więc robi się coraz lepiej a ponoć mają kilka niespodzianek w zanadrzu na RR. Czyżby WM nie byla katastrofą?

Nie ma tematu dla WM, więc tutaj to napiszę. Steph vs kto? Ja tu widzę tylko Sashę Banks/Bayley, choć ta druga mogłaby posiedzieć jeszcze w NXT do wakacji. Na majku Stephanie i Sasha feud poprowadziły by bardzo dobrze, w ringu byłoby lepiej niż z Brie, a do tego walka mogłaby zaciekawić bookingiem, w sensie obie panie mają wielką charyzmę i gadanie, mogłoby coś z tego być niż zwykła walka div na WM. Marzenie. Bo kto lepszy? Becky? Kompletnie jej nie widzę. Charlotte będzie pewnie mistrzynią (może Steph na mistrza? Wątpię.) Naomi? Tamina? Bellaski? Paige? Na razie to tylko Sasha/Bayley budzą jakieś emocje.

24571150556b9ddab2c677.jpg

Ja Fast Lane widzę tak: Lesnar dominuje nad Romkiem, po czym ten odradza się jak na WM-ce i kiedy już szykuje się do wykonania Speara, to wpada Triple H i odwraca jego uwagę. Wtedy Roman dostaje F5 i nara. A po walce Hunter by go sprał (Pedigree na stół czy coś w tym stylu).

Wbrew wszystkim nie jestem taki pewny powrotu Triple H-a na Royal Rumble, bo gdyby tam wrócił to raczej musiałby ten mecz wygrać, a biorąc pod uwagę, że będzie tam też Brock... No chyba, że Lesnara wywali rodzinka? Nikt inny raczej tego nie dokona.

Lesnar vs Orton to od dawna jeden z moich wymarzonych pojedynków, więc byłbym oczywiście za, pytanie tylko jak ze zdrowiem Randy'ego.

Niestety na powrót Ortona teraz nie ma szans, najprędzej należy spodziewać się go w kwietniu/maju. Zresztą na pewno kiedyś dojdzie do ich starcia, starpower takiego pojedynku byłby ogromny a Lesnarowi nie zostało już zbyt wielu main-eventerów do walki. Z kolei pojedynek Romka i Lesnara jest za duży jak na Fastlane, rok temu main event Wrestlemanii a teraz Fastlane? Nie ma opcji.

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg