Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Torpeda

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   41
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Jesteśmy na najwyższym piętrze budynku EWF Corp. w Szczecinie. Cały budynek wygląda jak po lekkiej katastrofie naturalnej. Zniszczenia sięgnęły również ostatniego piętra, mimo iż to jest najbardziej strzeżony element budynku. Widzimy, krótkie urywki z zdewastowanych biur oraz korytarzy po których walają się puszki po rozdawanym protestantom piwie oraz rozmaite elementy biurowego wyposażenia (kartki, długopisy itd.).

Wreszcie docieramy do biura (w EWF) senatora Szakala. Jest to jedno z dużych przeszklonych narożnych biur, z których widać doskonale otoczenie budynku. Szakal stoi przy dużej szybie i z zatroskaniem spogląda przez nią. Ubranie byłego komisarza to Szakalowy standard czyli czarne spodnie dresowe z białymi paskami, ciemna marynarka i t-shirt z białym napisem. Tym razem jest to takowy napis:

http://attitude.pl/files/szakal-kurwa.png

Szakal – Tutaj kurwa, jeszcze jest niedomyta plamka po jajku. Tu… kurwa… jak ja nie lubię niedomytych szyb! Wysłać ekipę. Mladenov!

Mladenov tylko przyjmuje polecenie skinięciem głową.

Szakal – Przeklęty Castro. Wszystko mi tu rozjebali.

Po biurze unoszą się papiery jakby hulał po nim wiatr.

Szakal – I wyłącz ten pieprzony wiatrak.

Mladenov wykonuje polecenie, a papiery opadają na wykładzinę.

Szakal – Szczęście większość dokumentów i pamiątek trzymam w biurze Senatorskim. Co za potwarz, kurwa. Tyle lat budowania stabilnego Państwa prawa, a tutaj takie rewolty. Od rewolty jestem Ja, Szakal. A nie ten kubański wypierdek. Ojciec się w grobie przewraca. Sytuacja nie jest stabilna… Czuje niepokój w sercu… a jeszcze przed nami Kwietniowa Anarchia. To nie będzie jakaś tam wyspiarska przygoda. Ciężkie czasy… czasy na poezję... czasy na odezwę do narodu. Muszę pisać.

Szakal łapie jedną z walających się kartek i siada w narożniku biura.

Szakal – O… raport finansowy "Sprzedaż kiełbasek Wojtka na przestrzeni lat 2012-2014". Nada się.

Szakal wyjmuje długopis z kieszeni.

Szakal – Nikogo nie wpuszczać… tworzę!

Szakal (do siebie) - … ale czy jeszcze potrafię?

Mladenov zamyka drzwi. My zaś oglądamy przez chwilę jak Szakal zaczyna pisać…

----------------------------------------------------------------

Orędzie Szakala do fanów EWF.

Jesteśmy w biurze senatora Szakala. Biuro jak biuro Szakala. Pamiątki, paprotki, modele syrenki Szakala w różnych skalach itd. To nie jest najważniejsze, najważniejszy jest łysy wrestler przy swoim biurku. Minę ma poważną, zatroskaną, ale i w jakimś sensie można odnaleźć w niej zadumę połączoną z nieodłączną głupkowatością jego postaci. Widz powiedziałby: "Klasyczny Szakal". Program został zapowiedziany jako orędzie Szakala do fanów EWF, zatem wiemy czego się spodziewać. Chyba.

Szakal – Drodzy fani najwspanialszej federacji w Polsce. Federacji, z którą wiążą się moje złote, a powiem więcej nawet i srebrne czy teraz platynowe lata. W naszą federację został wymierzony ciężki kaliber. Zorganizowany i przemyślany atak, który ciężko nam odpierać. Wszystkimi dyplomatycznymi kanałami staram się wspierać EWF. Wszystkie kluby Senatora pracują dnie i noce, aby nie dopuścić do załamania się kolebki Polskiego wrestlingu. To ciężkie czasy dla nas wszystkich… ciężkie czasy...(zaduma).

Szakal uderza pięścią w stół.

Szakal – Dlatego do Kwietniowej Anarchii wzywam do konsolidacji i koncentracji wszystkich moich sympatyków w EWF. Nie dajmy zniszczyć tego co nasze! Obiecuję wam, że do tej gali podejdę poważnie i będę skoncentrowany jak nigdy wcześniej. I na ringu i w rozgrywkach poza wrestlingowych zachowam pełną kontrolę. Nie dam zniszczyć EWF! Wyjdziemy z tej gali zwycięsko. Ja z pasem mistrza, a wy drodzy fani z poczuciem, że EWF nadal trwa i ma się dobrze. Nie po to obalałem komunizm EWF, by ten znów powrócił. Nie o takie EWF walczyłem! Nie o takie! To nasza EWF'owska racja stanu!

Szakal uderza pięścią w stół ponownie.

Szakal – Rozumiem, że większość z was może we mnie wątpić. Ilość obowiązków jakie czasem spadają na moją łysą głowę bywa nie do zniesienia. Czy można być senatorem, wrestlerem i przewodniczącym rady nadzorczej EWF w jednym czasie? Czy któryś z was Bidamy, Franki, Vaclavy czy Ty Super Crazy miał kiedyś taką odpowiedzialność? Wasz dzień to trening, obiad, trening i spać. A przy przypadku Vaclava trening prawdopodobnie, piwo, piwo, piwo i spać. Czy to daje wam przewagę? Nie sądzę. Na Kwietniowej Anarchii wykorzystam wszystkiej moje talenty, całą władzę, którą posiadam w tych rękach… (pokazuje swoje dłonie)… aby udowodnić, że nie tylko jestem ostoją tej federacji, ale zawsze byłem jej największym mistrzem! Mistrzem EWF! Wraz z flotą wszystkich swoich możliwości wjadę na tą galę i zatopię każdego z was!

Szakal podnosi kartę z biurka.

Szakal – Ekhem… TORPEDA! ORP Szakal wypuszcza w waszą stronę umiejętności Torpedę! Po jej uderzeniu możecie wszyscy pójść sobie z Bidamem na kurczaki i popić zapasem Perły Vaclava. Już bez niego samego… bo tego… (cisza)… ukatrupię jako pierwszego! No zajebie... za... ekhem. Spokój. Ten piwo-żłop mnie zawsze wyprowadza z równowagi. A więc w trakcie najbliższej gali EWF przekonacie się, że Szakal to nie tylko... kombinacja lina, łokieć i limo pod waszym okiem. To wachlarz możliwości o jakich tylko możecie pomarzyć. A te możliwości dopadną was z każdej strony. Obiecuje wam, że nie będziecie wiedzieli czego się po mnie spodziewać na tej gali. Zaatakuje was Szakal we wszystkich swoich postaciach. Multi kurwa Szakal! Słyszycie!

I jeszcze raz pięść w stół.

Szakal – Aha.. i nie polecam, też dobijać się do mnie tego dnia w Krakowie. Nie ma mnie dla nikogo postronnego. Koncentracja to słowo na ten dzień. Nie przyjmuje paczek, nie idę z nikim na kawę ani na żaden lokalny specyfik, obwarzanek czy inne lokalne coś. W ten dzień jest tylko jeden cel i to wam mogę obiecać… moi przeciwnicy. A w szczególności moi fani. Mobilizacja to słowo na Kwietniową Anarchię! Mobilizacja fanów, mobilizacja Szakala!

Szakal wreszcie zaczyna czytać z kartki podniesionej jakiś czas temu.

To nie jest Halogen, ten czas już odszedł.

To czas ciężkiej próby, chronić EWF od zguby.

Wykorzystać wszystkie możliwości, chronić EWF.

To nie jest Halogen, to czas wielkiej próby.

Czy ochronisz EWF? Czy ochronisz jego mury?

Przeżyjmy razem tej Anarchii trudy!

Ty i Ja! Dla EWF i narodu chluby!

Orędzie kończy się wzruszającym wierszem senatora.

----------------------------------------------------------------

Wracamy do jednego z biur łysego, gdzie ten przygotowuje się do nadchodzącej gali w kwestiach formalnych.

Mladenov – Mistrz, nie na treningu?

Szakal – Trening, kurwa srening. Jestem weteranem tego sportu. Mam w swojej talii, więcej asów niż ktokolwiek. Ostatnio myślałem, że trening to podstawa. Jak jakiś młodzian sądziłem, że to da mi pas w EWF. Zapomniałem, że to nie to daje tytuły. Liczy się spryt. Nie dam się przechytrzyć. Organizuje sobie właśnie cichą ochronę w tym dniu. Tajniacy GRU będą czuwać, aby nikt nic nie odpierdolił w moim otoczeniu. To jedna z podstaw wygranych na Kwietniowej Anarchii. Będę miał tego dnia sporo na głowie, nie potrzebny mi jakiś Bidam z narkotykami, albo Vaclav ze swoimi nieokrzesanymi pomysłami. Z nimi chcę się spotkać tylko na ringu.

Mladenov – A obowiązki w EWF Corp.?

Szakal – Ależ oczywiście, kurwa Mladenov. Mam podzielność uwagi. Załatwię tego dnia tyle rzeczy, że do ringu wejdę tak nabuzowany, że rozpierdolę ich w przysłowiowej pierwszej rundzie. Na pełnej kurwie. Na pełnej. Nawet na tym pierdzielonym ringu będę wszędzie. Multi kurwa Szakal!

Mlademov - Ale co mistrz chce zrobić poza ringiem?

Szakal - No to już moja sprawa. Przecież nie podam Ci wszystkiego na tacy.Jedno jest pewne, nie tylko umiejętności będą czuwać nad Szakalem.

... nie tylko.

-------

THE END!

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Przemk0

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie