Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

6 of Paul_Heyman and 2 of Betrayal Presents: WWE (feat NXT)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witajcie. Czas na wielki powrót do World Wrestling Entertainment. Wracam, lecz nie sam. Diary to będzie pisane przez dwóch bookerów - ja będę pisał główny roster, zaś NXT zajmie się dobrze znany w Booking Zone Betrayal. Nasza historia rozpoczyna się zaraz po Wrestlemanii 31. Dla przypomnienia w spoilerze podaję wyniki tej gali:

Pre-Show 1: Fatal 4-Way Tag Team for WWE Tag Team Championship Match: Tyson Tyson Kidd and Cesaro © (with Natalya) defeated The New Day (Kofi Kingston and Big E) (with Xavier Woods), Los Matadores (Diego and Fernando) (with El Torito) and The Usos (Jimmy Uso and Jey Uso) (with Naomi)

Pre-Show 2: 30-Man Andre The Giant Memorial Battle Royal: Big Show won by last eliminating Damien Mizdow

1. Ladder Match for WWE Intercontinental Championship: Daniel Bryan defeated Bad News Barrett ©, R-Truth, Dean Ambrose, Luke Harper, Dolph Ziggler and Stardust

2. Randy Orton defeated Seth Rollins (with Joey Mercury and Jamie Noble)

3. No DQ Match: Triple H defeated Sting

4. Divas Tag Team Match: AJ Lee and Paige defeated The Bella Twins (Brie Bella and Nikki Bella) by submission

5. Singles Match for WWE United States Championship: John Cena defeated Rusev © (with Lana)

6. The Undertaker defeated Bray Wyatt

7. Triple Threet* Match for WWE World Heavyweight Championship: Seth Rollins defeated Brock Lesnar © (with Paul Heyman) and Roman Reigns

* Pierwotnie Singles Match, jednak w trakcie walki dołączył do niej Seth Rollins wykorzystując walizkę Money in the Bank.

Dla przypomnienia dodam jeszcze aktualne rostery na początek diary:

WWE Roster:

Male wrestlers:

Adam Rose

Bad News Barrett

Big E - czlonek stajni New Day

Big Show - członek stajni The Authority

Bo Dallas

Bray Wyatt

Brock Lesnar

Cesaro - członek tag teamu z Tysonem Kiddem; WWE Tag Team Champion

Curtis Axel

Damien Sandow

Daniel Bryan - WWE Intercontinental Champion

Darren Young - członek tag teamu Prime Tyme Players

David Otunga

Dean Ambrose

Diego - członek tag teamu Los Matadores

Dolph Ziggler

Erick Rowan

Fandango

Fernando - członek tag teamu Los Matadores

Goldust - kontuzjowany

Heath Slater

Jack Swagger

Jey Uso - kontuzjowany; członek tag teamu The Usos

Jimmy Uso - członek tag teamu The Usos

John Cena - WWE United states Champion

Kalisto - członek tag teamu Lucha Dragons

Kane - cżłonek stajni The Authority

Kofi Kingston - członek stajni New Day

Konnor - członek tag teamu The Ascention

Luke Harper

Mark Henry - kontuzjowany

The Miz

Neville

R-Truth

Randy Orton

Roman Reigns

Rusev

Ryback

Seth Rollins - członek stajni The Authority; WWE World Heavyweight Champion

Sheamus - kontuzjowany

Sin Cara - członek tag teamu Lucha Dragons

Stardust

Sting

Titus O'Neil - członek tag teamu Prime Tyme Players

Tyson Kidd - członek tag teamu z Cesaro; WWE Tag Team Champion

The Undertaker

Viktor - członek tag teamu The Ascention

Xavier Woods - członek tag teamu New Day

Zack Ryder

Divas:

Alicia Fox

Brie Bella - członek stajni The Bellas

Cameron

Naomi

Natalya

Nikki Bella - członek stajni The Bellas; WWE Divas Champion

Paige

Rosa Mendes

Summer Rae

Tamina - kontuzjowana

Pozostali:

Booker T - expert and commentator of RAW and PPV

Byron Saxton - reporter

Corey Graves - expert and commentator Main Event

David Otunga - expert and wrestler

El Torito - manager Los Matadores

JBL - commentator of RAW and PPV

Jamie Noble - członek The Authority; ochroniasz Setha Rollinsa

Jerry Lawler - commentator of SmackDown!

Joey Mercury - członek The Authority; ochroniasz Setha Rollinsa

JoJo - announcer

Lillian Garcia - announcer

Michael Cole - commentator of RAW, Main Event and SmackDown! and PPV

Paul Heyman - manager Brocka Lesnara

Reene Young - reporter

Stephanie McMahon - WWE CBO

Tom Phillips - expert and commentator of Main Event and SmackDown!

Triple H - WWE COO

Vince McMahon - WWE Chairman

Historia pasów:

WWE World Heavyweight Championship:

1. Seth Rollins (Wrestlemania 31- ???)

WWE Intercontinental Championship:

1. Daniel Bryan (Wrestlemania 31- ???)

WWE United States Championship:

1. John Cena (Wrestlemania 31 - ???)

WWE Tag Team Championship:

1. Tyson Kidd & Cesaro (FastLane 2015 - ???)

WWE Divas Championship:

1. Nikki Bella (Survivor Series 2014 - ???)

http://imagizer.imageshack.us/v2/632x125q50/538/IiWRf4.png

Fajerwerki oraz "Tonight is the Night otwierają RAW #1 na dzień po Wrestlemanii 31. Jest dziś 30 marca 2015 roku, a my widzimy komentatorów dzisiejszej gali: Michaela Cole'a, JBL'a oraz Bookera T. Panowie witają się z nami i próbują omawiać wczorajszą galę, jednak przerywa im theme Brocka Lesnara i "Bestia" pojawia się na arenie wraz ze swoim managerem - Paulem Heymanem.

Heyman: Ladies and gentelmens... My name is Paul Heyman. I'm advocate Brock "The Beast" Lesnar. Chciałbym przypomnieć wam, że... równo rok temu my client Brock Lesnar broke The Undertaker... and broke The Undertaker undefeated streak at Wrestlemania! Brock is 1 in twenty-TWO - one. Jednak to nie jest ważne, ważne, jest to, że Brock na SummerSlam 2014 zdobył WWE World Heavyweight Championship wykonując Johnowi Cenie 16 suplexów, potem na WrestleManii 31 wysłał Romana Reignsa do Suplex City, powiedział do niego "Suplex city, bitch", a potem, kiedy mój klient był blisko obrony swojego pasa do gry wkroczył Seth Rollins. Seth "Frigging bitch" Rollins... Mój klient postanowił, że nie wyjdzie z tego ringu dopóki nie dostanie swojego rewanżu... jeszcze dziś! Triple H'u jeśli nie wyślesz tu swojej małej dziwki to ani ja, ani tym bardziej Brock nie opuścimy tego ringu, a Lesnar zaatakuje KAŻDEGO kto tylko spróbuje nas stąd wyrzucić!!!

Mija chwila, lecz zamiast theme'u Setha zaczyna grać theme... Erica Rowana, który pojawia się na arenie ku zdziwieniu publiczności. Były członek The Wyatt Family idzie do ringu i prosi o mikrofon.

Rowan: Nie wyjdziecie stąd? Teraz zaplanowana jest moja walka z Heathem Slaterem i mam zamiar ją odbyć, dlatego grzecznie proszę was panowie o op...

Rowan nie zdążył dokończyć, ponieważ Brock rzuca się na niego! Lesnar okłada zawodnika Punchami, a po chwili wyrzuca go z ringu. "The Beast" sam wychodzi z pierścienia i podnosi opponenta, któremu aplikuje F5 w metalowe schodki! Brock wraca do środka kwadratowego pierścienia i podnosi mikrofon, który podczas ataku wypadł z rąk Erica.

Lesnar: W dupie mam was wszystkich! W dupie mam Vince,a, Triple H'a i Stephanie! W dupie mam ten cały pas! Chcę tylko zniszczyć tego, który wczoraj mnie upokorzył i wiecie co. Jeśli Rollins nie wyjdzie tu w ciągu 5 sekund, zaatakuję najpierw komentatorów a potem zajmę się Lillian! Nikt nie będzie mi mówił, że mam opuścić ring! Opuszczę go dopiero wtedy, kiedy będę miał na to ochotę!

Nagle z zaplecza wybiega kilkunastu ochroniarzy, którzy otaczając ring. Panowie wchodzą do środka, lecz Brock bez problemu rozprawia się z nimi! Lesnar zniszczył ich, a ostatniemu na nogach wykonuje F5! Były mistrz chce opuścić ring, lecz wtedy na arenę wychodzi z mikrofonem w ręce Triple H.

Triple H: Stój Brock! Nie dostaniesz dziś walki z Rollinsem! Za to, co właśnie zrobiłeś nie dostaniesz tej walki również za tydzień, ani na Extreme Rules ani na SummerSlam, ani na Royal Rumble ani nawet na przyszłorocznej WrestleManii! NIGDY!

Lesnar: Tak? Bo co? Bo boisz się, że zabiję twoją dziwkę, walcząc z nią dziś w ringu!? Pamiętasz kto pokonał Cię na SummerSlam 2012 oraz na Extreme Rules dwa lata temu? Mogę pokonać także twoja małą szmatę Setha Rollinsa tak jak wtedy Ciebie i upokorzyć go! Czyżbyś tego się obawiał Hunter? BOISZ SIĘ MNIE?!!! Jeśli nie chcesz dać mi Rollinsa to sam choć tu i walcz! Nie jestem Stingiem! Mogę Cię pokonać! Mogę Cię upokorzyć! Mogę zniszczyć twoją karierę tak jak streak Undertakera rok temu! Jestem "The beast" i jestem tu najlepszy!

Triple H: Nie dam się wciągnąć w twoje gierki Brock. Pamiętaj, że mogę Cie teraz zwolnić!

Lesnar: A ja wtedy mogę zejść tam na dół, pobić Ciebie, potem zejść na zaplecze, dopaść Rollinsa a na koniec wydymać twoją żonkę!

Brock poszedł o krok za daleko. HHH wbiega do ringu i rozpoczyna się brawl. Z zaplecze nadbiegają jeszcze pozostali cżłonkowie The Authority - Kane, Big Show, Jamie Noble i Joey Mercury. Dwaj pierwsi atakują Brocka, zaś ochroniarze odciągają i uspokajają Triple H'a. Udaje im się przekonać CEO do wyjścia z nimi z ringu. Panowie stoją już na rampie, a w ringu tymczasem Big Show otrzymuje F5 na leżącego już Kane'a. Triple H prosi o mikrofon.

Triple H: Możesz obrażać mnie, możesz obrażać moich zawodników ale nie będziesz obrażał mojej żony Lesnar! Skoro tego chcesz to dobrze! Extreme Rules PPV i Extreme Rules Match. Ty vs. ja! Oficjalnie!

Przenosimy się do strefy wywiadów, gdzie Renee Young ma już pierwszego dziś gościa, którym jest nowy mistrz Interkontynentalny - Daniel Bryan.

Young: Witajcie WWE Universe! Jedną noc po najwspanialszej gali roku jest ze mną człowiek, który już drugi raz z rzędu opuścił ją z pasem mistrzowskim - Daniel Bryan.

Bryan: Witaj Renee.

Young: Danielu - pokonałeś wczoraj sześciu innych rywali i wszedłeś na sam szczyt drabiny po czym zdjąłeś ten pas. Możesz powiedzieć co teraz czujesz?

Bryan: Czuję się świetnie! Wywalczyłem to, o co próbowałem walczyć od ponad miesiąca. Cieszę się z tego, że zdobyłem pas IC oraz z tego, że dałem jedną z najciekawszych walk na gali.

Young: Jakie masz plany na przyszłość? Walki z tobą pewnie zażądają Bad News Barrett, który ma prawo do rewanżu i Dolph Ziggler, który wczoraj był o włos od wygrania tego pasa...

Bryan: Wiesz co Renee? Byłem przed galą w biurze Triple H'a i mogę powiedzieć oficjalnie, że jeszcze dziś czeka mnie walka o pas z Barrettem i Zigglerem w Triple Threet Matchu! Mam zamiar ich dziś pokonać, a potem będę czekał na kolejnego rywala. Kto rzuci mi wyzwanie?

Nagle od tyłu bo mistrza podchodzi Sheamus.

Sheamus: JA!!!

Irlandczyk zasypuje mistrz serią Punchy po czym Irish Wipe'm posyła go w stojący z tyłu monitor z logiem WWE RAW! Daniel odbija się od rozbitego przez jego głowę obiektu i otrzymuje Brogue Kick! Zadowolony Sheamus patrzy na pas po czym odchodzi. Do IC Championa szybko podbiegają lekarze.

Walka nr 1. Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/135/R-Truth_6_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3808/luke_harper_g4s_3.jpg

R-Truth vs. Luke Harper

końcówka walki: Truth podnosi się, a Harper wykonuje European Uppercut. Rywal pada na matę i ucieka z ringu. Tam wstaje i otrzymuje od razu Suicide Dive. Luke wrzuca Trutha znowu do ringu gdzie dokłada Sitout Powerbomb i Spinning Side Slam. Przez chwilę czarnoskóry wrestler leży, a kiedy po chwili się podnosi otrzymuje Big Boot i znów pada. Harper wynosi opponenta pod Half Nelson Suplex i wykonuje tę akcję. Były członek nie istniejącego już The Wyatt Family czeka chwilę w narożniku śmiejąc się, a po chwili R-Truth wstaje i otrzymuje Lariat. Harper przechodzi do pinu. 1...2...3!

Winner: Luke Harper

Przenosimy się na zaplecze. Jesteśmy w ciemnym pomieszczeniu, w którym widzimy Stardusta.

Stardust: Ohh.... Ja wznoszę się do gwiazd, a nie tylko na szczyty drabin i dlatego wczoraj przegrałem. Szczyt był zbyt niski dla gwiezdnego wojownika jakim jest... Staaar... dust. Ja celuję wyżej. Żeby być gwiazdą muszę być WWE World Heavyweight Championem. khhhhh....

Walka nr 2. Tag Team Non-Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2594/adam_rose_g4s.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2532/7803_Fandango_cutout_by_Crank.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5997/cesaro_kidd_04.jpg

Adam Rose [w/Rosebuds] & FanDanGo [w/Rosa Mendes] vs. WWE Tag Team Champions: Cesaro & Kidd[w/Natalya]

końcówka walki: W ringu są Rose i Kidd. Tyson wykonuje Brainbuster, a rywal chwilę leży na macie. Kiedy już Adam się podnosi to błyskawicznie zostaje dobity Jumping Back Kickiem od Kanadyjczyka, który dokonuje następnie zmiany ze swoim tag team partnerem. Ten wbiega do ringu i najpierw mocnym sierpowym zrzuca z apronu FanDanGo, a potem Cloteslinem powala podnoszącego się ponownie Rose'a. Szwajcar tauntuje, po czym ustawia się w narożniku. Kiedy opponent wstaje otrzymuje European Uppercut i znów pada. Cesaro chwyta go pod swój Cesaro Swing a publika odlicza. Przy "7" do ringu wpada FanDanGo, jednak jest też Tyson Kidd, który odbijając się od glowy "swingującego" Adama powala tancerza dość dziwnym kickiem! Publika szaleje, a "The Swiss Superman" wynosi przeciwnika pod Neutralizer i aplikuje swój finisher! 1...2...3!

Winners: WWE Tag Team Champions: Cesaro&Kidd

Po walce Rosebuds są smutni, Rosa Mendes zajmuje się obolałym FanDanGo, zaś mistrzowie razem z Natalya'ą są szczęśliwi i po odebraniu swoich tytułów świętują z fanami.

My tymczasem przenosimy się gdzieś na zaplecze, gdzie widzimy Jamie'go Noble'a oraz Joey'a Mercury'ego, rozmawiających z trzymającym lód przy głowie po ataku Lesnara - Kane'm.

Noble: Kane! Co mamy robić?

Kane: Co?

Mercury: Nie ma dzisiaj tu Setha, więc my jesteśmy bezrobotni. NIC dziś nie robimy, a wiemy, że Pan Triple H nie lubi nierobów.

Kane: Ehh... możecie stanąć przed biurem Stephanie i zająć się pilnowaniem, żeby nie dobrał się do niej ten psychol Lesnar. Nie wiem, gdzie on jest, ale czuję, że tak łatwo nie odpuści.

Panowie szczęśliwi odchodzą, zaś Kane wygląda na mocno obolałego i kiedy probuje odejść kuleje na lewą nogę....

Kane: Pieprzony Lesnar... ah...

Walka nr 3. Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2283/Jimmy_Uso_cut_by_Danger_Liam.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_2_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Jimmy Uso vs. Kofi Kingston [w/New Day]

końcówka walki: Choć na początku to Kofi przeważał, teraz inicjatywę przejmuje Jimmy. Wykonuje on opponentowi Stinger Splash, a potem Back Body Drop. New Day próbują dopingować Kofi'ego, a ten jakby niesiony ich dopingiem wstaje, lecz otrzymuje Full Nelson Bomb. Uso kopie w matę w stylu Shawna Michelsa sygnalizując zamiar wykonaniu Superkicku. Kingston wstaje, odwraca się i unika mocnego kopnięcia od przeciwnika, po czym wykonuje Trouble in Paradise! Zawodnicy padają na matę. Jimmy na plecy, a reprezentujący New Day jego czarnoskóry rywal na brzuch. Były mistrz Stanów Zjednoczonych kładzie rękę na rywalu, a sędzia odlicza. 1...2...3!

Winner: Kofi Kingston

Po walce cale New Day wchodzi do ringu i świętują wygraną klaszcząc, zaś widownia śpiewa "New...Day Suck!".

Przenosimy się na zaplecze, gdzie jest już Renee Young, a razem z nią Paige.

Young: Witajcie WWE Universe. Jest ze mną Paige. Jak się czujesz?

Paige: Czuję się świetnie Renee! Moja pierwsza WrestleMania zakończyła się sukcesem czyli wygraną z Bella Twins. Pierwszy raz walczyłam na największej ze scen, rok po moim debiucie doczekałam tego niesamowitego dnia! To było coś wspaniałego!

Young: W normalnych okolicznościach spytałabym Cię o twoje dalsze plany, ale jednak godzinę temu na stronie WWE pojawiła się informacja, że twoja przyjaciółka AJ Lee opuściła WWE. Jak to skomentujesz?

Paige: To decyzja AJ. Wiedziałam o jej zamiarach od tygodnia i aktualnie poszukuję nowej osoby do pomocy w walce z The Bella Twins. Mam już jedną osobę na oku i możliwe, że poznacie ją za tydzień.

Young: Zdradzisz nam kto to?

Paige: Wybacz Renee, ale to nic pewnego, a poza tym chcę zaskoczyć siostry Bella, więc nie.

Young: Ok, dzięki za wywiad AJ. Oddaję głos komentatorom, którzy zapowiedzą kolejną walkę.

Walka nr 4. Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2402/3949_Naomi.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1085/Brie_Bella_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Naomi vs. Brie Bella [w/WWE DIvas Champion Nikki Bella]

końcówka walki: Zarówno Naomi jak i Brie leża na macie. Mija chwila i jako pierwsza podnosi się żona Jimmy'ego Uso, która podnosi rywalkę i wykonuje jej Sitout Jawbreaker. Po chwili Bella znów jest na nogach, lecz otrzymuje Dropkick. Naomi wchodzi na narożnik, skąd próbuje wykonać Diving Crossbody, lecz Brie robi unik. Czarnoskóra wrestlerka trafia twarzą w matę i zwija się z bólu. Siostra obecnej mistrzyni div wykonuje Snap Suplex. Następnie wchodzi na narożnik i to ona wykonuje opponentce Diving Crossbody. Następnie ustawia się w narożniku i czeka aż Naomi wstaje. Kiedy to się dzieje widzimy Bella Buster i mamy pin. 1...2...3!

Winner: Brie Bella

Nikki: Co Wy na to??? Paige zapowiedziała, że ma dla nas niespodziankę w postaci nowej koleżanki, ale czego mamy się bać? Ja jestem mistrzynią, a moja siostra wygrywa swoje walki... Może i wczoraj przegrałyśmy, ale AJ Lee i Paige miały po prostu szczęście!

Brie: Nikki dobrze mówi. Paige nie jest dla nas żadnym zagrożeniem tak samo jak inne divy. MY jesteśmy siłą. MY jesteśmy potęgą i MY jesteśmy najlepsze w tym biznesie! Jesteśmy The Bella Twins i uwierzcie nam, że pas będzie należał do nas jeszcze przez długi czas...

Walka nr 5. Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2101/Heath_Slater_7_GD.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3133/4244_Rusev.jpg

Heath Slater vs. Rusev [w/Lana]

końcówka walki: Po gongu Rusev wpada na rywala ze Spinning Heel Kickiem, po czym podnosi rywala i wykonuje mu Swinging Side Slam. Slater pada na matę, zaś jego rywal podnosi go i dorzuca jeszcze Fallaway Slam, po czym zapina The Accolyde. Slater walczy z bólem, ale po około pięciu sekundach odklepuje.

Winner by submission: Rusev

Lana: Panie John Cena. Przed chwilą widział Pan pokaz siły "The Hero of the Russian Federation". Ten bohater jest wstanie zrobić z Pane to, co zrobił na FastLane, czyli pokonać, a nawet... zmusić do... klepania! Na Extreme Rules! Rusev! Craaaaash!

Rusev podchodzi do Heatha Slatera i ponownie zapina The Accolyde, jednak szybko puszcza, gdyż z zaplecza przy dźwięku swojego theme songu nadbiega John Cena. Ponowie stają na przeciw siebie, a Lana zaczyna uspokajać Ruseva.

Cena: Rusev. Akceptuję. Ty vs. ja na Extreme Rules o US Championsip w Extreme Rules Matchu!

Lana: hahaha. Nie. Rusev vs. Cena w Table...

Rusev: Rusev akceptuje! Rusev udria, Rusev maćka, Rusev crash you John Cena!

W tym momencie Rusev rzuca się na Johna Ceną powalając go najpierw Cloteslinem, potem zasypując serią Punchy, a na koniec zapina The Accolyde! Cena nie może się wyrwać i po dłuższej chwili zaczyna tracić przytomność. Kiedy mistrz traci przytomność Rusev podnosi pas USA i staje dumny nad nieprzytomnym rywalem.

My tymczasem przenosimy się na zaplecze gdzie Bad News Barrett oraz Dolph Ziggler są już w biurze, a razem z nimi Stephanie McMahon.

Stephanie: Witajcie panowie. Tak się składa, że Daniel Bryan doznał lekkiego wstrząśnienia mózgu. Spokojnie, na Extreme Rules będzie on gotowy.

Barrett: Co? Jak to? A co z naszą dzisiejszą walką?

Stephanie: Barrett... I'm afraid I've got some BAD NEWS! Dzisiaj Ty i Dolph zawalczycie 1 vs. 1 o miano pretendenta do WWE Intercontinental Championship!

Barrett: Co? Jestem byłym mistrzem i zasługuję na mój rewanż!

Ziggler: Ooooo... Pani McMahon, czyżbyśmy mieli tutaj... tchórza! Jeśli nie chcesz walczyć to zawsze możesz poddać walkę przed jej rozpoczęciem.

Barrett: Hahaha. Jeśli myślisz, że się poddam to... I'm afraid I've got some BAD NEWS! Widzimy się w ringu.

Bad News Barrett odchodzi za to Ziggler uśmiecha się do Steph po czym sam opuszcza biuro.

A my przenosimy się do jakiegoś ciemnego pomieszczenia, gdzie są już The Ascention.

Viktor: Jesteśmy SIŁĄ!

Konnor: Jesteśmy MOCĄ!

Viktor: Jesteśmy NAJLEPSI!

Konnor: Jesteśmy PRZYSZŁYMI MISTRZAMI!

Viktor: Jesteśmy nowymi GWIAZDAMI!

Konnor: Jesteśmy THE ASCENTION! Dzisiaj mamy wyznaczoną walkę z Lucha Dragons. Dla debiutujących luchadorów mamy przykre informacje... Kalisto... Sin Caro...

Viktor: ... w swoim debiucie na RAW przegracie z SIŁĄ, MOCĄ, NAJLEPSZYMI GWIAZDAMI...

Konnor: ... i PRZYSZŁYMI MISTRZAMI... THE ASCENTION!!!

Walka nr 6. Singles Match for 1. Contender for Intercontinental Championship

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2097/4180_King_Barrett.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/7695Dolph_Ziggler_cutout_by_Crank.jpg

Bad News Barrett vs. Dolph Ziggler

końcówka walki: Barrett powoli się podnosi, a jego rywal próbuje znów sprowadzić go na ziemię, lecz ten unika jego ciosu i odbija się od lin po czym próbuje wyprowadzić Clotesline, jednak Dolph, podobnie jak przed chwilą Barrett, unika ciosu. Bad News odwraca się i otrzymuje Superkick! Zawodnik pada, zaś Dolph czeka aż się podniesie. Wówczas rozbrzmiewa theme Celtyckiego Wojownika i Sheamus pojawia się na rampie, po czym idzie wolnym krokiem w stronę ringu. Nie przeszkadza to Dolphowi, który mimo to próbuje wyprowadzić Zig Zag, ale niespodziewania Barrett kontruje i powala opponenta Royal Bull Hammerem! Zawodnik przypina... 1...2... Sheamus atakuje Anglika.

No-Contest by interference

Irlandczyk z bujnym irokezem zasypuje najpierw jednego, potem drugiego uczestnika zakończonej właśnie walki serią Punchy w parterze. Następnie czeka aż Ziggler wstanie, a kiedy blond włosy zawodnik się podnosi to Sheamus aplikuje mu swój finisher - Broque Kick! Uśmiechnięty wrestler opuszcza arenę przy buczeniu fanów.

Przenosimy się na zaplecze do Byrona Saxtona, z ktorym jest Curtis Axel.

Saxton: Witam. Razem ze mną jest Curtis Axel. Curtisie co chciałbyś powiedzieć WWE Universe?

Axel: Axelmania is running wild, Brother Może i wczoraj nie wygrałem, ale spokojnie bracia. To było tylko niewiele znaczące Battle Royal dla upamiętnienia przeciętnego wrestlera, z którym rywalizowała dawno temu moja gorsza kopia... Mam wam coś do zakomunikowania bracia: Za rok na WrestleManii 32 wystąpię ponownie, wystąpię w Main Evencie i zdobędę WWE World Heavyweight Championship bracia! A kiedy już to zrobię cały świat powie ze mną: AXELMANIA IS RUNNING WILD, BROTHEEEEERRR!!!

Axel odchodzi.

Saxton: Tyle powiedział Państwu Curtis Axel - WWE Superstar.

Walka nr 7. Singles Tag Team Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3859/The_Ascension_cut_by_Danger_Liam.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5818/lucha_dragons_09.jpg

The Ascention vs. Lucha Dragons

końcówka walki: Dominacja Lucha Dragons trwa w najlepsze, kiedy nagle Viktor unika ciosu Sin Cary, po czym wymierza mocny Punch, za którym idzie kolejny i jeszcze jeden. Następnie wrestler wykonuje jeszcze European Uppercut i zmienia się z Konnorem. Ten jest bardzo zmęczony, gdyż to on walczył przez większą część walki. Widzimy Big Boot w jego wykonaniu, po czym przygotowuje się on do wykonania Fall of Man, lecz Sin cara kontruje i mamy Hurricanranę! Następnie Meksykanin dokłada jeszcze Tornado DDT na podnoszącym się rywalu. Mamy zmianę w Lucha Dragons, ale Cara nie wychodzi z ringu, lecz wchodzi na narożnik, skąd mamy Moonsault! Kalisto wkracza do gry wykonując jeszcze Samuray Kick na wchodzącym do ringu Viktorze, po czym sam pojawia się na Cornerze, skąd wykonuje Salidę Del Sol i przypina. 1...2...3!

Winners: Lucha Dragons

A tymczasem na zapleczu jest Luke Harper. Znajduje się on gdzieś w niezbyt oświetlonym pomieszczeniu na Backstage'u.

Harper: Ciemność... spowije was ciemność kiedy Luke Harper rozpocznie swoją drogę. Drogę do WYZWOLENIA was... Bray Wyatt wiele obiecywał, ale kiedy przyszło co do czego to poległ... ja zaś jestem uczniem, który przerósł mistrza! Panie i Panowie... NIC już nie będzie takie samo kiedy Luke Harper rozpocznie krucjatę ku wyzwoleniu wszystkich ludzi, to jest ofiar tego świata, ofiar XXI wieku...

Harper uderza głową w kamerę i tracimy obraz.

Wracamy do ringu, który jest już przystrojony w balony i serpentyny, Do kwadratowego pierścienia prowadzi czerwony dywan. Rozbrzmiewa dobrze znany nam theme i do ringu zmierzają już Triple H, Stephanie McMahon, Kane, Big Show, Joey Mercury oraz Jamie Noble.

Stephanie: A więc... Welcome to Monday Night McMahon & Helmsey RAW!!! Witajcie na RAW prowadzonym przez rodziny McMahon oraz Helmsey. Witajcie na RAW gdzie rolę dyrektorskie sprawują nasi ludzi - tacy jak Kane, gdzie o bezpieczeństwo największej gwiazdy dbają nasi ludzi - olbrzym Big Show oraz nasza ochrona czyli firma J&J Security! Witajcie na RAW, gdzie mistrzem jest nasz człowiek Seth Rolliiiiiiins

Triple H: Ale właśnie... gdzie on jest... gdzie jest Rollins?

Cale The Authority patrzy w stronę stage'u lecz zamiast Rollinsa wychodzi Randy Orton.

Orton: No właśnie, gdzie jest Rollins, którego ja wczoraj pokonałem? Gdzie jest ten, który powinienem dać mi dziś szansę na walkę o pas?!

Stephanie: Randy miałeś swoją szansę będąc naszym człowiekiem, lecz regularnie zawodziłeś! Night of Champions 2013, WrestleMania 30 i wiele, wiele innych walk kiedy udowodniłeś, że jesteś zbyt słaby aby być członkiem naszej grupy oraz mistrzem WWE! Nie zasługujesz na tę walkę!

Nagle rozbrzmiewa na arenie utwór, który kiedyś był theme songiem obecnego mistrza, a to oznacza, że z trybun do ringu przy heacie od publiki zmierza już Roman Reigns.

Reigns: Nie wiem czy Randy zasłużył na walkę o pas, ale wiem coś innego... wiem, że ja zasługuję na rewanż, gdyż zostałem wczoraj oszukany! Byłem przed chwilą u Setha i okazał się być większą dziwką niż myślałem! Poprosiłem go o walkę a ten mnie wyśmiał... i to był błąd. Zlekceważył Romana Reignsa więc otrzymał mój Superman Punch i wasz mistrz leży teraz nieprzytomny na zapleczu, po jednym ciosie! Seth nie jest godny miana WWE World Heavyweight Championa!

Orton: Jedynym powodem, dla którego byłeś w stanie powalić Rollinsa jest fakt, że wczoraj otrzymał ode mnie RKO! RKO, którego skutki dalej odczuwa i jest bardzo osłabiony... widzisz Roman nie wiem czy wiesz, nie wiem czy oglądałeś, bo poza czubkiem własnego nosa raczej nie wiele oglądasz... ale to ja jestem tym, który na WrestleManii 31 pokonał w czystej walce Setha Rollinsa i powinienem walczyć o pas WWE!

Triple H: Dość tego! Wynoście się z mojego ringu obydwaj! No już! Wypierdalać albo zrobię wam z tyłków jesień średniowiecza! Żaden zawodnik nie będzie mi mówił, że jest godny tego, żeby walczyć o pas kiedy ja sądzę inaczej! Roman, Randy nie chcę was tu widzieć!!!

Stephanie: Uspokój się... choć idziemy...

Triple H i Steph odchodzą, a Reigns i Orton patrzą w ich stronę, kiedy się odwracają Big Show i Kane rzucają się na nich, lecz Orton wykonuje RKO Showowi, a Reigns unika ciosu, odbija się od lin i powala Kane'a Superman Punchem! Publika buczy, zaś zawodnicy stoją w ringu i z uśmiechem patrzą na stojących już na stage'u Triple H'a i Stephanie. Nagle Orton wykonuje RKO byłemu mistrzowi tag team! Publika cheeruje, zaś Orton przy swoim themie celebruje, pokazując, że pas będzie jego. Triple H zostaje zaciągnięty przez swoją żonę na zaplecze, a Randy pozuje w swoim stylu. Tym obrazkiem kończymy RAW #1.

Karta na Exteme Rules:

1. Extreme Rules Match:

Triple H vs. Brock Lesnar

2. Extreme Rules Match for US Championship:

John Cena © vs. Rusev [w/Lana]

Edytowane przez TheVillain
  • Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

2

• Giero

1

• Betrayal

1

Walka nr 1. Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/dean_ambrose_g4s_12.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2101/Heath_Slater_cut_by_Danger_Liam.jpg

Dean Ambrose vs. Heath Slater

Winner: Dean Ambrose

Ambrose: Taaak... Randy Orton i Roman Reigns powiedzieli w poniedziałek na RAW, że powinni walczyć o WWE Championship... gówno prawda! "The Lunatic Fringe" jest o wiele bardziej niebezpieczny od nich i bardziej przebiegły niż Seth Rollins... ta kanalia... jego nie może pokonać zwykły wrestler... jego musi pokonać ktoś nieobliczalny... bardziej nieobliczalny jak on! A w WWE jest teraz tylko jeden zawodnik, po którym można spodziewać się wszystkiego - Dean Ambrose! Żeby to udowodnić wyzywam teraz kogokolwiek... może być Randy, może być Reigns albo każdy inny, kto tylko chce się ze mną zmierzyć! Każdy kto chce dowiedzieć się na własnej skórze, dlaczego mówią na mnie "The Lunatic Fringe"!

Walka nr 2. Dean Ambrose Open Challenge Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2844/dean_ambrose_g4s_12.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2099/ryback_g4s_48.jpg

Dean Ambrose vs. RyBack

skrót: walka była długa i w miarę wyrównana, lecz pod koniec pełną kontrolę nad akcją posiadał Dean, który odliczył rywala po swoim finisherze.

Winner: Dean Ambrose

Ambrose: 26 kwietnia 2015 roku. Extreme Rules. Dean Ambrose vs. Seth Rollins w Extreme Rules Matchu o WWE World Heavyweight Championship Seth. Akceptujesz?

Dean przy swoim theme songu znika na zapleczu.

Po raz pierwszy dziś przenosimy się na zaplecze, gdzie jest Byron Saxton, a razem z nim są: Tyson Kidd, Cesaro i Natalya.

Saxton: Witajcie WWE Universe. Moimi i waszymi gośćmi są WWE Tag Team Championi - Tyson Kidd i Cesaro, oraz żona Tysona i diva WWE - Natalya. Przejdę od razu do pierwszego pytania. Kidd dzisiaj zmierzy się z Kofim Kingstonem z New Day. Tyson: jak oceniasz swoje szansę w walce z Kofim?

Kidd: Kofi nie jest łatwym przeciwnikiem. Wiele potrafi, to fakt. Świetnie walczy. Fakt. Jego partnerzy pewnie spróbują mu pomóc. Fakt. Tyson Kidd pokona mimo to tego Ghańczyka, bo jest lepszy. Fakt.

Cesaro: Mój tag team partner jest jak ja - po prostu najlepszy! Jeśli pozostali członkowie New Day spróbują interweniować, wtedy będą mieli do czynienia ze mną...

Kidd: Fakt.

Natalya: Ja również nie pozwolę, aby ktoś wtrącał się w walkę mojego męża. Kofi może i dziś polata, ale zaraz potem Tyson pozamiata nim ring jak zwykłą szmatą!

Walka nr 3. Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3426/Summer_Rae_3_cut_by_Danger_Liam.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3222/Paige_2_cut_by_Danger_Liam_2.jpg

Summer Rae vs. Paige

Winner: Paige

Paige: Siostry Bella mogły wyjść wczoraj na RAW i powiedzieć, że są lepsze. Mogły wyjść i mówić, że ja nie mogę ich pokonać, jednak już w najbliższy poniedziałek dowiedzą się czym jest English Power! Brie... Nikki.... nie mogę się doczekać.

Nagle z zaplecza wybiegają The Bella Twins, które wskakują do ringu, gdzie Paige rzuca się na Nikki, jednak siostra ratuje ją i panie razem okładają Brytyjkę, a na koniec Nikki wykonuje swój finisher.

Wracamy do strefy wywiadów, gdzie znowu jest Byron Saxton, jednak tym razem towarzyszy mu Dean Ambrose.

Saxton: Witajcie ponownie WWE Universe. Razem ze mną jest Dean Ambrose. Dean dziś...

Dean wyrywa mikrofon z rąk Byrona po czym kieruje swój wzrok na kamerę.

Ambrose: Wiem, że gdzieś tam jesteście i właśnie słuchacie co do was mówię. I dobrze. "The Lunatic Fringe", nieobliczalny i extremalny "Street Dog" Dean Ambrose zmierza po was! Idę po Ciebie Kane, po Ciebie Big Show, po Ciebie Joey, po ciebie Jamie, po Ciebie Hunter, a nawet po Ciebie Stephanie... no i wreszcie idę po Ciebie Rollins! Najważniejszy w tej federacji nie jest ten kto rządzi, ale ten kto posiada WWE World Heavyweight Championship! Tysiące zawodników co dnia trenują, aby sięgnąć kiedyś po ten zaszczyt, ale tylko nielicznym udaje się zostać WWE World Heavyweight Championami! Niewielu coś osiąga, lecz ja nie jestem jednym z nich! Dean Ambrose należy do tej bardzo wąskiej grupy ludzi, których przeznaczeniem jest zdobycie tego pasa! A kiedy już go zdobędę to rozprawię się z każdym kto spróbuje mi go odebrać. Niech wszyscy zawodnicy WWE boją się, do Dean Ambrose jest naprawdę wkurzony!

Dean oddaje mikrofon Saxtonowi, po czym znika. My przenosimy się znowu do ringu.

Walka nr 4. Non-Title Singles Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/620/Kofi_Kingston_2_cut_by_Danger_Liam_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1427/tyson_kidd_g4s_5.jpg

Kofi Kingston [w/New Day] vs. WWE Tag Team Champion Tyson Kidd [w/WWE Tag Team Champion Cesaro and Natalya]

skrót: W trakcie walki interweniować próbowała reszta New Day, lecz dzięki pomocy Cesaro, który zając się Big E'm, oraz Natalya'i, który uderzyła obcasem w stopę Xaviera Woodsa Tyson wykonał swój finisher i wygrał.

Winner: Tyson Kidd

Po walce całe New Day uciekli na rampę, a Kidd & Cesaro zapraszali ich do ringu do walki, lecz Ci nie zbliżyli się do nich.

WWE News:

:arrow: Zarząd jest średnio zadowolony z nowego Creative Teamu, który rozpisuje gale począwszy od ostatniego RAW. Jest to spowodowane tym, że o RAW bardzo niewiele mówiło się po zakończeniu gali. Twitter oraz fora internetowe miały huczeć od komentarzy do wydarzeń z gali, a tymczasem o czerwonej tygodniówce nie mówiło się prawie wcale. Najbardziej wściekły był Triple H, któremu bardzo zależy na tgz. "smartfanach".

:arrow: Nie wiadomo kiedy powrócą do akcji kontuzjowani obecnie zawodnicy tacy jak Goldust czy Christian. Prawdopodobnie ten drugi powróci jednak dopiero w okolicach WrestleManii 32, aby otrzymać swój One More Match i zakończyć po nim karierę.

:arrow: Oficjalnie na Extreme Rules zapowiedziano dwie walki. Niemal pewne jest, że w najbliższej przyszłości dojdzie do tej karty walka o pas US pomiędzy mistrzem Johnem Ceną, a wykorzystującym tym samym swoj rewanż Rusevem oraz walka o pas WWE, jednak nie wiemy kto będzie przeciwnikiem Setha Rollinsa, a kandydatami do tego miana są: Dean Ambrose, Roman Reigns i Randy Orton

:arrow: W najbliższych miesiącach możemy być świadkami małej rewolucji w NXT. Zarząd zamierza zakontraktować jak najwięcej nowych gwiazd ze sceny niezależnej. Prawdopodobnie oznacza to też, że w najbliższym czasie w celu zwolnienia miejsca w rozwojówce kilka osób pożegna się z posadą lub awansuje do głównego rosteru.

Karta na Exteme Rules:

1. Extreme Rules Match:

Triple H vs. Brock Lesnar

2. Extreme Rules Match for US Championship:

John Cena © vs. Rusev [w/Lana]

Edytowane przez TheVillain

• Urządzenie:  Windows

Witam konkurencję ;) Na razie po pierwszych dwóch galach niewiele można powiedzieć, bo po części kontynuujecie feudy. Co do RAW to trochę nie rozumiem po co kolejna walka Huntera z Lesnarem, bo już wiele razy mieli ze sobą pojedynki. Poza tym Tryplak dla mnie trochę za szybko zgodził się na ich pojedynek ;) Ciekawi mnie kto dostanie walkę z Sethem na Extreme Rules o pas, czy też dojdzie do jakiegoś Triple Threat Matchu. Co do Main Event to widzę, że skupił się wokół Ambrose'a.

I w sumie na razie tyle mogę powiedzieć. Z kwestii technicznych - trochę szkoda, że na razie są albo skróty walk, albo same końcówki. No i nie wiem czy to specjalnie, ale w Main Event było coś za dużo pojedynków nr. 1 ;)

Powo!

Oto i pierwszy odcinek NXT, rosteru podawać nie będę bo to chyba nie jest potrzebne. W każdym razie chcę od razu zaznaczyć-w tym diary Takeover:Rival miało miejsce dzień przed Wrestlemanią nie prędzej, musiałem tak zrobić żeby nie było zaburzeń z chronologią. A więc zapraszam do czytania i komentowania!

http://www.ringsidenews.com/wp-content/uploads/2015/06/nxt-logo.png

NXT-1 kwietnia 2015 r.

Zaczynamy pierwszy epizod NXT po Takeover:Rival, co do powiedzenia będzie miał nowy mistrz NXT Kevin Owens? Czy Sasha Banks jest rzeczywiście godna zdobytego pasa? Tego i wiele więcej dowiemy się już dziś, zapraszamy!

Jesteśmy z kamerami na arenie gdzie w ringu stoi nowy NXT Champion-Kevin Owens! Trzyma mikrofon w dłoniach, widać że chce ogłosić parę rzeczy.

Kevin Owens: Naprawdę spodziewaliście się że ta oferma która naiwnie mi zaufała parę miesięcy temu wyjdzie z Takeover jako mistrz? Zayn to zwykły śmieć! On was wykorzystuje, udaje niedorajdę by wzbudzić waszą sympatię, wy to kupujecie jak na zwykłych idiotów z Florydy przystało! Zayn walczył tylko i wyłącznie dla złota, dla sławy, dla siebie, nie widzicie jaki z niego narcyz? Ja walczę dla rodziny, w przeciwieństwie do Samiego robię to by ich utrzymać, zapewnić im dostatnie życie, a wy wszyscy próbujecie to zrujnować, przeszkodzić mi! Nie uda się to wam! To daje mi siłę, motywację by za każdym razem zjawiać się tu i pokazywać że zasługuje na to złoto o wiele bardziej niż ta cała banda matołów na zapleczu. Ja Jestem Kevin, Kevin Owens i zniszczyłem Zayna dla dobra tych wszystkich którzy muszą codziennie ciężko pracować by mieć za co żyć. Wy tego nie docenicie, nikt tego nie doceni, taki jest los tych którzy naprawdę robią wszystko dla dobra innych, nikt im nigdy nie powie dobrego słowa. I wiecie co? Nie oddam nikomu tego co jest moją nagrodą, to jest efekt mojej ciężkiej pracy, potrzebuję tego pasa! To nie jest sprawa biznesowa, to nie jest nawet sprawa osobista, to kwestia życia lub śmierci! Ten pas stanowi o mnie i moich dokonaniach, nie pozwolę nikomu by to zniszczył, rozumiecie!?!?! Nikomu!

Owens w tej chwili wściekle rzucił mikrofon po za ring i przy buczeniu ze strony publiki już chciał udać się na zaplecze gdy nagle na rampie pojawił się Generalny menadżer NXT-Wiliam Regal.

Wiliam Regal: Cóż Kevinie, chciałem by dziś był tu Sami Zayn, niestety w wyniku twoich destrukcyjnych działań były NXT Champion musiał zrobić sobie krótką przerwę przeznaczoną na dojście do siebie, dlatego też do wydarzeń które miały miejsce na Takeover:Rival odniesie się on za tydzień. Ty zaś Mr. Owens, twierdzisz że jesteś walczącym mistrzem, takiego też potrzebujemy, dlatego też zmierzysz się dzisiaj w non-title matchu z Mojo Rawley'em! To tyle jeśli chodzi o ciebie na dziś, możesz odejść. Dzisiaj zaś Aiden English i Simon Gotch podejmą w tag-team matchu dwóch zawodników dla których będzie to debiut w NXT. Nie mogę jednak zdradzić teraz o kogo chodzi, tego dowiecie się tuż przed pojedynkiem. Po za tym trzeba wyłonić nowych pretendentów do pasa kobiet oraz do pasa tag-team. Dzisiaj odbędą się stosowne walki które wyłonią odpowiednie osoby. To tyle na dziś, życzę dobrej zabawy!

Regal udał się na backstage. Czas na krótką przerwę po której odbędzie się pierwsza walka dzisiejszego wieczoru.

Po przerwie jesteśmy już w ringu gdzie to Baron Corbin podejmie się w solowym pojedynku Angelo Dawkinsa!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3751/3893_Baron_Corbin.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4446/Angelo_Dawkins_2_cut_by_Danger_Liam.jpg

Singles Match-Baron Corbin vs Angelo Dawkins

Walka była krótkim squashem w którym to Dawkins po otrzymaniu serii clotshelinów i powerslamu nadział się na End of Days i Corbin zakończył pojedynek.

Zwycięzca poprzez pinfall-Baron Corbin

Po walce Corbin jeszcze znęcał się nad rywalem gdy nagle zabrzmiała muzyka i na rampie pojawił się Bull Dempsey który na Takeover został upokorzony przez Corbina w czterominutowym pojedynku. Wbiegł do ringu i zaczął wściekłą wymianę ciosów z Baronem, niestety po otrzymaniu mocnego ciosu z łokcia w twarz Bulla zamroczyło na tyle by ten otrzymał End of Days. Wydawało się że to koniec gdy nagle przez trybuny do ringu wbiegł Rhyno! Były mistrz ECW natychmiast zaczął okładać Corbina ciosami, w końcu go ogłuszył, popchnął w liny i mamy spear! Corbin ledwie przytomny wyturlał się z ringu i powoli zaczął uciekać w stronę zaplecza. Rhyno tymczasem sprawdzał co z Dempseyem i jeszcze mierzył wzrokiem odchodzącego Corbina.

Jesteśmy z kamerami na zapleczu gdzie widzimy jak przy automacie z napojami stoją Enzo Amore i Colin Cassady. Automat najwyraźniej nie działał bo Cassady próbował go przewrócić a Amore rozbić szybę ale to na nic. Gdy zauważyli kamery przestali zajmować się automatem a Enzo zaczął mówić.

Enzo Amore: Nie cieszę się że znaleźliście nas w tak niekomfortowej sytuacji,ale to nic, mam coś do powiedzenia. To my dzisiaj staniemy do walki o tytuł pretendentów do pasów tag-team, naszymi przeciwnikami będą Sylvester Lefort i Scott Dawson. Chciałbym powiedzieć że to nie istotne że walczymy z wami, dla nas istotne jest to co przed nami, na horyzoncie widzę pasy, dwa, z wzorami i logiem NXT. Pragniemy ich, co więcej sądzimy że doskonale sprawdzilibyśmy się jako mistrzowie. Dlatego mamy do was krótką wiadomość-Wasze pokaźne brody wygląd fryzjera nie uratuje was przed SAWFT-teamem! Dziś to my zwyciężymy!]

Po tych słowach obraz wygasł a my przenosimy się z powrotem na arenę gdzie do swojego pojedynku wychodzą już Vaudevillains! Publika niestety nie dopisuje obu panom i spotkali się z niezbyt przychylną reakcją. Są już w ringu i czekają na rywali którymi to mają być dwie osoby dopiero co debiutujące w NXT. Paręnaście sekund nic się nie dzieje aż w końcu gaśnie światło by po chwili ponownie się zapalić i nagle zabrzmiewa

i na rampie przy wielkim cheerze pojawiają się bracia Jay i Mark Briscoe! Zmierzają do ringu w swym klasycznym stylu, czas zacząć walkę!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3451/Aiden_English_2_CutByJess_12May2014.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5690/Simon_Gotch_cut_by_Danger_Liam.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1998/26_Briscoe_Bothers_7th_Year_Anniversary.jpg

Tag Team Match-Vaudevillains(Aiden English&Simon Gotch) vs Briscoe Brothers(Jay&Mark)

Początek walki:

- Zaczęli Jay i Aiden. Całą początkową fazę pojedynku zdominował właśnie starszy z braci Briscoe który obijał Englisha po nogach i dłoniach.

-Następnie doszło do zmian w obu zespołach po których Mark Briscoe i Simon Gotch padli w końcu znokautowani na środku ringu po double clotsheline.

Środek walki:

-Gotch pozbierał się pierwszy i to on był częściej w ofensywie niż Mark Briscoe, w pewnym momencie zapiął on nawet sharpshooter który jednak przerwał Jay.

- Po interwencji Jay'a do ringu wparował także Aiden English i wybuchła niekontrolowana bijatyka między członkami obu teamów.

Koniec walki:

-W końcu Jay Briscoe wyrzucił po za ring Aidena kombinacją clotsheline-dropkick a następnie zaaplikował Simonowi Jay-Drillera mimo protestów sędziego. Po tej akcji Jay opuścił ring a Mark spinował rywala.

Zwycięzcy poprzez pinfall-Briscoe Brothers(Jay&Mark)

Po walce Jay nakazał jeszcze by podano mu mikrofon i zaczął przemawiać.

Jay Briscoe: Wszyscy wiedzą po co tu jesteśmy. Nie zamierzam się przedstawiać, znacie mnie i Marka, a my znamy was. Nie zamierzam bawić się w tłumaczenie moich celów na przyszłość, nie zamierzam mówić o tam jak bardzo jesteście ważni i inne tego typu przesłodzone rzeczy. Jestem bezpośredni i doskonale wiem czego chcę, a chcę na dobry początek pasów tag-team. Dlatego wyzywam za tydzień na pojedynek zwycięzców dzisiejszego starcia o tytuł pretendentów do pasów tag-team. Pokażę wam dlaczego jesteśmy najlepsi, i pamiętajcie-Briscoe's zawsze uderzają pierwsi!

Jay skończył i wraz z Markiem udali się na zaplecze. My tymczasem zostajemy na arenie ponieważ zaraz dojdzie do trzeciego pojedynku dzisiejszego wieczoru-Charlotte vs Bayley vs Becky Lynch o tytuł pretendentki do pasa kobiet! Panie po kolei weszły do ringu, wszystkie przywitane gromkim cheerem, pojedynek zaczyna się!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3807/4236_Charlotte.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5133/bayley7_by_dillhare.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/5694/4210_Becky_Lynch.jpg

Triple Threat Match o Tytuł Pretendentki do pasa NXT Women's-Charlotte vs Bayley vs Becky Lynch

Początek walki:

-Na początku panie wymieniły się uprzejmościami by po chwili zacząć wyrównaną wymianę punchy i kicków zakończoną drużynowym suplexem dla Charlotte w wykonaniu Bayley i Lynch.

-Następnie cała trójka pań po kolei, na zmianę wykonywała na sobie różne akcję, żadna z nich jednak nie potrafiła uzyskać wyraźnej przewagi.

-Walka po paru minutach przeniosła się po za ring gdzie Bayley została zneutralizowana po big boocie w ringpost od Becky Lynch.

Środek walki:

-Charlotte i Becky po powrocie do ringu kontynuowały walkę, tym razem już między sobą. Lekką przewagę zyskała Charlotte. Warty wspomnienia jest superplex z naroznika w wykonaniu Charlotte który Becky już na macie przechwyciła w roll up ale dało to tylko 2 count.

-Panie dość szybko się pozbierały i znowu zaczęły szybką wymianę ciosów, podejmowały się też różnych akcji ale zazwyczaj zarówna jedna jak i druga strona skutecznie je kontrowała.

- Charlotte w końcu zyskała przewagę na tyle by zaaplikować Becky Nature Selection, ta jednak w porę złapała się lin.

Koniec Walki:

-Charlotte po ponownym ogłuszeniue Becky chciała ją powalić i zapiąć swój finisher ale Becky uniknęła powalenia i sama wymierzyła Charlotte exploder suplex w narożnik.

-W tym momencie jednak do ringu wróciła Bayley który wykonała zaskoczonej Becky hurricanę która bezpośrednio przeszła do pinu 1......2.....3!

Zwyciężczyni poprzez pinfall i nowa pretendentka do pasa NXT Women's-Bayley

Bayley odnosi wielki triumf a do Becky wciąż nie może dojść że przegrała w taki sposób, czas na przerwę.

Po krótkiej przerwie jesteśmy na zapleczu gdzie z JoJo rozmawiać będzie mistrzyni kobiet NXT-Sasha Banks!

JoJo: Witaj Sasho, czy zechcesz wypowiedzieć się na temat Bayley i tego że jest nowym zagrożeniem dla twojego panowania?

Sasha Banks: Zagrożeniem? Czy ta przygłupia dziewucha myśli że ma szansę chociaż wyjść do walki z Boss? Gwarantuję że Bayley ani psychicznie ani fizycznie nie dotrwa do kolejnego Takeover, nie mam powodu by czuć jakikolwiek strach przed utratą pasa. Żebyś jednak tego źle nie zintepretowała- To nie jest groźba, lecz uprzejma prośba. Spróbuj jednak mi się postawić a srogo cię ukażę, nawet nie wiesz jak brutalna potrafię być. A taka słodka dziewczynka jak ty nie jest gotowa na starcie ze mną, miej się na baczności młoda.

Sasha po tych słowach uniosła swój pas do góry a następnie po chwili odeszła.

My tymczasem przenosimy się na arenę gdzie zaraz dojdzie do drużynowego starcia którego zwycięzcy zawalczą na następnym Takeover o pasy tag-team! Pierwsi przy wielkim cheerze na ring przychodzą Enzo Amore i Colin Cassady wraz ze swoją menadżerką Carmellą czyli SAWF-team! Po chwili dołączają do nich ich rywale-Scott Dawson i Sylvester Lefort którzy jednak nie mogli liczyć na równie pozytywną reakcję co ich przeciwnicy.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4457/Enzo_Amore_4_cut_by_Danger_Liam.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3144/3337_Colin_Cassady.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4333/3642_Scott_Dawson.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3856/3490_Sylvester_Lefort.jpg

Tag Team Match o Tytuł Pretendentów do Pasów NXT Tag Team Championship-SAWFT-team(Enzo Amore&Colin Cassady)w/Carmella vs Scott Dawson&Sylvester Lefort

Początek walki:

-Zaczęli Enzo i Scott, obaj zachęcali jeden drugiego do pierwszego ataku ale żaden z nich się do niego nie kwapił aż w końcu gdy Enzo chwilowo się odwrócił zainkasował całą serię ciosów od Scotta i pojedynek rozgorzał na dobre.

-Panowie narzucili sobie dynamiczne tempo i pokazali dość ciekawy dla oka arsenał akcji jak avalanche ddt od Amore'a czy powerbomb z narożnika od Dawsona.

- W końcu po paru minutach morderczej walki obaj panowie zmieli się ze swoimi partnerami.

Środek walki:

-Colin Cassady od razu zdominował swojego przeciwnika na tyle by po paru chwilach znów zmienić się z Enzo i wykonać akcję drużynową w postaci spinebustera łączonego z backstabberem!

-Po tej akcji Enzo próbował przypiąć rywala ale ten odkopał przy dwóch.

Koniec walki:

-Lefort rozpaczliwie próbował się zmienić z Dawsonem ale Amore skutecznie poskromił jego zamiary odciągając go od naroznika i następnie posyłając do własnego gdzie wspólnie z Colinem wykonali rocket launcher po którym właśnie Cassady zgarnął pin.

Zwycięzcy poprzez pinfall i nowi pretendenci do pasów NXT Tag Team Championship-SAWFT-team(Enzo Amore&Colin Cassady)

Po walce zwycięzcy jeszcze chwilę świętowali ale nie zbyt długo ponieważ po paru chwilach Enzo Amore wziął mikrofon i zaczął przemawiać.

Enzo Amore: Briscoe's-to do was. Ja i Colin wierzymy że każdy może dostać szansę od losu, fryzjerzy jak Dawson i Lefort, wąsacze jak Gotch i English czy też drwale jak wy. Dlatego akceptujemy wasze wyzwanie i za tydzień postawimy na szali nasz status pretendentów w walce z wami. Po tym starciu nikt już nie będzie miał żadnych wątpliwości kto prawdziwie zasługuje na pasy tag team!

Carmella: Moi chłopcy wiedzą co robią, nas nie interesuje wasza przeszłość ani to co osiągneliście, nas interesuje teraźniejszość. A faktem jest że teraźniejszość jest SAWFT-mode i to ta dwójka zadufanych w sobie lecz pełnych wdzięku mężczyzn o zawyżonym ego jest teraz na topie!

Po tych słowach cała trójka w szampańskich nastrojach udała się na zaplecze. Czas na krótką przerwę po której dojdzie do skutku ostatnia walka dzisiejszego wieczoru!

Po przerwie wracamy na arenę gdzie już przy swojej

na ring zmierza przywitany solidnym heatem mistrz NXT-Kevin Owens! Jest już w ringu, po chwili zabrzmiewa
i do kwadratowego pierścienia udaje się przywitany lekkim cheerem Mojo Rawley! Panowie są już w ringu, pojedynek zaczyna się.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1064/7703_Kevin_Owens_cutout_by_Crank.jpg http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3759/Mojo_Rawley_3_cut_by_Danger_Liam.jpg

Singles Match-NXT Champion Kevin Owens vs Mojo Rawley

Początek walki:

- Owens na początku prowokował jeszcze rywala ale chyba nie spodziewał się aż takiej odpowiedzi bo Rawley w momencie całą serią ciosów i kopnięć sprowadził go do parteru by po chwili chcieć wykonać jakąś akcję ale Owens wyturlał się po za ring.

-Rawley wyszedł z ringu ale Owens ogłuszył go paroma ciosami i dropkickiem a następnie zaaplikował mu powerbomb w kant ringu.

Środek walki:

-Owens był w ringu i śmiał się z rywala gdy ten próbował wstać, przy 9 Rawley jednak powrócił do ringu ale tylko po to by natychmiastowo zainkasować kolejnego powerbomba po którym Owens pinował ale Rawley odkopał przy 2.

-Tak rozsierdziło to Owensa że chciał wykonać powerbomb raz jeszcze ale Rawley skontrował na eat defeat a następnie wymierzył mistrzowi całą serię superkicków i parę swoich standardowych akcji.

Koniec walki:

-Rawley chciał zaaplikować Owensowi swojego finishera ale mistrz uchylił się i wykonał roll up ale Rawley sam po chwili przechwycił Owensa w roll up który jednak został skontrowany ponieważ Owens wstał trzymając Rawley'a na barkach a następnie zaaplikował mu powerslam.

-Owens posłał Mojo w liny, ten odbił się od nich i otrzymał trzeciego w tym pojedynku powerbomba po którym Owens odliczył rywala.

Zwycięzca poprzez pinfall-NXT Champion Kevin Owens

Kevin po walce ustał jeszcze na przeciwniku i wzniósł w górę swój pas. Gdy miał już odejść nagle cofnął się i zaczął bić i kopać Rawley'a by po chwili zaaplikować mu powerbomba po którym Mojo wypadł po za ring. Owens sam szybko go opuścił i wykonał Mojo kolejnego powerbomba tym razem na kant ringu, sędzia próbował powstrzymać Kevina ale ten gwałtownie go odepchnął i wykonał jeszcze jednego powerbomba w kant ringu Rawley'owi! Niespodziewanie na arenie zabrzmiała muzyka Finna Balora i ów jegomość biegnie wprost na Owensa! Od razu szybka wymiana punchy między tą dwójka, w końcu po kolanku w brzuch przewagę zyskał Balor, wyniósł przeciwnika pod Bloody Sunday ale Owens ześlizgnął się, powalił na chwilę Finna clotshelinem a następnie wziął swój pas i uciekł na rampę. Finn szybko się pozbierał ale nie gonił Owensa tylko sprawdzał stan Rawley'a. Owens w tym czasie krzyczał coś jeszcze do Balora ale ten zareagował na to tylko gestem pokazującym że dopadnie jeszcze Owensa. Tym widokiem kończymy ten epizod NXT, do zobaczenia za tydzień!

-Po gali na stronie internetowej WWE ogłoszono że następny Takeover będzie się zwać NXT Takeover:Gold Fever. Obędzie się on za około 6-7 tygodni, dokładna data nie jest jeszcze znana. Oficjalnie zatwierdzono także pierwszą walkę na galę czyli-Sasha Banks vs Bayley o pas kobiet NXT.

Karta na NXT Takeover:Gold Fever:

1. Singles Match o NXT Women's Title-Sasha Banks© vs Bayley

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...