Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Survivor Series 2015 (zapowiedź, dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 261
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Taaa wpakujmy całe NXT do walki, która weszła znikąd do karty na moment przed Survivor Series :roll:. Nie zawsze da się stworzyć walkę drużynową na tę galę, żeby miała odpowiednią podbudowę.

Doprecyzowując moją wypowiedź mi osobiście chodziło bardziej o zawodników, którzy byli w NXT, a są w głównym rosterze. Do tego jakiś debiut byłby całkiem sensowny i wszyscy byliby zadowoleni. Taką nową postać łatwo też by było podpromować w takiej walce. Wiadomo jednak, że takie starcie to tylko fantasy booking i nie ma na nie szans. Co do kwestii podbudowy nie wymagam wiele, ale nikt mi nie powie, że w ciągu kilku tygodni do ppv takie ekipy nie mogły dostać jednego czy dwóch segmentów. C'mon WWE wie kiedy jest ppv i samo sobie jest winne, że ogłaszają takie rzeczy parę dni przed.

A podbudowa zlepku nie ma sensu, bo tak naprawdę jest tracony czas, walka jest o nic, a i zawodników można lepiej wykorzystać.

Później narzekamy, że jest brak nowych gwiazd, nie ma kto pociągnąć show etc. Właśnie przez takie z pozoru nieważne walki można kogoś ładnie wypromować, sprzedać widzom. Z takim podejściem to pół karty każdego ppv nie jest warte promocji, bo walki są o nic. Zresztą gdyby WWE lepiej mogło wykorzystać tych zawodników to teraz nie upychało by ich w ten match. Problemem nie jest dla mnie to, że nie ma tu jakiegoś wielkiego story, bo o tym już wiedzieliśmy jakiś czas. Problemem jest przede wszystkim wpychanie tej walki na siłę kilka dni przed, zupełnie jakby ktoś przed momentem zorientował się, że to jest Survivor Series.

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Młody Zgred

14

• -Raven-

11

• Susek

10

• Aquino

7

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nie oszukujmy się, że walka tradycyjna SS Match będzie wyglądać w taki sposób, Dudley Boyz and Kalisto & Ryback & Nevile vs Sheamus & Barrett & Big Show & Stardust & The Miz. Szczerze mówiąc wątpię, że wcisną tam New Day bo raczej wydaje mi się, że stoczą walkę z Usos'ami, tak wnioskuje po RAW :)
Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

Nie oszukujmy się, że walka tradycyjna SS Match będzie wyglądać w taki sposób, Dudley Boyz and Kalisto & Ryback & Nevile vs Sheamus & Barrett & Big Show & Stardust & The Miz. Szczerze mówiąc wątpię, że wcisną tam New Day bo raczej wydaje mi się, że stoczą walkę z Usos'ami, tak wnioskuje po RAW :)

Mi się wydaje że właśnie New Day+ ktoś vs Dudley's lub Usos i Ryback, Neville lub Kalisto. New Day by przegrali i mielibyśmy pretendentów na TLC, gdzie oczywiście New Day jakoś by te pasy obroniło.

A co do pasa WWE myślę że najbardziej prawdopodobna opcja, to Ambrose przechodzi w finale heel turn i zdobywa pas, albo Roman zdobywa pas i cash-in, inne opcje raczej odpadają sądząc po plotkach.

Edytowane przez Betrayal
Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

• Reputacja:   361
  • Styl:  Jasny

Doprecyzowując moją wypowiedź mi osobiście chodziło bardziej o zawodników, którzy byli w NXT, a są w głównym rosterze. Do tego jakiś debiut byłby całkiem sensowny i wszyscy byliby zadowoleni. Taką nową postać łatwo też by było podpromować w takiej walce. Wiadomo jednak, że takie starcie to tylko fantasy booking i nie ma na nie szans.

To by było fajne, zwłaszcza jakby w teamie NXT i WWE byli zarówno heelowie jak i face'owie w jednej drużynie (i musieli ze sobą współpracować "ku chwale ojczyzny")

Faktycznie najbardziej prawdopodobna opcja to Dudleye + Ktoś vs. New Day + Ktoś. Tylko żebyśmy się nie obsrali jak Vinnie dojebie nam survivor series match Div :twisted:

Swoja drogą, to totalna kicha że tak po macoszemu potraktowali mój ulubiony typ walki, na który czekam cały rok (elimination match), a który przecież jest wizytówką Survivor Series.

BoD vs Wyatt Family - 25 lecie Takera.. ale to nic nie znaczy równie dobrze może ujebać.

Serio w to wierzysz? Taker ostatnio jobnął czysto Lesnarowi i nie sądzę żeby go teraz podłożyli drugi raz (zwłaszcza przy jego okrojonym grafiku). A poza tym ten jubileusz...

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Jak juz robia walke leimination na odpierdol, to mogli dać cał turniej o pas, na SS, tak jak zrobili to w 98
Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Tylko żebyśmy się nie obsrali jak Vinnie dojebie nam survivor series match Div :twisted:

Ma być tradycyjny 5vs5. Pomijając dwie Divy walczące o pas i pauzującą Nikki, mamy 6 kobit z "rewolucji". Poza nimi... Emma i Cameron? Nikt inny mi do głowy nie przychodzi. Co teoretycznie sprawia, że jesteśmy bezpieczni :D

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Obstawiam że to kontuzja Rollinsa wymusiła brak feudu 5vs5. Skupili się na turnieju i nie ma co się dziwić, bo Seth wypadł w najmniej oczekiwanym momencie. Śmieszą mnie ci którzy piszą jaki to rok temu nie był elimination match, a teraz jest na odpierdol. Przypominam że rok temu pas trzymał Lesnar, przez co main eventerzy byli wolni i aż trzeba było ich wcisnąć do takiej walki. Stawka tamtej walki była tylko umowna, więc też się nie podniecajmy. Authority chyba wróciło ze 3 tygodnie później.

Pomysł z NXT jak dla mnie to strzał w stopę. Kompletnie z dupy daliby debiut wielu osobom i co wtedy z nimi zrobią? W rosterze nie zostaną. Nie potrzebują w tej chwili kolejnych żółtodziobów, a odesłać do NXT będzie głupio.

Niech zrobią te Usosy vs New Day i ktoś tam. To jest najlepszy pomysł żeby: a) odbębnić walkę, b) dać w miarę wypromowanych wrestlerów i c) zrobić niezłą walkę.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

Prawdą jest jednak, że rok temu mieliśmy SS elimination match, który jako jedyny w ostatnich latach kończył wielki feud.

2 lata temu mieliśmy walkę skleconą na szybko o ile pamiętam Shield i Real Americans vs. ktoś tam.

Wcześniej natomiast było tak, że dwóch zawodników miało feud i jak przychodziło Survivor Series zbierali drużyny. Dlatego dziwi mnie trochę, że WWE nie wpadło na podobny pomysł.

Prawdą jest jednak, że rok temu mieliśmy SS elimination match, który jako jedyny w ostatnich latach kończył wielki feud.

Tyle tylko, że tamten mecz wcale nie zakończył feudu - Authority wróciło po niecałym miesiącu i rządzi nami do dziś... o czym wszyscy (na czele z uczestnikami tamtego meczu) zdają się już nie pamiętać :roll:

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Taaa wpakujmy całe NXT do walki, która weszła znikąd do karty na moment przed Survivor Series :roll:. Nie zawsze da się stworzyć walkę drużynową na tę galę, żeby miała odpowiednią podbudowę.

Doprecyzowując moją wypowiedź mi osobiście chodziło bardziej o zawodników, którzy byli w NXT, a są w głównym rosterze. Do tego jakiś debiut byłby całkiem sensowny i wszyscy byliby zadowoleni. Taką nową postać łatwo też by było podpromować w takiej walce. Wiadomo jednak, że takie starcie to tylko fantasy booking i nie ma na nie szans. Co do kwestii podbudowy nie wymagam wiele, ale nikt mi nie powie, że w ciągu kilku tygodni do ppv takie ekipy nie mogły dostać jednego czy dwóch segmentów. C'mon WWE wie kiedy jest ppv i samo sobie jest winne, że ogłaszają takie rzeczy parę dni przed.

Walka NXT vs. MR miałaby sens wtedy, jeśli wystąpiłby w niej roster NXT. Gwiazdy, które przeszły w ostatnim czasie na RAW wtopiły się już w otoczenie i zatarły granicę (Owens, Neville czy nawet Breeze). Taki Kevin mógłby co najwyżej uzupełnić drużynę NXT, nie na odwrót. Szanse na taki pojedynek są, nawet duże, ale nie teraz. NXT musiałoby urosnąć do rangi tygodniówki, takiej jak np. SmackDown! (a jest to możliwe, przecież teraz jest na poziomie tygodniówki ECW), bo taka walka równałaby się z wieloma debiutami. Natomiast gdy NXT byłoby pełnoprawnym rosterem to debiuty odbywałby się tam, a przejście na RAW byłoby draftem. Może też trochę odleciałem, ale wydaje mi się to możliwe :).

Walka NXT vs. MR miałaby sens wtedy, jeśli wystąpiłby w niej roster NXT. Gwiazdy, które przeszły w ostatnim czasie na RAW wtopiły się już w otoczenie i zatarły granicę (Owens, Neville czy nawet Breeze). Taki Kevin mógłby co najwyżej uzupełnić drużynę NXT, nie na odwrót. Szanse na taki pojedynek są, nawet duże, ale nie teraz. NXT musiałoby urosnąć do rangi tygodniówki, takiej jak np. SmackDown! (a jest to możliwe, przecież teraz jest na poziomie tygodniówki ECW), bo taka walka równałaby się z wieloma debiutami. Natomiast gdy NXT byłoby pełnoprawnym rosterem to debiuty odbywałby się tam, a przejście na RAW byłoby draftem. Może też trochę odleciałem, ale wydaje mi się to możliwe :).

Czyli chcesz powrotu do dawnego systemu rosterów? Kiedyś zawodnik z SmackDown! występował na SmackDown! Podział na dwa pasy, każdy roster miał swój. Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje, ale NXt nie jest rangi ECW... NXT ma większe zainteresowanie niż nawet SmackDown obecnie. No bo jak popatrzeć na trybuny SmackDown to są w połowie puste. My oglądając tego nie widzimy, bo pokazuję nam stronę zapełnioną. Ale produkt NXt jest teraz bardziej pożądany, niż SD!

A jeśli chodzi o Elimination Match to wezmą w niej udział po prostu osoby, które nie mają pojedynków na SS. ALBO! Może Wyatt będą chcieli walczyć całą rodzinką + jeszcze ktoś, co spowoduje 5v2 na Braci. I w ten moment poznajemy trzech tag team partnerów dla Braci i mamy typowy Survivala Series Elimination Match. Chciałbym, aby tak było, ale pewnie się tak nie stanie niestety.

• Reputacja:   1

Obstawiam, że wydarzenia z RAW i SD nie idą na marne. Walka Neville i Team 3D z Cosmic Wasteland, z którymi również Cesaro miał ostatnio spinkę doprowadzi do walki SS Elimination Match. Neville, Bubba, D-Von, Cesaro i pewnie Ryback (który niestety służy jako zapchajdziura) vs Cosmis Wasteland + może Barrett i ktoś jeszcze... może Rudy?

• Reputacja:   1

Wypowiem się krótko odnośnie przewidywań co do gali.

Rodzinka wariata vs BOD - Kręci mnie ta walka. Nie wiem kto wygra,ale zapowiada się ciekawie. Feud w mojej opinii dobrze poprowadzony,nie narzekałem.

Tyler vs Dolph - wygra pewnie tyler. To tyle.

Zapowiedziany 5vs5 survivor series match - przewiduję Dudley boyz & Cesaro & Lucha Dragons vs Cosmic Wasteland & Barrett i ktoś jeszcze, lub w mniej więcej takim składzie.

Divy - mnie to ciekawi,ale wynik jest raczej do przewidzenia (czytaj zwycięstwo córki flaira)

Turniej o zwakowany tytuł - tutaj wszystko mówi że final będzie Dean vs Romek z wielką niewiadomą jak to rozegrają,ale będzie arcy ciekawie. Możliwości jest wiele,łącznie z wykorzystaniem walizki przez rudego :-\

Edytowane przez VillainLee

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016

Turniej o zwakowany tytuł - tutaj wszystko mówi że final będzie Dean vs Romek z wielką niewiadomą jak to rozegrają,ale będzie arcy ciekawie. Możliwości jest wiele,łącznie z wykorzystaniem walizki przez rudego :-\

Póki co portale poddają, że to właśnie Ambrose miałby zgarnąć pas. Bo są niby jakieś wątpliwości co do przejęcia pasa przez Romka, wchodzi tutaj również opcja Heel turnu Ambrożego, więc jeśli mają coś takiego w planach, to niech dadzą mu pas ale żeby go trochę potrzymał chociaż i się nim nacieszył, a nie że zrobią z niego Heela, po wszystkim na RAW zaatakuje go Romek, wleci Szajba i wykorzysta walizkę. Lub mógłby go w cale nie przechodzić, na przykład Ambrose mógłby potrzymać pas jeden dzień, na RAW celebrowałby swoje zwycięstwo, razem z Romanem aż ten po chwili by go zaatakował, przeszedł Heel Turn, po czym wlatuje Szajba i dostajemy Triple Theart na TLC :)

Choć jest jeszcze jedno rozwiązanie z tego wszystkiego, a mianowicie wyglądało by to tak. Pod koniec walki, po czystej walce Romana z Ambrose'em, właśnie Dean zgarnąłby pas... Po czym wchodzi Triple H, serwuje swój słynny plan B) ale jednak Sheamus, nie daje rady Ambrożemu, przy pomocy Romka zgarnia zwycięstwo, przy czym zostaje upokorzone Authority, że zaserwowali w kogoś tak bez wartościowego. A więc, po wszystkim na RAW, Triple H ma jeszcze jeden plan, gdy Romek jest z Ambrosem w ringu, Triple H serwuje już swój plan C)! Po czym Romek by zaatakował Ambrose'a, przy czym zostając właśnie nowy pupilkiem Authority :)

Przywiązanie jest ograniczeniem samego siebie.

83847756857933960bf77b.jpg

• Reputacja:   361

-Raven- napisał/a:

Tylko żebyśmy się nie obsrali jak Vinnie dojebie nam survivor series match Div :twisted:

Ma być tradycyjny 5vs5. Pomijając dwie Divy walczące o pas i pauzującą Nikki, mamy 6 kobit z "rewolucji". Poza nimi... Emma i Cameron? Nikt inny mi do głowy nie przychodzi. Co teoretycznie sprawia, że jesteśmy bezpieczni :D

Nie chcę krakać, ale wystarczy tu dorzucić np. Natalkę + Summer Rae i ułamki zagrają... :twisted: Nasze bezpieczeństwo jest więc tylko teoretyczne :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg