Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

RAW #1 - WWE Diary by Elliott

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

HEAT:

1: Mercury & Nitro pokonali Cade'a & Mardocha.

2: AJ Styles pokonał Briana Kendricka.

3: CM Punk pokonał Kid Kasha.

4: Carlito pokonał Charlie Haas'a.

I zaczął sie pierwszy RAW. Kolejna gala WWE w Madison Square Garden. Wszystkie bilety wysprzedane.

Na ringu pojawia się Stone Cold Steve Austin ze swoim mistrzowskim pasem. Mówi, że jest bardzo szczęśliwy itp. Nagle słychać muzykę Mr. McMahona, który mówi, że Austin jako mistrz będzie miał zaszczyt jako pierwszy wstąpić do "Kiss my ass club" i to jeszcze dzisiaj. Stone Cold zaczyna biegnąć za Vincem, ale ochrona go zatrzymała.

Match: Shawn Michaels vs JBL

Bardzo krótka walka, która trawa krócej niż wejście wrestlerów na ring zakończona przez Michaelsa i jego Sweet Chin Music.

Winner: Shawn Michaels.

Po walce Michaels wziął mikrofon. Nawijał o tym jak to przez Angle’a przegrał swoją walkę na Judgement Day i wyzwał go na pojedynek na kolejnym PPV. Na titantronie pojawia się Angle, oczywiście przyjął wyzwanie i zaznaczył, że Michaelsowi nogi z dupy powyrywa.

Match: Super Crazy vs Mr. Kennedy

Bardzo dobra walka w dobrym tempie. Na początku Super Crazy miał przewagę, ale na koniec Mr. Kennedy zaczął przeważać, wykonał Kenton Bomb i policzył Super Crazy'ego

Winner: Mr. Kennedy

Po walce na ring wpadł Carlito, pobił Kennedy'ego i splunął mu jabłkiem w twarz.

Na backstage'u Mr. McMahon informuje Ravena i Rhino, że z powodu kontuzji Dreamera, której doznał na PPV, stoczą oni dzisiaj walkę o to kto będzie walczył z RVD na kolejnym PPV o Hardcore Title. Wtedy przyszedł Triple H i powiedział, że to już druga gala na której nie ma walki dla niego. Vince powiedział, że ma coś dla niego, że to będzie walka jego życia, bo zmierzy się z... Paul'em Londonem i to już teraz! HHH zdegustowany wyszedł z biura McMahona.

Match: Triple H vs Paul London

Kolejna krótka i nieciekawa walka... kilka ciosów zadał Triple H, później Pedigree, 1, 2 i 3 i koniec walki.

Triple H wziął mikrofon. Powiedział, że jeżeli McMahon dla niego nie ma żadnego przeciwnika, to on sam go sobie znajdzie i wyzwał Vince'a na walkę na kolejnym PPV, czyli Vengeance. HHH mówi, że to on był zamaskowanym wrestlerem na PPV.

Zapowiedź filmu „See No Evil”.

Hardcore nr 1 contender match: Rhino vs Raven

Bardzo wolna walka… trwala długo a właściwie nic ciekawego się nie działo. Niby Hardcore, ale tak naprawde to ani troche Hardcoreu nie zobaczyliśmy. Po 12 minutach walki przy ringu pojawił się CM Punk, wpadł na ring i z kija do baseballa uderzył Rhino w genitalia. Raven od razu spinował przeciwnika i wygrał mecz

Winner: Raven

Todd Grisham robi wywiad z Intercontinental Champem – Kanem. Todd mówi, że tak naprawdę Kane był ostatnim, któremu zwycięstwo w walce o IC Title należało się na PPV. Kane’owi niespodobało się zdanie Grishama i potraktował go Chokeslamem.

Elimination Match: Booker T, Edge & Orton vs Jericho, Christian & Benoit

Bardzo dobry mecz, dużo zwrotów akcji. Pierwszy odpadł Christian policzył go Booker T, następnie Benoit zostal policzony przez Ortona, chwilę później Booker poddał się gdy Jericho założył mu Walls of Jericho. Minęły trzy minuty a znów Walls of Jericho nie wytrzymał Orton i się poddał. Później długo Edge i Jericho walczyli, i gdy już Jericho poraz kolejny zastosował swój finisher do ringu wpadł Orton i wykonał RKO na Jericho, a sędzia przerwał mecz.

Winners: Jericho, Christian & Benoit przez DQ

Na titantronie pokazane są urywki z niedzielnego PPV – Judgement Day. CAŁA GALA TUTAJ

Kiss my ass club: McMahon + Stone Cold

McMahon pojawił się na ringu i wezwał Austina. Poinformował również, że jeśli Stone Cold się nie pojawi to go zwolni. Po minucie Stone Cold bardzo zdenerwowany pojawił się na ringu. McMahon wypiął się, ściągnał gacie i czekał... wtedy spod ringu wyskoczył Cruiserweight Champion Rey Mysterio, kopnął McMahona w tyłek, Vince zawisnął na linkach, Rey wykokonał 619, Vince prawie nie przytomny chwiał się na nogach a jeszcze Stone Cold załadował mu Stunnera. Na ring wbiegli Booker T, Edge, Orton i JBL i zaczęli kopać Austina i Mysterio. Wtedy na ring wpadł HHH i zrobił czystkę, a następnie wykonał Pedigree na McMahonie. Słychać muzykę Motorhead i… koniec pierwszego Rawu.

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Elliott

4

• Scythe

2

• Poldi

2

• bolek

2

Top użytkownicy w tym temacie

Podoba mi się, że nie wszystkie walki są pięcio lub czterogwiazdkowe, jak w wiekszości tego typu Diaries. xP

Fajna końcówka, jednak robienie jobberów z JBL'a i Londona zdecydowanie mi się nie podoba - weź Viscere czy Great Khaliego [Henry anyone?], ale London jest świetnym Cruiserem, a JBL świetnym Heelem. xP

72206429447c1f28e68cff.gif

ale London jest świetnym Cruiserem

oczywiście, że jest, ale w realiach WWE właśnie tak skończyłby w pojedynku z HHH'em ;) Co do gali to jest naprawdę zajebista. Diary troche się wypaliły swojego czasu i mało kto wrzucał regularnie swoje gale, ale jeśli będziesz to robił dalej, to z wielką chęcią będę czytał każde nastepne show. Podoba mi się :) JBL faktycznie mógł troche z HBK'em powalczyć, no ale trudno. Jest dobrze ;)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

No dobre diary, ale czemu CM Punk nie miał swej walki? Widze, że szykuje się jakiś team z Ravenem, to dobrze bo taaki skład daje bardzo duże możliwości.

ale czemu CM Punk nie miał swej walki?

Miał... na heat pokonał Kid Kasha :)

THE CHAMP IS HERE!!!

Kolejne zajebiste diary. Faktycznie mogłeś walkę JBL zrobic dłuższą, ale to chyba jedyny mankament tej gali. Cała była bardzo dobra. Jak nie stracisz chęci do pisania tych gal to chyba będę miał bardzo ciekawą lekturę do czytania :)

20726886454675b1540758e.jpg

Bardzo miło się czyta taką alternatywę. Dobra robota. Czekam na kolejne gale :).

117380471846b21e8779201.gif

Elliott bardzo fajne te twoje diary mam nadzieje ze bedzie trzymalo rowny bardzo dobry poziom. A kiedy gala ppv ?

58408955248ca8d1b12ed4.jpg

Fajne diary.Walki dobre-ocena 4 na 5.Tylko mam prośbe.Jakby to nie był problem to na początku RAWa nie pisz zwycięsców walk,bo lepiej jest sie przekonać co sie zdarzy podczas czytania przebiegu walki :D

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Tylko mam prośbe.Jakby to nie był problem to na początku RAWa nie pisz zwycięsców walk,bo lepiej jest sie przekonać co sie zdarzy podczas czytania przebiegu walki

Jezu... przecież na początku są wyniki z Heat, a nie z gali :!:

15974308365193fac7b7921.jpg

A kiedy gala ppv ?

Gala PPV była w niedzielę! LINK

THE CHAMP IS HERE!!!

Wiem wiem czytalem ale chodzi mi o nastepna gale. ppv beda sie pojawialy sie raz w miesiacu czy jak ????

58408955248ca8d1b12ed4.jpg

4 rawy, 1 ppv i znowu 4 rawy i znowu ppv. No chyba, że coś się zmieni ale wątpie!
THE CHAMP IS HERE!!!

bolek napisał/a:

Tylko mam prośbe.Jakby to nie był problem to na początku RAWa nie pisz zwycięsców walk,bo lepiej jest sie przekonać co sie zdarzy podczas czytania przebiegu walki

Jezu... przecież na początku są wyniki z Heat, a nie z gali

Sory za to.Niezauważyłem tego''HEAT''.Jakoś nie zwróciłem uwagi. :)

Sory za to.Niezauważyłem tego''HEAT''.Jakoś nie zwróciłem uwagi.

a nie zauważyłeś również tego, że w wynikach widnieją całkowicie inni wrestlerzy, niż w walkach z Raw? :) Coś słabo czytasz te diary Bolek :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...