Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ogórek dla mnie niepotrzebnie mówiła wszystko jakby z pamięci. Korwin i Kukiz w sumie najlepiej, choć ten drugi miał wpadnę na początku. Duda mnie nie przekonał.
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381623

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

33

• TakerFanKrk

31

• Arkao

19

• kajetan79

16

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Jak wrażenia po debacie w TVP?

Są ciekawsze i ważniejsze rzeczy w TV jak Liga Mistrzów :D

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381625

Rewelacji nie było. Korwin mnie rozczarował na dzień dobry czytając z kartki, Kukiz gadał to, co zwykle (ale poza tym czuć było zdenerwowanie), Duda bezpłciowy jak zwykle, Ogórek przygotowana jak uczennica, która wie, że z rana nauczycielka wywoła ją do odpowiedzi (aczkolwiek i tak mnie zaskoczyła - myślałem, że się spali), Braun - pomijając, że to nie moja bajka - powtarzał się i utwierdzał ludzi w przekonaniu, że jest nawiedzony, Jarubasa i PSL-owskiej hołoty nie znoszę (a propos Palikot ładnie podsumował go mówiąc o obsadzaniu stanowisk w ZUS) więc obiektywny nie będę, ale tylko podniósł mi ciśnienie uderzając w tony krytyki obecnego rządu (zapomniał, że jest koalicjantem). O reszcie mi się pisać nie chce. Sprytny był wybieg Korwina o tym, że zrezygnuje z wyborów i zagłosuje na Kukiza. Chce udowodnić ludziom, że te całe JOW-y jako "granat, który ma rozwalić partiokrację", to zwykłe pierdolenie i przejąć elektorat muzyka na ostatniej prostej. Pewnie mu to nie wyjdzie, ale gość zna sondaże i wie, że musi kombinować w przededniu wyborów licząc na cud (tj. że zamieni się z Kukizem w roli czarnego konia). Generalnie można pisać i pisać. Oglądając to nie dowiedziałem się nic nowego o kandydatach. No może tyle, że Komorowski, który olał ciepłym moczem kontrkandydatów oraz wyborców jest jeszcze większym arogantem i bucem niż sądziłem. Amen. Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381630

Trzeba byc zerem politycznym, a w obecnej sytuacji debilem ( no chyba ze ktoś z rodzinki czy najbliższych siedzi w po i ma sie profity), zeby zagłosować na komorowskiego.

No ale że debili w tym kraju pod dostatkiem, to on wygra.

Nie głosuje i nigdy nie głosowałem, nie popieram systemu demokraji parlamentarnej, wiec każde wybory poprostu olewam.

Ze wszystkich kandydatów, najlepiej jakby wygrała Ogórek, i tak Polska się w świecie nie liczy, śmieją sie z niej wszyscy ale jest i tak mądrzejsza i mniej przypałowa od gajowego myśliwego ( obecny) i przynajmniej wizerunkowo by Polska zaplusowała, na salonach za granica pojawiła by sie ładna dupa.

Co to za antysystemowcy ( Kukiz i Korwin), którzy z lubością bawią się w polskiej polityce i czerpią z tego korzyści :D

Edytowane przez Streetovs
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381631

Korwin i Kukiz po prostu muszą utworzyć koalicję. W wielu rzeczach się zgadzają, mają duże poparcie, które po zjednoczeniu jeszcze by się zwiększyło. Zagranie z JOW'ami ze strony Pana Janusza bardzo dobre.

Btw.

11120080_10205171189432011_9005751538673463573_n.jpg?oh=8152396f65ead27694ba7678cd0b2901&oe=55D919C1

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381632

Btw.

Bo Korwin teraz udowadnia ludziom jaki to z niego dżentelmen i przyjaciel kobiet. Pijarowcy pewnie doradzili mu, że trzeba zrobić coś z tym niekorzystnym wizerunkiem jaki sam sobie zafundował różnymi wypowiedziami.

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381634

• Reputacja:   1

Ghostwriter, albo na TVP pojawi się program o nazwie "Korwin robi bękarta" i to nie zostałoby wzięte z powietrza ;) Edytowane przez Arkao
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381636

• Reputacja:   1

Chcąc być obiektywnym powiem że to w zasadzie nie była debata. To był po prostu monolog 10 kandydatów (na pierwszy plan wybijali się Kukiz z Korwin Mikkem) z praktycznie zerowym udziałem prowadzącego. Strasznie żałuję że nie było pytań wzajemnych, może byłoby ciekawiej...

PS. nie obyło się też bez elementów humorystycznych: Palikot tytułujący Korwina prymasem i zdenerwowanie tego drugiego- to było świetne :D

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381638

Z Pawłem Kukizem jest jeden problem. JOWY i długo, długo nic. Tutaj trochę socjalizmu, tutaj trochę wolności. Bez cienia wątpliwości jest to człowiek szczery i wierzy w to o co walczy, tylko wydaje mi się, że kiepsko się do tej walki uzbroił. Uzbroił się tylko w jowy, które mają w magiczny sposób zmienić Polskę; problem jest taki, że prawdopodobnie zabetonują one jeszcze bardziej scenę polityczną i istnieć będą już tylko dwie partie, ale to temat na osobny wpis. Ja w Kukiza wierzę, ale nie wierzę w jego pomysły, a raczej obawiam się ich braku, uważam również, że jest zbyt ufny (chce wiązać wszystkich od prawa do lewa). W tych wyborach zagłosuję na Janusza Korwin-Mikke, bo Polska potrzebuje rewolucji, a nie kosmetycznych zmian.

Koalicja jest bardzo prawdopodobna na jesień, a to własnie wtedy odbędą się te najważniejsze wybory. Kukiz ciągnie za sobą sporą liczbę osób, które do tej pory nie interesowały się polityką, jeśli pozwoli na to, żeby brak jego poglądów zapełnić tymi, które posiada partia KORWiN, taka koalicja będzie mogła wejść do sejmu na 2 miejscu (zarówno bronek jak i po mają w sondażach jakieś +10-15%). Do tego bardzo prawdopodobne jest podłączenie się RN i środowiska Browna, co daje wspólnie jakieś dodatkowe 1-1,5%. Jesienią jest prawdziwa szansa na zmianę Polski, jak nie uda się na jesień, to Polska nie będzie istnieć już nawet teoretycznie.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381642

Debata pokazała mi, że Andrzej Duda jest strasznie sztuczny, a jego wyraz twarzy bije typem człowieka, który przymila się gdy musi, a jak już dojdzie do władzy, to będzie tak jak zawsze. Jeśli druga tura to będzie Komor vs Duda, to na wybory pójdę, ale oddam nie ważny głos.

Przekonali mnie za to do siebie Marian Kowalski i Grzegorz Braun. Zwłaszcza ten pierwszy bardzo wierzył w to co mówi i ma ciekawe pomysły na Polskę. Niestety, ludzi może trochę odstraszać, że jest z Ruchu Narodowego (innymi słowy: ci od zamieszek na marszach) i nie wróżę mu wyniku powyżej 2%. Tak samo również jak i Braunowi.

Zaskoczył mnie Korwin swoim stwierdzeniem, że poprze Kukiza jeśli sprawdzą się przypuszczenia o JOWach w Wielkiej Brytanii. Niepotrzebnie zaniżył ten wynik trzeciej partii z 40 do 20 mandatów. Nie śledzę dziejów z sejmu brytyjskiego, czy ktoś poinformowany mógłby powiedzieć jak to z tym było w ostatnich wyborach. Jeśli JKM faktycznie zrezygnuje to będę musiał dokładnie przemyśleć na kogo pójdzie mój głos, bo przed Kukizem mam pewne opory.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381643

Trzeba byc zerem politycznym, a w obecnej sytuacji debilem ( no chyba ze ktoś z rodzinki czy najbliższych siedzi w po i ma sie profity), zeby zagłosować na komorowskiego.

Amen. Jeszcze rozumiem Lemingi którym się zajebiście w życiu powodzi i nie odczuwają tego, że Polska istnieje teoretycznie, ale jest mnóstwo osób "zwykłych" które go popierają :shock: .

Co do debaty. Braun to gdyby nie był fanatykiem religijnym jak niedawno Adamek to w zasadzie z każdym jego słowem można się zgodzić - masakruje patologie. Kukiz widać, że chce... I tyle. Ogórek, Jarubas to jak przerwa toaletowa na divy w czasie PPV. Korwin już mi zbrzydł tym bardziej jak coraz więcej faktów o nim wychodzi. Też nie podoba mi się jego populizm (do którego notabene się przyznaje). Oczywiście na wybory pójdę a nawet jestem członkiem komisji. :) Oczywiście głosuje na Andrzejka - zdaje sobie sprawę z jego wad, stuczności i z tego, że go Jarek na smyczy trzyma... Ale od Komorowskiego (notabene przestępczy który chroni fundacje Pro Civili) jest lepszy nawet brak prezydenta.

PS: Apeluje do wszystkich forumowych lemingów... Nie nabierajcie się na hasła "zgoda, bezpieczeństwo itd" - jak Polska może być krajem bezpiecznym jak prezydent tak na prawdę jest w rękach służb.

Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381644

Niepotrzebnie zaniżył ten wynik trzeciej partii z 40 do 20 mandatów. Nie śledzę dziejów z sejmu brytyjskiego, czy ktoś poinformowany mógłby powiedzieć jak to z tym było w ostatnich wyborach.

Nisko są w sondażach, daje im się max 10 mandatów.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381647

Oczywiście na wybory pójdę a nawet jestem członkiem komisji. :) Oczywiście głosuje na Andrzejka - zdaje sobie sprawę z jego wad, stuczności i z tego, że go Jarek na smyczy trzyma... Ale od Komorowskiego (notabene przestępczy który chroni fundacje Pro Civili) jest lepszy nawet brak prezydenta.

PS: Apeluje do wszystkich forumowych lemingów... Nie nabierajcie się na hasła "zgoda, bezpieczeństwo itd" - jak Polska może być krajem bezpiecznym jak prezydent tak na prawdę jest w rękach służb.

Mów o lemingach, głosuj na kandydata PiSu, byleby Bronek nie wygrał. Nagrodę hipokryty roku otrzymuje PH93 :D

Skoro już tak wspomniałeś o tym bezpieczeństwie, możesz mi wytłumaczyć czym w tej kwestii różnią się postulaty twojego kandydata od tych bredzisława? Bo obaj zarzucają sobie plagiaty programów wyborczych, także jestem ciekaw :)

Edytowane przez Luzak
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381649

Mów o lemingach, głosuj na kandydata PiSu, byleby Bronek nie wygrał. Nagrodę hipokryty roku otrzymuje PH93 :D

Leming to dla mnie osoba, która jest przekonana, że wybory przebiegły prawidłowo, że żyjemy w bezpiecznym kraju, że Polska jest krajem w pełni demokratycznym, że Polska istnieje realnie a nie teoretycznie, że "katastrofa Smoleńska" została wzorcowo wyjaśniona, że Polska jest w pełni wolnym krajem itd. Wyborcy Dudy nie przejawiają tych poglądów więc nie możesz ich i mnie nazwać lemingiem. A głosuje na Dude bo to on ma najwiekszą szanse na wygraną z Bronkiem. Nikt inny. Wiem, że Duda ma bardzo wiele wad i też go do końca nie kupuje, ale, że od Bredzisława jest lepiej nie mieć prezydenta to mój wybór jest oczywisty.

Skoro już tak wspomniałeś o tym bezpieczeństwie, możesz mi wytłumaczyć czym w tej kwestii różnią się poglądy twojego kandydata od bredzisława?

Dokładnie nie wiem, bo musiałbym przytoczyć programy wyborcze. Miałem na myśli taką kwestie, że Bronek jest na usługach służb, fundacji, mafii itd, więc jak on może mówić, że zapewnia bezpieczeństwo? Świetnie też pokazuje "Zgode" jadąc po reszcie społeczeństwa która go nie popiera.

Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381652

Z tego co wiem, to czerwony raczej nie przejdzie. :grin:
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/2/#findComment-381653

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Zgadza się, jedziesz dalej.
    • MattDevitto
      Nowy rok, nowe postanowienia to i może jakieś nowe fedki, które każdy z nas chce oglądać. Warto się zastanowić, szczególnie, że obecnego wrs jest bardzo dużo do ogarnięcia. Z roku na rok też czasu jakby mniej do śledzenia tego wszystkiego. Stąd też tradycyjnie w styczniu przybywam do was z pytaniem:  ile fedek zamierzacie oglądać w 2025? Oczywiście oprócz ich wymienienia, napiszcie też co będziecie śledzić na bieżąco, z jakiej fedki np. rezygnujecie etc. Można też dodać jakieś federacje retro - choćby LU, macie jak zawsze pełną dowolność Poniżej dodaję link do tematu sprzed 12 miesięcy:
    • -Raven-
      Poza tym, całkiem sprytnie to rozgrywają, bo niby w tej walce Szefów żadne Bloodline nie może interweniować, ale Jokerem jest tu Drew, który może pomóc Soliście. Niby teoretycznie wiadomo, że Romek powinien ogarnąć, ale zawsze pozostaje ten element niepewności. Po drugie, bez sensu jest kończyć tak duży feud na zwykłej tygodniówce (a wygrana Rzymskiego to by było game over), co jeszcze bardziej zwiększa szanse Sikacza.   Oby nie, bo Stratna może w takim wypadku długo się pasem nie nacieszyć, a szkoda by było.
    • -Raven-
      Parasolkę.
    • RomanRZYMEK
      - Drew przechodzi na stałe na SmackDown i w sumie spoko, bo co miałby robić na RAW? Od razu dostaje segment z Blondasem, który doprowadza do kolejnego brawlu Owensa z Cody’m. Spoko, tylko dla mnie trochę za dużo tych brawli ostatnio w rywalizacji Cody’ego z Kevinen. Mogliby trochę z tym przystopować, bo szybko się ludziom znudzi i cały feud na tym traci. Co jeszcze warte odnotowania w tym segmencie - czyżbyśmy dostali zalążek stajni Owensa, Drew i ewentualnie Rollinsa? Każdy z nich działa z podobnych motywów, więc ma to jakiś sens.     - Solo bardzo rozwinął się na MICu od czasu jego solowego runu jako Tribal Chef. To kolejna osoba po Jey’u, Samim i Jimmy’m która zostaje jednym z głównych beneficjentów story z Bloodline. Ciekaw jestem co się z nim stanie po programie z Romanem. Raczej czeka go los Romka i program z podopiecznym Jacobem Fatu.    - IT’s Tiffy Time! Wow - co za pop. Fajnie rozegrany Cash-In, bardzo logiczny. Tiffy dostaje swój moment, nawet fajerwerki, ciekawe jaki będzie jej run. Potencjał na Micu, jak i w ringu ma nieograniczony. Czuję że na WM’ce dostaniemy jej walkę z powracającą Charlotte Flair.   - LA Knight dalej Over, ale w sumie ta strata pasa nic mu nie dała. Program z Nakamura na razie miałkły. Liczyłem że może Knight pójdzie wyżej, dostanie znowu szansę na Title Shota na WWE Championship, ale niestety na to się nie zanosi. Jedyna droga w tym roku, to walizka, ale raczej Knight jej nie wygra.    Ogolnie, to nie wiem czy zmiana decyzji na 3h wyjdzie na plus długofalowo. Co prawda roster SmackDown ma potencjał jeśli dodamy osoby, których obecnie nie ma - Orton, Styles i mocniej postawią np na Carmelo, Theory itp. Boję się jednak że przez przejście na 3h poziom tygodniówki spadnie i będą się musieli ratować zapychaczami, jak na tym show dostaliśmy kolejne starcie Michin vs Piper, które było tylko zapychaczem. Obym się mylił, ale jestem sceptyczny. 
  • Dodaj nową pozycję...