Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Battleground 2015 | Zapowiedź, dyskusja, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Odklepać w środku ringu po tym, jak odkopało się trzy AA, w tym trzecie z drugiej liny.

#FuckLogic

Tak, to jest zabijanie momentum.

właśnie jebiesz logikę chłopie. odklepanie po 3 finisherach ktore ZZERAJA twoja stamine jest duzo bardziej wiarygodne niz odklepanie przy pierwszej probie.

Co nie zmienia faktu że o wiele lepiej byłoby gdyby Owens przegrał przez pin po AA z drugiej liny. Lepiej by to wyglądało i nie przegrałby przez submission.

Edytowane przez assasin1237
  • Odpowiedzi 90
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Młody Zgred

6

• LAN

5

• smartfan

5

• Lacio

4

Top użytkownicy w tym temacie

Zaraz, co?

Taker sobie wbija (co jest trochę shockerem, bo miał być chyba jutro na RAW, a niby Sting miał być dzisiaj), sędziego i Rollinsa nie ma no i... i tyle. Będzie ten rematch na SummerSlam, ale teraz są dwa pytania:

1) Kto jest heelem? No bo trochę byłoby bez sensu, żeby Lesnar znów przechodził turn.

2) Kto się zmierzy z Rollinsem na SS w takim razie?

Dziwne PPV, bardzo dziwne. Co do Owensa, to jeśli ich feud się JUŻ skończył, to pozostawia to niesmak pomimo bardzo dobrego poziomu walk. Nie ma tej wisienki na torcie, czyli wygranej pasa, więc dalej mam nadzieję na triple threat na SummerSlam. To by było świetne.

...

16454446905728fca76830a.jpg

Jakoś Taker się zachowywał inaczej niż zwykle,bardziej heelowo.Może to on będzie heelem ?

1469781384554cfeb1ddb53.jpg

Końcówka gali co najmniej dziwna, Undertaker wygląda o niebo lepiej niż przed Wrestlemanią. Klimat nadal pozostał ten sam, mroczny, czyżby #LesnarvsUndertakerII? Szkoda, że nie było to zaskoczenie, tylko wcześniej pojawiły się plotki o tym. Liczyłem prędzej na Stinga, aniżeli Umarlaka, ale powrót na plus. Edytowane przez Qba5000

116218737055c51bc30a173.jpg

2) Kto się zmierzy z Rollinsem na SS w takim razie?

Czy czasem Rollins nie miał walczyć na SummerSlam z Triple H ? Jedyna wada to ten pas, bo Triple H już się za kolejne reigny z pasem brać nie będzie.

III miejsce w typerze Ligi Europy 2014/2015

Właśnie jednego nie rozumiem - skoro Owens odkopał po AA z z drugiej liny, którym to Cena 'zabijał' innych (nie przypominam sobie żeby kto innym po tym odbił w niedalekm odstępie czasu, zawsze był to ruch kończący gdy zwykłe AA nie działało) to byłem już przekonany że to wygra, tymczasem klepie po, jak zwykle zresztą chujowo założonym STF.

Co do walki wieczoru, to od początku gali zadawałem sobie pytanie - jakim sposobem Rollins wyjdzie z pasem? Odpowiedź satysfakcjonująca, Brock teraz będzie miał co robić, a pizdeusz Rollins znajdzie sobie innego rywala - Kane maybe? Chociaż jak na Summerslam ta walka ma troszkę za mały star power. Myślę że na dzisiejszym RAW wiele się wyjaśni.

12501231434d3da85730ba0.png

Ale zajebiste rozwiązanie ME. Ktoś musiał interweniować i Undertaker to idealna opcja. Lesnar wielokrotnie robił rozpierdol w ringu, przyszedł czas na Tombstone City xD Super końcówka, przypomniał się Deadman sprzed 10 lat, gdy wbijał sobie bez powodu, masakrował kogoś swoimi nadprzyrodzonymi siłami (no bo co mogło się stać Rollinsowi i sędziemu) i w dodatku w ringu nie ma sobie równych. Cieszmy się tymi chwilami, bo nie wiadomo ile razy ujrzymy jeszcze Legendę w ringu.

Może to i dobrze że Kevin nie wygrał teraz. Pierwszy pas powinien zgarnąć na większej gali, a nie na jakimś Battleground, które dotychczas chuj znaczyło. Niedługo SummerSlam więc jest okazja na jego triumf i będzie fajnie. :) Edytowane przez SuplexCity

2573548355582ea2e93386.jpg

• Reputacja:   1

Może to i dobrze że Kevin nie wygrał teraz. Pierwszy pas powinien zgarnąć na większej gali, a nie na jakimś Battleground, które dotychczas chuj znaczyło. Niedługo SummerSlam więc jest okazja na jego triumf i będzie fajnie. :)

Dokładnie tak. KO przegrał chyba po tym FU z narożnika i po chwili zapiętym STFU, więc po co te wasze płacze? Przecież to pokazało KO z bardzo dobrej strony, ale sam osobiście zabookowałbym atak Cesaro na KO i Ruseva na Cenę (chociaż gala byłaby przepełniona atakami z zewnątrz, ale byłyby one JAKIEŚ). Summerslam to idealne miejsce na zgarnięcie pasa, bo przecież od tak ten feud się nie zakończy(ł), bo finał powinien mieć na największej gali lata.

Wygrana Wyatta po mnie spływa, ale jeśli wiążę się ona z pushem dla mojego drugiego ulubieńca, Harpera, to jestem szczęśliwy.

Wkurwiła mnie decyzja o pozostawieniu TT pasów u PTP, którzy są tak bardzo chujowymi mistrzami, że zdecydowanie nawet bracia Ole byliby lepsi.

Edytowane przez 8693

Jeżeli chcieli dać walizkę Sheamusowi, co zrobili, to powinni to zrobić gdy był facem. Heelowy Sheamus jest nudny. Zwykły niczym wyróżniający się heel. Nie wiem jak oni to zrobią ale jego run z pasem może być najgorszym od lat. Zresztą każdy run Sheamusa taki był. Pamięta ktoś jego runy z pasem WWE? Z WHC to przynajmniej wszyscy wiemy jak zaczął. Nie chodzi mi tutaj że Sheamus face jest lepszy, bo jest tak samo nudny ale z dwojga złego wolę dobrego Sheamusa.

Co teraz z New Day? Rewanż za pasy odbębniony. Ciągle są świetni i nie wiem co zrobi WWE żeby utrzymać ich w programach WWE. Mam nadzieję że nie zrobią żadnego śmiesznego rozpadu.

Panie Wyatt, chyba solowa kariera panu nie wyszła skoro wracamy do Harpera i rodzinki. Swoją drogą końcówka była strasznie głupia. Motyw z krzesłami był niedorzeczny. Kto wpadł na takie coś? Interwencję Harpera można było lepiej rozegrać niż w taki głupi sposób.

Jak przyszły nowe divy z NXT tak Brie Bella kurewsko mnie irytowała. Niektóre akcje na Bryana to próba wymuszonego popu. Charlotte wypadła tak sobie. Wiadomo dlaczego wygrała, jednak jej występ dupy nie urwał. Sasha wręcz tradycyjnie pokazała się ze świetnej strony i odstawała od swoich rywalek.

Owens został zbesztany w najgorszy możliwy sposób. Fajnie że odkopał to AA z narożnika ale dlaczego musiał klepać po STF? Finishery Jaśka nie mają już za grosz mocy. Poprzednio wygrał po STF chyba na WM 26. Żeby wygrać po AA to lecą po 3-4 na walkę. Koszmar jak zeszmacili akcję Ceny. Mam wrażenie że jeszcze na Summer Slam dostaniemy walkę Owens vs Cena tylko w gimmick matchu.

No kurwa Andrzej weź se odpuść. Przynajmniej Lesnar wygrał po DQ to się nie przejechałem w typerze, no ale po co tam Undertaker? Po kiego grzyba wracać do tego? Lesnar który rozpierdalał każdego jak leci teraz zawalczy z Takerem i nagle jego siła spadnie do 0. Andrzej też wygląda coraz gorzej i kompletnie go teraz nie kupuję. Bullshit.

Słabiutka gala. Zapowiadało się całkiem nieźle ale chore końcówki w walce Wyatta czy w Main Evencie oraz jeszcze głupsze rozwiązanie w Owens vs Cena kompletnie zaprzepaściły potencjał gali.

NACZELNY HEJTER FINNA BALORA

• Reputacja:   1

No cóż. Dopiero skończyłem oglądać galę i wciąż pozostaje w mocnym szoku po walce Owensa z Ceną... Chyba nigdy tak sie nie zbulwersowałem. Rozumiem WWE, że nie chcą aby Owens był mistrzem US na Takeover, ale można było to zdecydowanie inaczej zakończyć. Interwencja Cesaro, jeśli nie chcieli dwóch DQ na gali to podwójne wyliczenie albo po prostu roll up Ceny. Ku**a owens odklepał? Wciąz nie mogę uwierzyć co się dzieje w WWE (NXT to inna bajka). Zakąłdam, że Vince nalegał na takie zakońćzenie, ponieważ takiego obrotu spraw na pewno byśmy nie dostali na NXT. tak pushowany zawodnik, który zbiera jedną z lepszych reakcji i jest (był?) kształtowany na monster heela odklepuje bo tak słabym submissionie? Na SS Owens MUSI to wygrać. BA, powinien w triple threat matchu (bo na to się zanosi) przypiąć Cenę, a nie Cesaro. Może wtedy choć trochę wybaczę to co tutaj zobaczyłem.. Szok, tap otu to się nie spodziewałem i prędzej bym stawiał, że Sting rozpocznie feud z The Mizem...

Walka o pas WWEWH była... po prostu była. Na SummerSlam 2014 dostaliśmy podobny poziom ringowy, ale tam pojedynek uratowała: publika, emocje oraz booking walki, który był czymś nowym w WWE (16 suplexów i squash Ceny). Tutaj tego wszystkiego zabrakło. Najlepszy moment to wyskok lesnara przez barierki gdzie prawie skoczył na fana :lol: Taker interweniuje i z tego powodu jestem zadowolony. Bo kto inny może przypiąć w czysty sposób lesnara? Tylko taka legenda jak Andrzej. Nikt z obecnego rosteru nie powinien tego zaszczytu doznać. Wyszedł by na potężniejszego zawodnika niż Lesnar, Cena czy wszyscy rywale Takera, bo tak został wykreowany Brock. Nie mam nic przeciwko ich rewanżowi na SS.Gorzej, jakby rewanż mia łby być na WM.

I w main evencie zobaczyliśmy typowy brak logiki wrestlingu. Zapala się światło i nie ma nagle Rollins i sędziego. Może to przez wielkie moce Takera? :shock: Mniejsza z tym, bo to w końcu wrestling :D

24571150556b9ddab2c677.jpg

• Urządzenie:  Windows

Gala jak to gala - na jej odbiór u niektórych niewątpliwie wpływa niezadowolenie z części rezultatów ;) Bo faktycznie, część rozwiązań faktycznie... no niezbyt. Choćby to, ze sprowadzeniem meczu o złoto (wokół którego kręciła się cała promocja gali) do rangi filleru rozpoczynającego inny, całkiem randomowy feud. Nie lubię tego. Nie w takich walkach, nie w main eventach, nie w takim stylu.

Nie wspominając już o tym, że Taker zamienia się powoli w karykaturę samego siebie - zadyszka po trzech akcjach, groźno-śmieszne miny na pomarszczonym wiekiem pyszczku... kolejny wrestler, który nie wie, kiedy zejść ze sceny. Smutne.

Ze starcia Romka zapamiętam ino interwencję (wychodzącego z nicości związanej z kontuzją partnera) Harpera. Ubrali go podobnie do Ambrose'a, by zasiać w sercach fanów niepewność... drobiazg, ale miły smaczek.

A Cena wciąż so strong, czyli Owens podąża powoli ścieżką Ruseva. Z tą tylko różnicą, że Bułgar sobie powygrywał na starcie, Kevin zaś... cóż. Decyzja bez sensu, ale czy to pierwszy raz widzimy taką formę promocji talentów na Jasiu? Przynajmniej walki są dobre, to plus.

Plusy? Divy. I to mimo widocznej tremy oraz mocno odstającej poziomem Brie. Atomówki górą. Podobały mi się też, o dziwo, starcia TT oraz opener. Taki trochę mokry sen Vince'a: dwa king-kongi w gatkach obijające się na pełnej kuciapce...

PS. Dodatkowy minus za wypuszczenie Setha przed Brockiem. Rozumiem oczywiście, że Lesnar to Lesnar, ale mistrz fedki nie może wyglądać jak jakaś pizdeczka, jobber albo inny The Miz...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

Smartfan jak to powiedział kiedyś mądry człowiek "Wrestling jest jak kobieta, można pokochać ale nie staraj się jej zrozumieć" :) Więc na brak logiki bym nie narzekał bywały bardziej nielogiczne rzeczy. Lepsze to niż gdyby Kane zrobił dziurę w ringu i by chciał Bestie pod niego wciągnąć :) Edytowane przez SuplexCity

2573548355582ea2e93386.jpg

No kurwa Andrzej weź se odpuść. Przynajmniej Lesnar wygrał po DQ to się nie przejechałem w typerze, no ale po co tam Undertaker? Po kiego grzyba wracać do tego? Lesnar który rozpierdalał każdego jak leci teraz zawalczy z Takerem i nagle jego siła spadnie do 0. Andrzej też wygląda coraz gorzej i kompletnie go teraz nie kupuję. Bullshit.

Po pierwsze muszę Cię zmartwić, ale walka zakończyła się No-Contest, więc w typerze w ogóle jej nie będę liczył. Po drugie niech mi ktoś wytłumaczy: skoro po wygranej Lesnara z Takerem na WM rzesza ludzi mówiła, że teraz Lesnar nie powinien już nigdy zostać przypięty... to jak sobie wyobrażaliście walki Brocka już do końca jego kariery ? Albo sama seria zwycięstw i trzymacie pasa po wieki, albo wiecznie DQ i ewentualne przegrane w wieloosobowych walkach, tak ? To by dopiero było nudne i bez sensu... Brock to typ destroyera, któremu zwycięstwa nie są potrzebne, żeby odgrywać rolę Bestii. Dla mnie rewanż z Takerem to dobra opcja, bo jeśli Lesnar z nim przegra, to nie będzie już tego hamulca i będzie możliwość ewentualnego pinu na Brocku w przyszłości. Poza tym Undertaker to jest taka legenda, że jemu się należy taki rewanż. A i tak uważam, że to nie jego ego na to wpłynęło, bo skoro nie miał nic przeciwko przerwaniu streaku, to czemu miałby sam naciskać na walkę rewanżową ? Wydaje mi się, że to ten typ profesjonalisty, który po wymianie argumentów przystanie na każdą opcję bez względu na to jak skończyłoby się to dla jego postaci.

A co do walki KO vs Cena, to dobrze, że tak się stało. John Cena, którego niezbyt lubię to jednak 15-krotny mistrz świata i jeden z największych terminatorów w historii WWE i jak to by wyglądało, gdyby taki żółtodziób (pomijając kwestię sceny niezależnej) przyszedł i po prostu skroił Jasia z pasa ? Sam chciałem wygranej Kevina, ale po tym jak wyglądała ta walka i po krótkim przemyśleniu stwierdziłem, że to wcale nie było złe...

No bo jak spojrzymy na to już na chłodno to tak: przed walką mamy 1:1 w feudzie, a Owens jest świeżo po stracie pasa na rzecz Balora. Walka w cholerę wyrównana, finishery lecą jeden za drugim, a Jasiek wyciąga petardę w postaci AA z narożnika. KO odkopuje pin, ale jest praktycznie nieprzytomny co było widać. W dodatku Cole krzyczy: "Cena miał ostatni raz taki wyraz twarzy kiedy przegrał z The Rockiem na WrestleManii". Ja wiem, że mało kto słucha komentarza, ale nie bez powodu dostają oni tak restrykcyjne wskazówki co to tego, co mają mówić. KO jest porównany do samego Rocka, a sam obrazek to potwierdza. Jasiek desperacko zakłada STF i w tym momencie najgłupszą rzeczą byłoby, gdyby Kevin z tego wyszedł i tak po prostu wykonał PopUp PowerBomb i wygrał... Pytanie, kto by wtedy miał pokonać na czysto KO po czymś takim ? I na kogo wyszedł by Finn Balor, mając jeszcze w pamięci, że ma pokonać Owensa na TakeOver za miesiąc...

Edytowane przez Krzychu

"The Lone Wolf"

III miejsce - Typer WWE 2011

III miejsce - Typer WWE 2015

164733627454c4fd317ad52.jpg

• Reputacja:   53
  • Urządzenie:  Android

Mamy 1:1 w feudzie, Owens jest świeżo po stracie pasa na rzecz Balora.

What? Owens przecież umoczył po raz kolejny, a wątpliwe jest by zakończyło się 2:2

Ja nie rozumiem zaś tych, którzy w triumfie Johna widzą cokolwiek dobrego...

163870508457e2d890447a3.jpg