Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWG - World Wrestling Generation

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Imię i Nazwisko (lub pseudonim) prezesa: Chris Weston

Nick usera: Vegas

Siedziba: Toronto, Kanada

Budżet: 11 milionów dolarów

Sponsor:

Obecnie wynajęta hala: WFCU Centre - 7.000 osób (Windsor, Kanada) na 2 gale

Liczba punktów:

Roster:

Legendy:

Jerry Lawler - do 4.07.2015

Lita - do 4.07.2015

Trish Stratus - do 4.07.2015

SuperGwiazdy:

AJ Lee - do 4.08.2015

Jack Swagger - do 4.08.2015

Matt Striker - do 4.08.2015

Gwiazdy: (6 wolnych slotów)

Eddie Edwards - do 4.08.2015

Gail Kim - do 4.08.2015

John Hennigan - do 4.08.2015

Layla - do 4.08.2015

Pozostali: (4 wolne sloty)

Alex Koslov - do 4.07.2015

Alicia Fox - do 4.07.2015

Bayley - do 4.07.2015

Chavo Guerrero - do 4.08.2015

Drago - do 4.07.2015

Kaitlyn - do 4.07.2015

Kenny Dykstra - do 4.07.2015

King Cuerno - do 4.07.2015

King Mo - do 4.07.2015

Samuel Shaw - do 4.07.2015

Xavier Woods - do 4.07.2015

Edytowane przez Giero
  • Odpowiedzi 7
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Giero

2

• Vegas

2

• TheVillain

1

• Betrayal

1

Top użytkownicy w tym temacie

Nazwa tygodniówki: Showtime!

Tytuły:

WWG Champion - ???

WWG Divas Champion - ???

PPV:

Styczeń - Cage Warriors

Luty - Rebellion

Marzec - PayDay

Kwiecień - Easter War

Maj - Stay Alive

Czerwiec - Heat Run

Lipiec - No Limits

Sierpień - New Generation

Wrzesień - Resurrection

Październik - People Power

Listopad - Gold Rush

Grudzień - Christmas Battle

• 4 tygodnie później...

Showtime #1 - Windsor, Canada

Rozpoczynamy pierwsza w historii galę World Wrestling Generation! Czas na premierowe wydanie Showtime! Na arenie rozbrzmiał theme tygodniówki

. Fani są wniebowzięci, czas na porcję dobrego wrestlingu i mocnych wrażeń, po chwili słyszymy
prezesa WWG - Chrisa Westona. Po chwili, ukazał się on na rampie i rozejrzał po całej arenie. Żwawym krokiem Weston ruszył do kwadratowego pierścienia, następnie poprosił o mikrofon. Co ma nam do powiedzenia najważniejsza osoba w federacji?

Chris Weston: Atmosfera jest gorąca. Welcome in New Generation! Welcome to World Wrestling Generation! Jestem bardzo podekscytowany, nie tylko dlatego, że właśnie dziś debiutuje moja federacja i to wielki dzień dla wszystkich za kulisami, a w szczególności dla mnie, jednak jestem podekscytowany również z innego powodu. Otóż doskonale wiem o tym, że dzisiejszego wieczoru obejrzymy dobrą porcje wrestlingu, ponieważ moi zawodnicy to nie żadne supergwiazdy, to wrestlerzy którzy dadzą z siebie wszystko, tylko po to aby zwyciężyć. Lubię gdy coś co stworzyłem, wyróżnia się z tłumu, nawet małymi szczegółami. Właśnie takim szczegółem, którym WWG będzie wyróżniać się od pozostałych federacji, będzie danie każdemu z zawodników, własnego rekordu zwycięstw i porażek, tak jak w MMA. Uwielbiam obie dyscypliny, a po naradzie z zarządem, ustąpiłem i moi zawodnicy jednak nie będą walczyć w oktagonie. <śmiech> Tylko żartowałem, prawdą jest jednak sprawa z rekordami. Następną wiadomością, którą się z wami podzielę, będzie coś bardziej do przewidzenia. Jesteśmy nową federacją, mamy dwa tytuły o które będą toczyły się równolegle turnieje. Dziś zobaczycie dwie walki ćwierćfinałowe, turnieju o pas WWG. John Hennigan zawalczy dziś w walce wieczoru, a jego rywalem będzie Kenny Dykstra. Drugim z pojedynków w ramach turnieju, będzie walka Alexa Koslova z Xavierem Woodsem! To chyba byłoby na tyle. W takim razie, Windsor, Kanada... It's Showtime!

Nagle wszystko przerywa

Samuela Shawa który wyraźnie zdenerwowany ruszył w stronę ringu, wszedł do niego po czym otrzymał mikrofon.

Samuel Shaw: Sta...staram się kontrolować swoje emocje, jednak Chris wytłumacz mi... gdzie miejsce dla mnie w karcie na dzisiejszy wieczór? Nie jestem uwzględniony w turnieju o pas, nie ma mnie w żadnej walce na dziś. Proszę... pozytywnie mnie zaskocz, bo mogę nie zdołać utrzymać moich nerwów na wodzy.

Chris Weston: Sam, może i nie znamy się dobrze ale powinieneś coś o mnie wiedzieć... źle znoszę groźby. Dlatego dostaniesz co chcesz, nie tylko dzisiaj zawalczysz, jeżeli wygrasz dostaniesz miejsce w turnieju o pas i wystąpisz w jednym z ćwierćfinałów za tydzień. Jednak tak jak mówiłem, źle znoszę groźby, zwłaszcza od osób których jestem szefem, dlatego zamiast wybrać, jako rywala dla ciebie Jerry'ego Lawlera. Nie obraź się Jerry. Twoim rywalem będzie King Mo! A starcie zaczyna się już teraz, dawać mi sędziego!

Na ring wbiega sędzia, prezes WWG opuścił kwadratowy pierścień zostawiając w nim zdenerwowanego i jednocześnie naładowanego Shawa. Nie trzeba było długo czekać aby usłyszeć theme Muhammeda „King Mo” Lawala który powolnym krokiem ruszył rampą do ringu. Czas na pierwszą walkę na gali WWG Showtime!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2222/3172_King_Mo.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3766/Samuel_Shaw3_cutout_by_Crank.jpg

Match #1

Muhammed „King Mo” Lawal (0-0) vs. Sam Shaw (0-0)

Jeżeli Shaw wygra, zostanie dopisany do turnieju o pas WWG

Shaw nie czekał i od razu ruszył z serią punchy na rywala. Byłego zawodnika MMA to jednak nie ruszyło. Sam widząc to odbił się od lin jednak gdy tylko zaczął biec w stronę opponenta, zainkasował potężny Big Boot. Shaw padł na matę, a King Mo błyskawicznie go podniósł i rzucił w narożnik, a następnie zaczął bombardować go ciosami na korpus. Sędzia zaczął wyliczać Lawala, jednak ten w porę się opanował. Odszedł nieco od narożnika po czym zrobił sobie miejsce na rozbieg, nie musieliśmy długo czekać, aż ujrzeliśmy potężny Corner Splash. Shaw wyraźnie odczuł ten atak, ponownie przywitał się z matą, po czym wyczołgał się z ringu. Lawal ruszył po chwili za nim, jednak Samuel zachował się bardzo sprytnie, wrócił do ringu po czym gdy King Mo znajdował się na apronie, wykonał Baseball Slide w nogi przeciwnika który upadając uderzył się o kant ringu. Shaw nakazał sędziemu, by zaczął wyliczać Lawala. 1! 2! 3! 4! 5! 6! King Mo jednak wraca do ringu. Shaw od razu go dosiadł częstując go serią punchy. Sędzia nakazał przerwania tej akcji, tak też Shaw zrobił. Następnie podniósł rywala i kopnął go w brzuch, tylko po to aby wykonać Flowing DDT! Przypięcie! 1! 2! Kick Out! Shaw zaczął kontrolować ten pojedynek. Poczekał aż King Mo zacznie się podnosić po czym odbił się od lin, jednak nie spodziewał się, że Lawal wykona Lou Thesz Press, a następnie zobaczymy z jego strony Ground & Pound. King Mo szybko zaprzestał tej akcji. Obaj zawodnicy wstali, niemalże w tym samym momencie. Pierwszy zaatakował Lawal, wykonał Clothesline. Shaw błyskawicznie wstał, jednak równie szybko został powalony na matę, tą samą akcją. Kolejny raz Samuel się podniósł, jednak tym razem zainkasował Scoop Slam. Lawal odbił się od lin i dołożył Leg Drop. King Mo czekał tylko, aż Shaw wstanie przy pomocy lin, po czym gdy się odwrócił zainkasował Superman Punch! Lawal przeszedł do przypięcia! 1! 2! 3!

Winner: Muhammed „King Mo” Lawal (1-0) via pinfall (4:41)

Jerry Lawler: Lawal odnosi zwycięstwo, w pierwszej walce w historii World Wrestling Generation!

Matt Striker: Shaw tym samym traci szansę, na walkę w turnieju o pas WWG. Walka była dość wyrównana jednak zwycięstwo odniósł były zawodnik MMA

Jerry Lawler: W takim razie MMA, dziś górą, w pojedynku czysto wrestlingowym.

Matt Striker: Już za chwilę walka Koslov vs. Woods, jednak najpierw przenieśmy się do Trish Stratus, która przeprowadzi wywiad z Chavo Guerrero!

------------------------------------------------

Trish Stratus: Dziękuję, Matt. Tak jak powiedziałeś, moim gościem jest Chavo Guerrero. Chavo, jesteś jednym z zawodników, biorących udział w turnieju o pas. Za tydzień zmierzysz się z Jackiem Swaggerem, dla którego główną wartością jest patriotyzm, czy sądzisz, że fakt skąd pochodzisz, wyzwoli w nim dodatkowe pokłady energii w waszym pojedynku?

Chavo Guerrero: Trish, moja rodzina zrobiła więcej w historii amerykańskiego wrestlingu, niż nazwisko Swagger, nie mówiąc już o światowej scenie. Dzisiaj i jak i za tydzień będziemy w Kanadzie, to znaczy, że żaden z nas nie jest na swoim podwórku. Za siedem dni zwyciężę i udowodnię, co znaczy nazwisko Guerrero!

Nagle obok nich pojawia się Jack Swagger

Jack Swagger: Mylisz się Chavo. Może i jesteśmy w Kanadzie, jednak jest to państwo które bez USA, jest nic nie warte. Nie wspominając o Meksyku, uciekają tam wszyscy którzy nie są cywilizowani i nie potrafią dostosować się do naszego, porządnego systemu obywatelskiego. Za tydzień w ringu, wbiję Ci szacunek do USA, prosto do głowy. A nazwisko Swagger zapamiętasz na długo. Dziś pokażę przedsmak tego, co czeka cie za tydzień. Żegnaj Trish.

Swagger odchodzi

------- -----------------------

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/984/Alex_Koslov14_cutout_by_Crank.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/870/Xavier_Woods_cut_by_Danger_Liam.jpg

Match #2

WWG Title Tournament - Quaterfinals

Alex Koslov (0-0) vs. Xavier Woods (0-0)

Zawodnicy już w ringu, tak więc czas na gong rozpoczynający to starcie. Zawodnicy rozpoczęli od zwarcia. Stawka tego pojedynku jest wysoka, także trzeba będzie uważać, aby nie popełnić żadnego błędu. Clinch wygrał Koslov który następnie przeszedł do Headlocku. Woods jednak pchnął go na liny, Alex odbił się od nich, puszczając tym samym uchwyt. Koslov odbił się od przeciwległych lin i rozpędzony wpadł na rywala potężnym Shoulder Blockiem. Rosjanin poszedł za ciosem, odbił się od lin i wykonał Headbutt z wyskoku jednak chybił! Xavier Woods w porę się przesunął, co spowodowało nieprzyjemne spotkanie głowy jego rywala z matą. Woods wstał na nogi i zaczął rytmicznie klaskać, gdy jego rywal również wrócił do pozycji stojącej, zainkasował dropkick od czarnoskórego zawodnika. Koslov szybko wstaje i otrzymuje kolejny dropkick! Na Koslovie jednak nie robiło to wrażenia, wstał po raz kolejny i tym razem ściął z nóg Woodsa potężnym Clotheslinem, zanim ten spróbował wykonać trzeci dropkick. Koslov od razu podniósł swojego rywala i wyniósł go pod Vertical Suplex. Trzymał go w górze przez pewien moment, po czym wykonał tą efektowną i jakże efektywną akcje. Następnie przeszedł do przypięcia, ale nie zakończyło się ono sukcesem. Sędzia odliczył tylko do jednego. Koslov więc postanowił, sięgnąć po cięższy arsenał swoich akcji. Stanął na apronie i czekał aż Woods wstanie na nogi, gdy tylko to się stało zaatakował Springboard Splashem! Xavier jednak przerolował rywala i tym samym wykonał przypięcie. 1! 2! Kick Out! Obaj zawodnicy niemalże w tym samym momencie wrócili na nogi, pierwszy zaatakował Koslov, próbując wykonać Superkick, nie udało się to jednak, Woods zrobił unik po czym sam wyprowadził kopnięcie, po którym dołożył świetny Hammerlock legsweep DDT! Xavier poczuł przypływ adrenaliny, wszedł na narożnik i czekał, aż jego oponent się podniesie. Alex jednak błyskawicznie wstał i szarpnął za liny, nie dając czasu na reakcje rywalowi który wylądował, dość niedelikatnie na narożniku. Koslov wszedł na drugą linę, po czym dołożył kilka punchów dla Woodsa. Wszystko dopięte na ostatni guzik i jesteśmy świadkami świetnego Superplexu z narożnika w wykonaniu Rosjanina! Alex wraca jednak na narożnik i szykuje się do akcji wysokiego ryzyka! Co za akcja! Russian Star Press w wykonaniu Koslova! Przypięcie! 1! 2! 3!

Winner: Alex Koslov (1-0) via pinfall (5:53)

Jerry Lawler: Co za walka! Koslov pierwszym półfinalistą turnieju o pas WWG!

Matt Striker: Biorąc pod uwagę, to co pokazał, możemy śmiało zaliczać go do grona głównych faworytów tego turnieju.

Jerry Lawler: Bez wątpienia, kolejnym faworytem w wyścigu o pas WWG jest John Hennigan. On w dzisiejszej walce wieczoru podejmie Kenny'ego Dykstre. Emocje wiszą w powietrzu.

Matt Striker: Ponadto zobaczymy już za chwilę pojedynek div, będzie to walka eliminacyjna do Triple Threat Matchu w którym stawką będzie WWG Divas Title, ta walka, jak i finał turnieju o pas WWG odbędą się na gali WWG Stay Alive PPV.

Słyszymy theme Jacka Swaggera który wyraźnie zdenerwowany ruszył w stronę ringu. Gdy już się znalazł w kwadratowym pierścieniu, poprosił o mikrofon:

Jack Swagger: Może i jesteśmy w Kanadzie, ale gdy tylko wyjdziecie z tej hali, będziecie mieli w zasięgu wzroku granice z USA. Prawda jest taka, że bez USA, Kanada jest niczym. Podam wam przykład, żebyście zrozumieli. Detroit Windsor Tunnel, nie bez przyczyny ma w pierwszym członie Detroit. Równie dobrze, mogłoby być Windsor Detroit Tunnel, ale jednak tak nie jest. Musicie sobie uświadomić, że USA zawsze będzie nad wami dominowało, we wszystkich aspektach życia codziennego! Kolejny przykład! Wasz kochany hokej... NHL zostało założone w Montralu, mimo tego wyrwaliśmy wam tą ligę i teraz to z USA pochodzi większość zespołów. Bez USA, bylibyście niczym! Dosyć już o oczywistych sprawach, rzucam otwarte wyrwanie, dla każdego zawodnika z tamtej szatni, imigranta lub innych podludzi, udowodnię wam, że USA zawsze jest górą.

Po chwili oczekiwania usłyszeliśmy theme Kinga Cuerno! Był bardzo skoncentrowany i wolnym krokiem ruszył w stronę ringu. W końcu wszedł do kwadratowego pierścienia, a sędzia nakazał rozpoczęcie pojedynku

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1108/2711_Jack_Swagger.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/246/Vacant_Superstar_CutByJess_17September2013.jpg

Match #3

Normal Match

Jack Swagger (0-0) vs. King Cuerno (0-0)

Swagger od razu rzucił się na rywala za punchami. King Cuerno cofnął się aż do narożnika i przytrzymał się lin, sędzia zaczął wyliczać Swaggera, więc Jack zaprzestał obijać opponenta. Zawodnicy zasygnalizowali więc clinch, nie doszło jednak do niego, gdyż Cuerno wykonał kopnięcie w brzuch Swaggera, a następnie odbił się od lin i zamierzał powalić rywala Shoulder Blockiem, The All-American American pozostał jednak niewzruszony, Cuerno więc odbił się od lin raz jeszcze, jednak gdy wracał zainkasował Belly to Belly Overhead Suplex. King Cuerno po otrzymaniu tej akcji, aż wypadł z ringu. Swagger jednak nie czekał i ruszył za rywalem. Podniósł go niemal od razu i wykonał Snap Suplex. Nie miał zamiaru czekać, aż Cuerno wstanie na nogi, ponownie podniósł rywala, jednak tym razem wykonał German Suplex! Nie minęła chwila... kolejny German Suplex. Sędzia doliczył już do pięciu, tak więc Swagger wrzucił przeciwnika do ringu, po czym sam wrócił do miejsca w którym powinna odbywać się walka. Jack przeszedł do przypięcia. 1! 2! Kick Out! Swagger odbił się od lin i dołożył Knee Drop, następnie podniósł Cuerno i wykonał Irish Whip do narożnika, patriota wziął rozbieg z zamiarem wykonania Corner Splashu, jednak szybszy był Cuerno który wykonał rywalowi Pendulum Kick. King Cuerno nie tracił czasu, wskoczył do narożnik i dołożył Diving Double Axe Handle. Następnie pobiegł w kierunku lin, Swagger zdążył się przez ten czas pozbierać, Cuerno próbował wykonać Hurricanrane na rywalu, jednak Jack w porę skontrował i wykonał niesamowity Wheelbarrow Suplex! Swagger zaczął tanutować, chcąc pokazać, że to już koniec tego pojedynku. Czekał aż jego rywal wstanie na nogi, po czym wykonał Gutwrench Powerbomb! Przypięcie! 1! 2! 3!

Winner: Jack Swagger (1-0) via pinfall (4:12)

Przenosimy się na backstage gdzie do swojej walki o miano pretendentki do pasa WWG Divas szykuje się Layla. Rozciąga się dość intensywnie, jednak nagle atakuje ją od tyłu Gail Kim! Jej dzisiejsza rywalka! Gail rzuciła Laylą prosto w ścianę, po czym gdy ta chciała wstać na nogi, zainkasowała Roundhouse Kick! To nie był jednak koniec cierpień Brytyjki. Gail wykonała na niej Eat Defeat! Czy walka div się odbędzie? Do Layli po chwile dołączyli lekarze którzy się nią zajęli.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/85/lace_03b.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/91/Layla_CutByJess_27April2015.jpg

Match #4

#1 Contender's Match for WWG Divas Title

Gail Kim (0-0) vs. Layla (0-0)

Na ring weszła tylko Gail Kim. Layla się nie pokazywała, sędzia więc musiał rozpocząć pojedynek, od razu wyliczając Laylę. Ta jednak się nie pojawiła ze względu na kontuzje której się nabawiła po ataku Gail Kim.

Winner: Gail Kim (1-0) via count-out

Przenosimy się do Trish Stratus która ma kolejnego gościa

Trish Stratus: Panie i panowie, już za chwilę walka wieczoru Showtime #1! Hennigan vs. Dykstra. A ze mną jeden z bohaterów tego starcia John Hennigan! Witaj John, jak czujesz się przed tak ważnym dla ciebie pojedynkiem? Stawką jest półfinał turnieju o pas WWG.

John Hennigan: Witaj Trish, walka z kimś takim jak Kenny Dykstra nie powinna mi sprawić problemów, nie sądzisz? Jestem znany na całym świecie jako jeden z najlepszych zawodników obecnego pokolenia. Podczas gdy Dykstra... jest nikim. To nawet nie średniak, podczas gdy ja zaliczam się do klasy światowej.

Trish Stratus: A co sądzisz o swoim potencjalnym przeciwniku w półfinale, Alexie Koslovie?

John Hennigan: Nigdy z nim nie walczyłem, jednak nie jest ważny mój rywal, czy to będzie Dykstra, Koslov czy inny z zawodników biorących udział w turnieju, mój cel jest jeden WWG Title i osiągnę ten cel.

John Hennigan odchodzi, a my przenosimy się na ring

Ponownie słyszymy theme prezesa Chrisa Westona, który stanął na rampie, a następnie nakazał wyłączyć jego muzykę wejściową

Chris Weston: Jak się bawicie? Byłem na zapleczu i pilnowałem wszystkiego, aż wpadłem na ciekawy pomysł. Dlaczego nie zadowolić potencjalnych fanów WWG i nie zorganizować Main Eventu w innej stypulacji niż Normal Match? Jako że to moja organizacja, mogę robić co chce, oczywiście w granicach rozsądku. Dlatego walka Hennigan vs. Dykstra to od teraz 2 Out of 3 Falls Match!

Prezes opuszcza rampę i udaje się na backstage, a przed nami walka wieczoru!

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/41/3942_John_Morrison.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/22/Kenny_Dykstra_2.jpg

Main Event

2 Out of 3 Falls Match

WWG Title Tournament – Quaterfinals

John Hennigan (0-0) vs. Kenny Dykstra (0-0)

Lita: Panie i panowie, przed nami walka wieczoru WWG Showtime #1! Prosto z WFCU Centre w Windsor, Canada! Czas na 2 Out of 3 Falls Match, którego stawką będzie półfinał turnieju o pas WWG! Pierwszym z zawodników, jest pochodzący z Los Angeles w Californii. Mierzący 183 cm, ważący 98 kg! Jooohhnnn Hennigan! Jego rywalem będzie, pochodzący z Worcester w Massachusetts, mierzący 185 cm, ważący 100 kg! Keennnyy Dykstra!

Zawodnicy oficjalnie zostali zapowiedziani przez Litę, czas więc na walkę. Hennigan i Dykstra już w ringu. Mamy gong! Kenny zaczął tanutować, co spotkało się, z praktycznie zerowym odzewem publiki. Zdenerwowany Dykstra ruszył więc na rywala z zamiarem wykonania uderzenia, John jednak przyblokował opponenta i sam wyprowadził potężny prawy. Po chwili ujrzeliśmy całą serie ciosów w twarz Dykstry. Następnie mamy Irish Whip na liny, Dykstra odbił się od nich i otrzymał Spinning Wheel Kick! Po tym ciosie, Kenny opuścił ring a sędzia zaczął go wyliczać. Hennigan nie chciał jednak czekać i postanowił zaatakować rywala będącego poza kwadratowym pierścieniem, wykonując piękny Suicide Dive! Obaj wrestlerzy wlecieli w barierki otaczające ring. Sędzia więc zaczął wyliczać. 1! 2! 3! 4! 5! 6! Hennigan wstaje i wrzuca do ringu Dykstre. Następnie sam wchodzi na trzecią linę i wykonuje na rywalu, który dopiero co się podniósł, Crossbody z próbą przypięcia 1! 2! Kick Out! Zawodnicy wstają niemalże równocześnie na nogi, jednak równocześnie również, powrócili do parteru, gdy wzajemnie ścięli się z nóg Clotheslinem. Sędzia znowu był zmuszony do wyliczania zawodników...1! 2! 3! 4! 5! Dykstra wstał pierwszy i ruszył w kierunku narożnika, wszedł na trzecią linę, jednak wtedy na nogi wrócił Hennigan i podbiegł do rywala, a następnie zrzucił go z narożnika, niefortunnie Dykstra upadł na schody będące za ringiem. John od razu ruszył za rywalem, wrzucił go do ringu, a następnie wykonał Moonlight Drive! Pin. 1! 2! 3! John Hennigan zdobywa przypięcie! Mamy 1:0 dla Hennigana. Sędzia teraz pyta Dykstre czy ma zamiar kontynuować dalej walkę, Kenny doszedł do siebie, czas więc na drugie starcie. Sędzia dał sygnał, a Dykstra ruszył w stronę rywala, został jednak ścięty potężnym Enzuigiri! Hennigan przeciągnął go w okolice narożnika, szykował się do The End of the World! Nagle jednak ktoś pojawił się z mikrofonem na rampie... to Sam Shaw!

Sam Shaw: John, muszę Ci przekazać ważną wiadomość, chodzi o to...

Hennigan spojrzał się w kierunku rampy, przez co był wyraźnie rozproszony. Wykorzystał to Dykstra wykonując Roll Up! 1! 2! 3! Błyskawiczne przypięcie i mamy 1:1! Kenny Dykstra zdobywa przypięcie! Shaw tymczasem stał nadal na rampie z uśmiechem na twarzy. Czas na walkę numer trzy. Hennigan był wyraźnie zmotywowany i naładowany energią z jednym celem, którym było zwycięstwo. John ruszył z serią uderzeń, następnie dołożył serię kopnięć, z kończącym w brzuch przeciwnika, dołożył Snapmare, a następnie odbił się od lin i zaatakował wykonując Running Knee w twarz Dykstry. Wtedy na krawędzi ringu pojawił się Shaw który krzyczał coś w kierunku Hennigana. Gdy tylko jednak ten, odwrócił się w stronę swojego rywala, zainkasował Jumping Cutter! Przypięcie! 1! 2! 3?! Nie! Kick Out! Dykstra złapał się za głowę, chyba nie tak to miało wyglądać. Nagle na arenie pojawił się King Mo! Zaatakował on potężną serią prawych Samuela Shawa i obaj wdali się w brawl przez który wylądowali na zapleczu. W ringu Dykstra nieco mniej pewny siebie po tych wydarzeniach podniósł Hennigana, jednak ten go odepchnął, wykonując po chwili Superkick! Następnie Hennigan przeciągnął opponenta do narożnika i wszystko wskazywało na to, że wykona swój finisher. Tak też się stało. The End of the World! Przypięcie...1! 2! 3!

Winner: John Hennigan (1-0) via pinfall (8:59)

Jerry Lawler: Co za walka wieczoru! Jeszcze mam ciarki!

Matt Striker: Hennigan tym samym awansował do półfinału turnieju o pas WWG. Zmierzy się tam z Alexem Koslovem na Showtime #3!

Jerry Lawler: Jestem ciekawy, jaki interes w tej walce miał Sam Shaw, on swój pojedynek dziś przegrał, jednak wyraźnie miał zamiar pomóc Dykstrze.

Matt Striker: Może chodziło o zaszkodzenie Henniganowi?

Jerry Lawler: Naprawdę Matt, nie mam pojęcia jednak dobrze, że King Mo uratował dzisiejszą walkę wieczoru.

Matt Striker: Odpowiedzi na niektóre pytania dostaniemy zapewne już wkrótce. Może na następnej gali? Również tutaj, w pięknej arenie WFCU Centre! Jest jednak na co czekać, odbędą się kolejne dwa ćwierćfinały turnieju o pas WWG – Swagger vs. Chavo oraz Edwards vs. Drago. Zobaczymy drugą walkę kwalifikacyjną do WWG Divas Title Matchu i wiele więcej. Na dziś to już wszystko. Z WFCU Centre na dwa tygodnie, żegnają się Matt Striker...

Jerry Lawler: Oraz Jerry „The King” Lawler!

-----------------------

Vip: 70$

Średnie: 45$

Najtańsze: 25$

Witamy nowego bookera :D

Początkowy segment, no tak, od czegoś trza zacząć.... w sumie na plus bilans wygranych/przegranych... sama gadka była taka sobie.

Tak łatwo Samuel idzie w odstawkę? Jakoś w to wątpię i czekam co z nim dalej będzie...

Trish przeprowadza wywiady? Spory minut, ją można lepiej wykorzystać, lub poprostu zatrudnić do tego kogoś tańszego...

Koslov wygrywa, co było do przewidzenia... dalej mamy dobry speech Swaggera, który jest dobrą postacią, ale na przyszłość wydłuż jego segmenty, bo nie wygląda to dobrze, gdy ktoś mówi 3 zdania..

Gail atakuje Laylę... niech teraz Layla się odpłaci i trzymaj je z dala od pasa, nie przepadam za nimi obydwoma :P

Ta... wywiad z Morissonem + speech prezesa znów za krótkie.. naprawdę, musisz dać więcej czasu ludziom z mikrofonem...

Dziwi pojawienie się Samiego, szczególnie w takim momencie. Oczywiście dziwi =/= nie cieszy, wręcz przeciwnie - chciałbym żeby był u Ciebie czołową postacią, widzę w nim potencjał o ile... dostanie mikrofon na dłużej niż wszyscy dzisiaj :D

W końcu twoja debiutancka gala.

Mocnego rosteru to ty nie masz i trochę się dziwię że to Swagger nie idzie po pas ale zobaczymy jak to rozegrasz.

Gdzie jest Aj Lee?

Fakt wypowiedzi zawodników trochę przykrótkie ale można to poprawić.

Walki nie porwały ale są ok.

Jest nieźle ale wątpie czy długo pociągniesz przy tak małym rosterze.

Strike First

1666685508559ec7a1aad8c.jpg

Słusznie zostało zauważone, że proma, wywiady itp. są za krótkie. Trudno przez to wczuć się w to co mówi zawodnik.

Drugim takim minusikiem jest wykorzystywanie Trish i Lity do innych rzeczy niż walka. Akurat te panie moglyby dać wiele dywizji kobiet.

Turniej do głównego pasa jest naprawdę ciekawy. JoMo, Koslov, pewnie jeszcze Shaw i Mo się w to zamieszają. Świetnie wykorzystałeś ich wszystkich i moim cichym faworytem jesg Koslov.

Swagger wyrasta na mocnego zawodnika. Nie wiem czy ta patriotyczna otoczka nie znudzi się za szybko, ale na początek jest dobrze. Tylko, żeby ten jego speech był dłuższy.

SAWF - zapraszam bardzo serdecznie do komentowania

~I still believe in The Shield~

19938320425564da01df445.jpg

• Urządzenie:  Windows

Ocena gali:

Karta: 4/10

Backstage: 5/10

Walki: 5/10

Ocena prasy:

Dobry roster daje sporo możliwości na feudy. Trochę przykrótkie są na razie segmenty i proma. Ciekawi promowanie i postać Samuela Showa. Mimo przegranej z King Mo pojawił się przy main evencie. Małym minusem jest na razie to, że mało widać nawiązywanych się feudów, ale to dopiero pierwsza gala. Czekamy na więcej.

Frekwencja: 5085

Bilety: 585*75+2000*45+3000*25=0,2 mln do budżetu

Witam nowego bookera ;)

Otwarcie Westona było zwykłe i nic wielkiego do federacji nie wniosło. Standardowe jak na początek federacji. Szkoda, że przegrał Shaw, bo tak to wyszedł na cieniasa i widać, że u ciebie będzie miał niewielkie szanse na przebicie się wyżej.

Narzekacie na Trich jako interviewera? A kto wie czy potem po jakiś story nie wróci do czynnej kariery :)

Fajne speeche Chavo i Jacka i po tym co przeczytałem to chyba zapoiwada nam się feud między tymi zawodnikami. Chętnie coś takiego zobaczę, bo obaj dobrze się prezentują w swoich gimmickach.

Koslov przechodzi do półfinałów? Nie liczyłem na niego, bo on raczej nie jest tak dużą gwiazdą, żeby zdobyć WWG Title.

Swagger musiał wygrać ten open challenge i dzięki temu zbuduje się na solidnego zawodnika.

Ale zła ta Gail Kim. Ciekawe kto będzie jej rywalką o pas.

Wywiad Henningana był trochę krótki, ale za to widać było tutaj jego gimmick i muszę przyznać, że John będzie jednym z głównych faworytów do wygrania WWG Title.

Shaw przeszkodził, ale John i tak sobie poradził. Coś czuje feud między tymi panami, ale nie będę zapeszał.

Gala wyszła dosyć krótko i bardziej skupiała się wokół walk. Segmenty dosyć krótkie i mało ich było, więc jest trochę rzeczy do poprawy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 17 odpowiedzi
    • WWE Royal Rumble 2025
      Spekulacje i dyskusje na temat WWE Royal Rumble 2025!
        • Dzięki
      • 79 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 17 922 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 686 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 100 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 350 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 146 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 172 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 513 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 850 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #771 Data: 04.02.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • MattDevitto
      Kurczę pieczone Ale teraz zacząłem łączyć kropki.... Za rok gala wiadomo gdzie i dlaczego $$$, więc poczciwy Titus jest idealnym kandydatem na zwycięzcę. Ależ to będzie piękne redemption po małej wpadce kilka lat wcześniej - od zera do bohatera - Amerykanie kochają takie historie Proszę wsiadać do pociągu Titus O'Neil RR winner 2k26!
    • -Raven-
      Rozmawiali wyłącznie po francusku
    • -Raven-
      W zeszłym roku stawiałem na Rudą, ponieważ Aliensowa miała pas już bardzo długo i WM-ka była na papierze dobrym momentem żeby zrzucić z niej złoto, a Linczująca już dawno nie miała pasa, tak więc ułamki wychodziły mi tak a nie inaczej. Mimo to, fajnie się było pomylić w tej kwestii Akurat w tym przypadku uważam podobnie. Stratna ma zbyt krótko tytuł (nie dali jej się jeszcze wykazać), a Flara jest na papierze takim "faworytem", że w ramach "zaskoczenia" powinni ją tutaj podłożyć. Jabłecznikowa zbiera tytuły tak ekspresowo, że jeszcze na spokojnie ma czas żeby w tej kwestii ścignąć starego, tak więc tutaj na spokojnie będzie mogła jobnąc, żeby wypromować nową gwiazdę ze stajni W.        Bardzo dobry ruch z "rozbiciem" tagu Callgirl i Bi-Anki. Jade koszmarnie wypadała na tle Belair. Była sztywna, kanciasta i jej akcje nie wyglądały w ringu płynnie. Baardzo się to rzucało w oczy w kontraście do roboty jaką wykonywała Warkoczowa. Storm wyglądała wyłącznie dobrze kiedy trzeba coś było odwalić siłowo. Wycofanie jej z tagu i scenariusz, że któraś z kumpelek (Bianca lub Naomi) ją wyeliminowała, to samograj i instant materiał na turn i starcie na WM-kę. Niby logika podpowiada Naomi (bo to ona najwięcej zyskała na wyeliminowaniu Koksiary), ale chciałbym zobaczyć zestawienie Montezowej z Siwą na WrestleManii, gdzie Belair by wygrała dzięki Naomi (bo okazało by się, że jednak obie były w zmowie).    
    • HeymanGuy
      Energetyk Saints Flow? Ogólnie uwielbiam Saints Row ale tylko 1 i 2. Od trójki niestety to rownia pochyla na sam dół
  • Dodaj nową pozycję...