Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Silesian Wrestling Federation (SWF)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Yarekson - tobie także thx za komentarz. Tak, wiem że pas Europy wymaga budowy, ale po prostu brakuje mi weny.... Hardy wygrał, bo stwierdziłem, że na tle Stinga, Ceny, Breeze'a, Jericho i Bryana wygląda słabo, więc trza go podpromować.

Silesian (and World) Wrestling Night #10 08.06.2015 r. - Katowice, Spodek

Bilety: VIP - 90

średnie - 50

tanie - 20

Jak zwykle pokaz fajerwerków rozpoczyna SawWN, a zaraz po nich gra znany powszechnie theme i do ringu, przystrojonego czarną płachtą, zmierza już Chris Jericho. Kiedy bierze on w ręce mikrofon światło lekko przygasa.

Jericho: Welcome to... SawWN is Jericho! Taaaak... już niedługo "The Best In The World At What He Does" będzie otwierał tygodniówki jako SWF Global Heavyweight Champion, ale zanim to nastąpi, Chris będzie gospodarzem pierwszego w historii SWF Highlight Reel! Kto będzie moim gościem? A no będzie ich kilku - Big E Langston , Cage , Samoa Joe , Dolph Ziggler i SWF European Champion - PAC! . Ale po kolei. Big E zapraszam.

Gra theme i na Stage'u pojawia się Big E Langston.

Langston: Grrrr.... "American Train" Big E Langston jest tu i jest bardzo zadowolony z zaproszenia do najlepszego programu rozrywkowego w historii telewizji! "American Train" jest gotów odpowiadać na twoje pytania Chris!

Jericho: Big... poczekaj chwilę... czegoś mi tu brakuje... a no tak... czy możemy prosić o coś do siedzenia? Tak lepiej, dzięki. A więc wracając do tematu... Langston: za 13 dni zmierzysz się w brutalnym Elimination Chamber Matchu doświadczonym Samoa Joe, z świetnym ringowo narcystycznym Dolphem Zigglerem, z niebezpiecznym Cage'm, z mistrzem Europy PACem, oraz z kimś z trójki Curtis Axel, Matt Sydal i Kazuchika Okada, którzy dziś zawalczą w walce eliminacyjnej. Co czujesz, kogo się obawiasz i jakie szansę dajesz każdemu z Was na zostanie SWF European Championem?

Langston: Tak więc Chris... po kolei. Moi rywale są mocni, ale zapominasz, że najlepszy ringowo, najbardziej niebezpieczny, a także najbardziej głodny zwycięstw jestem ja! Na Elimination Chamber czeka mnie ciężki pojedynek ale jestem pewny, że to ja wygram! Nikomu z nich nie daję żadnych szans w walce z lokomotywą!

Gra theme Samoa Joe.

Joe: Posłuchaj mnie Langston. Pamiętasz co tydzień temu zrobił nam Cage? On jest niebezpieczny i dlatego chcę Cię prosić o jedno. Musimy razem pokonać Go! Nieważne co będzie potem. Czy mistrzem będziesz Ty,ja, PAC czy ktoś inny. Ważne jest tylko to, żeby pasa nie przejął Cage! Pamiętasz jak wyeliminowałeś Go z Battle Royal na Welcome PPV, a on wrócił do ringu i to przez niego nie jesteś dzisiaj SWF European Championem? Musimy ZNISZCZYĆ tego człowieka, a dokonać tego możemy jedynie razem!

Langston: Joe: było minęło! Teraz "American Train" chce tylko odzyskać to, co do niego należy! Nie będę rozpamiętywał ataku Cage'a, bo zajmując się nim nie zdobędę pasa mistrzowskiego.

Joe: Jeśli on dalej będzie pojawiał się w SWF to także tego pasa nie zdobędziesz! E... gdy wyeliminujemy Go osobiście dopilnuję, abyś został pretendentem do SWF Global Heavyweight Championsip!

Langston chciał coś powiedzieć, ale zagrała muzyka i do ringu zmierza Doplh Ziggler!

Ziggler: To takie wzruszające... duży, gruby, biedni Joe boi się swojego przeciwnika i szuka wsparcia w drugim nieco bardziej wysportowanym i silniejszym koledze... Samoa Joe, "The Samoan Submission Machine", dawny mistrz prosi kogoś, kto nie osiągnął za wiele w walce z osobą, która nie osiągnęła dotychczas nic! Oj, biedny Joe... może lepiej od razu poddaj się i nie wychodź do walki!

Gra theme PACa! Mistrz pojawia się ze swoim pasem na arenie i biegnie do ringu, gdzie prosi o mikrofon. Samoa Joe tym czasem siada na kanapie.

Ziggler: Oj, już się zmęczył i musi usiąść. Heh.

PAC: Ziggler zamknij się! Nie wiem o co Wy się sprzeczacie! To ja jestem mistrzem, czuję się pewnie w tej walce, bo inaczej bym jej nie ogłosił, a każdy myśli, że może ją wygrać. Samoa: myślałem, że jesteś inny i nie będziesz płaszczył sie przed kimś i próbował Go wykorzystać do swoich celów, ale jak widzę myliłem się. Panowie... rozczaruję Was... na Elimination Chamber PPV PAC pozostanie mistrzem Europy! Mogę pokonać wszystkich razem i każdego z osobna w każdej chwili, nawet teraz!

Zawodnicy byli gotowi do walki, a Jericho postanowił opuścić ring, ale nagle z trybun do pierścienia z kastetem na dłoni wpada Cage! Uderza on najpiew Joe, potem Big E, następnie PACa, a Ziggler w tym czasie opuszcza arenę. Na Stage'u ustawia się obok patrzącego na całą sytuację Chrisa. Cage także patrzy w tamtą stronę. Jericho nagle wykonuje Codebreaker na Dolphie! Publika cheeruje, a wściekły Cage odwraca się i wykonuje Spear podnoszącemu się właśnie Big E Langstonowi. "Y2J" nie decyduje się ostatecznie na atak.

My zaś przenosimy się na BackStage, gdzie widzimy idącego w stronę ringu Curtisa Axela. Gdy wrestler widzi kamerę podchodzi do niej.

Axel: Pewnie i tak nie rozumiecie co do was mówię, żałosne polaczki... jestem Curtis Axel i jestem wrestlerem trzeciej generacji! Mój dziadek był wrestlerem, mój ojciec był wrestlerem i ja jestem wrestlerem! Jestem uosobieniem perfekcji i już za chwilę pokonam swoich rywali i stanę się pretendentem do SWF Global Heavyweight Championship, który zdobędę na Elimination Chamber PPV! Perfection... is coming!

Walka nr 1. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/761/Natalya_Neidhart1_cutout_by_Crank.jpg vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/4582/3346_Sasha_Banks.jpg

Natalya vs. Sasha Banks

Gong. Natalya od razu biegnie na Sashę i próbuje powalić ją Cloteslinem, lecz ta unika ciosu, odbija się od lin i panie stają na przeciwko siebie. Kanadyjka zostaje powalona Dropkickiem, a potem otrzymuje Superplex. Następnie zapina Headlock i Neidhart walczy z bólem. Po chwili Natalya wstaje i łokciem uderza Sashę w brzuch. Ta puszcza Headlock i zaraz zostaje przerzucona jak w amatorskich zapasach. "Nattie by Nature" wykonuje Belly-To-Back Suplex, po czym czeka aż przeciwniczka wstanie. Banks podnosi się i wściekle biegnie na opponentkę, ale otrzymuje Powerslam! Nastepnie zawodniczka z Calgary dokłada Vertical Suplex. Sasha leży, a "The Hart Dungeon Diva" podchodzi od tyłu i chce zapiąć swój submission! Jednak zostaje odkopana butem w twarz. Rywalka powstaje i Natalya musi uznać jej wyższość po otrzymaniu High Knee. Kanadyjka pada na matę, a rywalka przechodzi do pinu. 1...Kick-Out! "The Boss" jest wściekła i znowu zapina Headlock. Przeciwniczka walczy z bólem, mija chwila i sytuacja nie ulega zmianie. Publika dopinguje ją, co bardzo jej jak widać pomaga, gdyż odbija się ona nogami od ringu i wykonuje dziwną, ale niesamowitą Hurricanranę!!! Publika nagradza to potężnym cheerem, zaś Kanadyjka dokłada jeszcze podnoszącej się opponentce German Suplex połączony z przypięciem. 1...2...Kick-Out! Natti nie dowierza, a Sasha staje na przeciwko niej. Następnie młoda zawodniczka podchodzi do tej bardziej doświadczonej mając na ustaw perfidny uśmiech i odpycha ją. Wkurza to Natalya'ę, która uderza ją mocnym Punchem tak, że ta pada. Kanadyjka dokłada Stompa w głowę, po czym ustawia się w narożniku. Sasha powoli podnosi się i otrzymuje Running Pushing Stomp! Zawodniczka pada na mate, a rywalka przypina. 1...2...3!

Winner: Natalya

Po starciu szczęśliwa Natalya wchodzi na narożnik, gdy nagle wybrzmiewa muzyka i Tamina pojawia się na Stage'u. Publika wita ją raczej nieprzychylną reakcją, a ona biegnie w stronę ringu. Nattie wychodzi z kwadratowego pierścienia i zostaje powalona Cloteslinem. Tamina dokłada Snap Suplex, po czym wykonuje Kanadyjce, która się podnosi, Superkick, a ta pada na schodki! Sędziowie i ochrona wbiegają na arenę i zagradzają zawodniczce drogę do rywalki, a ta uśmiecha się, wchodzi do ringu i na narożnik, po czym wykonuje Superfly Splash na Sashy Banks, a następnie udaje się na zaplecze.

...Na zaplecze, na którym jest już John Cena.

Cena: Tydzień temu Sting wyzwał mnie na konfrontację... skoro tego chcesz Borden... już za chwilę... będę czekał!

Obraz znika, a my przenosimy się w inne miejsce na Backstage'u, a dokładnie do szatni, gdzie są już Angelico i Finn Balor.

Angelico: Tydzień temu Cryme Tyme wkurzyli nas mówiąc wiele głupot. Z jednym jednak się zgadzamy - prawdziwy team musi mieć nazwę! Nazwę, która ich opisuje. Ja jestem "South Africa Heartthrob", a mój partner to "Irish Captor", dlatego od teraz będziemy znani jako... Captor Heartthrob!

Balor: Co? Skąd Ty wymyśliłeś tą nazwę?

Angelico: A co? Masz jakąś lepszą?

Balor: Każda byłaby lepsza!

Angelico: To wymyśl jakąś!

Balor: Tak... a więc będziemy... Balgerico!

Angelico: Serio? Serio? Czy Ty uważasz, że to Balgerico jest lepsze od Captor Heartthrob?

Balor: No to może.... hmmmm... O! Wiem! Wiem! African and Europe Alliance!

Angelico: Cooooooo? za kogo Ty nas masz? Jesteśmy Captor Heartthrob i tyle!

Balor: No ok, jeśli nie wymyślimy nic lepszego przez ten tydzień to ok...*

Obraz znika, a my przenosimy się do ringu na konfrontacje.

A tymczasem w ringu jest już John Cena. Do pierścienia zmierza także Sting!

Cena: Pozwól, że zacznę Borden. Za 13 dni wejdziemy do najbrutalniejszej konstrukcji w historii wrestlingu, za 13 dni stoczymy walkę, gdzie nie ma miejsca na sentymenty. Za 13 dni dowiemy się kto zostanie mistrzem tej federacji, która podobno tyle dla ciebie znaczy, rozumiesz mnie? Pas mistrzowski, ważna dla ciebie federacja... a Ty jesteś gotów zrezygnować z prowadzenia jej jako mistrz? Jesteś gotów odpaść jako drugi, żebym tylko ja odpadł jako pierwszy? Czy Ty siebie słyszysz? Albo leży Ci na sercu dobro tej federacji albo chcesz mnie po prostu udupić! Twoja niedawna wypowiedź pokazuje, że zależy Ci tylko na tym drugim Sting, a to tylko pokazuje jak zakłamany jesteś! Czemu buczycie na mnie? To Sting robi was w chuja!

Sting: Johnie, posłuchaj teraz Ty. Taki stary, a taki głupi... łatwo można domyślić się, że mówiąc o tym, że nie muszę nic udowadniać nikomu poza tobą, oznacza po prostu, że mam dwa cele. Pierwszym, tym głównym, jest przeszkodzenie tobie w zdobyciu tego pasa. Drugim jest jednak zdobycie tego trofeum. Owszem, chcę Cię, jak to powiedziałeś, udupić. Chcę tego bardzo. Jednak kiedy już wyeliminuję Ciebie John...

Cena: GDYBYŚ... gdybyś mnie wyeliminował, chociaż wiemy że to się nie stanie.

Sting: gdybym Cię wyeliminował nie wyjdę z ringu tylko dalej będę walczył aby dawać rozrywkę fanom oraz zdobyć SWF Global Heabyweight Championship!

Cena: Borden: jedyne co mógłbyś zdobyć w SWF to SWF Global Pensioner Championship! Pogódź się z tym dziadku i wycofaj się! Jak już powiedziałem Elimination Chamber to najbardziej krwawa ze wszystkich klatek. Jest gorsza od Steel Cage Matchu, od Hell in a Cell Matchu czy nawet od klatki UFC Borden! Jeśli wejdziesz do tej klatki to twoje żebra zostaną złamane a marzenia o powrocie na szczyt prysną i znowu będziesz dla wielu tylko byłą gwiazdą! Posłuchaj mnie Stingu... skoro już raz Cię pokonałem to dlaczego nie miałbym tego zrobić drugi raz, szczególnie teraz kiedy po mojej stronie opowiedzą się pewnie Jeff Hardy, wielokrotny mistrz wielu federacji i bardzo doświadczony zawodnik i młody Tyler Breeze, któremu tacy ludzie jak Ty zabierają czas. Kto Cię przed nami obroni? Daniel Bryan - kozojebca nie używający mózgu? Czy może Chris Jericho - stara gwiazda wrestlingu, która jeszcze 10 lat temu byłaby twoim atutem, a teraz? Teraz jest to tylko ktoś kto walczy, bo nie nadaje się na gwiazdę rocka! Wraca do tego biznesu tylko po to, aby przypomnieć o swoim istnieniu i zwiększyć liczbę sprzedanych albumów Fozzy! Musisz się pogodzić z tym, że na Elimination Chamber... John Cena zakończy twoją karierę.

Sting: Piękna przemowa John. Szkoda tylko, że po pierwsze - ja nie dam Ci mnie zdominować, po drugie - to co powiedziałeś o reszcie zawodników... Bryan już raz pokonał Breeze'a, więc idąc twoją logiką 21 czerwca zrobi to poraz drugi. Hardy i Jericho - ośmielę się stwierdzić, że Chris jest lepszym zawodnikiem od Jeffa!

Na arenie rozbrzmiewa znany nam utwór i na arenę wchodzi z mikrofonem w ręku kolejny uczestnik walki o pas na Elimination Chamber - Jeff Hardy.

Hardy: Hah! Jericho lepszy ode mnie? Chyba się przeliczyłeś. Obydwaj się przeliczyliście!

Cena: Jeff to nie twój moment...

Hardy: Zamknij twarz John! Posłuchajcie mnie obaj. Na Welcome PPV uczciwie zdobyłem Title-Shoota, który mi się, w przeciwieństwie do was - którzy dostaliście tę walkę za nic, należy! Tydzień temu pokonałem Bryana i teraz to ja jestem faworytem bukmacherów do wygranej na Elimination Chamber PPV!

Sting chce coś powiedzieć, ale gra kolejny theme i pojawia się SWF Global Heavyweight Champion Daniel Bryan.

Bryan: jedno muszę Ci oddać Jeff - tydzień temu pokonałeś mnie, przyznaję. Popełniłem błąd, ale teraz, dzięki tobie, już go nie popełnię i na Elimination Chamber PPV obronię swój pas! Chciałem Ci powiedzieć, że bukmacherzy bardzo często się mylą, szczególnie jeśli chodzi o sport tak nie przewidywalny jak wrestling! Nasza walka się zbliża i ja mam zamiar ją wygrać i zachować to! Daniel Bryan... Never give up!

Cena: EJ, chłoptasiu to mój tekst!

Sting: Uspokój się John! To był tekst starego Johna, który zginął! Zabiłeś tą osobę Cena i teraz poniesiesz tego konsekwencje! Elimination Chamber - do zobaczenia.

Sting zamierza opuścić ring, ale Cena odciąga Go od lin i wykonuje Stunner! Hardy rzuca się z Punchami na mistrza, a Cena dokłada Attitude Adjustment na Stingu. Bryan powalił w między czasie Hardy'ego i następnie wykonuje Buisaku Knee na Cenie! Publika YESuje, a "The Beard" pomaga wstać Stingowi i panowie podają sobie ręce stojąc na Ceną, zaś Hardy stoi przy ringu i nie ośmiela się atakować face'ów.

A my przenosimy się na zaplecze. Korytarzem idą Samuray del Sol and Aero Star, którzy jeszcze dziś zmierzą się z Cryme Tyme w walce o miano pretendentów do pasów tag teamowych.

Walka nr 2. Qualifing for Elimination Chamber for SWF European Championship Triple Threet Match.

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/curtis_axel_g4s_3.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/920/Evan_Bourne_CutOut_Jess-x_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2903/70_Kazuchika_Okada_6th_Year_Anniversary.jpg

Curtis Axel vs. Matt Sydal vs. Kazuchika Okada

Gong. Starcie rozpoczyna się od tego, że panowie patrzą na siebie. W pewnym momencie Okada kiwa głową do Sydala i obydwaj rzucają się na Axela obijając Go Punchami. Po chwili odbijają zawodnika od lin Irish Wipem, a ten po odbiciu otrzymuje Clotesline od panów. Kiedy wstaje otrzymuje Cradle Suplex od Sydala oraz Divind Elbow Drop z narożnika od Okady. "The Axel Man" zostaje wykopany z ringu przez Matta. Ten odwraca się i razem z Kazuchiką patrza sobie w oczy. Następnie przechodzą do zwarcia. Po chwili wygrywa je Japończyk, a Amerykanin pada na kolana. "Rainmaker" wykonuje Dropkick, a potem Backdrop Suplex. Następnie widzimy jak wchodzi na narożnik, a gdy już na nim jest skacze Senton Atomico na wstającego poza ringiem Axela! Panowie leżą, a trzeci z uczestników walki wychodzi poza ring i podnosi Okadę, któego wrzuca do ringu. Następnie wykonuje Stomp Curtisowi i samemu wraca do kwadratowego pierścienia. Tam "Shin Jidai no Ace" "wita" Go Dropkickiem. Matt leży, zaś rywal wskakuje na drugą linę, z której wykonuje Stomp leżącemu "King of Gin". Okada daje rywalowi szansę, żeby się podniósł. W tym czasie Axel chce wrócić do ringu, jednak gdy jest na apronie zawodnik z kraju kwitnącej wiśni odbija się od lin i mamy Dropkick dla Curtisa! Spada on z apronu, a Kazuchika idzie do innego narożnika, gdzie czeka aż Sydal wstanie. Gdy to się dzieje obydwaj biegną na siebie. Matt próbuje szczęścia Cloteslinem lecz opponent robi unik i widząc podnoszącego się za ringiem Axela zaskakuje Go Suicide Divem! Publika cheeruje, zaś Sydal wchodzi szybko na narożnik i wykonuje Japończykowi Shooting Sydal Press, lecz ten robi unik i "King of Gin" uderza mocno w matę! Powoli podnoszą się dwaj pozostali rywale. Curtis Irish Wipem próbuje wbić Okadę w metalowe schodki, ale ten wskakuje na ten element areny! Wykonuje z niego Suicide Dive dla Axela! Następnie zawodnik z Azji wrzuca do ringu "Axemana". Samemu zaś wchodzi na narożnik, z którego wykonuje Diving Elbow Drop. Zaraz po tym podnosi rywala i wykonuje mu Heavy Rain! Kazuchika czeka aż rywal się podniesie i sygnalizuje Rainmakera, ale wtedy do ringu wślizguje się Sydal, który powoli podnosi się, a kiedy jest na nogach Okada wykonuje mu German Suplex. Zawodnik powstaje i otrzymuje Clotesline od Axela! "The Axel Man" przypina. 1...2...Sydal przerywa pin! Wścieka to niedoszłego zwycięzcę, który wyrzuca Go z ringu i tauntuje. Nie widzi tego, że za nim podnosi się już Okada, więc gdy się odwraca otrzymuje Elevated DDT. Kazuchika zapina Red Link, a przeciwnik walczy z bólem... lecz po chwili odklepuje!

Winner by submission: Kazuchika Okada

My tymczasem przenosimy się na korytarz, gdzie idzie Tamina Snuka. Zawodniczka wchodzi w pewnym momencie do pomieszczenia z napisem "CEO Office". Widzimy tam jak wściekła Tamina podchodzi i uderza w biurko, za którym siedzi Paul Kowalsky. Snuka obkrąża mebel, a prezes podnosi się wściekle z krzesła. Zawodniczka niespodziewanie chwyta prezesa za koszulę i rzuca nim w stojącą za nim szafkę. Prezes leży ledwo przytomny.

Snuka: Posłuchaj mnie prezesiku. Wysyłam Hogana na emeryturę, a Ty nawet nie potrafisz się do tego odnieść!? Powinieneś mi pogrozić, albo nawet mnie zwolnić tydzień temu a Ty co robisz? Nic! Mam mnie po prostu gdzieś. Teraz Tamina zrobi wszystko, WSZYSTKO żebyś zaczął mnie szanować dupku!

Walka nr 3. Tag Team Match for 1/2 Final Tournament for SWF Tag Team Championship Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/604/JTG05.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/605/Shad_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1820/Aerostar1_cutout_by_Crank.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3447/Samuray_del_Sol_cut_by_Danger_Liam.jpg

Cryme Tyme [Jay Tomson&Shad Gaspard] vs. Samurai y estrella [Aero Star&Samuray del Sol]

Po naradach okazuje się, że walkę rozpoczynają Shad i Aero Star. Panowie patrzą sobie w oczy a Shad wykonuje Stomp w prawą stopę luchadora. Ten chwyta się za obolałą kończynę, a członek Cryme Tyme powala Go Cloteslinem. Następnie wykonuje Big Boot i Scoop Powerslam, a na dokładkę Gorilla Press Slam. Mamy zmianę z Jayem i po raz pierwszy w SWF widzimy G9! Tomson przypina rywala. 1...2...Kick-Out! Cała hala na czele z Samuray'em del Solem jest zadowolona. Amerykanin zakłada zaś Headlock i Star walczy z bólem. Samuray wykonuje w narożniku swoje Lucha, co czyni także publika. Widząc to Shad zeskakuje z apronu i okrąża ring. Widzi Go del Sol, który wykonuje nadbiegającemu rywalowi Samuray Kick! Następnie skacze na niego i mamy Hurricanranę w słupek podtrzymujący ring! W ringu tymczasem Jay puszcza chwyt i biegnie do lin, żeby sprawdzić co dzieje się z jego tag team partnerem. Gdy widzi, ze wszystko jest dobrze odwraca się, a będący już na nogach Aero wykonuje mu Deja Vu. Następnie mamy zmianę w drużynie zamaskowanych. Del Sol po wejściu do ringu od razu rusza i wykonuje Leg Trap Sunset Flip Powerbomb! Czeka aż przeciwnik się podnosi, po czym wykonuje Hara-Kiri! "King of Flight" wchodzi na narożnik i próbuje 450° Splash lecz Jay robi unik! Samuray uderza w matę, a Jay przechodzi do pinu. 1...2...Aero Star przerywa liczenie! Następnie dokłada także Kick w głowę Tomsona i wraca do swojego narożnika. W tym czasie Shad powoli dochodzi do siebie w wraca do swojego narożnika. Del Sol i Jay podnoszą się i mamy wymianę Punchy. W pewnym momencie zamaskowany zostaje Irish Wipem podsunięty wchodzącemu na apron Gaspardowi, który wyprowadza mocny Punch. Zaraz po tym "The Most Agile Warrior in the Ring" otrzymuje Mug Shot! Jay zapina Da Shout Out a rywal walczy z bólem. Udaje mu się wyjść z dźwigni i odkopuje opponenta, po czym szybko biegnie do swojego narożnika po zmianę. Tag. Aero jest w ringu i tam od razu rusza, wykonuje Dropkick, a potem Deja Vu. Wchodzi on na corner, lecz Shad potrząsa linami i zawodnik spada. Del Sol biegnie do Shada, lecz otrzymuje Punch, po którym Jay wyrzuca Go z ringu. Zmiana w drużynie raperów i mamy G9! 1...2...3!

Winner: Cryme Tyme

Przenosimy się ponownie do biura Pana prezesa, gdzie lekarze zajmują się obolałym Paulem Kowalsky'm. Nagle do pomieszczenia wpada ponownie Tamina Snuka! Zawodniczka zasypuje Punchami czterech członków sztabu medycznego. Jeden zostaje pchnięty w biurko, dwóch w kanapę, zaś jeden otrzymuje Superfly Splash z krzesła prezesa! Tamina stoi dumna z siebie i patrzy na wystraszonego prezesa, ale od tyłu uderzeniem kijem do Baseballu powala ją jej rywalka z PPV - Paige! Angielka witamy cheerem publiki dokłada jeszcze uderzenie w plecy, po czym podnosi Snukę i wbija ją w ścianę, a następnie dokłada Ram-Paige! Zawodniczka stoi nad nieprzytomną rywalką, a do pomieszczenia wpadają kolejni medycy, którzy udzielają pomocy prezesowi i obitym lekarzom.

A my przenosimy się do ciemnego pomieszczenia gdzie znajdują się Shadow i The Cavalier.

Cavalier: Miłość i pokój dosięgną was wszystkich! Bogowie nie zemszczą się jeśli wy nie będziecie ich dalej drażnić! My, jako ich wysłannicy, chcemy pokazać wam wolę Bogów i dlatego wyzywamy Samurai y estrella na walkę drużynową na Elimination Chamber PPV. Mamy nadzieję, że nie stchórzycie!

Shadow: A jeśli się nie pojawicie to my i tak was dopadniemy i pokażemy wam wolę Bogów!

Obraz z kamery gaśnie, a my przenosimy się na arenę na main event gali.

Main Event Normal No-Title Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/jericho2k14ner2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/PAC_2.jpg

Chris Jericho vs. SWF European Champion PAC

Gong. Panowie patrzą na siebie i dość szybko mamy Chain Wrestling. Panowie siłują się, a po chwili dalej obydwaj są na nogach. PAC puszcza wtedy rywala i zawodnicy znów patrzą na siebie. Mija chwila, a żaden z nich dalej nie chce atakować, widać że darzą się wzajemnym szacunkiem. Publika dopinguje obydwu i w końcu Chris rusza. Wykonuje Clotesline, odbija się od lin i dokłada Leg Drop! Widownia cheeruje, a Jericho zapina Headlock. Chwilę trzyma Anglika w nim, ale dzięki dopingowi publiki udaje się mu wyrwać z opresji. Panowie znowu stają naprzeciwko siebie. Jericho znowu rusza i znowu wykonuje Clotesline. Tym razem dokłada Baseball Slide. Zaraz po tym także Belly-To-Back Suplex i Spinning Heel Kick. Następnie widzimy Running Back Elbow. "Lionheart" wchodzi na narożnik i wykonuje Divind Elbow Drop. Mamy także Tiger Bomb. Mija chwila i rywal się podnosi, co "Y2J" wykorzystuje atakując znowu Bulldogiem. Następnie dorzuca Vertical Suplex. Po dłuższym momencie PAC podnosi się i otrzymuje Jericho Spike! Zawodnik odrazu wstaje i biegnie na Chrisa zaskakując "The Ayatollah of Rock 'n' Rolla" Dropkickiem! Potem dokłada także Splash, po odbiciu wcześniej od lin, oraz Superkick. Widzimy też German Suplex, jeszcze jeden German Suplex, jeszcze jeden i jeszcze raz German Suplex, a potem dla odmiany także piąty German! Brytyjczyk wchodzi na wysokie obroty i wykonuje Jericho Leg Lariat. Następnie wchodzi na narożnik. Jest już u góry i wykonuje piękny Moonsault! Mistrz Europy od razu przechodzi do pinu! 1...2...Kick-Out! Chris walczy dalej! Po twarzy Anglika widać, że jest lekko zdziwiony i zaniepokojony, lecz po chwili jakby nigdy nic wstaje i wykonuje Frankensteiner! Później dorzuca także Back Heel Kick, a potem wchodzi na drugi narożnik i mamy 450° splash. SWF European Champion "zalicza" także i trzeci corner, z którego chce wykonać British Airwaves. Wykonuje swój signature, po czym wchodzi na ostatni narożnik, ten, na którym jeszcze dziś nie stał i leci... jednak Red Arrow okazuje się nieudane, gdyż "Lionheart" lekko się odsunął! Panowie przez chwilę leżą na macie, po czym jako pierwszy wstaje pretendent do SWF Global Heavyweight Championship. "Y2J" czeka aż rywal się podniesie, a gdy ten to robi to Chris od razu rusza i powala Go Cloteslinem. Następnie dokłada Powerbomb! Potem oglądamy Belly-To-Back Suplex, po którym następuje Double Underhook Backbreaker! Dalej mamy Enzuigiri i TIger Suplex. "The Best In The World At What He Does" czeka aż rywal się podniesie. PAC powoli wstaje i kontuje próbę Codebreakera odpychając opponenta i powalając Go Dropkickiem! Potem mamy mocny Double Stomp w głowę muzyka-wrestlera! Mistrz dokłada Shooting Star Senton, po czym wchodzi na narożnik. Wtedy jednak na arenę przy swoim theme pojawia się Cage! Idzie on w stronę kwadratowego pierścienia rozpraszając przy tym SWF European Championa. Cage podchodzi blisko ringu, a PAC cały czas na niego patrzy. W ringu do siebie dochodzi Jericho, a na arenę wpada Big E Langston, a zaraz za nim też Samoa Joe! Obydwaj panowie zajmują się Cage'm, a mistrz cały czas patrząc na akcję poza ringiem decyduje się na Red Arrow i dopiero w locie widzi, że rywal zrobił już dawno unik. Zawodnik mocno uderza twarzą w matę, a Chris wykorzystuje to zapinając na ledwo przytomnym rywalu Walls of Jericho. "The Man That Gravity Forgot" walczy z bólem... ale po chwili klepie!

Winner by submission: Chris Jericho

W tym czasie Cage zdążył rozprawić się z Joe i Langstonem, lecz nie widzi tego, że Jericho wyszedł z ringu. Chris pochodzi do olbrzyma i aplikuje mu Codebreaker. Ten ledwo, bo ledwo ale utrzymuje się na nogach. "Y2J" wykonuje więc Irish Wip wbijając Go w krawędź ringu! Cage jest zamroczony i otrzymuje Lionsault z narożnika od Chrisa! Zawodnik leży, a Jericho wraca do ringu, gdzie pomaga wstać PACowi i panowie podają sobie ręce. Mistrz odbiera swój pas i tym widokiem kończymy mały jubileusz #10 odcinka SawWN.

Już za tydzień na SawWN w Brighton:

- poznamy odpowiedź Samurai y estrella na wyzwanie Shadowa&Cavaliera

- ostateczne konfrontacje przed walkami o pasy na Elimination Chamber PPV

- ODB vs. Paige

- PAC Open Challenge

- zobaczymy czy prezesowi nic się nie stało oraz czy i jakie konsekwencje zostaną wyciągnięte wobec Taminy.

* Bardzo proszę Was o propozycję nazwy dla teamu Balora i Angelico lub poparcie którejś z propozycji obydwu panów. Ostateczny wybór należy do mnie, ale na pewno wezmę wasze opinie pod uwagę.

Karta na Elimination Chamber PPV:

1. Elimination Chamber for SWF Global Heavyweight Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/4090_Daniel_Bryan.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_cena_g4s_2_6.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/sting_15.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/jeff_hardy_17_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/jericho2k14ner2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/2656_Tyler_Breeze.jpg

Daniel Bryan © vs. John Cena vs. Sting vs. Jeff Hardy vs. Chris Jericho vs. Tyler Breeze

2. Elimination Chamber for SWF European Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/PAC_2.jpg vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/big_e_3.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/Samoa_Joe18_cutout_by_Crank.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3504/Brian_Cage_cut_by_Danger_Liam.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/3691_Dolph_Ziggler.jpg[/img] vs. . http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2903/70_Kazuchika_Okada_6th_Year_Anniversary.jpg

PAC© vs. Big E Langston vs. Samoa Joe vs. Cage vs. Dolph Ziggler vs. Kazuchika Okada

3. SWF Girls Championship Normal Match:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3222/Paige_CutByJess_22October2014.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2289/3453_Tamina.jpg

Paige vs. tamina

4. SWF Tag team Championship Normal Match:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/Finn_Balor_Rival_4_cut_by_Danger_Liam.jpg& http://www.cagematch.net/site/main/img/workers/00008047_2014_Angelico_AAA.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/604/JTG05.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/605/Shad_2.jpg

Finn Balor & Angelico vs. Cryme Tyme

Edytowane przez TheVillain
https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384137

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• TheVillain

36

• Giero

15

• Yarexon

12

• Joel

12

Top użytkownicy w tym temacie

Czas na komentarz ;)

Dobrze, że pojawiło się takie Highlight Reel, bo dało to duży kop w promocji walki midcarderów o pas Europy. Fajnie, że każdy miał okazję się wypowiedzieć i tym razem chyba najlepiej wypadł mistrz Europy, PAC.

Speech Axela raczej nic wielkiego nie wniósł. Było to zwykłe przechwalanie się heela i na dodatek dosyć krótkie.

Natalya wygrywa i dobrze, ale szkoda, że Tamina musi u ciebie tak dominować. Liczę, że może w końcu zawalczy o ten swój upragniony SWF Global Heavyweight Championship.

Cenę pominę chyba, bo tylko zapowiedział coś ciekawszego z udziałem jego postaci.

To wymyślanie nazwy ich teamu wyszło trochę na siłę. Lepiej jak poczekają, a nazwa tag teamu wyjdzie sama w praniu.

Przyjemny segment uczestników walki wieczoru EC. Każdy pokazał się z dobrej strony i trochę zaskoczył mnie cheer dla Hardy'ego, który póki co jest dla mnie głównym faworytem do zgarnięcia pasu na PPV.

Axel nie miał szans w tej walce. Jedynie Okada i Sydal mogli to wygrać, a ty postawiłeś na tego pierwszego, czyli pushu dla Japończyka ciąg dalszy.

Odważna jest ta Tamina. Feud na linii jej z prezesem może wyjść naprawdę ciekawie, bo zawsze jak widziałem coś takiego to mężczyzna rywalizował ze swoim szefem.

Dziwna nazwa drużyny luchadorów rzuca się w oczy. Oczywiście Cryme Time nie mogli tego przegrać i cały czas konsekwentnie budujesz ich na mistrzów.

A jednak Tamina nie będzie miała tak łatwo, ale jakoś mi się nie widzi, żeby Paige tak łatwo ubiła bejsbolem Taminę.

Speech polskiego teamu był dosyć krótki, ale było w nim zawarte wszystko co powinno się znaleźć. Tylko to wyzwanie trochę takie z dupy. Powinien najpierw jakoś rozkręcić się ich feud.

Jericho wygrał, bo musiał, żeby nie przystąpić do EC Matchu ze straconej pozycji. PAC też dużo nie stracił, bo po walce było straszne zamieszanie.

Fajna gala, która nawet dobrze wypromowała feudy ne EC. Co do nazwy drużyny to wydaje mi się, że najlepsza będzie Captor Heartthrob. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384144

Yarexon znowu dziękuję Ci za komentarz.

Chris został zatrudniony min. po to, żeby prowadzić swój segment :D Nie mam nikogo do wywiadów i nie zamierzam marnować miejsca w rosterze dla kogoś kto tylko trzyma mikrofon, a segmenty takie jak HR moga przecież prowadzić czynni zawodnicy :)

Serio aż tak podoba się Wam Tamina? :D Może jednak dostanie tą walke, skoro wszyscy ją uwielbiają :D

Cheer dla Hardy'ego to tylko wynik kazania zamknąć się wkurzającemu Cenie, potem był heat.

Tamina ma być heelówną, która idzie na każdego... facet, kobieta, sprzątacz, prezes etc. Konkretna babeczka :)

Nazwa luchadorów to po Polsku poprostu Samuraj i Gwiazda, a po angielsku Samuray and Star, więc idealnie pasuje do ring name'ów :)

PS Rozumiem, że mamy jeden głos na Heartthrob Captor? Ok ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384153

Cena mowiący o Jericho, że chce Fozzy wypromować, a Sting to kłamca to majstersztyk. Taki Cena jest bardzo dobry i przebił w tej wypowiedzi nawet heelowego Cene u Gierobaka. John wyszedł najlepiej w tej konfrontacji, zabrakło mi Tylera.

A więc jedn Okada i bardzo dobrze. Liczę na Japończyka w tej walce, choć początkowy seg dał Nam kilku faworytów, a najlepiej wypadł o dziwo PAC. To jest plus diary, nawet najgorszy mówca może wyjść ekstra.

Tamina w feudzie z prezesem? Az taki z niej destroyer. Wolałem jak cisnela tylko divy (i Hogana). Zmierza to w niebezpiecznym kierunku, choć dobrze to świadczy o dywizji kobiet. Szkoda w tym wszystkim Sashy ://

Cryme Tyme pretendentami i dobrze. Bałem się że Luchadorzy wygrają, ale konsekwentnie ich promujesz. Axel w swoim speechu krótkim wyszedł okey, pójście w wrestlera 3 generacji to dobry trop.

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384173

Joel, zwyczajne dzięki za komentarz i mega wielkie dzięki za motywację w postaci takiej oceny Johna! Próbowałem go przedstawić właśnie w taki sposób, co tak sobie przyjął Yarek, ale widzę, że chociaż tobie się to bardzo podoba :) to motywuje!

PAC naprawdę wypadł tak dobrze? No cóż, szkoda że nie piszecie: "każdy wypadł najlepiej" :)

Cryme Tyme musiało być pretendentami. Przyznam, że najpierw chciałem dać wygraną Del Sola i Stara, nie mając pomysłu kto finalnie na PPV zgarnie pasy, jednak potem stwierdziłem, że niezależnie od tego kto dobywa pasy jednak face vs. face o pasy to zły pomysł, bo trzeba czymś zapchać kartę z heel vs. heel nie dam :)

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384176

• Urządzenie:  Windows

Ocena gali:

Karta: 7/10

Backstage: 6/10

Walki: 6/10

Ocena prasy:

Wściekły Cage, to dobry Cage! Czyżby miał odebrać pas PACowi na Elimination Chamber? Przy okazji zauważyłem, że główne skrzypce na tej gali grali heelowie: Cena, Tamina, Cage... ciekawe czy to celowa zagrywka, czy przypadkiem tak wyszło?

Frekwencja: 9800

Bilety: 1800*90+3000*50+5000*20=0,4 mln do budżetu

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384177

Patrząc na długość twoich gal czuje się masochistą że katuję was tak długimi galami :lol:

Segment otwarcia, trochę tych zawodników tam było. Najsłabiej wypadł Big E Langston i naprawdę wciąż nie widzę powodu dla którego chcesz go pushować.

Słaby ten segment z wymyślaniem nazwy dla teamu, nie pasuje to nijak do Balora. Ale Balerico to perfekcyjna nazwa :D

Cena i Sting jak zawsze świetni, gorzej wypadli Hardy i Bryan, zwłaszcza Bryan. Wiem że nie ma on mic-skilli i trzeba mieć pomysł na jego proma ale wychodzi to po prostu tak...bez szumu. Jego wypowiedzi spływają po mnie jak letni deszcz. Mimo to nie wątpie że Daniel obroni tytuł bo to jeszcze nie czas by go utracił.

Dziwi mnie ta promocja dla Japończyka, co jest w nim ciekawszego od Sydala?

Jak tak dalej pójdzie to Tamina zesquashuje Bryana w meczu o główny pas jeśli kiedyś przejdzie na obijanie mężczyzn w ringu :twisted:

Jednak Cryme Tyme nie są ostatecznymi jobberami. Za to promocja Del Sola kwiczy i leży.

No i main event-ja rozumiem main eventer vs midcarder ale to face'owy mistrz Europy SWF! Jeśli każdy pojedynek ma przegrywać to oby szybko stracił pas bo ten przez PAC-a nic nie znaczy i ma zerowy prestż. Zresztą po co cały czas wplątujesz PAC-a w konflikty main eventerów?

Edytowane przez Betrayal
https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384188

Betrayal, dzieki za komentarz.

Bryan i Langston nijacy? Biggie ma mój autorski gimnick, a Bryan... no ok, zbyt słabo na mistrza... :(

Co jest ciekawszego w Okadzie niż w Sydalu? Okada jest japończykiem, więc jest dla mnie allienem :D

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384189

Silesian (and World) Wrestling Night #11 15.06.2015 r. - Brighton, The Brighton Centre

Bilety: VIP - 135

średnie - 90

tanie - 50

Jedenasty odcinek SawWN, drugi poza Katowicami i pierwszy poza Polską rozpoczyna pokaz fajerwerków. Publika od początku chantuje "PAC" oraz "Paige". Publika dostaje to, czego chce, ponieważ gra theme i na arenę wchodzi Paige. Angielka idzie z mikrofonem do ringu i po chwili jest już między linami.

Paige: Jak dobrze jest wrócić do domu! Tak, dzisiaj są tutaj wszyscy najlepsi zawodnicy SWF. Najlepsi są... są tutaj Daniel Bryan , Chris Jericho , PAC a także ja! Nie ma tutaj Taminy Snuki... Tak... Tamina powiedziała prezesowi, że skoro nie wysłał jej specjalnego zaproszenia na tę galę, to ona ma Go gdzieś. Rozumiecie to? Byle zawodniczka chce dostać specjalne zaproszenie? Tamino, jeśli oglądasz tę galę to zapraszam Cię na Elimination Chamber PPV za 6 dni do Spodka w Katowicach, gdzie zmierzymy się w No DQ Matchu!

Na tirantionie pojawia się obraz z biura prezesa. Paul Kowalsky. Szef jest obwiązany bandażami.

Kowalsky: Paige, czy Ty aby nie przesadzasz? Zobacz co Snuka zrobiła tydzień temu! Zaatakowała mnie i lekarzy, wcześniej trzy tygodnie temu rzuciła się też na Hulka Hogana, którego dziś przez nią nie ma wśród nas! Sama walka z nią to wielkie ryzyko i dla twojego dobra nie nie powinienem Ci w ogole pozwolić wychodzić z nią do ringu w tą niedzielę! Jednak wiem, że Ty łątwo nie odpuścisz, dlatego postanowiłem dać Ci szansę na zawalczenie z nią. Ale nie ma mowy na No DQ Match, ponieważ wiem, że to takiej walce nie byłabyś w stanie opuścić gali o własnych siłach! Widziałaś walkę Bryana z Breezem, gdzie mistrz był uderzony cegłówką? Daniel jest na szczęście dobrze zbudowany i nie ucierpiał tak bardzo, ale w przypadku twoim i Taminy nie zgodzę

się na walkę z użyciem przedmiotów!

Paige: Paul proszę Cię! Jestem gotowa podpisać umowę, że nie chcę od federacji żadnych pieniędzy na rehabilitację!

Kowalsky: Tu nie chodzi o żadne pieniądze! Tu chodzi o twoje ŻYCIE!

Paige: Kiedy podpisywaliśmy kontrakt mówiłeś mi, że jestem nie tylko najpiękniejszą ale i najlepszą divą i dam sobie radę z każdym wyzwaniem, a teraz myślisz inaczej? Może tak: jeśli nie zgodzisz się na No DQ Match na PPV między mną, a Taminą w tą niedzielę, wtedy uznam, że twoje zapewnienia przy podpisywaniu kontraktu są nic nie warte i bardzo się zdenerwuję... nie tylko zdenerwuję ale i... odejdę z federacji!!!

Obraz z kamery znika, a Paige wygląda jakby chciała ogłosić odejście, ale nagle rozbrzmiewa muzyka i pojawia się na arenie Paul Kowalsky, który zmierza do ringu.

Kowalsky: Brittany... czy jesteś na 100% pewna, że dasz radę Taminie w No DQ Matchu?

Paige: Tak panie prezesie! Jestem przekonana, że pokonam ją w starciu bez zasad!

Kowalsky: W takim razie... masz tę walkę!

Prezes odchodzi niedokońca zadowolony, a Paige cieszy się razem z publiką.

A my przenosimy się na zaplecze, gdzie stoi Curtis Axel. Po chwili podchodzi do niego Aiden English.

English: Lalalala... lalalalala... Jak to jest Curtis przegrać kolejną walkę w SWF i stracić szansę na walkę o pas, tak jak Ty zrobiłeś to tydzień temu?

Axel: Spieprzaj Aiden.

English: Może tak grzeczniej? Okaż trochę szacunku przyszłemu Global Championowi!

Axel: Ty chyba żartujesz? Twój bilans jest identyczny jak mój! Wcale nie jesteś bliżej SWF Championship ode mnie!

English: Oj, biedny Curtis... Ty nic nie rozumiesz. Ja - "The Man of Sophistication" mogę rozpocząć mój marsz ku górze zwanej SWF kiedy tylko zechcę! Na przykład na PPV, pokonując tam Ciebie!

Axel: Stoi! Ale wiesz co Aiden... zmierzmy się w starciu, które będzie ciekawe a nie tylko zwykły 1 vs. 1.

English: Dobrze. Wybierz stypulację.

Axel: Będzie to walka, gdzie przegrany zostanie... zwolniony!!!

English: Pakuj walizki Curtis!

Aiden odchodzi zostawiając pewnego siebie Axela.

Walka nr 1. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3447/Samuray_del_Sol_cut_by_Danger_Liam.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/3691_Dolph_Ziggler.jpg

Samuray del Sol [w/ Aero Star] vs. Dolph Ziggler

Gong. Samuray chce podać rękę Zigglerowi, ale ten wyprowadza liścia, po czym dokłada Dropkick. Del Sol się podnosi i otrzymuje Jumping DDT! Następnie Swinging Neckbreaker i Shoulder Jawbreacker. "Show off" dokłada jeszcze Sitout Facebuster i ma zamiar wykonać Scoop Powerslam, lecz rywal kontruje Go i widzimy piękną Hurricanranę! "King of Flight" dorzuca jeszcze Handstand Headscissors Takedown, po czym wchodzi na narożnik. Gdy jest już na górze atakuje 450° Splashem, lecz nie trafia! Ziggler wykonał unik! Zawodnicy przez chwilę leżą, a pierwszy po chwili podnosi się Dolph. Widząc podnoszącego się opponenta podbiega do niego i wykonuje niski Dropkick. Następnie blond włosa gwiazda wchodzi na narożnik i wykonuje rywalowi Jumping Elbow Drop. Rywal leży, a "Show Off" podnosi Go i wykonuje mu Neckbreaker! Del Sol leży na macie, a Ziggler podchodzi do lin i odgraża się Aero Starowi, który wchodzi na apron, lecz otrzymuje mocny Punch, po którym jest zamroczony. Następnie Ziggler Dropkickiem zrzuca Go z apronu, a wtedy Samuray zaskakuje Go Roll-Upem! 1...2...Kick-Out! Del Sol nie dowierza i dokłada Dropkick. Następnie, gdy rywal stoi już na nogach, "Kinf of Flight" chce wykonać Samuray Kick, lecz Ziggler unika ciosu i wyprowadza Leaping Leverse STO! Następnie mamy Famouser. "The Most Agile Warrior in the Ring" podnosi się i otrzymuje Superkick! Blondyn przechodzi do pinu. 1...2...Kick-Out! Dolph nie wierzy w to, co się dzieje. Wstaje i chodzi dokoła ringu, a po chwili staje za podnoszącym się Del Solem. Gdy ten jest już na nogach nie wie, gdzie zniknął Ziggler, który zaskakuje Go Zig Zagiem! 1...2...3!

Winner: Dolph Ziggler

Po walce Ziggler świętuje wygraną, zaś Aero Star pomaga dojść do siebie przegranemu Samuray'owi. Panowie schodzą z ringu i idą w stronę BackStage'u, a Dolph dalej cieszy się w ringu z wygranej. Gdy luchadorzy są w połowie drogi na tirantionie wyświetla się napis: "Idziemy po was. Eliimination Chamber." Samurai y estrella wyglądają na lekko wystraszonych, ale kiwają głowami, jakby zgadzali się na tę walkę!

A my tymczasem przenosimy się do pomieszczenia, w którym widzimy napis "American World Wrestling". Po wystroju można domyśleć się, że jesteśmy w siedzibie AWW, gdyż na wszystkim (krzesłach, stole, ścianie) widnieje nazwa tej federacji. Naszym oczom ukazuje się Nikki Bella, która jest reporterką AWW.

Bella: Witam państwa! Dzisiaj jesteśmy w Chicago w stanie Ilinois. Nie jesteśmy na żywo. Przy okazji niedawnej wizyty mojego gościa, podczas której rozmawiał On z prezesem AWW - Philem Austinem, został nagrany ten wywiad, który państwo widzicie teraz. A oto mój gość:

Na drugim krześle siedzi... Paul Kowalsky!

Bella: prezes Silesian Wrestling Federation - Paul Kowalsky.

Kowalsky: Witaj Nikki, piękna jak zwykle.

Bella: Oh, dziękuję... Panie prezesie, przejdźmy może od razu do konkretów. Jest Pan jednym z dyrektorów World Booking Company, a co za tym idzie jest Pan prezesem jednej z federacji nowego NWA. Kim Pan jest, czemu zainteresował się Pan wrestlingiem, i dlaczego inwestuje Pan akurat w Katowice?

Kowalsky: Jestem przedsiębiorcą urodzonym i wychowywanym tutaj, w Chicago. Moja matka jest Polką, zaś ojciec wnukiem emigranta z Polski. Zarówno mój pradziadek jak i matka pochodzili ze Śląska, stąd też czuję się Amerykaninem, Polakiem i Ślązakiem. Śląsk to taki górniczy region południowej Polski. Dlaczego wrestling? Od najmłodszych lat trenowałem, dalej trenuję, marząc, że kiedyś stanę w tym ringu. Wrestling to coś niesamowitego! Dlaczego Katowice to chyba tłumaczyć nie muszę. Mieszkam od jakiegoś czasu w tym mieście, które stało się moim drugim, po Chicago, domem. Nie wyobrażam sobie żebym rozkręcał biznes gdzieś indziej, ale oczywiście nasze gale będą odbywały się też w innych miejscach. Była Bydgoszcz, będzie Brighton, będzie wspólna gala z Wami, po której zostaniemy na jedną tygodniówkę w Ameryce, przenosząc się do Los Angeles!

Bella: Dobrze. Co możesz powiedzieć o American World Wrestling?

Kowalsky: Jest to obecnie najlepsza federacja w całej Ameryce! Owszem, inne federacje także mają ciekawych zawodników, ale moim zdaniem to AWW jest najlepsze. Zresztą dlatego zorganizowałem z nimi wspólne gale, a także wypożyczamy sobie zawodników. Obecnie mam plany, aby na nasze 1st Anniversary Show ściągnąć nie tylko zawodników AWW, ale wrestlerów wszystkich federacji! Będzie to rok istnienia World Booking Company i chciałbym, aby było to coś hucznego! Na razie jednak skupiam się na Night Of Champions, a wcześniej na Elimination Chamber.

Bella: Właśnie... karta na Night of Champions jest jak na razie wielką niewiadomą, gdyż federacje mają wcześniej kilka gal...

Kowalsky:Spokojnie Nikki, karty układają się w głowach mojej i Phila. Liczę, że Night of Champion przebije wszystkie dotychczasowe gale w WBC!

Bella: Dobrze. Panie prezesie, ostatnie pytanie. Jak chce Pan zachęcić fanów z Ameryki, oraz tych z innych miast niż Katowice, do przyjazdu na SWF (with AWW) Night of Champions?

Kowalsky: Piękne miasto, organizator mistrzostw świata w siatkówce mężczyzn, Intel Extreme Masters, tenisowego turnieju zaliczanego do najlepszej ligi na świecie, wiele zabytków, piękna arena, którą jest Spodek, ale przede wszystkim... SWF Night Of Champions. Walki o najważniejsze pasy SWF i AWW, starcie o pasy Europy i pas Intercontinental, walki Tag Team a do tego coś, co dzisiaj oglądamy coraz rzadziej - walka kobiet. Tam po prostu trzeba być Nikki! Ty na pewno będziesz, bo z tego co wiem zwyciężczyni tej walki zawalczy potem z tobą na AWW (with SWF) PayBack?

Bella: Tak, to prawda.

Kowalsky: A więc super. Dobra, dzięki za wywiad, za chwilę jestem umówiony z Don Camilem, wiec muszę iść. Dziękuję, że poświęciłaś mi chwilę Nikki.

Bella: To ja dziękuję.

Walka nr 2. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/645/ODB_CutByJess_27May2013.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3222/Paige_CutByJess_22October2014.jpg

ODB vs. Paige

Gong. Pretendentka do pasa mistrzowskiego pięknie unika Clotesline'u na samym początku walki, po czym wyprowadza Side Kick! Następnie mocno Stompuje rywalkę w głowę. Mija chwila a ODB otrzymała już kilkadziesiąt Stompów. Paige przerywa te ataki i wymierza Knight Rider. Następnie zapina Paige Tap Out. Rywalka przez chwilę walczy z bólem aż Paige puszcz chwyt. ODB jest ledwo przytomna, a Angielka podnosi ją i ku uciesze publiki wykonuje Ram-Paige, po którym przypina a publika odlicza razem z sędzią. 1...2...3!

Winner: Paige

Po walce Paige cieszy się razem z publiką z wygranej.

A my tym czasem przenosimy się na zaplecze, gdzie jest Chris Jericho. "Y2J" chce nam coś powiedzieć.

Jericho: Witajcie Jerichokolicy! "The Ayatollah of Rock 'n' Rolla", "The Best In The World At What He Does", "Lionheart", "The Most Charismatic Showman to Enter Your Home via a Television Screen", "The King of His World", "The Sexy Beast", "The Man of 1,004 Holds" and "The Man of 1,004 Nicknames" wita Wam na 6 dni przed najważniejszą galą w dotychczasowej krótkie historii SWF. Wiecie dlaczego ta gala będzie taka przełomowa? Bo Chris Jericho przejmie na niej Silesian Wrestling Federation Global Heavyweight Championship Title od Daniela Bryana i rozpocznie się nowa era! Era Jericho Wrestling Federation! Najlepszy na świecie, najbardziej wygadany i jeden z najbardziej doświadczonych aktywnych wrestlerów da Wam show o jakim długo nie zapomnicie, ja, Bryan i Sting damy z siebie wszystko! Nie wiem jak to będzie wyglądać z Ceną, Breeze'm i Hardy'm, ale to nie jest ważne, bo i tak całe show zrobimy we trzech z obecnym mistrzem i z "The Icon"! Nie zapomnijcie wykupić Elimination Chamber PPV aby móc zobaczyć to fenomenalne starcie oraz Chrisa Jericho z pasem mistrzowskim SWF na ramieniu! Paul Kowalsky zatrudniając mnie zrobił najlepsze co mógł dla tego biznesu, a ja mu się za to odpłacę! Do zobaczenia.

Przenosimy się na arenę, gdzie witany olbrzymim cheerem fanów do ringu zmierza SWF European Champion PAC.

PAC: Witajcie fani w Brighton! Nawet nie wiecie jak dobrze jest być znów w Anglii... Tak... za 6 dni wejdę do komory eliminacji z 5 wspaniałymi zawodnikami. Dolph Ziggler - osiągnął wiele, jest utalentowany i świetnie wygląda. Samoa Joe - klasa sama w sobie, niezwykle doświadczony i wygimnastykowany jak na swoje gabaryty. Big E Langston - wielki "American Train", który mógłby zmiażdżyć jak pociąg wielu zawodników z rosteru. Kazuchika Okada - Japońska gwiazda, zawodnik który należał do czołówki w Japonii, a w Europie póki co cały czas się aklimatyzuje. Muszę mieć nadzieję, że nie zdąży z tym do niedzieli... Cage - wściekły potwór, który może naprawdę wiele zrobić. Jest to człowiek, któremu lepiej nie wchodzić w drogę. Nie mogę obiecać, że ich pokonam, ale moge obiecać, że dam z siebie 100% i pokażę najlepszy wrestling jaki tylko pokazać mogę! a teraz czas na obiecany open challenge.

PAC skończył mówić, oddał pas sędziemu i ustawił się w narożniku. Po chwili wybrzmiał theme Fina Balora i pretendent do pasów tag teamowych pojawia się razem ze swoim przyjacielem - Angelico.

Walka nr 3. Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/PAC_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/Finn_Balor_Rival_4_cut_by_Danger_Liam.jpg

SWF European Champion PAC vs. Finn Balor

Gong. Finn i PAC podają sobie ręce, po czym przechodzą do Chain Wrestlingu. Pojedynek trwa dłuższą chwilę i kończy się Balorem na kolanach, któremu mistrz wykonuje Dropkick, po czym dokłada Leg Lariat. Po chwili zawodnik wstaje i otrzymuje Back Heel Kick. Następnie SWF European Champion wchodzi na narożnik i wykonuje Moonsault! Balor leży i jest przypinany. 1...Kick-Out! Finn odrywa plecy od maty już na 1! PAC błyskawicznie przechodzi do zapięcia Headlocku, w którym trzyma przez chwilę opponenta. Ten walczy z bólem i po chwili jest, razem z przeciwnikiem, na nogach. Finn uderza mistrza Europy w brzuch łokciem, drugi raz uderza, wykonuje Lifting Inverted DDT! Potem mamy Pele Kick, a na koniec Sling Blade. Mistrz leży, a "Irish Captor" łapie oddech. Mija chwila i nasz champion jest na nogach. Rywal biegnie a PAC robi unik i panowie się mijają, po czym obydwaj odbijają się od lin. Finn chce zrobić Clotesline, lecz Anglik robi unik, po czym panowie znów odbijają się od lin i biegną na siebie i tym razem reprezentant Zjednoczonego Królestwa dość niespodziewanie wykonuje gwiazdę, ale będąc nogami u góry "chwyta" nimi rywala i wykonuje Hurricanranę! Publika szaleje, a mistrz wchodzi na narożnik i mamy Standing Moonsault! Zaraz po tym ulubieniec lokalnej publiki dorzuca German Suplex podnoszącemu się rywalowi, a potem aplikuje mu Enzuigiri! PAC wchodzi na narożnik, ustawia się i... próbuje wykonać Red Arrow, lecz rywal robi unik i mistrz z impetem uderza w matę! Publika zamiera, bo zawodnik leży nieprzytomny. Sytuacja wygląda poważnie, a sędzie podnosi rękę wrestlera, która upada na ziemię raz, drugi i... za trzecim razem zawodnik z Newcastle utrzymuje kończynę w górze! Balor nie dowierza, sędzia także jest zdziwiony, a publika niesamowicie głośno cheeruje i dopinguje swojego lokalnego bohatera! Balor podnosi Go pod Bloody Sunday, lecz ten wyrywa się i mamy Roll-Up! 1...2...Kick-Out! Niesamowite walka trwa dalej! Panowie znów stają, tak jak na początku walki, naprzeciw siebie. Finn zaskakuje "The Sensation" Stompem w nogę a ten chwyta się za nią, po czym wymierza w ramach zemsty Enzuigiri. Rywal wstaje i otrzymuje Frankensteiner, a potem Tornado DDT. PAC wchodzi na narożnik i.... mamy Red Arrow! Teraz wydaje się, że to naprawdę koniec. Sędzia liczy. 1...2...3!

Winner: SWF European Champion: PAC

Po walce PAC pada obok Balora, a Angelico sprawdza razem z sędzią co z zawodnikami. Po chwili arbiter woła lekarzy, lecz w białych fartuchach zamiast profesjonalnej opieki medycznej z noszami w rękach wbiegają Cryme Tyme! Publika buczy na nich a Ci biegną do ringu, gdzie gotowy do walki Angelico otrzymuje G9! Następnie panowie wyrzucają z ringu Balora i jego tag team partnera. Za kwadratowym pierścieniem Balor otrzymuje G9, a potem wstający Angelico inkasuje uderzenie noszami, a potem jeszcze Shad Taking Over od Gasparda. Publika buczy, a źli raperzy cieszą się, kiedy nagle... PAC zaskakuje ich Suicide Divem! Fani cheerują Go, a ten podnosi się i pomaga wstać Balorowi i Angelico po czym cała trójka staje nad Cryme Tyme!

Na BackStage'u tymczasem jest John Cena.

Cena: Welcome to SawWN is CENA! > "The Ayatollah of Hip-Hop", "The Best In The Cosmos At What He Does", "Lionheart", "The Most Charismatic Wrestler to Enter Your Home via a Television Screen", "The King of Our World", "The Most Sexy Beast", "The Man of 1,004,387 Holds" and "The Man of 1,004,387 Nicknames" wita wa na 6 dni przed Elimination Chamber PPV! Siedząc tu na zapleczu słyszałem promo Chrisa Jericho i... było ono śmieszne! Przejmę pas, bo jestem doświadczony i najlepszy... really? W czym jesteś najlepszy? Chyba w sraniu na czas. Jeśli chodzi o muzykę, to nie jesteś najlepszy na świecie, zobacz sobie jak marna jest sprzedaż twoich płyt... Jeśli chodzi o wrestling to nie jesteś najlepszy na świecie, a nawet w tej federacji, bo jestem w niej ja! Jeśli chodzi o wygląd... spójrz na siebie, a potem na mnie! Jesteś niczym Chris! Popełniłeś największy błąd w swoim życiu przychodząc do tej federacji i stając do walki w komorze eliminacji! Ty, Sting i Bryan możecie we trzech walczyć ze mną! Możecie wziąść sobie do teamu tego nie lojalnego Hardy'ego oraz słabego Breeze'a, ale i tak mnie nie pokonacie, nawet w Handicap Matchu 1 vs. 5! Tak... za 6 dni stanę i wypowiem cztery magiczne słowa.... Heh... The Champ... is... here!

Obraz z kamery znika, a My przenosimy się do ringu.

Main Event: Six Man Tag Team Normal Match

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/jeff_hardy_17_2.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3504/Brian_Cage_cut_by_Danger_Liam.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/2656_Tyler_Breeze.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/Samoa_Joe18_cutout_by_Crank.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/big_e_3.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/4090_Daniel_Bryan.jpg

Jeff Hardy & Cage & Tyler Breeze vs. Samoa Joe & Big E Langston & SWF Global Heavyweight Champion Daniel Bryan

Gong. Po naradach drużyny wystawiają na początek Cage'a i Joe. Cage biegnie i powala rywala Spearem! Ten nie wstaje. "The Fucking Machine" podnosi opponenta i wykonuje Metallingus. Następnie kładzie rywala na macie i swoim butem, położonym na klatce piersiowej przeciwnika, przypina. 1...2...Joe unosi swoje barki. Rozśmiesza to jedynie jego przeciwnika, który wraca do swojego narożnika. Ustawia się i czeka. Po chwili "The Submission Machine" wstaje, a rywal bierze rozbieg i próbuje wykonać kolejny Spear, lecz Joe robi unik i Cage ląduje na narożniku face'ów!!! Publika cheeruje zaś Samoa dokłada German Suplex i zmienia się z Big E. Ten zaś dorzuca Running Splash, po czym dokłada swój Big Ending i przechodzi do pinu, który wydaje się być tylko formalnością. 1...2...Niewiarygodne! Cage odkopuje! Big E nie może w to uwierzyć i podnosi Go, a ten uderza Langstona łokciem, po czym wykonuje Chainlink i zmienia się z Hardym. Ten wchodzi do ringu i od razu inkasuje Belly-to-Back Suplex! Następnie "American Train" dokłada E-Train, po czym przechodzi do pinu, który przy 2. przerywa Cage. Wtedy do ringu wpadają też Bryan, Joe oraz Breeze i widzimy brawl. Daniel walczy z Tylerem, Jeff z Joe, a Cage z Langstonem. Sędzia próbuje uspokoić sytuację, ale nie jest w stanie i ogłasza remis!

No-Contest by Double DQ

Po gongu brawl trwa dalej, a my widząc jak Cage radzi sobie z Langstonem, a potem z Hardy'm, który wcześniej wyrzucił z ringu Samoa Joe, opuszcza ring, natomiast Bryan wykonuje Irish Wip, a potem Buisaku Knee, po czym świętuje ze swoim pasem, a Cage na niego patrzy, kończymy ostatni odcinek SawWN przed Elimination Chamber PPV

Karta na Elimination Chamber PPV:

1. Elimination Chamber for SWF Global Heavyweight Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/223/4090_Daniel_Bryan.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/64/john_cena_g4s_2_6.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/141/sting_15.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/62/jeff_hardy_17_2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/165/jericho2k14ner2.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3344/2656_Tyler_Breeze.jpg

Daniel Bryan © vs. John Cena vs. Sting vs. Jeff Hardy vs. Chris Jericho vs. Tyler Breeze

2. Elimination Chamber for SWF European Championship:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1483/PAC_2.jpg vs.http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2581/big_e_3.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/136/Samoa_Joe18_cutout_by_Crank.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3504/Brian_Cage_cut_by_Danger_Liam.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1159/3691_Dolph_Ziggler.jpg vs. . http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2903/70_Kazuchika_Okada_6th_Year_Anniversary.jpg

PAC© vs. Big E Langston vs. Samoa Joe vs. Cage vs. Dolph Ziggler vs. Kazuchika Okada

3. SWF Girls Championship No DQ Match:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3222/Paige_CutByJess_22October2014.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2289/3453_Tamina.jpg

Paige vs. tamina

4. SWF Tag team Championship Tag Team Normal Match:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2620/Finn_Balor_Rival_4_cut_by_Danger_Liam.jpg& http://www.cagematch.net/site/main/img/workers/00008047_2014_Angelico_AAA.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/604/JTG05.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/605/Shad_2.jpg

Finn Balor & Angelico vs. Cryme Tyme

5. Normal Match, + przegrany zostaje zwolniony:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/2272/curtis_axel_g4s_3.jpg vs. http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3451/aiden_english.jpg

Curtis Axel va. Aiden English

6. Tag Team Normal Match:

http://psd-dreams.de/data/thumbnails/3447/Samuray_del_Sol_cut_by_Danger_Liam.jpg & http://psd-dreams.de/data/thumbnails/1820/Aerostar1_cutout_by_Crank.jpg vs. http://www.cagematch.net/site/main/img/workers/00014724_2014_Shadow_Europa.jpg & http://www.cagematch.net/site/main/img/workers/00015421_2013_Piekny%20Kawaler_Europa.jpg

Samurai y estrella vs. Shadow & Cavalier

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384719

Króciutka gala, ale naprawdę niezła, z kilkoma dobrymi elementami.

U siebie promuje dywizje kobiet, ale nie wpadłem na to by dawać im rozpoczynać show. Odważna decyzja, tak samo odważna jak dawanie Taminie rywalki w Extreme Rules matchu.

Kowalsky w siedzibie AWW to mega promocja współpracy obu tych fedek. Naprawdę idzie to w dobrym kierunku, Twoja oraz merfika współpraca układa się w najlepsze. Ostrzę ząbki na Night Of Champions od obu fedek :D

Elimination Chamber match o główny pas nieźle wypromowany z tym, że Cena kompletnie zjadł Jericho. Wygląda to tak jakbyś z mega lekkością i co najważniejsze przyjemnością rozpisywał Jaśka.

Żeby nie było, że slodze tylko, to sytuacja Aidena z Curtisem dziwna. Od tak sobie ustalają walkę o karierę w SWF. Dziwne i niezrozumiałe dla mnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384761

Joel, dzięki za komentarz.

Tak, kartę na Night of Champion oraz Merfikowe Payback dostaniecie za tydzień pod moją tygodniówką.

Jednemu (nie chcę rzucać spoilerów komu) kończy się kontrakt, więc chcę zrobić walkę jobber vs. jobber, żeby ten zwycięzca coś tam zaczął trochę znaczyć :)

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384764

• Reputacja:   41
  • Urządzenie:  Android

Raz Tamina , teraz Paige w centrum uwagi. Fajnie wypada ta dywizja kobiet, jednak trochę przyćmiewa ona panów. Może bardziej należałoby w najbliższym czasie skupić się na mocniejszych punktach wśród panów? Givedivaschance-easy easy :P

Spokojnie Nikki, karty układają się w głowach mojej i Phila. Liczę, że Night of Champion przebije wszystkie dotychczasowe gale w WBC!

O czymś nie wiem. :twisted:

Jericho wypadł jak on-fajnie, naturalnie itp.

Wielka Brytania osłodzona niesamowicie. Paige, Nevile-(trochę prywaty, ale chyba im za wesoło, trzeba w najbliższym czasie zorganizować tam galę) :P

Crime time w fartuchach? Dość ciekawy pomysł.

Dobra...Cena troll mnie rozwalił :)

Brawl na koniec przewidywalny, ale ok

Liczę , że po tym ppv zobaczymy feud Y2j z Ceną. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384800

Caribbean Cool,thx za komentarz.

Tak, nie wiesz o wspólnych galach SWF i AWW :D

panie przyćmiewają panów? serio?

Cena troll wyszedł mi dobrze, jak nikt inny nigdy :)

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384808

• Urządzenie:  Windows

Ocena gali:

Karta: 7/10

Backstage: 7/10

Walki: 6/10

Ocena prasy:

Kolejna dobra gala i prosi się tylko o dłuższe show. Na Elimination Chamber szykuje się mnóstwo emocji i może wyjść nawet lepiej niż pierwsze iPPV, a jeżeli tak będzie to poprzeczka potem będzie ustawiona naprawdę wysoko.

Frekwencja: 4800

Bilety: 1800*135+1000*90+2000*50=0,4 mln do budżetu

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384809

Czas na komentarz ;)

Mamy kolejny dowód na to, że dywizja pań jest u ciebie mocna. Fajnie, że to Paige otworzyła galę w swoim kraju i dała fajny segment na otwarcie gali. Zobaczymy czy wyjdzie ta decyzja Angielce na dobre.

Walka dwóch jobberów na iPPV, a jeszcze na dodatek przegrany odchodzi. Mam nadzieję, że nie będzie to Aiden, bo on przynajmniej jest jakiś.

Dobrze, że Ziggler wygrał, bo to go buduje do EC o pas Europy, a Samuray jeszcze może sobie poczekać na push. Ciekawa sytuacja po walce i to, że zgodzili się na walkę mimo iż nie wiedzą kto będzie ich rywalami.

Ciekawy pomysł z tym wywiadem. Na pewno obie federacje zyskają na tak szerokiej współpracy. Chce też zauważyć, żebyś unikał pisania WBC, bo tutaj jest ABC ;) Mamy pierwszą współpracę, która bardzo się zacieśnia i to chyba dobrze dla ABC, bo to oznacza mocną kartę złożoną z dwóch rosterów.

Szybko Paige odnosi zwycięstwo, ale na iPPV zobaczymy raczej inny widok.

Standardowa wypowiedź Chrisa. Trochę zaczyna robić się nudne, że za każdym razem wymienia te swoje wszystkie przydomki. Lepiej wymyśl coś nowego dla niego.

PAC wypadł również dobrze, podobnie do Paige. Widać, że nie będzie bez szans w EC Matchu, ale ma teżmocnych rywali w postaci Cage'a i Zigglera.

Ulubieniec angielskiej publiczności oczywiście musiał wygrać. Fajnie, że po walce weszli Cryme Time, a jeszcze lepsze było to, że i gangsterzy, i PAC trochę przyterminatorzyli.

Cena wypadł w tym speechu bardzo dobrze. Fajny pomysł z przekręceniem przydomków Jericho. Nieźle pojechał po swoich rywalach i wychodzi na jednego z głównych faworytów do zgarnięcia pasa (mimo iż to Cena).

Walka trzy na trzy i chyba od początku było pewne, że zobaczymy brawl po walce. Bryan skończył show tryumfując, a to dobrze, bo stara wrestlingowa zasada mówi, że tryumfator ostatniej tygodniówki przed Ppv przeważnie nie zgarnia pasa.

Co do karty to góra wygląda dobrze, czyli walki o pasy, ale reszta wygląda jakbyś na siłę wyciągał zawodników do walk. Rozumiem, że EC Matche pochłonęły dużo zawodników i dlatego liczę, że na następnym Ppv będzie to wyglądało lepiej.

Powoli już zaczynasz nas przyzwyczajać do tak krótkich gal, a to nie dobrze. Jak już wcześniej napisałem liczę, że to się zmieni niedługo. Życzę weny ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/38663-silesian-wrestling-federation-swf/page/6/#findComment-384814

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Jeffrey Nero
      To akurat zależne jest w AEW raczej od fanów na trybunach jak jest dużo lub są dobrze rozmieszczeni to są zawsze oświetleni. Duża hala mało ludzi z reguły ciemno, ale mała hala ta sama liczba ludzi już jest jasno.  
    • Jeffrey Nero
      Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.
    • Pioro86
      Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość  
    • Pioro86
      Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE). Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę: -Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out. -squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy. -skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo.  -Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME. -Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas? -3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza). -Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?   Na plus: -hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025. -budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie -main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje. Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,
    • DarthVader
      Corbin by mógł mieć niezły run w TNA. To akurat takie miejsce dla outcastów z AEW i WWE. Ogółem TNA czeka dużo zmian w tym roku. Wiele wrestlerów odeszło lub odejdzie, a mają dosyć duże plany na 2025. 
  • Dodaj nową pozycję...