Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Virtual Soccer - wrestlingowy! - propozycja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cześć.

Wpadłem na - moim zdaniem, skromny jestem - genialny pomysł. Znacie może internetową grę "Virtual Soccera"? Nie? Nie ma problemu, zaraz dowiecie się na czym polega, jeśli nigdy się z nią nie spotkaliście.

REGULAMIN VIRTUAL SOCCERA

1. Podstawy

1.1 Virtual Soccer to gra forumowa. Polega na utworzeniu przez graczy własnych drużyn, dobrania składu i rywalizowaniu między sobą.

1.2 Piłkarzy wybieramy z 11 lig - angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, francuskiej, holenderskiej, niemieckiej, polskiej, rosyjskiej, portugalskiej, belgijskiej i szkockiej.

1.3 W skład jednej drużyny wchodzi dziewięciu zawodników. Wśród nich znajduje się minimum jeden bramkarz, jeden obrońca lub pomocnik oraz dwaj napastnicy.

1.4 Jeżeli gracz z pola, czyli wszyscy prócz bramkarza, strzeli gola w świecie realnym, w meczu naszej ligi dopisujemy gola drużynie, która ma danego gracza i wystawiła go w danej kolejce do składu.

1.5 Inaczej jest z naszym bramkarzem - jeżeli ten w meczu zachowa czyste konto, to odejmujemy strzelonego gola przeciwnikowi, o ile ten oczywiście strzelił chociaż jedną bramkę. Jeżeli przeciwnik nie strzelił, nie odejmujemy! Żeby czyste konto bramkarza było zaliczone, ten musi przebywać na boisku przynajmniej całą jedną połowę.

2. Draft i składy

2.1 Pozycje zawodników można zobaczyć na stronie Soccerway. Z tej też witryny będziemy brać resztę statystyk.

2.2 Draft odbywa się przed rozpoczęciem sezonu. Gracze muszą między sobą ustalić dokładną datę.

2.3 W pierwszym sezonie o kolejności wybierania zadecyduje... przypadek. Po prostu rozlosujemy kolejność w jakimś programie i dodamy tutaj screeny potwierdzające.

2.4 W kolejnych sezonach o kolejności zadecydują miejsca zajęte w poprzednim roku gry.

2.5 Jeżeli ktoś nie będzie obecny w czasie wybierania zawodników, może poprosić kogoś innego o wybór za niego, ale najpierw musi o tym poinformować.

3. Transfery

3.1 Tak jak w prawdziwych ligach tak i tutaj można między sobą robić transfery. Mamy dwa okienka transferowe, podczas których wymieniamy się zawodnikami. Pierwszy jest od draftu przedsezonowego, kończy się wraz z pierwszym poniedziałkiem września. Czyli o północy w poniedziałek po pierwszej niedzieli września nie wolno robić już transferów, maksymalnie do 23:59 w pierwszą niedzielę... Drugi okienko zaczyna się wraz z wybiciem nowego roku i trwa do końca stycznia. Czyli 1. lutego o godz. 0:00 transferów robić już nie możemy.

3.2 Jeżeli w trakcie sezonu nasz zawodnik odejdzie do ligi, która nie uczestniczy w zabawie, manager ma tydzień na dobranie sobie nowego zawodnika! Jeśli tego nie uczyni, to sezon dogrywa w niepełnym składzie.

4. Czwórki meczowe

4.1 Skład wyjściowy na każdy mecz składa się z czterech graczy - jednego bramkarza, dwóch napastników oraz jednego pomocnika/obrońcy. Dodatkowo każdy zawodnik w naszej "czwórki" musi być z innej ligi! Jeżeli skład będzie wystawiony błędnie, gole ani czyste konta tej drużyny nie będą się liczyć!

4.2 Skład na następną kolejkę możemy wystawiać maksymalnie do deadline'u, który będzie podawany w odpowiednim temacie. Nie wolno go przekraczać ani o minutę, gdyż w innym przypadku skład nie będzie zaliczony!

4.3 Cztery razy w sezonie każdy ma do wykorzystania tzw. Żelazną Czwórkę. Jeżeli ktoś nie będzie miał dostępu do internetu lub po prostu zapomni wystawić skład, w kolejce zagra wyżej wymieniona "czwórka" meczowa.

5. Terminarz

5.1 Każda drużyna z danej dywizji gra z każdym przeciwnikiem z tej samej dywizji dwa razy w sezonie - "u siebie" i "na wyjeździe".

5.2 Dana kolejka dochodzi do skutku tylko i wyłącznie wtedy, gdy gra przynajmniej siedem lig dopuszczonych do gry!

5.3 Może się zdarzyć, że w ciągu jednego weekendu będziemy grali tzw. "podwójne kolejki". Po prostu gramy dwa mecze w ciągu weekendu i możemy wystawić oba takie same lub zgoła inne "czwórki".

6. Tabela

6.1 Tabele będą aktualizowane i wklejane do specjalnie wyznaczonego do tego tematu.

6.2 O kolejność w tabeli decydują kolejno:

- punkty

- różnica bramek

- liczba bramek strzelonych

- liczba bramek straconych

- różnica goli w meczach bezpośrednich

7. Wymienniki

7.1 Gracz raz jesienią, raz zimą i jeden raz wiosną może wymienić swoich piłkarzy.

7.2 W specjalnym temacie zgłaszają się menadżerowie, którzy mają chęć wymiany piłkarza.

7.3 Kolejność - pierwszy wymienia ten, który ma najgorszą różnicę bramek w grze. Drugim kryterium są strzelone bramki. Pierwszeństwo ma drużyna, która ma ich na swoim koncie mniej. Ostatnim kryterium jest liczba punktów. Pierwszeństwo ma drużyna z mniejszą ilością punktów w tabeli.

7.4 Wymienianie piłkarzy nie jest nakazane! Tylko Ci, którzy chcieliby nieco zmienić roszady w zespole, mogą wziąć udział w wymienianiu.

7.5 Zamienianie piłkarzy możliwe jest tylko w wyznaczonym terminie. Zasady wybierania są takie same jak na drafcie.

8. Play-offy

8.1 Tak jak każda profesjonalna liga amerykańska gra najpierw sezon regularny, a potem play-offy, tak my mamy niemal to samo! Jedyna różnica jest taka, że dzielimy się na dwie dywizje - WF i Atti.

8.1 W trakcie regularnego sezonu wyłaniamy mistrzów ww. dywizji.

8.3 Następnie gramy play-offy. W wielkim finale spotkają się najlepsze drużyny z obu dywizji, dzięki czemu wyłonimy prawdziwego mistrza sezonu!

Regulamin v2.1.3 by Carbon. Stan na piątek, 3. lipca 2015 r., godz. 18:00.

Wszelkie prawa zastrzeżone! Kopiowanie zabronione!

Tak wygląda najnowsza jej wersja. Zaktualizowałem ją specjalnie dla tego posta.

Dlaczego to piszę? Jak wiadomo wrestling w Polsce nie jest tak popularny jak inne sporty, jeśli można tak napisać. Na scenie internetowej królują dwie strony, które zrzeszają najwięcej polskich maniaków wrestlingu. No właśnie, to brzmi trochę jak podział. Nie chcę nikogo łączyć. Chodzi mi o wspólną, zdrową... rywalizację piłkarską! Jeśli już przeczytałeś, to wiesz, że dużo tu coś o piłce. Tak, wśród nas jest bardzo dużo fanów piłki kopanej i czemu by tego nie wykorzystać? Siedzę od dawna na obu forach - mam tu na myśli WF i Atti oczywiście - i pomyślałem, że fajnie by było, gdyby zamiast ciągle się rozdzielać, to nieco się połączyć, jakkolwiek to brzmi...

Specjalnie nawet na tę okazję stworzyłem prościutką stronę, która pomogłaby komunikować się obu stronom. Klik! Nie jest to żadna reklama, tam nic nie ma. Będzie, jeśli znajdą się chętni.

Ilu potrzeba? Jeśli przeczytałeś regulamin, to wiesz co chcę osiągnąć.

Zrobić dwie dywizje, coś jak w NBA - jedna zrzeszałaby zespoły z WF, druga z Atti. W trakcie regular seasonu grałyby między sobą tylko zespoły z tych samych dywizji. W ten sposób wyłonilibyśmy mistrzów dywizji, a potem zagrali play-offy, które wskazałyby zwycięzce całego sezonu. :grin:

Zabawa jest przednia - pomimo tego, że regulamin wydaje się strasznie długi, to jest naprawdę bardzo prosty. VS jest o tyle fajny, że prócz draftu wystarczy na niego poświęcić jakieś 5 minut tygodniowo. A dzięki temu czujemy się trochę jak prawdziwi menadżerzy, mecze naszych zawodników ogląda się dużo przyjemniej. :grin:

Zapomniałbym o jeszcze jednym. Jak już wiecie, stworzyłem nawet stronkę specjalną do tego. Chętnym zostałoby utworzone konto, na PW tutaj wysłałbym hasła. Tam każdy w trakcie sezonu piłkarskiego wystawiałby te swoje "czwórki meczowe", tam pojawiałby się terminarz i tabele. To tylko, zero jakiejkolwiek reklamy, zdrowa rywalizacja!

CZY ATTITUDE PRZYJMUJE WYZWANIE?

Robimy listę chętnych!

1. Carbon

2.

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Carbon

4

• TheVillain

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Nie wiem jak attitude, ale ja przyjmuję! Zapisz mnie.

PS Jak też konto na WF to mogę zgłosić się dwa razy? :P Mam tam inny nick.

Edytowane przez TheVillain

Nie, nie, tutaj zgłaszają się chętni z Atti.

1. Carbon

2. Paul_Heyman

Edytowane przez Carbon

Nie, nie, tutaj zgłaszają się chętni z Atti.

1. Carbon

2. Paul_Heyman

Ale pytam czy mogę się zglosić tam, czy nie.

Nie, zgłaszamy się tylko do jednej ligi. :)

Halo, Attitude, budzimy się! Nie wierzę, że nie ma chętnych, przecież są tutaj fani futbolu!
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 12 Data: 29.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Joetsu, Niigata, Japan Arena: Region Plaza Joetsu Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: AEW Collision #95 Data: 28.05.2025 Federacja: All Elite Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: El Paso, Texas, USA Arena: El Paso County Coliseum Format: Taped Data emisji: 31.05.2025 Platforma: TNT Komentarz: Tony Schiavone, Nigel McGuinness & Don Callis Karta: Wyniki: Powiązane tematy: All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze Ring of Honor - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: ROH on HonorClub #118 Data: 29.05.2025 Federacja: Ring Of Honor Typ: Online Stream Lokalizacja: USA Format: Taped Platforma: ROHWrestling.com Komentarz: Caprice Coleman & Ian Riccaboni Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Ring of Honor - dyskusja ogólna All Elite Wrestling - dyskusja ogólna AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
    • PTW
      Vincent Caravaggio PTW i Starboy Nano Lopez znają się doskonale, choć dość dawno nie mieli okazji pogadać w cztery oczy. Jeśli wierzyć temu nagraniu, to raczej jeszcze dużo wody upłynie, zanim taką rozmowę podejmą :) Na nagraniu widzimy sporo nowych twarzy, ciekawe którzy z nich będą w przyszłości świadczyć o sile PTW i całego polskiego pro wrestlingu? :) Wpadajcie na galę w najbliższą sobotę, będzie szoł! Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek AEW Dynamite. Pierwszy po Double or Nothing. Przedstawiamy podsumowanie najważniejszych informacji z tego show. Dynamite otworzył Tony Schiavone, ale tylko po to, by zaprosić Adama Page’a. Hangman na Double or Nothing pokonał Willa Ospreaya i podkreślał mocno, jak wiele to dla niego znaczy po tych wszystkich zawirowaniach, które przeżył. Niespodziewanie… doszło do konfrontacji Page’a ze Swervem Stricklandem. Swerve chciał wiedziec, czy rzeczywiście The Young Bucks dla Adama zaatakowali Stricklanda na Dynasty. Page zaznaczył, iż gdyby chciał, to sam przeszkodził mu w zdobyciu pasa. Sytuację chciał uspokoić Will Ospreay i doprowadzić do pokoju, ale niezbyt mu się to udało. Jon Moxley, Gabe Kidd i Marina Shafir pokonali w Trios Matchu zespół złożony z Marka Briscoe, Mike’a Bailey’ego i Willow Nightingale. Megan Bayne i Penelope Ford w No DQ Matchu pokonały Annę Jay i Harley Cameron. The Opps szybko rozprawili się z The Frat House (Cole Karter, Griff Garrison & Preston Vance). Thekla zadebiutowała w AEW, atakując Jamie Hayter. Walka o TNT Championship pomiędzy Adamem Colem, a Kylem Fletcherem zakończyła się dyskwalifikacją. Z niej i z brawlu zwinnie przeszliśmy do main eventu, gdzie Brody King pokonał Josha Alexandra. Show kończyła natomiast pierwsza konfrontacja mistrzyni AEW Toni Storm i mistrzyni TBS Mercedes Mone przed ich pojedynkiem na All In. Skrót gali
  • Dodaj nową pozycję...