Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Kajetan. jedynym hipokryta na tym forum jesteś Ty :P Austin przed chwilą ładnie napisał: 2 na 100, ale Ty dalej swoje mając w dupie to, co napisał przedmówca - typowy wyborca Palikota/SLD...

Tak, płacisz organizacji, która wspierała powstańców i bez której nie miałbyś Polski dzisiaj... ta... straszne....

Tak... tak bardzo politycy sugerują się religią, szczególnie gdy mówią o wprowadzeniu legalnej aborcji itp...

Jak to katolik nie potrzebuje odgórnego zakazu in-vitro? można się spierać kto ma rację, ale idąc twoim tokiem rozumowania katolik nie potrzebuje prawa zakazującego zabijania, a także gwałtu czy kradzieży więc po co mamy takie prawo??? Przeczytaj jeszcze raz i pomyśl co piszesz....

Tak... Kościół tak bardzo faszystowski... wiesz, faszyzm zabraniał też obywatelom zabijania czy kradzieży więc wychodzi na to, że żyjesz w kraju faszystowskim... lepiej spieprzaj do Indii gdzie to prawo mają w dupie :P

Tak się składa, że Kościół płaci, jedynie ma ulgi, które należą mu się.. gdyby nie chrzest, nie miałbyś Polski, gdyby nie pomoc powstańcom nie miałbyś wolnej Polski, gdyby nie jednoczenie ludzi miałbyś komunizm, ale widzę, że to ostatnie Ci pasuje.

A to, że ktoś daje sobą manipulować Kościołowi to jego wina :D Mi się nie podoba to, że kogoś manipuluje TVN a jakoś nie mówię, że należy zdelegalizować tą stację...

PS Kajetan chyba Ci się w ogóle tematy popierdzieliły. Radzę udać się do okulisty, a jeśli to nie pomoże to do psychiatry, bo to temat o wyborach, a nie o kościele lub co gorsza twoich prywatnych paranojach i żalach, że sąsiad syna pas matki kolegi twojej siostry ze studiów słyszał, że siostra jego matki miała syna, który miał kolege, który miał siostre mieszkającą w mieście, gdzie akurat trafił się ten jeden na iluś księży pedofilów... no sorry

Edytowane przez TheVillain
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381710

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

33

• TakerFanKrk

31

• Arkao

19

• kajetan79

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

W faszyzmie (włoskim i niemieckim) od małego indoktrynowano dzieci tak by były przykładnymi faszystami. W Niemczech powstawały szkoły Hitlerjugend, w kościele katolickim mamy różnego rodzaju uczelnie katolickie, które są pożywką dla całej rzeszy księży pedofilów

W komunizmie, który tworzyli w bardzo dużej części żydzi także od małego wpajana była propaganda, w której to dzieci miały być przykładnymi komunistami i donosić nawet na rodziców.

Według mnie taka dyskusja nie ma sensu. Jednak to co pisze Kajetan jest chore. Takie lewicowe podejście jest niezdrowe i głupie. To tak jakby oskarżać za wszystko księży a z pedofilią zdecydowanie przesadzasz. Bo podobno w zeszłym roku wśród pedofili ksiądz zdarzał się 1 na 149 osób.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381711

• Urządzenie:  Windows

Nawet jak nie lubicie PiS i Dudy to i tak powinniście głosować na niego, żeby Komor przegrał. Ja osobiście też z czasem trochę się oddalam od PiSu czekając na fajną alternatywę w parlamentarnych, ale nie wyobrażam sobie by na Dude nie zagłosować.

Problem w tym, że PiS i Duda do dalej to samo co mamy teraz. PO i PiS mają bardzo podobne podejście do rządzenia państwem, a ludzie chcą prawdziwych zmian, a nie tylko kosmetycznych.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381713

Swoją drogą Street - odnośnie Ogórek rzuciłeś tekstem (tym o fajnej dupie), którego sam używam jak rozmawiam z kimś o najbliższych wyborach. Przykładowo: jak ktoś mnie wkurza tekstem, że idzie głosować na Komorowskiego, "bo nie ma na kogo innego, a trzeba uchronić kraj przed Dudą i fanatykami z PiS" (aczkolwiek od biedy jestem w stanie zrozumieć jeszcze ten tekst, bo chociaż oklepany, to jednak jest to kwestia jakichś przekonań) albo jeszcze gorzej "bo i tak wygra" (czyli argument z dupy), to odpowiadam coś w stylu, że ja wolę skreślić Magdę Ogórek, bo żona Komorusku wygląda jak wieloryb i straszy na salonach. Oczywiście - żeby wzbudzić jeszcze większy wkurw. ;) Odkryłem bowiem, że na oklepane i głupie argumenty warto odpowiadać czymś w tym stylu.

A na kogo naprawdę zagłosuję pozostawiam dla siebie. Po prostu nie ma co kruszyć kopii, boksować się niepotrzebnie ze znajomymi, męczą mnie generalnie te rozmowy o polityce, w której każdy jest najmądrzejszy. Tak naprawdę sam tam chuja wiem i mam wrażenie, że większość ludzi, których znam ma o tym wszystkim równie blade pojęcie co ja. Góruję nad nimi tylko wiedzą o tym kto z kim i dlaczego w moim regionie. O uzdrawianiu kraju pojęcia nie mam bladego. Chuj wie - dla przykładu - czy te JOW-y przyniosą skutek. Zakładam, że ludzie pokochali Kukiza, bo to zwykły facet w dżinsach, który się wkurwił na cwaniaków, którzy od lat rządzą tym krajem i tym zyskał sympatię (Kukiz jest bowiem jak wielu z nas). Pewnie gdyby wspomniany kandydat gadał, że JOW-y są do dupy i wymyślił sobie jakiś inny temat, to ludzie też by mu kibicowali. Ludzie głosując kierują się intuicją. Tak naprawdę trudno jest głosować w kraju, w którym partie polityczne i kandydaci po wygraniu wyborów nie realizują swoich programów.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381719

kajetan79, na jakiej podstawie masz prawo oceniać wykształcenie innych ludzi ? Masz jakiś wysoki stopień naukowy ? Doktorat ? Osiągnąłeś coś wielkiego, żeby pieprzyć tak na prawo i lewo i umniejszać dokonania ludzi wierzących ?

Popisujesz się wybitną ignorancją i brakiem obiektywizmu. Ja nie mam problemu z przyznaniem racji osobom, które mówią o przypadkach pedofilii, czy o przypadkach księży, którzy są hipokrytami, ale to są marginesy, które mają miejsce w każdej warstwie społecznej. Nie zmienia to faktu, że będę bronił ludzi, których znam i szanuję, ponieważ na to zasługują.

Jeżeli Ci nic tu nie pasuje: ani społeczeństwo, ani polityka, ani Kościół.... to czemu nie wyjedziesz do krajów, gdzie to już od dawna ma miejsce ? Gdybym miał się tak męczyć, to już dawno bym sobie podarował...

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381720

• Urządzenie:  Windows

Tak naprawdę trudno jest głosować w kraju, w którym partie polityczne i kandydaci po wygraniu wyborów nie realizują swoich programów.

i teraz będzie to samo z tymi wszystkimi obietnicami kandydatów na prezydentów ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381721

Paul_Heyman, narzekasz na to, że jak Kukiz ze średnim wykształceniem będzie wyglądał przy innych prezydentach z tytułami, a Kowalski (przynajmniej wg wikipedii) ma wykształcenie podstawowe. Nie to, że psioczę na niego, bo zacząłem się zastanawiać nad zagłosowaniem na niego, ale wg mnie wykształcenie aż takiej dużej kwestii nie odgrywa. Przypominam, że mieliśmy już prezydenta elektryka po zawodówce.
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381723

PH93 - skoro Duda rzeczywiście jest wg. Ciebie najlepszym kandydatem i nie sugerujesz się sondażami to zwracam honor. :> Nie zamierzam nikogo na siłę namawiać do zmieniania poglądów. Byle głosował na osobę, która mu odpowiada, a nie na "mniejsze zło". Pisałem już, że wolę PiS od PO, więc w II turze chyba jednak będę za Dudą (jeśli zakładamy, że będzie dwójka z sondażów). Oczywiście nie, żebym od razu na niego głosował, ale jego uważam za "mniejsze zło".

Co do Kukiza - dla mnie za krótki na prezydenta. Sorry, ale politykiem to on nie jest. Znowu wylewa żale na facebooku i za bardzo trzyma się tych JOW'ów. Anyway, jak nie Korwin to Kukiz.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381726

Badu, serio? Szczerze mówiąc nawet nie zauważyłem :D Co nie zmienia faktu, że ma on za sobą przynajmniej jakieś ugrupowanie gdzie są ludzie z wykształceniem, zaś doradcy Kukiza, o ile takich ma, są anonimowi, więc skąd mam wiedzieć czy to doktorzy, magistrowie, elektrycy po zawodówce czy żule spod sklepu monopolowego? Niestety, ale liczmy się z tym, że poza prezydentem ważni są też jego doradcy, a przy rubryce "doradcy Kukiza" stoi jeden wielki znak zapytania...
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381730

TakerFanKrk, wiesz, nie chodzi o sam fakt głosowania na PiS, tylko fakt, że robi to, ponieważ wie, że w sondażach mają więcej od człowieka, którego uważa za lepszego kandydata (przynajmniej tak wynika z jego wypowiedzi). Ja do PiSu zbytnio nic nie mam (wolę od PO), ale zdecydowanie nie jestem za wybieraniem "mniejszego zła" w wyborach.
A to przepraszam Cię. Źle zrozumiałem. Mam tylko nadzieję że Ci którzy nie lubią PiSu czy Dudy oraz jest im z tą partią po prostu nie po drodze zacisną zęby i mimo wszystko zagłosują na niego w drugiej turze (nie oszukujmy się: tylko on ma realne szanse by wygrać z tym WSI-okiem). Każde oddanie nieważnego głosu czy nie pójście na wybory jest nieświadomym wspieraniem Komorowskiego. Nie pozwólmy by ten burak miał powody do zadowolenia. Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381751

Już częściej chyba spotyka się nauczycielów, a najwięcej pedofilów jest oczywiście w grupach homoseksualnych (40%)

Bzdura. Peer review, or it didn't happen.

jakiś dziwadeł-transformersów typu Biedroń, Bęgowski,

Kogo by tam interesowała medycyna, seksuologia, psychiatria. Bęgowski i Biedroń to dziwadła-transformersy, a nauka - jak wszystkim wiadomo - jest lewacka, nie warto się nią przejmować.

Po przeczytaniu tego tematu dostałem takiego raka, że wyśle administratorom rachunek za onkologa. Pełno typowego prawackiego populizmu, zmieszanego z urojeniami i anty-wolnościowym bełkotem, zakrapianego chorobliwym antyklerykalizmem z drugiej strony.

Dobrze, że głosy popierające śmiesznego pana w muszce są widoczne jedynie w internecie, a w rzeczywistości nadal balansuje na granicy progu wyborczego i nigdy nie będzie miał szansy rządzić. Natomiast drugi janusz poparcia nie ma żadnego - i też prawidłowo.

Co do wyborów: wygra Bronek, co jest fatalnym, ale i tak lepszym rozwiązaniem od typowego przedstawiciela katolibanu - Dudy. Reszta nie ma szans, zresztą słusznie. JOW Kukiza to pomysl zły, Korwin to idiota i ignorant, pani Madzia <3 jest tylko ładna.

W komunizmie, który tworzyli w bardzo dużej części żydzi także od małego wpajana była propaganda,

I powtórzmy jeszcz raz: w Polsce nie ma antysemityzmu! W ogóle! Nigdzie! :roll:

Edytowane przez Anapolon
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381757

Anapolon, to nie antysemityzm tylko historia
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381760

Usatysfakcjonowani po wstępnych wynikach wyborów?
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381991

ShowOff Punk, powiedzmy. Z jednej strony Kukiz czy Kowalski to lepsi kandydaci (niektórzy zastąpiliby ich Korwinem lub Palikotem, ale chodzi mi ogólnie, że "nasi" faworyci nie wygrywają) ale patrząc realnie to Duda>Komorowski. Do tego ok. 30% głosów na anty-systemowców (27,6 wg tego sondażu, który ja widziałem, wliczając w to nieszczęsnego Brauna; a biorąc pod uwagę, że to sondaż TVN-u t może być tego więcej :twisted: )
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381992

Usatysfakcjonowani po wstępnych wynikach wyborów?

Juz nie mogę się doczekać wyborów parlamentarnych :D A co do drugiej tury - tylko ja mam wrażenie że Duda przejmie stołek bez większego trudu?

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/4/#findComment-381994

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...