Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

No cóż, śledzę politykę w zasadzie non stop (broń Boże nie przez TVP, TVN czy inne ścierwa), więc skromnie pisząć troszkę mam wyrobione zdanie na ten temat. Moim skromnym zdaniem są to ostatnie wyboru parlamentarne dla PO. Platforma zatonie, no ale jest NowoczesnaPO, ekhem NowoczesnaPL. Niby nie mieli nic wspólnego z polityką, a na ich czele stoi Petru, były doradca Tuska. Pierwsze kłamstwo zaliczone. PiS wygra wybory. Czy dobrze? Cała banda czworga to zło (PiS, PO, SLD, PSL). Ruch Kukiza ma szanse na drugie miejsce. Niestety p.Kukiz robi maniane. Taki zwolennik JOW, a u p.Stokrotki (Monika Olejnik) mówi, że w zasadzie to najbardziej popiera system STV, a nie JOW. JOW to łatwy skrót, hasło wyborcze, więc na to postawił. Ponadto nie chce mieć programu politycznego. No kuźwa, nie rozumiem ludzi, którzy na Niego zagłosują. Z niego taki antysystemowiec jak z Tuska liberał. To, że jest patriotą nic nie znaczy. Jeszcze bierze do siebie odpady z PO, PIS itd. Nie nie nie. CHyab widać kogo popieram. Partia KORWiN ma spore szanse, o ile ich lider przed wyborami znów czegoś nie odwali. Kto jeszcze? NowoczesnaPL? Całkiem możliwe. Walka będzie o próg wyborczy między SLD a Korwinem, któy miejmy nadzieję dogada się z p. Stonogą i Narodowcami. Myślę, że będzie taki układ sił. PiS, PO, Kukiz (możliwe, że kampania referendalna mu obniży poparcie bo ludzie zrozumieją co to JOWy), NowoczesnaPL, Korwin w koalicji z partią Stonogi i Ruchem Narodowym. :D
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-385935

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

33

• TakerFanKrk

31

• Arkao

19

• kajetan79

16

Top użytkownicy w tym temacie

23wrzesien, gdybanie jest tak długo przed wyborami bez sensowne, ale powiem Ci, żr PSL się utrzyma. Sondaże robią głównie w miastach, a elektorat "zielonych przydupów PO" to rolnicy, także pewnie będą na 4 miejscu.

Ta cała NowoczesnaPL (Nowoczesna PO), SLD czy inne lewicowe formacje raczej nie przejdą (YES! YES! YES!), zaś KORWiN ma szansę... Szkoda mi najbardziej najlepszych formacji, które rzeczywiście mogłyby coś zmienić, a chodzi mi konkretnie o Ruch Narodowy i w mniejszym stopniu KNP, które pewnie będą miałby poparcie poniżej 1% lub nie wiele powyżej...

Niestety, ale w sejmie jedyną różnicą będzie wygrana PiSu oraz Kukiz, który... nie ma programu i nie zamierza go mieć! Żeby było śmieszniej wyśmiewa ludzi proszących go o program, co jak dla mnie jest sygnałem "chcę wejść do sejmu i tylko tyle", tak więc p. Paweł ma rację - nie wchodzi do polityki dla siebie tylko dla swoich dzieci... TYLKO dla swoich, nie dla narodu, bo gdyby chciał coś zrobić dla nas to by o tym mówił, a tymczasem gada tylko o JOWach, które zabetonują scenę polityczną tak, że nikt poza nim, PO, PISem, na wioskach PSL, się nie będzie liczył... toż to zamach na demokrację! Czemu mamy wybierac spośród 3(4) ugrupowań, bez szans dla innych....

Korwin w koalicji z partią Stonogi i Ruchem Narodowym. :D

Wierzysz w to? Bo ja nie... czy tego chcę? Dla RN tak, bo wejdą do sejmu, zaś Korwina w nim nie chcę, ale to niestety na ten moment jedyna szansa dla RN... Dla Polski? W sumie Korwin to taka osoba, która przyda się w sejmie, bo pogoni trochę tych matołów z sitwy, więc może to i lepiej... #GiveKorwinAChance :P Tylko niech się zajmie rozwalaniem partiokracji, a nie wprowadzaniem swojego światopoglądu, który w połowie jest chory...

Edytowane przez TheVillain
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-385941

Paul_Heyman, Wierzę, jak najbardziej. Wice liderzy obu partii (czyt. p. Wipler i p. Bosak) o współpracy mówią ,,TAK". Korwin mówi, że prowadzą rozmowy i wszystko jest możliwe (nawet koalicja z kanibalem, hehe żartowniś z niego). Nie znam zdania prezesa Narodowców czyt. Roberta Winnickiego. Ich programy się różnią, ale cholera. Czemu nie mogą spróbować?! Trochę mnie niepokoi ffakt, że skrajni Narodowcy są nieobliczalni. Poza tym np. ONR - organizacja tzw. Narodowa nie jest za wolnym rynkiem, czyli za jednym z głównych postulatów Korwina.

Ogólnie jestem zdziwiony zachowaniem pana Stonogi. Pamiętam jego słowa ,,marzę o zjednoczeniu prawicy". I co? Zaczyna kłócić się z red. Sumlińskim czy Cejrowskim (kłóci, czyli wyzywa). Jeszcze zaraz sie pokłóci z Korwinem i będzie niefajnie. Cholernie go szanuje za to co robi i jak ośmiesza POlską POlicję (niestety, POlska to państwa POlicyjne. Pedofila Ci nie znajdą, ale jak otworzysz browarka to pierwsi do mandatu), ale soim zachowaniem - często wulgarnym - nie przekona zwykłego wyborce, który jest nie oszukujmmy się idiotą. Czemu? ,,Dlaczego Komorowski" odpowiedź ,,Bo ładnie w TV wygląda". Tacy ludzie wybierają nam władze, niestety. Pooglądajcie sondy uliczne, zrozumiecie o co chodzi :lol:

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-385948

• Reputacja:   1

Wybory parlamentarne niedługo, a więc mam takie pytanie do was ? Jaki według Was będzie skład sejmu po wyborach ?
Wydaję mi się że jest spora szansa na to by PiS rządził samodzielnie. Akurat nie wyobrażam sobie Kukiza przy władzy (facet nie ma programu. Platforma też nie ma, niby ma mieć dopiero we wrześniu) a z PiS mam dobre wspomnienia: obniżenie składki rentowej, obniżka podatków, stworzenia 1 mln 300 tys miejsc pracy... Przy okazji organizują teraz na Śląsku konwencję programową z ponad setką ekspertów (także z poza partii). Tak powinna postępować partia która traktuje wyborców serio.

Najbardziej będę ucieszony jeśli PSL nie znajdzie się w Sejmie. Byli w prawie każdym rządzie i zrobili coś dobrego? Zamiast tego nastawią dupę każdemu w zamian za stołki. Niech w końcu znikną ze sceny politycznej.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-385975

Ja z PisU to pamiętam niestety traktat Lizboński, czyli Polska straciła suwerenność na korzyść Unii. Ogólnie uważam, że nie powinniśmy być w tej całej Unii (nie dlatego, że tak mówi Korwin bo pewnie taki zarzut mi ktoś postawi). jesteśmy od niej całkowicie uzależnieni. To ma być wolny kraj?
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-385992

Ja z PisU to pamiętam niestety traktat Lizboński, czyli Polska straciła suwerenność na korzyść Unii. Ogólnie uważam, że nie powinniśmy być w tej całej Unii (nie dlatego, że tak mówi Korwin bo pewnie taki zarzut mi ktoś postawi). jesteśmy od niej całkowicie uzależnieni. To ma być wolny kraj?

Unia, która powstawała jako sojusz, staje się niestety czymś takim jak to mieliśmy w wielu filmach (Gwiezdne Wojny, Igrzyska Śmierci itd.) to znaczy mniejsi podporządkowani większym, w ramach jednej wspólnoty (za niedługo będziemy mówić państwa; btw. nie ma to jak nazywać Ukrainę sztucznym tworem, a popierać UE, znam takich ludzi osobiście :roll: ). Niestety, ale ta Unia powstała jako coś fajnego, ale potem ewoluowała do roli takiego gówna, w ramach którego my MUSIMY przyjmować to, co powiedza Niemcy, Francja czy Brytania ponad to, co my sami chcemy... możnaby powiedzieć, że sami zgłosiliśmy się do roli niewolników...

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-385993

Poza tym co nam Unia daje? Dofinansowywanie?? To jest takie pitolenie. Unia robi nam drogi, place zabaw, pomaga firmom (podwyższając podatek? yhymm.), więć jest dobra!!! Tak, ciekawe skąd mają pieniądze? Niestety Polska płaci nie małą składkę co rok do Unii, więc te całe świetne, dziurawe drogi są za nasze pieniądze, nic nie jest za darmo. Poza tym ten socjalistyczny twór wie lepiej co jest dla nas dobre! Mamy dużo węgla, to oczywiście nie możemy go za dużo spalać,,bo nie zdrowe". Tak samo ,,globalne ocieplenie". Tyle miliardów poszło na walkę, a ocieplenie było już tysiące lat temu, a oni wydają miliardy bo globalne ocieplenie... Zakazują nam używać termometru rtęciowego, bo spadnie i ktoś się zatruje, a nakazują używać żarównki energooszczędne, w których jest rtęć. Cała Unia...
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-385996

Ja z PisU to pamiętam niestety traktat Lizboński, czyli Polska straciła suwerenność na korzyść Unii.
Nie wiem czy pamiętasz ale prezydent Kaczyński byłw tamtym okresie mocno naciskany przez polityków Platformy oraz mainstreamowe media by traktat podpisał. Ciągle były tylko pokrzykiwania w stylu "kiedy prezydent podpisze traktat? Czemu go opóźnia?" Cóż mógł zrobić jak większość była przeciw niemu?

Zresztą kilka cytatów z polityka (dziś mocno skompromitowanego taśmami z Sowy), do niedawna marszałka Sejmu: http://www.fronda.pl/forum/bezczelny-atak-na-kaczynskiego-za-ratyfikacje-traktatu-lizbonskiego,53094.html

Po jego tragicznej śmierci ów polityk zmienił zdanie o 180 stopni: http://wpolityce.pl/polityka/123120-to-jednak-duza-bezczelnosc-sikorski-atakuje-sp-lecha-kaczynskiego-za-ratyfikacje-traktatu-lizbonskiego

Były premier, obecnie "król Europy" też dorzucił swoje trzy grosze do nagabywania prezydenta http://www.wprost.pl/ar/144520/Premier-prezydent-nie-chce-podpisac-traktatu/

Edytowane przez TakerFanKrk
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386026

tzn, pamiętać to nie pamiętam. Jakoś mało się interesowałem, ale czytałem, że ,,prezydent Kaczyński naciskany o podpisanie traktatu", a potem wszsycy, że to zła decyzja. Ot hipokryzja PO.

Była ta konwencja p. Szydło. ,,Będziemy obniżac podatki", a za chwilę ,,500zł na każde dziecko". Też hipokryzja. p. Kopacz odpowiada ,,nie będę się licytować na obietnice bez pokrycia". To jest już śmieszne ale też straszne, że ludzie dalej w to wierzą. Donald głosił się mianem liberała, został wybrany i co? A jednak jestem socjaldemokratą...

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386028

Była ta konwencja p. Szydło. ,,Będziemy obniżac podatki", a za chwilę ,,500zł na każde dziecko". Też hipokryzja. p. Kopacz odpowiada ,,nie będę się licytować na obietnice bez pokrycia". To jest już śmieszne ale też straszne, że ludzie dalej w to wierzą. Donald głosił się mianem liberała, został wybrany i co? A jednak jestem socjaldemokratą...
Wiesz nie chcę żeby wyszło że ślepo popieram PiS ale ta partia jeszcze nigdy mnie nie zawiodła (zacisnąłem zęby na czas trwania koalicji z Lepperem i Giertychem). Ja Beaty Szydło nie znam zbyt dobrze (mimo iż jest z mojego województwa) ale myślę że gorzej od PO to chyba nie będzie. Jeśli rząd PiSu spełni chociaż część obietnic to będzie dobrze, ja im kibicuję (o wiele lepsza opcja od Kukiza który nie ma żadnego programu).

Gdyby jeszcze zapowiedzieli likwidację podatku Belki...

Całe wystąpienie Beaty Szydło jakby ktoś nie oglądał wcześniej https://www.youtube.com/watch?v=rG63g0z0pXw

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386031

Wiesz, ja ogólnie nie jestem za socjalem a PiS to partia co jak co - lewicowa. Widzimy, że lewicowe poglądy do niczego nie prowadzą, bo lewica skupia się głównie na zabieraniu pieniędzy - pomijając fakty na jakie cele (np. zus, zasiłki, dla siebie). Tego nigdy nie będę tolerował. Ale mniejsza o to. 70% na świecie to lewica, co zrobisz?

Akurat p. Leppera cholernie szanowałem. Za to, że mówił prawdę za którą musiał zginać. Tak, zginąć. Nie wierzę w samobójstwo.

Jeśli miałbym wybierać PO czy PiS, to postawiłbym na PiS, choc teraz mamy prezydenta z tej partii i boję się o marionetkową prezydenturę.

Jeśli chodzi o Kukiza. Strasznie się dziwię co on wyprawia. On jest antysystemowcem, ale tylko dlatego, że chce zmienić system wyboru posłów i jest patriotą. Nie wiem czy znasz ,,podziemna TV". Dzwonił do Kukiza i mówił, żeby jeszcze wstrzymać się z osądami. Dlatego poczekam do końca wakacji i zobaczymy co on zrobi.

Tak jak się domyślasz, jestem za KORWiN mimo, że nie zgadzam się z niektórymi poglądami (np. samooszczędzanie na emerytury czy leczenie). Ale np. brak finansowania partii z budżetu, likwidacja podatku PIT i CIT, likwidacja ZUSu , kara śmierci i co najważniejsze - przywrócenie wolności człowieka. To on ma decydować co robi ze swoim dzieckiem, kiedy i do jakieś szkoły ma iść, co je i co pije. Teraz jak dziecko wypadnie z okna, to państwo jeszcze Cię wsadzi to pierdla, bo uszkodziłeś własność państwa. Ja to tak odbieram. Jak urzędnik może wiedzieć co jest dla mnie lepsze!? Chcę być głupi i jarać papierosy, chlać wódę, jarać zioło czy śpać? TO JEST MOJA SPRAWA. Jesli sam to robie to co komu do tego? Jeśli dojdzie do tragedii - interweniujmy. Właśnie to mnie najbardziej wku***a w tym kraju. ,,25 lat wolności". Dobre sobie. nawet kibole nie mogą się pobić na łące między sobą. Chcą się pobić? Proszę bardzo. Violenti non fit iniuria - chcącemu nie dzieje się krzywda. Jeśli nikt nie ucierpi z zewnątrz - niech się leją, co zrobisz? jedna strona chce i druga - ale POlicja musi się wtrącić.

oj troszkę mnie chyba emocje poniosły :smile:

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386032

Wiesz, ja ogólnie nie jestem za socjalem a PiS to partia co jak co - lewicowa. Widzimy, że lewicowe poglądy do niczego nie prowadzą, bo lewica skupia się głównie na zabieraniu pieniędzy - pomijając fakty na jakie cele (np. zus, zasiłki, dla siebie). Tego nigdy nie będę tolerował.
ja mam odwrotnie. Wygląda na to że jestem lewakiem bo jestem za państwem opiekuńczym ;) Co do PiSu- pełna zgoda z tymi postulatami lewicowymi.

Ale mniejsza o to. 70% na świecie to lewica, co zrobisz?
Nie wiem jak za granicą ale nasza lewica nie ma z prawdziwą lewicą nic wspólnego. Prawdziwa lewica została wymordowana podczas czasów stalinowskich, dziś są to tylko przebierańcy z PZPR strojący się w piórka socjaldemokratów.

Akurat p. Leppera cholernie szanowałem. Za to, że mówił prawdę za którą musiał zginać. Tak, zginąć. Nie wierzę w samobójstwo.
Też w to nie wierzę (sekcję zwłok zrobiono dopiero w poniedziałek, gdy "samobójstwo" miało miejsce w piątek). Zresztą mówił o tym dosyć niedawno Zbigniew Stonoga.

Jeśli miałbym wybierać PO czy PiS, to postawiłbym na PiS, choc teraz mamy prezydenta z tej partii i boję się o marionetkową prezydenturę.
Ja też swego czasu uważałem koabitację za normalną rzecz ale mając na względzie to co PO wyrabiało z prezydentem Kaczyńskim i jakie były z tego powodu awantury( słynna awantura o samolot i krzesło na szczycie unijnym), nie jestem już do tego przekonany...

[ Dodano: 2015-07-04, 22:39 ]

Jeśli chodzi o Kukiza. Strasznie się dziwię co on wyprawia. On jest antysystemowcem, ale tylko dlatego, że chce zmienić system wyboru posłów i jest patriotą. Nie wiem czy znasz ,,podziemna TV". Dzwonił do Kukiza i mówił, żeby jeszcze wstrzymać się z osądami. Dlatego poczekam do końca wakacji i zobaczymy co on zrobi.
Nie oglądałem, przyjrzę się temu. Ogółem hype na Kukiza już powoli opada. Jeśli dalej będzie mu spadało to facet może mieć poważne trudności z przekroczeniem progu wyborczego.

Tak jak się domyślasz, jestem za KORWiN mimo, że nie zgadzam się z niektórymi poglądami (np. samooszczędzanie na emerytury czy leczenie).
Ja nie zagłosuję na Korwina z jednego powodu: facet głosi powszechną prywatyzację wszystkiego (liberałowie uważają że kapitał nie ma narodowości) a przecież to już mamy fundowane od 8 lat pod rządami Platformy. Zresztą Korwin chce też zlikwidować publiczną służbę zdrowia. Co będzie w sytuacji gdy kogoś nie będzie stać na leczenie?

PS. moim zdaniem finansowanie partii z budżetu powinno pozostać gdyż będzie to rodziło okazje do przekrętów i finansowania partii "pod stołem " (takie PO spokojnie by sobie poradziło, poszliby do "Sowy" parę razy i załatwione). Tak samo jestem przeciwko JOW-om. Doprowadzi to do rozbicia sceny politycznej na dwoje- analogicznie jak jest w USA.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386038

Nie wiem jak za granicą ale nasza lewica nie ma z prawdziwą lewicą nic wspólnego.

Chodziło mi bardziej o socjalizm. Ustrój, który zdominował świat.

.

Ja nie zagłosuję na Korwina z jednego powodu: facet głosi powszechną prywatyzację wszystkiego (liberałowie uważają że kapitał nie ma narodowości) a przecież to już mamy fundowane od 8 lat pod rządami Platformy. Zresztą Korwin chce też zlikwidować publiczną służbę zdrowia. Co będzie w sytuacji gdy kogoś nie będzie stać na leczenie?

Korwin uważa, że każdego będzie stać na lekarza prywatnego, których będzie multum, na każdym kroku. Jeśli zachorujesz na coś poważnego, gdzie trzeba kilkanaście tysięcy, to znajdą się ludzie, którzy pomogą w zbiórce pieniędzy. TO jest akrat jeden z niewielu postulatów, z którymi się nie zgadzam. NFZ powinno być dogłębnie i radykalnie zmienione, to fakt.

moim zdaniem finansowanie partii z budżetu powinno pozostać gdyż będzie to rodziło okazje do przekrętów i finansowania partii "pod stołem " (takie PO spokojnie by sobie poradziło, poszliby do "Sowy" parę razy i załatwione). Tak samo jestem przeciwko JOW-om. Doprowadzi to do rozbicia sceny politycznej na dwoje- analogicznie jak jest w USA.

Finansowanie partii z WŁASNYCH środków i darowizn - taką kampanię przyjął Korwin. Dobrowolnie ludzie wpłacili mu 680 tysięcy. W porównaniu do reszty bardzo mało wydał, a kampanie miał najlepszą zdaniem wielu ekspertów ze wszystkich.

https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386039

STO: beja jest z Ciebie krecona na fb 'Korwinisci do Somalii' :D
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386044

hahaha udało się :) Mam znajomego, który ma takie ,,skrajne Korwinowe" poglądy. jest np. fanatykiem ,,wolności człowieka". Byłem ciekaw jak ktoś zareaguje na takiego posta, widzę, że się udało. To, że jestem zwolennikiem JKM to prawda, ale te wszystkie posty były trollem jak post gdzie piszę o kibolach :lol: O kurdę, hahaha nie spodziewalem się tak pozytywnego odbioru
https://forum.wrestling.pl/topic/38919-dyskusja-o-polityce/page/10/#findComment-386049

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...