Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE by Arkao Arkaowski

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

WWE by Arkao Arkaowski

W sobotę przed samą Wrestlemanią 31, Vince McMahon poinformował cały świat WWE, że od pierwszego Raw po Wrestlemanii władzę nad federacją przejmuje Arkao Arkaowski. Był to oczywiście wielki szok dla wszystkich, bowiem od czasu Vince'a Russo nikt oprócz McMahona nie miał szans na taką władzę. Podczas Wrestlemanii, Arkaowski siedział w pierwszym rzędzie a już od rana kolejnego dnia bookował pierwsze Raw. Jego główną decyzją było wycofanie pasa Div. Wszyscy czekali na pierwsze Raw pod jego zarządami i w końcu nadszedł na nie czas.

Monday Night Raw – Week 1, April 2015

images?q=tbn:ANd9GcRTXfejy1Ikj04it9b9s4qAR44qEVWjuQ-1ZEgejT7eNZfSAg4c

Wrestlemania okazała się wielką nocą dla Setha Rollinsa, który wykorzystał walizkę Money in The Bank i pokonując Romana Reignsa oraz Brocka Lesnara został nowym mistrzem wagi ciężkiej. Dzisiejsze Raw otworzył jednak inny wielki zwycięzca wczorajszej nocy czyli Triple H. Wszedł on na arenę nie w garniturze a w zwykłych spodniach i młotem na barku. Ruszył w stronę ringu, gdzie wziął mikrofon i widocznie chciał przekazać coś bardzo ważnego.

Triple H – Każdy na arenie oraz przed telewizorem widział wczoraj jak pokonałem legendę WCW, Stinga. Wszedł on do ringu myśląc, że może przyjść do mojej federacji i dyktować mi warunki. Prawda jednak jest zupełnie inna, bo to ja ciągle jestem najbardziej groźnym i najbardziej dominującym zawodnikiem w tym rosterze. Mam dość siedzenia za biurkiem i „rządzenia”, ogłaszam oficjalnie, że powracam jako normalny zawodnik i wy wszyscy możecie być pewni, że zostanę nowym mistrzem wagi ciężkiej. Szanuję swojego podopieczne Setha Rollinsa, lecz nawet on nie będzie stanąć na mojej drodze gdy zechcę zostać championem. Wielu z was uważa, że nikt nie jest wstanie stanąć na drodze Brocka Lesnara. Tylko że ja gwarantuje, że pokonałbym go jeszcze raz gdybym tylko tego chciał. Nikt na tej arenie nigdy nie był tak samo dobry jak ja i mogę to pokazać w każdym momencie.

W tym momencie zagrała muzyka The Undertakera i ten ku wielkiemu zaskoczeniu fanów pojawił się na rampie. Hunter ściągnął swoje okulary będąc w małym szoku a sam Deadman zbliżył się do ringu, gdzie ściągnął swój kapelusz ku wielkiej owacji wszystkich fanów.

The Undertaker – Powiedziałeś że nie ma tutaj osoby, która mogłaby cię pokonać. Mam jednak dla ciebie złe wiadomości, bo przypominam sobie nasze pojedynki z Wrestlemanii. Pokonałem cię trzy razy i jestem pewien, że gdy tylko ponownie będziesz chciał wejść ze mną do jednego ringu to także polegniesz.

Triple H – Myślisz że możesz tutaj wejść i uważać, że jesteś lepszy niż ja ? Przez dwadzieścia lat chwaliłeś się swoimi zwycięstwami na Wrestlemanii. Prawda jest taka, że potrafiłeś walczyć tylko i wyłącznie na tej gali. Rok temu przegrałeś z człowiekiem, którego ja wręcz zniszczyłem. Twoje czasy minęły dziesięć lat temu a teraz zejdź z mojego ringu, bo czekam na prawdziwego rywala a nie człowieka, który myśli, że jest demonem a tak naprawdę nie wytrzymasz ze mną nawet pięciu minut w ringu.

Wydawało się, że panowie rzucą się na siebie już teraz, lecz przerwała ją muzyka Vince'a McMahona. Fani kolejny raz przywitali go aplauzem a sam Vince chyba miał coś ważnego do powiedzenia.

Vince McMahon – Przez ostatnie lata nie było was tutaj i walczyliście tylko na ważnych galach. Skoro chcecie własnego powrotu to mam bardzo dobre wieści dla Undertakera. Zawalczysz dzisiaj z Sheamusem a wasza potencjalna walka na pewno nie będzie miała miejsca dzisiaj.

…....................

Match nr 1

Daniel Bryan vs Titus O'Neil

Intercontinental Champion tradycyjnie dla siebie zebrał bardzo dobrą reakcję. Zawodnicy weszli w klincz ale Titus wykonał potężnego kopniaka w brzuch, który zwalił Danielsona na matę. O'Neil kontynuował akcję wrzucając przeciwnika do narożnika i tam atakując go serią bardzo potężnych Shoulder Blocków. Daniel chciał odpowiedzieć, lecz niestety nie udało się to, bo Titus dołożył bardzo efektywny Corner Clothesline. Muskularny zawodnik podniósł przeciwnika chcąc mu wykonać Suplex, lecz Bryan nie dał się wynieść i sam zdołał wymierzyć DDT. Nie mógł przejść szybko do pinu, bowiem był mocno osłabiony. Gdy to się w końcu udało to zaczął wykonywać mocne kopniaki w klatkę piersiową swojego rywala. Wziął także rozbieg ale gdy odbił się od lin to wpadł na Clothesline .1......2.....Kickout. Gigant wszedł na trzecią linę mając w planach zaaplikowanie Diving Clothesline'a, całe szczęście champion uniknął tego i sam wymierzył Dropkick. Titus wyleciał z ringu i gdy tylko się odwrócił to zaaplikował imponujący Suicide Dive. Daniel cisnął rywala między liny a następnie wszedł na trzecią linę dokładając Missile Dropkick .1.....2...Kickout. Walka jeszcze trwa, lecz ulubieniec fanów mimo to ustawił się w narożniku chcąc wykonać finisher. Wziął tradycyjny rozbieg ale wtedy otrzymał imponujący Spinebuster .1......2...Kickout. O'Neil wściekł się, że starcie nadal jest kontynuowane. Gigant wyniósł rywala pod Powerbomb ale ten wykorzystał to aplikując Frankenstainer. Następnie zaaplikował Tornado DDT oraz ustawił się w narożniku ringu. Kiedy Titus wstał na nogi to otrzymał wtedy Running Knee Strike .1....2.....3.....Daniel Bryan wygrywa pierwszą walkę jako mistrz Interkontynentalny.

Daniel Bryan wszedł na narożnik świętując ważne zwycięstwo ale wtedy w ringu pojawił się powracający Christian, który chwycił za krzesełko atakując Bryana serię bardzo potężnych uderzeń w plecy. Dla wielu fanów był to szok a sam Daniel wpadał pod kolejne ciosy krzesłem. Kanadyjczyk wyniósł oponenta wykonując mu po chwili Killswitch. Christian po tej akcji wszedł na narożnik pokazując, że to on będzie mistrzem.

…...................................

Match nr 2

Goldust vs Zack Ryder

Zawodnicy na początku walki podali sobie ręce. Następnie weszli w klincz i Dustin zdominował rywala sprowadzając go do narożnika, gdzie wykonał serię potężnych uderzeń łokciem w głowę. Zack mimo to szybko doszedł do siebie i sam wrzucił oponenta w narożnik, gdzie zaaplikował mu Corner Clothesline. Ryder padł na matę a następnie wyleciał z ringu. Rhodes wykorzystał to wychodząc na krawędź ringu i aplikując mu efektowny Cannonball Senton za ring. Goldust wrzucił przeciwnika do środka ale gdy sam wchodził to otrzymał Dropkick w głowę. Tak więc teraz to on wypadł za liny co wykorzystał były mistrz Stanów Zjednoczonych wchodząc na trzecią linę. Gdy Dustin wstawał za ringiem to Zack wyleciał na niego wymierzając jeszcze Diving Double Axe Handle prosto w głowę. Arena była podzielona ale Ryder chwycił za jedną część schodków i zaatakował nimi wstającego Goldusta. Następnie szybko wrzucił go do środka ringu .1.....2...Kickout. Nowojorczyk ustawił się w narożniku chcąc następnie po rozbiegu zaaplikować oponentowi Rough Ryder. Nagle jednak Rhodes przerzucił nad siebie przeciwnika i udanie wykonał mu mocny Lariat. Kilka sekund później podniósł on przeciwnika aplikując Neckbreaker .1....2..Kickout. Ryder nie chce jeszcze się poddać. Tak więc legenda weszła na narożnik chcąc absolutnie zaryzykować. Nagle Zack doszedł do siebie i doskoczył do przeciwnika aplikując mu Superplex ! ..1....2....Kickout. Zack nie wiedział co ma zrobić by jednak zwyciężyć. Ustawił więc przeciwnika przy narożniku a sam wszedł na trzecią linę szykując się widocznie do ryzykowanej akcji. Ryder postanowił wykonać 450 Splash ale trafił w matę, bowiem przeciwnik się odsunął. Rhodes szybko doszedł do siebie wykonując Final Cut .1...2...3....Goldust wygrywa jednak nie było to bez problemów.

…................................

Match nr 3

Sting vs Luke Harper

Zawodnicy weszli w klincz i młodszy Harper sprowadził przeciwnika do narożnika, gdzie wykonał serię potężnych uderzeń w głowę przeciwnika. Poważnie osłabiło to Stingera, który jednak mimo to sam odpowiedział wieloma uderzeniami w głowę. Gdyby tego było mało to Icon zaaplikował rywalowi Body Slam ! Harper poważnie się wystraszył więc wyszedł z ringu. Sędzia zaczął go wyliczać więc gigant powrócił do środka. Zawodnicy więc ponownie stanęli naprzeciwko siebie i weszli w klincz. Ich siła była bardzo podobna więc kilka sekund później musieli od siebie odejść. W końcu Sting mocniej ruszył na rywala ale ten postanowił i tak wyjść z ringu. Luke szybko powrócił i skupił się na ręce rywala wykręcając ją. Icon jednak łatwo powalił go na matę, Harper zdołał wykonać serię uderzeń oraz niespodziewanie zablokował Clothesline i sam wykonał Chokeslam !! Sting podniósł się bardzo szybko aplikując Bulldog oraz kilka mocnych ciosów. Ikona wykonała także Dropkick i Luke kolejny raz wyleciał za ring. Legenda WCW wyszła po rywala na krawędź ringu ale wtedy zaaplikował mocarny Clothesline .1.....2....Kickout. Harper mógł teraz dominować więc aplikował oponentowi mocne uderzenia. Wrzucił Stingera do narożnika dokładając Corner Clothesline. Kilka sekund później dołożył efektywny Fallaway Slam .1....2....Kickout. Icon nie chce się tak łatwo poddać. Luke lekceważył przeciwnika ale ten wymierzył mu Shoulder Block oraz Leg Drop. Legenda poczekała aż przeciwnik wstanie i wtedy zaaplikował mu Stinger Splash i następnie Scorpion Death Drop ! .1..2.....3...Sting odnosi pierwszą wygraną w WWE !

Zaraz po walce Stinga zaatakował Bray Wyatt, który wykonał sensacyjnie legendzie Sister Abigail ! Fani mocno go wygwizdali ale Wyatt wiele sobie z tego nie robil

….................................

Match nr 4

The Big Show w/Kane vs Tyson Kidd w/Cesaro

Show oczywiście dominował nad mistrzem drużynowym wrzucając go w narożnik. Gigant dołożył szybko Body Slam oraz następnie chciał naskoczyć na przeciwnika. Kidd sprytnie tego uniknął i wymierzył Low Dropkick oraz serię kopniaków. Zaaplikował także Knee Drop oraz zapiął duszenie. Show nawet nie myślał by się poddać i przerzucił oponenta do góry a następnie wymierzył potężny Clothesline. Nagle wpadł jednak w Dropkick w narożniku, mimo to po chwili Kanadyjczyk wpadł prosto w łapska rywala, który zaaplikował Chokeslam .1.....2....3....Big Show wygrywa z mistrzem drużynowym.

Kane oraz Big Show świętowali ale ku uciesze fanów zostali zaatakowani przez mistrzów drużynowych. Cesaro oraz Tyson Kidd wykonali Low Blow a następnie wyszli szybko z ringu przybijając piątki z fanami

…..................................

Na arenie zagrała muzyka Johna Ceny, który pojawił się oczywiście razem z pasem Stanów Zjednoczonych. Reakcja na niego była mieszana ale mimo to Cena wykonywał piątki z fanami i sam chwycił za mikrofon.

John Cena – Wczorajsza noc była wspaniała z wielu powodów. Seth Rollins został nowym WWE World Heavyweight Championem przerywając dominacje samego Brocka Lesnara. D-Generation X oraz NWO powróciły tworząc wręcz wojnę WWF z WCW, a Sting podczas swojej pierwszej walki w federacji niestety przegrał z Triple H'em. Daniel Bryan wygrał pas Interkontynentalny po wręcz niesamowitym Ladder Matchu a powracający Undertaker wręcz zniszczył Braya Wyatta. Gdyby tego było mało to Randy Orton pokonał Setha Rollinsa a mi udało się wygrać pas Stanów Zjednoczonych. Chciałbym was wszystkich poinformować, że nie będę taki sam jak ci wszyscy mistrzowie i chcę być walczącym mistrzem. Rzucam więc otwarte wyzwanie każdemu w szatni a na szali stawiam swój pas !

Po tych słowach zagrała muzyka Big E'go i ten pojawił się na rampie chcąc walki o pas.

Match nr 4 – United States Championship Match

John Cena vs Big E

Sędzia kazał uderzyć w gong i Cena wściekle ruszył na przeciwnika, tylko że ten sprytnie wykonał Dropkick wyrzucając przeciwnika za ring. Następnie Big E wyszedł na krawędź ringu aplikując przeciwnikowi Running Splash za ring. Gdy akcja powróciła między liny to Axel zaskoczył przeciwnika efektownym Neckbreakerem oraz serią potężnych uderzeń. Cena nareszcie zdołał odpowiedzieć kilkoma uderzeniami, lecz szybko wpadł na Backbreaker .1....2....Kickout. Langston miał zdecydowaną przewagę nad rywalem ale ten wykonał mu kopniaka w brzuch i następnie udanie wyrzucił za ring. Gdyby tego było mało to udało się także przerzucić Big E'ego przez stół komentatorski. Akcja wróciła do ringu, gdzie to E zadał oponentowi uderzenie w brzuch i teraz to John wyleciał za liny. Langston szedł za ciosem ale nie trafił z Clotheslinem i obaj wrestlerzy wrócili do ringu. Cena cały czas unikał ciosów i nareszcie to jemu udało się zaaplikować efektowny Dropkick w głowę .1....2...Kickout. John chciał kontynuować atak ale wtedy wpadł na Clothesline, mimo to walka nadal trwała. E był wściekły i zaczął dusić przeciwnika przy linach. Pretendent zapiął dźwignię na rękę i czuć było, że John ma poważne problemy. Nareszcie udało się mu wstać ale wtedy wpadł na kolejne mocne uderzenia. E zupełnie zdominował rywala a następnie podniósł go na nogi. John nagle się obudził aplikując serię Shoulder Blocków oraz szykował się do wykonania AA. Langston uniknął tego i sprytnie wyrzucił przeciwnika za ring. Sędzia zaczął wyliczać mistrza, który wrócił do środka w odpowiednim czasie. Big E dominował nad przeciwnikiem wykonując kolejny już Clothesline .1....2...Kickout. Langston wyniósł rywala pod Big Ending ale ten wydostał się i sam zaaplikował AA .1...2....3...John Cena pierwszy raz broni pasa !

Po pojedynku pojawił się Rusev pojawił się na arenie pokazując Cenie, że chce pojedynku o pas Stanów Zjednoczonych, John zgodził się na tą walkę więc pewnie ją zobaczymy za jakiś czas.

…................................./

Kamera przeniosła się na zaplecze, gdzie to zobaczyliśmy pewnego siebie Paula Heymana, który szedł korytarzem i spotkał niespodziewanie The Undertakera. Manager Brocka Lesnara miał już przejść obok legendy ale postanowił się jednak zatrzymać i zwrócił się w stronę Takera.

Paul Heyman – Przepraszam, że przeszkadzam panu, panie Undertaker jednak dobiegły do mnie informacje, że już zapomniałeś o tym jak wielki łomot sprawił ci rok temu mój klient Brock Lesnar. Wykonał on trzy razy F5 i przeszedł do historii pokazując, że pan jest nikim. Mój klient Brock Lesnar pokazał także, że wszystkie osoby, które pan pokonał są nikim. Jeżeli pan planuje starcie z Triple H'em to radzę byście się dobrze zastanowili, bo obaj prędzej czy później traficie do Suplex City.

The Undertaker – Radzę ci wyjść w tym momencie z areny udać się do domu Brocka Lesnara i przekazać mu, że jest na mojej krótkiej liście zaraz po Hunterze. Lesnar to bestia jednak ja jestem Demonem, który pamięta o wszystkich swoich porażkach. Zniszczę zarówno Brocka jak i ciebie, bowiem jesteś zwykłą gnidą, która zostanie zdeptana pod moimi butami.

Po tych słowach Taker ruszył korytarzem a Heyman stał w miejscu myśląc o słowach zmarłego.

….................................

Match nr 5

Seth Rollins vs Dolph Ziggler

Rollins rozpoczął walkę serią potężnych kopniaków w narożniku. Dolph szybko jednak doszedł do siebie odpowiadając efektownym Neckbreakerem i Elbow Dropem .1...2...Kickout. WWE Champion zdołał się podnieść ale po otrzymaniu Clothesline'a wypadł za ring. Ziggler obijał tam oponenta i akcja wróciła w końcu do środka. Seth zaskoczył wchodzącego przeciwnika ale i tak to Dolph zaaplikował Dropkick oraz Suplex .1.....Kickout. Show Off chciał wykonać Dropkick ale zamiast tego jego nogi zostały przejęte i sam otrzymał katapultę, po której wpadł w narożnik. Tak więc teraz to Seth miał przewagę i powiększył ją wykonując Back Suplex .1.....2...Kickout. Rollins zapiął duszenie ale mimo to Dolph nie chciał jeszcze się poddać. Udało się mu podnieść i zaskoczyć oponenta Jawbreakerem oraz mocnym ciosem w głowę. Uniknął jeszcze Corner Splashu i zarówno Seth jak i Dolph powoli dochodzili do siebie. Rollins jednak wpadł na Clothesline oraz Corner Splash, mimo to mistrz odpowiedział Big Bootem. Na wiele to się nie zdało, bowiem Show Off zaskoczył go wykonując Jumping DDT ! ..1....2....Kickout. Było bardzo blisko sensacji. Ziggler nie trafił z Fameaser więc wpadł na Roll Up, to nie zakończyło pojedynku. Seth jednak mógł kontynuować ofensywę i postanowił wymierzyć Superkick prosto w głowę. WWE World Heavyweight Champion został jednak zablokowany, bo Dolph przejął jego nogę. Mimo to Champion zdołał odpowiedzieć Enzuigiri .1....2....Kickout. Seth był zły, że nie udało się mu wygrać jeszcze pojedynku. Podniósł rywala pod Powerbomb ale ten wymierzył Roll Up a następnie Superkick ! .1......2......Kickout. Teraz było już bardzo blisko niespodzianki, Dolph czekał by wykonać Zig Zag, ale Seth chwycił się lin a następnie to on wykonał Superkick oraz wziął rozbieg dokładając Curb Stomp ! .1....2.....3...Seth Rollins wygrywa pierwszą walkę jako mistrz.

Seth Rollins – Przez ostatni rok byłem nazywa przyszłością WWE oraz osobą, która na pewno zostanie mistrzem świata wagi ciężkiej. Wczoraj przestałem być przyszłością a stałem się teraźniejszością. Brock Lesnar, Roman Reigns oraz Dolph Ziggler, lista ta będzie o wiele dłuższa. Nikt w tym rosterze oraz w całym tym biznesie nawet nie jest godny by stać ze mną w jednym ringu. To ja stworzyłem The Shield dominując w nim jako lider przez prawie dwa lata. Byłem najlepszy, bo to ja teraz stoję na szczycie. Roman Reigns oraz Dean Ambrose to były tylko płotki, które dzięki mnie mogły zobaczyć kawałek prawdziwego świata. Nie są oni jednak nawet w połowie tak utalentowani jak ja. Teraz to ja decyduje kto może być pretendentem do pasa a kto nie, a prawda jest taka, że będę mistrzem dłużej niż Samartino, Punk, Cena, Hogan czy ktokolwiek inny.

W tym momencie zagrała jednak muzyka Randy'ego Ortona, który dzień wcześniej pokonał Setha Rollinsa tak więc ma on teraz prawo do walki o pas mistrzowski.

Randy Orton – Seth, Seth, Seth. Masz chyba bardzo krótką pamięć, bowiem z tego co pamiętam to nie wygrałeś wczoraj swojej walki. Wykorzystałeś tylko sytuacje wykonując Curb Stomp dla nieprzytomnego Romana Reignsa i zgarnąłeś ten tytuł wykorzystując walizkę Money in The Bank. Ja także kiedyś to zrobiłem więc wiem, że to wspaniałe uczucie. Jednak pamiętam także to, że podczas wczorajszej nocy podrzuciłem cie nad siebie a następnie zaaplikowałem ci najbardziej efektowne RKO w mojej karierze. Tak więc teraz mam prawo by zawalczyć o twój pas i wiem doskonale, że odbiorę ci go bez żadnych problemów.

Seth Rollins – Doskonale wiesz, że twoja wygrana była jednym wielkim fartem. Byłem już, bowiem centymetry od wykonania ci Curb Stompa kiedy podrzuciłeś mnie do góry. Wiesz także, że jesteś już spadającą gwiazdą, która nawet nie ma szans na wygranie głównego pasa. Teraz wchodzisz tutaj i myślisz, że dostaniesz pojedynek o ten tytuł ? Chcą tego wszyscy, a w tym legendy takie jak Undertaker czy Triple H. Ja jednak nie boję się ani ciebie ani nikogo innego w tej szatni. To ja rok temu wysłałem cię na cztery miesiące przerwy. Teraz to ja jestem gwiazdą oraz twarzą tej federacji. Mimo to dam ci szansę na dostanie tej walki. Ja oraz ty zmierzymy się na Extreme Rules a ja pokonam ciebie pokazując, że jestem lepszy niż wszystkie legendy, które miały ten pas wcześniej.

Randy Orton wysunął rękę w stronę rywala. Seth ją uścisnął z zadowoloną miną ale wtedy wpadł prosto na RKO !

…...........................................

Match nr 6

Bad News Barrett vs Jey Uso

Barrett wściekle zaatakował przeciwnika serią potężnych uderzeń w brzuch w narożniku. Wziął jeszcze rozbieg ale nie trafił z Corner Splashem co wykorzystał Jey wymierzając mu Dropkick oraz następnie efektowne Enzuigiri. Anglik wyleciał z ringu trzymając się za głowę, a gdy tylko się odwrócił to wpadł prosto na efektowny Suicide Dive od swojego przeciwnika. Uso zebrał dzięki temu bardzo dobrą reakcję. Wrzucił oponenta do ringu ale gdy sam wchodził to otrzymał bardzo mocnego Big Boota prosto w głowę .1.......2....Kickout. Samoańczyk nie chce jeszcze się poddać. Barrett był bardzo zły, że walka jeszcze trwa i kłócił się z sędzią. Uso wciąż leżał więc Brytyjczyk zaaplikował mu klasyczny Elbow Drop. Następnie wszedł na na drugą linę mając w planach wykonanie Diving Elbow Dropa. Jey przewidział to i w ostatniej chwili odsunął się na bok. Zdołał dojść do siebie szybciej niż Anglik i dlatego odbił się od lin dokładając Springboard Dropkick .1....2....Kickout. Walka nadal trwa. Samoańczyk ryzykując wszedł na trzecią linę chcąc zakończyć już pojedynek. Nagle Wade wstał i chciał ruszyć na rywala więc ten zeskoczył z narożnika i zrobił rozbieg, lecz wtedy wpadł na bolesny Winds of Change ! .1.......2.....Kickout. Bad News postanowił wykonać swój Bullhamer, niestety Uso uniknął tego a następnie wskoczył na narożnik aplikując Corkscrew Moonsault ..1....2....Kickout. Teraz to Uso był blisko zwycięstwa. Wszedł szybko na trzecią linę wykonując Diving Splash. Niestety wpadł prosto na kolana przeciwnika. Barrett szybko podniósł oponenta i wykonał mu Bullhamer 1....2....3...BnB pewnie wygrywa.

…................................................

Match nr 7

Lucha Dragons vs Stardust and Mark Henry

Walkę rozpoczęli Henry oraz Kalisto. Luchador wykonał kilka kopniaków w nogi przeciwnika ale ten odpowiedział potężnym Clotheslinem. Zmienił się do tego ze Sturdestem, który wskoczył na narożnik atakując lotnika efektownym Missile Dropkickiem. Cody szykował się nawet pod Cross-Rhodes ale przeciwnik wydostał się a następnie sam zaaplikował efektowne Enzuigiri. Kalisto zmienił się z partnerem i ten zaskoczył Stardusta efektowną Hurricanraną oraz Dropkickiem wyrzucającym za ring. Ponownie dokonał zmiany z Kalisto i gdy Henry patrzył co się stało partnerowi to wtedy dwójka ta otrzymała efektowny Double Suicide Dive. Del Sol wrzucił przeciwnika do ringu, lecz wtedy Stardust niespodziewanie wykonał Dropkick oraz Russian Leg Sweep .1.....2.....Kickout. Rhodes dokonał zmiany z gigantem i ten zaczął atakować luchadora serią potężnych maczug w plecy. Następnie wyniósł oponenta dokładając potężny Body Slam. Mark odbił się od lin chcąc zaaplikować Running Splash, w ostatniej chwili Kalisto odsunął się na bok. Udało się mu nareszcie dotrzeć do narożnika, gdzie dokonał zmiany z Sin Carą. Ten zrzucił z krawędzi ringu Stardusta i sam wymierzył potężny Dropkick wstającemu Markowi. Zachwiało to na nogach giganta więc Cara dołożył także Enzuigiri. W tym momencie odbił się od lin wykonując Springboard Moonsault. Szybko dokonał zmiany z Kalisto a ten zaaplikował Moonsault z narożnika .1....2.....3....Lucha Dragons pewnie wygrywają.

Po walce Stardust chciał zobaczyć co się dzieje z partnerem ale ten wykonał mu niespodziewanie World Strongest Slam. Następnie pewny siebie opuścił ring.

…......................................

Na ekranie pojawił się Paul Heyman, który znajdował się na korytarzu i miał widocznie coś ważnego do przekazania.

Paul Heyman – Wszyscy od 24 godzin mówią jak to Brock Lesnar utracił swój pas WWE. Nikt nie mówi o Sethie Rollinsie, bowiem on nikogo nie interesuje. Każdy widział, bowiem jak przez wszystkie ostatnie miesiące mój klient dominował na każdym kroku. To samo działo się wczoraj gdy Roman Reigns został wysłany do Suplex City i nawet nie pojawił się na dzisiejszym Raw. Seth Rollins wykorzystał walizkę Money in The Bank tylko dlatego, że postanowił przypiąć Reignsa. Myślicie, że Lesnar pojechał do domu i pojawi się dopiero za kilka miesięcy ? Jesteście w błędzie. Już na Smackdown bestia powróci i znowu zacznie niszczyć i nie przestanie aż główny pas nie zawiśnie na jego biodrach.

…......................................

Main Event

The Undertaker vs Sheamus

Undertaker wszedł ze swoim przeciwnikiem w klincz ale ten zapiął mu Headlock. Shamus powalił rywala pokazując swoją siłę. Taker odpowiedział Headlockiem i teraz to on wymierzył mocny Shoulder Block. Następnie zadał całą serię uderzeń barkiem. Mocno osłabiło to Sheamusa, który jednak wstał na nogi. Niespodziewanie Deadman przechwycił jego rękę a następnie wszedł na narożnik i następnie na liny dokładając Old School. Celtic Warrior wypadł za ring więc przeciwnik ruszył za nim. Zmarły ustawił go na krawędzi ringu i wymierzył swój charakterystyczny Running Leg Drop. Akcja przeniosła się do ringu a tam Taker zaaplikował potężny Suplex .1....2....Kickout. Legenda zapięła Headlock swojemu przeciwnikowi, który był już mocno osłabiony. Więc zmarły zaaplikował jeszcze Elbow Drop .1....2..Kickout. Taker podniósł oponenta ale ten powalił go i chciał zapiąć dźwignię na nogi. Irlandczyk skupił się na nodze przeciwnika wyginając ją w kolanie. Undertaker chciał się wydostać ale otrzymał kolejną serię Elbow Dropów prosto w nogę. Celt cały czas skupiał się na przeciwniku, lecz został odkopany i wypadł z ringu. Taker był mocno osłabiony ale został wyciągnięty przez linę i następnie Warrior dołożył naciągnięcie nogi na stalowy narożnik. Sheamus wrzucił przeciwnika do środka, gdzie ponownie zaczął osłabiać swojego przeciwnika. Taker po kilku kopniakach zdołał się wydostać ale wtedy wpadł na ciosy. Deadman zaczął odpowiadać i przez kilka sekund miał przewagę ale wpadł w końcu na Big Boot w nogi. Sheamus wziął rozbieg, lecz Taker wykonał mu wtedy DDT .1.....2....Kickout. Zmarły wyniósł rywala wrzucając go głową w narożnik a następnie aplikując Body Slam oraz Leg Drop ! Deadman szykował się do wykonania Chokeslama, Sheamus wykonał serię uderzeń, lecz ponownie wpadł na Big Boot. Umarlak wykonał Irish Whip jednak teraz to on wpadł na efektywne DDT. Celtycki Wojownik wykonał serię uderzeń a następnie wszedł na narożnik chcąc wykonać Diving Clothesline. Tylko że nie trafił i wtedy Undertaker wymierzył mu Chokeslam, a po kilku sekundach także znany wszystkim doskonale Tombstowne Piledriver !! .1....2....3....The Undertaker wygrywa po drobnych problemach z Sheamusem.

The Undertaker świętował w znanych dla siebie ciemnościach. Niestety z trybun wyskoczył Triple H razem ze swoim młotem, który wymierzył Takerowi potężne uderzenie w głowę a następnie jeszcze Pedigree. Tak więc to HHH kończy pierwszą tygodniówkę WWE w nowej erze.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

2

• Giero

2

• Joel

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Skomentuję, a co 8-)

Widać, że to Twoje diary to będzie kompletny fantasy booking. Zwłaszcza patrząc na to, że aktywnymi zawodnikami są The Undertaker, Sting, czy Triple H. Pewnie też takim będzie Lesnar. Są też jednak kontynuacje pewnych feudów jak Ruseva z Ceną, czy Rollinsa z Ortonem. Trochę było segmentów. Pomiędzy walkami 6, 7 i 8 było raptem jedno promo. Rzuciłbym nawet jakieś wywiady, by było segów trochę więcej. Dość sporo się działo na samej gali, a sam poziom mało dawał do zarzucenia, więc na początek oceniłbym mocne 4/6.

Rzeczywiście mało segnentów, a dużo walk. Niestety w moich oczach jest to minus, ponieważ moim zdaniem tygodniówki mają rozkręcać feudy, a tutaj mało tego rozkręcania było.

Triple H, Taker, Sting...dawno nie widziałem aby ktoś w nowym diary aż tak stawiał na starszych wrestlerów. Jest to z,peenej strony dobre, bo wiemy na co ich stać i nie będzie Ci trudno dzięki nim stworzyć czegoś wielkiego. Ale...

...czy przez to postacie jak Dean, Dolph, Harper i inni nie zostaną pominięci? Na razie była to jedna tygodniowka, więc póki co nie będę aż tak narzekał. Mam tylko nadzieję, że już zaraz rozkręcisz więcej feudów.

SAWF - zapraszam bardzo serdecznie do komentowania

~I still believe in The Shield~

19938320425564da01df445.jpg

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1

WWE Raw – Week 2, April 2015

images?q=tbn:ANd9GcTapQbryB4tWkbUXoQj2OKAZTW8iX_QbyTqsrgjHRjLzNEOjB6S

Nadszedł czas na pdrugie Raw w drodze do Extreme Rules. Tydzień temu na Raw widzieliśmy bardzo wiele atrakcji ale dzisiaj także ma być wręcz niesamowicie. Zapowiedziany został m.in. Brock Lesnar, który jest wściekły po porażce w Main Evencie Wrestlemanii. Tak więc ponownie czeka nas bardzo wiele atrakcji i te Raw może wyjść wręcz niesamowicie

…......................

Fani otworzyli arenę tradycyjnym aplauzem, a po chwili zagrała muzyka WWE World Heavyweight Championa, Setha Rollinsa. Zadowolony mistrz ruszył w kierunku ringu i widocznie miał coś do powiedzenia skoro kazał sobie podać mikrofon.

Seth Rollins – Przez ostatnie osiemdni odbierałem masę telefonów, w którym to ludzie składali mi wiele gratulacji. Wszyscy mówią, że będę wspaniałym mistrzem oraz nikt nigdy nie zabierze mi tego tytułu. Mocno mnie to śmieszy, bowiem pamiętam doskonale, że ci wszyscy ludzie przez ostatni rok oskarżali mnie, że zniszczyłem The Shield. Nazywali mnie tchórzem oraz zdrajcą, a prawda jest taka, że ja jestem zwyczajnie najlepszy. Na Wrestlemanii zniszczyłem Romana Reignsa oraz Brocka Lesnara do tego stopnia, że ci nie pojawili się nawet na Raw. Na mojej drodze pojawił się Randy Orton, który nie może zrozumieć, że jego czasy minęły rok temu. Jednak przez całą karierę wszyscy mówili mi, że nie dam rady wejść na szczyt tego biznesu. Gdy podpisywałem kontrakt z WWE to każdy uważał, że nie jestem idealnym „Superstarem”. Mimo to krok po kroku szedłem na szczyt i teraz znajduję się tutaj jako najbardziej dominujący WWE World Heavyweight Champion w historii.

Seth śmiał się do mikrofonu ale przerwała mu muzyka Randy'ego Ortona, ten pewnym krokiem wszedł na arenę z mikrofonem w ringu i gdy wszedł między liny to zwrócił się do Rollinsa.

Randy Orton – Pewnie myślisz, że cię nie szanuję i myślę, że jesteś jednym z wielu mistrzów, którzy przychodzą oraz odchodzą. Prawie rok temu gdy razem z Triple H'em wybierałem ciebie jako nowego członka Authority wiedzieliśmy, że przez swój spryt zostaniesz mistrzem. Daliśmy ci walizkę Money in the Bank a ty ją wykorzystałeś. Szanuję cie a nawet lubię, bowiem jesteś dokładnie taki sam jak ja jeszcze kilka lat temu. Mimo to masz pecha, że twój pas jest na mojej liście życzeń i na Extreme Rules ty stracisz tytuł rekordowo szybko, a ja będę championem kolejny już raz.

Seth Rollins – Mam pecha, bowiem ty stoisz na mojej drodze ? To bardzo śmieszne. Jeszcze tydzień temu większość osób mówiła, że mam pecha, bo nie wykorzystam nigdy walizki na Brocku Lesnarze. Doskonale widzisz, że stoję tutaj jako nowy WWE World Heavyweight Champion. Cały czas wszyscy mówili, że mam pecha, bo byli inni tacy jak John Cena, Dean Ambrose czy Roman Reigns. Tylko że ja poradziłem sobie z nimi wszystkimi. Każdemu z nich wykonałem Curb Stomp prosto w głowę, a następnie sędzia odliczył do trzech. Doskonale pamiętam, że to ty miałeś pecha gdy wykonał ci Curb Stomp na stalowe schodki i wykluczyłem cię z akcji na wiele miesięcy. Dzisiaj wychodzisz do tego ringu i sądzisz, że coś może mi się nie udać. Pokazywałem już wiele razy, że żaden człowiek nie jest wstanie mnie zatrzymać. Tobie udowodnię to na Extreme Rules gdy to będziesz kolejnym człowiekiem pokonanym przez Setha Rollinsa.

Randy Orton – Cieszę się, że jesteś tak pewny siebie. Rozmawiałem dzisiaj z Vincem McMahonem i doszliśmy razem do wniosku, że skoro uważasz się za najlepszego mistrza w historii to musisz walczyć z najlepszymi zawodnikami. Tak więc jeszcze dzisiaj zawalczyć ze swoim byłym przyjacielem czyli Deanem Ambrosem.

Po walce zadowolony Orton wyszedł z ringu, a Seth miał bardzo zmieszaną minę.

….......................................

Match nr 1

Christian vs Dolph Ziggler

Zawodnicy weszli w klincz i Ziggler przeskoczył za rywala, został jednak powalony i Kanadyjczyk przeszedł do dźwigni na rękę. Ziggler wpadł po chwili w narożnik, gdzie to otrzymał serię uderzeń. Christian cały czas obijał przeciwnika i zaaplikował Clothesline w narożniku. Dolph postanowił odpowiedzieć kilkoma potężnymi uderzeniami i przydusił jeszcze przeciwnika przy linach. Po chwili dołożył także Snapmare oraz efektowny Neckbreaker .1.....2.....Kickout. Show Off zapiął Headlock ale Kanadyjczyk odpowiedział serią uderzeń. Udanie wyrzucił także Dolpha z ringu i zaaplikował mu Baseball Slide. Gdy sam jednak chciał wejść to trafił na kopniaka w głowę oraz Neckbreaker .1.....2....Kickout. Ziggler wykonał kilka bardzo mocnych uderzeń w plecy przeciwnika, nagle jednak Christian przebudził się ale ponownie wpadł na uderzenie. Ziggler postanowił wymierzyć Tornado DDT ale zamiast tego sam wyleciał za ring. Kanadyjczyk wyszedł za nim, lecz został zaskoczony i wpadł w bandę oraz Zig Zag za ringiem !! Ziggler ku radości fanów wskoczył do ringu a sędzia zaczął wyliczać jego przeciwnika. Christian w ostatniej chwili powrócił do środka. Wtedy jednak wpadł na kolejne ciosy oraz silny Headlock. Kanadyjczyk wstał ale wpadł na kolejną serię uderzeń. Tylko że udało się mu uniknąć Corner Splashu i sam wtedy wyprowadził DDT ! Zawodnicy leżeli zmęczeni na macie ale pierwszy podniósł się Kanadyjczyk, który wymierzył serię clothesline'ów oraz Bulldog .1.....2....Kickout. Kanadyjczyk wymierzył oponentowi katapultę w narożnik, a następnie wykonał kolejne DDT .1.....2....Kickout. Christian podniósł rywala ten przeskoczył mu za plecy chcąc wykonać Zig Zag, lecz Kanadyjczyk chwycił się lin i gdy Dolph się przewrócił to Kanadyjczyk wziął rozbieg wykonując Spear ! .1....2.....3....Christian wygrywa swoją pierwszą walkę po powrocie.

Po walce Kanadyjczyk wyszedł za ring i wyciągnął z ringu drabinę. Wrzucił ją do ringu i następnie wziął mikrofon i wszedł na szczyt.

Christian – Pewnie każdy inny zawodnik siedzący na szczycie drabiny budziłby lekkie zdziwienie. Tylko że przez całą moją długą karierę cały czas wchodziłem po drabinie zdobywając wiele pasów. Wszyscy doskonale pamiętacie Wrestlemanie 16 oraz Wrestlemanie 17, gdzie to razem ze swoim przyjacielem Edgem wygrałem pasy drużynowe w najlepszych pojedynkach w historii tej federacji. Na Extreme Rules 2011 ściągnąłem znad ringu mistrzostwo świata wagi ciężkiej zapisując się złotymi literami jako najlepszy mistrz w historii. Ponownie zbliża się Extreme Rules i mam wiadomość dla Daniela Bryana, którego nie ma dzisiaj, bowiem został lekko osłabiony gdy to wykonałem mu Killswitch na Raw. To jednak nic, bo gdy na Extreme Rules wejdziemy do jednego ringu, a stawką będzie pas Interkontynentalny to zawiśnie on nad drabiną, a ja go ściągnę zostając kolejny raz mistrzem.

Ponownie zagrała muzyka Christiana, a ten podniósł ręce do góry stojąc na drabinie.

…....................................................

Match nr 2

Triple H vs Mark Henry

Walka rozpoczęła się od klinczu i Henry rzucił rywala na liny, a następnie powalił go potężnym Shoulder Blockiem. Triple H odpowiedział uderzeniem w głowę, lecz wiele mu to nie dało, bowiem gigant błyskawicznie ruszył na niego serią uderzeń. Zamroczyło to Triple H'a ale w narożniku odpowiedział Big Bootem, a także całą serią uderzeń. Hunter wziął rozbieg ale wtedy wpadł na Clothesline. Mark podniósł przeciwnika aplikując mu uderzenie w brzuch, a po chwili także maczugę w plecy oraz Body Slam. Następnie olbrzym zaaplikował także Elbow Drop .1.....2....Kickout. Triple H powoli podnosił się na nogi, lecz ponownie otrzymał mocny cios w głowę. Mark wszedł na drugą linę i zaaplikował Splash z narożnika .1.....2......Hunter położył nogę na linie. Gigant był wściekły ale mimo to wymierzył ponowne uderzenie i zapiął dźwignię skręcając głowę rywala. Triple H podniósł się na nogi ale został błyskawicznie wyniesiony, mimo to uciekł z ramion rywala i wymierzył wiele uderzeń. Następnie dołożył cios kolanem oraz Clothesline. Henry powoli podnosił się na nogi a wtedy otrzymał kopniaka w brzuch. Mimo to Mark przejął rywala wykonując WSS .1....2...Kickout. Olbrzym odbił się od lin chcąc wykonać Running Splash, jednak nie trafił i Hunter wykorzystał to aplikując mu Pedigree ...1....2....3.. Triple H pewnie wygrywa.

Po walce Triple H kazał sobie podać mikrofon i widocznie miał coś do powiedzenia. Tylko że w tym momencie zgasło światło, a gdy po kilku sekundach znowu się zapaliło to za Hunterem stał The Undertakerem. Gdy COO się odwrócił wpadł na potężny Chokeslam, następnie Taker chciał wynieść przeciwnika pod Tombstowne Piledriver ale Triple H dał radę się wydostać i uciekł z ringu pozostawiając w środku Takera.

….....................................

Pierwszy raz od czasu Wrestlemanii zagrała muzyka Brocka Lesnara i „bestia” pojawiła się na arenie razem ze swoim managerem Paulem Heymanem. Brock widać, że był wściekły więc razem z towarzyszem szybko wszedł między liny i widać było, że mają coś do powiedzenia.

Paul Heyman – Ladies and Gentelman, My Names is Paul Heyman. W niedzielny wieczór wszyscy widzieli jak Roman Reigns został wysłany pierwszym biletem do Suplex City. Reigns mógł pokonać każdego wrestlera – Cene, Ortona, Big Showa, Kane'a czy Rollinsa. Jednak gdy wszedł do jednego ringu z Brockiem Lesnarem to nie pomógł Spear ani „cios supermana”, bo Roman był tak samo obity jak The Undertaker rok wcześniej. Seth Rollins wpadł ze swoją walizką i ukradł nam pas, który może być tylko w rękach Brocka Lesnara. Bowiem tytuł ten jest tylko dla najlepszych, a mój klient jest tutaj zdecydowanie na pierwszym miejscu. Gdy mistrzem był Brock to każdy w szatni bał się nawet dostać takiego pojedynku. Pierwszy raz w historii najlepszy na świecie miał tytuł, na który zasługuje.

W tym momencie zagrała muzyka Los Matadores. Diego oraz Fernando wyszli na arenę chcąc pokonać Brocka Lesnara w walce 2 vs 1. Bestia zaśmiała się, a Paul Heyman miał wręcz zszokowaną minę, że ktoś stanął na drodze jego klienta.

Match nr 3 – Handicap Match

Los Matadores vs Brock Lesnar

Diego oraz Fernando odważnie ruszyli na przeciwnika ale ten powalił ich Double Clotheslinem. Następnie zaaplikował im podwójnego German Suplexa. Brock zaczął się śmieć i wykonał Diego, Belly to Belly Overhead Suplex. Fernando wstał ale wtedy wpadł na klasyczny Suplex. Następnie wyniósł on Fernando na barki wykonując F5, kilka sekund później zaaplikował taką samą akcję Diego ..1......2....3...Lesnar niszczy przeciwników.

Brock był wściekły, a Heyman dał mu krzesełko, którym Brock miał dalej obijać swoich przeciwników. Tylko że w tym momencie pojawił się Roman Reigns. Stanął on twarzą w twarz z Brockiem i ten postanowił po namowach Paula zejść z ringu.

….......................................

Match nr 4

Cesaro vs Kane

Zawodnicy stanęli na przeciwko siebie i Cesaro wykonał serię uderzeń ale szybko został wyrzucony z ringu. Następnie zaaplikował kilka ciosów w plecy ale zadał przeciwnikowi kolejne uderzenia na krawędzi ringu. Chciał wykonać także Suplex ale został odrzucony, mimo to udało się mu dołożyć Dropkick. Kane szybko jednak doszedł do siebie i wyniósł przeciwnika, nie dał sobie wykonać Roll Upa ale wpadł na kolejne uderzenia od Szwajcara. Antonio wziął rozbieg ale wtedy wpadł na Backbreaker, mimo to Szwajcar nadział przeciwnika na liny i sam zapiął duszenie. Big Red Monster wpadł z nim do narożnika, a następnie zaaplikował mu Body Slam oraz Shoulder Block. Ging wyniósł przeciwnika wykonując mu Backbreaker, a następnie jeszcze Rack Attack .1.....2....Kickout. Kane był wściekły więc zasygnalizował, że szykuje się do wykonania Chokeslama. Zamiast tego jednak sam wpadł na Uppercutt oraz następnie wykonał gigantowi Body Slam. Po tej akcji Kane miał dość więc wyszedł z ringu ale wtedy wpadł prosto na efektowny Suicide Dive. Antonio wrzucił oponenta do środka i sam wszedł na narożnik. Szwajcar wykonał Diving Crossbody ale wpadł w łapy oponenta, który zaaplikował mu Fallaway Slam. Teraz Big Red Monster wyniósł przeciwnika pod Tombstowne Piledriver, lecz jego rywal sprytnie przeszedł z tego do Roll Upa, a następnie wymierzył Low Uppercutt oraz następnie The Neutrilaizer ..1.....2......3....Szwajcar wygrywa tą walkę.

Tyson Kidd wskoczył do ringu świętując razem ze swoim partnerem. Nagle jednak u boku Kane'a pojawił się The Big Show, który wykonał Kiddowi potężny KO Punch. Cesaro ruszył w tym momencie na olbrzyma ale także wpadł pod KO Punch, a następnie Tombstowne Piledriver od Kane'a. Tak więc znamy prawdopodobnie nowych pretendentów do pasów TT.

….......................................................................

Match nr 5

R-Truth vs Bray Wyatt

Truth zaczął tańczyć przed swoim przeciwnikiem ale ten wykonał mu błyskawicznie Running Crossbody. Następnie podniósł szybko rywala wykonując mu imponujący Sister Abigail .1.....2....3....Wyatt wygrywa wręcz błyskawicznie.

Bray Wyatt – Chcę wam dzisiaj opowiedzieć pewną historię. Dawno, dawno temu był sobie mały ale wyjątkowy chłopiec. Chodził do szkoły tak samo jak inne dzieci i często się z nimi bawił. Mimo to był o wiele większy niż te wszystkie dzieci. Pewnego dnia jednak ten kolorowy chłopiec postanowił zostać mrocznym krukiem. Pomalował twarz na biało aby wystraszyć swoich przeciwników. Tylko że pod tą małą warstwą farby ciągle ukrywał się kolorowy Sting. Kruk przez wiele lat oszukiwał siebie ale on pokaże mu jaka jest prawda. Piekło które sprawi Stingowi będzie dla niego istnym rajem. Dzieci wierzą w superbohaterów, bowiem mają nadzieję, że świat na którym żyją jest dobry. Są jednak za młode aby wiedzieć jak brzmi prawda. Moje dzieciństwo nie było kolorowe. Mam po nich blizny na całym ciele ale poznał prawdę. Wie doskonale, że ogień jest gorący, róże ostre, a świat jest zły. Sting stracił miano kruka, bo teraz rozdaje autografy, całuje dzieci, może iść do domu i zarabiać grubą kasę. Teraz Sting jest inny niż on i na Extreme Rules pokaże mu, że jest teraz zwykłym kolorowym człowiekiem, który zostanie zniszczony.

…......................................................................

Czas na Open Challange, Johna Ceny więc aktualny United States Champion pojawił się w ringu ze swoim pasem mistrzowskim i z mikrofonem w ręce.

John Cena – Na szczycie tej federacji jestem już dziesięć lat i przez ten czas zdążyłem się nauczyć, że najlepsze momenty nie są gdy zdobywasz tytuły, a gdy dajesz z siebie wszystko. Wiem że cała masa fanów czeka na jego rewanż z Rusevem, który odbędzie się już na Extreme Rules. Walka ta jest tak samo ważna jak pojedynek z Wrestlemanii III między Andre The Giantem i Hulkiem Hoganem czy starcie o Streak Undertakera. Rusev to imponujący wrestler, który za kilka tygodni będzie chciał pokazać, że jest prawowitym mistrzem Stanów Zjednoczonych. To że nie walczę teraz o główny pas nie znaczy, że odszedłem z cień. Co tydzień chcę pokazywać z siebie jak najwięcej i dawać szansę swoim rywalom. Gdy przegrał na Fast Lane z Rusevem to wszyscy mówili, że jego czas się kończy, lecz gdy wygrał na Wrestlemanii to powrócił na szczyt. Tak więc teraz rzucam otwarte wyzwanie na walkę o pas Stanów Zjednoczonych i jeżeli ktoś chce ten tytuł to niech sobie go weźmie !

Nie trzeba było długo czekać, bowiem na wyzwanie Johna zareagował Bad News Barrett. Brytyjczyk pewnym krokiem wszedł na rampę i ruszył w stronę ringu. Gdy wszedł między liny to sędzia podniósł pas do góry i nadszedł czas na pojedynek o pas.

Match nr 6 – United States Championship Match

John Cena vs Bad News Barrett

Cena zapiął rywalowi klincz ale Wade rzucił go na liny. Mimo to John wykonał Shoulder Block i ponownie zapiął Headlock. BnB miał spore problemy ale podniósł się na matę. Wykonał potężny Big Boot i wyrzucił rywala z ringu. Cena szybko powrócił do środka i przeskoczył za rywala ponownie zapinając mu Headlock. Barrett wstał na nogi i wykonał serię mocnych uderzeń. John odbił się od lin, lecz wpadł na kolejny Big Boot. Walka trwa nadal ale John nie trafił z Shoulder Blockiem i wpadł na kilka potężnych kopniaków w brzuch. Następnie jeszcze Anglik poczęstował rywala efektywnym Big Bootem w głowę. John wyleciał za ring co wykorzystał Barrett wykonując mu Elbow Drop z krawędzi ringu. Już w ringu Cena popisał się efektownym Dropkickiem, a następnie wszedł na narożnik wykonując Diving Crossbody. Następnie rzucił przeciwnika na matę ale Wade uciekł z ringu. John ruszył za nim ale wpadł na kolejne ciosy i Irish Whip w stalowe schodki. BnB wrócił z rywalem do ringu i tam wykonał kilka kopnięć oraz chciał wykonać Elbow Drop z narożnika. Nie trafił z lotem i błyskawicznie wpadł na Back Suplex. John zaaplikował Five Knuckle Shuffle ale gdy odbił się od lin to wpadł na Winds of Change .1.....2......Kickout. Barrett rozpoczął wymianę uderzeń z rywalem i wszedł po chwili na drugą linę i wykonał efektowny Tornado Suplex .1....2....Kickout. Cena błyskawicznie i niespodziewanie przeszedł do STF. Barrett chwycił się lin i po chwili wykonał dwa Big Boot w głowę .1.....2......Kickout. Walka jest oczywiście kontynuowana. Barrett cały czas obijał rywala ale John nie pozostawał mu dłużny. Anglik rzucił rywala do narożnika, gdzie wymierzył kolejny Big Boot oraz wykonał Wasteland .1...2...Kickout. Brytyjczyk zaczął sygnalizować wykonanie Bullhamera ale gdy zrobił nabieg to wpadł prosto AA .1....2...3....John Cena broni pasa Stanów Zjednoczonych.

Cena wszedł na narożnik świętując wygraną. Tylko że gdy tylko zszedł to trafił niespodziewanie na Superkick od Ruseva. Bułgar wymierzył także nadepnięcie na plecy rywala i zapiął mu swój Accolade. John nie mógł wyjść z tej akcji więc zemdlał i Alexander dał wyraźny sygnał swojemu rywalowi.

…............................................

Jesteśmy na zapleczu, gdzie to Renee Young miała przeprowadzić wywiad z Brayem Wyattem. Jednak gdy ten tylko się pojawił to natychmiast został zaatakowany przez Stinga. Icon wrzucił rywala w tło ustawione za Young i zaczął obijać swojego przeciwnika z Extreme Rules. Bray szybko się podniósł i chciał odpowiedzieć Clotheslinem ale Sting uniknął tego i sam wymierzył potężne uderzenie. Następnie chwycił za krzesełko wymierzając swojemu rywalowi kilka potężnych ciosów krzesełkiem w brzuch. Wyatt padł na ziemię, lecz przeciwnik szybko go podniósł i wykonał także Scorpion Death Drop. Tak więc Sting udanie odpowiada na atak z poprzedniego tygodnia.

….........................................

Main Event

Seth Rollins vs Dean Ambrose

Zawodnicy patrzyli na siebie i weszli następnie w klincz. Nikt nie mógł zyskać przewagi, bowiem sędzia cały czas oddzielał ich od siebie. W końcu Rollins zapiął rywalowi dźwignię na rękę i był nawet blisko Superkicka ale oczywiście Dean odskoczył na bok. Mimo to Seth wykorzystał to zapinając przeciwnikowi dźwignię na rękę. Ambrose chciał wykonać Big Boot ale sam wpadł na tą akcję oraz serię przerzutów. WWE World Heavyweight Champion ponownie zapiął dźwignię na rękę i osłabił ją naskakując jeszcze na rywala. Rollins obijał przeciwnika wykręcając jego kończyny. Następnie zaaplikował potężne DDT. Dean oczywiście nie chciał się poddać ale przeciwnik cały czas osłabiał jego kończynę. W końcu Ambrose wykonał potężne uderzenia oraz serię chopów w narożniku. Dean wykonał serię bardzo potężnych ciosów przy linach oraz w narożniku. Ambrose nie trafił z chopem więc teraz to Rollins wykonał całą serię uderzeń. Ambrose otrzymywał cały czas uderzenia. Dean wyszedł na krawędź ringu i wtedy otrzymał jeszcze Baseball slide. Za ringiem Rollins wykonywał cały czas uderzenia, Dean zaczął odpowiadać i akcja w końcu powróciła między liny. Dean otrzymywał kolejne uderzenia w narożniku. Następnie jeszcze Seth rzucił przeciwnika na liny ale sam wpadł na niesamowicie mocne uderzenie w brzuch. Ambrose wyniósł jeszcze przeciwnika wykonując mu imponujący Back Suplex ..1..2...Kickout. Rollins był już bardzo osłabiony i otrzymał natychmiast bardzo mocny Clothesline. Dean teraz dominował nad swoim przeciwnikiem. Dean nie czekał wykonując jeszcze raz tą samą akcję. Seth wypadł za ring i był już niesamowicie osłabiony. Mimo to Ambrose wrzucił go do ringu zapinając bolesną dźwignię na plecy. Rollins był już niesamowicie osłabiony. Dotarł jednak do lin ale mimo to Ambrose zapiął mu Headlock. Ambrose wszedł na narożnik chcąc wykonać Diving Elbow Drop, lecz nie trafił i Rollins wynał mu Superkick, a następnie wziął jeszcze rozbieg aplikując Curb Stomp .1.....2....Kickout !! Dean jeszcze się nie poddaje. Seth mimo to szybko podniósł głowę rywala wykonując mu szybko kolejny Curb Stomp .1.....2....3....Rollins czysto wygrywa ze swoim odwiecznym rywalem.

Seth podniósł do góry swój pas mistrzowski. W końcu na nogi podniósł się także Ambrose. Dean opuścił ring ale w tym momencie pojawił się Orton chcąc wykonać RKO. Został jednak odrzucony na liny i wtedy Rollins wykonał Enzuigiri oraz Curb Stomp ! Świętującym mistrzem kończymy to wydanie Raw.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Urządzenie:  Windows

Jest trochę lepiej jeżeli chodzi o ilość segmentów między walkami. Widzę, że też nieco ograniczyłeś fantasy booking, choć muszę przyzwyczaić się do aktywnie walczących Triple H'a, Stinga, Undertakera i Christiana. Na przyszłość radzę jednak wprowadzić trochę gwiazd z NXT lub scen niezależnych, bo fakt iż część feudów powtarza się z rzeczywistego WWE z czasem może trochę znudzić czytelników ;) Sama gala ok, jest lepiej niż tydzień temu.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...