Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Attitude Wrestling Entertainment

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   30
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Krótkie wprowadzenie

- Federacja jest bookowana w miarę na bieżąco w grze TEW 2013.

- Jest to federacja typu Sports Entertainment z domieszką elementów znanych z Ery Attitude.

- Jako, że diary jest oparte na grze, gale mogą się wydawać trochę "sztywne" (tym bardziej, że kilkanaście pierwszych gal jest już historią w grze, a ja zacznę od tej pierwszej) :)

- Cześć nazwisk w rosterze może być znana bądź nie, jako że w grze federacja jest wciąż na poziomie Local i duże nazwiska na razie nie są zainteresowane przejściem do AWE.

- Bardzo możliwe, że diary w przyszłości przestanie się opierać na grze i będzie pod tym względem niezależne.

- Diary będzie się składało, póki co, z samych tygodniówek (AWE Showtime!).

Roster:

Black Pearl (heel)

Bobby Fish (heel)

Cliff Compton (face)

Dameon Slugga (face)

Drew Galloway (heel)

Gangrel (heel)

J.D. Michaels (heel)

Jacob Novak (face)

Jay Lethal (face)

Jesse Sorenson (face)

Jim Duggan (face)

Joel Redman (heel)

Kyle O'Reily (heel)

Maria Kannelis (face; manager)

Matt Sydal (face)

Matt Taven (face)

Michael Landon (face; commissioner)

Mike Bennett (face)

Rhett Titus (heel)

Ryan Nemeth (face)

Shane Helms (face)

Spike Dudley (heel)

Tommasio Ciampa (heel)

Uhaa Nation (face)

Announcerzy:

Mark Madden

Tytuły mistrzowskie:

AWE Heavyweight Championship

Pierwsza gala powinna pojawić się jeszcze dziś.

Edytowane przez Michcio

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Michcio

2

• TheVillain

1

• Merkantylizacja

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

AWE Showtime!

środa, 20 sierpnia 2014

Heirloom Arts Theatre (Danbury, CT)

Gala rozpoczyna się, gdy Commssioner Landon wychodzi na rampę i kieruje się w stronę ringu.

Landon przechodzi między linami i zaczyna mówić:

Commissioner Landon: Drodzy fani, witajcie na pierwszej gali AWE Showtime!

Następują krótkie brawa.

CL: Wraz całą ekipą oraz naszym rosterem postaramy się, aby nasz produkt trafił w gusta fanów zebranych dziś w Heirloom Arts Theatre! Myślę, że to co mam teraz do ogłoszenia, przypadnie Wam do gustu. Znani z ROH The Kingdom, czyli Matt Taven i Machael Bennett wraz z ich przepiękną managerką Marią Kanelis, są tutaj!

Fani głośno cheerują. Niektórzy z nich chantują też: "Maria! Maria!".

CL: Cóż za entuzjazm! Tak właśnie myślałem, że to może się Wam spodobać.

Zaczyna grać muzyka a na rampie pojawia się Joel Redman. Joel idzie w stronę ringu i już w połowie długości rampy podnosi mikrofon do ust i zaczyna mówić:

JR: Serio? Landon, pogięło Cię? Do ringu zbliża się człowiek, który na walkach w federacjach brytyjskich zjadł zęby, nawet wylądował w NXT...

Publika przerwała Redmanowi chantując "You fucked up!".

JR: Zamknąć się! Ja teraz mówię! Do ringu zbliża się Joel Redman, jeden z najgorętszych prospektów rosteru AWE, A TY MÓWISZ O THE KINGDOM?

CL: Joel, masz z tym jakiś problem? Jestem tu Commissionerem, więc nie jestem do końca pewien, czy byłoby w Twoim najlepszym interesie przerywać mi speech. Najwidoczniej, chcesz się wykazać...

JR: A żebyś wiedział!

CL: Nie przerywaj mi! Chcesz się wykazać, więc nie widzę powodu, by Ci to utrudniać. W walce wieczoru pierwszej gali AWE, zmierzysz się z Cliffem Comptonem. Powodzenia.

JR: Tylko tyle masz mi do powiedzenia?

CL: Skończyłem.

Commissioner Landon opuścił halę. Redman pozostał w ringu i powiedział:

JR: Świetnie. Pokażę Wam, na co mnie stać...

Redman również opuszcza halę.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://i.imgur.com/mXIhzD4.jpg http://i.imgur.com/KpK7q3R.jpg

Dameon Slugga vs. Gangrel

Po chwili słyszymy głos announcera:

Mark Madden: Pojedynek ten jest pojedynkiem singlowym do pierwszego przypięcia.

Na ring wychodzi Dameon Slugga. Wysoki, czarnoskóry mężczyzna wolnym krokiem podchodzi do ringu, wspina się na apron i przechodzi ponad trzecią liną, a następnie czeka na swojego przeciwnika.

Fani są dość zaskoczeni gdy przygrywa dość znajomy theme, a na halę wchodzi... Gangrel. Czarne spodnie, biała koszula, długie blond włosy i wampirze zęby. Mimo swojej tuszy, dość zgrabnie wślizguje się pod dolną liną.

Dameon Slugga def. Gangrel

Dameon przypiął Gangrela po wykonaniu Powerbombu.

Dameon wydaje się zadowolony ze swojego występu i pozuje przed publicznością.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Titantron zamontowany nad wejściem pokazuje Uhaa Nationa. Nation jest zajęty swoim smartfonem. Podchodzi od niego Jey Lethal. Dwóch zawodników wita się ze sobą jak na dobrych przyjaciół przystało.

UN: Cześć, Jay! Co się szykuje?

JL: Ach, 9 godzin jazdy przez Stany. Wykończą mnie te podróże. Wiesz, nosiłem się z tym zamiarem już parę godzin, ale jakoś nie było czasu: przygotowania do gali itp.

UN: Rozumiem. Trochę się działo. Co Ci chodzi po głowie?

JL: To w końcu pierwsza gala AWE. Może pokazalibyśmy fanom kawałek dobrego wrestlingu? Ty kontra ja? Co ty na to? Pojedynek na dżentelmeńskich zasadach.

UN: W sumie to nie jest taki zły pomysł. Trzeba trochę rozruszać fanów w Danbury.

JL: To rozumiem, stary. Poczekaj tutaj. Ja pójdę do biura Landona. Podrzucę mu ten pomysł i zobaczymy, co on na to.

UN: Ok, będę czekał w szatni. Daj mi znać.

Lethal wychodzi z kadru, a Nation kieruje się w stronę szatni.

http://i.imgur.com/kT1kh9O.jpg http://i.imgur.com/cfGVTVX.jpg

Jacob Novak vs. Black Pearl

Tymczasem, w ringu ponownie widzimy Marka Maddena zapowiadającego kolejny pojedynek.

Na stage'u pojawia się Jacob Novak. Szybkim truchtem pokonuje rampę i już po chwili znajduje się w ringu.

Na stage'u pojawia się Black Pearl, jeden z członków legendarnej rodziny Anoa'i.

Jacob Novak def. Black Pearl

Novak wygrał po Novak Attack Big Boot.

Novak opuszcza ring, podczas gdy Black Pearl spogląda na oddalającego się przeciwnika, nie mogąc uwierzyć w to, że przegrał.

Jay Lethal zbliża się do drzwi pokoju Commissionera Landona. Wtem, z tylu krzesłem atakuje go... Tommaso Ciampa! Ciampa metodycznie wymierza dobrze wykalkulowane ciosy krzesłem. Lethal nie może się ruszyć, a Ciampa podnosi Jaya i wykonuje Project Ciampa. Tomasso zaczyna mówić do kamery, która pokazała całe to zajście:

TC: Nation! Popatrz na swojego "przyjaciela". Naprawdę chcesz walczyć dziś z kimś TAKIM? (wskazuje palcem na Lethala leżącego bez ruchu, którym zaczęli zajmować się medycy) Żałosne... Dlaczego w takim razie nie zmierzysz się dziś z kimś takim jak JA? Na pewno masz teraz ku temu powód, a ja się postaram byś i Ty po dzisiejszej gali dołączył do swojego kumpla... w lokalnym szpitalu!

Commissioner Landon ponownie znajduje się w ringu:

CL: Zgodnie z zapowiedzią, The Kingdom stoczy dziś pojedynek!

Publiczność reaguje oklaskami.

CL: Ich przeciwnikami będą Drew Galloway oraz Rhett Titus. Ten pojedynek zobaczymy za chwilę, ale chciałbym też się odnieść do sytuacji, która przed chwilą miała miejsce na zapleczu. Kontaktowałem się z Uhaa Nationem i, co zrozumiałe, jest wkurzony tym, jak Tommaso Ciampa potraktował Jaya Lethala. Uhaa jednak podjął wyzwanie Ciampy i jeszcze dziś zobaczymy pojedynek Tommaso Ciampa vs. Uhaa Nation.

http://i.imgur.com/Z9aN0YH.jpg http://i.imgur.com/CBDOBtC.jpg http://i.imgur.com/1A9HqfY.jpg

http://i.imgur.com/R7fOVKv.jpg http://i.imgur.com/eYOLky5.jpg

The Kingdom (Taven & Bennett) w/ Maria Kanelis vs. Drew Galloway & Rhett Titus

Mark Madden: Następny mecz jest pojedynkiem drużynowym do pierwszego przypięcia.

Drew Galloway oraz Rhett Titus wychodzą do ringu bez theme'u. Obaj wiedzą, że muszą pokonać The Kingdom. Galloway i Titus przechodzą między drugą a trzecią liną i rozgrzewają się w środku ringu, czekając na The Kingdom.

Odzywa się dość znajomy theme i na stage'u pojawia się jako pierwsza Maria Kanelis. Publiczność chantuje jej imię, a ona w zamian posyła fanom całusy i przybija z nimi piątki. Tuż za nią, kroczą Matt Taven i Michael Bennett ubrani w skórzane kurtki. Po wejściu na ring, Maria prezentuje fanom swoje wdzięki, a Taven i Bennett wchodzą na narożniki i tauntują w stronę publiki.

Maria opuszcza ring, a sędzia daje znak do rozpoczęcia pojedynku.

The Kingdom def. Drew Galloway & Rhett Titus (Matt Taven pinned Rhett Titus)

Pod koniec pojedynku, Rhett próbuje wykonać na Tavenie Frog Splash, ale Bennet przeszkadza mu, spychając Titusa z narożnika. Taven podnosi Rhetta i wykonuje Headlock Driver. Sędzia odlicza do trzech.

Po zakończeniu pojedynku, Maria dołącza Tavena i swego chłopaka Bennetta, świętując zwycięstwo razem z nimi.

http://i.imgur.com/aRt8DGB.jpg http://i.imgur.com/U4TFLgq.jpg

Uhaa Nation vs. Tommaso Ciampa

Uhaa Nation jest już gotowy do nadchodzącego pojedynku z Ciampą i kieruje się w stronę wyjścia na halę. Jego drogę śledzi kamera, a już za chwilę Nation pojawia się przed fanami przy akompaniamencie swojego theme'u. Podczas wejścia Nationa, fani skandują "Uhaa's gonna kill you!". Uhaa się uśmiecha, wchodzi na ring, podczas gdy fani wciąż chantują wspomnianą kwestię.

UN: Mam nadzieję, Ciampa, że to słyszysz. Rusz swój zadek!

Tommaso Ciampa pojawia się na stage'u wyglądając na pewnego siebie. Publiczność zaczyna chantować: "You suck! You suck!". Ciampa zaczyna krzyczeć w strone publiczności wyzwiska. Nie zauważa przy tym, że Uhaa już biegnie w jego stronę i już po chwili obaj brawlują na rampie. Ciampa wrzuca Nationa na ring i pojedynek się oficjalnie rozpoczyna.

Tommaso Ciampa vs. Uhaa Nation - walka nierozstrzygnięta.

Podczas walki, Ciampa i Nation ponownie opuścili ring i brawlowali tak długo i zawzięcie, że sędzia doliczył do dziesięciu i obaj zawodnicy zostali wyliczeni. Cimapa, jakby na to czekał, wyciągnął spod ringu krzesło i zaczął uderzać nim Nationa raz za razem. Sędzia próbował odciągnąć Toma od Nationa, ale Ciampa odepchnął sędziego, podszedł do przeciwnika, podniósł go i wykonał na nim Project Ciampa. Po tym, Tommaso juz sam odszedł w stronę rampy, a Nationem mogła zająć się ekipa medyczna.

http://i.imgur.com/Fl6ojJu.jpg http://i.imgur.com/GO7SdS6.jpg

Main Event: Joel Redman vs. Cliff Compton

Na stage wychodzi Joel Redman, więc czas na main event. Redman wchodzi na ring i łapie za mikrofon.

JR: W końcu mam szansę pokazać, kto tu jest samcem alfa i kto nie ma sobie równych w ringu. Oczywiście, że ja! Cliff Compton... kim on jest aby stawać w ringu ze mną?

Publika przerywa chantując: "Shut the fuck up!".

JR: ... wow, to bardzo miło z Waszej strony... Dokładnie tego się spodziewałem po tej zapchlonej dziurze...

Po ostatnim słowie Redmana, padło z trybun parę wyzwisk.

JR: Skoro tak bardzo chcecie zobaczyć, jak Wasz bohater przegrywa... Zagęszczaj ruchy, Cliff! Nie będę tu stał cały wieczór!

Odzywa się muzyka i Compton już jest w drodze na ring. Obaj nie tracą ani chwili i zaczają wymineiać ciosy. Rozbrzmiewa gong.

Joel Redman def. Cliff Compton

Pod koniec walki, Redman wykonuje na Cliffie Twisting Brainbuster! Joel próbuje go odliczyć, Cliff kładzie nogę na linie... i to jest koniec! Sędzia nie zauważył nogi Cliffa na linie! Joel jedna, zamiast świętować obija Cliffa dalej. Uderza go na oślep pięściami. Cliff zasłania rękami głowę. Redman podnosi Comptona do kolejnego Twisted Brainbustera...

HOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!

To "Hacksaw" Jim Duggan! Joel jest w szoku. Nie spodziewał się raczej, by ktoś próbował go powstrzymać, już na pewno nie Hacksaw! Jim wchodzi na apron z deską w ręku. Joel patrzy w oczy Dugganowi i uśmiecha się drwiąco. Zostawia w spokoju Cliffa... i opuszcza, ku wielkiemu niezadowoleniu fanów, ring. Joel cofa się w kierunku rampy, podczas gdy Duggan pomaga Comptonowi zebrać się do kupy. Dwóch wrestlerów kończy galę, tauntując przed publicznością.

Edytowane przez Michcio

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

• Reputacja:   0

Witamy nowego bookera :)

:arrow: Segment wprowadzający i wrestler wypada fatalnie. Na wikipedii czytam, że to Oliver Grey, więc w sumie nie dziwię się, to beztalencie :D A tak na powaznie to niestety, ale jak dla mnie wypadł słabo, nie kupił mnie. PS Dawaj im sie wypowiedzieć, zbyt szybko kończysz speehe.

:arrow: Nie znam tego Sluggi, ale szkoda mi przegranej Gangrela... obyś wpadł na jakiś fajny gimnick dla zwycięzcy tej walki, bo inaczej będę wkurzony, że Wampir jobbuje jobberowi...

:arrow: Przymykam oko na to, że Nation i Lethal wystąpili w dziwnym segmencie, bo to twoj debiut. Jednak na przyszlośc raczej nie dawaj segmentów z propozycją walk face vs. face, gdzie ten odpowiada, że chętnie powalczy... taki coś ma sens, kiedy heel mówi, że kogoś zniszczy, a nie kiedy zawodnik mówi,ze ok, zmierzymy się tak dla jaj.

:arrow: Jacob Novak :D Nie wiem dlaczego, ale nawet go lubiłem (jak na beztalnecie) w czasach NXT Redemtion :D Dopóki nie niszczy, nie mając gimnicku ciekawych postaci, to jest ok ;)

:arrow: Ciampa atakuje Lethala, i znów dziwnie to wygląda, taki segment miał potencjał... Lethal powinien dostać tym krzesłem z 7 razy, a potem Tomasso powinien jeszcze po nim pocisnąć, że jest gównem, wtedy miałoby to ręce i nogi.

:arrow: Oczywiście Kingdom wygrali :D Ale jak można przegrać mając za managerkę Marię <3 Chętnie przeczytalbym (w przeciwieństwie do poprzednich walk) to starcie, szkoda, że go nie opisałeś.

:arrow: Ciampa bęzie feudował z Nationem. Ja to kupuję, podoba mnie się to. Dobrze, że walka konczy się bez zwycięzcy.

:arrow: Niby Brytol wygrywa, ale jak dla mnie większa tu promocja przegranego, który dostał nie byle kogo na managera.

Dawaj więcej wypowiadać się w restlerom, oraz dodaj parę segmentów (tu było ich mało), po za tym jest ok.

PS Michcio możesz podrzucić mi link do pełnej wersji tewa oraz do tej bazy (zakładam że najnowszej)? Będę wdzięczny.

• Reputacja:   0

Pomysł z TEW oryginalny. Co do rosteru to dzięki, że mi przypomniałeś o takim Jacobie Novaku. Początki bywają różne, tobie się udało, nie ma za bardzo do czego się odnieść, a na siłę nie będę.

Możesz obok gal opisywać jak ci idzie w grze? Jakie oceny wystawili za walki i gale?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...