Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

KPW VS. THE WORLD: HUNG(A)RY FOR KOMBAT!

Kto wygra Puchar Narodów na gali KPW vs. THE WORLD?  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kto wygra Puchar Narodów na gali KPW vs. THE WORLD?

• Reprezentacja Polski (KPW)
      13
    • Reprezentacja Węgier (HCW)
      5

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

http://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/s960x960/12185493_1516217542028766_8852471494581631949_o.jpg

Odliczanie zakończone oficjalnym startem federacji Kombat Pro Wrestling przyniosło wiele emocji zarówno osobom zaangażowanym w świat pro wrestlingu, jak i fanom tej nietuzinkowej rozrywki sportowej. Wszyscy czekali na informację o pierwszej gali i ta chwila nadeszła - już 14 listopada w Gdańsku odbędzie się debiutancka gala KPW vs. THE WORLD: HUNG(A)RY FOR KOMBAT.

Główną atrakcją i motywem przewodnim gali będzie międzynarodowy turniej pomiędzy zawodnikami KPW a reprezentantami węgierskiej federacji HCW. Najlepsi zawodnicy z obu krajów, już niebawem staną naprzeciw siebie do zaciętej walki o Puchar Narodów.

W turnieju wystąpią:

Po stronie Polski:

Bianca

Kaszub

Robert Star

Piękny Kawaler

Kamil Aleksander

Po stronie Węgier:

Audrey Bride

Nitro

Dover

Ron Corvus

Renegade

KARTA GALI:

Tag Team Match:

GREG i Luxus vs. Boski Ostrowski i Victor Rosetti

Kasandra vs. Mira

Pojedynek turniejowy:

Bianca vs. Audrey Bride

Pojedynek turniejowy - Hardcore Match:

Robert Star vs. Ron Corvus

oraz trzy inne pojedynki turniejowe, które zostaną ogłoszone już niedługo!

Galę poprowadzi Arkadiusz "Pan" Pawłowski.

Zapowiadają się wielkie emocje i zacięta rywalizacja na najwyższym poziomie. Zawodnicy walczą o honor, szacunek, a także jedyny w swoim rodzaju Puchar Narodów, który wzniesie zwycięska ekipa.

Za opiekę medyczną na gali będzie odpowiadać firma METEOR.

Dodatkowo na gali nie zabraknie atrakcji związanych z innymi sportami walki - pojawią się przedstawiciele grupy Abada Capoeira z widowiskowym pokazem Capoeiry, odbędzie się też pokaz judo prowadzony przez pochodzącego z Trójmiasta judokę - Filipa Puzyra.

Miejsce: Sala gimnastyczna, ul. Żabi Kruk 5, Gdańsk.

Data: 14.11.2015

Czas: 19:00

Bilety: 40 zł (pierwszy rząd), 30 zł (normalny), 15 zł (ulgowy - uczniowie, studenci)

OFERTA DLA UŻYTKOWNIKÓW FORUM ATTITUDE:

Jeśli zbierze się grupa przekraczająca liczbę pięciu osób zainteresowana przyjazdem na galę, każdy bilet będzie kosztował jedyne 15 złotych, bez względu na wiek, legitymacje, etc. Nie dotyczy biletów w pierwszym rzędzie.

Zapraszamy bardzo serdecznie!

Edytowane przez KPWrestling
www.kpwrestling.pl - NOWA JAKOŚĆ POLSKIEGO PRO WRESTLINGU!

1504096351562ba5c358c90.jpg

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• lygrys

28

• Seth Donner

17

• KPWrestling

13

• Przemk0

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Fck That Sht... dawno czekałem na dobrą polską galę. No i teraz jest...

Bilety na pierwszy rząd zakupione i mam nadzieję, że widowisko będzie przednie.

Jednak mam też nadzieję, że sama federacja rozwinie się na tyle, aby rozpocząć pokaz gal po całej Polsce. Mam nadzieję, że się to uda i do zobaczenia 14 listopada!

11049646_1517015088615678_17632788012108307_n.jpg?oh=d507a8e8d1fa832882f7741c7747a9e3&oe=56C469EF

Do karty gali KPW vs. THE WORLD: HUNG(A)RY FOR KOMBAT została dodana nowa walka turniejowa!

Zmierzą się w niej pewny siebie Robert Star z ostoją węgierskich zapasów o polskich korzeniach - Ronem Corvusem.

Na specjalne życzenie polskiego zawodnika mecz odbędzie się na zasadach hardkorowych. Robert już miał okazję walczyć w tego typu walce i pokonał przeciwnika, ale w walkach z Węgrami jeszcze nigdy nie udało mu się odnieść sukcesu.

Jak będzie tym razem?

Edytowane przez KPWrestling

Cicho liczyłem na Hardcore match i cieszę się, że Robert Star się na to zgodził. To jest kolejny argument, który mnie przekonał do miejsca w 1 rzędzie.

Jestem ciekaw ile osób przyjdzie na galę i czy ceny nie odstraszą osób które były tam na poprzednich pokazach. W tym samym miejscu na DDW House Show 2 przy cenach 15zł normalny, 10zł ulgowy na moje oko przyszło około 50 osób.

Większość publiki to były laiki, którym nie wytłumaczysz, dlaczego gala w sali gimnastycznej ma bilety po 40-30zł, a większość z nich nawet nie wie co to jest Hungarian Championship Wrestling.

Trzeba liczyć na lokalnych uczniów i studentów, oraz nowe osoby które przyjdą na trening - darmowa wejściówka i bonusowe bilety na #KPWvsTheWorld to niezła zachęta.

Tak czy inaczej już odliczam dni do gali. Jak będzie więcej osób niż 50, to osobiście uznam to za sukces - biorąc pod uwagę niedawną zmianę nazwy i nie cały miesiąc na wypromowanie gali.

Jednak mam też nadzieję, że sama federacja rozwinie się na tyle, aby rozpocząć pokaz gal po całej Polsce.

Na to trzeba lat i większą frekwencje na galach niż 100 osób raz w roku. Dlatego, najbezpieczniej jest skupić się na budowaniu lokalnego fanbase'u.

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

http://siepomaga.pl/sercezosi

http://facebook.com/niestandardowesercezosi

P.S.

Cicho liczyłem na Hardcore match i cieszę się, że Robert Star się na to zgodził. To jest kolejny argument, który mnie przekonał do miejsca w 1 rzędzie.

Jestem ciekaw ile osób przyjdzie na galę i czy ceny nie odstraszą osób które były tam na poprzednich pokazach. W tym samym miejscu na DDW House Show 2 przy cenach 15zł normalny, 10zł ulgowy na moje oko przyszło około 50 osób.

Większość publiki to były laiki, którym nie wytłumaczysz, dlaczego gala w sali gimnastycznej ma bilety po 40-30zł, a większość z nich nawet nie wie co to jest Hungarian Championship Wrestling.

Trzeba liczyć na lokalnych uczniów i studentów, oraz nowe osoby które przyjdą na trening - darmowa wejściówka i bonusowe bilety na #KPWvsTheWorld to niezła zachęta.

Tak czy inaczej już odliczam dni do gali. Jak będzie więcej osób niż 50, to osobiście uznam to za sukces - biorąc pod uwagę niedawną zmianę nazwy i nie cały miesiąc na wypromowanie gali.

Jednak mam też nadzieję, że sama federacja rozwinie się na tyle, aby rozpocząć pokaz gal po całej Polsce.

Na to trzeba lat i większą frekwencje na galach niż 100 osób raz w roku. Dlatego, najbezpieczniej jest skupić się na budowaniu lokalnego fanbase'u.

No to widzę, że nie tylko ja mam bilet w pierwszym rzędzie.

Masz rację, niestety w Polsce wrestling jest mało popularny, a raczej mało popularny jest wrestling prócz WWE. Osobiście mam nadzieję, że KPW się rozwinie. Mając najlepszych z najlepszych można coś działać. Lecz nie wiem osobiście jak ma to wyglądać przy frekwencji 50 osób na gali jak sam wspomniałeś.

No to widzę, że nie tylko ja mam bilet w pierwszym rzędzie.

Zależy jakie miejsce wybierze Miss April & Wąglik, Maxi4, Schoop i ewentualnie moi facebookowi znajomi - jeżeli przyjdą.

Masz rację, niestety w Polsce wrestling jest mało popularny, a raczej mało popularny jest wrestling prócz WWE. Osobiście mam nadzieję, że KPW się rozwinie. Mając najlepszych z najlepszych można coś działać. Lecz nie wiem osobiście jak ma to wyglądać przy frekwencji 50 osób na gali jak sam wspomniałeś.

KPW ma niezła frekwencję na treningach co miesiąc w Gdańsku, ma też szanse na lepszą promocję swojego produktu lokalnie - Rzeszów ma 186 392 mieszkańców, a Trójmiasto łącznie 746 963.

Federacje oraz Szkołę Pro Wrestlingu mamy w Gdańsku dopiero od grudnia 2014 i do tej pory był tylko jeden pokaz biletowany - więc trzeba czasu, aż się lokalny fanbase ukształtuje.

Około 50 osób na biletowanym pokazie, organizowanym samodzielnie i promowanym przez miesiąc, tylko na facebooku, bez plakatów na mieście, to i tak niezły wynik.

Z tego co pamiętam gale organizowane w Rzeszowie miały +/- 100 widzów.

Gale pro wrestlingowe w 2015 na Pomorzu odbywały się:

Styczeń - pokaz na WOŚP

Marzec - House Show, wstęp wolny (na moje oko około 60 osób)

Maj - biletowany (15/10zł) House Show 2 (na moje oko około 50 osób)

Lipiec - pokaz na Sopockim konwencie mangii i fantastyki BALTIKON.

Sierpień - Obóz Letni, tym razem bez gali.

Mam nadzieje, że z czasem Kombat Pro Wrestling będzie bardziej rozpoznawalną markę lokalnie i przeciętny mieszkaniec 3miasta, przekona się do tego, ze warto raz na dwa miesiące zapłacić za oglądanie wrestlingu na żywo, niż znowu iść na koncert na którym stoi w ścisku jak sardynki w puszcze.

ZNAJOMY ZBIERA PIENIĄDZE NA OPERACJE NIENARODZONEJ CÓRECZKI. WESPRZYJCIE GO JAK MOŻECIE.

P.S.

Mam nadzieje, że z czasem Kombat Pro Wrestling będzie bardziej rozpoznawalną markę lokalnie i przeciętny mieszkaniec 3miasta, przekona się do tego, ze warto raz na dwa miesiące zapłacić za oglądanie wrestlingu na żywo, niż znowu iść na koncert na którym stoi w ścisku jak sardynki w puszcze.

Ja osobiście też mam taką nadzieję. Osobiście jestem z Katowic i jadę na gale przez całą Polske. Lecz nie zmienia to faktu, że jeśli sama federacja rozwinie się nawet na płaszczyźnie samego Trójmiasta, to będzie to wielki sukces jeśli chodzi o Polską scenę wrestlingu.

A bądźmy szczerzy, jeśli rozwinie się w jednym mieście, to zainteresowanie wzrośnie też i poza miastem. Na to należy liczyć!

E/

https://www.youtube.com/watch?v=88hrP8hbuMQ

Edytowane przez Seth Donner

Ja osobiście też mam taką nadzieję. Osobiście jestem z Katowic i jadę na gale przez całą Polske. Lecz nie zmienia to faktu, że jeśli sama federacja rozwinie się nawet na płaszczyźnie samego Trójmiasta, to będzie to wielki sukces jeśli chodzi o Polską scenę wrestlingu.

A bądźmy szczerzy, jeśli rozwinie się w jednym mieście, to zainteresowanie wzrośnie też i poza miastem. Na to należy liczyć!

Na razie liczę na to co jest w Szwecji. Lokalną federacje, która organizuje biletowane gale co dwa miesiące i przychodzi na nie po 200-300 osób.

Myślę, że to jest realne.

świetnie, że nagrałeś - to zawsze jakaś promocja.

Ja liczę, że więcej osób będzie nagrywać, robić zdjęcia i wrzucać swoje materiały pod #KPWvsTheWorld na Instagramie i Twitterze.

P.S.

świetnie, że nagrałeś - to zawsze jakaś promocja.

Ja liczę, że więcej osób będzie nagrywać, robić zdjęcia i wrzucać swoje materiały pod #KPWvsTheWorld na Instagramie i Twitterze.

Po rozmowie z zarządem federacji dostałem pozwolenie na nagrywanie i robienie zdjęć podczas gali. Postaram się zrobić jakiś spoko materiał, aby jakoś to wyszło fajnie.

Po rozmowie z zarządem federacji dostałem pozwolenie na nagrywanie i robienie zdjęć podczas gali. Postaram się zrobić jakiś spoko materiał, aby jakoś to wyszło fajnie.

Ja będę kręcił, tylko fragmenty do celów promocyjnych - krótkie wideo wrzucę na youtube i instagram, a na twittera GIFy.

http://cdn.makeagif.com/media/11-01-2015/aYYARA.gif

Chociaż GIFy robię też z nie moich materiałów

http://cdn.makeagif.com/media/11-01-2015/H0HGZl.gif

Vttitude pewnie też coś nakręci i KPW na pewno nagra całą gale.

Edytowane przez lygrys

P.S.

http://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12187789_1517697788547408_2260794975763417687_n.jpg?oh=d8d2151fbb157ec8d7803eb3abc3bc53&oe=56C2BDD5

Dziś odbyło się losowanie kolejnego meczu turniejowego. Będzie to bardzo interesujące starcie Kaszuba z Renegadem.

W pro wrestlingu często mówi się o pojedynkach Dawida z Goliatem. Tak właśnie będzie w tym przypadku - Węgier góruje nad Kaszubem warunkami fizycznymi, ale Duma Kartuz nie składa broni, ba, dopiero co otwiera arsenał.

Kolejne pojedynki zostaną ogłoszone na dniach!

#DumaKartuz to dobry hashtag, będę go używał :grin:

P.S.

Duma Kartuz w żołnierskich słowach przyjmuje wyzwanie turniejowe, czyli mecz z Renegadem, który czeka go na debiutanckiej gali KPW vs. The World: Hung(a)ry For Kombat.

promo spoko, dobrze że jest krótkie, bo z tego co miałem okazję słyszeć Kaszub jest średnim mówcą. Nawiązanie do pisma świętego trzyma się jego gimmicku.

P.S.

12208767_1518875868429600_4302660416034356808_n.jpg?oh=01ac67354b0c5fc8b14095b35dffe1c0&oe=56ADFAF9

Dziś odbyły się ostatnie losowania par turniejowych. W przedostatniej walce na gali KPW vs. THE WORLD uwielbiający afery i skandale samozwańczy król polskiego wrestlingu Piękny Kawaler zmierzy się z doświadczonym reprezentantem HCW – Nitro.

Zapowiada się jeden z najtrudniejszych pojedynków w karierze polskiego zawodnika. Jednak on sam będzie bez wątpienia najbardziej nieobliczalnym i zdemoralizowanym przeciwnikiem na drodze Nitro.

Starcie odbędzie się na zasadach „Falls Count Anywhere”, zatem walka może przenieść się poza ring, być może nawet w sektor publiczności i w dowolnym miejscu zakończyć. Wielkie emocje gwarantowane!