Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Anapolon jestes dzieckiem UB/SBeka czy te poglądy tak normalnie nabyte ogladając TVN czytając GW czy słuchając innego tego typu propagandy?

Trzeba było dodać do tego, że jestem żydem. Po chuj się ograniczać. Albo lepiej! Jestem tym trollem internetowym platformy i mi za to płacą.

Doganiamy Europe pod względem gosp? Dobry żart, lokaja systemu.

Jak udowodniłem to nie jest żart lokaja systemu tylko prawda. Powoli, bo nie od razu kraków zbudowano, ale gonimy. Ty byś pewnie chciał, żeby ktoś ustawą wprowadził bogactwo (jak proponuje Korwin), albo zniósł ubóstwo (jak Szumi), ale tak się nie da. Czy można doganiać szybciej? Oczywiście, dlatego też wielokrotnie sam krytykuje platformę (bo jest to poprostu słaba partia) i liczę na nowoczesnąPL. Niemniej w porównaniu z innymi na obecnej scenie politycznej wypada najlepiej. Trudno.

Rok temu dług osiągnoł 3biliony złotych i uwaga jest wyższy od długu za Gierka

Co idealnie pokazuje ten wykres:

http://g9.forsal.pl/p/_wspolne/pliki/1901000/1901543-relacja-dlugu-publicznego-do-pkb.jpg

Na tyle krajów uni tylko 4 zadłużały się wolniej od nas... Przy czym Malta i Estonia to malutkie kraje. Wzrost o 9 punktów procentowych wygląda wręcz koszmarnie w porównaniu z taką Irlandię, czy Portugalią, co nie?

Niestety nie ma tutaj dobrych rzadow, bo w Polsce rzadza ludzie starej daty, ze starych układów i służalczy, wpierw do Rosji teraz do Niemiec, nie dopuszczaja do koryta nikogo, a takich jak Kukiz zaraz skompromituja..

I znowu odleciałeś. Wiadomo, ze rząd TuSSka (jak i teraz Kopacz) jest na smyczy nimieckich bankierów, żydów i reptilian :roll:

Choć zmianę pokoleniową popieram.

Natomiast kukiz ośmiesza się sam. Programu nie będzie, bo programy to kłamstwo. :lol: Aha. JOW!

Rzady PO sa najbardziej beszczelne, bo mieli machine takiej propagandy, której niepowstydzili by sie np; w Rosji, a korupcja przebili SLD.

No to znowu spójrzmy na lewackie wskaźniki: ranking wolności prasy (autorstwa Reporterów bez Granic) 2007 - 56 miejsce; w roku 2014 już 19. Tyle. O korupcji politycznej masz w poprzednim poście.

I to nie jest bełkot. Taka jest prawda. Wiem, że wszelkie skrajne prawactwo i lewactwo chciałby żebyś byli w tym momencie na miejscu Greków by ich urojenia były prawdziwe. By mogli winić za swoje życie rząd. Ale tak nie jest. Radzimy sobie dobrze. Taka jest prawda. A ty żyj sobie w swojej alternatywnej rzeczywistości dalej. Ja ci tylko zafundowałem zdarzenie z realnym. Tak to naprawdę wygląda, a czy ty nadal u każdego realnie myślącego człowieka będziesz szukał powiązań z SB to już mnie nie obchodzi.

Edytowane przez Anapolon
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386139

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

33

• TakerFanKrk

31

• Arkao

19

• kajetan79

16

Top użytkownicy w tym temacie

Trzeba było dodać do tego, że jestem żydem.

Gówno mnie obchodzi akurat Twoja religia czy narodowość.

Jak udowodniłem to nie jest żart lokaja systemu tylko prawda. Powoli, bo nie od razu kraków zbudowano, ale gonimy. Ty byś pewnie chciał, żeby ktoś ustawą wprowadził bogactwo (jak proponuje Korwin), albo zniósł ubóstwo (jak Szumi), ale tak się nie da. Czy można doganiać szybciej? Oczywiście, dlatego też wielokrotnie sam krytykuje platformę (bo jest to poprostu słaba partia) i liczę na nowoczesnąPL. Niemniej w porównaniu z innymi na obecnej scenie politycznej wypada najlepiej. Trudno.

NowoczesnaPL to kolejna partia ludzi ktorzy przewijali sie z innych partii. Nic nowego, stary bullshit.

Gdzie udowodniles ze to prawda? Wklejajac te bzdury z "obiektywnych" portali?

Moge tez powklejac tabelki, ktore udowadniaja ze tak nie jest.

Kazdy madry widzi, ze zblizamy sie do Grecji.

http://www.szczesniak.pl/files/1/2014/polska-zadluzenie-zagraniczne-nbp-502a.jpg

tak roslo zadluzenie, platfusy ostro jada

http://www.rybinski.eu/wp-content/uploads/MGI_world_debtors.png

No rzeczywiscie, jest coraz lepiej :D

I znowu odleciałeś. Wiadomo, ze rząd TuSSka (jak i teraz Kopacz) jest na smyczy nimieckich bankierów, żydów i reptilian

Co Ty z tymi zydami non stop? Naprawde powarznie sie pytam, jakas fobia czy lubisz to slowo?

A teraz odpowiedz na pytanie kto w Unii rzadzi? Francja, Niemcy, prawda? Wiec po co ta szydera u Ciebie....

Choć zmianę pokoleniową popieram.

:D

Sam sobie teraz zaprzeczyles ;-)

Natomiast kukiz ośmiesza się sam. Programu nie będzie, bo programy to kłamstwo.

To akurat prawda, jedyne zdanie ktore Ci wyszlo.

A ty żyj sobie w swojej alternatywnej rzeczywistości dalej. Ja ci tylko zafundowałem zdarzenie z realnym. Tak to naprawdę wygląda, a czy ty nadal u każdego realnie myślącego człowieka będziesz szukał powiązań z SB to już mnie nie obchodzi

To Ty masz alternatywna rzeczywistosc, albo ostro bierzesz prozak.

Ty nie jestes realnie myslacym czlowiekiem, tylko zwyklym resortowym dzieckiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386145

• Reputacja:   1

NowoczesnaPL to kolejna partia ludzi ktorzy przewijali sie z innych partii. Nic nowego, stary bullshit.

Krótko mówiąc "Nowoczesna PO" :P

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386149

Aanalpatolon, dziecko Pełowców, skończ siać tą propagandę, bo i tak ludzie widzą co się dzieje i przestają się nabierać na te Wasze kłamstwa. Chcesz tego, czy nie, na jesień żegnamy POpaprańców, dlatego radzę Ci się przygotować bo dla takich jak Ty Eldorado się skończy :)
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386151

Gówno mnie obchodzi akurat Twoja religia czy narodowość.

To trzeba było sobie też darować głupie docinki o SB i Gazecie Wyborczej.

NowoczesnaPL to kolejna partia ludzi ktorzy przewijali sie z innych partii.

Przykłady (proszę tylko nie Balcerowicz)? Bo Petru w żadnej partii politycznej nie był, innych też nie kojarzę żeby gdzieś brali udział. Poza oczywiscie jakimś organizacjami typu non profit jak TEP.

Ta partia mi się o tyle podoba, że biorą w tej inicjatywie ludzie, którzy sami coś osiągnęli. To o tyle fajne, że wiem, że oni do polityki iść nie muszą, bo mają, i potrafią zarobić, pieniądze.

tak roslo zadluzenie, platfusy ostro jada

Po pierwsze: rosło, jak każdemu państwu, był kryzys, więc nic dziwnego, że państwa się zadłużały, że ja pierdole, my na ich tle relatywnie wolno. To pokazałem tamtym wykresem.

Po drugie: pokazanie długo w stosunku do niczego jest przekłamaniem. Trzeba to porównać do PKB, wtedy jest to miarodajne.

Po trzecie: Polska ma rezerwy walutowe (całkiem niezłe nawet) wynoszące około 103 mld $. Co znacząco mogłoby zmniejszyć ten dług. To tak jakbyś wisiał kumplowi 20 za flaszkę, ale w domu miał dychę, żeby jakby co cześć pożyczki spłacić.

A teraz odpowiedz na pytanie kto w Unii rzadzi? Francja, Niemcy, prawda? Wiec po co ta szydera u Ciebie....

Szydera z tego, że porównujesz związek radziecki do uni europejskiej. W niej nikt na siłą nie trzyma. Solidaryzujemy się z niemcami, nie dlatego, że kopacz i tuska to służby wywiadu, ale dlatego, że to jest najlepsze dla naszego kraju.

Sam sobie teraz zaprzeczyles ;-)

Nie zaprzeczyłem. Nudzi mnie już kolejny raz oglądanie twarzy ryśka Kalisza, czy Milera. To nie znaczy, że chcę w zamian oglądać oszołomów typu Marian Kowalski, czy Braun. Popieram wyważonych ludzi, którzy stoją po stronie rozumu, a nie populistycznego pierdolenia, że w polska upada, zaleją nas muzułmanie, a europa niedługo będzie wielkim kalifatem itd. Na to ja reaguję tylko uśmiechem politowania.

To akurat prawda, jedyne zdanie ktore Ci wyszlo.

Jestem kurwa wspaniały 8)

ostro bierzesz prozak.

Prozac (flukosetyna) to inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny - lek przeciwdepresyjny. Tabletka fajna, ale nie działa przeciwpsychotycznie, ani także nie wywołuje upośledzania funkcji intelektualny :P Jeśli miałbym urojenia i żył w innej rzeczywistości to brałbym haloperidol. :)

Ty nie jestes realnie myslacym czlowiekiem, tylko zwyklym resortowym dzieckiem.

Argumentum ad personam naprawdę mnie nie rusza. Daruj sobie te żałosne próby wbicia szpilki.

Gdzie udowodniles ze to prawda? Wklejajac te bzdury z "obiektywnych" portali?

Nawet nie wiem jak na to odpowiedzieć... bo nie brałem tego z portali typu wpolityce... a ty podważasz najważniejsze i niezależne wskaźnik gospodarcze, to jest po prostu ehhhh... No chyba, że chodzi ci o szacunki Ministerstwa Finansów, czy Głównego Urzędu Statystycznego...

Jak to mówią: "jeśli fakty nie pasują do teorii, tym gorzej dla faktów". Nie mam zamiaru produkować się dla kogoś, wrzucają wskaźniki i argumenty, tylko byś odpowiedział, że polska chuj, ja mam źle, więc niemożliwe, żeby było u nas dobrze. Jak mam z tym dyskutować. Dla mnie to już EOT, no chyba, że ktoś sensownie odpowie (w co wątpię).

I jeszcze raz powtarzam: PO to partia chujowa, słaba i bezideowa. Można ją krytykować za masę rzeczy, może jej wytykać niepoliczalną ilość błędów, ale wy zamiast się tym zainteresować to łykacie propagandę partyjną (KORWIN-a, RN, czy jeszcze jakiejś innej) i trafiacie jak kulą w płot. To kuce są największymi leminngami. Jeśli traficie na kogoś kto orientuje się w temacie to was zmasakruje bezlitośnie. Chłopaki, mniej populistycznego pierdolenia, więc edukacji.

Edytowane przez Anapolon
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386159

Popieram wyważonych ludzi, którzy stoją po stronie rozumu, a nie populistycznego pierdolenia, że w polska upada, zaleją nas muzułmanie, a europa niedługo będzie wielkim kalifatem itd. Na to ja reaguję tylko uśmiechem politowania.

A może spróbuj poznać inne spojrzenie na ten temat. Osobiście uważam, że muzułmanie stanowią zagrożenie dla zachodniej Europy. Kiedyś głosiłem podobne tezy jak Ty, ale znajomy polecił mi poczytać Orianę Falacci. Z relacji mediów i zwykłych ludzi (którzy mieszkają np. w Anglii) wynika, że wszystko o czym pisała dziennikarka potwierdza się i zmierza w baaardzo niepokojącym kierunku.

Generalnie Anapolon zazdroszczę ci dobrego samopoczucia. W tej i innych kwestiach.

Chłopaki, mniej populistycznego pierdolenia, więc edukacji.

Właśnie Anapolon, właśnie... Możesz zacząć od ortografii. Wiem, że dzisiaj to już nawet prezydent nie musi zgłębiać jej tajników, ale skoro już wytykasz ludziom braki w edukacji, to w sumie chyba nic złego się nie stanie jak zadbasz również o swoją.

Edytowane przez Ghostwriter
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386163

A może spróbuj poznać inne spojrzenie na ten temat.

Ależ ja je znam. Ja tylko nauczyłem się (i jak najbardziej polecam to każdemu) nie brać informacji jaką usłyszę (czy to w telewizji, czy to gdziekolwiek indziej) za pewnik tylko sprawdzać źródła. I według Pew Research Center (możesz nie znać, ale to bardzo prestiżowe) w europie muzułmanów jest 6%, w 2030 będzie ich 8%, a w 2050 10%. Kalifat, co nie?

Z relacji mediów i zwykłych ludzi (którzy mieszkają np. w Anglii) wynika, że wszystko o czym pisała dziennikarka potwierdza się i zmierza w baaardzo niepokojącym kierunku.

Jasne, że tak. Jak się spytasz w anglii typowego brytyjczyka jakie ma zdanie o polakach to ci powie, że nasi rodacy to do nich tylko po zasiłek przyjeżdżają, albo, że psują rynek, bo pracują za mniej niż chce anglik. Inaczej jest jak o tobie generalizują, prawda? Bo przecież to nie znaczy, że do anglii wyjechały od nas tylko niewykształcone robaki, które żerują na wyspiarskich podatnikach.

Tak samo jest z muzułmanami. Jeśli wyznawca tej religii popełni przestępstwo to wiadomo, że mordują nas wredni islamisci. Ale jak biały człowiek (albo katolik) kogoś zabije to przecież w mediach nie trąbią, że biali ludzie to rak tej ziemi. We wszystkich rasach, religiach itd znajdzie się patologia, którą trzeba jak najbardziej potępić, ale sugerowanie, że każdy muzułmanin to zdegenerowany wojownik państwa islamskiego to dla mnie oszołomstwo.

Swoją drogą poglądy przeciętnego francuskiego muzułmanina są bardzo podobne do poglądów przeciętnego polaka. 6 lat temu przeprowadzono taką ankietę wśród europejskich muzułmanów, w której możemy przeczytać, że francuski muzułmanin:

- 35% dopuszcza aborcje

- 76% jest przeciw karze śmierci

- 48% akceptuje seks przedmałżeński

- 35% szanuje prawo homoseksualistów do seksu (przy 42% polaków według CBOS z 2010 roku)

To chyba wcale nie tak źle, jak na tych wrednych islamistów, którzy by chcieli naszym kobietom ciała burkami poprzykrywać. A to było 6 lat temu, z roku na rok, liberalizuj swoje poglądy coraz bardziej, a co raz mocniej odrzucają religie. 2/3 muzłumanów nawet się nie modli już 5 razy dziennie (a jakby ktoś nie wiedział to filar islamu).

A to, że zdarzają się pojebańcy, którzy w imię swojej religii zabijają ludzi, no nic na to nie poradzimy. Tak samo zdarzają się u nas pojebańcy, którzy pobiją murzyna, bo jest czarny. Karać wszystkich za to, że promil to zjeby? Ja jestem przeciw. Odpowiedzialność zbiorowa mi nie pasuje.

Właśnie Anapolon, właśnie... Możesz zacząć od ortografii. Wiem, że dzisiaj to już nawet prezydent nie musi zgłębiać jej tajników, ale skoro już wytykasz ludziom braki w edukacji, to w sumie chyba nic złego się nie stanie jak zadbasz również o swoją.

Kajam się zatem. :oops: Spróbuje spędzić więcej czasu na korygowanie gotowego tekstu - minimalizować literówki i orty. :)

Ale za pewnik możesz wziąć, że w dyskusji na temat językoznawstwa udziału nie wezmę.

Edytowane przez Anapolon
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386166

Anapolon - twierdzę jednak, że szukanie innych informacji niż te, którymi dysponujesz i które są dla ciebie wygodne nie wchodzi w grę. Każdy może w każdej chwili wziąć pierwszą lepszą statystykę, żeby podeprzeć swoje argumenty i zgrywać specjalistę w dziedzinie gospodarki, religii itd. Na szybko mogę ci znaleźć od cholery statystyk (też prestiżowych) bądź opinii ekspertów, które pokażą, że za kilkadziesiąt lat w Europie będzie więcej wyznawców Allaha niż innych religii. Tylko, że ja nieufnie podchodzę do różnych statystyk (dlatego nie robię kopiuj/wklej, bo nie chce mi się prowadzić takiej dyskusji jak ty i Street o gospodarce ) i ty też powinieneś zacząć. Problemem nie jest kwestia jedynie pięciu islamistów na 95 ludzi innych wyznań. Problemem jest jeden islamista spośród tych pięciu, który prowadzi świętą wojnę (bo ona obowiązuje cały islamski świat - pozostałych czterech też ma obowiązek walczyć ze "zgniłym Zachodem") i kombinuje jak tu wyjebać się w powietrze z połową miasta.

Osobiście uważam, że powinniśmy być tolerancyjni. Trudno jednak być tolerancyjnym wobec nietolerancyjnej kultury. W Europie można postawić meczet. Spróbuj postawić kościół katolicki w którymś z krajów islamskich. O tolerancji już sobie wtedy nie pogadamy, bo skończysz z krzyżem w dupie i obciętą głową.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386168

Na szybko mogę ci znaleźć od cholery statystyk (też prestiżowych), które pokażą, że za kilkadziesiąt lat w Europie będzie więcej wyznawców Allaha niż innych religii.

To akurat nietrudne, bo europa się ateizuje. Ale może podrzucisz jakąś statystykę obalającą moje, jak to takie łatwe? Jak to będzie coś sensownego to zdanie zmienię. Na razie nikt oprócz nassa nawet nie próbował.

Tylko, że ja nieufnie podchodzę do różnych statystyk (dlatego nie robię kopiuj/wklej, bo nie chce mi się prowadzić takiej dyskusji jak ty i Street o gospodarce ) i ty też powinieneś zacząć.

Czyli co? Mam ufać dowodowi anegdotycznemu? Akurat kierunek, który studiuje oduczył mnie tak debilnego zachowania. Jeśli zatem dyskusja z statystkami, badaniami to dla ciebie gówno to trudno mi z tym polemizować, twoja sprawa. Ale tak normalne dyskusję się toczą - ktoś podaję argumenty podparte statystykami i badaniami, a przeciwnik robi to samo podając kontrargumenty również podpierają się badaniami i statystyką. Tak to chyba działa. A przynajmniej jest niebo bardziej merytoryczne niż dyskusja:

- Muzułmanie nas zalewają!!11!one!1

- czemu?

- bo wczoraj widziałem kobietę w burce

Jak takie coś cie satysfakcjonuje to faktycznie rozmawiać nie mamy o czym.

Problemem jest jeden islamista spośród tych pięciu, który prowadzi świętą wojnę (bo ona obowiązuje cały islamski świat - pozostałych czterech też ma obowiązek walczyć ze "zgniłym Zachodem") i kombinuje jak tu wyjebać się w powietrze z połową miasta.

Rozumiem. Tylko, żebyśmy się dobrze zrozumieli - problem nie leży wśród jednego na pięć, ale jednego na sto (albo i więcej). I ty chcesz za to, że ten jeden jest głupkiem deportować pozostałą 99. Ja nie. Jak już pisałem odpowiedzialność zbiorowa mi nie leży. Nie podobałoby mi się, gdybym cały personel szpitala wyleciał z roboty, bo jeden chirurg popełnił błąd na stolę. :) I tu pewnie leży kości niezgody. I się nie dogadamy :)

Edytowane przez Anapolon
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386171

Śledzę tę dyskusję od pewnego czasu i wiem, że ta polemika nie ma większego sensu. Wiem, że lubisz tabelki i wiem, że nie chodzi tobie o to, żeby poznać inny punkt widzenia, ale udowodnić własny. Poza tym mamy tutaj wielkie kopiuj/wklej z internetu, a ty uważasz, że to merytoryczna dyskusja. Tabelki są po to, żeby popierać czyjąś tezę. Chuj, że ludziom coraz trudniej wydolić do końca miesiąca, bo rząd zajebał ich podatkami, a prowadzenie działalności gospodarczej w tym kraju zakrawa na kpinę. Ważne, że tabelki mówią, że jest inaczej, że jednak jest coraz lepiej - więc albo to ja jestem nieudacznikiem i mam gorzej niż kilka lat temu albo za dużo nasłuchałem się Radia Maryja, czy czegoś w tym stylu. Ale rozumiem, że dla ciebie to jest prawda objawiona. Generalnie dziwię się, że nie głosowałeś na PiS. Przecież za ich czasów gospodarka skoczyła, że ja pierdolę.

Wracając do tematu...

Rozumiem. Tylko, żebyśmy się dobrze zrozumieli - problem nie leży wśród jednego na pięć, ale jednego na sto (albo i więcej). I ty chcesz za to, że ten jeden jest głupkiem deportować pozostałą 99. Ja nie. Jak już pisałem odpowiedzialność zbiorowa mi nie leży. Nie podobałoby mi się, gdybym cały personel szpitala wyleciał z roboty, bo jeden chirurg popełnił błąd na stolę. :) I tu pewnie leży kości niezgody. I się nie dogadamy :)

Bądź konsekwentny Anapolon. Przecież pisałeś, że wyznawcy Allaha to zaledwie kilka procent europejskiego społeczeństwa. Dlaczego więc deportujesz tych, co żyją w swoich krajach?

Poleć mi jakąś książkę, ewentualnie dobrą publikację, która obaliłaby tezy, które już lata temu postawiła Falacci (rozumiem, że czytałeś i uznałeś, że to durna baba), a które potwierdzają publicyści, nawet ci z Gazety Wyborczej (pierwszy z brzegu na szybko znaleziony - http://wyborcza.pl/1,97738,7412735,Europa_przechodzi_na_islam.html). Poleć mi jakiś autorytet, który nazywa się inaczej niż Anapolon i który przez lata badał sprawę i doszedł do wniosku, że islamizacja Europy to mit i kłamstwo, że to tylko problem frustratów, którzy są z tej samej kliki, która nie lubi murzynów, żydów itd. Poleć mi jakąś dobrą, obszerną publikację, którą czytałeś i która ukształtowała twoją opinię. Przeczytam i być może zmienię zdanie. Bardzo chciałbym bowiem być optymistą w tej kwestii.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386173

To trzeba było sobie też darować głupie docinki o SB i Gazecie Wyborczej.

Nie moge bo do tego wizerunku pasujesz, jak ulal.

Przykłady (proszę tylko nie Balcerowicz)? Bo Petru w żadnej partii politycznej nie był, innych też nie kojarzę żeby gdzieś brali udział. Poza oczywiscie jakimś organizacjami typu non profit jak TEP.

Ta partia mi się o tyle podoba, że biorą w tej inicjatywie ludzie, którzy sami coś osiągnęli. To o tyle fajne, że wiem, że oni do polityki iść nie muszą, bo mają, i potrafią zarobić, pieniądze.

Ale zawsze partie nowe zakladaja ludzie co juz cos osiagneli. Prosze cie , mam jak narazie Ciebie za inteligentnego, wiec nie podawaj przykladow, jak dziecko....

Po pierwsze: rosło, jak każdemu państwu, był kryzys, więc nic dziwnego, że państwa się zadłużały, że ja pierdole, my na ich tle relatywnie wolno. To pokazałem tamtym wykresem.

Po drugie: pokazanie długo w stosunku do niczego jest przekłamaniem. Trzeba to porównać do PKB, wtedy jest to miarodajne.

Po trzecie: Polska ma rezerwy walutowe (całkiem niezłe nawet) wynoszące około 103 mld $. Co znacząco mogłoby zmniejszyć ten dług. To tak jakbyś wisiał kumplowi 20 za flaszkę, ale w domu miał dychę, żeby jakby co cześć pożyczki spłacić.

Polska nie ma rezerw, to fajny tekst, nirestety rzeczywistosc jest przerazajaca.

Szydera z tego, że porównujesz związek radziecki do uni europejskiej. W niej nikt na siłą nie trzyma. Solidaryzujemy się z niemcami, nie dlatego, że kopacz i tuska to służby wywiadu, ale dlatego, że to jest najlepsze dla naszego kraju.

Najlepsze dla naszego kraju w chwili obecnej to solidarnosc z USA ale nie za rzadow katastrofalnych Obamy. A nie z kanclerz Niemiec, wystepojaca w burce, zaraz jeszcze probujaca kal od chlopakow z Dubaju ( wiem to byl zart, oni wola modelki z polski)

Nie zaprzeczyłem. Nudzi mnie już kolejny raz oglądanie twarzy ryśka Kalisza, czy Milera. To nie znaczy, że chcę w zamian oglądać oszołomów typu Marian Kowalski, czy Braun. Popieram wyważonych ludzi, którzy stoją po stronie rozumu, a nie populistycznego pierdolenia, że w polska upada, zaleją nas muzułmanie, a europa niedługo będzie wielkim kalifatem itd. Na to ja reaguję tylko uśmiechem politowania.

Mam Ci wytlumaczyc jak ociec dziecku? Piszesz ze poprzez PO, co tu wiecej dodawc, konc wasc...

Prozac (flukosetyna) to inhibitorów wychwytu zwrotnego serotoniny - lek przeciwdepresyjny. Tabletka fajna, ale nie działa przeciwpsychotycznie, ani także nie wywołuje upośledzania funkcji intelektualny :P Jeśli miałbym urojenia i żył w innej rzeczywistości to brałbym haloperidol. :)

dę mnie nie rusza. Daruj sobie te żałosne próby wbicia szpilki.

Nawet nie wiem jak na to odpowiedzieć... bo nie brałem tego z portali typu wpolityce... a ty podważasz najważniejsze i niezależne wskaźnik gospodarcze, to jest po prostu ehhhh... No chyba, że chodzi ci o szacunki Ministerstwa Finansów, czy Głównego Urzędu Statystycznego

Brales wskazniki od Ministerstwa Finansow...Ok nie mam juz pytan :D

Jak to mówią: "jeśli fakty nie pasują do teorii, tym gorzej dla faktów". Nie mam zamiaru produkować się dla kogoś, wrzucają wskaźniki i argumenty, tylko byś odpowiedział, że polska chuj, ja mam źle, więc niemożliwe, żeby było u nas dobrze. Jak mam z tym dyskutować. Dla mnie to już EOT, no chyba, że ktoś sensownie odpowie (w co wątpię).

I vice versa..ciach

co do narko itp; wpisywac z wiki mozesz sporo, nie brales? Wiec zamknij pysk...

Tak samo jest z muzułmanami. Jeśli wyznawca tej religii popełni przestępstwo to wiadomo, że mordują nas wredni islamisci. Ale jak biały człowiek (albo katolik) kogoś zabije to przecież w mediach nie trąbią, że biali ludzie to rak tej ziemi. We wszystkich rasach, religiach itd znajdzie się patologia, którą trzeba jak najbardziej potępić, ale sugerowanie, że każdy muzułmanin to zdegenerowany wojownik państwa islamskiego to dla mnie oszołomstwo.

A co jestes kolejnym oszolomem poprawnym politycznie. Islamisci to najwiesksze zagrozenie, ktore powinno byc jebane na kazdym kroku.

Jakos w zadnej innej religi nie masz tylu pojebow co tam, oczywiscie ze nie wszyscy ale najwiecej jak to nazwales patologii jest wlasnie wsrod nich, do ostatnich wydarzen doprowadzily akcje USA, zaczeli od zabicia Saddama, ktory to wszystko trzymal za morde, tak samo jak Kadafi, doprowadzilo to do rewolucji ktorej przyklaskiwala durna Europa, a ktora doprowadzila do powstania skrajnych pojebow religijnych.

Wiec bronienie ich, jest w obecnych czasach smieszne, albo przeprowadz sie gdzies obok rodzin islamskich, zaraz zdefiniujesz swoje poglady :wink:

Edytowane przez Streetovs
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386189

Ratować nierentowne kopalnie hajsem z budżetu!

Zacznę od tego, bo pierwsze rzuciło mi się w oczy. :P Tematyka nierentownych kopalni jest strasznie złożona. Nie ulega wątpliwości, że wbrew jakimś unijnym pierdom, w Polsce akurat na ten surowiec jest ogromny popyt. Problem polega jednak na tym, że gospodarstwa domowe kupują tańsze zamienniki ze wschodu, a nasz leży na kupie i czeka, aż znowu przerodzi się w paprotki. Coś tu wyraźnie nie gra i mogę jedynie domniemywać, że chodzi o system zarządzania, oblepienie związkami, wysokie przywileje itp.. Dosypywanie do tego w nieskończoność, byłoby oczywiście irracjonalne, ale zamykanie "z dnia na dzień" to też kompletny idiotyzm. Platforma (podobnie zresztą jak inne rządy) nie przedstawiła żadnego pomysłu, najpierw chcieli wygaszać, potem jak im przyszli z kilofami, to dosypali, a to nie jest żadne rozwiązanie. Śmiem twierdzić, że oblicze jednej kopalni jest w stanie zmienić jedna osoba, ale musi być przede wszystkim kompetentna i dysponować odpowiednimi umiejętnościami zarządczymi. My mamy natomiast sytuację, w której spółki SP służą jako spadowiska dla kolegów kolegów.

Druga sprawa- wyjebać kopalnie nie jest sztuką. W Konstytucji mamy zapisaną społeczną gospodarkę rynkową, a nie dziki kapitalizm. Likwidacja kopalni w jakimś okręgu, to nie tylko dramat dla górników, którzy stracą pracę, nie tylko dla ich rodzin, ale też dramat dla tych ludzi, którzy chodzą do tych szkół górniczych i wiążą z tym swoją przyszłość, bo wmawiano im to od początku ich życia. Jeżeli ma to być zamykane, to kurwa, nie z rocznym wyprzedzeniem. Niech powstanie jakaś alternatywa, bo niektóre miasta to tylko kopalnia, biedronka, fryzjer, dentysta i tyle.

Trzecia sprawa związana z kopalniami- węgiel to surowiec, półprodukt, ma wspomagać, wspierać pewną niezależność gospodarki, a nie być jej głównym motorem napędowym. Nie wiem czy pisałem to w poprzednim poście, ale pod tym względem jesteśmy jak Rosja. To jest żenujące, że w 40 milionowym kraju nie ma poważnej korporacji, która by wytwarzała jakieś wartościowe dobra (już niekoniecznie hiperzaawansowane technologicznie). A schemat jest gotowy i został wielokrotnie wykorzystany przy znacznie mniej sprzyjających okolicznościach- Japonia, Korea, Tajwan, Chiny, startowały z kompletnej nędzy, a to stamtąd wywodzą się naprawdę poważne korporacje z szeroko pojętej elektroniki użytkowej. I korwinowskie bzdety, o tym, że to wszystko dzięki niskim (czy też braku) podatków, można także wsadzić w dupę. Kluczem jest technologii- u nas natomiast, kiedy Airbus ma zakładać jakieś zakłady przemysłowe, nie mówi się o tym, żeby coś imitować, uczyć się i potem stworzyć własny produkt. Nie. U nas mówi się ludziom, że powstanie 100 nowych miejsc pracy przy montowaniu na linii produkcyjnej i z to płacimy kilka miliardów więcej. Można obarczać za to winą wszystkie rządy, ale to PO rządziło w stabilnej koalicji przez 1/4 ostatniego 25lecia, a jej liderzy zdecydowanie dłużej.

Nie to sugerowałem. Ale jeśli o tym wspominasz - spróbuj wejść w buty kogoś kto studiuje kierunek lekarski, a jego rodzice mają przychodnie i zastanów się czy wtedy byś się bał. Zresztą abw za Ziobro budziło o czwartej. :P

To argument łatwy do odparcia, ale akurat u nas w kraju panuje pewna kultura korupcyjna wśród lekarzy. Nie mówię, że wszystkich, nie mówię nawet, że u większości, ale istnieje. Po prostu, w tym systemie zdrowia, lekarz ma ogromną władzę, większą niż jakiś policjant czy urzędnik. Jeżeli bowiem komuś operacja przypada na rok 2018, a lekarz ma możliwość uczynienia z niego pacjenta priorytetowego (powiedzmy, że zasłyszałem taką historię, gdzieśtam gdzieśtam :)) ) to są sytuacje, że tą władzę wykorzystuje. Robienie prywatnego folwarku z tego co jest publiczne (choćby nie wiem jak niedorzeczne) jest natomiast przestępstwem i dla mnie może gość nie spać w ogóle.

PKB i jego stosunek do zadłużenia są tu najbardziej wymowne, ale skoro je odrzucasz – co nie jest oczywiście bezpodstawne – to trudno... podrzucę kilka innych faktów i wskaźników:

Nie są wymowne, bo PKB to nie są dochody budżetu państwa, w przeciwieństwie do długu publicznego, który stanowi odzwierciedlenie wydatków instytucji centralnych i samorządowych. Niemniej jednak, nie rozumiem problemu, w Japonii od 30 lat dług publiczny rośnie, wynosi ponad 200% PKB (jeżeli już mamy operować tym wskaźnikiem) i nic specjalnego się nie dzieje. Argentyna utonęła natomiast mając dług publiczny niższy niż Polska obecnie. Realnie, nie wpływa to na jakość życia społeczeństwa.

Inna sprawa, jak te pożyczki są dystrybuowane. W Polsce zobowiązania były zaciągane na finansowanie wkładu własnego dla inwestycji unijnych. Co w ich wyniku powstało? Drogi, stadiony, amfiteatry, pływalnie, opery i inne pierdoły, które nie generują zysku ergo nie są inwestycjami. Jeżeli na stadion we Wrocławiu, na mecze Śląska przychodzi 5tys. kibiców (na 40tys. dostępnych miejsc) i miasto musi do tego dokładać, to jest to wydatek idiotyczny i tyle.

*- Tylko cztery kraje uni mają wcześniej dzień wolności podatkowej

W przeciwieństwie do innych kolegów z tematu, nigdy nie powiedziałem, że podatki w Polsce są zbyt wysokie a ich obniżenie stanowi jakiekolwiek panaceum. Rządzenie nie polega tylko i wyłącznie na manipulowaniu wskaźnikami fiskalnymi. To akurat może zrobić każdy idiota.

*- Wskaźnik jakości życia (Quality of Life Index) tu dane są tylko z 2005 (48 miejsce) i 2010 (35 miejsce), zgaduje, że dzięki PiS-oswi awansowaliśmy wyżej, ale Donald z ekipą wszystko zjebał ;/

Możemy pokazywać suche pozycje w indeksach, miło byłoby jednak żeby wiedzieć jakie wskaźniki wchodzą w jego skład (a jeszcze lepiej, jaki miały wpływ na ostateczny wynik). W raporcie o konkurencyjności, który wcześniej przytoczyłem wyraźnie widać, że tak irracjonalne pozycje jak liczba posiadaczy telefonów komórkowych czy zachorowań na HIV, podwyższają naszą pozycję. I jaka w tym zasługa rządu? Mam dziękować PO, że nie złapałem jakiegoś syfu? A może je przeklinać, bo nie stać mnie na dziwki?

Podobnie jest ze wskaźnikiem jakości życia, który raczyłeś przytoczyć. Niektóre pozycje są po prostu irracjonalne i nie wiem w jaki sposób mają świadczyć o zasługach rządu. Przykłady:

* Gender equality (measured by the share of seats in parliament held by women)

* Personal physical security ratings (based primarily on recorded homicide rates and ratings for risk from crime and terrorism)

* Climate (measured by two variables: the average deviation of minimum and maximum monthly temperatures from 14 degrees Celsius; and the number of months in the year with less than 30mm rainfall)

* The quality of family life based primarily on divorce rates

* Life expectancy at birth

* Quality of community life (based on membership in social organisations)

Oczywiście, nie twierdzę (wbrew temu co starałeś się sugerować) że to dzięki Kaczyńskiemu zaliczyliśmy tak ogromny skok w tym rankingu. Ciekawi mnie jednak, co zrobiła platforma, żeby poprawić nasze położenie geograficzne i w jaki sposób jej rządy wpłynęły na zmianę strefy klimatycznej bądź na ilość rozwodów (czy ludzie są ze sobą szcześliwsi, czy może szkoda im pieniędzy na prawnika?).

*- Chyba najważniejszy wskaźnik HDI (wskaźnik rozwoju społecznego) w 2007 jesteśmy 41 miejscu, 7 lat później o 6 pozycji wyżej przeskakując wczorajszych zwycięzców Copa America.

Podobnie jak wyżej. Składowe:

* średnia długość życia

* ogólny wskaźnik skolaryzacji brutto dla wszystkich poziomów nauczania

* wskaźnik umiejętności czytania ze zrozumieniem i pisania

* PKB per capita w USD liczony wg parytetu nabywczego waluty (PPP $).

Pierwsze trzy wskaźniki o czymś świadczą, to z pewnością, nie wiem jednak jak je powiązać z działaniami rządu. Jaka jest korelacja pomiędzy platformą obywatelską a długością życia obywateli?

*- Ranking Ease od Doing Business z 2008 roku sklasyfikował nas na 74 miejscu. W 2015 tylko 42 miejsca w górę, czyli 32 miejsce. Zanotowaliśmy najlepszy skok na świecie, ale ten rząd Tuska nic nie robił przecież.

Ponownie, najpierw składowe, żeby zrozumieć co wpływa na pozycję:

http://i.imgur.com/Qv2fphd.png

Wynika z tego, że w znacznym stopniu na naszą pozycję w rankingu wpływa deregulacja systemu bankowego, gdzie zajmujemy 17 miejsce, a przedsiębiorcy mogą stosunkowo łatwo uzyskiwać kapitał na prowadzenie działalności. Pytanie brzmi- to dobrze, czy źle? Bo przy ostatnim kryzysie, pewne osoby (Krugman, Stiglitz czy nasz rodzimy Kołodko) trochę narzekali na zbyt dużą swobodę banków i mieli pretensje, że rządy im takową dały...

Kompromitujące są natomiast pozycje, pokazujące ile dni wymaganych jest do uzyskania pozwolenia na budowę (212) i ile procedur należy spełnić (19). Podobnie zresztą sytuacja przedstawia się przy rozpoczęciu nowej działalności gdzie średnia dla Polski wynosi 30 dni a dla Unii 11 dni.

Niemniej jednak, nie chciałbym żeby dyskusja zeszła na tory ilościowe, bo to bez sensu. Żadna gospodarka nie urosła wyłącznie dzięki niskim podatkom, łatwości w dostępie do kapitału czy innym tego typu pierdołom. Polityka fiskalna jest tylko jednym z elementów. Dyskutować należy przede wszystkim nad efektywnością (konkurencyjnością) polskiej gospodarki. Tu natomiast nie wystarczy pomanipulować wskaźnikami, tu obniżyć, tam dodać. Potrzebny jest pomysł, albo dobre imitowanie tego co już miało miejsce. Jak napisałem wcześniej, kompromitacją jest, że w tym kraju nie ma żadnej poważnej międzynarodowej korporacji. Niedawno w Wyborczej ukazał się artykuł mówiący o największych płatnikach CITu:

http://bi.gazeta.pl/im/3e/fb/e9/z15334206Q,Najwieksi-platnicy-podatku-CIT-w-Polsce-.jpg

Miedź, prąd, węgiel, gaz (którego PGNiG nie wydobywa tylko pośredniczy w przepływie). Czy to poważne?

Ponadto, w raporcie przygotowanym dla prezydenta przez Hausnera, Warese i kilku innych poważnych ekonomistów (Konkurencyjna Polska) wskazane jest wyraźnie, że w Polsce, owszem, są przedsiębiorstwa, ale 95% z nich stanowią firmy zatrudniające MNIEJ NIŻ 10 PRACOWNIKÓW. Czy od tego czasu (dokument powstał w 2011 roku) koszty zatrudnienia zmalały? Czy ten rząd ma jakiś plan żeby to zmienić? Nie, mamy prowadzić gospodarczą ekspansję w stylu partyzanckim, małymi oddziałami, produkując śrubki, scyzoryki, futra i węgiel.

Poza tym, o stanie polskiej gospodarki najlepiej świadczy struktura zatrudnienia. Największa część (25% ludności) pracuje w sektorze publicznym i co lepsze, liczba ta ciągle wzrasta. To obiecywała partia rządząca czy może coś wręcz odwrotnego?

No to znowu spójrzmy na lewackie wskaźniki: ranking wolności prasy (autorstwa Reporterów bez Granic) 2007 - 56 miejsce; w roku 2014 już 19. Tyle. O korupcji politycznej masz w poprzednim poście.

To że ktoś nie bije pałą za poglądy, nie oznacza, iż polska prasa jest super pluralistyczna. Najlepiej świadczy o tym fakt taśm, które ostatnio wybiły. Wyborcza pisze o jakichś nielegalnych podsłuchach, podczas gdy sama kilkanaście lat temu wykorzystała owe do pogrążenia rządu Millera. Dziś nie ma tematu. Były szef kancelarii prezydenta oskarża ministra obrony narodowej o korupcję? Nie ma tematu. Szef CBA doradza jak legalnie robić przekręty? Nie ma tematu. Minister spraw wewnętrznych wpływa na szefa NBP? Nie ma tematu, bo wszystko nielegalne i prywatne.

(...) to i tak ludzie będą emigrować. (...)

A może przyczyną jest też to?

http://i.imgur.com/2Cug9sL.png

Zauważalna jest jednak pewna stabilność... Niemniej jednak, ciekawe jakby wyglądało to gdyby nie studenci nikomu nieprzydatnych kierunków i ludzie, którzy wyemigrowali, prawda?

Chętnie dalej podyskutuję, chociaż co do sedna się zgadzamy...

Czy można doganiać szybciej? Oczywiście, dlatego też wielokrotnie sam krytykuje platformę (bo jest to poprostu słaba partią)
Edytowane przez SSAN-jak-rzeka
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386193

A propo naszego''kochanego'' senatu,dyskusja o n vitro,nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

https://www.youtube.com/watch?v=SaErovyeIWA

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386330

Martwi mnie trochę nawrót lemingów popierających POpaprańców we wszystkich mediach, czy to internetowych, czy w TV. Oby nie skończyło się tym, że wygrają........ Edytowane przez DeanAmbrose
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386331

A propo naszego''kochanego'' senatu,dyskusja o n vitro,nie wiadomo czy się śmiać czy płakać.

https://www.youtube.com/watch?v=SaErovyeIWA

Heh, niektóre wypowiedzi pokazują, że niektórych nie powinno być w sejmie/senacie, ale uwierz mi, że z wypowiedzi Ruchu Palikota czy innego SLD możnaby ułożyć godzinny filmik z głupimi wypowiedziami z każdego posiedzenia sejmu, akurat ewidentnie atakujesz tu PiS, a ja powiem Ci, że oni (niektórzy) wpisują się w obraz debili w władzy, który można przypisać każdej partii, więc powinieneś wrzucić też "Best of PO", "Best of SLD", "Best of PSL" i 'Best of TR", żeby być obiektywnym, a nie subiektywnym.

PS Patrząc na ilość wyświetleń domyślam się, że filmik stworzyłeś sam lub ktoś z twoich znajomych, więc spytam: co jest głupiego w ostatnim stwierdzeniu tej babki? Wyrwane z kontekstu "modle się, poszczę" jest takie śmieszne dla ciebie/kolegi? Podobno tacy jak Ty są za tolerancją tego, że każdy jest inny, a tu taki popis głupoty typowego "postępowego" lewaka... (Jeśli wypowiedź ta była na pytanie typu: "a jak inaczej pani poleca się zapładniać" a ta palnęła, żeby się modlić to ok, może to być śmieszne, ale samo wyrwane z kontekstu to zdanie nie jest śmieszne, więc oczekuję odpowiedzi i mam nadzieję, że tym razem odpiszesz, a nie będzie mnie ignorował nie mając argumentów :P

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/12/#findComment-386333

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...