Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE: Conspiracy Era

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Świąteczna atmosfera już dawno minęła, przynajmniej u mnie i choć miałem już wcześniej przeczytać i skomentować galę to jednak mały Austin mi szeptał do ucha "leń się", a z racji tego, że mogłem się polenić, to przecież nie będę robił sobie na złość i wbrew samemu sobie :P

Czytam, komentuję od razu, bo tak "live" lubię to robić. Pierwszy pojedynek: szkoda, że nie miał on jakiegoś gimmick matchu i jeszcze szkoda, bo walkę przeczytałem - trochę krótko tym bardziej, że na ten pojedynek czekałem. Była jakaś akcja za ringiem? Jak na PPV trochę słabo, jednak są tu plusy. Zwycięzca, a także to, w jaki sposób wygrał. Czuć jakiś przekręt, więc ja jestem zadowolony, bo mam nadzieję, że feud potrwa do WMki.

Cholernie się cieszę, że będzie u Ciebie Elimination Chamber. Preferuję bardziej tę drogę do WrestleManii aniżeli istniejące Fastlane.

Całkiem dobrze, a nawet bardzo dobrze, bo jakaś odmiana. Z reguły New Day wygrywa (z tego, co kojarzę) dzięki ingerencji Woodsa,a tu jest odwrotnie, plus.

Nikt go nie zaatakował, jednak nadal węszę tam jakiś podstęp, bo nie kupuję tego "gaśnie światło i przegrałem z tego powodu", a i Sheamus mimo porażki jak na Wojownika trochę za miękki moim skromnym zdaniem. Musisz koniecznie zmienić jego styl wypowiedzi na bardziej pewnego siebie gościa, bo z Wojownika stał się zmartwioną nastolatką, której złamał się paznokieć.

Szkoda, że nie słuchasz fanów i nie pojawił się Undertaker bądź Christian. A generalnie Christian to ciekawa postać do feudu z Rhodesem... sobie tak rzucam, bo panowie u mnie mieli malutki konflikt. Trochę szkoda, że Cody stracił tytuł, bo lubię tą postać, ale będę cierpliwy i poczekam jak nowy mistrz się będzie sprawdzał. W sumie mógłbyś dać dłuższy speech Cody'ego, choć nie wiem czy on face'owy czy heelowy u Ciebie :P Takie wejście jest pozbawione sensu.

Tutaj "The Axe Man ucieka w trybuny, próbując ukryć się przed Rybackiem w gąszczu tłumu. Nie udaje mu się to jednak, gdyż już po chwili zostaje dopadnięty, a walka zamienia się w istny brawl prowadzony dosłownie pomiędzy kibicami" to aż zacząłem się śmiać, spadając prawie z krzesła :D Hahah, aż musiałem to sobie wyobrazić, bo mega komicznie by to wyglądało. Przyczepię się do jednego - mogłeś rozwinąć sytuację wśród kibiców. W jakim celu zostały użyte kosze na śmiecie, kable czy co tam jeszcze? A no, tutaj wręcz aż prosiło się, by to rozpisać ze szczegółami.

Jak dotąd najlepszy pojedynek na gali to o pas IC. Fajnie rozpisane, choć widzę, że walizka u kogoś innego, pas US, a także IC również. Z jednej strony może być, choć oby mistrzowie nie zmieniali się co galę :)

O cholera, Royal Rumble Match.. warto czytać? Zobaczymy, ale raczej od deski do deski on nie będzie przeczytany. Minus na początku, który już zobaczyłem - nie ma w spoilerach eliminacji, a szkoda. Przy następnym RR mam nadzieję, że zadbasz o to. Hah, Truth długo sobie powalczył. Na plus taka pomoc Dudleysów i Stylesa, który się tam do nich przyłączył (wynika tak w oczekiwaniu na siódmego zawodnika) Ten Reings to błyskawica - wpada, punch i wyrzuca rywala gdzie nikt inny nie zareagował :DI jeszcze spryciarz odsuwając się, gdzie przeciwnicy się zderzają. Intryguje mnie atak na Kane'a przez rodzinkę. Ehh, co za gie.. Taker wyeliminowany, szkoda ;/ Generalnie za cały Royal Rumble należy się pochwała, bo to nie lada wyczyn dobrze rozpisać tak długą walkę, choć w ringu rzadko kiedy było sporo osób, bo gdy była 4-5, od razu ze dwóch było eliminowanych, nikt chyba aż tak długo się nie trzymał i jeszcze: jeśli Kane został wyeliminowany przed wejściem do ringu to chyba uczestnikiem nie był, więc sam pojedynek liczył 29 osób, chyba, bo moja matematyka jest na bardzo niskiem poziomie. Gdy Angle wszedł jako ostatni to byłem pewny na 99,9 procent, że to on wygra.

Takiego efektu zwycięzcy RR nie ma, bo jeszcze jeden pojedynek. Royal Rumble Mach ma swój urok, więc wykluczając go z oceny, zdecydowanie ta ostatnia walka - Punk vs. Lesnar była najlepsza. Długa i generalnie dużo akcji, plus. Mam już uzasadnienie nie-main eventowej walki RR, bo jednak odebrania pasa Lesnarowi nie miało by takiego smaczku przed jeszcze jedną walką. Droga do WrestleManii może być u Ciebie naprawdę ciekawa :) Teraz JBL rozdaje karty i jest wiodącą postacią, ale... Sheamus jako były posiadacz walizki może czuć się oszukany, Angle zwycięzca RR i Lesnar mimo wszystko były mistrz, więc batalia o główne złoto może, a wręcz musi być ciekawa.

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Petros

24

• Giero

9

• Austin

2

• xYoohas

2

Top użytkownicy w tym temacie

http://www.pwmania.com/wp-content/uploads/2015/01/wwe-raw-logo.jpg

WWE Raw #5

Cztery tygodnie do Elimination Chamber

Za nami Royal Rumble – och, działo się, działo. Każdy pas poznał swoich nowych właścicieli, a najciekawiej było oczywiście z głównym tytułem mistrzowskim – WWE World Heavyweight Championship, który ostatecznie wylądował w rękach JBL'a oraz, jak się zdaje, jego nowych kolegów – Kevina Owensa i Bobby'ego Rooda. Sensacyjnym wynikiem zakończył się także Royal Rumble Match, który zwyciężył powracający po niespełna dziesięcioletniej przerwie Kurt Angle. Jak dalej potoczą się losy WWE WHC? Co będzie nam miał do powiedzenia JBL, a co Paul Heyman? Czy poznamy już dzisiaj jakieś walki na Elimination Chamber? Przed nami Monday Night RAW!

-----

Wystrzeliwują fajerwerki, a kamera pokazuje nam podekscytowaną publikę. Po chwili rozbrzmiewa

Paula Heymana, na którego obecność fani wyjątkowo reagują cheerem. Adwokat Brocka Lesnara nie wygląda jednak na zadowolonego i z mikrofonem w dłoni zmierza do ringu.

Paul Heyman: Ladies and Gentlemen! My name is Paul Heyman... and I'm the advocate of "The Beast Incarnate", "The Conqueror", "The One in 21-1" – Brock Lesnar... ale wy to już przecież doskonale wiecie. Wiecie także, po co tu jestem. Wiecie również, dlaczego nie ma tu dzisiaj z nami Brocka Lesnara. Brock Lesnar wielokrotnie już udowadniał, że jest najlepszy w WWE, w UFC, w NCAA, wszędzie! Brock Lesnar to najlepszy zapaśnik, najlepszy wrestler na całym świecie! Także wczoraj, na Royal Rumble, mój klient, Brock Lesnar, pokazał swoją wielką klasę, demolując CM Punka w wyczerpującym starciu, którego stawką było WWE World Heavyweight Championship. Brock Lesnar zdobył pas... nie, on go nie tylko zdobył! On go wyszarpał, on wykrzesał ze swojego ciała resztki energii i sięgnął po główne złoto niczym gladiator w starożytnym Rzymie! Brock Lesnar był WWE World Heavyweight Championem... no właśnie, był. Brock Lesnar ciesząc się ze swojego w pełni zasłużonego zwycięstwa został napadnięty przez obślizgłych, zdemoralizowanych, nie posiadających rozumu wyrzutków, którzy mają czelność nazywać się wrestlerami. Praktycznie nieprzytomny Brock Lesnar otrzymał Pop-up Powerbomb i Roode Bomb, a następnie Clothesline from Hell! Trzech ludzi musiało okładać bezbronnego, wyczerpanego, prawdziwego mistrza, żeby odebrać mu jego WWE World Heavyweight Championship! JBL nie miał nawet odwagi wystosować otwartego wyzwania mojemu klientowi! Jak ten przebiegły lis, użył, także notabene nieuczciwie, zdobytej przez siebie walizki Money in the Bank, aby pokonać Brocka Lesnara! Wiecie, ile razy Brock Lesnar miał walizkę Money in the Bank? Zero. A wiecie, ile razy był WWE World Heavyweight Championem? Pięć razy! I to właśnie definiuje prawdziwego mistrza! Brock Lesnar aktualnie przebywa pod obserwacją lekarzy po tym zdradzieckim, tchórzliwym ataku. Nie martw się jednak, JBL! Brock Lesnar wykuruje się na Elimination Chamber, gdzie ma zamiar wykorzystać swój rematch clause i zdobyć, raz jeszcze uczciwie, to, co już powinno być jego! I to nie przewidywanie, to obietnica, to pewność: po Elimination Chamber, wstanę, uniosę ku górze rękę mojego klienta i przedstawię go: Reigning, Defending, Undisputed, WWE Heavyweight Champion of the World... BROCK...

Ale Heymanowi przerywa

, a na rampie pojawiają się JBL, Kevin Owens i Bobby Roode w koszulkach New World Order! Publiczność reaguje potężnym heatem, a WWE World Heavyweight Champion unosi swój pas ku górze, a następnie kładzie go na ramieniu i zaczyna mówić.

JBL: Heyman, już się nagadałeś? Najlepiej przedstawiać swojego klienta w samych superlatywach, prawda? Mówisz, że Brock Lesnar został napadnięty przez wyrzutków? Mówisz, że trzy osoby musiały zaatakować zza pleców bezbronnego mistrza, żeby odebrać mu pas? Mówisz, że twój klient nigdy nie miał walizki Money in the Bank, a mimo to jest wielokrotnym WWE World Heavyweight Championem? I tu właśnie ty i ta twoja bestiunia pokazujecie swoją głupotę, swój brak wyrachowania, sprytu. Brock Lesnar pięć razy zdobywał pas mistrzowski wagi ciężkiej po heroicznych bojach stoczonych z najlepszymi wrestlerami, jakich widział ten świat? No i co mu z tego przyszło? Absolutnie nic. Na Royal Rumble, Brock Lesnar nie był w stanie przeciwstawić się prawdziwie destrukcyjnej sile. Sile, która wspólnie rządzi i będzie rządzić WWE. Tą siłą jest New World Order. Nie interesuje nas przeszłość tej frakcji – Hulkuś Hogan, Scott Drag-Hall, czy inne Benzyny. To my jesteśmy przyszłością WWE. Patrzysz właśnie na trzech, zdesperowanych mężczyzn, którzy zrobią wszystko, aby osiągnąć swój cel, którym jest absolutne zdominowanie tej federacji. Pierwszy krok już za nami. Przed Tobą stoi The Wrestling God, najdłużej panujący WWE Champion w historii SmackDown! i obecny, niepodważalny WWE World Heavyweight Champion – JBL. Po mojej lewej, The It Factor of Professional Wrestling, najdłużej panujący World Heavyweight Champion w historii pewnej federacji zza miedzy – Bobby Roode. Po mojej prawej, absolutna bestia tego biznesu, były NXT Champion, The Prizefighter – Kevin Owens.

Bobby Roode: Wiecie, co łączy naszą trójkę? Zapomnienie. Nienawiść. Niedocenienie. Ile razy słyszałem heat z Waszej strony, ile razy, mimo, że dawałem z siebie wszystko, wy nagradzaliście mnie zwykłym, banalnym, pierdolonym buczeniem. I am the It Factor of Professional Wrestling, dammit! Miałem nadzieję, że przeCena coś zmieni – że postawi na innych, bardziej utalentowanych zawodników. Nie. Wolał Rudzielca, wolał "WooLieve" błaznów, wolał Rybaka – a my co? Mieliśmy siedzieć w domu, patrzeć na tych idiotów zdobywających wyróżnienia i tytuły? Wasze niedoczekanie. Na Royal Rumble pokazaliśmy wszystkim, na co nas stać... a to dopiero początek. Z dniem dzisiejszym to my w tej federacji decydujemy, kto na co zasługuje. To my ustalamy warunki. It pays to be Roode!

Kevin Owens: Wiecie, co czułem, kiedy nie zostałem wybrany przez wspaniałego Hustle, Royalty, Respect Chairmana do żadnej z walk mistrzowskich? Nie, nie czułem smutku. Nie czułem żalu. Nie czułem złości. Czułem istne wkurwienie! A wiecie, co czułem, kiedy wykonywałem Pop-up Powerbomb samemu Brockowi Lesnarowi? Jeszcze większe wkurwienie! Furia, wściekłość – to one napędzają mnie do działania. JBL, Bobby Roode, Kevin Owens – New. World. Order. Zapamiętajcie raz na zawsze.

JBL: Rozumiesz już Heyman? Jesteśmy ludźmi, z którymi nie można sobie pogrywać. Wczoraj, na Royal Rumble, uczciwie i w pełni zasłużenie zdobyłem WWE World Heavyweight Championship, pokonując Brocka Lesnara w czystym pojedynku. Za to Ciebie trzeba było ubezwłasnowolnić, gdyż chciałeś spowodować DQ! I kto tu jest oszustem, Paul? A co do rewanżu na Elimination Chamber... po co mam stawiać na szali to złoto w walce z kimś, kogo już pokonałem? Trzeba iść cały czas na przód, Paul. Myślę, że twój klient powinien pokręcić się wokół jakiegoś innego pasa – co powiesz na United States Championship? Może potrzyma go trochę dłużej... no dobrze, na nas już czas.

NWO jednak nigdzie się nie rusza, ponieważ na arenie rozbrzmiewa

– fani cheerem reagują na obecność wyraźnie zdenerwowanego Sheamusa.

Sheamus: Po moim trupie, JBL! Jesteś chyba najbardziej cwanym, tchórzliwym człowiekiem, jakiego kiedykolwiek poznałem. Do teraz nie jestem w stanie uwierzyć, że zostałem także wciągnięty w twoją intrygę. Najpierw ataki na mnie, później odebranie mi mojej walizki kantem, a następnie jeszcze odebranie pasa Lesnarowi w najgorszy, możliwy sposób! Bałeś się nawet zrobić to sam, więc musiałeś zbratać się z jakimiś dwoma sfrustrowanymi ofiarami losu? Powiem Ci jedno. Ode mnie wszystko się zaczęło. To mnie wykiwałeś jako pierwszego. Mi także należy się shot na "twoje" WWE World Heavyweight Championship i nic nie powstrzyma mnie przed odebraniem Ci tego tytułu, sukinsynie!

Paul Heyman: Hold on for a second... Sheamus, pragnę nadmienić, z całym szacunkiem dla twoich dokonań i łącząc się z tobą w tej ciężkiej sytuacji, w której także znalazł się mój klient, Brock Lesnar, że nie przysługuje ci prawo rewanżu o WWE World Heavyweight Championship, gdyż nie walczyłeś z JBL'em o ten tytuł! Odstaw kłótnie personalne na bok, tutaj chodzi dobro całego WWE! Mój klient, Brock Lesnar, został okradziony z tytułu mistrzowskiego i przysługuje mu rematch clause! Rematch clause, dammit! I żadna osoba w tej federacji, a tym bardziej ty, JBL, nie będzie odmawiała mojemu klientowi, mojej bestii należnej mu walki!

JBL: Heyman, Heyman, Heyman... jeszcze tego nie pojąłeś? Prawda jest jedna: ty, Sheamus, Lesnar, przeCena i całe WWE może pocałować nas...

JBL'owi przerywa jednak Time is Now, a na rampie pojawia się WWE Chairman – John Cena, z którego widoku tradycyjnie już fani nie są zbyt zadowoleni. Ten jednak nie zdaje się tym przejmować i spokojnie zaczyna przemawiać.

John Cena: Nie wiem od czego zacząć. Wczoraj, na Royal Rumble PPV byliśmy świadkami wielu wspaniałych walk, wydarzeń. Zwycięstw, porażek... to, czego doświadczyliśmy jednak w walce wieczoru, a raczej po jej zakończeniu nie da się opisać słowami. JBL, jeśli sądzisz, że tworząc jakąś śmieszną grupkę, przy okazji kradnąc markę ekipie, która zmieniła ten biznes, będziesz miał kontrolę nad WWE, to muszę cię zmartwić – jesteś w sporym błędzie. To wy będziecie decydować, kto na co zasługuje? To wy będziecie dyktować warunki? Pragnę Wam jedynie przypomnieć, że póki co, ja tu jestem Chairmanem i to ja ustalam zasady! Brock Lesnar, podobnie jak Sheamus, zostali okradzeni z ich tytułów, dóbr. Należy im się rekompensata, tym bardziej, że przysługuje im prawo do rewanżu! Nie pierdol mi więc JBL o US Title! Co, może teraz zgasisz światełko i zaatakujecie mnie od tyłu? Krótko i zwięźle. JBL, w Main Evencie Elimination Chamber będziesz bronił swojego WWE World Heavyweight Championship w walce z Brockiem Lesnarem! To nie koniec! Sheamus, w walce wieczoru dzisiejszego RAW, zmierzysz się z JBL'em! Jeśli zwyciężysz, zostaniesz dodany do ME Elimination Chamber i zawalczysz w Triple Threat Matchu o najważniejsze złoto w WWE. I zapamiętajcie sobie raz na zawsze, "New World Order" – ja tu rządzę.

Wow! Co za ogłoszenie! New World Order nie może w to uwierzyć! Stoją wryci w podłogę, a natomiast Heyman i Sheamus wyglądają na bardzo zadowolonych.

-----

http://www.wrestlingnewsworld.com/2012/wordpress/wp-content/uploads/2015/05/WWE_EC_logo.png

Już za cztery tygodnie!

-----

Czas na dzisiejszy opener! Rozbrzmiewa

, a na rampie staje przywitany cheerem Tyson Kidd! Zmierza do ringu, po drodze przybijając sobie piątki z fanami.

A przeciwnikiem Kidda jest Curtis Axel, który pojawia się na arenie przy akompaniamencie

i nie jest zbyt dobrze przywitany przez publiczność. Przypomnijmy, że na Royal Rumble, Curtis Axel pokonał Rybacka w No DQ Matchu. Pewny siebie idzie spokojnym krokiem do kwadratowego pierścienia.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/Tyson_Kidd_3_cut_by_Danger_Liam.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/axel_by_cs.jpg

Match #1

Tyson Kidd vs Curtis Axel

Normal Match

Opis walki: Zaczęli w zwarciu, z którego zwycięsko wychodzi Kidd, sprzedając Axelowi kick w brzuch, po czym dodaje kolejny, a następnie zasypuje już Curtisa kickami w narożniku! Potem mamy Irish Whip, ale reversal ze strony The Axe Mana, który dokłada jeszcze Body Avalanche! Nie czeka i wykonuje Belly to Back Suplex! Cover! 1.. 2.. kickout. Chwila odpoczynku dla syna Mr Perfecta, po czym czas na nieprzyjemny Rolling Neck Snap! Nakręca się Axel, wchodzi na narożnik, Diving Pointed Elbow Drop, ale błyskawicznie wstaje Kidd i kontruje Dropkickiem! To jego momentum! Wynosi Axela i mamy Brainbuster! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie przejmuje się tym specjalnie Tyson, rzuca swoim rywalem w liny, ale nadziewa się na Big Boot! Zadowolony Curt tauntuje ironicznie z publiką, po czym raz jeszcze siada na narożniku, ale zanim jest w stanie cokolwiek zrobić, inkasuje kapitalne Step-Up Enzuiguri, po którym wypada z ringu! Co za akcja! Kidd ma chwilę czasu, aby otrząsnąć się, po czym wychodzi z kwadratowego pierścienia i zaczyna ciskać Axelem w barierki! Raz, drugi, trzeci! Teraz w ruch idą stalowe schodki, ale mamy zaskakujący reversal i to Kidd nieprzyjemnie ląduje! Wściekły Curtis nie namyśla się zbyt długo i czyści hiszpański stół komentatorski, a następnie wynosi Tysona i wykonuje Powerbomb na stół! Nieprawdopodobne! Axel zaczyna krzyczeć coś w stronę swojego przeciwnika, po czym podchodzi do jakiegoś fana i sprzedaje mu puncha, a ten momentalnie pada na ziemię! Nic nie interesuje The Axe Mana, wyciąga spod ringu stół, wynosi raz jeszcze półprzytomnego Kidda, ale nagle opamiętuje się – wie, że spotka go za to dyskwalifikacja. Chwila przestoju, ostatecznie syn Mr Perfecta wrzuca rywala do ringu, żeby tam dokończyć dzieła. Perfect-Plex, ale nie daje się Tyson i przerzuca Axela, po czym sprzedaje mu Dropkick i zapina Single Leg Boston Crab! Czy Curtis odklepie? Z ogromnym bólem na twarzy, dopiero po pewnym czasie udaje się mu dojść do lin. Nie czeka jednak Kidd i kontynuuje natarcie. Irish Whip do narożnika, a potem do przeciwnego ta sama akcja! Wynosi Axela pod Brainbuster, ale Curt trzyma się twardo, mamy reversal, a następnie błyskawiczny Perfect-Plex! Cover! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall: Curtis Axel

Zmęczony Axel celebruje swoje zwycięstwo, po czym siada w ringu i wskazuje palcem w niebo, oddając w taki sposób szacunek swojemu ojcu. Chwilę potem postanawia wziąć do ręki mikrofon.

Curtis Axel: Prawie trzynaście lat temu, mój tato, Mr Perfect, odszedł na tamten świat. Był prawdziwie perfekcyjny. Nawet posiłki, które przyrządzał były perfekcyjne. Dzisiaj, po wielu latach, ja – Curtis Axel, spadkobierca wielkiego dorobku mojego ojca, stoję tu przed Wami jako dwukrotny pogromca Rybacka. Dzisiaj także, raz jeszcze udowodniłem na co mnie stać. Ufam, wierzę i wiem, że mój ojciec patrzy na mnie teraz z góry i jest ze mnie dumny. Tak jak on, jestem perfekcyjny!

Dosłownie sekundę po tych słowach, wybucha

! Na rampie pojawia się Dolph Ziggler, któremu chyba nie spodobał się ten speech Axela. Wchodzi do ringu i zaczyna mówić.

Dolph Ziggler: Poczekaj chwilkę, Axel. Mówisz, że jesteś perfekcyjny, tak? W takim razie pozwól, że kogoś Ci przedstawię. Ten człowiek czterokrotnie był Intercontinental Championem. Ten człowiek był posiadaczem United States Championship. Ten człowiek jest dwukrotnym World Heavyweight Championem! Wiesz, o kim mowa? O Dolphie Zigglerze! O mnie! Wiesz, co ty zdobyłeś? Lata temu udało ci się zdobyć jakieś podrzędne pasiki Tag Team, a także IC Title dzięki twojemu, byłemu już, koledze – Heymanowi. A wiesz, co zdobył twój zajebisty ojciec? Gówno zdobył! Był dwukrotnym Intercontinental Championem! I to ma być perfekcja? Pytam się, czy to ma być perfekcja? Jeśli ktoś w tej federacji jest perfekcyjny, to jestem to ja. A co do twojego ojca... był zwykłym oszustem, frajerem i śmieciem. Mam Ci przypomnieć, dlaczego nie żyje?

Axel nie wytrzymał i po tych słowach rzucił się na Zigglera! Panowie kontynuują brawl, aż do chwili, kiedy rozdzielają ich sędziowie. Nie jest to jednak przeszkoda dla Curtisa, który wyrywa się sędziom i raz jeszcze rzuca na Dolpha, okładając go chaotycznymi punchami! Dopiero ponowna interwencja arbitrów definitywnie kończy tą bojkę. The Axe Man wciąż nie przestaje jednak się wyrywać, więc ochrona jest zmuszona wyprowadzić go na zaplecze. Ziggler jedynie śmieje się i wygląda na zadowolonego.

-----

20130208235107!WrestleMania.png

Już za osiem tygodni!

-----

Czas na dawkę drużynowego wrestlingu! Rozbrzmiewa New Day, New Way, a na rampie z mikrofonami pojawiają się Big E, Kofi Kingston i Xavier Woods.

Kofi Kingston: Wyłączcie tą cholerną muzykę. Nie mamy nastroju do klaskania, do śpiewania, do mówienia, do walczenia, czy do naśmiewania się z Was, "fani". Na Royal Rumble, Xavier kosztował nas WWE Tag Team Championship. Przegraliśmy przez czyste nieporozumienie, zagapienie, brak koncentracji. Ale wy i tak woleliście cheerować tych śmieszkowatych idiotów, którzy ukradli nam pasy.

Big E: Don't you dare be sour and clap for THE BEST FREAKIN' TAG TEAM IN THIS INDUSTRY and feel...

Big E nie dokończył jednak swojej zmodyfikowanej nieco kwestii, gdyż przerwało mu Making Moves, a konkretnie przywitani cheerem Prime Time Players, którzy na rampie wykonują swój charakterystyczny taniec, po czym udają się do ringu.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5864/new_day_g4s_2.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3673/Primetime_Players_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #2

The New Day vs Prime Time Players

Tag Team Match

Opis walki: Walkę rozpoczynają Kofi i Darren. Chodzą w koło, zastanawiając się nad sposobem rozpoczęcia. Nagle Woods zaczyna grać na puzonie, czym dezorientuje Younga – nie trzeba już chyba nadmieniać, że Kingston jest zadowolony z takiego obrotu sytuacji, wymierzając Trouble in Paradise! Błyskawiczny cover! 1.. 2.. ale pin przerywa Titus, po czym rzuca Kofim w liny i wykonuje potężny Pounce! To jednak nie koniec chaosu w ringu, gdyż na pomoc swojemu TT partnerowi biegnie Big E, mamy Irish Whip, a potem Running Turnbuckle Thrust! Nie zwalnia tempa Langston, rzuca jeszcze O'Neilem w liny i mamy E-Train! W międzyczasie wraca do siebie Darren Young i wymierza Mistrzowi Five Countów German Suplex! Tylko na to czeka jednak Kingston, który znikąd sprzedaje Young'owi Trouble in Paradise, ale ten robi unik w ostatniej chwili, po czym wymierza Enzuiguri! Co za tempo tego pojedynku! Cover by Young! 1.. 2.. kickout. Chwila przestoju, odpoczynku. Darren i Kofi zmieniają się ze swoimi partnerami i mamy klincz na środku ringu, który przerywają sami zainteresowani. Langston odbija się od lin, ale nadziewa się na Pounce ze strony Titusa, po czym The Big Deal dokłada jeszcze Fallaway Slam i zaczyna serię Backbreakerów! Zmiana z Darrenem. Mr No Days Off wykonuje Leg Drop, a następnie wchodzi na narożnik, ale nagle Kingston odwraca uwagę sędziego, a Woods wymierza Young'owi potężny cios swoim puzonem! Wściekły Titus zaczyna biec za Xavierem, ale tylko na to czeka Kingston, który nagle także opuszcza ring i sprzedaje O'Neilowi Trouble in Paradise out of nowhere! Tymczasem Langston zajmuje się już Darrenem – wynosi go na barki, na narożnik wchodzi Kofi i mamy Midnight Hour! Cover! 1.. 2.. 3!

Winners by pinfall: The New Day

Kofi Kingston: Widzieliście to? Widzieliście ten pokaz siły, pokaz dominacji New Day? Przyglądajcie się uważnie, The Woolievers, gdyż to samo spotka was na Elimination Chamber, kiedy to mamy zamiar wykorzystać nasz rematch clause. New Day Ro...

Kingstonowi przerywają jednak WWE Tag Team Champions The Woolievers, pojawiając się na rampie przy akompaniamencie

! Co za cheer! Mistrzowie wpatrują się jedynie w New Day – są zdeterminowani, aby obronić swoje pasy na Elimination Chamber.

-----

Tymczasem gościem Renee Young jest Curtis Axel.

Renee Young: Witaj, Curtis. Jak odniesiesz się do słów Dolp...

Curtis Axel: Jak się odniosę? Jak się odniosę? Ten skurwysyn obraził nie tylko mnie, ale mojego ojca, ś. p. Mr Perfecta! Ten śmieć nie wie jeszcze z kim zadarł. Poradziłem sobie z Rybackiem, więc tym bardziej zmiotę z powierzchni ziemi tego wylizanego gnoja.

Renee Young: Mocne słowa... jakie więc są twoje plany na przyszłość, co zamierzasz zrobić w tej kwestii?

Curtis Axel: Co zamierzam zrobić? Dorwę Zigglusia i wytłumaczę mu co nieco. Niech ma się na baczności.

-----

Jesteśmy już w ringu, gdzie czeka nas trzecia już walka tego wieczoru! Rozbrzmiewa Superhuman, a na rampie w świetle czterech reflektorów pojawia się, przywitany mieszaną reakcją, nowy United States Champion – Baron Corbin. The Lone Wolf w imponującym stylu odebrał pas Cody'emu Rhodes'owi w swoim debiucie na Royal Rumble. Corbin zmierza do ringu, nie spoglądając na nic poza kwadratowym pierścieniem.

Po chwili fani słyszą

, co zwiastuje pojawienie się na arenie R-Trutha! Zobaczymy, czy Truth będzie w stanie postawić się mistrzowi. Póki co, wchodzi do ringu z grymasem złości na twarzy.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/3333_Baron_Corbin.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/rtruth1_wfmashupz.jpg

Match #3

US Champion Baron Corbin vs R-Truth

Non-Title Normal Match

Opis walki: Zaczęli. Truth rzuca się momentalnie na Corbina i atakuje go punchami, ale ten błyskawicznie opanowuje sytuację, mamy Irish Whip do narożnika, ale reversal ze strony Trutha, który dokłada jeszcze Dropkick! Cover! 1.. kickout. Obaj wstają, Truth nabiera prędkości na linach, ale tylko na to czeka Corbin, który przechwytuje bezradnego rywala i wymierza mu End of Days! Cover! 1.. 2.. 3! Błyskawiczny fight!

Winner by pinfall: Baron Corbin

Corbin bez żadnych emocji odbiera swój pas mistrzowski i spokojnym krokiem podąża na zaplecze.

-----

Po krótkiej przerwie jesteśmy ponownie w ringu, do którego zmierza już The Wyatt Family. Na dźwięk

gaśnie całe oświetlenie, a rodzina pod wodzą Bray'a Wyatta wędruje do kwadratowego pierścienia w świetle telefonów komórkowych. Zobaczymy, co mają nam do powiedzenia.

Bray Wyatt: Życie nie zawsze idzie po naszej myśli... kiedy blisko rok temu moje ciało starło się z uosobieniem strachu, nie podołałem. Nie podołałem jednak nie dlatego, że byłem za słaby, o nie! Tym powodem nie była także nadludzka siła Deadmana, o nie! Nie podołałem, gdyż wszystkie złe demony tego świata były przeciwko mnie! Ale to już koniec... na Royal Rumble zajęliśmy się najważniejszym z demonów... to ja jestem demonem! To ja jestem nowym obliczem strachu! Dusza Kane'a jest teraz moja i on nic a nic nie może na to poradzić... ja i moi bracia wystarczająco długo czekaliśmy na zesłanie nam łask! Sami musieliśmy się o nie zatroszczyć... i tak też się stało. To ja kontroluję teraz Kane'a, to ja kontroluję wszystko, co kiedykolwiek posiadał, czym władał, a także czym przerażał ludzi na całym świecie! Kane przez te wszystkie lata był jedynie cieniem swojego brata. Od teraz jest cieniem The Wyatt Family.

-----

Tymczasem na zapleczu, Renee Young rozmawia z The Woolievers!

Renee Young: Witajcie, chłopaki! Jak wrażenia po wczorajszym zwycięstwie?

Bo Dallas: Renee... to była najwspanialsza chwila w moim życiu! Wspanialsza nawet od tej, kiedy wygrałem NXT Championship, odbierając tytuł... no właśnie, Big E Langstonowi! Pamiętaj, że zawsze należy wierzyć w sukces! Nieważne, co stanie ci na drodze, zawsze możesz się temu przeciwstawić i obrać kurs na szczęście!

Renee Young: Obawiacie się rewanżu z New Day na Elimination Chamber? Macie jakąś specjalną taktykę na tą walkę?

Bo Dallas: Renee, Renee... jeszcze nie załapałaś? All you have to do is...

Zack Ryder: WOO!

Bo Dallas: LIEVE!

-----

Czas na następną walkę! Rozbrzmiewa

, a na trybunach pojawia się Roman Reigns, przywitany niezłym cheerem! Roman zmierza do ringu, przybijając po drodze piątki z fanami.

Po chwili słyszymy już jednak zupełnie odmienną reakcję publiczności, gdyż na rampie staje Intercontinental Champion Dean Ambrose! Jego Retaliation jest zupełnie zagłuszone przez potężny heat! Przypomnijmy, że na Royal Rumble, Ambrose po walce z Antonio Cesaro, wykonał swojemu rywalowi Low Blow, a następnie Piledriver!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/roman_reigns_1_unconquerable_nov15.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/dean_ambrose_g4s_20.jpg

Match #4

Roman Reigns vs IC Champion Dean Ambrose

Non-Title Normal Match

Opis walki: Walka rozpoczęta. Byli członkowie The Shield wpatrują się w siebie nawzajem, co przerywa jednak Ambrose, rzucając się wściekle na Reignsa i atakując go licznymi punchami! Później mamy Irish Whip do narożnika, Corner Forearm Smash i na dokładkę Running Bulldog! Cover! 1.. 2.. kickout. Dean szybko podnosi Romana, próbuje Snap DDT, ale kontruje, rzuca Ambrosem w liny i wymierza mocny Clothesline! Wraca do gry były WWE World Heavyweight Champion. Jeszcze raz rzuca rywalem w liny i tym razem wykonuje Tilt-a-whirl Slam! Cover! 1.. 2.. kickout. To za mało, żeby pokonać Mistrza Interkontynentalnego. Roman wstaje, Irish Whip, ale reversal ze strony Deana, który dokłada jeszcze Running Dropkick! Nakręca się Intercontinental Champion. Wchodzi na narożnik, Diving Elbow Drop, ale chybia! Błyskawicznie podnosi się Reigns, odbija się od lin i wymierza Ambrose'owi Superman Punch! Padł jak ścięty Dean! Cover! 1.. 2.. kickout w ostatniej chwili. Roman podnosi swojego brata i dokłada Samoan Drop! Kolejny pin! 1.. 2.. kickout. Wytrzymałość to cecha zdecydowanie wyróżniająca Ambrose'a spośród reszty rosteru. Frustruje ona także Reignsa, który nie zamierza dłużej czekać i w narożniku przymierza się do Speara! Intercontinental Champion wstaje, odwraca się, biegnie Roman, ale unik robi Ambrose i The Powerhouse mocno uderza w turnbuckle! Szybki pin! 1.. 2.. kickout. The Lunatic Fringe nie poddaje się jednak i wykonuje Snap DDT. Cover. 1.. 2.. kickout. Przeciąga się ten pojedynek – zobaczymy, kto dotrwa do końca. Dean rzuca Romanem w liny, Clothesline, ale chybia! Obaj panowie odbijają się od lin, ale Ambrose nadziewa się na Clothesline! Tauntuje Reigns, ale mamy Lunatic Lariat ze strony Intercontinenal Championa, ale szarżujący na Romana Ambrose inkasuje potężny Superman Punch! Cover! 1.. 2.. kickout! Namyśla się The Powerhouse, zaczyna tracić pomysły na dalsze akcje. Ustawia swojego brata za linami, rozpędza się i wymierza Drive By! To może być koniec! Cover! 1.. 2.. kickout! Kapitalnie walczy Ambrose, w co nie potrafi uwierzyć Roman. Wchodzi na narożnik, Leg Drop z trzeciej liny, ale unik Deana! Unik i Dirty Deeds! Dirty Deeds! Cover! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall: Dean Ambrose

Jednak zamiast muzyki Ambrose'a, wystrzeliwuje niespodziewanie

! Fani są wniebowzięci, a na rampie faktycznie pojawia się Antonio Cesaro, przywitany wielkim cheerem! Szwajcar ma w ręce mikrofon i zaczyna mówić.

Antonio Cesaro: Brawo Dean, gratuluję Ci zasłużonej wygranej! Podobnie zasłużonej, jak ta wczorajsza, na Royal Rumble. Jesteś w pełni prawdziwym Intercontinental Championem. Przynajmniej ringowo, bo moim zdaniem, nie zasługujesz, aby posiadać ten tytuł! Pamiętasz, co się wczoraj stało? Odbyliśmy kapitalną walkę, obaj zostaliśmy nagrodzeni oklaskami ludzi, dla których robimy to wszystko! Ty jednak, zamiast przyjąć moje gratulacje, wolałeś zaatakować mnie Low Blow i wymierzyć mi Piledriver! Tak nie zachowuje się żaden szanujący się mistrz! Ale już niedługo... gdyż na Elimination Chamber wykorzystam swój rematch clause, aby odeb...

Cesaro przerywa jednak Time is Now, a konkretnie WWE Chairman John Cena, który nie wygląda na zadowolonego. Fani już tradycyjnie nie są szczęśliwi z wizyty następcy Vince'a McMahona.

John Cena: Cesaro, rozumiem Cię. Przegrałeś uczciwą walkę, straciłeś swój pas i do tego raz jeszcze zaatakował Cię twój, jak sądziłeś niegdyś, przyjaciel. Z tym większą przykrością, muszę poinformować Cię, że nie przysługuje Ci już rewanż o ten tytuł. Przypominam, że już dwa razy przegrałeś z Ambrosem w czysty sposób! Przykro mi Antonio, ale takie są zasady, takie są fakty.

Antonio Cesaro: Po czyjej ty jesteś stronie? Nie widziałeś, co Dean mi zrobił? Kolejny raz? Chcę jeszcze jedną szansę. Mam do niej prawo! Zresztą, zapytaj ich, fanów!

John Cena: Hmm... chyba mam wyjście z tej sytuacji, które zadowoli Ciebie, WWE Universe, Deana, a nawet locker room! Przed nami Elimination Chamber PPV, więc może Intercontinental Champion będzie bronione w 6-man Elimination Chamber Matchu? Miejsca gwarantowane mają oczywiście Dean Ambrose i Antonio Cesaro! Brakująca czwórka zostanie wyłoniona poprzez kwalifikacje, których skład poznacie już niebawem!

Co za informacja! Znamy kolejną walkę na najbliższym PPV i jest to Elimination Chamber Match! Cesaro wygląda na zadowolonego, a Dean zdaje się tym nie przejmować – unosi jedynie swój pas ku górze.

-----

-----

Po reklamach wracamy już na ring, gdzie czeka nas Main Event! Jako pierwsze rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się WWE World Heavyweight Champion – JBL. The Wrestling God zbiera zdecydowanie największy heat dzisiejszego wieczoru.

Sytuacja zmienia się jak w kalejdoskopie, kiedy wybucha

! Fani eksplodują cheerem – liczą, że ich faworyt zdoła przeciwstawić się New World Order.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/19/JBL_6.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1439/2586_Sheamus.jpg

Main Event

WWE World Heavyweight Champion JBL vs Sheamus

Non-Title Normal Match

Jeśli Sheamus wygra, zawalczy w Triple Threat Matchu na Elimination Chamber o WWE World Heavyweight Championship

Opis walki: Zaczynają w zwarciu, w którym próbują zdobyć przewagę. Sheamus wykręca rękę JBL’owi, ale temu udaje się uciec z opresji, atakując rywala łokciem. To samo po chwili robi Irlandczyk, broniąc się przed identyczną akcją ze strony rywala. Wracamy do punktu wyjścia – zawodnicy obmyślają taktykę na następne minuty, ale tą stagnację przerywa JBL, używając nielegalnego Eye Poke’a, za co zostaje upomniany przez sędziego. Nie zważa na to jednak WWE World Heavyweight Champion i korzysta z wyrobionej przewagi. Irish Whip do narożnika, gdzie funduje Irlandczykowi sekwencję punchy w brzuch, którą kończy mocnym Chopem. Następnie rzuca Sheamusem w liny i wymierza mu Big Boot. Cover! 1.. 2.. kickout. To zdecydowanie za mało, żeby pokonać Celtic Warriora – tym bardziej, że względu na ogromną stawkę tego pojedynku. JBL nie przerywa naporu. Wynosi Irlandczyka i wymierza mu Fallaway Slam, ale ten ląduje na nogach i wykonuje Clothesline, a następnie Irish Curse Backbreaker! Wraca do gry faworyt publiczności! Namyśla się chwilę Sheamus i to on tym razem wymierza Fallaway Slam! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie czeka Celtic Warrior i kolejnym Clotheslinem wyrzuca JBL’a z ringu, a akcja toczy się już poza nim! Irlandczyk zaczyna od Irish Whipa w stalowe schodki, po czym ciska jeszcze swoim rywalem dwa razy w barierki. Poobijany jest mistrz świata, a zaraz może być jeszcze bardziej – Sheamus ustawia go za linami i zaczyna Beats of the Bodhrán! Jeden, dwa, trzy, cztery, pięć! Próbuje kontynuować natarcie były Mr Money in the Bank, ale JBL kupuje sobie trochę czasu Eye Pokiem. Wyczerpany mistrz wraca do ringu i próbuje zebrać siły. Znikąd jednak nadziewa się na Battering Ram! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie ma w tej walce absolutnie nic do powiedzenia członek New World Order. Sheamus wynosi go pod White Noise, ale udaje mu się zejść i uciec z kwadratowego pierścienia. Goni go jednak Irlandczyk, ale tylko na to czeka The Wrestling God i wymierza mu Clothesline from Hell! Błyskawicznie, resztkami sił wrzuca go do ringu! Cover! 1.. 2.. kickout! Kickout! Nie wierzy w to JBL, kłoci się z sędzią! Walka wciąż trwa! WWE World Heavyweight Champion zaczyna serię Elbow Dropów, kończąc ją na trzech, po czym dokłada jeszcze Swinging Neckbreaker i mamy kolejny cover! 1.. 2.. kickout. Wściekły jest JBL. Czeka, aż Sheamus się podniesie, Clothesline from Hell, ale unik Irlandczyka, który dokłada jeszcze Clothesline, po czym pada wyczerpany na ziemię. What? Nagle na rampie pojawia się Bobby Roode i biegnie w stronę ringu! Sędzia upomina go, prosi o powrót na zaplecze, ale It Factor nic sobie z tego nie robi. What the hell? Z trybun wyłania się Kevin Owens! Biegnie w stronę stołu komentatorskiego, zabiera WWE World Heavyweight Championship, wchodzi do ringu i uderza pasem Sheamusa! Sędzia nic nie widział! Owens błyskawicznie oddala się z ringu, Roode także. JBL natomiast nie ma zamiaru nie skorzystać z tej okazji! Ustawia rywala, odbija się od lin i wymierza mu potężny Clothesline from Hell! Cover! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall: JBL

Nieprawdopodobne! JBL wygrywa tą walkę z ogromną pomocą całego New World Order! Cała trójka pojawia się w ringu i celebruje zwycięstwo... ale to jeszcze nie koniec akcji na dzisiaj. Roode wyciąga spod ringu stół i rozstawia go na środku ringu. Owens wynosi Sheamusa... i wymierza mu Pop-up Powerbomb na stół! Holy shit! Roode nie czeka – dokłada od siebie Roode Bomb! JBL natomiast prędko zakłada swój nieodłączny kastet i wykonuje nieprzytomnemu Irlandczykowi Clothesline from Hell! To wciąż nie koniec! Oni chcą chyba zakończyć karierę Sheamusa! Roode wyciąga spod ringu tym razem drut kolczasty! To może się skończyć naprawdę tragicznie! Owens rzuca Celtic Warriorem w liny, ale przerywa mu Medal! Kurt Angle! Kurt Angle na RAW! Zwycięzca Royal Rumble biegnie jak najszybciej na pomoc Sheamusowi! Sprzedaje Clothesline Owensowi, a następnie German Suplex Roode’owi! Ściąga górną część stroju, wynosi JBL’a pod Angle Slam, ale mistrza ratuja Owens, wyciągając go z ringu. Ależ nakręcony jest Angle! Wykrzykuje coś w stronę NWO, którego członkowie oddalają się w stronę zaplecza, a Kurt woła na pomoc lekarzy – takim obrazkiem kończymy także dzisiejsze RAW – do zobaczenia za tydzień!

Moja federacja w Booking Zone: WWE: The New Beginning

Ok, a więc na początek powiem Ci, że przeleciałem wzrokiem tygodniówki, które są średnie. Wypowiedzi rozpisane bardzo dobrze, ale niektóre wydarzenia trudno mi sobie wyobrazić. Skupię się na RAW #5.

Fajnie rozpoczął to Heyman, ale smuci mnie wskrzeszanie marki nWo bez nWo... gdyby tu był chociaż jeden albo dwóch z tamtych panów... nawet jako managerowie... tak to jest bez sensu i mam nadzieję, iż prawdziwe New World Order skopie im dupy na jakimś RAW, albo nawet na WrestleManii i odbierze im te nazwę... Przechodząc dalej: wyszedł Jaś, który... zapomniał, że na Elimination Chamber jest zawsze Elimination Chamber Match do kury nędzy???

Nie lubię, kiedy ktoś nazywa czyjąś rodzinę śmieciami, stąd segment Zigglera z Curtisem wypadł słabo...

Śmieszne New Day>>>>Nieśmieszne New Day, ale rozumiem, że chciałeś pokazać irytację byłych już mistrzów.

Dziwne promo Wyatta, ale intrygujące na tyle, że czekam co wydarzy się dalej.

Taaa.... walkę o główny pas zrobmy zwykłym 1 vs. 1, niech ją przyćmi walka o tytuł midcardowy... no cóż dalej masz czas żeby zmienić walkę o główny tytuł.

Sheamus traci miejsce - czyli 4 picki byłyby wolne - wierzę, że dałbyś radę je zapełnić. Potem pojawia się Kurt, a to jest tylko utwierdzenie nas w tym, że to JBL będzie mistrzem do WrestleManii - zobaczymy czy dobrym mistrzem.

Cholernie po przeczytaniu RR wkręciłem się w postać Angle'a; koleś wraca po wielu latach, wygrywa Royal Rumble Match, szokuje świat i... i kupa! Angle nie dostał nawet spechu? Strasznie mi zabrakło jego wypowiedzi na tym RAW.

Jeśli mam być szczery, to nie wiem dlaczego ludzie się tak spuszczają nad tym diary - potencjał widzę tu bardzo, bardzo duży. Musisz myśleć, co i jak, bo wygląda to wszystko jak rozpisane na kolanie, przez geniusza, ale wciąż na kolanie...

NEWSY #3

http://www.wrestlingnewsworld.com/2012/wordpress/wp-content/uploads/2015/05/WWE_EC_logo.png

:arrow: Potwierdzone zostało już kilka walk na Elimination Chamber:

1. JBL vs Brock Lesnar — for the WWE World Heavyweight Championship
  2. Dean Ambrose vs Antonio Cesaro vs ??? vs ??? vs ??? vs ??? — Elimination Chamber Match for the Intercontinental Championship
  3. The Woolievers vs New Day — for the WWE Tag Team Championship

:arrow: John Cena przedstawił pary w turnieju kwalifikacyjnym do Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship na najbliższym PPV:

• Mr Anderson vs Roman Reigns
  • Bad News Barrett vs Ryback
  • Rusev vs Seth Rollins
  • Alberto del Rio vs AJ Styles

:arrow: Po ataku NWO na RAW, Sheamus doznał storyline'owej kontuzji, która wyłączy go na wiele miesięcy.

:arrow: Kurt Angle zapowiedział, że odniesie się do wydarzeń z RAW na najbliższej tygodniówce.

---

@Paul_Heyman: Przede wszystkim: dzięki za komentarz! Mam nadzieję, że będziesz tu stałym gościem. Z jednej strony szkoda, że tak mało z tego RAW oceniasz pozytywnie, ale z drugiej, to sygnał, że trzeba jeszcze bardziej się postarać. Odpowiem na kilka twoich spostrzeżeń:

1. Segment Zigglera z Curtisem miał pokazać, jaką drogą będzie podążał ten feud. Szkoda, że nie przypadł Ci do gustu.

2. Wyatt odnosił się do wydarzeń z RR, jeśli tego jeszcze nie wiesz. A przyszłość przyniesie ciekawe rzeczy... :)

3. W moim diary pasy midcardowe mają dużo większe znaczenie niż w prawdziwym Dablju. Poza tym, czasem podejmuję niezrozumiałe początkowo decyzje, które stają się jasne i uzasadnione w szerszym spojrzeniu, po pewnym czasie.

4. Naprawdę się spuszczają? Szczerze, nie zauważyłem :) Cieszę się, że widzisz tu potencjał, naprawdę się cieszę. Dopiero zaczynam, dlatego mam nadzieję, że z czasem będzie co raz lepiej.

Zaczynamy od najdłuższego i zarazem najlepszego segmentu gali, ale o segmentach powiem co nieco później. Wydaje mi się, że nawet po takiej sytuacji jak na RR Heyman nie nazwałby Lesnara "bezbronnym" ;) Ale to tylko jedno słówko i nie ma większego znaczenia wobec solidnej wypowiedzi Paula. Troche mi nie pasują te odniesienia typu "Hulkuś", "przeCena" itd. Moim zdaniem powinieneś ich w przyszłości unikać, ale zrobisz jak uważasz, pamiętaj że to twoje diary i ty tutaj masz podejmować decyzje, a wszelkie uwagi traktuj jako sugestie a nie coś co musisz koniecznie zmienić. To że mi się nie podoba nie znaczy że jest złe ;) To tak na marginesie, a wracając do segmentu, kończy go Cena. Pokazuje kto tu ustala zasady, i dobrze, wszystko dla mnie zrozumiałe. Tylko ta nazwa nieszczęsna... Piszesz, że wszystko będzie miało wytłumaczenie w kolejnych odcinkach, zatem czekam ;)

Walka jak walka, na tygodniówkach sprawdzam tylko kto wygrał, bardziej interesuje mnie to co po walce. Axel się promuje, krótka wypowiedź, bez szału ale i szału nikt w takich krótkich 2 zdaniach nie oczekuje. Natomiast wypowiedź Zigglera trochę wydostała się spod kontroli pod koniec. Rozumiem, że chciałeś pokazać Dolpha trochę jako prowokatora, jednak IMO przekroczyłeś tą cienką linię.

Ni podchodzi mi to New Day, komedia to jedyna forma w której mogę ich zaakceptować.

woleliście cheerować tych śmieszkowatych idiotów

To kim w takim razie jest New Day? :D Oby to nie był zalążek Heel Turnu

Jak narazie sporo uwag, ale tak musi być, bo komentuję pierwszy raz i wypisuje wszystko co mi przychodzi do głowy, gdybym był od pierwszego odcinka to by się rozłożyło na parę komentarzy, ale myślę, że rozumiesz o co mi chodzi ;)

Wracamy do gali, krótki wywiad Curtisa. O zdrobnieniach pisałem wcześniej, więc wiesz co myślę o "Ziglusiu". Krótki wywiad ale uzasadnione jest to zdenerwowaniem Curtisa, dobrze przekazane emocje.

Corbin... To BZ, więc z każdego można zrobić dobrego wrestlera, i to chyba jedyna nadzieja dla Barona :twisted:

Dobre promo Wyatta, wg. mnie bardziej by pasowało żeby to promo było na titantronie, ale też wyszło dobrze.

Dobrze, że szukasz czegoś nowego. Ja w swoim diary też mam swój autorski Tag Team i nie żałuję, Tobie życzę tego samego ;)

O proszę, Eliminartion Chamber match o pas IC. Cena po raz kolejny dobrze wypada w segmencie, oby pozostała 4 nie odstawała poziomem od Deana i Cesaro, to może być jedna z lepszych walk na tym PPV, ale poczekajmy, do EC jeszcze sporo czasu.

Witamy w Booking Zone, gdzie Sheamus może być over z fanami :D Ciekawe zakończenie, Angle baardzo podbudował swoją pozycję, nakręciłeś mnie tą końcówką na kolejny odcinek.

RAW zdecydowanie na plus, czekam na kolejny odcinek ;)

• 4 tygodnie później...

http://www.pwmania.com/wp-content/uploads/2015/01/wwe-raw-logo.jpg

WWE Raw #6

Trzy tygodnie do Elimination Chamber

Za nami pierwsze RAW po Royal Rumble! Potwierdzonych zostało już kilka walk, w tym Main Event, którym będzie pojedynek o WWE World Heavyweight Championship pomiędzy JBL'em, a Brockiem Lesnarem, który wciąż jeszcze znajduje się pod opieką lekarzy po ataku New World Order z RR. John Cena ogłosił także, że w Elimination Chamber Matchu Dean Ambrose bronić będzie Intercontinental Championship! Na ten moment, uczestnikami walki są mistrz oraz Antonio Cesaro. Kto wywalczy cztery pozostałe miejsca? Czy ktoś zatrzyma Barona Corbina? Jak Dolph Ziggler wytłumaczy się ze swoich zeszłotygodniowych słów? Co będzie miał nam do powiedzenia Kurt Angle? Odpowiedzi na te wszystkie pytania tylko na Monday Night RAW! Zapraszamy!

-----

Mamy fajerwerki, pokaz pirotechniczny, a po chwili spojrzenie na radosną publikę. Po chwili wybucha Medal, a na rampie pojawia się Złoty Medalista Olimpijski, Zwycięzca Royal Rumble 2016 — Kurt Angle! Fani chantują "You rock!" i są niezwykle szczęśliwi z widoku swojego ulubieńca. Sam zainteresowany zmierza do ringu z mikrofonem w ręce.

Kurt Angle: Dzięki Wam, dzięki! Chciałbym poruszyć tu kilka spraw, które mnie nurtują. Jakiś czas temu, kiedy siedziałem na kanapie w moim domu, zastanawiałem się nad moją przyszłością, nad moją karierą. Osiągnąłem już naprawdę wiele. Złoty medal olimpijski, WWE Championship, wiele innych wyróżnień... walczyłem z wieloma osobistościami na całym świecie: w Japonii, w Stanach, w UK... czy jest jeszcze w ogóle sens walczyć? Czy nie lepiej odejść na zasłużoną emeryturę? Właśnie w tym momencie przypomniałem sobie o fanach, o Was, WWE Universe. Przypomniałem sobie, jak ciepło witany byłem czy to w WWE, czy w ECW. Przypomniałem sobie swój entrance na Wrestlemanii XXI i doszedłem do wniosku, że to nie koniec. Na Royal Rumble pojawiłem się z numerem trzydziestym i zwyciężyłem. Wygrałem Royal Rumble! Do końca życia nie zapomnę Waszego cheeru, Waszego szczęścia z mojego sukcesu. To było wspaniałe przeżycie. Na Wrestlemanii XXXII zawalczę o WWE World Heavyweight Championship — to moja wielka szansa, aby wrócić na szczyt! Wciąż czuję jednak niesmak... WWE opanowała nowa, destrukcyjna siła, która robi co chce, kiedy chce. Tak, mówię tu oczywiście o New World Order. Pomijam to, że trzej panowie przywłaszczyli sobie nazwę jednej z najbardziej wyjątkowych, najważniejszych stajni w historii wrestlingu. Pomijam już nawet to, z jakim brakiem szacunku mówią o oryginalnych członkach NWO. Nie mogę jednak przejść obojętnie wobec tego, co zrobili oni Sheamusowi na ostatnim RAW. Odebrali mu szanse na zdobycie wielkiego osiągnięcia, jakim jest WWE WHC, po czym brutalnie zaatakowali go, kontuzjując go na bardzo długi okres czasu! Nawet moja pomoc nic nie dała. Nie obchodzi mnie, ilu Was tu przyjdzie, kogo jeszcze zrekrutujecie, czy kto zaraz zaatakuje mnie od tyłu. Ruszcie swoje dupska do ringu!

Na reakcję z zaplecza nie trzeba długo czekać, gdyż na arenie rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się New World Order — WWE World Heavyweight Champion JBL, a także Kevin Owens i Bobby Roode. Cała trójka zatrzymuje się przy titantronie.

JBL: Wiesz co, Angle? Mam serdecznie gdzieś twoją opinię. Średnio interesuje mnie, co sądzisz o naszych działaniach. Nie interesuje nas nic. Niech WWE w końcu przekona się, kto tu rozdaje karty. Przywłaszczenie nazwy? To te dziady powinny dziękować nam, że na nowo rozsławiamy ich zapyziałą markę. A może mamy się ich bać? Ciekawe, czy Drug-Hall jest w stanie jeszcze doczołgać się do ringu... Szejmus? Ten rudzielec? Dostał to, na co zasłużył. Zwyciężyłem z nim w równej, sprawiedliwej walce. Nie słyszałeś — one, two, three? Zniszczyłem Sheamusa i to samo uczynię z Brockiem Lesnarem na Elimination Chamber i nikt, a już szczególnie ty mi w tym nie przeszkodzisz.

Kevin Owens: Angle, pogódź się z tym. Twój czas w wrestlingu dobiegł końca co najmniej kilka lat temu. To, że jako numer trzydziesty zwyciężyłeś Royal Rumble świadczy jedynie o tym, że jesteś zwykłym tchórzem, który bał się nawet zawalczyć w RR z więcej niż trzema zawodnikami. Jesteś złotym medalistą olimpijskim? A kiedy to było? Z dwadzieścia lat temu? Zrozum to. Przy nas, przy New World Order jesteś nikim. Stoją przed tobą trzy świetne indywidualności i nic nie zatrzyma nas w drodze do absolutnej dominacji.

Kurt Angle: Tak sądzisz, Owens? To może przekonajmy się o tym już dziś! Kurt Angle kontra Kevin Owens w Main Evencie RAW! No, chyba, że się boisz... ale przecież masz tylu kolegów, że w razie czego pomogą ci wygrać, prawda? Nie stać cię przecież na to, żeby wygrać z kimś czysto i samodzielnie...

Kevin Owens: Masz to jak w banku, śmieciu! Dzisiaj, podobnie jak tydzień temu Sheamusa, odeślę Cię na zasłużoną emeryturę! Pamiętaj, że ciężko zobaczyć swój złoty medalik, gdy jest się w śpiączce...

Czeka nas dzisiaj mocny Main Event! Kevin Owens zaakceptował wyzwanie Angle'a i obaj zmierzą się ze sobą w walce wieczoru RAW! Będzie ciekawie.

-----

Już za trzy tygodnie!

-----

Czas na pierwszą walkę dzisiejszego wieczoru – będzie to walka kwalifikacyjna do Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship! Na arenie rozbrzmiewa Roar of the Lion, po czym na rampie, w towarzystwie Lany, pojawia się The Bulgarian Brute Rusev i zmierza do ringu, wymachując bułgarską flagą.

Po chwili słyszymy The Second Coming, co zwiastuje pojawienie się Setha Rollinsa! Przypomnijmy, że były członek The Shield był w finałowej dwójce Royal Rumble 2016. Czy utrzymał dobrą formę?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/7961_Rusev_cut_by_Crank.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/seth_rollins_g4s_16.jpg

Match #1

Rusev vs Seth Rollins

Elimination Chamber Qualifying Normal Match

Opis walki: Rusev błyskawicznie rusza na Rollinsa, ale ten robi unik i wbija Bułgara w narożnik, po czym sprzedaje mu Chopa i wykonuje Irish Whip do przeciwnego narożnika. Nie czeka i mamy Corner Forearm Smash. Nie zwalnia tempa Rollins i zasypuje Ruseva kickami. Po chwili podnosi go, rzuca w liny, ale The Bulgarian Brute odpowiada Spinning Heel Kickiem! Cover! 1.. kickout. Wyrównały nam się siły w tej walce. Po momencie przestoju, obaj podnoszą się i przechodzą do zwarcia, z którego lepiej wychodzi Rusev – rzuca Sethem z liny i wykonuje potężny kick w twarz. Oszołomiony The Architect, z czego błyskawicznie korzysta Bułgar i mamy Fallaway Slam! Cover! 1.. 2.. kickout. Wściekły jest podopieczny Lany – furiacko opuszcza ring i wyciąga spod niego krzesło i ma nim zacząć okładać Rollinsa, ale w ostatniej chwili powstrzymuje go jego managerka! Co za refleks! Rusev odrzuca krzesło, ale w tym czasie zdążył wrócić do siebie już Rollins, który sprzedaje Bułgarowi Back Kick. Cover! 1.. 2.. kickout. Nakręca się Seth, wchodzi na narożnik, Phoenix Splash... ale chybia i dostaje jeszcze potężny kick od Ruseva! Cover! 1.. 2.. kickout! Istna furia wstąpiła w Bułgara! Rzuca się na Rollinsa i zaczyna okładać go punchami, po czym opuszcza ring, bierze do ręki krzesełko i nic tym razem go już nie powstrzymuje – uderza nim Rollinsa, który wygrywa tą walkę przez dyskwalifikację!

Winner by DQ: Seth Rollins

Nie przejmuje się tym Rusev i nieprzerwanie okłada rywala krzesłem, po czym kilka razy wykonuje kick w plecy i zapina The Accolade! Rollins klepie, ale Bułgar nie puszcza, mimo interwencji kilku sędziów! Lana jedynie przygląda się całej sytuacji z uśmiechem na ustach, po chwili krzycząc coś po rosyjsku – dopiero wtedy Rusev puszcza Setha, którym zajmują się sędziowie. Co za demonstracja siły. To jednak Rollins zawalczy o Intercontinental Title na Elimination Chamber.

-----

Tymczasem w strefie wywiadów znajduje się już Renee Young!

Renee Young: Witam serdecznie, WWE Universe! Dzisiejszym moim i państwa gościem jest Curtis Axel. Witaj.

Curtis Axel: Witaj, Renee.

Renee Young: W zeszłym tygodniu Dolph Ziggler wygłosił mowę obrażającą Ciebie oraz Twojego, ś. p. ojca, Mr. Perfecta. Rozmawiałeś z Dolphem? Wyjaśniliście sobie tą sytuację?

Curtis Axel: Czy wyjaśniliśmy? Renee, chyba sobie ze mnie kpisz! Ziggler obraził moją rodzinę, obraził mojego, perfekcyjnego ojca! Nie mam zamiaru z nim rozmawiać, a za to chętnie pokażę mu parę chwytów, jeśli wiesz o co mi chodzi. Pokonałem dwukrotnie Rybacka, więc mam przejmować się kimś takim jak Ziggler? Proszę Cię... jedyne, co on...

Ale w tym momencie Axela znikąd atakuje Ziggler i rzuca nim w kosz na śmieci, po czym okłada jeszcze The Axe Mana punchami! Ten jednak także zaczyna walczyć i nawiązuje nam się brawl, który przerywają dopiero ochroniarze! Obaj zawodnicy krzyczą coś jeszcze do siebie, po czym każdy zostaje oddelegowany w inną stronę.

-----

Wracamy już do ringu, gdzie czeka nas kolejna walka tego wieczoru! Na arenie gaśnie światło i słyszymy

, a na arenie pojawia się The Wyatt Family w pełnym składzie. Przypomnijmy, że na Royal Rumble rodzinka zaatakowała Kane'a – do dzisiaj nie wiemy, co było tego przyczyną.

Po chwili wystrzeliwuje już

, a publiczność reaguje cheerem na obecność The Dudley Boyz! Zobaczymy, jak zaprezentuje nam się jeden z najbardziej utytułowanych Tag Teamów w historii.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/bray_wyatt_g4s_20.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/6435/braun_strowman_g4s.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/585/Dudley_Boyz_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #2

The Wyatt Family vs The Dudley Boyz

Tag Team Match

Opis walki: Na początek w ringu Strowman i Bubba. Rywalizacji nieustannie przygląda się Luke Harper, wspólnie z Erickiem Rowanem. Zaczynają w zwarciu, z którego, zgodnie z oczekiwaniami, zwycięsko wychodzi The Black Sheep, wymierzając Bubbie potężny Irish Whip w narożnik, a następnie Body Avalanche. Sytuacja zdaje się być idealna dla Wyattów. Strowman rzuca rywalem w liny, szykuje się do Big Boota, ale nadziewa się na Clothesline ze strony Ray'a! Szybki tag i do gry wchodzi D-Von! Punch za punchem, nabiera prędkości na linach i sprzedaje mocny Clothesline! Tag z Bubbą, który przygotowuje rywala do Whassup?. D-Von wchodzi na narożnik, ale Harper zrzuca go prosto na podłogę! To musiało zaboleć! Sędzia upomina członka The Wyatt Family, ale to tylko woda na młyn dla podopiecznych Wyatta – Strowman rzuca Bubbą w narożnik, gdzie wspólnie ze swoim przywódcą atakuje go dziesiątkami kicków i punchy, po czym rzuca nim w liny i wykonuje Big Boot. Tag z Bray'em, który nie czeka, wynosi poobijanego Ray'a i sprzedaje mu Drop Suplex i błyskawicznie przechodzi do Sister Abigail. Cover. 1.. 2.. 3.

Winners by pinfall: The Wyatt Family

Wygrana ląduje na koncie The Wyatt Family, ale kto wie, jak mógłby potoczyć się ten pojedynek, gdyby nie nieczyste zagranie Harpera. Tymczasem wygląda na to, że Bray Wyatt ma wszystkim coś do powiedzenia.

Bray Wyatt: Życie jest bardzo ciężkie... moje także było. Kiedy ja walczyłem dzielnie, inni pragnęli jedynie kwiatu, który wyrósł dzięki pracy tylu stworzeń! Tak, to ja heroiczną walką, chciałem odmienić swój los... było już jednak za późno. Nie było mi to dane. Teraz to ja decyduję, co komu się należy. To ja decyduję, czy ci wszyscy ludzie są warci choć tyle, co ten zwykły kwiat, rosnący niewinnie na łące. To ja zadecydowałem, że demony tego świata mają pokłonić się mi! To ja zadecydowałem, że nieszczęsna dusza i wartość Kane'a zostanie zrównana z ziemią! To ja zadecydowałem, że Kane będzie na zawsze już jedynie zjawą, która nawiedzać będzie jedynie fikcję, płynącą prosto z oceanu wspomnień... to ja przejąłem dziedzictwo największego demona piekielnego tego okrutnego świata! Już niebawem wszyscy pokłonią się przed moją destrukcyjną siłą... Follow the Buzzards!

-----

Już za siedem tygodni!

-----

Tymczasem jesteśmy ponownie w ringu, a przed nami kolejna walka tego wieczoru! Rozbrzmiewa Superhuman, gasną światła, a po chwili w obliczu czterech reflektorów staje United States Champion – Baron Corbin, którego świetna postawa nie wskazuje na to, że szybko utraci swój pas. Zmierza do ringu, nie oglądając się na nikogo, zbierając przy okazji bardzo mieszaną reakcję tłumu.

Po chwili słyszymy już

, a na arenie pojawia się Mark Henry, który chce przerwać złą passę porażek i udowodnić, że jego najlepsze lata dopiero nadchodzą.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/3333_Baron_Corbin.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/24/mark_henry_g4s_12.jpg

Match #3

US Champion Baron Corbin vs Mark Henry

Normal Match

Opis walki: Corbin czeka na posunięcie rywala, a ten, nie czekając wymierza punch, który zostaje zablokowany przez US Championa, po czym sprzedaje on swój własny punch. Po chwili odbija się od lin i próbuje wymierzyć Henry'emu potężny Clothesline, ale ten robi unik, nabiera dosyć ślamazarnie prędkości na linach, ale wpada wprost w End of Days! Cover! 1.. 2.. 3 i kolejna błyskawiczna wygrana mistrza.

Winner by pinfall: Baron Corbin

Corbin bez zbędnych emocji odbiera swój pas od sędziego i opuszcza ring, kiedy nagle na arenie wystrzeliwuje

, a na rampie pojawia się były United States Champion – Cody Rhodes! Publika cheeruje, a sam zainteresowany trzyma w ręce mikrofon – zobaczymy, co ma nam do przekazania.

Cody Rhodes: Gratulacje, Corbin! Od dwóch tygodni squashujesz ludzi, którzy swoje najlepsze lata, postawmy sprawę jasno, mają już za sobą, nie stawiając nawet na szali pasa! Przykro mi, ale twoje cwaniactwo dobiegło właśnie końca. Na najbliższym RAW, cashuje swój rematch clause i odbiorę to, co moje – United States Championship! Powodzenia!

Rhodes nie czeka do Fast Lane i już na następnym RAW zawalczy z Corbinem o US Title! Publika jest podekscytowana, a sam mistrz wydaje się być nieco zaskoczony oświadczeniem pretendenta.

-----

Przenosimy się już na backstage, gdzie gościem Renee Young jest Kevin Owens.

Renee Young: Witaj, Kevin!

Kevin Owens: Do rzeczy, Renee, do rzeczy.

Renee Young: Chciałam zapytać Cię: czy masz jakieś obawy przed dzisiejszym Main Eventem? Czujesz respekt do Kurta?

Kevin Owens: Obawy? <śmiech> Nie rozśmieszaj mnie, Renee. Jestem w tym biznesie już ponad 15 lat, jestem w nim praktycznie tyle co Kurt Angle! Mało osiągnąłem? Oczywiście, dla idiotów oglądających tylko śmieszne Wu Wu E nie osiągnąłem wiele. W rzeczywistości jednak, byłem prawdziwym postrachem całej sceny niezależnej... zresztą, po co ja to mówię? Jeśli ktoś nie zna moich wcześniejszych dokonań, to cóż... po prostu nie jest wart mojego cennego czasu. Dzisiaj zmiotę Angle'a z powierzchni ziemi – jestem Prizefighterem, a dzisiaj nagroda jest tylko jedna. Kurt. Angle.

-----

Czas na przedostatnią walkę tego wieczoru! Na arenie rozbrzmiewa

, a już po chwili na rampę wjeżdża biała limuzyna, z której wysiada Alberto del Rio! Meksykanin zostaje przedstawiony przez Ricardo Rodrigueza, po czym spokojnym krokiem kieruje się do ringu.

Za moment słyszymy już inną muzykę... nie za bardzo jednak wiemy kogo. Po krótkiej chwili wszystko jednak jest już jasne – na rampie pojawia się AJ Styles przy akompaniamencie nowego theme songu! The Phenomenal One zbiera mocny pop od publiczności – zobaczymy, czy będzie w stanie przeciwstawić się Meksykaninowi. Stawka jest spora – udział w Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2387/Alberto_Del_Rio_CutByJess08March2013.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #4

Alberto del Rio vs AJ Styles

Opis walki: Del Rio błyskawicznie rusza do ataku i zaczyna obijać prawą nogę Stylesa, po czym podcina jeszcze The Phenomenal One'a i wykonuje Bridging German Suplex. Cover! 1.. kickout. To zdecydowanie za mało, aby pokonać Stylesa. Podnosi rywala Del Rio i zaczyna serię kicków we wspomnianą prawą nogę AJ'a – zarysowuje się taktyka El Patrona w tej walce. Sprowadzony do parteru Styles, gdzie Meksykanin nadal nie zmienia taktyki, tym razem atakując rywala w narożniku, co po chwili przerywa sędzia. Nie czeka Del Rio, rzuca Stylesem w liny pod Clothesline, ale ten robi unik, wskakuje na liny i wykonuje kapitalne Stylin' DDT! Cover! 1.. 2.. kickout. Nakręca się The Phenomenal One, podnosi Alberto, Suplex, ale Meksykanin trzyma się mocno na nogach i nie daje rywalowi wykonać tej akcji, w związku z czym AJ zaczyna kombinację: punch, punch, szybki kick, jeszcze jeden punch, po czym dokłada Lariat! Oszołomiony Del Rio, ale to jeszcze nie koniec, gdyż Styles nabiera jeszcze prędkości na linach i potężnym Clotheslinem wyrzuca rywala poza ring! Nie ma zamiaru liczyć na count-out Styles – opuszcza ring i idzie w stronę Del Rio, ale na jego drodze staje Ricardo Rodriguez, dezorientując AJ'a! Korzysta na tym oczywiście Alberto, sprzedając Stylesowi kapitalne Enzuiguri, po czym The Phenomenal One ląduje na podłodze. Meksykanin rzuca jeszcze AJ'em w barierki i wraca do ringu, licząc na wyliczenie przeciwnika. Sędzia dolicza do sześciu i w tym momencie zaczyna wracać do siebie Styles, ostatecznie pojawiając się w ringu przy 'osiem'. Zdenerwowany tym faktem Del Rio nie czeka, błyskawicznie odbija się od lin, ale jego Clothesline raz jeszcze dzisiaj spotyka się z unikiem ze strony Stylesa, po czym Alberto nadziewa się dodatkowo na kapitalny Pele Kick! Ani chwili oddechu – AJ błyskawicznie wynosi swojego rywala i mamy Styles Clash! Cover! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall: AJ Styles

Ricardo Rodriguez nie zdążył na pomoc swojemu przyjacielowi! Odmieniony Styles zwycięża i dołącza do grona zawodników, którzy stoczą na Elimination Chamber bój o Intercontinental Championship! Celebruje z podekscytowaną publicznością AJ, a Ricardo rozpacza nad El Patronem w narożniku ringu.

-----

-----

Przed nami Main Event! Na arenie rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się jeden z członków NWO – Kevin Owens. Fani przywitali go ogromnym heatem, ciężko się dziwić. Owens zdaje się jednak na to nie zważać, jest w pełni skoncentrowany na walce.

Zupełnie inaczej powitany zostaje Kurt Angle, którego Medal rozpala publikę do czerwoności! Co za cheer dla zwycięzcy Royal Rumble! Cała arena liczy na Angle'a – zobaczymy, jak Złoty Medalista Olimpijski poradzi sobie w swoim pierwszym Singles Matchu w WWE od wielu lat.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/4218_Kevin_Owens.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/129/Kurt_Angle_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Main Event

Kevin Owens vs Kurt Angle

Normal Match

Opis walki: Zaczęli. Owens stoi nonszalancko w narożniku, czekając na ruch Angle'a, który jednak także nie ma zamiaru inicjować walki. Dopiero po chwili stagnacji, obaj podchodzą do siebie i stykając się głowami patrzą sobie w oczy. Owens mówi "I will kill you!" i właśnie po tych słowach rozpoczyna nam się na dobre ten pojedynek – Angle zaczyna serię punchy, po których dokłada Lariat i Owens już na deskach. Nie zdążył jednak rozkręcić się na dobre Kurt, gdyż The Prizefighter błyskawicznie opuścił ring, aby zebrać siły. Nie ma zamiaru jednak czekać Złoty Medalista Olimpijski, wychodzi z kwadratowego pierścienia, ale Owens zaskakuje go Superkickiem, bezustannie krzycząc coś w stronę Angle'a, po czym dokłada jeszcze Fallaway Slam na barierki! To musiało zaboleć Kurta! Sędzia w międzyczasie dolicza do sześciu, co zmusza Owensa do powrotu do ringu, co z trudem czyni także w ostatniej chwili Angle. Nie czeka jednak Kevin, błyskawicznie łapie rywala, rzuca nim w liny, ale nici z Pop-up Powerbomba, gdyż Angle sprytnie przytrzymuje się lin. Wściekły Owens naciera z zamiarem Clothesline'u, ale Kurt wykonuje kapitalny unik i Owens właściwie sam wyrzuca się poza ring! Daje to chwilę czasu na zebranie sił dla zwycięzcy Royal Rumble. Po krótkiej chwili Kurt opuszcza ring i sprzedaje European Uppercut Owensowi, po czym przechodzi do serii Suplexów na podłodze! Jeden, drugi, trzeci! Nakręcony jest niebywale Angle! Łapie Kevina, wrzuca go do ringu i zaczyna tauntować z publicznością! Za moment ściąga górną część stroju, co zwiastuje tylko jedno – Angle Slam! Nagle jednak znikąd przy ringu pojawiają się JBL i Bobby Roode, którzy próbują odwrócić uwagę Kurta – ten jednak nie przejmuje się tym i sprzedaje punch JBL'owi, a następnie łapie Roode'a i wrzuca go do ringu! Nie ma drogi ucieczki It Factor, a nakręcony Olympic Hero wynosi go i wykonuje kapitalny Angle Slam! Szybko jednak wraca do siebie Owens i mamy Roll-up! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall: Kevin Owens

Nieprawdopodobne! Kevin Owens wygrywa ten pojedynek, po czym błyskawicznie ucieka z ringu, świętując na rampie swoje zwycięstwo wspólnie z resztą New World Order. Czy ktoś będzie w stanie powstrzymać tą, jak widać, nie tylko destrukcyjną, ale i niezwykle sprytną siłę? Angle mocno podłamany nie może uwierzyć, że przegrał ten pojedynek, a cała trójka z NWO pokazuje fanom środkowe palce, śmiejąc się z Kurta – takim obrazkiem kończymy także dzisiejsze RAW – do zobaczenia za tydzień!

• Urządzenie:  Windows

Cóż... Elimination Chamber Match o IC title już zapowiada się bardzo ciekawie mając w składzie takich uczestników jak AJ Styles, Antonio Cesaro czy Seth Rollins. Pytanie tylko... czemu nie ma walki EC o WWE WHC na tym PPV? I czyżby tylko jedna walka w takiej stypulacji na PPV o tej tematyce? Trochę słabo ;)

Wciąż mam nadzieję, że jednak odbierzesz pas JBL'owi, bo jakoś nie kupuję go jako lidera stajni, gdzie są Roode i Owens. Gdybym był na Twoim miejscu, to jednak na WMce zrobiłbym walkę Lesnar vs Angle i ewentualnie rematch JBL vs Sheamus. No ale cóż, to Twoje diary i ciekawe jak to potoczysz ;)

Co do samej gali, to najsolidniejszym punktem był segment otwierający. Poza tym mam wrażenie, że trochę mało dajesz się wypowiadać poszczególnym zawodnikom, chociażby w wywiadach. Karta na EC na razie nie zapowiada się jakość mocno pod względem starpowera, poza walką o IC title, ale może jeszcze dołożysz jakieś ciekawe starcie.

Życzę weny ;)

Czas na komentarz :)

Mamy na początku fajny segment między Kurtem, a now. Fajnie, że już promujesz ich walkę na WM.

Fajnie, że wygrał Rollins, ale dobrze też Rusev jakoś odbił sobie porażkę.

Feud Axela z Zigglerem? Na razie średnio się to rozwija, musisz dać im trochę więcej czasu z mikrofonem.

To było do przewidzenia, że rodzina wygra. Fajnie, że promujesz Wyatta, bo to zawsze ciekawa postać, a już na pewno w takich ciekawych wypowiedziach.

Corbin wykonujący End of Days na Henrym? Zabawnie to musiało wyglądać. Szkoda, że Cody'emu tak się spieszy z tym rewanżem.

Fajnie prowadzisz KO, który jak dla mnie powoli zaczyna wyrastać na znaczącą gwiazdę WWE.

AJ się kwalifikuje. Robi się nam ciekawy skład tej walki.

Kevin wygrał. Bardzo dobrze, może w końcu dojdzie na szczyt.

Przyzwoite Raw, które nam powoli określa jaką drogę obierze WWE przed twoją WM. Tak jak już Gierobak napisał możesz wydlużyć trochę kwestie, a cała reszta jest w porządku. Życzę weny ;)

• 1 miesiąc temu...

Witajcie. Moje słowa będą trochę z tyłka, ale no cóż. Zastanawiam się ostatnio, czy dalej ciągnąć to diary. Pomysłów mam ogrom, ale największy problem polega na tym, iż trzeba przelać je na papier, a raczej zerojedynki. Pytam więc: ktoś pisze się na dalszą podróż po konspiracyjnej erze Dablju i będzie czytał te nienajlepsze gale? Ostatnio widzę posucha w BZ, a mi brakuje jedynie motywacji. Tak czy inaczej – nie zapomniałem o diary :)

Cóż, raz na jakiś czas są postoje w BZ, ale to nic dziwnego po kilku lepszych miesiącach. Na pewno sam nie pociągnę działu, więc wstawiaj gale, nawet jak jedna, z dwie osoby Ci je skomentują. Może to przynajmniej zachęci innych do pisania ;)
  • 3 tygodnie później...

http://images.en.yibada.com/data/images/full/44561/wwe-monday-night-raw-july-20.jpg

WWE Raw #7

Dwa tygodnie do Elimination Chamber

Road to Wrestlemania trwa w najlepsze – przed nami jednak jeszcze jeden przystanek – Elimination Chamber, które już za dwa tygodnie. Na ostatnim RAW zobaczyliśmy wiele ciekawych momentów, w tym dwie walki kwalifikacyjne do Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship, wykorzystanie swojego rematch clause przez Cody'ego Rhodesa, który w dzisiejszym Main Evencie spróbuje odzyskać swój US Title, a także pasjonującą walkę wieczoru, w której Kurt Angle uległ Kevinowi Owensowi, po „drobnej” pomocy ze strony New World Order. Jak wydarzenia z zeszłego tygodnia skomentuje Złoty Medalista Olimpijski i co na to NWO? Kto uzupełni walkę o IC Title na Elimination Chamber? Czy Cody Rhodes będzie w stanie przeciwstawić się destrukcyjnej sile Barona Corbina? To wszystko i jeszcze więcej już dziś! Zapraszamy na Monday Night RAW!

-----

Wystrzeliwują fajerwerki, a to zwiastuje tylko jedno – Monday Night RAW! Publika jest niezwykle ożywiona, ale nie trwa to zbyt długo, gdyż na arenie rozbrzmiewa

, a po chwili na rampie pojawia się już New World Order, na czele z WWE World Heavyweight Championem, JBLem.

JBL: Dziękujemy za waszą owację! Dziękujemy, naprawdę! A teraz możecie już się przymknąć! Nie mamy zbyt wiele do powiedzenia, bo i po co wygłaszać porywające przemówienia dla takiej „publiczności” jak wy. No po prostu, to nie jest warte naszego czasu, energii, chęci. Wolę spożytkować tą chwilę na obejrzenie jakiejś dobrej walki – moją ulubioną jest walka wieczoru Royal Rumble 2016 pomiędzy Brockiem Lesnarem, a CM Punkiem. Ta zaciekła rywalizacja, sytuacja zmienna jak w kalejdoskopie, a na sam koniec zwycięstwo Brocka Lesnara! Kapitalny moment! A wiecie, co podobało mi się najbardziej? Najlepsze było to, co wydarzyło się po walce – to właśnie wtedy, wykorzystując moją walizkę Money in the Bank, zdobyłem WWE World Heavyweight Championship w całkowicie czystej i uczciwej walce – jedyną osobą, która próbowała grać nieczysto był Paul Heyman – to w końcu on chciał spowodować DQ. Nie doprowadził jednak do tego, oliwa sprawiedliwa... czy jakoś tak. Tak czy inaczej, chcę przypomnieć Wam, orangutanom, iż beze nas to show nie istnieje. Bez New World Order, Dablju Dablju I zamienia się jedynie w nudny teatr z udziałem pacynek sterowanych przez Johna Cenę. Czy naprawdę tego chcecie? Zrozumcie to. Bez New World Order nie ma WWE, nie ma wrestlingu, nie ma was.

Kevin Owens: JBL, nie zapomniałeś przypadkiem o walce wieczoru z zeszłego tygodnia...? Wiem, że nie, tak się tylko z Tobą droczę. Widzicie, orangutany, nazywam się Kevin Owens. Jestem Prizefighterem. Tydzień temu, w tym ringu, zmierzyłem się z tak uwielbianym przez was Kurtem Anglem! Tym Kurtem Anglem, który był pewny swojego zwycięstwa! I to go zgubiło! Zniszczyłem go. Upokorzyłem go. Nie dałem mu nawet cienia szansy, że jego los może być inny. Jak ktoś taki może walczyć w Main Evencie Wrestlemanii z tak genialnym wrestlerem jak JBL? A, no tak... Lesnar... ktoś naprawdę wierzy, że ten sterydziarz pokona JBLa? No nieźle, nieźle, nie powiem. Może powinniście zacząć pisać swoje wrestlingowe diary? W to mogą bawić się jedynie ludzie o podobnej inteligencji jak wy, Dablju Dablju I Universe.

Bobby Roode: Morał z tego jest prosty. Nic nas nie powstrzyma. Wrestlemania XXXII, Wrestlemania XXXIII, Wrestlemania XXL, to nie ma znaczenia... na każdym z tych eventów, Main Event jest prosty do przewidzenia. Zawsze będzie w nim ktoś reprezentujący Nas, New World Order, pionierów tego typu działalności. Spytacie jakiej? Odpowiemy: destrukcyjnej. Widzicie ten pas? To nasz pas. To pas, o którym 99% tego idiot, czy tam locker roomu może tylko pomarzyć. To granica dla nich nieosiągalna. New. World. Order.

Jednak zamiast muzyki NWO, na arenie wybucha Medal, a fani szaleją! The Olympic Hero, zwycięzca Royal Rumble 2016, Kurt Angle jest tutaj! Zobaczymy, co będzie miał do powiedzenia.

Kurt Angle: Brawo, chłopaki, brawo! Zgadzam się, jesteście niezniszczalni, nie da się was zatrzymać. Najlepiej wiesz o tym ty, Roode, w końcu to ty zainkasowałeś tydzień temu Angle Slam, kiedy to próbowaliście okraść mnie ze zwycięstwa? No i nie powiem, udało się wam. Heroiczna wygrana przez roll-up. Mniejsza. Nie obchodzi mnie wasze wybujałe ego, bo dla mnie liczą się przede wszystkim Ci ludzie – fani – i dopóki oni stoją za mną murem, nieważne jest, czy będę musiał pokonać JBLa, was wszystkich, czy Brocka Lesnara na Wrestlemanii XXXII – zrobię to i zostanę nowym WWE World Heavyweight Championem!

Kevin Owens: Piękna przemowa, wzruszyłem się. Nie zapominaj jednak, z kim masz do czynienia. Fani? Nie rozśmieszaj mnie. Te orangutany są dla Ciebie ważne? Zastanawiałeś się może nad znalezieniem prawdziwych sprzymierzeńców? Sprzymierzeńców, którzy pomogą ci w trudnych chwilach? Którzy staną do walki razem z tobą? Myślisz, że ci ludzie wesprą cię kiedykolwiek? Już nie pamiętasz, jak chantowali „you suck”, kiedy tylko pojawiałeś się na rampie? My pamiętamy. Pamiętamy doskonale. Dlatego nie obchodzą nas fani, kibice, Dablju Dablju I Universe, czy jak to się tam nazywa. Obchodzi nas jedynie WWE World Heavyweight Championship i nasze dobro. Nasze. Nie wspólne. Nie ich. Nasze.

Kurt Angle: Nie wierzysz w moc tych ludzi? Nie wierzysz w ich wsparcie? Chętnie udowodnię Ci, że ze wsparciem WWE Universe, wszystko jest możliwe! A mogę zrobić to już na Elimination Chamber! Kurt Angle versus Kev... zresztą. Nieistotne, z kim walczę, zawsze ingeruje w to całe NWO – więc co powiecie na handicap 1v3 match?!

JBL: Przede wszystkim, Angle, na Elimination Chamber czeka mnie pojedynek z Brockiem Lesnarem i o ile będzie to jedynie przechadzka i formalność, o tyle nie chcę zaprzątać sobie głowy jakimiś podrzędnymi walkami z pachołkami pokroju twojej osoby. Tak samo myślą zresztą...

Zanim JBL dokończył zdanie, przerwali mu jego koledzy z NWO, po czym cała trójka zaczęła się naradzać, dochodząc ostatecznie do konsensusu.

JBL: Wiesz co, Angle...? Jeśli tak bardzo chcesz zostać zmiażdżonym przez New World Order – proszę bardzo. Kevin Owens. Bobby Roode. Kurt Angle. 2vs1 handicap match na Elimination Chamber! Życzę połamania nóg...

Wow! Znamy kolejną walkę na Elimination Chamber PPV! Kurt Angle wygląda na zadowolonego, natomiast NWO jest pewne swojego triumfu — jak będzie w rzeczywistości? Pozostaje czekać nam na Elimination Chamber.

-----

Już za dwa tygodnie!

-----

Czas na pierwszą walkę tego wieczoru — zaczynamy od przedostatniego pojedynku kwalifikacyjnego do Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship. Przypomnijmy, że w walce zapewnili już sobie udział: Dean Ambrose©, Antonio Cesaro, Seth Rollins i AJ Styles.

Na arenie rozbrzmiewa

, co zwiastuje pojawienie się Bad News Barretta – Anglik nie został miło przyjęty przez publikę, ale niezbyt go to interesuje – jego celem jest zwycięstwo i zawalczenie o IC Title na Elimination Chamber. Po chwili na słyszymy już
, a na rampie pojawia się The Big Guy Ryback! Ostatnią walkę Ryback stoczył na Royal Rumble, gdzie uległ Curtisowi Axelowi w No DQ Matchu. Czy dzisiaj odbije sobie tą porażkę?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/3932_Bad_News_Barrett.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/ryback_g4s_58.jpg

Match #1

Bad News Barrett vs Ryback

Opis walki: Zaczęli w zwarciu, z którego, zgodnie z oczekiwaniami, zwycięsko wychodzi The Big Guy i rzuca Barrettem w narożnik – a tam na Anglika czekają już liczne punche i kicki. Po chwili Ryback podnosi BNB, mamy Irish Whip do narożnika, ale reversal ze strony BNB, który dokłada jeszcze Clothesline w narożniku. Chwila przerwy, krzyczy coś do kamery Barrett, po czym wraca do swojego przeciwnika – rzuca nim w liny, przygotowuje się do Big Boota, ale to Ryback wymierza Anglikowi powalający Clothesline i mamy pierwszy cover! 1.. 2.. kickout. Nie czeka Big Hungry i wykonuje German Suplex, kolejny, a na koniec dokłada jeszcze Fallaway Slam! Zamroczony Barrett, a tymczasem Ryback jest już w narożniku, gdzie skanduje „Feed me more!”, co zwiastuje tylko jedno – Meet Hook! Rozpędza się The Big Guy, ale unik Anglika i kapitalny Jumping Neckbreaker! Co za akcja! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie może uwierzyć w to BNB, ale wie, że nie może teraz odpuścić. Przesuwa Rybacka w stronę narożnika, po czym wchodzi na drugą linę... Elbow Drop i trafia! To może być koniec! 1.. 2.. kickout! Nie poddaje się Big Hungry, co zaczyna coraz bardziej irytować Bad News Barretta, który wstaje, ściąga ochraniacz i szykuje się do Bull Hammera! Krzyczy Anglik w stronę Rybacka, który po chwili wstaje, ale wykonuje kapitalny unik, błyskawicznie nabiera prędkości i sprzedaje swojemu rywalowi niespodziewany Meet Hook! Totalnie zaskoczony Barrett, co wykorzystać stara się Big Hungry – „Finish him!” – i za moment BNB jest już na barkach Rybacka. Panowie przez chwile walczą ze sobą, aż ostatecznie udaje się Barrettowi uciec spod topora, uderzając łokciem Rybacka i błyskawicznie oddalając się z ringu, w stronę stołu komentatorskiego. Nie ma zamiaru jednak czekać Ryback, biegnie w stronę Barretta, ale ten robi prosty unik i Big Hungry przelatuje nad wspomnianym stanowiskiem komentatorów! Co za szkolny błąd! Wykorzystuje to BNB, który wraca do ringu, licząc na countout swojego rywala – Ryback wraca jednak do ringu zaraz po '8'. Nie podoba się to Barrettowi, który szarżuje na Big Guy'a, Bull Hammer... ale unik ze strony Rybacka, który nabiera prędkości na linach, chcąc w zamyśle wyrzucić Anglika z ringu potężnym Clotheslinem, ale Big Hungry popełnia kolejny podstawowy błąd i nadziewa się prosto na Bull Hammer! Bull Hammer! Szczęśliwy Barrett przypina! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall:

Bad News Barrett

Co za walka, co za błędy Rybacka, który chyba wciąż ma przed oczami swoją walkę z Royal Rumble – tymczasem Bad News Barrett będzie miał szansę, aby na Elimination Chamber raz jeszcze znaleźć się w posiadaniu Intercontinental Championship!

-----

Wracamy po przerwie reklamowej! Na rampie widzimy Curtisa Axela, który pojawia się na arenie przy

. Axel tydzień temu został zaatakowany z zaskoczenia przez Dolpha Zigglera w strefie wywiadów – zobaczymy, jak się do tego odniesie. Póki co, Curt został przywitany przez fanów w całkiem przyjazny sposób.

Curtis Axel: Witajcie. Przejdę od razu do sedna sprawy. Nie boję się walki. Nigdy się jej nie bałem. Byłem Tag Team Championem, byłem Intercontinental Championem, byłem Paul Heyman Guy'em, czy wreszcie stoczyłem niedawno dwa boje z Rybackiem, dwukrotnie wychodząc z nich zwycięsko. Czy to mało? Tak, całkiem mało. Dolph Ziggler jest ode mnie zdecydowanie bardziej utytułowany. Czy to jednak czyni go kimś lepszym? Absolutnie nie! Jeśli jednak Ziggler tak sądzi, ma prawo powiedzieć mi to w twarz i zmierzyć się ze mną jak mężczyzna, w tym ringu! Na to już jednak za późno. Niepotrzebnie atakowałeś mnie zza pleców, a co ważniejsze, niepotrzebnie mieszałeś w to mojego perfekcyjnego Ojca! Rusz więc swoje dupsko tutaj!

Na reakcję z locker roomu nie trzeba było długo czekać, gdyż na arenie błyskawicznie wystrzeliwuje

, a na rampie staje solidnie wybuczany Dolph Ziggler.

Dolph Ziggler: Curt, ty naprawdę nic nie pojmujesz. Perfekcyjny ojciec? To ja tu jestem perfekcyjny! To ja jestem idealny, niezwyciężony i nic tego nie zmieni! Zresztą... po co tu w ogóle z tobą o tym dyskutuję? Przecież to fakt niezaprzeczalny, niepodważalny. Walka? Chcesz ze mną walczyć? Proszę cię... zachowaj resztki godności i nie kompromituj się. Walczyć? Ze mną? Z dwukrotnym World Heavyweight Championem? Szkoda marnować mi mojego cennego czasu na ludzi twojego pokroju. Ciao!

Axel próbował rzucić się jeszcze na Zigglera, ale ten przewidział ten ruch i błyskawicznie oddalił się z ringu.

-----

Przenosimy się już do ringu, gdzie czeka nas druga walka tego wieczoru! Na arenie wystrzeliwuje

, a na rampie, ku ogromnej uciesze publiczności, pojawiają się mistrzowie Tag Team – The Woolievers! Panowie tauntują z fanami, a po chwili wchodzą do ringu. Niedługo potem rozbrzmiewa Making Moves, a na arenie pojawiają się Prime Time Players – czy będą w stanie zakończyć dziś swój losing streak? Przekonamy się!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/Zack_Ryder_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2580/bo_dallas_g4s_6.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3673/Primetime_Players_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #2

The Woolievers vs Prime Time Players

Non-title Tag Team Match

Opis walki: Rozpoczęli w ringu Zack Ryder oraz Titus O'Neil. Ryder sprytnie unika zwarcia, wiedząc o przewadze fizycznej O'Neila. W końcu, po chwili, Titus rusza z impetem na Zacka, ale ten robi błyskawiczny unik, zachodzi rywala za plecy i wykonuje szybki Neckbreaker, czym od razu elektryzuje publikę. Mamy zmianę z Bo – szykuje się akcja drużynowa. Ryder rzuca Titusem w liny, a Dallas sprzedaje mu Big Boota! Pierwszy cover! 1.. 2.. kickout. Nie dadzą tak łatwo za wygraną zmotywowani Prime Time Players. Bo postanawia osłabić nieco lewą rękę O'Neila, wykręcając mu ją. Temu jednak po chwili udaje się wyrwać z locka, odbić się od lin i mamy potężny Pounce, który daje obu zawodnikom moment na regenerację – Titus zbiera siły, a za moment mamy już zmianę z Darrenem Youngiem, który z impetem rzuca się na Dallasa – Irish Whip do narożnika, a potem Corner Clothesline. Na koniec Belly-to-back Suplex i cover! 1.. 2.. kickout. Nie poddaje się Dallas, który szuka zmiany z Ryderem, ale uniemożliwia mu to Darren, sprzedając mu Neckbreakera. Nakręca się Young i po chwili jest już na trzeciej linie! Diving Elbow Drop... ale unik Dallasa i błyskawiczna zmiana z Ryderem! Nakręcony jest niesamowicie były Internet Champion! Nabiera prędkości na linach, Clothesline! A potem kolejny! I następny! Dokłada jeszcze Facebuster i potężny Irish Whip do narożnika! Tak, już wiemy co nadchodzi – „Woo! Woo! Woo!” i Ryder wymierza Broski Boot Darrenowi! Cover! 1.. ale what the hell? Nagle w ringu pojawia się New Day, którzy atakują Rydera, a po chwili także wszystkich innych zawodników!

No contest

Pretendenci to tytułu Tag Teamów nie przestają atakować zmęczonych zawodników, skupiając się głównie na mistrzach – The Woolievers! Ostatecznie Zack Ryder oraz Bo Dallas inkasują po jednym Midnight Hour! Wygląda na to, że New Day mają nam coś jeszcze do powiedzenia!

Kofi Kingston: Liczcie się z tym, że to są wasze ostatnie dni z tym pasem. Już na Elimination Chamber zderzycie się z rzeczywistością, która, wierzcie mi, nie jest kolorowa. New Day Rocks! New Day Rocks! New Day Rocks!

-----

Już za sześć tygodni!

-----

Po przerwie reklamowej czas na ostatnią walkę kwalifikacyjną do Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship!

Rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się Mr. Anderson! Przypomnijmy, że Asshole powrócił do WWE na Royal Rumble, w której to walce doszedł do finałowej trójki, po czym został wyeliminowany w kontrowersyjnych okolicznościach przez Setha Rollinsa. Anderson zdaje się nie rozpamiętywać już tego wydarzenia i skupia się tylko na zwycięstwie w dzisiejszym pojedynku. Po chwili słyszymy już
, a na trybunach pojawia się Roman Reigns, przywitany mieszaną reakcją fanów – byłemu członkowi The Shield nie idzie ostatnimi czasy najlepiej – porażka z Brockiem Lesnarem w Turnieju o WWE World Heavyweight Championship oraz średni występ w Royal Rumble nie napawają optymizmem. Co The Powerhouse pokaże dzisiaj?

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/mr_anderson_iw_burak_s_2.png vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2596/roman_reigns_1_unconquerable_nov15.jpg

Match #3

Mr. Anderson vs Roman Reigns

Opis walki: Zaczęli w zwarciu, z którego zwycięsko wychodzi Reigns – rzuca Andersonem w liny i wymierza mocny Clothesline, a gdy Asshole podnosi się, mamy powtórkę z rozrywki. Szybko wypracował sobie przewagę w tym pojedynku Roman, ale nie zamierza on na tym poprzestać. Podnosi Kena i mamy Irish Whip do narożnika, a następnie serię Corner Clothesline'ów – konkretnie siedem. Nie trzeba czekać długo, a Roman wykonuje raz jeszcze Irish Whip do przeciwnego narożnika i powtarza Clothesline'y – póki co nie ma nic do powiedzenia w tym pojedynku Anderson. Chwila przestoju w walce, nabiera sił Reigns i po chwili zabiera się z powrotem do „roboty” – rzuca Andersonem w liny, przygotowuje się do Superman Puncha... ale unik w ostatniej chwili ze strony Asshole'a, który wymierza szybki Lariat swojemu rywalowi i opuszcza ring, aby zregenerować siły. Odpoczynek Andersona nie trwa jednak zbyt długo, gdyż błyskawicznie rzuca się na niego Reigns i pojedynek przeistacza się w istny brawl z użyciem stalowych schodków, czy barierek, w którym przeważa Roman. Po chwili The Powerhouse raz jeszcze rzuca Andersonem w barierki, ale mamy reversal i to były członek The Shield twardo ląduje! Nie zamierza stać bezczynnie Asshole, który rzuca się na przeciwnika i zasypuje go toną punchy, a na koniec podnosi go i sprzedaje Neckbreaker! Będzie próbował wygrać ten pojedynek przez count-out! Ken wraca do ringu, ale całkiem szybko, bo przy '7', robi to także Roman. Zdezorientowało to nieco byłego Mr. Money in the Bank, ale po chwili dochodzi on do siebie i kontynuuje natarcie, wymierzając Chop za Chopem Reignsowi, następnie Irish Whip do narożnika, a na koniec Buldog! Cover! 1.. 2.. kickout. Nakręcony jest Anderson, wchodzi na trzecią linę, Diving Elbow Drop... trafia! Cover! 1.. 2.. raz jeszcze kickout. Zaczyna denerwować się Asshole, powoli wyczerpuje on swój arsenał akcji. Postanawia poczekać, aż Reigns sam się podniesie. Po kilkunastu sekundach tak też się dzieje i Anderson błyskawicznie próbuje wykonać Mic Check, aczkolwiek The Powerhouse nie daje za wygraną – odpycha Kena, po czym odbija się od lin i wykonuje Superman Punch! Cover! 1.. 2.. kickout! Kieruje się do narożnika Reigns i tym razem to on czeka, aż rywal wstanie o własnych siłach. Anderson podnosi się, odwraca, a tymczasem Roman próbuje wykonać Spear... ale Asshole robi unik i The Powerhouse wpada prosto na turnbuckle! Totalnie zdezorientowany Reigns nie wie, gdzie jest i ląduje w sidłach Andersona! Mic Check! Cover! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall:

Mr. Anderson

A więc jednak! Mr. Anderson triumfuje i to on uzupełnia finałowy skład walki o Intercontinental Championship na EC PPV! Zadowolony jest z siebie Asshole, który świętuje razem z fanami.

-----

Po krótkiej przerwie wracamy na arenę, a konkretnie na rampę, gdzie przy akompaniamencie

pojawiło się The Wyatt Family – przypomnijmy, że rodzinka zaatakowała Kane'a na Royal Rumble. Bray zdaje się napawać tym od dwóch tygodni, w każdej swojej wypowiedzi. Czy dziś będzie podobnie?

Bray Wyatt: Wiosna jest piękna... zima także. Każda z tych pór ma w sobie coś niepowtarzalnego, co pozwala jej żyć! Ja także miałem to „coś”, co wprowadzało drugie tchnienie w moje płuca, co sprawiało, że byłem osobą spełnioną! Nie trwało to jednak długo. Demony tego świata zmówiły się, aby mnie unicestwić! Ja jednak nie dałem się łatwo zniszczyć... a dziś, lata później, to ja władam nad każdą demoniczną postacią która oddycha! To one kłaniają się mi! To ja nad nimi panuję! Kane, to koniec Ciebie. To koniec twojego dziedzictwa. Na zawsze.

I w tym momencie Bray wyciąga ręce do góry i wykonuje charakterystyczny dla Kane'a zamach, a z narożników wybuchają płomienie. Po chwili Wyatt klęczy już w ringu, krzycząc „Follow the Buzzards!”.

-----

Przed nami przedostatnia walka tego wieczoru! Słyszymy

, a to zwiastuje pojawienie się The Miza! Były WWE Champion ostatni raz wystąpił w tegorocznym Royal Rumble, na którym pojawił się z numerem #29. Po chwili wystrzeliwuje już
, a naelektryzowana publika wita ogromnym cheerem byłego Intercontinental Championa – Antonio Cesaro! Dla Szwajcara będzie to dobry sprawdzian przed Elimination Chamber Matchem, w trakcie którego na szali znajdzie się właśnie IC Title.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_cut_by_Danger_Liam_2.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/44/4214_The_Miz.jpg

Match #4

Antonio Cesaro vs The Miz

Normal Match

Opis walki: Miz szybko ruszył na Cesaro, ale ten wykonuje prosty unik i The Awesome One ląduje nieprzyjemnie na turnbuckle, na czym szybko korzysta Szwajcar, wykonując Irish Whip i Corner Clothesline w narożniku. Potem dokłada jeszcze Bridging German Suplex i mamy cover! 1.. 2.. kickout. Miz niezwykle oszołomiony już od samego początku walki, stara się stawiać opór Cesaro, który szykuje się do następnego Suplexa – Miz ląduje jednak na nogach i błyskawicznie opuszcza ring, aby nabrać sił przy barierkach. Nie podoba się to Szwajcarowi, który szybko zmierza w stronę byłego WWE Championa, ale ten nie zamierza wpaść w sidła rywala i kieruje się do stołu komentatorskiego. Taka zabawa w kotka i myszkę trwa jeszcze przez chwilę, aż Cesaro dopada Miza tylko po to, żeby nadziać się na Dropkicka w kolana! Nie czeka ani chwili The Awesome One i dokłada Irish Whip w barierki, po czym wraca do ringu, licząc na count-out. Taktyka ta okazuje się jednak nieskuteczna, gdyż Cesaro pojawia się w kwadratowym pierścieniu przy „7”. Nie jest z tego faktu zbyt zadowolony Miz, który kontynuuje natarcie — Irish Whip w narożnik, a następnie Awesome Clothesline! Cover! 1.. 2.. kickout. Zdesperowany Miz wchodzi na trzecią linę, Diving Elbow Drop... ale unik ze strony Cesaro, który błyskawicznie zakłada Crossface! Co za kontra! Walczy z bólem były WWE Champion, ale liny są daleko! Po chwili Miz ostatecznie odklepuje!

Winner by submission:

Antonio Cesaro

Jednak zamiast muzyki Szwajcara, rozbrzmiewa

, a na rampie pojawia się Intercontinental Champion Dean Ambrose! Fani przyjmują go ogromnym heatem, ale ten zdaje się tym w ogóle nie przejmować — mistrz staje w drodze do ringu i wpatruje się jedynie z uśmiechem na ustach w Cesaro, wznosząc swój pas do góry.

-----

-----

Czas na dzisiejszy Main Event, w którym to na szali znajdzie się WWE United States Championship! Słyszymy

, a na rampie staje challenger — Cody Rhodes! Przypomnijmy, że stracił on swój pas na rzecz Corbina na Royal Rumble. Rhodes został przywitany całkiem dobrze przez publikę, która liczy na jego zwycięstwo. Za moment jednak widzimy już tylko cztery światła reflektorów, w których pojawia się US Champion — Baron Corbin! The Lone Wolf zmierza do ringu przy Superhuman i zdaje się nie zważać ani na swojego rywala, ani na fanów, ani na cokolwiek innego.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5462/US_Title_2_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/3333_Baron_Corbin.jpg vs http://psd-dreams.de/data/thumbnails/56/Cody_Rhodes_CutOut_Jess-x_2.jpg

Main Event

Baron Corbin © vs Cody Rhodes

Normal Match for the WWE United States Championship

Opis walki: Corbin bez okazywania jakichkolwiek emocji podchodzi do Rhodesa i raz jeszcze pokazuje mu różnicę w ich warunkach fizycznych. Rhodes zdaje się tym jednak nie przejmować, gdyż odpycha mistrza i sprzedaje mu Clothesline! Corbin szybko wstaje, ale za moment inkasuje kolejny Clothesline! Szybko rozkręciła się nam ta walka. Odbija się od lin Cody i mamy Leg Drop. Nie czeka długo i raz jeszcze sprzedaje Leg Dropa Corbinowi! Cover! 1.. 2.. kickout. To zdecydowanie za mało, aby pokonać tak wytrzymałego zawodnika, jakim bezsprzecznie jest The Lone Wolf. Baron nie zdążył się jednak nawet otrząsnąć po bardzo śmiałym ataku Rhodesa, a tymczasem challenger jest już na narożniku! Crossbody... ale łapie go w powietrzu Corbin! Nieprawdopodobne! Alabama Slam dla Rhodesa! To może być koniec! Cover! 1.. 2.. kickout. Jeden moment wystarczył, aby walka znalazła się pod całkowitą kontrolą broniącego tytułu Corbina, który wykonuje Irish Whip do narożnika, a następnie zwala Cody'ego z nóg, wykorzystując Body Avalanche. Następnie podnosi go, rzuca nim w liny, Big Boot... ale unik Rhodesa, który próbuje Lariatu... ale unik Corbina, który sprzedaje Swinging Neckbreaker challengerowi! Kapitalna akcja! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie zdaje się tym przejmować The Lone Wolf – rzuca raz jeszcze Rhodesem w liny z Clotheslinem w zamiarze, ale Cody ponownie wykonuje unik, nabiera prędkości na linach, ale ponownie Corbin jest o „krok” dalej od swojego rywala, sprzedając mu Deep Six! Kolejny cover! 1.. 2.. kickout! Walczy Rhodes, bo wie, że szansa na odzyskanie swojego pasa może się przez długi czas nie powtórzyć. The Lone Wolf wstaje, odbija się od lin i wykonuje Elbow Drop! Następnie powtarza akcję, ale tym razem Rhodes robi unik i błyskawicznie wymierza swojemu rywalowi Dropkick! Nie traci czasu na pin, wchodzi na narożnik, Crossbody... i raz jeszcze w tym pojedynku przechwytuje go w powietrzu Corbin, ale tym razem z dużo poważniejszym skutkiem! End of Days! Cover! 1.. 2.. 3!

Winner by pinfall and still WWE United States Champion:

Baron Corbin

Mimo usilnych starań, nie udało się Cody'emu odzyskać utraconego na Royal Rumble United States Championship — Baron Corbin po raz kolejny okazał się być zbyt mocnym przeciwnikiem. The Lone Wolf odbiera pas od sędziego, po czym udaje się na backstage, a Rhodes powoli dochodzi do siebie w narożniku — i takim obrazkiem kończymy dzisiejsze RAW! Do zobaczenia za tydzień!

NEWSY #4

:arrow: Potwierdzonych została już kilka walk na Elimination Chamber:

1. JBL vs Brock Lesnar — for the WWE World Heavyweight Championship
  2. Dean Ambrose vs Antonio Cesaro vs Seth Rollins vs AJ Styles vs Bad News Barrett vs Mr. Anderson — Elimination Chamber Match for the Intercontinental Championship
  3. The Woolievers vs New Day — for the WWE Tag Team Championship
  4. Bobby Roode & Kevin Owens vs Kurt Angle — 2 on 1 Handicap Match

:arrow: Na najbliższym, ostatnim przed Elimination Chamber, Monday Night RAW zjawi się Paul Heyman, aby przekazać kilka słów od swojego wciąż kontuzjowanego klienta, a także oficjalnie podpisać kontrakt na walkę.

:arrow: Cody Rhodes nie krył rozczarowania po porażce z Baronem Corbinem w Main Evencie RAW — zapowiedział, że zrobi sobie dłuższą przerwę od wrestlingu.

:arrow: Na RAW dowiemy się, czy i jak Baron Corbin będzie bronił United States Championship na Elimination Chamber.

:arrow: Bray Wyatt zapowiedział, że na RAW pokaże nam coś, co będzie wspominane jeszcze przez długie lata.

:arrow: :arrow: :arrow: RAW powinno pojawić się jakoś w tygodniu, może dopiero w weekend — zależy od weny.

:arrow: :arrow: :arrow: Oczywiście zachęcam do komentowania, czytania, obstawiania, etc. Liczę, że po najbliższym RAW wpadnie chociaż jeden koment z typami :)

A ja skomentuję, bo zapomniałem ;)

Widzę, że rozwijasz story z nowym NWO i feudem JBL'a z Kurtem. Angle powinien sobie poradzić z Roodem i Owensem na EC. Jestem ciekaw czy doprowadzisz do walki Angle vs Lesnar na WM, czy jednak pociągniesz rozwiązanie ze stajnią JBL'a.

Dość zaskakujące zwycięstwa Bad News Barretta nad Rybackiem oraz Mr. Andersona nad Romanem Reignsem. Ciekawe czy sam EC Match przyniesie jakieś niespodzianki i Ambrose straci pas mistrzowski..

No i fajnie, że promujesz mocno pozostałe pasy mistrzowskie. U.S. Championship w main evencie RAW to raczej motyw spotykany tylko, czy jakieś mocne nazwisko posiada te mistrzostwo, a tu walka Corbina z Rhodesem.

Życzę weny :)

• 2 tygodnie później...

Czytam Twoje opowiadanie praktycznie od początku, jednak dopiero teraz zaczynam je komentować. W końcu kiedyś musi być ten pierwszy raz:

- I na początek mój ulubiony wrestler w obecnym WWE, czyli John Cena. U ciebie pełni on funkcję GM'a, nie powiem, zaintrygowało mnie to. John jako GM radzi sobie całkiem nieźle i ten pomysł był całkiem trafny. Ciekaw jest, czy Mr. Never Give Up, będzie jeszcze u Ciebie w diary aktywnym wrestlerem, czy może na stale zajął się rolą GM'a?

- Powstanie nowego NWO i mam mieszane uczucia. Co prawda są tam całkiem nowi ludzie, ale jednak razi w oczy ta nazwa - „Nowy porządek świata”. JBL, jako WWE Champion to dosyć ciekawa opcja, a Ty dodatkowo mocno go prowadzisz, tak więc jestem ciekaw co wyniknie z tego storyline'u.

A teraz trochę o ostatnim Raw:

- pierwszy segment bardzo fajny. Rozbroiły mnie słowa Kevina o tym, że WWE Universe mogą zacząć pisać wrestlingowe diary, ale nie powiem, fajnie się to wpasowało w jego gimmick. W ogóle , muszę Cię pochwalić bo wszyscy uczestnicy tego segmentu mieli dobrze rozpisane wypowiedzi, które pasowały do ich gimmicku. Angle vs Roode i Owens na PPV? Będzie bardzo ciekawie i zastanawiam się komu dasz wygrać. Angle to w końcu zwycięzca Royal Rumble Matchu, no a Kev i Bobby są członkami NWO. Tu będzie ciężko przewidzieć wynik, ale to plus bo takie starcia czyta się najlepiej i na takie czeka się najbardziej.

- Feud Axela i Zigglera trwa w najlepsze i fajnie że rozwijasz także Mid Cardowe feudy, bo to zawsze podnosi rangę zawodników z Mid Cardu i potem łatwiej ich wypromować do Main Eventu.

- Zaintrygował mnie ten cały The Woolievers, bo na razie naprawdę fajnie ich prowadzisz. Są ciekawi, świeży, a ich wypowiedzi są naprawdę zabawne. Co prawda ich feud z New Day, to nie jest nic porywającego, ale jak na dywizję Tag Team, to nie mam większych zastrzeżeń.

- Reigns dosyć łatwo przegrywa z Andersonem, ale mnie to nie dziwi, bo u Ciebie Roman nie jest mocną postacią, a Ken był przecież w pierwszej trójce Royal Rumble, więc jego wygrana była raczej oczywistością. W ogólne, fajnie że jest Elimination Chamber Match o IC Title, bo przynajmniej coś się dzieje z tym tytułem. Co do samego IC Championa, to po Heel Turnie, Dean nabrał u Ciebie kolorów i czekam, co się z nim stanie i jakie rywala dostanie na WM'ce.

- No i Main Event, który był tak naprawdę dominacją Corbina, który wykorzystał swoje warunki fizyczne i kontrował prawie każdą próbę araku Rhodesa. Czego mi zabrakło w tej walce? Star Power'a, bo Corbin nie dawno u Ciebie zadebiutował, a Cody nie był jakąś mocną postacią, dlatego ich walka w Main Evencie trochę mnie zdziwiła, no ale rozumiem, że chciałeś nieco wypromować US Title.

Reasumując, bardzo fajne opowiadanie. Widać, że masz dużo kreatywnych pomysłów, ale chyba trochę kiepsko u Ciebie z czasem, dlatego życzę Ci weny no i będę czekał na kolejny odcinek.

6/5/2016 - matura z Angielskiego...

1401452856576993aff03a4.jpg

• 1 miesiąc temu...

http://images.en.yibada.com/data/images/full/44561/wwe-monday-night-raw-july-20.jpg

WWE Raw #8

Tydzień do Elimination Chamber

Przed nami ostatni przystanek na drodze do Elimination Chamber PPV! Tydzień temu byliśmy świadkami kolejnych historycznych momentów — Baron Corbin obronił WWE United States Championship w walce z Cody Rhodesem, poznaliśmy finałowy skład walki o Intercontinental Championship na EC, a także ustalony został kolejny pojedynek — 2 on 1 Handicap match — Kurt Angle vs Kevin Owens & Bobby Roode. Co będzie miał nam dziś do powiedzenia Paul Heyman i czy podpisanie kontraktu na Main Event Elimination Chamber przebiegnie bez zakłóceń? Jak swoje zeszłotygodniowe zwycięstwo skomentuje Baron Corbin? Co takiego wyjątkowego ma dla nas Bray Wyatt? To wszystko i wiele więcej już dzisiaj! Zapraszamy na Monday Night RAW!

-----

Mamy pokaz pirotechniczny, a następnie podgląd na wspaniałą publiczność! Czas rozpocząć Monday Night Raw! Na arenie rozbrzmiewa

, a na rampie widzimy już cztery światła reflektorów, w których wkrótce pojawia się United States Champion — Baron Corbin. Spokojny i pewny siebie zmierza do ringu, zobaczymy co będzie miał nam do przekazania.

Baron Corbin: Pokonałem wszystkich. Cody Rhodes. R-Truth. Mark Henry. Raz jeszcze Cody Rhodes. Wciąż jestem US Championem. Nie ma już dla mnie konkurencji. W dniu dzisiejszym, zostaję wiecznym mistrzem i odchodzę z tej federacji. Nie mam po co tu być, nie mam o co tu walczyć. Żegnam.

Jak można było się spodziewać, WWE Chairman John Cena nie pozwoli na taki rozwój wypadków — na arenie wystrzeliwuje

i szef pojawia się na rampie, przy tradycyjnym heacie publiczności.

John Cena: Spokojnie, spokojnie, kolego. Wieczny mistrz? Pokonałeś już wszystkich? Wybacz, ale chyba nie do końca wróciłeś jeszcze do siebie po ostatniej obronie United States Championship! Póki co, jesteś bardzo dominującym mistrzem – winszuję – aczkolwiek nie oznacza to, że jesteś nietykalny i niezniszczalny! Nie zapominaj, że jestem tu jeszcze ja i to póki co ja decyduję o tym, co dzieje się w WWE – uwierz mi, nie pokonałeś wszystkich. Nie pokonałeś nawet małej części zawodników, która bardzo chętnie przygarnęłaby twój tytuł. W sumie... nawet dobrze się składa... nie masz rywala na Elimination Chamber PPV, racja? Ten stan rzeczy jest już jednak nieaktualny, gdyż dzisiaj, w tym ringu, trzy niezwykle żądne zwycięstwa osobistości zmierzą się w Triple Threat Matchu, którego zwycięzca zawalczy z tobą o ten tytuł na EC PPV!

Baron Corbin: Słucham? Słyszysz samego siebie? Walczyć? Ze mną? Oszczędź tych biednych chłopców...

John Cena: Czy takich biednych... nie byłbym tego taki pewny. Zresztą, myślę, że chętnie chcesz poznać swoich potencjalnych rywali!

Chairman wskazuje na titantron, a po chwili rozbrzmiewa

– na rampie pojawia się pierwszy uczestnik dzisiejszego Triple Threat Matchu – Rusev, przywitany sporym heatem, które przerywa jednak
, przy którego akompaniamencie na arenie widzimy Curtisa Axela! The Axe Man zyskał sobie ostatnimi czasy sporą przychylność fanów. To jednak nie koniec! Przed nami trzeci zawodnik! Fani oczekują zniecierpliwieni, gdy nagle wystrzeliwuje
, a na rampie staje Sami Zayn! Sami Zayn powrócił do WWE i stanie przed szansą walki o United States Championship! Co za niespodzianka! Cała trójka zawodników wpatruje się w siebie, natomiast Corbin z ogromnymi wyrzutami skierowanymi w stronę Johna Ceny opuszcza ring. Kto zmierzy się o US Title na Elimination Chamber? Przekonamy się już dzisiaj!

-----

Już za tydzień!

-----

Po krótkiej przerwie wracamy już do ringu, gdzie czeka nas 6-man Tag Team Match z udziałem wszystkich zawodników, którzy zmierzą się w Elimination Chamber Matchu o Intercontinental Championship!

Na początek rozbrzmiewa

, a arena eksploduje cheerem! Na rampie pojawia się Antonio Cesaro, który utracił swoje mistrzostwo interkontynentalne na rzecz Deana Ambrose'a na Royal Rumble — to jednak wydarzenia po walce, a konkretnie Piledriver, którym Lunatyk zaatakował Cesaro, rozpoczęły istną wojnę pomiędzy tymi zawodnikami.

Nie musimy długo czekać na pojawienie się jednego z dzisiejszych partnerów Szwajcara –słyszymy

, co zwiastuje rychłe pojawienie się Mr. Andersona! Przypomnijmy, że Asshole powrócił na Royal Rumble, w którym to zajął ostatecznie trzecie miejsce, będąc wyeliminowanym w kontrowersyjnych okolicznościach przez uczestniczącego w dzisiejszej walce Setha Rollinsa.

Czas na trzeciego zawodnika, którym jest AJ Styles!

rozgrzewa publikę do czerwoności, a sam The Phenomenal One pewny siebie zmierza do ringu — jest niezwykle skoncentrowany na nadchodzącym pojedynku.

Tymczasem przed nami pierwszy wrestler z drużyny przeciwnej! Rozbrzmiewa The Second Coming, a na rampie staje wspomniany już dzisiaj Seth Rollins. Były członek The Shield zakwalifikował się do wspomnianej już walki o IC Title na EC PPV poprzez zwycięstwo przez DQ z Rusevem.

Po chwili słyszymy już

, co zwiastuje nam dawkę złych newsów! Krytycy twierdzą, że najlepsze lata Barrett ma już za sobą — ten jednak dzisiaj oraz na samym Elimination Chamber będzie chciał udowodnić, że to nieprawda.

Heat skierowany w stronę obu panów to jednak nic przy tym dla Deana Ambrose'a!

jest praktycznie niesłyszalne przez olbrzymie buczenie fanów. Intercontinental Champion ma to jednak w poważaniu, pokazując środkowe palce w stronę trybun.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/Dean_Ambrose_Jibunjishin_2016_2.pnghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1005/seth_rollins_g4s_16.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/3932_Bad_News_Barrett.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/955/Cesaro_cut_by_Danger_Liam_2.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/107/AJ_Styles_4_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/65/mr_anderson_iw_burak_s_2.png

Match #1

Dean Ambrose & Seth Rollins & Bad News Barrett vs Antonio Cesaro & AJ Styles & Mr. Anderson

6-man Tag Team Match

Opis walki: Zaczęli. Pierwsi w ringu Ambrose i Cesaro, co błyskawicznie powoduje ogromne zainteresowanie fanów. Dean patrzy się wściekle na Antonio, po czym rzuca się na niego i zaczyna okładać punchami, ale Szwajcar nie daje za wygraną i także wymierza kilka uderzeń w stronę Lunatyka. W końcu Intercontinental Champion odpycha Cesaro, następnie wstaje, pokazuje mu środkowe palce i zmienia się z Rollinsem, który rusza na Antonio, ale nadziewa się na Uppercut! Nie czeka Swiss Superman, odbija się od lin i dokłada jeszcze Clothesline dla niczego nie spodziewającego się Setha. Zmiana z Andersonem, a ten szybko podnosi The Architecta, rzuca nim w liny i mamy Clothesline, a następnie szybki Neckbreaker. Cover! 1.. 2.. kickout. Nie czeka Ken, raz jeszcze łapie i podnosi Rollinsa z Bucklebombem w zamyśle, ale temu udaje się wyrwać i wykonać błyskawiczną zmianę z Barretem, który atakuje zaskoczonego Andersona Big Bootem, po czym zaczyna ironicznie tauntować z publiką. Nie trwa to jednak za długo, gdyż BNB wraca do pracy i wykonuje Irish Whip do swojego narożnika, gdzie obija go cała drużyna, mimo wyraźnych upomnień sędziego. Osłabiony Asshole pada na ziemię, a Barrett wchodzi na drugą linę i mamy Elbow Drop! Cover! 1.. 2.. kickout. Nie daje za wygraną Anderson, który za wszelką cenę chce zmienić się z kimkolwiek ze swojej drużyny – nie będzie to jednak proste zadanie, gdyż Barrett już kontynuuje natarcie, wykonując German Suplex! A potem kolejny! I jeszcze jeden, ale ten ostatni na tyle niefortunnie, że Anderson ląduje idealnie w swoim narożniku, gdzie zmienia się z nim AJ Styles! The Phenomenal One błyskawicznie rusza do akcji, a BNB ma zamiar powalić go Bull Hammerem out of nowhere, ale AJ w porę robi unik i wymierza Anglikowi Pele Kick! Nakręca się Styles i nie traci czasu – wychodzi zza liny i szykuje się do Phenomenal Forearmu! Wskakuje na trzecią linę, ale w tym momencie Ambrose uderza w nią i AJ z ogromnym impetem nieprzyjemnie upada! Darowanemu koniowi nie patrzy się w zęby, więc Barrett szybko zmienia się z Intercontinental Championem, a ten wykonuje potężne Dirty Deeds! Cover! 1.. 2.. ale w ostatniej chwili przerywa Cesaro! Dwaj rywale wpatrują się w siebie, a Lunatyk wygląda, jakby miał zaraz eksplodować! Ostatecznie rzuca się na Antonio i z pomocą reszty wrestlerów, którzy także biorą udział w brawlu, walka przeradza się w istny chaos! Anderson walczy z Rollinsem – punch za punchem, aż w końcu Ken robi unik i potężnym Clotheslinem wyrzuca Setha, ale i siebie z ringu i to właśnie poza nim toczy się dalsza walka między tymi dwoma panami – Barrett uczepił się natomiast Stylesa i to on wyraźnie przeważa w tej rywalizacji, atakując korpus AJ'a ciosami z kolana, aż dochodzi do interwencji sędziego. Najciekawiej jest jednak w brawlu pomiędzy Cesaro, a Ambrosem, w którym to oboje nawzajem kontrują każde swoje poczynanie! Antonio wynosi Lunatyka pod Neutralizer, ale Dean wyrywa się, wykonuje kick w brzuch i szykuje się do Dirty Deeds, ale Szwajcar kontruje, wykręca rękę i dokłada Clothesline! Ostatecznie widzimy wymianę na punche, którą przerywa Ambrose, sprzedając Cesaro Low Blow, gdy sędzia zajęty jest upominaniem Bad News Barretta! Do tego Intercontinental Champion dokłada Piledriver, po czym wyrzuca Szwajcara z ringu! Przypomnijmy, że legalnymi w ringu są właśnie Ambrose i AJ Styles, który wciąż nie doszedł do siebie po Dirty Deeds i brutalnym ataku BNB – podchodzi do niego Lunatyk, próbuje raz jeszcze wykonać Dirty Deeds, ale Styles kontruje i sprzedaje Deanowi mocny Clothesline! Następnie nabiera prędkości na linach, ale wpada prosto w sidła Intercontinental Championa! Dirty Deeds! Cover! 1.. 2.. 3!

Winners by pinfall:

Dean Ambrose & Seth Rollins & Bad News Barrett

Co za walka, a to dopiero przedsmak tego, co wydarzy się na Elimination Chamber, gdzie na szali znajdzie się Intercontinental Championship! W klatce nie będzie można już liczyć na 'drużynę' – każdy na każdego. Segment kończymy widokiem Deana Ambrose'a patrzącego z pogardą na półprzytomnego Cesaro i wznoszącego swój tytuł do góry – czy Lunatyk obroni go na EC PPV? Przekonamy się już w niedzielę!

-----

Tymczasem w strefie wywiadów jest już Renee Young!

Renee Young: Moimi dzisiejszymi gośćmi są WWE Tag Team Champions — The Woolievers! Czy jesteście gotowi na niedzielną, pierwszą obronę swoich pasów mistrzowskich przeciwko The New Day?

Bo Dallas: Czy jesteśmy gotowi? Jasne, że tak! Najważniejsze, to wierzyć w sukces, tak jak uwierzyliśmy na Royal Rumble! Nie interesują nas brudne zagrywki New Day, my podchodzimy do naszego pojedynku pozytywnie, because all you have to do is...

Bobby Roode: Woolieve. Ta. Możecie być gotowi na wkurzonych bambo, ale czy jesteście gotowi na starcie z prawdziwymi wrestlerami? The Prizefighter oraz The It Factor of Professional Wrestling – czy to przypadkiem dla Was nie za dużo do przełknięcia?

Kevin Owens: Do zobaczenia w ringu...

-----

Istotnie, jesteśmy już w ringu, gdzie czas na dawkę tag teamowej akcji! Rozbrzmiewa

, a na rampie pojawiają się, przywitani ogromnym heatem, Bobby Roode i Kevin Owens, dla których dzisiejsza walka będzie ostatnim sprawdzianem przed Elimination Chamber, na którym zmierzą się oni w 2 on 1 Handicap Matchu przeciwko Kurtowi Angle'owi.

Tymczasem chwilę później wybucha

, a fani wręcz eksplodują na widok WWE Tag Team Champions – The Woolievers! Dla Zacka Rydera i Bo Dallasa dzisiejszy pojedynek także będzie egzaminem przed EC PPV, na którym mistrzowie będą bronić swoich pasów przeciwko The New Day, którzy, przypomnijmy, zaatakowali Woolievers w trakcie ich walki na zeszłotygodniowym RAW.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/627/Zack_Ryder_cut_by_Danger_Liam.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2580/bo_dallas_g4s_6.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/4218_Kevin_Owens.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/114/Bobby_Roode_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #2

The Woolievers vs Kevin Owens & Bobby Roode

Non-title Tag Team Match

Opis walki: Zaczęli, a na przeciwko siebie Bo Dallas i Kevin Owens. Mamy zwarcie, z którego zwycięsko wychodzi Prizefighter, wykręcając rękę Dallasa, sprzedając mu następnie Clothesline. Po tej kombinacji Owens dokłada jeszcze German Suplex, po czym zaczyna tauntować ironicznie z publiką, naśladując Hulka Hogana. Zmiana z Roodem, który błyskawicznie rusza na Bo, wymierzając mu na początek Rolling Neck Snap Suplex, a następnie Snap Elbow Drop. W bardzo kiepskiej sytuacji są The Woolievers – ze wszystkich sił szuka zmiany Dallas, ale NWO nie daje mu takiej możliwości, kontynuując natarcie. Zmiana z Owensem i szykuje się drużynowa akcja – Roode wykonuje Irish Whip wprost do narożnika, w którym czeka już Prizefighter, a razem z nim jego Superkick! To musiało boleć! Cover! 1.. 2.. kickout! Bo wciąż walczy, a Zack nieustanie dopinguje swojego partnera. Tymczasem Owens rzuca Dallasem w narożnik, Cannonball, ale w ostatnim momencie unik połówki mistrzowskiego tag teamu i Kevin bardzo nieprzyjemnie ląduje! Cała arena dopinguje teraz Bo, a Ryder zniecierpliwiony domaga się zmiany... i jest! Zack Ryder wkracza do akcji, robiąc to z dużym impetem! Woo! Woo! Woo! – i Owens błyskawicznie spotyka się z Broski Bootem! Czeka Zack aż Prizefighter się podniesie i sprzedaje mu Corner Elbow Smash! Cover! 1.. 2.. kickout! Nie czeka Broski, łapie Owensa przymierzając się do Neckbreakera, ale w tym czasie Bobby Roode odwraca uwagę sędziego, na czym korzysta właśnie Prizefighter, wymierzając Ryderowi Low Blow! Dallas krzyczy do sędziego, aby ten patrzył uważniej na pojedynek, co powoduje skutek odwrotny do zamierzonego – sędzia zajęty dyskusją z Bo, nie zauważa, że w narożniku NWO, Ryder okładany jest przez obu zawodników! Dopiero po chwili mamy oficjalną zmianę i do gry wkracza It Factor of Professional Wrestling i zaczyna od rzucenia Zackiem w liny, ale kończy się to tragicznie, bo ten kontruje Rough Ryder! Rough Ryder! Cover! 1.. what the hell?! New Day pojawiają się w ringu i atakują Rydera, identycznie jak tydzień temu!

No contest

Niezwykle sfrustrowani New Day atakują The Woolievers – przewaga liczebna daje się we znaki mistrzom, którzy starają się przeciwstawić pretendentom – Bo Dallas wyrywa się Kofiemu z Arm Trapa, sprzedaje mu potężny Clothesline, a następnie błyskawiczny Bo-Dog! Zaraz potem dopada go jednak Big E Langston, sprzedając mu potężnego Speara. Ryder tymczasem walczy z Woodsem, który odbija się od lin i wykonuje Clothesline, ponownie odbija się i raz jeszcze sprzedaje Ryderowi Clothesline. Następnie Xavier wchodzi na trzecią linę, Diving Elbow Drop... ale unik Zacka, który szybko nabiera prędkości i wykonuje Rough Ryder! Poza ringiem natomiast wciąż trwa walka Dallasa z Langstonem, który chce wykorzystać Irish Whip w barierki, ale mamy reversal ze strony Bo i to Big E ląduje na barierkach! Pozamiatane! The Woolievers wracają do ringu, w którym wznoszą ręce do góry na gest zwycięstwa w tym brawlu, ale nagle od tyłu atakuje ich NWO! Owens błyskawicznie łapie zdezorientowanego Rydera, rzuca nim w liny i wymierza Pop-up Powerbomb, a Roode sprzedaje Dallasowi Roode Bomb! Czy oni potrafią atakować innych tylko zza pleców?! Zadowoleni z siebie opuszczają ring i kierują się na zaplecze.

-----

Już za pięć tygodni!

-----

Po reklamach wracamy już na arenę, na której przy

pojawia się The Wyatt Family – przypomnijmy, że rodzinka zaatakowała Kane'a blisko miesiąc temu na Royal Rumble i od tego czasu Big Red Machine był niewidziany w WWE. Może dzisiaj dowiemy się czegoś więcej o jego stanie zdrowia...

Bray Wyatt: Życie to okropne pasmo licznych porażek i niepowodzeń, w którym złe dusze pragną i modlą się do niebios, aby takie się nam przytrafiały! Życie jest straszliwą męką, w którym nikt nie potrafi odnaleźć prawdziwego szczęścia! Anioły i demony walczą między sobą o pokój lub chaos na Ziemi i żadna ze stron nie jest w stanie tej walki zakończyć! Demony... to tak piękne stworzenia! Demony, które przez wieki były nieznane nam, ludziom! Te czasy jednak dobiegły końca... bo kiedy piękny kwiat zamienił się z upływem czasu w odrzucający chwast, nie wiedział on, jak wrócić do swojej pierwotnej postaci! Nie wiedział... dopóki nie spotkał nas... od dzisiaj to my panujemy nad demonami tego świata! Już nic nie jest nam straszne! Follow the Buzzards!

Nagle na arenie gaśnie światło, lecz po chwili z rampy wystrzeliwują ogromne płomienie i rozbrzmiewa...

! Czy to może być... tak! Na rampie pojawia się Kane w swojej dawnej masce i kieruje się do ringu, do którego ostatecznie wchodzi i zatrzymuje się przed Bray'em Wyattem, po czym klęka, a Bray wstaje i klepie go po głowie, mówiąc mu coś na ucho...

Bray Wyatt: Poznajcie naszego nowego brata, poznajcie Kane'a!

What?! Jakie pranie mózgu musiał przejść Big Red Monster, aby nie stawiać żadnego oporu, a jedynie przytakiwać swojemu 'nauczycielowi'... tymczasem na arenie słyszymy już We're Coming Down, a na rampie pojawia się Team 3D – Bully Ray i Devon. Panowie ostatnimi czasy nie wygrywają zbyt wielu pojedynków, a dzisiaj także może czekać ich bardzo ciężka przeprawa... w końcu nie wiemy na co stać będzie odmienionego Kane'a...

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2267/bray_wyatt_g4s_20.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/21/kane_2.jpg

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/142/bully_ray_19.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/632/D_Von_Dudley_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #3

Bray Wyatt & Kane vs Team 3D

Tag Team Match

Opis walki: W ringu Kane i Devon. Big Red Machine zachowuje się, jakby był zahipnotyzowany – nie interesuje go nic poza instrukcjami Wyatta i walką. Wpatruje się w swojego rywala, co męczy już Devona, który postanawia nabrać prędkości na linach, ale przy próbie Clotheslinu wpada prosto w sidła Kane'a, który łapie go za szyję i czeka na sygnał Bray'a. Po chwili ten krzyczy 'fight', a Big Red Monster momentalnie wykonuje potężny Chokeslam! Cover! 1.. 2.. ale przerywa Bully, co wyraźnie nie podoba się Kane'owi, który wstaje i podobnie jak wcześniej wpatruje się, tym razem w Ray'a, ale ten nie daje za wygraną i zaczyna okładać rywala punchami! Zdezorientowany jest Kane, a tymczasem Bully odbija się od lin, ale kończy się to podobnie jak wcześniej – Big Red Machine zatrzymuje połowę Team 3D Big Bootem, a następnie podnosi go i wykonuje Chokeslam w taki sposób, że Bully ląduje na swoim bracie! Następnie zmiana z Bray'em, a ten przypina dwóch braci naraz! 1.. 2.. 3.

Winners by pinfall:

Bray Wyatt & Kane

I to by było na tyle! Co za 'debiut' Kane'a! Z Big Red Monsterem w składzie, Wyatt Family może być groźniejsze niż kiedykolwiek. To jednak nie koniec akcji w ringu. Kane podnosi Devona i na sygnał swojego nauczyciela wykonuje mu Tombstone Piledriver, po czym to samo robi z Bully'm! Niesamowita demonstracja siły. Segment kończymy widokiem Wyatta klęczącego przed swoimi ofiarami.

-----

Ponownie jesteśmy dzisiaj w strefie wywiadów, gdzie znajduje się niezawodna Renee Young!

Renee Young: Moim i państwa gościem jest Sami Zayn!

Sami Zayn: Witam serdecznie!

Renee Young: Sami, dzisiaj powróciłeś na RAW po długiej nieobecności spowodowanej kontuzją. Czy już wszystko w porządku? Czy kontuzja nie spowodowała u Ciebie jakiejś blokady, która może przeszkodzić Ci w dzisiejszej walce?

Sami Zayn: Renee... walczyłem o różne tytuły, o różne stawki na całym świecie i naprawdę rzadko było tak, że nie miałem się czym przejmować. Kontuzje, ludzie, którzy na siłę chcieli mi dokopać, czy inne przeciwności losu. Zawsze jednak walczyłem – nieważne, czy z zamierzonym skutkiem. Bo widzisz Renee, najważniejsze to nie poddawać się i walczyć o swoje. Dziś będzie podobnie. Nie ma, że boli. Przede mną wielka szansa, aby powoli odbudować swoją pozycję w WWE. Życz mi powodzenia!

-----

Przed nami ostatnia walka dzisiejszego wieczoru, której zwycięzca zawalczy o United States Championship z Baronem Corbinem na Elimination Chamber.

Rozbrzmiewa

, a na rampie staje pierwszy z uczestników tego Triple Threat Matchu – Rusev! The Bulgarian Brute w towarzystwie Lany zmierza do ringu, a publika wita go sporym heatem.

Po chwili słyszymy już

, co zwiastuje pojawienie się The Axe Mana, Curtisa Axela! Curtis zyskał sobie przychylność fanów po atakach na jego osobę przez Dolpha Zigglera. Kto wie, może Ziggler wtrąci się także w dzisiejszą walkę?

Największy pop z tych trzech zawodników zgarnia jednak Sami Zayn, którego

rozgrzewa publikę do czerwoności! Fani nucą theme Zayna, a gdy ten ucicha, wykrzykują "Ole!". Czy Sami nie stracił nic ze swojej dawnej dyspozycji po odbytej przerwie? Przekonajmy się!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/7961_Rusev_cut_by_Crank.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/axel_by_cs.jpghttp://psd-dreams.de/data/thumbnails/1426/Sami_Zayn_0_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #4

Rusev vs Curtis Axel vs Sami Zayn

Triple Threat Match for the No. 1 Contendership for the WWE United States Championship

Opis walki: Cała trójka wpatruje się w siebie – wiedzą, jak wielka to dla nich szansa. Rusev postanawia pierwszy zaatakować – wybór pada na Zayna, któremu z pomocą nadciąga Axel, uderzając The Bulgarian Brute'a w plecy i sprzedając mu jeszcze German Suplex. Następnie Zayn i Axel wpatrują się w siebie, podają sobie ręce i przechodzą do walki w zwarciu, z której zwycięsko wychodzi Curt, rzucając Samiego w narożnik Irish Whipem, żeby po chwili wykonać Body Avalanche. Cover. 1.. kickout. Tak łatwo Zayn skóry nie sprzeda. Kontynuuje natarcie Curtis, wykonując Saito Suplex i mamy kolejny cover! 1.. 2.. kickout. Zaraz po kickoucie do gry wraca Rusev, który potężnymi kickami w plecy Axela stara się przejąć inicjatywę w tej walce. W końcu podnosi The Axe Mana i mamy mocny Fallaway Slam, a następnie szybki cover. 1.. 2.. kickout. Nie jest z tego zbyt zadowolony The Bulgarian Brute, który chciałby za wszelką cenę zakończyć już ten pojedynek na swoją korzyść. Wchodzi na narożnik, Diving Headbutt... ale unik Axela, który dokłada jeszcze Perfect-Plex dla zdezorientowanego Bułgara! Cover! 1.. 2.. ale przerywa w ostatniej chwili Zayn! Axel podnosi się, próbuje Clothesline'u, ale unik Samiego i kapitalny Blue Thunder Bomb! Co za kontra! Cover! 1.. 2.. kickout! Jakim cudem! Tymczasem Rusev wyrzuca Zayna z ringu, kilka razy kopie Curta w plecy i zakłada The Accolade! The Accolade! Axel będzie zmuszony odklepać! Ale nagle w ringu pojawia się US Champion Baron Corbin i atakuje Ruseva! Podnosi go, rzuca nim w liny i wykonuje End of Days! To samo robi z półprzytomnym Axelem! Zayn wraca do ringu i niezauważony próbuje Helluva Kicka, ale Corbin robi unik i Sami także inkasuje End of Days! Totalnie pozamiatane! United States Champion wyrzuca wszystkich trzech zawodników z ringu, po czym bierze do ręki mikrofon!

No contest

Baron Corbin: Oops, chyba żaden z zawodników nie może kontynuować pojedynku... czyżby oznaczało to, że nie ma pretendenta do US Championship? Co za pech... No nic, widocznie Elimination Chamber obejrzę w telewizji, bywa.

Postępowanie Corbina nie mogło pozostać bez odpowiedzi – na arenie rozbrzmiewa Time is Now, a na rampie staje wściekły WWE Chairman John Cena. Zobaczymy, jak skomentuje zachowanie United States Championa.

John Cena: Myślisz, że jesteś cwany, Corbin? Przypomnę Ci jednak, że mówisz do 15-krotnego WWE World Heavyweight Championa! Już nie takich jak ty widziałem w swojej karierze! Powiem Ci więc, co się teraz stanie. Na Elimination Chamber odbędzie się identyczny pojedynek — Triple Threat Match o miano pretendenta do United States Championship pomiędzy Rusevem, Curtisem Axelem, a Samim Zaynem. Jego zwycięzca zmierzy się z Tobą jeszcze tego samego dnia właśnie o US Championship. Ach, i jeszcze jedno. Jeśli pojawisz się gdziekolwiek w polu widzenia w trakcie tej walki – możesz pożegnać się z pasem. Powodzenia!

Wow! A więc jednak nie wszystko pójdzie po myśli Corbina, który będzie zmuszony bronić swojego pasa na Elimination Chamber! US Champion jest wściekły, ale nie może nic na to poradzić!

-----

-----

Przed nami ostatni akcent dzisiejszego wieczoru — podpisanie kontraktu na walkę wieczoru Elimination Chamber pomiędzy JBL'em, a Brockiem Lesnarem, w której na szali znajdzie się WWE World Heavyweight Championship!

Rozbrzmiewa

, a fani błyskawicznie zaczynają buczeć na widok JBL'a, Kevina Owensa oraz Bobby'ego Roode'a — New World Order. Trójka nie zdaje się tym jednak przejmować i bardzo cynicznie "tauntuje" z fanami, zmierzając powoli w stronę ringu.

JBL: Dziękujemy za owację, ale już wystarczy, naprawdę! Już w tą niedzielę po raz kolejny udowodnimy, że jesteśmy nie do powstrzymania. Przekonało się już o tym kilka osób. Sheamus, Kurt Angle, a także Brock Lesnar, który na Royal Rumble nie był w stanie obronić swojego tytułu w walce ze mną. Jestem bogiem wrestlingu, a wy, pseudofani, a także każdy zawodnik w tym locker roomie powinien to w końcu zrozumieć. Brock Lesnar nie był w stanie przyjechać tu nawet po to, żeby podpisać kontrakt, a chce walczyć ze mną o TEN pas? To ma być Next Big Thing? Ja określiłbym go mianem Next Big Shit — no bo powiedzmy sobie szczerze — co ten człowiek osiągnął w swojej dotychczasowej karierze? Był parę razy mistrzem? Przegrał z Goldburgerem na Wrestlemanii XX? Stracił pas na Wrestlemanii XXXI na rzecz Rollinsa? Nażarł się sterydów i wybłagał pas w UFC? Proszę Was. Kariera Lesnara nie umywa się nawet do mojej — liczne tytuły mistrzowskie — drużynowe, jak i indywidualne, najdłuższy reign w historii Smackdown, a także, przede wszystkim, to cacko, które leży właśnie potulnie na moim ramieniu oraz dwaj najgroźniejsi zawodnicy w tej organizacji obok mnie. Z czym do ludzi, Brock? Daję ci ostatnią szansę, żeby się poddać i zrezygnować z naszej walki. Co ty na to?

Na odpowiedź z zaplecza nie trzeba długo czekać, gdyż błyskawicznie słyszymy

Paula Heymana, adwokata Brocka Lesnara. Zobaczymy, co będzie miał do powiedzenia.

Paul Heyman: Ladies and Gentlemen! My name is Paul Heyman... and I'm the advocate of "The Beast Incarnate", "The Conqueror", "The One in 21-1" - Brock Lesnar! Panowie, z niemałą odpowiedzialnością na swoich barkach zjawiam się tu, żeby przekazać Wam dziś wiadomość od mojego klienta, a także aby podpisać kontrakt na walkę wieczoru Elimination Chamber PPV o WWE World Heavyweight Championship pomiędzy Bestią, Brockiem Lesnarem, a JBL'em. Padło w tym ringu wiele słów, do których także jestem zmuszony odpowiednio się ustosunkować. Pytasz, Szanowny JBL'u, co takiego w swojej karierze osiągnął Brock Lesnar? Bardzo chętnie odpowiem! Brock Lesnar jest jedyną osobą, która zdobyła NCAA Division I Heavyweight Championship...

JBL: UFC Championship i WWE World Heavyweight Championship! Wow! Daruj sobie, Heyman... Przychodzisz tutaj co jakiś czas, bo nie chcę ci się tego nawet robić co tydzień, pierdolisz te twoje farmazony, z których nic nie wynika, nudzisz tych orangutanów na widowni, na których wszystkim tu tak niby zależy, nudzisz samego siebie, a przede wszystkim nudzisz nas, a my nie lubimy być znudzeni. Postawmy sprawę jasno. Brock Lesnar jest nikim w porównaniu ze mną. Nie ma żadnych szans, aby odebrać mi mój pas. Szkoda marnować mi wieczór na walkę z kimś takim, jeśli mogę zamiast tego pooglądać jak moi koledzy demolują Kurta Angle'a, nieprawdaż? A więc, Kevin, weź podrzyj ten kontrakt, nie ma żadnej walki.

Paul Heyman: O nie, nie, tak nie będziemy się bawić. Żądam wydania mi dokumentu w trybie natychmiastowym bądź w przeciwnym wypadku...

JBL nie wytrzymał i rzucił się na bezbronnego Heymana! WWE World Heavyweight Champion okłada adwokata punchami i nie zamierza przestać, a wręcz przeciwnie — dołączają się do niego jego koledzy z NWO! Owens podnosi Paula, rzuca nim w liny i wymierza potężny Pop-up Powerbomb na stół! Roode nie czeka, ciągnie za ubrania Heymana, ale przerywa mu Medal! Kurt Angle! Kurt Angle na RAW! Zwycięzca tegorocznego Royal Rumble biegnie do ringu, w którym rozpoczyna serię Suplexów! Suplex dla JBL'a! Suplex dla Roode'a! Suplex dla Owensa! Do tego dokłada Angle Slam dla It Factora! Nakręca się Złoty Medalista Olimpijski, ściąga górną część stroju, ale nagle otrzymuje Clothesline from Hell out of nowhere! Owens i Roode leżą poza ringiem, lecz mistrz stoi ze swoim pasem uniesionym w górę, po czym bierze do ręki kontrakt, pokazuje środkowy palec nieprzytomnemu Heymanowi i zabiera się za niszczenie dokumentu, ale przerywa mu

! Czy to może być... jest! Brock Lesnar! Ale miało go tu dzisiaj nie być! Brock Lesnar na RAW! JBL stoi zamurowany i przerażony widokiem Bestii, a sam Brock błyskawicznie biegnie do ringu i dopada lidera NWO, zanim temu udaje się uciec, sprzedaje mu potężny Clothesline, a następnie F5! Po tym wszystkim bez namysłu bierze do ręki kontrakt i długopis, który "umieszcza" w dłoni JBL'a i podpisuje za niego, po czym sam to robi! Sprzedane! Już nic tego nie zmieni — w niedzielę czeka nas walka wieczoru Elimination Chamber pomiędzy JBL'em, a Brockiem Lesnarem, a na szali najcenniejsza nagroda — WWE World Heavyweight Championship! Do zobaczenia w niedzielę!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...