Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Virtual Soccer - wrestlingowy! - propozycja

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Cześć.

Wpadłem na - moim zdaniem, skromny jestem - genialny pomysł. Znacie może internetową grę "Virtual Soccera"? Nie? Nie ma problemu, zaraz dowiecie się na czym polega, jeśli nigdy się z nią nie spotkaliście.

REGULAMIN VIRTUAL SOCCERA

1. Podstawy

1.1 Virtual Soccer to gra forumowa. Polega na utworzeniu przez graczy własnych drużyn, dobrania składu i rywalizowaniu między sobą.

1.2 Piłkarzy wybieramy z 11 lig - angielskiej, hiszpańskiej, włoskiej, francuskiej, holenderskiej, niemieckiej, polskiej, rosyjskiej, portugalskiej, belgijskiej i szkockiej.

1.3 W skład jednej drużyny wchodzi dziewięciu zawodników. Wśród nich znajduje się minimum jeden bramkarz, jeden obrońca lub pomocnik oraz dwaj napastnicy.

1.4 Jeżeli gracz z pola, czyli wszyscy prócz bramkarza, strzeli gola w świecie realnym, w meczu naszej ligi dopisujemy gola drużynie, która ma danego gracza i wystawiła go w danej kolejce do składu.

1.5 Inaczej jest z naszym bramkarzem - jeżeli ten w meczu zachowa czyste konto, to odejmujemy strzelonego gola przeciwnikowi, o ile ten oczywiście strzelił chociaż jedną bramkę. Jeżeli przeciwnik nie strzelił, nie odejmujemy! Żeby czyste konto bramkarza było zaliczone, ten musi przebywać na boisku przynajmniej całą jedną połowę.

2. Draft i składy

2.1 Pozycje zawodników można zobaczyć na stronie Soccerway. Z tej też witryny będziemy brać resztę statystyk.

2.2 Draft odbywa się przed rozpoczęciem sezonu. Gracze muszą między sobą ustalić dokładną datę.

2.3 W pierwszym sezonie o kolejności wybierania zadecyduje... przypadek. Po prostu rozlosujemy kolejność w jakimś programie i dodamy tutaj screeny potwierdzające.

2.4 W kolejnych sezonach o kolejności zadecydują miejsca zajęte w poprzednim roku gry.

2.5 Jeżeli ktoś nie będzie obecny w czasie wybierania zawodników, może poprosić kogoś innego o wybór za niego, ale najpierw musi o tym poinformować.

3. Transfery

3.1 Tak jak w prawdziwych ligach tak i tutaj można między sobą robić transfery. Mamy dwa okienka transferowe, podczas których wymieniamy się zawodnikami. Pierwszy jest od draftu przedsezonowego, kończy się wraz z pierwszym poniedziałkiem września. Czyli o północy w poniedziałek po pierwszej niedzieli września nie wolno robić już transferów, maksymalnie do 23:59 w pierwszą niedzielę... Drugi okienko zaczyna się wraz z wybiciem nowego roku i trwa do końca stycznia. Czyli 1. lutego o godz. 0:00 transferów robić już nie możemy.

3.2 Jeżeli w trakcie sezonu nasz zawodnik odejdzie do ligi, która nie uczestniczy w zabawie, manager ma tydzień na dobranie sobie nowego zawodnika! Jeśli tego nie uczyni, to sezon dogrywa w niepełnym składzie.

4. Czwórki meczowe

4.1 Skład wyjściowy na każdy mecz składa się z czterech graczy - jednego bramkarza, dwóch napastników oraz jednego pomocnika/obrońcy. Dodatkowo każdy zawodnik w naszej "czwórki" musi być z innej ligi! Jeżeli skład będzie wystawiony błędnie, gole ani czyste konta tej drużyny nie będą się liczyć!

4.2 Skład na następną kolejkę możemy wystawiać maksymalnie do deadline'u, który będzie podawany w odpowiednim temacie. Nie wolno go przekraczać ani o minutę, gdyż w innym przypadku skład nie będzie zaliczony!

4.3 Cztery razy w sezonie każdy ma do wykorzystania tzw. Żelazną Czwórkę. Jeżeli ktoś nie będzie miał dostępu do internetu lub po prostu zapomni wystawić skład, w kolejce zagra wyżej wymieniona "czwórka" meczowa.

5. Terminarz

5.1 Każda drużyna z danej dywizji gra z każdym przeciwnikiem z tej samej dywizji dwa razy w sezonie - "u siebie" i "na wyjeździe".

5.2 Dana kolejka dochodzi do skutku tylko i wyłącznie wtedy, gdy gra przynajmniej siedem lig dopuszczonych do gry!

5.3 Może się zdarzyć, że w ciągu jednego weekendu będziemy grali tzw. "podwójne kolejki". Po prostu gramy dwa mecze w ciągu weekendu i możemy wystawić oba takie same lub zgoła inne "czwórki".

6. Tabela

6.1 Tabele będą aktualizowane i wklejane do specjalnie wyznaczonego do tego tematu.

6.2 O kolejność w tabeli decydują kolejno:

- punkty

- różnica bramek

- liczba bramek strzelonych

- liczba bramek straconych

- różnica goli w meczach bezpośrednich

7. Wymienniki

7.1 Gracz raz jesienią, raz zimą i jeden raz wiosną może wymienić swoich piłkarzy.

7.2 W specjalnym temacie zgłaszają się menadżerowie, którzy mają chęć wymiany piłkarza.

7.3 Kolejność - pierwszy wymienia ten, który ma najgorszą różnicę bramek w grze. Drugim kryterium są strzelone bramki. Pierwszeństwo ma drużyna, która ma ich na swoim koncie mniej. Ostatnim kryterium jest liczba punktów. Pierwszeństwo ma drużyna z mniejszą ilością punktów w tabeli.

7.4 Wymienianie piłkarzy nie jest nakazane! Tylko Ci, którzy chcieliby nieco zmienić roszady w zespole, mogą wziąć udział w wymienianiu.

7.5 Zamienianie piłkarzy możliwe jest tylko w wyznaczonym terminie. Zasady wybierania są takie same jak na drafcie.

8. Play-offy

8.1 Tak jak każda profesjonalna liga amerykańska gra najpierw sezon regularny, a potem play-offy, tak my mamy niemal to samo! Jedyna różnica jest taka, że dzielimy się na dwie dywizje - WF i Atti.

8.1 W trakcie regularnego sezonu wyłaniamy mistrzów ww. dywizji.

8.3 Następnie gramy play-offy. W wielkim finale spotkają się najlepsze drużyny z obu dywizji, dzięki czemu wyłonimy prawdziwego mistrza sezonu!

Regulamin v2.1.3 by Carbon. Stan na piątek, 3. lipca 2015 r., godz. 18:00.

Wszelkie prawa zastrzeżone! Kopiowanie zabronione!

Tak wygląda najnowsza jej wersja. Zaktualizowałem ją specjalnie dla tego posta.

Dlaczego to piszę? Jak wiadomo wrestling w Polsce nie jest tak popularny jak inne sporty, jeśli można tak napisać. Na scenie internetowej królują dwie strony, które zrzeszają najwięcej polskich maniaków wrestlingu. No właśnie, to brzmi trochę jak podział. Nie chcę nikogo łączyć. Chodzi mi o wspólną, zdrową... rywalizację piłkarską! Jeśli już przeczytałeś, to wiesz, że dużo tu coś o piłce. Tak, wśród nas jest bardzo dużo fanów piłki kopanej i czemu by tego nie wykorzystać? Siedzę od dawna na obu forach - mam tu na myśli WF i Atti oczywiście - i pomyślałem, że fajnie by było, gdyby zamiast ciągle się rozdzielać, to nieco się połączyć, jakkolwiek to brzmi...

Specjalnie nawet na tę okazję stworzyłem prościutką stronę, która pomogłaby komunikować się obu stronom. Klik! Nie jest to żadna reklama, tam nic nie ma. Będzie, jeśli znajdą się chętni.

Ilu potrzeba? Jeśli przeczytałeś regulamin, to wiesz co chcę osiągnąć.

Zrobić dwie dywizje, coś jak w NBA - jedna zrzeszałaby zespoły z WF, druga z Atti. W trakcie regular seasonu grałyby między sobą tylko zespoły z tych samych dywizji. W ten sposób wyłonilibyśmy mistrzów dywizji, a potem zagrali play-offy, które wskazałyby zwycięzce całego sezonu. :grin:

Zabawa jest przednia - pomimo tego, że regulamin wydaje się strasznie długi, to jest naprawdę bardzo prosty. VS jest o tyle fajny, że prócz draftu wystarczy na niego poświęcić jakieś 5 minut tygodniowo. A dzięki temu czujemy się trochę jak prawdziwi menadżerzy, mecze naszych zawodników ogląda się dużo przyjemniej. :grin:

Zapomniałbym o jeszcze jednym. Jak już wiecie, stworzyłem nawet stronkę specjalną do tego. Chętnym zostałoby utworzone konto, na PW tutaj wysłałbym hasła. Tam każdy w trakcie sezonu piłkarskiego wystawiałby te swoje "czwórki meczowe", tam pojawiałby się terminarz i tabele. To tylko, zero jakiejkolwiek reklamy, zdrowa rywalizacja!

CZY ATTITUDE PRZYJMUJE WYZWANIE?

Robimy listę chętnych!

1. Carbon

2.

https://forum.wrestling.pl/topic/39462-virtual-soccer-wrestlingowy-propozycja/

• Odpowiedzi 5
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Carbon

4

• TheVillain

2

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

Nie wiem jak attitude, ale ja przyjmuję! Zapisz mnie.

PS Jak też konto na WF to mogę zgłosić się dwa razy? :P Mam tam inny nick.

Edytowane przez TheVillain
https://forum.wrestling.pl/topic/39462-virtual-soccer-wrestlingowy-propozycja/#findComment-385926

Nie, nie, tutaj zgłaszają się chętni z Atti.

1. Carbon

2. Paul_Heyman

Edytowane przez Carbon
https://forum.wrestling.pl/topic/39462-virtual-soccer-wrestlingowy-propozycja/#findComment-385928

Nie, nie, tutaj zgłaszają się chętni z Atti.

1. Carbon

2. Paul_Heyman

Ale pytam czy mogę się zglosić tam, czy nie.

https://forum.wrestling.pl/topic/39462-virtual-soccer-wrestlingowy-propozycja/#findComment-385942

Nie, zgłaszamy się tylko do jednej ligi. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/39462-virtual-soccer-wrestlingowy-propozycja/#findComment-385944

Halo, Attitude, budzimy się! Nie wierzę, że nie ma chętnych, przecież są tutaj fani futbolu!
https://forum.wrestling.pl/topic/39462-virtual-soccer-wrestlingowy-propozycja/#findComment-386021

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...