Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

2006.06.16 Vengeance 2006 - dyskusje

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Zbliza sie wielkimi krokami kolejne PPV RAW i jak dla mnie wyglada bardzo zachecajaco. Ciekawe feudy.

Oto walki ktore odbeda sie na tym PPV:

WWE Champion:

Rob Van Dam vs. Edge

D-Generation X vs. Spirit Squad

Intercontinental Championship Triple Threat Match:

Benjamin vs. Nitro vs. Carlito

Kurt Angle vs. Randy Orton

2 out of 3 Falls Match:

Mick Foley vs. Ric Flair

John Cena vs. Sabu

Bardzo ciekawie zapowiada sie walka Flaira a Foleyem... Jeszcze mogli by zrobic jakies gimmick matches. Nie regularne 2 of 3 lecz powiedzmy ladder match, hardcore i fall count anywhere...

The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hartfan

4

• SixKiller

4

• Bonkol

4

• Sothiz

4

Top użytkownicy w tym temacie

to chyba bedzie najciekawsze ppv od czasu wrestlemani :P Mam tylko nadzieje, ze DX sie nie rozbije po tym ppv
...

Karta wyglada tak znakomicie, ze....moze wyjsc z tego przecietny show :) boje sie troche o walke flair'a, bo ten nie radzi sobie juz zbyt dobrze w ringu. foley jest ok jesli chodzi o krwawe walki, ale np pojedynek z carlito wial nuda. reszta walk (poza cena v sabu) zapowiada sie pasjonujaco.

129287286446c8a666924a3.jpg

• Reputacja:   1

Spodziewam się że kilka walk może się skończyć DQ przez wtargnięcie wrestlerów ECW i brawl w ringu. Dodajmy do tego cały czas niepewną sytuację jesli chodzi o WWE Title to wyjdzie main event Summerslam RVD vs. Edge vs. Cena.

Zresztą cały czas wydaje mi się że Johnny odegra jakąś rolę w walce Edge vs. RVD, bo nie chce mi się wierzyć że mistrz który stracił pas nie będzie miał okazji do rewanżu (przecież rewanż po stracie pasa na następnym PPV to żelazna zasada wrestlingu!!)

DX vs. Sissy Boys to będzie jeden wielki squash, najciekawszy tak naprawdę nie jest wynik ale pytanie czy objawi się jakiś nowy członek DX.

Przewiduję łatwą wygraną Kurta czyli punishmentu na RKO ciąg dalszy. Potem może jakaś masowa rozróba na ringu.

Walka dwóch legend może być naprawdę trudna do oglądania, szczególnie biorąc pod uwagę że na pewno będzie długa. Pomijając jednak wrestlingowy aspekt walki jest to naprawdę ciekawy feud, nabudowany na prawdziwej animozji (szkoda tylko że rozpoczęty 2 tygodnie przed PPV). Naprawdę ciężko jest przewidzieć wynik. Oboje ostatnio tylko przegrywali (pamiętne squash z Umagą;). Naitch będzie u siebie we Flair Country ale z drugiej strony Mick jest bardziej zasłużonym dla WWE pracownikiem (Attitude Era ). Kurde, naprawdę jestem ciekaw wyniku. Bo walki już mniej ;)

Edytowane przez Spinebuster
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Naprawde zapowiada się zajebiście i trzeba mieć tylko nadzieje że show będzie równie dobre jak karta która to promuje ;)

Co do walk, to tak:

RVD vs Edge

Tutaj jestem pewny że będzie to świetny pojedynek i coś mi się zdaje, że może to być ostatni pojedynek RVD pod banderą WWE, ale nie ostatni pod banderą Vince'a.

DX vs SS

Nawet nie będe pisał jak bardzo czekam na to co się na Vengeance zdarzy jeżeli chodzi o DX, bo musiałbym troszke czasu stracić na pisanie. Powiem tylko że mam nadzieje że reaktywacja nie była krótkotrwała.

Shelton vs Nitro vs Carlito

Też zapowiada się zajebiście, jak będzie przynajmniej tak dobry jak walka Shelton vs RVD na Backlash to będe zadowolony ;)

Kurt Angle vs RKO

Hmm, mam jakieś mieszane odczucia co do Kurt'a. Te jego walki w "stylu"MMA niezbyt mi odpowiadają, osobiście wole jak wykonuje podczas walki kilka rewelacyjnych suplexów niż kilka akcji w parterze :P

Foley vs Flair

Szczerze to ta walka za bardzo mi się nie podoba, nie wiem czy dają rade dobrze poprowadzić walke.Mam nadzieje, że to nie będzie zwykły 2 out of 3 Falls Match, tylko trzy różne stypulacje np.Wrestling Match, czyli coś dla Flair'a, Hardcore Match, czyli coś dla Foley'a i Submission Match, czyli coś dla obu :) :)

Cena vs Sabu

Cena po heelturnie może zrobić dobrą walkę z Sabu, wydaję mi się że będzie to coś lepszego niż ostatnio prezentowane przez Cene walki, może dlatego, że będzie więcej hardcoru.

A więc tak PPV zapowiada się świetnie, ale prawie napewno dojdzie jakaś walka div no i albo Kane będzie walczył albo będzie uczestniczył w jakimś ciekawym segmancie :twisted:

Edytowane przez Bonkol

15974308365193fac7b7921.jpg

karta ciekawa bo "inna" troche od normalnej... zobaczymy jak wyjdzie, jestem ciekawy pojedynku Cena vs Sabu..

jeszcze gdzies Kane'a dorzuca na pewno..

• Urządzenie:  Android

Bardzo ciekawa karta. Spodziewam się dobrej gali, ale boje się tego, o czym pisał evertonian, czyli, że WWE zrobi z tego przeciętne show ;).

Dla mnie najciekawiej prezentuje się walka Foleya z Flairem. Dobry pomysł z tym żeby to było 2 out of 3 ;). Tylko szkoda, że jest tak nisko na karcie. Zgadzam sie z Hartfanem, że WWE mogłoby zrobić z tego trzy gimmick matche (tak jak podczas walki HBK z Triple H na Armageddon '02). Chociaż nie wiem czy obaj uczestnicy tej walki nie wyczerpali limitu upadków na WrestleManii i z tego powodu będzie to, jak to określił Harty, regularne 2 out of 3 ;). Nie są już ani młodzi, ani wytrzymali. Szkoda gdyby mieli sie połamać na Vengeance ;). Chociaż myślę, że gdyby WWE złożyło im jakąś propozycję, to nie odmówiliby. Zwłaszcza, że Nature Boy będzie walczył przed własną publicznością. Niewiadomą tej walki pozostaje wynik. Podobnie jak Spinebuster uważam, że trudno go będzie wytypować ;). PPV odbędzie się w Charlotte, North Carolina, ale z drugiej strony WWE nie zawsze pozwalało wygrywać tym lokalnym bohaterom. Ale też nie zawsze pozwalało wygrywać takim zasłużonym wrestlerom jak Foley ;). Czekałem na tę walkę, bo wszyscy wiemy co Flair myśli o Foleyu. Myślałem, że odbędzie się wcześniej, ale co tam ;).

Walka Angle'a z Ortonem pewnie zakończy się zwycięstwem tego pierwszego. Myśle, że Randy może w najbliższym czasie zapomnieć o spektakularnych zwycięstwach i niech lepiej modli się aby WWE jak najrzadziej ośmieszało go tak jak na ECW One Night Stand II ;). Mam nadzieję, że to będzie ich ostatnia walka na jakiś czas. Co prawda świetnie im wychodzą, ale ile można...

W walce o Intercontinental Title mam nadzieje, że wygra Carlito. Shelton już działa mi na nerwy ;). Dobrze, że WWE zrobilo z tego Triple Threat, będzie ciekawiej. No i wreszcie Johnny Nitro będzie miał okazję pokazać cały swój potencjał ;). Przekonamy się czy to co mówiliśmy przez cały czas istnienia MNM, czyli, że spokojnie poradzi sobie w walkach single'owych, okaże się prawdą ;). Do tej pory walczył tylko na RAW, czas na PPV. Poza tym zauważyliście, że Nitro teraz staje za Meliną kiedy robi swój szpagat? Szkoda, bo liczyłem, że takich zdjęć jak to, które kiedyś wkleił evertonian będzie więcej ;).

DeGeneration X na pewno zniszczy Spirit Squad. Nie wydaje mi się aby ktokolwiek w WWE pomyślał, że DX może swoją debiutancką walkę przegrać. Ciekawe czy kogoś dodadzą do HHH i HBK. Jeżeli tak, to mam nadzieje, że to nie będzie Chyna ;). Ciekawe czy będzie tak jak piszą i DX powróci na krótko. To by było bez sensu, bo cały angle prowadzący do reaktywacji trwałby dłużej niż sama reaktywacja. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

W main evencie niech wygra RVD. Chociaż już sam nie wiem jak to jest, RVD jest teraz mistrzem WWE, ECW, czy WWE/ECW? Na oficjalnej stronie WWE nie ma już WWE Championship, ale znowu o nie będzie się toczyła walka na Vengeance... WWE popełniło błąd. Trzeba było WWE Championship przemianować na ECW World Title i zrobić z nim to, co JBL zrobił z kręcącym US Title Ceny. A tak ciągle są dwa pasy WWE. Jeżeli RVD przegra z Edgem, to straci też ECW World Title, czy nie? Bo jeżeli nie, to niech wygra Edge (chociaż dawanie RVD pasa na dwa tygodnie to nieporozumienie) i niech już nigdy nie pojawi się na gali ECW.

Chciałbym żeby Sabu pokonał Cene. Mam dziwne przeczucie, że tak nie będzie, bo albo na ring wtargną wrestlerzy ECW (chociaż jest to mało prawdopodobne, bo jest to pierwsza walka na gali), albo będzie dyskwalifikacja, albo count out... Nie pamiętam kiedy Cena uczciwie przegrał po raz ostatni na PPV. Na New Year's Revolution Edge pokonał Cene, który jednak był zmęczony po Elimination Chamber, a poza tym podniósł się po pierwszym Spearze. Na One Night Stand przegrał po interwencji Edge'a. No do jasnej cholery! Ja rozumiem, że są wrestlerzy, do których to pasuje i faktycznie są tacy niezniszczalni. Ale Cena taki nie jest!

1005187806541accfacb3d6.jpg

Również uważam, że karta przedstawia się zajebiście ciekawie. No więc:

John Cena vs. Sabu

Cena odgryrwa teraz rolę wroga nr 1 ECW, który chce wykorzystać ich własną broń porzeciwko ECW. Walka może być dobra pod względem hardcore'u, mam nadzieję, że dużo lepsza niż ta z WWE vs ECW H2H. Szkoda tylko, że prawdopodobnie zakończy się ponownie jakimś DQ, count Out czy coś w tym stylu, ponieważ wymiotuje już "niezniszczalnym Ceną" i wciąż czekam na pierwsze zwycięstwo Sabu przez pin.

Dodam jeszcze, że na ONS II Cena chyba poszerzył swój repertuar o 2-3 ciosy :P

2 out of 3 Falls Match:

Mick Foley vs. Ric Flair

Konflikt z życia wzięty :) Pod względem entertainment'u feud jest naprawdę zajebisty, tymbardziej, że walka odbędzie się w domu Flair'a, jednak pod względem czystego wrs może być troche biednie, jeśli pojedynek nie otrzyma żadnych dodatkowych stypulacji. To już nie są zawodnicy, którzy mogą zrobić dobrą, ciekawą walkę w stylu 2 out of 3 Falls, które przecież zaliczają się do dłuższych pojedynków. Osobiście uważam, że świetnym ratunkiem dla tej walki będą właśnie dodatkowe stypulacje, które utrzymają match na dobrym poziomie do samego końca. Kto wygra? Myślę, że jednak Flair i właśnie na niego postawię w typerze.

Kurt Angle vs. Randy Orton

Szczerze mówiąc, mimo, że robią razem zajebiste walki, to jednak mam już troche dosyć tej ciągłej powtórki z rozrywki...Szczególnie się zdenerwuje, jeśli Kurt ponownie wygra :/ Nie chodzi tu o fakt, że Ortonowi się nie należy, lub jest to proces związany z pracą nad jego ego, ale kolejne zwycięstwo Angle'a nad Ortonem będzie dla mnie nudne i tyle. Walka będzie pewnie dobra, ale pozytywne wrażenie zostawi tylko wtedy, kiedy RKO ostatecznie zwycięży.

Intercontinental Championship Triple Threat Match:

Benjamin vs. Nitro vs. Carlito

mimo braku odpowiedniego angle i jakichkolwiek storyline do tej walki(poza wygraną Carlito z Sheltonem na przedostatnim Raw i interwencji Sheltona w ostatniej walce dwóch challengerów) jest to dla mnie bardzo ciekawy pojedynek. Lubię i cenię Carlito za jego bardzo widoczne postępy w ringu i zajebisty gimmick, doceniam Sheltona za jego umiejętności wrestlerskie, no i na dobitkę dodali Nitro, z którym nie było co zrobić, lecz na szczęście też jest dobrym wrestlerem, więc taka mieszanka może stworzyć IMO zajebisty show. Liczę tu na wygraną Carlita, ponieważ od kilku miesięcy pokazuje nam, że zasługuje na pas nie mniej, niż Shelton, który jest jednak jakimś takim champem bez znaczenia. Sądzę, że Intercontinental lepiej pasuje do jabłkożercy.

D-Generation X vs. Spirit Squad

na ten pojedynek czekam najbardziej!! Po pierwsze, DX powróciło (i to jest kurwa zajebiste), po drugie jestem strasznie ciekawy, czy ktoś na Vengeance dołączy do nowego DX (mam nadzieję, że tak się stanie, ale nie mam pojęcia, kto to może być). Co do wyniku, to nie ma wątpliwości. DX wygra gromiąc SS. Mam tylko nadzieję, że plotki na temat krótkotrwałej reaktywacji nie są prawdziwe, bo byłby to kolejny błąd McMahona, szczególnie w sytuacji, gdy cały angle prowadzący do reaktywacji trwał tak długo i tak wiele osób czekało na ten moment!

WWE Championship:

Rob Van Dam vs. Edge

ta walka powinna przebić pojedynek Ceny z RVD z ONS II. Edge doskonale radzi sobie w ringu, Van Dam jest w świetnej formie, więc można oczekiwać zajebiostego matchu. I tutaj pozwolę sobie zacytować Six'a:

Chociaż już sam nie wiem jak to jest, RVD jest teraz mistrzem WWE, ECW, czy WWE/ECW? Na oficjalnej stronie WWE nie ma już WWE Championship, ale znowu o nie będzie się toczyła walka na Vengeance... WWE popełniło błąd. Trzeba było WWE Championship przemianować na ECW World Title i zrobić z nim to, co JBL zrobił z kręcącym US Title Ceny. A tak ciągle są dwa pasy WWE. Jeżeli RVD przegra z Edgem, to straci też ECW World Title, czy nie? Bo jeżeli nie, to niech wygra Edge (chociaż dawanie RVD pasa na dwa tygodnie to nieporozumienie) i niech już nigdy nie pojawi się na gali ECW

Dokładnie. Sytuacja z pasami się strasznie popierzyła i wcale mi się to nie podoba :/ Jeśli Edge wygra i zdobędzie WWE Title, a RVD zostanie z ECW Title, to faktycznie chciałbym, żeby wygrał Edge, lecz jeśli Van Dam ma stracić wszystko, to nie uśmiecha mi się takie rozwiązanie. Z drugiej strony ECW również musi mieć swój pas, a na połączenie rosterów narazie się nie zapowiada, więc prawdopodobnie Raw otrzyma swój tytuł z powrotem, a pas ECW zostanie na swoim miejscu, no bo innego rozwiązania narazie nie widzę. Przez tą dziwną sytuację, jest to dla mnie jedyna walka, w której nie potrafię za nic wytypować zwycięzcy. Mimo wszystko, pod względem poziomu będzie na 100% jedną z lepszych na gali.

Ogólnie czekam na Vengeance z niecierpliwością i mam nadzieję, że gala będzie równie ciekawa, jak karta na to PPV :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Dodam jeszcze, że na ONS II Cena chyba poszerzył swój repertuar o 2-3 ciosy :P

Nie mogl zniesc publiki ktora darla sie same old bullshit ze sie troche postaral :smile:

No PPV zapowiada sie jak narazie ok oby D-X zdobylo Tag-Team.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Będzie typer na Vengeance w ogóle, czy nie ma na co liczyc??
GG: 2290774

Jak dla mnie mam zapowiada sie to PPV bardzo ciekawie i mam nadzieje że takie będzie :D

walki mogą być dośc ciekawe (zapewne co nieco jeszcze dorzucą - może Kane vs Kane :twisted: albo Haas vs Viscera)

Co do D-X wydaje mi się że mimo wszystko bedzie to powrót długotrwały a "plotka" o jego krótkotrwałym powrocie zostala wypuszczona przez wwe :P (taka zemsta po przedwczesnym przecieku o powrocie :D) - choć mogę się mylić w końcu niezbadane są wyroki....Vince'a. :P

Naprawdę słabym jest ten kto uzna że jest pokonany.

Będzie typer na Vengeance w ogóle, czy nie ma na co liczyc??

A dlaczego ma nie być, typer jest zawsze, wyjątkiem było ECW One Night Stand, bo nie było to typowe PPV WWE i dlatego typera nie było, moim zdaniem słusznie ;)

• Urządzenie:  Android

A moim nie, bo wyszło normalne WWE PPV, a nie tak jak rok temu. Można było spokojnie zrobić typera.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Moim zdaniem dobrze :D, bo po co robić typera takiej gali skoro w najbliższym czasie będzie można typować już ECW PPV ;)

A moim nie, bo wyszło normalne WWE PPV, a nie tak jak rok temu. Można było spokojnie zrobić typera.

zgadzam się. Pod ponad połowe walk wcześniej zbudowano solidne feudy, a wrestlerzy WWE byli na tej gali równie ważni, jak wrestlerzy ECW. W dodatku ECW podczas reaktywacji było ściśle powiązane z Raw i troche z SD!, dlatego typer z powodzeniem mógł się odbyć. Na Vengeance też będziemy mieli cząstkę ECW, a na ECW on Sci-Fi poważnie zajeżdżało Raw'em i WWE.

Co do DX i ich przyszłości po Vengeance, to również przeszła mi przez głowę myśl o celowym puszczeniu ploty o krótkotrwałej reaktywacji właśnie po to, by ludzie nie spodziewali się dołączania do ekipy kolejnych członków. Zresztą reaktywacja DX na ostatnim Raw też była IMO zaskoczeniem, ponieważ każdy czekał na powrót dopiero na Vengeance. Tymczasem na konferencji słyszeliśmy już stary dobry theme, a HBK i HHH wyszli w koszulkach DX. Ja niedawno stwierdziłem, że nie ma co gdybać, trzeba sledzić gale i czekać na kolejne plany i ruchy WWE związane z Degeneratami :)

Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• IIL
      Z pozostałych pasuje mi najbardziej L.A Knight. Gościu nie miał jeszcze głównego pasa, a jego momentum było systematycznie używane do podkarmiania runów Romana czy Cody'ego. Zwycięstwo nad Cena w ostatniej walce, to coś jak złamanie streaku Takera - zawsze będziemy o tym pamiętać i tego mu życzę.
    • KyRenLo
      Teraz to ja już mam podobnie. Zapowiada się na finał Jey vs. Gunther (Walka numer 100) lub LA Knight vs. Gunther. I o ile lubię LA i chciałbym go kiedyś zobaczyć z głównym pasem to nie pasi mi na finałowego rywala Ceny. Uso nawet nie będę komentował. Rozczarował mnie ten jeszcze nie zakończony turniej.
    • KyRenLo
      AEW: Worlds End 2025 Data: 27/12/2025 NOW Arena Hoffman Estates, Illinois
    • Grins
      To akurat mnie rozśmieszyło   
    • xAttitude
      AEW FULL GEAR 2025 NEWARK • Prudential Center • 22.11.2025 ŚREDNIA OCENA WYDARZENIA 8.40 (242 głosów)   Szczegóły Wydarzenia Data: 22.11.2025 Promocja: All Elite Wrestling Typ: Pay Per View Lokalizacja: Newark, New Jersey, USA
  • Dodaj nową pozycję...