Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE: Conspiracy Era

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

NEWSY #6

http://www.wrestlingnewsworld.com/2012/wordpress/wp-content/uploads/2015/05/WWE_EC_logo.png

:arrow: Znamy już wszystkie walki, które odbędą się na Elimination Chamber:

1. JBL vs Brock Lesnar — for the WWE World Heavyweight Championship
  2. Dean Ambrose vs Antonio Cesaro vs Seth Rollins vs AJ Styles vs Bad News Barrett vs Mr. Anderson — Elimination Chamber Match for the Intercontinental Championship
  3. The Woolievers vs New Day — for the WWE Tag Team Championship
  4. Baron Corbin vs Rusev/Curtis Axel/Sami Zayn — for the WWE United States Championship
  5. Bobby Roode & Kevin Owens vs Kurt Angle — 2 on 1 Handicap Match
  6. Rusev vs Curtis Axel vs Sami Zayn — Triple Threat Match for the No.1 Contendership for the WWE United States Championship — jeśli Baron Corbin pojawi się na arenie w trakcie walki, straci swój pas.

:arrow: :arrow: :arrow: Elimination Chamber pojawi się... nie mam pojęcia kiedy. Cały czas myślę o diary, obmyślam nowe storyline'y, ale żeby porządnie to spisać, brakuje czasu i często ochoty. Jednak mimo wszystko stay tuned, bo mogę to wrzucić równie dobrze za tydzień, albo za dwa. Postaram się jak najszybciej! :)

:arrow: :arrow: :arrow: Dziękuję za komentarze i zachęcam do typowania wyników walk na EC :) Wasze wpisy zawsze dają mi ogromnego kopa do pisania.

Moja federacja w Booking Zone: WWE: The New Beginning
  • 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Petros

24

• Giero

9

• Austin

2

• xYoohas

2

Top użytkownicy w tym temacie

Witajcie,

W sumie ostatnio dochodzę do podobnych wniosków co Giero — że może lepiej byłoby zacząć od nowa? WWE: Conspiracy Era poszła ostro w fantasy booking, ciężko komuś nowemu odnaleźć się w panującej sytuacji i to może sprawiać pewne przeszkody.

Interesują Was dalsze losy tego projektu? Pomysłów mam sporo, ale jeśli wolelibyście start "od nowa", to spróbuję ;) Tym bardziej, że sporo osób ma w planach zacząć jeszcze raz, więc... thoughts?

Troche z dupy wbijam, nie było mnie kilka miesięcy, nie czytałem nic, ale zauważyłem post, to odpowiem :D Jesteś w zupełnie innej sytuacji niż Giero, on miał już ponad 100 odcinków, ty zrobiłeś 8, więc tak na dobrą sprawę, to skończyłbyś zanim tak na prawdę byś zaczął ;) Nie chce tutaj wyjść na nie wiadomo kogo, sam nie zrobiłem dużo odcinków, ale IMO jeszcze możesz spokojnie kontynuować ;) Piszesz że ciężko będzie komuś nowemu się odnaleźć, otóż jesteś w błędzie, bo jak kogoś zainteresujesz, to przecież poprzednie odcinki są dostępne, i będzie mógł je sobie przeczytać, tym bardziej, że tak jak już pisałem, nie jest ich nie wiadomo ile ;) Pisz dalej, to będziesz w HoF :D :D

• Urządzenie:  Windows

xYoohas właściwie napisał to co ja uważam :) Ja poczułem chwilowe wypalenie, bo ciągle cisnę tą samą fedkę - kto wie, może kiedyś wrócę do niej i będę pisał same RIH, ale w tej chwili jestem po prostu wypalony i dlatego stwierdziłem, że wyruszę z czymś nowym.

A ty spokojnie możesz kontynuować to diary, jeżeli oczywiście masz jakieś plany na dalsze poprowadzenie :)

Macie rację, dzięki Wam za tak szybki i zważając na obecną kondycję Booking Zone, liczny odzew. Tymczasem idę dalej pisać Elimination Chamber ;)

http://www.wrestlingnewsworld.com/2012/wordpress/wp-content/uploads/2015/05/WWE_EC_logo.png

Elimination Chamber 2016

American Bank Center in Corpus Christi, Texas

Dwa miesiące minęły od przejęcia sterów w WWE przez nowego Chairmana – Johna Cenę. W tym czasie w największej federacji wrestlingowej na świecie zmieniło się wszystko. Na horyzoncie pojawiły się nowe gwiazdy, a także nowe zagrożenia, ze zmartwychwstałą stajnią New World Order w składzie JBL, Bobby Roode, Kevin Owens na czele. W ich posiadaniu jest już największe złoto – WWE World Heavyweight Championship, które w dzisiejszym Main Evencie będzie chciał odzyskać Brock Lesnar. Tymczasem reszta NWO zmierzy się w 2 on 1 Handicap Matchu ze zwycięzcą tegorocznego Royal Rumble – Kurtem Anglem. Czeka nas także przepełniony kapitalnym wrestlingiem oraz licznymi niesnaskami pomiędzy zawodnikami Elimination Chamber Match, w trakcie którego na szali znajdzie się Intercontinental Championship bronione przez nieakceptującego żadnych zasad, aroganckiego Deana Ambrose'a. Dowiemy się dziś również, czy Baron Corbin naprawdę nie ma już dla siebie konkurencji oraz, czy zdobycie WWE Tag Team Championship przez The Woolievers było tylko jednorazowym fuksem. Emocje, rywalizacja i walka – to właśnie WWE: Conspiracy Era! Zapraszamy na Elimination Chamber!

-----

Widzimy potężny pokaz pirotechniczny, a następnie ogromną wrzawę na trybunach – już wszystko gotowe! Czas zacząć Elimination Chamber 2016!

Rozbrzmiewa

, a na arenie, w towarzystwie swojej managerki Lany, pojawia się Rusev. The Bulgarian Brute ma spory apetyt na zwycięstwo – po jego wzroku możemy wnioskować, że jest niezwykle zdeterminowany. Chwilę później słyszymy już
, a ze stage'u wyłania się Curtis Axel, przywitany sporym cheerem! The Axe Man sprawia wrażenie, że zapomniał już o swoim konflikcie z Dolphem Zigglerem i jest skupiony tylko i wyłącznie na dzisiejszej walce. Największy cheer zgarnia jednak Sami Zayn! Fani nucą
, a Zayn wykonuje swój charakterystyczny entrance! To zdecydowany faworyt publiczności! Przekonajmy się, czy tym razem walka odbędzie się bez zakłóceń, jak miało to miejsce na RAW, za sprawą ataku Barona Corbina.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/7961_Rusev_cut_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/axel_by_cs.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/Sami_Zayn_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #1

Rusev vs Curtis Axel vs Sami Zayn

Triple Threat Match for the No. 1 Contendership for the WWE United States Championship

Opis walki: Zaczęli. Cała trójka wpatruje się w siebie nawzajem, obmyślając strategię na najbliższe minuty. Ostatecznie Axel i Zayn atakują Ruseva, z którym wyraźnie im nie po drodze. The Bulgarian Brute inkasuje sporo punchy, po czym Sami rzuca nim w liny, a Axel ogłusza mocnym Big Bootem, po którym w kwadratowym pierścieniu zostają tylko Curtis Axel i Sami Zayn. O ile panowie nic do siebie nie mają, o tyle każdy z nich chce otrzymać życiową szansę, a to osiągnąć można jedynie wygrywając ten pojedynek – przechodzą więc do zwarcia, w którym Axel zarysowuje swoją przewagę, wymierzając rywalowi kilka kolan w korpus, a następnie Belly to Back Suplex! Pierwszy cover dzisiejszego wieczoru! 1.. 2.. kickout! Zayn ani myśli o tak szybkiej porażce w tym pojedynku. Nie czeka Axel, który wchodzi na narożnik, szykuje się do Diving Crossbody, ale w ostatniej chwili podcina go Rusev, a The Axe Man boleśnie upada! The Bulgarian Brute wraca do ringu, gdzie chce skorzystać z przewagi nad Zaynem wypracowanej przez Curta. Podnosi Samiego i wykonuje mocny Fallaway Slam! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie poddaje się Underdog from the Underground, a Rusev czeka aż Zayn się podniesie i momentalnie nabiera prędkości na linach, wykonuje Spinning Heel Kick, ale w ostatniej chwili Sami robi unik i kontruje na niesamowity Blue Thunder Bomb! Nieprawdopodobne! Cover! 1.. 2.. ale przerywa Axel! Mogło być po wszystkim! Curtis błyskawicznie rzuca się na Zayna, osłabiając go licznymi punchami, po czym wyrzuca go z ringu, wchodzi na narożnik i tym razem skutecznie wykonuje Diving Crossbody na Rusevie! Cover! 1.. 2.. kickout! Co za walka, nikt nie chce odpuścić! Nie poddaje się Axel, odbija się od lin i dokłada Rolling Neck Snap! Kolejny cover! 1.. 2.. kickout! Sfrustrowany jest coraz bardziej Curt, zaczyna nieporadnie wpatrywać się w niebo, jakby szukał pomocy u swojego ś. p. ojca. W końcu podnosi się, łapie Ruseva, rzuca nim w liny i powala Clotheslinem. Po chwili powtarza to samo raz jeszcze, wyraźnie nie mając pomysłu na dalszą walkę. Ostatecznie decyduje się spróbować Perfect-Plexa – ale The Bulgarian Brute twardo trzyma się na nogach i zaczyna uderzać Axela łokciami, po czym wyswobadza się i wykonuje Irish Whip do narożnika. Nagle znikąd do ringu wraca Zayn i sprzedaje Axelowi Helluva Kick! Co za wyczucie czasu! Rusev także jednak ma głowę na karku i potężnym kickiem uderza Samiego w głowę, wyrzucając go z kwadratowego pierścienia, po czym zabiera się za cover na Axelu! 1.. 2.. kickout! Bardzo nie podoba się to Rusevowi, który wściekły decyduje się na akcję podwyższonego ryzyka – Diving Headbutt z narożnika... ale Axel robi szybki unik, a następnie Perfect-Plex! Teraz wystarczy tylko przypiąć Bułgara! Ale what the hell?! Na arenie rozbrzmiewa

, a na rampie staje Dolph Ziggler! Co on tu robi?! Axel wciąż ma niedokończone sprawy z Zigglerem i wpatruje się w niego bezustannie nie widząc nadchodzącego zagrożenia – Rusev wykonuje Curtisowi potężny kick w głowę! Cover! 1.. 2.. ale przerywa Zayn, wyrzucając The Bulgarian Brute'a z ringu, błyskawicznie rzuca Axelem w liny i wykonuje potężny Blue Thunder Bomb! Cover! 1.. 2.. 3! Zayn zawalczy o WWE United States Championship!

Winner by pinfall and new No. 1 Contender for the WWE United States Championship: Sami Zayn

Co za walka! Co za zakończenie! Dolph Ziggler pojawił się znikąd i kosztował Curtisa Axela zwycięstwo w tej walce! Dolph stoi wciąż na rampie i śmieje się bezustannie z Axela, jest z siebie wyraźnie zadowolony. Tymczasem w ringu Sami Zayn celebruje swoje zwycięstwo, tauntując z fanami, aż nagle zza pleców atakuje go Rusev! Aleź wściekły jest The Bulgarian Brute! Sprowadza Zayna do parteru i wymierza mu serię kicków w plecy! Ale to nie koniec! Rusev sięga po krzesełko i zaczyna wymierzać nim Samiemu potężne ciosy, osłabiając głównie jego nogi! Po chwili wkłada prawą do krzesełka, nabiera prędkości na linach i potężnym stompem dewastuje wręcz nogę Samiego! Na koniec dokłada jeszcze The Accolade! Co za furia! Nie jestem pewny, czy Zayn będzie w stanie stoczyć dzisiaj walkę o US Title! No. 1 Contenderem zajmują się już lekarze, a Rusev wygląda na wyraźnie zadowolonego z tego, co zrobił.

-----

http://talksport.com/sites/default/files/field/image/201605/watch-countdown-to-wwe-extreme-rules-2015-online-free.png

Już za osiem tygodni!

-----

Wracamy już do ringu, gdzie czeka nas za moment druga walka tego wieczoru! Słyszymy

, a na rampie pojawiają się, reprezentujący New World Order, Kevin Owens i Bobby Roode. Ta dwójka, razem z JBLem wywróciła całe WWE do góry nogami, nie respektując żadnych zasad i autorytetów. Dzisiaj zmierzą się ze zwycięzcą tegorocznego Royal Rumble, który jako jeden z nielicznych stawia opór destrukcyjnej sile NWO, Kurtem Anglem w Handicap Matchu. Fani ogromnym heatem przyjmują Owensa i Roode'a, ale nie trzeba długo czekać na wybuch cheeru – rozbrzmiewa Medal, a na stage'u widzimy już Złotego Medalistę Olimpijskiego, Kurta Angle'a! Publiczność jest niezwykle nakręcona i liczy na zwycięstwo swojego ulubieńca. Wybuchają fajerwerki, a Angle zdeterminowany zmierza do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/Kurt_Angle_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/4218_Kevin_Owens.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/114/Bobby_Roode_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #2

Kurt Angle vs Kevin Owens & Bobby Roode

2 on 1 Handicap Match

Opis walki: Angle jest na straconej pozycji, ale nie zamierza się poddać. Wierzy w siebie, ale wierzą w niego również fani. Roode i Owens stoją w swoim narożniku i pobłażliwie wpatrują się w rozgrzewającego się Kurta. W końcu słyszymy gong – zaczynamy! Błyskawicznie do ataku rusza NWO, obierając za cel lewą nogę Złotego Medalisty Olimpijskiego. Angle sprzedaje jednak puncha Owensowi, a po chwili także Roode'owi i zaczyna przejmować inicjatywę! German Suplex dla Owensa! German Suplex dla Roode'a! Ale w porę wraca do siebie Prizefighter i powala od tyłu Angle'a, zanim udaje mu się całkowicie rozkręcić i tempo walki zdecydowanie zwalnia – NWO powoli, mozolnie stara się osłabiać Kurta. Owens rzuca rywalem w liny, a Roode wymierza potężny Lariat. Następnie cała dwójka zaczyna licznymi kickami atakować wspomnianą lewą nogę Kurta, po czym Owens dokłada jeszcze German Suplex – NWO nie stara się nawet przypiąć zwycięzcy tegorocznego Royal Rumble – chcą go jedynie jak najbardziej poniżyć. Kevin podnosi po chwili stagnacji Angle'a, a Roode wchodzi na narożnik, chce wykonać Diving Neckbreaker, ale w ostatniej chwili kulejący Kurt robi unik i It Factor ląduje na swoim partnerze! Nie czeka Angle, który chce wykorzystać okazję i zapina Ankle Lock na Roodzie! Ankle Lock na środku ringu! Krzyczy z bólu, ale z pomocą nadchodzi Owens, który potężnym kickiem w głowę ostudza zapędy Kurta i wracamy do punktu wyjścia. Prizefighter wykonuje Irish Whip do narożnika, a następnie Cannonball! Kontynuuje natarcie NWO. Roode trzyma Angle'a, aby za moment popchnąć go w stronę Owensa, który wita rywala Superkickiem! Mamy pierwszy cover w tym pojedynku – 1.. 2.. kickout! Walczy Olympic Hero, chociaż nie jestem przekonany, czy wie, gdzie się znajduje. Na pewno wie to jednak Owens, który nie czeka i dokłada jeszcze obolałemu Kurtowi Double Knee Facebreaker, po czym razem z Roodem opuszczają ring i biorą do rąk mikrofony. „To jest właśnie wasz bohater, orangutany! No dalej, cheerujcie, cieszcie się! Co z wami?" — szyderczo zwracał się do WWE Universe Kevin Owens. „Dobra, Kev, chciałbym jeszcze odpocząć przed walką JBLa. Nie chcę oglądać, jak Lesnar dostaje łomot swojego życia, będąc cały spocony... rozumiesz. Dawaj, czas wykończyć tego emeryta" — dokłada Roode, na co fani reagują straszliwym heatem. Tymczasem Angle praktycznie nie rusza się z miejsca, w którym zostawili go przed momentem jego rywale, w opłakanym stanie jest Złoty Medalista Olimpijski. Wraca już do ringu New World Order, którzy chcą, zgodnie z zapowiedzią, jak najszybciej doprowadzić ten pojedynek do końca. Owens podnosi Kurta, wymierza mu kilka kolan w brzuch, rzuca nim w liny, podrzuca, ale Angle przeskakuje rywala, unikając w ten sposób Pop-up Powerbomba i ostatkiem sił wykonuje German Suplex! Roode zaskoczony próbuje powalić Kurta Clotheslinem, ale ten ponownie robi unik i sprzedaje It Factorowi German Suplex! Jak on to robi?! Nakręca się Angle, ściąga górną część stroju i wymierza Roode'owi jeszcze Angle Slam! Angle Slam! To może być koniec! Cover! 1.. 2.. ale Owens w porę przerywa pin! Tym razem jednak Kurt stawia opór i rusza na Prizefightera, zalewając go punchami i dokładając na koniec German Suplex! Następnie wraca do Roode'a, ale czeka go niemiła niespodzianka – Roode uderza go potężnie w brzuch z założonym kastetem! Jakim cudem sędzia tego nie zauważył?! Obolały It Factor wstaje, wynosi Angle'a i mamy Roode Bomb. Cover. 1.. 2.. 3.

Winners by pinfall: Kevin Owens & Bobby Roode

Kurt Angle był o włos od zwycięstwa w tym skrajnie nierównym pojedynku, ale NWO jak zwykle musiało oszustwem przechylić szalę na swoją korzyść. Roode i Owens celebrują swoje zwycięstwo i wracają na backstage, zbierając przy okazji ogromny heat widowni.

-----

Przenosimy się na zaplecze, gdzie gościem Renee Young jest Curtis Axel!

Renee Young: Witaj Curt. Stoczyłeś dzisiaj walkę, której stawką była przepustka do rywalizacji o WWE United States Championship z Baronem Corbinem. Byłeś bardzo blisko zwycięstwa, gdy na rampie pojawił się niespodziewanie Dolph Ziggler... jak to skomentujesz?

Curtis Axel: Nie wiem, co powiedzieć. Od kilku lat staram się, walczę, robię wszystko, aby zdobywać wyróżnienia, pasy, po prostu, zwyciężać. Dlaczego więc nagle pojawia się ktoś, kto chce zniszczyć nie tylko dobre imię moje, ale także te mojego ś. p. Ojca? Nie wiem. Wiem jedynie, że Ziggler za to zapłaci. Prędzej, niż sądzi.

-----

Jesteśmy już z powrotem w ringu, gdzie czeka nas kolejna walka tego wieczoru!

Big E Langston: Don't you dare be sour! Clap for the best tag team in the whole world and feel the power!

Słyszymy

, a na rampie pojawiają się niezwykle zdeterminowani, zupełnie odmienieni Big E Langston, Kofi Kingston i Xavier Woods – nic już nie pozostało z ich dawnej natury, coś pękło w nich po porażce z The Woolievers na Royal Rumble. Nic nie mówią, a jedynie szybko zmierzają do kwadratowego pierścienia. Diametralnie zmienia się jednak obraz, gdy rozbrzmiewa
, a na stage'u pojawiają się mistrzowie tag teamów – The Woolievers! Fani ich uwielbiają! Obaj tauntują trochę z publiką, przybijają piątki, po czym kierują się już do ringu, gdzie czeka ich pierwsza obrona tytułu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/Zack_Ryder_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2580/bo_dallas_g4s_6.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_2_CutByJess_11December2014.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/big_e_g4s_11.jpg

Match #3

The Woolievers © vs New Day

Tag Team Match for the WWE Tag Team Championship

Opis walki: Zaczęli. Pierwsi w ringu Zack Ryder i Kofi Kingston. Rozpoczynają od zwarcia, z którego Kofi szybko przechodzi do submission – wykręca rękę Ryderowi, a następnie powala go energicznym Clotheslinem. Zack podnosi się szybko, ale w równie błyskawicznym tempie Kingston raz jeszcze wykonuje Clothesline, a następne Snap Elbow Drop. Zmiana z Langstonem. Rzuca byłym Internet Championem w liny i po chwili mamy E-Train. Kompletnie bezradny jest póki co w tej walce Broski. Szuka zmiany z Dallasem, ale nie zamierza mu na to pozwolić Langston, wykonując Belly to Booty – cover! 1.. 2.. kickout. Fani zachęcają Rydera do walki, a ten ze wszystkich sił stara się zmienić panującą aktualnie sytuację w ringu. Big E tymczasem rozpędza się, planuje Splash, ale unik ze strony Zacka, który dokłada jeszcze „Call me” Leg Drop! Po chwili szybka zmiana z Bo Dallasem, który błyskawicznie wkracza do akcji i atakuje Langstona licznymi Knee Dropami, po czym powoli podnosi go i dokłada DDT! Cover! 1.. 2.. ale przerywa Kofi! Wściekły Bo wstaje, wpatruje się z Kingstona i wściekle odbija się od lin tylko po to, żeby naciąć się na Trouble in Paradise! Co za bezmyśla akcja ze strony The Inspirationala! Na pomoc biegnie mu już Ryder, który Clotheslinem powala Kingstona, ale za moment inkasuje tą samą akcję od Big E Langstona i mamy w ringu chwilę stagnacji, którą przerywa dopiero Xavier Woods, krzyczący w stronę swoich kolegów, aby „ruszyli dupska” – Xavier porzucił swój puzon po incydencie z Royal Rumble, kiedy kosztował on drużynę WWE Tag Team Championship. Langston wysłuchuje „prośby” Woodsa, wykonuje Irish Whip, rzucając tym samym Dallasa do narożnika, dokładając za moment Body Avalanche, a następnie serię punchów w brzuch. Następnie odbija się od lin, ma zamiar powtórzyć Body Avalanche, ale dosłownie przechwytuje go w biegu Bo i wykonuje Bo-Dog! Co za kontra! Cover! 1.. ale what the hell? Nagle na arenie gaśnie światło... a po jego zapaleniu widzimy w ringu The Wyatt Family! Erick Rowan, Braun Strowman, Luke Harper, Bray Wyatt i wreszcie najnowszy członek rodzinki, Kane, atakują wszystkich uczestników walki, która kończy się bez rozstrzygnięcia!

No contest — still WWE Tag Team Champions: The Woolievers

Co robi tutaj Wyatt Family?! Na pewno demolkę... ale po co?! To jest chyba teraz nieistotne – każdy z pięciu członków rodzinki obiera sobie za cel jednego z zawodników i takim sposobem za moment widzimy Sister Abigail dla Zacka Rydera oraz Tombstone Piledriver dla Bo Dallasa... od reszty Wyatt Family swoje inkasuje także New Day. W końcu Bray prosi swoich braci, aby zaprzestali walki, klęka w ringu i wykrzykuje „Follow the Buzzards”...

-----

20130208235107!WrestleMania.png

Już za cztery tygodnie!

-----

Wracamy po przerwie. Na rampie pojawiają się cztery światła reflektorów, a po krótkiej chwili rozbrzmiewa

– za moment widzimy już WWE United States Championa Barona Corbina, który pewny siebie zmierza do ringu. Corbin miał dziś bronić swojego pasa przeciwko zwycięzcy Triple Threat Matchu otwierającego dzisiejszą galę – nie wiemy jednak, czy Sami Zayn będzie w stanie wziąć udział w walce po brutalnym ataku Ruseva. Po chwili oczekiwania wystrzeliwuje
, a trybuny szaleją! Uspokajają się w wyraźny sposób, gdy z backstage'u wyłania się ledwo stojący, asystowany przez dwóch lekarzy, Sami Zayn.

Sami Zayn: Ledwo stoję. Ledwo chodzę. Lekarze kategorycznie zabronili mi brać udziału w tej walce... a ja mam to gdzieś! Nie po to harowałem tyle czasu, żeby teraz, gdy stoję przed życiową szansą, wycofać się jak tchórz i ją zmarnować! Puszczajcie mnie, na mnie już czas!

Tą niezwykle emocjonalną chwilę przerywa Time is Now, a konkretnie WWE Chairman – John Cena. Wygląda na bardzo zaniepokojonego i zdenerwowanego zaistniałą sytuacją.

John Cena: Sami, rozumiem Cię. Los nie był dziś dla Ciebie łaskawy, została odebrana Ci życiowa szansa. Tak już jednak jest w wrestlingu. Wybacz, ale nie pozwolę Ci dzisiaj walczyć. Rozumiem oburzenie WWE Universe, ale musicie mi zaufać – ta walka byłaby zbyt niebezpieczna dla Samiego.

Zayn ma łzy w oczach, ale doskonale wie, że Cena ma rację. Odrzuca mikrofon na bok i w asyście lekarzy wraca na backstage.

Baron Corbin: I to ma być ten Underdog from the Underground? Ten wielki Sami Zayn, który nigdy się nie poddaje? Dobre, dobre. Widzicie, kolejne dni mijają, a ja wciąż jestem niepokonany w WWE, wciąż jestem WWE United States Championem i nikt nawet nie chce ze mną walczyć, tj. podpisywać swój własny wyrok śmierci.

John Cena: Widzisz, Baron... prawie o tobie zapomniałem. Nie myśl sobie, że nie staniesz dzisiaj w obronie twojego pasa! Jestem przekonany, że w locker roomie znajdzie się wielu, którzy chcieliby odebrać ci US Championship... pamiętasz w jaki sposób zdobyłeś ten tytuł? Open Challenge, zgadza się. Więc może stracisz go także w Open Challenge'u...? Życzę szczęścia.

Wow! Przed nami Open Challenge o WWE United States Championship! Kto stanie do walki z Baronem Corbinem? Nagle na arenie gaśnie światło, a po chwili na titantronie wyświetla się "10"! Czy to... tak! Wybucha Ten, a na rampie pojawia się debiutujący w WWE, Perfect Ten – Tye Dillinger! Cała hala chantuje "Ten! Ten! Ten!", a charyzmatyczny Kanadyjczyk zmierza do ringu wykonując swój charakterystyczny entrance! Co za moment! Corbin stoi niczym wryty w ziemię! Czy debiutant będzie w stanie odebrać pas wciąż niepokonanemu w WWE mistrzowi? Przekonamy się!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/3333_Baron_Corbin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1119/Tye_Dillinger_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #4

Baron Corbin © vs Tye Dillinger

Normal Match for the WWE United States Championship

Opis walki: Zaczynają w zwarciu, z którego zwycięsko wychodzi Corbin, atakując kolanem korpus Dillingera. Następnie mamy szybki rzut w liny i Clothesline. United States Champion jest wściekły – był przekonany, że nie będzie musiał stawać dzisiaj w obronie swojego tytułu. Podnosi Kanadyjczyka i sprzedaje mu jeszcze kilka kolan w brzuch, a potem Irish Whip do narożnika, gdzie okłada go punchami. Zdominowany zupełnie jest na początku tej walki Dillinger, który ponownie będzie za moment w opałach – wynosi go Corbin i wykonuje Front Suplex Slam! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie poddaje się tak łatwo Perfect Ten, a US Champion kontynuuje natarcie – rzuca rywalem w liny, próbuje Big Boota, ale Tye robi unik i wymierza mocny Superkick! Cover! 1.. kickout. To zdecydowanie za mało, że zdobyć pas, ale chociaż chwilę wytchnienia ma debiutant. Obaj zawodnicy wstają i zaczynają wymieniać się punchami – reakcja publiczności przy uderzeniach każdego z zawodników jest zupełnie odmienna – Corbin spotyka się z ogromnym heatem, a Dillinger z niepohamowanym cheerem. W końcu Perfect Ten zaczyna przeważać i wyprowadzać więcej ciosów, każdy z nich kwitowany przez fanów chantem "Ten!" – ostatecznie Kanadyjczyk nabiera prędkości na linach z Lariatem w zamiarze, ale nacina się na kapitalne Deep Six! Co za kontra ze strony Corbina! Cover! 1.. 2.. kickout! Jestem przekonany, że większość zawodników nie odkopałaby po tej akcji, ale Dillinger walczy dalej! Podnosi go Baron, próbuje Vertical Suplexa, ale staje na nogi Perfect Ten i kontruje Hangman's Neckbreakerem! Cover! 1.. 2.. kickout! Zaostrza się nam rywalizacja! Dillinger nie marnuje czasu, wchodzi na narożnik i mamy Frog Splash! Frog Splash! Cover! 1.. 2.. kickout! Nakręca się Perfect Ten, prosi fanów o wsparcie, co spotyka się z ogromnym odzewem widowni – ciężko znaleźć kogoś, kto nie skanduje "Ten! Ten! Ten!". Po chwili Dillinger podchodzi do Corbina i szykuje ostatni akord tego pojedynku – Single Knee Facebreaker! Ustawia Corbina w odpowiedniej pozycji, ale nagle otrzymuje Low Blow od United States Championa! Corbin zdyskwalifikowany!

Winner by disqualification: Tye Dillinger — still WWE United States Champion: Baron Corbin

Sędzia był zmuszony ogłosić zwycięstwo Dillingera przez DQ, ale co z tego, skoro Corbin zachowuje swój pas mistrzowski... to jednak nie koniec akcji w ringu. Corbin wykorzystuje okazję, rzuca Dillingerem w liny i wymierza mu End of Days! W taki sposób próbuje sobie odbić dzisiejszą porażkę Corbin. Fani, którzy liczyli na zmianę posiadacza US Title są wyraźnie zniesmaczeni i buczą na Lone Wolfa, który ma to w poważaniu i opuszcza ring ze swoim pasem na ramieniu.

-----

-----

Czas na kolejną dawkę wrażeń, a konkretnie na długo wyczekiwany Elimination Chamber Match, którego stawką będzie WWE Intercontinental Championship!

Rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się, przywitany cheerem, Mr. Anderson. Asshole zakwalifikował się do dzisiejszej walki pokonując Romana Reignsa. Jego celem jest powrót na szczyt, a zdobycie IC Title byłoby krokiem milowym. Po chwili jednak arena przestaje być zadowolona, a to wszystko za sprawą The Second Coming i finalisty tegorocznego Royal Rumble, Setha Rollinsa. Seth jako jedyny zakwalifikował się do walki zwyciężając przed DQ. Nie wpłynęło to jednak zbyt niekorzystnie na pewność siebie Architecta, który pewnie zmierza do ringu. Nie musimy długo czekać, a WWE Universe raz jeszcze wybucha euforią, tym razem na widok The Phenomenal One'a, AJ Stylesa, który zjawia się na stage'u przy
i rozgrzewa publikę do czerwoności. Stylesa okrzyknięto czarnym koniem dzisiejszego pojedynku – już niedługo przekonamy się, czy to stwierdzenie było uzasadnione. Tymczasem słyszymy już
, a na rampie staje Bad News Barrett, który będzie próbował po cichu, sprytnie, jakimś sposobem zgarnąć główną nagrodę. Doświadczenie zdecydowanie przemawia na jego korzyść, chociaż reakcja fanów wręcz przeciwnie. Sytuacja ma się natomiast zupełnie inaczej w przypadku Antonio Cesaro, którego
elektryzuje całą arenę! Szwajcar jest niezwykle zdeterminowany, aby odzyskać swój pas utracony na Royal Rumble i zrobi wszystko, aby pokazać Deanowi Ambrose'owi, kto tu rządzi. O wilku mowa... rozbrzmiewa
, a po chwili jedyne, co widzimy i słyszymy to nieustający heat fanów oraz Intercontinental Championa Deana Ambrose'a z pasem na ramieniu, pokazującego środkowe palce w stronę widowni. Znienawidzony Lunatyk wykreował swoją osobę na totalnie bezdusznego, nie uznającego nikogo i niczego badassa – przez co porównywany jest często do samego Stone Colda Steve'a Austina. Nie jest to chyba jednak zbyt trafne porównanie, zważając na liczne różnice pomiędzy tymi dwoma zawodnikami – zdaje się, jakby Ambrose żył w transie, w którym najważniejsza jest wygrana za wszelką cenę... IC Champion wchodzi w międzyczasie do klatki, która jest właśnie zamykana przez sędziów. Cała szóstka wymienia podejrzliwe spojrzenia... za moment pierwsza dwójka rozpocznie ten wielki pojedynek!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_Jibunjishin_2016_2.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/Seth_Rollins_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/3403_Wade_Barrett.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_0_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/aj_styles_1_unconquerable_march16.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/mr_anderson_iw_burak_s_2.png

Match #5

Dean Ambrose © vs Seth Rollins vs Bad News Barrett vs Antonio Cesaro vs AJ Styles vs Mr. Anderson

Elimination Chamber Match for the WWE Intercontinental Championship

Opis walki: Walkę rozpoczną Bad News Barrett oraz Antonio Cesaro – reszta zawodników może na razie tylko przyglądać się pojedynkowi. Barrett rzuca się błyskawicznie na Cesaro, z nadzieją na zdobycie szybkiej przewagi i ewentualną eliminację Szwajcara. Punchami sprowadza Swiss Supermana do narożnika, gdzie kontynuuje natarcie kombinacją chopów, kicków i punchy. Po chwili mamy Irish Whip, a następnie Corner Forearm Smash, ale w porę Antonio robi unik i wpycha jeszcze Barretta w turnbuckle. Nie czeka Cesaro i dokłada jeszcze Bridging German Suplex. Pierwszy cover! 1.. 2.. kickout. Nie tak łatwo będzie wyeliminować dziś Barretta. Nie zniechęca się Swiss Superman, rzuca rywalem w liny i wykonuje potężny Spinebuster! Cover! 1.. 2.. kickout. Czas na akcję wyższego ryzyka – Szwajcar wchodzi na narożnik, Diving Crossbody, ale BNB błyskawicznie wstaje i Cesaro nadziewa się na Bull Hammer! Cover! 1.. 2.. kickout! Barrett nie może uwierzyć, że były Intercontinental Champion był w stanie podnieść się po tej akcji! Ależ byliśmy blisko sensacji, a to dopiero początek! Chwilę dochodzi do siebie Barrett, po czym wskakuje na drugą linę i mamy Elbow Drop w jego wykonaniu. Cover! 1.. 2.. kickout. Tymczasem nadeszła pora na zastrzyk świeżej krwi! Do pojedynku wchodzi... Mr. Anderson! Asshole błyskawicznie rusza na Barretta! Punch, punch, odbija się od lin i mocnym Clotheslinem powala Anglika! Nie musimy długo czekać, a po chwili Anderson wynosi BNB i mamy Bucklebomb! Cover! 1.. 2.. kickout! Do walki wraca obolały Cesaro, który sprzedaje Barretowi Fallaway Slam, a następnie chwyta go za nogi i... tak, Cesaro Swing! Fani liczą... 1.. 2... 3.. aż dochodzimy do 18! Nie czeka Anderson, podnosi totalnie zamroczonego Anglika i wymierza mu Mic Check! Cover! 1.. 2.. 3! Bad News Barrett wyeliminowany! Tymczasem pora na kolejnego zawodnika, którym jest... AJ Styles! Teraz nie ma już mowy o sojuszach, wspólnym wrogu – każdy na każdego! Na początek uwaga skupia się głównie na Cesaro, który na start inkasuje markową kombinację Stylesa, a następnie Snap Elbow Drop od Andersona. Obaj panowie nie palą się jednak do próby eliminowania Szwajcara, lecz przechodzą do walki między sobą, na początek w zwarciu, z którego zwycięsko wychodzi Anderson – robi zamach pod Clothesline, ale The Phenomenal One robi unik, po czym wymierza Pele Kick! Cover! 1.. 2.. kickout! Nie czeka AJ, wynosi Asshole'a pod Brainbuster, ale nagle otrzymuje Dropkick od Cesaro! Upada boleśnie Styles, a razem z nim Anderson, którego po chwili Szwajcar wynosi jeszcze pod Neutralizer, ale tym razem to on inkasuje Dropkick od Stylesa! Cała trójka leży na środku ringu, a do akcji wkracza przed ostatni zawodnik, którym jest... Seth Rollins! The Architect doskonale wie, od kogo chce zacząć i błyskawicznie rusza na Mr. Andersona, atakując go zabójczą ilością punchy, a następnie mocnym Irish Whipem wbija go do narożnika. Przypomnijmy, że Ci dwaj panowie nie darzą się sympatią od czasu tegorocznego Royal Rumble, w którym to Anderson wyeliminował Rollinsa, ale Seth po chwili, niczym Stone Cold w 1997 r., niezauważony wrócił do ringu i błyskawicznie wyrzucił z niego właśnie Andersona. Wracamy już jednak do ringu, w którym nie zmieniła nam się zbyt diametralnie sytuacja – Rollins w narożniku obija Asshole'a, ale gdy odwraca się, otrzymuje European Uppercut od Cesaro, który czekał na tą okazję od kilkunastu dobrych sekund! Jeden, drugi, trzeci Uppercut, a następnie rzut w liny i Spinebuster! Szykuje nam się drugi już dzisiaj Swing! 1.. 2.. ale w trakcie Szwajcar otrzymuje Pele Kick od Stylesa! A zaraz potem to AJ inkasuje Mic Check od Andersona! Ależ zamieszanie w ringu! Po chwili cała czwórka podnosi się i każdy kieruje się do osobnego narożnika! Co za widok! Wszyscy wpatrują się w siebie nawzajem, oczekując, kto zrobi pierwszy krok. O dziwo jest to Dean Ambrose, który za moment jako ostatni opuści klatkę! 3.. 2.. 1! Pięciu zawodników w ringu, jeden cel — Intercontinental Championship! Anderson rozpoczyna brawl z Rollinsem, a Cesaro i Styles skupiają się na Ambrosie. Asshole i Architect wymieniają się punchami, aż nagle Anderson inkasuje od swojego rywala Low Blow i upada na ziemię! Rollins nie traci czasu, odbija się od lin i potężnym Curb Stompem wbija Andersona w ring! Cover! 1.. 2.. 3! Mr. Anderson wyeliminowany! Seth tauntuje z publicznością, nie wiedząc, że za jego plecami czai się cała pozostała trójka zawodników! Odwraca się The Architect i błyskawicznie pada ofiarą Pele Kicka od Stylesa, do którego Ambrose dokłada Dirty Deeds! Cesaro przypina! 1.. 2.. 3! Seth Rollins wyeliminowany! Pozostało trzech! Chwila stagnacji i wracamy do walki, a uwaga znowu skupia się na Intercontinental Championie, który zostaje sprowadzony do narożnika punchami, a po chwili do przeciwnego, tym razem za pomocą podwójnego Irish Whipa. Biegnie w stronę Deana Cesaro z Uppercutem w zamyśle, ale ten kontruje Dropkickiem! Z pomocą Szwajcarowi nadbiega już Styles, który także sprzedaje Dropkick Lunatykowi, ale ten zaskakuje The Phenomenal One'a swoim popisowym Lunatic Lariatem! Publiczności niezbyt się to podoba, ale takie są fakty – Dean Ambrose porozstawiał swoich rywali po kątach! Lunatyk po chwili podnosi Cesaro i wymierza lub Snap DDT. Cover! 1.. 2.. kickout. Sfrustrowany mistrz postanawia wejść na narożnik, Diving Elbow Drop... ale w powietrzu otrzymuje Dropkick od Stylesa! Co za kontra! Nie czeka The Phenomenal One, to może być jego szansa! Łapie obolałego, wymęczonego trudami pojedynku Cesaro, rzuca nim w liny, a następnie powala Clotheslinem. Sygnalizuje, że to koniec Szwajcara w tym pojedynku – szykuje się Styles Clash! Tak! Styles Clash! Cover! 1.. 2.. kickout! Kickout! Wow! Nie może w to uwierzyć AJ, którego taktyka całkowicie się posypała! Wygląda na to, że ma jednak jeszcze coś w zanadrzu... wchodzi na narożnik... czy to... tak, Shooting Star Press! Ale w ostatniej chwili unik Cesaro! Do walki wraca Ambrose! Podnosi zamroczonego Stylesa i wymierza mu Dirty Deeds! Dirty Deeds! Cover! 1.. 2.. 3! AJ Styles wyeliminowany, a w ringu pozostało już tylko dwóch! Przez około minutę w ringu nic się nie dzieje, obaj zawodnicy dochodzą do siebie. Dopiero teraz zdają sobie sprawę z tego, że los raz jeszcze nakazał im walczyć sam na sam o Intercontinental Championship. Ambrose zaczyna wściekle patrzeć na Szwajcara i po chwili powala go Takedownem i zaczyna się old-schoolowy brawl niczym w oktagonie mieszanych sztuk walki! Klasyczna walka na pięści! Dean korzysta z przewagi, odbija się od lin, Running Crossbody, ale nadziewa się na Uppercut! Potężny Running Uppercut ze strony Cesaro! Wynosi go pod Neutralizer, ale Ambrose jest w stanie powalić jeszcze Szwajcara, wymierzając mu Low Blow w ostatniej chwili... not like this again... wstaje Intercontinental Champion i już wie, że nic nie zabierze mu tego zwycięstwa – ma przed sobą zwijającego się z bólu Cesaro, który walczy w tym pojedynku od samego jego startu, powalonego tchórzowskim Low Blow... Lunatyk wymierza rywalowi kick w brzuch, a następnie Piledriver! Cover! 1.. 2.. kickout! Niewiarygodne! Szwajcar przyjął dzisiaj już Bull Hammer, Styles Clash i Piledriver, a on ani myśli o porażce! Ambrose rzuca się na sędziego z pretensjami, ale nic nie może poradzić – walka wciąż trwa. Wściekle podnosi, szarpie Cesaro, wyzywając go, a kiedy zamroczony staje o własnych siłach pokazuje mu środkowe palce i ponownie wymierza Piledriver! Ale on ani myśli o przypięciu Szwajcara! Podnosi go i wykonuje jeszcze jeden Piledriver! A po chwili kolejny, już czwarty! To może być nawet koniec kariery Cesaro! Ambrose wygląda jakby był w jakimś transie i dopiero teraz przypina Swiss Supermana! 1.. 2.. 3!

Winner and still WWE Intercontinental Champion: Dean Ambrose

Dean Ambrose broni swojego Intercontinental Championship! Lunatyk kompletnie zdewastował wręcz Antonio Cesaro, wykonując na nim aż cztery Piledrivery! Wątpie, że Szwajcar wykuruje się na nadchodzącą wielkimi krokami Wrestlemanię... ale Ambrose'a to nie obchodzi. Wciąż wściekły i sfrustrowany opuszcza komorę eliminacji i pokazując po drodze środkowe palce fanom, wraca na backstage.

-----

JBL nie wytrzymał i rzucił się na bezbronnego Heymana! WWE World Heavyweight Champion okłada adwokata punchami i nie zamierza przestać, a wręcz przeciwnie — dołączają się do niego jego koledzy z NWO! Owens podnosi Paula, rzuca nim w liny i wymierza potężny Pop-up Powerbomb na stół! Roode nie czeka, ciągnie za ubrania Heymana, ale przerywa mu Medal! Kurt Angle! Kurt Angle na RAW! Zwycięzca tegorocznego Royal Rumble biegnie do ringu, w którym rozpoczyna serię Suplexów! Suplex dla JBL'a! Suplex dla Roode'a! Suplex dla Owensa! Do tego dokłada Angle Slam dla It Factora! Nakręca się Złoty Medalista Olimpijski, ściąga górną część stroju, ale nagle otrzymuje Clothesline from Hell out of nowhere! Owens i Roode leżą poza ringiem, lecz mistrz stoi ze swoim pasem uniesionym w górę, po czym bierze do ręki kontrakt, pokazuje środkowy palec nieprzytomnemu Heymanowi i zabiera się za niszczenie dokumentu, ale przerywa mu Next Big Thing! Czy to może być... jest! Brock Lesnar! Ale miało go tu dzisiaj nie być! Brock Lesnar na RAW! JBL stoi zamurowany i przerażony widokiem Bestii, a sam Brock błyskawicznie biegnie do ringu i dopada lidera NWO, zanim temu udaje się uciec, sprzedaje mu potężny Clothesline, a następnie F5! Po tym wszystkim bez namysłu bierze do ręki kontrakt i długopis, który "umieszcza" w dłoni JBL'a i podpisuje za niego, po czym sam to robi! Sprzedane! Już nic tego nie zmieni — w niedzielę czeka nas walka wieczoru Elimination Chamber pomiędzy JBL'em, a Brockiem Lesnarem, a na szali najcenniejsza nagroda — WWE World Heavyweight Championship! Do zobaczenia w niedzielę!

-----

Czas na dzisiejszy Main Event, którego stawką jest WWE World Heavyweight Championship!

Rozbrzmiewa

, na co fani reagują ogromnym cheerem – jest on jeszcze głośniejszy, gdy na rampie staje Brock Lesnar, którego dzisiaj wyjątkowo, z powodu ataku na RAW, nie wspiera bezpośrednio Paul Heyman. Bestia jest niezwykle skoncentrowana i skupiona na odzyskaniu swojego tytułu mistrzowskiego. Nie musimy długo czekać, a cheer zamienia się w jeden z największych heatów tej nocy – już drugi raz dzisiaj słyszymy
, a na stage'u pojawia się WWE World Heavyweight Champion, reprezentujący New World Order, JBL. Big Texan ironicznie tauntuje z publicznością i napawa się zbieranym przez siebie heatem. Tymczasem w jego stronę biegnie Brock Lesnar, który nie zamierza czekać, aż mistrz łaskawie pojawi się w ringu i akcję zaczynamy od brawla!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/JBL_6.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/163/brock_lesnar_unconquerable_2015_84.jpg

Match #6

JBL © vs Brock Lesnar

Normal Match for the WWE World Heavyweight Championship

Opis walki: O ile walka się jeszcze oficjalnie nie rozpoczęła, o tyle Lesnar wymierza już sprawiedliwość na rampie, atakując JBLa licznymi kickami w brzuch, a następnie dokładając German Suplex. Po tym wszystkim ciągnie WWE World Heavyweight Championa do ringu, gdzie zaczynamy oficjalnie ten pojedynek. Lesnar rzuca rywalem w liny i wymierza mu potężny Clothesline i nie zamierza czekać – czas na wyprawę do Suplex City! Jeden German, drugi, trzeci, czwarty! Cover! 1.. 2.. kickout! Zupełnie niewidoczny jest póki co mistrz i ciężko stwierdzić, jaki będzie jego plan na przetrwanie tej walki. Brock tymczasem kontynuuje natarcie, wynosi JBLa i mamy Fallaway Slam, którym wbija wręcz Big Texana w narożnik. Dopiero po chwili podchodzi do lidera NWO, ale ten zaskakuje go Eye Poke'iem, a następnie Clotheslinem, który daje mu chwilę na odpoczynek i opracowanie taktyki na najbliższe minuty. JBL postanawia opuścić kwadratowy pierścień i oczekiwać na Lesnara w okolicach stołu komentatorskiego – tam też Bestia zjawia się w ciągu kilkudziesięciu sekund, na co WWE World Heavyweight Champion reaguje kolejną ucieczką, tym razem do ringu. Chce chyba zmęczyć Lesnara zabawą w istnego kotka i myszkę, ale obawiam się, że może to być zgubna taktyka... w końcu Brock dopada JBLa przy barierkach i zaczyna wściekle wbijać go właśnie w barierki, a następnie wynosi go... F5 w barierki! F5! Brock szybko wrzuca rywala do ringu i mamy cover – 1.. 2.. kickout! JBL ma różne wady, ale sprytu i wytrzymałości nie można mu odmówić. Lesnar nic sobie jednak z tego nie robi i drugi już raz dzisiaj zaczyna serię German Suplexów – jeden, drugi, trzeci, czwarty, piąty! Nie jestem pewny, czy JBL wie, gdzie się znajduje. Tymczasem Bestia podnosi go, rzuca w liny i mamy Spinebuster! Fani na arenie skandują: „Finish! Finish!”, co doskonale słyszy sam zainteresowany i mamy drugie już dzisiaj F5! Cover! For the championship! 1.. 2.. kickout! Nie poddaje się JBL, który chce za wszelką cenę zachować swój pas! Problem leży w tym, że właściwie jedyną akcją, jaką wykonał w tej walce był Clothesline. Tymczasem Lesnar kontynuuje demolowanie WWE World Heavyweight Championa, wykonując Irish Whip do narożnika, a następnie charakterystyczne wbicia w turnbuckle. Do tego Brock dokłada Vertical Suplex! Cover! 1.. 2.. kickout! Powoli zaczyna irytować się challenger, przypomina sobie walkę o pas z CM Punkiem, w której użył praktycznie każdej akcji ze swojego arsenału... a także akcję, która ostatecznie zakończyła to starcie... Lesnar podnosi JBLa, kładzie go na narożniku, a następnie sam na niego wchodzi... jeśli wszystko się uda, będziemy mieli nowego mistrza! Super F5! F5 z trzeciej liny! Wykonane! Obolały Lesnar zbiera się do coveru! 1.. 2.. 3! Koniec! Ale... sędzia w ogóle nie liczył! Na powtórce widzimy, że sędzia rykoszetem oberwał przy Super F5 Lesnara! Walka wciąż trwa, JBL jest praktycznie nieprzytomny, a Brock próbuje obudzić arbitra! Tymczasem w ringu pojawia się reszta New World Order! Lesnar tego nie widzi! Odwraca się i inkasuje potężny punch w brzuch z osławionym kastetem! Następnie Owens i Roode okładają Bestię w narożniku, a po chwili Prizefighter podnosi Lesnara, rzuca nim w liny i wymierza Pop-up Powerbomb! Roode nie pozostaje dłużny i po chwili widzimy także Roode Bomb w jego wykonaniu! To jednak nie koniec – Owens trzyma Lesnara... Package Piledriver! Co za akcja! Brock jest już kompletnie w innym świecie, podobnie zresztą jak JBL, który wciąż nie otrząsnął się po łomocie spuszczonym mu przez Bestię... to jednak nie ma wielkiego znaczenia, gdyż Owens i Roode kładą JBLa na Lesnarze i uciekają z ringu, a gdy sędzia wraca do siebie rozpoczyna cover – 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall and still WWE World Heavyweight Champion: JBL

A więc jednak! JBL nie pokazał dzisiaj praktycznie nic i mimo bycia absolutnie zdominowanym przez Brocka Lesnara, obronił swoje WWE World Heavyweight Championship dzięki pomocy swoich kolegów z New World Order. Lider NWO powoli wraca do siebie i dopiero zaczyna do niego dochodzić, że wciąż jest mistrzem. Po chwili widzimy jednak, że to nie koniec akcji w ringu na dzisiaj... JBL mówi coś do Roode'a i Owensa, a Ci na chwilę opuszczają kwadratowy pierścień, aby wrócić do niego ze stołem i drutem kolczastym! Za moment wszystko jest już rozstawione, a Kevin Owens wymierza Lesnarowi Pop-up Powerbomb niczym ścięcie! To może spowodować długą kontuzję Brocka! JBL jednak nie zdaje się tym ani trochę przejmować, na dodatek prosi jeszcze o swój ulubiony kastet, z pomocą którego wymierza po chwili Clothesline from Hell Bestii! Co za dramatyczny finał Elimination Chamber PPV, które kończymy obrazkiem szczęśliwego NWO z rękoma wzniesionymi do góry na cześć zwycięstwa. Do zobaczenia na RAW!

Edytowane przez Petros

Skomentuję Ci najważniejsze rzeczy z EC:

:arrow: Dalej jest ciekawie wokół U.S. Title. Niby Zayn zdobył miano pretendenta, ale atak Ruseva nie pozwolił mu na walkę z Corbinem. Debiut Tye'a i teraz pytanie: czy na RAW Dillinger po prostu odbębni swój rewanż, czy na WMce zobaczymy kolejny Triple Threat, tym razem o pas?

:arrow: Cztery Piledrivery? No, to jest dopiero promowanie na szaleńca :P Ciekaw jestem, czy teraz wykombinujesz dla jego nowego przeciwnika, czy jednak dasz Cesaro walczysz na WMce, co moim zdaniem po otrzymaniu takich akcji nie byłoby realne.

:arrow: Angle przegrywa z Roodem i Owensem, a JBL pokonuje Lesnara. Nowe NWO rośnie w siłę i nie zdziwię się jak Kurt nie da rady odebrać mistrzostwa. Choć z drugiej strony kusi o prawdziwy WrestleMania Moment - współpraca Angle i Lesnara w celu zniszczenia NWO i odebranie mistrzostwa przez Kurta. Zobaczymy jak to wykombinujesz ;)

• 1 miesiąc temu...

Booking Zone rośnie w siłę, super :) Nie ukrywam, napracowałem się bardzo nad powyższym EC, a większego zainteresowania brak — i trudno się dziwić, sam raczej rzadko zostawiam ludziom komentarze, więc ciężko oczekiwać tego wobec mnie. Szczerze mówiąc, muszę przemyśleć, czy chcę kontynuować WWE w tym kształcie, bo jak już niedawno wspominałem, obawiam się, że mało komu będzie chciało się wertować moją fedkę od początku — co nie jest proste, bo to czysty fantasy booking.

Zastanowię się zatem — bardzo prawdopodobne, że rozpocznę inny projekt. Stay tuned.

NEWSY #7

http://17r1l63fshd52dy9yakdizhkog.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2016/07/New-Raw-Logo-645x366.jpg

:arrow: Za nami Elimination Chamber. Oto wyniki wszystkich walk:

1. JBL vs Brock Lesnar — for the WWE World Heavyweight Championship — winner by pinfall: JBL
  2. Dean Ambrose vs Antonio Cesaro vs Seth Rollins vs AJ Styles vs Bad News Barrett vs Mr. Anderson — Elimination Chamber Match for the Intercontinental Championship — winner by pinfall: Dean Ambrose
  3. The Woolievers vs New Day — for the WWE Tag Team Championship — no contest(interference by Wyatt Family)
  4. Baron Corbin vs Tye Dillinger — for the WWE United States Championship — winner by DQ: Tye Dillinger, Sami Zayn był niezdolny do walki, jego championship match odbędzie się w innym terminie. Na open challenge odpowiedział Tye Dillinger.
  5. Bobby Roode & Kevin Owens vs Kurt Angle — 2 on 1 Handicap Match — winners by pinfall: Bobby Roode & Kevin Owens
  6. Rusev vs Curtis Axel vs Sami Zayn — Triple Threat Match for the No.1 Contendership for the WWE United States Championship — jeśli Baron Corbin pojawi się na arenie w trakcie walki, straci swój pas — winner by pinfall: Sami Zayn, po walce zaatakowany przez Ruseva

:arrow: Po walce o Intercontinental Championship, Antonio Cesaro został błyskawicznie przewieziony do szpitala. Po przyjęciu czterech Piledriverów od Deana Ambrose'a, Szwajcar jest niezdolny do rywalizacji i nie wiemy kiedy, a nawet czy zobaczymy go jeszcze w ringu.

:arrow: Brock Lesnar także jest solidnie poobijany po walce z JBLem. Zanosi się na to, że Bestia nie zjawi się w ringu przez najbliższe parę miesięcy.

:arrow: Sami Zayn zapowiedział, że nie zamierza czekać do Wrestlemanii i już wkrótce, a może nawet na najbliższym RAW zawalczy o United States Championship z Baronem Corbinem — zapytany o to, czy nie chciałby mieć swojego „wrestlemania moment” zdobywając pas właśnie na największej gali roku, stwierdził, że pojawienie się na rampie z tym pasem jest już samo w sobie wrestlemania momentem.

:arrow: Kurt Angle był wściekły po porażce w handicap matchu przeciwko New World Order i zapowiedział, że odniesie się do tego pojedynku na najbliższym RAW.

:arrow: Tye Dillinger zaznaczył, że będzie domagał się powtórnej walki o US Championship z Baronem Corbinem, gdyż takowa mu się należy.

:arrow: Curtis Axel zapytany o Dolpha Zigglera stwierdził, że tym razem Ziggler zapłaci za swoje postępowanie.

:arrow: The Woolievers byli wyraźnie niepocieszeni po walce z New Day — chcieli udowodnić światu, że są w stanie pokonać ND, ale do pojedynku musiało wtrącić się The Wyatt Family, czego motywów mistrzowie Tag Teamów nie znajdują.

:arrow: :arrow: :arrow: Postanowiłem, że jednak spróbuję kontynuować to diary. Tak jak wielokrotnie wspominałem, pomysłów mam sporo, ale przede wszystkim liczę na Wasze wsparcie, komentowanie, ocenianie i przede wszystkim krytykowanie ;) RAW powinno się pojawić jutro, może nawet dzisiaj. Zobaczymy.

Na zachętę zostawię taki ogólny komentarz. Jeśli masz pomysły to na spokojnie pisz dalej to diary. Dział się rozkręca i jest bardzo aktywny więc na pewno będzie tutaj zaglądać pare osób. Nie czytałem jeszcze nic od ciebie dlatego czekam na RAW bo widać, że chcesz wrócić z dużym rozmachem. Sytuacja o pas US jest ciekawa. Pretendent Sami i Tye żądający rewanżu. Ponadto Kurt, który ma coś do powiedzenia no i przecież to już ostatnia prosta do WrestleMani! Tutaj musi być ciekawie.

Cesaro kontuzjowany. Tutaj są dwa ciekawe scenariusze. Wróci przed WM i się zemści na niej na Amborosie bądź ominie go największa gala i po powrocie będziesz kontynuował ich story z ciekawym podłożem.

Dziwnie będzie widzieć JBL na WrestleMani jako mistrza :D Wracaj i pisz!

WWE by Pinio 2k17

Fan CM Punk'a od początku przygody z WWE!

KNEES 2 FACES

10206473354f8c156432932.gif

http://17r1l63fshd52dy9yakdizhkog.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2016/07/New-Raw-Logo-645x366.jpg

WWE Raw #9

Cztery tygodnie do Wrestlemanii XXXII

Za nami Elimination Chamber PPV, które nie przyniosło żadnych zmian w kwestii posiadaczy pasów — każdy z nich obronił swój tytuł. W najbardziej brutalny sposób dokonał tego Dean Ambrose, który prawdopodobnie zakończył karierę Antonio Cesaro, wymierzając mu cztery Piledrivery. New World Order także nie stroniło od brutalnych ataków, lecz, jak to oni, nie obeszło się także bez łamania reguł — Bobby Roode i Kevin Owens skorzystali z chwilowej niedyspozycji sędziego, wymierzając Brockowi Lesnarowi swoje finishery, dzięki czemu JBL obronił WWE World Heavyweight Championship. Bez kontrowersji nie obyło się także w dwóch pozostałych walkach o tytuły mistrzowskie — ten o US Title zakończył się przez dyskwalifikację, a o TT Title bez rozstrzygnięcia. Gdy dodamy do tego liczne niesnaski, nieporozumienia, rywalizacje... zapowiada się nam wspaniały finish Road to Wrestlemania! Zapraszamy na RAW!

-----

Widzimy pokaz pirotechniczny oraz nową oprawę graficzną show. Publiczność jak zwykle we wspaniałych nastrojach no i cóż — zaczynamy Monday Night RAW! Rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się New World Order w pełnym składzie — Kevin Owens, Bobby Roode oraz WWE World Heavyweight Champion JBL. Fani tradycyjnie witają ich sporym heatem, ciężko się dziwić, swoje obie walki na Elimination Chamber NWO zwyciężyło dzięki brudnym zagrywkom i oszukiwaniu. Cała trójka dumnie zmierza do ringu, zobaczymy, co będą nam mieli do powiedzenia.

JBL: Nazywam się John Bradshaw Layfield. Możecie mi mówić JBL, The Wrestling God, The longest reigning World Champion in Smackdown history, lub po prostu WWE World Heavyweight Champion. Jestem na szczycie tej federacji. Zresztą, nie tylko ja. Całe New World Order dzieli i rządzi w tej organizacji. Jestem w posiadaniu naszego, wspólnego tytułu mistrzowskiego. Nie osiągnąłbym tego wszystkiego sam. To Ci ludzie, ta dwójka, sprawiła, że powróciłem do czynnej kariery i raz jeszcze dzierżę najważniejsze złoto w WWE. To oni pomogli mi, kiedy wszyscy inni się ode mnie odwrócili... a przede wszystkim wy wszyscy, pierdolone orangutany! Całe to WWE Universe, Chairman od siedmiu boleści John Cena, całe to bezpłciowe internetowe community. Byłem złym komentatorem? Wolne żarty! To wy, ludzie bez charyzmy, bez osiągnięć, całe życie przeciętni i nędzni, nie potrafiliście nigdy zrozumieć mojego geniuszu. Kiedyś się tym może nawet trochę przejmowałem. Teraz — mam to głęboko w dupie. Liczy się dla mnie tylko i wyłącznie to, że wciąż jestem na szczycie. A razem ze mną New World Order. I nie zapowiada się na żadne zmiany w tej kwestii. Jestem niepokonany. Z tymi dwoma osobami, jestem niezwyciężony. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że wy, WWE Universe, nie możecie nic z tym zrobić, a nawet naiwnie płacicie co tydzień za wejściówkę, żeby zobaczyć, jak was obrażamy, plując wam i wszystkim innym w twarze. Jakie to uczucie? Musi być świetne. Ale do rzeczy. Przede mną walka na Wrestlemanii XXXII, w której będę bronił mojego WWE World Heavyweight Championship przeciwko Kurtowi Angle'owi. Też mi historia. Dziadek błąkał się po wszystkich federacjach świata, po wszystkich tych spelunach w Wielkiej Brytanii, Japonii i innych, po czym nagle postanowił, że wróci do WWE i zawalczy w Royal Rumble. Nie był nawet na tyle odważny, żeby pojawić się z numerem wcześniejszym niż trzydziesty. Z numerem trzydziestym nawet Hornswoggle zwyciężyłby bez większych problemów. Reasumując. Kurt Angle to dla mnie żaden rywal, żadne wyzwanie. Zmiotę go z powierzchni ziemi w jakieś 5 minut, a wy jeszcze za to zapłacicie. Zrozumcie to orangutany, nie ma na mnie mocnych! Nie ma dla mnie konkuren...

W końcu JBLowi przerywa Medal, a na rampie staje Kurt Angle! Cała arena chantuje „you suck”, a Olympic Hero zmierza do ringu niczym niesiony tą pozytywną energią fanów.

Kurt Angle: Super przemowa, JBL. Jej problem polega jedynie na tym, że nie ma żadnego sensu! Słyszysz siebie? Jesteś niepokonany? A kiedy ostatnio wygrałeś jakąś walkę czysto? Chyba z Charlie Hassem, prawda? Ale w jednym masz całkowitą rację. Wszystko zawdzięczasz Twoim kolegom. Bez nich nie byłbyś w stanie zajść tak daleko. Nazywasz mnie tchórzem, sam wyciągając z kieszeni kastet, gdy tylko sędzia nie patrzy? To nazywasz odwagą? Proszę Cię. Na Wrestlemanii XXXII mam nadzieję, że stoczymy czysty pojedynek, w którym wygra lepszy. A tym lepszym będę ja!

Kevin Owens: Dobra, Angle, skończ. Mam ci przypomnieć, kiedy ostatnio byłeś tak pewny siebie? Chętnie. Na ostatnim RAW, kiedy bez wahania zdecydowałeś się na handicap match ze mną i Bobby'm. I co? Jaki był finał tej historii? Czyż nie był to Kurt Angle leżący półprzytomny na deskach ringu? JBL sam byłby w stanie osiągnąć to, co osiągnął z naszą pomocą. My jednak eliminujemy z jego otoczenia wszystkich idiotów, takich jak ty, którzy uważają się za nie wiadomo kogo, bo zdobyli jakiś medalik na olimpiadzie dekady temu, albo zakończyli streak jakiegoś dziada. Robimy za JBLa brudną robotę, bo sam JBL na wszystkich idiotów tego świata to niezbyt równa walka, zgodzisz się? Powiedzmy więc, że my ją wyrównujemy. I zostawiamy mu pole do popisu. A ty nie możesz nic na to poradzić. Nie byłeś w stanie nawiązać walki z nami, nie nawiążesz jej także z JBLem. Tyle.

Kurt Angle: Cieszę się, że przypomniałeś mi o naszej walce z Elimination Chamber. Faktycznie, ciężko wygrać samemu z dwójką wrestlerów, którzy jeszcze muszą oszukiwać. Winszuję. Ale pomyślałem sobie... skoro nie boicie się żadnych wyzwań, odprawiacie z kwitkiem wszystkich „idiotów”, to co powiecie na kolejną walkę już dzisiaj na RAW?

Bobby Roode: Chcesz rewanżu? Nie, proszę cię. Nie chcemy cię już upokarzać, to zrobi JBL na Wrestlemanii. Na mnie i Owensa czekają już nowe wyzwania i nie widzimy w nich miejsca dla ciebie.

Kurt Angle: To bardzo dobrze, bo mnie w tym wyzwaniu nie ma. Są za to dwaj świetni atleci, byli NXT Tag Team Champions. Panie i Panowie, przedstawiam Wam American Alpha!

Wow! Rozbrzmiewa

, a na rampie pojawiają się American Alpha — Jason Jordan i Chad Gable! Co za debiut! Publiczność jest wniebowzięta, a sami zawodnicy biegną w stronę ringu, w którym zaczyna się brawl pomiędzy New World Order, a American Alpha i Kurtem Anglem! Angle wymierza JBLowi German Suplex, po czym mistrz szybko roluje się z ringu. Jordan i Gable podwójnym Clotheslinem wyrzucają z ringu Roode'a, po czym sprzedają Owensowi Grand Amplitude! Co za wejście! Co za debiut! Całe NWO stoi poza ringiem, a Roode szybko bierze mikrofon do ręki.

Bobby Roode: Chcecie walki?! Chcecie dzisiaj zawalczyć z New World Order?! Macie to jak w banku! Tylko żebyście nie skończyli jak wasz wspaniały mentor na Elimination Chamber, skurwysyny!

Znamy więc już dzisiejszy Main Event! Bobby Roode i Kevin Owens zmierzą się z debiutującymi American Alpha! Cóż za pojedynek!

-----

20130208235107!WrestleMania.png

Już za cztery tygodnie!

-----

Czas na pierwszą walkę tego wieczoru! Słyszymy

, a na rampie staje Ryback, który ostatnimi czasy jest wyraźnie bez formy, przegrywając pojedynek za pojedynkiem. Wyraźnie skoncentrowany wykonuje swój charakterystyczny entrance, po czym zmierza do ringu, w którym jego rywalem będzie... Mr. Anderson! Rozbrzmiewa
, a na rampie staje Asshole we własnej osobie! Anderson ma ostatnio na pieńku szczególnie z Sethem Rollinsem, przez którego odpadł z Royal Rumble oraz Elimination Chamber Matchu o IC Title, a to wszystko dzięki brudnym zagrywkom Setha. Czy Anderson mimo to będzie w stanie zwyciężyć? Przekonamy się już niedługo!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/ryback_g4s_58.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/mr_anderson_iw_burak_s_2.png

Match #1

Ryback vs Mr Anderson

Normal Match

Opis walki: Zaczęli w zwarciu, z którego zwycięsko wychodzi Ryback i wykorzystując swoją siłę fizyczną powala Andersona Clotheslinem, a za moment kolejnym. Nie czeka The Big Guy i dokłada Release German Suplex i mamy szybki cover. 1.. 2.. kickout. Spokojnie podchodzi do tego Ryback, podnosi Asshole'a, rzuca nim w liny, próbuje wykonać Big Boot, ale unik ze strony Andersona, który dokłada do tego Neckbreaker! Cover! 1.. 2.. kickout. Kontynuuje ofensywę Anderson. Mamy Irish Whip do narożnika, gdzie Ryback jest okładany ogromną ilością punchy, po czym Asshole staje w przeciwległym narożniku, tauntuje z publiką i wykonuje mocny Facewash! Ani myśląc o pinfallu podnosi Big Hungry'ego i dokłada Bucklebomb! A po chwili kolejny Facewash! Nakręca się Anderson, a Ryback jest totalnie bezradny! A ta bezradność to miód dla uszu Kena, który rzuca Big Guy'em w liny, Roundhouse Kick, ale unik Rybacka, ale Anderson szybko wymierza Enzuiguri niczemu nie spodziewającemu się rywalowi! Cover! 1.. 2.. kickout! Nie poddaje się Ryback! Anderson tymczasem szykuje akcję podwyższonego ryzyka, wchodzi na narożnik, Diving Crossbody, ale błyskawicznie wstaje i łapie go w powietrzu Ryback! Zanosi się na Shell Shocked! Na szczęście dla Andersona w porę udaje się mu uwolnić za pomocą uderzeń łokciem. The Big Guy bierze zamach pod Clothesline, unik i Mic Check! Co za kontra! Anderson przypina! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall: Mr. Anderson

Mr. Anderson zwycięża po całkiem wymagającym pojedynku, ale nie celebruje za długo, lecz szybko chwyta do ręki mikrofon – będzie miał nam coś do powiedzenia.

Mr. Anderson: Chyba wszyscy domyślacie się już, co chcę powiedzieć. Mam dość. Mam dość Setha Rollinsa. Mam dość jego brudnych sztuczek, oszukiwania, przez które straciłem już dwie życiowe szanse. Nie zamierzam tracić kolejnych. Rollins, chociaż raz zachowaj się jak mężczyzna, rusz swoje dupsko do ringu i wytłumacz WWE Universe, a przede wszystkim mi, dlaczego usilnie starasz się uprzykrzyć mi życie? Chyba, że chcesz od razu przejść od słów, do czynów — dla mnie nie ma problemu! Zapraszam!

Cała arena oczekuje na Setha Rollinsa, lecz wpatrzona w rampę publiczność nie zauważa na niej nawet cienia The Architecta. Ale what the hell?! Rollins od pleców atakuje Andersona w ringu! Sprzedaje mu mnóstwo kicków w plecy, po czym odbija się od lin i wbija Asshole'a w ziemię Curb Stompem! Skąd on się tam wziął?! Seth z politowaniem wpatruje się w półprzytomnego Andersona, po czym opuszcza kwadratowy pierścień.

-----

Po krótkiej przerwie reklamowej wracamy na arenę, na której zdążył wybuchnąć już niewyobrażalny heat. Fani zareagowali tak na

, a po chwili podwoili swoje buczenie widząc na rampie Intercontinental Championa, Deana Ambrose'a. Lunatyk zatrzymał się w środku drogi do ringu, aby pokazać wszystkim fanom środkowe palce, po czym ruszył dalej do kwadratowego pierścienia. Wygląda na to, że będzie miał nam coś do powiedzenia.

Dean Ambrose: Zniszczyłem go! Zakończyłem jego karierę! Ten jebany Szwajcar nie stanie mi już na drodze! Nigdy! Rozumiecie to? Nigdy! A do tego wciąż jestem Intercontinental Championem! I będę nim na zawsze! Rozumiecie to? Na zawsze! Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Ważne, co ja myślę o sobie! A ja uważam, że jestem zajebisty, rozumiecie to? Pytam się, czy to rozumiecie?! Jeśli ktokolwiek spróbuje chociaż odebrać mi mój tytuł na Wrestlemanii, niech przypomni sobie Szwajcara. Niech przypomni go sobie! Rozumiecie to?! Nie ma go! Zniszczyłem go! Jestem mistrzem! A wy wszyscy możecie mnie najwyżej pocałować w dupę.

Ambrose raz jeszcze kieruje środkowe palce w stronę publiczności, po czym szybko opuszcza ring, nie wychodząc ze swojego transu.

-----

Jesteśmy z powrotem w ringu, do którego zmierza już Wyatt Family, a towarzyszy im

oraz latarki w telefonach komórkowych. Od momentu zwerbowania Kane'a, rodzinka jest silna jak nigdy dotąd, a na Elimination Chamber spowodowała zakończenie walki o Tag Team Championship bez rozstrzygnięcia. Zobaczymy, czy dzisiaj raz jeszcze zademonstrują światu swoją dominację. Będą chcieli im w tym przeszkodzić Prime Time Players, którzy pojawiają na rampie przy akompaniamencie Making Moves, wykonują swój charakterystyczny entrance, po czym pełni energii zmierzają do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/bray_wyatt_g4s_20.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/kane_2.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2270/Titus_O_Neil_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2102/Darren_Young_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #2

Bray Wyatt & Kane vs Prime Time Players

Tag Team Match

Opis walki: Pierwsi w ringu są Kane oraz Darren Young. Ten drugi wydaje się być wręcz przerażony widokiem Big Red Machine i błyskawicznie próbuje zmienić się z Titusem, ale Kane łapie go za rękę, przyciąga do siebie i wykonuje Chokeslam! Nie czeka O'Neil, biegnie pomóc swojemu partnerowi, ale w biegu chwyta go Kane i jemu także sprzedaje Choke Slam! Następnie zmienia się z Wyattem, który przypina obu rywali. 1.. 2.. 3.

Winners by pinfall: Bray Wyatt & Kane

Kolejne błyskawicznie zwycięstwo Wyatt Family. Czy ktoś ich w końcu powstrzyma? Póki co, Bray chwyta mikrofon i klęcząc, zaczyna mówić.

Bray Wyatt: Każdy może odnaleźć własną drogę! Nieistotne, czy jest to motyl z łąki niewinny, czy też potwór z otchłani piekielnej! Dla każdego jest nadzieja! Mogę każdemu dać nadzieję! Mogę każdego nią obdarzyć! Mój potwór zrozumiał to i nie czekał, aż zginie w boleściach, lecz sam wyleczył swoje rany! Swoją destrukcyjną siłą odpłaca mi się za ocalenie go! Ale to jeszcze nie koniec drogi! The Woolievers, doskonale wiecie, czego chcą wszystkie demony tego świata! Wrestlemania! Czekamy!

-----

http://www.f4wonline.com/sites/www.f4wonline.com/files/wwe-extreme-rules-2016-results.png

Już za osiem tygodni!

-----

Rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się Sami Zayn! Kanadyjczyk został przywitany przez publiczność ogromnym cheerem. Zobaczymy, jak odniesie się do wydarzeń z Elimination Chamber PPV — mamy nadzieję także, iż Sami poinformuje, kiedy zawalczy z Baronem Corbinem o United States Championship. WWE Chairman, John Cena, pozostawił w tej kwestii wolną rękę zawodnikowi.

Sami Zayn: Witajcie. Będę się streszczał. Przez całą moją karierę walczyłem, nieustannie walczyłem. W NXT, w Ring of Honor toczyłem batalie mojego życia. Także tu, w WWE, takie toczyłem, toczę i toczyć będę. Bo taki już jestem. Na Elimination Chamber zdobyłem szansę, aby wznieść moją karierę na wyższy poziom. Brutalny, niezrozumiały dla mnie atak Ruseva nieco opóźnił moje plany... ale tylko troszkę. A więc, Corbin, zawalczymy o United States Championship tu i teraz! Nie mam zamiaru z tym czekać!

Musimy chwilę poczekać, ale ostatecznie słyszymy

, a na rampie, w świetle czterech reflektorów, pojawia się WWE United States Champion, Baron Corbin. Nie wygląda na zbyt zadowolonego, ale jeśli odmówi dzisiaj walki, WWE Chairman może nawet odebrać mu tytuł. The Lone Wolf spokojnie zmierza do ringu, przy sporym heacie publiki.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/3333_Baron_Corbin.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/Sami_Zayn_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #3

Baron Corbin © vs Sami Zayn

Normal Match for the WWE United States Championship

Opis walki: Sami Zayn jest niezwykle naładowany pozytywną energią publiczności — dzisiaj każdy ma nadzieję, że Baron Corbin utraci swój pas. Zayn ogromną ilością punchy sprowadza Corbina do parteru, w którym wciąż atakuje, aż sędzia jest zmuszony rozdzielić obu zawodników. Gdy tylko arbiter jednak odsuwa się, Sami z powrotem rusza na Corbina, ale ten robi unik i wbija challengera w narożnik, a potem dokłada Corner Clothesline. Nieco zamroczony jest Sami, na czym korzysta Corbin, rzucając rywalem w liny i wykonując Big Boot. Cover. 1.. 2.. kickout. To zdecydowanie za mało, żeby zmusić Zayna do porażki w tym pojedynku — zbyt wiele ma do wygrania Underdog from the Underground. Po chwili Corbin podnosi Samiego, rzuca nim w liny, Clothesline, ale unik i Zayn dokłada kapitalny Pele Kick! Nakręca się niesamowicie challenger, wchodzi na narożnik i mamy Diving Crossbody! Cover! 1.. 2.. kickout! Szybko wstaje, rzuca Corbinem w liny, Clothesline, ale tym razem unik ze strony US Champa, który próbuje wymierzyć swój własny Clothesline, ale unik Zayna i Blue Thunder Bomb! Co za wymiana! Co za akcja! Możemy mieć nowego United States Championa! Cover! 1.. ale w ringu pojawia się znikąd Rusev i kickiem w głowę Zayna powoduje zakończenie tego pojedynku!

Winner by DQ: Sami Zayn — still WWE United States Champion: Baron Corbin

Rusev brutalnie odbiera życiową szansę Zaynowi! Walka kończy się zwycięstwem Samiego przez DQ, ale co z tego, skoro Corbin wciąż jest mistrzem! O co chodzi Bułgarowi?! Wymierza Zaynowi wiele kicków w plecy, a następnie zakłada The Accolade, a po chwili Zayn odpływa! Potem do ringu wchodzi Lana i wznosi do góry rękę Ruseva.

-----

Znajdujemy się w strefie wywiadów, gdzie gościem Renee Young jest Curtis Axel.

Renee Young: Witaj, Curtis. Chciałbyś jakoś odnieść się do wydarzeń z Elimination Chamber?

Curtis Axel: Oczywiście, że chcę. Dolph Ziggler kosztował mnie zwycięstwo, kosztował mnie walkę o tytuł mistrzowski. Miałem nadzieję, że już odczepił się ode mnie i mojego ś. p. Ojca, ale koleś wyraźnie prosi się o kłopoty. I je dostanie. Ziggler, mam gdzieś, czy to oglądasz, czy mnie słuchasz. Za tydzień widzimy się w ringu. Do zobaczenia.

-----

Czas na dzisiejszą walkę wieczoru! Na arenie rozbrzmiewa

, a na rampie pojawiają się, w towarzystwie WWE World Heavyweight Championa, JBLa, Kevin Owens i Bobby Roode. Obaj wyglądają na bardzo pewnych siebie i nie dopuszczają do siebie myśli, że mogą w jakikolwiek sposób przegrać ten pojedynek. Zmierzają do ringu przy ogromnym heacie publiczności, który po chwili zamienia się w gigantyczny cheer!
rozgrzewa publikę do czerwoności! American Alpha i Kurt Angle stają na stage'u i tauntują z fanami, energicznie zmierzając do ringu. Co za debiut dla tych młodych chłopaków! Czeka nas niesamowita walka!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/6315/Chad_Gable_3_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3756/Jason_Jordan_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/4218_Kevin_Owens.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/114/Bobby_Roode_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #4

American Alpha vs Kevin Owens & Bobby Roode

Tag Team Match

Opis walki: Walkę rozpoczynają Kevin Owens i Jason Jordan. Wszystkiemu przyglądają się JBL i Kurt Angle — Kurt chce przede wszystkim chronić American Alpha przed możliwymi oszustwami ze strony NWO. Tymczasem w ringu Owens stoi twarzą w twarz z Jordanem, a po chwili wymierza mu slapa! New World Order nie ukazuje ani grama szacunku swoim rywalom, ale to działa jedynie pobudzająco na Jordana, który wstaje, daje się powalić Clotheslinem, ale znów błyskawicznie wstaje i tym razem to on wymierza Owensowi potężny Clothesline! Nakręca się Jason i dokłada German Suplex! A za moment kolejny! Nie czeka Roode, wchodzi do ringu i wymierza Jordanowi Neckbreaker, zanim ten zdąży zmienić się z Gablem. Chad jednak nie czeka na zmianę, pojawia się w ringu i sprzedaje Dropkick Roode'owi! Sędzia stara się opanować chaotyczną sytuację w kwadratowym pierścieniu, a w międzyczasie JBL dyskutuje z Chadem Gablem i wyraźnie stara się go zdekoncentrować, co zauważa Kurt Angle i podchodzi do WWE World Heavyweight Championa, aby wytłumaczyć mu, że ma trzymać się z dala od tej walki. JBL jedynie niewinnie przytakuje, ale gdy Angle się odwraca ten zakłada kastet i uderza go w plecy! Totalnie dezorientuje to wciąż legalnego w ringu Jasona Jordana, który znikąd inkasuje Superkick od Owensa, a po chwili Pop-up Powerbomb! Cover! 1.. 2.. ale przerywa Gable i w ringu ponownie panuje istny chaos! Chad wymienia się punchami z KO, ale ostatecznie jego okazują się być silniejsze i mocnym Clotheslinem wyrzuca Prizefighera z ringu! Roode natomiast skupił się na Jordanie, którego mocno okłada kickami, a następnie wynosi pod Roode Bomb, ale były NXT TT Champion uwalnia się za pomocą łokcia i wymierza Bobby'emu Belly-to-Belly! Posprzątane! Sytuacja wraca do normy dopiero za moment — legalnymi w ringu są Roode i Gable, a tymczasem Kurt Angle badany jest cały czas przez lekarzy, co delikatnie dekoncentruje American Alpha. Roode ma przewagę, wykonuje Irish Whip do swojego narożnika, w którym okłada wspólnie z Owensem Gable'a. Interweniuje sędzia, informując, iż jest to nieprzepisowe, ale w tym samym momencie JBL, raz jeszcze z użyciem osławionego kastetu, powala Jasona Jordana! Czy oni kiedyś zaczną walczyć uczciwie?! Gable ostatecznie uwalnia się z narożnika, sprzedając po łokciu Owensowi i Roode'owi, błyskawicznie biegnie, aby zmienić się z Jasonem, ale ten wciąż leży poza ringiem, zwijając się z bólu po ataku JBLa! Odwraca się Gable, nieświadomy niebezpieczeństwa — tylko czeka na to Roode, który wynosi debiutanta i wymierza mu Roode Bomb! Cover! 1.. 2.. 3!

Winners by pinfall: Kevin Owens & Bobby Roode

Czy NWO będzie w stanie wygrać kiedyś jakąś walkę uczciwie! Farsa, jakiej byliśmy świadkami w trakcie tego pojedynku jest wręcz niepojęta! A to jeszcze nie koniec akcji w ringu! Owens i Roode trzymają półprzytomnego Gable'a, który za moment otrzymuje Clothesline from Hell z kastetem ze strony JBLa! Nawet Kurt Angle przy narożniku American Alpha nie był w stanie powstrzymać NWO od tak haniebnych zachowań! Czy ktoś w końcu znajdzie receptę na tę grupę? Póki co, oglądamy jedynie obrazek wznoszących ręce w geście triumfu członków New World Order i takim właśnie obrazkiem kończymy dzisiejsze RAW. Do zobaczenia za tydzień!

Tylko cztery walki? RAW nagle skrócono u Ciebie do półtorej godziny? :P Oczywiście żartuję, podejrzewam, że spowodowane jest przerwą. Fajnie, że dość szybko wprowadziłeś American Alpha i wykorzystałeś ku temu Kurta. Cały segment otwierający dość solidnie wyszedł. Tak naprawdę to był najlepszy moment gali. Trochę krótkie proma i tak jak wspomniałem - mało walk. Liczę, że się jeszcze rozkręcisz, bo RTWM to okres, kiedy naprawdę można dać popis swojej kreatywności na feudy i wsadzić maksimum swoich możliwości.

Życzę weny

Dobrze, że wróciłeś. Miejmy nadzieję, że teraz będziesz kontynuował regularnie, a nie co miesiąc :P Oczywiście żartuję. Po prostu chciałbym, żeby nasze Booking Zone rosło w siłę i nasza "rywalizacja" stała na wysokim poziomie ;)

Przechodząc do gali. Dobry pierwszy segment wprowadzający. Widać, że Angle ma na pieńku z NWO i wprowadza nawet American Alpha, aby sobie z nimi poradzić.

Anderson vs Rollins? Fajny pomysł zobaczymy co z tego wyniknie ;) Co do samej walki nie mam zastrzeżeń odpowiednia długość jak na tygodniówkę, choć odrzuca mnie postać Rybaka...

Ambrose jako heel? Całkiem interesujący pomysł. Czekam na rozwinięcie tej postaci. Promo z przekleństwami i dobrze, widać że nie pierdolisz się w tańcu z erą JC :D

Króciutka walka. Rozumiem, że to squash no ale naprawdę... :D

Corbin jako USA Champion. Sam pomysł do mnie nie przemawia, ale tylko ze względu na moją niechęć do Corbina. Jest taki jakiś na siłę... Szkoda, że Zayn nie wygrał, o wiele bardziej widziałbym go jako mistrza USA, a do tego zanosi się na feud z Rusevem, więc jeszcze lepszy pomysł na rywalizację ;)

Widzę, że pushujesz Axela jako syna wielkiego taty i jest to dla mnie ok. Fajny motyw i mam nadzieję na fajną rozbudowę tej postaci.

No i mamy ME. Gala faktycznie króciótka szczególnie, że to RAW, ale miejmy nadzieję, że wrócisz do formy i gale będą dłuższe. NWO wygrywa i dobrze, bo sam dałbym taki sam wynik jak i ty, w szczególności, że mamy tu Bobby'ego.

Gala krótka i nie porywająca. Życzę dalszego rozwoju i weny.

Ocena: ** na *****

Edytowane przez RAWisWAR

[you] chcesz odwiedzić najnowsze diary na Attitude?

Wbijaj: http://forum.wrestling.pl/viewtopic.php?p=460249&highlight=#460249

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...